De muzikale omlijsting is op dit moment nog niet bekend. Laat u verrassen! Noteer de datum vast in uw agenda voor 2015!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De muzikale omlijsting is op dit moment nog niet bekend. Laat u verrassen! Noteer de datum vast in uw agenda voor 2015!"

Transcriptie

1 Afd. Gaasperdam Secr.: Renkumhof JB Amsterdam-ZO Tel: NIEUWSBRIEF NOVEMBER / JANUARI 2015 www. anbo-amsterdam.nl Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar! Wij wensen u allen fijne feestdagen en een goed begin van het nieuwe jaar. Nieuwjaarsreceptie Zondag 18 januari 2015 van uur De muzikale omlijsting is op dit moment nog niet bekend. Laat u verrassen! Noteer de datum vast in uw agenda voor 2015! In verband met de beschikbare ruimte vragen wij u om zich op te geven door middel van het inleveren van een strookje. Belangenbehartiging De heer T. Koelman houdt tot en met januari geen spreekuur. In dringende gevallen kunt u telefonisch contact met hem opnemen op woensdagavond tussen uur. Bij geen gehoor kunt u het antwoordapparaat inspreken. U wordt later teruggebeld. Telefoon: U wordt dringend verzocht om alleen op de aangegeven dag en tijd te bellen!

2 Verse maaltijden aan huis Wie tijdelijk of langdurig niet in staat is om voor zichzelf te koken kan een beroep doen op Vers bij u thuis. Verse maaltijden, soepen, nagerechten en wisselende menu s van de chef. Behalve voor alle diëten passende maaltijden, zijn er ook koosjere. Thuis bezorgd en daarna nog vier tot negen dagen houdbaar in de koelkast. Gezond en eenvoudig op te warmen. Contact: telefoon: of via de website: De volgende keer kunt u ook bestellen bij de chauffeur en hij kan zelfs voor u de dagelijkse boodschappen en bakkerijproducten meenemen! AANVULLEND OPENBAAR VERVOER Bent u 75 jaar of ouder? Dan kunt u gebruik maken van het aanvullend openbaar vervoer (AOV). Dat brengt u van deur tot deur. Zeven dagen per week, van zes uur s ochtends tot één uur s nachts. U kunt een AOV-vervoerspas aanvragen bij de Wmo Helpdesk. Het telefoonnummer is: (gratis). Bent u jonger dan 75? Dan komt u alleen voor AOV in aanmerking, indien u een (fysieke) beperking hebt, waardoor u niet met het gewone openbare vervoer kunt reizen. De Wmo Helpdesk beoordeelt of u in aanmerking komt voor de gewenste AOV-vervoerspas. Het telefoonnummer is: (gratis). Afhankelijk van uw beperking komt U in aanmerking voor: Samenreizend vervoer, Plusvervoer of Kamer tot kamervervoer.

3 Opzeggen? Als u uw lidmaatschap van de ANBO wilt opzeggen dan moet het Servicecenter de opzegging voor 1 december ontvangen hebben. Lidmaatschappen die na 1 december worden opgezegd, worden pas beëindigd per 31 december N.B.: Als u opzegt dan vervalt ook de korting die u kan ontvangen bij uw zorgverzekering. Korting bij zorgverzekeraars! ANBO heeft voor zijn leden kortingen bedongen bij zestien zorgverzekeraars. Kortingen kunnen oplopen tot gemiddeld honderd euro per persoon per jaar. U hoeft niet van verzekeraar te veranderen. Het voordeel geldt ook voor uw partner. Er is één voorwaarde: u kunt alleen profiteren van de kortingen als u lid van ANBO bent. Dat kost nog geen vier tientjes per jaar. Een aantal verzekeraars vergoedt zelfs het lidmaatschap. gaf in 2014 de volgende korting: Basisverzekering 5% Aanvullende verzekering 10% Tandartsverzekering 10% Vergoeding ANBO lidmaatschap Vanaf Compleetpolis, maximaal 25,00 per verzekerde per jaar. De kortingen die voor 2015 bedongen worden bij de zorgverzekeraars zijn vanaf half november bekend. Zorgspreekuren voor al uw vragen U wilt natuurlijk weten welke zorgverzekering het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie. Niet elk gezin heeft dezelfde samenstelling. Niet iedereen is gezegend met een goede gezondheid. Ook wilt u graag weten hoeveel u eigenlijk op uw zorgpremie kunt besparen. Zonder in te boeten aan kwaliteit. Voor persoonlijk advies kunt u bellen met ANBO SUCSEZ zorgadvieslijn, (0182) U kunt ook kijken op Daar staat een vergelijker, waarmee alles op een begrijpelijke manier wordt uitgelegd.

4 Student aan huis Waarschuwing! Het kan gebeuren dat er mensen bij u aanbellen, die zeggen dat ze van Student aan huis komen, en aanbieden uw eventuele computerproblemen op te lossen. Ga hier niet op in! Student aan huis komt alleen op afspraak wanneer u zich telefonisch aanmeldt. Zij bellen u dan terug en maken een afspraak. Ook wordt de naam doorgegeven van de student die bij u thuis komt. Wilt u gebruik maken van hun diensten? Op werkdagen tussen 10:00 en 17:00 uur kunt u contact opnemen met het afsprakenbureau, op telefoonnummer (60ct per gesprek). Wat zijn de kosten? 1. Het lidmaatschap: 12,00 per jaar. Dit gaat altijd in bij de eerste afspraak. 2. Voorfietskosten: 9,00 per afspraak. 3. Halfuurtarief: 12,50. Alzheimer Café In Evean Henriëtte Roland Holst (EHRH); Kortvoort 100, 1104 NB Amsterdam - Z.O. Het programma is van uur tot uur. Het café sluit om uur. Vanaf bent u van harte welkom en staat de koffie en thee voor u klaar. Donderdagavond 6 november: Omgaan met Gedragsveranderingen Gastspreker: Marga van Doorn, Ex-mantelzorger Donderdagavond 11 december: De feestdagen verpakt in Rituelen Gastspreker: Liesbeth Roepert, Ritueel begeleider De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Heeft u vervoer nodig of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Anusati Smitt, EHRH, telefoon:

