, Norm Norm is verantwoordelijkheid van de leverancier. Hier staan o.a. vermeld:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ", Norm 13155. Norm 13155 is verantwoordelijkheid van de leverancier. Hier staan o.a. vermeld:"

Transcriptie

1 , Norm Norm is verantwoordelijkheid van de leverancier. Hier staan o.a. vermeld: Dubbel vacuümsysteem. Enkel vacuümsysteem met valbeveiliging, boven 1.8 mtr hijshoogte. De basis van een dubbel vacuümsysteem is simpelweg: valt het ene systeem uit, vangt het andere systeem het op. Maar is een dubbel vacuüm systeem dan wel een 2e positief systeem als je gaat hijsen met Glas? Er staat ook in de norm dat wij verantwoordelijk zijn voor een goede risico analyse op het apparaat en wij verkopen het apparaat o.a. voor het hijsen van Glas. Met deze wetenschap kunnen wij als leverancier niet simpelweg de norm volgen maar moeten wij zeggen dat een dubbel vacuüm systeem geen extra veiligheid bied bij het plaatsen van Glas. Glas heeft tenslotte een eigenschap te breken of te glijden en dan help alleen een valbeveiliging of het afzetten van het gebied. Wij bouwen dus zowel enkel als dubbel vacuüm systeem en geven de klant de keuze. Beide systemen zijn dus gebouwd volgens de Norm Arbo-wet is de verantwoordelijkheid van de gebruiker In de norm moet in principe de Arbo-wet verwerkt zijn maar dat is niet geheel het geval. De sociale wetgeving of Arbo-wet is voor de bescherming van werknemers. Hier staat o.a. dat men werknemers ten alle tijden moet beschermen tegen het vallen van de last. Een vacuümzuiger maakt nooit een vaste verbinding met de last en u zult dus moeten zorgen dat er nooit werknemers onder de last aanwezig zijn. U kunt het gebied afzetten en dit ook goed bewaken of valbeveiliging toepassen. Het gebruik van een dubbel uitgevoerd vacuüm systeem ontslaat u niet van deze verantwoording. Daarnaast zult u goed moeten weten wat u hijst, omdat er een verschil bestaat tussen het val gevaar bij enkelglas, dubbelglas, hardglas of gelaagd glas. U moet telkens opnieuw de risico?s inventariseren en de juiste maatregelen treffen. Conclusie: De keuze voor een dubbel of enkel vacuümsysteem is beide goed echter het ontslaat u niet van het aanbrengen van valbeveiliging indien nodig. Weet altijd goed wat u hijst, doe een goede risico analyse en neem de juiste maatregelen. Het advies dat u met een vacuümsysteem valbeveiliging hoeft gebruiken is niet juist. Lingeweg 45,dubbel 4003 CH Tiel Tel geen (0) Fax +31 te - (0)

2 In de gebruiksaanwijzing van het apparaat vind u nog meer informatie hierover. Dit formulier is opgesteld door fabrikant Muyen Bv uit Tiel. De informatie is samengesteld uit informatie van Notified body TUV, informatie van de Arbeidsinspectie Nederland en de AIB uit Belgie. U kunt hier dus geen rechten aan ontlenen echter alleen uw voordeel mee doen. De meeste omschrijvingen zijn niet de exacte citaten uit de normen en wetten. De norm en de Arbo-wet is in alle Europese landen nagenoeg gelijk. Van eventuele extra nationale richtlijnen zijn wij niet op de hoogte, hiervoor kunnen wij dus ook niet verantwoordelijk zijn.

3 000, Vacuumapparaten op 220 of 380 volt voor intern transport Deze worden zonder akoestisch signaal niet meer goedgekeurd! Al eind jaren 90 heeft de arbeidsinspectie aangegeven een akoestisch signaal te wensen op dit soort zuiger en wel een akoestisch signaal wat ook bij stroomuitval blijft functioneren. Dit een kleine kast die op het apparaat gebouwd kan worden, telefonisch geven wij u graag meer uitleg. Tot op heden gaven wij op deze apparaten een goedkeuring met de extra melding dat het akoestisch signaal gebouwd moet worden. Vanaf heden zullen wij ze afkeuren.

4 000, Apparaten zonder CE (gebouwd voor 1995) Indien deze apparaten in de afgelopen jaren niet zijn gereviseerd, zullen wij deze niet meer goedkeuren. De apparaten zijn tenslotte ook meer als 17 jaar oud en aan vervanging toe. Helaas zie je vaak dat deze apparaten nog steeds prima functioneren maar ze voldoen niet meer aan de huidige stand van techniek en voldoen niet meer aan de huidige richtlijnen.

5 000, zuignappen vragen onderhoud!! Jaarlijks!! Zuignappen van een vacuumapparaat vragen onderhoud! U dient het apparaat jaarlijks te laten controleren en onderhouden door Muyen Bv. In de richtlijn staat een deskundige, maar wij eisen dat u dit onderhoud bij ons?jaarlijks? laat uitvoeren. Richtlijnen, maar ook onze inzichten kunnen wijzigen. Wij willen de gelegenheid hebben om uw apparaat op het best mogelijke veiligheid en onderhoud niveau te houden. Indien u dit niet volgt, kunnen wij niet aansprakelijk zijn voor de veiligheid en goede werking van het apparaat.

6 000, Zuigers met losse pompset en Slang, VA101/105 Deze apparaten kunnen wij volgens de huidige geldende richtlijnen niet met goedkeuren! telefonisch geven wij u graag uitleg. Er is al jaren een vervangend model voor deze zuigerset, de accuzuigerzuiger VA600 met een eigen gewicht van 15 kg.

7 000, Instructie over het veilig gebruiken van vacuumzuigers Het is belangrijk dat uw personeel op de hoogte is van alle regels, wetten, rond het gebruik van vacuumhijsgereedschap. Het is zelfs een verplichting volgens de arbeidsomstandighedenwet dat u het personeel goede gebruikers instucties geeft. Wij zijn u graag van dienst om deze voorlichting te geven, voor meer informatie: bel ons of stuur ons een mail.

