Ezeee Webdesign CMS Pro. Gebruikershandleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ezeee Webdesign CMS Pro. Gebruikershandleiding"

Transcriptie

1 Ezeee Webdesign CMS Pro Gebruikershandleiding

2 Inhoudsopgave Introductie... 4 Categorieën maken en bewerken... 4 Wat is een categorie?... 4 Categorieën maken en beheren... 4 Een nieuwe subcategorie maken... 6 Een bestaande categorie bewerken... 6 Artikelen beheren... 7 Wat is een artikel?... 7 Artikelen maken en beheren... 7 Een nieuw artikel maken (met pagina s)... 8 Een nieuw artikel creëeren (enkel samenvatting) Een nieuwe samenvatting maken (met link) Beoordeel Artikelen in Behandeling Nieuws beheren Wat is een nieuwsitem? Nieuwsitems maken en beheren Beoordeel Nieuws in Behandeling Blogs beheren Wat is een blog? Blogs maken en beheren Beoordeel Blogs in Behandeling Webpagina s beheren Wat is een webpagina? Webpagina s maken en beheren Beoordeel webpagina s in behandeling Feedback beheren Wat is commentaar? Verwijder een commentaar Een commentaar goedkeuren/afkeuren IP-Adres blokkeren Een commentaar bewerken Sjablonen beheren Wat is een sjabloon? Sjablonen beheren Gebruikers beheren Wat is een gebruiker? Gebruikers beheren Een nieuwe gebruiker toevoegen De woordenlijst beheren Wat is de woordenlijst? Hoe maak ik een woordenlijst?... 35

3 Statistieken Wat zijn de statistieken? Statistieken tonen Instellingen beheren Wat zijn de instellingen? Inhoud instellingen Auteur Instellingen Diverse instellingen Adsense... Fout!Bladwijzer niet gedefinieerd. Ezeee Nieuwsbrief Suite Integratie Ontvang artikelen Systeem informatie... 45

4 Introductie Het Content Management Systeem (CMS) van Ezeee Webdesign maakt het mogelijk om vanuit het niets je eigen nieuws en artikelen op het internet te plaatsen. Je hebt hiervoor geen technische kennis nodig en kunt direct beginnen. Het CMS is het enige dat je nodig hebt om je eigen website in korte tijd online te plaatsen. Je kunt de inhoud van de website naar hartenlust aanpassen en bewerken. Binnen no-time heb je dit programma onder de knie. Het CMS maakt het voor iedereen mogelijk om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van het internet. En zelfs als je geen verstand hebt van internet, is dit systeem zeer eenvoudig. Categorieën maken en bewerken Wat is een categorie? Een categorie is een deel van de website waar we artikelen in plaatsen. Het gebruik van categorieën maakt het mogelijk om onderscheid aan te brengen in je website en om de inhoud te rangschikken op verschillende kernwoorden. Als je bijvoorbeeld een website hebt die recepten beschrijft, kun je categorieën gebruiken om de inhoud te verdelen. Je kunt dan een sectie maken voor bakken, koude voorgerechten en voor snelle snacks. Categorieën maken en beheren Om een categorie te maken, klik je op het controle paneel of op het tabblad categorieën dat je boven in het bestandsmenu vindt. Fig. 1.1 Als je nog geen categorieën hebt gemaakt, wordt het volgende scherm getoond: Fig. 1.2 Klik op de knop Maak een Categorie om een nieuwe categorie te maken. De pagina die je kunt gebruiken voor het maken van een nieuwe categorie wordt dan getoond.

5 Het eerste dat je nu doet, is het opgeven van een naam voor de nieuwe categorie. Als er sprake is van een subcategorie, kun je een broncategorie instellen. Die dient dan als bron voor de categorie. Je kunt ook een icoon kiezen, een beschrijving invoeren, de sortering instellen, een wachtwoord opgeven en aangeven of je deze categorie wel of niet wilt gebruiken bij de recente artikelen op je website. Het sorteren van de artikelen verloopt in een oplopende volgorde. Een categorie met het nummer 1 zal boven een categorie staan met het nummer 2, als de lijst met categorieën wordt getoond op de website. Wanneer twee categorieën hetzelfde nummer hebben, vind het sorteren plaats op basis van het alfabet. Fig. 1.3 Klik op Opslaan om het opgeven van een nieuwe categorie af te ronden. Je krijgt nu een bericht dat het maken van een nieuwe categorie succesvol is verlopen.

6 Fig. 1.4 Nadat je dit hebt gezien, kun je een andere categorie maken (door de vorige stap te herhalen) of bestaande categorieën beheren. Een nieuwe subcategorie maken Om een subcategorie te maken die behoort tot een bestaande categorie, kun je gebruik maken van twee methoden. Je kunt de methode gebruiken die op de vorige pagina beschreven stond en handmatig een nieuwe subcategorie toevoegen. Het is echter ook mogelijk om in het overzichtsmenu op de link Nieuw te klikken. Dan wordt de subcategorie gemaakt onder de broncategorie die voor je is geselecteerd. Fig. 1.5 Een bestaande categorie bewerken Om een bestaande categorie te bewerken, klik je op de link Wijzig die betrekking heeft op de categorie die je wilt bewerken (fig. 1.6). Fig. 1.6

7 Artikelen beheren Wat is een artikel? Een artikel is een publicatie, nieuwsitem of samengesteld bericht over een bepaald onderwerp. Meestal verschijnen artikelen in magazines, kranten en op het internet. Met het CMS kun je snel en eenvoudig artikelen maken, of het nu korte samenvattende artikelen zijn of lange artikelen met meerdere pagina s. Artikelen maken en beheren Om een artikel te maken, klik je op het controlepaneel of op het tabblad Artikelen in het bestandsmenu. Fig. 2.1 Als je reeds artikelen hebt ingevoerd, ziet het menu er als volgt uit: Fig. 2.2 Bekijk: bekijk het artikel, zodat je de inhoud kunt beoordelen. Wijzig: je kunt artikelen bewerken wanneer je het noodzakelijk acht om wijzigingen aan te brengen. Wijzig Pagina s: wanneer er sprake is van een artikel met meerdere pagina s, kun je direct de betreffende pagina aanpassen door op deze link te klikken. Verwijder: klik op deze link om het artikel te verwijderen.

