ALGEMENE REGELING BETREFT OPLEIDINGEN:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ALGEMENE REGELING BETREFT OPLEIDINGEN:"

Transcriptie

1 ISO-9001:2000 GECERTIFICEERD BEDRIJF Reg.No.013QS DNV Certification B.V., BELGIË ALGEMENE REGELING BETREFT OPLEIDINGEN: Iedereen, zowel U, uw klant en wij hebben er baat bij dat een monteur goed zijn werk kan, vlot monteert en dat er achteraf zo weinig mogelijk problemen zijn. Uitvoeringen worden steeds complexer, meer mogelijkheden, meer opties,.. kortom moeilijker en moeilijker. Vandaar dat goed opgeleide mensen steeds meer van een zeer groot belang zijn. Slechte montage zorgt enkel voor ergernis, extra kosten en op lange termijn een uitvoering die meer onderhoud nodig heeft dan nodig. Dit is dan ook een deel van onze taak de dealers hierin bij te staan. Voor dit soort zaken hebben wij gemiddeld over het gehele jaar 1 monteur ter uwe beschikking. Een opleiding bestaat eruit een uitvoering te monteren bij een klant van U samen met uw monteurs. Onze mensen doen dit dagelijks, kennen de uitvoering, weten tal van kleine zaken die uiteindelijk er voor zorgen dat iets vlot en goed verloopt. Deze ervaring willen wij ook U via een opleiding bijbrengen. Vandaar hebben wij dit eens uitgewerkt in deze bijlage met de bedoeling op voorhand goede en duidelijke afspraken te maken die moeten resulteren in een goede succesvolle opleiding. Er is een verschil tussen bijstand bij monteren en een opleiding. Het mag echter niet zo zijn dat wij een makkelijke en goedkope manier van montage zijn die men onder het voorwendsel van opleiding eens vlug roept om tijdelijk uit een probleem met monteren verlost te geraken. Men moet met een paar zaken rekening houden wil een opleiding goed verlopen. Omdat wij uit ervaring al het één en ander meegemaakt hebben wat eindigt in een slechte opleiding willen wij dit voorkomen. Eenmaal als men ter plaatse is dan is het te laat als blijkt dat de montage door één of andere omstandigheid niet of voor een deel niet kan doorgaan. Tijd en verplaatsing zowel bij U als bij ons is te duur om verloren te gaan en moet vermeden worden. Men moet dit dusdanig regelen dat ze zo optimaal mogelijk kan gebeuren. Vandaar het belang om op voorhand goed af te spreken. Met dit rekening houdende kunt U uw opleiding goed organiseren en hopen wij in de toekomst op een vlotte en duurzame samenwerking. Wie heeft recht aan wat?

2 We werken met een systeem waarbij het aantal opleidingsuren afhankelijk is van de omzet. Hoe meer iemand verkoopt hoe meer gratis uren voor opleiding men kan gebruiken. Het is dus als het ware een pot waar uren in komen als U verkoopt en waar uren uit gaan als U ze gebruikt. In min gaan kan niet. Extra uren worden gewoon verrekend als gewone montage kosten. Per netto gefactureerde omzet hebt U recht aan 1 uur opleiding. Verder is het zo dat iemand in het begin geen ervaring heeft en gedurende de opstartperiode meer opleiding nodig heeft dan eenmaal men de manier van werken kent. In het begin heeft men echter nog niet veel omzet en men heeft ze eigenlijk het meest nodig. Vandaar dat wij de opgespaarde uren gratis verhogen gedurende de eerste 5 jaar. Na het eerste jaar: + 100%. Na het tweede jaar: + 80%. Na het derde jaar: + 60%. Na het vierde jaar: + 40%. Na het vijfde jaar: + 20%. Telkens men een jaar meer omzet haalt dan het jaar ervoor krijgt men een bonus van 33%. U kunt dit bijhouden maar ook wij doen dit. Eén keer per jaar bekomt U een overzicht hiervan. Algemeen: - Indien onze mensen blijven overnachten zijn de kosten van hotel en verblijf voor de dealer. Nogmaals een reden om ervoor te zorgen dat alles vlot verloopt en er geen verloren dagen volgen. Een normaal, gewoon hotel is goed, geen kot in de achterbuurt. - Wij rekenen zowel tijd van het monteren zelf als deze van de verplaatsing. - Indien men met de punten vermeld in dit schrijven geen rekening houdt, men zich niet houdt aan de afspraken en ons wel vraagt zullen wij achteraf alsnog een rekening sturen voor de gemaakte kosten. - Indien U uw opgespaarde tijd efficiënt wilt benutten kan men ook samenwerken met andere dealers en in groep een opleiding volgen. Op deze manier kan men meer rendement uit de opgespaarde tijd halen. Het heeft ook geen nut deze week een opleiding te geven 300 km van hier af om een maand later terug te gaan naar een dealer die iets verder zit om net hetzelfde te doen. Aan ons dus eventueel de andere dealers op de hoogte te brengen als er in de streek opleidingen zijn. Hoeveel mensen sturen wij voor een opleiding: Afhankelijk van geval tot geval, soort werk, afstand, zomer - winter,. bepalen wij of er 1 ofwel 2 man komen. Vb: 1 man in de winter 12 uur ver laten rijden en nog moeten werken is niet verantwoord. Wij sturen 2 man zodat men kan afwisselen. Hoe en voor wat kunt U deze uren gebruiken:

