AGENDA : OPENBARE VERGADERING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AGENDA : OPENBARE VERGADERING"

Transcriptie

1 Gemeenteraad: 12 Geachte heer/mevrouw, raadslid Overeenkomstig artikel 86 van de Nieuwe Gemeentewet hebben wij de eer u uit te nodigen op de volgende gemeenteraad. Locatie: Aalst, Grote Markt, in de raadzaal van het belfort Datum: DINSDAG 20 DECEMBER 2005 Aanvang: 19 uur vragenuur 20 uur gemeenteraad AGENDA : OPENBARE VERGADERING POLITIEZONE AALST Politiezone Aalst Toekennen van een vergoeding aan de secretaris in de politiezone. (21951) De wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus (WGP) voorziet in artikel 32bis de mogelijkheid voor de gemeenteraad om een vergoeding toe te kennen aan de secretaris in de politiezone, net zoals dat het geval is voor de bijzondere rekenplichtige. De taakverdeling tussen de stadssecretaris en de adjunct-stadssecretaris, zoals vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen op 10 oktober 2005, houdt onder andere in dat de heer adjunct-stadssecretaris de taken van secretaris in de politiezone zal vervullen. Er wordt dan ook voorgesteld de heer adjunct-stadssecretaris een vergoeding voor secretaris in de politiezone toe te kennen, zoals voorzien in de WGP. 2. Politiezone Aalst Dienst Openbare Werken. Aankoop van ademanalysetoestellen en toebehoren. Volgnummer PZ8-8/05. Goedkeuren principe en wijze van gunnen. (21188) Voorstel over te gaan tot aankoop van 4 analysetoestellen, 6 bijkomende meettoestellen, laders en toebehoren. Raming ,37 EUR btw exclusief ,88 EUR btw inclusief Artikel 33000/ toelage Op basis open meerjarige overeenkomst DMA 2004 R3 113 van de federale politie 3. Politiezone Aalst Dienst Openbare Werken. Aankoop van een interventievoertuig. Volgnummer PZ7-5/05. Goedkeuren principe en wijze van gunnen. (21935) Voorstel politie over te gaan tot aankoop van een voertuig type 4x4, 5 personen, manuele versnellingsbak, dieseluitvoering.

2 Krediet ,31 EUR btw exclusief ,- EUR btw inclusief Artikel 33000/ lening Op basis open meerjarige overeenkomst DMA 2002 R3 111/perceel 28b van de federale politie 4. Politiezone Aalst Dienst Openbare Werken. Dienst Verkeer. Aankoop van een pijlenbord met besturing. Volgnummer PZ7-6/05. Goedkeuren principe en wijze van gunnen. (21968) Aankoop behelst een signalisatiesysteem met leds, geplaatst op bovendak van wagen dienst Verkeer (nummerplaat FKJ279). Krediet ,67 EUR btw exclusief ,- EUR btw inclusief Artikel 33000/ toelage Onderhandelingsprocedure artikel 17 2,1 a

3 STADSADMINISTRATIE Algemene Administratie 5. Kerkfabriek Sint-Margaretha Baardegem-Aalst. Begrotingswijzigingen 2005/1. Advies. (21943) Deze begrotingswijziging dient ongunstig geadviseerd te worden omdat het dossier laattijdig werd ingediend. De begrotingswijziging werd door de kerkraad vastgesteld en goedgekeurd op 30 oktober Werkingstoelage 2005 aan de gemeenteraadsfracties. Verantwoordingsstukken. Kennisgeving. (21947) Ingevolge artikel 65 van het reglement van orde van de gemeenteraad worden de verantwoordingsstukken voor de controle van het gebruik van de werkingstoelage 2005 en het advies van de dienst Financiën voorgelegd aan het college van burgemeester en schepenen. De volledige dossiers worden besproken op de vergadering van de fractievoorzitters en -ondervoorzitters. Financiële Dienst - Ontvangerij 7. OCMW-Jaarrekening Goedkeuring door de gouverneur. Kennisgeving. (21900) De gemeenteraad nam in zitting van 22 maart 2005 kennis van de jaarrekening 2003 van het OCMW en formuleerde geen opmerkingen. Haar toezicht wordt geregeld door de organieke wet van 8 juli 1976 op de openbare centra voor maatschappelijk welzijn met latere wijzigingen, in het bijzonder artikel De gouverneur heeft de jaarrekening 2003 samen, met verslag van de externe auditcommissie van 4 oktober 2005 definitief goedgekeurd op 22 november Deze beslissing wordt meegedeeld aan de gemeenteraad. 8. OCMW-BUDGETWIJZIGING 2. Boekjaar Kennisgeving. (21978) Zie ontwerp als bijlage. Juridische Zaken 9. TMVW - Vertegenwoordiging van de stad in de algemene vergadering. Benoemen van bijkomende afgevaardigden in de algemene vergadering. (21849) Ingevolge de creatie van F-aandelen is het aantal stemgerechtigde aandelen waarover ons bestuur beschikt, verdubbbeld, waardoor het, in toepassing van artikel 40 van de statuten, recht heeft op 22 afgevaardigden. De gemeenteraad kan derhalve beslissen tot het benoemen van bijkomende afgevaardigden.