8 H000, Valbeveiliging Volgens de arbowet moet U personen altijd beschermen tegen vallen van de last. Hiervoor hebben wij de valbeveiliging gebouwd. De valbeveiliging is voorzien van luchtbanden die tegen de wand kunnen stoten zonder schade te geven. Bijgeleverd worden 2 sjorbanden, die U pas op het laatste moment los maakt. De regel geld: hoe groter de hijshoogte, hoe groter het afzet gebied. Helaas is dit vaak niet voldoende omdat het toch mogelijk is dat personen onder de last aanwezig zijn. In deze gevallen, zeker bij een grote of hoge hijsvlucht, moet U een valbeveiliging toepassen, zeker bij gelaagd of dubbel glas is het nuttig. Het toepassen van een valbeveiliging moet U zelf bepalen aan de hand van de risico analyse ter plaatse.

9 000, informatieve website is een website die door onafhankelijke partijen is samengesteld. Deze website geeft een heel goed overzicht van hoe u het best kunt omgaan met de inzet van vacuumhefapparatuur. Compleet met filmpjes als illustratie een mooie informatieve website die ook door uw personeel bekeken kan worden bv tijdens een toolbox meeting.

10 000, Bij regen, vorst en sterke wind niet hijsen! Dit is zeer belangrijk, bij regen en vorst ontstaat er een soort aquaplanning tussen het rubber van de zuiger en glas plaat, hierdoor gaat de glasplaat glijden zonder dat u een signaal krijgt. Dit geld voor alle vacuumzuigers niet alleen die van "muyen" De wind zorgt voor het stoten van de ruit en daarna het breken van de ruit, een van de belangrijkste oorzaken van het vallen van glas uit een vacuumzuiger. Een valbeveiliging kan bij sterke wind veel extra veiligheid geven en is ook verplicht.

11 000, Schoonmaken rubber van zuigers Het is erg belangrijk dat u regelmatig de rubbers reinigt met een vacuum reiniger. Dit is een speciale cleaner die zorgen voor de weerstand van het rubber en het behoud. Nogmaals, dit is zeer belangrijk, het maximaal te hijsen gewicht steigt enorm na het schoonmaken. Bij de onderdelen vind u de speciale reiniger met prijs.

12 000, Gebruikers handleiding Indien U het type nummer van Uw vacuumapparaat opgeeft, ontvangt U de gebruikers handleiding in PDF formaat per mail retour.

13

14 000, Handleiding voor het vervangen van rubber randen. Stuur ons een mailtje en u ontvangt de beschrijving in pdf per mail.

15 H000, Let op: Zorg er altijd voor dat uw mensen op de hoogte zijn van de Arbowet en de juiste beschermingsmiddelen dragen. Een goede voorbereiding is het meest belangrijk, wat voor soort glas ga ik plaatsen, welk gewicht, in welke situatie, wat zijn de risico's ter plaatse, welk hulpmiddel neem ik mee, is het hulpmiddel in de juiste staat, gecontroleerd en opgeladen! Een goede voorbereiding is het halve werk.

16 H000, Let op: Glasplaten die gecombineerd zijn uit hard glas en gelaagd glas, "altijd aan de gelaagde kant hijsen" Bij het stoten van de ruit is er een groot risico dat de geharde ruit breekt, dus aan de gelaagde kant hijsen.

VA821, Spinzuiger voor 1000 kg, met 10 nappen.

VA821, Spinzuiger voor 1000 kg, met 10 nappen. VA821, Spinzuiger voor 1000 kg, met 10 nappen. Dit apparaat behoort tot de serie VA800 waarbij u met 1 basis accuunit meerdere zuignappen kunt wisselen. Dit is dus het nieuwste model in deze serie. Het

Nadere informatie

H000, Verhuur van minikranen

H000, Verhuur van minikranen H000, Verhuur van minikranen Huur2, Te huur: akkuzuiger Huur15, Te huur: driehoekswagen Huur 1, Accuzuiger voor 500 kg, VA114E Accuzuiger kantelbaar en draaibaar 360 graden, 500 kg met akoestisch signaal.

Nadere informatie

MUYEN. COIIISïRUCTIEBEDRI'F B.V.

MUYEN. COIIISïRUCTIEBEDRI'F B.V. COIIISïRUCTIEBEDRI'F B.V. Gebruikershandleiding vacuíim apparaat nr Afgifte datum: bouwiaar Dit vacuiimapparaat werkt op een accu en is geschikt voor het hijsen van Glas of ander plaatmateriaal met een

Nadere informatie

000, speciale hijsinstallatie

000, speciale hijsinstallatie 000, speciale hijsinstallatie Voor onze klant, Glascentrale midden Holland bv, uit Hazerswoude-Dorp, hebben we een speciaal hijsapparaat gefabriceerd welke geschikt is om complete kisten glas door een

Nadere informatie

W303T, Glas transport wagen klein met dubbele wielen

W303T, Glas transport wagen klein met dubbele wielen W303T, Glas transport wagen klein met dubbele wielen Dit is een licht uitgevoerde glaswagen met een frame in de maten 1000 mm lang bij 950 mm hoog. De wagen is voorzien van 4 luchtbanden in het midden,

Nadere informatie

Ko909, AANGEBODEN: figuurglasstelling

Ko909, AANGEBODEN: figuurglasstelling Ko909, AANGEBODEN: figuurglasstelling Deze stelling is gebruikt, 2e hands, 150 breed met 20 rongen van 1.5 mtr lang. Normale prijs? 750,==, Deze aangeboden voor? 450,== /> Prijs? 1.650,==, Te koop: Accuzuiger

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing uitschuifbare hijswagen VA123:

Gebruiksaanwijzing uitschuifbare hijswagen VA123: Gebruiksaanwijzing uitschuifbare hijswagen VA123: 1 - Alleen gebruiken op een vlakke vloer. Waarschuwingen en opmerkingen - Het apparaat mag niet schuin staan, altijd recht. - Rijden met de last is niet

Nadere informatie

Risico s Vallen van hoogte. Collectieve beschermingsmiddelen Niet van toepassing.