5 Roze Amsterdam ZuidOost Jezelf zijn samen met anderen! Dat kan, nl.: Elke 3 e donderdagavond van de maand van tot in Het Reigersnest, Schonerwoerdstraat 4. Meer info: of john.brobbel@wxs.nl Bijlmer Parktheater Wist u dat elke laatste zondag van de maand er een klassiek koffieconcert wordt gehouden door leden van het Concertgebouworkest? Aanvang: uur. Einde: ca uur. Toegangsprijs: 16,00; met stadspas 13,50 (inclusief drankje). Zondag 30 november: Trombonosolo ; Eén van de mooiste orkestinstrumenten heeft een bijzondere rol: De trombone als solo instrument. Eeuwenoude kamermuziek uit de baroktijd staat tegenover een splinternieuwe mini-opera met zangsolisten en dans. Verhuizen, kleiner gaan wonen? Wij doen dat met zorgvuldigheid, professionaliteit en zorg. Een deel van uw dierbare spullen naar uw kinderen, kringloop, Leger Des Heils of anders, ook dat doen wij voor u. Onze service heeft altijd iets extra's, om u zorgvuldig en professioneel te verhuizen, tegen een lager tarief dan bij wie dan ook. Wilt u een vrijblijvend gesprek vooraf om samen met u te kijken wat er verhuisd moet worden en een verhuisplan te maken? Dan kunt u mailen naar info@amsterdamproductiehuis.nl of bellen met De zorgvuldige verhuizers, verhuizen u!

6 Verslag dagtocht 9 oktober: Het verhaal van t Warme Land Op weg naar de koffie met krakeling toerden wij met de bus langs de randmeren, voorbij de fabriek van Nestlé (in gele bakstenen gebouwd door Dudok) te Nunspeet en o.a. door Elburg. In het bakkerijmuseum, gebouwd tegen de stadsmuur, te Hattem werden wij gastvrij onthaald. De versgebakken krakeling ging erin als koek. Op zeer humoristische wijze werd ons tijdens de demonstratie uitgelegd wat er vroeger zoal gebakken werd bij speciale gelegenheden. Bijvoorbeeld wat de betekenis van de koekvrijer in de 19 e eeuw was: De pop moest gedeeld worden. Werd de kop afgebroken dan maakte de vrijer een kans, werden de benen afgebroken dan kon hij het wel vergeten. Het witte brood was vroeger een luxe, wat o.a. bij een huwelijk gebakken werd. De resten werden in de dagen daarna verwerkt. Daar komt dus de uitdrukking wittebroodsweken vandaan. Na een bezoek aan het museum en de winkel gingen we op weg naar Heerde voor het stamppottenbuffet met ijs toe. Op de terugweg hebben we nog een kleine tourrit gemaakt door o.a. de bossen van Wissel, waar helaas de bomen nog niet in hun herfsttooi waren. Annemieke van der Weerd OP WOENSDAG 10 DECEMBER 2014 IS ONS KERSTDINER IN TILBURG. De dagtocht is een dag eerder daar het restaurant op de geplande datum volgeboekt is. We starten deze feestelijke dag met koffie en gebak in restaurant LekZicht te Schoonhoven. Daarna maakt u kennis met Oudhollandse gebruiken in zilver in het Silverhuys. De excursie bestaat uit een audiovisuele presentatie, een rondleiding en een demonstratie door de zilversmid. Voor ons 5-gangen kerstdiner met live muziek gaan we naar de Riddershof te Tilburg waar de keukenbrigade zich van haar beste zijde laat zien.

7 Tot slot komt de Kerstman of Kerstvrouw hoogstpersoonlijk nog een presentje brengen. Het kerstmenu bestaat uit: Frisse kipcocktail met mandarijntjes en een kerriesausje Heldere bospaddenstoelensoep met kruidenbouquette Varkenshaas medaillons met champignon roomsaus, aardappel- en groentegarnituur en een frisse salade Schrobbeler-speculaas bavarois, vanille ijs en slagroom Kopje koffie of thee met lekkernijen 8.15 uur De bus staat voor bij Wisseloordplein (gezondheidscentrum) 8.30 uur Vertrek richting Soestdijkstraat, Ravenstein en De Drecht uur Koffie + gebak bij Restaurant LekZicht te Schoonhoven uur Excursie in het Silverhuys te Schoonhoven uur Kerstdiner bij restaurant De Riddershof te Tilburg ± uur Thuiskomst Prijs: 42,00 (werkelijke prijs: 58,50. Door een anonieme donatie kunnen wij de dagtocht voor 42,00 aanbieden) S.v.p.: gepast betalen en opgeven door inlevering van strookje op de bekende adressen in de volgende weken: van 3 november t/m 6 november en 1 december t/m 4 december. Mevr. R. v.d. Broek, Ravensteinstraat 98, telefoon Mevr. A. v.d. Weerd of mevr. M. Harms op donderdagmiddag van uur in de zaal van De Drecht. Mevr. C. Schoute, telefoon , in de wintertuin bij de aanleunwoningen van Eben Haëzer, alleen op woensdag van uur. Mevr. W. Veen, Soestdijkstraat 101, telefoon , alleen op donderdag van uur in de recreatiezaal. Mevr. A. v.d. Weerd, op maandagmorgen, in de Schonerwoerdstraat 4 van uur. Bent u verhinderd? Dan kunt u dit uiterlijk de maandag voor de dagtocht doorgeven, telefoon: (ANBO activiteiten). Indien u een verhindering later doorgeeft is het niet mogelijk om u het geld terug te geven, tenzij er wachtlijsten zijn.

