OEFENEXAMEN INLEIDING VERZEKERINGSBEDRIJF

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OEFENEXAMEN INLEIDING VERZEKERINGSBEDRIJF"

Transcriptie

1 OEFENEXAMEN INLEIDING VERZEKERINGSBEDRIJF NIBE-SVV Examens, 2011

2 1. Nederland kent naast sociale verzekeringen een aantal sociale voorzieningen. Wat is een voorbeeld van een sociale voorziening? A. Algemene kinderbijslagwet (AKW). B. Algemene ouderdomswet (AOW). C. Algemene wet bijzondere ziektekosten (AWBZ). 2. Recyclebedrijf Van de Wetering sluit via een tussenpersoon een brandverzekering. De verzekeraar besluit het risico onder te brengen bij Swiss Re, een grote herverzekeraar. Wie moet Van de Wetering aanspreken bij schade? A. De verzekeraar. B. De herverzekeraar. C. De tussenpersoon. 3. Wat is een kernbegrip bij prudentieel toezicht? A. Betrouwbaarheid. B. Solvabiliteit. C. Zorgplicht. 4. Erwin heeft een assurantiekantoor, maar hij heeft zelf GEEN vergunning. Erwin werkt onder de vergunning van een verzekeraar. Hij biedt ook producten van deze verzekeraar aan. Erwin is een A. gebonden tussenpersoon. B. loondienstagent. C. verbonden tussenpersoon. 5. Egbert heeft brandschade in de keuken door oververhitting van het frituurvet. Tijdens het onderzoek naar de omvang van de schade ontdekt de verzekeraar dat Egbert in zijn aangebouwde garage oude auto s opknapt. Daar komt veel brandgevaarlijk laswerk bij kijken. Omdat het om een hobby gaat, heeft Egbert het nooit gemeld. Heeft de ontdekking van deze omstandigheden gevolgen voor de afhandeling van de schade? A. Nee, want de schade is niet veroorzaakt door laswerkzaamheden. B. Ja, de verzekeraar mag de schadebehandeling aanpassen. C. Ja, de verzekeraar hoeft de schade NIET in behandeling te nemen. NIBE-SVV Examens,

3 6 Anne heeft een mooie collectie Friese staartklokken. Om er zeker van te zijn dat alle spullen goed zijn verzekerd, heeft Anne naast een inboedelverzekering sinds kort ook een kostbaarhedenverzekering lopen. beide verzekeringen kennen een na-uclausule. Bij een inbraak wordt een aantal klokken gestolen. Welke verzekeraar moet dekking verlenen? A. De inboedelverzekeraar als oudste verzekeraar. B. De kostbaarhedenverzekeraar als specifieke verzekeraar voor de klokken. C. De verzekeraar die door Anne als eerste wordt aangesproken. 7. Hannah heeft brandschade in de keuken. Ze meldt de schade bij haar brandverzekeraar. Deze stelt bij de schadeafhandeling vast dat Hannah is onderverzekerd. Wat keert de verzekeraar uit? A. Niets. B. Een evenredig deel van de schade. C. De volledige schade. 8. Traffic bv is een transportbedrijf. Omdat het bedrijf beroepsmatig goederen vervoert, sluit Traffic bv een goederentransportverzekering. Met de verzekeraar komt het bedrijf een franchise overeen van EUR 2.500,- per transport. Tijdens een transport is er een schade van EUR 4.000,-. Welk bedrag vergoedt de verzekeraar? A. EUR 1.500,-. B. EUR 2.500,-. C. EUR 4.000,-. 9. Ali en Bente hebben een huis gekocht. Ze besteden veel aandacht aan de tuin. Het paradepaardje is de luxe tuinset. Ali en Bente willen de tuinset verzekeren tegen diefstal. Welke verzekering kunnen zij hiervoor afsluiten? A. Kostbaarhedenverzekering. B. UGV. C. UGV Wat verstaat de brandverzekeraar onder schade door overspanning? A. Breekschade door blikseminslag. B. Inductieschade door blikseminslag. C. Koude schade door blikseminslag. 11. Wat is het totale verzekerbaar belang op een bedrijfsschadeverzekering? A. De brutowinst. B. De gederfde winst. C. De vaste kosten. NIBE-SVV Examens,

4 12. Welke kosten vormen bedrijfsschade op een bedrijfsschadeverzekering? A. Salarissen. B. Transportkosten. C. Verpakkingskosten. 13. Bij schuldaansprakelijkheid moet de benadeelde A. alleen de schuld bewijzen van de schadeveroorzaker. B. alleen aantonen dat hij schade heeft. C. zowel de schuld van de veroorzaker bewijzen als zijn schade aantonen. 14. Karlijn (12 jaar) rijdt onderweg naar huis met de fiets een voetganger aan. De voetganger loopt daarbij zaak- en letselschade op. Wie is of zijn aansprakelijk voor de schade? A. Alleen Karlijn. B. Alleen de ouders van Karlijn. C. Zowel Karlijn als haar ouders. 15. Vince (20 jaar) woont voor zijn studie op kamers in Nijmegen. In de avonden verdient hij wat bij in de horeca. Door een foutje beschadigt Vince de kleding van een klant. Vince heeft zelf geen AVP, maar zijn ouders wel. Kan Vince een beroep doen op de AVP-verzekeraar van zijn ouders? A. Ja, de aansprakelijkheid van Vince is altijd gedekt op de AVP. B. Nee, de aansprakelijkheid van Vince is NIET gedekt, want hij is meerderjarig en uitwonend. C. Ja, de aansprakelijkheid van Vince is gedekt, maar in dit geval alleen subsidiair. 16. Wende en Maud zijn zusjes. Ze spelen samen met de Barbiepoppen van Maud. Als ze ruzie krijgen, trekt Wende uit boosheid het hoofd van een van de Barbies af. Maud duwt vervolgens haar zusje omver die daarbij vervelend valt en een hoofdwond oploopt. Welke schade is gedekt op de AVP van hun ouders? A. Alleen de zaakschade, te weten de Barbie. B. Alleen de letselschade van Wende. C. Zowel de zaakschade als de letselschade. NIBE-SVV Examens,

