Bijzondere Leermeesters Levensbeschouwelijke Vakken: Juf Regine, Juf Kathy, Juf Ammoun, Juf Bea.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijzondere Leermeesters Levensbeschouwelijke Vakken: Juf Regine, Juf Kathy, Juf Ammoun, Juf Bea."

Transcriptie

1 Nieuwsflits oktober 2015 Beste ouders, De eerste schoolmaand is reeds voorbij! Ondertussen is er al heel wat gebeurd op school en hebben we heel wat plannen gemaakt om dit nieuwe schooljaar mee te vullen! Een overzicht van dit alles in onze eerste nieuwsflits! Vooraleer met het schoolnieuws te starten verwelkomen we onze nieuwe Duizendpootrakkers! Van harte welkom aan: Cas, Oona Louise, Xander, Kara, Eliz, Daniël en Sofie! Teamnieuws - Welkom Juf Davina! Juf Davina vervoegt halftijds ons zorgteam. Zij werkt af en toe met een klein groepje leerlingen om deze wat extra zorg te geven en ze gaat tevens wekelijks mee zwemmen met groep 2! - Meester Nik, de pedagogisch ICT-coördinator van onze scholengemeenschap, is voor de tweede maal papa geworden. Hij heeft er een dochtertje bij: Janne. Proficiat aan de kersverse mama en papa! Wie staat nu waar? Wie doet nu wat? Kleuterafdeling Instapgroep Juf Paulien (ter vervanging van Juf Tamara in zwangerschapsverlof) Kleutergroep 1: Juf Evie Kleutergroep 2: Juf Nancy Kleutergroep 3: Juf Kelly Bijzondere Leermeester LO: Meester Björn Lagere afdeling Groep 1: Juf Kirsten Groep 2: Juf Debbie Groep 3: Juf Linsley Groep 4: Juf Sofie en Meester Björn Groep 5: Meester Stijn Groep 6: Juf Ann Bijzondere Leermeester LO: Meester Björn Bijzondere Leermeesters Levensbeschouwelijke Vakken: Juf Regine, Juf Kathy, Juf Ammoun, Juf Bea. Zorgteam Juf Liesbeth: Zorgcoördinator Zorgjuffen: Juf Marijke (ook afwezigheidscoördinator), Juf Davina en Juf Lin. Plaatsjes vrij bij De Duizendpootrakkers? Op dit ogenblik zijn al onze klasgroepen volzet met uitzondering van groep 5. Dit is de eerste maal in ons bestaan dat we kunnen spreken van volledig volzet. En mocht je vragen Kan er nog eentje bij? Ja zeker Eentje in groep 5!

2 Stage Al doende leert men Ook dit schooljaar zullen er een reeks stagiairs meedraaien in onze school. Door deze mensen de kansen te bieden om te oefenen kunnen we dan ook onze toekomst verzekeren. We hebben steeds een tekort aan goede krachten en wat extra handen om onze kinderen optimaal te begeleiden. Scholenveldloop 2015 Het was even bangelijk afwachten Gaat het regenen? Ligt de ondergrond er wat deftig bij Maar echte sporters gaan ervoor! 140 Duizendpoten en de sportmeester hebben hun beste beentje voorgezet! En enkele van onze Rakkers behaalden zelfs een plaatsje op het felbegeerde podium. Een proficiat aan alle deelnemers en een speciaal applausje voor Ella, Wout, Cis, Rubén, Manon, Laure en Meester Björn! Vorig schooljaar kwam er heel wat kritiek op het verloop en op de organisatie van de scholenveldloop. De opmerkingen werden toen opgelijst en enkele aanpassingen werden doorgevoerd. Het resultaat was dit jaar duidelijk merkbaar! Een gezonde, positieve en sportieve sfeer, een rustig verloop, een veiligere finish en minder scherpe bochten in het parcours. En niet te vergeten de terugkeer van het pistoolschot! Nieuw Veilig Leren Lezen Kim-versie De methode Veilig Leren Lezen (de maanversie) werd vervangen door de Kim-versie. Niet enkel verhaaltjes en prenten zijn gewijzigd maar ook de wijze om tot lezen te komen is ingrijpend veranderd. We schakelen over van het hakken en plakken naar het zoemend lezen. Onderzoek heeft bewezen dat deze aanbreng succesvoller is bij de kinderen en een sneller en beter resultaat oplevert bij de gehele groep. Ook nieuw Schrijfmethode Ik pen Een tweede methode die we wijzigden is onze schrijfmethode. Het voorbereidend schrijven gebeurt in kleutergroep 3 met dezelfde methode. Het geheel sluit volledig aan bij de vernieuwde leesmethode Veilig Leren Lezen. De nieuwe schrijfmethode zal meegroeien met de leerlingen. Volgend schooljaar gaan de kinderen van groep 2 de nieuwe methode aangeleerd krijgen terwijl de leerlingen van groep 3 tot en met groep 4 de methode D Haese blijven volgen. Jaar na jaar vernieuwen wij dan het handschriftsysteem verder.

3 Acties voor het goede doel Als school is het onze taak om onze kinderen ook een zeer groot sociaal engagement bij te brengen. Dit doen we door ons bijvoorbeeld in te zetten voor één of meerdere goede doelen. We hebben ons Plan-B kindje Neftaly waar we voor zorgen! Zo hebben we ook onze tweejaarlijkse actie voor Kom Op Tegen Kanker onze strijkmarathon en nu eind deze week onze sponsorvoettocht voor een betere, vredevolle wereld. Als school willen we u toch wel duidelijk meegeven dat het niet verplicht is om deel te nemen aan deze acties. Wij kunnen enkel aanmoedigen dat we wat delen, dat we zorg proberen te dragen voor onze medemens. En het ene gezin doet dit wat meer in de actie Kom Op Tegen Kanker en het andere gezin wat meer voor de Damiaanactie bijvoorbeeld. Ook dit moet kunnen en respecteren wij ten volle! Acties voor de school Ook onze eigen werking dienen we financieel niet uit het oog te verliezen. Het is eveneens van groot belang dat wij onze schoolomgeving, leeromgeving en speelomgeving goed uitbouwen. Zo hebben we momenteel ons tabletsproject, gaan we koptelefoons aankopen, moeten onze speeltuigen worden voorzien van nieuwe schors, het volleybalnet moet dringend vernieuwd worden, ook graag nog wat extra schaakborden, liefst nog wat materiaal voor de spelotheek, Ideeën en wensen meer dan genoeg! Daarom organiseren wij ook in samenwerking met de oudervereniging onze trefpunten, onze eetfestijnen! Ook hier steeds van harte welkom met de ganse familie, buren, vrienden, Schoolwebsite! Tijdens de grote vakantie werd de schoolwebsite volledig vernieuwd. Op dit ogenblik is nog maar enkel het informatieve deel klaar. Achter de schermen wordt het creatieve deel van de oude site herschreven om weer online te kunnen verschijnen. Ga er zeker eens een kijkje nemen Heel wat zaken werden herwerkt of werden er als extra aan toegevoegd! Zo kan je nu dagelijks zien op de startpagina wie jarig is vandaag! Of heb je al eens gekeken naar De Duizendpootrakkershebbedingetjes? Eén adres! Inschrijvingen De inschrijvingen voor het schooljaar gingen van start op 1/9/2015 te 8u40 voor broers en zusjes. Twee weken later ging de inschrijvingsperiode van start voor de kinderen van het personeel. Op dit ogenblik resteren er nog 8 vrije plaatsjes (geboortejaar 2014). Oktober pompoenentijd Wie graag een pompoentje, een siervruchtje bijdraagt om onze gang in het Halloweenthema te versieren of om in de klas een lekker soepje te brouwen Laat ze maar komen! Steeds welkom! Studie start 10 minuutjes later vanaf 1/9! Om de kinderen even een frisse neus te laten halen, om even naar toilet te kunnen gaan,.. start de studie dit jaar 10 minuutjes later! Het belsignaal van Juf Kirsten betekent dus studietijd!

4 Infoavond Onze oudervereniging nodigt iedereen uit! De Ouderraden van vijf Opwijkse lagere scholen sloegen de handen in elkaar en nodigen je hartelijk uit voor Anders kijken en luisteren naar kinderen en jongeren: positief opvoeden. Psychologe Lut Celie, bekend van vele publicaties en het programma Bleekweide, leidt ons deze avond rond in de boeiende gevoelswereld van kinderen en jongeren. Ze geeft ons wegwijzers om anders te kijken en te luisteren. Negatieve opmerkingen geven, ontmoedigt. Afkeurend en afbrekend reageren helpt kinderen niet, integendeel. Het maakt hen opstandig. Hoe kunnen we echter duidelijk aangeven dat handelingen en gedragingen laakbaar zijn maar tegelijk pedagogisch positief blijven doorklinken? Zijn er vaardigheden die we kunnen aanleren om negatieve spiralen te voorkomen? En hoe kan je lastig gedrag dat een slechte gewoonte is geworden, afleren? Positief omgaan met kinderen, daar gaat het over tijdens deze lezing. Praktisch Dinsdag 13 oktober 2015, deuren openen om 19u30, start om 20u. Hof ten Hemelrijk, de Schuur. Inkom is gratis. Na de lezing bieden we je een versnapering en een drankje aan, aan democratische prijzen. Meer info? Bij de Ouderraad van je school. Inschrijven is niet verplicht, maar wordt om praktisch redenen zeer geapprecieerd. Je aanmelden kan hier of via Iedereen is welkom!

5 Schaak- en damclub op school De oproep om in te schrijven voor onze schaak- en damclub op school is meer dan een succes geworden! Hierdoor zijn we genoodzaakt om alle kandidaat schakers en dammers te verdelen over het gehele schooljaar. We beginnen de komende weken met de klasgroepen 4, 5 en 6. Nadien komen de andere klasgroepen aan de beurt. Op dit ogenblik gaan de speelbeurten door op dinsdag. Wens je nog mee te begeleiden? Neem dan gerust contact op met ons. En misschien kunnen we nog een tweede schaak- en dammiddag inrichten? Aan de Sint moeten we ook nog wat extra dam- en schaakborden vragen. Heb jij er eentje teveel thuis? Ons clubje kan dit alvast gebruiken! Deze activiteit gaat door onder leiding van Juf Linsley. Tabletsproject in de lagere afdeling Ons tabletsproject van de lagere afdeling zal met steun van Cera gerealiseerd kunnen worden! Na het indienen van ons project kregen wij maar liefst een bedrag van 1475 euro toegewezen door de Regionale Adviesraad Noordwest-Brabant van Cera. Dit in combinatie met de inkomsten van de sponsoractie van onze oudervereniging zal dit een mooi aantal tablets opleveren voor onze kinderen. Deze tablets zullen beschikbaar zijn voor alle klasgroepen. Het project wordt nog deze week doorgevoerd! Facturatie op school Kostenverdeling Alle betalingen in onze school gaan normaal gezien via ons facturatieprogramma I-School! Dit programma biedt ons de mogelijkheid om de kosten van een leerling op te splitsen indien nodig. Bv. Een gescheiden gezin verdeelt de opvangkosten onder mama en papa. Opgelet! Geef jouw vereiste verdeling dan ook vooraf door aan ons secretariaat (liefst met de uitspraak kostenverdeling van de rechtbank eraan toegevoegd) Indien geen uitspraak, dan is een door beide ouders ondertekend documentje ook voldoende! Als er geen kostenverdeling wordt doorgegeven worden de kosten standaard op naam van papa geboekt. Pedagogische Studiedag Vrijdag 25 september ging onze eerste pedagogische studiedag door op school. Een dag waarop alle teamleden in samenwerking met het CLB even zijn blijven stilstaan bij de leerlijn Leren Leren. Welke vaardigheden hebben onze kinderen nodig om te leren leren, een leven lang? Zwemonderricht In onze school leggen we de nadruk op de zwemlessen in groep 2. Deze leerlingen gaan meerdere weken na elkaar zwemmen om zo de eindtermen / leerplandoelen te kunnen bereiken. De andere klasgroepen vanaf kleutergroep 3 gaan 3 keer zwemmen in een blok van drie opeenvolgende weken. Op deze wijze kunnen we werken aan wat watergewenning of geven we een goede zwemonderhoudsbeurt aan onze oudste Duizendpoten!

6 adressen klasgroepen Onze klasgroepen kan je rechtstreeks bereiken via mail. Het systeem is vrij eenvoudig. Je neemt de naam van de klasgroep en je plaatst achter. bv. enz. Opgelet! Deze adressen worden door de leerlingen beheerd. Dit betekent dat de kinderen in de hogere klasgroepen deze mail zelf openen, lezen en beantwoorden onder toeziend oog van de leerkracht. Stuur naar het klasadres enkel mailtjes die bedoeld zijn voor de kinderen. Enkel leuke, informatieve mailtjes horen hier thuis! 25 Schragen aangekocht! Er werden 25 schragen aangekocht om te gebruiken tijdens onze activiteiten / eetfestijnen Deze kunnen ook gebruikt worden door onze huurders van de zaal. Op deze wijze moeten we dus niet steeds beroep doen op de gemeente om materiaal te ontlenen. Wijziging in de onderhoudsuren Vanaf 1 september werkt Juf Rita niet meer in de poetsploeg van onze school. Juf Rita neemt enkel nog de voor- en naschoolse opvang en het middagtoezicht in de lagere afdeling voor haar rekening. Dirk, onze werkman, neemt een deel van deze opdracht voor zijn rekening en komt vanaf heden ook werken op donderdag. Bestellingen Beste ouders, onze school verzorgt heel wat diensten voor onze leerlingen. Denk ik maar aan de vele abonnementen op tijdschriften, boekjes,, de schoolmaaltijden, Tutti Frutti, aanbieden van drankjes, Om niet te veel met centjes te moeten werken, maken we maximaal gebruik van het facturatiesysteem. Om niet te veel met papieren te moeten werken maken we maximaal gebruik van I-School en van s. Maar om het werk goed te kunnen uitvoeren dienen we wel enige besteltermijnen te respecteren. Zo is het niet haalbaar om bijvoorbeeld elk abonnement twee tot driemaal na te bestellen bij een uitgeverij. We moeten ergens de grens plaatsen als uiterste besteldatum. Ben je eens uitzonderlijk te laat? Vraag het gerust nog aan via mail. Indien je nabestelling nog bij de grote bestelling kan worden gevoegd, dan doen we dit met alle plezier uiteraard.

7 En wij zoeken en verzamelen op school ook nog steeds: Spelmateriaal Ruim je het oude speelgoed op van je kinderen? Gooi niets weg, wij kunnen het misschien nog in één van onze klassen of in de voor- en naschoolse opvang gebruiken. Geef het gerust af op school. Indien wijzelf het niet kunnen gebruiken bezorgen we dit materiaal aan het goede doel. Leesboeken om onze klasbib en onze infotheek uit te breiden: te bezorgen op het secretariaat. (Strips zijn eveneens welkom!) Koperen muntjes en muntjes van 10 en 20 cent om een megagroot munttapijt tijdens onze Kom Op Tegen Kanker - actie van 2017 te leggen! -> Secretariaat! Werktuigen voor de kinderen om in de zintuigentuin te werken. Heb je nog een harkje, een spade of een schop te veel thuis? Schenk ze aan onze Natuurrakkers! Deze zullen zo gelukkig zijn dat ze hiermee de handen uit de mouwen kunnen steken! Afval voorkomen is top! Afval selectief inzamelen is noodzakelijk voor het milieu! Om dit selectief inzamelen te stimuleren ontvangt de school steeds sport- en spelmateriaal in ruil voor de ophaling. Batterijen in allerlei vormen -> in de witte kast rechtover ons secretariaat. Inktpatronen uit printers (inkt- en tonercartridges). (-> de witte kast) GSM-toestelletjes verouderd of stuk? Breng ze binnen! (-> de witte kast) Dopjes plastic dopjes van drankflessen. Deze inzamelactie in samenwerking met de gemeente Opwijk gaat volledig ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Het inzamelpunt in onze school situeert zich eveneens in de witte kast rechtover ons secretariaat Beste ouder, het laatste blad houden we gereserveerd voor de activiteitenkalender om op een vast plaatsje thuis op te hangen. Met vriendelijke groeten, Namens het team van De Duizendpootrakkers, Meester Jo

8 Activiteitenkalender Data onder voorbehoud! Actuele versie te raadplegen op! Oktober 29/09 Oudervereniging opstartvergadering te 20u00 30/09 I-L6 De dagen worden korter! (activiteit opvang) Appreciatierapport groep 1 01/10 L2 Zwemmen 02/10 Vluchtelingensponsortocht 05/10 Dag Van De Leerkracht Saved by the bell! Tutti Frutti -> start van het project 06/10 I+K1 Toneelvoorstelling Nellie 07/10 Facultatieve verlofdag 08/10 Zwemmen 13/10 Informatieve avond Positief Opvoeden 20u Hof Ten Hemelrijk 14/10 L1 CLB Vacinaties I-L6 Monstertje, waar ben je? (activiteit opvang) 15/10 L2 Zwemmen 16/10 L5 CLB Medisch consult 21/10 Pedagogische studiedag 22/10 L2 Zwemmen Oudervereniging te 20u00 25/10 Eetfestijn De Duizendpootrakkers 28/10 I-L6 Griezelmania (activiteit opvang) 29/10 L2 Zwemmen L5 Animatiebezoek De Oase Ouderavond met rapport -> lagere afdeling 30/10 Openschooldag te 9u00 stipt Themamaaltijd Halloween! 31/10/ /11/2015 Herfstvakantie! 09/11 Instapdag K2+K3 Aankomst Sint-Maarten te Opwijk 10/11 Sint-Maarten op school De verrassing van de Sint! (namiddag) 11/11 Wapenstilstand (vrije dag!) 12/11 L2 Zwemmen 16/11 L1+L2 Speelgoedmuseum K2+K3 Naar het bos! Vakantiedagen voor het volledige schooljaar vergeten? Schoolwebsite -> Kalender -> Helemaal onderaan!

Nieuwsflits september 2014

Nieuwsflits september 2014 Nieuwsflits september 2014 Beste ouders, De grote vakantie is definitief voorbij! Een trieste zomervakantie wat het weer betrof maar dan hebben wij de extra taak erbij gekregen om het zonnetje weer in

Nadere informatie

Nieuwsflits mei 2015. Ringlaan 2 1745 Opwijk tel. 052 35 56 16 info@duizendpootrakkers.net www.duizendpootrakkers.net

Nieuwsflits mei 2015. Ringlaan 2 1745 Opwijk tel. 052 35 56 16 info@duizendpootrakkers.net www.duizendpootrakkers.net Nieuwsflits mei 2015 Beste ouders, Sedert onze vorige nieuwsbrief is er al heel wat gebeurd op onze school. Dus meer dan tijd dat we even een stand van zaken opmaken en nog even vooruit blikken naar wat

Nadere informatie

Vooraleer met het schoolnieuws te starten verwelkomen we onze nieuwe Duizendpootrakkers! Van harte welkom aan: Jamila, Kessy, Eline en Julie

Vooraleer met het schoolnieuws te starten verwelkomen we onze nieuwe Duizendpootrakkers! Van harte welkom aan: Jamila, Kessy, Eline en Julie Nieuwsflits januari 2015 Beste ouders, Zolang de maand januari duurt mag je nieuwjaarswensen rondsturen. En met deze nieuwsflits doen we dat dus nog eens een extra keertje! We wensen iedereen een superleuk

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Teamnieuws Welkom Lora! Juf Tamara is bevallen en heeft haar dochtertje de naam Lora meegegeven. Een dikke proficiat aan de fiere ouders!

Teamnieuws Welkom Lora! Juf Tamara is bevallen en heeft haar dochtertje de naam Lora meegegeven. Een dikke proficiat aan de fiere ouders! Nieuwsflits december 2015 Beste ouders, 2015 is bijna voorbij! Het wordt soms al vlug donker, honderden lichtjes fonkelen in struiken, bomen en op gebouwen. Volgens sommigen de mooiste en warmste tijd

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Nieuwsflits oktober 2017

Nieuwsflits oktober 2017 Nieuwsflits oktober 2017 Beste ouders, Onze Duizendpootrakkers zijn het al even gewend. De nieuwe klas, de nieuwe juf, de nieuwe meester De zomer ligt zelfs al achter ons, de herfst is er aan begonnen.

Nadere informatie

Nieuwsflits september Beste ouders,

Nieuwsflits september Beste ouders, Beste ouders, Nieuwsflits september 2016 Onze school draait weer op volle toeren! De vakantieverhalen zijn verteld, de herhalingsoefeningen zijn voorbij Ieder heeft zijn plekje terug gevonden. Onze Duizendpootrakkers

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

5 woe GEEN SCHOOL wegens lokale vrije dag. 11 di ICT lessen voor 2de en 3de graad. 13 do grootoudersfeest. 16 zon 11 uur aperitiefoptreden

5 woe GEEN SCHOOL wegens lokale vrije dag. 11 di ICT lessen voor 2de en 3de graad. 13 do grootoudersfeest. 16 zon 11 uur aperitiefoptreden Nieuwsbrief 30 september 2016 Beste ouders, We zijn al een maand verder. Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 4 di Mondiale dag voor L4 5 woe GEEN SCHOOL wegens lokale vrije dag 7 vrij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SINTE-MARIASCHOOL September 2016

NIEUWSBRIEF SINTE-MARIASCHOOL September 2016 NIEUWSBRIEF SINTE-MARIASCHOOL September 2016 BELANGRIJKE DATA 1 september: start nieuwe schooljaar 5 september: schoolfotograaf 6 september: turnen 1A en 1B 6 september: info-avond lagere school om 19.30u

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

We verwelkomen ook Astrid die onze poetsploeg komt versterken zolang Patricia afwezig blijft. Welkom Astrid!

We verwelkomen ook Astrid die onze poetsploeg komt versterken zolang Patricia afwezig blijft. Welkom Astrid! Nieuwsflits april 2017 Beste ouders, De voorbije maanden was een meer dan actieve periode in onze school! Deze nieuwsbrief geeft je een overzicht van de voorbije periode maar ook een voorsmaakje van wat

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Nieuwsflits mei Beste ouders,

Nieuwsflits mei Beste ouders, Beste ouders, Nieuwsflits mei 2016 De toneelkoorts giert door de gangen! Kledij wordt gepast, liedjes worden gezongen en het podium in de grote zaal is momenteel The place to be! Blijkbaar staat er volgend

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 september 2017

Nieuwsbrief 28 september 2017 Geen school Nieuwsbrief 28 september 2017 Vrijdag 29 september is er géén school wegens facultatieve verlofdag. Woensdag 11 oktober is er géén school wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017 OOK JIJ TELT Nieuwsbrief eind juni 07 Basisschool De Krekel, Kattestraat 950 Haaltert, 05/ 8 0 79 Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat 5 90 Mere, 05/ 8 59 7 www.dekrekel-degrasspriet.be Vakantiedagen

Nadere informatie

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school.

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Geachte ouders, Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Zoals vorige jaren heeft het team dit

Nadere informatie

Klaverbladje Oktober 2012 Verkeer: Aandachtspunt van de maand: Veilig oversteken

Klaverbladje Oktober 2012 Verkeer: Aandachtspunt van de maand: Veilig oversteken 28/11/12 Vrij voor de leerlingen Pedagogische Studiedag voor de juffen!!! Klaverbladje Oktober 2012 Verkeer: Aandachtspunt van de maand: Veilig oversteken Maa 1 okt Don 4 okt Vrij 5 okt Maa 8 okt Dins

Nadere informatie

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk!

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! oktober 2013 editie nr. 27 Beste ouder(s), Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! Zegt de combinatie van een overheerlijke spaghetti (à volonté) en een dessertje u iets? Houd dan zeker

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

AGENDA MENU DEADLINES E D I T O R I A A L. Leefschoolnieuws van Martine. 22 e jaargang nummer 35/23 juni 2017 redactie: Els

AGENDA MENU DEADLINES E D I T O R I A A L. Leefschoolnieuws van Martine. 22 e jaargang nummer 35/23 juni 2017 redactie: Els 22 e jaargang nummer 35/23 juni 2017 redactie: Els E D I T O R I A A L Zweten, puffen, blazen Neen, niet door de toetsen maar door de hitte. Gelukkig zijn niet alleen de toetsen gedaan, het wordt ook wat

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. SEPTEMBER Beste ouders Na een zonovergoten vakantie

Nadere informatie

nieuwsbrief 2-1 september 16

nieuwsbrief 2-1 september 16 nieuwsbrief 2-1 september 16 Beste ouders Via de nieuwsbrieven geven we jullie telkens heel wat informatie. Alvast bedankt om alles aandachtig te willen lezen! Het eerste deel betreft mededelingen die

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Klaverblad. Een kleurrijke school in een groene oase waar elk kind wordt gekoesterd LET OP!

Klaverblad. Een kleurrijke school in een groene oase waar elk kind wordt gekoesterd LET OP! O K T O B E R 2 0 1 5 Het Klaverblad Een kleurrijke school in een groene oase waar elk kind wordt gekoesterd Wist je dat: We iets kunnen verdienen met afvalmateriaal. Ook dit jaar gaan we recycleren! Welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief september - oktober 2017

Nieuwsbrief september - oktober 2017 Nieuwsbrief september - oktober 2017 Kalender september 30 augustus KS 19u30 Infoavond voor de kleuterschool 1 september school WELKOM! 4 september L4 19u00 Infoavond voor de ouders van L4 5 september

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud Jaarthema 2017-2018 De Lettertuin kleurt goud Beste ouders, Welkom in onze school! Onze school bestaat dit schooljaar 50-jaar en dit vieren we een heel jaar lang. Verdere info volgt nog! Begin-en einduren

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 06 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 17-10-2017 Jaarvergadering OR Beste ouders/verzorgers, In deze info: Aanmelden voor Gras Jaarvergadering

Nadere informatie

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik ben uniek Mos: lichtje uit voor je de deur sluit! Activiteitenkalender kleuters - Donderdag 1 december: - Juf Els en juf Lise: Thema:

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF EINDE SCHOOLJAAR juni Beste ouders

NIEUWSBRIEF EINDE SCHOOLJAAR juni Beste ouders Beste ouders Het einde van het schooljaar nadert nu wel heel snel. Met een goede inzet en veel geduld brengt hopelijk iedereen het tot een goed einde. Daarna wacht een welverdiende zomervakantie! Met deze

Nadere informatie

AGENDA Maandag 26 oktober t/m vrijdag 30 Herfstvakantie

AGENDA Maandag 26 oktober t/m vrijdag 30 Herfstvakantie Schooljaar 2015-2016 Datum: 23-10-2015 bezoek onze website: www.bspaleteindhoven.nl e-mail: palet@skpo.nl AGENDA Maandag 26 oktober t/m vrijdag 30 Herfstvakantie oktober Maandag 2 november Weer naar school

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Dinsdag, 1 september 2015 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

SBS De Katersberg Schooljaar 2018/2019. januari Geen school op maandag 4 februari. Pannenkoeken (vrijdag 01 februari)

SBS De Katersberg Schooljaar 2018/2019. januari Geen school op maandag 4 februari. Pannenkoeken (vrijdag 01 februari) SBS De Katersberg Schooljaar 2018/2019 januari 2019 Geen school op maandag 4 februari We herinneren eraan dat er op maandag 4 februari een facultatieve verlofdag is. Die dag is er geen school en ook geen

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap!

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Beste ouder Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Ingrid Van Roy & Rose Vanhese Directeurs Basisonderwijs SCHOOLKALENDER volledig

Nadere informatie

Het team van Jenaplanschool Het Kriebelhuis 2015-2016

Het team van Jenaplanschool Het Kriebelhuis 2015-2016 Kriebelnieuws Maand september 2015 Start schooljaar Hallo iedereen, Hopelijk hebben jullie kunnen genieten van een leuke en ontspannende vakantie! Een nieuw schooljaar is gestart en we willen bij deze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2015

NIEUWSBRIEF september 2015 Gesubsidieerde Gemeentelijke Basisschool Kleine Kouterstraat 1 9290 Uitbergen Tel : 09/367 50 88 e-mail : directie@gemeenteschooluitbergen.be secretariaat@gemeenteschooluitbergen.be Beste ouders en leerlingen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief start schooljaar 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Jos en Fientje, de figuurtjes van ons vorig jaarthema, zijn als

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014

Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014 Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014 Ouderbedankochtend Vele ouders helpen op school mee met bijv. excursies, oudervereniging, medezeggenschapsraad, oud papier ophalen etc. Dinsdag 17 juni van 11

Nadere informatie

LOCATIE PARKWIJK 31 OKTOBER 2014 AGENDA:

LOCATIE PARKWIJK 31 OKTOBER 2014 AGENDA: LOCATIE PARKWIJK JAARGANG 14, NR. 5 31 OKTOBER 2014 SchOuderCom De komende nieuwsbrief willen we gaan verspreiden via SchOuderCom. Daarbij zullen we een splitsing maken tussen berichten die van belang

Nadere informatie

En toen kwam er een varken met een lange snuit en

En toen kwam er een varken met een lange snuit en Beste ouders, En toen kwam er een varken met een lange snuit en Zo eindigen heel wat verhalen en ook dat van het schooljaar 2014-2015. Een heel jaar hebben we hard gewerkt en vooral veel gelezen. Het zou

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

Begin van het nieuwe schooljaar

Begin van het nieuwe schooljaar Begin van het nieuwe schooljaar 2014 2015 - KLEUTERS - * Vrijdag 29 augustus 2014 Directie en personeel van de kleuterschool nodigen uw kleuter(s) en familie uit voor een eerste en aangename kennismaking

Nadere informatie

taal portfolio Taalportfolio 9+

taal portfolio Taalportfolio 9+ taal portfolio Taalportfolio 9+ Inhoud bladzijde 3 bladzijde 4 bladzijde 5 bladzijde 8 bladzijde 11 bladzijde 12 bladzijde 13 Jouw naam en school Welke taal of dialect spreek je met wie Wat kun je in de

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl September 2018 Houden jullie 10 oktober tussen 12.00 en 14.00 vrij? Dan valt er namelijk weer van alles te beleven op Nobelhorst! Welkom

Nadere informatie

WELKOM op onze school.

WELKOM op onze school. 16 de jaargang nr. 1 maandag, 5 september 2016 Groot worden verstandig(er) worden kennis opdoen ervaring verwerven dit alles gaat niet vanzelf. daarom WELKOM op onze school. We gaan er samen tegenaan!

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

Info nr.2 december 2014 Ettelgem. Beste ouders, grootouders, We wensen u allen een zalige Kerst toe.

Info nr.2 december 2014 Ettelgem. Beste ouders, grootouders, We wensen u allen een zalige Kerst toe. Info nr.2 december 2014 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen u allen een zalige Kerst toe. Fluohesjes. Het is leuk om te zien dat de meeste kinderen dagelijks hun fluojasje dragen! Proficiat!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat Boortmeerbeek

Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat Boortmeerbeek Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat 20 3190 Boortmeerbeek Tel 015/51 28 83 secretariaat@vbsdewegwijzer.be directie@vbsdewegwijzer.be www.vbsdewegwijzer.be Beste ouders Allereerst willen wij

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders ACTIVITEITENKALENDER voor ouders Einde schooljaar 2014 STEDELIJKE BASISSCHOOL TUILT Zoldersekiezel 86 3511 Hasselt tel. 011 25 17 57 e-mail: sbs.tuilt@hasselt.be www.sbstuilt.be Beste ouders, We zijn alweer

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief start schooljaar

Nieuwsbrief start schooljaar Nieuwsbrief start schooljaar 1. Infomoment nieuw schooljaar 5 september Alle kinderen en ouders in de Alfons Biebuycklaan nodigen wij graag uit op dinsdag 5 september. Je maakt kennis met de klasleerkracht

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2016

Nieuwsbrief 10 maart 2016 Nieuwsbrief 10 maart 2016 Studiedagen donderdag en vrijdag voor de vakantie Terwijl de kinderen al aan het genieten waren van de vakantie, hebben de leerkrachten nog 2 drukke studiedagen gehad. Donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 In deze nieuwsbrief: Ouderbijdrage en schoolreisgeld (herhaling) Schoolreisje groepen 3 en 4 Avondvierdaagse Kaarten in Actie Klussers gevraagd Nieuwsbrief Vreedzame School

Nadere informatie

Infobrochure onthaalklas

Infobrochure onthaalklas Infobrochure onthaalklas Juf Kelly Schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Met deze brochure wil ik jullie op de hoogte brengen hoe het er allemaal aan toe gaat in onze klas. Jullie krijgen een overzicht van

Nadere informatie

Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57. Email: info@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl. 05-04-2013 Nr. 30.

Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57. Email: info@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl. 05-04-2013 Nr. 30. Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Email: info@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl 05-04-2013 Nr. 30 Inhoud week 14 1. Gevraagd: Partytent 2. Sportdag de Buut 2013 3. Laatste nieuws

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2014

Nieuwsbrief 13 november 2014 Nieuwsbrief 13 november 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief. Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Tomas Brief van Yvonne De week van respect Algemene ouderavond

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

29 september lagere school op stap!

29 september lagere school op stap! Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 2/207-208 Autoluwe schooldag Maand september Kaketoe: relaties In dit nummer: Autoluwe schooldag Lagere school op stap Kleuters sporten zich fit! Op zoek naar 2 Nieuws

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 4 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Kanjertraining Zoals u ongetwijfeld weet werken we op school van groep 1 t/m 8 met

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer: 30 juni 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Zomerfeest Op woensdag 1 juli a.s. houden wij weer ons jaarlijkse Zomerfeest, dit jaar met als thema Wildlife. In verband met een gezamenlijk programma zullen de

Nadere informatie

BASISSCHOOL OMER WATTEZ

BASISSCHOOL OMER WATTEZ Vrijdag 21 september 2007 BASISSCHOOL OMER WATTEZ Verloop infoavond Vrijdag 21 september 2007 1. Algemeen deel (ca. 20 min.) 2. Uitleg in de klassen 3. Drankje in de speelzaal Nieuws : vanuit de overheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

Samen zoeken we onze eigen weg!

Samen zoeken we onze eigen weg! 1 Samen zoeken we onze eigen weg! Sint-Lutgardisschool Westendelaan 344 8434 Westende (058) 23 35 34 sintlut1@gmail.com www.stluwe.be De school waar uw kinderen thuis zijn. Oktober 2015 Beste ouders, Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief februari 2017 Nieuwsbrief 2017 OBS De Pipegaal Weer naar Iedereen nog een fijn toegewenst! school!!!!!! nieuw jaar In deze nieuwsbrief Nieuwe leerlingen Verlof juf Sietske Even voorstellen voorleesontbijt Filmweekend

Nadere informatie

Veel leesplezier, De Redactie. Marly Buitink

Veel leesplezier, De Redactie. Marly Buitink 29 november 2013, jaargang 22. nr. 6 Voor jullie ligt de digitale BargerBabbel zoals we die op school verspreiden (ook apart onder de ouders van aangemelde leerlingen die nog niet op school zitten, en

Nadere informatie

Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken.

Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken. Maandbrief september De vakantie is gedaan, de school is klaar! Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken. In deze maandbrief geven we u: - Wat u zeker moet weten:

Nadere informatie

SBS De Katersberg Schooljaar 2018/ november Opbrengst kledinginzameling. Oproep ouderraad hulp kerstfeestje (hotdog op school)

SBS De Katersberg Schooljaar 2018/ november Opbrengst kledinginzameling. Oproep ouderraad hulp kerstfeestje (hotdog op school) SBS De Katersberg Schooljaar 2018/2019 30 november 2018 Opbrengst kledinginzameling Oproep ouderraad hulp kerstfeestje (hotdog op school) De Sint is in het land, maar toch kijkt de ouderraad al uit naar

Nadere informatie

22 oktober 2015, Wetenswaardigheid 4. Beste ouders en verzorgers, lieve kinderen,

22 oktober 2015, Wetenswaardigheid 4. Beste ouders en verzorgers, lieve kinderen, 22 oktober 2015, Wetenswaardigheid 4 Beste ouders en verzorgers, lieve kinderen, Het project raar maar waar was erg geslaagd. De kinderen hebben genoten van alle leuke, andere lessen op school en ook buiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 7/2016-2017 Gelukkig 2017! In dit nummer: Gelukkig 2017 1 Welkom 1 Gedichtendag 1 Zammelse Toneelvrienden 1 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de OR 2 Als het kriebelt

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 27 oktober 2017 Het nieuwe schooljaar is reeds 2 maanden ver. Bij het begin van het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Vrijdag 21 september Infoavond 18 september 2015

Vrijdag 21 september Infoavond 18 september 2015 Vrijdag 21 september 2007 Verloop infoavond Vrijdag 21 september 2007 1. Algemeen deel (ca. 20 min.) 2. Uitleg in de klassen 3. Drankje in de speelzaal Nieuws : vanuit de overheid Start M-decreet Meer

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

16 de jaargang nr. 3 woensdag, 5 oktober 2016

16 de jaargang nr. 3 woensdag, 5 oktober 2016 16 de jaargang nr. 3 woensdag, 5 oktober 2016 SCHOOLNIEUWS Stagiaire in 1ste kleuterklas Volgende week kom ik, Evelyn Vanhulsel, stage lopen in de klas van uw kleuter. De activiteiten die ik kom geven,

Nadere informatie

PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI. Basisschool St.- Lodewijkscollege Christus-Koning PPP * K. Mercierstraat 56 * 8000 Brugge. Hartelijk dank voor uw steun!

PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI. Basisschool St.- Lodewijkscollege Christus-Koning PPP * K. Mercierstraat 56 * 8000 Brugge. Hartelijk dank voor uw steun! PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI Hartelijk dank voor uw steun! 2. INFODAG: WELKOM OP ZATERDAG 21 APRIL 9u30-12u De schoolpoorten van De Wimpel en Pim Pam Poen staan op zaterdag 21 april van 9.30u - 12.00u

Nadere informatie