Vooraleer met het schoolnieuws te starten verwelkomen we onze nieuwe Duizendpootrakkers! Van harte welkom aan: Jamila, Kessy, Eline en Julie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vooraleer met het schoolnieuws te starten verwelkomen we onze nieuwe Duizendpootrakkers! Van harte welkom aan: Jamila, Kessy, Eline en Julie"

Transcriptie

1 Nieuwsflits januari 2015 Beste ouders, Zolang de maand januari duurt mag je nieuwjaarswensen rondsturen. En met deze nieuwsflits doen we dat dus nog eens een extra keertje! We wensen iedereen een superleuk en gezond 2015 toe! En wat positieve wensen kunnen we dezer dagen goed gebruiken! De voorbije weken waren nogal hectisch in onze wereld! De vrije meningsuiting werd aangevochten, onverdraagzaamheid en ongeloof staken de kop op. Een angstgevoel bleef ons beklijven. Het is al niet evident om dit onrecht als volwassene te kaderen, laat staan voor een kind... Onze tips Laat hen vooral veel verwoorden, de indrukken, de angsten, het onbegrip uiten... Laat hen tekenen, schilderen, wat ze voelen, waaraan ze denken, hoe ze dit alles ervaren! Leg de link naar de eigen leefomgeving, het gezin, de familie, de klasgroep, de gemeenschap op school. Elkaar aanvaarden, een eigen mening hebben, andere meningen respecteren,... Pestgedrag, onverdraagzaamheid, radicalisme, Ook hier moeten we in deze periode als volwassene, als opvoeder het verschil kunnen betekenen voor onze kinderen! Vooraleer met het schoolnieuws te starten verwelkomen we onze nieuwe Duizendpootrakkers! Van harte welkom aan: Jamila, Kessy, Eline en Julie Teamnieuws De voorbije periode kwamen er enkele nieuwe krachten ons team aanvullen! Van harte welkom aan: - Juf Francisca, verzorgt de protestantse godsdienst in groep 5 - Meester Faysal vervangt tijdelijk Juf Ammoun die in bevallingsverlof is tot eind maart. - Juf Kathy, mama van onze oud-leerlingen Nick en Nils, neemt een deel van de zorguren voor haar rekening en dit op vrijwillige basis! (waarvoor dank!!!) Juf Ammoun, leerkracht Islamitische Godsdienst, is op 12 januari de fiere mama geworden van Telien! Proficiat! Banken op de speelplaats We hebben er lang naar uitgekeken, maar sedert enkele weken staan er houten banken op onze speelplaats in de lagere afdeling. Deze hebben een dubbele functie. s Ochtends en s avonds dienen zij om de boekentassen per klasgroep te helpen ordenen en tijdens de speeltijd kunnen ze gebruikt worden als zitbank. Deze banken werden aangekocht dankzij de trefpunten (drank en frietjesverkoop) die onze oudervereniging met regelmaat organiseren!

2 Nieuwe kasten in onze keuken! En ze zijn aangekocht en geplaatst! Met de opbrengst van onze verhuurgelden voor eetfestijnen kunnen we onze keukenomgeving verder professioneel uitbouwen! En wist jij dat we ons eigen appelsap weldra gaan verkopen? Op ons schooldomein staan enkele fruitbomen! Tijdens het najaar plukten we alle appels en werden deze hier in Opwijk geperst tot heerlijk appelsap! Binnenkort kan u van ons eigen Duizendpootrakkersappelsap proeven. Dit appelsap zal verkocht worden tijdens de strijkmarathon ten voordele van onze scholenactie Kom Op Tegen Kanker. En vallen is in de toekomst iets veiliger Meester Björn heeft als extra valdempend materiaal twee reuzematten erbij. Zo hebben onze sporters in de grote zaal een groter oppervlak dat is beveiligd door middel van een turnmat. Safety First! ICT wifi veranderingen De voorbije weken is de technische ploeg van onze scholengroep het internetsysteem aan het omvormen. Zowel het wifi-systeem als het bekabeld netwerk worden anders aangestuurd. Dit zorgt momenteel wel nog dagelijks voor grote ergernissen. Niet alles wil blijkbaar werken zoals werd voorzien. Tevens gaan ze ook een firewall plaatsen zodat surfen op het internet wordt afgeschermd. Op deze wijze kunnen wij bepaalde sites die niet dienen bezocht te worden; afsluiten voor onze leerlingen. Ook al hebben we geen humaniorastudenten Onder onze leerlingen zitten ook heel wat handige internet - Harry s die bijzonder goed overweg kunnen met dit medium! Beveiligen en afschermen is ook hier onze boodschap! KOTK Maak kans op een schitterend juweel! We zijn dit jaar toe aan onze derde editie van onze scholenactie De Strijkmarathon. En dit jaar kunnen we dankzij een unieke sponsoring onze milde schenkers bedanken, belonen voor hun deelname aan onze actie. Eén van onze papa s, een ontwerper van juwelen, schenkt een juweel / hanger met een waarde van maar liefst 150 euro! Hoe kan je dit juweel winnen? Per schijf van 10 euro die je bijdraagt aan onze actie krijg je een bonnetje. Op 7 maart zal dan de trekking plaats vinden en weten we wie de gelukkige winnaar wordt.