3 We maken bij opleiding verschil tussen volgende zaken. 1) Zaken die altijd gratis zullen blijven en waarvoor geen opleidings uren zullen gebruikt worden zijn: - Een nieuwe dealer die altijd recht heeft op één gratis opleiding. - Een totaal nieuw iets waarvoor een woordje uitleg naar bestaande dealers noodzakelijk is. Als wij echter gratis een opleiding geven betreffende iets nieuws voor meerdere dealers gaan wij er ook van uit dat men komt om dit te volgen. Eerst niet komen en dan achteraf voor U alleen hetzelfde komen uitleggen kan niet. Komt men niet naar een opleiding, wordt de tijd wel in mindering gebracht. 2) En zaken waarvoor men zijn opgespaarde uren kan gebruiken zoals: - Bestaande dealers die na verloop van tijd een her - opfrissing willen. - Dealers die een nieuwe of extra montageploeg willen opleiden. 3) Wat niet echt opleiding is maar waar men de opgespaarde uren ook kan voor gebruiken. - Hulp bij het in orde zetten van een probleem uit een reeds geplaatste uitvoering. - Hulp bij een herstelling. - Hulp bij. allerhande. wat niet onder opleiding valt. U merkt op dat er altijd staat hulp bij. Het blijft altijd de bedoeling dat wij uw mensen helpen en niet ergens alleen iets moeten oplossen. Wij zijn echter geen eerste hulp bij ongevallen of redders bij hopeloos slechte montage. Zie bij dealerinfo: Herstellingen, garantie & klachten het punt Hulp bij het oplossen van abnormale problemen. Voor dit soort werken die vallen onder punt 3 en die eigenlijk geen opleiding zijn rekenen wij altijd een meerprijs van 33%. Juist om zoveel mogelijk deze opgespaarde tijd te promoten en te gebruiken voor opleiding, dus voorkomen van en niet voor het achteraf oplossen van.. Het is niet omdat men ons bij slechte montage vraagt dat wij achteraf de garantie op ons nemen. Het is en blijft de verantwoordelijkheid van de dealer die de montage begonnen is. Wie leiden wij op: - Opleiding geven wij aan MINIMAAL 2 personen tenzij het een eenmansbedrijf is. - Dit zijn mensen die ofwel reeds meerdere keren zeilen geplaatst hebben of in de toekomst deze zeilen nog zullen monteren. Opleiding geven aan iemand die er nog niets van kent en het later nooit meer zal moeten doen heeft geen nut. In dat soort gevallen is dit geen opleiding maar gewoon een pure vorm van montagewerk. - Dus minimaal 2 volwaardige monteurs. - Wij geven geen opleiding aan de klant zelf. Dit is niet de opzet van een opleiding. - Uw monteurs dienen van begin tot einde van de opleiding beschikbaar te zijn. Monteur die te laat aankomt en eerst koffie moet drinken, onder de middag naar moeder de vrouw moet om te eten en om 16 uur de kinderen van school moet halen, daar zijn wij niets mee en daar is opleiding te duur voor. Er moet gedurende deze periode zo veel en zo efficiënt mogelijk gewerkt worden. Het gebouw zelf:

4 - Wij gaan er van uit dat het gebouw een normaal gebouw is. Niet iets toevallig zeer uitzonderlijk want dan heeft opleiding geen nut als het iets is wat achteraf nooit meer terugkeert. - Gebouw voldoet aan de normale afmetingen en bouwvoorwaarden zoals vermeld op de cd rom. Eenmaal ver van huis is het niet onze bedoeling eerst nog hopen aanpassingen te moeten doen voordat wij kunnen beginnen met monteren en uitleggen. Het gebouw moet dus voor montage en opleiding klaar staan. - Onze monteurs kunnen ook niet toveren om wat als niet mogelijk omschreven staat op de web pagina dan plots toch te monteren. - Rond het gebouw moet normaal en veilig werken mogelijk zijn. - Opleiding geven ploeterend door de modder, sneeuw, klauteren over tal van obstakels die nog is de weg liggen, is geen werk. - Elektriciteit en bekabeling moet klaar liggen zodat wij enkel moeten aansluiten. - Wij komen NOOIT om eenvoudige zaken te monteren zoals vaste zeilen, schuifgordijnen, kleine poortjes,. Dit kan iedereen zeer makkelijk monteren met de handleiding. - Het gaat hem dus hoofdzakelijk over grote uitvoeringen, regelbare zijkantverluchtingen en de eventueel bijhorende computer gestuurde onderdelen, maxi poorten en Euro poorten. - In geval van twijfel, opmerkingen of vragen; stuur een foto ter verduidelijking. Beter op voorhand te bespreken dan te plaatse het niet meer te kunnen oplossen. - Wij willen voorkomen eenmaal wij er zijn dat wij voor verassingen komen te staan om vast te stellen dat een deel van alle moeite in het water valt. - Aan de dealer desnoods eerst een bezoek te brengen en zeker te zijn dat de opleiding er kan door gaan in goede omstandigheden. Periode: - Opleiding geven wij bij voorkeur als bij ons het minder druk is. Dit is hoofdzakelijk in de periode tussen februari en eind juni. Vanaf juli is het normaal gezien zo dat wij zelf zeer druk bezet zijn met montage en veel moeilijker weg kunnen. - Om opleiding aan te moedigen in de kalme periode verrekenen wij 33% van de gebruikte tijd niet. Men bekomt dus in de kalme periode van ons een bonus van 33%. - In de periode dat het kalmer is dan is het weer ook over het algemeen beter en de dagen langer. - Naast de prijs hebt U er dus alle belang bij de kalmere periode hiervoor te gebruiken. - Als opleiding gepland is in het voorjaar is het makkelijker deze eventueel nog te verplaatsen dan in de zeer drukke periode van het najaar. - Soms is het zeer moeilijk of niet meer mogelijk afhankelijk van het moment op het jaar of plaatst waar wij naar toe moeten een opleiding nog te verplaatsen. - Probeer zoveel mogelijk opleiding te vermijden in de winter. Vorst, mist, regen, wind, sneeuw kunnen de volledige planning in de war sturen en wat dan met de gemaakte kosten en een opleiding die men halverwege moeten staken. Wij stellen zeer duidelijk dat dit risico steeds voor de dealer is die ons hulp vraagt. Niemand kent beter de seizoenen en de risico s die deze met zich mee brengen in uw streek dan uzelf. - Als door omstandigheden zoals o.a. weer in de laatste periode, moment van het jaar,.. een opleiding niet kan omdat wij zelf te veel werk hebben kan de aanvraag voor een opleiding uitgesteld worden. Bestaande klanten en bestaande afspraken hebben voorrang op een opleiding. Middelen:

5 ISO-9001:2000 GECERTIFICEERD BEDRIJF - Afhankelijk van plaatst en afstand gebeurd de verplaatsing met een bestelauto van ons of met het vliegtuig. - Onze bestelwagen is compleet ingericht en bevat alle materiaal nodig voor ons werk. In dit geval hebben wij zelf dus alles bij. - Het is dan ook zo veel mogelijk de bedoeling te laten zien hoe de hulpmiddelen die wij zelf maken en ook op internet staan voor het monteren van zeilen gebruikt kunnen worden. - Gaan wij met het vliegtuig moet de dealer zorgen voor alle materiaal nodig om ter plaatse te kunnen monteren. Ladders, schroefmachine op batterijen, gereedschapskist, boormachine,.. Zonder materiaal kan niemand werken. Er bestaat ook nog de mogelijkheid dat de opleiding bij ons gegeven wordt. - Dan regelen wij eventueel ons werk zodanig dat U in een korte periode meerdere uitvoeringen gezien hebt. - Wij zorgen voor hotel en dragen deze kosten. In dit geval gaat voor ons minder tijd verloren in verplaatsing en kunt U meer van uw uren effectief benutten. Voor de moeite die U doet krijgt U een korting op de uren van 33%. Wat als het werk niet helemaal af is bij ons vertrek? Het kan dus best gebeuren rekening houdende met tal van factoren wij niet zo lang kunnen blijven zoals onze dealer het wil met als resultaat dat het niet compleet afgewerkt is. In bepaalde drukke perioden is er niet altijd de mogelijkheid alle gevraagde tijd te blijven. Gaat men ergens naar toe voor een opleiding en er is een vliegtuigticket besteld is er niet altijd de mogelijkheid nog langer te blijven. In dit geval werkt de dealer de laatste punten zelf af. Vandaar het belang alles goed voor te bereiden zodat men alles goed kan inschatten en niet halverwege en onverricht moet vertrekken. Wat doen we niet bij een opleiding: - We gaan ons niet bezig houden met een halve dag stormbuizen te plaatsen. We plaatsen 1 als voorbeeld en de rest kan men later zelf doen. - We plaatsen 1 binnenzeil als voorbeeld en de rest kan later. - Alle andere soorten gelijkaardig eenvoudig terugkomend werk.. Het is immers de bedoeling de essentiële en belangrijke zaken bij te brengen en geen tijd te verliezen aan makkelijke zaken. In bijlage nog een aanvraagformulier voor opleiding. Met dit rekening houdende kunt U uw opleiding goed organiseren en hopen wij in de toekomst op een vlotte en duurzame samenwerking. INDUSTRIESTRAAT 8 C 8755 RUISELEDE (BELGIE) Tel (051) Fax (051) DNV Certification B.V., BELGIË Reg.No.013QS

6 ISO-9001:2000 GECERTIFICEERD BEDRIJF INDUSTRIESTRAAT 8 C 8755 RUISELEDE (BELGIE) Tel (051) Fax (051) Mobilofoon.. 32 (0475) GEERT@VERVAEKE.BE DNV Certification B.V., BELGIË Reg.No.013QS Aanvraagformulier voor opleiding: Stempel of naam van de dealer:. Gegevens van de klant waar dit moet gebeuren: Uit te voeren in volgende periode:. De te monteren uitvoering:.. Of indien geen montage van een nieuwe uitvoering de omschrijving van wat er dient te gebeuren: Het feit dat men een opleiding aanvraagt wil op zich zeggen dat men akkoord gaat met onze voorwaarden van een opleiding.

Wij hebben er geen belang bij montage onnodig duur te maken waar willen wel vergoed worden voor het geleverde werk.

Wij hebben er geen belang bij montage onnodig duur te maken waar willen wel vergoed worden voor het geleverde werk. Montagetijd. * Wat hier vermeld staat is voor dealers geen verplichting. Elke dealer bepaald vrij voor zichzelf welke manier van berekenen hij gebruikt. * Het helpt U op voorhand zo juist mogelijk de montagekost

Nadere informatie

Waar komt het vaste (vogel) gaas te hangen?

Waar komt het vaste (vogel) gaas te hangen? Waar komt het vaste (vogel) gaas te hangen? Aan de binnenkant of aan de buitenkant? In de markt bestaan er verschillende manieren van werken en elke fabrikant kiest uiteindelijk voor de ene of de andere

Nadere informatie

Betreft uitvoeringen die zowel onderaan als bovenaan open kunnen gaan.

Betreft uitvoeringen die zowel onderaan als bovenaan open kunnen gaan. ISO-9001:2000 GECERTIFICEERD BEDRIJF Reg.No.013QS ISO-9001:2000 GECERTIFICEERD BEDRIJF DNV Certification B.V., BELGIË INDUSTRIESTRAAT 8 C 8755 RUISELEDE (BELGIE) Tel... 32 (051) 68 97 73 Fax... 32 (051)

Nadere informatie

Onderwerp: Oorzaak van een beschadiging.

Onderwerp: Oorzaak van een beschadiging. Onderwerp: Oorzaak van een beschadiging. Met de regelmaat van de klok krijgen wij eens aanvragen binnen waarvan iedereen weet dat dit geen garantie is. Als men het niet eerst eens probeert weet U niet

Nadere informatie

ACAC : Wat is het, wat doet het en wat heb ik er aan? Wat zijn de nadelen aan de bestaande klassieke aandrijvingen.

ACAC : Wat is het, wat doet het en wat heb ik er aan? Wat zijn de nadelen aan de bestaande klassieke aandrijvingen. ISO-9001:2000 GECERTIFICEERD BEDRIJF Reg.No.013QS DNV Certification B.V., BELGIË ACAC : Wat is het, wat doet het en wat heb ik er aan? Wat zijn de nadelen aan de bestaande klassieke aandrijvingen. - Werken

Nadere informatie

Formulier A. Inventarisatie takenpakket

Formulier A. Inventarisatie takenpakket Formulier A. Inventarisatie takenpakket Om met uw leidinggevende afspraken over werkhervatting of werkuitbreiding te kunnen maken is een globaal inzicht nodig in uw takenpakket. Op basis hiervan kunt u

Nadere informatie

Algemene voorwaarden IKeA webwinkel

Algemene voorwaarden IKeA webwinkel Algemene voorwaarden IKEA webwinkel Algemene voorwaarden IKEA webwinkel Wie gebruikt deze voorwaarden? 3 Waarvoor gelden deze voorwaarden en per wanneer? 3 Wat koop ik bij IKEA? 3 Welke prijs betaal ik?

