Adres: Losgatstraat Gaasbeek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Adres: Losgatstraat 2 1750 Gaasbeek"

Transcriptie

1

2 Deze van oorsprong verouderde boerderij met nog beperkte landbouwactiviteit werd herbouwd tot een stralende, energiezuinige woning in hedendaagse hoevestijl. Bijzondere zorg werd besteed aan het behoud van de authenticiteit. Een knipoog naar zijn verleden werd gecreëerd door tal van elementen uit de oude hoeve in de herbouw te integreren. De oppervlakte van de woning bedraagt m². Op het gelijkvloers vindt u een dubbele garage, bureau, living, keuken en een berging. Op het verdiep vindt u 4 slaapkamers, 2 badkamers en een aparte WC. Via een luik bereikt u de zolder. Het geheel vormt een dynamische evolutie van oud naar nieuw, dat zich uit in de lange, smalle afdruk. De villa bestaat uit een hoger hoofdgebouw, opgetrokken uit een stoere baksteen, met secundaire volumes in andere façadematerialen. De natuurlijke, authentieke uitstraling van de woning staat helemaal in harmonie met zijn landelijke omgeving. Wat volgt is een toelichting over het project Trontingenhof met de plannen en het lastenboek waarbij u meer informatie krijgt over de opbouw, verwerkte technieken en energiezuinige aspecten.

3 De woning heeft een bijzonder unieke en rustige ligging in het Pajottenland, op enkele kilometers van de Brusselse rand. Het historisch centrum van Gaasbeek (deelgemeente Lennik) met zijn kerk, wekelijkse boerenmarkt en maandelijkse rommelmarkt, ligt op amper 250m afstand. De toegang tot het Kasteelpark met zijn bekend Kasteel van Gaasbeek bevindt zich op 500m. De woning is gelegen op 6km van het Erasmusziekenhuis te Anderlecht en de inrit naar de Brusselse ring. Inrit Brusselse Ring Adres: Losgatstraat Gaasbeek

4

5

6

7

8

9

10 Om deze herbouw woning in harmonie met zijn omgeving te positioneren, werd na de afbraak de grond uitgegraven tot het juiste inplantingsniveau. Gezien de lichte helling en de vorm van de woning, heeft de ingenieur de hoogte van de voordeurdorpel bepaald. Voor de funderingswerken werden aangevat, heeft de aannemer op de bodem van de funderingen een loden aardingslus met koperen kern (minimale sectie 35mm²) geplaatst. Dit in overeenstemming met de gegevens van het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties. Een algemene gewapende vloerplaat met een vorstrand in gewapend beton op vorstvrije diepte volledig volgens de studie van de ingenieur. Als bescherming tegen opstijgend vocht is onder de vloerplaat een visqueen (plasticfolie) geplaatst. Onderaan de muren is steeds een polyethyleen folie voorzien. In de buitenmuren is deze in één stuk doorgetrokken tot onder de aanzet van de gevelstenen. Om de vier of vijf stenen zijn open stootvoegen gelaten in het parement. Aan de hoeken van buitenmuren is de folie aangesloten door het gebruik van speciale hoekstukken; boven betonlateien, tussen alle contactpunten van spouwmuren en overal waar enig gevaar voor vochtdoordringing bestaat. Het volledige rioleringssysteem is zodanig uitgewerkt dat de reukhinder van straatriool en wc s volledig geweerd wordt. De aflopen van sanitair afvalwater (lavabo s keuken ) zijn volledig gescheiden van de WC-aflopen. Dit systeem van aparte afvoerleidingen wordt aangehouden tot en met de dubbele eindkamer, waarbij de beide kamers nogmaals gescheiden worden door een reuk afsnijder. Alle Leidingen, hulpstukken en toezichtkamers zijn uitgevoerd in pvc. De aflopen hebben een diameter van 110mm en een wanddikte van 3.2mm. Een toezichtkamer met gietijzeren deksel is voorzien op de aansluiting van de keukenafloop. De eerste kamer (aansluiting sanitaire aflopen) is afgewerkt met een gietijzeren deksel en de tweede kamer (aansluiting WC-aflopen) met een pvc-deksel dat ondergronds geplaatst werd. Een betonnen regenwaterput van 5.000L, met mangat, gietijzeren deksel en een waterpomp in de garage zijn voorzien, alsook een septiche put met alle benodigdheden.