3 KOTK programma En hou je maar al klaar voor een schitterende scholenactie! Het defintieve programma volgt weldra maar we kunnen alvast meegeven Op vrijdag 6 maart voorzien we koffiekransje, spaghettiavond, fakkeltocht & lampionnentocht, kinderrommelmarkt, kinderbioscoop met drie zalen!, de Fazanterikken, grimeren, voetverzorging en nagels lakken, massage, Op zaterdag 7 maart voorzien we karaoke, dauwtrip, ontbijt met of zonder bubbels, warme beenham-festijn, een merkwaardige-bomen-wandeling, workshops creatief met afval, ochtendyoga, djembésessies, kunstateliers en nog zoveel meer!!! En had je gedacht dat dit alles was? Naast ons strijkatelier hebben we ook nog Strijkradio FM en een barbiermarathon! Dit worden de meest drukke 24-uren van 2015! Zorg dat je erbij bent! Inschrijvingsperiode voor schooljaar De inschrijvingsperiode voor het schooljaar startte officieel op 1/9/2014 met de voorrangsperiode voor broertjes en zusjes van onze huidige Duizendpootrakkers en voor de kinderen van het personeel. Op maandag 2 maart 2015 wordt het inschrijvingsregister open gezet voor iedereen. Dit betekent concreet dat alle vrije plaatsjes mogen ingevuld worden op het inschrijvingsregister. Wie geen plaats meer heeft, krijgt een officieel document geweigerde inschrijving. Vanaf het moment dat er dan een plaatsje vrij komt in de welbepaalde klasgroep krijg je in volgorde van weigering voorrang tot inschrijving. Vrije plaatsen voor schooljaar op datum van 22/01/2015 Kleuterafdeling Lagere afdeling Instapgroep Groep 1 Volzet Kleutergroep 1 Volzet Groep 2 Volzet Kleutergroep 2 Volzet Groep 3 Volzet Kleutergroep 3 Volzet Groep 4 Volzet Groep 5 5 Groep 6 1 En de vraag wordt het weer kamperen aan de schoolpoort zoals de voorgaande jaren? Ons antwoord: geen idee! Uiteraard hopen we dat dit niet hoeft, maar de realiteit is wel zo dat de vraag groter is dan het aanbod. Alles hangt wat af van de eerste persoon die aan de schoolpoort komt wachten. Eens er iemand zit, gaat het dikwijls bijzonder snel! En wordt je kindje geweigerd Is er dan toch nog kans om ooit Duizendpootrakker te worden?

4 Ons antwoord: ja toch wel! Onze ervaring uit het verleden leert ons dat de eerste geweigerde leerlingen toch wel een behoorlijke kans maken. Het is niet ongewoon dat er tussentijds mensen verhuizen en dus toch naar een andere school trekken. En dan komt er wel hier of daar een plaatsje vrij! Tablets en PC s Het doel van ons vorig eetfestijn is al gedeeltelijk uitgevoerd. De tablets voor de kleuterafdeling werden aangekocht en de pc s werden daar ook vernieuwd. Enkel voor onze derde kleutergroep moeten er nog enkele tablets worden voorzien. Nadien gaan we de lagere afdeling voorzien zoals afgesproken! Ziek zieker ziekst Tijdens het journaal sprak men gisteren van een epidemie. Wij kunnen dit alvast bevestigen dat er klasgroepen zijn waar meer dan 6 leerlingen afwezig worden gemeld wegens ziekte. Om dit zo goed als mogelijk op te volgen is het toch wel belangrijk om niet te snel terug naar school te komen. Goed uitzieken en de raad van de huisdokter opvolgen is hier toch wel de boodschap! Aan alle zieke Duizendpootrakkers wensen wij een spoedig herstel toe! Vernieuwing van de tuintafels in de rustige hoek. Onze grote tuintafels op de rotonde in de rustige hoek zijn aan vervanging toe. Via de talrijke festiviteiten, acties die we op onze school houden hebben we deze aankoop kunnen uitvoeren. Onze werkman Dirk moet ze wel nog in elkaar knutselen en dan kunnen we hopelijk weer een aantal jaren verder! Heraanleg van de rotonde aan ons avonturenparcours. Wanneer de hemelsluizen open gaan, vallen er de laatste maanden massa water over ons landje. Dit zien we duidelijk in het nieuws waar berichten van wolkbreuken en overstroming schering en inslag zijn. Dikwijls kan onze riolering de overvloed aan water niet meer slikken. Zo is dit ook het geval in onze schooltuin. Bij een hevige regenbui kan het water niet meer tijdig weg. Het regenwater van het avonturenparcours loopt dan ook richting speelplaats met overstromingen en verstoppingen tot gevolg. Daarom gaan we in de rotonde van ons avonturenparcours een drainagesysteem stoppen. Dit moet er dan voor zorgen dat het regenwater van dat terreintje alvast wordt opgevangen en afgevoerd. Het is een werkje van lange adem omdat onze werkman de voorbereidende werken tussendoor uitvoert, dit om de kosten wat te drukken. Wanneer hier of daar eens een uurtje vrij staat wordt er aan verder gewerkt. Kleuters vragen een grotere variatie in het drankenaanbod. Op vraag van onze kleuters in kleutergroep 3 zal er in de toekomst ook multi-vitaminen in de drankenautomaat zitten. In een mini-klassenraad hebben ze dit besproken. Deze drankjes zitten wel al in het aanbod van de lagere afdeling maar niet in de kleuterafdeling. En hier hadden ze toch enkele vragen bij Of, hoe we onze kinderen opvoeden van kleins af aan tot mondige wereldburgers! Dus een terechte opmerking/vraag de drankjes komen er weldra aan!

5 Schaken of dammen Wist u dat Sint-Maarten een reeks dam- en schaakborden heeft gebracht voor onze Duizendpootrakkers? Vanaf heden gaan we tijdens de middagspeeltijd onze kinderen leren schaken en/of dammen. Op een speelse wijze het denken ontwikkelen! Ook dit moet kunnen op school! Heb je als ouder/grootouder zin om dit mee te begeleiden? Geef ons dan een seintje en we spreken verder concreet af. Alle hulp is meer dan welkom bij dit nieuwe project! En onze instapgroep heeft gewonnen! Onze instapgroep heeft deelgenomen aan de grootouderswedstrijd van uitgeverij Die Keure en winnen een knutselbon met een waarde van 100! Er werd zelfs één knutselwerkje uitgekozen dat extra in de prijzen viel! Sophie mag met haar grootouders naar de slotshow waar ze nog eens extra gaan verwend worden! Van harte proficiat aan onze jongste Duizendpootrakkertjes, hun juf en de grootouders! Onze vroegere taalmethode Tijd Voor Taal Accent is nog steeds te koop Op 1 september schakelden we in onze lagere afdeling over op de taalmethode Totemtaal en dit in functie van ons pas vernieuwd leerplan Taal. Dit is dan ook de reden dat we onze taalmethode Tijd Voor Taal Accent niet meer gebruiken. Ook deze methode was nog geen jaar oud. Het zou zonde zijn om deze leerboeken, werkschriften, bordboeken, wandplaten, niet te kunnen doorverkopen. Wie een lagere school kent die toch op deze methode wenst over te schakelen geef ze gerust onze gegevens door! Met de centjes van de verkoop kunnen wij dan weer nieuwe materialen aanschaffen.

6 Wij zoeken en verzamelen op school: Spelmateriaal Ruim je het oude speelgoed op van je kinderen? Gooi niets weg, wij kunnen het misschien nog in één van onze klassen of in de voor- en naschoolse opvang gebruiken. Geef het gerust af op school. Indien wijzelf het niet kunnen gebruiken bezorgen we dit materiaal aan het goede doel. Leesboeken om onze klasbib en onze infotheek uit te breiden: te bezorgen op het secretariaat. (Strips zijn eveneens welkom!) Koperen muntjes en muntjes van 10 en 20 cent om een megagroot munttapijt tijdens onze Kom Op Tegen Kanker - actie van 2015 te leggen! -> Secretariaat! Werktuigen voor de kinderen om in de zintuigentuin te werken. Heb je nog een harkje, een spade of een schop te veel thuis? Schenk ze aan onze Natuurrakkers! Deze zullen zo gelukkig zijn dat ze hiermee de handen uit de mouwen kunnen steken! Afval voorkomen is top! Afval selectief inzamelen is noodzakelijk voor het milieu! Om dit selectief inzamelen te stimuleren ontvangt de school steeds sport- en spelmateriaal in ruil voor de ophaling. Batterijen in allerlei vormen -> in de witte kast rechtover ons secretariaat. Inktpatronen uit printers (inkt- en tonercartridges). (-> de witte kast) GSM-toestelletjes verouderd of stuk? Breng ze binnen! (-> de witte kast) Dopjes plastic dopjes van drankflessen. Deze inzamelactie in samenwerking met de gemeente Opwijk gaat volledig ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Het inzamelpunt in onze school situeert zich eveneens in de witte kast rechtover ons secretariaat Beste ouder, het laatste blad houden we gereserveerd voor de activiteitenkalender om op een vast plaatsje thuis op te hangen. Met vriendelijke groeten, Namens het team van De Duizendpootrakkers, Meester Jo

