Nieuwsbrief Marenland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Marenland"

Transcriptie

1 Publicatie voor bewoners van woningen van Woongroep Marenland Nummer 11, Onderwerpen - Gockingahof - Nieuwbouw in 10 vragen - Alzheimer Café - Hulp bij huurachterstand - Tevreden huurders - Huur betalen? Pinnen! Beste huurders, Bij toeval kwam ik laatst onze eerste Nieuwsbrief tegen. Wat toen nog plannen en tekeningen waren, is nu gerealiseerd, onder andere in Opwierde I en Uithuizermeeden. Op Overdiep moest de sloop van de oude bebouwing nog beginnen. Nu worden de laatste woningen er in september opgeleverd. De tijd gaat snel. Gelukkig wisten we toen nog niet dat er een economische crisis aan kwam en wat de gevolgen daarvan zouden zijn. Nu worden we daar volop mee geconfronteerd, al vallen de gevolgen voor Woongroep Marenland mee. We kunnen vrijwel al onze plannen nog uitvoeren. Wel hebben we, bijvoorbeeld in het Middenschip op Overdiep in Appingedam, een aantal woningen verhuurd, terwijl we eerst hadden gedacht die te kunnen verkopen. De bouw van de zestien appartementen bij de Ambachtsschool in Uithuizen hebben we uitgesteld. In 2011 leveren we veel seniorenappartementen op in Appingedam en Uithuizen. De senioren die verhuizen, laten woningen achter die aantrekkelijk zijn voor woningzoekenden onder de 55 jaar. We verwachten daarom dat we dit jaar ook meer gezinnen aan een andere woning kunnen helpen. Helaas stuit een deel van hen op de nieuwe regels die door Europa vanaf januari zijn opgelegd. Hierdoor mogen we alleen woningen met een huur tot 652,52 toewijzen aan mensen met een inkomen onder de In de kranten wordt veel geschreven over de middeninkomens die door deze maatregel moeilijker betaalbare huur- of koopwoningen kunnen vinden. Gelukkig is er in onze regio voor deze groep een goed aanbod aan betaalbare koopwoningen. Willie Dieterman Meer over onze verdere plannen en activiteiten leest u in deze Nieuwsbrief. Ik wens u daarbij veel leesplezier. Willie Dieterman Directeur-bestuurder

2 Bijzonder Wonen Aankomende bewoners van de Gockingahof Inez Renkema en Erwin Sebastian Leonie Jonker en Erik van der Bijl Een unieke plek in Appingedam: het Gockingahof Tevreden kijkt Evert Nijhof, unithoofd van de NOVO in Appingedam, naar de activiteiten op de plek waar over ongeveer anderhalf jaar het Gockingahof zal staan. Gelukkig is het bouwen begonnen, want voor de toekomstige bewoners duurde het wachten op de plannen, procedures en vergunningen veel te lang. Een nieuwbouwproject is altijd spannend. Voor de cliënten van de NOVO is het een bijzonder ingrijpende gebeurtenis. Nijhof: Voor onze cliënten is het moeilijk te vatten waarom het zo lang duurt. We willen hen graag zo snel mogelijk informeren en laten meedenken, maar aan de andere kant willen zij wel op korte termijn zichtbare resultaten zien. Bouwvergunningen en bijbehorende procedures zijn aan hen niet besteed. Gelukkig hebben we dat nu allemaal achter ons, is de bouw gestart en zien de cliënten dat er wat gebeurt. We hebben samen met de computerwinkel uit de buurt een webcam opgehangen. Zo kunnen de toekomstige bewoners via de link volgen hoe de bouw van hun woning vordert en dat ook laten zien als ze ergens op visite zijn. We willen bewoners hun woning zo veel mogelijk zelf laten inrichten. Maar het is voor hen moeilijk om zich vanaf tekeningen en plaatjes een beeld te vormen hoe het er uit gaat zien. Daarom hebben we studenten van de Hanze-hogeschool Groningen gevraagd om ons te helpen. Zij hebben een maquette van de woningen gebouwd, een soort poppenhuis, met losse verdiepingen die je kunt stapelen. Zo kunnen we in gesprekken met de cliënten en hun contactpersonen en tijdens voorlichtingsbijeenkomsten laten zien hoe de woningen eruit gaan zien. We willen bewoners zo veel mogelijk zelf laten kiezen, dus ook de gordijnen en de vloerbedekking. Dat moet wel voldoen aan bepaalde eisen van brandwerendheid. Maar of iemand laminaat of vloerbedekking wil, is aan hem of haar. Ook met de voorkeuren over wie waar wil komen te wonen, houden we zo veel mogelijk rekening. Vooral voor de cliënten die rechtstreeks vanuit het ouderlijk huis komen wordt de verhuizing een grote stap. Zowel voor hen als voor hun ouders. Want die moeten hun kind loslaten en dat is bij deze groep nog moeilijker dan anders. Maar hun kinderen krijgen wel een prachtige woning in het centrum van Appingedam. Zo n kans krijgen ze niet weer zo snel.

3 Nieuwbouw Binnentuin van het Middenschip De haven met daarachter links het Bruggenhoofd en rechts het Middenschip Overdiep bijna gereed Wie niet elke dag in het centrum van Appingedam komt, is bij een bezoek verbaasd over de voortgang die er op het Overdiep gemaakt wordt. Een deel van de winkels is al enige tijd in bedrijf en onlangs zijn de eerste bewoners in het appartementencomplex Middenschip komen wonen. Het project nadert zijn afronding. Het Middenschip heeft twee geheimen die zich pas in tweede instantie prijs geven. Allereerst is er op de verdieping boven de Albert Heijn een grote parkeergarage met twee autoliften. Deze zijn bestemd voor de bewoners van het Middenschip, de stadshavenvilla s en Schutsluys. Daar bovenop ligt een gemeenschappelijke binnentuin. Deze is in overleg met de kopers ingericht met sedum beplanting en een bestrating die niet glad wordt als het regent. Onlangs heeft Woongroep Marenland besloten om een aantal appartementen te gaan verhuren. Er zijn er nog enkele beschikbaar. Het Bruggenhoofd wordt in september opgeleverd. Dus na de zomer kunnen ook 24 cliënten van de NOVO en 18 van Fivelland verhuizen naar hun nieuwe woning. U leest daarover meer in de volgende Nieuwsbrief. Grote interesse in woningen Woongroep Marenland Ook dit jaar was Woongroep Marenland te vinden op twee woonbeurzen. Medewerkers van Woongroep Marenland waren aanwezig op Lentetref, begin april in Delfzijl. Brigitte Stoppels, frontoffice medewerkster, kijkt er tevreden op terug. Veel mensen waren aangenaam verrast toen zij hoorden dat er ook appartementen in het Middenschip op Overdiep verhuurd gaan worden. De belangstelling voor het huren van die appartementen is groot, er staan er nog maar enkele te huur. Dit jaar waren we ook op de Wonen&Co beurs in Groningen te vinden. Daar was het veel drukker. We stonden er onder andere met informatie over de koopwoningen aan de Havenweg/ J. Cohenstraat in Uithuizen. We hoorden vaak dat mensen er tegenop zien om hun woning te verkopen. Speciaal daarvoor bieden wij kopers de mogelijkheid om hun oude woning aan ons te verkopen voor 90% van de taxatiewaarde. Of om maximaal een jaar de woonlasten vergoed te krijgen van het huis met de laagste kosten, tot een maximum van Ik had de indruk dat mensen daardoor opeens mogelijkheden zagen. Al met al hebben we zo n 700 folders uitgedeeld op beide beurzen. Dat betekent niet dat alle woningen verkocht zijn. Maar het is wel een teken dat veel mensen interesse in onze woningen hebben. Dat is prettig om te weten.

4 Terugblik op 2010 Verdeling woningzoekenden ultimo 2010 Eemsmond 20% Loppersum 13% Appingedam 66% Delfzijl 1% Kinderboerderij Ekenstein 2010 in 10 vragen Hoeveel nieuwe woningen heeft Woongroep Marenland in 2010 opgeleverd? In 2010 hebben we 38 nieuwe woningen opgeleverd: 11 in Uithuizen en 27 in Appingedam. Daarnaast startte de bouw van 41 woningen in Uithuizen en 87 in Appingedam. In Appingedam zijn dat onder meer 42 zorgappartementen in het Bruggenhoofd op het Overdiep. Hoeveel woningen heeft Woongroep Marenland? Eind 2010 bezat Woongroep Marenland woningen. Naast woningen verhuren we ook 68 onzelfstandige eenheden (vaak aan bewoners van een zorginstelling), 26 bedrijfspanden en 364 garages. Wat doet Woongroep Marenland om de gevolgen van de krimp te beperken? Samen met andere woningcorporaties, gemeentes in de regio Eemsdelta en de provincie stellen wij een plan op om de gevolgen van de krimp op te vangen. We willen het aantal woningen verminderen en de bestaande woningen verbeteren. Bijvoorbeeld door het isoleren van de woningen en het omzetten van eengezinswoningen in woningen waar je zonder traplopen de badkamer en een slaapkamer kunt bereiken. Wij denken dat we mensen in de regio kunnen houden door betere woningen en goede voorzieningen aan te bieden. Wat doet Woongroep Marenland voor kansarme jongeren? In de gemeenten Delfzijl en Appingedam is een groeiende groep jongeren die om verschillende redenen niet meer thuis, maar ook nog niet zelfstandig kan wonen. Om te voorkomen dat zij de boot missen is een aantal instanties, waaronder Woongroep Marenland, gestart met het project Jongeren Wonen in Appingedam en Delfzijl (WAD). De jongeren krijgen er begeleiding bij het wonen, het vinden van werk of het volgen van een opleiding. Wij stellen woonruimte voor hen beschikbaar. Welke projecten heeft Woongroep Marenland in 2010 gesponsord? Woongroep Marenland sponsort vooral projecten in het kader van leefbaarheid. Sommigen voor meerdere jaren, zoals de BoodschappenPlusbus in Appingedam en een aantal sportclubs. Het merendeel van onze bijdragen gaat naar eenmalige projecten, zoals de renovatie van kinderboerderij Ekenstein, de speeltuin in Oosterwijtwerd en het jubileum van de Molukse kerk. Maar ook het papiercorso van de basisscholen en het lentefestival Sunsation in Middelstum konden op onze steun rekenen.

5 Verdeling woningbezit per gemeente Appingedam Delfzijl Eemsmond Loppersum Eengezinswoningen Seniorenwoningen Woningen 1 of 2 personen Gezinsvervangend tehuis Wethouder Piet Manning met Jo-Ann Eskak (Woongroep Marenland) en mevrouw Manuputty-Wattimena bij de opening van de gemeenschappelijke ruimte aan de Georg van Saksenlaan in Appingedam Werden de bewoners betrokken bij het maken van de plannen? Wij willen graag toekomstige bewoners betrekken bij de plannen voor hun nieuwe woning. Een goed voorbeeld zijn de Molukse bewoners uit de Adamistraat. Zij konden meepraten over de nieuw te bouwen woningen in deze straat. Aan de Georg van Saksenlaan is er, in samenwerking met Zorggroep Fivelland, een appartement ingericht als dagopvang. Die ruimte wordt ook gebruikt door Masohi, de welzijnsstichting van de Molukse gemeenschap. Hoe gaat het financieel met Woongroep Marenland? Ondanks de economische crisis heeft Woongroep Marenland vorig jaar een winst van ongeveer gemaakt. Een goed resultaat is belangrijk om ook in de toekomst onze plannen te kunnen realiseren. Is huren duurder geworden? Doordat al een aantal jaren de huurverhoging laag wordt gehouden, blijven de huren van Woongroep Marenland laag in vergelijking met die bij andere corporaties. Zo is de prijs die huurders per woningwaarderingspunt betalen ongeveer 87% van het landelijk gemiddelde en liggen onze huren gemiddeld op 61% van de maximaal redelijke huur. Gaat Woongroep Marenland haar woningen energiezuiniger maken? Onze nieuwbouwwoningen krijgen het A-label (meest energiezuinig). Ook bij onderhoudsprojecten nemen we energiebesparende maatregelen, bijvoorbeeld door het aanbrengen van kunststofkozijnen en dubbel glas. We hebben de ambitie om op termijn minimaal 80% van de woningen te verbeteren naar energielabel A, B of C. En omdat de gasprijs veel sneller stijgt dan de huren, levert isoleren de huurders in de toekomst naast wooncomfort ook financieel voordeel op. Wat vinden huurders van Woongroep Marenland? In 2010 zijn we begonnen met het meten van de klanttevredenheid. Daaruit bleek dat wij het goed doen ten opzichte van andere woningcorporaties. U leest daarover meer op pagina 7 van deze Nieuwsbrief. Wilt u meer weten? Het jaarverslag kunt u downloaden van onze website: onder Over Woongroep Marenland.

6 Woongroep Marenland sponsort Alzheimer Café Noord Oost Groningen Elke eerste dinsdagavond van de maand is het Alzheimer Café in Appingedam geopend. Een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie en het krijgen van hulp en dienstverlening. Woongroep Marenland sponsort dit initiatief omdat wij zien dat door de toenemende vergrijzing het aantal bewoners dat met deze ziekte wordt geconfronteerd groeit. In het Café krijgen familieleden of verzorgers steun doordat zij hun verhalen kunnen delen en informatie krijgen. Thea Ruiter is de coördinator van het Alzheimer Café Noord- Oost Groningen. Wij bieden familieleden of verzorgers van mensen met dementie de mogelijkheid hun ervaringen te delen. Zij geven elkaar adviezen over de omgang met hun naaste en de dementie. Want wat anderen niet (kunnen) begrijpen, herkennen lotgenoten wel van elkaar. Belangrijk in de omgang met dementerenden is om hen veiligheid te bieden en een gevoel van controle. Als je je geheugen verliest, verlies je ook de grip op de wereld. Als je bijvoorbeeld niet meer weet hoe je koffie moet zetten, kun je heel onzeker worden. In het Alzheimer Café geven mantelzorgers elkaar praktische tips. Als je de dementerende oploskoffie laat maken, krijgt deze weer grip op de zaak. De betrokken hulpverleners proberen mantelzorgers te leren accepteren dat dementie gepaard gaat met beperkingen en dat oude wegen niet altijd meer begaanbaar zijn. Samen zoeken zij naar andere mogelijkheden om het dagelijks leven in te vullen of naar andere manieren om met iemand om te gaan. Want het is het mooist als iemand zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Annelies Kleve, directeur van de VKB en Willie Dieterman, directeurbestuurder van Woongroep Marenland, tekenden op 3 februari jl. het convenant waarin de afspraken staan om huurders met financiële problemen in een vroeg stadium te helpen. Huurachterstand? De VKB kan u helpen Soms lukt het niet om de huur te betalen. Dat kan het begin zijn van veel ellende. Daarom probeert Woongroep Marenland huurders te helpen om betalingsachterstanden snel in te lopen. Wij gaan op huisbezoek om te bespreken waarom de huur niet betaald wordt en maken zo mogelijk afspraken over een betalingsregeling. Maar soms blijkt er sprake van ernstiger financiële problemen. In dat geval verwijst Woongroep Marenland de huurder door naar de VKB (Volkskredietbank Noord-Oost Groningen). Deze probeert in overleg met de klant een oplossing te vinden. Sommige mensen bieden ze budgetbeheer aan. Zo helpen zij de mensen om weer grip te krijgen op de inkomsten en de uitgaven. Wanneer de problemen nog ernstiger zijn, proberen zij om een schuldsanering te regelen met alle schuldeisers, zodat de klant na verloop van tijd weer uit de problemen komt. Woongroep Marenland werkt graag mee aan de afspraken, omdat door de gerichte en persoonlijke hulp van de VKB de betalingsachterstand terugloopt, waardoor onze huurders de mogelijkheid krijgen om definitief van hun schuld af te komen.

7 Huurders Woongroep Marenland tevreden Wij willen onze huurders graag tevreden stellen en proberen daarom onze dienstverlening af te stemmen op de wensen van de klanten. Onderzoeksbureau USP heeft vorig jaar voor ons onderzocht of onze huurders tevreden zijn over onze dienstverlening. Nieuwe huurders Nieuwe huurders zijn over het algemeen zeer tevreden (7,9 uit 10). Toch valt er nog wat te verbeteren. Zo moeten er nog regelmatig reparaties uitgevoerd worden nadat de huurders de sleutels hebben gekregen. Dat willen we in de toekomst voorkomen. Reparatieverzoeken Bij het afhandelen van verzoeken om een reparatie werd de vriendelijkheid van de medewerkers waarbij het reparatieverzoek is gemeld positief gewaardeerd. Ook laten onze medewerkers vrijwel geen rommel achter als ze gewerkt hebben (beiden kregen een 8,3). De tijd tussen het reparatieverzoek en de afhandeling zit met een 7,5 net op het landelijk gemiddelde. Dat moet beter kunnen! De verbeteringen Dit jaar gaan wij gebruiken om bovengenoemde punten op te pakken en om onderzoek te doen naar de algemene tevredenheid, naar die van vertrokken huurders en van bewoners van opgeleverde nieuwbouwwoningen. Volgend jaar meten we de punten die we dit jaar verbeterd hebben, om te onderzoeken of we door de wijzigingen die we hebben doorgevoerd een betere beoordeling krijgen. Tevredenheid proces in totaal t.o.v. Landelijke cijfers 9,0 8,0 7,0 Marenland Landelijk 7,9 7,4 7,6 7,1 Nieuwe Website Homepage nieuwe website Zoals we al in de vorige nieuwsbrief hebben aangekondigd is onze nieuwe website in de lucht. Bekijk de nieuwe website Aan de balie huur betalen kan niet meer, pinnen natuurlijk wel! Er is nog steeds een klein aantal huurders dat de huur maandelijks contant aan de balie komt betalen. Dit is vanaf 1 augustus niet meer mogelijk. Wij hebben dit besloten met het oog op de veiligheid van onze klanten en van onze medewerkers. U kunt natuurlijk aan de balie komen pinnen als u persoonlijk contact op prijs stelt, maar u kunt ook gebruik maken van een automatische incasso. Deze vult u in en daarna wordt elke keer rond de vijfde (of de 25 ste ) van de maand de huur van uw rekening gehaald. Veranderingen, bijvoorbeeld doordat de huurverhoging is ingegaan, worden automatisch verwerkt. U kunt de automatische incasso altijd intrekken of uw betaling terugvragen als u het er niet mee eens ben. Een machtiging sturen wij u graag toe of kunt u afhalen op een van onze kantoren. 6,0 5,0 4,0 De cijfers met betrekking tot de tevredenheid liggen voor Woongroep Marenland boven het landelijk gemiddelde. Beide processen worden 0,5 hoger beoordeeld dan het landelijk gemiddelde en liggen boven de na te streven norm van 7,5.

8 Onderhoud Hebt u reparatieverzoeken, dan lossen we die graag voor u op. U kunt tijdens kantooruren uw reparatieverzoek melden op ons storingsnummer Niet spoedeisende reparatieverzoeken kunt u ook digitaal via onze website indienen. Zie hiervoor Dan via de button Ik huur een woning doorklikken naar Reparatieverzoeken. Woongroep Marenland heeft een eigen servicedienst die de meest gangbare reparaties zo snel mogelijk uitvoert. Specifieke werkzaamheden worden door derden uitgevoerd. Calamiteiten Bij calamiteiten kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week op het storingsnummer bereiken. Planmatig onderhoud Het overzicht van het planmatig onderhoud dat Woongroep Marenland uitvoert, vindt u op onze website Daar vindt u onder de button Ik huur een woning de mogelijkheid om door te klikken naar Onderhoud en vervolgens naar Planmatig onderhoud. Woongroep Marenland Postbus 27, 9900 AA Appingedam info@woongroep-marenland.nl Web: 24-uurs storingsdienst: Locatie woonwinkel Appingedam Energieweg 6, Appingedam Telefoon: Fax: Openingstijden: Maandag t/m donderdag Vrijdag uur uur uur Locatie woonwinkel Uithuizermeeden Hoofdstraat 186, Uithuizermeeden Telefoon: Fax: Openingstijden: Maandag en donderdag uur Woensdag uur LET OP: het kantoor in Uithuizermeeden is de hele maand augustus gesloten! Colofon Nieuwsbrief Marenland is een uitgave van Woongroep Marenland over haar activiteiten. Verschijning Minimaal twee keer per jaar. Oplage 2500 exemplaren Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Redactie Woongroep Marenland Dieffenbach Communicatie en Advies, Amsterdam Eindredactie Woongroep Marenland Dieffenbach Communicatie en Advies, Amsterdam Fotografie Ronny Benjamins fotografie (pag. 1), NOVO (pag. 2), overige foto s Woongroep Marenland. Vormgeving De Jongens Ronner, Groningen / Rotterdam Druk Zalsman, Groningen

Nieuwsbrief Marenland

Nieuwsbrief Marenland Publicatie voor bewoners van woningen van Nummer 10, december 2010 Onderwerpen - Kennismaken met de buurtagenten - Hoogste punt NOVO Overdiep - Brede School Opwierde - Seniorencomplex G. van Saksenlaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Marenland

Nieuwsbrief Marenland Publicatie voor bewoners van woningen van Woongroep Marenland Nummer 9, juni 2010 Onderwerpen - Kanjer - Kunstwerk Schutsluys - Woongroep Warfumburen - Terugblik Op 2009 - Nieuwbouw 2010 Overdiep in Appingedam

Nadere informatie

Nieuwsbrief Marenland Nummer

Nieuwsbrief Marenland Nummer Nieuwsbrief Marenland Nummer Publicatie voor bewoners van woningen van te Appingedam 5, juni 2008 Onderwerpen: - even kennismaken... - prettig wonen - plannen voor een brede school - zorg voor huurders

Nadere informatie

Nieuwsbrief Marenland Nummer

Nieuwsbrief Marenland Nummer Nieuwsbrief Marenland Nummer Publicatie voor bewoners van woningen van te Appingedam 6, december 2008 Onderwerpen: - even kennismaken - op de beurs - plannen voor de toekomst - zorg voor bewoners Beste

Nadere informatie

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Financiële hulp op maat

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Financiële hulp op maat Volkskredietbank Noord-Oost Groningen Financiële hulp op maat Vindt u het moeilijk maandelijks rond te komen? Heeft u problemen om uw schulden af te lossen? Wilt u uw geldzaken (weer) op orde krijgen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Marenland

Nieuwsbrief Marenland Publicatie voor bewoners van woningen van Woongroep Marenland te Appingedam Nummer 7, juni 2009 Onderwerpen - Even kennismaken - Zorg voor huurders - In aanbouw - Feest - Groot onderhoud - Opening Opening

Nadere informatie

Nieuwsbrief Marenland Nummer

Nieuwsbrief Marenland Nummer Nieuwsbrief Marenland Nummer Publicatie voor bewoners van woningen van Woongroep Marenland te Appingedam 2, december 2006 Onderwerpen: - even kennismaken - prettig wonen: het echtpaar Bultema - Overdiep

Nadere informatie

Nieuwsbrief Marenland

Nieuwsbrief Marenland Publicatie voor bewoners van woningen van Nummer 8, Directie en medewerkers van wensen u fijne Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2010 In gesprek met twee jubilarissen! Moluks feest Vol trots kunnen

Nadere informatie

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Financiële hulp op maat

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Financiële hulp op maat Volkskredietbank Noord-Oost Groningen Financiële hulp op maat Vindt u het moeilijk maandelijks rond te komen? Heeft u problemen om uw schulden af te lossen? Wilt u uw geldzaken (weer) op orde krijgen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Marenland Nummer

Nieuwsbrief Marenland Nummer Nieuwsbrief Marenland Nummer Publicatie voor bewoners van woningen van Woongroep Marenland te Appingedam 1, juni 2006 Onderwerpen: - even kennismaken - prettig wonen - bouwen voor de toekomst - zorg voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Marenland Nummer

Nieuwsbrief Marenland Nummer Nieuwsbrief Marenland Nummer Publicatie voor bewoners van woningen van Woongroep Marenland te Appingedam 3, juni 2007 Onderwerpen: - afscheid van... - prettig wonen - panna in Appingedam - zorg voor huurders

Nadere informatie

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Persoonlijke lening

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Persoonlijke lening Volkskredietbank Noord-Oost Groningen Persoonlijke lening Is uw wasmachine kapot of valt de energierekening tegen? Kunt u een (andere) baan krijgen, en heeft u hiervoor een auto nodig? Soms heeft u extra

Nadere informatie

voorzitter huurdersvereniging de huurder vol plannen pagina 3 middelstum trots op eigen zwembad pagina 5

voorzitter huurdersvereniging de huurder vol plannen pagina 3 middelstum trots op eigen zwembad pagina 5 demare Nieuwsbrief van bestemd voor bewoners en Woongroep Marenland stakeholders van Woongroep Marenland nummer 14 woongroep marenland.nl geen ijs meer op de ramen van de familie reiffers pagina 6/7 Postbus

Nadere informatie

beleid: juli 2006, versie: 2014

beleid: juli 2006, versie: 2014 Zorgeloos huren beleid: juli 2006, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens die

Nadere informatie

Kwaliteit, zo werkt het

Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo Werkt Het U huurt een woning bij de Veenendaalse Woningstichting of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat de Veenendaalse Woningstichting doet om de kwaliteit

Nadere informatie

Als twee of meer huishoudens met elkaar overeen komen om van woning te ruilen. De verhuurders én de gemeenten moeten hier toestemming voor geven.

Als twee of meer huishoudens met elkaar overeen komen om van woning te ruilen. De verhuurders én de gemeenten moeten hier toestemming voor geven. Woningruil Een woning vinden in deze regio is niet makkelijk. De wachtlijsten zijn vaak lang. Een snellere mogelijkheid om aan een andere huurwoning te komen kan zijn om met iemand van woning te ruilen.

Nadere informatie

E E ALGEMEENN Vormgeving en druk: Woudenbergse Drukkerij bv

E E ALGEMEENN Vormgeving en druk: Woudenbergse Drukkerij bv ZORGELOOS zorgeloos HUREN huren ALGEMEEN KLUSSEN K Wilt u een woning van Vallei Wonen huren of bent u al huurder bij ons? Dan is het goed om te weten dat wij veel waarde hechten aan een hoge kwaliteit

Nadere informatie

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Beschermingsbewind

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Beschermingsbewind Volkskredietbank Noord-Oost Groningen Beschermingsbewind Bent u langdurig niet in staat om zelf uw financiën goed te regelen? Leidt dit tot problemen? De Volkskredietbank kan optreden als uw bewindvoerder.

Nadere informatie

Beste bewoners, medewerkers en vrijwilligers,

Beste bewoners, medewerkers en vrijwilligers, Beste bewoners, medewerkers en vrijwilligers, Het is alweer een tijdje geleden dat de bouw is gestart van onze nieuwe woonzorglocatie op het Landje van Pelgrim. Hoogste tijd om u in deze nieuwsbrief te

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Huren bij Actium. Algemene informatie over het huren van woonruimte

Huren bij Actium. Algemene informatie over het huren van woonruimte Huren bij Actium Algemene informatie over het huren van woonruimte U gaat een woning huren bij Actium. Wij wensen u veel woonplezier in uw nieuwe woning! In deze brochure hebben wij de belangrijkste informatie

Nadere informatie

samen woningen versterken pagina 3 woongroep marenland 100 jaar! pagina 4 de wijkwinkel brengt mensen dichter bij elkaar pagina 8

samen woningen versterken pagina 3 woongroep marenland 100 jaar! pagina 4 de wijkwinkel brengt mensen dichter bij elkaar pagina 8 demare Nieuwsbrief van bestemd voor bewoners en Woongroep Marenland stakeholders van Woongroep Marenland nummer 19 woongroep marenland.nl uitkijken naar woonzorgcomplex Opwierde pagina 6 Postbus 27 9900

Nadere informatie

Wat te doen bij een klacht?

Wat te doen bij een klacht? Wat te doen bij een klacht? Wat te doen bij een klacht? Alle medewerkers van ProWonen doen dagelijks hun best om ervoor te zorgen dat u plezierig kunt wonen. Meestal lukt dat prima, maar helaas gaat er

Nadere informatie

Lefier in samenvatting jaarverslag. Samenvatting jaarverslag

Lefier in samenvatting jaarverslag. Samenvatting jaarverslag Lefier in 2014 samenvatting jaarverslag Samenvatting jaarverslag 2014 1 Lefier in 2014 samenvatting jaarverslag Wij zijn Lefier, een woningcorporatie in Noord-Nederland. Lefier staat midden in de samenleving

Nadere informatie

KWALITEIT, ZO WERKT HET

KWALITEIT, ZO WERKT HET KWALITEIT, ZO WERKT HET Kwaliteit, zo Werkt Het U huurt een woning bij de Veenendaalse Woningstichting of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat de Veenendaalse Woningstichting doet om de kwaliteit

Nadere informatie

Welkom in uw nieuwe woning

Welkom in uw nieuwe woning Welkom in uw nieuwe woning thuis in Deventer Inhoud Mijn Rentree p. 4 Huur betalen p. 5 Onderhoud aan de woning p. 6 Samen prettig wonen p. 7 Meepraten p. 8 Zelf regelen bij verhuizing p. 9 thuis... in

Nadere informatie

Nieuw woonruimteverdeelsysteem : het optiemodel pagina in 10 punten & Onze plannen voor 2012 tot 2014 pagina 6/7

Nieuw woonruimteverdeelsysteem : het optiemodel pagina in 10 punten & Onze plannen voor 2012 tot 2014 pagina 6/7 demare Nieuwsbrief van bestemd voor bewoners en Woongroep Marenland stakeholders van Woongroep Marenland nummer 13 woongroep marenland.nl Brede School Hart van Opwierde op papier gereed pagina 6/7 Postbus

Nadere informatie

Welkom bij Ressort Wonen! Wat kun je van ons verwachten?

Welkom bij Ressort Wonen! Wat kun je van ons verwachten? Welkom bij Ressort Wonen! Wat kun je van ons verwachten? In je woning wil je je echt thuis voelen. Het moet in goede staat zijn en in een fijne leefomgeving hebben. Wij zetten ons in om betaalbaar wonen

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG HUURPRIJS 1.1. HOE HOOG WORDT MIJN HUURPRIJS BIJ MODERNISERING? Wij gaan met u in gesprek over de mogelijkheden bij modernisering. Een aantal maatregelen

Nadere informatie

Geeft mensen de ruimte. kalender

Geeft mensen de ruimte. kalender Geeft mensen de ruimte Waardevol wonen en leven januari 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 januari Nieuwjaarsdag Wij vinden het belangrijk dat u goed

Nadere informatie

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen!

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Samenvatting ondernemingsplan Samenvatting ondernemingsplan Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Dat is

Nadere informatie

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek Resultaten klanttevredenheidsonderzoek Een van de uitgangspunten van de fusie was dat onze klanten er geen hinder van mochten onder vinden. Na de fusie moest onze dienstverlening op hetzelfde niveau of

Nadere informatie

Kwaliteit bij de WSN. k w a l i t e i t s b e l e i d v a n d e W o n i n g s t i c h t i n g N i j k e r k. Woningstichting.

Kwaliteit bij de WSN. k w a l i t e i t s b e l e i d v a n d e W o n i n g s t i c h t i n g N i j k e r k. Woningstichting. Kwaliteit bij de WSN k w a l i t e i t s b e l e i d v a n d e W o n i n g s t i c h t i n g N i j k e r k Woningstichting Nijkerk Inleiding De Woningstichting Nijkerk streeft naar tevreden klanten. Niet

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27 9,65 x 15,8 mm Sluisweg 4,9 x 5,25 mm verslag 2015-01-27 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 27 januari 2015 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen:

Nadere informatie

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Op woensdag 28 maart 2018 hebben we aan alle huurders van de zes flats aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein aangekondigd dat we het voornemen

Nadere informatie

Jaarverslag 2010 woongroep marenland 1. jaarverslag 2010. wonen is meer dan het huren van een huis

Jaarverslag 2010 woongroep marenland 1. jaarverslag 2010. wonen is meer dan het huren van een huis Jaarverslag 2010 woongroep marenland 1 jaarverslag 2010 wonen is meer dan het huren van een huis Jaarverslag 2010 woongroep marenland 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding Missie, visie, speerpunten Missie Visie Speerpunten

Nadere informatie

Zorgeloos huren. regionaal & betrokken

Zorgeloos huren. regionaal & betrokken regionaal & betrokken Zorgeloos huren U huurt een woning bij een corporatie of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat uw corporatie doet om de kwaliteit van dienstverlening op orde te houden.

Nadere informatie

Klussen in huis? Dat mag!

Klussen in huis? Dat mag! Klussen in huis? Dat mag! Waterweg Wonen verhuurt ruim 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens die goed en betaalbaar moeten

Nadere informatie

Kennis maken met Slagenland Wonen

Kennis maken met Slagenland Wonen Raadhuisstraat 2 5165 CH Waspik Postbus 36 5165 ZG Waspik t 0416 31 23 96 f 0416 31 32 15 Nieuwe huurder? Wij leggen u alles uit Als u in aanmerking komt voor een woning ontvangt u alle informatie over

Nadere informatie

Woningen en kavels te koop in Appingedam pagina 2 Postbus 27

Woningen en kavels te koop in Appingedam pagina 2 Postbus 27 demare Nieuwsbrief van bestemd voor bewoners en Woongroep Marenland stakeholders van Woongroep Marenland nummer 16 woongroep marenland.nl We zien ons bewonerspanel als burenplicht pagina 8 Woningen en

Nadere informatie

Huren zonder zorgen bij Patrimonium Barendrecht

Huren zonder zorgen bij Patrimonium Barendrecht Huren zonder zorgen bij Patrimonium Barendrecht Wanneer u een woning huurt bij Patrimonium of u bent dat van plan, dan is het goed om te weten wat u kunt verwachten en wat de woonvereniging doet om de

Nadere informatie

Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis

Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis Oktober 2014 Thema 1 Goed wonen en een goede dienstverlening We vinden het in Nederland normaal dat iedereen goed kan wonen. Maar niet iedereen

Nadere informatie

Beter leven voor minder mensen

Beter leven voor minder mensen 1 Beter leven voor minder mensen Het verbeteren van de leefbaarheid in de regio Eemsdelta is het centrale uitgangspunt van het Woon- en Leefbaarheidplan Eemsdelta. Om te kijken hoe de regio zich ontwikkelt

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

Nieuwbouwproject Bakkerspunt In het centrum van Zoeterwoude-Dorp TE HUUR

Nieuwbouwproject Bakkerspunt In het centrum van Zoeterwoude-Dorp TE HUUR Nieuwbouwproject Bakkerspunt In het centrum van Zoeterwoude-Dorp TE HUUR Dr. Bouwdijkstraat 21b, 21c, 21d, 21e, 21f en 25a In het centrum van Zoeterwoude Dorp Huurprijs 499,20 1 woning op de begane grond

Nadere informatie

inform special Ruimte geven en samen leven

inform special Ruimte geven en samen leven inform special Ruimte geven en samen leven Ondernemingsplan WSP 2013-2017 Het ondernemingsplan 2013-2017 van Woningstichting Putten Ruimte geven en samen leven Ruimte geven en samen leven is de titel van

Nadere informatie

Stedelijk Vernieuwingsurgent

Stedelijk Vernieuwingsurgent Stedelijk Vernieuwingsurgent beleid: november 2008, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt 12.000 woningen in Vlaardingen. Een flink deel van die woningen is bereikbaar voor mensen met een laag inkomen.

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

Woonruimteverdeling 2015 2 Woningstichting Putten. Opening Schauwplein

Woonruimteverdeling 2015 2 Woningstichting Putten. Opening Schauwplein Samenvatting In 2015 leverden wij 39 appartementen op aan het Schauwplein te Putten. De belangstelling voor de woningen was groot en leidde tot doorstroming. Wij sloten in 2015 inclusief deze nieuwbouw

Nadere informatie

Schriftelijk opzeggen

Schriftelijk opzeggen De huur opzeggen Als u gaat verhuizen, moet u de huur opzeggen en de woning heel, schoon en leeg opleveren. Een nieuwe huurder komt uw huis misschien bekijken. En medewerkers van Trivire komen de woning

Nadere informatie

Woningaanvraagformulier

Woningaanvraagformulier Woongroep Marenland Bezoekadres Energieweg 6 te Appingedam Openingstijden maandag t/m donderdag van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur Bezoekadres Hoofdstraat

Nadere informatie

Nieuwbouw betaalbaar

Nieuwbouw betaalbaar Nieuwbouw betaalbaar Een eigen huis. Misschien droomt u daar wel eens van? Maar de stap naar een koopwoning kan wel erg groot zijn. Is mijn inkomen wel toereikend? Krijg ik mijn huis ooit weer verkocht?

Nadere informatie

Het zoeken naar een ruilpartner. Heeft u een ruilpartner gevonden? Gesprek met de ruilkandidaat

Het zoeken naar een ruilpartner. Heeft u een ruilpartner gevonden? Gesprek met de ruilkandidaat Woningruil, hoe gaat dat? Woningruil, hoe gaat dat? Als u een huurwoning heeft en u zoekt een andere huurwoning, in Zeewolde of daarbuiten, dan kan woningruil een mogelijkheid zijn. In deze folder leest

Nadere informatie

Mijn woning verbeteren? buitengewoon. Dat kan altijd!

Mijn woning verbeteren? buitengewoon. Dat kan altijd! Mijn woning verbeteren? buitengewoon Dat kan altijd! Inhoudsopgave Mijn woning verbeteren? Dat kan altijd! 3 Niet noodzakelijke aanpassingen 1. U brengt zelf verbeteringen aan 5...een vergoeding achteraf

Nadere informatie

Woonbrief. maart 2010. kelijk is informeren wij onze klanten. Zederik met één of meerdere projecten traditioneel voor huren en beheren.

Woonbrief. maart 2010. kelijk is informeren wij onze klanten. Zederik met één of meerdere projecten traditioneel voor huren en beheren. Woonbrief maart 2010 Kopen met zekerheid NIEUWBOUW Een woningbouwvereniging is er toch kelijk is informeren wij onze klanten Zederik met één of meerdere projecten traditioneel voor huren en beheren. regelmatig

Nadere informatie

Kado Drielse Missionarissen

Kado Drielse Missionarissen 1 mei 2009 Openingstijden en telefoonnummers: Kado Drielse Missionarissen Openingstijden van ons kantoor: maandag, dinsdag donderdag en vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur. Telefonisch zijn we op werkdagen

Nadere informatie

Resultaten enquête over dienstverlening

Resultaten enquête over dienstverlening Resultaten enquête over dienstverlening oktober 2017 Voorwoord Bij Nijestee vinden we de stem van onze huurders belangrijk. Daarom hebben we een Participatieraad, een groep huurders die structureel met

Nadere informatie

Verbeter of verfraai. uw woning met -meters van de Veste. -meter. Verbeter mete. Beter per meter!

Verbeter of verfraai. uw woning met -meters van de Veste. -meter. Verbeter mete. Beter per meter! Verbeter of verfraai -meter uw woning met -meters van de Veste Vestestaat voor de r Verbeter mete Beter per meter! -meters voor een betere woning Woningstichting de Veste staat voor wonen naar wens in

Nadere informatie

I N F O R M A INFORMA T I E TIE

I N F O R M A INFORMA T I E TIE HEEFT HEEFT U U EEN EEN KLACHT? INFORMATIE Ook als u niet tevreden bent horen wij dat graag Een tevreden klant is het belangrijkste doel van Vallei Wonen. Daar richten wij onze dienstverlening op in en

Nadere informatie

-meter staat voor de Veste- Verbeter meter. Verbeter of verfraai uw woning met -meters van de Veste. Beter per meter!

-meter staat voor de Veste- Verbeter meter. Verbeter of verfraai uw woning met -meters van de Veste. Beter per meter! -meter staat voor de Veste- Verbeter meter Verbeter of verfraai uw woning met -meters van de Veste Beter per meter! -meters voor een betere woning Woningstichting de Veste staat voor wonen naar wens in

Nadere informatie

Activiteiten Huizen. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 5.209

Activiteiten Huizen. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 5.209 Activiteiten Huizen Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 3.028 704 1.675 88 5.495 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit is exclusief

Nadere informatie

Achtergrondinformatie Woonsymposium WONEN IN STAD.NL SESSIE BETAALBAAR- HEID

Achtergrondinformatie Woonsymposium WONEN IN STAD.NL SESSIE BETAALBAAR- HEID Achtergrondinformatie Woonsymposium WONEN IN STAD.NL SESSIE BETAALBAAR- HEID donderdag 19 maart 2015 BETAAL- BAARHEID Groningen is de jongste stad van Nederland. Van de totaal circa 200.000 inwoners zijn

Nadere informatie

Een woning kopen met korting én minder risico? Kies voor koopgarant!

Een woning kopen met korting én minder risico? Kies voor koopgarant! Inleiding Een woning kopen met korting én minder risico? Kies voor koopgarant! Na jaren van stijgende prijzen, zijn de huizenprijzen de afgelopen jaren flink gedaald. Best spannend om nu een woning te

Nadere informatie

Rochdale geeft thuis. Terugblik Krachtige keuzes om mensen een thuis te geven

Rochdale geeft thuis. Terugblik Krachtige keuzes om mensen een thuis te geven Rochdale geeft thuis Terugblik 2016 Krachtige keuzes om mensen een thuis te geven Wij zijn een woningcorporatie voor mensen met een laag inkomen. Binnen deze inkomensgroep zijn we er voor iedereen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2011 WONEN IS MEER DAN HET HUREN VAN EEN HUIS

JAARVERSLAG 2011 WONEN IS MEER DAN HET HUREN VAN EEN HUIS JAARVERSLAG 211 WONEN IS MEER DAN HET HUREN VAN EEN HUIS JAARVERSLAG 211 3 JAARVERSLAG 211 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE Inleiding 4 B Jaarrekening 211 43 Missie \\ Visie \\ Speerpunten 5 Missie 6 Visie

Nadere informatie

1. Hoe betaalt u de huur?

1. Hoe betaalt u de huur? Huur betalen 1 Door het tekenen van de huurovereenkomst heeft u toegezegd dat u de verschuldigde huur per de eerste van elke maand aan ons zult betalen. Het kan echter voorkomen dat u de huur door bepaalde

Nadere informatie

Huren. De leukste plekjes in de buurt

Huren. De leukste plekjes in de buurt Huren De leukste plekjes in de buurt De groeiplek Helemaal je eigen plek Elke woning en buurt heeft z n eigen charme. Het is maar net waar je van houdt en wat op dat moment het best past in je leven. En

Nadere informatie

Huur Betalen. 100% wonen

Huur Betalen. 100% wonen Huur Betalen 100% wonen : hoe gaat dat in z n werk? Bij het huren van uw woning heeft u een huurovereenkomst getekend. In deze overeenkomst en in de algemene bepalingen staan uw rechten en plichten beschreven.

Nadere informatie

Wooninfo. Nijkerk NIJKERK. Woningstichting. Nijkerk

Wooninfo. Nijkerk NIJKERK. Woningstichting. Nijkerk Wooninfo INFORMATIEFOLDER IN OVER DE DE VERDELING GEMEENTE VAN HUURWONINGEN NIJKERK Nijkerk Woningstichting Nijkerk Woningstichting Nijkerk Bezoekadres: Van t Hoffstraat 40 3863 AX NIJKERK Postadres: Postbus

Nadere informatie

Namens de Raad van Commissarissen, het Bestuur en de medewerkers van Woningschng Maasdriel

Namens de Raad van Commissarissen, het Bestuur en de medewerkers van Woningschng Maasdriel 15 december 2011 Openingstijden en telefoonnummers: Openingstijden van ons kantoor: maandag, dinsdag donderdag en vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur. Telefonisch zijn we op werkdagen bereikbaar van 08.30

Nadere informatie

Inhoud. 3 Betalingswijze 5 Huurachterstand 6 Huurtoeslag 8 Machtigingsformulier automatische incasso

Inhoud. 3 Betalingswijze 5 Huurachterstand 6 Huurtoeslag 8 Machtigingsformulier automatische incasso Huur betalen Huur betalen Bij het tekenen van het huurcontract zijn we met u overeengekomen dat de huur voor de woning maandelijks betaald moet worden. U kunt op verschillende manieren de huur betalen.

Nadere informatie

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Persoonlijke lening

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Persoonlijke lening Volkskredietbank Noord-Oost Groningen Persoonlijke lening Persoonlijke lening Is uw wasmachine kapot of valt de energierekening tegen? Kunt u een (andere) baan krijgen, en heeft u hiervoor een auto nodig?

Nadere informatie

Dienstverlening van SallandWonen

Dienstverlening van SallandWonen Dienstverlening van SallandWonen 100% wonen Zorgeloos wonen bij SallandWonen Wat kunt u verwachten van een kwaliteitscorporatie 3 Even voorstellen U huurt een woning bij SallandWonen of bent dat van plan.

Nadere informatie

Op zoek naar een woning? Zo werkt het bij Woonservice

Op zoek naar een woning? Zo werkt het bij Woonservice Op zoek naar een woning? Zo werkt het bij Woonservice Bij Woonservice hebben we het vinden van een woning opgedeeld in 6 stappen. In deze brochure leest u er alles over. Op zoek naar een woning? Zo werkt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ZOMER 2008

NIEUWSBRIEF ZOMER 2008 NIEUWSBRIEF ZOMER 2008 Huurdersbond Oost-Vlaanderen v.z.w. Grondwetlaan 56 b 9040 Sint-Amandsberg Tel.: 09/223.28.77 223.6.20 / Fax: 071/83.53.62 09/234.04.73 www.huurdersbond.be e-mail: huurdersbond.o-vl@pandora.be

Nadere informatie

U zoekt een woning? In deze brochure leest u wat u moet doen om een woning van ons te kunnen huren.

U zoekt een woning? In deze brochure leest u wat u moet doen om een woning van ons te kunnen huren. U zoekt een woning? In deze brochure leest u wat u moet doen om een woning van ons te kunnen huren. Inhoud Veel woningen, veel woningzoekenden pagina 3 Eerst inschrijven... pagina 4...dan reageren op een

Nadere informatie

Welkom Onderhoud, wie betaalt de rekening?

Welkom Onderhoud, wie betaalt de rekening? Welkom Welkom in uw nieuwe woning van Patrimonium Barendrecht. We zijn blij dat u voor een van onze woningen hebt gekozen. Maar wat betekent wonen in een woning van Patrimonium? In deze folder vindt u

Nadere informatie

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel.

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel. Vraag Informeren en betrekken Hoe informeren jullie bewoners? Hoe worden de bewoners betrokken? Hoeveel invloed hebben de bewoners? Wanneer vinden de bijeenkomsten plaats? Wat wordt er besproken tijdens

Nadere informatie

Koopgarant. Met Koopgarant koopt u een woning met korting, wordt u zelf. eigenaar en heeft u de garantie dat u uw woning ook weer kunt

Koopgarant. Met Koopgarant koopt u een woning met korting, wordt u zelf. eigenaar en heeft u de garantie dat u uw woning ook weer kunt Koopgarant Koopgarant Met Koopgarant koopt u een woning met korting, wordt u zelf eigenaar en heeft u de garantie dat u uw woning ook weer kunt verkopen. U leest er alles over in deze folder. Betaalbaar

Nadere informatie

Strategisch plan Woontij 2015-2017 Uitslag enquête

Strategisch plan Woontij 2015-2017 Uitslag enquête Strategisch plan Woontij 2015-2017 Uitslag enquête Inleiding Als voorbereiding van haar strategisch plan 2015-2017 heeft Woontij een vragenlijst opgesteld waarmee input wordt gevraagd voor de te kiezen

Nadere informatie

Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF

Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF INHOUDSOPGAVE Algemene informatie 3 1. Wat gaan we bouwen? 4 2. Plattegronden 5 3. Huurprijzen 11 4. Hoe komt u in aanmerking? 12 5. Extra informatie 13 Contactgegevens

Nadere informatie

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Algemene vragen De vakantieperiode begint nu, kunnen we het niet wat rustiger aan doen, om iedereen de gelegenheid

Nadere informatie

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium N BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium zomer 2013 Beste lezer, Met dit bulletin willen we u op de hoogte brengen van de plannen en bouwontwikkelingen rondom ZINN locatie Patrimonium in Selwerd. Ik ben blij

Nadere informatie

Wonen en zorg. Leystromen biedt mogelijkheden

Wonen en zorg. Leystromen biedt mogelijkheden Wonen en zorg Leystromen biedt mogelijkheden U wilt zelfstandig blijven wonen, maar u heeft ook behoefte aan wat extra zorg? Dan zijn onze zorgwoningen misschien een uitkomst. Maar u kunt er natuurlijk

Nadere informatie

Een woning huren in Brummen

Een woning huren in Brummen Een woning huren in Brummen Informatie voor woningzoekenden Een woning huren in Brummen Een woning huren in Brummen: Hoe gaat dat in zijn werk? Woningzoekenden die belangstelling hebben voor een huurwoning

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP 98 woningen Leliestraat Irisstraat 1 Inleiding Domijn heeft 98 woningen aan de Lelie- en Irisstraat in de gemeente Losser. Deze woningen zijn over een tijdje echt op. Uit een

Nadere informatie

Onze financiën in 2014

Onze financiën in 2014 Jaa r 20 beric h 14/ 20 t 15 Onze activiteiten in 2014 Onze financiën in 2014 Onze plannen in 2015 Zicht op 2014/2015 Financieel gezien was 2014 een goed jaar. Dat lijkt een vreemde opmerking, omdat in

Nadere informatie

Mijn woning verbeteren? Dat kan altijd!

Mijn woning verbeteren? Dat kan altijd! Mijn woning verbeteren? Dat kan altijd! U wilt graag uw woning aanpassen aan uw eigen wensen. Prima, dat is zeker mogelijk. Iedereen wil immers graag wonen in een huis dat naar zijn zin is. Wij helpen

Nadere informatie

Andere tijden, andere aanpak pagina 6. Het is nog nooit zo mooi geweest pagina 10. Blije gezichten op nieuwe Brede Scholen in Appingedam.

Andere tijden, andere aanpak pagina 6. Het is nog nooit zo mooi geweest pagina 10. Blije gezichten op nieuwe Brede Scholen in Appingedam. demare Nieuwsbrief van bestemd voor bewoners en Woongroep Marenland stakeholders van Woongroep Marenland nummer 18 Blije gezichten op nieuwe Brede Scholen in Appingedam pagina 4 Andere tijden, andere aanpak

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof 9,65 x 15,8 mm Oranjebuurt 4,9 x 5,25 mm bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof Bewonersbijeenkomst, woensdag 16 oktober 2013 om 19.30 uur in de Drijvershof. Aanwezigen: Namens

Nadere informatie

Activiteiten Amersfoort

Activiteiten Amersfoort Activiteiten Amersfoort Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 5.561 3.553 3.088 600 12.802 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit

Nadere informatie

Kwaliteitsverbetering van de (huur)voorraad in tijden van Krimp Opwierde APPINGEDAM. Delfzijl, 21 november 2013

Kwaliteitsverbetering van de (huur)voorraad in tijden van Krimp Opwierde APPINGEDAM. Delfzijl, 21 november 2013 Kwaliteitsverbetering van de (huur)voorraad in tijden van Krimp Opwierde APPINGEDAM Delfzijl, 21 november 2013 Frank van der Staay Atrivé/Woongroep Marenland Appingedam Onderwerpen Woonplan 2002 koersen

Nadere informatie

Zelf klussen. in uw huis

Zelf klussen. in uw huis Zelf klussen in uw huis voorwaarden en toestemming Wilt u zelf een nieuwe keuken of een bad installeren, parket leggen of ergens een wand tussen plaatsen of verwijderen? Dat kan! Aan het zelf klussen in

Nadere informatie

Goed wonen = samen doen!

Goed wonen = samen doen! Goed wonen = samen doen! Beleidsplan Tablis Wonen 2016 2019 Participatiemaatschappij In Nederland leven we steeds meer in een participatiemaatschappij. We maken steeds meer gebruik van elkaars sterke punten

Nadere informatie

Beter leven voor minder mensen

Beter leven voor minder mensen 1 Beter leven voor minder mensen Om te kijken hoe de regio Eemsdelta zich ontwikkelt en te monitoren op het gebied van demografie, leefbaarheid, de woningmarkt en bijvoorbeeld woon-, zorg en andere voorzieningen

Nadere informatie

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde.

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde. V o o r u, b e w o n e r v a n D E A N T O N S T R U I K B U U R T I N S L O T E R M E E R De Struikbuurt Vernieuwt! De Struikbuurt gaat veranderen. Alle woningen tussen het Johan Brouwerpad en de Vening

Nadere informatie

Sociaal Plan bij herstructurering

Sociaal Plan bij herstructurering Het Sociaal Plan is een overeenkomst tussen Woonstichting Groninger huis en bewoners van een wijk of straat waar sloop of ingrijpende renovatie plaats zal vinden. Het Sociaal Plan behandelt de rechten

Nadere informatie

Activiteiten Amsterdam

Activiteiten Amsterdam Activiteiten Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 1.570 2.328 15.018 236 19.152 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit is exclusief

Nadere informatie

Minder middelen, meer ambitie

Minder middelen, meer ambitie Inleiding Bij Woonstad Rotterdam kunnen Rotterdammers terecht voor betaalbare huur- en koopwoningen, die staan in wijken waar zij zich thuis voelen. Meer dan 50.000 huishoudens en bedrijven vinden onderdak

Nadere informatie

Huren bij Viverion. ruimte voor leven

Huren bij Viverion. ruimte voor leven Huren bij Viverion ruimte voor leven De vervolgstap hangt af van uw persoonlijke situatie: 1. U huurt al bij Viverion? Dan gebruikt u de optiestap. 2. U huurt nog niet bij Viverion? Dan gebruikt u de aanbod/lotingstap

Nadere informatie