5 17. De AVB kent een zogenoemd aggregate limit. Wat bedoelt de verzekeraar daarmee? A. De maximale vergoeding per verzekerde gebeurtenis. B. De maximale vergoeding van twee maal de verzekerde som voor productaansprakelijkheid. C. Het aanwenden van leveringsvoorwaarden om de aansprakelijkheid te beperken. 18. Nanninga BV is een loodgietersbedrijf. Het bedrijf is gevraagd om een nieuwe dakgoot te plaatsen. Het plaatsen van de dakgoot verloopt zonder problemen. Maar na een paar dagen van aanhoudende regen beklaagt de opdrachtgever zich bij Nanninga over de dakgoot; er is lekkage. De schade bedraagt EUR 600,-. Nanninga ontdekt dat de dakgoot niet goed is gemonteerd en moet het werk overdoen. De kosten bedragen EUR 550,-. Welk bedrag keert de AVB-verzekeraar uit? A. EUR 550,-. B. EUR 600,-. C. EUR 1.150,- 19. Marlies zegt haar autoverzekering per 10 maart op. De verzekeraar meldt de auto op 13 maart af bij de RDW. Tot en met welke datum draagt de verzekeraar het narisico? A. 10 maart. B. 13 maart. C. 26 maart. 20. Wat regelt de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM)? A. De aansprakelijkheid van de bestuurder. B. De aansprakelijkheid van de bezitter. C. De verhaalskansen van het slachtoffer. 21. Welke schade valt onder de dekking van de beperkte cascoverzekering? Schade door A. botsen. B. overstroming. C. storm. NIBE-SVV Examens,

6 22. Rutger verleent GEEN voorrang aan een van rechts komende auto en veroorzaakt een aanrijding. De politie wordt erbij gehaald en op dat moment ontdekt Rutger dat zijn rijbewijs is verlopen. Rutger dient desondanks een schadeclaim in bij zijn WAverzekeraar. Heeft het verlopen rijbewijs van Rutger gevolgen voor de schadeafwikkeling door de verzekeraar? A. Ja, omdat rijden met een ongeldig rijbewijs is verboden, wijst de verzekeraar de schade af. B. Ja, de verzekeraar stelt benadeelde schadeloos, maar verhaalt de schade op Rutger. C. Nee, een verlopen rijbewijs is GEEN uitsluiting, dus de verzekeraar vergoedt gewoon de schade. 23. Uit de vervoerscondities blijkt of een vervoerde aansprakelijk is en zo ja, in hoeverre hij aansprakelijk is. Welke vervoerscondities worden meestal gebruikt voor het vervoer over de weg binnen Nederland? A. De AVC. B. De AVvV. C. De CMR. 24. In de polisvoorwaarden van de NBGP-2006 wordt NIET op de dekking ingegaan. De dekking moet blijken uit de bij de polis gevoegde clausules, de G13, G14 en M 3. Onder welke clausule zijn in principe alle van buiten komende onheilen gedekt? A. G13. B. G14. C. M Peter gaat op vakantie naar Zeeland. Hij sluit een reisverzekering af. Tijdens zijn vakantie bezoekt Peter de Deltawerken. Nadat hij een aantal foto s heeft genomen, besluit Peter om de normale lens te wisselen voor een telelens. Hij legt zijn camera op de reling van de brug en bukt zich om uit de fototas de telelens te pakken. Nog voordat hij de fototas volledig heeft opengeritst, ziet hij de camera voorbij flitsen en in het water verdwijnen. Direct na de vakantie vult Peter een schadeaangifteformulier in en claimt de schade onder de afgesloten reisverzekering. Is de schade gedekt? A. Ja, want er is GEEN sprake van opzettelijk toegebrachte schade of van roekeloosheid van verzekerde. B. Ja, omdat in deze situatie verzekerde slechts een gering verwijt gemaakt kan worden gemaakt bij het ontstaan van de schade. C. Nee, omdat verzekerde NIET de normale voorzichtigheid in acht heeft genomen ter voorkoming van de schade. NIBE-SVV Examens,

7 26. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de aansprakelijkheid voor financiële schade die derden lijden als gevolg van gemaakte fouten. De verzekering biedt A. uitsluitend dekking voor zover er sprake is van zaakschade. B. uitsluitend dekking voor zover er sprake is van personenschade. C. dekking op voorwaarde dat er GEEN sprake is van voorafgaande zaak- of personenschade. 27. Rosalinde is geboren op 18 januari Wat is de uiterste datum waarop er voor Rosalinde, door haar ouders of door haarzelf, een Zvw-verzekering moet zijn gesloten? A. Direct na de aangifte van haar geboorte bij de gemeente. Vanaf dat moment is ze bekend als ingezetene. B. Vóór 18 mei 2011, binnen vier maanden nadat de verzekeringsplicht ontstond. C. Vóór 18 mei Rosalinde is tot haar 18e jaar kosteloos meeverzekerd op de verzekering van haar ouders. 28. Geertje heeft de afgelopen tien jaar in Spanje gewoond. Haar gezondheid wordt minder en ze keert terug naar haar oude woonplaats in Nederland. Moet een zorgverzekeraar haar accepteren als verzekerde voor de Zvwverzekering en direct in dekking nemen deze verzekering? Wat is de motivering? A. Nee. De zorgverzekeraar heeft GEEN acceptatieplicht als de aanvrager van de verzekering in Nederland komt wonen en al gezondheidsklachten heeft. B. Nee. De zorgverzekeraar heeft wel een acceptatieplicht, maar bestaande ziektes mogen tot maximaal een jaar worden uitgesloten van dekking. C. Ja. De zorgverzekeraar heeft een acceptatieplicht. Moreel of materieel risico doet bij de Zvw niet ter zake. 29. Tirza is op 1 januari als opleidingsontwerper begonnen bij opleidingsinstituut NOI. Ze heeft een jaarcontract. Op 15 september meldt Tirza zich ziek. Tijdens haar najaarsvakantie heeft zij een ernstig auto-ongeluk gehad. Herstel en revalidatie duren zeker tot februari. Welke van de onderstaande beweringen over de inkomenssituatie van Tirza is juist? A. Tirza ontvangt tot en met december loon van NOI. Daarna komt ze in aanmerking voor een Ziektewetuitkering. B. Tirza ontvangt loon van NOI tot ze is hersteld. Daarna komt ze in aanmerking voor een Ziektewetuitkering. C. Tirza komt per direct in aanmerking voor een Ziektewetuitkering, omdat het ziekteverzuim geen relatie heeft met het werk. NIBE-SVV Examens,