4 Personeel - Administratie 10. Geldelijk statuut. Wijziging. (21761) Het sectoraal akkoord voor het personeel van de lokale en provinciale besturen verhoogt het toegekende jaarlijkse bedrag aan maaltijdcheques met 100,- EUR met ingang van 1 januari 2006 en met 100,- EUR met ingang van 1 januari Reglement op de toekenning van maaltijdcheques. Wijziging. (21769) Het sectoraal akkoord voor het personeel van de lokale en provinciale besturen verhoogt het toegekende jaarlijkse bedrag aan maaltijdcheques met 100,- EUR met ingang van 1 januari 2006 en met 100,- EUR met ingang van 1 januari Administratief statuut. Wijziging. (21906) In overleg met de diensten van de gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen wordt gemeld dat het aanpassen van de functiebeschrijvingen, -profielen en vereisten tot de expliciete bevoegdheid van de gemeenteraad behoort, welke niet naar het college van burgemeester en schepenen kan gedelegeerd worden aangezien de functiebeschrijvingen, -profielen en -vereisten een onderdeel van de personeelsformatie zijn. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om zijn administratief statuut in die zin te wijzigen ten einde een schorsing van het besluit van de gemeenteraad van 25 oktober 2005 te vermijden. Jeugd 13. Lokaal Sociaal Beleidsplan. Stappenplan minimale invulling: voor de periode Goedkeuring. (20986) Overeenkomstig het decreet Lokaal Sociaal Beleid van 3 maart 2004 en rekening houdend met de omzendbrief van Vlaams minister I. Vervotte van 27 oktober 2004 dient, een stappenplan Lokaal Sociaal Beleid minimale invulling voor de periode , uiterlijk op 31 december 2005 te worden goedgekeurd. Dit minimaal stappenplan bevat: - een beschrijving van het stappenplan dat de lokale besturen zullen doorlopen om tegen 31 december 2007 tot een gedragen beleidsplan te komen; - het tijdspad en de werkwijze om de lokale actoren, het middenveld en de doelgroepen in dit proces te betrekken; - de concrete samenwerkingsafspraken tussen het OCMW en het gemeentebestuur inzake het opstellen en het uitvoeren van het lokaal sociaal beleid en inzake de organisatie van een toereikende sociale dienstverlening. 14. Stedenfonds. Addendum bij de beleidsovereenkomst tussen de stad en de Vlaamse Regering. Vaststellen van de voorwaarden. (21266) Addendum 2 bij de Stedenfonds Beleidsovereenkomst tussen de stad Aalst en de Vlaamse Regering, bepaalt hoe de werkingen van de vzw PAROL en vzw CAWRA/jongerencentrum verder moeten worden geconcretiseerd, legt voorwaarden op met betrekking tot het beheer van het in opbouw zijnde buurthuis en maakt afspraken met betrekking tot de aanwending van de gelden voorzien voor de fuifzaal.

5 15. Stedenfonds. Sluiten van een samenwerkingsovereenkomst tussen de stad Aalst en de vzw PAROL. Vaststellen van de voorwaarden. (21749) Het Vlaams stedenfonds biedt de mogelijkheid om de werking van de lokale welzijnsactoren, die voorheen werden betoelaagd met SIF middelen, verder te verzekeren. Om die reden werd, op 30 november 2004, een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de lokaal verankerde vzw PAROL en dit van 1 november 2004 tot en met 31 oktober De voorwaarden waaronder de stad met de vzw PAROL verder zal samenwerken dienen thans opnieuw te worden vastgesteld. Archief 16. Schenkingen van hand tot hand aan het stadsarchief. (21778) Aangezien er geen lasten zijn verbonden aan deze schenkingen, is het aangewezen deze te aanvaarden. Lijst als bijlage. Musea 17. Schenkingen van hand tot hand aan het stedelijk museum. (21782) Aangezien er geen lasten zijn verbonden aan deze schenkingen, is het aangewezen deze te aanvaarden. Lijst als bijlage. Patrimonium en Huisvesting 18. Stedelijke sportzaal "Forum" Albrechtlaan 115 te Aalst. Verhuring aan de vzw AALSTAR. Vaststellen van de voorwaarden. (20750) Periode: 1 september augustus 2014; huurprijs: EUR/maand (te indexeren). opeisbaar huurgeld: op het ogenblik dat het bedrag van de gedane investeringen ( EUR) gecompenseerd zijn door de gecumuleerde huurgelden voor de vervallen maandelijkse huurtermijnen; waarborg: ,-EUR; Tijdstip voor het stellen van de huurwaarborg: 1 jaar voor het ogenblik waarop de gewijzigde investeringen zullen gecompenseerd zijn.

6 Bedrijf voor Grond- en Bouwbeleid 19. Wegenis- en rioleringswerken in de Edixveldestraat, Teerlingveldstraat en Spechtweg te Nieuwerkerken-Aalst. Grondverwerving. (21764) Wegenis- en rioleringswerken worden uitgevoerd in de Edixveldestraat, Teerlingveldstraat en Spechtweg te Nieuwerkerken-Aalst. Hiervoor zijn 3 grondverwervingen (ondergrondse- en bovengrondse grondinnames), het vestigen van werkzones en pachtverbrekingen noodzakelijk. Thans kan worden overgegaan tot de grondverwerving op de inneming 3 van de bovengrond en ondergrond. Identificatiegegevens: Grond gelegen te Nieuwerkerken-Aalst, sectie C deel nummer 903/B; Inneming 3; Oppervlakte: 7 m² (bovengrondse verwerving) en 29 m² (ondergrondse inneming); Vergoeding: 1 000,- EUR. 20. Wegenis- en rioleringswerken in de Edixveldestraat, Teerlingveldstraat en Spechtweg te Nieuwerkerken-Aalst. Pachtverbreking. (21767) Wegenis- en rioleringswerken worden uitgevoerd in de Edixveldestraat, Teerlingveldstraat en Spechtweg te Nieuwerkerken-Aalst. Hiervoor zijn 3 grondverwervingen (ondergrondse- en bovengrondse grondinnames), het vestigen van werkzones en pachtverbrekingen noodzakelijk. Thans kan worden overgegaan tot de verbreking van de pacht op de inneming nummer 3 Identificatiegegevens: Grond gelegen te Nieuwerkerken-Aalst, sectie C deel nummer 903/B. Inneming 3. Oppervlakte: 7 m². Vergoeding: 4,- EUR. 21. Wegenis- en rioleringswerken in de Edixveldestraat, Teerlingveldstraat en Spechtweg te Nieuwerkerken-Aalst. Tijdelijke inbezitneming en ingebruikneming van gronden. (21923) Wegenis- en rioleringswerken worden uitgevoerd in de Edixveldestraat, Teerlingveldstraat en Spechtweg te Nieuwerkerken-Aalst. Hiervoor zijn 3 grondverwervingen (ondergrondse- en bovengrondse grondinnames), het vestigen van werkzones en pachtverbrekingen noodzakelijk. Thans kan worden overgegaan tot de tijdelijke inbezitneming en ingebruikneming van grond op de inneming 3. Identificatiegegevens: Grond gelegen te Nieuwerkerken-Aalst, sectie C deel nummer 903/B; Inneming 3; Oppervlakte tijdelijke werkzone: 365 m²; Oppervlakte tijdelijke ingebruikname: 29 m²; Vergoeding: 40,- EUR.

7 22. Wegenis- en rioleringswerken in de Koeistraat te Aalst. Grondverwervingen. (21798) Het betreft het stadsaandeel in het Aquafinproject nummer 1550 Voor de uitvoering van wegenis- en rioleringswerken in de Koeistraat te Aalst zijn 5 grondverwervingen (bovengrond en ondergrond), de vestiging van erfdienstbaarheidszones, werkzones en pachtverbrekingen noodzakelijk. Thans kan worden overgegaan tot de bovengrondse en ondergrondse grondverwerving van de innemingen 1 en 2. Identificatiegegevens: Grond gelegen langs de Koeistraat te Aalst, sectie F deel nummers 222/A en 222/F; Innemingen: 1 en 2; Bovengrondse grondinname: 27 m² en 12 m²; Ondergrondse grondinname: 464 m² en 224 m²; Totale vergoeding: 1 820,- EUR. 23. Wegenis- en rioleringswerken in de Koeistraat te Aalst. Pachtverbrekingen. (21873) Het betreft het stadsaandeel in het Aquafinproject nummer Voor de uitvoering van wegenis- en rioleringswerken in de Koeistraat te Aalst zijn 5 grondverwervingen (bovengrond en ondergrond), de vestiging van erfdienstbaarheidszones, werkzones en pachtverbrekingen noodzakelijk. Thans kan worden overgegaan tot de verbreking van de pacht op de innemingen 1 en 2. Identificatiegegevens: Grond gelegen langs de Koeistraat te Aalst, sectie F deel nummers 222/A en 222/F; Innemingen: 1 en 2; Totale oppervlakte: 39 m²; Totale vergoeding: 20,- EUR. 24. Wegenis- en rioleringswerken in de Koeistraat te Aalst.Tijdelijke inbezitneming en ingebruikneming van gronden. (21806) Het betreft het stadsaandeel in het Aquafinproject nummer Voor de uitvoering van wegenis- en rioleringswerken in de Koeistraat te Aalst zijn 5 grondverwervingen (bovengrond en ondergrond), de vestiging van erfdienstbaarheidszones, werkzones en pachtverbrekingen noodzakelijk. Thans kan worden overgegaan tot de tijdelijke inbezitneming en ingebruikneming van gronden op de innemingen 1 en 2. Identificatiegegevens: Grond gelegen langs de Koeistraat te Aalst, sectie F deel nummers 222/A en 222/F Innemingen: 1 en 2; Tijdelijke werkzone: 1967 m² m²; Tijdelijke ingebruikname: 464 m² m²; Totale vergoeding: 920,- EUR.

8 Mobiliteit 25. Aanvullende politieverordening op het wegverkeer: instellen van zone 30 schoolomgeving op gewestwegen. (21905) Het Vlaamse Gewest stelde op een aantal gewestwegen een zone 30 schoolomgeving in. Vermits deze zones 30 ook gesignaleerd zijn vanaf gemeentewegen en het Vlaams Gewest geen bevoegdheden heeft om voor deze wegen een aanvullend reglement vast te stellen, vraagt men aan de stad om in hun plaats een aanvullend reglement vast te stellen voor deze zones 30 schoolomgeving. Het gaat om volgende schoolomgevingen: Capucienenlaan en Gentsesteenweg te Aalst en Geraardsbergsesteenweg te Erembodegem-Aalst. 26. Advies met betrekking tot het ontwerp van aanvullend reglement op de politie van het wegverkeer inzake het instellen van een snelheidsbeperking van 50 km/uur en de aanleg van een bijzonder overrijdbare bedding op de N9-Gentsesteenweg. Advies. (21910) De Afdeling Wegen Oost-Vlaanderen maakte een ontwerp van aanvullend reglement over met betrekking tot het instellen van een snelheidsbeperking van 50 km/uur en de aanleg van een bijzonder overrijdbare bedding op de N9-Gentsesteenweg. Het reglement heeft betrekking op het wegvak tussen de R41 te Aalst en de N46 te Erpe-Mere. Dit ontwerpreglement wordt voor advies voorgelegd aan de gemeenteraad. 27. Aanvullende politieverordening op het wegverkeer: instellen van een snelheidsbeperking van 50 km/uur op het viaduct over de Dender en het spoor in de rijrichting van de Boudewijnlaan, Aalst. (21911) Op het viaduct over de Dender en het spoor gelden er twee snelheidslimieten. Komende vanaf de Boudewijnlaan geldt er een een snelheidsbeperking van 50 km/uur. Wie vanaf de Heilig Hartlaan richting Boudewijnlaan rijdt, mag 70 km/uur rijden. Het is aangewezen om op het viaduct een uniforme snelheidsbeperking in te stellen. Er wordt voorgesteld om de snelheid in beide rijrichtingen te beperken tot 50 km/uur. Openbare Werken 28. Dienst Openbare Werken. Dienst Informatica. Integratie van Mail Relay server, Anti-Spam en Anti-Spyware software in bestaande ITinfrastructuur. Bestek GD13/06. Goedkeuren ontwerp en wijze van gunnen. (21647) Met het oog op het verhogen van de beveiliging van het netwerk wordt voorgesteld over te gaan tot aankoop van de nodige software en afsluiten van een huurcontract van 36 maanden voor de nodige hardware. Krediet ,55 EUR btw exclusief ,- EUR btw inclusief Artikel 104/ Gewone dienst 2006 Onderhandelingsprocedure artikel 17 2,1 b