Nadere informatie

Voorblad Inhoudsopgave Inhoud

Voorblad Inhoudsopgave Inhoud Voorblad Inhoudsopgave Inhoud (INHOUD) Achtergronden We moeten een website voor een jonge catering en een party service bedrijf bouwen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in verzorging van borrelhapjes en

Nadere informatie

Adders onder het gras bij een gesplitste aankoop

Adders onder het gras bij een gesplitste aankoop Adders onder het gras bij een gesplitste aankoop De zgn. gesplitste aankoop van een onroerend goed door ouders en kinderen is een efficiënte manier om later veel successierechten te besparen. Nu de fiscus

Nadere informatie

stemmen van ouders Of zoals een moeder het formuleerde: Hoe meer uitleg, hoe meer je iets verstaat. Hoe meer je begrijpt, hoe beter je kan meewerken.

stemmen van ouders Of zoals een moeder het formuleerde: Hoe meer uitleg, hoe meer je iets verstaat. Hoe meer je begrijpt, hoe beter je kan meewerken. stemmen van ouders Luisteren is meer dan woorden uitspreken of woorden horen. Luisteren is begrijpen en is ook nagaan of de zaken duidelijk zijn. Stap voor stap overlopen tot de hulpverlener weet dat de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord Productfolio Hoe gaan we te werk? Service van binnen...naar buiten

Inhoudsopgave. Voorwoord Productfolio Hoe gaan we te werk? Service van binnen...naar buiten Inhoudsopgave Voorwoord Productfolio Hoe gaan we te werk? Service van binnen......naar buiten 2 3 4 5 6 1 Voorwoord Efaflex profileert zich in de markt als de Mercedes onder de deuren. Iedereen weet dat

Nadere informatie

Lijfrente Garantie Polis

Lijfrente Garantie Polis Voorwaarden Lijfrente Garantie Polis 1510 WAT STAAT ER IN DEZE VOORWAARDEN? Pagina 1 : Algemene afspraken Pagina 3 : Wat mag u van ons verwachten? Pagina 5 : Wat verwachten wij van u? Pagina 6 : Wat mag

Nadere informatie

1.2 Onder welke voorwaarden zou u scans en beschrijvingen van documenten beschikbaar willen stellen via een gezamenlijk platform?

1.2 Onder welke voorwaarden zou u scans en beschrijvingen van documenten beschikbaar willen stellen via een gezamenlijk platform? Aantal verstuurde enquetes Aantal ingevulde enquetes % responders 71 21 30% 1.2 Onder welke voorwaarden zou u scans en beschrijvingen van documenten beschikbaar willen stellen via een gezamenlijk platform?

Nadere informatie

Twaalf eenvoudige tips voor debiteurenbeheer in het MKB

Twaalf eenvoudige tips voor debiteurenbeheer in het MKB Twaalf eenvoudige tips voor debiteurenbeheer in het MKB Herculesplein 261, 3584 AA Utrecht Postbus 14015, 3508 SB Utrecht Telefoon : 030-21 22 165 Fax : 030-25 40 916 E-mail : info@proaccept.nl ProAccept

Nadere informatie

Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen. uitgave 2005

Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen. uitgave 2005 Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen uitgave 2005 Steeds meer kinderen stellen vragen aan de Kinderrechtswinkels over echtscheiding. Scheiden kan niet zomaar, je moet heel veel regels

Nadere informatie

Twaalf eenvoudige tips voor debiteurenbeheer in het MKB

Twaalf eenvoudige tips voor debiteurenbeheer in het MKB Twaalf eenvoudige tips voor debiteurenbeheer in het MKB Alles in één hand: PROACCEPT i n c a s s o v a n d e n B e r g d e R i e & U y t e r l i n d e incasso - gerechtsdeurwaarders Herculesplein 261,

Nadere informatie

Informatiebrochure: kind onder narcose

Informatiebrochure: kind onder narcose Informatiebrochure: kind onder narcose Informatiebrochure: Bezoeker in het operatiekwartier (begeleidende ouders) Door deze brochure goed door te nemen, kunt u uw kind reeds thuis voorbereiden op de ziekenhuisopname,

Nadere informatie

Het comfort van complete logistieke dienstverlening

Het comfort van complete logistieke dienstverlening Het comfort van complete logistieke dienstverlening Wij bieden maatwerk voor iedere opdrachtgever, voor de beste prijs. Wij zijn Montrieurs. Montrieurs is de complete logistieke dienstverlener die zorgt

Nadere informatie

Michichi, Alba, Canada, 24 december 1921. Vader en Broeders,

Michichi, Alba, Canada, 24 december 1921. Vader en Broeders, Michichi, Alba, Canada, 24 december 1921 Vader en Broeders, Uw brief ontvangen en ik dacht al eerder te schrijven, maar het is er altijd overheen gegaan totdat het nieuwjaar werd en nu volgens oud gebruik

Nadere informatie

Handleiding gastouders Korelon IedereenEHBO.nl

Handleiding gastouders Korelon IedereenEHBO.nl Handleiding gastouders Korelon IedereenEHBO.nl Beste cursist, U gaat binnenkort starten met de cursus EHBO bij kinderen speciaal voor gastouders. Via uw gastouderbureau Korelon krijgt u een korting van

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Wonen & Samenleven

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Wonen & Samenleven MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Wonen & Samenleven Als mijn zoon begeleid zelfstandig gaat wonen, staat er dan altijd iemand voor hem klaar? Ik wil graag een traplift. Bij wie vraag ik die

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Stockholm... Academiejaar: 2013. - 2014. Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit

Erasmusbestemming: Stockholm... Academiejaar: 2013. - 2014. Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit Erasmusbestemming: Stockholm... Academiejaar: 2013. - 2014. Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Er is éen grote campus voor alle universiteitsrichtingen

Nadere informatie

Advertentiepakket. Chr. Harmonievereniging Crescendo Sassenheim

Advertentiepakket. Chr. Harmonievereniging Crescendo Sassenheim Advertentiepakket Chr. Harmonievereniging Crescendo Sassenheim Advertentiepakket Chr. Harmonievereniging Crescendo Wie is Crescendo Sassenheim? Crescendo Sassenheim is een harmonieverenging van inmiddels

Nadere informatie

een formule met karakter!

een formule met karakter! Maak kennis met de Serenium formule : een formule met karakter! Ontdek de Serenium formule, onze beste oplossing op het vlak van service en bijstand. Als u voor Serenium kiest, wordt u uitstekend begeleid

Nadere informatie

CVA-nazorg poli. Poli Neurologie

CVA-nazorg poli. Poli Neurologie 00 CVA-nazorg poli Poli Neurologie Inleiding U heeft onlangs een beroerte (CVA) gehad en was hiervoor opgenomen op de afdeling Neurologie van SJG Weert. Door de beroerte kunnen u en uw naasten te maken

Nadere informatie

Koopsom Garantie Polis

Koopsom Garantie Polis Voorwaarden Koopsom Garantie Polis 1311 Deze voorwaarden beschrijven uw verzekering. De Koopsom Garantie Polis is een levensverzekering. U spreekt met ons af dat wij uitkeren als de verzekerde op de einddatum

Nadere informatie

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen.

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Om iets te bereiken moet je actie ondernemen. Je moet vanuit jezelf iets doen. Om iets te doen moet je gemotiveerd zijn. Je zou dus kunnen stellen dat

Nadere informatie

Handleiding Online webshop Vrije Tijd Gemeente Zulte

Handleiding Online webshop Vrije Tijd Gemeente Zulte Handleiding Online webshop Vrije Tijd Gemeente Zulte Geachte gebruiker, Deze handleiding is bedoeld voor de mensen die zichzelf of hun kinderen online willen inschrijven voor één of meerdere gemeentelijke

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Beleid 'onvrijwillige zorg' Vrijheidsbeperking binnen Lang Verblijf. woonzorg en dagbesteding

Beleid 'onvrijwillige zorg' Vrijheidsbeperking binnen Lang Verblijf. woonzorg en dagbesteding Beleid 'onvrijwillige zorg' Vrijheidsbeperking binnen Lang Verblijf woonzorg en dagbesteding 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wanneer wordt onvrijwillige zorg toegepast? 4 3. De wetgeving 5 3.1 Wet bijzondere

Nadere informatie

Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent?

Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent? Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent? In het Havenziekenhuis doen wij er alles aan om u tijdens uw verblijf in het ziekenhuis zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en

Nadere informatie

Geachte, klanten, leveranciers, sympathisanten, vrienden, collega s

Geachte, klanten, leveranciers, sympathisanten, vrienden, collega s Nieuwsbrief Juli Augustus September Oktober 2012 Geachte, klanten, leveranciers, sympathisanten, vrienden, collega s het is een tijdje geleden sinds jullie een nieuwsbrief hebben verkregen. Heel wat projecten

Nadere informatie

Werkplaatsefficiency binnen het service proces. Oskar Bronsgeest

Werkplaatsefficiency binnen het service proces. Oskar Bronsgeest Werkplaatsefficiency binnen het service proces Oskar Bronsgeest After Sales verkoop CRM KTV onderzoek interim management auditering training KORTE FILM In het Engels Goed opletten en. Beantwoord zélf

Nadere informatie

Hoe verloopt het geautomatiseerde proces. Geef een WOW gevoel voor je klanten kopen. Geef een WOW gevoel na het kopen

Hoe verloopt het geautomatiseerde proces. Geef een WOW gevoel voor je klanten kopen. Geef een WOW gevoel na het kopen Waarom automatiseren? En de 2 must have systemen Hoe verloopt het geautomatiseerde proces Geef een WOW gevoel voor je klanten kopen Geef een WOW gevoel tijdens het kopen Geef een WOW gevoel na het kopen

Nadere informatie

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje jan-mrt 2011 Contactenkrant Wie vindt het leuk om samen af en toe te koken? Wie wil samen met mij gaan wandelen? Samen zwemmen? Samen boodschappen doen op de markt? Ik zoek een kaartmaatje Gezocht: vriend(in)

Nadere informatie

Wiezen. Spelregels Volgens Café In de Goude Ster

Wiezen. Spelregels Volgens Café In de Goude Ster Wiezen Spelregels Volgens Café In de Goude Ster Kaartmarathon Reglement voor een kaartmarathon 1 2 Wiezen Spelregels Volgens Café In de Goude Ster Kaartmarathon Er wordt van uitgegaan dat iedere deelnemer

Nadere informatie

Wie zijn wij? Waarom Installatiebedrijf Koller?

Wie zijn wij? Waarom Installatiebedrijf Koller? Wie zijn wij? Installatiebedrijf Koller Hattem BV is in 1969 als familiebedrijf begonnen en bestaat uit ruim 15 medewerkers. De kwaliteit van het werk is gewaarborgd door aansluiting bij brancheorganisaties

Nadere informatie

De Drijvende Speelstad

De Drijvende Speelstad De Drijvende Speelstad Spelen op het water In Rotterdam wordt op het water in de Rijnhaven een complete wijk gebouwd. Maar hoe maken we deze drijvende stad leuk voor kinderen? We maken er een Drijvende

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1210 Uitgestelde betaling en relatie beheer

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1210 Uitgestelde betaling en relatie beheer Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1210 Uitgestelde betaling en relatie beheer www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 1.1Doel...3 2 Configuratie...4 2.1Uitgestelde betaling instellingen...4

Nadere informatie

Verhuist uw contract voor elektriciteit en aardgas met u mee?

Verhuist uw contract voor elektriciteit en aardgas met u mee? Verhuist uw contract voor elektriciteit en aardgas met u mee? U verhuist. Waarop moet u letten en welke formulieren hebt u nodig? In deze folder ontdekt u alles wat u voor elektriciteit en/of aardgas moet

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Handleiding: inloggen op Klantportaal

Handleiding: inloggen op Klantportaal Handleiding: inloggen op Klantportaal 2015 Handleiding om uw order te kunnen volgen via onze nieuwe Klantportaal In deze handleiding leren wij u stap voor stap hoe onze Klantportaal werkt en hoe u er gebruik

Nadere informatie

Levering elektrische rolstoel duurt zeventien maanden Gemeente Amsterdam Dienst Wonen, Zorg en Samenleven Welzorg

Levering elektrische rolstoel duurt zeventien maanden Gemeente Amsterdam Dienst Wonen, Zorg en Samenleven Welzorg Rapport Gemeentelijke Ombudsman Levering elektrische rolstoel duurt zeventien maanden Gemeente Amsterdam Dienst Wonen, Zorg en Samenleven Welzorg 18 oktober 2011 RA111409 Samenvatting Een vrouw vraagt

Nadere informatie

Wees duidelijk tegen je klanten

Wees duidelijk tegen je klanten Ronald Dingerdis Wees duidelijk tegen je klanten 3 In onze training Klantgerichtheid en communicatie vroeg een cursist me onlangs of je tegen je klant kan zeggen dat hij extreem vervelend is. Dat hij onredelijk

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Vul energieovernamedocumenten in.

Vul energieovernamedocumenten in. U verhuist? Vul energieovernamedocumenten in. Waarop moet u letten en welke formulieren hebt u nodig als u verhuist? In deze folder ontdekt u alles wat u voor elektriciteit en/of aardgas moet regelen.