8 30. Mark is onlangs begonnen als zelfstandig ondernemer. Hij wil een AOV sluiten. Zijn assurantietussenpersoon vertelt Mark dat hij kan kiezen uit drie arbeidsongeschiktheidscriteria, namelijk beroepsarbeidsongeschiktheid, passende arbeid en gangbare arbeid. Mark vraagt welk arbeidsongeschiktheidscriterium de hoogste uitkeringskans biedt. Wat antwoordt de tussenpersoon? A. Beroepsarbeidsongeschiktheid. B. Passende arbeid. C. Gangbare arbeid. 31. In welke van de onderstaande beschrijvingen is sprake van een ondernemingspensioenfonds? A. Ondernemingen in de zorg, zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen, brengen de pensioenaanspraken onder bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. B. Zorgverzekeraars brengen de pensioenaanspraken onder bij Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Zorgverzekeraars. C. Hoofdkantoor en werkmaatschappijen van Kluwer brengen de pensioenaanspraken onder bij Stichting Pensioenfonds Wolters Kluwer Nederland. 32. Het pensioengebouw bestaat uit drie pijlers. Welke regeling hoort thuis in de derde pijler? A. Anw. B. Levensloop. C. Uitgestelde lijfrenteverzekering. 33. Geert heeft een levensverzekering gesloten. Volgens de polis gaat het om een uitgestelde tijdelijke lijfrente. De verzekering begint uit te keren als Geert 65 jaar wordt. De uitkering vindt maandelijks plaats en stopt als Geert 80 jaar wordt. Welke van de onderstaande beweringen over deze verzekering is JUIST? A. De verzekering keert niets uit als Geert voor zijn 65-ste overlijdt. B. De verzekering keert gedurende vijftien jaar uit. Als Geert eerder overlijdt, gaat de uitkering naar de erfgenamen. C. De premie mag eenmalig als koopsom worden voldaan. 34. Martin (50) wordt ontslagen. Hij stort de ontslagvergoeding in een levensverzekering. De levensverzekering begint direct uit te keren in maandelijkse termijnen. Deze uitkering blijft doorlopen tot Martin 55 is. Welk type levensverzekering wordt hier beschreven? A. Direct ingaande tijdelijke lijfrenteverzekering. B. Uitgestelde tijdelijke lijfrenteverzekering. C. Direct ingaande tijdelijke gemengde verzekering. " NIBE-SVV Examens,

9 Antwoorden oefenexamen Inleiding verzekeringsbedrijf 1. A 2. A 3. B 4. C 5. A 6. C 7. B 8. C 9. C 10. B 11. A 12. A 13. C 14. B 15. C 16. B 17. B 18. B 19. C 20. C 21. C 22. B 23. A 24. A 25. C 26. C 27. B 28. C 29. A 30. A 31. C 32. C 33. A 34. A U moet 24 van de 34 vragen goed hebben om te slagen. NIBE-SVV Examens,

NIBE-SVV, december 2014. Oefenexamen Inleiding Verzekeringsbedrijf 2014

NIBE-SVV, december 2014. Oefenexamen Inleiding Verzekeringsbedrijf 2014 NIBE-SVV, december 2014 Oefenexamen Inleiding Verzekeringsbedrijf 2014 1. Hugo spaart niets per jaar. Wel lost hij jaarlijks EUR 1.000,- af op zijn persoonlijke lening. Aan het begin van het jaar heeft

Nadere informatie

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve. Autoverzekering

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve. Autoverzekering Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen Collectieve Autoverzekering Uw auto verdient de juiste verzekering Of u in het nieuwste model van uw favoriete merk rijdt of een mooie occasion aanschaft,

Nadere informatie

Hoe kan ik mijn verzekering wijzigen? Als u met ons contact opneemt, zorgen wij voor de afhandeling richting de verzekeraar. Simpel en snel.

Hoe kan ik mijn verzekering wijzigen? Als u met ons contact opneemt, zorgen wij voor de afhandeling richting de verzekeraar. Simpel en snel. Veelgestelde vragen Ik wil graag mijn verzekeringen onderbrengen bij de Onderlinge. Worden mijn elders lopende verzekeringen automatisch opgezegd? Wij regelen wij dit graag voor u.. Neem even contact met

Nadere informatie

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve. Motorverzekering

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve. Motorverzekering Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen Collectieve Motorverzekering Motorplezier begint bij een goede verzekering Welke motor u ook heeft en hoe u uw motor ook gebruikt voor dagelijks gebruik

Nadere informatie

Workshop: Risicobeheersing met leveringsvoorwaarden

Workshop: Risicobeheersing met leveringsvoorwaarden Workshop: Risicobeheersing met leveringsvoorwaarden Aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven (AVB) Voor bedrijven speelt het risico van contractuele aansprakelijkheid een grote rol. Bedrijven hebben

Nadere informatie

Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP)

Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP) Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP) Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de

Nadere informatie

Oefenexamen Algemene Opleiding Verzekeringsbedrijf 2015

Oefenexamen Algemene Opleiding Verzekeringsbedrijf 2015 Oefenexamen Algemene Opleiding Verzekeringsbedrijf 2015 NIBE-SVV, mei 2015 1. Wat is een volmacht in juridische zin? Een overeenkomst a. waarbij de gevolmachtigde namens de volmachtgever overeenkomsten

Nadere informatie

Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering

Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de aansprakelijkheidsverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering?

Nadere informatie

Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering. Particulier (AVP)

Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering. Particulier (AVP) Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de aansprakelijkheidsverzekering. Welke risico s

Nadere informatie

Productwijzer Motorrijtuigenverzekering (WAM-verzekering)

Productwijzer Motorrijtuigenverzekering (WAM-verzekering) Productwijzer Motorrijtuigenverzekering (WAM-verzekering) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de motorrijtuigenverzekering. Welke risico s dekt deze

Nadere informatie

TOELICHTING BEWONERSVERZEKERINGEN

TOELICHTING BEWONERSVERZEKERINGEN TOELICHTING BEWONERSVERZEKERINGEN Rubriek IV Korte beschrijving van de dekking voor de huishoudelijke inboedel van zelfstandig wonende en inwonende bewoners van het verzorgings- en verpleeghuis De dekking

Nadere informatie

PMA autoverzekering Allianz Nederland

PMA autoverzekering Allianz Nederland PMA autoverzekering Allianz Nederland PMA autoverzekering Of u in het nieuwste model rijdt of een mooie occasion aanschaft, u wilt uw auto goed verzekeren tegen een aantrekkelijk tarief. En als er iets

Nadere informatie

Driekleur Privé Compleet Plan

Driekleur Privé Compleet Plan Driekleur Privé Compleet Plan Ik kies voor een praktische én voordelige totaaloplossing Driekleur Privé Compleet Plan 2 U wilt uw risico s op een betaalbare én gemakkelijke manier afdekken? Dan is het

Nadere informatie

Verantwoord op de weg met de Bromfietsverzekering van Univé

Verantwoord op de weg met de Bromfietsverzekering van Univé Univé Bromfietsverzekering Univé, een betrokken vereniging Lid zijn is z n geld meer dan waard Univé Verzekeringen werkt als een vereniging zonder winstoogmerk. We helpen onze leden met schade-, zorg-

Nadere informatie

Werk en privé in één keer goed verzekerd

Werk en privé in één keer goed verzekerd ASR ZZP Combipakket Werk en privé in één keer goed verzekerd Wij kunnen u in één keer goed verzekeren Gewoon goed verzekerd zijn, zonder verschil tussen zakelijk en privé. Dat maakt het voor zzp ers een

Nadere informatie

I N S U R A N C E to secure a dream

I N S U R A N C E to secure a dream I N S U R A N C E to secure a dream O N T W I K K E L I N G in uw voordeel Scherpe premie Uitstekende voorwaarden Geen eigen risco 36 maanden nieuwwaarde Vervangend vervoer Extra's meeverzekerd 2e auto

Nadere informatie

Voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering

Voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering Deze voorwaarden zijn uitsluitend van toepassing indien hiernaar wordt verwezen op het polisblad. Met voorbijgaan aan hetgeen anders in de verzekerings voorwaarden mocht zijn bepaald, wordt deze verzekering

Nadere informatie

Motorrijtuigverzekering WA personenauto

Motorrijtuigverzekering WA personenauto Polisvoorwaarden PP 3315-03 Motorrijtuigverzekering WA personenauto Deze polisvoorwaarden vormen één geheel met de polisvoorwaarden Zekerheidspakket Particulieren (ZPP). Bij verschil tussen deze polisvoorwaarden

Nadere informatie

Onbezorgd op vakantie met de Camperverzekering van Univé

Onbezorgd op vakantie met de Camperverzekering van Univé Univé Camperverzekering Univé, een betrokken vereniging Lid zijn is z n geld meer dan waard Univé is een coöperatieve organisatie zonder winstoogmerk. Dat betekent dat de klantbelangen centraal staan en

Nadere informatie

Productwijzer Inboedelverzekering

Productwijzer Inboedelverzekering Productwijzer Inboedelverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de inboedelverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering? Welke factoren

Nadere informatie

PMA motorverzekering Allianz Nederland

PMA motorverzekering Allianz Nederland Allianz Nederland Welke motor u ook hebt en hoe u uw motor ook gebruikt voor dagelijks gebruik of voor zomerse ritjes u wilt uw motor gewoon goed verzekeren tegen een aantrekkelijk tarief. En als er iets

Nadere informatie

Productwijzer Pleziervaartuigenverzekering

Productwijzer Pleziervaartuigenverzekering Pleziervaartuigenverzekering Productwijzer Pleziervaartuigenverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de pleziervaartuigenverzekering. Welke

Nadere informatie

Productwijzer. Pleziervaartuigverzekering

Productwijzer. Pleziervaartuigverzekering Productwijzer Pleziervaartuigverzekering I Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de pleziervaartuigenverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering?

Nadere informatie

De flexibele verzekering voor uw bedrijfsauto. De Bedrijfsautoverzekering van Centraal Beheer Achmea

De flexibele verzekering voor uw bedrijfsauto. De Bedrijfsautoverzekering van Centraal Beheer Achmea De flexibele verzekering voor uw bedrijfsauto. De Bedrijfsautoverzekering van Centraal Beheer Achmea Inhoud Een goede basis voor uw bedrijfsauto. 3 Daarom kiest u voor onze Bedrijfsautoverzekering! 4 Even

Nadere informatie

Productwijzer Reis- en annuleringsverzekering

Productwijzer Reis- en annuleringsverzekering Productwijzer Reis- en annuleringsverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de reis- en annuleringsverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering?