Risico s Vallen van hoogte. Collectieve beschermingsmiddelen Niet van toepassing. Toolbox: Veilig werken met persoonlijke valbeveiliging Het doel van een toolboxmeeting is om de aandacht en motivatie voor veiligheid en gezondheid binnen het bedrijf te verbeteren. Wat is persoonlijke

Nadere informatie

Tilhulpmiddel.nl. Wij hopen U met deze informatie verder op weg te helpen in uw zoektocht naar de juiste til hulp.

Tilhulpmiddel.nl. Wij hopen U met deze informatie verder op weg te helpen in uw zoektocht naar de juiste til hulp. Tillen op een verantwoorde manier, rugklachten voorkomen en daarmee natuurlijk minder verzuim. Dat is waar vele bedrijven en instanties naar op zoek zijn. Uit onderzoek is ook gebleken dat het verzuim

Nadere informatie

Tilhulpmiddel.nl. Onze missie: Til hulpen die fysieke belasting voorkomen, met een eenvoudig en betaalbaar ontwerp.

Tilhulpmiddel.nl. Onze missie: Til hulpen die fysieke belasting voorkomen, met een eenvoudig en betaalbaar ontwerp. Tillen op een verantwoorde manier, rugklachten voorkomen en daarmee natuurlijk minder verzuim. Dat is waar vele bedrijven en instanties naar op zoek zijn. Uit onderzoek is ook gebleken dat het verzuim

Nadere informatie

Wat moet ik met de veiligheidsinformatiebladen doen?

Wat moet ik met de veiligheidsinformatiebladen doen? Wat moet ik met de veiligheidsinformatiebladen doen? De wetgeving In Nederland heeft iedere werkgever de plicht om te zorgen dat gezondheidsrisico s voor het personeel tot het absolute minimum teruggebracht

Nadere informatie

Toolbox PBM. Persoonlijke Beschermingsmiddelen

Toolbox PBM. Persoonlijke Beschermingsmiddelen Toolbox PBM Persoonlijke Beschermingsmiddelen In het kader van het project: Duurzaam inzetbaar dakwerk Veilig en gezond op het dak Afspraken Persoonlijke Beschermingsmiddelen Arbocatalogus Platte daken

Nadere informatie

Zelfreinigend. Zelfreinigend. Pilkington Activ

Zelfreinigend. Zelfreinigend. Pilkington Activ Zelfreinigend Zelfreinigend Pilkington Activ Pilkington Activ is ook zeer geschikt voor dakbeglazing Zelfreinigend glas Pilkington Activ is duurzaam, gecoat, zelfreinigend glas met een neutrale kleur en

Nadere informatie

Handleiding upc artbox

Handleiding upc artbox Handleiding upc artbox Doel artbox Artbox is een hulpmiddel voor het beheren van origineel artwork. Dit kunnen teksten, opgemaakte documenten, video, audio, banners, etc. zijn. Hoe werkt het Het begint

Nadere informatie

SG203B, Portland, T- snijder, zonder olie reservoir

SG203B, Portland, T- snijder, zonder olie reservoir SG203B, Portland, T- snijder, zonder olie reservoir Met een lengte van 130 cm een mooi hulpmiddel om stroken van het glas te snijden. Nu hoeft U niet meer op de tafel te klimmen en U snijdt recht. V-SG203B

Nadere informatie

Toolbox-meeting Werken op hoogte

Toolbox-meeting Werken op hoogte Toolbox-meeting Werken op hoogte Unica installatietechniek B.V. Schrevenweg 2 8024 HA Zwolle Tel. 038 4560456 Fax 038 4560404 Inleiding Volgens de Arbowet is werken op hoogte: al het werk dat op hoogte

Nadere informatie

Werken op hoogte. arbeidshygiënische strategie & Gebruik PBM

Werken op hoogte. arbeidshygiënische strategie & Gebruik PBM Werken op hoogte arbeidshygiënische strategie & Gebruik PBM Drs. C.A.A.E. (Carin)Benders, Landelijk projectleider R.T. (Ron)Maters RVK, veiligheidskundig specialist 1 Man zakt door dak tijdens asbestwerkzaamheden

Nadere informatie

Zijn voorwerpen te groot of te zwaar dan zijn er hulpmiddelen om het voorwerp te verplaatsen: - steekwagen - heftruck - takels - hijskranen

Zijn voorwerpen te groot of te zwaar dan zijn er hulpmiddelen om het voorwerp te verplaatsen: - steekwagen - heftruck - takels - hijskranen Hijsen en tillen Een voorwerp dat zwaarder is als 25 kg mag je niet alleen met de hand tillen. Ook is het verstandig om grote of moeilijk te pakken voorwerpen niet alleen te tillen. Zijn voorwerpen te

Nadere informatie

HANDLEIDING LIBIDO HANDPOMP

HANDLEIDING LIBIDO HANDPOMP EEN GROTERE PENIS GEEFT MANNEN MEER ZELFVERTROUWEN BESTEL IN COMBINATIE MET LIBIDO7! HANDLEIDING LIBIDO HANDPOMP HOE GEBRUIK JE DE LIBIDOPOMP ZORGVULDIG? LEES VOOR HET GEBUIK DE HANDLEIDING GOED DOOR BESTEL

Nadere informatie

Glaszetter. De belangrijkste risico's voor de glaszetter zijn: Fysieke belasting Klimaat Onveiligheid

Glaszetter. De belangrijkste risico's voor de glaszetter zijn: Fysieke belasting Klimaat Onveiligheid Glaszetter De glaszetter zorgt voor het beglazen van onder meer woningen, gebouwen en kassen in de nieuwbouw- en onderhoudssector. De glaszetter heeft door zijn werk kans op aandoeningen van het bewegingsapparaat,

Nadere informatie

Reflectie ARBO TAAK RISICO ANALYSE GLAS PLAATSEN. Mathieu Peters. Fontys PTH Eindhoven. Studentennummer: 2073444

Reflectie ARBO TAAK RISICO ANALYSE GLAS PLAATSEN. Mathieu Peters. Fontys PTH Eindhoven. Studentennummer: 2073444 Reflectie ARBO TAAK RISICO ANALYSE GLAS PLAATSEN Mathieu Peters Fontys PTH Eindhoven Studentennummer: 2073444 2015 2016 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Algemene risicofactoren bij het zetten van glas...

Nadere informatie

Glaszetter. Het belangrijkste bouwwerk ben je zelf. Alles wat je moet weten over gezond en veilig glaszetten. Informatie voor de werknemer

Glaszetter. Het belangrijkste bouwwerk ben je zelf. Alles wat je moet weten over gezond en veilig glaszetten. Informatie voor de werknemer Glaszetter Het belangrijkste bouwwerk ben je zelf Alles wat je moet weten over gezond en veilig glaszetten Informatie voor de werknemer Zwaar werk Het dragen en plaatsen van ruiten is lichamelijk zwaar

Nadere informatie

4 WETTEN, NORMEN EN REGELS. 4.1 Algemeen

4 WETTEN, NORMEN EN REGELS. 4.1 Algemeen 4 WETTEN, NORMEN EN REGELS 4.1 Algemeen Ongelukken met ladders en trappen zijn aan de orde van de dag. Niet alleen op de bouwplaats, maar ook bij huis-, tuin- en keukengebruik. Soms liggen de oorzaken

Nadere informatie

Draadloze bewegingsmelder

Draadloze bewegingsmelder Draadloze bewegingsmelder Installatie-instructies FU5110 497241 Afb. 1: 2,4m (max) 15m Afb. 2: Zicht naar beneden Fig. 3: Doorbraak in het huis Schroef Voorwoord Geachte klant, Wij bedanken u voor de aankoop

Nadere informatie

Veilig opslaan van glas op glasbokken en -karren, schuif- en rolstellingen

Veilig opslaan van glas op glasbokken en -karren, schuif- en rolstellingen Published on Arbocatalogus voor de vlakglasbranche (http://www.arbocatalogus-vlakglas.nl) Veilig opslaan van glas op glasbokken en -karren, schuif- en rolstellingen Oplossing status: Goedgekeurd door Inspectie

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Instructie. Apogee Portal 7

Instructie. Apogee Portal 7 Instructie Apogee Portal 7 versie 2.0-28 februari 2012 Inhoudsopgave 1 Systeem controle + Inloggen Systeem controle... 3 Uitleg icoontjes... 3 Acrobat voorkeuren aanpassen... 4 2 3 Inloggen... 4 Jobs openen...

Nadere informatie

Impact. Een complete serie met prachtige nisdeuren, ruime hoekoplossingen en bijzondere inloopdouches. Ruim en robuust. www.sealskin.

Impact. Een complete serie met prachtige nisdeuren, ruime hoekoplossingen en bijzondere inloopdouches. Ruim en robuust. www.sealskin. Impact Ruim en robuust Een complete serie met prachtige nisdeuren, ruime hoekoplossingen en bijzondere inloopdouches. www.sealskin.nl/getwet 1 Kwaliteit voorop Een douchecabine die opvalt vanwege zijn

Nadere informatie

Samenvatting wetgeving omtrent Machines en Arbeidsmiddelen

Samenvatting wetgeving omtrent Machines en Arbeidsmiddelen Samenvatting wetgeving omtrent Machines en Arbeidsmiddelen De wetgeving met betrekking tot machines en arbeidsmiddelen is niet eenvoudig. Er zijn diverse richtlijnen en wetten binnen de Europese Unie en

Nadere informatie

Handleiding. New LaundryPure. goed voor uw kleding. goed voor uw gezondheid. goed voor uw beurs. goed voor het milieu. voor de

Handleiding. New LaundryPure. goed voor uw kleding. goed voor uw gezondheid. goed voor uw beurs. goed voor het milieu. voor de Handleiding voor de New LaundryPure goed voor uw kleding goed voor uw gezondheid goed voor uw beurs goed voor het milieu Lees goed deze gebruiksaanwijzing door voor de juiste aansluiting en werking. Juli

Nadere informatie

REACH: Nieuwe regels voor chemische stoffen. Informatie voor professionele gebruikers van stoffen

REACH: Nieuwe regels voor chemische stoffen. Informatie voor professionele gebruikers van stoffen REACH: Nieuwe regels voor chemische stoffen Informatie voor professionele gebruikers van stoffen REACH: Nieuwe regels voor chemische stoffen Informatie voor professionele gebruikers van stoffen 02 Wat

Nadere informatie

EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN. www.exactonline.nl

EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN. www.exactonline.nl EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE SCAN & HERKEN Online boekhouden met Exact Online wordt nog makkelijker met Scan & Herken Scan voortaan uw facturen 100% nauwkeurig

Nadere informatie

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM s)

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM s) Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM s) Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn een aanvulling op de persoonlijke veiligheid als de werkomgeving niet 100% veilig is. De werkgever moet de beschermingsmiddelen

Nadere informatie

VOCHTIGHEIDSMETER ECO 10 Handleiding ECO SCAN

VOCHTIGHEIDSMETER ECO 10 Handleiding ECO SCAN VOCHTIGHEIDSMETER ECO 10 Handleiding ECO SCAN Prof PRAXIS cvba Scheibeekstraat 29 1540 HERNE BELGIE Tel : 0032/2 356 37 52 Fax : 0032/2 356 21 78 sales@prof-praxis.com www.prof-praxis.com 1. OMSCHRIJVING

Nadere informatie

WERKEN OP HOOGTE MET DE WERKBAK

WERKEN OP HOOGTE MET DE WERKBAK WERKEN OP HOOGTE MET DE WERKBAK Een werkbak mag alleen bij kortdurende (< 4 uur) en incidentele werkzaamheden (een paar keer per jaar) gebruikt worden voor plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn. Denk aan