7 Activiteitenkalender Data onder voorbehoud! Actuele versie te raadplegen op! januari 22/01 Wafelenbak L4 Zwemmen L2 Bibbezoek L3 Animatiebezoek aan De Oase 23/01 Ontbijt op school L3-L4 Bezoek aan de brandweerkazerne Oudervereniging Nieuwjaarsetentje 28/01 L1-L6 Damiaanactie I-L6 Monsterlijk! (naschoolse opvang) 29/01 L3 Zwemmen Openschooldag Rondleiding doorheen de school vertrekt te 9u00 stipt! februari 02/02 Instapdag voor de jongste kleuters I-K3 Voorleesactiviteit aangeboden door Tan-books 04/02 I-L6 Wolfje waar ben je? (naschoolse opvang) 05/02 L2 Zwemmen 11/02 I-L6 All we need is love (naschoolse opvang) Oudervereniging themavergadering te 20u00 Het leerlingvolgsysteem 12/02 L1 Zwemmen 13/02 Themamaaltijd Valentijnsmenu Kindercarnavalstoet doorheen Opwijk!!! 14/02 22/02 Krokusvakantie 23/02 Instapdag voor de jongste kleuters 25/02 L1-L6 Experimentjes (naschoolse opvang) 2602 L6 Zwemmen L6 Toneelvoorstelling Cléopatra 27/02 Openschooldag Rondleiding doorheen de school vertrekt stipt te 9u00. maart 02/03 Start inschrijvingen schooljaar (voor niet-duizendpootrakkers, geboortejaar 2013) L1-L6 initiatielessen Djembé per klasgroep K3 Informatieve avond Op naar groep 1 (te 19u00 in de klas van groep 1) 03/03 K1-K3 Toneel Pjotr en de wolski door De Maan 04/03 Verkeerspuntje Suske en Wiske Zit je aangepast? Gordel vast! 05/03 L5 Zwemmen 06/03 15u00 Start strijkmarathon 24u/24u -> zie afzonderlijk programma! 09/03 20/03 Kunstweken op school 20/03 Vernissage op school vanaf 14u00! Iedereen welkom! Grotere evenementen die op de planning staan 02/04 Ouderavond 27/04-30/04 Bosklassen te Spa L3-L6 02/05 1 ste Communie (L2) 10/05 NCZ Feest van de vrijzinnige jeugd (L6) 07/06 Lentefeest (L1) 23/05-24/05 Totaalspektakel / Schoolfeest 29/06 Ouderavond, De Sprong, De Proclamatie

Nieuwsflits september 2014

Nieuwsflits september 2014 Nieuwsflits september 2014 Beste ouders, De grote vakantie is definitief voorbij! Een trieste zomervakantie wat het weer betrof maar dan hebben wij de extra taak erbij gekregen om het zonnetje weer in

Nadere informatie

Nieuwsflits mei 2015. Ringlaan 2 1745 Opwijk tel. 052 35 56 16 info@duizendpootrakkers.net www.duizendpootrakkers.net

Nieuwsflits mei 2015. Ringlaan 2 1745 Opwijk tel. 052 35 56 16 info@duizendpootrakkers.net www.duizendpootrakkers.net Nieuwsflits mei 2015 Beste ouders, Sedert onze vorige nieuwsbrief is er al heel wat gebeurd op onze school. Dus meer dan tijd dat we even een stand van zaken opmaken en nog even vooruit blikken naar wat

Nadere informatie

Bijzondere Leermeesters Levensbeschouwelijke Vakken: Juf Regine, Juf Kathy, Juf Ammoun, Juf Bea.

Bijzondere Leermeesters Levensbeschouwelijke Vakken: Juf Regine, Juf Kathy, Juf Ammoun, Juf Bea. Nieuwsflits oktober 2015 Beste ouders, De eerste schoolmaand is reeds voorbij! Ondertussen is er al heel wat gebeurd op school en hebben we heel wat plannen gemaakt om dit nieuwe schooljaar mee te vullen!

Nadere informatie

Teamnieuws Welkom Lora! Juf Tamara is bevallen en heeft haar dochtertje de naam Lora meegegeven. Een dikke proficiat aan de fiere ouders!

Teamnieuws Welkom Lora! Juf Tamara is bevallen en heeft haar dochtertje de naam Lora meegegeven. Een dikke proficiat aan de fiere ouders! Nieuwsflits december 2015 Beste ouders, 2015 is bijna voorbij! Het wordt soms al vlug donker, honderden lichtjes fonkelen in struiken, bomen en op gebouwen. Volgens sommigen de mooiste en warmste tijd

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Nieuwsflits september Beste ouders,

Nieuwsflits september Beste ouders, Beste ouders, Nieuwsflits september 2016 Onze school draait weer op volle toeren! De vakantieverhalen zijn verteld, de herhalingsoefeningen zijn voorbij Ieder heeft zijn plekje terug gevonden. Onze Duizendpootrakkers

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2016 ICO. Thema van de maand april: Een kind van de wereld

Nieuwsbrief april 2016 ICO. Thema van de maand april: Een kind van de wereld Nieuwsbrief april 2016 ICO Thema van de maand april: Een kind van de wereld Gedurende de maand april en mei zullen we handelen rond wereldburgerschap. Enkele leerkrachten volgen hieromtrent een reeks opleidingen.

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Nieuwsflits mei Beste ouders,

Nieuwsflits mei Beste ouders, Beste ouders, Nieuwsflits mei 2016 De toneelkoorts giert door de gangen! Kledij wordt gepast, liedjes worden gezongen en het podium in de grote zaal is momenteel The place to be! Blijkbaar staat er volgend

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

We verwelkomen ook Astrid die onze poetsploeg komt versterken zolang Patricia afwezig blijft. Welkom Astrid!

We verwelkomen ook Astrid die onze poetsploeg komt versterken zolang Patricia afwezig blijft. Welkom Astrid! Nieuwsflits april 2017 Beste ouders, De voorbije maanden was een meer dan actieve periode in onze school! Deze nieuwsbrief geeft je een overzicht van de voorbije periode maar ook een voorsmaakje van wat

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE OUDERRAAD Januari 2015

NIEUWS VAN DE OUDERRAAD Januari 2015 NIEUWS VAN DE OUDERRAAD Januari 2015 http://godsheide.kt-scholengroep.be BESTE WENSEN Tot eind januari mag je blijkbaar nog Gelukkig Nieuwjaar wensen. Dat willen wij, de ouderraad, via deze weg ook dit

Nadere informatie

Een dikke proficiat aan de vormelingen

Een dikke proficiat aan de vormelingen Beste ouder(s), De eindspurt is ingezet er blijven nog slechts 2 maanden over van dit schooljaar. 2 drukke en belangrijke maanden weliswaar. Druk vanwege de activiteiten zowel in de klas als op school.

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MAART Beste ouders en grootouders De maand maart

Nadere informatie

Nieuwsflits oktober 2017

Nieuwsflits oktober 2017 Nieuwsflits oktober 2017 Beste ouders, Onze Duizendpootrakkers zijn het al even gewend. De nieuwe klas, de nieuwe juf, de nieuwe meester De zomer ligt zelfs al achter ons, de herfst is er aan begonnen.

Nadere informatie

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders,

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er terug op de lente doet verwoede pogingen om, om de hoek te piepen en ook bij ons op school bruist het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2016 ICO. Thema van de maand februari:

Nieuwsbrief februari 2016 ICO. Thema van de maand februari: Nieuwsbrief februari 2016 ICO Thema van de maand februari: Gedurende de maand februari schenken we extra aandacht aan ons klimaat. In februari hebben we telkens de dikke truiendag waar we als school aan

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief maart 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Fijne paasvakantie gewenst! Deze foto werd genomen tijdens het hazenpad.

Nadere informatie

Verslag ouderraad met team van 2 juni 2014. De directie opent de vergadering en heet alle aanwezigen welkom. Het verloop van de avond wordt geschetst.

Verslag ouderraad met team van 2 juni 2014. De directie opent de vergadering en heet alle aanwezigen welkom. Het verloop van de avond wordt geschetst. Vrije Basisschool Hunnegem Verslag ouderraad met team van 2 juni 2014 De directie opent de vergadering en heet alle aanwezigen welkom. Het verloop van de avond wordt geschetst. 1. Hoe is de werking van

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

En toen kwam er een varken met een lange snuit en

En toen kwam er een varken met een lange snuit en Beste ouders, En toen kwam er een varken met een lange snuit en Zo eindigen heel wat verhalen en ook dat van het schooljaar 2014-2015. Een heel jaar hebben we hard gewerkt en vooral veel gelezen. Het zou

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

ASSENEDESTEENWEG 115 KON. ASTRIDLAAN 10 GSM 0478/ ZELZATE 9060 ZELZATE VB. 09/ / MUZEJA!!!

ASSENEDESTEENWEG 115 KON. ASTRIDLAAN 10 GSM 0478/ ZELZATE 9060 ZELZATE VB. 09/ / MUZEJA!!! VRIJE BASISSCHOOL SINT-LAURENS ZELZATE-WEST ASSENEDESTEENWEG 115 KON. ASTRIDLAAN 10 GSM 0478/25.79.13 9060 ZELZATE 9060 ZELZATE VB. ZELZATE@SLZW.BE 09/344.00.32 09/344.05.16 SCHOOLFEEST 2016: MUZEJA! Beste

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer november 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer november 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer 06 08 november 2016 Kalender 09-11: Studiedag. Alle leerlingen vrij! 10-11: Nationaal schoolontbijt 14-11: Inloopochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool 01-06-2015 Schoolbrief 18 Sint Bonifatiusschool Schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Informatieavond voor ouders over de visie en missie van de Sint Bonifatiusschool Afgelopen maanden hebben we ons als team

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juni 2019

NIEUWSBRIEF juni 2019 NIEUWSBRIEF juni 2019 Voetje voor voetje, met volgehouden inzet, stapten we van september naar juni. Alles wat we dit schooljaar leerden, stoppen we in ons rugzakje en sterkt ons in onze tocht naar de

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016)

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016) Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be 1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016)

Nadere informatie

Infobrief juni Foto s en filmpjes campusfeest Red de aarde op Facebook

Infobrief juni Foto s en filmpjes campusfeest Red de aarde op Facebook Infobrief juni 2017 1. Foto s en filmpjes campusfeest Red de aarde op Facebook Wie graag nog de foto s en filmpjes bekijkt van het campusfeest kan terecht op onze facebookpagina Basisschool Atheneum Dendermonde.

Nadere informatie

Dinsdag 28 april is er om 20u oudervereniging. Jij komt toch ook? A G E N D A E D I T O R I A A L M E N U D E A D L I N E S

Dinsdag 28 april is er om 20u oudervereniging. Jij komt toch ook? A G E N D A E D I T O R I A A L M E N U D E A D L I N E S 20 e jaargang nummer 28/ 24 april 2015 redactie: Katrien E D I T O R I A A L Martine en het team wenst alle feestelingen dit weekend een superdag. Ook een heel dikke proficiat aan de ouders en familie.

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Leerlingenraad donderdag 2 mei 2019

Leerlingenraad donderdag 2 mei 2019 Leerlingenraad donderdag 2 mei 2019 Aanwezig : Ella-Sue & Arno (L1), Ester & Juliette (L2), Jules & Arno (L3), Seppe & Mira (L4), Manuel & Cyriel (L5), Ella & Margot (L6) Afwezig : / L1 : Mag de buitenspeelkeuken

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Info nr.2 december 2014 Ettelgem. Beste ouders, grootouders, We wensen u allen een zalige Kerst toe.

Info nr.2 december 2014 Ettelgem. Beste ouders, grootouders, We wensen u allen een zalige Kerst toe. Info nr.2 december 2014 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen u allen een zalige Kerst toe. Fluohesjes. Het is leuk om te zien dat de meeste kinderen dagelijks hun fluojasje dragen! Proficiat!

Nadere informatie

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk!

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! oktober 2013 editie nr. 27 Beste ouder(s), Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! Zegt de combinatie van een overheerlijke spaghetti (à volonté) en een dessertje u iets? Houd dan zeker

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool?

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Beste ouders Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Graag willen we onze instapkleuterklas aan jullie voorstellen. Beleef een boeiende dag en ervaar wat wij uw

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2017 ICO. thema van de maand februari: Een warm hart voor iedereen

Nieuwsbrief februari 2017 ICO. thema van de maand februari: Een warm hart voor iedereen Nieuwsbrief februari 2017 ICO thema van de maand februari: Een warm hart voor iedereen We doen het veel te weinig. Het ligt niet in onze cultuur. Maar toch is het zo belangrijk om complimenten te geven.

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief februari 2018 Nieuwsbrief februari 2018 Stedelijke Basisschool Eksaarde VOORWOORD Beste leerlingen, ouders en sympathisanten, De maand januari loopt op zijn einde. Kleuters, leerlingen en het hele schoolteam zijn het

Nadere informatie

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen!

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen! Harpflash 8 november 2013 2013 is het jaar van het voorlezen! Daarom en om leesplezier bij jong en oud te bevorderen organiseren wij volgende week (van 12 t.e.m. 15 november) een heuse voorleesweek! Tijdens

Nadere informatie

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn:

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Leeuwarden, 5 februari 2016 Geachte ouders, Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Schoolfruit van de week Woensdag : snacktomaatjes Donderdag:

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter

Nadere informatie

TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie

TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie NIEUWSBRIEF GVB OOSTNIEUWKERKE TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie Beste ouder, De voorbije weken was er opnieuw heel wat te beleven op onze school. In de loopbrug in Westrozebeke blikken we

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Met goede vaart het schooljaar in

Met goede vaart het schooljaar in Beste ouders, Met goede vaart het schooljaar in De vakantie is nog niet ten einde, maar we hebben wel al zin in het nieuwe schooljaar. Een schooljaar waar we met goede vaart invliegen! De voorbije zomermaanden

Nadere informatie

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool Wij samen méér dan gewoon! Kleuterschool In dit boekje staan enkele afspraken zodat Wij samen méér dan gewoon zijn! Als we in een groep prettig willen samenleven, is het nodig dat we enkele Ze staan in

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 - April - mei: schooljaar Beste ouders, Hierbij de nieuwsbrief voor de maand april en de maand mei.

Nieuwsbrief 8 - April - mei: schooljaar Beste ouders, Hierbij de nieuwsbrief voor de maand april en de maand mei. Nieuwsbrief 8 - April - mei: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Hierbij de nieuwsbrief voor de maand april en de maand mei. Deze brief is ook terug te vinden op onze website. Op de agenda: 15 april instapdag

Nadere informatie

Veel leesplezier, De Redactie. Marly Buitink

Veel leesplezier, De Redactie. Marly Buitink 29 november 2013, jaargang 22. nr. 6 Voor jullie ligt de digitale BargerBabbel zoals we die op school verspreiden (ook apart onder de ouders van aangemelde leerlingen die nog niet op school zitten, en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 In deze nieuwsbrief: MR informatieavond Nieuws uit het schoolteam Koningsspelen De Oase rekent er op los! Schoonmaakavond Zomerfeest Vakanties en studiedagen 2016/2017 Oproep

Nadere informatie

www.klaverdries.be Nieuwsbrief KLAVERDRIES. NIEUWE WEBSITE Vakantie. April, mei, juni 2013 Onderwijs Stad Gent

www.klaverdries.be Nieuwsbrief KLAVERDRIES. NIEUWE WEBSITE Vakantie. April, mei, juni 2013 Onderwijs Stad Gent Onderwijs Stad Gent April, mei, juni 01 Jaargang 14 nr. Nieuwsbrief KLAVERDRIES. In dit nummer: Vanaf 1 april gaat onze nieuwe website life. Samen met een tweede stedelijke school maken we deel uit van

Nadere informatie

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA :

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : 1 april fruitdag (school zorgt zelf voor fruit!) kangoeroeklas met juf Elke

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief maart 2015 Basisschool O.-L.-V.-Presentatie Plezantstraat 135, 9100 St-Niklaas Tel 03 760 08 73 basisschool.plezant@olvp.be www.olvp.be MAART Start 2 de inschrijvingsperiode : Wie kan inschrijven? Iedereen! Voor

Nadere informatie

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR Maandbrief mei 2016 schooljaar 2015-2016 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be De vakantiedagen voor onze school in mei Woensdag 4 mei, donderdag

Nadere informatie

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober.

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober. Nieuwsbrief 2 - Oktober: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen. Alle kinderen namen een goede start. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school.

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Geachte ouders, Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Zoals vorige jaren heeft het team dit

Nadere informatie

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool Spreekbeurt voor een huis Leuk dat je dit pakketje van onze website hebt gedownload! Ga je een spreekbeurt houden over het werk van Wereldfoundation?

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 5 november Dinsdag 6 november Donderdag 9 november NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Agenda november 2018

Nadere informatie

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen f De Zeppelin Boelarestraat 1-9500 Geraardsbergen 054/41.41.40 vbs.catharinacollege@skynet.be christa.dg@skynet.be Directie: Mevr. Christa De Gauquier 0471 32 19 97 1 ste kleuterklas: juf Nancy 2 de kleuterklas:

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

Klaverblad. Een kleurrijke school in een groene oase waar elk kind wordt gekoesterd LET OP!

Klaverblad. Een kleurrijke school in een groene oase waar elk kind wordt gekoesterd LET OP! O K T O B E R 2 0 1 5 Het Klaverblad Een kleurrijke school in een groene oase waar elk kind wordt gekoesterd Wist je dat: We iets kunnen verdienen met afvalmateriaal. Ook dit jaar gaan we recycleren! Welkom

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 mei 2015 De boerderij Twee weken leerden onze kleinste kleuters alles over de koe, het paard, het varken, de geitjes en nog zoveel andere dieren. Als kers op de taart

Nadere informatie

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE.

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE. OPGELET! VANAF 19 MAART WERKZAAMHEDEN IN DE KERKHOFLAAN KLUSJESDAG 1 EN CARNAVALBAL WAREN EEN 23 april schoolfotograaf SUCCES! HIER EEN FOTOREPORTAGE HERTOG JAN NIEUWSBRIEF IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE

Nadere informatie

Delft,

Delft, www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl Delft, 30-09-2016 Inhoud Zomerfeest op zaterdag 17 september... 1 Belangrijk nieuws uit de kleutergroepen... 2 De Vindplaats... 3 Maandsluiting...

Nadere informatie

HET EEKHOORNTJE Mater Dei Kleuterschool KERSTEDITIE

HET EEKHOORNTJE Mater Dei Kleuterschool KERSTEDITIE HET EEKHOORNTJE Mater Dei Kleuterschool Schooljaar 2018-2019, 2019, n 51 KERSTEDITIE Beste ouders, Het eerste trimester zit er bijna op en de Kerstvakantie staat voor de deur. Hoog tijd dus voor de eerste

Nadere informatie

Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten?

Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten? Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten? Zit je met een vraag over school? Of wil je weten wat je rechten

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

Wetboek van Schatjesland

Wetboek van Schatjesland Wetboek van Schatjesland Als je aardig kan zijn Dan is dat reuzefijn Alsof een kleurig lint mij aan jou verbindt maar als je scheldt dan ben je geen held en liggen we overhoop in een dikke knoop die je

Nadere informatie

Infodag. Lange Nieuwstraat 94, B-2000 Antwerpen v.u. M. Van Acker. Schoolfeest De Dames

Infodag. Lange Nieuwstraat 94, B-2000 Antwerpen v.u. M. Van Acker. Schoolfeest De Dames Infodag Lange Nieuwstraat 94, B-2000 Antwerpen v.u. M. Van Acker Schoolfeest De Dames 9 mei 2015 Studieaanbod Studie-aanbod Basisschool Kleuterschool Lagere school Humaniora ASO Eerste graad 1ste leerjaar

Nadere informatie

Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden.

Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden. Week 2 Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. Wat leeft er in klas 1: We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden. Het lezen gaat vooruit! We kennen nu al 4 woorden

Nadere informatie

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015.

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015. BETREFT : Inschrijven voor het schooljaar 2015 2016 Enkel voor nieuwe kleuters en leerlingen Beste ouders, Sinds het schooljaar 2013-2014 zijn scholen gebonden aan de inschrijvingsregels uit het decreet

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Bericht van directie Meester Martijn (gym) is voor langere tijd afwezig. Zijn jongste zoontje Pelle is ernstig ziek opgenomen in het ziekenhuis in Maastricht met een hersenvliesontsteking.

Nadere informatie

Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014

Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014 Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014 Ouderbedankochtend Vele ouders helpen op school mee met bijv. excursies, oudervereniging, medezeggenschapsraad, oud papier ophalen etc. Dinsdag 17 juni van 11

Nadere informatie

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit?

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit? INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter vast te zitten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GBS DE KIEM DECEMBER 2014

NIEUWSBRIEF GBS DE KIEM DECEMBER 2014 Nog eventjes en weer bijna feest! Beste ouders, leerlingen en vrienden, Nog eventjes en het is weer zover: Kerstmis en nieuwjaar staan voor de deur! Het schooljaar zoeft zowaar voorbij! Ook al wordt de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief December 2014 Babynieuws Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein Kerstkaarten Twenteranddictee Kerstfeest 18

Nadere informatie

Nr. 2015-2016. Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval. 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie

Nr. 2015-2016. Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval. 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie Nr. 2015-2016 Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie 2 maart: meegeven resultatenoverzicht methode onafhankelijke toetsen 3 maart: retour opgave 10 min. gesprekken

Nadere informatie

Herhaling afspraken krokus

Herhaling afspraken krokus SCHOLEN ZUSTERS ANNUNTIATEN Vrije Basisschool Jan Ruusbroec Fabriekstraat 3, 1601 Ruisbroek Tel. 02 377 67 59 e-mail: janruusbroec@telenet.be website: www.janruusbroec.be www.hhchalle.be Herhaling afspraken

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen,

Beste ouders en kinderen, Beste ouders en kinderen, Voor U ligt alweer de derde brochure van het aanbod van onze Naschoolse Arrangementen voor schooljaar 2015-2016: N-ARR-G. (dit spreek je uit op zijn Engels als ENARRGY.De N van

Nadere informatie

Kerkje. Beste ouders van groep 4/5 en 6,.. en beste ouders van groep 7 en 8,

Kerkje. Beste ouders van groep 4/5 en 6,.. en beste ouders van groep 7 en 8, OEC. BASISSCHOOL t Prisma locatie Overwhere GASINJETSTRAAT 1-3 1442 WN PURMEREND TEL 0299 421982 Email:locatieoverwhere@prismapurmerend.nl Website : www. prismapurmerend.nl Wat vindt u onder andere in

Nadere informatie

Thema van de maand september: Een goede start met de Glimlachcode

Thema van de maand september: Een goede start met de Glimlachcode Nieuwsbrief september 2016 ICO Thema van de maand september: Een goede start met de Glimlachcode Bij de start van een nieuw schooljaar worden er in elke klas heel wat afspraken gemaakt. Om de veelheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015 ICO. Thema van de maand december en januari:

Nieuwsbrief december 2015 ICO. Thema van de maand december en januari: Nieuwsbrief december 2015 ICO Thema van de maand december en januari: Respect. Een woord waar veel invulling aan gegeven kan worden. Maar vooral een attitude. We merken op dat kinderen niet altijd evenveel

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 31, nummer 3 08-11-2018 Enquêtes Op korte termijn zullen op alle scholen van Arcade dus ook onze school - diverse enquêtes uitgezet worden (ouders,

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. Juni Juli - Augustus Beste (groot)ouders Het

Nadere informatie

BRONNIEUWS 18 december 2015

BRONNIEUWS 18 december 2015 BRONNIEUWS 18 december 2015 *Prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling! We wensen iedereen dat van harte toe! Op maandag 4 januari gaat de school weer open. Er is tussen 8.15 uur en 8.45 uur in het

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief maart 2017 Beste ouder(s), Poëzieweek 2017 Wij zijn heel fier met de talrijke deelnemingsformulieren die we mochten ontvangen. We hopen dat jullie genoten hebben van de wandeling en het zoeken

Nadere informatie

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd 1P 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Zoekspel 10.10u Speeltijd 3de lesuur Zoekspel 4de lesuur Zoekspel 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Bezinning kapel 7de lesuur Bundel / schoolagenda 14.35u Speeltijd

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. SEPTEMBER Beste ouders Na een zonovergoten vakantie

Nadere informatie

Juf Sabine en juf Maaike

Juf Sabine en juf Maaike Je moet daar heel wat voor kunnen: - Je moet goed kunnen lezen - En ook goed begrijpen wat je leest - Je moet goed kunnen opzoeken - En goed kunnen kiezen wat je wel en niet nodig hebt. - Je moet je verhaal

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie