en hoe het optimaal in te zetten voor uw organisatie Jasper van Impelen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "en hoe het optimaal in te zetten voor uw organisatie Jasper van Impelen"

Transcriptie

1 en hoe het optimaal in te zetten voor uw organisatie Jasper van Impelen

2 Dit Pinterest e-book wordt U aangeboden door Jasper van Impelen Ontariodreef BD Utrecht jasper@vanimpelen.nl

3 Voor het geval dat je er nog nooit van gehoord hebt. Pinterest is een relatief nieuwe social networking site wat gebruikers de mogelijkheid geeft eenvoudig online prikborden te maken van de dingen die ze inspireren en interesseren en die makkelijk te delen met hun netwerk. Het is leuk, makkelijk, verslavend en enorm in opmars. Ik ontdekte het bestaan van Pinterest enige tijd geleden en vond er direct in wat ik in andere sociale media miste. Ten eerste is het mooi. Het is sterk gericht op beeld en video en geeft daarom een fijn en inspirerend gevoel. En dat beeld maakt het echt uniek. Een beeld zegt immer meer dat 1000 woorden en ik merkte de afgelopen tijd dat juist die 1000 woorden me erg gingen tegenstaan op twitter en facebook. Daar wordt veel gepraat maar niet zo heel veel werkelijk gezegd. Nee, dan liever 1 foto en de ruimte om zelf daarbij weg te dromen. De informatie is snel, want dat is nu eenmaal de tijd van nu, maar de effecten zijn langdurig en verleiden je verder in Pinterest te duiken en meer te ontdekken. Beeld maakt van Pinterest een positieve ervaring. Dan hebben we nog het simpele feit van de categorieen. Je kan je prikborden en ook plaatjes indelen in categorieen die jij bepaalt. Vrijheid dus. Wanneer iemand plaatje X bij desgin vind passen en ik eigenlijk bij travel, kan ik dat naar mijn smaak veranderen. Maar deze categorieen maken het ook eenvoudig en fijn om op zoek te gaan naar inspiratie waar je op dat moment behoefte aan hebt. Dat is wel even anders dan de brei van informatie bij de andere social networking sites., En zo is Pinterest heel snel een marketing, maar vooral magneting tool aan het worden voor merken en bedrijven. Eentje die je eenvoudigweg niet kan en, naar mijn mening, mag negeren.

4 De Pinterest Homepage

5 .. een online prikbord waar mensen kunnen plaatsen en delen wat ze inspireert, boeit, raakt en interessant vinden... gebaseerd op foto s en video s waardoor het positief, laagdrempelig en makkelijk deelbaar is... een sterk groeiend platform wat in Amerika al enorm groot is en ook in Nederland sterk in opmars is... een goed meetbare tool wat ervoor zorgt dat er meer traffic naar je site komt... een ontbrekende schakel in het pallet van sociale media dat het internet rijk is maar die daar slim mee is gekoppeld... een plek waar mensen in deze tijd van korte interessespan, juist langer blijven rondkijken. Maar bovenal is Pinterest leuk en biedt het een enorme mogelijkheid om jezelf als bedrijf te branden, mensen aan je te binden en te laten zien waar je voor staat. In deze korte gids vind je een overzicht van mogelijkheden en hoe je Pinterest het beste kan gebruiken.

6 WAT MAAKT ZO N GOEDE TOOL VOOR UW BEDRIJF

7 VERKOOP VAN UW PRODUCT De meest voor de hand liggende manier om Pinterest te gebruiken is voor het vermarketen en verkopen van uw producten. Door er eenvoudig een prijs aan te koppelen wordt het gepinde product direct gelinkt aan uw webshop en komt het direct in de categorie Gifts te staan op Pinterest. Ook is er een categorie Producten waar deze een plek kunnen krijgen. Nu zijn er wel wat voorwaarden aan deze directe inzet. Ten eerste moet het product passen bij de gemiddelde Pinterest gebruiker. Zo zijn producten op het gebied van mode, design, gadgets bijvoorbeeld wel goed op deze manier neer te zetten, maar zijn prdoucten als een cirkelzaag, een router of een aanhangwagen minder passend. Daar zal je wat anders voor moeten doen. Maar het is wel mogelijk Pinterest in te zetten als een online catalogus van je mooiste producten. Een andere voorwaarde is dat het aanbieden van je spullen niet het enige is dat je op Pinterest doet. Aan de ene kant zullen mensen hier zich niet zo snel aan verbinden, je mist dan ook juist de mogelijkheden die Pinterest biedt. Het gaat juist om de interactie met je potentiele klanten, je producten aankleden met andere interessante content, die veelal verder zullen gaan dan je eigenlijke product. Op die manier creeer je niet alleen een podium voor je product, je geeft ook waarde aan je account waardoor dit in populariteit zal groeien.

8 Pinterest Products en Gifts pagina

9 BUSINESS IS PERSONAL Personal branding is hot. En dat geldt niet alleen voor de groter worden groep zelfstandig ondernemers van ons land. Social media heeft ervoor gezorgd dat deze persoonlijke touch ook voor andere bedrijven van groot belang is. Mensen kopen niet meer alleen wat je koopt, maar willen weten waarom je doet wat je doet en ook wie erachter zit. Dit is een trend die over het hele social internet terug te vinden is, maar Pinterest biedt hier de beste mogelijkheden voor. Je maakt je bedrijf persoonlijk door letterlijk te laten zien waar je naast je product nog meer voor staat, of door te laten zien wie er binnen je organisatie werkt en waar zij voor staan. Door eenvoudig een prikbord te maken met inspiratie kan je deze additionele info makkelijk geven en delen. Of je kan bijvoorbeeld een prikbord met je personeel maken of met foto s van je bedrijfspand. Dit geeft een directe kijk in je bedrijf.

10 De Pinterest Profilepage met prikborden (boards)

11 INSPIRATIE INSPIREERT Pinterst is opgezet voor het inspireren van anderen en die daardoor met elkaar te verbinden. Afhankelijk van je branche kan je als bedrijf Pinterest precies daarvoor gebruiken. De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd. Of je nu een product levert of een dienst, er zijn genoeg foto s, ideeen, tips of trics te delen met je klanten. En, hierin loopt Pinterest mee met de trend op social media, hoe meer je deelt, hoe beter het gaat. Een eenvoudig voorbeeld is een bedrijf dat kasten maakt en op een speciaal inspiratie prikbord hun bezoekers inspireert met beelden over inrichting in het algemeen, of tips en tric geeft over het inrichten van kasten. Inspiratie is eigenlijk alles wat niet direct aan je product of dienst gekoppeld is maar wat van waarde is voor je klanten. En hoe waardevoller of inspirerender het is, hoe groter de kans dat zij dit ook weer verder delen.

12 VERGROTEN BEWUSTZIJN Hoe krijg je mensen mee met je beweging, je missie of je wens? Of het nu gaat om een sociaal initiatief of om een commercieel product, mensen lezen in ieder geval niet meer de pamfletten of plannen waarin je alles uit de doeken doet, hoe goed ook geschreven. De kracht van Pinterest is juist het werken met beeld, of het nu foto s zijn of video s. Deze visuals, mits goed weergegeven, laten je missie helder zien door ze eenvoudig op een prikbord plaatsen en delen. Iedereen die je missie op deze manier oppikt en deelt, wordt een waar ambassadeur van je initiatief of bedrijf, en zo kan het snel gaan. Hou er wel rekening mee dat je deze ambassadeurs ook daadwerkelijk betrekt bij het proces en bedankt voor hun betrokkenheid, anders bouw je niet meer dan een kaartenhuis. Zeker in deze tijd waar duurzaamheid voor elk bedrijf van belang is kan je daadwerkelijk laten zien wat deze duurzaamheid voor je bedrijf betekent, zonder te diep in te hoeven gaan in de vaak ingewikkelde materie.

13 BETREK JE KLANTEN Omdat Pinterest een redelijk gericht publiek heeft, zeker door het inzetten van de categorieen, kan je je klanten actief betrekken bij je bedrijfsprocessen door Pinterest in te zetten als crowdsourcing platform. Ben je bezig met de ontwikkeling van een nieuw product of nieuwe dienst, kan je je volgers vragen wat zij ervan denken, eenvoudig door ze te laten repinnen wat hun voorkeur heeft. Andersom werkt het ook, door mensen die iets hebben gedeeld in jouw interesse- of vakgebied te repinnen creeer je een directe verbondenheid met deze potentiele klant. Zo wordt met betrekkelijke eenvoud een betrokken en actief panel opgebouwd die graag met je mee wil denken en zo zelfs ambassadeur worden van je merk of bedrijf. Elk prikbord kan worden opengesteld voor derden. Dit schept direct vertrouwen en betrokkenheid en helpt je direct de inhoud en waarde van je account te vergroten.

14 LAAT ZIEN WIE JIJ VOLGT Waar sta je als merk of bedrijf voor? Dat is eenvoudig te laten zien, zelfs zonder zelf actief te pinnen, door zelf ook prikborden te gaan volgen. Van andere merken en bedrijven (met wie werk je bijvoorbeeld samen), van sociale initiatieven (waar maak je je hard voor), van goede doelen (wat vind je belangrijk) van een stad (waar kom je vandaan). Misschien zijn er wel Pinterest leden die regelmatig over je merk of bedrijf pinnen, of over onderwerpen die jou ook bezighouden. Laat zien dat je deze persoon volgt en waardeert, want dat zegt direct iets over jou. Zo kan elke klant een volledig beeld van je bedrijf krijgen en schetsen en zich volmondig aan je binden.