9 29. Dienst Openbare Werken. Dienst Preventie. Aankoop van kantoormeubilair. Volgnummer 306/05. Goedkeuren principe en wijze van gunnen. (21746) Voorstel over te gaan tot aankoop van 1 bureel met ladenblok en 1 roldeurkast voor de dienst Traject. Raming 1 222,76 EUR btw exclusief 1 479,54 EUR btw inclusief Artikel 33001/ toelagen Onderhandelingsprocedure artikel 17 2,1 a 30. Dienst Openbare Werken. Dienst Preventie. Aankoop van een graveertoestel en gsm-toestellen. Volgnummer 29/05. Goedkeuren principe en wijze van gunnen. (21940) In kader van preventieve projecten voorstel over te gaan tot aankoop van een graveertoestel voor het project inbraakpreventie en project fietsendiefstal, alsook aankoop van 10 gsm-toestellen voor verbetering van de werking van de stadswachten. Krediet 2 727,27 EUR btw exclusief 3 300,- EUR btw inclusief Artikel 33001/ toelagen Onderhandelingsprocedure artikel 17 2,1 a 31. Dienst Openbare Werken. Herbouwen van de Zeebergbrug, heraanleg omgeving en aanleg RWA-collector en riolering. Bestek 16EGGE/02/08. Stadsaandeel op basis eindafrekening. Volgnummer 307/05. Goedkeuring. (21643) Op basis raadsbesluit van 3 september 2002 inzake samenwerkingsakkoord met het Vlaams Gewest, werden de werken na openbare aanbesteding uitgevoerd in opdracht van het Vlaams Gewest en had de voorlopige oplevering plaats op 3 mei Gezien de werken ten laste van de stad meer dan 10 % hoger liggen ten overstaan van het initieel stadsaandeel, behoort het tot de bevoegdheid van de raad de eindafrekening der werken goed te keuren (artikel 236 Nieuwe Gemeentewet). Krediet ,63 EUR btw exclusief ,- EUR btw inclusief Artikel 421/ Lening

10 32. Dienst Openbare Werken. Aankoop aansluitkasten elektriciteit. Volgnummer 75/05. Goedkeuren principe en wijze van gunnen. (21753) In kader van voornamelijk de Carnavalfoor is het wenselijk te beschikken over foorkasten. Krediet 6 611,57 EUR btw exclusief 8 000,- EUR btw inclusief Artikel 426/ Eigen middelen Onderhandelingsprocedure artikel 17 2,1 a 33. Dienst Openbare Werken. Dienst Leefmilieu. Gemeentelijk natuurontwikkelingsplan (GNOP). Ondersteuning inzake aankoop ecologisch waardevolle gronden door natuurvereniging - dienstjaar Volgnummer 207/05. Goedkeuring. (21661) De voorwaarden van het reglement werden goedgekeurd in de gemeenteraad van 29 januari Het investeringsprogramma 2005 voorziet een tegemoetkoming van ,- EUR aan vzw Natuurpunt. Aanvraagdossier wordt ter goedkeuring voorgelegd. Investeringstoelage ,- EUR Artikel 879/ Eigen middelen 34. Dienst Openbare Werken. Gecombineerd dossier met nv Aquafinproject 'Collector Gudula'. Wegenis- en rioleringswerken in Hammestraat, Grote Baan, Marktweg, Kapelleommegang, Kouterbaan, Broekstraat en Pontweg. Projectnummer VMM Goedkeuren ontwerp, stadsaandeel, wijze van gunnen en medefinanciering via gewestbijdrage. (21655) Project werd weerhouden in VMM-subsidiëringsprogramma 3de kwartaal Op basis voorontwerp werd bij ministerieel besluit van 13 juli 2005 een gewestbijdrage toegekend van ,47 EUR. Ontwerper: Astro-plan bvba uit Aalst. Overeenkomstig de procedure wordt heden het ontwerpdossier van de werken voorgelegd. Totale raming project ,37 EUR btw exclusief ,78 EUR btw stadsaandeel inclusief Stadsaandeel ,60 EUR btw exclusief ,01 EUR btw inclusief Artikel Begroting 2006 Begroting 2006 Openbare aanbesteding Erkenning 8C/C1 of 8E1

11 35. Dienst Openbare Werken. Stadsgebouw dienst Personeel, Keizersplein te Aalst. Ombouw van de verwarmingsinstallatie. Bestek 7/06. Goedkeuren ontwerp en wijze van gunnen. (21822) In het kader van de afbouw van de stoom dient de installatie omgebouwd op aardgas. Een nieuwe stookplaats wordt ingericht in een berging op het gelijkvloers. Er wordt een ketel geplaatst met een vermogen van 120 kwatt. Regeling en circulatiepompen worden vernieuwd. Raming ,50 EUR btw exclusief ,13 EUR btw inclusief Artikel 124/ Eigen middelen Openbare aanbesteding Erkenning Niet van toepassing 36. Dienst Openbare Werken. Stadsgebouw dienst Stadspromotie, Keizersplein te Aalst. Ombouw van de verwarmingsinstallatie. Bestek 8/06. Goedkeuren ontwerp en wijze van gunnen. (21827) In het kader van de afbouw stoom dient navolgende uitgevoerd voor ombouw naar aardgas: er dient een nieuwe stookplaats gerealiseerd op de tweede verdieping om reden van brandveiligheid. Er wordt een nieuwe condenserende gasketel geplaatst met een vermogen van 325 kwatt. Het bestaande elektrisch bord wordt vernieuwd met aangepaste regelaars. Raming ,- EUR btw exclusief ,50 EUR btw inclusief Artikel 124/ Eigen middelen Openbare aanbesteding Erkenning 1D17

12 37. Dienst Openbare Werken. Stadsgebouw Brandweer, Vrijheidsstraat te Aalst. Ombouw van de verwarmingsinstallatie. Bestek 30/06. Goedkeuren ontwerp en wijze van gunnen. (21833) In het kader van de afbouw stoom dient navolgende uitgevoerd voor ombouw naar aardgas: aanpalend aan de huidige stookplaats wordt een nieuw technisch lokaal ingericht voor de plaatsing van een nieuwe modulerende condenserende ketel met een vermogen van 395 kwatt. De rest van de installatie wordt eveneens aangepakt met een vernieuwing van door frequentiegestuurde circulatoren en een nieuwe regeling per kring. Raming ,- EUR btw exclusief ,81 EUR btw inclusief Artikel 351/ overboeking Openbare aanbesteding Erkenning 1D Dienst Openbare Werken. Stadsgebouw Stadsarchief, Oude Vismarkt te Aalst. Ombouw van de verwarmingsinstallatie. Bestek 128/06. Goedkeuren ontwerp en wijze van gunnen. (21839) In het kader van de afbouw stoom voorstel over te gaan tot navolgende voor ombouw naar aardgas: vervangen van de warmtewisselaar in het huidig stooklokaal door een modulerende condenserende ketel van 160 kwatt. Raming ,- EUR btw exclusief ,54 EUR btw inclusief Artikel 778/ Eigen middelen Openbare aanbesteding Erkenning Niet van toepassing

13 Vragen en Voorstellen van Raadsleden 39. Ook vrouwen zijn wildplassers. Graag meer openbare toiletten aub. Vraag raadslid Lucette Callebaut. (21744) De Wereld Toilet Organisatie (WTO) hield op zaterdag 19 november haar Wereldtoiletdag. In Gent werd op die dag een brochure uitgedeeld waarop alle publieke plasgelegenheden vermeld staan. De beweging Leg mijn blaas het zwijgen niet op heeft dit jaar 414 vrouwen ondervraagd over hun plasgedrag. Eén van de vragen ging over wildplassen. Een kleine helft gaf toe, af en toe, in beperkte mate, als de nood hoog is te wildplassen zowel in de stad als daarbuiten. Uit de enquête bleek dat 77 % van de ondervraagden meestal hun toevlucht zoeken op café (vaak tegen betaling!). 22 % keert wel eens terug naar huis. Toch bleek 37 % van de ondervraagde vrouwen, als het echt niet anders kon, niet te verlegen om in het wild neer te hurken. 95 % van de ondervraagden vindt het discriminerend dat er voor mannen publieke urinoirs zijn die én gratis verspreid én zichtbaar én doorlopend beschikbaar zijn. In Aalst is het tot nu niet anders. Er zijn inderdaad wel openbare toiletten te vinden in onze stad, vooral in de openbare gebouwen, maar je moet de stadsdiensten al goed kennen om deze te vinden. Binnenkort zorgt de ijspiste opnieuw voor gezellige drukte in het stadscentrum. Ook de eindejaarsshopping brengt veel volk op de been. In februari is het alweer Carnaval. Vooral vrouwen, kinderen en mensen met een handicap zijn vragende partij voor meer openbare toiletten. En zeg nu zelf: alle mensen varen daar toch ook goed bij? Vragen: - Begin dit jaar beloofde u meer openbare toiletten. Hoe ver staat het met dit dossier? - Kan u zorgen voor toilet-wegwijzers? Goedkeuring van de Notulen 40. Notulen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van 29 november Goedkeuring. (21737) 41. Notulen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van 30 november Goedkeuring. (21734)

14 STADSADMINISTRATIE Juridische Zaken BESLOTEN VERGADERING 42. Machtiging aan het college van burgemeester en schepenen tot het instellen van de rechtsvordering tegen wanbetalers inzake brandweerinterventies. (21603) Ondanks herhaalde aanmaningen en aangetekende ingebrekestellingen van de dienst Juridische Zaken gaan betrokkenen niet over tot betaling van de facturen inzake brandweerinterventies zodat een rechtsvordering zich opdringt. 43. Bekrachtiging van het besluit van het college van burgemeester en schepenen tot het indienen van een verzoekschrift bij de Raad van State tot vernietiging van een besluit van de Vlaams Minister van Leefmilieu en Tewerkstelling, houdende uitspraak in beroep over het besluit van de Bestendige Deputatie van de Provinciale Raad van Oost-Vlaanderen houdende het verlenen van een vergunning om een inrichting te exploiteren en te veranderen. (21814) Bij besluit van de Vlaamse Minister van Leefmilieu en Tewerkstelling d.d. 24 juli 1998, houdende uitspraak in beroep over het besluit van de Bestendige Deputatie van de Provinciale Raad van Oost-Vlaanderen, werd een vergunning verleend om een inrichting te exploiteren en te veranderen. Gelet op het oorspronkelijk ongunstig advies van het college van burgemeester en schepenen heeft het college van burgemeester en schepenen in zitting van 24 augustus 1998 beslist tot het indienen van een verzoekschrift bij de Raad van State tot vernietiging van voormeld besluit van de Vlaamse Minister van Leefmilieu en Tewerkstelling van 24 juli Aangezien de gemeenteraad op grond van artikel 270, tweede lid, van de Nieuwe Gemeentewet meester blijft van de procesvoering, dient zij te beslissen over het instellen van de rechtsvordering bij de Raad van State en hiertoe machtiging te verlenen aan het college van burgemeester en schepenen. Personeel - Wedden en Pensioenen 44. Herziening van een rustpensioen van een lid van het stedelijk personeel. (21585) Het rustpensioen van een gewezen afdelingschef wordt met ingang van 1 mei 2005 herzien. 45. Herziening van een rustpensioen van een lid van het stedelijk personeel. (21713) Het rustpensioen van een lid van het stedelijk personeel wordt met ingang van 1 mei 2000 herzien.