8 Het is ook mogelijk om een bulk actie uit te voeren. Links in het scherm zie je dat iedere artikel een selectievak heeft waarmee je de artikelen kunt selecteren. Je kunt meerdere artikelen selecteren en daarna een actie kiezen uit de lijst. Je kunt alle artikelen selecteren en deselecteren door het selectievak in de bovenste rij aan te vinken. Wanneer je geen artikelen hebt gemaakt, klik je op Maak een Artikel om hiermee te starten. Fig. 2.3 Een nieuw artikel maken (met pagina s) Dit is het meest gebruikelijke type artikel. Om een nieuw artikel met meerdere pagina s te maken, klik je op de Maak een artikel link of knop en selecteer je de optie Een volledig artikel (Fig. 2.4). Fig. 2.4 Type artikel: kies hier het type artikel dat je wilt maken. Er zijn twee types beschikbaar: Volledig artikel gebruik deze optie als je een kleine samenvatting wilt maken en meerdere pagina s wilt vullen met inhoud. De volgende secties dekken de opties kort artikel of samenvatting met een link naar een attachment of een website.

9 Titel: geef het artikel een titel. De titel verschijnt op de website en wordt daar getoond. Korte Beschrijving: plaats je samenvatting in de editor. Naast het kopje Korte Beschrijving bevindt zich een visuele editor die je de mogelijkheid biedt om de elementen te bewerken zoals op de pagina verschijnen. Artikel Categorieën: kies één of meer categorieën om dit artikel in te plaatsen. Je kunt meerdere categorieën selecteren door met Shift te selecteren. Wil je slechts één extra categorie selecteren? Gebruik dan de Control knop in combinatie met een muisklik. Meta Sleutelwoorden (niet op afbeelding): dit zijn de sleutelwoorden die worden gebruikt voor het artikel. Deze worden getoond op de website en gebruikt door bijvoorbeeld Google. Meta Omschrijving (niet op afbeelding): dit is de beschrijving van het artikel, die vergelijkbaar is met de korte beschrijving zoals je die helemaal bovenaan het programma hebt ingevoerd. De Meta Omschrijving wordt niet getoond aan bezoekers, maar wordt wel gebruikt door zoekmachines. Geavanceerde opties: met dit tabblad ga je naar stap 2. Vink je deze optie aan, dan heb je de mogelijkheid om geavanceerde opties in te stellen. Sla je deze stap over, en vink je de optie niet aan, dan ga je direct naar stap 3. Klik op Geavanceerde opties om door te gaan naar stap 2. Op de volgende pagina vind je figuur 2.5, waarin een duidelijk overzicht staat van alle mogelijkheden die er zijn met geavanceerde opties.

10 Lokafbeelding: hiermee stel je een afbeelding in waarmee je mensen naar het artikel kunt lokken. Auteur: gebruik de keuzelijst met beschikbare auteurs om een auteur toe te voegen aan het artikel. Klik op de link Nieuwe Auteur om auteur toe te voegen. Zichtbaar: hiermee stel je in of het artikel zichtbaar is op de website. Klik op Ja als je het artikel wilt tonen op de website. Featured (Hoofdartikel): met deze optie stel je de status van het artikel op de website in. Een Featured artikel is een hoofdartikel. Klik op Ja als je van dit artikel een hoofdartikel wilt maken. Status: hiermee stel je de status van het artikel in op Goedgekeurd, Wachtende op Goedkeuring, Concept of Afgekeurd. Een artikel dat is Goedgekeurd wordt getoond op de website. Wachtende op Goedkeuring betekent dat het artikel wordt getoond in een lijst met artikelen die nog gekeurd moeten worden. Concept is gelijk aan wachtende op goedkeuring, maar stelt de andere auteurs op de hoogte dat het artikel nog niet af is. Een Afgekeurd artikel wordt niet getoond op de website en verschijnt onderaan de lijst met artikelen die nog moeten worden gekeurd.

11 Start Datum: deze optie geeft je de mogelijkheid om de datum waarop het artikel wordt gepubliceerd, in te stellen. Je kunt een artikel hiermee inplannen. Daarna wordt het artikel zichtbaar op de door jou ingestelde tijd. Verlopen Inschakelen: dit selectievak kun je aanvinken als je wilt dat een artikel verloopt. Wanneer een artikel verloopt, is deze niet langer zichtbaar op de website. Verloopdatum: deze sectie verschijnt op het moment dat je de functie Verlopen Inschakelen hebt aan gezet. Kies een datum en een tijd waarop je het artikel wilt laten verlopen. Op het ingeplande moment verloopt het artikel en zal deze niet meer zichtbaar zijn op de website. Artikelserie: dit is een unieke manier om artikelen te selecteren. Daarna kun je de hieronder staande opties gebruiken. Vink deze optie aan en de categorie die je hebt toegekend aan het artikel wordt getoond. Tevens worden alle artikelen die ook onder deze categorie vallen getoond. Deze artikelen kun je gebruiken om de artikelen te ordenen en de serie vorm te geven. Voorgaand Artikel: als het artikel onderdeel is van een serie, kun je het vorige artikel instellen als voorgaand artikel. Je kiest dan de optie Stel in als vorig artikel. Het artikel dat je dan hebt geselecteerd, wordt dan gezien als deel 1 van de reeks, terwijl het artikel waar je mee aan het werk bent wordt gezien als deel 2. Volgend Artikel: dit werkt zoals hierboven. Kies de optie Stel in als volgend artikel om het artikel de volgende in de reeks te laten zijn. Volgorde van tonen: hier geef je het nummer op waarop het artikel wordt gesorteerd. Dit wordt van kracht op het moment dat je de categorieën gebuikt om het één en ander te bekijken. Alle artikelen met hetzelfde nummer, worden geordend op datum. Gerelateerde Artikelen: je kunt artikelen aan elkaar relateren. Dat doe je door deze optie aan te vinken en de bijbehorende categorieën te selecteren. Op de website wordt dan de optie met gerelateerde artikelen getoond. Gerelateerde Links: in dit geval kun je links toevoegen naar bronnen die gerelateerd zijn aan dit artikel. Deze worden getoond in een apart blok met links, die je ziet wanneer je dit artikel bekijkt. Voer het volledige adres (URL) in, inclusief Een URL per regel. Attachment: klik op de knop Bladeren om een bestand op te zoeken dat je wilt toevoegen aan dit artikel. Klik op Meer attachments om tot 5 attachments per keer toe te voegen. Podcast: geef hier aan of je een podcast wilt koppelen aan het bestand. Voorbeeld Klik op de knop Bekijk om het artikel te bekijken voordat je doorgaat. Klik op Artikel Opslaan om het artikel op te slaan. In deze sectie, kiezen we voor de optie Een volledig artikel met één of meer inhoudpagina s. Je kunt met de onderstaande stap extra pagina s en inhoud toevoegen aan het artikel. Onderaan de pagina vind je de volgende knop.