8 PRIJSKLAVERJASSEN MET LEUKE PRIJZEN ZONDAG 30 november ,00 deelnamekosten. Inclusief koffie of thee met wat lekkers. Alle consumpties kosten 1,30, hapjes zijn gratis. Zaal open vanaf uur. Aanvang klaverjassen uur. Aan het eind wordt er een tombola gehouden. U kunt zich uiterlijk opgeven tot de maandag voor de zondag van het prijsklaverjassen (24 november). U hoeft geen lid te zijn van de ANBO. KERST - BINGO 21 december 2014 Zoals gebruikelijk houden wij een kerstbingo. U wordt ontvangen met koffie of thee en wat lekkers. De entree prijs is 5,00 inclusief 2 consumptiebonnen. De zaal is open vanaf uur en de bingo zal ongeveer duren van uur. Bent u verhinderd? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op via telefoon: (ANBO activiteiten). Er staan regelmatig mensen op een wachtlijst die dan uw plaats kunnen innemen. Strookjes, zie laatste pagina! Aanmeldingsstrookjes (denk om uw telefoonnummer) en het entreegeld kunt u op maandag van tot uur afgeven in de Schonerwoerdstraat 4. Activiteiten: elke maandag elke maandag uur kaarten maken uur klaverjassen

9 ANBO te VOET Deelname is kosteloos behalve dan de reis en de kop koffie onderweg. Altijd vooraf aanmelden. Zie telefoonnummer per wandeling. Je hoort dan plaats en tijdstip van vertrek en hoe gereisd gaat worden. Vertrek stipt op tijd tenzij bij nood, dan even bellen. Ook bij afmelding. Iedereen, ANBO-lid of niet, is welkom om op eigen risico mee te wandelen. In november en december kunt u o.a. de volgende wandelingen - in de ochtend - maken: Maandag Woensdag 3 november: In de bossen! Lage Vuursche. Opgave / inlichtingen: Lida Rigter, tel november: 10 e etappe Variatie op Trekvogelpad: Zuiderwoude -> Schellingwoude, km. Opgave / inlichtingen: Martie Woudhuizen, tel Donderdag 20 november: Spaarnwoude, rondje ca. 10 km. Opgave / inlichtingen: Martie Woudhuizen, tel Donderdag 27 november: Stadswandeling Utrecht. Opgave / inlichtingen: Gerard Broersma, tel Maandag Woensdag 1 december: Amelisweerd, km. Opgave / inlichtingen: Lida Rigter, tel december: 11 e etappe Variatie op Trekvogelpad: Schellingwoude -> Gaasperplas, 14 km. Opgave / inlichtingen: Martie Woudhuizen, tel Verder: elke 2 e maandagochtend van de maand Rondje Vondelpark: ca. een uur, daarna koffie op de tennisbaan. Laag tempo. elke 4e dinsdagmiddag van de maand. Anderhalf uur stevig wandelen in het Amsterdamse Bos. Voor de laatste veranderingen, wandelingen januari 2015 en verdere info, zie:

10 Van het één komt het ander Men zegt weleens van het één komt het ander. Van het 'één': omdat ik mij zorgen maak over onze toekomst, over de sterke vergrijzing in Zuidoost en ook best zorgen maak over onze buurt en de mensen. Vanuit het 'andere': ben ik lid geworden van de ANBO. Nu mag ik een stukje schrijven in de nieuwsbrief van ANBO afdeling Gaasperdam om wat zorgen met u te delen. Ik ga u uitleggen waarom ik de titel van dit stukje Van het een komt het ander heb genoemd. Wist u trouwens (even een zijpaadje) dat wij als Zuidoosterlingen honkvast zijn? Als ik her en der om mij heen vraag hoelang mensen in Zuidoost wonen, hoor ik: 'oh sinds 1980', of vanaf het begin van de Bijlmermeer. 'Ik woon hier net', hoor je bijna niet. En ze hebben zoveel meegemaakt; de verloedering, de rotzooi van het vuilnis dat gewoon op een ongekende manier dag en nacht werd neergegooid waar men dacht dit te kunnen doen of zelfs gewoon uit het raam werd gegooid. Of deze: criminaliteit en/of het grote gevoel van onveiligheid en irritaties die maar verdragen moeten worden door andermans overlast. Ga er maar aanstaan! En dan nog het onbegrip, of het niet gekend of gehoord voelen. Maar deze diehards bleven wonen op de plek waar zij jaren geleden voor hadden gekozen. En ze hadden gelijk. Langzamerhand zagen zij hun buurtje opknappen (dat zijn niet mijn woorden) en langzamerhand voelden ze zich gekend en werd er naar hun geluisterd. Dit resulteerde in een wat betere en prettige woon- en werkomgeving. Werd wel effe tijd! Maar daar zijn we er nog niet mee. Want zij (en ik) willen ook in de komende jaren, rust in de tent. Nu worden wij opgezadeld met de participatiemaatschappij. Zorg voor elkaar. Nou het is ze gelukt. Wij hebben zorg maar vertaald in: 'Bedankt hoor, nu heb ik weer iets om mij zorgen over te maken'. En het gaat mij om dat rot woord participatie waarvan ik vind, beste lezer, dat dat sneller gaat in de praktijk dan u en ik het bij kunnen houden.