Nadere informatie

Mythes over werken op hoogte opgehelderd. Test je kennis en word je bewust van de echte risico s

Mythes over werken op hoogte opgehelderd. Test je kennis en word je bewust van de echte risico s Mythes over werken op hoogte opgehelderd Test je kennis en word je bewust van de echte risico s Mythes over werken op hoogte opgehelderd Test je kennis en word je bewust van de echte risico s Stuart Linnitt,

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Aanmaken bedrijfsverzamelgebouw... 3 5. Aanmaken

Nadere informatie

Toolbox-meeting Voet- en been bescherming

Toolbox-meeting Voet- en been bescherming Toolbox-meeting Voet- en been bescherming Unica installatietechniek B.V. Schrevenweg 2 8024 HA Zwolle Tel. 038 4560456 Fax 038 4560404 Inleiding Onder been- en voetbeschermingsmiddelen worden verstaan:

Nadere informatie

Koffiemachine Bravilor Bonomat Mondo Twin

Koffiemachine Bravilor Bonomat Mondo Twin Koffiemachine Bravilor Bonomat Mondo Twin 1. Aan/uit schakelaar voor het apparaat (en onderste warmhoudplaatje) 2. Aan/uit schakelaar voor bovenste warmhoudplaatje 3. Warmhoudplaatje 4. Glazen kan, thermoskan

Nadere informatie

Veilig bedienen van Hangbruginstallaties 25-05-2012

Veilig bedienen van Hangbruginstallaties 25-05-2012 06-12-1999 1 Veilig bedienen van Hangbruginstallaties 25-05-2012 Groen Training houdt u op (de) hoogte Permanente HBI Niet permanente HBI 06-12-1999 2 Wat zijn de verschillen tussen Permanente en niet

Nadere informatie

Antwoorden op veel gestelde technische vragen over de Sunshower Combi

Antwoorden op veel gestelde technische vragen over de Sunshower Combi Antwoorden op veel gestelde technische vragen over de Sunshower Combi Dit document geeft antwoord op veelgestelde technische vragen over de Sunshower Combi. Mocht uw vraag onbeantwoord blijven, neem dan

Nadere informatie

INFORMATIE OVER RUILDELEN IN NEDERLAND EN EUROPA

INFORMATIE OVER RUILDELEN IN NEDERLAND EN EUROPA INFORMATIE OVER RUILDELEN IN NEDERLAND EN EUROPA Ons hoofdprogramma is gebaseerd op het ruilsysteem. Dit houdt in dat voor ieder door ons geleverd deel het oude deel retour moet komen zoals wij het deel

Nadere informatie

Bij de keuze voor de juiste valbeveiliging stond H&S Foodtrans voor de volgende vragen:

Bij de keuze voor de juiste valbeveiliging stond H&S Foodtrans voor de volgende vragen: Veilig op de tank Bij het controleren van de inhoud van tankwagens voor voedingsmiddelen is het noodzakelijk voor de berijder om boven op de tank te klimmen. Er bestaat geen mogelijkheid om dit veiliger

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Micoloto:

Gebruiksaanwijzing Micoloto: Gebruiksaanwijzing Micoloto: Waarschuwingen en opmerkingen - Alleen gebruiken op een vlakke vloer. - Het apparaat mag niet schuin staan, altijd recht. - Wielen van de hijswagen altijd zo breed en lang

Nadere informatie

Keuzelijst. Handleiding Meldpunt. Inloggen:

Keuzelijst. Handleiding Meldpunt. Inloggen: Handleiding Meldpunt Inloggen: U bereikt de site door op Meldpunt te klikken op de site van Arbo Unie. Het is ook mogelijk rechtstreeks in de ardressenbalk van Internet Explorer het adres. https://meldpunt.arbounie.nl

Nadere informatie

ZZP-pakket boekhouden online.

ZZP-pakket boekhouden online. ZZP-pakket boekhouden online. Wij bieden de volgende pakketten voor de ZZP-er en/of freelancer - ZZP-er online (Basis) - ZZP-er compleet pakket (Meekijkabonnement +) - ZZP-er totaal pakket (Online +) De

Nadere informatie

Gebruikers- en installatie- handleiding SUNWOOD MARINO. Propaan

Gebruikers- en installatie- handleiding SUNWOOD MARINO. Propaan Gebruikers- en installatie- handleiding SUNWOOD MARINO Versie: Aardgas Propaan Specificaties Fabrikant Sunderman Openhaarden V.O.F. / Sunwood Contactgegevens Christiaan Huygensstraat 10 2665 KX Bleiswijk

Nadere informatie

Voortaan heeft u zèlf de controle over uw energiekosten! Dezelfde energie goedkoper

Voortaan heeft u zèlf de controle over uw energiekosten! Dezelfde energie goedkoper Voortaan heeft u zèlf de controle over uw energiekosten! Dezelfde energie goedkoper Een innovatie van Oxxio: de revolutie in energiemeting! Als u kiest voor energie van Oxxio, kiest u voor de goedkoopste

Nadere informatie

Electrische convectors en Infrarood verwarming. Electrische Convectoren

Electrische convectors en Infrarood verwarming. Electrische Convectoren Electrische Convectoren Eén van de eenvoudigste manier om uw woning, tuinhuis, serre of de badkamer te verwarmen is door middel van de elektrische convector. Dit is een convector met een prachtig, elegant

Nadere informatie

Keuring van drukapparatuur

Keuring van drukapparatuur Keuring van drukapparatuur Apply Veiligheidsdag 15 april 2015 Lieke Koets Drukapparatuur Definitie: Drukvaten, installatieleidingen, veiligheidsappendages en onder druk staande appendages met een ontwerpdruk

Nadere informatie

Brandwering. Brandwerend glas. Pilkington Pyrostop Pilkington Pyrodur

Brandwering. Brandwerend glas. Pilkington Pyrostop Pilkington Pyrodur Brandwering Brandwerend glas Pilkington Pyrostop Pilkington Pyrodur Pilkington Pyrostop en Pilkington Pyrodur Bescherming en brandveiligheid Spaart mensenlevens Beperkt brandschade aan eigendommen en waardevolle

Nadere informatie

ALUMINIUM RUWBOUWSTELLING

ALUMINIUM RUWBOUWSTELLING OPBOUW- EN GEBRUIKSHANDLEIDING ALUMINIUM RUWBOUWSTELLING CUSTERS APRIL 2009 CUSTERS HYDRAULICA B.V. Smakterweg 33, 5804 AE VENRAY NL Telefoon : +31 (0) 478 55 30 00 Postbus 22, 5800 AA VENRAY NL Fax :

Nadere informatie

Valbeveiliging Doelstellingen

Valbeveiliging Doelstellingen Doelstellingen U heeft na afloop: wat kennis van relevante wet- en regelgeving bewustzijn van de gevaren bij het werken op hoogte En u kunt na afloop: een visuele inspectie uitvoeren van de P(ersoonlijke)

Nadere informatie

De 7 zekerheden van het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen

De 7 zekerheden van het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen De 7 zekerheden van het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen 1. U ontvangt een deskundig advies van vakmensen die zorgvuldig zijn opgeleid op gebied van advisering, vervaardiging en aanpassing van hulpmiddelen;

Nadere informatie

Kinderveiligheid in de auto Achterwaarts vervoeren tot 4 jaar

Kinderveiligheid in de auto Achterwaarts vervoeren tot 4 jaar Kinderveiligheid in de auto Achterwaarts vervoeren tot 4 jaar Achterwaarts is de toekomst Copyright 2012 Achterwaarts.nl 1 Bescherm uw kind tegen levensbedreigend letsel In Nederland is het gebruikelijk

Nadere informatie

Voorwoord HTZ DPK 800 HTZ DPK 800N Frequenties en periodieke keuringen & inspecties . Let er op dat de accumulatordruk minimaal 50 bar is.

Voorwoord HTZ DPK 800 HTZ DPK 800N Frequenties en periodieke keuringen & inspecties . Let er op dat de accumulatordruk minimaal 50 bar is. Voorwoord Met deze gebruiksaanwijzing willen wij proberen u een zo duidelijk mogelijk advies te geven betreffende het gebruik en onderhoud van de door u aangeschafte dakplatenklem. Deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

105 serie. Modern design: profielarm en helder veiligheidsglas. Tijdloos en ruim. www.sealskin.nl/getwet

105 serie. Modern design: profielarm en helder veiligheidsglas. Tijdloos en ruim. www.sealskin.nl/getwet 105 serie Tijdloos en ruim Modern design: profielarm en helder veiligheidsglas. www.sealskin.nl/getwet 1 Doordacht De 105 serie biedt volop voordelen. En voor iedere badkamer een oplossing. Of je nu kiest

Nadere informatie

4 dood 0 4 8 12 16 20. Risico-analyse d.m.v de matrix. Risicomatrix. Gevolg

4 dood 0 4 8 12 16 20. Risico-analyse d.m.v de matrix. Risicomatrix. Gevolg Risico-analyse d.m.v de matrix 1. Maak een lijst met alle gevaren tijdens de werkzaamheden. (met andere woorden: maak een lijst met alles wat mis kan gaan) 2. Bepaal van per gevaar de kans dat het gevaar

Nadere informatie

Nederlandse handleiding

Nederlandse handleiding Nederlandse handleiding Het plaatsen van de kous op de EZY-AS Stap 1. Plaats de EZY-AS voor u met de ronding naar u toe. Let op dat de kous niet binnenste buiten gekeerd is. Stap 2. Zorg ervoor dat de

Nadere informatie

TURNER GEBRUIKSAANWIJZING. Elspeterweg 124 8076 PA Vierhouten T 0577-412171 www.tilcentrum.nl. Toonaangevend in preventie fysieke belasting

TURNER GEBRUIKSAANWIJZING. Elspeterweg 124 8076 PA Vierhouten T 0577-412171 www.tilcentrum.nl. Toonaangevend in preventie fysieke belasting Elspeterweg 124 8076 PA Vierhouten T 0577-412171 www.tilcentrum.nl Toonaangevend in preventie fysieke belasting GEBRUIKSAANWIJZING TURNER Til-en hygienehulpmiddelen Service en onderhoud Advies en Training

Nadere informatie

HANDLEIDING airco diagnose gereedschap A/C Vloeistof Check artikelnummer: 501175 (complete set)

HANDLEIDING airco diagnose gereedschap A/C Vloeistof Check artikelnummer: 501175 (complete set) HANDLEIDING airco diagnose gereedschap A/C Vloeistof Check artikelnummer: 501175 (complete set) 1.0 Voorwoord 1) Deze handleiding richt zich tot de airco monteur, die door opleiding, of door speciale training,

Nadere informatie

VEILIG GEBRUIK VAN HOOGWERKERS

VEILIG GEBRUIK VAN HOOGWERKERS VEILIG GEBRUIK VAN HOOGWERKERS Veilig gebruik van hoogwerkers In het kader van het project: Duurzaam inzetbaar dakwerk Veilig en gezond op het dak Afspraken hoogwerkers Arbocatalogus Platte daken In de

Nadere informatie

Een uur voor mijn buur. http://genk.elas.letsplaza.net/ Handleiding elas 2.0

Een uur voor mijn buur. http://genk.elas.letsplaza.net/ Handleiding elas 2.0 Een uur voor mijn buur http://genk.elas.letsplaza.net/ Handleiding elas 2.0 0 Inhoud Wat vooraf gaat 2 Wat is elas? 3 Werking elas 3 Loginscherm 3 Paswoord aanpassen 4 Paswoord vergeten 4 Het hoofdscherm

Nadere informatie

Aankoopprocedure compacte goederenlift

Aankoopprocedure compacte goederenlift 1 JAFOR bvba Groeningenweg 13 3590 Diepenbeek info@jafor.be www.jafor.be Aankoopprocedure compacte goederenlift 1 Wat zegt de wetgeving? Volgens de machinerichtlijn 2006/42/EG kunnen wij een goederenlift

Nadere informatie

Toolboxmeeting. Toolboxmeeting Werken op hoogte / Valbeveiliging

Toolboxmeeting. Toolboxmeeting Werken op hoogte / Valbeveiliging Toolboxmeeting Werken op hoogte / Valbeveiliging INLEIDING Volgens de Arbo-wet is 2,5 meter de kritische hoogte. Zodra er boven deze hoogte gewerkt moet worden, zijn maatregelen vereist en een ieder dient

Nadere informatie

Een werkgever is ook verplicht zich aan allerlei wetten te houden. Een van die wetten is de Arbeidsomstandighedenwet, kortweg de Arbo-wet.

Een werkgever is ook verplicht zich aan allerlei wetten te houden. Een van die wetten is de Arbeidsomstandighedenwet, kortweg de Arbo-wet. Arbo Inhoud Arbowet Als werknemer in een winkel heb je samen met de werkgever afspraken genaakt over het werk dat je doet. Dat zijn niet de enige regels waaraan een bedrijf zich moet houden. We gaan het

Nadere informatie

KMO-PORTEFEUILLE. Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid.

KMO-PORTEFEUILLE. Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid. KMO-PORTEFEUILLE Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid. Kleine en Middelgrote ondernemingen kunnen in dat geval genieten van 50 % steun op de in aanmerking komende

Nadere informatie

Beste nieuwe gebruiker,

Beste nieuwe gebruiker, Beste nieuwe gebruiker, Welkom op uw eigen portaal van TR-Care! Binnen dit portaal heeft u talloze mogelijkheden. Deze mogelijkheden worden stap voor stap uitgelegd in deze handleiding. Laten we bij het

Nadere informatie

WPT Series 5200 Glas Reparatie Systemen. Reparatie Handleiding Glas Reparatie Standaard Kit WP5200 (220 Volt)

WPT Series 5200 Glas Reparatie Systemen. Reparatie Handleiding Glas Reparatie Standaard Kit WP5200 (220 Volt) WPT Series 5200 Glas Reparatie Systemen Reparatie Handleiding Glas Reparatie Standaard Kit WP5200 (220 Volt) WPT Glas Reparatie Standaard Kit WP5206 (220 Volt) Reparatie Handleiding 5200 / Stand 01.2009

Nadere informatie

Wat is de gewenste situatie? Werken met een autoclaaf veroorzaakt geen ongevallen of gezondheidsklachten.

Wat is de gewenste situatie? Werken met een autoclaaf veroorzaakt geen ongevallen of gezondheidsklachten. AUTOCLAAF Het werken met een autoclaaf kan gevaren veroorzaken, zoals brandwonden. Gevaren kunnen ook veroorzaakt worden door veroudering, slijtage of verkeerd gebruik wat kan leiden tot explosie. Om het

Nadere informatie

BEL ONS OPENINGSTIJDEN BEZOEK ALLEEN OP AFSPRAAK. tel:

BEL ONS OPENINGSTIJDEN BEZOEK ALLEEN OP AFSPRAAK. tel: Gevelridder B.V. is leverancier van Arbo vriendelijke tilhulpmiddelen, zoals gevelridders, gevelkarren en vacuüm zuigers. Onze producten dragen bij aan een gezonde en veilige werkomgeving in met name de

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding LT-2008.02 Limo-konijn Leeftijd: 2 tot 14 Transportmaat: 50-70-90 cm Gewicht: 16 kg. Vermogen: 250watt Spanning: 230 volt Lees voor het opzetten en gebruiken van het speeltoestel

Nadere informatie

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe?

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe? Versie 1 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 06 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 07 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding

Nadere informatie

HANDLEIDING SLIMLINE

HANDLEIDING SLIMLINE HANDLEIDING SLIMLINE GEBRUIKSAANWIJZING Product groep: Product type: Versie: Besturing Slimline 13rev.6 SunDisc Solar Systems B.V. e-mail info@sun-disc.nl internet www.sun-disc.nl Dealer : Geachte klant,

Nadere informatie

Bestelformulier BUVA hardglas ramen Serie 500 enkelglas en serie ISO-1000 dubbelglas

Bestelformulier BUVA hardglas ramen Serie 500 enkelglas en serie ISO-1000 dubbelglas Dit formulier is digitaal in te vullen. Bedrijfsnaam:... Besteldatum:... Adres:... Postcode:... Plaats:... Contactpersoon:... Telefoon:... Gewenste leverdatum:... E-mail:... Werk/projectnaam:... Omschrijving:

Nadere informatie

Procedure Gebruik Elektrische laadpalen

Procedure Gebruik Elektrische laadpalen LAADPALEN Inhoud Procedure Gebruik Elektrische laadpalen... 3 Veelgestelde vragen EV Rijders... 3 Veelgestelde vragen van EV-rijders aan het Servicepunt... 5 PLATTEGROND LAADPALEN... 6 Procedure Gebruik

Nadere informatie

Handleiding voor accountants

Handleiding voor accountants Handleiding voor accountants Deze handleiding is bedoeld voor accountants met een account op e-boekhouden.nl. Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Boekhouden Factureren Ledenadministratie Beheer

Nadere informatie

Er wordt door veel mensen opgezien tegen de overstap

Er wordt door veel mensen opgezien tegen de overstap With a little Help from Wennen aan Office 2010 John Spronk Er wordt door veel mensen opgezien tegen de overstap naar Office 2010 omdat het er zo anders uitziet dan het vertrouwde Office 97. Degenen die

Nadere informatie

Verreiker: Gebruik als multifunctioneel werktuig.

Verreiker: Gebruik als multifunctioneel werktuig. Verreiker: Gebruik als multifunctioneel werktuig. Achtergrond Verreikers zijn bedoeld om lasten geleid te verplaatsen. Hierbij wordt een vorkenbord gebruikt met daaraan gekoppeld twee vorken om de last

Nadere informatie

Handleiding valbeveiliging

Handleiding valbeveiliging Handleiding valbeveiliging De volgende punten gaan u uitleg geven over de werking van valbeveiliging De valbeveiliging bestaat uit de volgende onderdelen: Ankerpunt met ankerlijn en openende handgreep.

