Overeenkomstig artikel 21 van het Gemeentedecreet hebben wij de eer u uit te nodigen op de volgende gemeenteraad.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overeenkomstig artikel 21 van het Gemeentedecreet hebben wij de eer u uit te nodigen op de volgende gemeenteraad."

Transcriptie

1 ALGEMENE ADMINISTRATIE [1] INTERNE BRIEFWISSELING uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 29/2007/SP/BT contactpersoon Sophie Podevyn functie bestuurssecretaris tel fax januari 2007 Gemeenteraad: 2 Geacht raadslid Overeenkomstig artikel 21 van het Gemeentedecreet hebben wij de eer u uit te nodigen op de volgende gemeenteraad. Locatie: Aalst, Grote Markt, in de raadzaal van het belfort Datum: DINSDAG 30 JANUARI 2007 Aanvang: 20 uur gemeenteraad AGENDA : OPENBARE VERGADERING STADSADMINISTRATIE Intergemeentelijke samenwerking 1. Vzw Rattenbestrijding (RATO). Benoeming van een vertegenwoordiger van de gemeenteraad in de algemene vergadering. (26677) Benoeming van een vertegenwoordiger van de gemeenteraad in de algemene vergadering van vzw Rattenbestrijding (RATO) naar aanleiding van de vernieuwing van de gemeenteraad.

2 2. Vzw Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap Aalst. Algemene Vergadering. Benoeming van de leden. (26788) De gemeenteraad dient 12 leden rechtstreeks te benoemen om haar te vertegenwoordigen in de Algemene Vergadering van de vzw Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap Aalst. Deze leden dienen opgedeeld te zijn in proportionaliteit tussen de meerderheid en de minderheid in de gemeenteraad. De gemeenteraad dient eveneens 12 leden te benoemen op voordracht van de vertegenwoordigers van de Nationale Arbeidsraad, zoals voorzien in de wet van 30 maart De stichtingsvergadering van de vzw PWA Aalst dateert van 15 februari De vereniging wordt bestuurd door een raad van beheer, met 12 leden, paritair samengesteld in overeenstemming met de bepalingen van artikel 8 1, derde lid van de besluitwet van 28 december Deze beheerders worden benoemd voor maximum 6 jaar door de algemene vergadering van leden. Ze zijn evenwel herkiesbaar (artikel 10 van de statuten van vzw PWA Aalst). Om een vlotte werking van vzw PWA Aalst te garanderen, is het aangewezen om voor 15 februari 2007 een nieuwe installatievergadering te organiseren waarbij de leden van de algemene vergadering de beheerders benoemen voor een periode van maximum 6 jaar. 3. Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. Ilva. Benoeming van 4 vertegenwoordigers van de gemeenteraad en 4 plaatsvervangers in de algemene vergadering. Vaststelling van hun mandaat. (26685) Het bestuur wordt uitgenodigd tot het bijwonen van de algemene vergadering van het intergemeentelijke samenwerkingsverband IlvA, die plaatsvindt op dinsdag 13 februari 2007 om 19 uur in de vergaderzaal van de zetel, Industriezone Zuid III, Industrielaan 2, 9320 Erembodegem-Aalst. De agenda omvat: 1. samenstellen van het bureau; 2. aanpassen kapitaalsaandeel van de deelnemende steden en gemeenten; 3. benoemen van de bestuurders op voordracht van de vennoten. 4. Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. Intergemeentelijk samenwerkingverband ILvA. Voordracht van kandidaten voor 8 mandaten in de Raad van Bestuur. (26797) In uitvoering van de statuten van de intercommunale ILvA en naar aanleiding van de installatie van de vernieuwde gemeenteraad dient de gemeenteraad kandidaten voor te dragen voor acht mandaten in de Raad van Bestuur.

3 5. Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. SOLvA. Benoeming van 4 afgevaardigden van de gemeenteraad en 4 plaatsvervangers in de algemene vergadering. Vaststelling van hun mandaat. (26682) Het bestuur wordt uitgenodigd tot het bijwonen van de algemene vergadering van het intergemeentelijk samenwerkingsverband SOLvA, die plaatsvindt op dinsdag 13 februari 2007 om uur in de vergaderzaal van de zetel, Industriezone Zuid III, Industrielaan 2, 9320 Erembodegem-Aalst. De agenda omvat: 1. samenstellen van het bureau; 2. aanpassen kapitaalsaandeel van de deelnemende steden en gemeenten; 3. benoemen van de bestuurders op voordracht van de vennoten. 6. Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. Intergemeentelijk samenwerkingverband SOLvA. Voordracht van kandidaten voor 8 mandaten in de Raad van Bestuur. (26795) In uitvoering van de statuten van de intercommunale SOLvA en naar aanleiding van de installatie van de vernieuwde gemeenteraad dient de gemeenteraad kandidaten voor te dragen voor acht mandaten in de Raad van Bestuur. Algemene Administratie 7. Gemeenteraad: Afdeling van de Fractievoorzitters en -ondervoorzitters. Oprichting. (26752) Oprichting van een afdeling bestaande uit de 6 fractievoorzitters, de 5 fractieondervoorzitters, de voorzitter van de gemeenteraad, 3 leden van het college van burgemeester en schepenen, de stadssecretaris, de adjunct-stadssecretaris en het diensthoofd dienst Algemene Administratie in functie van de organisatie van de werkzaamheden van de gemeenteraad. Deze afdeling vindt plaats onder het voorzitterschap van de voorzitter van de gemeenteraad (cfr art. 40 Gemeentedecreet). Voorstel: oprichting 8. Gemeenteraad: Afdeling van de Fractievoorzitters en -ondervoorzitters. Aanwijzing van de leden. (26768) Aanwijzing van de leden van de afdeling van de fractievoorzitters en ondervoorzitters overeenkomstig agendapunt 10. Voorstel: aanwijzing 9. Besluit van de stadssecretaris. Opdracht tot ondertekening aan personeelsleden van de stad Aalst. Kennisgeving. (26780) In toepassing van artikel 184 van het Gemeentedecreet kan de stadssecretaris zijn bevoegdheid tot ondertekening opdragen aan één of meer personeelsleden van de stad. Voorstel: kennisgeving Als bijlage besluit van de stadssecretaris van 2 januari uur (Bijlage 1)

4 Financiële Dienst - Boekhouding 10. Begrotingswijzigingen nrs. 3 en 4/2006. Kennisname door de gouverneur. Kennisgeving. (26521) Brief van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur, afdeling Oost-Vlaanderen van 7 december 2006 betreffende kennisname van de gemeenteraadsbeslissing van 24 oktober 2006 houdende vaststelling van de begrotingswijzigingen nrs. 3 en 4 voor Kennisgeving raadsleden in toepassing toezichtdecreet van 28 april 1993, gewijzigd bij decreet van 13 april Voorstel: kennisgeving Financiële Dienst - Ontvangerij 11. OCMW-Budgetwijziging nr 1 boekjaar Kennisgeving. (26802) Het ontwerp werd op het overlegcomité stad-ocmw van 30 november 2006 gunstig geadviseerd. Voorstel: kennisgeving Ontwerp als bijlage (Bijlage 2) 12. OCMW-Jaarrekening Toezicht. Kennisgeving. (26808) Voorstel: kennisgeving Dossier als bijlage (Bijlage 3) Juridische Zaken 13. Winterfoor en Carnaval Tijdelijke politieverordening. Vaststelling. (26680) Naar aanleiding van de Winterfoor en Carnaval 2007 wordt een tijdelijke politieverordening aan de raad voorgelegd. Voorstel: vaststelling van een tijdelijke verordening Ontwerp verordening als bijlage (Bijlage 4) Musea 14. Bruikleen van een reeks museumobjecten voor de tentoonstelling 'De Boerenkrijg' in de Universiteitsbibliotheek Leuven, van 13 februari tot 24 maart Vaststellen van de voorwaarden. (26717) De Universiteitsbibliotheek Leuven organiseert van 13 februari tot en met 24 maart 2007 de tentoonstelling De Boerenkrijg. Uiteraard staat de Universiteitsbibliotheek Leuven in voor verzekering, transport en optimale bewaaromstandigheden van de werken. Gunstig advies van Luc Geeroms, conservator. Voorstel: vastellen van de voorwaarden Lijst als bijlage (Bijlage 5)

5 Patrimonium en Huisvesting 15. Parktuin Schelfhout, Zonnestraat - Sint Kamielstraat te Aalst. Overeenkomst tot openstelling van de parktuin voor het publiek. Vaststellen voorwaarden. (26762) De herinrichting van de parktuin Schelfhout kadert in het Harmonisch Park- en Groenbeheer dat door de Vlaamse overheid wordt gesubsidieerd. Het project kreeg niet alleen de subsidie van de Vlaamse overheid maar werd recent nog bekroond als infrastructuurproject (cat. 1) in de Thuis in de Stad -prijs De stad wenst herinrichtingswerken uit te voeren aan deze parktuin om hem op volwaardige wijze te kunnen openstellen voor het publiek. Dit is uiteraard slechts mogelijk met het akkoord van de eigenaars vzw De Toekomst (park) en het Gemeenschapsonderwijs (parking), met wie een overeenkomst moet worden afgesloten. De ontwerpovereenkomst wordt ter goedkeuring aan de gementeraad voorgelegd. Voorstel: vaststelling van de voorwaarden Ontwerpovereenkomst als bijlage (Bijlage 6) Bedrijf voor Grond- en Bouwbeleid 16. Werken tot realisatie van "collector Molenbeek Moorsel tot Meldert" te Meldert-Aalst (Aquafinproject nummer ). Tijdelijke inbezitneming en ingebruikneming. (26692) Het betreft het stadsaandeel in het project nummer van de nv Aquafin betreffende de aanleg van de collector Molenbeek Moorsel tot Meldert te Meldert- Aalst waarbij diverse werken dienen te worden uitgevoerd zoals bouwen van een inspectieput, de aansluitingen op gracht, aanpassingen aan weilanden en aan de Molenbeek, heraanleg van de buurtweg en aanleg van een nieuwe regenwaterleiding. Voor de realisatie van dit project zijn 14 grondverwervingen, het vestigen van erfdienstbaarheidzones, werkzones en pachtverbrekingen noodzakelijk. Thans kan worden overgegaan tot de tijdelijke inbezitneming en ingebruikneming van gronden op de innemingen 7, 9 en 12. Identificatiegegevens: Gronden gelegen langsheen de Kempinnestraat en de Eeckhoutstraat te Meldert-Aalst, sectie C nummer 2/T, sectie B nummer 18/S en sectie C nummer 332/D. Inneming: 7, 9 en 12. Tijdelijke werkzone: 324 m². Vergoeding: 85,- EUR. Financiering: artikel van de begroting 2006 van het Gemeentebedrijf voor Grond- en Bouwbeleid.

6 17. Werken tot realisatie van "collector Molenbeek Moorsel tot Meldert" te Meldert-Aalst (Aquafinproject nummer ). Grondverwervingen. (26701) Het betreft het stadsaandeel in het project nummer van de nv Aquafin betreffende de aanleg van collector Molenbeek Moorsel tot Meldert te Meldert-Aalst waarbij diverse werken dienen te worden uitgevoerd zoals bouwen van een inspectieput, de aansluitingen op gracht, aanpassing aan weilanden en aan Molenbeek, heraanleg van de buurtweg en aanleg van een nieuwe regenwaterleiding. Voor de realisatie van dit project zijn 14 grondverwervingen, het vestigen van erfdienstbaarheidzones, werkzones en pachtverbrekingen noodzakelijk. Thans kan worden overgegaan tot de grondverwerving op de innemingen 9 en 12. Identificatiegegevens: Gronden gelegen langsheen de Kempinnestraat en de Eeckhoutstraat te Meldert-Aalst, sectie B nummer 18/S en sectie C nummer 332/D. Inneming: 9 en 12. Grondverwerving: 27 m². Vergoeding: 840,- EUR. Financiering: artikel van de begroting van 2006 van het Gemeentebedrijf voor Grond- en Bouwbeleid. Mobiliteit 18. Tijdelijke aanvullende politieverordening op het wegverkeer: instellen van een verkeersvrij regime en parkeerverbod op een aantal gemeentewegen en pleinen tijdens de winterfoor en carnaval Vaststelling. (26732) Tijdens de carnavalsperiode worden een aantal straten en pleinen in de binnenstad ingenomen door foorkramen. Om alle carnavalsactiviteiten vlot en veilig te kunnen laten verlopen, is het aangewezen dat binnen de feestzone, op het traject van de officiële carnavalsstoeten en de straten waar het verkeer omgeleid wordt een verkeersvrij regime en/of parkeerverbod wordt ingesteld. Voorstel: vaststelling van een tijdelijke aanvullende politieverordening op het wegverkeer Ontwerp van politieverordening als bijlage (Bijlage 7) Openbare Werken 19. Dienst Openbare Werken. Algemene Administratie. Aankoop van gsmtoestellen en toebehoren. Volgnummer 7/07. Goedkeuren principe en wijze van gunnen. (26737) Voorstel over te gaan tot aankoop van gsm-toestellen en toebehoren op afroep volgens noodzaak ter vervanging bestaande toestellen buiten waarborgperiode. Krediet 1 239,67 EUR btw exclusief 1 500,- EUR btw inclusief Artikel 104/ Financiering Eigen middelen Wijze van gunnen Onderhandelingsprocedure artikel 17 2,1 a

7 20. Dienst Openbare Werken. Stadhuis. Keuken. Aankoop van een vaatwas. Volgnummer 8/07. Goedkeuren principe en wijze van gunnen. (26735) De huidige vaatwasser is onherstelbaar defect en het is aangewezen deze te vervangen door een nieuw toestel. Raming 1 750,- EUR btw exclusief 2 117,50 EUR btw inclusief Artikel 104/ Financiering Eigen middelen Wijze van gunnen Onderhandelingsprocedure artikel 17 2,1 a 21. Dienst Openbare Werken. Cultuurcentrum De Werf, Molenstraat Aalst. Herstellen van kunstwerk 'open boek'. Volgnummer 19-1/07. Goedkeuren principe en wijze van gunnen. (26743) De tegels van het kunstwerk zijn wegens natuurschade onherstelbaar. De kunstenaar stelt voor over te gaan tot het herstellen in blauwe steen en brons waarbij het concept en de symboolwaarde van het kunstwerk behouden blijft en hierdoor de duurzaamheid garandeert. Voor deze herstellingswerken wordt door de kunstenaar geen ereloon gevraagd. Raming ,- EUR btw exclusief ,38 EUR btw inclusief Artikel 124/ Financiering Lening Wijze van gunnen Onderhandelingsprocedure artikel 17 2,1 f 22. Dienst Openbare Werken. Stedelijke basisschool, Herbergstraat 28 te Moorsel-Aalst. Aankoop van een vijfvlaksbord. Volgnummer 80-1/07. Goedkeuren principe en wijze van gunnen. (26739) Naar aanleiding van plaatsbezoek d.d. 25 september 2006 door de dienst voor Preventie en Bescherming op het werk, dient het schoolbord in de buitenschoolse kinderopvang vervangen te worden. Voorstel over te gaan tot aankoop van een nieuw vijfvlaksbord, verstelbaar in de hoogte, magnetisch middenbord (2 m x 1 m) en 2 luiken (1 m x 1 m), plaatsing inbegrepen. Raming 619,- EUR btw exclusief 748,99 EUR btw inclusief Artikel 722/ Financiering Eigen middelen Wijze van gunnen Onderhandelingsprocedure artikel 17 2,1 a

8 Goedkeuring van de Notulen 23. Notulen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van 19 december Goedkeuring. (26745) Lijst beslissingen als bijlage (Bijlage 8) 24. Notulen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van 2 januari Goedkeuring. (26746) Lijst beslissingen als bijlage (Bijlage 9)

9 STADSADMINISTRATIE Personeel - Wedden en Pensioenen BESLOTEN VERGADERING 25. Vaststellen van het rustpensioen van een lid van het stedelijk personeel. (26436) Het rustpensioen van een gewezen brandweerman wordt vastgesteld met ingang van 1 oktober Herziening van een overlevingspensioen. (26485) Het overlevingspensioen van een weduwe wordt herzien vanaf 1 mei 1993, 1 november 1993, 1 januari 1995, 1 oktober 1995, 1 januari 1996, 1 juli 1996, 1 juli 2000, 1 januari 2002, 1 januari 2003 en 1 april Verlenen van ontslag aan een lid van het stedelijk personeel. (26514) Een gewezen brandweerman vraagt om met ingang van 1 april 2007 ontslagen te worden uit zijn functie, teneinde zijn rechten op pensioen te kunnen laten gelden. 28. Verlenen van ontslag aan een lid van het stedelijk personeel. (26517) Een gewezen onderluitenant vraagt om met ingang van 1 december 2007 ontslagen te worden uit zijn functie, teneinde zijn rechten op pensioen te kunnen laten gelden. 29. Herziening van een rustpensioen. (26520) Het rustpensioen van een gewezen helper vakman wordt herzien vanaf 1 juli Vaststellen van het rustpensioen van een lid van het stedelijk personeel. (26609) Het rustpensioen van een gewezen schoonmaakster wordt met ingang van 1 oktober 2007 vastgesteld. 31. Herziening van een rustpensioen. (26612) Het rustpensioen van een gewezen schoonmaakster wordt herzien vanaf 1 januari 2002.

10 32. Herziening van een overlevingspensioen. (26622) Het overlevingspensioen van een weduwe wordt herzien vanaf 1 januari 1999 en 1 januari Herziening van een overlevingspensioen. (26627) Het overlevingspensioen van een weduwe wordt herzien vanaf 1 januari 1999 en 1 januari Herziening van een overlevingspensioen. (26631) Het overlevingspensioen van een weduwe wordt herzien vanaf 1 januari 1999 en 1 januari Herziening van een rustpensioen. (26635) Het rustpensioen van een gewezen geoefende helper-vakman wordt herzien vanaf 1 september Herziening van een rustpensioen. (26650) Het rustpensioen van een gewezen afdelingschef wordt herzien vanaf 1 juni 1992, 1 november 1992, 1 november 1993, 1 januari 1995, 1 oktober 1995, 1 januari 1999 en 1 januari Verlenen van ontslag aan een lid van het stedelijk personeel. (26688) Een technisch afdelingschef vraagt om met ingang van 1 september 2007 ontslagen te worden uit zijn functie, teneinde zijn rechten op pensioen te laten gelden. Onderwijs 38. Basisonderwijs. Terbeschikkingstelling wegens persoonlijke aangelegenheden voorafgaand aan het rustpensioen van een leerkracht. (26699) Een vastbenoemd kleuteronderwijzer verzoekt om terbeschikkingstelling wegens persoonlijke aangelegenheden vanaf 1 september 2008 en de opname van een bonus hierop van 1 september 2007 tot 31 augustus 2008.

11 39. Basisonderwijs. Ontslag van een leerkracht. (26704) Een vastbenoemd kleuteronderwijzer verzoekt om ontslag vanaf 1 september 2007 met het oog op pensionering. 40. Academie voor Podiumkunsten. Ontslag van een leraar. (26707) Een tijdelijke leraar verzoekt om ontslag vanaf 1 januari Goedkeuring van de Notulen 41. Notulen van de besloten vergadering van de gemeenteraad van 19 december Goedkeuring. (26747) Lijst beslissingen als bijlage (Bijlage 8) Luc Moereels stadssecretaris Christoph D Haese voorzitter

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2014-01-20 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) 25 10 06 Bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Gemeenteraad 24 januari 2013

Gemeenteraad 24 januari 2013 Geachte heer Geachte mevrouw U wordt vriendelijk uitgenodigd op de gemeenteraadszitting in de raadzaal van OostCampus op donderdag 24 januari 2013 om 19.30 uur. Gemeenteraad 24 januari 2013 Openbare zitting

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

AGENDA : OPENBARE VERGADERING

AGENDA : OPENBARE VERGADERING Gemeenteraad: 4 Geachte heer/mevrouw, raadslid Overeenkomstig artikel 86 van de Nieuwe Gemeentewet hebben wij de eer u uit te nodigen op de volgende gemeenteraad. Locatie: Aalst, Grote Markt, in de raadzaal

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING

OPENBARE VERGADERING ALGEMENE ADMINISTRATIE [1] INTERNE BRIEFWISSELING uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 41999/2013/SP/BT contactpersoon Sophie Podevyn functie bestuurssecretaris tel 053 73 21 10 fax 053 73 21 19 e-mail:

Nadere informatie

AGENDA : OPENBARE VERGADERING

AGENDA : OPENBARE VERGADERING Gemeenteraad: 12 Geachte heer/mevrouw, raadslid Overeenkomstig artikel 86 van de Nieuwe Gemeentewet hebben wij de eer u uit te nodigen op de volgende gemeenteraad. Locatie: Aalst, Grote Markt, in de raadzaal