12 Fig. 2.6 Klik op deze optie om een nieuwe pagina te maken. Fig. 2.7

13 Je kunt de titel van de pagina invoeren en de inhoud die je wilt toevoegen aan deze pagina. Je kunt ook een specifieke Meta Omschrijving opgeven, net als speciale Meta Sleutelwoorden. Doe je dit niet, dan worden de standaardvelden van de eerste pagina gebruikt. Klik op opslaan om de pagina op te slaan. Fig. 2.8 Zoals je hierboven kunt zien (in figuur 2.7), wordt de pagina nu in een rij getoond met een Wijzig en Verwijder link. Nadat je een nieuwe pagina hebt gecreëerd, wordt deze automatisch getoond in dit overzicht. Je kunt daarna de volgorde instellen en bewerken. Dit doe je door de verschillende pijltjes aan te klikken. Fig. 2.9 Je kunt dit proces blijven herhalen totdat je klaar bent en alle pagina s hebt toegevoegd aan je artikel. Wanneer je hiermee klaar bent, klik je op Dit artikel opslaan. Fig Het zal je opvallen dat een nieuw artikel wordt toegevoegd aan deze rij. Je hebt daarna de mogelijkheid om een voorbeeld te bekijken, het artikel te wijzigen of om het te verwijderen. Zichtbaarheid en feature worden weergegeven door middel van een groene vink en een kruis. Ieder nieuw artikel wordt in dit scherm getoond.

14 Een nieuw artikel creëren (enkel samenvatting) Om een artikel in de vorm van een samenvatting te maken, ga je wederom naar het menugedeelte Maak een Artikel. Je selecteert daarin de optie Een kort artikel of een samenvatting. Fig Voer je titel in, de samenvatting en kies daarna een categorie en een auteur. Klik daarna op de knop met Geavanceerde opties om verder te gaan. Deze zijn hetzelfde als de geavanceerde opties die we hebben besproken aan de hand van figuur 2.5. Een nieuwe samenvatting maken (met link) Deze optie maakt het mogelijk om een samenvatting te maken en daarna te linken naar een artikel, met behulp van een website adres. Om een samenvatting te maken, klik je eerst op Maak een artikel. In het selectie veld Type Artikel klik je op de tweede optie: Samenvatting met een link naar een attachment of website (figuur 2.11). Er verschijnt een nieuw veld, waarin je de URL in kan voeren. Geef je samenvatting een artikel, schrijf de samenvatting en voeg de URL toe. Daarna klik je op Opslaan om de samenvatting te publiceren. Beoordeel Artikelen in Behandeling Een artikel dat in behandeling is, betreft een artikel dat nog niet goed- of afgekeurd is. Om een artikel in behandeling goed te keuren, klik je op Beoordeel Artikelen in Behandeling, dat je vindt boven in het bestandsmenu.

15 Fig Als je geen artikelen in behandeling hebt, klik je op Maak een artikel om een artikel op te stellen. Fig Op het moment dat je een artikel in behandeling hebt, krijg je een scherm te zien zoals dat hieronder staat. Fig Bekijk: je kunt het artikel bekijken, om de inhoud te beoordelen. Wijzig: je kunt artikelen wijzigen als je aanpassingen wilt maken aan de artikelen. Pagina Wijzigen: wanneer het een Volledig Artikel (met pagina s) is, kun je hier een specifieke pagina wijzigen. Verwijder: klik op deze link om het artikel te verwijderen van deze website. Keur Goed: klik op Keur Goed om het artikel goed te keuren. Keur AF klik op Keur Af om het artikel af te keuren.

16 Nieuws beheren Wat is een nieuwsitem? Nieuwsitems zijn korte en precieze berichten voor de website, die je kunt gebruiken om lezers en bezoekers direct op de hoogte te brengen over wat er momenteel gebeurt. Nieuwsitems maken en beheren Om nieuwsitems te beheren, klik je op de link Bekijk Nieuws, zoals je die boven in het bestandsmenu te zien krijgt. Fig. 3.1 Wanneer er nog geen nieuwsitems zijn, krijg je het volgende scherm te zien: Fig. 3.2 Om een nieuwsitem te maken, klik je op Maak een Nieuws Item in dit scherm, of boven in het bestandsmenu. Hieronder zie je hoe je een nieuwsitem kunt maken en krijg je per onderdeel een uitleg.

17 Fig. 3.3 Titel: geef een titel op voor je nieuwsitem. Inhoud: schrijf hier het nieuws dat je wilt overbrengen. Link: plaats hier een link met meer informatie en waar mensen meer kunnen lezen. Auteur: voer hier de naam van de auteur van het nieuwsitem in. Zichtbaar: vink deze optie aan om er voor te zorgen dat het nieuwsitem zichtbaar is op de website. Status: stel de status in op Goedgekeurd, In Behandeling of Afgekeurd. Startdatum: stel een startdatum in voor het nieuwsitem. Inschakelen Verloopdatum: vink deze optie aan om een verloopdatum op te geven. Verloopdatum: stel een datum in waarop een nieuwsitem niet langer zichtbaar is op de website. Bekijk: klik op deze knop om het nieuwsitem te bekijken voordat je het publiceert.

18 Wanneer je het nieuwsitem hebt toegevoegd, klik je op Opslaan om het nieuwsitem op te slaan. Fig. 3.4 Alle nieuwsitems worden getoond in een tabel, zodat je ze eenvoudig kunt beheren. Je kunt het nieuws bekijken, wijzigen en verwijderen. Beoordeel Nieuws in Behandeling Nieuws in Behandeling bestaat uit nieuwsitems die nog niet zijn goedgekeurd door de beheerder van de website. Om Nieuws in Behandeling goed te keuren, klik je op Beoordeel Nieuws in Behandeling zoals dat in het bestandsmenu of in het controlepaneel te zien is. Hiermee navigeer je naar het scherm waarin je nieuws kunt keuren en bewerken. Fig. 3.5 Als er geen Nieuws in Behandeling is, kun je op Maak een Nieuws Item klikken om een nieuws item te maken. Fig. 3.6 Zo gauw als je Nieuws in Behandeling hebt, wordt het getoond in een tabel zoals degene hieronder.

19 Fig. 3.7 Bekijk: je kunt het nieuws bekijken, om de inhoud te kunnen beoordelen. Wijzig: je kunt het nieuwsitem wijzigen, mocht je dat noodzakelijk achten. Verwijder: wanneer je deze link aanklikt, wordt het nieuwsitem verwijderd van de website. Keur goed: klik op deze link om het nieuwsitem goed te keuren. Keur af: gebruik deze link om het nieuwsitem af te keuren.

20 Blogs beheren Wat is een blog? Een blog bestaat uit een collectie van verschillende berichten, die regelmatig worden geüpdate. Het kan zowel een persoonlijk blog zijn, met persoonlijke verhalen, als een blog gericht op een bepaalde groep. Blogs maken en beheren Fig. 4.1 Om blogs te beheren, klik je op Bekijk Blogs zoals dit boven in het bestandsmenu staat. Daarna kun je het overzicht van je Blogs bekijken. Wanneer je reeds meer dan één blog hebt, kun je dat met een tabel als die hieronder bekijken. Fig. 4.2 Wanneer je nog geen blogs hebt gemaakt, wordt het volgende scherm getoond (fig. 4.3). Om een blog te maken, klik je op Maak een Blog Post. Dit scherm kun je ook bereiken door in het bestandsmenu naar de optie Maak een Blog Post te navigeren. Deze vind je onder het tabblad Blogs. Fig. 4.3

21 Fig. 4.4 Titel: geef de blog een titel. Inhoud: schrijf de inhoud voor de blog. Auteur: kies een auteur voor de blog. Publicatiedatum: hiermee stel je de publicatiedatum van een blog in. Zichtbaar: stel de zichtbaarheid van een blog in. Podcast opties: geef aan of de blog gebruik maakt van een podcast. Status: stel de status van een blog in op Goedgekeurd, Wachtende op Goedkeuring of Afgekeurd. Meta Steutelwoorden: dit zijn de sleutelwoorden voor de blog. Ze woorden als de zogenaamde Meta Tags getoond. Sommige zoekmachines gebruiken deze Meta Tags. Meta Omschrijving (niet op afbeelding): dit is de beschrijving van de blog. Het wordt niet getoond aan gebruikers, maar zoekmachines gebruiken deze omschrijving.

22 Bekijk: je kunt de knop Bekijk gebruiken om een voorbeeld van de blog post te bekijken voordat deze wordt gepubliceerd. Op het moment dat je het blog hebt opgeslagen, krijg je het hieronder staande scherm te zien. Je krijgt daarbij een melding of je succesvol de blog hebt opgeslagen. Je kunt dit uitschakelen op de pagina met instellingen. Fig. 4.5 Beoordeel Blogs in Behandeling Een Blog in Behandeling is een blog dat nog niet is goedgekeurd door een beheerder van de website. Om een blog in behandeling goed te kunnen keuren, klik je op Beoordeel Blogs in Behandeling, zoals je dit onder Blogs kunt vinden in het bestandsmenu. Hiermee ga je naar het scherm met blogs die nog in behandeling zijn. Fig. 4.6 Wanneer je geen blogs in behandeling hebt, klik je op Maak een Blog Post om een nieuw item te maken. Fig. 4.7

23 Wanneer je een blog in behandeling hebt, wordt het getoond in een tabel zoals die hieronder staat. Fig. 4.8 Bekijk: hier kun je de inhoud van het blog bekijken, zodat je de beoordeling ergens op kunt baseren. Wijzig: misschien wil je iets aanpassen in het blog. Je kunt deze link hiervoor gebruiken. Verwijder: klik op deze link om de blog van de website te verwijderen. Keur goed: klik op deze link om de blog goed te keuren. Keur af: klik op deze link om de blog af te keuren.

24 Webpagina s beheren Wat is een webpagina? Een webpagina is een document dat is gemaakt om de lezer van bepaalde informatie te voorzien. De lay-out is dezelfde als die van de rest van de website. Doorgaans wordt hier algemene informatie op geplaatst, zoals een bedrijfspagina of een over ons pagina. Webpagina s maken en beheren Fig. 5.1 Om webpagina s te beheren, klik je op Bekijk Webpagina s, zoals je dat in het bestandsmenu kunt zien onder het kopje Webpagina s. Wanneer je reeds één of meerdere webpagina s hebt gemaakt, krijg je eenzelfde beeld als hieronder te zien. Fig. 5.2 Wanneer de applicatie wordt geïnstalleerd, staan er standaard 7 pagina s in. Deze worden hierboven getoond. Deze pagina s dienen allemaal een speciaal doel en het is niet mogelijk en/of toegestaan om ze te verwijderen. Wanneer je niet wilt dat een webpagina wordt getoond, verander je de zichtbaarheid van de pagina, zodat deze niet wordt getoond in het menu van de website.