Nadere informatie

Motorrijtuigverzekering WA personenauto HOOFDSTUK 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN HOOFDSTUK 2 OMSCHRIJVING VAN DEKKING. Artikel 1.8 WAM

Motorrijtuigverzekering WA personenauto HOOFDSTUK 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN HOOFDSTUK 2 OMSCHRIJVING VAN DEKKING. Artikel 1.8 WAM EAG Polis Polisvoorwaarden EAG-WA_SP15 Deze polisvoorwaarden vormen één geheel met de polisvoorwaarden EAG Pakket. Bij verschil tussen deze polisvoorwaarden en de polisvoorwaarden EAG Pakket gelden deze

Nadere informatie

Auto Xcellentverzekering Klassieker verzekering

Auto Xcellentverzekering Klassieker verzekering Auto Xcellentverzekering Klassieker verzekering Voorwaarden Wettelijke Aansprakelijkheid Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoud Wettelijke aansprakelijkheid 1. Wie zijn de verzekerden?...3 2.

Nadere informatie

Motorrijtuigverzekering WA personenauto HOOFDSTUK 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN HOOFDSTUK 2 OMSCHRIJVING VAN DEKKING. Artikel 1.8 WAM

Motorrijtuigverzekering WA personenauto HOOFDSTUK 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN HOOFDSTUK 2 OMSCHRIJVING VAN DEKKING. Artikel 1.8 WAM EAG Polis Polisvoorwaarden EAG-WA_BP15 Deze polisvoorwaarden vormen één geheel met de polisvoorwaarden EAG Pakket. Bij verschil tussen deze polisvoorwaarden en de polisvoorwaarden EAG Pakket gelden deze

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden

Bijzondere voorwaarden Bijzondere voorwaarden Pool Basso Rubriek Wettelijke Aansprakelijkheid PB-A-WA2016 Bijzondere Voorwaarden Pool Basso Rubriek Wettelijke Aansprakelijkheid (PB-A-WA2016) Pagina Wettelijke aansprakelijkheid

Nadere informatie

Productwijzer Schadeverzekering inzittenden (SVI) OVZ verzekeringen

Productwijzer Schadeverzekering inzittenden (SVI) OVZ verzekeringen Productwijzer Schadeverzekering inzittenden (SVI) OVZ verzekeringen 1 Productwijzer Schadeverzekering Inzittenden (SVI) Wat leest u in deze productwijzer? In de productwijzer vindt u algemene informatie

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Royaal autoverzekering

Klaverblad Verzekeringen. Royaal autoverzekering Klaverblad Verzekeringen Royaal autoverzekering Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies weten wat er onder

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Motorrijtuigen WA. VPPWA1401 - SAA Assuradeuren

Polisvoorwaarden Motorrijtuigen WA. VPPWA1401 - SAA Assuradeuren Polisvoorwaarden Motorrijtuigen WA VPPWA1401 - SAA Assuradeuren Inhoudsopgave Begripsomschrijvingen 3 Omschrijving van de dekking 3 Uitsluitingen 4 Schade 5 Premie 5 Herziening van tarieven en/of voorwaarden

Nadere informatie

Productwijzers Camperverzekering

Productwijzers Camperverzekering s Productwijzers Camperverzekering De volgende productwijzers vindt u in dit document: Motorrijtuigenverzekering.. pagina 2 Ongevallenverzekering inzittenden.. pagina 11 Pechhulpverzekering.. pagina 17

Nadere informatie

U zorgt voor veiligheid op straat. Maar bent u zelf wel goed verzekerd? www.politieverzekering.nl

U zorgt voor veiligheid op straat. Maar bent u zelf wel goed verzekerd? www.politieverzekering.nl U zorgt voor veiligheid op straat. Maar bent u zelf wel goed verzekerd? www.politieverzekering.nl Sluit nu eenvoudig al uw schadeverzekeringen af via www.politieverzekering.nl In samenwerking met vts

Nadere informatie

U kiest voor vrijheid, u rijdt zonder zorgen. Met de Motorverzekering van Centraal Beheer Achmea

U kiest voor vrijheid, u rijdt zonder zorgen. Met de Motorverzekering van Centraal Beheer Achmea U kiest voor vrijheid, u rijdt zonder zorgen. Met de Motorverzekering van Centraal Beheer Achmea 1 Inhoud Een goede basis voor uw motor. 3 Met de Motorverzekering heeft u meer voordelen. 4 U kiest zelf

Nadere informatie

Motorrijtuigverzekering WA personenauto

Motorrijtuigverzekering WA personenauto Polisvoorwaarden PP 3315-03 Motorrijtuigverzekering WA personenauto Deze polisvoorwaarden vormen één geheel met de polisvoorwaarden Zekerheidspakket Particulieren (ZPP). Bij verschil tussen deze polisvoorwaarden

Nadere informatie

Informatie over uw Schadeverzekering inzittenden. Bij uw auto- of oldtimerverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren

Informatie over uw Schadeverzekering inzittenden. Bij uw auto- of oldtimerverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren Informatie over uw Schadeverzekering inzittenden Bij uw auto- of oldtimerverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren Inhoud pagina Leeswijzer, Uw dekking in het kort 3 Polisvoorwaarden Schadeverzekering

Nadere informatie

Woonpakket Plus Opstalverzekering

Woonpakket Plus Opstalverzekering Opstalverzekering Unigarant een goede keus. Voordelen opstalverzekering U bent all risk verzekerd Garantie tegen onderverzekering Standaard geen eigen risico Glas standaard verzekerd Opstalverzekering

Nadere informatie

Bijzondere Voorwaarden Motorrijtuigenverzekering Wettelijke Aansprakelijkheid

Bijzondere Voorwaarden Motorrijtuigenverzekering Wettelijke Aansprakelijkheid Henck Arronstraat 5 7 Pob 1030 Tel. 473400/477955 Fax 476669 Paramaribo Suriname E-mailadres: assuria@sr.net Filiaal Nickerie R.P. Bharosstraat 68 Pob 6096 Tel. 0231911 Fax 0231912 Nw. Nickerie - Suriname

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Schadeverzekering Inzittenden

Polisvoorwaarden Schadeverzekering Inzittenden Polisvoorwaarden Schadeverzekering Inzittenden VPPSVI1401 - SAA Assuradeuren Inhoudsopgave Begripsomschrijvingen 3 Omschrijving van de dekking 3 Uitsluitingen 3 Schade 4 Premie 4 Herziening van tarieven

Nadere informatie

Motorrijtuigenverzekering Wettelijk verplichte verzekering (krachtens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen, afgekort W.A.M.

Motorrijtuigenverzekering Wettelijk verplichte verzekering (krachtens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen, afgekort W.A.M. Motorrijtuigenverzekering Wettelijk verplichte verzekering (krachtens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen, afgekort W.A.M.) WA: wettelijke aansprakelijkheidsverzekering - Dekt o.a. de schade

Nadere informatie

Niet verzekerd 13. Wanneer is schade door de auto niet verzekerd?...6 14. Welke schade is niet verzekerd?...7

Niet verzekerd 13. Wanneer is schade door de auto niet verzekerd?...6 14. Welke schade is niet verzekerd?...7 Goed op weg Autoverzekering Onderdeel van het Compleet bij Elkaar Pakket Voorwaarden Wettelijke Aansprakelijkheid Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoud Wettelijke aansprakelijkheid 1. Wie zijn

Nadere informatie

Zonder zorgen blijven rijden. Met de Autoverzekering van Centraal Beheer Achmea

Zonder zorgen blijven rijden. Met de Autoverzekering van Centraal Beheer Achmea Zonder zorgen blijven rijden. Met de Autoverzekering van Centraal Beheer Achmea 1 Inhoud Een goede basis voor uw auto. 3 Daarom kiest u voor onze Autoverzekering! 4 U kiest zelf wat u wel en niet verzekert.

Nadere informatie

Zekerheidspakket voor MKB ers in de zorg en uiterlijke verzorging

Zekerheidspakket voor MKB ers in de zorg en uiterlijke verzorging Zekerheidspakket voor MKB ers in de zorg en uiterlijke verzorging OOBelangrijkste schaderisico s gedekt in één pakket OOVrije pakketkeuze, dagelijks opzegbaar OOPakketkorting al vanaf twee verschillende

Nadere informatie

Productwijzer Verzekering aanhangwagen,

Productwijzer Verzekering aanhangwagen, Productwijzer Verzekering aanhangwagen, boot-/paardentrailer en Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de verzekering voor een: aanhangwagen boottrailer

Nadere informatie

Polisvoorwaarden. Independer Eigen Risico Zorg Vergoeding. Chubb 2016-06

Polisvoorwaarden. Independer Eigen Risico Zorg Vergoeding. Chubb 2016-06 Polisvoorwaarden Independer Eigen Risico Zorg Vergoeding Chubb 2016-06 Inhoud Deze voorwaarden gelden voor jou en je Independer Eigen Risico Zorg Vergoeding, behalve als er op het certificaat iets anders

Nadere informatie

Productwijzer Schadeverzekering inzittenden (SVI)

Productwijzer Schadeverzekering inzittenden (SVI) Productwijzer Schadeverzekering inzittenden (SVI) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de schadeverzekering inzittenden (SVI). Welke risico s dekt deze

Nadere informatie

Collectieve Verzekeringen

Collectieve Verzekeringen Collectieve Verzekeringen ProVoet is de brancheorganisatie voor zo n 12.500 (gediplomeerde) pedicures in Nederland. Zij heeft als doel voetverzorging te bevorderen en het vak pedicure verder te professionaliseren.

Nadere informatie

Voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijfsmotorrijtuig

Voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijfsmotorrijtuig Voorwaardenblad 321-94 Voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijfsmotorrijtuig Deze voorwaarden zijn uitsluitend van toepassing indien hiernaar wordt verwezen op het polisblad. Artikel 264-20.1504

Nadere informatie

PP 3358-03 Schadeverzekering Inzittenden (SVI)

PP 3358-03 Schadeverzekering Inzittenden (SVI) PP 3358-03 Schadeverzekering Inzittenden (SVI) Polisvoorwaarden PP 3358-03 Schadeverzekering Inzittenden (SVI) Deze polisvoorwaarden vormen één geheel met de polisvoorwaarden Zekerheidspakket Particulieren

Nadere informatie

Productwijzer Direct ingaande lijfrente

Productwijzer Direct ingaande lijfrente Direct ingaande lijfrente Productwijzer Direct ingaande lijfrente Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de direct ingaande lijfrente. Welke risico s

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer. Welke risico s dekt deze

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer.

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer.

Nadere informatie

Productwijzer Aanhangwagen, boottrailer, paardentrailer en bagagewagen

Productwijzer Aanhangwagen, boottrailer, paardentrailer en bagagewagen Aanhangwagen, boottrailer, paardentrailer en bagagewagen Productwijzer Aanhangwagen, boottrailer, paardentrailer en bagagewagen Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene

Nadere informatie

Zonder zorgen genieten op vakantie. Met de Caravanverzekering van Centraal Beheer Achmea

Zonder zorgen genieten op vakantie. Met de Caravanverzekering van Centraal Beheer Achmea Zonder zorgen genieten op vakantie. Met de Caravanverzekering van Centraal Beheer Achmea 1 Inhoud Een goede basis voor uw caravan. 3 Daarom kiest u voor onze Caravanverzekering! 4 U kiest zelf wat u wel

Nadere informatie

De Noordhollandsche. de zekerheid van prettig zakendoen! Productleeswijzer Motorrijtuigen verzekering

De Noordhollandsche. de zekerheid van prettig zakendoen! Productleeswijzer Motorrijtuigen verzekering De Noordhollandsche de zekerheid van prettig zakendoen! Productleeswijzer Motorrijtuigen verzekering januari 2009 Productleeswijzer Motorrijtuigenverzekering 1 van 2 Algemene informatie de motorrijtuigenverzekering

