Nieuwsbrief Marenland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Marenland"

Transcriptie

1 Publicatie voor bewoners van woningen van Nummer 10, december 2010 Onderwerpen - Kennismaken met de buurtagenten - Hoogste punt NOVO Overdiep - Brede School Opwierde - Seniorencomplex G. van Saksenlaan gereed - Terug naar LTS - Geheel vernieuwde website - Wintertips Beste huurders, In 2010 kon 38 huurders blij maken met een nieuwe woning. Ook dit jaar lag het zwaartepunt van de nieuwbouw weer in Appingedam. In de wijk Opwierde in Appingedam werden in totaal 27 woningen opgeleverd. Verder verhuisden de eerste bewoners naar hun nieuwe appartementen in het complex de Ambachtsschool in Uithuizen. Maar meer in het oog lopend is het aantal huurwoningen waarvan de bouw in 2010 gestart is en die in 2011 gereed zal komen: totaal 119! In Appingedam 42 zorgwoningen in het Bruggenhoofd op Overdiep en 45 huurappartementen en een aantal winkels in het Hart van Opwierde en in Uithuizen 42 koop- en huurappartementen aan de Havenweg/Cohenstraat. En dan heb ik nog niet eens de bouw van 60 koopwoningen in het Middenschip in Appingedam genoemd. Als woningcorporatie merken wij aan de teruglopende verkoop van onze woningen dat het minder goed gaat met de economie. De verkoop van de woningen is nodig om de herstructurering te financieren. Omdat wij nu woningen verhuren die we eigenlijk hadden willen verkopen, krijgen we op korte termijn minder inkomsten dan waar wij op gerekend hadden. En dat betekent dat we sommige plannen in de ijskast moeten zetten, omdat ook wij ons geld maar één keer kunnen uitgeven. Zo hebben we helaas de bouw van de nieuwbouwvleugel bij de LTS in Uithuizen voorlopig moeten uitstellen, net als de bouw van ons nieuwe kantoor. Willie Dieterman Toch zie ik de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Ook al omdat we samen met de gemeentes en collega-corporaties in ons werkgebied bezig zijn met een plan voor wonen en leefbaarheid. Het is goed dat wij de handen ineen slaan. Want voor goed wonen in een prettige en veilige omgeving blijven wij ons ook in moeilijke tijden inzetten. Tot slot wil ik u graag, ook namens alle medewerkers van, fijne Kerstdagen en een goed en gezond 2011 toewensen. Willie Dieterman Directeur-bestuurder

2 december 2010 Hoogste punt NOVO op Overdiep Even Kennis maken met... Herman Jansen en Hans Bolt De buurtagent: Hans Bolt Hans Bolt en zijn collega Herman Jansen zijn de buurtagenten in Appingedam. Bolt is in principe verantwoordelijk voor Opwierde, zijn collega voor de rest van Appingedam. De werkzaamheden van de buurtagenten zijn heel divers en gaan van overleggen en bemiddelen tot handhaven. Toekomstige bewoner Jacob de Groot De nieuwbouw op het Overdiep vordert gestaag. Op 10 november werd het hoogste punt van het gebouw voor NOVO Overdiep bereikt, het gebouw tussen Albert Heijn en de brug. Dit werd feestelijk gevierd met de bewoners die er gaan wonen. Op de locatie komen achttien huurappartementen voor ouderen met een zorgindicatie; die worden verhuurd door zorggroep Fivelland. Daarnaast worden er 24 zorgappartementen gebouwd voor cliënten van NOVO. Dat worden acht zelfstandige woningen op de begane grond die uitkijken op het Nieuwe Diep. Daarboven komen woningen voor twee groepen van acht bewoners, met een gemeenschappelijke huiskamer. Naar verwachting worden de appartementen voor de zomer opgeleverd. Wij houden ons als buurtagent met name bezig met de langlopende zaken. In deze tijd zijn we druk bezig om de overlast rond Oud en Nieuw zoveel mogelijk te beperken. We wijzen bewoners en aannemers erop dat ze hun spullen goed moeten beschermen, om ellende rond de jaarwisseling te voorkomen. Wij hebben veel contacten met bewoners in de buurt, daardoor weten we goed wat er leeft onder de mensen. Wij zijn er niet alleen om te handhaven als de regels worden overtreden. Een goed contact met de bewoners en het bemiddelen bij klachten is minstens zo belangrijk. Doordat we de buurt en de mensen kennen, kunnen we vaak voorkomen dat zaken uit de hand lopen. We hebben regelmatig overleg met en hulpverleningsinstanties zoals de Volkskredietbank, maatschappelijk werk en de gemeente. Als er zich een probleem voordoet, overleggen we over mogelijke oplossingen en kijken we wie dit het beste kan oppakken. Zo zorgen we ervoor dat de bewoners zo goed mogelijk geholpen worden. Bijvoorbeeld bij het wegwerken van schulden of het voorkomen van overlast. Die hulp is niet vrijblijvend, kan aanvullende voorwaarden in het huurcontract opnemen om problemen in de toekomst te voorkomen. Hoe de samenwerking verloopt vat Hans Bolt samen in een voorbeeld. Woongroep Marenland had een bewoner die veel overlast veroorzaakte, maar waar ze geen contact mee konden krijgen. Toen ben ik er langs gegaan en na mijn roffel op de deur deed hij wel open. Hij was in de war en flink vervuild. Binnen een paar weken kreeg hij psychiatrische thuiszorg en is zijn woning schoongemaakt en geschilderd. Dat kun je doen door je goede contacten. Inmiddels gaat het een stuk beter met hem. En daardoor houd ik dus plezier in mijn werk!.