11 De ruwbouw is uitgevoerd volgens de regels der kunst. De slimme schil zorgt ervoor dat het woongedeelte afgescheiden wordt van de nietverwarmde ruimte (garage) waardoor de woning compacter wordt en een optimalere E- score behaald wordt. Alle muren zijn gemetseld met snelbouwstenen uit gebakken aarde Thermobrick Porotherm. De verdieping is voorzien op predallen met een druklaag met een draagvermogen van minimum 350kg/m², volgens studie van de ingenieur. De constructie van de garage is uitgevoerd in Oregon Douglas hout. De Buitenmuren bestaan uit: Hoofdgebouw: baksteen Belle Epoque de Mons, met een kleinere module ter hoogte van een stuk van de voorgevel. Deze baksteen heeft een ruwe structuur en een authentieke look. Bijgebouw: Kalei, technische bepleistering. Deze geeft de gevel een historische look. Garage: Thermowood. Vorm van de planken in Stockholm van16 mm. Het thermisch behandeld hout krijgt tijdens het proces een unieke warme kleur vergelijkbaar met tropisch hardhout. Na verloop van tijd kleurt het hout egaal zilvergrijs zoals bij teak. De verwerking van blauwe hardsteen voor dorpels, portiek, plintsteen en linteen en het hoedje van de kapel geven de woning een krachtige uitstraling. Het dakgebinte bestaat uit Oregon Douglas hout, ter plaatse in elkaar getimmerd. Het hoofddak, met een damp-open onderdak, is voorzien van Eternit sneldekpannen in herfstkleur met een beetje aan blauwgrijze pannen in vermengd. Het bijgebouw en de garages zijn doorlopend voorzien van Eternit kunstleien 30/60. Dit zorgt voor één geheel ondanks het compacte thermische karakter van de woning. Zink natuurkleur trapezium. Aflopen zink rond. PVC gedeelte: Profine 5-kamer gelakt. Structuurlak aan de buitenzijde en egaal wit aan de binnenzijde. Houtgedeelte: Sipo hout geschilderd in 2 verschillende kleuren. De verticale verdelingen geven een speelse touch. Beglazing: Beglazing met superisolerend glas (k=1,0). Alle opendraaiende ramen kunnen ook in kip-stand geopend worden. Garage: 2 houten sectionale garagepoorten voorzien met automatische bedieningen met elk 2 afstandsbedieningen en 1 interne schakelaar. Ook hier werd er met de 2 kleuren afgewerkt.

12 Vloer Muur Dak 12cm isolatieschuim R = 4.8m² K/W 16,4 cm Utherm wall R = 7.13m³ K/W 25cm Cellulose I3 R = 6.57m² K/W * Op de vloerplaat werd een laag PUR- schuim van 12 cm gespoten. * In de spouw is er 16,4 cm isolatie voorzien (2x82mm) van het merk Utherm wall van Unilin met een lambda waarde van W/mK. * Het dak is voorzien van 25 cm Cellulose van het merk I3. Dit bio-ecologisch product heeft een bufferend karakter waardoor in de zomer een koeler binnenklimaat verzekerd is. * Isolerende snelbouwstenen van het merkt Ytong (C4/500) zijn verwerkt ter hoogte van de bouwknooppunten. * Ter voorkoming van koudebruggen is een L-profiel gebruikt boven de ramen zodat de spouwisolatie aansluit op de 5-kamer profielen van de ramen. * De ramen zijn voorzien van super isolerende beglazing met een k-waarde van 1,0. * Na plaatsing van het buitenschrijnwerk werden de raamkaders luchtdicht aangesloten met de binnenmuren. * Door de vloerder is er tegen alle bepleisterde muren randisolatie geplaatst teneinde de uitzetting van de vloeren mogelijk te maken. Een goede basisventilatie zorgt voor een gezonde en comfortabel binnenklimaat. Renson Systeem C+ EVO II heeft een natuurlijke toevoer en een vraaggestuurde mechanische afvoer. De verontreinigde binnenlucht wordt verdreven door verse buitenlucht volgens het principe van toevoer, doorvoer en afvoer van lucht De vraaggestuurde ventilatie zorgt voor extra energiebesparing. De touchdisplay met kleurenscherm is geplaatst in de eetkamer en geeft u op elk moment van de dag informatie over het binnenklimaat in de woning. De display is tevens voorzien van een CO2-sensor. Dagdagelijkse activiteiten leiden onbewust tot luchtverontreiniging dat zich onder andere uit in te hoge ppm koolstofdioxidewaarden. Het koolstofdioxideniveau geldt als erkende parameter voor de binnenluchtkwaliteit en is vaak de onverwachte oorzaak van veel gezondheidsklachten.

13 De lucht-water- warmtepomp van A.C.V. type HP DCI 08 en buffer boiler SLE 240 verzekeren een energiezuinige verwarming van de woning. De warmtepomp hevelt warmte van de koudste omgeving naar de warmste omgeving over. Het systeem functioneert als een omgekeerde koelkast. In tegenstelling tot een koelkast die de warmte binnenin gebruikt om de temperatuur te laten dalen en de warmte zelf in de keuken vrijlaat, zal deze warmtepomp warmte van de buitenlucht onttrekken om die warmte dan vervolgens opnieuw in huis vrij te geven. Op deze manier wordt het huis, alsook het sanitair warm water verwarmt. Het gebruik van dergelijk systeem verbruikt minder energie en stoot minder CO2 uit in vergelijking met een traditioneel systeem. De voordelen op een rijtje: * Lage verwarmingskosten (ook mede door een goed doordachte isolatieschil) * Gebruik van gratis omgevingswarmte * Beperkte uitstoot van schadelijke stoffen en CO2 * Brandstof opslag overbodig alsook onafhankelijk zijn van brandstof. * 1 kwu aan gebruikte elektrische energie levert u 3 tot 4 kwu aan warmte op. U verwarmt in deze woning dus grotendeels gratis, hernieuwbare en niet vervuilende energie, die uit de lucht onttrokken wordt. De buffer boiler zorgt ervoor dat er voldoende warm water beschikbaar is voor een familie van 6 personen. Het systeem is voorzien van een elektrische weerstand om 1 maal per week het sanitair water op 60 graden te brengen. Daarbovenop zijn de radiatoren (Acova ) in de badkamer en douchekamer voorzien van thermostatische kranen. De collectoren, met geïntegreerde afsluitbare kranen, kunnen tijdens de tussenseizoenen afgesloten worden om zo enkel de badkamers te verwarmen via de radiatoren. De kunststofleidingen worden geplaatst volgens het buis-in-buis systeem. Gezien de hoge isolatiewaarden, het concept om de schil te ontwikkelen rond de verwarmde lokalen ( garages uitgesloten ) zijn lage temperatuur radiatoren overbodig in de slaapkamers. Niettemin zijn de maatregelen genomen die het bijplaatsen van convectoren mogelijk maken. Alle muren binnen de verwarmd volume, behalve de berging, zijn in één laag bepleisterd. De afwerking is gebeurd met de hand. Alle uitspringende hoeken zijn uitgewerkt met gegalvaniseerde hoekprofielen. Op het gelijkvloers stopt de bepleistering op 2 à 3 cm boven de vochtwering. Een Diba (vochtscherm) helpt eventueel opstijgend vocht te vermijden. Daar waar plafond bepleistering voorzien is zijn de predallen ruw uitgevoerd. Dit zorgt voor een betere hechting van het pleisterwerk en een mooier resultaat. De douchemuren zijn voorzien van een laag cement ipv pleisterkalk.

14 De specificaties en waarden van de geplaatste vloeren, muurtegels en houten vloerbekleding : Keuken,eetkamer Noir R 6060x60 Plint Noir R 607/60 Berging, wc, bureau en inkom P. Antica Nero15x15x0,95 PL P. Antica Nero7x15x0,95 Living (parket) EIK FULPLANK WIT OLIE D STAN 1860/189/15 GEWA-PLINT Fineer op MDF Eik Witte Olie 2500/58/16 Slaapkamers,nachthall EIK geborsteld witte Olie 3 Lagen 1200/148/10-3 GEWA-PLINT Fineer op MDF Eik Witte Olie 2500/58/16 WC2 + omkant Geberrith Louisiana Grafito 50/100/10N/R PL LouisianaGrafito7x100x1N/R Douchekamer + murendouche Vloer Louisiana Grafito 50/100/10N/R PL Louisiana Grafito 7x100x1N/R Badkamer Vloer Pierre Bleu N/R90/90/1 Plint Pierre Bleu N/R7/90/1 Muren Pierre Bleu N/R90/90/1 Pierre Bleue SO10 Tribend 30/30 Technische ruimte P.Antica Nero15x15x0,95

15 De leidingen voor afwas- en wasmachine en afsluitbare buitenkraan zijn voorzien. Specificaties badkamer 1: Meubel: * Integrale tabletten in kunstmarmer met overloop,wit, Intro Luiro. * Wastafel 105,2x50,2x2cm met lavabo links. * Onderbouwkast van 70cm met 2 laden voorzien van sifonuitsparing. Uitvoering: houtnerf wit, zonder grepen, VM Matrix. * Onderbouwkast van 35cm met 1 lade. Uitvoering: houtnerf wit, zonder grepen VM Matrix * Grepen Lucca, alu look, VM Origine Matrix. * Spiegelpaneel met LED, 700x600, met alu kader, VM Origine Matrix. * Spiegelkast (br: 35cm h:69,5cm) met scharnieren rechts. Uitvoering: houtnerf wit, VM Origine Matrix. * Buishevel PP wit 6/4"-5/4" X$40MM GEBERIT/151107, type plaatsbesparend Kraanwerk wastafel * Hoekkraan in chroom met rozet ASAG Douche i-drain douchegoot en i-drain rooster plano Kraanwerk douche VM ORIG ADRINA - Showerpipe - hoofddouche antikalk diameter 20cm - handdouche 1 jet - thermostatische kraan Vrijstaand paneel Helderglas met antikalk, Novellini Profielen in glanzend chroom

16 Specificaties badkamer 2: Lavabo *Opbouw wastafel 50x42cm, wit, Ideal Standard Strada. * Niet-afsluitbare plug voor lavabo,vm/free Flow. * Buishevel PP wit 6/4"-5/4"X$40MM GEBERIT/151107, type plaatsbesparend Kraanwerk wastafel * Mengkraan in chroom, VM Lana Bad * Compleet, met regelbaar potenstel, wit, 180x81 cm, VM/Barcelona * Binnenwerk voor Flexplus badafvoer voor grote baden *Kleurenset verchroomd voor Flexaplus-badafvoer Kraanwerk bad *thermostaat bad/douche chroom, VM Adrina * Doucheset chroom, VM Lana Douche *Douchebak van 100X90X3.5 cm VM Orig.Esqu * Potenstel 120 VM Orig.Esqu * Douchesifon 90 mm chroomn Geberit Metro Kraanwerk douche * Thermostaat bad/douche chroom, Adrina * Puro raindance select 150 3jet set, Hgrohe Unica Douchedeur Draaideur-helder glas met antikalk- profielen in matchroom-omkeerbaar, Novellini WC s gelijkvloers en verdieping *Toilet hangend- Geberit sigma 01 - bedieningspaneel wit WC s worden gevoed met regenwater via KSV Multi ECO 35 E gruisloze regenwaterpomp. Beide Schakelaars, stopcontacten, telefoon- en TV-aansluitingen, wachtleidingen, sanitaire toestellen, radiatoren, wachtleidingen alarm, De installatie voldoet aan de voorschriften van het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI). Het schakelmateriaal en afdekplaatjes van het merk Niko zijn crèmekleurig en van het type Original. Beukenhouten trap met balustrade is voorzien. De trap is voorzien met tegentreden en behandeld in 2 kleuren.

17 Op het gelijkvloers werden rustieke fineereiken deuren met volle vulling geplaatst. Het deurblad is gemaakt uit verticale planken met stroken in verschillende breedten. Het kassement is in fineer, de omlijsting in massief eik en het beslag in verouderd koper. De schilderdeuren op het eerste verdiep bestaan uit een vlak tubespandeurblad met volle kern. Er werd een vochtwerend kassement voorzien en de omlijsting omvat een te beschilderen grondfolie. Het beslag en kruk zijn vervaardigd uit inox van het merk Bermabru. De keuken werd ingericht met ingebouwde keukenmeubelen, uitgevoerd in folie, wit gekorreld en naadloos. De laden zijn uitgevoerd met metalen zijkanten en zijn dichttrekkend op het einde. Het werkblad,in Silestine Arden Blue suede, heeft een dikte van 40 mm Volgende toestellen en faciliteiten zijn in de keuken voorzien: Uitschuifbare dampkap in inox met geluidsdemper en mechanische bediening, keramische kookplaat met 4 kookzones en touchbedieing, vaatwasser, koelkast met vriesvak, combi-oven. Plan Vooraanzicht

18 De terrassen aan de leefruimte/living ( +/-30m²) en leefruimte achteraan (+/-11,50m²) zijn uitgevoerd in Euro Blue (blauwe steen ) 40x40. In harmonie met het inkomgeheel is de ingang naar de voordeur uitgevoerd in Euro Blue 15x15. Voor de toegang naar de garage werd in okergele Dolimie gebruikt. De Tuin is volledig omsloten door een Betafence PVC afsluiting van 1,50m hoogte. Achteraan vergemakkelijkt een afsluitbaar poortje de toegang. De woning is uitgerust met een alarmcentrale voorzien van 8 beveiligde zones (ook het verdiep). De Modle laat uitbreidingsmogelijkheden toe naar de wens van de gebruiker. Aansluiting op een meldkamer en brandbeveiliging is mogelijk. De erelonen van de architect, landmeter, ingenieur, veiligheidscoördinator en EPB-verslaggever zijn voorzien. De taksen die gepaard gaan bij de bouw van de woning zijn in de prijs inbegrepen. De woning is aangesloten op het openbaar rioleringsnet. Wachtleidingen voor de nutsaansluitingen zijn voorzien tot in de inkomhal. Housing2020 behoudt zich het recht voor wijzigingen aan te brengen in de indeling tav de plannen hier gepubliceerd.

19 Brusselsesteenweg Halle

Dhr en Mevr.. Werf: MOLENAARSDREEF n 19 (lot 1) ; 9220 HAMME 19 pagina s. Industrie zone Kluizenmolen; Kluizenhof 27; 9170 Sint-Gillis-Waas

Dhr en Mevr.. Werf: MOLENAARSDREEF n 19 (lot 1) ; 9220 HAMME 19 pagina s. Industrie zone Kluizenmolen; Kluizenhof 27; 9170 Sint-Gillis-Waas Vetrabo woningbouw bvba Industrie zone Kluizenmolen; Kluizenhof 27; 9170 Sint-Gillis-Waas Lastenboek, België TRADITIONEEL BOUWEN MET STIJL Dhr en Mevr........ Werf: MOLENAARSDREEF n 19 (lot 1) ; 9220 HAMME

Nadere informatie

RESIDENTIE DE MANDENMAKERIJ

RESIDENTIE DE MANDENMAKERIJ RESIDENTIE DE MANDENMAKERIJ Lagesteenweg 24, 1850 Grimbergen Verkoop: Prinsenstraat 24 te 1850 Grimbergen Tel 02/270.90.75 Email: immotoye@era.be Website : www.era.be/immotoye 1/20 HET PROJECT Lagesteenweg

Nadere informatie

LASTENBOEK CHURCHILLLAAN 178 SCHOTEN

LASTENBOEK CHURCHILLLAAN 178 SCHOTEN LASTENBOEK CHURCHILLLAAN 178 SCHOTEN Teneinde het U mogelijk te maken een duidelijk beeld te vormen van onze kwaliteitsprijsverhouding vindt U in dit lastenboek een beschrijving van de materialen en werken

Nadere informatie

Foto: Havenbedrijf Gent agh. Tertiaire gebouwen in passiefbouw. klimaatverbond

Foto: Havenbedrijf Gent agh. Tertiaire gebouwen in passiefbouw. klimaatverbond Foto: Havenbedrijf Gent agh Tertiaire klimaatverbond Tertiaire klimaatverbond 1 Voorwoord Beste bouwprofessional, Gent moet morgen nog meer dan vandaag een duurzame en klimaatvriendelijke stad zijn. Het

Nadere informatie

Bouwen. & renoveren. Wonen onder de dakpannen. Dertien tips bij zolderrenovatie p. 7-9. Drie nieuwe trends voor je huis p. 11

Bouwen. & renoveren. Wonen onder de dakpannen. Dertien tips bij zolderrenovatie p. 7-9. Drie nieuwe trends voor je huis p. 11 Bijlage bij De Standaard 13 september 2013 Bouwen & renoveren Wonen onder de dakpannen TITUS SIMOENS De zolder van Loth en Bavo p. 5 Dertien tips bij zolderrenovatie p. 7-9 Drie nieuwe trends voor je huis

Nadere informatie

Info over isolatie LIMBURG ISOLEERT. Doet u mee? Algemene brochure over de isolatie van uw woning

Info over isolatie LIMBURG ISOLEERT. Doet u mee? Algemene brochure over de isolatie van uw woning Info over isolatie LIMBURG ISOLEERT Doet u mee? Algemene brochure over de isolatie van uw woning .BE Beste (ver)bouwer Uw verwarming is verantwoordelijk voor meer dan de helft van uw energiefactuur en

Nadere informatie

Creëer. jouw ideale woning. 12 klassieke en stijlvolle twee-onder-een-kapwoningen

Creëer. jouw ideale woning. 12 klassieke en stijlvolle twee-onder-een-kapwoningen VEERALLEE ZWOLLE VEERALLEE ZWOLLE VE Creëer jouw ideale woning 12 klassieke en stijlvolle twee-onder-een-kapwoningen Twee-onder-een-kapwoningen 3 Een wijk met een rijke historie Veerallee De Veerallee

Nadere informatie

Bouwen voor aan de toekomst

Bouwen voor aan de toekomst Bouwen voor aan de toekomst 21 duurzame tips voor de 21ste eeuw Even voorstellen Inhoud Meneer Dubo heeft zijn experts meegebracht, om je de weg door de tips te wijzen: Meneer Mundo heeft een brede kijk:

Nadere informatie

INHOUD. 5 De verplichtingen van alle partijen 27. 6 De uitvoering van de werken 32

INHOUD. 5 De verplichtingen van alle partijen 27. 6 De uitvoering van de werken 32 INHOUD 5 Voorwoord 9 1 Een bouwkavel vinden 11 Bouwen of HERbouwen: een bewuste keuze 11 Hoe vind je de juiste locatie? 12 5 De verplichtingen van alle partijen 27 De bouwheer 27 De architect en de interieurarchitect

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ NATUUR.BLAD HET VERENIGINGSBLAD VAN NATUURPUNT - VAN SEPTEMBER-OKTOBER-NOVEMBER 2006 JAARGANG 5 NUMMER 3.

BIJLAGE BIJ NATUUR.BLAD HET VERENIGINGSBLAD VAN NATUURPUNT - VAN SEPTEMBER-OKTOBER-NOVEMBER 2006 JAARGANG 5 NUMMER 3. BIJLAGE BIJ NATUUR.BLAD HET VERENIGINGSBLAD VAN NATUURPUNT - VAN SEPTEMBER-OKTOBER-NOVEMBER 2006 JAARGANG 5 NUMMER 3. Natuur.huis MET DE STEUN VAN HET VLAAMS GEWEST BINNEN HET PRESTI5-PROGRAMMA 20 tips

Nadere informatie

3010 Kessel-Lo. 3010 Kessel-Lo. Sofie Luyten. energieplus

3010 Kessel-Lo. 3010 Kessel-Lo. Sofie Luyten. energieplus 3010 Kessel-Lo 3010 Kessel-Lo Sofie Luyten energieplus Um [W/m²K]=0,76 Verwarming Rendement [%]=75,0 Energieverbruik [kwh/jaar.persoon]=691 module toegepast nee module toegepast nee 1.0.4 Technische fiche

Nadere informatie

ISOLATIE GIDS WAAROM ISOLEREN?

ISOLATIE GIDS WAAROM ISOLEREN? ISOLATIE GIDS Wij helpen u graag op weg! De juiste hoeveelheden en prijs berekenen wij graag voor u! WAAROM ISOLEREN? F Lagere energiefactuur F Betaalbaar dankzij subsidies F Een meerwaarde voor je woning

Nadere informatie

ISOLEREN IN BESTAANDE WONINGEN

ISOLEREN IN BESTAANDE WONINGEN ISOLEREN IN BESTAANDE WONINGEN Vragen en antwoorden beantwoord door een expert in de markt isoleren-prijs.be NU OOK TE KOOP OP WAARDE 7 INDEX ISOLATIE 3 ISOLEREN: EEN NIET TE MISSEN KANS 4 RENOVATIE IN

Nadere informatie

15 woningen sfeervolle, ruime en zeer complete woningen

15 woningen sfeervolle, ruime en zeer complete woningen 15 woningen sfeervolle, ruime en zeer complete woningen 3 volwaardige woonlagen met 4 5 ruime slaapkamers standaard dakkapel en een ruime bergzolder inclusief luxe greeploze keuken met alle apparatuur

Nadere informatie

Pagina 2 Inhoudsopgave. Pagina 4-5 Ligging. Pagina 6-7 Omgeving. Pagina 8-9 Een locatie met historie. Pagina 10 Initiatief. Pagina 11 Inspiratie

Pagina 2 Inhoudsopgave. Pagina 4-5 Ligging. Pagina 6-7 Omgeving. Pagina 8-9 Een locatie met historie. Pagina 10 Initiatief. Pagina 11 Inspiratie Pagina 2 Inhoudsopgave Pagina 4-5 Ligging Pagina 6-7 Omgeving Pagina 8-9 Een locatie met historie Pagina 10 Initiatief Pagina 11 Inspiratie Pagina 13 ontwikkeling Pagina 14-15 Situatie en impressies Pagina

Nadere informatie

Plaatsbeschrijving van een appartement gelegen te

Plaatsbeschrijving van een appartement gelegen te Plaatsbeschrijving van een appartement gelegen te Adres te beschrijven pand 1 PROCES-VERBAAL VAN PLAATSBESCHRIJVING BIJ INGAAN HUURCEEL. Het jaar twee duizend en acht, negenentwintig mei. Ik, ondergetekende

Nadere informatie

Zonnedauw & Borstelbies Twee-onder-één-kap woningen

Zonnedauw & Borstelbies Twee-onder-één-kap woningen Zonnedauw & Borstelbies Twee-onder-één-kap woningen 2 3 13 12 15 14 16 30 31 Dongehof, Koolhoven Buiten 17 32 33 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 58 een echte buitenkans! 18 19 36 37 38 39 34 35 29 28 27 26 25

Nadere informatie

Opdracht: Bouwknopen

Opdracht: Bouwknopen Opdracht: Bouwknopen Van: Richting: In opdracht an: Willen Jonathan 1 e Bachelor Makelaardij Gijsemans Dirk Constructies 1 Coördinaten: Bouwheer: Oosthoek Nathalie / Verlent Joris Ninoofsesteenweg, 101

Nadere informatie

Energiehelden in Breda

Energiehelden in Breda Energiehelden in Breda In dit boekje komt een aantal mensen aan het woord over hun eigen huis. Mensen die met liefde en zorg aan het (ver)bouwen zijn gegaan en heel veel aandacht hebben besteed aan de

Nadere informatie

CONCRETE ENERGIEBESPARINGEN VOOR JOU EN JE GEZIN

CONCRETE ENERGIEBESPARINGEN VOOR JOU EN JE GEZIN CONCRETE ENERGIEBESPARINGEN VOOR JOU EN JE GEZIN INHOUD ELEKTRICITEITSVERBRUIK 4 IDENTIFICEER DE ENERGIEVRETERS 5 De energiemeter 5 HUISHOUDTOESTELLEN 6 Wasmachine en droogkast 6 Koelkast en diepvriezer

Nadere informatie

Vrijdag 8 februari 2013 Dossier Batibouw 1. Wat is dat? p. 16. BATIBOUW krant

Vrijdag 8 februari 2013 Dossier Batibouw 1. Wat is dat? p. 16. BATIBOUW krant Vrijdag 8 februari 2013 Dossier Batibouw 1 Je spouwmuren na-isoleren? Nu doen! p. 4 Energieprestatiecertificaat. Wat is dat? p. 16 De nieuwste trends voor je huis. p. 12-15 BATIBOUW krant Gratis bijlage

Nadere informatie

Renovatie en na-isolatie. Comfortabel isoleren met Isover

Renovatie en na-isolatie. Comfortabel isoleren met Isover Renovatie en na-isolatie Comfortabel isoleren met Isover Isolatie en ons klimaat De gevolgen van een veranderend klimaat De zeespiegel stijgt, de ijskap van de Noordpool is kleiner geworden en de gemiddelde

Nadere informatie

Voorwoord. Koen Claes Joris Claes

Voorwoord. Koen Claes Joris Claes Voorwoord Het uitwerken van dit eindwerk was voor ons beide een zeer leerrijke en interessante ervaring. We kunnen ook stellen dat het algemene vooropgestelde doel, namelijk het opdoen van relevante kennis

Nadere informatie

ENERGIEPRESTATIECERTIFICAAT VOOR WOONEENHEDEN. Gebouwschil. Deel IV: Werkwijze voor het bepalen van de U-waarden van de gebouwschil

ENERGIEPRESTATIECERTIFICAAT VOOR WOONEENHEDEN. Gebouwschil. Deel IV: Werkwijze voor het bepalen van de U-waarden van de gebouwschil ENERGIEPRESTATIECERTIFICAAT VOOR WOONEENHEDEN Gebouwschil Deel IV: Werkwijze voor het bepalen van de U-waarden van de gebouwschil Inhoud IV WERKWIJZE VOOR HET BEPALEN VAN DE U-WAARDEN VAN DE GEBOUWSCHIL

Nadere informatie

Park kwartier. Noord. 12 twee-onder-één-kapwoningen Polderwijk in Zeewolde

Park kwartier. Noord. 12 twee-onder-één-kapwoningen Polderwijk in Zeewolde Park kwartier Noord 12 twee-onder-één-kapwoningen Polderwijk in Zeewolde Wonen in Zeewolde, water, groen en ruimte Zeewolde, een nog relatief jong en dynamische dorp ligt aan de randmeren en midden in

Nadere informatie

Het passiefhuis/ wie/ wat/ waar/ waarom/

Het passiefhuis/ wie/ wat/ waar/ waarom/ Het passiefhuis/ wie/ wat/ waar/ waarom/ 1 Voorwoord Welkom in het passiefhuistijdperk / / 03 / 04 1/ Het passiefhuis van onder tot boven Een hart voor het milieu / Laat uw geld niet in rook opgaan / Op

Nadere informatie

Vooroorlogse woningen Delft

Vooroorlogse woningen Delft Vooroorlogse woningen Delft Rapportage duurzame maatregelen vooroorlogse woningen Campagne Steek energie in je woning gemeente Delft KOW - 1 oktober 2012 Colofon Opdrachtgever Gemeente Delft, afdeling

Nadere informatie

In ieder geval hopen wij, beste lezer, dat wij met deze brochure u kunnen prikkelen om duurzaam te bouwen. Veel leesgenot!

In ieder geval hopen wij, beste lezer, dat wij met deze brochure u kunnen prikkelen om duurzaam te bouwen. Veel leesgenot! 1029260_KampC3 binnen.qxp 25-10-2005 12:43 Pagina 1 Voorwoord Het begrip duurzaam duikt hoe langer hoe meer op in het dagelijks taalgebruik. Dat wil echter niet zeggen dat het ook steeds op de juiste manier

Nadere informatie

HET LOKAAL KYOTOPROTOCOL. Inspiratie voor een gemeentelijk klimaatbeleid

HET LOKAAL KYOTOPROTOCOL. Inspiratie voor een gemeentelijk klimaatbeleid HET LOKAAL KYOTOPROTOCOL Inspiratie voor een gemeentelijk klimaatbeleid 1 2 mobiliteit Inhoud Inleiding 3 1. Gebouwen 5 1.1 Interne Milieuzorg 6 - Fiche: Meten is weten 6 - Fiche: Energiezorgsysteem, energieboekhouding

Nadere informatie

ACTIEF ROND EEN PASSIEF HUIS

ACTIEF ROND EEN PASSIEF HUIS ACTIEF ROND EEN PASSIEF HUIS inhoud voorwoord 1 passief bouwen Wat is een passiefhuis? 2 Hoe energiezuinig is passiefbouw? 3 Wat zijn de belangrijkste principes? 4 Wat is de meerkost en waar zit de winst?

Nadere informatie