Vooraleer met het schoolnieuws te starten verwelkomen we onze nieuwe Duizendpootrakkers! Van harte welkom aan: Jamila, Kessy, Eline en Julie

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vooraleer met het schoolnieuws te starten verwelkomen we onze nieuwe Duizendpootrakkers! Van harte welkom aan: Jamila, Kessy, Eline en Julie"

Transcriptie

1 Nieuwsflits januari 2015 Beste ouders, Zolang de maand januari duurt mag je nieuwjaarswensen rondsturen. En met deze nieuwsflits doen we dat dus nog eens een extra keertje! We wensen iedereen een superleuk en gezond 2015 toe! En wat positieve wensen kunnen we dezer dagen goed gebruiken! De voorbije weken waren nogal hectisch in onze wereld! De vrije meningsuiting werd aangevochten, onverdraagzaamheid en ongeloof staken de kop op. Een angstgevoel bleef ons beklijven. Het is al niet evident om dit onrecht als volwassene te kaderen, laat staan voor een kind... Onze tips Laat hen vooral veel verwoorden, de indrukken, de angsten, het onbegrip uiten... Laat hen tekenen, schilderen, wat ze voelen, waaraan ze denken, hoe ze dit alles ervaren! Leg de link naar de eigen leefomgeving, het gezin, de familie, de klasgroep, de gemeenschap op school. Elkaar aanvaarden, een eigen mening hebben, andere meningen respecteren,... Pestgedrag, onverdraagzaamheid, radicalisme, Ook hier moeten we in deze periode als volwassene, als opvoeder het verschil kunnen betekenen voor onze kinderen! Vooraleer met het schoolnieuws te starten verwelkomen we onze nieuwe Duizendpootrakkers! Van harte welkom aan: Jamila, Kessy, Eline en Julie Teamnieuws De voorbije periode kwamen er enkele nieuwe krachten ons team aanvullen! Van harte welkom aan: - Juf Francisca, verzorgt de protestantse godsdienst in groep 5 - Meester Faysal vervangt tijdelijk Juf Ammoun die in bevallingsverlof is tot eind maart. - Juf Kathy, mama van onze oud-leerlingen Nick en Nils, neemt een deel van de zorguren voor haar rekening en dit op vrijwillige basis! (waarvoor dank!!!) Juf Ammoun, leerkracht Islamitische Godsdienst, is op 12 januari de fiere mama geworden van Telien! Proficiat! Banken op de speelplaats We hebben er lang naar uitgekeken, maar sedert enkele weken staan er houten banken op onze speelplaats in de lagere afdeling. Deze hebben een dubbele functie. s Ochtends en s avonds dienen zij om de boekentassen per klasgroep te helpen ordenen en tijdens de speeltijd kunnen ze gebruikt worden als zitbank. Deze banken werden aangekocht dankzij de trefpunten (drank en frietjesverkoop) die onze oudervereniging met regelmaat organiseren!

2 Nieuwe kasten in onze keuken! En ze zijn aangekocht en geplaatst! Met de opbrengst van onze verhuurgelden voor eetfestijnen kunnen we onze keukenomgeving verder professioneel uitbouwen! En wist jij dat we ons eigen appelsap weldra gaan verkopen? Op ons schooldomein staan enkele fruitbomen! Tijdens het najaar plukten we alle appels en werden deze hier in Opwijk geperst tot heerlijk appelsap! Binnenkort kan u van ons eigen Duizendpootrakkersappelsap proeven. Dit appelsap zal verkocht worden tijdens de strijkmarathon ten voordele van onze scholenactie Kom Op Tegen Kanker. En vallen is in de toekomst iets veiliger Meester Björn heeft als extra valdempend materiaal twee reuzematten erbij. Zo hebben onze sporters in de grote zaal een groter oppervlak dat is beveiligd door middel van een turnmat. Safety First! ICT wifi veranderingen De voorbije weken is de technische ploeg van onze scholengroep het internetsysteem aan het omvormen. Zowel het wifi-systeem als het bekabeld netwerk worden anders aangestuurd. Dit zorgt momenteel wel nog dagelijks voor grote ergernissen. Niet alles wil blijkbaar werken zoals werd voorzien. Tevens gaan ze ook een firewall plaatsen zodat surfen op het internet wordt afgeschermd. Op deze wijze kunnen wij bepaalde sites die niet dienen bezocht te worden; afsluiten voor onze leerlingen. Ook al hebben we geen humaniorastudenten Onder onze leerlingen zitten ook heel wat handige internet - Harry s die bijzonder goed overweg kunnen met dit medium! Beveiligen en afschermen is ook hier onze boodschap! KOTK Maak kans op een schitterend juweel! We zijn dit jaar toe aan onze derde editie van onze scholenactie De Strijkmarathon. En dit jaar kunnen we dankzij een unieke sponsoring onze milde schenkers bedanken, belonen voor hun deelname aan onze actie. Eén van onze papa s, een ontwerper van juwelen, schenkt een juweel / hanger met een waarde van maar liefst 150 euro! Hoe kan je dit juweel winnen? Per schijf van 10 euro die je bijdraagt aan onze actie krijg je een bonnetje. Op 7 maart zal dan de trekking plaats vinden en weten we wie de gelukkige winnaar wordt.

3 KOTK programma En hou je maar al klaar voor een schitterende scholenactie! Het defintieve programma volgt weldra maar we kunnen alvast meegeven Op vrijdag 6 maart voorzien we koffiekransje, spaghettiavond, fakkeltocht & lampionnentocht, kinderrommelmarkt, kinderbioscoop met drie zalen!, de Fazanterikken, grimeren, voetverzorging en nagels lakken, massage, Op zaterdag 7 maart voorzien we karaoke, dauwtrip, ontbijt met of zonder bubbels, warme beenham-festijn, een merkwaardige-bomen-wandeling, workshops creatief met afval, ochtendyoga, djembésessies, kunstateliers en nog zoveel meer!!! En had je gedacht dat dit alles was? Naast ons strijkatelier hebben we ook nog Strijkradio FM en een barbiermarathon! Dit worden de meest drukke 24-uren van 2015! Zorg dat je erbij bent! Inschrijvingsperiode voor schooljaar De inschrijvingsperiode voor het schooljaar startte officieel op 1/9/2014 met de voorrangsperiode voor broertjes en zusjes van onze huidige Duizendpootrakkers en voor de kinderen van het personeel. Op maandag 2 maart 2015 wordt het inschrijvingsregister open gezet voor iedereen. Dit betekent concreet dat alle vrije plaatsjes mogen ingevuld worden op het inschrijvingsregister. Wie geen plaats meer heeft, krijgt een officieel document geweigerde inschrijving. Vanaf het moment dat er dan een plaatsje vrij komt in de welbepaalde klasgroep krijg je in volgorde van weigering voorrang tot inschrijving. Vrije plaatsen voor schooljaar op datum van 22/01/2015 Kleuterafdeling Lagere afdeling Instapgroep Groep 1 Volzet Kleutergroep 1 Volzet Groep 2 Volzet Kleutergroep 2 Volzet Groep 3 Volzet Kleutergroep 3 Volzet Groep 4 Volzet Groep 5 5 Groep 6 1 En de vraag wordt het weer kamperen aan de schoolpoort zoals de voorgaande jaren? Ons antwoord: geen idee! Uiteraard hopen we dat dit niet hoeft, maar de realiteit is wel zo dat de vraag groter is dan het aanbod. Alles hangt wat af van de eerste persoon die aan de schoolpoort komt wachten. Eens er iemand zit, gaat het dikwijls bijzonder snel! En wordt je kindje geweigerd Is er dan toch nog kans om ooit Duizendpootrakker te worden?

4 Ons antwoord: ja toch wel! Onze ervaring uit het verleden leert ons dat de eerste geweigerde leerlingen toch wel een behoorlijke kans maken. Het is niet ongewoon dat er tussentijds mensen verhuizen en dus toch naar een andere school trekken. En dan komt er wel hier of daar een plaatsje vrij! Tablets en PC s Het doel van ons vorig eetfestijn is al gedeeltelijk uitgevoerd. De tablets voor de kleuterafdeling werden aangekocht en de pc s werden daar ook vernieuwd. Enkel voor onze derde kleutergroep moeten er nog enkele tablets worden voorzien. Nadien gaan we de lagere afdeling voorzien zoals afgesproken! Ziek zieker ziekst Tijdens het journaal sprak men gisteren van een epidemie. Wij kunnen dit alvast bevestigen dat er klasgroepen zijn waar meer dan 6 leerlingen afwezig worden gemeld wegens ziekte. Om dit zo goed als mogelijk op te volgen is het toch wel belangrijk om niet te snel terug naar school te komen. Goed uitzieken en de raad van de huisdokter opvolgen is hier toch wel de boodschap! Aan alle zieke Duizendpootrakkers wensen wij een spoedig herstel toe! Vernieuwing van de tuintafels in de rustige hoek. Onze grote tuintafels op de rotonde in de rustige hoek zijn aan vervanging toe. Via de talrijke festiviteiten, acties die we op onze school houden hebben we deze aankoop kunnen uitvoeren. Onze werkman Dirk moet ze wel nog in elkaar knutselen en dan kunnen we hopelijk weer een aantal jaren verder! Heraanleg van de rotonde aan ons avonturenparcours. Wanneer de hemelsluizen open gaan, vallen er de laatste maanden massa water over ons landje. Dit zien we duidelijk in het nieuws waar berichten van wolkbreuken en overstroming schering en inslag zijn. Dikwijls kan onze riolering de overvloed aan water niet meer slikken. Zo is dit ook het geval in onze schooltuin. Bij een hevige regenbui kan het water niet meer tijdig weg. Het regenwater van het avonturenparcours loopt dan ook richting speelplaats met overstromingen en verstoppingen tot gevolg. Daarom gaan we in de rotonde van ons avonturenparcours een drainagesysteem stoppen. Dit moet er dan voor zorgen dat het regenwater van dat terreintje alvast wordt opgevangen en afgevoerd. Het is een werkje van lange adem omdat onze werkman de voorbereidende werken tussendoor uitvoert, dit om de kosten wat te drukken. Wanneer hier of daar eens een uurtje vrij staat wordt er aan verder gewerkt. Kleuters vragen een grotere variatie in het drankenaanbod. Op vraag van onze kleuters in kleutergroep 3 zal er in de toekomst ook multi-vitaminen in de drankenautomaat zitten. In een mini-klassenraad hebben ze dit besproken. Deze drankjes zitten wel al in het aanbod van de lagere afdeling maar niet in de kleuterafdeling. En hier hadden ze toch enkele vragen bij Of, hoe we onze kinderen opvoeden van kleins af aan tot mondige wereldburgers! Dus een terechte opmerking/vraag de drankjes komen er weldra aan!

5 Schaken of dammen Wist u dat Sint-Maarten een reeks dam- en schaakborden heeft gebracht voor onze Duizendpootrakkers? Vanaf heden gaan we tijdens de middagspeeltijd onze kinderen leren schaken en/of dammen. Op een speelse wijze het denken ontwikkelen! Ook dit moet kunnen op school! Heb je als ouder/grootouder zin om dit mee te begeleiden? Geef ons dan een seintje en we spreken verder concreet af. Alle hulp is meer dan welkom bij dit nieuwe project! En onze instapgroep heeft gewonnen! Onze instapgroep heeft deelgenomen aan de grootouderswedstrijd van uitgeverij Die Keure en winnen een knutselbon met een waarde van 100! Er werd zelfs één knutselwerkje uitgekozen dat extra in de prijzen viel! Sophie mag met haar grootouders naar de slotshow waar ze nog eens extra gaan verwend worden! Van harte proficiat aan onze jongste Duizendpootrakkertjes, hun juf en de grootouders! Onze vroegere taalmethode Tijd Voor Taal Accent is nog steeds te koop Op 1 september schakelden we in onze lagere afdeling over op de taalmethode Totemtaal en dit in functie van ons pas vernieuwd leerplan Taal. Dit is dan ook de reden dat we onze taalmethode Tijd Voor Taal Accent niet meer gebruiken. Ook deze methode was nog geen jaar oud. Het zou zonde zijn om deze leerboeken, werkschriften, bordboeken, wandplaten, niet te kunnen doorverkopen. Wie een lagere school kent die toch op deze methode wenst over te schakelen geef ze gerust onze gegevens door! Met de centjes van de verkoop kunnen wij dan weer nieuwe materialen aanschaffen.

6 Wij zoeken en verzamelen op school: Spelmateriaal Ruim je het oude speelgoed op van je kinderen? Gooi niets weg, wij kunnen het misschien nog in één van onze klassen of in de voor- en naschoolse opvang gebruiken. Geef het gerust af op school. Indien wijzelf het niet kunnen gebruiken bezorgen we dit materiaal aan het goede doel. Leesboeken om onze klasbib en onze infotheek uit te breiden: te bezorgen op het secretariaat. (Strips zijn eveneens welkom!) Koperen muntjes en muntjes van 10 en 20 cent om een megagroot munttapijt tijdens onze Kom Op Tegen Kanker - actie van 2015 te leggen! -> Secretariaat! Werktuigen voor de kinderen om in de zintuigentuin te werken. Heb je nog een harkje, een spade of een schop te veel thuis? Schenk ze aan onze Natuurrakkers! Deze zullen zo gelukkig zijn dat ze hiermee de handen uit de mouwen kunnen steken! Afval voorkomen is top! Afval selectief inzamelen is noodzakelijk voor het milieu! Om dit selectief inzamelen te stimuleren ontvangt de school steeds sport- en spelmateriaal in ruil voor de ophaling. Batterijen in allerlei vormen -> in de witte kast rechtover ons secretariaat. Inktpatronen uit printers (inkt- en tonercartridges). (-> de witte kast) GSM-toestelletjes verouderd of stuk? Breng ze binnen! (-> de witte kast) Dopjes plastic dopjes van drankflessen. Deze inzamelactie in samenwerking met de gemeente Opwijk gaat volledig ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Het inzamelpunt in onze school situeert zich eveneens in de witte kast rechtover ons secretariaat Beste ouder, het laatste blad houden we gereserveerd voor de activiteitenkalender om op een vast plaatsje thuis op te hangen. Met vriendelijke groeten, Namens het team van De Duizendpootrakkers, Meester Jo

7 Activiteitenkalender Data onder voorbehoud! Actuele versie te raadplegen op! januari 22/01 Wafelenbak L4 Zwemmen L2 Bibbezoek L3 Animatiebezoek aan De Oase 23/01 Ontbijt op school L3-L4 Bezoek aan de brandweerkazerne Oudervereniging Nieuwjaarsetentje 28/01 L1-L6 Damiaanactie I-L6 Monsterlijk! (naschoolse opvang) 29/01 L3 Zwemmen Openschooldag Rondleiding doorheen de school vertrekt te 9u00 stipt! februari 02/02 Instapdag voor de jongste kleuters I-K3 Voorleesactiviteit aangeboden door Tan-books 04/02 I-L6 Wolfje waar ben je? (naschoolse opvang) 05/02 L2 Zwemmen 11/02 I-L6 All we need is love (naschoolse opvang) Oudervereniging themavergadering te 20u00 Het leerlingvolgsysteem 12/02 L1 Zwemmen 13/02 Themamaaltijd Valentijnsmenu Kindercarnavalstoet doorheen Opwijk!!! 14/02 22/02 Krokusvakantie 23/02 Instapdag voor de jongste kleuters 25/02 L1-L6 Experimentjes (naschoolse opvang) 2602 L6 Zwemmen L6 Toneelvoorstelling Cléopatra 27/02 Openschooldag Rondleiding doorheen de school vertrekt stipt te 9u00. maart 02/03 Start inschrijvingen schooljaar (voor niet-duizendpootrakkers, geboortejaar 2013) L1-L6 initiatielessen Djembé per klasgroep K3 Informatieve avond Op naar groep 1 (te 19u00 in de klas van groep 1) 03/03 K1-K3 Toneel Pjotr en de wolski door De Maan 04/03 Verkeerspuntje Suske en Wiske Zit je aangepast? Gordel vast! 05/03 L5 Zwemmen 06/03 15u00 Start strijkmarathon 24u/24u -> zie afzonderlijk programma! 09/03 20/03 Kunstweken op school 20/03 Vernissage op school vanaf 14u00! Iedereen welkom! Grotere evenementen die op de planning staan 02/04 Ouderavond 27/04-30/04 Bosklassen te Spa L3-L6 02/05 1 ste Communie (L2) 10/05 NCZ Feest van de vrijzinnige jeugd (L6) 07/06 Lentefeest (L1) 23/05-24/05 Totaalspektakel / Schoolfeest 29/06 Ouderavond, De Sprong, De Proclamatie

Nieuwsflits september 2014

Nieuwsflits september 2014 Nieuwsflits september 2014 Beste ouders, De grote vakantie is definitief voorbij! Een trieste zomervakantie wat het weer betrof maar dan hebben wij de extra taak erbij gekregen om het zonnetje weer in

Nadere informatie

Nieuwsflits mei 2015. Ringlaan 2 1745 Opwijk tel. 052 35 56 16 info@duizendpootrakkers.net www.duizendpootrakkers.net

Nieuwsflits mei 2015. Ringlaan 2 1745 Opwijk tel. 052 35 56 16 info@duizendpootrakkers.net www.duizendpootrakkers.net Nieuwsflits mei 2015 Beste ouders, Sedert onze vorige nieuwsbrief is er al heel wat gebeurd op onze school. Dus meer dan tijd dat we even een stand van zaken opmaken en nog even vooruit blikken naar wat

Nadere informatie

Bijzondere Leermeesters Levensbeschouwelijke Vakken: Juf Regine, Juf Kathy, Juf Ammoun, Juf Bea.

Bijzondere Leermeesters Levensbeschouwelijke Vakken: Juf Regine, Juf Kathy, Juf Ammoun, Juf Bea. Nieuwsflits oktober 2015 Beste ouders, De eerste schoolmaand is reeds voorbij! Ondertussen is er al heel wat gebeurd op school en hebben we heel wat plannen gemaakt om dit nieuwe schooljaar mee te vullen!

Nadere informatie

Teamnieuws Welkom Lora! Juf Tamara is bevallen en heeft haar dochtertje de naam Lora meegegeven. Een dikke proficiat aan de fiere ouders!

Teamnieuws Welkom Lora! Juf Tamara is bevallen en heeft haar dochtertje de naam Lora meegegeven. Een dikke proficiat aan de fiere ouders! Nieuwsflits december 2015 Beste ouders, 2015 is bijna voorbij! Het wordt soms al vlug donker, honderden lichtjes fonkelen in struiken, bomen en op gebouwen. Volgens sommigen de mooiste en warmste tijd

Nadere informatie

Nieuwsflits september Beste ouders,

Nieuwsflits september Beste ouders, Beste ouders, Nieuwsflits september 2016 Onze school draait weer op volle toeren! De vakantieverhalen zijn verteld, de herhalingsoefeningen zijn voorbij Ieder heeft zijn plekje terug gevonden. Onze Duizendpootrakkers

Nadere informatie

Nieuwsflits mei Beste ouders,

Nieuwsflits mei Beste ouders, Beste ouders, Nieuwsflits mei 2016 De toneelkoorts giert door de gangen! Kledij wordt gepast, liedjes worden gezongen en het podium in de grote zaal is momenteel The place to be! Blijkbaar staat er volgend

Nadere informatie

We verwelkomen ook Astrid die onze poetsploeg komt versterken zolang Patricia afwezig blijft. Welkom Astrid!

We verwelkomen ook Astrid die onze poetsploeg komt versterken zolang Patricia afwezig blijft. Welkom Astrid! Nieuwsflits april 2017 Beste ouders, De voorbije maanden was een meer dan actieve periode in onze school! Deze nieuwsbrief geeft je een overzicht van de voorbije periode maar ook een voorsmaakje van wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2016 ICO. Thema van de maand april: Een kind van de wereld

Nieuwsbrief april 2016 ICO. Thema van de maand april: Een kind van de wereld Nieuwsbrief april 2016 ICO Thema van de maand april: Een kind van de wereld Gedurende de maand april en mei zullen we handelen rond wereldburgerschap. Enkele leerkrachten volgen hieromtrent een reeks opleidingen.

Nadere informatie

Nieuwsflits oktober 2017

Nieuwsflits oktober 2017 Nieuwsflits oktober 2017 Beste ouders, Onze Duizendpootrakkers zijn het al even gewend. De nieuwe klas, de nieuwe juf, de nieuwe meester De zomer ligt zelfs al achter ons, de herfst is er aan begonnen.

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE OUDERRAAD Januari 2015

NIEUWS VAN DE OUDERRAAD Januari 2015 NIEUWS VAN DE OUDERRAAD Januari 2015 http://godsheide.kt-scholengroep.be BESTE WENSEN Tot eind januari mag je blijkbaar nog Gelukkig Nieuwjaar wensen. Dat willen wij, de ouderraad, via deze weg ook dit

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2016 ICO. Thema van de maand februari:

Nieuwsbrief februari 2016 ICO. Thema van de maand februari: Nieuwsbrief februari 2016 ICO Thema van de maand februari: Gedurende de maand februari schenken we extra aandacht aan ons klimaat. In februari hebben we telkens de dikke truiendag waar we als school aan

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MAART Beste ouders en grootouders De maand maart

Nadere informatie

Verslag ouderraad met team van 2 juni 2014. De directie opent de vergadering en heet alle aanwezigen welkom. Het verloop van de avond wordt geschetst.

Verslag ouderraad met team van 2 juni 2014. De directie opent de vergadering en heet alle aanwezigen welkom. Het verloop van de avond wordt geschetst. Vrije Basisschool Hunnegem Verslag ouderraad met team van 2 juni 2014 De directie opent de vergadering en heet alle aanwezigen welkom. Het verloop van de avond wordt geschetst. 1. Hoe is de werking van

Nadere informatie

ASSENEDESTEENWEG 115 KON. ASTRIDLAAN 10 GSM 0478/ ZELZATE 9060 ZELZATE VB. 09/ / MUZEJA!!!

ASSENEDESTEENWEG 115 KON. ASTRIDLAAN 10 GSM 0478/ ZELZATE 9060 ZELZATE VB. 09/ / MUZEJA!!! VRIJE BASISSCHOOL SINT-LAURENS ZELZATE-WEST ASSENEDESTEENWEG 115 KON. ASTRIDLAAN 10 GSM 0478/25.79.13 9060 ZELZATE 9060 ZELZATE VB. ZELZATE@SLZW.BE 09/344.00.32 09/344.05.16 SCHOOLFEEST 2016: MUZEJA! Beste

Nadere informatie

Infobrief juni Foto s en filmpjes campusfeest Red de aarde op Facebook

Infobrief juni Foto s en filmpjes campusfeest Red de aarde op Facebook Infobrief juni 2017 1. Foto s en filmpjes campusfeest Red de aarde op Facebook Wie graag nog de foto s en filmpjes bekijkt van het campusfeest kan terecht op onze facebookpagina Basisschool Atheneum Dendermonde.

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer november 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer november 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer 06 08 november 2016 Kalender 09-11: Studiedag. Alle leerlingen vrij! 10-11: Nationaal schoolontbijt 14-11: Inloopochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders,

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er terug op de lente doet verwoede pogingen om, om de hoek te piepen en ook bij ons op school bruist het

Nadere informatie

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016)

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016) Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be 1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool?

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Beste ouders Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Graag willen we onze instapkleuterklas aan jullie voorstellen. Beleef een boeiende dag en ervaar wat wij uw

Nadere informatie

Met goede vaart het schooljaar in

Met goede vaart het schooljaar in Beste ouders, Met goede vaart het schooljaar in De vakantie is nog niet ten einde, maar we hebben wel al zin in het nieuwe schooljaar. Een schooljaar waar we met goede vaart invliegen! De voorbije zomermaanden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 - April - mei: schooljaar Beste ouders, Hierbij de nieuwsbrief voor de maand april en de maand mei.

Nieuwsbrief 8 - April - mei: schooljaar Beste ouders, Hierbij de nieuwsbrief voor de maand april en de maand mei. Nieuwsbrief 8 - April - mei: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Hierbij de nieuwsbrief voor de maand april en de maand mei. Deze brief is ook terug te vinden op onze website. Op de agenda: 15 april instapdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2017 ICO. thema van de maand februari: Een warm hart voor iedereen

Nieuwsbrief februari 2017 ICO. thema van de maand februari: Een warm hart voor iedereen Nieuwsbrief februari 2017 ICO thema van de maand februari: Een warm hart voor iedereen We doen het veel te weinig. Het ligt niet in onze cultuur. Maar toch is het zo belangrijk om complimenten te geven.

Nadere informatie

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober.

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober. Nieuwsbrief 2 - Oktober: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen. Alle kinderen namen een goede start. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015 ICO. Thema van de maand december en januari:

Nieuwsbrief december 2015 ICO. Thema van de maand december en januari: Nieuwsbrief december 2015 ICO Thema van de maand december en januari: Respect. Een woord waar veel invulling aan gegeven kan worden. Maar vooral een attitude. We merken op dat kinderen niet altijd evenveel

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 In deze nieuwsbrief: MR informatieavond Nieuws uit het schoolteam Koningsspelen De Oase rekent er op los! Schoonmaakavond Zomerfeest Vakanties en studiedagen 2016/2017 Oproep

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA :

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : 1 april fruitdag (school zorgt zelf voor fruit!) kangoeroeklas met juf Elke

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. Juni Juli - Augustus Beste (groot)ouders Het

Nadere informatie

Thema van de maand september: Een goede start met de Glimlachcode

Thema van de maand september: Een goede start met de Glimlachcode Nieuwsbrief september 2016 ICO Thema van de maand september: Een goede start met de Glimlachcode Bij de start van een nieuw schooljaar worden er in elke klas heel wat afspraken gemaakt. Om de veelheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief maart 2017 Beste ouder(s), Poëzieweek 2017 Wij zijn heel fier met de talrijke deelnemingsformulieren die we mochten ontvangen. We hopen dat jullie genoten hebben van de wandeling en het zoeken

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 mei 2015 De boerderij Twee weken leerden onze kleinste kleuters alles over de koe, het paard, het varken, de geitjes en nog zoveel andere dieren. Als kers op de taart

Nadere informatie

Info nr.2 december 2014 Ettelgem. Beste ouders, grootouders, We wensen u allen een zalige Kerst toe.

Info nr.2 december 2014 Ettelgem. Beste ouders, grootouders, We wensen u allen een zalige Kerst toe. Info nr.2 december 2014 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen u allen een zalige Kerst toe. Fluohesjes. Het is leuk om te zien dat de meeste kinderen dagelijks hun fluojasje dragen! Proficiat!

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF AUGUSTUS 2015

INFORMATIEBRIEF AUGUSTUS 2015 INFORMATIEBRIEF AUGUSTUS 2015 WEBSITE: http://julianaschool-sneek.nl EMAIL: js@palludara.nl Geachte ouders/verzorgers, Ook dit schooljaar hoop ik u middels Informatiebrieven op de hoogte te houden van

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Dinsdag 28 april is er om 20u oudervereniging. Jij komt toch ook? A G E N D A E D I T O R I A A L M E N U D E A D L I N E S

Dinsdag 28 april is er om 20u oudervereniging. Jij komt toch ook? A G E N D A E D I T O R I A A L M E N U D E A D L I N E S 20 e jaargang nummer 28/ 24 april 2015 redactie: Katrien E D I T O R I A A L Martine en het team wenst alle feestelingen dit weekend een superdag. Ook een heel dikke proficiat aan de ouders en familie.

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 21

NIEUWS UIT DE SCHOOL 21 Vrijdag 16 december 2016 NIEUWS UIT DE SCHOOL 21 Jarigen oktober op onze school. Proficiat aan deze jarigen. De kleutertjes zorgden voor de muzikale omkadering voor hen. Slot sociaal thema Zeg wat je denkt,

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 22 december 2017 Op school sloten we dit trimester af met enkele leuke, sfeervolle kerstactiviteiten:

Nadere informatie

Agenda 1 Oproep percussieband 2 Poppenvoorstelling 3 Open Dag voor nieuwe ouders

Agenda 1 Oproep percussieband 2 Poppenvoorstelling 3 Open Dag voor nieuwe ouders Agenda 1 Oproep percussieband 2 Poppenvoorstelling 3 Open Dag voor nieuwe ouders 4 Afscheid 1 inzamelactie 2 Schoolvoetbaltoernooi 3 Bijdrage groep 1/2a 5 Op tijd 1 Voorleesdagen 2 Talentenjacht 3 Afscheid

Nadere informatie

En toen kwam er een varken met een lange snuit en

En toen kwam er een varken met een lange snuit en Beste ouders, En toen kwam er een varken met een lange snuit en Zo eindigen heel wat verhalen en ook dat van het schooljaar 2014-2015. Een heel jaar hebben we hard gewerkt en vooral veel gelezen. Het zou

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR Maandbrief mei 2016 schooljaar 2015-2016 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be De vakantiedagen voor onze school in mei Woensdag 4 mei, donderdag

Nadere informatie

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool 01-06-2015 Schoolbrief 18 Sint Bonifatiusschool Schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Informatieavond voor ouders over de visie en missie van de Sint Bonifatiusschool Afgelopen maanden hebben we ons als team

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn:

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Leeuwarden, 5 februari 2016 Geachte ouders, Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Schoolfruit van de week Woensdag : snacktomaatjes Donderdag:

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis N e i uw u sbrie i f j u j n u i Beste ouders De laatste schooldag: Maatsch appelijke zetel:

Sint-Aloysius Basis N e i uw u sbrie i f j u j n u i Beste ouders De laatste schooldag: Maatsch appelijke zetel: Nieuwsbrief juni Ninove, maandag 22 juni 2015 Beste ouders Vakantie! De boeken dicht. De wereld open. Halsoverkop tuimel ik in het gras zwier aan touwen van plezier fietsen en ritsen reizen holderdebolder

Nadere informatie

Delft,

Delft, www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl Delft, 30-09-2016 Inhoud Zomerfeest op zaterdag 17 september... 1 Belangrijk nieuws uit de kleutergroepen... 2 De Vindplaats... 3 Maandsluiting...

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67.

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67. Meersstraat 5 / Dahlialaan 1 1742 Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/582.18.84-053/66.67.27 www.dedroomgaard.be directie@dedroomgaard.be WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 Voor het eerst naar school is een

Nadere informatie

nieuwsbrief 2-1 september 16

nieuwsbrief 2-1 september 16 nieuwsbrief 2-1 september 16 Beste ouders Via de nieuwsbrieven geven we jullie telkens heel wat informatie. Alvast bedankt om alles aandachtig te willen lezen! Het eerste deel betreft mededelingen die

Nadere informatie

Kunstig schoolfeest! 4 en 5 juni 2016

Kunstig schoolfeest! 4 en 5 juni 2016 Kunstig schoolfeest! 4 en 5 juni 2016 U komt toch ook? Binnenkort vieren we met z n allen feest op school. Na alweer een heel jaar hard werken mag er eens tijd gemaakt worden om leuke dingen te doen, lekkere

Nadere informatie

In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017

In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017 Nr. 36 maandag 10 juli 2017 In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017 Belangrijke data Maandag, dinsdag donderdag: Verkort rooster, school om 14.00

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GBS DE KIEM DECEMBER 2014

NIEUWSBRIEF GBS DE KIEM DECEMBER 2014 Nog eventjes en weer bijna feest! Beste ouders, leerlingen en vrienden, Nog eventjes en het is weer zover: Kerstmis en nieuwjaar staan voor de deur! Het schooljaar zoeft zowaar voorbij! Ook al wordt de

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT VOOR ONZE KINDEREN SCHOOLJAAR 2014 2015. Met de medewerking van Kids Choice

SCHOOLREGLEMENT VOOR ONZE KINDEREN SCHOOLJAAR 2014 2015. Met de medewerking van Kids Choice SCHOOLREGLEMENT VOOR ONZE KINDEREN SCHOOLJAAR 2014 2015 Met de medewerking van Kids Choice Ons schoolreglement versie 2014-2015 In onze school zijn we samen met veel mensen. Om ervoor te zorgen dat alles

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief maart 2015 Basisschool O.-L.-V.-Presentatie Plezantstraat 135, 9100 St-Niklaas Tel 03 760 08 73 basisschool.plezant@olvp.be www.olvp.be MAART Start 2 de inschrijvingsperiode : Wie kan inschrijven? Iedereen! Voor

Nadere informatie

Scholengemeenschap Prins Boudewijn

Scholengemeenschap Prins Boudewijn Edegem, 12 december 2012 Inschrijvingsrecht 2012 2013 Beste ouders De scholengemeenschap Prins Boudewijn schrijft voor het schooljaar 2012 2013 op volgende manier in. Het inschrijvingsrecht is een regelgeving,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief December 2014 Babynieuws Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein Kerstkaarten Twenteranddictee Kerstfeest 18

Nadere informatie

Beste ouders, ONZE AGENDA :

Beste ouders, ONZE AGENDA : Beste ouders, Onderstaand kunnen jullie belangrijke informatie terugvinden m.b.t. de maand maart. Tussen de krokusvakantie en de paasvakantie zitten er zes schoolweken. ONZE AGENDA : 2 maart 8 uur: start

Nadere informatie

Voor nu wensen wij u allen een mooi paasweekend en alvast een fijne meivakantie toe!

Voor nu wensen wij u allen een mooi paasweekend en alvast een fijne meivakantie toe! Beste ouders/verzorgers, Wat gaat de tijd toch snel! Dit weekend genieten we van een heerlijk, lang paasweekend en dan nog 4 dagen voordat de meivakantie begint. Na de vakantie hebben we dan nog 9 weken

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014

Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014 Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014 Ouderbedankochtend Vele ouders helpen op school mee met bijv. excursies, oudervereniging, medezeggenschapsraad, oud papier ophalen etc. Dinsdag 17 juni van 11

Nadere informatie

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015.

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015. BETREFT : Inschrijven voor het schooljaar 2015 2016 Enkel voor nieuwe kleuters en leerlingen Beste ouders, Sinds het schooljaar 2013-2014 zijn scholen gebonden aan de inschrijvingsregels uit het decreet

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr november 2015

Nieuwsbrief nr november 2015 Nieuwsbrief nr. 4 20 november 2015 In dit nummer: Voorwoord van directie Sintviering Bomen planten IPC Uit de groepen 3 Ouderbijeenkomst begrijpend luisteren en lezen Broertjes en zusjes aanmelden Spullen

Nadere informatie

Kop. Informatieblad voor ouders en leerlingen Weetjeweekje AFSCHEID VAN GROEP 8. jaargang 3 nr.1 28 augustus 2015

Kop. Informatieblad voor ouders en leerlingen Weetjeweekje AFSCHEID VAN GROEP 8. jaargang 3 nr.1 28 augustus 2015 Informatieblad voor ouders en leerlingen Weetjeweekje jaargang 3 nr.1 28 augustus 2015 Beste ouders/verzorgers, Wat goed om er weer helemaal te zijn. Gezond en wel heb ik maandag de deur van de school

Nadere informatie

Graag nog eens meegeven dat er geen extra briefjes meer meegegeven worden. Deze brief goed lezen en bijhouden is dus de boodschap.

Graag nog eens meegeven dat er geen extra briefjes meer meegegeven worden. Deze brief goed lezen en bijhouden is dus de boodschap. Nieuwsbrief 3 - November: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Graag nog eens meegeven dat er geen extra briefjes meer meegegeven worden.

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Biesweide Kloosterlaan Beselare 057/

Vrije Basisschool De Biesweide Kloosterlaan Beselare 057/ Vrije Basisschool De Biesweide Kloosterlaan 4 8980 Beselare 057/46 64 56 Beste ouders, Binnenkort mag uw kindje naar school. We willen u graag even onze school voorstellen. - Welke gezichten zijn er allemaal?

Nadere informatie

www.klaverdries.be Nieuwsbrief KLAVERDRIES. NIEUWE WEBSITE Vakantie. April, mei, juni 2013 Onderwijs Stad Gent

www.klaverdries.be Nieuwsbrief KLAVERDRIES. NIEUWE WEBSITE Vakantie. April, mei, juni 2013 Onderwijs Stad Gent Onderwijs Stad Gent April, mei, juni 01 Jaargang 14 nr. Nieuwsbrief KLAVERDRIES. In dit nummer: Vanaf 1 april gaat onze nieuwe website life. Samen met een tweede stedelijke school maken we deel uit van

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Woensdag samdag : Halen we ons doel? Als er in december 5 kinderen meer gemeten worden die strappend of carpoolend naar school komen, trakteren we met pannenkoeken!

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk!

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! oktober 2013 editie nr. 27 Beste ouder(s), Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! Zegt de combinatie van een overheerlijke spaghetti (à volonté) en een dessertje u iets? Houd dan zeker

Nadere informatie

Thema van de maand november: Ken jij de glimlachcode?

Thema van de maand november: Ken jij de glimlachcode? Nieuwsbrief november 2015 ICO Thema van de maand november: Ken jij de glimlachcode? Op onze school geldt de Glimlachcode. Deze is echter niet door iedere leerling even goed gekend. Daarom frissen we deze

Nadere informatie

Begin van het nieuwe schooljaar

Begin van het nieuwe schooljaar Begin van het nieuwe schooljaar 2014 2015 - KLEUTERS - * Vrijdag 29 augustus 2014 Directie en personeel van de kleuterschool nodigen uw kleuter(s) en familie uit voor een eerste en aangename kennismaking

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017 NIEUWSBRIEF Schooljaar 16-17 31 maart 2017 De ooievaar Warre Torremans (0KO) werd op 18 maart grote broer van Stan. Proficiat aan Warre en de trotse ouders! Nieuw logo De stad Geel heeft sinds kort een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 29 september 2015. Geachte ouders, Bijbelverhalen. Weekopening

Nieuwsbrief 7 29 september 2015. Geachte ouders, Bijbelverhalen. Weekopening Nieuwsbrief 7 29 september 2015 Geachte ouders, Deze week houden we onze eerste Gruitweek van dit schooljaar. Wij verzorgen maandag en dinsdag een fruithap in de pauze, we willen u vragen woensdag, donderdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2015

NIEUWSBRIEF september 2015 Gesubsidieerde Gemeentelijke Basisschool Kleine Kouterstraat 1 9290 Uitbergen Tel : 09/367 50 88 e-mail : directie@gemeenteschooluitbergen.be secretariaat@gemeenteschooluitbergen.be Beste ouders en leerlingen,

Nadere informatie

DATUM: 07 oktober 2015. De nieuwe Globe

DATUM: 07 oktober 2015. De nieuwe Globe Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JANUARI 2017

NIEUWSBRIEF JANUARI 2017 G.B.S.-DE VLIEGER Mgr. Heylenstraat 22 2460 KASTERLEE Tel.014/85.00.67 Tel/Fax secretariaat 014/84.26.34 E-mail: devlieger@skynet.be Website: www.gbsdevlieger.be Schooljaar 2016-2017 NIEUWSBRIEF JANUARI

Nadere informatie

schoolkrantje nieuwtjes weetjes Dag iedereen, van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! U leest op dit moment het tweede

schoolkrantje nieuwtjes weetjes Dag iedereen, van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! U leest op dit moment het tweede Oktober 2014 Dag iedereen, U leest op dit moment het tweede schoolkrantje van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! Stuur een mailtje naar de school en we brengen het in orde! Ook dit krantje

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen,

Beste ouders en kinderen, Beste ouders en kinderen, Voor U ligt alweer de derde brochure van het aanbod van onze Naschoolse Arrangementen voor schooljaar 2015-2016: N-ARR-G. (dit spreek je uit op zijn Engels als ENARRGY.De N van

Nadere informatie

Overzicht activiteiten schooljaar

Overzicht activiteiten schooljaar Beste ouders, Hieronder kan u de data van de activiteiten terugvinden. Naast de data voor het huidige schooljaar, kan u ook van de meeste zaken reeds de data terugvinden voor de komende schooljaren. Op

Nadere informatie

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school.

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Geachte ouders, Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Zoals vorige jaren heeft het team dit

Nadere informatie

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten.

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Het krantje DECEMBER 2016 Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Je vindt hier zowel informatie rond voorbije evenementen, als mededelingen rond aankomende

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. SEPTEMBER Beste ouders Na een zonovergoten vakantie

Nadere informatie

Nr. 2015-2016. Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval. 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie

Nr. 2015-2016. Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval. 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie Nr. 2015-2016 Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie 2 maart: meegeven resultatenoverzicht methode onafhankelijke toetsen 3 maart: retour opgave 10 min. gesprekken

Nadere informatie

Vrije Basisschool Hemiksem Vzw - Heiligstraat 6-2620 Hemiksem

Vrije Basisschool Hemiksem Vzw - Heiligstraat 6-2620 Hemiksem Editie Zomer 2016 Vrije Basisschool Hemiksem Vzw - Heiligstraat 6-2620 Hemiksem De redactie: Bie Jirka Greet WistJe@gvbh.be Peggy Het is er weer. Het einde van het schooljaar. Als het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

2 Nieuwe leerlingen De volgende nieuwe leerlingen zijn de afgelopen periode bij ons gestart.

2 Nieuwe leerlingen De volgende nieuwe leerlingen zijn de afgelopen periode bij ons gestart. 18 Pagina 1 Inleiding Nieuwe leerlingen Website Pagina 2 Nieuwe groepsverdeling Wel en wee Vanuit VVT Pagina 3 Open ochtend Avondvierdaagse Pagina 4 Laatste schooldag Belangrijke data Geachte ouders/verzorgers

Nadere informatie

Verslag ouderraad 28 januari 2016

Verslag ouderraad 28 januari 2016 Verslag ouderraad 28 januari 2016 Aanwezig: Kurt, Johan, Laila, Fahaima, Mario, Karen, Klaas, Ellen, Marie, Veerle, Joris, juf Hilde, juf Stephanie, juf Marijke, juf Karin D 1. Verwelkoming nieuwe leden

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school.

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school. BELBRIEF september 2015 ZWEMMEN: 4 september : L1 en L6 11 september : L2 en L5 18 september : L3 en L4 25 september : L1 en L6 PRAKTISCHE WEETJES We zijn het schooljaar 2015-2016 gestart met 199 leerlingen.

Nadere informatie

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen!

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen! Harpflash 8 november 2013 2013 is het jaar van het voorlezen! Daarom en om leesplezier bij jong en oud te bevorderen organiseren wij volgende week (van 12 t.e.m. 15 november) een heuse voorleesweek! Tijdens

Nadere informatie