Nadere informatie

ABN AMRO Risicoverzekering

ABN AMRO Risicoverzekering Voorwaarden 1304 ABN AMRO Risicoverzekering Wat staat er in deze voorwaarden? Blad 1: Algemene afspraken Blad 3: Wat mag u van ons verwachten? Blad 5: Wat verwachten wij van u? Blad 6: Wat mag u veranderen

Nadere informatie

Huisreglement JVS-Descartes

Huisreglement JVS-Descartes Huisreglement JVS-Descartes 1. Contactgegevens JVS-Descartes Planetariumweg 19 3600 Genk info@jvs-descartes.be www.jvs-descartes.be http://www.vvs.be/jongeren/jvs-descartes-genk www.facebook.com/jvs-descartes

Nadere informatie

MEE Nederland. Raad en daad voor iedereen met een beperking. Moeilijk lerend. Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind

MEE Nederland. Raad en daad voor iedereen met een beperking. Moeilijk lerend. Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind MEE Nederland Raad en daad voor iedereen met een beperking Moeilijk lerend Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind Moeilijk lerend Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind Inhoudsopgave

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

De bouw Conceptueel bouwen. Klinkt ingewikkeld,

De bouw Conceptueel bouwen. Klinkt ingewikkeld, De bouw Conceptueel bouwen. Klinkt ingewikkeld, heeft wel de toekomst. Over vijf jaar zal één op de vijf bouwwerken in Nederland volgens een concept gebouwd worden. Wat is dat en wat betekent het voor

Nadere informatie

IMPERIALEN EN LASTDRAGERS

IMPERIALEN EN LASTDRAGERS IMPERIALEN EN LASTDRAGERS 2014 Nieuw! Nu ook met afneembare open zijkant leverbaar Nieuw! Nu in vele RAL kleuren leverbaar Maximale service in imperialen en lastdragers 1952: oprichting metaalbedrijf binnenstad

Nadere informatie

Bij. research. Gemaakt door: Flore Wassenberg A3c Stage gelopen bij Ron en Janne.

Bij. research. Gemaakt door: Flore Wassenberg A3c Stage gelopen bij Ron en Janne. Bij research Gemaakt door: Flore Wassenberg A3c Stage gelopen bij Ron en Janne. Opdracht 1 Stagelogboek De eerste dag heb ik bij Ron Steijvers stage gelopen en die is project leider ontwikkelaar, vooral

Nadere informatie

TC Webdesign [9 TIPS VOOR DOMEINNAMEN ] 9 tips voor het kiezen en gebruiken van domeinnamen

TC Webdesign [9 TIPS VOOR DOMEINNAMEN ] 9 tips voor het kiezen en gebruiken van domeinnamen 2014 TC Webdesign [9 TIPS VOOR DOMEINNAMEN ] 9 tips voor het kiezen en gebruiken van domeinnamen Wat is een domeinnaam? Zonder een webadres heb je geen website. Als mensen naar je website toe willen dan

Nadere informatie

TAF GoedGezekerd AOV. De AOV waarmee u zelf de touwtjes in handen heeft

TAF GoedGezekerd AOV. De AOV waarmee u zelf de touwtjes in handen heeft TAF GoedGezekerd AOV De AOV waarmee u zelf de touwtjes in handen heeft Als zelfstandig ondernemer bent u gewend aan het nemen van risico s. Daarbij beoordeelt u per situatie hoe groot het risico is dat

Nadere informatie

Academy. ATAG verwarming BVBA Leo Baekelandstraat 3 2950 Kapellen T: 03/641.64.40 E: info@atagverwarming.be W: www.atagverwarming.

Academy. ATAG verwarming BVBA Leo Baekelandstraat 3 2950 Kapellen T: 03/641.64.40 E: info@atagverwarming.be W: www.atagverwarming. Academy ATAG verwarming BVBA Leo Baekelandstraat 3 2950 Kapellen T: 03/641.64.40 E: info@atagverwarming.be W: www.atagverwarming.be 1. Voorwoord ATAG Verwarming dankt haar succes aan de doorgedreven trainingsprogramma

Nadere informatie

Naam: TIJD EN SEIZOENEN

Naam: TIJD EN SEIZOENEN Naam: TIJD EN SEIZOENEN Tijd is belangrijk. Je moet op veel plaatsen op tijd komen. Op tijd op school, op tijd thuis, op tijd voor de bus of de trein. Om te zien hoe laat het is, kijk je op je horloge.

Nadere informatie

Zap-Q Certificatietraining

Zap-Q Certificatietraining Zap-Q Certificatietraining Zap-Q Certificatietraining Haal alles uit Zap-Q met de certificatietraining. Leer over alle ins-en-outs, maak optimaal gebruik van de Zap-Q persoonlijkheidsvragenlijst. Wilt

Nadere informatie

wegwijs op onze nieuwe website

wegwijs op onze nieuwe website wegwijs op onze nieuwe website HOE VINDT U UW WEG OP DE NIEUWE WEBSITE Op de nieuwe Janssen-Fritsen website vindt u ons aanbod aan producten voor bewegingsonderwijs, turnen en zaal- en buitensporten.

Nadere informatie

PROJECT HUISZWALUWEN IN HET ST-AMANDUS INSTITUUT IN BEERNEM.

PROJECT HUISZWALUWEN IN HET ST-AMANDUS INSTITUUT IN BEERNEM. PROJECT HUISZWALUWEN IN HET ST-AMANDUS INSTITUUT IN BEERNEM. Toen ik de resultaten van de huiszwaluwentelling van vorig jaar aan de watertoren van het St-Amandus Instituut hoorde was ik zo ontgoocheld

Nadere informatie

afspraken maken afspraken nakomen transparant zijn naar alle stakeholders (de informatie bieden die deze stakeholder nodig heeft)

afspraken maken afspraken nakomen transparant zijn naar alle stakeholders (de informatie bieden die deze stakeholder nodig heeft) Duurzaamheid: Een organisatie kiest niet voor duurzaamheid maar handelt naar duurzaamheid, geen duurzaamheid betekent geen lange termijn, geen lange termijn geen toekomst! Voor ons betekent Duurzaamheid

Nadere informatie

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE 10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE Is uw website aan vernieuwing toe? Pas deze tips toe en haal meer uit je website De laatste jaren zien we grote veranderingen op het gebied van webdesign.

Nadere informatie

2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro

2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro 2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar

Nadere informatie

Ouders over tevredenheidmetingen.

Ouders over tevredenheidmetingen. Vzw Roppov Martelaarslaan 212 9000 Gent tel 09/224.09.15 fax 09/233.35.89 e-mail info@roppov.be web www.roppov.be Mei 2009 december 2010 Ouders over tevredenheidmetingen. Dit is een bundeling van bemerkingen

Nadere informatie

Het juiste moment, de juiste mensen,

Het juiste moment, de juiste mensen, planning.nl Het juiste moment, de juiste mensen, de juiste plek Plannen is aan alles denken. Of het nu gaat om een onderwijsrooster, een bouwplanning, een planning voor uw bedrijfsprocessen of een planning

Nadere informatie

Whitepaper. Winnende offertes

Whitepaper. Winnende offertes Whitepaper Winnende s Inleiding: het optimaliseren van het proces Veel bedrijven hebben moeite om snel een goede uit te brengen. En laat dat nu juist zo belangrijk zijn! Hoe sneller uw klant een goede

Nadere informatie

Sneeuwscooteravontuur Three Countries

Sneeuwscooteravontuur Three Countries Fins Lapland: Sneeuwscooteravontuur Three Countries Individuele afreis (6 dagen/5 nachten) Avontuurlijke sneeuwscootertocht naar het drielandenpunt van Finland, Zweden en Noorwegen. De tocht brengt u in

Nadere informatie

Zap-Q Certificatietraining

Zap-Q Certificatietraining Zap-Q Certificatietraining Zap-Q Certificatietraining Haal alles uit Zap-Q met de certificatietraining. Leer over alle ins-en-outs, maak optimaal gebruik van de Zap-Q persoonlijkheidsvragenlijst. Wilt

Nadere informatie

Handleiding Portal Schoonheidsbon

Handleiding Portal Schoonheidsbon Handleiding Portal Schoonheidsbon INLOGGEN U gaat naar www.schoonheidsbon.nl en klikt in de menubalk onder in het scherm op Salons. U vult uw e-mailadres en uw wachtwoord in. Mocht u uw wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Het feestseizoen is weer begonnen

Het feestseizoen is weer begonnen Het feestseizoen is weer begonnen 26 Golf & Lifestyle zomer 2013 Buffy en Jan Perier BBQ via internet Het is weer zomer, dus de hoogste tijd voor die heerlijke barbecues in de tuin of op het bedrijfsfeest.

Nadere informatie

LEVEN IN DE OORLOG LES 1. Het begin van de oorlog

LEVEN IN DE OORLOG LES 1. Het begin van de oorlog Wereldoorlogen en Holocaust LES 1 LEVEN IN DE OORLOG JE LEERT wat er in het begin van de Tweede Wereldoorlog gebeurt; wat er verandert in het dagelijks leven van de mensen; wat de mensen doen bij een luchtalarm.

Nadere informatie

Computer Club Weesp. Zomer

Computer Club Weesp. Zomer Zomer Computer Club Weesp 2011 De Computer Club Weesp is een Vereniging die is opgericht door vijf enthousiaste vrijwilligers die veel vrije tijd hebben gestoken in het op zetten van een club voor de minder

Nadere informatie

Gedurende onze jarenlange ervaringen met verkoop hebben wij een sterke evolutie meegemaakt in het aankoopgedrag van onze consumenten.

Gedurende onze jarenlange ervaringen met verkoop hebben wij een sterke evolutie meegemaakt in het aankoopgedrag van onze consumenten. Beste aanwezigen, maar vooral beste collega s winkeliers, Ik ben Veerle van Schoenen Reyskens en wil jullie een praktijkgetuigenis brengen hoe wij omgaan met het nieuwe winkelen. We zijn sinds kort bezig

Nadere informatie

Stap 1: je eigen website registreren & activeren

Stap 1: je eigen website registreren & activeren Stap 1: je eigen website registreren & activeren Je eigen website registeren We gaan nu echt aan de slag en gaan in een mum van tijd onze eigen website reeds hebben gestart. Je eigen website is niet meer

Nadere informatie

Onderhoud. Houten Vloeren Opfrissen. Bona Deep Clean System

Onderhoud. Houten Vloeren Opfrissen. Bona Deep Clean System Onderhoud Houten Vloeren Bona Deep Clean System Nieuwe service met uitstekende resultaten Bona introduceert haar allernieuwste innovatie, waarmee doffe vloeren onmiddellijk worden gerevitaliseerd. Met

Nadere informatie

heeft. We verwelkomen de huisruilpartner ook alsof het onze beste vrienden of familie zijn met een mooi gedekte tafel en goed gevuld menu.

heeft. We verwelkomen de huisruilpartner ook alsof het onze beste vrienden of familie zijn met een mooi gedekte tafel en goed gevuld menu. Energie om je werk goed en zinvol te doen kan je putten door een gezonde ontspannen levensstijl naast het werk. Heb je thuis geen problemen dan kan je er op het werk ook beter tegenaan gaan. In tal van

Nadere informatie

Versie 1.0 19 april 2005. Cliëntroute Bureau Jeugdzorg Casemanagement geïndiceerde zorg

Versie 1.0 19 april 2005. Cliëntroute Bureau Jeugdzorg Casemanagement geïndiceerde zorg Versie 1.0 19 april 2005 Cliëntroute Bureau Jeugdzorg Casemanagement geïndiceerde zorg Inleiding Als het Bureau Jeugdzorg voor u een indicatiebesluit heeft genomen voor geïndiceerde zorg, dan heeft u vanaf

Nadere informatie

10. Een WBSO-verklaring

10. Een WBSO-verklaring 10. Een WBSO-verklaring en dan Nadat u uw S&O-verklaring hebt ontvangen, kunt u uw financiële voordeel verrekenen. Er zijn twee mogelijkheden: S&O-afdrachtvermindering; aftrek S&O. In dit hoofdstuk wordt

Nadere informatie

E-Newsletter Een Econocom newsletter met focus op leasing

E-Newsletter Een Econocom newsletter met focus op leasing in dit nummer Een Econocom newsletter met focus op leasing Nr 2 Operationele lease is altijd dan zelf kopen Een Econocom newsletter met focus op leasing In dit nummer Nr 2 sluiten 03 Inleiding 04 Verborgen

Nadere informatie

School van De Lovie vzw Buitengewoon Secundair Onderwijs Opleidingsvorm 1 & 2 type 2 en type 3 Krombeekseweg 82 8970 Poperinge Tel.

School van De Lovie vzw Buitengewoon Secundair Onderwijs Opleidingsvorm 1 & 2 type 2 en type 3 Krombeekseweg 82 8970 Poperinge Tel. School van De Lovie vzw Buitengewoon Secundair Onderwijs Opleidingsvorm 1 & 2 type 2 en type 3 Krombeekseweg 82 8970 Poperinge Tel. & fax 057/33 49 69 email: info@schoolvandelovie.be Schoolbusreglement

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

18. Dienst na verkoop

18. Dienst na verkoop 18. Dienst na verkoop remeha.be 538 18. Dienst na verkoop Heateam: Keeping Belgium warm 540 Heateam: Keeping Belgium warm 540 Formulier voor interventieaanvraag 541 Formulier voor interventieaanvraag 541

Nadere informatie

Vrij verkrijgbare medicijnen

Vrij verkrijgbare medicijnen Vrij verkrijgbare medicijnen WAT ZIJN VRIJ VERKRIJGBARE MEDICIJNEN TIPS VOOR EEN GOEDE KEUZE WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN MEDICIJNEN WERKEN BETER DANKZIJ UW APOTHEKER VRIJ VERKRIJGBARE MEDICIJNEN Een

Nadere informatie

EVC Beoordelings- en ontwikkeltraject AF-Erkenningsregeling

EVC Beoordelings- en ontwikkeltraject AF-Erkenningsregeling EVC Beoordelings- en ontwikkeltraject AF-Erkenningsregeling Het EVC (Elders Verworven Competenties) beoordelings- en ontwikkeltraject AF is bedoeld om bedrijven die in eerste instantie niet voldoen aan

Nadere informatie

Belastingvoordeel voor groene ondernemers op zonne-energie

Belastingvoordeel voor groene ondernemers op zonne-energie Belastingvoordeel voor groene ondernemers op zonne-energie Market Pro is de officiële dealer van Nord Solar panelen in de Benelux Wie zijn wij? Market Pro BV is de officiële dealer van Nord Solar GmbH

Nadere informatie

Erasmusbestemming: BOLOGNA... Academiejaar: 2014-2015 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het

Erasmusbestemming: BOLOGNA... Academiejaar: 2014-2015 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het Erasmusbestemming: BOLOGNA... Academiejaar: 2014-2015 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De rechtenfaculteit ligt in via Zamboni, in

Nadere informatie

WERKAFSPRAKEN VOOR GEBRUIKERSORGANISATIES TOLK- EN VERTAALDIENST PROVINCIE ANTWERPEN

WERKAFSPRAKEN VOOR GEBRUIKERSORGANISATIES TOLK- EN VERTAALDIENST PROVINCIE ANTWERPEN WERKAFSPRAKEN VOOR GEBRUIKERSORGANISATIES TOLK- EN VERTAALDIENST PROVINCIE ANTWERPEN Inleiding Het Agentschap Integratie en Inburgering biedt twee vormen van dienstverlening aan: - sociaal tolken - sociaal

Nadere informatie

SAMENWERKING ANTHURIUM PRESENATIE

SAMENWERKING ANTHURIUM PRESENATIE ! SAMENWERKING ANTHURIUM PRESENATIE In bijgaand document treft u tips en trucs aan voor een goede samenwerking met uw klanten. Het is belangrijk om iedereen betrokken en gemotiveerd te houden. Door vooraf

Nadere informatie

Hoe maak ik mijn verhuizing met Student Verhuis Service zo vlot en voordelig mogelijk?

Hoe maak ik mijn verhuizing met Student Verhuis Service zo vlot en voordelig mogelijk? Hoe maak ik mijn verhuizing met Student Verhuis Service zo vlot en voordelig mogelijk? Inhoud Afspraak maken Voorbereiding Klaarzetten Parkeren verhuiswagen / verhuislift Verhuistechnieken Afrekenen Verzekeringen

Nadere informatie

Allereerst wil ik de organisatoren van deze dag, de Stichting Lezen en Schrijven

Allereerst wil ik de organisatoren van deze dag, de Stichting Lezen en Schrijven Toespraak staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tijdens het bedrijvencongres Samen scholen, pure winst! op 11 september 2009 in Eindhoven. Dames en heren, Allereerst wil ik de

Nadere informatie

MyCareNet in uw Apotheek?

MyCareNet in uw Apotheek? MyCareNet in uw Apotheek? Met deze brochure willen we onze klanten informeren over de invoering van MyCareNet MyCareNet in uw apotheek MyCareNet is een initiatief van het NIC (Nationaal Intermutualistisch

Nadere informatie

Voorwoord. 15 miljoen mensen Op dat hele kleine stukje aarde Die moeten niet t keurslijf in Die laat je in hun waarde

Voorwoord. 15 miljoen mensen Op dat hele kleine stukje aarde Die moeten niet t keurslijf in Die laat je in hun waarde Voorwoord 15 miljoen mensen Op dat hele kleine stukje aarde Die moeten niet t keurslijf in Die laat je in hun waarde Fluitsma & Van Tijn, 2007 Het zijn er inmiddels 16 miljoen en het zullen er ook nog

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

PEP voor secretaresses secretariaten en andere ondersteunende functies

PEP voor secretaresses secretariaten en andere ondersteunende functies PEP voor secretaresses secretariaten en andere ondersteunende functies Er komt zo veel op me af dat ik vaak niet weet waar ik moet beginnen" Meestal eet ik een boterhammetje snel tussendoor, geen tijd

Nadere informatie

Werkloos? Weener XL helpt u op weg naar werk

Werkloos? Weener XL helpt u op weg naar werk Werkloos? Weener XL helpt u op weg naar werk Hulp op weg naar inkomen Soms gebeuren er dingen in het leven die u liever anders had gezien. U wordt werkloos of mag minder uren werken, uw relatie strandt.

Nadere informatie

HANDLEIDING Windows XP Deel 1

HANDLEIDING Windows XP Deel 1 HANDLEIDING Windows XP Deel 1 Bureaublad en Beeldscherm aanpassen Gemaakt door: De Spanjehelpdesk http://www.spanjehelpdesk.nl Voorwoord Windows XP is het besturingssyteem van uw PC. Het besturingssysteem

Nadere informatie

, Norm 13155. Norm 13155 is verantwoordelijkheid van de leverancier. Hier staan o.a. vermeld:

, Norm 13155. Norm 13155 is verantwoordelijkheid van de leverancier. Hier staan o.a. vermeld: , Norm 13155 Norm 13155 is verantwoordelijkheid van de leverancier. Hier staan o.a. vermeld: Dubbel vacuümsysteem. Enkel vacuümsysteem met valbeveiliging, boven 1.8 mtr hijshoogte. De basis van een dubbel

Nadere informatie