Evaluatieverslag Barbershop Singing Heerhugowaard. Moments in Time

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Evaluatieverslag Barbershop Singing Heerhugowaard. Moments in Time"

Transcriptie

1 Evaluatieverslag Barbershop Singing Heerhugowaard Moments in Time Heerhugowaard, mei 2015

2 Inleiding Barbershop Singing Heerhugowaard is in 1995 opgericht. De vereniging bestaat uit een tweetal koren: The Hugo Singers (het mannenkoor) en The Hugo Barber Ladies (het vrouwenkoor). De leden komen niet alleen uit Heerhugowaard, maar ook uit de regio. Tijdens de wekelijkse repetities oefenen zij het repertoire o.l.v. twee professionele dirigenten. Het genre "Barbershop Singing" is ontstaan, zo wil de geschiedenis, als een nostalgisch tijdverdrijf gedurende de tweede helft van de negentiende eeuw. Amerikaanse immigranten die zich wilden laten opknappen bij de kapper, moesten over het algemeen lang wachten op hun beurt. Als tijdverdrijf begon dan de een of de ander een Iers of Engels volksliedje te zingen, waarbij de andere aanwezigen dan een tweede, derde en vierde stem zochten. Omstreeks de eeuwwisseling trad in vrijwel elke revue wel een barbershopkwartet op. De zangstijl dankt zijn naam aan de beroemde song "Mr Jefferson, play that Barbershop Chord" uit In 2015 viert Barbershop Singing Heerhugowaard haar 20 jarig jubileum en in het kader van ontwikkeling en verjonging grepen wij de kans aan om dit op een bijzondere manier te doen. Het uitgangspunt was een multidisciplinaire voorstelling zijn, waarbij verschillende amateurkunsten in elkaar verweven werden. Het thema Tijd heeft op een bijzondere wijze de rode draad gevormd in onze voorstelling. Er is gewerkt aan een veel-luik van verschillende momenten in de geschiedenis van het koor, maar vooral ook in de persoonlijke levens van de verschillende koorleden. Individuele koorleden werden zichtbaar gemaakt door ze op de voorgrond te trekken, met hun eigen persoonlijke verhaal. De twee koren hebben samen met het barbershoprepertoire, de basis gevormd voor de voorstelling. Verder zijn er verschillende amateurgroepen en individuele amateurkunstbeoefenaars bij het project betrokken. Hierdoor ontstond er een voorstelling waarbij er in ieder geval gewerkt werd vanuit de disciplines koorzang, dans, muziek en theater. Barbershop Singing Heerhugowaard heeft met dit project gewerkt aan verjonging van het koor en heeft zich op een brede manier ingezet om amateurkunst in de regio Heerhugowaard een professioneel podium te bieden. In dit evaluatieverslag leest u meer over de doelstellingen en de verschillende samenwerkingen die wij door middel van dit project vorm hebben willen geven. Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met voorzitter Peter van Ingen te bereiken via telefoonnummer:

3 Doel Barbershop Singing Heerhugowaard heeft als doel om een ieder die graag wil zingen een plek te bieden in het koor. Samen genieten van close harmony nummers en deze met een zo hoog mogelijke kwaliteit, onder andere door onder professionele begeleiding te repeteren, aan het publiek te presenteren. Doel van deze bijzondere productie was dat Barbershop Singing Heerhugowaard zich van een andere kant wil laten zien. Natuurlijk is de kracht van ons koor het barbershoprepertoire dat wij ten gehore brengen, echter dat het koor meer in haar mars heeft willen we laten zien door een samenwerking met andere amateurkunstdisciplines en het in beeld brengen van de individuele koorleden. Of hiermee een nieuwe ontwikkeling in gang is gezet waarbij wij ook in de toekomst meer met andere kunstdisciplines zullen blijven samenwerken, zullen we in de bestuurvergadering mee laten wegen bij volgende optredens. Verjonging van het koor zal niet direct tot stand gekomen zijn door deze productie, wel hebben wij een groot publiek bereikt en met jonge mensen mogen werken, waardoor ons koor in ieder geval een andere kant van zichzelf heeft laten zien. Tenslotte was het uitgangspunt dat deze productie zal leiden tot meer kwaliteit van beide koren van Barbershop Singing Heerhugowaard. Die uitdaging is er zeker geweest vooral op het gebied van presentatie is er veel aan bod gekomen. Door nieuwe wegen in de te slaan, met de ondersteuning van professionele begeleiders, hebben wij ons verder willen ontwikkelen en hopen wij hiermee een open blik te houden naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe podia en wellicht nieuw publiek.

4 Doelgroep Bij dit project zijn verschillende doelgroepen betrokken. Natuurlijk waren er de koorleden die intensief gewerkt hebben aan dit project tijdens de verschillende repetitieavonden en eventueel extra ingelaste repetities. Hierbij is er vooral gewerkt aan expressie en vormgeving van het geheel. Naast de koorleden zijn er ook andere amateurkunstbeoefenaars betrokken geweest bij het project. Deze groep bestond uit een mix van jong talent op gebied van dans en muziek en meer ervaren toneelspelers. Het publiek bestond voor een deel uit familie en bekenden van ons koor, die waarschijnlijk al eerder een optreden hebben bijgewoond. Echter door deze nieuwe opzet is het ons ook gelukt om een klein deel nieuw publiek naar de voorstelling te trekken. Vooral door de samenwerking met de andere kunstdisciplines. Inhoud De jubileum voorstelling is vanuit het thema Tijd benaderd, onder de titel Moments in Time. Hierbij werd er niet zozeer gekeken naar de twintigjarige geschiedenis van het koor, maar werden er vooral individuele koorleden voor het voetlicht gebracht. Ieder mens heeft een eigen verhaal dat de moeite waard is en soms onverwachte passages kent. Wanneer een koor optreedt zal vooral de harmonie van het geheel zichtbaar en hoorbaar worden. In deze voorstelling wilden we juist de individuele koorleden meer in de spotlights zetten: Wie zijn deze mensen, wat hebben ze meegemaakt en hoe kunnen we hun individuele verhaal op een mooie manier vormgeven en vertellen aan het publiek? Dit alles werd ingekleurd met een verhaallijn waarbij de Barbershop-eigenaar annex gastheer van de voorstelling, de rode draad vormde. Het publiek heeft genoten van de rode draad en de verhalen die tussen de songs werden ingekleurd, al miste men soms een kleine link met de geschiedenis van het koor. Vanuit het thema Tijd is de verschillende koorleden gevraagd welke tijd ze nog een keertje zouden willen overdoen, welke mijlpaal ze niet snel zullen vergeten of wat ze het liefste doen in de tijd die nog over is. Op deze manier ontstaan er kleine portretjes met verschillende verhalen over tijd. Deze portretjes werden door de voorstelling heen vorm gegeven door juist andere kunstdisciplines in te zetten. Zo was er een mannelijk koorlid die goede herinneringen heeft aan zijn tijd in militaire dienstplicht; hiervoor is een scene geschreven die werd uitgevoerd door twee plaatselijke amateurspelers. We werden met elkaar even terug gebracht naar de diensttijd. E zo was er ook iemand die zich herinnert hoe heerlijk het was om te dansen en dit zelf nog een keer zou over willen doen. In samenwerking met de plaatselijke dansschool hebben we hier een mooie performance bij kunnen maken. Natuurlijk werden deze performances omlijst door passende zangnummers.

5 Op deze manier ontstond er een reis door de tijd langs de verschillende koorleden. Het barbershoprepertoire dat de koren brachten (ook gezamenlijke stukken) heeft samen met de gastheer de verschillende portretjes met elkaar verbonden. De zangnummers bleven natuurlijk de rode draad in het geheel. Kwaliteit Dat kwaliteit van de muziekkunst hoog in het vaandel staat bij beide koren is de laatste jaren zeker gebleken bij de verschillende performances die wij hebben mogen neerzetten. Elke week repeteren de koren afzonderlijk van elkaar met elk een eigen professionele dirigent die niet alleen samen met de muziekcommissie verantwoordelijk is voor de repertoire keuze, maar ook voor de ontwikkeling van de afzonderlijke stemmen in het koor. Tijdens dit project bleek ook weer hoe hoog de kwaliteit van beide koren is, ook met uitdaging waarbij er vanuit een andere setting werd gezongen. Daarnaast heeft het onze groep al een jarenlange samenwerking met Holland Harmony en Dutch Association of Barbershop Singers. Landelijke instellingen die mogelijkheden bieden om de kwaliteit van de verschillende barbershop koren in Nederland verder te ontwikkelen. Zij organiseren workshops, masterclasses en bijeenkomsten waar ook Barbershop Singing Heerhugowaard aan mee doet of gebruik van maakt. Deze workshops zijn ook bruikbaar geweest voor dit project.

6 Voor dit bijzondere jubileumproject heeft Barbershop Singing Heerhugowaard de hulp ingeroepen van een professionele theatermaker. Kirsten Dijk is binnen het amateurkunstcircuit in West-Friesland zeker geen onbekende. Zij heeft er voor gezorgd dat de multidisciplinaire voorstelling op een bijzondere, manier werd neergezet. Wij hebben ervoor gekozen om deze voorstelling te laten plaatsvinden op een professioneel podium. Theater Cool in Heerhugowaard heeft toegezegd haar medewerking te willen verlenen om het project tot een succes te maken. Hierbij ging het niet alleen om de mogelijkheid tot het huren van de grote theaterzaal, maar ook hebben zij extra repetitie mogelijkheid geboden. Technisch verliep het op de dag zelf niet geheel vlekkeloos. Er was een mooi technisch plan, waarbij is samengewerkt met een stagiaire van de Media-academie. Het plan bleek iets te pretentieus en hierin is de begeleiding van Cool helaas wat achterwege gebleven. Het publiek heeft er in technisch opzicht weinig van gemerkt, alleen bij de opbouw was het voor de crew een flinke sprint. Tijdens het evaluatie gesprek bleek dat ook bij een amateurvoorstelling wel de juiste professionele technici ingeroosterd moeten worden voor goede begeleiding van het geheel, Cool zal hier aan gaan werken. Dat het voor zowel het koor, als de dirigenten, als de regisseur en overige samenwerkingspartners een uitdaging is geweest, moge duidelijk zijn. Gebaande paden werden deels verlaten en het was hard werken om nieuwe ontwikkelingen mooi gepresenteerd op het podium te krijgen. Echter de koorleden waren enthousiast en het bestuur is blij met dit bijzondere project omdat het heel anders was dan voorgaande projecten en men hier ook weer een heleboel van geleerd heeft. Het kan dus ook anders. PR en communicatie Barbershop Singing Heerhugowaard is reeds een goed geoliede machine die gewend is om vanuit verschillende commissies samen te werken. Op het gebied van PR en communicatie is er ook een commissie die dit onderdeel voor haar rekening heeft genomen. De beste communicatie is de mond-tot-mond reclame, zeker bij een koor dat zoveel eigen leden kent. Vooral de achterban is mondeling door de koorleden geïnformeerd en dat was direct terug te zien in de kaartverkoop, die zeer goed is verlopen. Er is een posterontwerp gemaakt en er zijn posters op verschillende locaties opgehangen om meer ruchtbaarheid aan dit project te geven. Lokale en regionale pers hebben persberichten ontvangen tijdens verschillende momenten in de repetitie- en uitvoeringsperiode. Op de ochtend van de uitvoering is er nog een radio interview geweest met RTV Noord-Holland.

7 Sociale media is niet het sterkste punt van het koor, maar toch is er meer ontwikkeling gekomen in het gebruik van deze tool. Meer mensen zijn gaan posten en liken, waardoor het project in een grotere radius bekendheid heeft gekregen. Via Theater Cool is de voorstelling onder de aandacht gebracht, middels de site waar de programmering van het theater zichtbaar is. Samenwerkingen Zoals gezegd werken beide koren met een dirigent, die in het geval van een gezamenlijk concert ook veel samenwerken. Voor het vrouwenkoor is Jeannine Caland uit Amsterdam aangetrokken, voor het mannenkoor is Marie Anne Pak uit Bergen de dirigent. Voor de jubileumvoorstelling is theatermaker Kirsten Dijk aangetrokken. Zij heeft de inhoud, vormgeving en uitvoering van de voorstelling op zich genomen, in samenwerking met beide dirigenten. De voorstelling werd gespeeld in Theater Cool in Heerhugowaard. Tevens heeft Cool ons de mogelijkheid geboden om extra te kunnen repeteren in de theaterzaal. Andere samenwerkingsverbanden die zijn ontstaan kwamen voort uit contacten met de plaatselijke toneelvereniging, de drumschool, de dansschool en een filmmaker met wie we met een bezoek mochten afleggen aan Museum Broekerveiling en in hun historische setting beelden hebben mogen opnemen. Beelden van 20 jaar Barber Singing Heerhugowaard, zijn door een andere filmmaker tot een mooi geheel aan elkaar gesmeed en getoond aan het publiek.

8

9

10

a. het ondersteunen van lokale initiatieven; ad a. Het ondersteunen van lokale initiatieven ad b. Het Zingen voor je Leven Koor Leiden

a. het ondersteunen van lokale initiatieven; ad a. Het ondersteunen van lokale initiatieven ad b. Het Zingen voor je Leven Koor Leiden BELEIDSPLAN 2015 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

Inventaris van het archief Barbershop Harmony Society The Midland Harmonizers Sound, 1982 2009

Inventaris van het archief Barbershop Harmony Society The Midland Harmonizers Sound, 1982 2009 Inventaris van het archief Barbershop Harmony Society The Midland Harmonizers Sound, 1982 2009 Inleiding Geschiedenis van Barbershop Harmony Society The Midland Harmonizers Sound. 2 Verantwoording van

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven:

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

Beleidsplan Het Bestuur.

Beleidsplan Het Bestuur. Beleidsplan 2016 2021 Het Bestuur. Inhoudsopgave 1. Missie 2. Visie 3. SWOT-analyse 4. Conclusie 5. Doelstellingen 6. Tijdstraject/planning 2 1. Missie Interkerkelijk Mannenkoor Drachten is een mannenkoor

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

New Voices, een koor waar woorden gaan leven!

New Voices, een koor waar woorden gaan leven! New Voices, een koor waar woorden gaan leven! New Voices is in 2004 opgericht. Beginnen in een regio waar al veel koren reeds langere tijd hun bestaan hebben, is een uitdaging. Als koor moet je dan wel

Nadere informatie

jaargang 3, no 7, november/december 17

jaargang 3, no 7, november/december 17 + jaargang 3, no 7, november/december 17 samenstelling: Jan van der Maarel In memoriam: Ronald Luyten, president Genootschap Ludo Claessen strooide als jurylid weer voor elk wat wils op papier tijdens

Nadere informatie

Grize Lok. Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen

Grize Lok. Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen Grize Lok een podium voor levenswijsheid levenservaring en levensverhalen voor ouderen in verzorgingstehuizen Wie vraagt aan ouderen wat zij kunnen?

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2014 / 2015 THE NEW HARVEST SINGERS GELDERMALSEN

BELEIDSPLAN 2014 / 2015 THE NEW HARVEST SINGERS GELDERMALSEN BELEIDSPLAN 2014 / 2015 THE NEW HARVEST SINGERS GELDERMALSEN INHOUDSOPGAVE FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. INLEIDING 2 WIE ZIJN WIJ 2 WAT WILLEN WIJ 2 ACTIVITEITEN 2014-2015 2 HOE WILLEN WE DIT BEREIKEN

Nadere informatie

Lignum nieuwsbrief 2012-2 1

Lignum nieuwsbrief 2012-2 1 Lignum nieuwsbrief 2012-2 1 Aan: Vrienden van Lignum U ontvangt onze nieuwsbrief omdat u belangstelling heeft getoond in Lignum. Als u deze gratis digitale nieuwsbrief wilt blijven ontvangen, kijk dan

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven:

BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk

Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk Reclame maken, doe je zo! Groep 6 Les 3 Camera, Set, Action! Les 1 Camera, Set, Action! Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk Groep 6 90 minuten Samenvatting van de les De leerlingen

Nadere informatie

Popmuziek. Project. Omschrijving van de activiteit

Popmuziek. Project. Omschrijving van de activiteit Project Popmuziek 2005-2006 2006 Omschrijving van de activiteit Een feestelijke start, lezingen, films, voorstellingen, een uitgebreid aanbod aan het primair en voortgezet onderwijs, Arend en Marije op

Nadere informatie

TStichting Marketing Haagse Binnenstad

TStichting Marketing Haagse Binnenstad TStichting Marketing Haagse Binnenstad de Etalage Den Haag Wanneer samen meer is Is samen een succes En smaakt samen naar meer Wat zijn de uitgangspunten? Gericht op we in plaats van ik Durven zoeken

Nadere informatie

34 interessante manieren om audio te gebruiken in de klas. reative Commons Attribution

34 interessante manieren om audio te gebruiken in de klas. reative Commons Attribution 34 interessante manieren om audio te gebruiken in de klas. reative Commons Attribution 1. Gebruik muziek als timer Classtools.net heeft gebruiksklare voorbeelden. Je kan er zelfs je eigen muziek uploaden.

Nadere informatie

Beste leden van Eigen Wijs.

Beste leden van Eigen Wijs. 1 Beste leden van Eigen Wijs. Wij, (bestuur en dirigent) zijn benieuwd naar jullie ervaringen, meningen en gevoelens over Eigen Wijs op dit moment. Daarom is deze vragenlijst met 15 vragen ontwikkeld.

Nadere informatie

DE VELDHOVENSE REVUE 2016

DE VELDHOVENSE REVUE 2016 DE VELDHOVENSE REVUE 2016 auditie informatiepakket in het theater willen mensen verrast worden, met iets dat ze verwachten Tristan Bernard WELKOM Voor je ligt het auditie informatiepakket van De Veldhovense

Nadere informatie

Nieuwsbrief basisschool Marcoen nummer 3 oktober 2015

Nieuwsbrief basisschool Marcoen nummer 3 oktober 2015 Nieuwsbrief basisschool Marcoen nummer 3 oktober 2015 Deze keer leest u onder andere: Voorwoord Roger Vakwerk is Meesterwerk Werkgroep Identiteit Nieuws uit groep 1a/2a Bouwactiviteiten Inmiddels heeft

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

Verslag. Stichting Gitaristenkring Suriname. Bezoek concertgitarist / docent Enno Voorhorst. Periode: 28 februari - 9 maart 2015

Verslag. Stichting Gitaristenkring Suriname. Bezoek concertgitarist / docent Enno Voorhorst. Periode: 28 februari - 9 maart 2015 Verslag Bezoek concertgitarist / docent Enno Voorhorst Periode: 28 februari - 9 maart 2015 Stichting Gitaristenkring Suriname Ericlaan 35A, Paramaribo Telefoon: 493850 / 8760442 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

datum: pagina: 1

datum: pagina: 1 Verder genoemd als Huishoudelijk reglement van het koor Multiple Voice te Veldhoven 1. Algemeen Multiple Voice is opgericht in 2009. De eerste repetitie is op 12 november 2009. De vereniging draagt de

Nadere informatie

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 SLB eindverslag Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 Eindverslag De afgelopen periode heb ik een aantal lessen SLB gehad. Hierover ga ik een eindverslag schrijven en vertellen hoe ik de lessen

Nadere informatie

Janine Pas Zangpedagoog

Janine Pas Zangpedagoog Janine Pas Zangpedagoog Nieuw in Haarlem! Zangschool InCanto. Drievoudig gediplomeerd zangpedagoog Janine Pas opent haar nieuwe zangpraktijk in Haarlem. Zangschool InCanto verzorgt uw: Privé- duo- en groepslessen

Nadere informatie

HANDLEIDING. Lookalike

HANDLEIDING. Lookalike HANDLEIDING Lookalike Lucienne van Kampen, projectleider samenlevingsopbouw Buurtwandeling Initiatief van de buurt, de Baarsjes in Amsterdam, waarbij buurtbewoners laten zien welke plekken en eigen verhalen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE Artikel: De Vereniging Gemengd Koor Spijkenisse vindt haar grondslag in de Statuten. Het Subkoor In Between is een onderdeel van het Gemengd Koor Spijkenisse

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag 2014

Inhoudelijk jaarverslag 2014 Inhoudelijk jaarverslag 2014 INHOUD Inleiding 1. Organisatie van de Van der Leeuwstichting 2. Activiteiten van de Van der Leeuwstichting 3. Samenwerkingen van de Van der Leeuwstichting Inleiding Vanaf

Nadere informatie

Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor

Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor Mijn AGOK Het Agok is een laagdrempelig koor, waar plezier in het zingen met elkaar op de eerste plaats komt. Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor Dit introductieboekje is bedoeld

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland

Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland Wat is Westland Cultuurweb? In 2013 opgericht Op initiatief van de gemeente Zelfstandige en onafhankelijke stichting Raad van Toezicht en directeur-bestuurder

Nadere informatie

Van het bestuur. Jawel daar zijn we weer! Na een uitbundige. karaoke, een gezellige en. muzikale bbq en 2 maanden zomerstop,

Van het bestuur. Jawel daar zijn we weer! Na een uitbundige. karaoke, een gezellige en. muzikale bbq en 2 maanden zomerstop, Seizoen 7 nummer 1 September 2012 Van het bestuur Jawel daar zijn we weer! Na een uitbundige karaoke, een gezellige en muzikale bbq en 2 maanden zomerstop, is het nieuwe zingseizoen weer een feit. Een

Nadere informatie

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine HVT Nieuws - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Van de redactie

Nadere informatie

Strategie Beleidsplan Valley Voices Vocal Group

Strategie Beleidsplan Valley Voices Vocal Group Bijlage 5 Strategie Beleidsplan 2013-2015 Valley Voices Vocal Group STRATEGIE Wie willen we zijn? Waar willen we aan voldoen? Waar staan we voor? Welk ideaalbeeld hebben we voor ogen? Wat zijn de langere

Nadere informatie

Op woensdag 18 juni 2008 werd traditioneel de afsluiting van het repetitiejaar gevierd in de Nederlands Hervormde Kerk van Oosterzee.

Op woensdag 18 juni 2008 werd traditioneel de afsluiting van het repetitiejaar gevierd in de Nederlands Hervormde Kerk van Oosterzee. Afsluiting repetitiejaar Lemster Mannenkoor 2007-2008. Op woensdag 18 juni 2008 werd traditioneel de afsluiting van het repetitiejaar 2007-2008 gevierd in de Nederlands Hervormde Kerk van Oosterzee. Nederlands

Nadere informatie

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 (te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 20 mei 2015 www.tegekkekerk.nl www.facebook.com/gekkekerk info@tegekkekerk.nl Een weekend vol optredens, workshops, inspiratie, dichters, maaltijden, verdieping en

Nadere informatie

voor: alle kinderen van 4 t/m 12 jaar van: God Kinderfeest

voor: alle kinderen van 4 t/m 12 jaar van: God Kinderfeest voor: alle kinderen van 4 t/m 12 jaar van: God Kinderfeest KINDERFEEST VOOR ALLE KINDEREN VAN 4 T/M 12 JAAR Heb jij wel eens meegemaakt dat je iets kwijt was? Je lievelingsknuffel of die mooie speelgoedauto?

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection 1 Beste docent, Binnenkort gaat u samen met uw klas naar de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection. Deze lesbrief

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT SHANTYKOOR DE BIESBOSCH ARTIKEL 1. Het verenigingsjaar en het boekjaar vallen samen met het kalenderjaar. FINANCIEN ARTIKEL 2. De contributie van de leden wordt jaarlijks op een

Nadere informatie

Wat houdt het programma van de theaterklas in? In de theaterklas werken we met lesmodules die telkens een periode van vier weken omvatten. De lessen b

Wat houdt het programma van de theaterklas in? In de theaterklas werken we met lesmodules die telkens een periode van vier weken omvatten. De lessen b Theaterklas Wat houdt het programma van de theaterklas in? In de theaterklas werken we met lesmodules die telkens een periode van vier weken omvatten. De lessen beginnen steeds met fysieke oefeningen,

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 22-12 13.00-15.00 uur Scoutinggroep Sint- Tarcisius Rosmalen 14.00-15.00 uur Een luisterend oor / Op verhaal

Nadere informatie

Chr. vrouwenkoor. Jaarrekening 2013. Jaarrekening 2013 Sola Gratia

Chr. vrouwenkoor. Jaarrekening 2013. Jaarrekening 2013 Sola Gratia Chr. vrouwenkoor Jaarrekening 2013 1 Inhoudsopgave Balans... 3 Staat van baten en lasten... 4 Toelichting op de balans... 5 Toelichting op de staat van baten en lasten... 6 Overige... Bijlage I Begroting

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juli dameskoor BINAEH ZUUVER. Secr. Isaak Beeckmanstraat DD Middelburg. Van de voorzitter,

NIEUWSBRIEF juli dameskoor BINAEH ZUUVER. Secr. Isaak Beeckmanstraat DD Middelburg. Van de voorzitter, NIEUWSBRIEF juli 2018 50+ dameskoor BINAEH ZUUVER Secr. Isaak Beeckmanstraat 12 4336 DD Middelburg 0118 629050 Van de voorzitter, Lastig hoor, een stukje schrijven als je de laatste tijd meer af- dan aanwezig

Nadere informatie

1. Visie op cultuureducatie... 1. 2. Cultuureducatie binnen de programmering... 4. 3. Culturele activiteiten buiten de programmering...

1. Visie op cultuureducatie... 1. 2. Cultuureducatie binnen de programmering... 4. 3. Culturele activiteiten buiten de programmering... Inhoud 1. Visie op cultuureducatie... 1 2. Cultuureducatie binnen de programmering... 4 3. Culturele activiteiten buiten de programmering... 5 4. De volgende culturele instellingen leveren een bijdrage

Nadere informatie

Je creëert en produceert zelfstandig en in opdracht. Je stelt doelen, neemt de verantwoordelijkheid en streeft naar het beste resultaat

Je creëert en produceert zelfstandig en in opdracht. Je stelt doelen, neemt de verantwoordelijkheid en streeft naar het beste resultaat 08720 Artiest muziek 10-04-2008 08:37 Pagina 1 werkproces 1 1 2 3 4 5 6 Werken als muzikant Artiest Muziek Wat laat je zien? Je creëert en produceert zelfstandig en in opdracht Je zet ideeën om in concepten

Nadere informatie

Jongerenkoor PaMa wordt 50 jaar

Jongerenkoor PaMa wordt 50 jaar Jongerenkoor PaMa wordt 50 jaar Jongerenkoor PaMa viert dit jaar haar 50-jarig bestaan en dat wordt op 18 maart groots gevierd met een reünie in de Antonius Abt. Zowel huidige als oud-leden werken er momenteel

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan De leerdoelen Leerdoel 1 Producer Tijdens het project van de verdieping wil ik graag meer kennis opdoen over de productie van een film. Tijdens mijn stage heb ik al verschillende

Nadere informatie

Reglement. (theater-)koor-onomatopee. Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam

Reglement. (theater-)koor-onomatopee. Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam (theater-)koor-onomatopee Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

Theatergroep Locals. www.tgthelocals.com. Lesbrief

Theatergroep Locals. www.tgthelocals.com. Lesbrief Theatergroep Locals www.tgthelocals.com Lesbrief 1. Over de voorstelling De vader van Polle is ooit met de noorderzon vertrokken. Daarom denkt ze dat haar vader ontdekkingsreiziger is en dat zijn schip

Nadere informatie

AGENDA MEDEDELINGEN. Stichting Vrienden HSV: Nieuwe keyboards voor juf Floor. Borrel stichting Vrienden HSV. de HSV. Vast noteren: Do 10 dec

AGENDA MEDEDELINGEN. Stichting Vrienden HSV: Nieuwe keyboards voor juf Floor. Borrel stichting Vrienden HSV. de HSV. Vast noteren: Do 10 dec Vrijdag 2 oktober 2015 week 40 AGENDA Ma 5 oktober Vrij 6 nov 20.00 uur Vast noteren: Do 10 dec Dag van de Leraar Stichting Vrienden van de HSV-borrel op de HSV. ALV MEDEDELINGEN Stichting Vrienden HSV:

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

KvK nr: SOKKENBUURT ZEEMANSKOOR Banknr: t.n.v. Sokkenbuurt Opgericht

KvK nr: SOKKENBUURT ZEEMANSKOOR Banknr: t.n.v. Sokkenbuurt Opgericht INFORMATIE VOOR LEDEN SOKKENBUURT ZEEMANSKOOR. 1 Om je zo goed mogelijk te informeren over de gang van zaken in het koor ontvang je van ons deze informatiebrief. Daarbij zijn een aantal bijlagen gevoegd.

Nadere informatie

1. Opening Joke opent om Mededelingen - 3. Vaststelling agenda: Toegevoegd: 10e openbare repetitie 10a evaluatie Alfred

1. Opening Joke opent om Mededelingen - 3. Vaststelling agenda: Toegevoegd: 10e openbare repetitie 10a evaluatie Alfred Notulen Bestuursvergadering Valley Voices d.d. 9 april 2015 Aanvang 19.45 uur bij Ineke van Riet Paap Aanwezig : Ineke vrp, Toos H, Joke P, Emma D, Corrie B Afwezig: Coby 1. Opening Joke opent om 19.55

Nadere informatie

Reflectieverslag mondeling presenteren

Reflectieverslag mondeling presenteren Reflectieverslag mondeling presenteren Naam: Registratienummer: 900723514080 Opleiding: BBN Groepsdocente: Marjan Wink Periode: 2 Jaar: 2008 Inleiding In dit reflectieverslag zal ik evalueren wat ik tijdens

Nadere informatie

Rhedelijk Cultureel. Leerplan. September 2015

Rhedelijk Cultureel. Leerplan. September 2015 Rhedelijk Cultureel Leerplan September 2015 1 Inhoudsopgave 1. Ter inleiding 3 2. Missie en visie 4 2.1 Missie 2.2 Visie 2.3 Doelstellingen 2.4 Werkwijze 3. Uitgangspunten en kwaliteitsbeleid 5 3.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

Strategie-Beleidsplan Valley Voices Vocal Group

Strategie-Beleidsplan Valley Voices Vocal Group Bijlage 4 Strategie-Beleidsplan 2015-2017 Valley Voices Vocal Group STRATEGIE Wie willen we zijn? Waar willen we aan voldoen? Waar staan we voor? Welk ideaalbeeld hebben we voor ogen? Wat zijn de langere

Nadere informatie

MEIKE GOOYER. aandachtspunten wat is goed, waar kun je aan werken. Student zelfreflectie

MEIKE GOOYER. aandachtspunten wat is goed, waar kun je aan werken. Student zelfreflectie Minor Interdisciplinaire Projecten 2013/14 beoordeling: semester 2, productie Mundial of Etern datum: 30.06.2014 docent/beoordelaar: de Lange, van Loon, Prins, Jan Grolleman MEIKE GOOYER gebied Idee aandachtspunten

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 22-12 13.00-15.00 14.00 15.00 Optreden Big Late Tiny Scoutinggroep Sint- Tarcisius Rosmalen 14.00-15.00

Nadere informatie

Zaterdag 19 en zondag 20 juni 2010 Cd-opname Vocaal Ensemble Kerkrade

Zaterdag 19 en zondag 20 juni 2010 Cd-opname Vocaal Ensemble Kerkrade Zaterdag 19 en zondag 20 juni 2010 Cd-opname Vocaal Ensemble Kerkrade Eind 2009 werd binnen het bestuur van het Vocaal Ensemble Kerkrade besloten om een langgekoesterde droom uit te laten komen: onze eerste

Nadere informatie

INFO-BOEKJE Seizoen

INFO-BOEKJE Seizoen INFO-BOEKJE Seizoen 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Doelstelling 4 Geschiedenis 4 Repetities 4 Organisatie 5 KNZV 5 Concerten 6 Lidmaatschap 7 Afmelding 8 Kleding 8 Ledenvergadering 9 Website 9 Huisregels

Nadere informatie

Houts Gemengd Koor. Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

Houts Gemengd Koor. Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning Dinsdag 7 juni 2016. Houts Gemengd Koor OPGERICHT 16 MEI 1916 Secretariaat: Hans van Langeveld, Windmolenstraat 62, 5706 AS Helmond tel 0492-520383 mail: h.vanlangeveld@chello.nl Onderscheiden met de Koninklijke

Nadere informatie

Wie is ROPE theater op maat?

Wie is ROPE theater op maat? Wie is ROPE theater op maat? De basis van ROPE bestaat uit Roel Pot en Peter Douw. In 1989 ontmoetten zij elkaar voor het eerst, uiteraard..op het toneel. En nu jaren later zijn ze nog steeds bij elkaar.

Nadere informatie

nieuwsbrief Van de directie Schooljaar nummer 5 Kerstmarkt 2 Even voorstellen Nieuwe baan Buitenschoolse opvang Vanuit de MR

nieuwsbrief Van de directie Schooljaar nummer 5 Kerstmarkt 2 Even voorstellen Nieuwe baan Buitenschoolse opvang Vanuit de MR nieuwsbrief Schooljaar 2018 2019 nummer 5 Van de directie Van de directie 1 Kerstmarkt 2 In dit nummer: Nieuwe baan Even voorstellen Buitenschoolse opvang Vanuit de MR Interessante informatie: 3 4 5 4

Nadere informatie

CantaYoung, laat kinderen zingen in Kerkrade - projectplan -

CantaYoung, laat kinderen zingen in Kerkrade - projectplan - , laat kinderen zingen in Kerkrade - projectplan - 1 Inleiding Het project streeft ernaar dat kinderen in Kerkrade (weer) gaan zingen. Daartoe worden schoolkoren opgericht in de basisscholen en wordt er

Nadere informatie

Bontje, de poes van de molen groep 3/4

Bontje, de poes van de molen groep 3/4 Verhalend ontwerp over Olie- en Korenmolen Woldzigt in Roderwolde Bontje, de poes van de molen groep 3/4 Episode 1: Bontje, de poes van de molen Bontje is een lieve poes. Ze woont in een molen en is van

Nadere informatie

BENCHMARKRAPPORT 2018 JEUGDPOPKOOR ZINGE! - HENDRIK-IDO-AMBACHT - CULTUURVERENIGING

BENCHMARKRAPPORT 2018 JEUGDPOPKOOR ZINGE! - HENDRIK-IDO-AMBACHT - CULTUURVERENIGING BENCHMARKRAPPORT 2018 JEUGDPOPKOOR ZINGE! - HENDRIK-IDO-AMBACHT - CULTUURVERENIGING HOOFDSTUK 1: INLEIDING Jeugdpopkoor Zinge! heeft deelgenomen aan de Verkiezing Vereniging van het Jaar 2018. Bij het

Nadere informatie

STICHTING DE LICHTING MUZIEK THEATER

STICHTING DE LICHTING MUZIEK THEATER STICHTING DE LICHTING MUZIEK THEATER DANS BELEIDSPLAN 2014-2017 Inleiding Stichting de Lichting is opgericht in 1986 en heeft als algemene doelstelling het stimuleren van podiumkunsten, en het verrichten

Nadere informatie

De Strip. Fris je geheugen op. www.prismaproject.nl

De Strip. Fris je geheugen op. www.prismaproject.nl www.prismaproject.nl Fris je geheugen op De Strip In het voorjaar van 2002 startte in een voormalige winkelgalerij in de Vlaardingse Westwijk het kunstproject De Strip. Dit project was een initiatief van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1 Het Bestuur 1. De algemene dagelijkse leiding berust bij het bestuur. 2. Bij tussentijdse aftreding van een bestuurslid blijft deze in functie, tot in de vacature is voorzien, tenzij overmacht

Nadere informatie

Algemene regels over het lidmaatschap

Algemene regels over het lidmaatschap HUISHOUDELIJK REGLEMENT KAMERKOOR TON sur TON Dit Huishoudelijk Reglement vult de Statuten van de Vereniging Kamerkoor Ton sur Ton aan. Artikel 1 De vereniging heeft gemiddeld 30 tot maximaal 35 zingende

Nadere informatie

UITNODIGING. Het bestuur. Vriendenbrief nr.5 van het schipperskoor de Maessanghers. 1*)Waar in deze nieuwsbrief wordt geschreven

UITNODIGING. Het bestuur. Vriendenbrief nr.5 van het schipperskoor de Maessanghers. 1*)Waar in deze nieuwsbrief wordt geschreven Vriendenbrief nr.5 van het schipperskoor de Maessanghers Uitgave: december 2018. Na een beknopte update van belangrijke gebeurtenissen, die medio dit jaar aan u werd toegezonden ontvangt u nu onze vijfde

Nadere informatie

Daar zijn we weer met het Klinkertje! De brief met alle nieuwtjes, berichtjes en natuurlijk de agenda update.

Daar zijn we weer met het Klinkertje! De brief met alle nieuwtjes, berichtjes en natuurlijk de agenda update. april 2015 Daar zijn we weer met het Klinkertje! De brief met alle nieuwtjes, berichtjes en natuurlijk de agenda update. Paaseitjes Actie De paaseitjes actie was dit jaar weer een groot succes! Met veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Samen het leven omarmen

Samen het leven omarmen Samen het leven omarmen Amstelstraat 112 5626 BH Eindhoven - Acht T. 040-262 12 65 E. antonius@zorggroepsintmaarten.nl samen het leven omarmen Welkom. Samen het leven omarmen 03 Antonius in Acht is een

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Blue Planet Harp Ensemble. Jaarverslag 2014

Stichting Vrienden van het Blue Planet Harp Ensemble. Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 Algemeen De Stichting Vrienden van het Blue Planet Harp is opgericht op 10 januari 2012 De Stichting heeft ten doel het ondersteunen van ensembles en andere muziekuitingen met name gericht

Nadere informatie

Verslag naar aanleiding van de inventarisatie onder koorleden. Aanleiding

Verslag naar aanleiding van de inventarisatie onder koorleden. Aanleiding Verslag naar aanleiding van de inventarisatie onder koorleden Aanleiding In het voorjaar van 2009 is tijdens een bespreking tussen enkele leden van de muziekcommissie en het bestuur gesproken over het

Nadere informatie

Uitvinders. max 70 kinderen per voorstelling. Beschikbaarheid: vanaf september 2015. boekingen@willemijndeweerd.nl

Uitvinders. max 70 kinderen per voorstelling. Beschikbaarheid: vanaf september 2015. boekingen@willemijndeweerd.nl Uitvinders Uitvinders is een voorstelling die gaat over ontdekken en het doen van proeven. Tijdens de voorstelling komt Willemijn erachter dat ze al haar instrumenten is vergeten. En Marieke had nou net

Nadere informatie

Een MultiCulti kinderkoor voor Leeuwarden: Help mee!

Een MultiCulti kinderkoor voor Leeuwarden: Help mee! Een MultiCulti kinderkoor voor Leeuwarden: Help mee! Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 1.1. AANLEIDING... 3 1.2. DOELSTELLING... 4 2. ACHTERGRONDINFORMATIE... 6 2.1. STICHTING ALL FOR ONE... 6 2.2. INITIATIEFNEMERS...

Nadere informatie

MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN

MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN VERKORTE VERSIE BELEIDSPLAN 2013 MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN VERKORTE VERSIE BELEIDSPLAN 2013 INHOUD: 1 Oorsprong 2 Uitgangspunten 3 Huidige Situatie 4 Aandachtspunten

Nadere informatie

UCK Bedrijfs aanbod. Creatief zakelijk aanbod onder de Dom. UCK.nl/zakelijk

UCK Bedrijfs aanbod. Creatief zakelijk aanbod onder de Dom. UCK.nl/zakelijk UCK Bedrijfs aanbod Creatief zakelijk aanbod onder de Dom UCK.nl/zakelijk Wil je voor de verandering met je team of organisatie buiten de deur geïnspireerd, uitgedaagd en geprikkeld worden? Kom dan naar

Nadere informatie

Zanggroep KWINT 2015-2020

Zanggroep KWINT 2015-2020 Zanggroep KWINT 2015-2020 Een beleidsnotitie over visie en doelen Loon op Zand, juli 2015 Bestuur zanggroep Kwint Inleiding De beleidsnotitie 2013-2015 loopt af, reden om een nieuwe beleidsnotitie te schrijven

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 Jaargang 6 februari 2019

Nieuwsbrief 2 Jaargang 6 februari 2019 Nieuwsbrief 2 Jaargang 6 februari 2019 Voorwoord Het was winter, het heeft gesneeuwd en de slee kon uit de schuur gehaald worden. Het was niet echt veel en maar 1 dag, maar hier en daar stond een sneeuwpop(je).

Nadere informatie

Drukte bij de molen groep 5/6

Drukte bij de molen groep 5/6 Verhalend ontwerp over Olie- en Koren Woldzigt in Roderwolde Drukte bij de groep 5/6 Episode 1: Mensen rond 1900 De leerkracht laat een oud kistje of blikje zien. Daarin zitten allemaal kaartjes. Op die

Nadere informatie

Bevrijdingsfestival Overijssel

Bevrijdingsfestival Overijssel Bevrijdingsfestival Overijssel Activiteitenplan 2018 21-8-2017 Inleiding Zwolle, augustus 2017 In dit activiteitenplan leest u onze plannen voor de 28 e editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar!

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar! Nieuwsbrief December De laatste maand van het jaar is begonnen. Een periode die bol staat van de bijzondere gebeurtenissen op school. Afgelopen week bezocht Sinterklaas onze school en nu maken we ons op

Nadere informatie

Beroepsproduct 4D. Schoolsportclinic. René Rosalina. Groep 3. Groep 5. Groep 5-6

Beroepsproduct 4D. Schoolsportclinic. René Rosalina. Groep 3. Groep 5. Groep 5-6 Beroepsproduct 4D Schoolsportclinic Groep 3 Groep 5 Groep 5-6 Naam: Klas: LBB: Koen de Jong LOBOS 3a René Rosalina 0 Inleiding Samen met Carlos Chala hebben wij een schoolsportclinic georganiseerd voor

Nadere informatie

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia BELANGRIJK Gegeven antwoorden worden strikt vertrouwelijk en naamloos verwerkt. Deelname aan de enquête is anoniem. Wil je echter kenbaar maken waar je voor

Nadere informatie

Shantyfestival Maritiem Dokkum 2012

Shantyfestival Maritiem Dokkum 2012 Shantyfestival Maritiem Dokkum 2012 Zaterdag 16 juni 2012 de Dokkum is verheugd u uit te nodigen deel te nemen aan het tweede Shantyfestival Maritiem 2012. Na dat in 2008 het festival een groot succes

Nadere informatie

VERHALEN VOOR IEDEREEN

VERHALEN VOOR IEDEREEN VERHALEN VOOR IEDEREEN ambitie 2018-2022 Verhalen maken nieuwsgierig. Op onze podia worden talloze verhalen verteld; in toneelstukken, concerten en dansvoorstellingen. Oude klassieke verhalen, actuele

Nadere informatie

CMD AAN PROCESVERSLAG

CMD AAN PROCESVERSLAG CMD AAN PROCESVERSLAG Team: One Soul Teamnummer: 01 zwart Teamleden: Wesley Versteegen, Arjen Tienkamp, Zenja Gammer, Emir Bajric, Cynthia van Asperen Website: http://stap.iam.hva.nl/~tienkaa001/cmdaan/

Nadere informatie

NIEUW NEDERLANDS MANNENKOOR

NIEUW NEDERLANDS MANNENKOOR NIEUW NEDERLANDS MANNENKOOR Secretariaat: Gevestigd te: Lansingerland K. Wieske Gerberasingel 64 KvK nummer: 70917752 2651 XX Berkel en Rodenrijs Bank: NL 03 RABO 0192 038 370 Tel: 010 511 6387 / 06 151

Nadere informatie

Ons theaterwoordenboek

Ons theaterwoordenboek Ons theaterwoordenboek Soorten theater 1. een soort theater dat uitgevonden is door de Romeinen i 2. woorden zeggen of noten spelen die niet van tevoren zijn bedacht of opgeschreven i i i 3. gebarenspel

Nadere informatie

Verder dien je het aanmeldingsformulier geheel in te vullen. Zie achteraan dit document.

Verder dien je het aanmeldingsformulier geheel in te vullen. Zie achteraan dit document. Doe mee met de #3fm #DJ #Talentschool 2013-2014 Op 22 juni 2013 start een nieuwe serie van 3 workshops onder leiding van Timo Komst. Je kan je hiervoor vanaf nu aanmelden. De workshops worden gegeven in

Nadere informatie

Beleidsplan opleidingen Levenslust

Beleidsplan opleidingen Levenslust Beleidsplan opleidingen Levenslust Algemeen doel Het ontwikkelen en/of in stand houden van een dynamische muziekvereniging door de leerlingen zo goed en doeltreffend mogelijk op te leiden voor het instrument

Nadere informatie

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari Nieuwsbrief Podium van de Stad Januari & Februari Januari 2015 Een nieuw jaar dat rustig van start ging voor het Podium van de Stad. Deze maand stond voornamelijk in het teken van Lunchconcerten. Studenten

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering Eemnesser Popkoor Dijksound

Notulen bestuursvergadering Eemnesser Popkoor Dijksound Notulen bestuursvergadering Eemnesser Popkoor Dijksound Datum : donderdag 30 maart 2017 Tijd : 20.00 uur Plaats : bij Carla (Ijsbaankade 193 Huizen) Aanwezig : Carla, Willeke, Erik, Heleen & Petra Afwezig

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! collectieve vrije dagen hele dag namiddag vrijdag 13 03 2015 1 2 3 4 5 vrijdag 22 05 2015 1 5 vrijdag 10 07 2015 1 2 3 4 5 OPEN MORGEN op woensdag 4 maart a.s. van 09.00 11.30

Nadere informatie

Audiovisuele Hulpmiddelen. Enquête KNZV Limburg september 2014

Audiovisuele Hulpmiddelen. Enquête KNZV Limburg september 2014 Audiovisuele Hulpmiddelen Enquête KNZV Limburg september 2014 Inleiding In september 2014 is door KNZV Limburg een enquête formulier inzake een inventarisatie audiovisuele hulpmiddelen ter ondersteuning

Nadere informatie