15 46. Herziening van een overlevingspensioen. (21721) Het overlevingspensioen van de weduwe van een lid van het stedelijk personeel wordt met ingang van 1 september 2004 herzien. 47. Vaststellen van het rustpensioen van een lid van het stedelijk personeel. (21724) Het rustpensioen van een brigadier sectie sport- en speelpleinen wordt met ingang van 1 augustus 2006 vastgesteld. 48. Verlenen van ontslag aan een lid van het stedelijk personeel. (21727) Een schoonmaakster vraagt om met ingang van 1 november 2006 ontslagen te worden uit haar functie, teneinde haar rechten op pensioen te kunnen laten gelden. Onderwijs 49. Basisonderwijs. Benoeming in vast verband van een kinderverzorger. (21755) Uit het lestijdenpakket 2005/2006 blijkt dat er dient te worden overgegaan tot benoeming in vast verband van een kinderverzorger voor 15/ Basisonderwijs. Benoeming in vast verband van een kleuteronderwijzer. (21759) Uit het lestijdenpakket 2005/2006 blijkt dat er dient te worden overgegaan tot benoeming in vast verband van een kleuteronderwijzer voor 24/ Basisonderwijs. Benoeming in vast verband van een kleuteronderwijzer. (21770) Uit het lestijdenpakket 2005/2006 blijkt dat er dient te worden overgegaan tot benoeming in vast verband van een kleuteronderwijzer voor 13/ Basisonderwijs. Benoeming in vast verband van een kleuteronderwijzer. (21786) Uit het lestijdenpakket 2005/2006 blijkt dat er dient te worden overgegaan tot benoeming in vast verband van een kleuteronderwijzer voor 2/24.

16 53. Basisonderwijs. Benoeming in vast verband van een onderwijzer. (21789) Uit het lestijdenpakket 2005/2006 blijkt dat er dient te worden overgegaan tot benoeming in vast verband van een onderwijzer voor 3/ Basisonderwijs. Benoeming in vast verband van een onderwijzer. (21792) Uit het lestijdenpakket 2005/2006 blijkt dat er dient te worden overgegaan tot benoeming in vast verband van een onderwijzer voor 12/ Basisonderwijs. Benoeming in vast verband van een onderwijzer. (21795) Uit het lestijdenpakket 2005/2006 blijkt dat er dient te worden overgegaan tot benoeming in vast verband van een onderwijzer voor 12/ Basisonderwijs. Benoeming in vast verband van een onderwijzer. (21799) Uit het lestijdenpakket 2005/2006 blijkt dat er dient te worden overgegaan tot benoeming in vast verband van een onderwijzer voor 24/ Basisonderwijs. Benoeming in vast verband van een onderwijzer. (21803) Uit het lestijdenpakket 2005/2006 blijkt dat er dient te worden overgegaan tot benoeming in vast verband van een onderwijzer voor 16/ Academie voor Beeldende Kunsten, voltijds kunstonderwijs. Ontslag van een leraar. (21807) Een tijdelijk leraar voor 4u/w dient haar ontslag in met ingang van 9 december Academie voor Beeldende Kunsten, voltijds kunstonderwijs. Benoeming in vast verband van een leraar. (21810) Uit het urenpakket 2005/2006 blijkt dat er dient te worden overgegaan tot benoeming in vast verband van een leraar. 60. Academie voor Beeldende Kunsten, voltijds kunstonderwijs. Benoeming in vast verband van een leraar. (21813) Uit het urenpakket 2005/2006 blijkt dat er dient te worden overgegaan tot benoeming in vast verband van een leraar.

17 61. Academie voor Beeldende Kunsten, deeltijds kunstonderwijs. Benoeming in vast verband van een leraar. (21816) Uit het urenpakket 2005/2006 blijkt dat er dient te worden overgegaan tot benoeming in vast verband van een leraar. 62. Academie voor Beeldende Kunsten, deeltijds kunstonderwijs. Benoeming in vast verband van een leraar. (21820) Uit het urenpakket 2005/2006 blijkt dat er dient te worden overgegaan tot benoeming in vast verband van een leraar. 63. Academie voor Podiumkunsten, deeltijds kunstonderwijs. Ontslag van een leraar. (21825) Een vast leraar verzoekt om ontslag vanaf 1 september 2006 met het oog op pensionering. 64. Academie voor Podiumkunsten, deeltijds kunstonderwijs. Benoeming in vast verband van een leraar. (21830) Uit het urenpakket 2005/2006 blijkt dat er dient te worden overgegaan tot benoeming in vast verband van een leraar. 65. Academie voor Podiumkunsten, deeltijds kunstonderwijs. Benoeming in vast verband van een opsteller. (21835) Uit het urenpakket 2005/2006 blijkt dat er dient te worden overgegaan tot benoeming in vast verband van een opsteller. 66. Academie voor Podiumkunsten, deeltijds kunstonderwijs. Benoeming in vast verband van een leraar. (21838) Uit het urenpakket 2005/2006 blijkt dat er dient te worden overgegaan tot benoeming in vast verband van een leraar. 67. Academie voor Podiumkunsten, deeltijds kunstonderwijs. Benoeming in vast verband van een leraar. (21843) Uit het urenpakket 2005/2006 blijkt dat er dient te worden overgegaan tot benoeming in vast verband van een leraar.

18 Goedkeuring van de Notulen 68. Notulen van de besloten vergadering van de gemeenteraad van 29 november Goedkeuring. (21740) namens het college van burgemeester en schepenen: i.o. Luc Moereels stadssecretaris Anny De Maght-Aelbrecht burgemeester

OPENBARE VERGADERING. 1. Politiezone Aalst Toekennen van een vergoeding aan de secretaris in de politiezone. (21951)

OPENBARE VERGADERING. 1. Politiezone Aalst Toekennen van een vergoeding aan de secretaris in de politiezone. (21951) POLITIEZONE AALST 5440 OPENBARE VERGADERING 1. Politiezone Aalst 5440. Toekennen van een vergoeding aan de secretaris in de politiezone. (21951) De wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Overeenkomstig artikel 21 van het Gemeentedecreet hebben wij de eer u uit te nodigen op de volgende gemeenteraad.

Overeenkomstig artikel 21 van het Gemeentedecreet hebben wij de eer u uit te nodigen op de volgende gemeenteraad. ALGEMENE ADMINISTRATIE [1] INTERNE BRIEFWISSELING uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 29/2007/SP/BT contactpersoon Sophie Podevyn functie bestuurssecretaris tel 053 73 21 10 fax 053 73 21 19 e-mail: algemeneadministratie@aalst.be

Nadere informatie

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage.

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage. STAD MECHELEN BESTUURLIJK BEHEER ------------------------ GB/AVDV GENOMEN BESLUITEN : ------------------------- GEMEENTERAAD VERGADERING 23 FEBRUARI 2006 -------------------------------------- OVERZICHTSLIJST

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

GEMEENTERAAD 19 DECEMBER 2006 OPENBARE VERGADERING

GEMEENTERAAD 19 DECEMBER 2006 OPENBARE VERGADERING GEMEENTERAAD 19 DECEMBER 2006 OPENBARE VERGADERING STADSADMINSTRATIE Algemene Administratie 1. In memoriam raadslid Willy Bosteels. (26479) Raadslid Willy Bosteels is overleden op 4 december 2006. Toespraken

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING

OPENBARE VERGADERING OPENBARE VERGADERING Algemene Administratie 1. Overleg tussen een delegatie van de gemeenteraad en een delegatie van de raad voor maatschappelijk welzijn. Notulen van de vergadering van 20 januari 2005.

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE POLITIERAAD

VERGADERING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE LANAKEN-MAASMECHELEN VERGADERING VAN DE POLITIERAAD 1 STE Uitnodiging : Mevrouw, Mijnheer, Wij hebben de eer u uit te nodigen om de vergadering van de politieraad van PZ Lanaken- Maasmechelen

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

AGENDA : OPENBARE VERGADERING

AGENDA : OPENBARE VERGADERING Gemeenteraad: 12 Geachte heer/mevrouw, Overeenkomstig artikel 86 van de Nieuwe Gemeentewet hebben wij de eer u uit te nodigen op de volgende gemeenteraad. Locatie: Aalst, Grote Markt, in de raadzaal van

Nadere informatie

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden.

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Overeenkomstig artikel 86 van de Nieuwe Gemeentewet hebben wij de eer u uit te nodigen op de volgende gemeenteraad.

Overeenkomstig artikel 86 van de Nieuwe Gemeentewet hebben wij de eer u uit te nodigen op de volgende gemeenteraad. INTERNE BRIEFWISSELING uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 360/2006/SAM/SP contactpersoon Saskia Moens functie administratief deskundige tel 053 73 21 12 fax 053 73 21 19 e-mail: algemeneadministratie@aalst.be

Nadere informatie

Gemeente Geetbets overzichtslijst gemeenteraad van 04 oktober 2004.

Gemeente Geetbets overzichtslijst gemeenteraad van 04 oktober 2004. Gemeente Geetbets overzichtslijst gemeenteraad van 04 oktober 2004. Aanwezig: Benny Munten, Burgemeester; Jean-Pierre Nyns, Henri Lassaut, Marcel Andries, Ria Debehets-Schepmans, Schepenen; Marcel Monette,

Nadere informatie

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 Openbare zitting 1. Zonaal veiligheidsplan 2009 2012. Goedkeuring van de delen die behoren tot de bevoegdheid

Nadere informatie

AGENDA : OPENBARE VERGADERING

AGENDA : OPENBARE VERGADERING Gemeenteraad: 4 Geachte heer/mevrouw, raadslid Overeenkomstig artikel 86 van de Nieuwe Gemeentewet hebben wij de eer u uit te nodigen op de volgende gemeenteraad. Locatie: Aalst, Grote Markt, in de raadzaal

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

Burgemeester S. Vandenberghe

Burgemeester S. Vandenberghe DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Burgemeester S. Vandenberghe Dienst verkeer Volgnummer dossier 2 Onderwerp Verkeer en mobiliteit. Verbreden en verdiepen van het

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

Raad van 21 december 2011

Raad van 21 december 2011 Raad van 21 december 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I., Cromphout N., Vanderlinden L. en De Grauwe

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 06/06/2018 Uw

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER Politiezone HAMME - WAASMUNSTER OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLISSINGEN GENOMEN DOOR DE POLITIERAAD IN ZITTING VAN 28 JUNI 2018. OPENBARE ZITTING 1. Politieraad: Eedaflegging en installatie politieraadslid.

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

POLITIERAAD. LoWaZoNe

POLITIERAAD. LoWaZoNe POLITIERAAD LoWaZoNe Lovendegem Waarschoot Zomergem Nevele NOTULEN POLITIERAAD PZ LoWaZoNe 8 februari 2017 te NEVELE OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring notulen 26 oktober 2016 : er zijn geen opmerkingen.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 SEPTEMBER 2016 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 SEPTEMBER 2016 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 SEPTEMBER 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Johan Everaerts, Jerry Janssens, Jozef Lemmens, Xavier Lesenne, Omer Mievis, Marlene Swinnen, Patrick Vansweevelt:

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 11/10/2017 Uw

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 24.03.2011 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst financiële dienst Volgnummer dossier Onderwerp Financiën. Vaststelling van de gemeentelijke dotatie aan

Nadere informatie

Openbare zitting BESLISSINGSLIJST WEBSITE. 3 september 2013

Openbare zitting BESLISSINGSLIJST WEBSITE. 3 september 2013 STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

30 september 2014. 1) Oratorenstraat; 2) Stenenmolenstraat (gedeelte tussen Jubellaan en Oratorenstraat).

30 september 2014. 1) Oratorenstraat; 2) Stenenmolenstraat (gedeelte tussen Jubellaan en Oratorenstraat). STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 Mededeling ter kennisgeving van OCMW-raadsbesluiten, in uitvoering van artikel 254 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013.

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 07/03/2018 Uw

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 18 SEPTEMBER 2003 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelastingen. Onwaarden...2

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 Toevoeging agendapunt. Volgend punt aan de huidige agenda van de openbare zitting toe te voegen: Opdrachten: Ontwerp en bouw van circa 30 assistentiewoningen

Nadere informatie

18 december FINANCIËN-BUDGET. Vaststelling gemeentelijke dotatie 2019 aan de politiezone Mechelen-Willebroek.

18 december FINANCIËN-BUDGET. Vaststelling gemeentelijke dotatie 2019 aan de politiezone Mechelen-Willebroek. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN 2. (KS) NIEUWBOUWPROJECTEN

Nadere informatie

23 april FINANCIËN-BELASTINGEN. Wijziging van het retributiereglement inzake parkeren.

23 april FINANCIËN-BELASTINGEN. Wijziging van het retributiereglement inzake parkeren. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. STADSADMINISTRATIE 1. Vaststellen van de gemeentelijke dotatie aan de politiezone voor 2004. (12527)

OPENBARE VERGADERING. STADSADMINISTRATIE 1. Vaststellen van de gemeentelijke dotatie aan de politiezone voor 2004. (12527) OPENBARE VERGADERING STADSADMINISTRATIE 1. Vaststellen van de gemeentelijke dotatie aan de politiezone voor 2004. (12527) Het decreet van 15 juli 2002 heeft het decreet van 28 april 1993 houdende de regeling

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN SCHEPEN RIK LIPS Aan de raad wordt gevraagd akte te willen nemen van het ontslag van dhr. Rik Lips als

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren.

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren. TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 26/05/2015 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting De raad in openbare zitting vergaderd,

1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting De raad in openbare zitting vergaderd, Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van maandag 19 september 2016 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting De

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes en Albert Thijs, schepenen Eric Martens, Schepen/Voorzitter OCMW

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 3 januari 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 3 januari 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 07 februari 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

NOTULEN van de POLITIERAAD. ZITTING van 03.02.2014 ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem - voorzitter

NOTULEN van de POLITIERAAD. ZITTING van 03.02.2014 ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem - voorzitter NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 03.02.2014 ===================== Aanwezig: De boeck L., burgemeester Bornem - voorzitter Van Hoeymissen P., burgemeester Sint-Amands Van den Heuvel, K. burgemeester

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 F E BRUARI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Audomarus.

Nadere informatie

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019 Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019 A-AGENDA Aankopen 1 2019_VB_00139 Bouw van Assistentiewoningen - Aansluiting nutsvoorziening - offertes gas en elektriciteit Fluvius - offerte

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

ZITTING VAN AANWEZIG.

ZITTING VAN AANWEZIG. ZITTING VAN 15.03.2018 AANWEZIG. Jan Laurys, burgemeester Diest, voorzitter Manu Claes, burgemeester Scherpenheuvel-Zichem, raadslid Peetermans, De Graef, Pauwels, Putseys, Buttiens, Schuyten, De Dobbeleer,

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTEBESTUUR MAASMECHELEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 1 STE Uitnodiging : Mevrouw, Mijnheer, Wij hebben de eer u uit te nodigen om de vergadering van de gemeenteraad van Maasmechelen bij te wonen,

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2014-01-20 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) 25 10 06 Bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF VERENIGING VAN CVP-RAADSLEDEN

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF VERENIGING VAN CVP-RAADSLEDEN KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF VERENIGING VAN CVP-RAADSLEDEN Vereniging CVP-Raadsleden, 2 1. Briefwisseling algemeen en thematisch. 1992-1996. 28 omslagen. 2. Briefwisseling

Nadere informatie

POLITIERAAD 9 oktober 2013 Verslag

POLITIERAAD 9 oktober 2013 Verslag Prins Boudewijnlaan 43a 2650 Edegem POLITIERAAD 9 oktober 2013 Verslag Aanwezig: Koen Metsu, burgemeester- voorzitter. Sophie De Wit, Erik Jacobs, Koen Volckaerts, Harry Debrabandere, burgemeesters. Bart

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Ste tedelijk reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Art. 1: Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde kredieten in de stadsbegroting en overeenkomstig

Nadere informatie

Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst van de RAAD van DINSDAG DAG, 19 APRIL 2016 O P E N B A R E V E R G A D E R I N G 0. P R O C E S S E N-VERBAA L 0.1. Zitting van de raad

Nadere informatie

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 27 november 2014 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 27 november

Nadere informatie

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018 OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018 Hierna volgt, in toepassing van artikel 31 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

AGENDA : OPENBARE VERGADERING

AGENDA : OPENBARE VERGADERING Gemeenteraad: 9 Geachte heer/mevrouw, raadslid Overeenkomstig artikel 86 van de Nieuwe Gemeentewet hebben wij de eer u uit te nodigen op de volgende gemeenteraad. Locatie: Aalst, Grote Markt, in de raadzaal

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 10-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

1. POLITIEVERORDENINGEN. Vaststelling aanvullend reglement met betrekking tot de verkeersreglementering in de Jan Schoonjansstraat.

1. POLITIEVERORDENINGEN. Vaststelling aanvullend reglement met betrekking tot de verkeersreglementering in de Jan Schoonjansstraat. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015.

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015. RAAD VAN 4 APRIL 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. I. De Maegd, Mevr.

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800233 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Orthodoxe kerkfabrieken Orthodoxe Kerkfabriek

Nadere informatie