15 MAAK EEN VISUEEL CV De website van je organisatie is je online visitekaartje. Daar wil je zoveel mogelijk vertellen, over je producten, je diensten, je expertise. En dit is belangrijk, want wanneer iemand zaken met je wilt doen, wil hij of zij dit ook zeker weten. Maar vaak heb je dan al de eerste drempel genomen, er is interesse, er is beweging. Pinterest leent zich uitstekend om juist die eerste beweging of interesse te realiseren. Je creert met behulp van Pinterest een visueel cv. Een visueel cv wat een bepaald gevoel uitstraalt, iets onnoembaars waarop mensen eigenlijk hun beslissingen op nemen. Beeld, en zeker mooi of inspirerend beeld wordt sneller opgepikt en gedeeld dan, bijvoorbeeld, een dik rapport. Niet alleen is het design van Pinterest clean en eenvoudig waardoor beeld goed naar voren komt, door de verdeling in categorieen kan je beeld bijna een eigen leven gaan leiden op Pinterest en kan het mensen bereiken waar je zelf nooit over had gedacht. En dit zul je uiteindelijk weer merken op je eigen site.

16 ORGANISEER EEN WEDSTRIJD Interactie met je klanten is op Pinterest snel te realiseren door het organiseren van een wedstrijd. Zo kan je bijvoorbeeld een selectie foto s of video s plaatsen en mensen uit te nodigen hun favorieten beeld te repinnen. Op zo n manier kan je product of beeld zomaar viraal over Pinterest bewegen met de verhoging van traffic naar je site als gevolg. Een notaris kan dan vervolgens een van de deelnemers uitkiezen die aan dit succes heeft meegwerkt. Niet alleen creeer je zo beweging rond je merk, je krijgt ook inzicht in welke van je ideeen beter werkt dan de andere. Een andere mogelijkheid is om gebruikers van Pinterest uit te nodigen of uit te dagen een eigen beeld te pinnen. Bijvoorbeeld een foto of video van het gebruiken van je product. Degene met de meeste reactie krijgt dan de prijs. Een dergelijke wedstrijd is eenvoudig op te zetten en te gebruiken om bewustzijn te creeren rond je merk of je product. Let wel, hierbij is het wel noodzakelijk je te onderscheiden van andere merken die op hetzelfde idee zijn gekomen. Net als andere social networking sites is autenticiteit het beste USP.

17 MENSEN UITNODIGEN Pinterest is ook een bijzonder handig platform voor events, feesten en seminars. Het is eenvoudig op een prikbord bij te houden en te organiseren. Van de uitnodiging, tot aan de sfeerimpressie en de keynotes. Elk prikbord kan je openstellen voor anderen, dus zo kan je ook de foto s van de bezoekers van het event eenvoudig opnemen op je prikbord, over klanten binding gesproken. Voor eventplanners en organisatiebureaus is Pinterest zo eenvoudig een portfolio geworden. Maar ook voor bedrijven die op regelmatige basis een event organiseren hebben met Pinterest een laagdrempeling platform dit te delen en met hun achterban in contact te komen en te blijven.

18 SPECIALE AANBIEDING Een netwerk is waardevol, dat geldt in de echte wereld, maar zeker ook online. Wegklikken gebeurt in een oogwenk en of er dan nog wordt teruggeklikt weet je nooit. Relatiemanagement is daarom van groot belang, je zult je volgers eenvoudigweg waarde moeten leveren. Dan gaat het over een zekere regelmaat in je activiteiten, je eerder genoemde waarde die je om je product of dienst aanbiedt en deelt, maar ook gerichte acties. Je volgers op Pinterest kan je eenvoudig deze extra waardering geven. Bijvoorbeeld door een of meerdere van je prikborden open te stellen, zoals eerder aangegeven, maar ook door speciale acties te organiseren. Door je volgers een exclusieve aanbieding te doen, dmv een coupon of een qr-code bijvoorbeeld. Door dit op regelmatige basis te doen weet je zeker dat je volgers terug blijven komen en ook anderen van jouw pagina op de hoogte brengen.

19 HOE JE VAN ZOVEEL MOGELIJK PLEZIER EN WAARDE KUNT HEBBEN

20 De mogelijkheden van Pinterest zijn enorm, maar het is natuurlijk geen wondermiddel. Je zult, zeker als bedrijf of merk wel wat richtlijnen in de gaten moeten houden om Pinterest ten volle te kunnen benutten. Maar wat het grote voordeel van Pinterest is, in tegenstelling tot andere sociale media, is dat deze etiquette lang niet zo bindend of ingewikkeld is. Je doet het gewoon minder snel fout Pinterest gaat eenvoudig over inspiratie en plezier en als je dat in je gebruik laat terugkomen gaat het al snel goed.

21 HOE HAAL JE HET MEESTE UIT PINTEREST Er zijn 9 bewezen tips om de aandacht van mensen te krijgen, de doorklikfactor te vergroten en het verspreiden van het woord te versnellen. 1. NEEM DE TIJD Zoals elk sociaal netwerk is de tijd die je erin stopt direct evenredig met het effect dat je eruit haalt. Dit betekent niet direct dat je er heel veel tijd aan kwijt bent, trouwens. Beter elke dag 10 minuten, dan 1 keer in de week een uur. Regelmaat is belangrijk en consistentie. Met andere woorden, doe op regelmatige basis hetzelfde. Maar waar Pinterest zich in onderscheidt, is de vraag om kwaliteit. Het gaat om inspiratie, dus aandacht voor je bijdrage is zeker zo belangrijk als de tijd. Geef aandacht aan je visual, aan de tekst en aan de mensen waar je jezelf op richt. Dat merken mensen en dat zorgt voor meer repins, likes en volgers. En dat zorgt weer voor een vervolg gesprek en verspreiding op andere plekken als Facebook en Twitter. Zoals eerder aangegeven is authenticiteit en werkelijkheid belangrijk op heel het sociale internet, binnen Pinterest geldt dit misschien wel meer.

22 2. HOU HET EENVOUDIG De hele opzet en layout van Pinterest is gericht op eenvoud. Het is niet meer dan een prikbord maken in de echte wereld, je prikt erop wat je leuk vindt, alleen dan met de sociale mogelijkheden erachter. Achter elk plaatje zit de link naar de site waar het beeld vandaan komt, dus het is echt what you see is what you get Maak het dus niet ingewikkelder dan het is door er meer achter te zoeken of meer mee te willen. Pinterest is Pinterest en LinkedIn is LinkedIn en het werkt het beste op de manier waar het voor is opgezet. 3.VERBIND ONLINE EN OFFLINE Naast het fysiek verbinden van deze twee omgevingen door de aanbiedingen op Pinterest ook in je winkel of bedrijf toe te passen is het vooral Practice what you preach waar dit over gaat. Gebruik je eigen beelden (wat ook voor copyright issues een stuk beter is), en maak jezelf niet mooier dan je bent. Dit is een gevaar wat overigens bij veel social media op de loer ligt, maar ook hierin werkt beeld gewoon veel sterker dan tekst. Zeg je op Twitter dat je een mooie auto hebt terwijl je in een oud barrel rijd, kan het nog zijn dat jij je auto wel mooi vindt, maar een plaatje van een glimmende Ferrari schept onredelijke verwachtingen.

23 4. DE PINTEREST MATCH Pinterest heeft een eigen bereik, zo is het aandeel vrouwen een stuk groter dan bij andere sociale netwerksites. En deze groep heeft natuurijk een eigen interessegebied. Misschien overbodig om te zeggen, maar denk wel even na of Pinterest uberhaupt wel past bij je product of branche. Response op producten op het gebied van mode, ontwerp, lifestyle en eten is erg hoog, maar de kans op een hoge response op een drilboor of printplaten is een stuk minder. 5. VERBIND JE NETWERKEN Pinterest groeit als kool en biedt een scala aan nieuwe mogelijkheden, maar wees eerlijk, de reeds bestaande netwerken hebben een enorm bereik. Om het meeste te halen uit je sociale aanwezigheid is het van groot belang om deze verschillende netwerken slim met elkaar te verbinden. Elk van deze netwerken hebben hun eigen rol in het communicatiebereik en zullen ook daarvoor moeten worden ingezet. Kruisbestuif je aanwezigheid op Pinterest met die op Facebook, Tumblr, Twitter en het effect zal drastisch toenemen.

24 6. DAGELIJKS GEBRUIK HELPT Stel een Pinterest routine op. Een dagelijkse quote, een wekelijkse aanbieding, een maandelijks event, en zorg dat je in ieder geval deze routine volgt. Als het routine is geworden koste het u minder tijd en zit het in het systeem, Zo houje je account warm en levendig. Elke actie die je naast deze routine op Pinterest doet is dan pure winst, geeft het account nog weer wat extra s. Door een goede en slimme combinatie van inspiratie, interactie en actie gaat het account vanzelf groeien en bloeien. 7. PROMOOT MEER DAN JE PRODUCT Het is al eerder langsgekomen, maar het gaat bij Pinterest om meer dan je product in de etalage zetten. Het gaat om inspiratie, en hoe inspirerend je jouw product ook zelf vindt, bezoeker van Pinterest verwachten meer. Ze verwachten het verhaal van je bedrijf, van je product. Dit storytelling geeft waarde aan je product en zorgt voor verspreiding en interactie. Zorg dus ook dat iemand het Pinterest account beheert die dit kan leveren. Die het leuk vindt om te delen en op zoek te gaan naar verhalen om te delen. Dit kan ook iemand zijn buiten uw bedrijf, zoals het maar eerlijk en authentiek is. Hoe meer je vertelt over wat niet over je product gaat, hoe meer je product onder de aandacht komt.

25 8. VOLG DE GROTE NAMEN En dan heb ik het niet over BN-ers of andere beroemdheden, maar over mensen met veel volgers. Op deze manier vergroot het bewustzijn van je bedrijf of merk, hierin werkt Pinterest niet veel anders dan andere sociale media. Maar bij Pinterest is het hierbij nog extra van belang dat die grote namen zich wel richten op jouw product, interessegebied of branche. En omdat die grote namen altijd op zoek zijn naar nieuwtjes om te delen, is de kans groot dat ze jou ook gaan volgen. 9. INFORMATIE CURATIE In deze tijd van een overkill aan informatie zijn degene die deze informatie goed weten te schiften al snel populair. Infromation Curators worden deze mensen genoemd. Deze mensen weten goed van slecht te scheiden en interessant van oninteressant. Dit klinkt ingewikkelder dan het is, en zeker als bedrijf is deze taak goed te vervullen. Als bedrijf werk je namelijk gericht aan het verzamelen en delen van informatie. Je bent dus al snel de curator die mensen zoeken die zonder zo n plan op Pinterest rondstruinen. Koester je plan en de plek die je hiermee inneemt en je zult merken dat je al snel als autoriteit wordt gezien. En dat werkt weer goed voor de kracht van je account.

26 HOE WERKT EIGENLIJK? WAT MOET IK ERVOOR DOEN?

27 1. AANMELDEN Pinterest werkt op uitnodiging. Dit betekent dat je niet direct lid kan worden en dat er een periode zit tussen aanmelding en daadwerkelijk aan het werk kunnen. Dit zorgt voor een geleidelijke en gecontroleerde groei van het netwerk. En het schept een gezonde buffer tussen aanmelden en actie wat zeker een aantal loze accounts zal schelen. Het daadwerkelijk aanmelden is trouwens een kwestie van naam en wachtwoord, maar ook aanmelden via Facebook en Twitter is mogelijk.

28 2. PINNEN Ben je aangemeld en ingelogd, dan kan je beginnen. Je kan op zoek naar mensen die je wilt volgen, maar vooral van belang is het creeren van prikborden (boards) en pins (de beelden die op deze prikborden komen) Ook dat is eenvoudig. Je kan iets van je eigen site of een andere site pinnen door een knop te plaatsen bij je favorieten en direct van deze site iets op je prikbord plaatsen. Je kan iets uploaden vanaf je computer of je kan een pin van een andere pinner repinnen oftewel op een van je eigen prikborden plaatsen.

29 3. VERZAMELEN EN DELEN Al pinnend vul je de prikborden die je hebt aangemaakt en vind je informatie die je ook wilt delen of wilt opslaan. Zo wordt je account steeds krachtiger en persoonlijker en komt er een lijn in je Pinterest. Door vervolgens op zoek te gaan naar andere interessante pinners verander je je eigen prikbord in een sociale netwerksite en kan je Pinterest echt voor je doelstellingen gaan gebruiken. En dan wordt het echt leuk. Happy Pinning!

30 WAT KAN EEN PARTNER VOOR UW BEDRIJF BETEKENEN

31 PINTEREST PARTNER Ik ben er eerlijk in, ik vind Pinterest te gek. Het helpt me mijn eigen doelen en wensen in kaart te brengen, ik vind elke dag nieuwe, leuke, inspirerende producten, ideeen en voorbeelden en het verbind me met mensen over de hele wereld die mijn taal spreken. Maar Pinterest is ook een vertaling van wat ik met mijn werkzaamheden doe en wil doen. Ik richt me op positieve communicatie en geloof in de kracht van beeld en video in het verspreiden van deze positieve beweging. En Pinterest is een tool waar ik dat naadloos mee kan doen. Het bied een mooie verbinding met niet alleen andere sociale media, maar ook met de echte wereld. Als Pinterest Partner help ik bedrijven met het gebruiken van Pinterest voor het bereiken van hun doelstellingen. Ik adviseer over hoe ze Pinterest het beste kunnen inzetten en kan daarbij ook een hele campagne opzetten en uitvoeren. Ik geloof dat Pinterest een onmisbare factor is voor de communicatie en marketingafdeling van elk bedrijf. Het helpt bedrijven vanuit hun kern te communiceren en daardoor hun merkbeleving te vergroten en een sterkere klantenbinding te creeren. Bel of mail voor een afspraak.

32 Jasper van Impelen

4 Is Pinterest interessant voor mij?

4 Is Pinterest interessant voor mij? 4 Is Pinterest interessant voor mij? 1. Wat kan ik met Pinterest? Social media platformen hebben hun eigen groep gebruikers en hun eigen kracht. In de voorgaande hoofdstukken bespraken we deze met betrekking

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

een handleiding voor bedrijven Hoe zet je Pinterest in als marketingtool? Pinterest handboek Marloes den Hollander Vrije studiepunten CMD - 2026206

een handleiding voor bedrijven Hoe zet je Pinterest in als marketingtool? Pinterest handboek Marloes den Hollander Vrije studiepunten CMD - 2026206 een handleiding voor bedrijven Hoe zet je Pinterest in als marketingtool? Pinterest handboek Marloes den Hollander Vrije studiepunten CMD - 2026206 Inhoudsopgave Inleiding blz. 3 Wat is Pinterest? blz.

Nadere informatie

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest.

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest. Handleiding Inhoud Wat is Pinterest?... 3 Stap 1: maak een account... 4 Stap 2: Maak je profiel compleet... 4 Stap 3: Maak een bord... 4 Stap 4: start met pinnen... 6 Zelf uploaden... 7 Pinner volgen...

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

NaïS Zine #B2P LINKEDIN DAGTRAINING. Nieuw. Vanaf volgende maand geven wij een gastblogger een podium! Als eerste;

NaïS Zine #B2P LINKEDIN DAGTRAINING. Nieuw. Vanaf volgende maand geven wij een gastblogger een podium! Als eerste; N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 3 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine LINKEDIN N E D E R L A N D E R S O M A R M E N L I N K E D I N #B2P Z Ó O N D E R S C H E I D T J E J E D I E N S T V E R L E N

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Design jezelf online

Design jezelf online Design jezelf online Gaat over jouw personal brand Ik gebruik de term personal brand, omdat dat beter de inhoud weergeeft als mijn persoonlijke merk. Personal brand -> wordt al ervaren als je uitstraling

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

10 gouden tips voor social media

10 gouden tips voor social media 10 gouden tips voor social media Social media voor positiviteit 10 gouden tips om succesvol te zijn met social media Op 28 februari 2011 ben ik begonnen met Twitteren. Ik had er totaal geen kaas van gegeten.

Nadere informatie

5 PIN IT.

5 PIN IT. 5 PIN IT 1. Hoe begin je met inzetten van Pinterest? Lukraak beginnen met pinnen kan natuurlijk. Dat is een begin. Maar als je effectief aan de slag wilt met Pinterest dan is dat niet de beste start vertelde

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

Blog handleiding voor de Groenteman

Blog handleiding voor de Groenteman Blog handleiding voor de Groenteman In deze speciale bloggers handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist een

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee?

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee? Inhoud Inleiding Voor Wie is ZEEF? Wat kan ik op ZEEF vinden? Hoe werkt ZEEF voor een bezoeker? Hoe werkt ZEEF voor een expert? Voordelen ZEEF Nadelen ZEEF Conclusie ZEEF Eigen ervaringen met ZEEF Bronnen

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet!

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! 30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 Voordat je de tips gaat lezen Dit ebook is een verzameling van tips voor je Facebook

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een steengoede weggever maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Een "weggever" of gratis aanbod kan ongelooflijk veel

Nadere informatie

Je pins herkenbaar maken, branden, is tip één. Dit kan al heel simpel met een logo of watermerk.

Je pins herkenbaar maken, branden, is tip één. Dit kan al heel simpel met een logo of watermerk. Pinterest tips 1. Brand je pins! De eerste van vijftien tips die ik je in dit hoofdstuk geef. Nu je strategie staat en je op de hoogte bent van de Pinterest etiquette, zijn er nog een aantal dingen waar

Nadere informatie

10 Toetsen en bijsturen

10 Toetsen en bijsturen 10 Toetsen en bijsturen 1. Je Pinterest doelen halen Je Pinterest strategie is succesvol als hij ervoor zorgt dat je je Pinterest doelen behaalt. De enige manier om te ontdekken of dat zo is, is door te

Nadere informatie

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be - Ik schreef al meer dan 100 commerciële bedrijfswebsites voor ondernemingen

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje)

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) De laatste tijd zie je heel veel verhalen langskomen over Facebook Edgerank, dus heb ik besloten mijn onderzoek met jullie te delen. Btw fantastisch

Nadere informatie

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen 5 Tips Hoe Jij Zonder Geld Aan Video Kan Beginnen Door Kevin Souwen De meeste ondernemers werken onnodig te hard Als eerst, heel erg bedankt voor het downloaden van mijn PDF! Het is mijn missie om een

Nadere informatie

Social Media, de basis

Social Media, de basis 1 Social Media, de basis Inhoud Doelstellingen Social Media Vormen van Social Media Tools social media Eigenschappen van de doelgroep Trends en ontwikkelingen Astrid Schiepers, www.donnadioggi.nl 2 Waarom

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten.

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. In deze paper leer je: Wat een affiliate is Hoe je zo geld kunt verdienen Hoe je zelf een affiliate wordt Welke tools we hiervoor gebruiken

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Vorming Sanama maart 2018 Basisintroductie tot Pinterest Afbeeldingen en video s verzamelen en delen ter inspiratie en terugvinden

Vorming Sanama maart 2018 Basisintroductie tot Pinterest Afbeeldingen en video s verzamelen en delen ter inspiratie en terugvinden Vorming Sanama maart 2018 Basisintroductie tot Pinterest Afbeeldingen en video s verzamelen en delen ter inspiratie en terugvinden Bert Breugelmans Communicatie-expert info@bertbreugelmans.be 0494 79 09

Nadere informatie

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt.

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe$Krijg$Je$Meer$Zichtbaarheid$Via$Social$Media Inhoudsopgave Introductie! 3 Welke Sociale Netwerken?! 6 Twitter! 7 Facebook! 10 Linkedin! 12 Youtube!

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart

Marketing vanuit je hart Waardecreatie en identiteitsmarketing Marketing vanuit je hart Voor zelfstandige ondernemers die hun droom najagen Ingrid Langen INHOUD 1. Inleiding 4 2. Wie moet het lezen 5 3. Het Waarom van dit boek

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

9 Content Marketing Fouten

9 Content Marketing Fouten 9 Content Marketing Fouten Meer rendement uit online content marketing voor zoekmachines en sociale media http://www.frankhusmann.nl Copyright 2013 Fout #1: Onbekend zijn met je doelgroep... 3 Fout #2:

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

Prikborden en pins analyseren Pins inplannen Links checken Conclusie Bronnen Over de auteur Colofon Lees meer Over dit e-book

Prikborden en pins analyseren Pins inplannen Links checken Conclusie Bronnen Over de auteur Colofon Lees meer Over dit e-book Inhoud Registreer dit e-book! Volg ons op de sociale media Ontdek de serie Ontdek snel Voorwoord Inleiding 1. De sociale media-marketingmix Sociale mediamarketing is anders De 5 A s 2. De kracht van Pinterest

Nadere informatie

Seminar. Essay conceptstores

Seminar. Essay conceptstores Seminar Essay conceptstores Marlies van den Bos 1622703 Concept Design Eng JDE-SCONE.3V-13 Marvin Fernandes 19-12-2014 1 CONTENT IntroductiE Conceptstores Communicatie Conclusie uitwerking infographic

Nadere informatie

Personal Branding voor Ingenieurs

Personal Branding voor Ingenieurs Personal Branding voor Ingenieurs 8 juni 2012 Lustrumsymposium Jullie doelen - succesvolle loopbaan - een baan vinden - de allerbeste zijn? - Saskia Slotboom 2012 2 Personal Branding Tools en praktische

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn!

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn! Inhoud Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. 1-2 3 Wij zijn! Inge Kaptein - Sinds 2012 communicatieadviseur Het spectrum

Nadere informatie

Alzheimer Nederland en sociale media

Alzheimer Nederland en sociale media Alzheimer Nederland en sociale media Het gebruik van sociale netwerksites heeft de afgelopen jaren een stevige vlucht genomen. Bijna iedere Nederlander die online actief is, is verbonden aan één of meer

Nadere informatie

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Hoewel deze uitgave met zorg is samengesteld aanvaardt de auteur geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE

RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE WAT IS ROBBIENETWORKS? RobbieNetworks is een innovatief bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het leveren van avatars (alter ego). Onze missie is: het

Nadere informatie

Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou?

Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou? Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou? INHOUD! Introductie! Begrijp je doelgroep! Onderscheiden ten opzichte van de concurrentie! Jouw verhaal INTRODUCTIE Storen of helpen? INTRODUCTIE

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Slim omgaan met geld

Slim omgaan met geld Slim omgaan met geld Deel 1 Oorzaken en financieel overzicht. Dit werkboek is van: Datum: 1 Copyright - Drukke Moeders Marijke Minten Welkom Drukke Moeders Online Cursus Financiën Werkboek Dit is een werkboek

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP EVEN VOORSTELLEN. WIE? NICOLE ADRIAENS EVENTORGANISATOR SOLOPRENEUR SOCIAL MEDIA FREAK BEDRIJF? BIZZIBEE EVENTS BIZZIBEE SOCIAL MEDIA BIZZIBEE BUSINESS SUPPORT WAT DOE IK?

Nadere informatie

nieuwe media battle succes op social media tlekkerst restauratief

nieuwe media battle succes op social media tlekkerst restauratief 48 Sushi nieuwe media battle succes op social media tlekkerst restauratief 49 Een rood-actie, een sushibattle - zomaar enkele succesvolle socialmedia-acties van Japas in Ermelo. De tijd van strooien met

Nadere informatie

wat is het? Dit doe ik door een combinatie van sprekende foto s met een bijpassende tekst, die de situatie op een authentieke manier omschrijven.

wat is het? Dit doe ik door een combinatie van sprekende foto s met een bijpassende tekst, die de situatie op een authentieke manier omschrijven. Met visual storytelling voeg ik een andere dimensie toe aan verhalen vertellen én fotografie. Ik geef een (levens)event niet alleen een gezicht, maar ook een stem en breng hiermee het ware en pure gevoel

Nadere informatie

HANDLEIDING ANBOS PROMOTIEWINKEL

HANDLEIDING ANBOS PROMOTIEWINKEL 2018 HANDLEIDING ANBOS PROMOTIEWINKEL GEN Promotion ANBOS 1-6-2018 Voorwoord Beste schoonheidsspecialist, Met veel trots heten wij je van harte welkom op het online ANBOS-platform. Je vindt hier informatie,

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Het FCB Loopbaanplein helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten. De gratis zelftesten van

Nadere informatie

PINLEIDING 9. To be or not to be? That s the question.

PINLEIDING 9. To be or not to be? That s the question. PINLEIDING To be or not to be? That s the question. Een boek over Pinterest beginnen met een van de meest geciteerde zinnen uit de wereldliteratuur uit William Shakespeares Hamlet dat is een opmerkelijke

Nadere informatie

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Competenties Sociaal en communicatief functioneren (P9) Initiatief (P10) Reflectie (P11) Afgelopen module heb je met een groepje gewerkt aan je project. In week 7

Nadere informatie

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30 Workshops! Meer creativiteit in je werk Interactieve bijeenkomsten vormgeven Ideeën voor promotie van jouw onderneming Nieuwe producten voor jouw bedrijf Creatieve werkvormen (serie van 4 workshops) Wegens

Nadere informatie

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Inleiding Ondanks het feit dat iedereen weet dat netwerken van belang is - we zullen dan ook niet meer ingaan op het waarom - blijkt dat veel mensen

Nadere informatie

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Handleiding voor een goede inrichting van jouw YouTube kanaal. Door Theo de Kleijn Helpt zelfstandig ondernemers met videomarketing Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Zakendoen en communiceren in de digitale 1jd

Zakendoen en communiceren in de digitale 1jd Zakendoen en communiceren in de digitale 1jd Social Media, Digital trends, Online PR, Webcare, Personal Branding, Crowdsourcing, Co- crea1on Blogs Lezingen en presenta1es Trainingen Workshops Brainstorms

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

De langzaam brandende lont van al wat mogelijk is, wordt ontstoken door verbeelding Emily Dickinson

De langzaam brandende lont van al wat mogelijk is, wordt ontstoken door verbeelding Emily Dickinson Hoe ve r k o o p jij jo u w pr o d u c t of di e n s t. Voorbeeld: ik ben gespecialiseerd in herenmodefoto s en heb al vele bedrijven als zzp-er succesvol mogen ondersteunen met het optimaliseren van de

Nadere informatie

Start nu met online zichtbaarheid. presenteert een e book voor ondernemers

Start nu met online zichtbaarheid. presenteert een e book voor ondernemers Start nu met online zichtbaarheid #7 tips presenteert een e book voor ondernemers 2 Inleiding Dit e book is voor ondernemers die JA zeggen tegen groei. Ondernemers die zichzelf durven laten zien. Die hun

Nadere informatie

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten Wat is het en wat kun je ermee Gerard Drent Drasco Webdiensten Wie ben ik? Gerard Drent Eigenaar van Drasco Webdiensten Maak websites voor het MKB en kleine ondernemers Ondersteuning Social Media Organiseer

Nadere informatie

WebsiteKlanten.nl Piet Hein Bouwkamp

WebsiteKlanten.nl Piet Hein Bouwkamp 1. Staat er een superduidelijke beschrijving van jouw toegevoegde waarde op je website op een plek die niet te missen is? Een plek waar echt niemand er omheen kan? Tip: Je toegevoegde waarde is niet wat

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

3 Waarom Pinterest? http://www.suzannewartenbergh.com

3 Waarom Pinterest? http://www.suzannewartenbergh.com 3 Waarom Pinterest? 1. Pinterest is een traffic kanon! In het vorige hoofdstuk vertelde ik je al dat het op Pinterest draait om beeld. Elke afbeelding in een pin is een directe link naar de website waar

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT!

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! 6 Social Media tips voor de ondernemer. Dat Social Media een belangrijk marketingcommunicatie instrument is, is duidelijk. Hoe begin ik echter aan zo n

Nadere informatie

Marketingmed. (Online)- marketing blog, voor en door professionals! Marketingmed.nl. Aanvullende informatie

Marketingmed. (Online)- marketing blog, voor en door professionals! Marketingmed.nl. Aanvullende informatie Marketingmed (Online)- marketing blog, voor en door professionals! Marketingmed.nl Aanvullende informatie Inhoud Adverteren Marketingmed.nl Waarom adverteren? Waarom bij Marketingmed.nl adverteren? Onze

Nadere informatie

In beeld met Pinterest in 60 minuten

In beeld met Pinterest in 60 minuten In beeld met Pinterest in 60 minuten Hélène van den Dungen in samenwerking met Pinterest: where we go to plan imaginary weddings, dress children we don t have, and style homes we can t afford. Bron onbekend

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Waar gaat dit over? Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Hier leer je hoe je een eigen webpagina kunt maken op de site van de school. Op deze webpagina kun je vertellen wie

Nadere informatie

15 Wat kan er mis gaan?

15 Wat kan er mis gaan? 15 Wat kan er mis gaan? 1. Problemen oplossen Succes behalen op Pinterest gaat niet over één nacht ijs. Dat heb je ondertussen wel begrepen. Ook met je strategie op zijn plek, duidelijke doelen en enthousiaste,

Nadere informatie

HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT. Mediakit

HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT. Mediakit HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT 1 4 jaar geleden begon Frits Kok met een gratis platform voor jongeren over belastingteruggave. Hij had toen nooit durven dromen dat Hoeveelkrijgjij.nl binnen een paar jaar

Nadere informatie

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts 25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts Als ondernemer heb je vanzelfsprekend al veel kennis en expertise op jouw vakgebied. En meer dan je wellicht zou denken. Waarschijnlijk kun je tot in de lengte der

Nadere informatie

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners?

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Stelling Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Tim Cosson Internet Strateeg Eigenaar mindworkz 26 jaar oud Woon samen Voetbal Geloof in samenwerken 1.Wat is social media? 2.Welke doelen

Nadere informatie