Nadere informatie

U dient binnen 6 maanden na dagtekening van deze brief aan de eisen voldaan te hebben. Hierover leest u meer in bijlage 1.

U dient binnen 6 maanden na dagtekening van deze brief aan de eisen voldaan te hebben. Hierover leest u meer in bijlage 1. 3. U heeft bepaald wie toezicht houdt op het naleven van de veiligheidsvoorschriften door de recherchekundigen Milieu die met gevaarlijke stoffen in contact kunnen komen. Ook bepaalt u wat de toezichthouder

Nadere informatie

Risico-inventarisatie en evaluatie Arbeidsomstandigheden Plan van Aanpak

Risico-inventarisatie en evaluatie Arbeidsomstandigheden Plan van Aanpak Risico-inventarisatie en evaluatie Arbeidsomstandigheden Plan van Aanpak Basisschool t Eimink Johan Buziaustraat 14 Hengelo HumanCapitalCare B.V. Plaats, datum Uitgevoerd door Inhoudsopgave 1 INLEIDING

Nadere informatie

Voorzitter, daar waar het kan schrik niet

Voorzitter, daar waar het kan schrik niet Aan Provinciale Staten Noord-Holland Commissie RWW t.a.v de commissieleden en betrokkenen voor het inloophalfuur van 30 november 30 november 2015, Dorpsraden H.meer Zuid, Inspreker Hr. R. Hoogendoorn,

Nadere informatie

Handleiding Speciaal voor vraagouders

Handleiding Speciaal voor vraagouders Handleiding Speciaal voor vraagouders Let op: Zie je dit balkje in deze handleiding? Dan hebben wij een tip voor je. Ohw. Wachtwoord kwijt of vergeten? Dan kun je deze resetten door in het inlogscherm

Nadere informatie

Basisprincipes van de Tirfor

Basisprincipes van de Tirfor Basisprincipes van de Tirfor De 2 klembekken trekken de staaidraad en de last ieder hand over hand in de gewenste richting, te vergelijken met het trekken van een last met beide handen. De klembekken zijn

Nadere informatie

WERKEN OP HOOGTE MET DE HOOGWERKER

WERKEN OP HOOGTE MET DE HOOGWERKER WERKEN OP HOOGTE MET DE HOOGWERKER Het werken met een hoogwerker is veilig als de hoogwerker en de medewerker in de hoogwerker niet om kunnen vallen. Zorg daarom voor hoogwerkers en materiaal dat aan de

Nadere informatie

InterUM online portal Handleiding supervisor. Content

InterUM online portal Handleiding supervisor. Content InterUM online portal Handleiding supervisor Omdat er één of enkele werknemers bij u gedetacheerd zijn via InterUM, heeft u toegang tot InterUM s online portal E-flexer. Via dit portal kunt u werkurenbriefjes

Nadere informatie

De Achterhoek Bespaart 2009. Gemeente Doetinchem. Aanvraagformulier.

De Achterhoek Bespaart 2009. Gemeente Doetinchem. Aanvraagformulier. De aanvraag bestaat uit twee delen; De Achterhoek Bespaart 2009. Gemeente Doetinchem. Aanvraagformulier. Deel a: aanvraagformulier Deel b: offerte uitvoering maatregelen en/of beschrijving van de werkzaamheden

Nadere informatie

Dit is versie 1.1 van dit trainingsschema. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Fitness Expert www.jessevandervelde.com

Dit is versie 1.1 van dit trainingsschema. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Fitness Expert www.jessevandervelde.com Dit is versie 1.1 van dit trainingsschema. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Fitness Expert www.jessevandervelde.com Surf naar http://www.strakkebuikspieren.nl/gratis/ voor de nieuwste versie.

Nadere informatie

Arbeidsomstandigheden

Arbeidsomstandigheden t b r o n s e k Arbeidsomstandigheden T Inleiding Wettelijke regels Veiligheid, gezondheid en welzijn Rechten en plichten Uitvoering arbobeleid Inleiding Johan ter Veer, administratief medewerker bij blikfabriek

Nadere informatie

Waar komt het vaste (vogel) gaas te hangen?

Waar komt het vaste (vogel) gaas te hangen? Waar komt het vaste (vogel) gaas te hangen? Aan de binnenkant of aan de buitenkant? In de markt bestaan er verschillende manieren van werken en elke fabrikant kiest uiteindelijk voor de ene of de andere

Nadere informatie

Toelichting en gebruik V&G-deelplan.

Toelichting en gebruik V&G-deelplan. Toelichting en gebruik V&G-deelplan. SMT Bouw & Vastgoed streeft ernaar de Veiligheid, Gezondheid en Milieu aspecten op haar projectlocaties optimaal te beheersen. Om dit te realiseren hanteert SMT Bouw

Nadere informatie

RNR Trading BV. Versie: Datum: nl 01 2005

RNR Trading BV. Versie: Datum: nl 01 2005 Verkorte weergave handleiding Een jaarlijkse keuring door een deskundige van Zopf GmbH of een gemachtigde is voorgeschreven. Lastontkoppelingssysteem EASYRELEASE 2000 en EASYRELEASE 3150 Minimumgewicht

Nadere informatie

Online subsidies aanvragen via subsidieloket

Online subsidies aanvragen via subsidieloket Online subsidies aanvragen via subsidieloket Startpagina: http://databankapbsport.provincieantwerpen.be/subsidies Bij aanmelden in startscherm: keuze tussen aanmelden of account aanvragen. Bij eerste keer:

Nadere informatie

Pagina 1 van 5 SamCreates bv 2009

Pagina 1 van 5 SamCreates bv 2009 Dubbelglas Door G.P.L. Verlind (Cagerito) Vervangen van het glas Het aanbrengen van isolerende beglazing - met name HR++ glas - kan leiden tot condensvorming op koude vlakken in huis (zoals de binnenzijde

Nadere informatie