11 Ik dacht straks te gaan genieten van mijn pensioentje. U waarschijnlijk ook. Ze laten ons dus niet met rust en willen waarschijnlijk ook niet dat wij onze oude dag op een relaxte manier doorbrengen. Er klopt hier iets niet. Hoe kan ik dan mijn stem laten gelden? Door in ieder geval lid te worden van de ANBO, wat belangrijk is, om gezamenlijk een vuist te maken tegen bijvoorbeeld onzorgvuldigheid. Eigenlijk ook vanuit de gedachte: 'ga niet zo met ons om'! Nu liep ik recent een lid van de Algemene bestuurscommissie Zuidoost (Narish Parsan) tegen het lijf en hij vroeg mij hoe het in Reigersbos ofwel Gaaperdam ging (daar woon ik namelijk). Ik nodigde hem gelijk uit voor een gesprekje met ook wat andere oudere buurtbewoners die hun sporen hier best hebben verdiend en alles hebben meegemaakt als het om de buurt en leefbaarheid ging. Narish ging hier direct op in, dat vond ik al klasse! En zo zaten wij binnen twee weken 'aan de keukentafel' met ouderen uit de buurt en omgeving. Ja, het zijn ook bestuursleden van ANBO afdeling Gaasperdam en betrokken bij het wel en wee van de ouderen, de plussers. Maar het zijn ook gewone buurtbewoners die dingen zien of constateren in hun wijk en omgeving. Eindelijk vonden ze een luisterend oor, dat hun zorgen en constateringen bloedserieus nam. Het feit is dat er in ieder geval iemand naar ons wilt luisteren. Uiteindelijk gaat het niet alleen om de ANBO, maar ook om onze zorgen en omstandigheden waarin wij dreigen terecht te komen. Gewoon als mens, als oudere, als ouders, of vaders en moeders die jaren geleden dachten om later te genieten en te ontspannen, na zoveel te hebben meegemaakt, hard te hebben gewerkt en zo goed als mogelijk hun kinderen, die dingen te hebben meegegeven, waar zij jaren op kunnen voortborduren. Ga niet zo met ons om, is eigenlijk waar ik als vers ANBO lid voor wil gaan, met steun van een lid van de Algemene Bestuurscommissie Zuidoost. Niet met ons, niet met onze buurt, niet met onze werk- en woonomgeving. Ik bedank ANBO Afdeling Gaasperdam voor de ruimte in hun nieuwsbrief die zij mij hebben gegeven voor dit stukje. Kijk daarom is ANBO er!!! Van het één komt het andere! Bent u het hiermee eens of heeft u een andere mening of wilt u uw ei kwijt over uw woonomgeving en/of buurt, mail dan naar freddieloe@live.com of bel naar: Freddie Lou

12 Adres voor activiteiten: SeniorenWoongroep 44 / Reigersnest Schonerwoerdstraat GB Amsterdam Telefoon: Aanmelding Prijsklaverjassen 30 november Naam Aantal personen:.. Adres... Telefoonnummer.. Handtekening Aanmelding dagtocht 10 december Naam.... alleenstaand / echtpaar Opstapplaats..... Dieetwensen..... Telefoonnummer.. Handtekening Aanmelding Kerstbingo 21 december Naam.... alleenstaand / echtpaar Adres... Telefoonnummer.. Handtekening Aanmelding Nieuwjaarsreceptie 18 januari 2015 Naam.... alleenstaand / echtpaar Adres... Telefoonnummer.. Handtekening

UITNODIGING. Algemene Ledenvergadering op donderdag 30 april 2015. Bij SeniorenWoongroep 44, Schonerwoerdstraat 4, aanvang 14.00 uur.

UITNODIGING. Algemene Ledenvergadering op donderdag 30 april 2015. Bij SeniorenWoongroep 44, Schonerwoerdstraat 4, aanvang 14.00 uur. Afd. Gaasperdam Secr.: Renkumhof 62 1106 JB Amsterdam-ZO Tel: 020-6963652 NIEUWSBRIEF APRIL / MEI 2015 www. anbo-amsterdam.nl UITNODIGING Algemene Ledenvergadering op donderdag 30 april 2015 Bij SeniorenWoongroep

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MEI T/M JULI 2016

NIEUWSBRIEF MEI T/M JULI 2016 NIEUWSBRIEF MEI T/M JULI 2016 Activiteitenteam Gaasperdam p/a : mevr. H. Bakker Renkumhof 62 1106 JB Amsterdam-ZO Tel: 020-6963652 Nieuwsbrief 2016 Daar de gemeente voor dit jaar een subsidie toegekend

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI T/M AUGUSTUS 2015

NIEUWSBRIEF JUNI T/M AUGUSTUS 2015 Afd. Gaasperdam Secr.: Renkumhof 62 1106 JB Amsterdam-ZO Tel: 020-6963652 NIEUWSBRIEF JUNI T/M AUGUSTUS 2015 www.anbo.nl/afdelingen/gaasperdam Tweede penningmeester Na lang zoeken is er eindelijk een tweede

Nadere informatie

Nieuwsbrief stopt! Dat betekent dat deze nieuwsbrief de laatste is die door ANBO Gaasperdam wordt uitgegeven.

Nieuwsbrief stopt! Dat betekent dat deze nieuwsbrief de laatste is die door ANBO Gaasperdam wordt uitgegeven. Afd. Gaasperdam Secr.: Renkumhof 62 1106 JB Amsterdam-ZO Tel: 020-6963652 NIEUWSBRIEF FEBRUARI T/M APRIL 2016 2015 www.anbo.nl/afdelingen/gaasperdam Nieuwsbrief stopt! ANBO afdelingen mogen geen nieuwsbrief

Nadere informatie

Onze activiteiten op maandag beginnen weer op 7 september!

Onze activiteiten op maandag beginnen weer op 7 september! Afd. Gaasperdam Secr.: Renkumhof 62 1106 JB Amsterdam-ZO Tel: 020-6963652 NIEUWSBRIEF SEPTEMBER / OKTOBER 2015 www.anbo.nl/afdelingen/gaasperdam Onze activiteiten op maandag beginnen weer op 7 september!

Nadere informatie

Het Theeblaadje Juni 2015

Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theehuis is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Het is een gezellig ontmoetingscentrum voor 55-plussers waar diverse activiteiten plaatsvinden. Het Theehuis

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Iedere meter, wandel je beter, samen gezond!

Iedere meter, wandel je beter, samen gezond! Iedere meter, wandel je beter, samen gezond! Voor de 3 e keer organiseren we de Nationale Diabetes Challenge in de gemeente Heumen, Mook & Middelaar. Samen met andere diabetespatiënten én zorgverleners

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit:

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 8 december 2015 Nieuwsbrief Kerstviering Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 16.30 uur: kinderen komen aan in de eigen klas, ouders kunnen de koude gerechten

Nadere informatie

Boodschappen PlusBus Haarlem Samen Er Op Uit. Reserveren voor december is mogelijk. vanaf 29 november per telefoon:

Boodschappen PlusBus Haarlem Samen Er Op Uit. Reserveren voor december is mogelijk. vanaf 29 november per telefoon: Boodschappen PlusBus Haarlem Samen Er Op Uit Reserveren voor december is mogelijk vanaf 29 november 2017 per telefoon: +31 (0)23 2052319 op werkdagen van 09:00 tot en van 13:00-16:00 uur of per mail: info@haarlemsjopper.nl

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Verzekerdenpanel Februari 2010

Nieuwsbrief Verzekerdenpanel Februari 2010 Nieuwsbrief Verzekerdenpanel Februari 2010 Beste Panelleden, Het is alweer even geleden dat u nieuws van ons hebt ontvangen. In 2009 hebben we weer een aantal interessante onderzoeken over de zorg en uw

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren december 2014

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren december 2014 Activiteiten Walcheren december 2014 Hallo daar. Hier een verslag van het eethuis van gors. Vandaag 9-10-2014 was er weer een eethuis we hebben Mossels gegeten en veel heel veel gelachen en gepraat met

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

WELZIJN DAGTOCHTEN BAARN DAGTOCHTEN VOOR HET JAAR

WELZIJN DAGTOCHTEN BAARN DAGTOCHTEN VOOR HET JAAR 1 WELZIJN DAGTOCHTEN BAARN DAGTOCHTEN VOOR HET JAAR 2016 2 Beste deelnemers reizen, Baarn, februari 2016 Ook het jaar 2015 was weer een groot succes. Ondanks de inzet op onze reizen van extra grote 63

Nadere informatie

taalkaart 1 Ik ga op reis en Ik ga op reis en Wat ga je doen? Je leert wat een reisverhaal is. Je schrijft er zelf een.

taalkaart 1 Ik ga op reis en Ik ga op reis en Wat ga je doen? Je leert wat een reisverhaal is. Je schrijft er zelf een. Ik ga op reis en Wat ga je doen? Je leert wat een reisverhaal is. Je schrijft er zelf een. Op verkenning tk taalkaart Ik ga op reis en Lees het verhaal van Aymen. 8 augustus 007 - In het vliegtuig Wat

Nadere informatie

OWG - NIEUWS. Jubbega - Hoornsterzwaag. Herfst 2014. Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1

OWG - NIEUWS. Jubbega - Hoornsterzwaag. Herfst 2014. Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1 Herfst 2014 OWG - NIEUWS Jubbega - Hoornsterzwaag Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1 0516-461228 0516-462580 2 Voorwoord t Is weer voorbij die mooie

Nadere informatie

Het thema van deze les is Op zoek naar werk. Dit is les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel.

Het thema van deze les is Op zoek naar werk. Dit is les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel. Tekst Audio Les 7 /m 11 Radio Amsterdam Les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel. Track 1 Jingle Track 2 Het thema van deze les is Op zoek naar werk. Dit is les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel.

Nadere informatie

OVERZICHT MAANDPROGRAMMA ZONNEHOF AUGUSTUS IN DEZE MAAND IS HET ECHT VAKANTIE. OOK DE MEDEWERKERS EN VEEL VRIJWILLIGERS GENIETEN DAN VAN HUN VAKANTIE.

OVERZICHT MAANDPROGRAMMA ZONNEHOF AUGUSTUS IN DEZE MAAND IS HET ECHT VAKANTIE. OOK DE MEDEWERKERS EN VEEL VRIJWILLIGERS GENIETEN DAN VAN HUN VAKANTIE. OVERZICHT MAANDPROGRAMMA ZONNEHOF AUGUSTUS IN DEZE MAAND IS HET ECHT VAKANTIE. OOK DE MEDEWERKERS EN VEEL VRIJWILLIGERS GENIETEN DAN VAN HUN VAKANTIE. DE VASTE ACTIVITEITEN PROBEREN WE ZO GOED MOGELIJK

Nadere informatie

Hulp Thuis Vertrouwd Dichtbij

Hulp Thuis Vertrouwd Dichtbij Hulp bij de dagelijkse dingen Hulp Thuis Vertrouwd Ik kan nog best veel zelf, maar niet alles. Dus ik kan wel wat hulp gebruiken. Precies de hulp die u nodig heeft U wilt natuurlijk zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief december TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht,

Nadere informatie

Volg meer dan 50.000 KBO'ers:

Volg meer dan 50.000 KBO'ers: Volg meer dan 50.000 KBO'ers: stap over op Zilveren Kruis Achmea Met fikse kortingen en uitstekende service U kunt weer overstappen Volop voordelen voor KBO-leden bij Zilveren Kruis Achmea Per 1 januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Info bulletin mei t/m september 2015

Info bulletin mei t/m september 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin mei t/m september 2015 Overzicht activiteiten mei t/m september 2015 Gezinsfietstocht donderdag 14

Nadere informatie

Activiteitenfolder november 2015

Activiteitenfolder november 2015 Activiteitenfolder november 2015 Wat kunt u deze maand allemaal van ons verwachten? We openen onze deuren waarbij u een kijkje kan nemen achter de schermen van Prinsenhof. Daarnaast hebben we onze maandelijkse

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

A.S.V. OOSTFLAKKEE KERSTVIERING APOLLO en EXCELSIOR.

A.S.V. OOSTFLAKKEE KERSTVIERING APOLLO en EXCELSIOR. A.S.V. OOSTFLAKKEE Nieuwsbrief nr. 9 december 2017 KERSTVIERING Op zaterdag 16 december houden we onze kerstviering met een warm en koud buffet in de Grutterswei, Willemstraat 14, 3255BS Oude- Tonge. Aanvang

Nadere informatie

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: 381995 of 06.34204870 of 06.43753307 fietsdagtocht donderdag 27 juni wandeltocht woensdag 10 juli opening de Achtertuin

Nadere informatie

11.00-16.00 Woonzorgcentrum Eben Haëzer op burendag-markt, Winkelcentrum Gein

11.00-16.00 Woonzorgcentrum Eben Haëzer op burendag-markt, Winkelcentrum Gein Zaterdag 21 september 11.00-16.00 Woonzorgcentrum Eben Haëzer op burendag-markt, Winkelcentrum Gein Op de burenmarkt bij het Winkelcentrum Gein kunnen belangstellende bewoners bij de marktstand van het

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Januari 2016 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

Activiteitenkalender. Rosengaerde Dalfsen. December

Activiteitenkalender. Rosengaerde Dalfsen. December Activiteitenkalender Rosengaerde Dalfsen December Activiteitenkalender Rosengaerde In deze kalender vindt u terug welke activiteiten er wanneer, waar en hoe laat plaatsvinden. De vrij toegankelijke activiteiten

Nadere informatie

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal,

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal, Nieuws update eind november 2014 Programma editie 2014: Fietsdagen: Vrijdag 19 december, zaterdag 20 december en zondag 21 december, met maandag 22 december gezamenlijk Serious Breakfast en het aanbieden

Nadere informatie

Naam: Emil Idema Klas: B1D Schooljaar: 2009/2010 Naam van de school: Jan Arentsz Titel: Stage verslag Naam en adres van het bedrijf: Hollandia

Naam: Emil Idema Klas: B1D Schooljaar: 2009/2010 Naam van de school: Jan Arentsz Titel: Stage verslag Naam en adres van het bedrijf: Hollandia Naam: Emil Idema Klas: B1D Schooljaar: 2009/2010 Naam van de school: Jan Arentsz Titel: Stage verslag Naam en adres van het bedrijf: Hollandia archeologen, Tuinstraat 27a, 1544 RS Zaandijk Inhoudsopgave

Nadere informatie

7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg.

7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg. Bestuurslid op de TV bij L1. 7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg. Begin januari werd het ROL via de provincie gevraagd een bijdrage te leveren

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Wegens het wegvallen van de vaste vrijwilliger zoeken wij voor Lilia 4 een nieuwe vrijwilliger die met 2 bewoners af en toe iets wil ondernemen. Te denken valt aan

Nadere informatie

Activiteitenagenda januari 2015 (over de dikgedrukte activiteiten kunt u hierna een toelichting lezen)

Activiteitenagenda januari 2015 (over de dikgedrukte activiteiten kunt u hierna een toelichting lezen) ACTIVITEITENAGENDA Januari 2015 Activiteitenagenda januari 2015 (over de dikgedrukte activiteiten kunt u hierna een toelichting lezen) Dag Jan. Activiteit Tijd Plaats Donderdag 1 - Nieuwjaarsdag Vrijdag

Nadere informatie

02 Excursie groep1-2a Zaanse uurwerkmuseum

02 Excursie groep1-2a Zaanse uurwerkmuseum 01 Studiedagen en vakantie Volgende week donderdag begint de voorjaarsvakantie. De kinderen zijn op vrijdag 26 februari al vrij, dit is een studiedag. De kinderen worden op dinsdag 7maart weer op school

Nadere informatie

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen!

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Culinaire Arrangementen 2013/14 Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Speciale Kerstarrangementen Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Een onvergetelijke Kerst viert u bij Center Parcs. Ontdek onze

Nadere informatie

Laat u meer dan 100 euro korting per persoon op uw zorgpremie liggen?

Laat u meer dan 100 euro korting per persoon op uw zorgpremie liggen? Het ANBO Zorgcollectief Laat u meer dan 100 euro korting per persoon op uw zorgpremie liggen? ANBO heeft kortingsafspraken met 16 zorgverzekeraars. Neem deze folder mee! Dé belangenorganisatie voor senioren

Nadere informatie

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Wintersluiting Helaas is er al weer een einde aan het speelseizoen gekomen.

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

de Schoolbel Kerstviering op t Rendal Driekoningen zingen

de Schoolbel Kerstviering op t Rendal Driekoningen zingen R E N D A L N I E U W S : K E R S T V I E R I N G O P T R E N D A L D R I E K O N I N G E N Z I N G E N H A N D B A L K E R S T T O E R N O O I N I E U W S V A N U I T A N D E R E O R G A N I S A T I E

Nadere informatie

Vergelijk uw. overlijdensrisicoverzekering. Nieuw Voor leden en niet-leden

Vergelijk uw. overlijdensrisicoverzekering. Nieuw Voor leden en niet-leden Vergelijk uw overlijdensrisicoverzekering Echt onafhankelijk vergelijken en eenvoudig afsluiten! Vergelijk en bespaar tot honderden euro s premie per jaar! Nieuw Voor leden en niet-leden Bespaar tot honderden

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0 Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016 Versie 3.0 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het vrij reizen abonnement voor 65-plus? 2. Wie komen in aanmerking voor het vrij reizen

Nadere informatie

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in!

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in! VRIJWILLIGER IN BORNHOLM Daar zit muziek in! Woonzorgcentrum Amstelring Bornholm Amstelring Bornholm is een woonzorgcentrum in Hoofddorp. In dit centrum wonen 150 bewoners en verblijven 30 revalidanten.

Nadere informatie

Activiteitenfolder januari 2016

Activiteitenfolder januari 2016 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder januari 2016 Namens iedereen van Ontmoetingscentrum Prinsenhof, wensen wij u een mooi en gelukkig nieuwjaar! Om het nieuwe jaar goed te beginnen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

7 december school versieren voor kerst 16 december Kerstviering in de kerk in Uitwijk 21 december - 1 januari kerstvakantie

7 december school versieren voor kerst 16 december Kerstviering in de kerk in Uitwijk 21 december - 1 januari kerstvakantie 7 december school versieren voor kerst 16 december Kerstviering in de kerk in Uitwijk 21 december - 1 januari kerstvakantie Bijbelles Er klinkt een stem. Matteüs 3: 1-12, Lucas 1: 26-38 en 46-55 Die stem

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr. 12 december KBO afdeling Liessel. Beste leden,

Nieuwsbrief. Nr. 12 december KBO afdeling Liessel. Beste leden, Nieuwsbrief Nr. 12 december 2018 KBO afdeling Liessel Beste leden, Omdat dit de laatste nieuwsbrief van dit jaar is, wensen we al onze leden alvast een Zalig Kerstfeest en een hele mooie jaarwisseling

Nadere informatie

Schrijfoefeningen Onderweg

Schrijfoefeningen Onderweg Schrijfoefeningen Onderweg 2015, Boom, Schrijfoefeningen Onderweg 1 Schrijfoefeningen Onderweg Opdracht 1 Maria gaat verhuizen van Amsterdam naar Tilburg. Zij stuurt aan haar familie en vrienden een adreswijziging.

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

Nieuwsbrief aan de vrienden van OK maart 2015 nr. 76. Agenda

Nieuwsbrief aan de vrienden van OK maart 2015 nr. 76. Agenda Nieuwsbrief aan de vrienden van OK maart 2015 nr. 76 Agenda Zaterdag 21 maart 2015: Bingo Zondag 3 mei 2015: Bikersday Dinsdag 5 mei 2015: Nationale bevrijdingsdag. Meer nieuws hierover volgt nog. Maandag

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

ACTIVITEITEN RONDEDANS

ACTIVITEITEN RONDEDANS ACTIVITEITEN In de RONDEDANS Dienstencentrum Rondedans Julianastraat 74 2316 NZ Leiden Tel: 071-7074200 E-mail: g.zanda@radiuswelzijn.nl Dienstencentrum Rondedans Weekoverzicht vaste activiteiten Maandag

Nadere informatie

Wat staat er in dit boekje?

Wat staat er in dit boekje? Wat staat er in dit boekje? Informatie voor ouders (scheur t maar uit voor ze!) 7 Even uitleggen 11 Ik & Zo! Dit ben ik! 15 Ik & Zo! Handig om te weten 17 Weekschema co-ouderschap 29 Planning weekenden,

Nadere informatie

PROGRAMMA SEPTEMBER 2017

PROGRAMMA SEPTEMBER 2017 PROGRAMMA SEPTEMBER 2017 September: herfstmaand ook wel fruitmaand genoemd. De dagen worden weer korter en s-nachts wordt het weer frisser. Vaak biedt september ons nog een heerlijke nazomer. Daar gaan

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Gezelschapsbank maart 2015. Beste mensen,

Nieuwsbrief. Gezelschapsbank maart 2015. Beste mensen, Nieuwsbrief Gezelschapsbank maart 2015 Beste mensen, De dagen beginnen alweer langer te worden en we gaan op naar de zomer. Heerlijk om naar buiten te gaan en leuke dingen te ondernemen. De Gezelschapsbank

Nadere informatie

MS Vereniging Nederland Regio Brabant West Paganinistraat 11 5144 XN Waalwijk T 0416-333074 www.msvereniging.nl

MS Vereniging Nederland Regio Brabant West Paganinistraat 11 5144 XN Waalwijk T 0416-333074 www.msvereniging.nl November 2009 MS Vereniging Nederland Regio Brabant West Paganinistraat 11 5144 XN Waalwijk T 0416-333074 www.msvereniging.nl Beste Leden, Met deze nieuwsbrief informeren wij u graag over de laatste ontwikkelingen

Nadere informatie

Vrije tijd. Walcheren Juni 15

Vrije tijd. Walcheren Juni 15 Walcheren Juni 15 Middelburg: 1, 2, 3 en 4 juni Vrije Tijd Walcheren gaat weer mee doen met de Avond4daagse. Vier avonden achter elkaar 5 kilometer wandelen. Wie doet er mee? Er hebben zich al een aantal

Nadere informatie

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in Maand programma Activiteiten in de Beijerkorf groen activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw 2 10.00-12.00 uur Bingo - deelname E 5,-. * 2 10.00-12.00 uur lezing over de renaissance

Nadere informatie

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van donker naar licht is geverfd en dat vind ik heel speciaal

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 10 06 maart 2018 Nieuws Agenda 9 mrt: NL doet in Zeist 16 mrt: Restaurant voor de doof/blinde woningen(vol) 23mrt: Optreden bigband Jazz-West 31 mrt: Hongerige klant (nieuw)

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2013

Informatie tweede clubperiode 2013 Informatie tweede clubperiode 2013 De eerste clubperiode van 2013 gaat alweer aardig opschieten. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Nootdorp voor de tweede periode van 2013! De clubperiode

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

Evaluatie project webshop 2.0

Evaluatie project webshop 2.0 Evaluatie project webshop 2.0 Kim Krijt MM2A Kim Ik vind dat de productie erg goed is verlopen, wij hebben onderling geen problemen gehad. Ik vind dat er erg goed werk is geleverd. Als ik het vergelijk

Nadere informatie

Wijkvereniging Oud Zuid Leidschendam. Programma en activiteiten in het Koophuis

Wijkvereniging Oud Zuid Leidschendam. Programma en activiteiten in het Koophuis Wijkvereniging Oud Zuid Leidschendam Programma en activiteiten in het Koophuis Van de voorzitter, Hierbij wil ik namens het bestuur alle bewoners van onze wijk een gelukkig nieuw jaar en een gezond 2016

Nadere informatie

De Vraagwijzer Maaltijdservice Weert

De Vraagwijzer Maaltijdservice Weert De Vraagwijzer Maaltijdservice Weert Informatie Gezond eten kan ook lekker zijn Gezond eten levert een belangrijke bijdrage aan een gezond leven. Kies bewust voor een gezonde voeding, maar geniet ook van

Nadere informatie

Deze vragenlijst vul je in door aan te kruisen in welke mate je het eens bent met de uitspraken in de vragenlijst.