3 Appingedam Opwierde Plannen Brede School Appingedam enthousiast ontvangen Impressie Brede School Twee jaar geleden stemde de gemeenteraad van Appingedam in met de bouw van een Brede School in het nieuwe Hart van Opwierde. Sindsdien is er veel gebeurd. De Brede School in Appingedam wordt een combinatie van drie basisscholen. Ook de kinderopvang van Kids2B, het Ouder-Kindcentrum en de peuteropvang van de ASWA krijgen er een ruimte. De school wordt het centrum voor kinderen van 0 tot 13 jaar in Opwierde. Het gebouw is ontworpen door architectuurstudio Herman Hertzberger, dat al veel scholen heeft ontworpen. wordt de eigenaar van het gebouw. is samen met betrokken partijen aan de slag gegaan met de wensenlijsten van alle organisaties. Frank van der Staay, projectleider bij : Daarna hebben we samen de architect uitgezocht. Die ging aan de slag en hij kwam met een compact en praktisch ontwerp. Aan de buitenkant zijn het drie scholen met ieder een eigen ingang. In het hart van het gebouw zijn de gemeenschappelijke voorzieningen zoals de speel- en de gymzalen, de bibliotheek en de zorg- en welzijnsruimtes. Daar komen het Ouder-Kindcentrum en de ouderbegeleiding Op Stap. De indeling van het gebouw is flexibel zodat, als het aantal kinderen terugloopt, de ene organisatie ruimtes van de andere kan overnemen. We hebben het ontwerp in het najaar gepresenteerd aan de gebruikers, de buurt en de gemeenteraad, die allemaal erg tevreden waren over het resultaat. Om plaats voor de school te maken moet er een aantal woningen gesloopt worden. Een deel van de bewoners gaat naar de nieuwbouw in het Martinicomplex, anderen verhuizen volgende zomer naar de nieuwbouw boven de winkels in het nieuwe Hart van Opwierde. Als alles volgens verwachting verloopt, kunnen de kinderen eind 2012 naar hun nieuwe school. Laatste gezinswoningen project De Rank / Patrimoniumstraat Half september werden bij zeven huurovereenkomsten voor nieuwbouwwoningen in Opwierde getekend. De woningen staan aan de Rank en de Patrimoniumstraat. Het zijn de laatste woningen in het plan, waarmee dit project is afgerond. Er is een groot aantal eengezinswoningen gebouwd, wat de wijk een geheel nieuw aanzicht gegeven heeft. Momenteel is druk bezig met de tweede fase van de vernieuwing van Opwierde, met onder andere de bouw van het winkelcentrum, de Brede School en de appartementen aan de G. van Saksenlaan. Elders in deze Nieuwsbrief leest u daar meer over.

4 december 2010 Kijken en meten Mevrouw van der Werf, één van de nieuwe bewoners Tijdens een meetmiddag kunnen bewoners alvast hun nieuwe woning opmeten, zodat ze gordijnen en vloerbedekking kunnen bestellen. Van die mogelijkheid werd enthousiast gebruik gemaakt. Samen met hun familieleden kwamen de nieuwe bewoners, uitgerust met centimeter en rolmaat, hun nieuwe woning bekijken. Ze werden hartelijk verwelkomd door drie medewer- Seniorenappartementen G. van Saksenlaan in Appingedam gereed Aan de G. van Saksenlaan is het afgelopen jaar hard gewerkt aan de bouw van twintig appartementen in twee torentjes. In onderstaand artikel leest u meer over de manier waarop het complex in gebruik genomen is. Meetmiddag voor bewoners Het was gezellig druk toen de nieuwe bewoners half oktober voor het eerst hun appartement aan de G. van Saksenlaan in Appingedam konden bekijken. De appartementen waren nog niet helemaal af, maar een paar weken voordat de bewoners de sleutel kregen, organiseerde een meetmiddag. kers van : Jo-Ann Eskak, Brigitte Stoppels en opzichter Rieks Heins, die klaar stonden om alle vragen die bewoners hadden, te beantwoorden. Het was de eerste keer dat de bewoners daadwerkelijk in hun eigen woning konden rondlopen en de details van de woning konden zien en ervaren. Op een bouwtekening of van de buitenkant is het voor veel bewoners toch moeilijk om een indruk te krijgen van de hoogte van de ramen, de oppervlakte van de kamers en het uitzicht. Wat een mooie grote woonkamer, was de opmerking die die middag het meest te horen was. Sommige bewoners hadden nog wat moeite om te doorgronden hoe het appartement in elkaar zat. Zij waren oprecht verbaasd toen ze een deur openden en onverwacht weer in de woonkamer stonden, wat voor veel hilariteit zorgde.

5 Mevrouw van der Werf ondertekent haar huurcontract te realiseren. Zo is twee keer verhuizen niet nodig. Voor de Molukse ouderen is de gemeenschap van groot belang, daarom wilden ze ook in de nieuwbouw (weer) bij elkaar wonen. Mevrouw L. Ismail-Legijo Uit de dromerige blikken en enthousiaste opmerkingen was op te maken dat de bewoners de nieuwe inrichting al helemaal voor zich zagen. Eén bewoner ging meteen door naar de woninginrichter om de vloerbedekking te bestellen. Inmiddels hebben de bewoners de sleutel van hun woning gekregen en zijn de meeste verhuizingen achter de rug. 20 appartementen Het complex bestaat uit 20 appartementen, waarvan een deel wordt bewoond door Molukse ouderen die tot voor kort in de Adamistraat woonden. Vooral voor de bewoners van de eerste generatie kwam de verhuizing naar een gelijkvloerse woning op een goed moment, aangezien van plan is de woningen aan de Adamistraat te slopen om daar nieuwbouw Dagopvang In het complex huurt zorggroep Fivelland een ruimte waar zij in nauwe samenwerking met de gemeente Appingedam en de ASWA een dagopvang gevestigd heeft. Deze is voorlopig een dag (in de toekomst wellicht twee dagen) per week geopend en bestemd voor Molukse ouderen met een zorgindicatie. Vijf cliënten wonen in het complex, de overigen komen uit de (wijde) omgeving. Zij gingen tot voor kort naar de dagopvang voor de Molukse ouderen in het ASWA-gebouw. Er wordt nog onderzocht of het wenselijk en mogelijk is om ook voor andere doelgroepen dagopvang in deze ruimte te organiseren. Molukse huiskamer Een aantal dagdelen per week, s avonds en in het weekend wordt de ruimte door zorggroep Fivelland ter beschikking gesteld aan Stichting Masohi, de belangenorganisatie van de Molukse ouderen in Appingedam. Die gaat er activiteiten voor de Molukse ouderen organiseren. Op verzoek van Fivelland en de stichting Masohi is er in de uitgebreide keuken ook een wokbrander aangebracht. Koken en samen eten zijn belangrijke aspecten in de Molukse cultuur. Aangezien de ruimte kort voor het drukken van deze nieuwsbrief in gebruik genomen is, kunnen we (nog) geen foto s van de ruimte of ervaringen van de gebruikers geven. Die houdt u in een volgende nieuwsbrief van ons tegoed.

6 december 2010 Gezellige woonbeurs Eemsmond Terug naar school Oud leerling Tiekstra terug in LTS Germon Tiekstra Niet veel mensen krijgen de kans om in de lerarenkamer van hun oude school te gaan wonen. Germon Tiekstra is een uitzondering op die regel: hij is sinds begin november de tevreden bewoner van een appartement in de Ambachtsschool in Uithuizen. Bezoekers bij stand Op 1 en 2 oktober werd in Warffum in de Roakeldaishal een woonbeurs georganiseerd. Ook was er met een stand aanwezig. Wij brachten met name de nieuwbouw in de Ambachtsschool en aan de Havenweg/Cohenstraat en de woongroep voor ouderen Warfumburen onder de aandacht. De stand van de gemeente Eemsmond trok nog meer aandacht van de bezoekers. De gemeente gaf alle bezoekers een groen appeltje met het logo van de gemeente. Een leuke en lekkere manier om de gemeente onder de aandacht te brengen. Helaas waren er wat minder bezoekers dan verwacht, maar de bezoekers die er waren hadden veel aandacht voor onze projecten, zodat het voor Woongroep Marenland toch een geslaagde beurs was. Ik begon mijn schooltijd in de Pekelder Machinefabriek. Maar na een jaar werd de nieuwe LTS in Uithuizen geopend, toen verhuisde de opleiding naar de nieuwbouw. Daar heb ik nog drie jaar op school gezeten: 2 jaar LTS timmeren en nog een jaar metselen. Op de plek waar wij nu wonen was vroeger de lerarenkamer, tegenover het tekenlokaal. Je kunt dat nog een beetje terugzien, bijvoorbeeld in de hoogte van de kamers, die zijn 3.20 meter hoog! Gelukkig is het appartement goed geïsoleerd, want anders zou het wel duur zijn in de stookkosten. Ook de grote deur aan de voorkant is nog als vroeger, net als de trap erachter. Die heeft nog dezelfde leuningen en spijlen. Vroeger schoten de jongens via de trapleuning naar beneden, wat natuurlijk niet mocht. Maar we deden het alleen als de deur van de kamer van de directeur, die er vlak naast was, dicht was, want anders zwaaide er wat! De oude deur is nu de ingang van het appartementencomplex en praktijkruimtes. Voor we hier kwamen wonen, woonden we in Uithuizermeeden. Daar heb ik mijn hele leven gewoond. We hebben tien jaar ingeschreven gestaan voor we dit appartement kregen. Door echte Meisters wordt het verhuizen naar Uithuizen gezien als emigreren, maar wij zijn erg blij met het appartement. Wij vinden het fijn dat we nu een gelijkvloerse woning hebben die met de lift bereikbaar is. Wat me meteen opviel toen ik binnenkwam is dat de afwerking prima in orde is. Als vakman let ik daar onwillekeurig toch altijd op. Alles is strak en keurig afgewerkt. Al met al is de heer Tiekstra dik tevreden met zijn nieuwe appartement, waaruit de koffie- en rooklucht van de oude lerarenkamer al lang verdwenen zijn.

7 Winter tips! Voorkom bevriezing van uw buitenkraan Sluit de buitenkraan en tap de leidingen af. Hiermee voorkomt u dat het water in de leiding bevriest, wat bij het ontdooien lekkage tot gevolg kan hebben. Zuinig stoken Zet een uur voordat u naar bed gaat de thermostaat van de verwarming op 15 à 16 graden. Als u hem nog lager zet, dan zult u de volgende dag meer gas verbruiken om de woning weer op temperatuur te krijgen. Ook door goed te ventileren kunt u gas besparen. Het verwarmen van droge lucht kost namelijk veel minder energie dan het verwarmen van vochtige lucht. Homepage nieuwe website Website Woongroep Marenland binnenkort geheel vernieuwd Zorg voor gezonde lucht in huis Veel mensen denken dat hun vochtige woning door oorzaken van buitenaf, zoals een lekkage komt. Maar dat is meestal niet zo. We produceren zelf veel vocht, bijvoorbeeld door koken, was drogen in huis, douchen, maar ook doordat wij en onze huisdieren elke dag vocht verliezen. Door niet goed te ventileren blijft dit vocht in de woning hangen. Benauwde lucht of beslagen ramen zijn duidelijke tekenen van teveel vocht in huis. Door meer te ventileren gaat de vochtige lucht de woning uit en komt er frisse lucht binnen. Vroeger, toen de woningen niet tochtdicht waren, ging dat vanzelf, nu moet u actie ondernemen. U kunt het beste twee keer per dag ( s ochtends en s avonds) twee (uitzet)raampjes ongeveer twintig minuten open zetten. Daarna kan het raam waar de wind op staat dicht. Zet tijdens het ventileren de thermostaat van uw cv op 15 graden. Bij ernstige vochtproblemen moet u de hele dag ventileren door de uitzetraampjes op een kier of de ventilatieschuif helemaal open te zetten. Vochtophoping na het koken kunt u voorkomen door de mechanische ventilatie een kwartier voor en tijdens het koken in de hoogste stand te zetten. Dan hoeft u de verwarming niet omlaag te zetten. Veel mensen slapen s nachts met het raam op een kier. Dat is een prima manier om het vocht dat u tijdens het slapen produceert af te voeren en vochtproblemen te voorkomen. Begin volgend jaar neemt de nieuwe website in gebruik. Deze bevat nuttige informatie voor huurders en woningzoekenden over en rond het huren van een woning. Voor bezoekers van de website is het belangrijk dat de informatie snel en gemakkelijk te vinden is. Daarom vindt u op de homepage drie knoppen: Ik huur een woning Ik zoek een woning: huurwoning/koopwoning Over Als u één van de knoppen aanklikt, kunt u doorklikken naar onderwerpen die onder de betreffende rubriek vallen. Op de homepage vindt u ook links naar contact, nieuws, projecten, reparatieverzoeken en de zoekfunctie. Op de website vindt u verder veel foto s van de stad en het platteland, als verbeelding van onze verbondenheid met ons werkgebied. Bekijk de nieuwe website vanaf februari: Kerstsluiting kantoren Het kantoor in Appingedam is op 24 en 31 december gesloten. Het kantoor in Uithuizermeeden is gesloten van 20 december 2010 tot 3 januari 2011.

8 december 2010 Onderhoud Hebt u reparatieverzoeken, dan lossen we die graag voor u op. U kunt tijdens kantooruren uw reparatieverzoek melden op ons storingsnummer Niet spoedeisende reparatieverzoeken kunt u ook digitaal via onze website indienen. Zie hiervoor onder het kopje service. heeft een eigen servicedienst die de meest gangbare reparaties zo snel mogelijk uitvoert. Specifieke werkzaamheden worden door derden uitgevoerd. Calamiteiten Bij calamiteiten kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week op het storingsnummer bereiken. Planmatig onderhoud Het overzicht van het planmatig onderhoud dat uitvoert, vindt u op onze website onder de button service. Postbus 27, 9900 AA Appingedam info@woongroep-marenland.nl Web: 24-uurs storingsdienst: Locatie woonwinkel Appingedam Energieweg 6, Appingedam Telefoon: Fax: Openingstijden: Maandag t/m donderdag Vrijdag uur uur uur Locatie woonwinkel Uithuizermeeden Hoofdstraat 186, Uithuizermeeden Telefoon: Fax: Openingstijden: Maandag en donderdag Woensdag uur uur Colofon Nieuwsbrief Marenland is een uitgave van over haar activiteiten. Verschijning Minimaal twee keer per jaar. Oplage 2500 exemplaren December 2010 Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Redactie Dieffenbach Communicatie en Advies, Amsterdam Eindredactie Dieffenbach Communicatie en Advies, Amsterdam Druk Zalsman, Groningen Fotografie Ronny Benjamins fotografie en vormgeving (pagina s 1, 2, 4/5 (foto mw. L. Imail), 7; Joop Tap (pag 8). architectuurstudio Herman Hertzberger (pag. 3) Vormgeving De Jongens Ronner, Groningen / Rotterdam

Nieuwsbrief Marenland

Nieuwsbrief Marenland Publicatie voor bewoners van woningen van Woongroep Marenland Nummer 11, Onderwerpen - Gockingahof - Nieuwbouw - 2010 in 10 vragen - Alzheimer Café - Hulp bij huurachterstand - Tevreden huurders - Huur

Nadere informatie

Nieuwsbrief Marenland Nummer

Nieuwsbrief Marenland Nummer Nieuwsbrief Marenland Nummer Publicatie voor bewoners van woningen van te Appingedam 6, december 2008 Onderwerpen: - even kennismaken - op de beurs - plannen voor de toekomst - zorg voor bewoners Beste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Marenland

Nieuwsbrief Marenland Publicatie voor bewoners van woningen van Woongroep Marenland te Appingedam Nummer 7, juni 2009 Onderwerpen - Even kennismaken - Zorg voor huurders - In aanbouw - Feest - Groot onderhoud - Opening Opening

Nadere informatie

Nieuwsbrief Marenland

Nieuwsbrief Marenland Publicatie voor bewoners van woningen van Nummer 8, Directie en medewerkers van wensen u fijne Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2010 In gesprek met twee jubilarissen! Moluks feest Vol trots kunnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Marenland

Nieuwsbrief Marenland Publicatie voor bewoners van woningen van Woongroep Marenland Nummer 9, juni 2010 Onderwerpen - Kanjer - Kunstwerk Schutsluys - Woongroep Warfumburen - Terugblik Op 2009 - Nieuwbouw 2010 Overdiep in Appingedam

Nadere informatie

Nieuwsbrief Marenland Nummer

Nieuwsbrief Marenland Nummer Nieuwsbrief Marenland Nummer Publicatie voor bewoners van woningen van te Appingedam 5, juni 2008 Onderwerpen: - even kennismaken... - prettig wonen - plannen voor een brede school - zorg voor huurders

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie

Nieuwsbrief Marenland Nummer

Nieuwsbrief Marenland Nummer Nieuwsbrief Marenland Nummer Publicatie voor bewoners van woningen van Woongroep Marenland te Appingedam 2, december 2006 Onderwerpen: - even kennismaken - prettig wonen: het echtpaar Bultema - Overdiep

Nadere informatie

Nieuwsbrief Marenland Nummer

Nieuwsbrief Marenland Nummer Nieuwsbrief Marenland Nummer Publicatie voor bewoners van woningen van Woongroep Marenland te Appingedam 1, juni 2006 Onderwerpen: - even kennismaken - prettig wonen - bouwen voor de toekomst - zorg voor

Nadere informatie

Ventileren. Op adem komen doe je thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl

Ventileren. Op adem komen doe je thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl Ventileren Op adem komen doe je thuis Thuis is een huis van Servatius Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Als u na het lezen nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u terecht op onze website

Nadere informatie

Nationaal Coördinator Groningen

Nationaal Coördinator Groningen 1 Programma 1. Welkom door AnnaliesUsmany, wethouder Appingedam 2. Toelichting op de inspecties door Herman Wessels, NCG, projectmanager Opwierde Zuid 3. Gelegenheid tot het stellen van vragen 4. Informatiemarkt

Nadere informatie

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium N BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium zomer 2013 Beste lezer, Met dit bulletin willen we u op de hoogte brengen van de plannen en bouwontwikkelingen rondom ZINN locatie Patrimonium in Selwerd. Ik ben blij

Nadere informatie

> Verwarmen en ventileren

> Verwarmen en ventileren > Verwarmen en Verwarmen en Vochtproblemen in huis, condens op de ramen, een beschimmelde muur u kunt het allemaal voorkomen door goed te en te verwarmen. Zorg voor voldoende frisse lucht in huis. Lees

Nadere informatie

Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF

Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF INHOUDSOPGAVE Algemene informatie 3 1. Wat gaan we bouwen? 4 2. Plattegronden 5 3. Huurprijzen 11 4. Hoe komt u in aanmerking? 12 5. Extra informatie 13 Contactgegevens

Nadere informatie

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Huren bij De Zorgcirkel veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Inhoudsopgave Welkom bij De Zorgcirkel Wonen bij De Zorgcirkel Zorgcirkel services 4 De Zorgcirkel vestigingen 6 Meer informatie 7 5 6 Welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief Marenland Nummer

Nieuwsbrief Marenland Nummer Nieuwsbrief Marenland Nummer Publicatie voor bewoners van woningen van Woongroep Marenland te Appingedam 3, juni 2007 Onderwerpen: - afscheid van... - prettig wonen - panna in Appingedam - zorg voor huurders

Nadere informatie

Advieswijzer: verwarmen en ventileren

Advieswijzer: verwarmen en ventileren 100% wonen Vochtproblemen in huis, condens op de ramen, een beschimmelde muur u kunt het voorkomen door goed te en te verwarmen. Zorg voor voldoende frisse lucht in huis. Lees deze advieswijzer aandachtig

Nadere informatie

Wat u kunt doen tegen vocht in uw woning

Wat u kunt doen tegen vocht in uw woning Vochtproblemen Wat u kunt doen tegen vocht in uw woning Ventileren is belangrijk Misschien merkt u het niet, maar in ieder huis is vocht aanwezig. Te veel vocht in de woning kan op termijn problemen geven.

Nadere informatie

voorzitter huurdersvereniging de huurder vol plannen pagina 3 middelstum trots op eigen zwembad pagina 5

voorzitter huurdersvereniging de huurder vol plannen pagina 3 middelstum trots op eigen zwembad pagina 5 demare Nieuwsbrief van bestemd voor bewoners en Woongroep Marenland stakeholders van Woongroep Marenland nummer 14 woongroep marenland.nl geen ijs meer op de ramen van de familie reiffers pagina 6/7 Postbus

Nadere informatie

Vocht en ventilatie. Tips voor een droger huis

Vocht en ventilatie. Tips voor een droger huis Vocht en ventilatie Tips voor een droger huis Vocht en ventilatie Een gezin produceert per dag tussen de tien en vijftien liter vocht. Door te ademen, door huisdieren en planten, maar ook door te koken,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID HUURDERSBELANGENCOMMISSIE 212 GEEREN-ZUID NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID De afgelopen weken vonden de blokgesprekken plaats in uw buurt. Singelveste AlleeWonen heeft daarin informatie gegeven over het hoe en

Nadere informatie

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47 Huizen vanhendriks Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort Vrij uitzicht Moderne bouw Twee goede slaapkamers Luxe keuken Eigen parkeerplaats H47 H47 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar

Nadere informatie

samen woningen versterken pagina 3 woongroep marenland 100 jaar! pagina 4 de wijkwinkel brengt mensen dichter bij elkaar pagina 8

samen woningen versterken pagina 3 woongroep marenland 100 jaar! pagina 4 de wijkwinkel brengt mensen dichter bij elkaar pagina 8 demare Nieuwsbrief van bestemd voor bewoners en Woongroep Marenland stakeholders van Woongroep Marenland nummer 19 woongroep marenland.nl uitkijken naar woonzorgcomplex Opwierde pagina 6 Postbus 27 9900

Nadere informatie

Vocht in de woning. Ventileren is gezond en bespaart energie

Vocht in de woning. Ventileren is gezond en bespaart energie Ventileren is gezond en bespaart energie We staan er meestal niet bij stil, maar de lucht om ons heen bevat vocht. Dat geldt natuurlijk ook voor de lucht in huis. Door transpiratie, douchen, koken en wassen

Nadere informatie

42 (zorg-)appartementen in Koedijkslanden ZORGELOOS WONEN IN MEPPEL

42 (zorg-)appartementen in Koedijkslanden ZORGELOOS WONEN IN MEPPEL 42 (zorg-)appartementen in Koedijkslanden ZORGELOOS WONEN IN MEPPEL Wonen in Meppel Meppel ligt in zuidwest-drenthe, op het kruispunt van de twee belangrijkste snelwegen richting het Noorden: de A28 en

Nadere informatie

Warmte & ventilatie. Richtlijnen voor een warme en geventileerde woning

Warmte & ventilatie. Richtlijnen voor een warme en geventileerde woning Warmte & ventilatie Richtlijnen voor een warme en geventileerde woning Om prettig te wonen, moet uw woning niet alleen goed onderhouden zijn, maar ook comfortabel. Een warm huis in de winter, maar ook

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Wat heeft Intermaris besloten? Intermaris heeft besloten uw woning niet te renoveren, maar om de 26

Nadere informatie

Verwarmen en ventileren. Advies voor frisse lucht in huis

Verwarmen en ventileren. Advies voor frisse lucht in huis Verwarmen en Advies voor frisse lucht in huis 1 Vochtproblemen in huis, condens op de ramen, een beschimmelde muur u kunt het allemaal voorkomen door goed te en te verwarmen. Zorg voor voldoende frisse

Nadere informatie

Huurdersinformatie. Goed ventileren, erg belangrijk

Huurdersinformatie. Goed ventileren, erg belangrijk 1 Huurdersinformatie Goed ventileren, erg belangrijk Goed ventileren zorgt voor gezonde en droge lucht in uw woning. In deze brochure tips om te ventileren en om vocht te voorkomen. Inhoud Ventileren:

Nadere informatie

VOCHT EN VENTILATIE. Goede ventilatie voorkomt vocht in uw woning

VOCHT EN VENTILATIE. Goede ventilatie voorkomt vocht in uw woning VOCHT EN VENTILATIE Goede ventilatie voorkomt vocht in uw woning VENTILEREN GEZOND LUCHT OPEN BUITENLUCHT VOCHT RAMEN WONING Goede ventilatie voorkomt vocht in uw woning Het voorkomen van vocht in uw woning

Nadere informatie

Schriftelijk opzeggen

Schriftelijk opzeggen De huur opzeggen Als u gaat verhuizen, moet u de huur opzeggen en de woning heel, schoon en leeg opleveren. Een nieuwe huurder komt uw huis misschien bekijken. En medewerkers van Trivire komen de woning

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP 98 woningen Leliestraat Irisstraat 1 Inleiding Domijn heeft 98 woningen aan de Lelie- en Irisstraat in de gemeente Losser. Deze woningen zijn over een tijdje echt op. Uit een

Nadere informatie

Bewoners waarderen de verbeteringen

Bewoners waarderen de verbeteringen Uw anton StrU ikbuurt VernieU wt Een kijkje in de modelwoning Wanneer moet ik mijn huis uit? Leefbaar tijdens de vernieuwing zie pagina 4 zie pagina 5 zie pagina 6 Bewoners waarderen de verbeteringen Nieuwe

Nadere informatie

De Meridiaan te Veendam

De Meridiaan te Veendam De Meridiaan te Veendam Projectbeschrijving In opdracht van Kenniscentrum Wonen-Zorg Postbus 8258 3503 RG Utrecht, Oudlaan 4 3515 GA Utrecht Telefoon 030 273 97 50, fax 030 273 96 52 Saskia Heins Hans

Nadere informatie

Thús Wonen DE BOUSTIEN - DE WESTEREEN

Thús Wonen DE BOUSTIEN - DE WESTEREEN Thús Wonen DE BOUSTIEN - DE WESTEREEN INHOUDSOPGAVE 1. Algemene informatie... 2 2. Wat gaan we bouwen?... 3 3. Plattegronden, indeling en afwerking... 4 4. Huurprijzen... 12 5. Hoe komt u in aanmerking?...

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Te huur 86 appartementen in woonpark Zonnetij te Aarle-Rixtel

Te huur 86 appartementen in woonpark Zonnetij te Aarle-Rixtel Te huur 86 appartementen in woonpark Zonnetij te Aarle-Rixtel Inhoudsopgave Zonnetij 3 Waar gelegen in Aarle-Rixtel? 4 De appartementen 5 Kwaliteit en voorzieningenniveau 6 Situatietekening 7 Blok A Overzichtsplattegrond

Nadere informatie

Persona s zorgtechnologie ouderenzorg Tangenborgh najaar 2015

Persona s zorgtechnologie ouderenzorg Tangenborgh najaar 2015 Persona s zorgtechnologie ouderenzorg Tangenborgh najaar 2015 Mevrouw van de Berg intramurale zorg bewoner Heidehiem Kim de Jong EVV-er Anna de Vries - medewerker verzorging intramurale zorg en thuiszorg

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD NOORDELIJK DEEL VERZETSHELDENBUURT GOES-OOST UPDATE VAN DE KLANKBORDGROEP

INFORMATIEBLAD NOORDELIJK DEEL VERZETSHELDENBUURT GOES-OOST UPDATE VAN DE KLANKBORDGROEP INFORMATIEBLAD NOORDELIJK DEEL VERZETSHELDENBUURT GOES-OOST In dit informatieblad praten we u bij over de laatste ontwikkelingen rondom de geplande sloopwerkzaamheden en vervangende nieuwbouw in het noordelijke

Nadere informatie

Voorkom schimmel. Ventileren helpt. verhuurt

Voorkom schimmel. Ventileren helpt. verhuurt Voorkom schimmel Ventileren helpt Vocht? Dat kunt u voorkomen Veel mensen hebben last van vocht in huis. Schimmel op de muur en vochtplekken in het behang zijn duidelijke gevolgen. Maar vocht in huis is

Nadere informatie

Rapportage over de kwaliteit van het wonen in het huizenblok Molukkenstraat, Soendastraat, Bilitonstraat en Madurastraat

Rapportage over de kwaliteit van het wonen in het huizenblok Molukkenstraat, Soendastraat, Bilitonstraat en Madurastraat Rapportage over de kwaliteit van het wonen in het huizenblok Molukkenstraat, Soendastraat, Bilitonstraat en Madurastraat December 2012 Inleiding In de loop van dit jaar heeft de SP Amsterdam Oost met bewoners

Nadere informatie

GEEF LUCHT AAN JE HUIS!

GEEF LUCHT AAN JE HUIS! GEEF LUCHT AAN JE HUIS! Zorg voor een gezonde woning: geef vocht en schadelijke stoffen geen kans! Laat voortdurend frisse lucht binnen via een ventilatiesysteem, ventilatierooster of door een raam op

Nadere informatie

Nieuwbouwplannen en herinrichting Vijfheerenlanden Laatste fase wijkvernieuwing start dit najaar

Nieuwbouwplannen en herinrichting Vijfheerenlanden Laatste fase wijkvernieuwing start dit najaar Nieuwbouwplannen en herinrichting Vijfheerenlanden Laatste fase wijkvernieuwing start dit najaar Bent u benieuwd naar de nieuwbouwplannen en herinrichting van de wijk Vijfheerenlanden? Dit najaar start

Nadere informatie

Stads-oase aan het Le Roy park

Stads-oase aan het Le Roy park Stads-oase aan het Le Roy park 32 duurzame appartementen Lewenborg Medio maart zijn we gestart met de bouw van 32 appartementen aan de Kajuit, bij het Le Roy park in de wijk Lewenborg. Aannemer Salverda

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Te huur. 25 appartementen Schepenenstraat, IJsselmuiden. Vijfentwintig huurzorgappartementen in het nieuw te bouwen Woonzorgcentrum Maarlenhof.

Te huur. 25 appartementen Schepenenstraat, IJsselmuiden. Vijfentwintig huurzorgappartementen in het nieuw te bouwen Woonzorgcentrum Maarlenhof. Te huur 25 appartementen Schepenenstraat, IJsselmuiden Vijfentwintig huurzorgappartementen in het nieuw te bouwen Woonzorgcentrum Maarlenhof. Beter Wonen bouwt zorgcentrum Maarlenhof In november 2009 is

Nadere informatie

beleid: juli 2006, versie: 2014

beleid: juli 2006, versie: 2014 Zorgeloos huren beleid: juli 2006, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens die

Nadere informatie

Gezond wonen. Vocht en schimmel voorkomen. r Handig stappenplan. r Oplossingen in uw woning.

Gezond wonen. Vocht en schimmel voorkomen.   r Handig stappenplan. r Oplossingen in uw woning. Gezond wonen Vocht en schimmel voorkomen r Handig stappenplan r Oplossingen in uw woning r Slim verwarmen www.vestia.nl/gezondwonen Inhoud 2 Elke woning is anders 2 4 6 4 Handig stappenplan voor elke dag

Nadere informatie

Bewonersavond d.d. 7 maart 2017

Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Willem Klooslaan: even nrs. 2-48 Akkerhof : nrs. 1,2,3,4,5 en nrs 33-56 Hoflaan: oneven nummers 1-99 Weidehof: nrs 1,2,3,4,5 Wat staat er in deze presentatie? Wat hebben

Nadere informatie

Hans van Rooij VERSTAG

Hans van Rooij VERSTAG Hans van Rooij VERSTAG Colofon Eindredactie Joost Pool Redactie Boris Goddijn Vormgeving Pien Vermazeren Fotografie Boris Goddijn Beeldbewerking Pien Vermazeren Copyright en disclaimer Het overnemen van

Nadere informatie

uw rechten en plichten bij sloop en herhuisvesting

uw rechten en plichten bij sloop en herhuisvesting uw rechten en plichten bij sloop en herhuisvesting 2017 www.lefier.nl 1 Lefier gaat uw woning slopen. In deze brochure leest u wat uw rechten en plichten zijn als uw woning wordt gesloopt. inleiding Lefier

Nadere informatie

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Huren bij De Zorgcirkel veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Inhoudsopgave Welkom bij De Zorgcirkel Wonen bij De Zorgcirkel Zorgcirkel services 5 De Zorgcirkel vestigingen 6 Meer informatie 6 Inschrijfformulier

Nadere informatie

Woningen en kavels te koop in Appingedam pagina 2 Postbus 27

Woningen en kavels te koop in Appingedam pagina 2 Postbus 27 demare Nieuwsbrief van bestemd voor bewoners en Woongroep Marenland stakeholders van Woongroep Marenland nummer 16 woongroep marenland.nl We zien ons bewonerspanel als burenplicht pagina 8 Woningen en

Nadere informatie

Kwaliteit, zo werkt het

Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo Werkt Het U huurt een woning bij de Veenendaalse Woningstichting of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat de Veenendaalse Woningstichting doet om de kwaliteit

Nadere informatie

afspraken herhuisvesting bij wijkvernieuwing

afspraken herhuisvesting bij wijkvernieuwing afspraken herhuisvesting bij wijkvernieuwing contact Beukenlaan 3 Hoogezand t 088 20 33 000 Postbus 7104 9701 JC Groningen info@lefier.nl www.lefier.nl inhoudsopgave inleiding 4 1 hoe en wanneer informeren

Nadere informatie

Kado Drielse Missionarissen

Kado Drielse Missionarissen 1 mei 2009 Openingstijden en telefoonnummers: Kado Drielse Missionarissen Openingstijden van ons kantoor: maandag, dinsdag donderdag en vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur. Telefonisch zijn we op werkdagen

Nadere informatie

Compleet wonen in Schavenweide

Compleet wonen in Schavenweide Compleet wonen in Wonen in In november 2013 is het nieuwe geopend: een eigentijds woonzorgcentrum dat van alle gemakken is voorzien. Voor senioren een prachtige en veilige plek om te wonen. bestaat uit

Nadere informatie

Versterken naar nul-op-de-meter

Versterken naar nul-op-de-meter Versterken naar nul-op-de-meter Inhoudsopgave 1. Goed wonen voor iedereen... 2 2. Ons plan in tien stappen 3 3. Nul-op-de-meter: wat is dat? 4 4. Hoe doen we dat? 5 5. Wat kost dat? 6 2 1. Goed wonen voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Op woensdag 28 maart 2018 hebben we aan alle huurders van de zes flats aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein aangekondigd dat we het voornemen

Nadere informatie

IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL

IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL I N T E R I E U R W Wonen op de Windrichtingen IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL Tekst: ANNEMIE WILLEMSE Foto s: JAN VERLINDE 22 TIJDLOOS TIJDLOOS 23 Na een zoektocht naar de ideale bouwgrond, gingen

Nadere informatie

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen Bijna iedereen heeft buren. Zeker in een drukke stad als Den Haag. Iedereen leeft op zijn of haar eigen manier. De een heeft een groot gezin. De ander slaapt overdag. Weer een ander klust graag. Zoveel

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG HUURPRIJS 1.1. HOE HOOG WORDT MIJN HUURPRIJS BIJ MODERNISERING? Wij gaan met u in gesprek over de mogelijkheden bij modernisering. Een aantal maatregelen

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

Impressie 4 longlife woningen Harbrinkhoek Opdrachtgever / Verhuur: Ontwikkeling / Realisatie:

Impressie 4 longlife woningen Harbrinkhoek Opdrachtgever / Verhuur: Ontwikkeling / Realisatie: Impressie 4 longlife woningen Harbrinkhoek Opdrachtgever / Verhuur: Ontwikkeling / Realisatie: Woningstichting Tubbergen Kuipers Aannemersbedrijf Waldeckstraat 1 Vermolenweg 55a Postbus 12 7679 TW Langeveen

Nadere informatie

Kennis maken met Slagenland Wonen

Kennis maken met Slagenland Wonen Raadhuisstraat 2 5165 CH Waspik Postbus 36 5165 ZG Waspik t 0416 31 23 96 f 0416 31 32 15 Nieuwe huurder? Wij leggen u alles uit Als u in aanmerking komt voor een woning ontvangt u alle informatie over

Nadere informatie

Bouwbrief 5. Herontwikkeling locatie De Wissel

Bouwbrief 5. Herontwikkeling locatie De Wissel mei-juni 2014 Bouwbrief 5 Herontwikkeling locatie De Wissel Beste verwanten en buren, In deze vijfde bouwbrief kunt u al goed zien hoe de woningen eruit komen te zien. Zeker nu de steigers weg zijn heb

Nadere informatie

Op bouwen staat geen leeftijd. www.sibomat.be

Op bouwen staat geen leeftijd. www.sibomat.be Op bouwen staat geen leeftijd. www.sibomat.be Op Batibouw botsten we op Sibomat. We waren op de juiste plek op het juiste moment. - Catheline John S. (70) en Catheline S. (64) hebben geen tijd om zich

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik Stichting WoonMere Nieuwsbrief 12 Het weekendje met de Korps Commando s Wat ik in de vorige nieuwsbrief al vertelde, zijn alle toekomstige bewoners van WoonMere in het weekend van 15, 16 en 17 mei met

Nadere informatie

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, opening 2 brede scholen te Appingedam, 2 oktober 2014

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, opening 2 brede scholen te Appingedam, 2 oktober 2014 Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, opening 2 brede scholen te Appingedam, 2 oktober 2014 Beste dames en heren, Als Commissaris van de Koning open ik wel vaker een gebouw. Maar vandaag

Nadere informatie

Toelichting op de Huurovereenkomst

Toelichting op de Huurovereenkomst Toelichting op de Huurovereenkomst In het eerste deel van de overeenkomst staat omschreven met welke huurder(s) Tiwos een huurovereenkomst heeft getekend. De genoemde personen zijn ieder voor de volle

Nadere informatie

Beste bewoners van Wherepark

Beste bewoners van Wherepark nieuwsbrief FEBRUARI 2018 nr 9 Beste bewoners van Wherepark De bouw van zowel de eengezinswoningen als het appartementencomplex verloopt voorspoedig en volgens planning. De verhuizing naar uw nieuwe woning

Nadere informatie

Als twee of meer huishoudens met elkaar overeen komen om van woning te ruilen. De verhuurders én de gemeenten moeten hier toestemming voor geven.

Als twee of meer huishoudens met elkaar overeen komen om van woning te ruilen. De verhuurders én de gemeenten moeten hier toestemming voor geven. Woningruil Een woning vinden in deze regio is niet makkelijk. De wachtlijsten zijn vaak lang. Een snellere mogelijkheid om aan een andere huurwoning te komen kan zijn om met iemand van woning te ruilen.

Nadere informatie

Wonen in de Wever. 52 appartementen aan de Weverstraat

Wonen in de Wever. 52 appartementen aan de Weverstraat Wonen in de Wever 52 appartementen aan de Weverstraat Wonen in De Wever Mooiland realiseert vernieuwbouw huurappartementen in de Weverstraat in Gennep. Gennep is een stadje in de provincie Limburg waar

Nadere informatie

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u!

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u! energie besparen = woonlasten verlagen VRAGEN? Bent u geïnteresseerd in één van de mogelijkheden die in deze brochure zijn beschreven, heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de kosten? Vul dan het

Nadere informatie

Huurder. in een. VvE Complex

Huurder. in een. VvE Complex Huurder in een VvE Complex Wonen met huurders en eigenaren in een appartementencomplex Het komt vaak voor dat huurders en huiseigenaren samen in een appartementencomplex wonen. Dit noemen wij een gemengd

Nadere informatie

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO carintreggeland huis T GERBRAND HENGELO Een warme sfeer in een modern jasje. Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving belangrijk?

Nadere informatie

U huurt de woning Huurovereenkomst Nazorg en evaluatie Werkzaamheden, wensen, ideeën

U huurt de woning Huurovereenkomst Nazorg en evaluatie Werkzaamheden, wensen, ideeën LARIS OVER HUREN Wanneer u een woning betrekt van Laris zijn er allerlei zaken waar u mee te maken krijgt. Om u daarbij vooraf al van dienst te zijn, staat in deze folder beschreven wat er gebeurt als

Nadere informatie

Onderhoud & reparaties

Onderhoud & reparaties Onderhoud & reparaties Samen verantwoordelijk voor prettig wonen Leystromen vindt het belangrijk dat u prettig woont. Dat betekent dat wij uw woning goed onderhouden. Zaken die kapot gaan, repareren wij

Nadere informatie

Ventileren... Waarom? 1. 't voorkomt vochtoverlast 2. 't zorgt voor frisse lucht en zuurstof voor u, uw huisdieren, uw planten en uw gasapparaten

Ventileren... Waarom? 1. 't voorkomt vochtoverlast 2. 't zorgt voor frisse lucht en zuurstof voor u, uw huisdieren, uw planten en uw gasapparaten Ventileren... Waarom? 1. 't voorkomt vochtoverlast 2. 't zorgt voor frisse lucht en zuurstof voor u, uw huisdieren, uw planten en uw gasapparaten Vochtproblemen: hoe komen we er aan? Vee! mensen hebben

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

bouwen aan wonen met zorg Weer op uzelf: Ik ga huren! Informatie voor senioren die naar een zelfstandig huurappartement verhuizen

bouwen aan wonen met zorg Weer op uzelf: Ik ga huren! Informatie voor senioren die naar een zelfstandig huurappartement verhuizen bouwen aan wonen met zorg Weer op uzelf: Ik ga huren! Informatie voor senioren die naar een zelfstandig huurappartement verhuizen Weer op uzelf? U woont in een verzorgingshuis of een aanleunwoning naast

Nadere informatie

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor SDWNIEUWS Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers oktober 2010 BELANGRIJKE Informatie voor jou, lees dit blad goed! Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord > Lees verder op

Nadere informatie

Alles in huis voor het goede leven

Alles in huis voor het goede leven Alles in huis voor het goede leven Links: het nieuwe zorgcentrum. Rechts: bouwfase 2a. De bouw is gestart! Mooiland Maasland is begin december gestart met de tweede fase van de bouw van project Weijerstaete.

Nadere informatie

Voor actuele huurprijzen en het huidige aanbod of andere vragen, kunt u contact opnemen met Woningstichting Tubbergen tel. 0546-622312.

Voor actuele huurprijzen en het huidige aanbod of andere vragen, kunt u contact opnemen met Woningstichting Tubbergen tel. 0546-622312. Verhuurbrochure Februari 2015 Voorwoord Woonzorgcomplex Eschede bevindt zich voor Verzorgingshuis De Eeshof (De Eeshof is een monumentale havezate uit 1719 welke in 1963 is verbouwd tot verzorgingshuis).

Nadere informatie

Kwaliteitsverbetering van de (huur)voorraad in tijden van Krimp Opwierde APPINGEDAM. Delfzijl, 21 november 2013

Kwaliteitsverbetering van de (huur)voorraad in tijden van Krimp Opwierde APPINGEDAM. Delfzijl, 21 november 2013 Kwaliteitsverbetering van de (huur)voorraad in tijden van Krimp Opwierde APPINGEDAM Delfzijl, 21 november 2013 Frank van der Staay Atrivé/Woongroep Marenland Appingedam Onderwerpen Woonplan 2002 koersen

Nadere informatie

WANT IEDEREEN HEEFT VOCHT IN HUIS

WANT IEDEREEN HEEFT VOCHT IN HUIS Ventileren WANT IEDEREEN HEEFT VOCHT IN HUIS Iedereen heeft vocht in huis Niemand ontkomt er aan. Door alleen al in huis te zijn, produceren we liters vocht per dag. En bij het koken, douchen, afwassen,

Nadere informatie

Welkom bij Ressort Wonen! Wat kun je van ons verwachten?

Welkom bij Ressort Wonen! Wat kun je van ons verwachten? Welkom bij Ressort Wonen! Wat kun je van ons verwachten? In je woning wil je je echt thuis voelen. Het moet in goede staat zijn en in een fijne leefomgeving hebben. Wij zetten ons in om betaalbaar wonen

Nadere informatie

ZWARTBOEK. Onderhoud & Renovatie West-Indischekade

ZWARTBOEK. Onderhoud & Renovatie West-Indischekade ZWARTBOEK Onderhoud & Renovatie West-Indischekade 21 FEBRUARI 2014 UITKOMSTEN BEWONERSONDERZOEK AAN DE WEST-INDISCHEKADE IN GRONINGEN, OPGESTELD DOOR DE SP-AFDELING GRONINGEN IN SAMENWERKING MET BEWONERS.

Nadere informatie

Voor actuele huurprijzen kunt u contact opnemen met Woningstichting Tubbergen tel. 0546-622312.

Voor actuele huurprijzen kunt u contact opnemen met Woningstichting Tubbergen tel. 0546-622312. Verhuurbrochure Voorwoord Het seniorenwooncomplex De Kolenbranderhof bevindt zich in het centrum van Tubbergen op de hoek van de Almeloseweg en de Waldeckstraat. De winkels bevinden zich op loopafstand.

Nadere informatie

Bewonersinformatie Rosmalen. Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning

Bewonersinformatie Rosmalen. Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning Bewonersinformatie Rosmalen Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning 2 Voorwoord Afgelopen periode heeft BAM Woningbouw in opdracht van de eigenaar van uw woning, a.s.r., uw woning verbeterd. Bij de woningverbetering

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 2 - maart/april 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 2 Inhoud: 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot 4 Puzzel 5 Nieuwbouwrubriek

Nadere informatie

De Schauw in Putten. Kwaliteit in wonen en zorg. 36 Seniorenappartementen in de sociale huursector

De Schauw in Putten. Kwaliteit in wonen en zorg. 36 Seniorenappartementen in de sociale huursector De Schauw in Putten Kwaliteit in wonen en zorg 36 Seniorenappartementen in de sociale huursector Algemeen Woon- Zorgcentrum De Schauw voldeed niet meer aan de huidige eisen van wonen en zorg. De kamers

Nadere informatie

GARANTWONINGEN WZH Hoge Veld

GARANTWONINGEN WZH Hoge Veld GARANTWONINGEN WZH Hoge Veld Zelfstandig wonen met zorg, service en gemak WZH Hoge Veld gelegen aan de Laan van Wateringse Veld in Den Haag, tussen Rijswijk en Wateringen, biedt Garantwoningen voor ouderen

Nadere informatie

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde.

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde. V o o r u, b e w o n e r v a n D E A N T O N S T R U I K B U U R T I N S L O T E R M E E R De Struikbuurt Vernieuwt! De Struikbuurt gaat veranderen. Alle woningen tussen het Johan Brouwerpad en de Vening

Nadere informatie

Vereniging van eigenaren

Vereniging van eigenaren este bewoners, rahmslaan 22-62 te Leiden Diverse woningen kampen met vochtige buitenmuren al dan niet in samenhang met vocht- en schimmelplekken. De VVE heeft de firma Cauberg-Huygen een onderzoek laten

Nadere informatie

nieuwz Nieuw wonen in oud Zierikzee

nieuwz Nieuw wonen in oud Zierikzee editie 2 nieuwz Winter 2012/2013 Buzee Nieuw wonen in oud Zierikzee Zeeuwland voor elkaar In dit nummer: De Buijse Buurtborrel Vrijwilligers Advies Commissie Projectmanager Hans van der Zwet Klankbordgroep

Nadere informatie

Nieuwbouw Maasstraat/Binnenlandse Baan verhuurd!

Nieuwbouw Maasstraat/Binnenlandse Baan verhuurd! Subscribe Past Issues Translate Nieuwsbrief 5 - April 2018 Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser London 14-16 2993 LA Barendrecht Postbus 25 2990 AA Barendrecht Nieuwbouw Maasstraat/Binnenlandse Baan verhuurd!

Nadere informatie