Nadere informatie

Bestelautoverzekering

Bestelautoverzekering Bestelautoverzekering Bestelautoverzekering De Bestelautoverzekering dekt letsel aan andere personen en schade aan zaken van anderen die je met je bestelauto veroorzaakt. Naast de wettelijk verplichte

Nadere informatie

Bijzondere Voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering

Bijzondere Voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering Bijzondere Voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering Een ongelukje of fout zit in een klein hoekje. Daarom heeft u bij ons een aansprakelijkheidsverzekering gesloten. Daarmee verzekert uw bedrijf zich

Nadere informatie

DK220 Bijzondere Voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen

DK220 Bijzondere Voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen DK220 Bijzondere Voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen Deze voorwaarden vormen één geheel met de Algemene Voorwaarden. Woorden welke cursief geschreven zijn, worden nader beschreven

Nadere informatie

Productwijzer Motorrijtuigenverzekering

Productwijzer Motorrijtuigenverzekering Productwijzer Motorrijtuigenverzekering Productwijzer Motorrijtuigenverzekering Algemene informatie de motorrijtuigenverzekering In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de motorrijtuigenverzekering.

Nadere informatie

Direct ingaande lijfrente

Direct ingaande lijfrente Direct ingaande lijfrente Direct ingaande lijfrente Wat is de Direct ingaande lijfrente? De Direct ingaande lijfrente is een lijfrenteverzekering waarmee u zorgt voor een aanvulling op uw pensioen of inkomen.

Nadere informatie

Zekerheidspakket voor

Zekerheidspakket voor Zekerheidspakket voor ZZP ers in de zorg en uiterlijke verzorging OOBelangrijkste schaderisico s gedekt in één pakket OOVrije pakketkeuze, dagelijks opzegbaar OOPakketkorting al vanaf twee verschillende

Nadere informatie

Verantwoord op weg met de Motorverzekering van Univé

Verantwoord op weg met de Motorverzekering van Univé Univé Motorverzekering Univé Daar plukt ú de vruchten van! We leven in een tijd, waarin u steeds meer zelf moet regelen. Ook uw geldzaken. Het is daarom belangrijk dat u inzicht heeft in uw financiële

Nadere informatie

IAK Zakenpakket. Rubriek JA. Bijzondere. voorwaarden. Aansprakelijkheidsverzekering

IAK Zakenpakket. Rubriek JA. Bijzondere. voorwaarden. Aansprakelijkheidsverzekering IAK Zakenpakket Rubriek JA. Bijzondere voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering Inhoudsopgave I Rubriek JA, nr. 1506 4 1 Wat is verzekerd? 4 2 Wie zijn verzekerd? 4 3 Verzekerd bedrag 4 4 Wanneer is

Nadere informatie

Voorwaarden Wettelijke Aansprakelijkheid. Inhoud. Motorverzekering Onderdeel van het Compleet bij Elkaar Pakket

Voorwaarden Wettelijke Aansprakelijkheid. Inhoud. Motorverzekering Onderdeel van het Compleet bij Elkaar Pakket Motorverzekering Onderdeel van het Compleet bij Elkaar Pakket Voorwaarden Wettelijke Aansprakelijkheid Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoud Wettelijke aansprakelijkheid 1. Wie zijn de verzekerden?...3

Nadere informatie

Zekerheidspakket voor

Zekerheidspakket voor Zekerheidspakket voor ZZP ers in de zorg en uiterlijke verzorging OOBelangrijkste schaderisico s gedekt in één pakket OOVrije pakketkeuze, dagelijks opzegbaar en af te sluiten OOPakketkorting al vanaf

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Verzekeringspakket voor particulieren

Klaverblad Verzekeringen. Verzekeringspakket voor particulieren Klaverblad Verzekeringen Verzekeringspakket voor particulieren Deze folder bevat informatie over de volgende verzekeringen. Woonhuisverzekering Inboedelverzekering Glasdekking Aansprakelijkheidsverzekering

Nadere informatie

Voorwaarden Schadeverzekering

Voorwaarden Schadeverzekering Polisvoorwaarden PP 8000-01 Voorwaarden Schadeverzekering Algemene voorwaarden (PP 8000-01) Wie behandelt mijn zaken? In principe behandelt Nationale-Nederlanden al uw schades. Maar heeft u bij ons een

Nadere informatie

motorrijtuigverzekering

motorrijtuigverzekering motorrijtuigverzekering Wetgeving: WAM WVW (art. 185) Doel: beschermen van andere verkeers-deelnemers tegen de financiële gevolgen van schade met of door een motorrijtuig Actuarieel Instituut 1 Wettelijke

Nadere informatie

Productwijzer Ongevallenverzekering inzittenden (OVI)

Productwijzer Ongevallenverzekering inzittenden (OVI) Ongevallenverzekering inzittenden (OVI) Productwijzer Ongevallenverzekering inzittenden (OVI) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de ongevallenverzekering

Nadere informatie

NIBE-SVV, april 2013. Oefenexamen Verzekeringspraktijk Motorrijtuigen

NIBE-SVV, april 2013. Oefenexamen Verzekeringspraktijk Motorrijtuigen NIBE-SVV, april 2013 Oefenexamen Verzekeringspraktijk Motorrijtuigen 1. Er zijn in Nederland twee wettelijk erkende geschilleninstanties voor de financiële sector. Noem deze twee instanties. 2. Jan verkoopt

Nadere informatie

ZekerheidsCombinatie voor Detailhandel

ZekerheidsCombinatie voor Detailhandel ZekerheidsCombinatie voor Detailhandel Schade & Inkomen www.nn.nl ZekerheidsCombinatie voor Detailhandel De ZekerheidsCombinatie Detailhandel omvat een aantal schade verzekeringen, afgestemd op de in de

Nadere informatie

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN. Uit de stukken is, voor zover voor de beoordeling van de klacht van belang, het navolgende gebleken.

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN. Uit de stukken is, voor zover voor de beoordeling van de klacht van belang, het navolgende gebleken. RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN U I T S P R A A K Nr. i n d e k l a c h t nr. 2002.3577 (098.02) ingediend door: hierna te noemen 'klager', tegen: hierna te noemen 'verzekeraar'. De Raad van Toezicht Verzekeringen

Nadere informatie

Verzekeren 3. Test. Oefenopgaven Hoofdstuk 3 1

Verzekeren 3. Test. Oefenopgaven Hoofdstuk 3 1 Verzekeren 3 In dit hoofdstuk worden de volgende rekenvaardigheden behandeld: 3.1 Hoeveel betaal je voor een verzekering? 3.2 Schadevergoeding bij onderverzekering 3.3 De bonus-/malusladder Maak de test

Nadere informatie

Informatie over uw Motorrijtuigverzekering WA Personenauto. Als onderdeel van het ZekerheidsPakket Particulieren

Informatie over uw Motorrijtuigverzekering WA Personenauto. Als onderdeel van het ZekerheidsPakket Particulieren Informatie over uw Motorrijtuigverzekering WA Personenauto Als onderdeel van het ZekerheidsPakket Particulieren Inhoud pagina Leeswijzer, Uw verzekering in het kort 3 Polisvoorwaarden Motorrijtuigverzekering

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden Motorrijtuigverzekering

Bijzondere voorwaarden Motorrijtuigverzekering Model 20276 blad 1 Bijzondere voorwaarden Motorrijtuigverzekering wettelijke aansprakelijkheid Deze bijzondere voorwaarden zijn één geheel met de algemene voorwaarden en de woordenlijst. De woorden waarvan

Nadere informatie

OEFENEXAMEN VERZEKEREN AANSPRAKELIJKHEIDSRISICO S

OEFENEXAMEN VERZEKEREN AANSPRAKELIJKHEIDSRISICO S OEFENEXAMEN VERZEKEREN AANSPRAKELIJKHEIDSRISICO S NIBE-SVV, september 2015 1. 4 punten Bob en Mieke zijn getrouwd en hebben twee kinderen, Anneke (18 jaar) en Kees (16 jaar). Beide kinderen wonen nog thuis.

Nadere informatie

Productwijzer Erfrente

Productwijzer Erfrente Productwijzer Erfrente Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de erfrente. Welke risico s dekt deze verzekering? Hoe hoog is de premie en wat doet de

Nadere informatie

GOED VERZEKERD Opdrachtenblad Niveau:

GOED VERZEKERD Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 Wat denk jij? Is Jasmina hiervoor verzekerd? Hoe heet de verzekering die schade aan anderen vergoedt? Heb je zelf wel eens schade bij iemand anders veroorzaakt? Wat gebeurde er? Is

Nadere informatie

Productwijzer Uitvaartverzekering

Productwijzer Uitvaartverzekering Uitvaartverzekering Productwijzer Uitvaartverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de uitvaartverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering?

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Verzekeringen voor het middenen kleinbedrijf

Klaverblad Verzekeringen. Verzekeringen voor het middenen kleinbedrijf Klaverblad Verzekeringen Verzekeringen voor het middenen kleinbedrijf Deze folder bevat informatie over de volgende verzekeringen. Gebouwenverzekering Zakenverzekering Bedrijfsschadeverzekering Aansprakelijkheidsverzekering

Nadere informatie

Het nieuwe verzekeringsrecht. Artikel 112-10.1504 Datum 1 april 2015

Het nieuwe verzekeringsrecht. Artikel 112-10.1504 Datum 1 april 2015 Het nieuwe verzekeringsrecht Artikel 112-10.1504 Datum 1 april 2015 pagina Inleiding 3 Het nieuwe verzekeringsrecht ingevoerd 3 Is er wat veranderd? 3 Waarom deze informatie? 3 Premie 3 Betaal de premie

Nadere informatie

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve Caravanverzekering

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve Caravanverzekering Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen Collectieve Caravanverzekering Een complete verzekering voor optimaal caravanplezier Uw caravan betekent voor u vakantie, vrijheid, comfort en campingplezier.

Nadere informatie

Postadres: Postbus 76, 2501 CB s-gravenhage Kantooradres: Zeestraat 70, s-gravenhage Telefoon 070-342 12 12 Fax 070-342 13 74 NLS/2344 0801

Postadres: Postbus 76, 2501 CB s-gravenhage Kantooradres: Zeestraat 70, s-gravenhage Telefoon 070-342 12 12 Fax 070-342 13 74 NLS/2344 0801 1 SCHADE-AANGIFTEFORMULIER ALGEMEEN Postadres: Postbus 76, 2501 CB s-gravenhage Kantooradres: Zeestraat 70, s-gravenhage Telefoon 070-342 12 12 Fax 070-342 13 74 NLS/2344 0801 Voor het melden van schade

Nadere informatie

Wft-Schadeverzekeringen bedrijven en particulieren

Wft-Schadeverzekeringen bedrijven en particulieren Wft-Schadeverzekeringen bedrijven en particulieren Voor Financial Services Management Gerald Huis in t Veld Antwoorden bij de oefenvragen Inhoud Hoofdstuk 1 Schadeverzekeringen... 1 Hoofdstuk 2 Van aanvraag

Nadere informatie

Aegon Autoverzekering

Aegon Autoverzekering Of u nu uw auto gebruikt voor uw plezier, om naar uw werk te gaan, met het gezin op stap te gaan, voor uw vakantie of om boodschappen te doen. Met de kunt u goed verzekerd de weg op. Niet alleen betalen

Nadere informatie

NATIONALE VAN 1903. Nationale van 1903: benut de voordelen van het collectief

NATIONALE VAN 1903. Nationale van 1903: benut de voordelen van het collectief NATIONALE VAN 1903 Nationale van 1903: benut de voordelen van het collectief Nationale van 1903: benut de voordelen van het collectief Nationale van 1903 Coöperatieve U.A., en haar rechtsvoorgangers, biedt

Nadere informatie