Deze vragenlijst vul je in door aan te kruisen in welke mate je het eens bent met de uitspraken in de vragenlijst. Wij, Verloskundigenpraktijk Baarn, hebben je begeleid tijdens je zwangerschap, bevalling en/of kraambed. Omdat wij graag kwalitatief goede zorg willen aanbieden, zijn wij zelf voortdurend aan het onderzoeken

Nadere informatie

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012 Aan de ouders van de groepen 1 en 2 Binnenkort gaan de kleuters op schoolreis naar dierentuin Artis in Amsterdam, en wel op: dinsdag 16 oktober We vertrekken die dag met de bus vanaf school om 8.30 uur.

Nadere informatie

PROGRAMMA OKTOBER 2017

PROGRAMMA OKTOBER 2017 PROGRAMMA OKTOBER 2017 Oktober wordt ook wel de wijnmaand genoemd en sinds de 16 e eeuw de rozenkransmaand. Jongeren weten misschien niet meer wat een rozenkrans is, maar onze lezers hebben meer ervaring

Nadere informatie

Bekijk volledige versie : vanaf wanneer ziektekostenverzekering?

Bekijk volledige versie : vanaf wanneer ziektekostenverzekering? Stichting Buitenlandse Partner > Starterskit Nieuw in Nederland > Zorgverzekering > vanaf wanneer ziektekostenverzekering? Bekijk volledige versie : vanaf wanneer ziektekostenverzekering? PDA 21-08-11,

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via:

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen via uw tussenpersoon 2014

CZ Zorgverzekeringen via uw tussenpersoon 2014 CZ Zorgverzekeringen via uw tussenpersoon 2014 Alles voor betere zorg Bij CZ kunt u terecht voor advies over uw zorgverzekering. Dit advies helpt u bij de keuze voor het pakket dat het beste bij u past,

Nadere informatie

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel )

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel ) KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel. 073-8505765) NIEUWSBRIEF nr.10 van november 2018 Activiteiten voor de komende maanden: 7 november Contactmiddag

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. 13-06-2014 Agenda. Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone)

Nieuwe leerlingen. 13-06-2014 Agenda. Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone) 13-06-2014 Agenda Nieuwe leerlingen 16 t/m 19-06 Avondvierdaagse 17-06 MR-vergadering 18-06 weekviering groep 8B 20-06 talentenkijker in gr. 6, 6/7 en 7 Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone)

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

schoonmaakhulp klussendienst hulp bij borstvoeding extra kraamzorg en meer! www.puntextra.nl info@puntextra.nl

schoonmaakhulp klussendienst hulp bij borstvoeding extra kraamzorg en meer! www.puntextra.nl info@puntextra.nl in één keer fris geknipt gemakkelijk met een kapper aan huis schoonmaakhulp klussendienst tuinonderhoud glazenwasser was- en strijkservice verhuisservice kinderoppas honden uitlaatservice kapper aan huis

Nadere informatie

Nieuwsbrief. In dit nummer. Avond andere schooltijden. 20 maart 2015. Groeien doe je nooit alleen

Nieuwsbrief. In dit nummer. Avond andere schooltijden. 20 maart 2015. Groeien doe je nooit alleen JAARGANG 2014/2015 NUMMER 10 Nieuwsbrief 20 maart 2015 In dit nummer 1 Avond andere schootlijden 2 Nieuwste kinderboeken Avond andere schooltijden 3 Klassenlunch 4 Paaslunch 5 Ulftse vierdaagse 6 Eieractie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Activiteitenfolder december 2015

Activiteitenfolder december 2015 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder december 2015 Aangepaste openingstijden Prinsenhof: 11 december: Gesloten tot 11.30 uur 24 december: Gesloten vanaf 14.00 uur Gesloten: 25,

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

2014/2015. Vind de beste zorg voor uw situatie. Persoonlijk advies. Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt!

2014/2015. Vind de beste zorg voor uw situatie. Persoonlijk advies. Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt! 2014/2015 Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt! Inhoudsopgave 4 Persoonlijk medisch advies 6 Digitaal inzicht in uw zorgverzekering 8 Zorg of

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld September 2017 Activiteitenkalender Het Anker In deze kalender vindt u terug welke activiteiten er wanneer, waar en hoe laat plaatsvinden. Deze activiteiten zijn

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Maand programma. januari 2016. Activiteiten in de Beijerkorf groen. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw

Maand programma. januari 2016. Activiteiten in de Beijerkorf groen. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw Maand programma Activiteiten in de Beijerkorf groen activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw ma 4 09.30-12.00 uur Nieuwjaarsreceptie voor bewoners, familie, vrijwilligers en personeel

Nadere informatie

Wijkontmoetingscentrum

Wijkontmoetingscentrum Wijkontmoetingscentrum GEZOCHT! (M/V) Inwoners van t Harde met groene vingers ten behoeve van onze vijf nieuwe moestuinbakken. U kunt mogelijk één keer per maand ondersteunen bij het onderhoud. Mocht u

Nadere informatie