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

GEMEENTERAAD 19 DECEMBER 2006 OPENBARE VERGADERING

GEMEENTERAAD 19 DECEMBER 2006 OPENBARE VERGADERING GEMEENTERAAD 19 DECEMBER 2006 OPENBARE VERGADERING STADSADMINSTRATIE Algemene Administratie 1. In memoriam raadslid Willy Bosteels. (26479) Raadslid Willy Bosteels is overleden op 4 december 2006. Toespraken

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

30 september 2014. 1) Oratorenstraat; 2) Stenenmolenstraat (gedeelte tussen Jubellaan en Oratorenstraat).

30 september 2014. 1) Oratorenstraat; 2) Stenenmolenstraat (gedeelte tussen Jubellaan en Oratorenstraat). STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 maart 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING

OPENBARE VERGADERING OPENBARE VERGADERING Algemene Administratie 1. Overleg tussen een delegatie van de gemeenteraad en een delegatie van de raad voor maatschappelijk welzijn. Notulen van de vergadering van 20 januari 2005.

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2014-09-15 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) 25 10 06 Bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR...

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM 19.30 UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... 2 BESLUIT... 2 1. Goedkeuring van de notulen van de openbare

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren.

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren. Zoutleeuw, 17 april 2015 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd voor de vergadering van de gemeenteraad die zal doorgaan op 28 april

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 22 oktober 2015 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 22 oktober 2015

Nadere informatie

Statuten Lokaal Overleg Kinderopvang

Statuten Lokaal Overleg Kinderopvang Statuten Lokaal Overleg Kinderopvang 2013-2019 Art. 1. Begrippen In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: 1 LOK: lokaal overleg kinderopvang 2 DVG: diensten voor gezinsopvang 3 IBO: initiatief

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 OPENBARE ZITTING 1. OPEN VERKLAREN BIJ WIJZE VAN BEVORDERING 1 BETREKKING VAN SERGEANT BIJ DE GEMEENTELIJKE

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 april 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 maart Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 maart Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 28 maart 2019 ons kenmerk: 563 datum 20-3-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 29/05/2017 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 29/05/2017

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 OPENBARE ZITTING Interne Ondersteuning Secretariaat 1 2019_GR_00126 Algemene vergadering van Limburg.net op 27 juni 2019 - goedkeuring agenda

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN 2. (KS) NIEUWBOUWPROJECTEN

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik,13-09-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT 1 Zoutleeuw, 15 mei 2012 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd tot het bijwonen der vergadering die ten stadhuize zal doorgaan

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 21 APRIL 2005 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 22 februari 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting OCMW Glabbeek OCMW raadzitting van 21 februari 2019 Toelichting Openbare zitting 1. Goedkeuring notulen vorige zitting (17/01/2019) Goedkeuring notulen zitting OCMW-raad op 17/01/2019 2. Aanduiding vertegenwoordigers

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Namens de Gemeenteraad,

Namens de Gemeenteraad, GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling intern dienst secretariaat AGENDA GEMEENTERAAD Gavere, 18 mei 2012 De voorzitter van de gemeenteraad, Hugo

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 Toevoeging agendapunt. Volgend punt aan de huidige agenda van de openbare zitting toe te voegen: Opdrachten: Ontwerp en bouw van circa 30 assistentiewoningen

Nadere informatie

Overeenkomstig artikel 86 van de Nieuwe Gemeentewet hebben wij de eer u uit te nodigen op de volgende gemeenteraad.

Overeenkomstig artikel 86 van de Nieuwe Gemeentewet hebben wij de eer u uit te nodigen op de volgende gemeenteraad. INTERNE BRIEFWISSELING uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 360/2006/SAM/SP contactpersoon Saskia Moens functie administratief deskundige tel 053 73 21 12 fax 053 73 21 19 e-mail: algemeneadministratie@aalst.be

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

Statuten oprichting PWA Knokke-Heist vzw en samenstelling algemene vergadering en de raad van bestuur

Statuten oprichting PWA Knokke-Heist vzw en samenstelling algemene vergadering en de raad van bestuur Statuten oprichting PWA Knokke-Heist vzw en samenstelling algemene vergadering en de raad van bestuur Tussen ondergetekende, stichtende leden : Leden aangeduid door de Gemeenteraad: De Groote Piet, Boterbloemstraat

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2016-10-17 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052) 25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes en Albert Thijs, schepenen Eric Martens, Schepen/Voorzitter OCMW

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 31/01/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 31/01/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 31/01/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 31 januari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1.

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTEBESTUUR MAASMECHELEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 1 STE Uitnodiging : Mevrouw, Mijnheer, Wij hebben de eer u uit te nodigen om de vergadering van de gemeenteraad van Maasmechelen bij te wonen,

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2016-02-16 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01061

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01061 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01061 Onderwerp: Omvorming van PWA Gent - vzw naar een extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm

Nadere informatie

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld.

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. SPORTRAAD pagina 1/1 STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. WETTELIJK KADER Bij toepassing van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Persnota gemeenteraad 25 februari 2013 pagina 1

Persnota gemeenteraad 25 februari 2013 pagina 1 Persnota GR 25/02/2013 1. Goedkeuring huishoudelijk reglement gemeenteraad. De werking van de gemeenteraad wordt bepaald door het Gemeentedecreet en door het huishoudelijk reglement dat elke gemeenteraad

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD ZITTING 26/09/2016

OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD ZITTING 26/09/2016 OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD ZITTING 26/09/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Kennisneming van het ontslag van Kris Opdedrynck (fractie N-VA) als gemeenteraadslid De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20; Besluit van de Vlaamse Regering houdende uitvoering van het decreet van 6 maart 2009 betreffende de organisatie en erkenning van toeristische samenwerkingsverbanden DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere

Nadere informatie

Gemeentebestuur Hoegaarden

Gemeentebestuur Hoegaarden Gemeentebestuur Hoegaarden Dossierbeheerder Bart HENDRIX 14 januari 2019 T 016/76.87.00 bart.hendrix@gemhoegaarden.be OPROEP voor de gemeenteraadszitting van dinsdag 22 januari 2019 om 20 u in de gemeenteraadszaal

Nadere informatie

VR DOC.0332/2BIS

VR DOC.0332/2BIS VR 2017 3103 DOC.0332/2BIS Voorontwerp van decreet tot oprichting van het Overlegcomité Welzijn, Volksgezondheid en Gezin DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid

Nadere informatie

48/2. BESTUUR. Werking Museum Kazerne Dossin en sensibilisering van de Mechelse islamitische gemeenschap.

48/2. BESTUUR. Werking Museum Kazerne Dossin en sensibilisering van de Mechelse islamitische gemeenschap. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-03-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING gemeenteraad Zitting van 22 februari 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_GR_00109 Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: Streekoverleg Waas

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 22 februari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zitting bij te wonen op maandag 04 maart 2019 om 19:00 uur. De zitting

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

COMPLEXE STADSPROJECTEN

COMPLEXE STADSPROJECTEN KENNISCENTRUM VLAAMSE STEDEN - interlokale vereniging COMPLEXE STADSPROJECTEN draaiboek Naam website KCVS OVEREENKOMST Oorspronkelijke naam document Overeenkomst m.b.t. openstelling tuin (tussen de stad,

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

Openbare zitting BESLISSINGSLIJST WEBSITE. 3 september 2013

Openbare zitting BESLISSINGSLIJST WEBSITE. 3 september 2013 STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

23 april FINANCIËN-BELASTINGEN. Wijziging van het retributiereglement inzake parkeren.

23 april FINANCIËN-BELASTINGEN. Wijziging van het retributiereglement inzake parkeren. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00186 Notulen gemeenteraad 7 mei 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

A G E N D A OPENBARE ZITTING

A G E N D A OPENBARE ZITTING . Secretariaat Markt 1, 9620 Zottegem Openingsuren: maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur Telefoon: 09 364 64 54 Fax: 09 364 64 79 e-mail: secretariaat@zottegem.be Geacht raadslid Gemeenteraad bijeenroeping

Nadere informatie

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 A-AGENDA Dienstverlening 1 2019_VB_00035 Bijzonder Comité Sociale Dienst - Kennisgeving eedaflegging mevrouw Eunice Yahuma Baitoapala- Kennisneming

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 22-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie