Persona s zorgtechnologie ouderenzorg Tangenborgh najaar 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Persona s zorgtechnologie ouderenzorg Tangenborgh najaar 2015"

Transcriptie

1 Persona s zorgtechnologie ouderenzorg Tangenborgh najaar 2015 Mevrouw van de Berg intramurale zorg bewoner Heidehiem Kim de Jong EVV-er Anna de Vries - medewerker verzorging intramurale zorg en thuiszorg Heidehiem Meneer Visser - thuiszorg klant Heidehiem Jeroen Jansen - verpleegkundige verpleegunit De Olmen

2 Mevrouw van de Berg Intramurale zorg bewoner Heidehiem Ik ben mevrouw van de Berg. 91 jaar oud en ik woon nu 11 jaar in Heidehiem. Wat ziet en hoort mevrouw van de Berg? Mevrouw van de Berg leest graag de krant, maar dit lukt helaas niet meer zo goed. Haar zicht wordt minder. Verder kijkt mevrouw van de Berg graag naar de TV. Ze hoort veel negatieve verhalen over de zorg maar dit herkent ze niet in Heidehiem. Wat vindt mevrouw van de Berg onprettig? Mevrouw van de Berg vindt het niet prettig dat ze af en toe dingen vergeet. Graag zou ze een herinnering krijgen bijvoorbeeld voor activiteiten. Ook wil ze graag weten wat het dagmenu is. Ze vraagt zich af of dit op het beeldscherm bij de voordeur kan? Verder ziet ze dat een aantal van haar medebewoners verdwalen. Ze gaan wel naar buiten maar raken dan de weg kwijt en verdwalen. Mevrouw van de Berg ziet dan dat de zusters gaan zoeken. Mevrouw van de Berg vindt het niet fijn, dat als er een zuster is om haar te helpen, ze steeds wordt gestoord door de telefoon. Wat geeft mevrouw van de Berg een onveilig gevoel? Mevrouw van de Berg loopt graag een rondje. Het geeft haar een erg onveilig gevoel dat ze niet overal kan alarmeren. Dit geldt zowel voor buiten als voor de algemene ruimten. Ze is namelijk bang dat ze valt. Verder vindt ze het niet prettig dat ze niet kan zien wie voor haar voordeur staat. Haar voordeur gaat namelijk op afstand open en ze moet dus iedereen ongezien binnen laten. En als het alarmeringssysteem het niet doet geeft haar dit ook een onveilig gevoel.

3 Waar wordt mevrouw van de Berg blij van? Mevrouw van de Berg wil graag zolang mogelijk zelfstandig blijven en haar eigen dingen kunnen blijven doen. Bijvoorbeeld zelfstandig (ze heeft reuma) haar medicijnen kunnen innemen. Dit lukt nu niet. Ze wordt blij van een buiten wandeling en een leuk contact met haar medebewoners. Ze vindt het fijn aan activiteiten mee te kunnen doen maar omdat ze wat vergeetachtig wordt vergeet ze nog wel eens naar de activiteiten toe te gaan. Gelukkig komt er vaak een lieve zuster of activiteitenbegeleider om haar op te halen.

4 Kim de Jong Eerst verantwoordelijk verpleegkundige Heidehiem Ik ben Kim de Jong. Eerst verantwoordelijk verpleegkundige in Heidehiem. Ik heb coördinerende taken maar werk ook mee in de zorg. Ik ben 32 jaar en werk 28 uur. Wat ziet en hoort Kim? Kim ziet dat ze in een mooi en bijzonder huis werkt waar Intramurale bewoners, thuiszorgklanten, verpleeghuisbewoners en huurders samen in één huis samen wonen. Kim ziet vaak vriendelijk collega s, die fijn samenwerken en tevreden klanten/bewoners. Wel hoort ze van haar klanten dat ze het niet fijn vinden dat ze niet kunnen zien, wie er voor de deur staat. Kim ziet in de appartementen in Heidehiem beeldschermen waar weinig mee gebeurd. Dit vind ze jammer. Wat vindt Kim onprettig? Kim vindt het niet prettig dat de alarmering niet op de juiste piepers binnen komen. Het gevolg is dat zij en haar collega s vaak rondlopen met mandjes met meerdere piepers. Ook komen de alarmeringen van de thuiszorg binnen op de piepers van de intramurale zorg. Dit zorgt voor onnodig veel verstoringen in het werk. Kim vindt het niet prettig dat afspraken niet worden nagekomen, bijvoorbeeld door het niet lezen en/of bijwerken van het zorgleefplan. Overigens mist ze wel een Elektronisch Cliënten Dossier. Wat mist Kim in haar werk? Kim mist vooral voldoende tijd om alle taken goed te kunnen uitvoeren. Dit veroorzaakt bij haar een gevoel van hoge werkdruk. Ook mist Kim een eigen mailaccount. En ze zou graag meer ondersteuning willen voor mensen met visusproblemen. Ze mist hiervoor de kennis en kunde (expertise) hier goed mee te kunnen omgaan.

5 Wat geeft Kim een onveilig gevoel? Een niet (goed) werkend alarmeringssysteem geeft Kim een onveilig gevoel. Vooral in het begin van de nieuwe Heidehiem kwam dit veelvuldig voor. Het open huis geeft in de nacht soms een gevoel van onveiligheid. Het is een aantal keren gebeurd dat zorgvragers sieraden en/of geld missen, dit geeft Kim ook een onveilig gevoel. Kim merkt op dat de gangen en openbare ruimtes bij activiteiten vol staan met rolstoelen en rollators, hierdoor wordt de weg bij calamiteiten versperd. Ook de gesloten deuren, na een brandmelding, geven een onveilig gevoel. Deze deuren zijn namelijk erg zwaar en moeten handmatig door Kim en haar collega s worden geopend. (Rolstoel)bewoners krijgen deze deuren niet zelf open. Waar wordt Kim blij van? Kim wordt blij als bewoners (al of niet met hulpmiddelen) zelfstandig kunnen wonen in Heidehiem en hun eigen leven kunnen voortzetten. Kim heeft een fijne werkdag gehad als ze klanten goed heeft kunnen helpen, als haar collega s hun werk goed hebben kunnen doen en als zij zelf, door middel van het zelf bepalen van haar prioriteiten, al haar eigen werk (taken) heeft kunnen doen. Ze denkt dat klanten onder andere blij worden van keuzevrijheid; wat wanneer en met wie.

6 Anna de Vries Medewerker verzorging in de Intramurale zorg en Thuiszorg Heidehiem Ik ben Anna de Vries, medewerker verzorging, 49 jaar en inmiddels 28 jaar werkzaam in de zorg. Ik werk 24 uur in Heidehiem. Wat ziet en hoort Anna? Anna ziet op dit moment veel onrust. Zowel onder klanten en bewoners als onder collega s. De berichtgeving over de zorg gaat de laatste tijd vooral over bezuinigingen. Dit brengt onrust en onvrede. Daarnaast ziet Anna dat er in toenemende mate bewoners/klanten in Heidehiem komen wonen, die dwalen in Heideheim en, zodra ze naar buiten gaan, verdwalen. Nu is het zo dat een aantal collega s na verloop van tijd gaan zoeken in de wijk om de bewoner terug te brengen naar Heidehiem. Wat vindt Anna onprettig? Anna vindt het niet prettig als ze tijdens de zorg bij een klant (veelvuldig) gestoord wordt door piepers/alarmering. Dit verstoort haar werk, waardoor ze het gevoel heeft geen kwalitatief goede zorg te kunnen verlenen. Ze vindt het niet prettig dat ze niet genoeg aandacht aan haar klant kan geven. De verstoring in haar werk geeft haar ook een gevoel van verhoogde werkdruk. Dit gevoel wordt versterkt als er veel collega s ziek zijn. Anna vindt het niet leuk als klanten klachten hebben. Wat mist Anna in haar werk? Anna heeft 28 jaar geleden voor werken in de ouderenzorg gekozen. Ze merkt dat het werk verandert. Het wordt zakelijker. Zakelijker voor Anna betekent werken volgens vaste afspraken (en niet meer doen dan afgesproken). Ze weet en merkt dat zowel de klanten als familie van klanten veranderen. Dit vraagt ook een andere houding (zakelijker) in de zorg. Toch mist ze de intimiteit, die ze met klanten had.

7 Wat geeft Anna een onveilig gevoel? In Heidehiem wonen ook bewoners zonder zorg, huurders. Huurders komen ook s avonds laat binnen met hun sleutel. Hierdoor is Heidehiem een relatief open huis. Het gevoel dat er s avonds laat en s nachts mensen in- en uit lopen geeft Anna een onveilig gevoel. Soms staan er in de nacht zomaar mensen achter je! Het idee dat het alarmeringssysteem wel eens niet (goed) werkt geeft Anna ook een onveilig gevoel. Waar wordt Anna blij van? Anna wordt blij van een tevreden klant. Vaak is de klant tevreden als de zorg zonder verstoring kan worden verleent en er voldoende tijd en rust is om de klant te verzorgen. Een goede werksfeer en collega s, die iets voor elkaar over hebben geeft Anna een goed gevoel. Ze vindt het belangrijk dat gemaakte afspraken, zowel met klanten als collega s, nagekomen worden. De afwisseling in haar werk maakt dat Anna het werken in de zorg nog steeds fijn vindt.

8 Meneer Visser Thuiszorg klant Heidehiem Ik ben meneer de Vries en ik ben 87 jaar oud. Ik huur nu 3 jaar een appartement op de begane grond en sinds een jaar krijg ik ook zorg van de Thuiszorg in Heidehiem. Wat hoort en ziet meneer Visser? Meneer Visser ziet dat er veel verschil is tussen de verschillende bewoners in Heidehiem. Zo mogen een aantal bewoners wel naar alle activiteiten en andere weer niet. Dit snapt hij niet altijd. Verder ziet hij soms veel verschillende zusters, een aantal maar een paar keer en dan zijn ze weer weg. Meneer Visser zou graag zien dat op het beeldscherm in zijn appartementen mededelingen komen te staan. Wat vindt meneer Visser onprettig? Meneer Visser vindt het niet prettig als er zusters binnen komen zonder aan te bellen. En soms bellen ze bij de verkeerde deur aan, dat vindt meneer Visser ook vervelend. Maar het ergst vindt meneer Visser, dat de zuster steeds gestoord wordt als zij hem aan het helpen is. Dit vindt meneer Visser echt heel vervelend. Wat geeft meneer Visser een onveilig gevoel? Meneer Visser wil soms wel eens iets voor zijn bezoek koken maar de kookplaat is moeilijk te bedienen en wordt erg heet. Het idee dat iedereen, dat wil zeggen de zorg, binnen kan lopen geeft een onveilig gevoel. Dit komt ook omdat in een vorig huis waar hij heeft gewoond eens geld en sieraden misten. Ook het ontbreken van een spion in de deur geeft meneer Visser een onveilig gevoel.

9 Waar wordt meneer Visser blij van? Meneer Visser is gesteld op zijn privacy en wil graag zo zelfstandig mogelijk, zonder veel hulp van de zorg, zijn leven blijven voortzetten. Hij vindt het prima als dit met meer technische ondersteuning zou kunnen maar heeft als voorwaarde dat het niet te ingewikkeld moet zijn en er niet teveel verschillende knopjes gebruikt moeten worden, want dan raakt hij de draad kwijt.

10 Jeroen Jansen Verpleegkundige verpleegunit De Olmen Ik ben Jeroen Jansen, 29 jaar Werkzaam als verpleegkundig op verpleegunit De Olmen in Heidehiem. Ik werk nu 9 jaar in de zorg, 32 uur gemiddeld in de week. Wat ziet en hoort Jeroen? Jeroen ziet door het (onnodig) afgaan van sensoren veel verstoring in de nacht. Hij denkt dat dit komt door de fysieke controle, die volgt op het afgaan van een sensor. Hij merkt dat bewoners hier onrustig van worden. Ook ziet hij dat bewoners bij nachtelijk dwalen bij andere bewoners het appartement in lopen. Ook dit veroorzaakt veel onrust. Wat vindt Jeroen onprettig? Jeroen vindt het niet prettig, dat hij bij aanvang van zijn dienst, bij bewoners langs moet, om te kijken of de sensoren zijn ingeschakeld. Hij vraagt zich af of dit niet op één centraal punt te zien is of kan zijn. Verder vindt Jeroen het niet prettig dat op de appartementen in De Olmen geen telefoonaansluiting is. Hij hoort dit ook regelmatig terug van familie van bewoners. Voor de bewoners van Jeroen is het niet prettig, dat hij zijn controles altijd fysiek moet doen. Dit brengt soms onnodig verstoring en onrust. Ook vindt Jeroen het niet prettig dat een bewoner soms heel hard roept in zijn appartement en dat hij dat niet hoort. Wat mist Jeroen in zijn werk? Doordat de verpleegunit op de vierde verdieping zit mist Jeroen het om met z n bewoners even makkelijk naar buiten te kunnen.

11 Wat geeft Jeroen een onveilig gevoel? Als een bewoner s nachts uit bed gaat om naar het toilet te gaan, is er geen verlichting. Soms wordt er daardoor gekozen het licht in de badkamer dan maar de hele nacht te laten branden. Graag zou Jeroen zien dat een bewoner automatisch (bijv. door slimme verlichting) naar de badkamer wordt begeleid. Ook het licht op het toilet in de huiskamer gaat laat aan (door middel van een bewegingssensor). Waar wordt Jeroen blij van? Jeroen heeft een fijne werkdag gehad als hij merkt dat bewoners het goed hebben, dit uit zich door rust.

Met spoed opgenomen hoe nu verder?

Met spoed opgenomen hoe nu verder? Met spoed opgenomen hoe nu verder? Albert Schweitzer ziekenhuis januari 2015 pavo 1169 Inleiding U bent met spoed in het ziekenhuis opgenomen. Daardoor heeft u zich niet kunnen voorbereiden. Er komen ineens

Nadere informatie

Pakket 7 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding

Pakket 7 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding BESCHRIJVING VAN DE ZORGZWAARTEPAKKETTEN Pakket 7 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding Pakket 7 is bestemd voor ouderen die al heel lang

Nadere informatie

Thuis een veilig en zeker gevoel

Thuis een veilig en zeker gevoel Thuis een veilig en zeker gevoel Veelzijdig in zorg Personenalarmering Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. In elke levensfase

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark.

Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark. Afdeling IJsselstein Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark. September/oktober 2013 Inleiding In de laatste week van augustus en de eerste week

Nadere informatie

Startopdracht. Iedereen die in Zorg en Welzijn werkt, krijgt te maken met agressie op het werk.

Startopdracht. Iedereen die in Zorg en Welzijn werkt, krijgt te maken met agressie op het werk. Agressiespel Startopdracht Iedereen die in Zorg en Welzijn werkt, krijgt te maken met agressie op het werk. Hoe vaak heb jij te maken met agressie op het werk, op een schaal van 0 (helemaal nooit) tot

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie

Bent u niet tevreden? Laat het ons weten!

Bent u niet tevreden? Laat het ons weten! Bent u niet tevreden? Laat het ons weten! Wij willen graag van u leren De medewerkers van de CvZG verlenen aan veel mensen diverse soorten zorg. In verreweg de meeste gevallen verloopt die zorg naar tevredenheid

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP BEGELEIDING (voorheen ZZP 7)

BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP BEGELEIDING (voorheen ZZP 7) BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP BEGELEIDING (voorheen ZZP 7) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Voor cliënten Ik red me prima, maar nu mijn zoontje zich niet normaal ontwikkelt weet ik het even niet meer. Mijn beperking vraagt om aanpassingen in huis.

Nadere informatie

5 % VERSTORING 26 BEZOEKEN 80% TIJD. 17 x MINDER CLIËNTEN IN PLAATS VAN PER NACHT EVENTS PER NACHT INTERVENTIES ALARMEN

5 % VERSTORING 26 BEZOEKEN 80% TIJD. 17 x MINDER CLIËNTEN IN PLAATS VAN PER NACHT EVENTS PER NACHT INTERVENTIES ALARMEN Door het slimme cameratoezicht van Zorgeloze Nachtzorg bieden wij de zorg die nodig is. Beter, sneller en efficiënter. 7 CLIËNTEN 7 cliënten gemonitord tijdens de pilot door Zorgeloze Nachtzorg. 26 BEZOEKEN

Nadere informatie

5 % VERSTORING 26 BEZOEKEN 80% TIJD. 17 x MINDER BEWONERS

5 % VERSTORING 26 BEZOEKEN 80% TIJD. 17 x MINDER BEWONERS Door het slimme cameratoezicht van Zorgeloze Nachtzorg bieden wij de zorg die nodig is. Beter, sneller en efficiënter. 7 BEWONERS 7 BEWONERS GEMONITORD TIJDENS DE PILOT DOOR ZORGELOZE NACHTZORG. 26 BEZOEKEN

Nadere informatie

Evaluatie van Wiekslag Boerenstreek te Soest: tevreden maar kritische gebruikers

Evaluatie van Wiekslag Boerenstreek te Soest: tevreden maar kritische gebruikers Evaluatie van Wiekslag Boerenstreek te Soest: tevreden maar kritische gebruikers Het evalueren van gebouwen heeft als doel het verkrijgen van kennis om in de toekomst (nog) betere gebouwen te ontwerpen

Nadere informatie

rouw, verliesverwerking en spiritualiteit Oncologiedagen 2014

rouw, verliesverwerking en spiritualiteit Oncologiedagen 2014 rouw, verliesverwerking en spiritualiteit Oncologiedagen 2014 Jacqueline van Meurs: geestelijk verzorger/consulent spirituele zorg Gerda Bronkhorst: oncologieverpleegkundige/verpleegkundig consulent palliatieve

Nadere informatie

Delier in de laatste levensfase. Informatie voor naasten van patiënten met een delier in de laatste levensfase

Delier in de laatste levensfase. Informatie voor naasten van patiënten met een delier in de laatste levensfase Delier in de laatste levensfase Informatie voor naasten van patiënten met een delier in de laatste levensfase Inhoudsopgave Wat is een delier?... 3 Wat zijn kenmerken van een delier?... 3 Invloed op u

Nadere informatie

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Info Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Inhoud INHOUD 1. Waar gaat het over 3 2. Aanraken 4 3. Hoe noem jij dat? 5 4. Baas over

Nadere informatie

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Vragenlijst Behoefte als kompas, de oudere aan het roer Deze vragenlijst bestaat vragen naar uw algemene situatie, lichamelijke en geestelijke gezondheid, omgang met gezondheid

Nadere informatie

Snel uit het ziekenhuis, dementie of vergeetachtigheid

Snel uit het ziekenhuis, dementie of vergeetachtigheid Thuis Pluskoffer Snel uit het ziekenhuis, dementie of vergeetachtigheid Technische hulpmiddelen die uw zorgtaak verlichten en een gerust gevoel geven Evean. Midden in het leven. Ondersteuning voor de mantelzorger

Nadere informatie

Thuis een veilig en zeker gevoel

Thuis een veilig en zeker gevoel Thuis een veilig en zeker gevoel Veelzijdig in zorg Personenalarmering Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. In elke levensfase

Nadere informatie

2 Functies in de zorg

2 Functies in de zorg THEMA 2Functies in de zorg 1 Inleiding In de zorg werken heel veel mensen. Mensen zoals jij, zorghulpen, maar ook mensen met andere functies. In dit thema leer je welke andere functies je in de zorg tegenkomt.

Nadere informatie

Meneer (ome Jan) Mevrouw Lieselot Jeffrey Kind 1 t/m 4. Wat krijgen we nou, Sinterklaas? Tekst en muziek: Marjon Dobbe

Meneer (ome Jan) Mevrouw Lieselot Jeffrey Kind 1 t/m 4. Wat krijgen we nou, Sinterklaas? Tekst en muziek: Marjon Dobbe Wat krijgen we nou, Sinterklaas? Tekst en muziek: Marjon Dobbe We zijn in de kamer van Sinterklaas in Nederland. Sint zit er wat sip bij. Het boek van Sint is verdwenen! Wie moet nou welk cadeautje? Sint

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Pakket 4 Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging

Pakket 4 Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging BESCHRIJVING VAN DE ZORGZWAARTEPAKKETTEN Pakket 4 Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging Het pakket Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging is wonen

Nadere informatie

Resultaten Onnodige Zorg

Resultaten Onnodige Zorg Avoord Zorg en Wonen In december 2014 hebben alle extramurale cliënten in zorg de juiste steunkousen en hulpmiddelen die zij nodig hebben om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Cliënten die hulp houden

Nadere informatie

Zelfsturende teams hebben in de meeste organisaties 4 doelen: Tevreden cliënten Tevreden medewerkers Kwaliteit van zorg Financieel gezond zijn

Zelfsturende teams hebben in de meeste organisaties 4 doelen: Tevreden cliënten Tevreden medewerkers Kwaliteit van zorg Financieel gezond zijn 1 Kaders bij zelfsturing: financieel gezond zijn Zelfsturende teams hebben in de meeste organisaties 4 doelen: Tevreden cliënten Tevreden medewerkers Kwaliteit van zorg Financieel gezond zijn Financieel

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Gezondheidscentrum Heelkom ARGO BV 2015 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van Gezondheidscentrum Heelkom is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

ONDERSTEUNING VAN MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL

ONDERSTEUNING VAN MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Ondersteuning bij wonen ONDERSTEUNING VAN MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Voorpagina: Kjerke de Vries: Ik heb niet erg veel hulp nodig. Daarom verhuis ik van een

Nadere informatie

Kleinschalig Wonen bij Vecht en IJssel

Kleinschalig Wonen bij Vecht en IJssel Kleinschalig Wonen bij Vecht en IJssel Welzijn en kwaliteit van leven in een huiselijke sfeer Mevrouw Ten Have leest graag een boekje met kleindochter Anna en Persoonlijk Woonbegeleider Samira. In de Zonnehoek

Nadere informatie

We lichten de onderwerpen uit de kwaliteitsagenda hieronder verder toe.

We lichten de onderwerpen uit de kwaliteitsagenda hieronder verder toe. Kwaliteitsagenda Zorg Thuis 2016 Mensen met een kwetsbare gezondheid blijven langer zelfstandig thuis wonen. Dat kan alleen als zorg thuis goed geregeld is. Mensen hebben recht op maatwerk van goede kwaliteit

Nadere informatie

Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef

Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef Welkom bij De Goede Zorg Zelf zorg kiezen Bij De Goede Zorg kiest u zelf de zorg of hulp die u nodig heeft. Onze dienstverlening is erop gericht dat u zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

eigen thuis eigen kracht eigen leven

eigen thuis eigen kracht eigen leven eigen thuis eigen kracht eigen leven Visie van mosae zorggroep Eigen thuis, eigen kracht, eigen leven Wij geloven in de eigen kracht van mensen, ongeacht hun leeftijd. Door de regie van cliënten en de

Nadere informatie

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl R O S A D E D I E F Arco Struik Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl In de winkel 3 Bart 5 Een lieve dief 7 De telefoon 9 Bij de dokter 11 De blinde vrouw 13 Een baantje 15 Bijna betrapt

Nadere informatie

Delirium op de Intensive Care (IC)

Delirium op de Intensive Care (IC) Deze folder is bedoeld voor de partners, familieleden, naasten of bekenden van op de Intensive Care (IC) afdeling opgenomen patiënten. Door middel van deze folder willen wij u als familie* uitleg geven

Nadere informatie

Specialistische zorg bij het ouder worden Sterker in de samenleving.

Specialistische zorg bij het ouder worden Sterker in de samenleving. Specialistische zorg bij het ouder worden Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Janneke is een ouder wordende vrouw met een verstandelijke handicap. Haar lichamelijke klachten nemen toe met het

Nadere informatie

Inhoudsopgave...2. Voorwoord...3. Inleiding...3. Hoofdstukken...4. 1. Wat is een verpleeghuis?...4. 2. De geschiedenis van het verpleeghuis...

Inhoudsopgave...2. Voorwoord...3. Inleiding...3. Hoofdstukken...4. 1. Wat is een verpleeghuis?...4. 2. De geschiedenis van het verpleeghuis... Naam: School: Groep: 8 Laurens Tap De Trinoom Datum: 10 december 2012 Hoofdstuk: Inhoudsopgave Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave...2 Voorwoord...3 Inleiding...3 Hoofdstukken...4 1. Wat is een verpleeghuis?...4

Nadere informatie

Medido. Medicijndispenser. Onvergetelijk. eenvoudig. Philips Medido. De intelligente medicijndispenser.

Medido. Medicijndispenser. Onvergetelijk. eenvoudig. Philips Medido. De intelligente medicijndispenser. Medido Medicijndispenser Onvergetelijk eenvoudig Philips Medido. De intelligente medicijndispenser. Maakt medicatie makkelijk Voor wie? Indien u veel medicijnen gebruikt, op verschillende momenten op een

Nadere informatie

De respons op de enquête Hamwijck was verrassend hoog. 19 bewoners hebben de enquête ingevuld.

De respons op de enquête Hamwijck was verrassend hoog. 19 bewoners hebben de enquête ingevuld. De respons op de enquête Hamwijck was verrassend hoog. 19 bewoners hebben de enquête ingevuld. ENQUETE RENOVATIE HAMWIJCK VAN HET TOILET EN DE DOUCHERUIMTE 1. Communicatie Vindt u dat u voldoende schriftelijke

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers

Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers Soms merk ik dat ik dingen die ik graag deed, zoals fietsen en koken, niet meer kan doen. Daardoor heb

Nadere informatie

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK REIGERSBOS INFORMATIE VOOR DE CLIËNT

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK REIGERSBOS INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Even voorstellen MENTRUM KLINIEK REIGERSBOS INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Welkom bij Mentrum Kliniek Reigersbos U maakt kennis met deze kliniek in Amsterdam Zuid-Oost na een langdurige opname in de GGz. De

Nadere informatie

BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE DEMENTIEZORG (voorheen ZZP 5) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION

BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE DEMENTIEZORG (voorheen ZZP 5) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE DEMENTIEZORG (voorheen ZZP 5) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige zorgcentra van Proteion staan gastvrijheid en goede zorg centraal.

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Van Zande. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Van Zande. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Van Zande Een open huis waar de zorg voor u centraal staat gelukkig zijn Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis Als huisgenoot

Nadere informatie

Hulp Thuis Vertrouwd Dichtbij

Hulp Thuis Vertrouwd Dichtbij Hulp bij de dagelijkse dingen Hulp Thuis Vertrouwd Ik kan nog best veel zelf, maar niet alles. Dus ik kan wel wat hulp gebruiken. Precies de hulp die u nodig heeft U wilt natuurlijk zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

Afspraken met het Zorgkantoor Wij hebben met het zorgkantoor de volgende ZZP-en afgesproken en met deze ZZP-en kunt u bij ons terecht:

Afspraken met het Zorgkantoor Wij hebben met het zorgkantoor de volgende ZZP-en afgesproken en met deze ZZP-en kunt u bij ons terecht: Afspraken met het Zorgkantoor Wij hebben met het zorgkantoor de volgende ZZP-en afgesproken en met deze ZZP-en kunt u bij ons terecht: Niet toegelaten voor behandeling, inclusief dagbesteding (lees verzorgingshuis)

Nadere informatie

Gedragscode. Gewoon goed doen

Gedragscode. Gewoon goed doen Gedragscode Gewoon goed doen 2 Inhoudsopgave pagina 1. Missie, ambitie en kernwaarden 4 2. Gewoon goed doen 5 3. Waarom een gedragscode? 6 4. Omgaan met de patiënt/klant: respectvol en gastvrij 7 5. Professioneel

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Ten Prins. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Ten Prins. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Ten Prins Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis gelukkig zijn Welkom Kom

Nadere informatie

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw gedrag gevaarlijk is voor andere mensen. Dit mag nooit

Nadere informatie

Aan de slag blijven. Schematisch overzicht van thema s, leerdoelen en inhoud

Aan de slag blijven. Schematisch overzicht van thema s, leerdoelen en inhoud Schematisch overzicht van thema s, leerdoelen en inhoud Jezelf presenteren De medewerker moet zichzelf goed presenteren. Bijvoorbeeld door er schoon en verzorgd uit te zien. Zo laat hij/zij een goede indruk

Nadere informatie

De nieuwe zorgmedewerker

De nieuwe zorgmedewerker Werkblad De nieuwe zorgmedewerker De zorg verandert in snel tempo. Ook jouw rol als verzorgende of helpende verandert: meer aandacht voor individuele cliënten en hun netwerk. Werken met een zorg-leefplan

Nadere informatie

Verzorging Begeleiding Speciale Zorg Dagbesteding Hulp bij het huishouden

Verzorging Begeleiding Speciale Zorg Dagbesteding Hulp bij het huishouden Overzicht ZZP 1 t/m 7. Versie 17-05-11. Zorgzwaartepakket 1 = enige begeleiding in een veilige omgeving. U krijgt hulp bij de De medewerker helpt Niet van toepassing. dagelijkse verzorging u om zo veel

Nadere informatie

Pleyade Thuiszorg Verpleging & Verzorging

Pleyade Thuiszorg Verpleging & Verzorging Pleyade Thuiszorg Verpleging & Verzorging www.pleyade.nl Zorg op maat Pleyade biedt professionele zorg aan ouderen in Arnhem, Elst en De Liemers. Wij zijn betrokken, respectvol en hebben oprechte aandacht

Nadere informatie

Medido. Medicijndispenser. Onvergetelijk. eenvoudig. Philips Medido. De intelligente medicijndispenser.

Medido. Medicijndispenser. Onvergetelijk. eenvoudig. Philips Medido. De intelligente medicijndispenser. Medido Medicijndispenser Onvergetelijk eenvoudig Philips Medido. De intelligente medicijndispenser. Op afstand Maakt medicatie makkelijk Veilig Vragen Voor wie? Indien u veel medicijnen gebruikt, op verschillende

Nadere informatie

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken!

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken! Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken! 1 Brand! Je moet er niet aan denken dat je op een nacht wakker schrikt omdat er brand is. De paniek die dan uitbreekt. Hoe breng je jezelf, je

Nadere informatie

34Vraaggericht werken

34Vraaggericht werken DC 34Vraaggericht werken 1Inleiding Vraag jij aan een cliënt wat zijn wensen en behoeften zijn of weet jij wat het beste is voor de cliënt? Denk jij dat je cliënt zelf weet wat goed voor hem is en daarover

Nadere informatie

carintreggeland huis Anholtskamp Markelo

carintreggeland huis Anholtskamp Markelo carintreggeland huis Anholtskamp Markelo Een warme sfeer met een lokale knipoog Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Voor cliënten Ik red me prima, maar nu mijn zoontje zich niet normaal ontwikkelt weet ik het even niet meer. Mijn beperking vraagt om aanpassingen in huis.

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Evaluatie verbeterplan 2012

Evaluatie verbeterplan 2012 WL het Octet (InteraktContour) Utrecht, december 2013 Geschreven door: Tiddo Evenhuis Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl info@hetlsr.nl Copyright LSR,

Nadere informatie

Coördinatie van zorg. Test jezelf.

Coördinatie van zorg. Test jezelf. Coördinatie van zorg. Test jezelf. Pagina 1 Kun jij coördineren? Werk je planmatig en zorgvuldig? Ben je goed in samenwerken? Doe de testjes en kijk of jij een kei bent! 1. Coördineren Continuïteit en

Nadere informatie

Ria Massy. De taart van Tamid

Ria Massy. De taart van Tamid DE TAART VAN TAMID Ria Massy De taart van Tamid De taart van Tamid 1 Hallo broer! Hallo Aziz! roept Tamid. Zijn hart klopt blij. Aziz belt niet zo dikwijls. Hij woont nog in Syrië. Bellen is moeilijk in

Nadere informatie

Kleinschalig wonen. Zo thuis mogelijk

Kleinschalig wonen. Zo thuis mogelijk Kleinschalig wonen Zo thuis mogelijk 2 Kleinschalig wonen. Zo thuis mogelijk Als thuis wonen niet meer veilig voelt en de behoefte aan bescherming en zorg groter wordt, dan is verhuizen naar een woonzorgcentrum

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Medido. Medicijndispenser. Onvergetelijk. eenvoudig. Philips Medido. De intelligente medicijndispenser.

Medido. Medicijndispenser. Onvergetelijk. eenvoudig. Philips Medido. De intelligente medicijndispenser. Medido Medicijndispenser Onvergetelijk eenvoudig Philips Medido. De intelligente medicijndispenser. Op afstand Maak medicatie makkelijk Veilig Vragen Voor wie? Indien u veel medicijnen gebruikt op verschillende

Nadere informatie

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen?

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Samenwerkingsverband NIP-NVO zorg voor mensen met een verstandelijke beperking 2014 1 Inhoud Voorwoord 3 Wat doet de psycholoog of orthopedagoog? 5

Nadere informatie

Workshop communicatie

Workshop communicatie Workshop communicatie Feedback is collegiale ondersteuning of toch niet? Wat wil de beroepsvereniging betekenen voor Verzorgenden en Verpleegkundigen? Wij willen onze beroepsgroepen in staat stellen hun

Nadere informatie

Verbinden & ontzorgen

Verbinden & ontzorgen Zorg & Ziggo Zorg & Ziggo U wilt dat uw bewoners en cliënten zich veilig voelen in uw zorg instelling. En dat ze er met plezier verblijven. U zet zich daarbij in voor goede en efficiënte zorg. Ziggo draagt

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Mélopée. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Mélopée. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Mélopée Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis gelukkig zijn Welkom Kom ons

Nadere informatie

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO carintreggeland huis T GERBRAND HENGELO Een warme sfeer in een modern jasje. Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving belangrijk?

Nadere informatie

De wet BOPZ* binnen Zorggroep Sint Maarten;

De wet BOPZ* binnen Zorggroep Sint Maarten; De wet BOPZ* binnen Zorggroep Sint Maarten; van opname tot verblijf op een psychogeriatrische afdeling. * Wet Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen deel je leven Uitgave december 2015 Waarom

Nadere informatie

JIJ ÈN JOUW ZORGPLAN. Rapport over de toetsing van zorgplannen. Uitgevoerd en opgeschreven door Stef Harweg en Antoinette Meys

JIJ ÈN JOUW ZORGPLAN. Rapport over de toetsing van zorgplannen. Uitgevoerd en opgeschreven door Stef Harweg en Antoinette Meys JIJ ÈN JOUW ZORGPLAN Rapport over de toetsing van zorgplannen Uitgevoerd en opgeschreven door Stef Harweg en Antoinette Meys Jij èn jouw zorgplan 01-09-2014 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Het onderzoek 4

Nadere informatie

Kwaliteitszorg. Test jezelf.

Kwaliteitszorg. Test jezelf. Kwaliteitszorg. Test jezelf. Pagina 1 Weet jij hoe je je deskundigheid of die van je collega s kunt bevorderen of professionaliseren? Kun je goed samenwerken? Kun je kwaliteitszorg leveren? Doe de testjes

Nadere informatie

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld:

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: hoofdstuk 10 Hoe je je voelt Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: zenuwachtig wakker worden omdat je naar school moet, vrolijk

Nadere informatie

verstandelijke beperking

verstandelijke beperking Besluitvorming in de palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking Over verhuizingen & medische interventies Informatie voor familie en andere naasten Wat is palliatieve zorg? Palliatieve

Nadere informatie

Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten. Eikenhorst

Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten. Eikenhorst Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten Eikenhorst Je komt mogelijk binnenkort op Eikenhorst. Daar is alles anders en nieuw vergeleken met waar je nu woont. Om je te laten wennen aan al dat nieuwe,

Nadere informatie

Op een bepaald moment moet je accepteren, dat je niet alles meer zelf kunt.

Op een bepaald moment moet je accepteren, dat je niet alles meer zelf kunt. Het mooiste van mijn beroep GEVEN VAN LIEFDE ÉN ZORG één druk op de knop PERSOONLIJK ALARM Lekker makkelijk! MAALTIJDSERVICE Op een bepaald moment moet je accepteren, dat je niet alles meer zelf kunt.

Nadere informatie

Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan

Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan De zorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking moet erop gericht zijn dat de persoon een optimale kwaliteit

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Exclusiv. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Exclusiv. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Exclusiv Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Aandacht voor mensen, aandacht voor u gelukkig zijn Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis Als huisgenoot

Nadere informatie

Iedereen heeft een verhaal

Iedereen heeft een verhaal informatie voor jongeren Iedereen heeft een verhaal > Goed om te weten als je tijdelijk naar JJC gaat Iedereen heeft een eigen verhaal. Veel verhalen gaan over waarom het niet allemaal gelopen is zoals

Nadere informatie

MEDEWERKERS VRAGENLIJST BRANCHE-RIE TECHNISCHE GROOTHANDEL

MEDEWERKERS VRAGENLIJST BRANCHE-RIE TECHNISCHE GROOTHANDEL 1 Betrekken medewerkers bij de uitvoering van de RI&E. Medewerkers zijn een belangrijke bron van informatie over veiligheid en gezondheid op het werk. Zij hebben belang bij veilige en gezonde werkomstandigheden.

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Tuinen van Herinnering. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Tuinen van Herinnering. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Tuinen van Herinnering Een open huis waar de zorg voor u centraal staat gelukkig zijn Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis

Nadere informatie

Wat is er aan de hand?

Wat is er aan de hand? Wat is er aan de hand? Hieronder staan allerlei praktijksituaties die op jou van toepassing kunnen zijn. Herken je hier iets van? Als je op de items klikt, krijg je als advies welke oplossingen uit de

Nadere informatie

Medicatiebegeleiding via de Medido. Dagelijks op het juiste tijdstip, de juiste medicijnen

Medicatiebegeleiding via de Medido. Dagelijks op het juiste tijdstip, de juiste medicijnen Medicatiebegeleiding via de Medido Dagelijks op het juiste tijdstip, de juiste medicijnen 2 Medicatiebegeleiding op afstand Hoe werkt het? U ontvangt een medicijndispenser (de Medido) van Beweging 3.0.

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Hoe werk je met een zorgleefplan?

Hoe werk je met een zorgleefplan? Hoe werk je met een zorgleefplan? Slagen we erin de cliënt te ondersteunen te leven zoals hij dat wil? Artikel: 2008-003 Datum: 15-12-2008 Auteur: Merel van Uden In een zorgleefplan beschrijf je hoe de

Nadere informatie

DE SCHOOLBUS. en andere korte verhalen. Josée Van Laer. in makkelijke taal

DE SCHOOLBUS. en andere korte verhalen. Josée Van Laer. in makkelijke taal DE SCHOOLBUS en andere korte verhalen in makkelijke taal Josée Van Laer Inhoud De bibliotheek 7 De deurklink 11 De schoolbus 17 De vacature 21 Het sollicitatiegesprek 25 Iemand helpen 29 Jacob wil werken

Nadere informatie

Het Huis van Morgen in de Gemeente Groningen - zo lang mogelijk veilig en comfortabel thuis blijven wonen

Het Huis van Morgen in de Gemeente Groningen - zo lang mogelijk veilig en comfortabel thuis blijven wonen Het Huis van Morgen in de Gemeente Groningen - zo lang mogelijk veilig en comfortabel thuis blijven wonen Bron Gemeente Groningen - Gepubliceerd: 24 april 2019 - Laatst bijgewerkt: 24 april 2019 https://gemeente.groningen.nl/actueel/nieuws/het-huis-vanmorgen-zo-lang-mogelijk-veilig-en-comfortabel-thuis-blijvenwonen

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Leren & Werken Steeds opnieuw raak ik mijn baan kwijt. Waar ligt dat nou aan? Welke vervolgopleiding zou iets voor mij zijn? Is er voor mij extra ondersteuning

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Borsbeekhof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Borsbeekhof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Borsbeekhof Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Een

Nadere informatie

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is:

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Mijn gezinsvoogd werkt bij de William Schrikker Jeugdbescherming. Wat een toestand, zeg! Wat gebeurt

Nadere informatie

Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg

Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg JANUARI 2010 INHOUDSOPGAVE Waar gaat deze folder over? Welke zorg hoort bij de AWBZ? Vijf zorgfuncties

Nadere informatie

Zideris Wageningen. Generaal Foulkesweg 15. - Beschrijving - Huisregels - Contactgegevens

Zideris Wageningen. Generaal Foulkesweg 15. - Beschrijving - Huisregels - Contactgegevens Zideris Wageningen Generaal Foulkesweg 15 - Beschrijving - Huisregels - Contactgegevens Welkom bij Zideris Wageningen Generaal Foulkesweg! Wat fijn dat je belangstelling hebt of komt wonen op de Generaal

Nadere informatie

Voor cliënten. Mijn AWBZ-begeleiding vervalt of wordt minder. Wat nu?

Voor cliënten. Mijn AWBZ-begeleiding vervalt of wordt minder. Wat nu? Voor cliënten Mijn AWBZ-begeleiding vervalt of wordt minder. Wat nu? Veel mensen met een beperking krijgen begeleiding. Hiermee kunnen ze hun leven zoveel mogelijk zelf vormgeven en meedoen in de maatschappij.

Nadere informatie

Wat? Ambers mond valt open. Krijg ik dertigduizend euro? De notaris knikt. Dat klopt. Gefeliciteerd. Liz weet ook niet wat ze hoort.

Wat? Ambers mond valt open. Krijg ik dertigduizend euro? De notaris knikt. Dat klopt. Gefeliciteerd. Liz weet ook niet wat ze hoort. Een erfenis Dag dames, kan ik iets voor u doen? Amber kijkt Liz even aan en zegt dan: Ik heb hier een afspraak met de notaris. Mijn naam is Amber Overgauw. De vrouw kijkt op haar beeldscherm. Ik zie het,

Nadere informatie

LA VERNA: SOMATISCHE ZORG Somatische zorg is zorg die u nodig heeft als gevolg van lichamelijke beperkingen. De zorg van LuciVer is erop gericht u, ondanks eventuele problemen en beperkingen, alle ruimte

Nadere informatie

Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het gaat je echt verder helpen.

Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het gaat je echt verder helpen. In de vorige les ben je gaan onderzoeken wat je droom is en ik hoop dat je het besluit hebt genomen om elke dag te dromen en dat je een moodboard hebt gemaakt. Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het

Nadere informatie

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk?

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Hulp, informatie en advies voor iedereen die het nodig heeft Bij NIM Maatschappelijk Werk kan iedereen die het nodig heeft (in Nijmegen en de regio) aankloppen voor gratis

Nadere informatie

De wet BOPZ* binnen Zorggroep Sint Maarten; van opname tot verblijf op een psychogeriatrische afdeling.

De wet BOPZ* binnen Zorggroep Sint Maarten; van opname tot verblijf op een psychogeriatrische afdeling. De wet BOPZ* binnen Zorggroep Sint Maarten; van opname tot verblijf op een psychogeriatrische afdeling. * Wet Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen deel je leven Uitgave april 2014 Waarom

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie