Nieuwsflits september Beste ouders,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsflits september Beste ouders,"

Transcriptie

1 Beste ouders, Nieuwsflits september 2016 Onze school draait weer op volle toeren! De vakantieverhalen zijn verteld, de herhalingsoefeningen zijn voorbij Ieder heeft zijn plekje terug gevonden. Onze Duizendpootrakkers zijn klaar om de nieuwe uitdaging van het schooljaar ten volle aan te gaan. Hiervan getuigt alvast onze drukke activiteitenkalender die we achteraan deze nieuwsflits hebben genoteerd. Vergeet niet dat de meest actuele versie van de kalender enkel en alleen terug te vinden is op onze schoolwebsite! Neem daar regelmatig een kijkje! Vooraleer met het schoolnieuws te starten verwelkomen we onze nieuwe Duizendpootrakkers. Van harte welkom aan: Liam, Emma, Robyn, Dario, Ella, Inte, Andrei, Jeff en Yessine. Teamnieuws Elk schooljaar opnieuw starten er enkele nieuwe Duizendpootrakkers in onze klassen, maar ook binnen het team zijn er wel steeds enkele nieuwe krachten op te merken - Juf Evelien, welkom! Juf Evelien versterkt ons zorgteam en werkt met onze leerlingen van de kleuterafdeling maar ook met deze van de lagere afdeling! - Juf Nadia, welkom! Juf Nadia zorgt voor de Rooms-Katholieke Godsdienst voor groep 1 op vrijdagnamiddag. - Juf Christine, welkom! Juf Christine zorgt voor de niet-confessionele zedenleer voor groep 1 op vrijdagnamiddag. - Meester Ismail, welkom! Meester Ismail zorgt voor de Islamitische Godsdienst in groep 2, 4 en 5. Juf Ammoun zal na haar ouderschapsverlof begin januari - terug keren voor de lessen Islamitische Godsdienst op woensdag. (groep 2 en 4) Co-teaching ook in De Duizendpootrakkers Dit schooljaar bestaat Groep 1 uit een behoorlijk grote groep leerlingen! Het maximum aantal leerlingen per klasgroep is 24 leerlingen. Maar zoals we nu dit jaar hebben gemerkt, kunnen bepaalde omstandigheden (zittenblijvertjes in K3 en of in L1) er wel voor zorgen dat een klasgroep dit aantal op een gegeven ogenblik overschrijdt. Daarom hebben we besloten om Juf Lin, vanuit het zorgteam permanent toe te voegen aan groep 1. Deze jongens en meisjes krijgen dus 2 juffen tijdens de lessen taal en rekenen. Dit jaar dus een extraatje voor groep 1! omdat een goede start toch zo belangrijk is! Om wat meer klasruimte te maken hebben we de vaste kring en de klascomputers uit het klaslokaal gehaald. De vaste kringbanken zijn vervangen door kussentjes en de klascomputers staan opgesteld in de gang aan het vensterraam! Iets meer ruimte en bewegingsvrijheid in het klaslokaal!

2 Oproep vanuit onze kleuterafdeling! Ons kleuterteam is op zoek naar materialen, liefst stevig en van degelijke kwaliteit om de buitenspeelmomenten verder uit te bouwen. Wat mag dit zoal zijn? Strijkplankjes, strijkijzer, poppenwagen, poppen, verkleedgerief, ballen, grote auto s en vrachtwagens, tractors, Van harte dank alvast vanwege het kleuterteam! De Scholenveldloop We danken alle deelnemers aan de jaarlijkse Opwijkse scholenveldloop! Dit jaar besloot ons schoolteam om integraal deel te nemen onder het motto Deelnemen is minstens zo belangrijk als winnen!. Dat was dan ook de reden waarom Meester Björn dit jaar symbolisch niet voor de eerste plaats heeft gekozen zoals de traditie het beoogt. Maar een scholenveldloop is naast louter deelnemen zeker ook competitie, uithouding en persoonlijke records verbreken! Ook dit moet zeker en vast kunnen voor onze sportieve Duizendpootrakkers! Dus ook een dikke proficiat voor onze superlopers van onze school! Een dikke proficiat voor Fonne, Norah, Lily, Thor, Cis, Lore, Wout, Axel en Ella! Schoolraad nieuwe verkiezingen! Dit schooljaar zijn er niet alleen verkiezingen in Amerika, maar ook in Opwijk! We kiezen namelijk over enkele weken een nieuwe schoolraad! Meer info zal zeker volgen! Winnaars stickerwedstrijd En onze opmerkzame leerkrachten hebben een Duizendpootrakkerssticker gespot tijdens de grote vakantie! Jawel! De wagen met nummerplaat SXF036 is geflitst! De eigenaar mag zijn / haar prijs komen afhalen op ons secretariaat! Doe jij volgend jaar tijdens de grote vakantie ook mee? Niet vergeten hé! Belangrijke data schooljaar za 01/10/2016: Quizavond te 20u00 - zo 23/10/2016: Eetfestijn van 11u30 tot 15u00 - vr 17/03/2017: KOTK Strijkmarathon - za 18/03/2017: KOTK - Strijkmarathon - za 13/05/2017: Totaalspektakel voorstelling 14u30 en 17u00 - zo 14/05/2017: Totaalspektakel voorstelling 14u30

3 Inschijvingen Dit schooljaar hebben we onze deuren tijdens de grote vakantie niet open gezet voor nieuwe inschrijvingen. Toch zijn er nog hier en daar enkele vrije plaatsje wegens bv. een verhuis, een schoolverandering of een leerling die zijn/haar jaartje moest overzitten. Momenteel zijn er nog vrij: - kleutergroep 2: 1 plaatsje - groep 2: 2 plaatsjes - groep 6: 1 plaatsje Op dit ogenblik werden in totaal 86 leerlingen geweigerd om te starten tijdens het huidige schooljaar! Vorig schooljaar bereikten we eind juni de piek van 156 weigeringen. Onze problematiek werd nogmaals aangekaart binnen onze scholengroep. Vernieuwing kleuterspeeltuigen Speeltuigen vertonen slijtage bij veelvuldig gebruik wat normaal is uiteraard. Het kruiphol (de gele tunnel) en het veertoestel klavertje vier waren dus aan vervanging toe! Kleine barstjes in het toestel kunnen een gevaar opleveren voor onze kleine Duizendpootjes, dus vernieuwen was de boodschap. Dit betekende ook direct een investering van een kleine 2000 euro die we de voorbije maanden bijeen spaarden via onze trefpunten en het schoolfeest! Een nieuw volleybalnet! Je kan er niet naast kijken in onze tuin Meester Björn heeft een nieuw net aangekocht voor zijn volleybalterrein. Nu kunnen we weer enkele jaren het balletje over een mooi net slaan! En de leerlingenraad is nu op zoek naar wat badmintonrackets en pluimpjes. Zo krijgt het nieuwe net een extra functie dit jaar! Automatisatie van de schoolpoort We hebben eindelijk een bedrijf gevonden die onze schoolpoort wenst te automatiseren! Eind september worden de nodige graafwerken worden uitgevoerd om de vereiste leidingen tot aan de poort te leggen. Normaal gezien zal vanaf de maand oktober de poort slotvast zijn. Wanneer je dan onze school tijdens de schooluren wenst te bezoeken zal je eerst toegang dienen te vragen via een videofoon. Safety first! Rode Neuzen Dag 3 december 2016! Ze zijn binnenkort weer in ons secretariaat te koop, onze Rode Neuzen! Welke neus je aankoopt is steeds een verrassing! Je kan ze niet vooraf kiezen!

4 Pedagogische studiedag op dinsdag 22 en woensdag 23 november! Opgelet! Onze pedagogische studiedagen vallen dit schooljaar net na elkaar! Onze kinderen kunnen tijdens deze dagen wel terecht voor opvang in het IBO! Inschrijven vooraf is verplicht. We trekken voor deze studiedag met het team naar het ABC-huis te Brussel om er de nodige kunstige ervaringen op te doen Hopelijk werken deze dagen zo inspirerend zodat we ook in de toekomst met onze kinderen deze kunstige richting verder kunnen inslaan. We rapporteren zeker onze ervaringen na deze pedagogische studiedagen! Ook leerkrachten dienen levenslang te leren! Stage Zoals de voorgaande jaren zal je ook her en der enkele jonge medewerkers tegen komen. Wekelijks op woensdag in ons secretariaat, vorige maand reeds in de lessen LO, de komende periode in de kleuterklassen en in de klasgroepen van de lagere afdeling Wij stellen onze school open aan de opleidingsscholen voor leerkrachten en administratieve medewerkers. Leren op de werkvloer is en blijft bijzonder belangrijk. Voor ons zijn dit ook extra krachten om een zo optimaal mogelijke leeromgeving uit te bouwen voor onze Duizendpootrakkers! Wekelijkse activiteiten in onze woensdagnamiddagopvang? Waar zijn ze heen hoor ik je denken? Juf Lin organiseert telkens op woensdagnamiddag enkele geleide activiteiten! Van 13u00 tot 15u00 staat Juf Lin steeds paraat om met de kinderen van de opvang enkele superleuke fantastische activiteiten op stapel te zetten. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen die wensen deel te nemen, afhankelijk van de groepsgrootte zal de activiteit een aangepaste invulling krijgen. We geven vooraf niet meer het thema mee! Het blijft steeds een verrassing! Dus de pret blijft verzekerd op woensdagnamiddag! Het motto blijft behouden! We vliegen er op woensdag in met Lin! Be there! (start 13u00 / einduur activiteit 15u00) En wat met onze oudervereniging? Onze oudervereniging wenst te vernieuwen! Onze voorzitter die de vereniging 10 jaar heeft getrokken wenst zich nu nog meer te concentreren op de decorploeg en geeft zijn voorzitterstaak graag door aan een nieuwe kracht! Hoe gaan we onze oudervereniging samenstellen? Welke taken gaan we binnen de oudervereniging opnemen? Wat kan de oudervereniging bieden als meerwaarde voor onze kinderen, voor onze school? Een eerste stuurgroepvergadering zal plaats vinden op maandag 26 september te 20u00. De eerste effectieve vergadering van de nieuwe oudervereniging zal doorgaan op maandag 10 oktober 2016! Wanneer je er graag bij wenst te zijn Graag een seintje op.

5 Quiz Met de bus op zeeklassen Onze Duizendpootrakkers gaan driemaal op geïntegreerde werkperiode. In groep 2 -> boerderijklassen In groep 3 / 4 -> zeeklassen of bosklassen In groep 5 / 6 -> bosklassen of zeeklassen Door de maximumfactuur die werd ingevoerd door de Vlaamse Regering kunnen we deze drie werkperioden niet meer organiseren. We komen tweejaarlijks ongeveer 3500 te kort! Eén van de klassen stop zetten, bijvoorbeeld de boerderijklassen afschaffen, zou de meest eenvoudige oplossing zijn. Maar voor eenvoudige oplossingen kiezen we zelden! We willen onze Duizendpootrakkers 3 fantastische ervaringsperioden blijven aanbieden! En daarom organiseren we dit jaar onze eerste grote Quizavond. En misschien zal dit wel een vaste jaarlijkse activiteit worden om deze schitterende zee-, bos- en boerderij-ervaring blijvend te kunnen realiseren. Daarom durven wij ook op uw aanwezigheid rekenen om deze quizavond tot een groot succes te maken! We hebben er deze keer voor gekozen om een specifieke activiteit gericht op volwassenen in te richten. Ook voor ons is dit een nieuw gegeven! Wij hebben er alvast zin in! Tot zaterdag 1/10/2016 te 20u00. Inschrijven kan nog via quiz@duizendpootrakkers.net! Prijzen Zowel voor onze Quiz op zaterdag 1 oktober als voor ons eetfestijn op zondag 23 oktober zijn we nog op zoek naar heel wat prijzen. Kleine prijzen, grote prijzen, waardebonnen, enz. Wens je onze school op deze wijze te steunen? Fantastisch. Breng gerust je prijzen binnen op ons secretariaat. Alvast bedankt! Woensdag Samdag Elke Duizendpootrakker krijgt van onze school een hip Sampaspoort! Iedere woensdag worden de leerlingen die op een veilige en milieuvriendelijke manier zijn gekomen, beloond met een leuke sticker in hun paspoort! Zat je veilig met de gordel aan in de wagen? Zat je veilig in het kinderzitje op de fiets? Ben je speciaal met de fiets gekomen? Deed jij aan carpooling? Te voet? Dit alles en nog veel meer verdient een stip! Wanneer het paspoort vol is, zorgt de leerkracht / de school voor een leuke beloning! En wat dat zal zijn blijft voorlopig nog een groot geheim! Nieuw kopieerapparaat Tijdens de eerste schooldagen werd een nieuw kopieerapparaat geïnstalleerd in onze leraarskamer. Het vorige toestel had al heel wat kilometers op de teller staan! Kleuterzaal in een nieuw kleedje! Had je het al opgemerkt? Tijdens de grote vakantie hebben we de kleuterzaal even opgefrist! De muren zijn geverfd, het grenen hout werd opgeschuurd en kreeg een nieuwe vernislaag. Tenslotte hebben we ook het mededelingenbord vervangen door een nieuw magnetisch exemplaar. Een nieuwe frisse start werd in onze kleuterblok wel letterlijk genomen!

6 Afvalstroom nieuwe containers Op school dienen we steeds het goede voorbeeld te geven! Zo is en blijft afval voorkomen één van de topprioriteiten die we telkens dienen in het oog te houden. Maar het afval dat we hebben, moeten we dan ook goed sorteren om het nadien een nieuwe bestemming te kunnen geven via het recycleren! Om onze afvalstroom te verbeteren hebben we ons een grote pmd-container en een grote papiercontainer aangeschaft, naast de reeds bestaande restafvalcontainers. Deze staan op één rij langs de leveranciersingang van onze school, naast de keuken.

7 Vakantie en verlofdagen De verlofdagen kan je steeds terug vinden op onze website van de school! Klik in het menu, kalender aan en dan de subtitel verlofdagen! Het overzicht van ! 1 ste trimester 01/09/2016: Start nieuwe schooljaar 28/09/2016: Facultatieve verlofdag 29/10/ /11/2016: Herfstvakantie 11/11/2016: Wapenstilstand 22/11/2016: Pedagogische studiedag 23/11/2016: Pedagogische studiedag 07/12/2016: Facultatieve verlofdag 24/12/ /01/2017 Kerstvakantie 2 de trimester 08/02/2017: Facultatieve verlofdag 25/02/ /03/2017: Krokusvakantie 01/04/ /04/2017: Paasvakantie 17/04/2017: Paasmaandag 3 de trimester 01/05/2017: Feest van de arbeid 24/05/2017: Facultatieve verlofdag 25/05/2017: Hemelvaartsdag 26/05/2017: Brugdag 05/06/2017: Pinkstermaandag De lessen eindigen op vrijdag 30 juni 2017 te 12u15. 01/07/2017: Begin zomervakantie!

8 En wij zoeken en verzamelen op school ook: Spelmateriaal Ruim je het oude speelgoed op van je kinderen? Gooi niets weg, wij kunnen het misschien nog in één van onze klassen of in de voor- en naschoolse opvang gebruiken. Geef het gerust af op school. Indien wijzelf het niet kunnen gebruiken bezorgen we dit materiaal aan het goede doel. Knutselmateriaal kroonkurkjes, schelpjes, kralen (hout en plastiek), din A4 papier in alle kleuren, wasknijpers, pomponnetjes, Koperen muntjes en muntjes van 10 en 20 cent om een megagroot munttapijt tijdens onze Kom Op Tegen Kanker - actie van 2017 te leggen! -> Secretariaat! Werktuigen voor de kinderen om in de zintuigentuin te werken. Heb je nog een harkje, een spade of een schop te veel thuis? Schenk ze aan onze Natuurrakkers! Deze zullen zo gelukkig zijn dat ze hiermee de handen uit de mouwen kunnen steken! Afval voorkomen is top! Afval selectief inzamelen is noodzakelijk voor het milieu! Om dit selectief inzamelen te stimuleren ontvangt de school steeds sport- en spelmateriaal in ruil voor de ophaling. Batterijen in allerlei vormen -> in de witte kast rechtover ons secretariaat. Inktpatronen uit printers (inkt- en tonercartridges). (-> de witte kast) GSM-toestelletjes verouderd of stuk? Breng ze binnen! (-> de witte kast) Dopjes plastic dopjes van drankflessen. Deze inzamelactie in samenwerking met de gemeente Opwijk gaat volledig ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Het inzamelpunt in onze school situeert zich eveneens in de witte kast rechtover ons secretariaat Beste ouder, het laatste blad houden we gereserveerd voor de activiteitenkalender om op een vast plaatsje thuis op te hangen. Met vriendelijke groeten, namens het team van De Duizendpootrakkers, Meester Jo

9 Activiteitenkalender Data onder voorbehoud! Actuele versie te raadplegen op! September 20/09/2016 L6 Animatiebezoek Woon- en Zorgcentrum De Oase 21/09/2016 Woensdag Samdag! Opvoedingsavond Ontdek je eigen voedingsstijl Hof Ten Hemelrijk 22/09/2016 Wafelenbak L2 Zwemmen 26/09/2016 Verkeersweek Opwijk 20u00 Oudervereniging Stuurgroepoverleg 27/09/ u35 Start niveaulezen lagere afdeling Informatieavond Zeeklassen 2016 te 19u00 28/09/2016 Facultatieve verlofdag 29/09/2016 L2 Zwemmen L5 Animatiebezoek Woon- en Zorgcentrum De Oase 30/09/2016 Autoluwe schooldag 9u00 Openschooldag Rondleiding start te 9u00 stipt! Inschrijven vooraf verplicht! Maandafsluiter (voor onze leerlingen) Appreciatierapport voor groep 1! Oktober 01/10/ u00 Eerste Grote Quizavond De Duizendpootrakkers 03/10/2016 Suske en Wiske Een goede fiets rijdt veilig! 04/10/2016 L1-L2 Toneelvoorstelling Nieuwsgierige Lotje 05/10/2016 Internationale Dag Van De Leerkracht! Woensdag Samdag 10u00 Actie Saved by the bell! 06/10/2016 L2 Zwemmen 10/10/2016 K1-K3 Wat is er aan de hand in Viesvuilland? L3-L4 Labo 20u00 Oudervereniging startvergadering 11/10/2016 L3-L6 Zeeklassen De Panne Opvoedingsavond Hoogsensitief Hof Ten Hemelrijk 12/10/2016 L3-L6 Zeeklassen De Panne Woensdag Samdag! 13/10/2016 L3-L6 Zeeklassen De Panne L2 Zwemmen 14/10/2016 L3-L6 Zeeklassen De Panne 17/10/2016 K2-K3 Bosuitstap 18/10/2016 L3-L6 Toneelvoorstelling Joris en de geheimzinnige toverdrank. 19/10/2016 Woensdag Samdag 20u00 Schoolraad 20/10/2016 L2 Zwemmen L2 Animatiebezoek Woon- en Zorgcentrum De Oase Opvoedingsavond Gezond beginnen, klein beginnen! Hof Ten Hemelrijk 23/10/2016 Eetfestijn De Duizendpootrakkers (11u30 15u00) 24/10/2016 L1-L6 Bosuitstap! 26/10/2016 Woensdag Samdag! 27/10/2016 L2 Zwemmen Rapport en Ouderavond lagere afdeling 28/10/2016 Openschooldag Rondleiding start te 9u00 stipt! Inschrijven vooraf verplicht! Themamaaltijd Halloween! Herfstvakantie van 29/10/2016 6/11/2016

Nieuwsflits mei Beste ouders,

Nieuwsflits mei Beste ouders, Beste ouders, Nieuwsflits mei 2016 De toneelkoorts giert door de gangen! Kledij wordt gepast, liedjes worden gezongen en het podium in de grote zaal is momenteel The place to be! Blijkbaar staat er volgend

Nadere informatie

Nieuwsflits september 2014

Nieuwsflits september 2014 Nieuwsflits september 2014 Beste ouders, De grote vakantie is definitief voorbij! Een trieste zomervakantie wat het weer betrof maar dan hebben wij de extra taak erbij gekregen om het zonnetje weer in

Nadere informatie

Nieuwsflits oktober 2017

Nieuwsflits oktober 2017 Nieuwsflits oktober 2017 Beste ouders, Onze Duizendpootrakkers zijn het al even gewend. De nieuwe klas, de nieuwe juf, de nieuwe meester De zomer ligt zelfs al achter ons, de herfst is er aan begonnen.

Nadere informatie

We verwelkomen ook Astrid die onze poetsploeg komt versterken zolang Patricia afwezig blijft. Welkom Astrid!

We verwelkomen ook Astrid die onze poetsploeg komt versterken zolang Patricia afwezig blijft. Welkom Astrid! Nieuwsflits april 2017 Beste ouders, De voorbije maanden was een meer dan actieve periode in onze school! Deze nieuwsbrief geeft je een overzicht van de voorbije periode maar ook een voorsmaakje van wat

Nadere informatie

Bijzondere Leermeesters Levensbeschouwelijke Vakken: Juf Regine, Juf Kathy, Juf Ammoun, Juf Bea.

Bijzondere Leermeesters Levensbeschouwelijke Vakken: Juf Regine, Juf Kathy, Juf Ammoun, Juf Bea. Nieuwsflits oktober 2015 Beste ouders, De eerste schoolmaand is reeds voorbij! Ondertussen is er al heel wat gebeurd op school en hebben we heel wat plannen gemaakt om dit nieuwe schooljaar mee te vullen!

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Vooraleer met het schoolnieuws te starten verwelkomen we onze nieuwe Duizendpootrakkers! Van harte welkom aan: Jamila, Kessy, Eline en Julie

Vooraleer met het schoolnieuws te starten verwelkomen we onze nieuwe Duizendpootrakkers! Van harte welkom aan: Jamila, Kessy, Eline en Julie Nieuwsflits januari 2015 Beste ouders, Zolang de maand januari duurt mag je nieuwjaarswensen rondsturen. En met deze nieuwsflits doen we dat dus nog eens een extra keertje! We wensen iedereen een superleuk

Nadere informatie

Nieuwsflits mei 2015. Ringlaan 2 1745 Opwijk tel. 052 35 56 16 info@duizendpootrakkers.net www.duizendpootrakkers.net

Nieuwsflits mei 2015. Ringlaan 2 1745 Opwijk tel. 052 35 56 16 info@duizendpootrakkers.net www.duizendpootrakkers.net Nieuwsflits mei 2015 Beste ouders, Sedert onze vorige nieuwsbrief is er al heel wat gebeurd op onze school. Dus meer dan tijd dat we even een stand van zaken opmaken en nog even vooruit blikken naar wat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2015

NIEUWSBRIEF september 2015 Gesubsidieerde Gemeentelijke Basisschool Kleine Kouterstraat 1 9290 Uitbergen Tel : 09/367 50 88 e-mail : directie@gemeenteschooluitbergen.be secretariaat@gemeenteschooluitbergen.be Beste ouders en leerlingen,

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Beste ouders, beste Springplankertjes, Hopelijk konden jullie genieten van een héérlijke vakantie en zijn jullie batterijtjes helemaal opgeladen om er stevig tegen aan te gaan

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

September 2016 donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag

September 2016 donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag September 2016 donderdag 1 Eerste schooldag / schoolmoment vrijdag 2 zaterdag 3 zondag 4 maandag 5 Algemeen OC kleuter dinsdag 6 Algemeen OC lager woensdag 7 donderdag 8 vrijdag 9 zaterdag 10 Zaal Weyteveldfeest

Nadere informatie

Basisschool Kameleon Schoolkalender

Basisschool Kameleon Schoolkalender Basisschool Kameleon Schoolkalender 2015-2016 Welkom op onze school, wij zijn blij dat jij er ook bent! GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hertoginstraat 124 2300 Turnhout Tel. 014/41.41.78 of 0473/41.41.78

Nadere informatie

Teamnieuws Welkom Lora! Juf Tamara is bevallen en heeft haar dochtertje de naam Lora meegegeven. Een dikke proficiat aan de fiere ouders!

Teamnieuws Welkom Lora! Juf Tamara is bevallen en heeft haar dochtertje de naam Lora meegegeven. Een dikke proficiat aan de fiere ouders! Nieuwsflits december 2015 Beste ouders, 2015 is bijna voorbij! Het wordt soms al vlug donker, honderden lichtjes fonkelen in struiken, bomen en op gebouwen. Volgens sommigen de mooiste en warmste tijd

Nadere informatie

Begin van het nieuwe schooljaar

Begin van het nieuwe schooljaar Begin van het nieuwe schooljaar 2014 2015 - KLEUTERS - * Vrijdag 29 augustus 2014 Directie en personeel van de kleuterschool nodigen uw kleuter(s) en familie uit voor een eerste en aangename kennismaking

Nadere informatie

Basisschool Kameleon Schoolkalender

Basisschool Kameleon Schoolkalender Basisschool Kameleon Schoolkalender 2011-2012 Welkom op onze school, wij zijn blij dat jij er ook bent! GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hertoginstraat 124 2300 Turnhout Tel. 014/41.41.78 of 0473/41.41.78

Nadere informatie

TroeF. Ook op internet : VerkeeR

TroeF. Ook op internet :   VerkeeR TroeF VerkeeR Wij vragen om van 16 tot 22 september met de fiets naar de school te komen. In de lagere school is er in deze week extra aandacht voor verkeer. Er volgt een fietsencontrole en er zijn fietsbehendigheidsoefeningen.

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Beste ouder(s), Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan voor de deur. Nog één dagje en we sluiten onze schoolpoort voor 2 maanden. We blikken

Nadere informatie

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk!

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! oktober 2013 editie nr. 27 Beste ouder(s), Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! Zegt de combinatie van een overheerlijke spaghetti (à volonté) en een dessertje u iets? Houd dan zeker

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli-aug 2016

Nieuwsbrief juli-aug 2016 Nieuwsbrief juli-aug 2016 Sint-Johannaschool Torenstraat 30 2160 Wommelgem T: 03/353.78.28 F: 03/354.21.75 sint.johanna@skynet.be www.sint-johanna.be De grote vakantie komt er aan De weergoden hebben het

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Nieuwsbrief eind juni 2016

Nieuwsbrief eind juni 2016 Nieuwsbrief eind juni 2016 LOMBEEK Beste ouder(s), Aan onze leerlingen en ouders Voor het schooljaar 2016-2017 hebben we een aantal nieuwe afspraken gemaakt die we jullie graag nu al laten weten: - Bestellen

Nadere informatie

JAAROVERZICHT KORTENAKEN

JAAROVERZICHT KORTENAKEN VBS De Trip Trap & De Kleine Wereld Tel : 011/ 58 84 79 Tel: 016/ 77 73 90 JAAROVERZICHT KORTENAKEN 2018-2019 AUGUSTUS Open-klas-dag Kleuter- en lagere school 28 augustus 18u00-19u00 SEPTEMBER Begin van

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

SEPTEMBER Oudegem. zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4 woensdag 5 donderdag vrijdag 7 zaterdag 8 zondag 9

SEPTEMBER Oudegem. zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4 woensdag 5 donderdag vrijdag 7 zaterdag 8 zondag 9 Week Vroege vogels SEPTEMBER 2018 Zwembad gesloten van 1 tot 15 september zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4 woensdag 5 donderdag vrijdag 7 zaterdag 8 zondag 9 maandag 10 Infovergadering kleuter 19.30

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 7/2016-2017 Gelukkig 2017! In dit nummer: Gelukkig 2017 1 Welkom 1 Gedichtendag 1 Zammelse Toneelvrienden 1 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de OR 2 Als het kriebelt

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. VERKEER Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. Woensdag samdag : Woensdag is het Samdag. De boodschap is simpel: elke woensdag fietsen en stappen zoveel mogelijk kinderen naar

Nadere informatie

JAARAGENDA 2014-2015

JAARAGENDA 2014-2015 SEPTEMBER UUR ACTIVITEIT DOELGROEP ma 1/sep 9.00 1ste schooldag 19.00 Infoavond L1 + L2 + L3 Ouders 20.00 Infoavond L4 + L5 + L6 Ouders di 2/sep 19.00 Infoavond OK + K1 Ouders 20.00 Infoavond K23 (juf

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Maandplanning september 2014

Maandplanning september 2014 Maandplanning september 2014 maandag 1 Eerste Schooldag dinsdag 2 woensdag 3 fruit meegeven donderdag 4 vrijdag 5 zwemmen 2e graad zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 info- avond 19u dinsdag 9 Muziekvoorstelling

Nadere informatie

september 2011 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 1-1 eerste schooldag

september 2011 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 1-1 eerste schooldag september 2011 1-1 2 3 4 eerste schooldag NM sportbeurs L2 en L4 In de sporthal in Terhagen 2-5 6 7 8 9 10 11 19.30 uur algemeen oudercontact in de klas van je kind waar de juf uitleg geeft over haar begeleiding

Nadere informatie

Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat Boortmeerbeek

Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat Boortmeerbeek Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat 20 3190 Boortmeerbeek Tel 015/51 28 83 secretariaat@vbsdewegwijzer.be directie@vbsdewegwijzer.be www.vbsdewegwijzer.be Beste ouders Allereerst willen wij

Nadere informatie

PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI. Basisschool St.- Lodewijkscollege Christus-Koning PPP * K. Mercierstraat 56 * 8000 Brugge. Hartelijk dank voor uw steun!

PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI. Basisschool St.- Lodewijkscollege Christus-Koning PPP * K. Mercierstraat 56 * 8000 Brugge. Hartelijk dank voor uw steun! PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI Hartelijk dank voor uw steun! 2. INFODAG: WELKOM OP ZATERDAG 21 APRIL 9u30-12u De schoolpoorten van De Wimpel en Pim Pam Poen staan op zaterdag 21 april van 9.30u - 12.00u

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders ACTIVITEITENKALENDER voor ouders Einde schooljaar 2014 STEDELIJKE BASISSCHOOL TUILT Zoldersekiezel 86 3511 Hasselt tel. 011 25 17 57 e-mail: sbs.tuilt@hasselt.be www.sbstuilt.be Beste ouders, We zijn alweer

Nadere informatie

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur Beste ouders, Hierbij vinden jullie de kalender voor het schooljaar 2015-2016. Deze kalender is zeker niet limitatief. Er kunnen ook nog verschuivingen gebeuren maar we zullen er op toezien dat jullie

Nadere informatie

VBS Terbank - Egenhoven

VBS Terbank - Egenhoven VBS Terbank - Egenhoven Oktober 2018 1 Vrije dag 2 Zwemmen 5e en 6 e 3 4 5 6 schoolwereldfeest Terbank 7 8 Zwemmen 3 e en 4 e 9 10 Pedagogische studiedag 11 Sportdag 1 ste graad 12 13 14 Verkiezingen 15

Nadere informatie

Op woensdag 3 april houden wij een oudercontact

Op woensdag 3 april houden wij een oudercontact 13/2018-2019 Nieuwsbrief Schooluren Oudercontact Op woensdag 3 april houden wij een oudercontact voor iedereen. Je kan dan samen met de leerkracht de evolutie van uw kind(eren) bespreken. Gelieve via smartschool

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 14/2012-2013 Fijne start 3de trimester! In dit nummer: Nieuws administratie Interessante informatie: - 29/4: Evacuatieoefening - 1/5: geen school - 8/5 t.e.m.12/5:

Nadere informatie

29 september lagere school op stap!

29 september lagere school op stap! Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 2/207-208 Autoluwe schooldag Maand september Kaketoe: relaties In dit nummer: Autoluwe schooldag Lagere school op stap Kleuters sporten zich fit! Op zoek naar 2 Nieuws

Nadere informatie

SEPTEMBER Schoonaarde. zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4

SEPTEMBER Schoonaarde. zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4 Week Vroege vogels SEPTEMBER 2018 Zwembad gesloten van 1 tot 15 september zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4 woensdag 5 donderdag 6 Infovergadering lager 19.30 uur vrijdag 7 zaterdag 8 zondag 9 maandag

Nadere informatie

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017 OOK JIJ TELT Nieuwsbrief eind juni 07 Basisschool De Krekel, Kattestraat 950 Haaltert, 05/ 8 0 79 Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat 5 90 Mere, 05/ 8 59 7 www.dekrekel-degrasspriet.be Vakantiedagen

Nadere informatie

Herhaling afspraken krokus

Herhaling afspraken krokus SCHOLEN ZUSTERS ANNUNTIATEN Vrije Basisschool Jan Ruusbroec Fabriekstraat 3, 1601 Ruisbroek Tel. 02 377 67 59 e-mail: janruusbroec@telenet.be website: www.janruusbroec.be www.hhchalle.be Herhaling afspraken

Nadere informatie

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1 VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker 16 2550 Kontich Tel.: 03/457.10.15 e-mail: directie@sint montfort.be Kontich, 1 september 2017. Beste ouders, Een nieuw

Nadere informatie

Basisschool Kameleon Schoolkalender

Basisschool Kameleon Schoolkalender Basisschool Kameleon Schoolkalender 2016-2017 Welkom op onze school, wij zijn blij dat jij er ook bent! GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hertoginstraat 124 2300 Turnhout Tel. 014/41.41.78 of 0473/41.41.78

Nadere informatie

BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019

BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019 BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019 Beste ouders, Lieve kinderen, Voor we samen de laatste dagen van het schooljaar ingaan, informeren we u graag over

Nadere informatie

vrijdag 30 Wieltjesdag Med. Onderz. 1 LO A+ 1 LO B (in de mate van het mogelijke / deel 1) Voorbereiden op school

vrijdag 30 Wieltjesdag Med. Onderz. 1 LO A+ 1 LO B (in de mate van het mogelijke / deel 1) Voorbereiden op school September 2016 donderdag 1 Eerste schooldag / schoolmoment vrijdag 2 zaterdag 3 zondag 4 maandag 5 Algemeen OC kleuter dinsdag 6 Algemeen OC lager woensdag 7 donderdag 8 vrijdag 9 zaterdag 10 zondag 11

Nadere informatie

PLANNING SCHOOLJAAR TERBANK-EGENHOVEN. Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag

PLANNING SCHOOLJAAR TERBANK-EGENHOVEN. Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag PLANNING SCHOOLJAAR 2018-2019 TERBANK-EGENHOVEN Augustus 2018 Donderdag 30 Onthaal Pedagogische raad (PR) Fotograaf Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag 18u-19u: klasbezoek voor

Nadere informatie

september 2015 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag keerdag OR 1 eerste schooldag sportbeurs voor L2 en L4

september 2015 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag keerdag OR 1 eerste schooldag sportbeurs voor L2 en L4 september 2015 1-31 18.00 keerdag OR 1 eerste schooldag 2 3 4 sportbeurs voor L2 en L4 5 6 2-7 8 9 10 11 12 13 19.30 oudercontact 3-14 15 16 17 18 19 20 4-21 22 23 24 25 26 27 NM scholenveldloop K2-L6

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken.

Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken. Maandbrief september De vakantie is gedaan, de school is klaar! Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken. In deze maandbrief geven we u: - Wat u zeker moet weten:

Nadere informatie

voor elkaar! GAZET PRESENT Jaarthema: Een hart voor elkaar!

voor elkaar! GAZET PRESENT Jaarthema: Een hart voor elkaar! GAZET PRESENT 2019 Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 11 Nr.11 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2018 voor elkaar! Jaarthema: Een hart voor elkaar! Familienieuws We nemen afscheid van

Nadere informatie

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019 DE BLOKKENDOOS GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019 Op de kalender 22/03 CLB consult K1 met ouders op school 25/03 Jeugdauteur L6 28/03 Soep door oudercomité 29/03 Rapport 3 01/04 Schoolfotograaf

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. Juni Juli - Augustus Beste (groot)ouders Het

Nadere informatie

Goed gevoel - nieuws

Goed gevoel - nieuws Nieuwsint-Jozef Schooljaar 2016-2017 september 2016 Beste ouders en kinderen, Goed gevoel - nieuws De start van het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Het vijfde leerjaar mag het nieuwe schooljaar aanvangen

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 2017-2018 Datum Wanneer? Wat? Voor wie? Waar? Juli 2017 Za 1 jul Begin zomervakantie Zo 2 jul Ma 3 jul 10-12 en 13-16u Permanentie op school meester Wim op school Di 4 jul 10-12 Permanentie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017 NIEUWSBRIEF Schooljaar 16-17 31 maart 2017 De ooievaar Warre Torremans (0KO) werd op 18 maart grote broer van Stan. Proficiat aan Warre en de trotse ouders! Nieuw logo De stad Geel heeft sinds kort een

Nadere informatie

september 2018 Eerste kleuterklas - schooljaar

september 2018 Eerste kleuterklas - schooljaar september 08 Eerste kleuterklas - schooljaar 07-08 Einde zomervakantie 7 8 9 Verwelkoming met ontbijt van t Nootje Infoavond 0 7 8 9 0 Strapdag 7 8 9 0 Pedagogische oktober 08 o k to b e r 0 Tweede & derde

Nadere informatie

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen f De Zeppelin Boelarestraat 1-9500 Geraardsbergen 054/41.41.40 vbs.catharinacollege@skynet.be christa.dg@skynet.be Directie: Mevr. Christa De Gauquier 0471 32 19 97 1 ste kleuterklas: juf Nancy 2 de kleuterklas:

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. SEPTEMBER Beste ouders Na een zonovergoten vakantie

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

Begin van het nieuwe schooljaar

Begin van het nieuwe schooljaar Begin van het nieuwe schooljaar 2014 2015 - KLEUTERS - * Vrijdag 29 augustus 2014 Directie en personeel van de kleuterschool nodigen uw kleuter(s) en familie uit voor een eerste en aangename kennismaking

Nadere informatie

VBS T KLAVERTJE - KOERSEL

VBS T KLAVERTJE - KOERSEL VBS T KLAVERTJE - KOERSEL klavertje@vbskoersel.be Kerkplein 40 Ploegstraat 8 011/422396 011/572048 www.vbskoersel.be 2 0 1 9 Beste ouders, sympathisanten, Schooljaar 18-19 loopt op zijn laatste benen

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar Wezembeek-Oppem, 30 juni 2017 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen

Nadere informatie

Verkeersweek 17/9-21/9

Verkeersweek 17/9-21/9 2/2018-2019 Verkeersweek 17/9-21/9 Deze week is het verkeersweek in onze school. Er staan allerlei activiteiten gepland i.v.m. verkeer. Meester op de fiets komt langs, verkeersdag voor het zesde leerjaar,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Welkom. Oudercontact. Kids-ID? 12/

Nieuwsbrief. Welkom. Oudercontact. Kids-ID? 12/ 12/2018-2019 Nieuwsbrief Welkom Na een verdiende vakantie zijn de batterijen weer helemaal opgeladen om er tegenaan te gaan. We wensen onze kinderen zeer fijne en leerrijke weken toe! Voor de vakantie

Nadere informatie

DRUK IN Oktober 2018

DRUK IN Oktober 2018 INDRUK Oktober 2018 Beste lezers, De eerste maanden van het schooljaar zijn alweer voorbij. Een nieuw schooljaar, een nieuwe juf, een nieuwe klas, Voor sommigen zelfs een nieuwe school. Welkom aan al onze

Nadere informatie

Infoboekje september 2016

Infoboekje september 2016 Infoboekje september 2016 Even stilstaan Jij bent een noot in onze muziek een stem in ons koor een instrument in ons orkest een woord in ons verhaal een letter in ons woord een foto in ons album een parel

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

VOORWOORD. maandblad van de breg Eigenbilzen. inhoud:

VOORWOORD. maandblad van de breg Eigenbilzen. inhoud: maandblad van de breg Eigenbilzen de breg, Winkelomstraat 10, 3740 Eigenbilzen, tel 089/515102 - Jaargang 3, nr. 1, september 2014 inhoud: p. 1 voorwoord p. 2 het is nooit te laat... p. 2 wist-je-dat...

Nadere informatie

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen NIEUWSBRIEF Juni 2019 Agenda Do 30/05 Vr 31/05 Zo 02/06 Wo 05/06 Do 06/06 Zo 09/06 Ma 10/06 Di 11/06 Vrijaf O.L.Hemelvaart Vrijaf Brugdag Eerste communie 09.30 uur St.-Lambertuskerk Neerharen Eersteklassers

Nadere informatie

fijne vakantie toegewenst vanwege het hele schoolteam directieteam

fijne vakantie toegewenst vanwege het hele schoolteam directieteam Basisschool Zilverenhoek bedankt voor het fijne, KUNSTIGE schooljaar! Geniet van de zomervakantie geniet van de kleine dingen, maak je niet druk om futiliteiten, wees zelf het zonnetje en vlieg er eens

Nadere informatie

Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar

Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar Kapelle-op-den-Bos 2015-06-02 Aan de ouders van de leerlingen van het 5 de jaar Beste ouders Geachte mevrouw, mijnheer Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

Klaverblad. -zomereditie-

Klaverblad. -zomereditie- Klaverblad -zomereditie- SCHOOLNIEUWS Schoolorganisatie Juf Leen blijft volgend schooljaar de juf van onze allerkleinsten (instapklas & 1ste kleuterklas). Juf Marina is de kleuterjuf van de kleuters van

Nadere informatie

oktober 2018

oktober 2018 2018-2019 oktober 2018 1. Actie HELM OP FLUO TOP De herfst is weer in het land en de donkere dagen komen eraan! Daarom is het ABSOLUUT NOODZAKELIJK om de zichtbaarheid te verhogen in het verkeer! Dus naar

Nadere informatie

Eerste Communie Vormsel

Eerste Communie Vormsel Maandbrief mei 2017 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be Eerste Communie Vormsel Op zondag 7 mei doen de kinderen van het

Nadere informatie

DE BLOKKENDOOS. Op de kalender. Schoolteam Lagere. Schoolteam kleuters

DE BLOKKENDOOS. Op de kalender. Schoolteam Lagere. Schoolteam kleuters DE BLOKKENDOOS BSGO DE BLOKKENDOOS NIEUWSBRIEF September 2016 Op de kalender 01/09 19u Infoavond Kleuterschool 05/09 19u Infoavond Lagere school 09/09 Sportsnoepdag 16/09 Strapdag 16/09 Plantjesverkoop

Nadere informatie

AGENDA MENU MENU DEADLINES DEADLINES E D I T O R I A A L. Leefschoolnieuws van de directie

AGENDA MENU MENU DEADLINES DEADLINES E D I T O R I A A L. Leefschoolnieuws van de directie 23 e jaargang nummer 28/ 27 april 2018 redactie: Els 3 E D I T O R I A A L Alweer een boeiende week voorbij: leefgroep 5 maakte een reis door de tijd, de moestuin ligt er weer pico bello bij dankzij leefgroep

Nadere informatie

Infoboekje september 2018

Infoboekje september 2018 Infoboekje september 2018 Even stilstaan Hier ben ik, onderweg, met mijn verhaal, met mijn gezelschap, met mijn ervaring. Daar ben jij, onderweg, met jouw verhaal, met jouw gezelschap, met jouw ervaring.

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Verlangen naar de tijd Dat woorden bemoedigen Met warmte uitgesproken En zo het leven verrijken

Verlangen naar de tijd Dat woorden bemoedigen Met warmte uitgesproken En zo het leven verrijken Berendrecht, 19 december 2018. Het feest van wachten Op het Licht in de duisternis Het feest van verwachten Wat er nog steeds niet is Verlangen naar de vrede Hopen op een veilig jaar Kerstmis brengt gevoelens

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

September Op vrijdag bent u s morgens van harte welkom op onze speelplaats! Voor onze nieuwelingen rollen wij zelfs de rode loper uit...

September Op vrijdag bent u s morgens van harte welkom op onze speelplaats! Voor onze nieuwelingen rollen wij zelfs de rode loper uit... September 2017 Vr 1 Begin van het nieuwe schooljaar 215 leerlingen stappen onze schoolpoort binnen ( 107 jongens 108 meisjes). 14 gemotiveerde, enthousiaste leerkrachten begeleiden deze bonte groep! Aan

Nadere informatie

K L E U T E R S C H O O L

K L E U T E R S C H O O L K L E U T E R S C H O O L Sint-Jan Berchmanscollege PRAKTISCHE AFSPRAKEN SCHOOLJAAR 2016-2017 tel: O2/511.47.98 e-mail: kleuterschool.sjb@dommel.be website: www.sjbbrussel.be Beste ouders, In dit document

Nadere informatie

Kalendernieuws van het nieuwe schooljaar!

Kalendernieuws van het nieuwe schooljaar! Kalendernieuws van het nieuwe schooljaar! WEBSITE WWW.ARKNET.BE Beste ouders Nog slechts enkele dagen en de gezellige drukte op school zal stilletjes wegebben. De schoolbel wordt voor twee maanden afgezet.

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2016 2017!

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 21

NIEUWS UIT DE SCHOOL 21 Vrijdag 16 december 2016 NIEUWS UIT DE SCHOOL 21 Jarigen oktober op onze school. Proficiat aan deze jarigen. De kleutertjes zorgden voor de muzikale omkadering voor hen. Slot sociaal thema Zeg wat je denkt,

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Beste ouder(s), Op 1 september rolden we de rode loper uit voor onze kinderen, want in De Kiem Lombeek is iedereen VIK (een very important kiemer!). Gemeentelijke Basisschool

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

september 2012 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag eerste schooldag

september 2012 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag eerste schooldag september 2012 1 2 1-3 4 5 6 7 8 9 eerste schooldag 2-10 11 19.30 alg. oudercontact 12 13 14 15 16 kleine kermis Terhagen (2 de zondag na 8 sept.) klasjuf informeert over haar aanpak en werking in de klas

Nadere informatie

September 2016

September 2016 September 2016 1 D 2 V 3 Z 4 Z 5 M 6 D Fietshappening L5 en L6 7 W 8 D Ontbijt op school Infoavond (18.30u kleuterschool, 19.30u lagere school) 9 V 10 Z 11 Z 12 M 13 D 14 W 15 D 16 V Strapdag Zwemmen L3

Nadere informatie