25 Home Met behulp van deze webpagina kun je de lay-out van je homepage instellen. Het bestand heeft doorgaans slechts één zin in de body van het bestand. Deze zin is genaamd: %%HomePageContent%%. Dit staat voor alles dat op je homepage verschijnt. Alle tekst die je toevoegt aan de home webpagina moet om deze zin heen geschreven worden, zodat die volledig getoond wordt. Contact Dit is een contactformulier dat door bezoekers gebruikt kan worden om met jou in contact te treden. Wanneer bezoekers dit formulier invullen en op Versturen drukken, wordt het bericht automatisch naar jouw adres gestuurd. Je kunt dit adres instellen in het scherm met instellingen. Bedankt Dit is de pagina die automatisch wordt getoond nadat een bericht succesvol is verstuurd vanaf de contact pagina. Er is een fout opgetreden Deze webpagina wordt getoond nadat het versturen via het contactformulier mislukt is. Dit kan ondermeer komen doordat niet alle velden ingevuld zijn of dat er een foute CAPTCHA code is ingevoerd (mits deze is ingesteld in de instellingen). Syndicaat Deze webpagina toont de links naar de RSS Feeds die worden ondersteund door het CMS: artikels, blog posts en individuele categorieën. Het is gelijk aan de homepage en gebruikt één standaard codering om aan te geven waar de inhoud komt te staan in verhouding tot andere inhoud van de website. Hiervoor wordt de code: %%Syndicate%% gebruikt. Sitemap Deze webpagina bevat de sitemap van de website. Deze pagina gebruikt ook een standaardcode om alle informatie over de sitemap op één pagina te plaatsen. Hier wordt de code: %%Sitemap%% gebruikt.

26 Webpagina s maken Het onderstaande figuur toont hoe je een webpagina kunt maken. Hieronder leggen we je uit wat alles betekent. Fig. 5.3 Type webpagina: je kunt hier kiezen uit een normale webpagina of een URL. Omdat je webpagina s gebruikt om de navigatie van de website te beheren, kun je het zo instellen dat het precies een link is naar één andere pagina of een uitgebreide pagina met veel informatie. Titel: geef je nieuwe webpagina een titel. Inhoud: voer hier de inhoud van de webpagina in. Auteur: kies hier een auteur uit de lijst. Navigatie Menu: hier kun je instellen of de pagina wordt getoond als onderdeel van de website navigatie. Bron Webpagina: je kunt een pagina een subpagina maken door een bron te selecteren. Dit betekent dat de link naar de website niet direct zichtbaar is op de website, maar wordt getoond in een menu onder de hoofdpagina.

27 Afbeelding in het navigatiemenu: klik op bladeren om een afbeelding te selecteren die je voor het navigatiemenu kunt gebruiken. Status: stel de status van de webpagina in op Goedgekeurd, Wachtende op Goedkeuring of Afgekeurd. Meta Sleutelwoorden: dit zijn de sleutelwoorden die voor de pagina worden gebruikt. De Meta Tags, zoals deze ook wel heten, worden gebruikt door sommige zoekmachines. Meta Omschrijving: dit is de beschrijving van de webpagina. Deze beschrijving is niet zichtbaar voor bezoekers, maar wel voor zoekmachines. Sjabloon voor pagina Lay-out: kies hier het sjabloon dat je wilt gebruiken voor de lay-out van de pagina. Volgorde van tonen: hiermee sorteer je de webpagina s en stel je in hoe de webpagina s worden getoond op de website. Bekijk: klik op deze knop om een voorbeeld van de webpagina te bekijken voordat je hem publiceert. Klik op de knop Opslaan om de pagina op te slaan. Beoordeel webpagina s in behandeling Een webpagina die in behandeling is, moet nog gekeurd worden door een beheerder van de website. Om een webpagina in behandeling te keuren, klik je op Beoordeel Webpagina s in Behandeling onder het kopje Webpagina s zoals dat in het navigatiescherm staat. Fig. 5.4

28 Wanneer je geen pagina s in beoordeling hebt, klik je op Maak een Webpagina. Fig. 5.5 Zo gauw als je pagina s onder beoordeling hebt, worden die getoond zoals in de tabel hieronder. Fig. 5.6 Bekijk: je kunt een voorbeeld van de pagina bekijken, om de inhoud op waarde te schatten. Wijzig: hiermee wijzig je de inhoud van de webpagina s, mocht dit noodzakelijk zijn. Verwijder: klik op deze link om de pagina te verwijderen van de website. Keur goed: klik op deze link om de webpagina goed te keuren. Keur af: klik op deze link om de webpagina af te keuren.

29 Feedback beheren Wat is commentaar? Een commentaar of reactie is feedback die je ontvangt van iemand die je website bezoekt. Meestal is dit in reactie op één van je artikelen. Om commentaar te beheren, klik je op Feedback bovenin het bestandsmenu.. Fig. 6.1 Als er geen commentaar is, krijg je het onderstaande scherm te zien. Fig. 6.2 Wanneer iemand een commentaar heeft ingediend, kun je het scherm dat hieronder staat verwachten. Fig. 6.3 Deze tabel kun je gebruiken om een commentaar te bekijken, wijzigen, verwijderen, goed te keuren en af te keuren. Verwijder een commentaar Om een commentaar te verwijderen, klik je eenvoudigweg op de link Verwijder die in het scherm Bekijk Commentaren wordt getoond. Er wordt je gevraagd deze actie te bevestigen, omdat je hem niet ongedaan kunt maken.

30 Een commentaar goedkeuren/afkeuren Gebruik de gelijknamige links in het overzichtsscherm. IP-adres blokkeren Selecteer deze optie als je het IP-adres van een bepaalde bezoeker wilt blokkeren. Een commentaar bewerken In het overzichtsscherm klik je op wijzigen. Fig. 6.4 Artikel: dit maakt duidelijk welk artikel de commentator heeft gebruikt om feedback te geven. Het bevat een link waar je op kunt klikken om het artikel te bekijken. Van naam: dit is de naam van de persoon die het commentaar heeft geleverd. Van hier word het adres getoond van degene die het commentaar heeft geleverd. Status: kies de status van het commentaar en stel het in op Wachtende op Goedkeuring, Goedgekeurd of Afgekeurd. Als het commentaar is goedgekeurd, wordt het getoond op de website. Details: dit is het daadwerkelijke commentaar zoals dat is opgeschreven door degene die feedback levert. Klik op Wijzig om de gegevens op te slaan.

31 Sjablonen beheren Wat is een sjabloon? Een sjabloon bevat de basisstructuur en lay-out van een website. Het zijn HTML-bestanden die gemakkelijk zijn te bewerken en die het mogelijk maken om de gehele website te bewerken met slechts een verandering in één bestand. Sjablonen beheren Klik op link Website Ontwerp bovenin het navigatiemenu. Fig. 7.1 Kies hier eerst een sjabloon dat je wilt bekijken en gebruiken. Nadat je dit hebt gedaan, klik je op de knop Blader door Sjabloon Bestanden. Je ziet daarna een overzicht van de verschillende pagina s en onderdelen die worden gebruikt door dit sjabloon, zoals de panels waarin de blogberichten staan. De stijl die wordt gebruikt, wordt gevormd door de zogenaamde CSS bestanden (Cascading Style Sheets). Deze CSS bestanden bepalen de kleuren van de website en de gebruikte lettertypen. Door op de naam van een lay-out bestand te klikken, open je links bovenin alle pagina s die behoren tot dit onderdeel. Fig. 7.2

32 Je kunt hier in de editor deze bestanden bewerken en aanpassen. Daarnaast kun je terugkeren naar het origineel op het moment dat de bewerkingen je niet aanstaan. Het figuur hieronder toont de teksteditor. Fig. 7.3

33 Gebruikers beheren Wat is een gebruiker? Een gebruiker is iemand die bijdraagt aan de website en daarbij afhankelijk is van de door beheerders toegekende rechten. Als iemand volledige rechten heeft, is hij of zijn in staat om de inhoud van de website aan te passen, te bewerken en te beheren. Gebruikers beheren Klik op de link Gebruikers boven in het bestandsmenu. Daarna klik je op Bekijk Gebruiker. Fig. 8.1 Een nieuwe gebruiker toevoegen Om een nieuwe gebruiker toe te voegen, klik je op Maak een gebruiker. Daarna verschijnt het onderstaande scherm (fig. 8.2).

34 Interactieve gebruiker?: je kunt dit selectievakje aanvinken als je wilt dat de gebruiker de mogelijkheid krijgt om bij te dragen aan de website. Wanneer je dit vakje niet aanvinkt, worden het wachtwoord en gebruikersnaam veld niet getoond, omdat deze dan niet nodig zijn. Gebruikersnaam: een gebruikersnaam instellen van een gebruiker. Wachtwoord: een wachtwoord instellen van een gebruiker. Wachtwoord (bevestig): dit veld wordt gebruikt om de wachtwoorden te bevestigen. Het moet dan ook gelijk zijn aan het eerste wachtwoord. Voornaam: dit veld is bedoeld om de voornaam van de gebruiker in te stellen. Achternaam: hier kun je de achternaam van de gebruiker instellen. het adres van de gebruiker kun je hier invoeren. AdSense Client ID: als je toegang hebt tot AdSense en de mogelijkheid biedt tot het delen van de inkomsten, dan kan een gebruiker zijn eigen AdSense ID hier invullen. Op die manier worden de advertentie-inkomsten gedeeld. Channel ID: dit is het kanaal dat wordt gelinkt aan de AdSense Client. Groep: hiermee kun je instellen in welke groep de gebruiker terecht komt. Daarmee bepaal je de rechten van de gebruiker. Foto: je kunt hier een foto van de gebruiker uploaden. Status: stel de status van de gebruiker in als Actief, Inactief of In Behandeling. Biografie: voer hier wat achtergrond informatie over de gebruiker in.

35 De woordenlijst beheren Wat is de woordenlijst? De woordenlijst is de sectie waar alle definities voor technische termen worden uitgelegd. Daarnaast biedt de woordenlijst een overzicht van alle afkortingen die worden gebruikt op je website. Hoe maak ik een woordenlijst? Klik op de link met Systeem Gereedschappen en daarna op Samenvatting. Fig. 9.1 Daarna klik je op Maak woord voor verklarende lijst. Fig. 9.2 Woord: het woord dat je wilt toevoegen aan de lijst. Definitie: dit is de betekenis van het woord dat of van de afkorting die je wilt toevoegen.

36 Statistieken Wat zijn de statistieken? De statistieken bevatten informatie over gebruikers, het aantal artikelen en het aantal blog artikelen. Statistieken tonen Om de statistieken te bekijken, volg je de link Systeem Gereedschappen zoals die bovenin het scherm staat. Fig Je krijgt dan onderstaand scherm te zien: Fig. 10.2

37 Instellingen beheren Wat zijn de instellingen? De instellingen bevatten de configuratie van de website. Voor het gemak hebben wij dit menu onderverdeeld in verschillende submenu s: instellingen van de website, van de inhoud, van auteurs, diverse instellingen, Ezeee Nieuwsbrief Suite Integratie, AdSense instellingen en Podcast Instellingen. Daarnaast bespreken we mogelijkheden voor het ontvangen van artikelen. Via Instellingen (rechts bovenin het scherm) en de optie Website Instellingen krijg je onderstaand scherm te zien. Fig. 11.1

38 Tabblad website instellingen: Down voor onderhoud: je kunt dit aanvinken als je tijdelijk werkzaamheden wilt verrichten aan de website. Website Naam: hier kun je naam van de website opgeven. Website URL: stel hier het website adres in. Website Omschrijving: hier voer je de omschrijving in, die wordt gebruikt door zoekmachines. Sleutelwoorden van uw website: in dit veld stel je de sleutelwoorden in. Applicatiepad: in dit veld kun je het pad instellen dat wordt gebruikt om bestanden op te slaan. Admin in dit veld stel je het adres van de beheerder in. Contact geef hier het adres op waarmee bezoekers van je website contact op kunnen met jou. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt in het contactformulier. Karakterset: selecteer hier de karakterset die je wilt gebruiken op je website. Wanneer je voor Engels kies, kun je bijvoorbeeld UTF-8 gebruiken of het Westerse Alfabet (ISO ). Wanneer je een andere taal prefereert, is het aan te raden om alleen UTF-8 te gebruiken. Sjabloon instellingen: kies hier een sjabloon uit de lijst met sjablonen. Database-instellingen: hier staan alle gegevens van de database die wordt gebruikt om Ezeee Webdesign CMS in de lucht te houden. Verander hier niets aan, behalve als je weet wat je moet aanpassen.

39 Inhoud instellingen Dit tabblad bevat een aantal opties die beschikbaar zijn met betrekking tot de inhoud van het weblog en de verschillende artikelen, commentaren en blog posts. Je kunt meer over de opties lezen door met je muis over het vraagteken te gaan.

40 Auteur Instellingen Standaard Auteursgroep Deze optie kun je gebruiken om te bepalen in welke groep auteurs terecht komen wanneer ze zich opgeven op de website. Voor meer informatie over de verschillende opties, ga je met de muis over een blauw vraagteken. Je krijgt dan een tekst te zien met meer uitleg.

41 Diverse instellingen Deze sectie bevat verschillende andere instellingen die niet direct onder één van de andere tabbladen vallen. Het bevat bijvoorbeeld de opties om het aantal items in een lijst te kunnen beheren, de instellingen voor de contactformulieren en voor het cache geheugen. Daarnaast kun je verschillende onderdelen van het menu instellen. Wanneer je de muis over het blauwe vraagteken beweegt, kun je meer informatie over iedere optie lezen.

42 AdSense In dit tabblad kun je alle instellingen doorgeven die je kunt gebruiken om Google AdSense aan je website toe te voegen. Je kunt AdSense aanzetten, je Pub-nummer invoeren, net als de kanalen die je wilt gebruiken. Tevens kun je aangeven welke URL s je wilt gebruiken als er even geen advertenties getoond kunnen worden of waar je de advertenties precies wilt plaatsen op je website. Meer informatie verkrijg je door met de muis over het blauwe vraagteken te bewegen.

43 Ezeee Nieuwsbrief Suite Integratie

44 Ontvang artikelen Met dit tabblad is het mogelijk om een script in te stellen waarmee je artikelen kunt ontvangen van isnare.com. Hiermee kun je de content van je website automatisch aanvullen. Je kunt precies instellen vanuit welke categorieën je de berichten wilt ontvangen en je kunt snelkoppelingen maken om deze berichten sneller te kunnen lezen.

45 Systeem informatie Dit tabblad toont informatie over het product en over de instellingen van de server. Het wordt doorgaans gebruikt voor de ondersteuning door een helpdesk.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Handleiding Joomla! 1.5

Handleiding Joomla! 1.5 Handleiding Joomla! 1.5 Versie :0.1 2/20 Inhoud 2. Aanmelden... 4 3. Artikelbeheer... 5 3.1 Nieuw artikel toevoegen... 5 3.2 Bestaand artikel wijzigen/verwijderen... 6 3.2.1 Front end editing... 7 4. Sectie

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

ActiveBuilder Handleiding

ActiveBuilder Handleiding ActiveBuilder Handleiding Auteur: TalkActive I/S Datum: Juli 2004 Versie: R. 1.01 Taal: Nederlands Copyright 2004 - Talk Active alle rechten voorbehouden. Inhoud: 1. INTRODUCTIE...2 2. SNEL STARTEN...3

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

HANDLEIDING VAN DE BELGAcoM BIZZ SITE BUILDER Met de tool die Uw Zaak Verdient Online aanbiedt, creëert u in enkele minuten uw website. U hoeft zelfs niet meteen alle pagina s te ontwerpen, want u kan

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem 1 Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS 2 Inhoud Inhoud 3 1. Inleiding 5 2. Inloggen in het CMS 6 3. Control panel 7 4.

Nadere informatie

Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen

Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen www.smitloopbaan.nl/beheer/ Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen Je kunt met WordPress op 2 manieren teksten en afbeeldingen op je website plaatsen : op een pagina of in een bericht. De vaste

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Gemeente Haarlemmermeer Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Nwsbrf.nl Office @ Igluu Jansdam 2a 3512HB Utrecht 06 447 08 349 info@nwsbrf.nl

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blog template stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij

Nadere informatie

Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers

Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers De website van het openbaar ministerie is momenteel (tijdelijk) te vinden op volgende intranetadres: http://10.241.132.229.

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz.

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz. Inhoudsopgave 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz. 02 02. Pagina s beheren Blz. 05 03. Sidebars beheren Blz. 09 04. Menu beheren Blz. 10 05. Blogs beheren Blz. 13 06. Uitgelichte blokken op home beheren

Nadere informatie

In deze versie van de instructies zijn voor alsnog alleen de functies beschreven van de module WT-Content.

In deze versie van de instructies zijn voor alsnog alleen de functies beschreven van de module WT-Content. De belangrijkste applicatie van WappTools is Contentbeheer. Dit is een CMS. CMS staat voor Content Management Systeem. Hiermee kunt u de content van uw website eenvoudig beheren. Onder content wordt verstaan

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding Algemene Informatie Disclaimer: Bij het samenstellen van dit boek is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid van de opgenomen informatie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Versie: 1.1 Datum: 18 juli 2013 Geschreven door: ict@padland.nl 2013 OBS t Padland. Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 Padland Startpagina...

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan.

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan. RV SiteBuilder openen Log in op je controlepaneel met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Eens ingelogd, klik je helemaal onderaan, in de sectie Software/Services, op het RV SiteBuilder icoontje.

Nadere informatie

Blog manager OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1

Blog manager OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1 Blog manager OTYS Recruiting Technology Versie 2.1 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 11-9-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL U

Nadere informatie

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY Dit is de handleiding om op Weebly.com een website te leren maken. De handleiding is verdeeld in 5 hoofdstukken; 1. Aanmelden 2.Weebly werkblad 3. Draggen en Droppen 4.Pagina

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Handleiding CMS Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Introductie CMS en websites 4 3.0 Inloggen in beheer 5 4.0 Dashboard 6 4.1 Bezoekers totalen 6 4.2 Bezoekers 7 4.3

Nadere informatie

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 2.1 Bedrijfsgegevens... 4 2.2 Persoonsgegevens... 5 2.3 Beroepsgegevens... 5

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Handleiding Gravity Forms

Handleiding Gravity Forms Handleiding Gravity Forms Deze handleiding gaat in op het maken van formulieren via Gravity Forms binnen WordPress. Ter voorbeeld wordt een formulier gemaakt voor het inzenden van hulp vragen voor Gravity

Nadere informatie

E-crown. Inhoud. Communicatieplatform - Gebruikershandleiding

E-crown. Inhoud. Communicatieplatform - Gebruikershandleiding E-crown Communicatieplatform - Gebruikershandleiding Inhoud 1. Wordpress multisite 2. Content beheer a. Content types b. Speciale content c. Publiceren, wachtend op review en concept d. Content sorteren

Nadere informatie

Evenementen publiceren en bewerken

Evenementen publiceren en bewerken Evenementen publiceren en bewerken Inloggen... 1 Aanmaken nieuw evenement... 1 Bewerken bestaande evenementen... 4 Deelnemerslijst printen... 5 Inloggen Stap 1. Ga naar http://www.healingarts.nl/mijn-account/

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren Gevorderden training TYPO3 Stap voor stap de website beheren Programma Nieuwsbrief opzetten Werken met formulieren Creatieve pagina opmaak, FC E 's uitleg van de smaakjes Gebruik van webmail Statistieken

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G W I N K EL K A R R E T J E S t a n d a a r d W e b w i n k e l

H A N D L E I D I N G W I N K EL K A R R E T J E S t a n d a a r d W e b w i n k e l - 1 - H A N D L E I D I N G W I N K EL K A R R E T J E S t a n d a a r d W e b w i n k e l 2 0 1 2 b y W i n k e l k a r r e t j e. c o m - 2 - A u t e u r s r e c h t e n Licentiehouders van dit softwareproduct

Nadere informatie

REDACTEUREN HANDLEIDING

REDACTEUREN HANDLEIDING V1.2 8/5/2009 Vertaling: John Sim 2 Inhoudsopgave De inhoud van een document bewerken... 11 Een nieuwe document aanmaken... 12 Het aanmaken van een nieuwe document gaat als volgt:... 12 Een pagina publiceren...

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham Handleiding website VV Den Ham versie 1.1 1 van 26 " Stand Template Team foto s Template Team Template " Spelers Template Topscorers Template 9 van 26 6.5 Download template De download pagina bestaat uit

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS

Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS 12 maart 2007 Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 INLOGGEN... 3 Betekenis van de onderdelen...

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

Inhoudsopgave V1.02 2

Inhoudsopgave V1.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Website Inhoud Beheerder

Website Inhoud Beheerder Beknopte handleiding: Website Inhoud Beheerder Hieronder treft u de handleiding aan van de Website Inhoud Beheerder gebaseerd op Plone. Pagina 1 van 21 Inhoudsopgave Basis Pagina 3 Nieuwe pagina Pagina

Nadere informatie

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

Nieuwe Encyclopedie van Fryslân: Handleiding redacteuren

Nieuwe Encyclopedie van Fryslân: Handleiding redacteuren Nieuwe Encyclopedie van Fryslân: Handleiding redacteuren Werken in de Digitale Werkomgeving (DW) Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 1.1 Lemmata... 3 2 Werken met de digitale werkomgeving... 4 3 Lemma delen

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

Websites i.s.m. Service @ School

Websites i.s.m. Service @ School Websites i.s.m. Service @ School Inhoudsopgave Introductie...3 Inloggen in het Beheer Panel...3 Aanpassen van de tekst op de pagina s...4 Nieuwe pagina maken...5 Toelichting op enkele knoppen...6 Een link

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix Weebly Inhoud 1 Starten met Weebly... 3 1.1 Aanmelden / Inloggen... 3 1.2 Website aanmaken... 3 1.2.1 Eerste website... 3 1.2.2 Tweede website... 5 2 : basis... 6 2.1 Elementen op een pagina... 6 2.1.1

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 2: vormgeving, 11 april 2012 mijndomein.nl Inhoudsopgave 8: De vormgeving van je website 3 Een stijl kiezen 3 Waar moet je op letten?

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Bestek nr. 16EN/2003/8. Het ontwerpen, ontwikkelen en instandhouden van een webstek Schelderadarketen: www.schelderadar.net.

Bestek nr. 16EN/2003/8. Het ontwerpen, ontwikkelen en instandhouden van een webstek Schelderadarketen: www.schelderadar.net. Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Departement Leefmilieu en Infrastructuur Administratie Waterwegen en Zeewezen afdeling Scheepvaartbegeleiding en Ministerie van Verkeer en Waterstaat afdeling Verkeer

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

Handleiding IZEE CMS. Dit is de handleiding voor IZEECMS

Handleiding IZEE CMS. Dit is de handleiding voor IZEECMS Handleiding IZEE CMS Dit is de handleiding voor IZEECMS Inhoudsopgave Inleiding... 4 Laatste update... 4 Voor wie is deze handleiding... 4 Vaste pagina s op de website... 4 Onduidelijkheden... 4 Voor het

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Maart 2016 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blogs stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij de oplevering

Nadere informatie

Message Server Handleiding voor Content Editors

Message Server Handleiding voor Content Editors Message Server Handleiding voor Content Editors 1 Message Server 15: Handleiding voor Content Editors INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Vijf eenvoudige stappen... 4 1 Inloggen... 5 2 Berichten beheren... 6 3

Nadere informatie

Handleiding Klasblog. Lieve D Helft. Scholengemeenschap InterEssen

Handleiding Klasblog. Lieve D Helft. Scholengemeenschap InterEssen Handleiding Klasblog Scholengemeenschap InterEssen Wat is een klasblog? Een klasblog is een weblog of afgekort een blog. Je kan het best vergelijken met een digitaal dagboek of fotokrant van je klas. De

Nadere informatie