Nieuwsflits september 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsflits september 2014"

Transcriptie

1 Nieuwsflits september 2014 Beste ouders, De grote vakantie is definitief voorbij! Een trieste zomervakantie wat het weer betrof maar dan hebben wij de extra taak erbij gekregen om het zonnetje weer in huis te brengen! Wij zijn klaar om er weer voor een schooljaar lang in te vliegen. Daarom ook al een eerste nieuwsbrief en de activiteitenkalender. Raadpleeg de kalender van onze website steeds voor de laatste correcte informatie / data! Maar eerst traditioneel verwelkomen we onze nieuwe Duizendpootrakkers! Welkom Alexandra, Sverre, Nathan, Elis en Sacha. Teamnieuws: Ook hier zijn nieuwe gezichten te verwelkomen! Van harte welkom aan:.. Juf Machteld, bijzondere leermeester Niet-Confessionele Zedenleer voor groep 5 en 6! Juf Bea, bijzondere leermeester Protestantse Godsdienst! Juf Ammoun, bijzondere leermeester Islamitische Godsdienst! Juf Hilde, naschoolse opvang op woensdag en kleuteropvang op dinsdag en donderdag! Meester Nik, pedagogisch ICT-coördinator van onze scholengemeenschap! Juf Claudia zal dit schooljaar niet op onze school werken aangezien ze voor dit jaar een verlofaanvraag indiende. Juf Kelly van het zorgteam vervangt haar tijdelijk. Schoolraadnieuws: Freddy Raymackers heeft onze schoolraad moeten verlaten omdat zijn zoon Pieter-Jan eind juni bij ons afstudeerde. De opvolger van Freddy is Peter Beerens. (Papa van Victor en Anna). Welkom in onze schoolraad! Scholengroepnieuws: Onze Algemeen Directeur, Geert Frans, en onze coördinerend directeur van de scholengemeenschap, Lut Van Neer, gingen vorige week met pensioen. Onze nieuwe directies zijn vandaag ook voor het eerst gestart! Algemeen Directeur: Herman Siebens Coördinerend Directeur: Dirk Piessens Ook vanuit Opwijk wensen wij hen een goede start toe in hun nieuwe werkomgeving! En wie zit waar? Onderstaand een overzicht! Kleuterafdeling Instapgroep: Juf Tamara, Kleutergroep 1: Juf Evie, Kleutergroep 2: Juf Nancy, Kleutergroep 3: Juf Kelly Kinderverzorging: Juf Marijke en Juf Ann LO: Meester Björn Lagere afdeling Groep 1: Juf Kirsten, Groep 2: Juf Debbie, Groep 3: Juf Linsley, Groep 4: Juf Sofie en Meester Björn, Groep 5: Meester Stijn en Groep 6: Juf Ann, Meester Björn - LO

2 Rooms-Katholieke Godsdienst: Juf Kathy Niet-Confessionele Zedenleer: Juf Regine voor L1-L4 en Juf Machteld voor L5 en L6 Protestantse Godsdienst: Juf Bea Islamitische Godsdienst: Juf Ammoun Zorgteam: Juf Liesbeth (zorgco), Juf Marijke en Juf Kelly Opvangteam: Juf Rita, Juf Patricia, Juf Lin en Juf Hilde Onderhoudsteam: Rita, Patricia, Inneke (en vanaf november opnieuw Mieke) en Dirk Vakantiewerken: - Meester Stijn schilderde zijn klas van onder tot boven! - Dirk schilderde het personeelslokaal van het dienstpersoneel en het halletje aan de keuken. - Juf Kathy richtte haar klas in op de benedenverdieping. Een verhuis van boven naar beneden! - Het zorgteam behing, schilderde, richtte in het nieuwe zorglokaal. (de vroegere godsdienstklas) - En in de leraarskamer werd een bureautje klaar gestoomd om Meester Nik een plaatsje te voorzien. - Alle klassen, lokalen en gangen werden bijzonder grondig gepoetst! Moe maar voldaan kwam maandag 1 september er aan! Klaar om alles in gebruik te nemen! Nieuw schoolreglement ( ) Het nieuwe schoolreglement kan je raadplegen op onze schoolwebsite! De kinderen krijgen een blad mee naar huis om de akkoordverklaring met ons schoolreglement te bevestigen. Wens je graag een gedrukte versie, dan kan je deze verkrijgen op vraag. Enkele wijzigingen werden doorgevoerd vanuit het Departement Onderwijs betreffende het behalen van een getuigschrift, het zittenblijven, het nemen van een tuchtmaatregel en dergelijke. De nieuwe items in ons schoolreglement zijn allemaal grijs gearceerd zodat je snel de nieuwe dingen eruit kan halen. Wat kostprijzen betreft behouden we alle prijzen zoals de voorgaande jaren. (maaltijden, drankjes, T-Shirt, zwembeurten, ) Enkel de kostprijs voor onze voor- en naschoolse opvang is gewijzigd. Momenteel bedraagt de kostprijs 0,75 euro per begonnen half uur. (tot vorig jaar was dit 0,71 euro per begonnen half uur) Wij hebben de kostprijs met 4 cent verhoogd om de index van onze loonkost wat te kunnen volgen. Wijziging adres- en/of telefoongegevens Verhuis? Wijziging van telefoonnummer? Geef je nieuwe gegevens door aan ons secretariaat! Het is in het belang van u en uw kind dat wij over de juiste gegevens beschikken!

3 Nieuwe gewoonten in de klasgroepen Onze klasgroepen van de lagere afdeling stappen af van de vaste ochtendkringen! Oei geen kringwerking meer??? Neen hoor! We blijven elke ochtend het onthaal in onze kring houden met onze leerlingen maar de vaste dagen met de vaste kringen: bv. Expressiekring op dinsdag vervalt. Door het gebruik van de nieuwe taalmethode zal de ochtendkring af en toe wel eens een andere, speciale invulling krijgen! Ook onze leerkrachten gaan hiermee wat experimenteren dit jaar! Techniek op school Het volledige schoolteam heeft vorig jaar een techniek-opleiding gevolgd bij het provinciebestuur Vlaams-Brabant en daarenboven nog eens een traject techniek in ons eigen nascholingscentrum van het gemeenschapsonderwijs. Dit jaar zijn we bij de drie uitverkorenen om een try-out te doorlopen van de provincie. Onze school zal vanuit het provinciebestuur heel wat materiaal krijgen waarmee onze kinderen kunnen werken. Onze leerkrachten mogen dan hun creaties en deze van onze kinderen eens tonen aan de twee andere scholen. Als het project slaagt dan zal dit materiaal gecommercialiseerd worden voor de andere scholen in Vlaanderen. We nemen dus weeral eens de pioniersrol op onze schouders! (Denk nog aan de ENIS-school, proeftuin ICT, MOS-zintuigentuin) Een nieuw rapport! We zijn al enkele maanden bezig om een nieuw rapport te ontwerpen voor onze leerlingen. Onze leerkrachten gaan tijdens de informatie-avond al een tipje van de sluier oplichten. Met het nieuwe rapport gaan we onze ouders meer en specifiekere informatie trachten te bezorgen over het werk, het leren, de evolutie van de kinderen. Geen gemiddelden, geen medianen, neen zelfs geen procenten meer! Een eerste proefversie werd al eens voorgelegd op de oudervereniging en op de schoolraad. We stelden een zeer grote tevredenheid vast bij onze aanwezigen! Hiermee volgen we opnieuw maar eens de meest recente ontwikkelingen in de begeleiding van onze kinderen. Meer informatie volgt zeker en vast! Alle berichtgeving via mail! Alle berichtgeving die we digitaal kunnen versturen geven we niet meer in gedrukte vorm mee. Wat gaat er wel nog in papieren vorm mee? (ook in digitale vorm ter info) De nieuwsbrief, de uitnodigingen voor oudercontacten, Het Rakkertje (kinderkrantje), publicitaire uitnodigingen van dansclubs, turnverenigingen en dergelijke Alle bestellingen gaan vanaf heden via I-School. Problemen met I-School? Neem contact op met ons secretariaat. Ann zal het je met veel plezier tonen hoe dit moet. Tijdens onze informatieavond zal Ann ook aanwezig zijn om de nodige uitleg te geven. Ga dan alstublieft eens langs op ons secretariaat! Ouders die niet over internet of beschikken krijgen op expliciete vraag nog een gedrukte versie van alle info mee naar huis. Op deze wijze proberen we heel wat materiaalkosten en onze natuur wat te sparen! Samen gaan we ervoor!

4 Facturatie Alle betalingen in onze school gaan normaal gezien via ons facturatieprogramma I-School! Dit programma biedt ons de mogelijkheid om de kosten van een leerling op te splitsen indien nodig. Bv. Een gescheiden gezin verdeelt de opvangkosten onder mama en papa. Opgelet! Geef jouw vereiste verdeling dan ook vooraf door aan ons secretariaat (liefst met de uitspraak kostenverdeling van de rechtbank eraan toegevoegd) Indien er geen kostenverdeling wordt doorgegeven worden de kosten standaard op naam van papa geboekt. I-School Problemen met I-School? Tijdens onze informatie-avond op donderdag 18 september zal Ann van ons secretariaat vanaf 18u00 aanwezig zijn voor meer uitleg. Gelieve hiervoor even langs te gaan in ons secretariaat. Inschrijven via I-School kon niet tijdens de vakantie. Het programma is pas klaar voor gebruik op 1/9, op het moment dat alle leerlingen correct zijn ingeladen in onze databanken! Nieuwe taalmethode Totemtaal Vanaf 1/9 hebben we onze nieuwe taalmethode in gebruik genomen. Deze methode is heel wat communicatiever uitgebouwd en komt daarmee voor 100% overeen met ons voorgeschreven leerplan van het gemeenschapsonderwijs en de daarbij horende eindtermen taal! Geen traditionele woordpakketten meer zoals voorheen! Het zal even wennen en aanpassen worden voor iedereen! Je zal al vlug merken dat deze taalmethode heel wat actiever en een grotere verscheidenheid heeft wat betreft inhoud en werkvormen en dit op het aangepaste leerlingenniveau. Deze methode staat ook dichter bij de wijze van onze WO-projectwerking. Kriebelbeestjes! Beste ouders, controleer met regelmaat de haren van uw kind! Zeker telkens na een vakantieperiode is deze controle noodzakelijk! Breng ons op de hoogte wanneer er luizen in het land zijn Wij verwittigen dan de andere ouders van de klas. Enkel samen kunnen we de strijd aangaan tegen deze vervelende diertjes! Met dank voor ieders medewerking!!!

5 Wij zoeken en verzamelen op school: Spelmateriaal Ruim je het oude speelgoed op van je kinderen? Gooi niets weg, wij kunnen het misschien nog in één van onze klassen of in de voor- en naschoolse opvang gebruiken. Geef het gerust af op school. Indien wijzelf het niet kunnen gebruiken bezorgen we dit materiaal aan het goede doel. Leesboeken om onze klasbib en onze infotheek uit te breiden: te bezorgen op het secretariaat. (Strips zijn eveneens welkom!) Koperen muntjes en muntjes van 10 en 20 cent om een megagroot munttapijt tijdens onze Kom Op Tegen Kanker - actie van 2015 te leggen! -> Secretariaat! Werktuigen voor de kinderen om in de zintuigentuin te werken. Heb je nog een harkje, een spade of een schop te veel thuis? Schenk ze aan onze Natuurrakkers! Deze zullen zo gelukkig zijn dat ze hiermee de handen uit de mouwen kunnen steken! Afval voorkomen is top! Afval selectief inzamelen is noodzakelijk voor het milieu! Om dit selectief inzamelen te stimuleren ontvangt de school steeds sport- en spelmateriaal in ruil voor de ophaling. Batterijen in allerlei vormen: in de witte kast rechtover ons secretariaat. Inktpatronen uit printers (inkt- en tonercartridges); GSM-toestelletjes: in de witte kast rechtover ons secretariaat. Dopjes plastic dopjes van drankflessen. Deze inzamelactie in samenwerking met de gemeente Opwijk gaat volledig ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Het inzamelpunt in onze school situeert zich eveneens in de witte kast rechtover ons secretariaat Beste ouder, het laatste blad houden we gereserveerd voor de activiteitenkalender om op een vast plaatsje thuis op te hangen. Met vriendelijke groeten, Namens het team van De Duizendpootrakkers, Meester Jo

6 september 01/09 Start van het nieuwe schooljaar! 04/09 L2 Zwemmen 08/09 Vergadering Schoolraad te 20u00 11/09 L2 Zwemmen 12/09 Verkeersdag 18/09 L2 Zwemmen L6 Animatiebezoek in De Oase 18u30 Informatie-avond kleuterafdeling 19u30 Informatie-avond lagere afdeling 20u15 Informatie-avond boerderijklassen (L2) 19/09 L1 CLB Medisch onderzoek L1-L6 Scholenveldloop te 13u30 25/09 L2 Zwemmen Wafelenbak 26/09 Openschooldag Rondleiding te 9u00 stipt! 26/09 Scholenveldloop (reservedatum) oktober 01/10 Pedagogische Studiedag 02/10 L2 Zwemmen 05/10 Dag van de leerkacht 07/10 L5 CLB Medisch onderzoek 09/10 L2 Zwemmen 10/10 Pedagogische Studiedag 14/10 L5 CLB Vaccinaties 16/10 L2 Zwemmen L5 Animatiebezoek De Oase 17/10 Openschooldag Rondleiding te 9u00 stipt! 19/10 Eetfestijn 20/10 L2 Boerderijklassen te Gijzenzele 21/10 L2 Boerderijklassen te Gijzenzele 22/10 L2 Boerderijklassen te Gijzenzele 23/10 L2 Zwemmen Ouderavond voor de lagere afdeling (met trefpunt!) 25/10-02/11 Herfstvakantie! Activiteitenkalender Data onder voorbehoud! Actuele versie te raadplegen op! Grotere evenementen 20/11 Grootoudersfeest voor de kleuterafdeling, L1 en L2 27/11 Grootoudersfeest voor L3, L4, L5 en L6 18/12 Ouderavond met trefpunt 27/3-28/3 Strijkmarathon 24u voor Kom Opwijk Tegen Kanker 27/4-30/4 Bosklassen te Spa 02/05 1 ste Communie te 14u00 (L2) 10/05 NCZ Feest van de vrijzinnige jeugd (L6) 07/06 Lentefeest (L1) 23/5-24/5 Totaalspektakel / Schoolfeest

Bijzondere Leermeesters Levensbeschouwelijke Vakken: Juf Regine, Juf Kathy, Juf Ammoun, Juf Bea.

Bijzondere Leermeesters Levensbeschouwelijke Vakken: Juf Regine, Juf Kathy, Juf Ammoun, Juf Bea. Nieuwsflits oktober 2015 Beste ouders, De eerste schoolmaand is reeds voorbij! Ondertussen is er al heel wat gebeurd op school en hebben we heel wat plannen gemaakt om dit nieuwe schooljaar mee te vullen!

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Vooraleer met het schoolnieuws te starten verwelkomen we onze nieuwe Duizendpootrakkers! Van harte welkom aan: Jamila, Kessy, Eline en Julie

Vooraleer met het schoolnieuws te starten verwelkomen we onze nieuwe Duizendpootrakkers! Van harte welkom aan: Jamila, Kessy, Eline en Julie Nieuwsflits januari 2015 Beste ouders, Zolang de maand januari duurt mag je nieuwjaarswensen rondsturen. En met deze nieuwsflits doen we dat dus nog eens een extra keertje! We wensen iedereen een superleuk

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Nieuwsflits mei 2015. Ringlaan 2 1745 Opwijk tel. 052 35 56 16 info@duizendpootrakkers.net www.duizendpootrakkers.net

Nieuwsflits mei 2015. Ringlaan 2 1745 Opwijk tel. 052 35 56 16 info@duizendpootrakkers.net www.duizendpootrakkers.net Nieuwsflits mei 2015 Beste ouders, Sedert onze vorige nieuwsbrief is er al heel wat gebeurd op onze school. Dus meer dan tijd dat we even een stand van zaken opmaken en nog even vooruit blikken naar wat

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

Nieuwsflits oktober 2017

Nieuwsflits oktober 2017 Nieuwsflits oktober 2017 Beste ouders, Onze Duizendpootrakkers zijn het al even gewend. De nieuwe klas, de nieuwe juf, de nieuwe meester De zomer ligt zelfs al achter ons, de herfst is er aan begonnen.

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Teamnieuws Welkom Lora! Juf Tamara is bevallen en heeft haar dochtertje de naam Lora meegegeven. Een dikke proficiat aan de fiere ouders!

Teamnieuws Welkom Lora! Juf Tamara is bevallen en heeft haar dochtertje de naam Lora meegegeven. Een dikke proficiat aan de fiere ouders! Nieuwsflits december 2015 Beste ouders, 2015 is bijna voorbij! Het wordt soms al vlug donker, honderden lichtjes fonkelen in struiken, bomen en op gebouwen. Volgens sommigen de mooiste en warmste tijd

Nadere informatie

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax.

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax. Sint- Martens- Latem, 10 juni 2015 Geachte ouders, De laatste maand van het schooljaar is gestart. We kijken allen uit naar een welverdiende vakantie. Maar graag uw aandacht voor volgende praktische zaken.!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 25 april 2013 De Binckhorst- St. Jan inside-out

Nieuwsbrief 9 25 april 2013 De Binckhorst- St. Jan inside-out R.K. Basisschool De Binckhorst- St. Jan Eemnesserweg 17 1251 NA Laren tel: 035 5382501 Nieuwsbrief 9 25 april 2013 De Binckhorst- St. Jan inside-out Kleine kalender Vrijdag 26 april Zaterdag 27 april t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/ Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/538.54.52 www.bsgodebron.be bs.sint-gillis@rago.be Vestiging Besme Besmelaan 113 1190 Vorst 02/343.77.03 Inhoudstabel 1. Voorwoord 2. Voorstelling

Nadere informatie

Informatiebrochure. Schooljaar 2012-2013

Informatiebrochure. Schooljaar 2012-2013 Informatiebrochure Schooljaar 2012-2013 Basisschool De duizendpoot creatieve ontdekkende school Volkslaan 27 8930 Menen 056/513578 Bezoek onze website: de-duizendpoot.be www.facebook.com/bsduizendpoot

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

Nieuwsflits september Beste ouders,

Nieuwsflits september Beste ouders, Beste ouders, Nieuwsflits september 2016 Onze school draait weer op volle toeren! De vakantieverhalen zijn verteld, de herhalingsoefeningen zijn voorbij Ieder heeft zijn plekje terug gevonden. Onze Duizendpootrakkers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF EINDE SCHOOLJAAR juni Beste ouders

NIEUWSBRIEF EINDE SCHOOLJAAR juni Beste ouders Beste ouders Het einde van het schooljaar nadert nu wel heel snel. Met een goede inzet en veel geduld brengt hopelijk iedereen het tot een goed einde. Daarna wacht een welverdiende zomervakantie! Met deze

Nadere informatie

BASISSCHOOL MAATJES. MAATJES-NIEUWS april G.B.S. Maatjes Nieuwmoer

BASISSCHOOL MAATJES. MAATJES-NIEUWS april G.B.S. Maatjes Nieuwmoer BASISSCHOOL MAATJES Woordje van de directeur, Beste Maatjes, Bijna paasvakantie hé! Twee weken de tijd om te rusten, te ravotten, op de Nieuwmoer. Iedereen snakt zo naar een warm lentezonnetje Hopelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Belangrijke data 5 oktober Studiedag: de kinderen zijn vrij! Beste ouders, Het schooljaar is weer begonnen! 6 oktober Start kinderboekenweek 24 oktober t/m 28 oktober Herfstvakantie Wat fijn dat iedereen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2015

NIEUWSBRIEF september 2015 Gesubsidieerde Gemeentelijke Basisschool Kleine Kouterstraat 1 9290 Uitbergen Tel : 09/367 50 88 e-mail : directie@gemeenteschooluitbergen.be secretariaat@gemeenteschooluitbergen.be Beste ouders en leerlingen,

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. SEPTEMBER Beste ouders Na een zonovergoten vakantie

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2018

Infobrief juli en augustus 2018 Infobrief juli en augustus 2018 1. Rond 25 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2018 met alle praktische informatie via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden Onze school is tijdens

Nadere informatie

We verwelkomen ook Astrid die onze poetsploeg komt versterken zolang Patricia afwezig blijft. Welkom Astrid!

We verwelkomen ook Astrid die onze poetsploeg komt versterken zolang Patricia afwezig blijft. Welkom Astrid! Nieuwsflits april 2017 Beste ouders, De voorbije maanden was een meer dan actieve periode in onze school! Deze nieuwsbrief geeft je een overzicht van de voorbije periode maar ook een voorsmaakje van wat

Nadere informatie

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school.

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Geachte ouders, Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Zoals vorige jaren heeft het team dit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF EINDE SCHOOLJAAR juni Beste ouders

NIEUWSBRIEF EINDE SCHOOLJAAR juni Beste ouders Beste ouders Het einde van het schooljaar nadert nu wel heel snel. Met een goede inzet en veel geduld brengt hopelijk iedereen het tot een goed einde. Daarna wacht een welverdiende zomervakantie! Met deze

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015.

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015. BETREFT : Inschrijven voor het schooljaar 2015 2016 Enkel voor nieuwe kleuters en leerlingen Beste ouders, Sinds het schooljaar 2013-2014 zijn scholen gebonden aan de inschrijvingsregels uit het decreet

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

2 Nieuwe leerlingen De volgende nieuwe leerlingen zijn de afgelopen periode bij ons gestart.

2 Nieuwe leerlingen De volgende nieuwe leerlingen zijn de afgelopen periode bij ons gestart. 18 Pagina 1 Inleiding Nieuwe leerlingen Website Pagina 2 Nieuwe groepsverdeling Wel en wee Vanuit VVT Pagina 3 Open ochtend Avondvierdaagse Pagina 4 Laatste schooldag Belangrijke data Geachte ouders/verzorgers

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, Nog even hard studeren en dan

Beste ouders en kinderen, Nog even hard studeren en dan Beste ouders en kinderen, Nog even hard studeren en dan De maand juni is traditiegetrouw een drukke maand. Maatregelen in verband met het komende schooljaar moeten reeds genomen worden en natuurlijk hebben

Nadere informatie

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief:

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek Solveldweg 8B 3384 Wever Nieuwsbrief april Beste ouders Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: BEZOEK

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF STEKELBEES ROTSELAAR SEPTEMBER 2011 Locatie GBS Wezemaal

NIEUWSBRIEF STEKELBEES ROTSELAAR SEPTEMBER 2011 Locatie GBS Wezemaal NIEUWSBRIEF STEKELBEES ROTSELAAR SEPTEMBER 2011 Locatie GBS Wezemaal Beste ouders en Stekelbeesjes, De (drukke) zomervakantie is net voorbij en de kinderbegeleid(st)ers duiken van de vakantiewerking rechtstreeks

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

Met goede vaart het schooljaar in

Met goede vaart het schooljaar in Beste ouders, Met goede vaart het schooljaar in De vakantie is nog niet ten einde, maar we hebben wel al zin in het nieuwe schooljaar. Een schooljaar waar we met goede vaart invliegen! De voorbije zomermaanden

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 In deze nieuwsbrief: MR informatieavond Nieuws uit het schoolteam Koningsspelen De Oase rekent er op los! Schoonmaakavond Zomerfeest Vakanties en studiedagen 2016/2017 Oproep

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juli 2015

Nieuwsbrief 3 juli 2015 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 3 juli 2015 Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Dinsdag, 1 september 2015 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school.

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school. BELBRIEF september 2015 ZWEMMEN: 4 september : L1 en L6 11 september : L2 en L5 18 september : L3 en L4 25 september : L1 en L6 PRAKTISCHE WEETJES We zijn het schooljaar 2015-2016 gestart met 199 leerlingen.

Nadere informatie

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE KLEUTERKLAS?... 5 OPENINGSUREN VAN DE SCHOOL... 5 OPVANG...

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool

Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Afsprakennota Schooljaar 2013-2014

Afsprakennota Schooljaar 2013-2014 Afsprakennota Schooljaar 2013-2014 Beste ouders, Eerst en vooral wil ik u, ook namens alle personeelsleden danken voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Zoals gebruikelijk, beginnen we het schooljaar

Nadere informatie

Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf

Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf Micha Zorgcoördinator Meester Patrick L.O. leerkracht Juf

Nadere informatie

Beste ouders, beste kinderen,

Beste ouders, beste kinderen, Beste ouders, beste kinderen, Hebben jullie een leuke vakantie gehad? Dit is de 1 e nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. Elke maand krijg je een nieuwsbrief met daarin o.a. algemene informatie van de

Nadere informatie

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool 01-06-2015 Schoolbrief 18 Sint Bonifatiusschool Schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Informatieavond voor ouders over de visie en missie van de Sint Bonifatiusschool Afgelopen maanden hebben we ons als team

Nadere informatie

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL INFO EXTRA 12.06.2016 Beste ouders, Beste sympathisanten, SUCCES MET DE EXAMENS Omwille van de drukke maand juni verschijnt er vandaag een EXTRA-INFO. Mogen we vragen om de belangrijke rubrieken ZEKER

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 7/2016-2017 Gelukkig 2017! In dit nummer: Gelukkig 2017 1 Welkom 1 Gedichtendag 1 Zammelse Toneelvrienden 1 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de OR 2 Als het kriebelt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Beste ouders, beste Springplankertjes, Hopelijk konden jullie genieten van een héérlijke vakantie en zijn jullie batterijtjes helemaal opgeladen om er stevig tegen aan te gaan

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2019

Infobrief juli en augustus 2019 Infobrief juli en augustus 2019 1. Rond 22 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2019 met alle praktische informatie voor maandag 2 september via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden

Nadere informatie

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk!

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! oktober 2013 editie nr. 27 Beste ouder(s), Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! Zegt de combinatie van een overheerlijke spaghetti (à volonté) en een dessertje u iets? Houd dan zeker

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Hang mij op het prikbord

Hang mij op het prikbord Hang mij op het prikbord Maandag 1 september 2O14: Dinsdag 2 september 2014: Woensdag 3 september 2014: inzetten. Donderdag 4 september 2014: Vrijdag 5 september 2014: Maandag 8 september 2014: Dinsdag

Nadere informatie

Het is herfstvakantie van 2 tot en met 6 november 2015: op 2 november is enkel Sloeber Geluwe open, de rest van de vakantie zijn alle Sloebers open.

Het is herfstvakantie van 2 tot en met 6 november 2015: op 2 november is enkel Sloeber Geluwe open, de rest van de vakantie zijn alle Sloebers open. Beste ouder(s), In ons Sloeberinfoblaadje van de maanden september en oktober willen we u info geven over het reilen en zeilen in het Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) Sloeber. We hopen dat iedereen

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2015-2016 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

DE BLOKKENDOOS. Op de kalender. Schoolteam Lagere. Schoolteam kleuters

DE BLOKKENDOOS. Op de kalender. Schoolteam Lagere. Schoolteam kleuters DE BLOKKENDOOS BSGO DE BLOKKENDOOS NIEUWSBRIEF September 2016 Op de kalender 01/09 19u Infoavond Kleuterschool 05/09 19u Infoavond Lagere school 09/09 Sportsnoepdag 16/09 Strapdag 16/09 Plantjesverkoop

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1 VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker 16 2550 Kontich Tel.: 03/457.10.15 e-mail: directie@sint montfort.be Kontich, 1 september 2017. Beste ouders, Een nieuw

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

Hier brandt de lamp! Projectweek rond TECHNIEK van maandag 7 mei t.e.m. woensdag 16 mei

Hier brandt de lamp! Projectweek rond TECHNIEK van maandag 7 mei t.e.m. woensdag 16 mei NI E U W S B R I E F 1 5 / 1 1-1 2 Hier brandt de lamp! De kleuterschool geeft ook op maandag 7 mei de aftrap van de techniekweek. Zij gaan de hele week werken rond bouwen. Bob de bouwer, kunnen we het

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF AUGUSTUS 2015

INFORMATIEBRIEF AUGUSTUS 2015 INFORMATIEBRIEF AUGUSTUS 2015 WEBSITE: http://julianaschool-sneek.nl EMAIL: js@palludara.nl Geachte ouders/verzorgers, Ook dit schooljaar hoop ik u middels Informatiebrieven op de hoogte te houden van

Nadere informatie

Het team van Jenaplanschool Het Kriebelhuis 2015-2016

Het team van Jenaplanschool Het Kriebelhuis 2015-2016 Kriebelnieuws Maand september 2015 Start schooljaar Hallo iedereen, Hopelijk hebben jullie kunnen genieten van een leuke en ontspannende vakantie! Een nieuw schooljaar is gestart en we willen bij deze

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2017

Activiteitenplanning Juni 2017 Activiteitenplanning Juni 2017 Do 1 NM: zwemmen Olifantjes- Vr 2 Besteldag soep Besteldag soep + warme maaltijd Speelplaats opruimen: 1B Za 3 Zo 4 Pinksteren Pinksteren Ma 5 Pinkstermaandag geen school

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

Overzicht activiteiten schooljaar

Overzicht activiteiten schooljaar Beste ouders, Hieronder kan u de data van de activiteiten terugvinden. Naast de data voor het huidige schooljaar, kan u ook van de meeste zaken reeds de data terugvinden voor de komende schooljaren. Op

Nadere informatie

Vrijdag 21 september Infoavond 18 september 2015

Vrijdag 21 september Infoavond 18 september 2015 Vrijdag 21 september 2007 Verloop infoavond Vrijdag 21 september 2007 1. Algemeen deel (ca. 20 min.) 2. Uitleg in de klassen 3. Drankje in de speelzaal Nieuws : vanuit de overheid Start M-decreet Meer

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 13

NIEUWS UIT DE SCHOOL 13 Vrijdag 23.10.2015 NIEUWS UIT DE SCHOOL 13 Jarigen maand juli, augustus en september op onze school. Heel wat jarigen te vieren in de maand september. De feestvarkens van de grote vakantie werden samen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Welkom. Oudercontact. Kids-ID? 12/

Nieuwsbrief. Welkom. Oudercontact. Kids-ID? 12/ 12/2018-2019 Nieuwsbrief Welkom Na een verdiende vakantie zijn de batterijen weer helemaal opgeladen om er tegenaan te gaan. We wensen onze kinderen zeer fijne en leerrijke weken toe! Voor de vakantie

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014 Kringgesprek Nummer 10 2013-2014 2014 Beste ouders, De voorbereidingen van de verhuizing naar het gebouw van SO De Piloot aan de Nieuwe Ommoordseweg 30 is in volle gang. Afgelopen vrijdag hebben juf Sanneke

Nadere informatie

WAARDENBURCHT IN ANDERLAND

WAARDENBURCHT IN ANDERLAND september 2016 WAARDENBURCHT IN ANDERLAND De vakantie is nog maar net voorbij en de hofhouding van kasteel Waardenburcht trekt er weer op uit. De keizerin van Anderland heeft immers heel wat problemen

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

Bijlagen. GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan 20 1000 Brussel

Bijlagen. GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan 20 1000 Brussel Bijlagen GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan 20 1000 Brussel Toedienen van medicatie Beste ouder(s) De laatste jaren wordt steeds meer aan het schoolpersoneel gevraagd om medicatie

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 21 februari 2013 De Binckhorst- St. Jan inside-out. Singer voorstelling Fly Away 13.30 14.30 uur Gr. 6, 7 en 8 Vergadering ouderraad

Nieuwsbrief 7 21 februari 2013 De Binckhorst- St. Jan inside-out. Singer voorstelling Fly Away 13.30 14.30 uur Gr. 6, 7 en 8 Vergadering ouderraad R.K. Basisschool De Binckhorst- St. Jan Eemnesserweg 17 1251 NA Laren tel: 035 5382501 Nieuwsbrief 7 21 februari 2013 De Binckhorst- St. Jan inside-out Kleine kalender Vrijdag 22 februari Zaterdag 23 februari

Nadere informatie

INFO. 25 augustus 2015

INFO. 25 augustus 2015 INFO 25 augustus 2015 Obs de Regenboog Algemeen De school is weer begonnen; de zomervakantie ligt alweer achter ons. Ik hoop dat iedereen fijne vakantieweken achter de rug heeft. Wij hebben er weer zin

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2011 2012 22 september t/m 5 oktober 2011. Nieuwsbrief nummer 1

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2011 2012 22 september t/m 5 oktober 2011. Nieuwsbrief nummer 1 Begin schooljaar Het schooljaar gaat maandag weer beginnen. Wij hopen dat u een goede vakantie heeft gehad en dat alle kinderen weer met veel plezier naar school gaan dit jaar. Dit schooljaar staat in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Doekoe-actie COOP. In dit nummer

Nieuwsbrief. Doekoe-actie COOP. In dit nummer JAARGANG 2014/2015 NUMMER 12 Nieuwsbrief 17 April 2015 Doekoe-actie COOP In dit nummer 1 Doekoe-actie COOP 2 Tentoonstelling DRU 70 jaar bevrijding 3 Hoofdluis 4 Uitnodiging Koningsdag Schutterij De Eendracht

Nadere informatie

Alle leerlingen geboren vanaf 2008, zijn verplicht tot de laatste dag van juni naar school te gaan

Alle leerlingen geboren vanaf 2008, zijn verplicht tot de laatste dag van juni naar school te gaan Antwerpen, 1 juni 2015 Alle leerlingen geboren vanaf 2008, zijn verplicht tot de laatste dag van juni naar school te gaan Beste ouders, De zomer is in zicht! Het afgelopen schooljaar stonden we stil bij

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

Beste ouders, beste kinderen,

Beste ouders, beste kinderen, Beste ouders, beste kinderen, Hebben jullie een leuke vakantie gehad? Dit is de 1 e nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. Elke maand krijg je een nieuwsbrief met daarin o.a. algemene informatie van de

Nadere informatie

INFOBROCHURE. Basisschool De Sprong. Burg. Philipslaan 78 3680 Maaseik. Voor leerlingen van 7 tot 12 jaar. Basisschool De Sprong

INFOBROCHURE. Basisschool De Sprong. Burg. Philipslaan 78 3680 Maaseik. Voor leerlingen van 7 tot 12 jaar. Basisschool De Sprong INFOBROCHURE Voor leerlingen van 7 tot 12 jaar Burg. Philipslaan 78 3680 Maaseik Contactgegevens Directie Linde Verstappen Secretariaat Wannes Machiels Telefoon Telefoon 089/56.04.81 089/56.04.82 Email

Nadere informatie

Begin van het nieuwe schooljaar

Begin van het nieuwe schooljaar Begin van het nieuwe schooljaar 2014 2015 - KLEUTERS - * Vrijdag 29 augustus 2014 Directie en personeel van de kleuterschool nodigen uw kleuter(s) en familie uit voor een eerste en aangename kennismaking

Nadere informatie

ZES STROKEN PER GEZIN SCHOOLJAAR

ZES STROKEN PER GEZIN SCHOOLJAAR ZES STROKEN PER GEZIN SCHOOLJAAR 2015-2016 Beste ouders, Mogen we vragen om de stroken 1, 2, 3 en 4 ingevuld & ondertekend terug te bezorgen aan de klasleerkracht vóór dinsdag 8 september 2015. Strook

Nadere informatie

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief December 2014 Babynieuws Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein Kerstkaarten Twenteranddictee Kerstfeest 18

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders ACTIVITEITENKALENDER voor ouders Einde schooljaar 2014 STEDELIJKE BASISSCHOOL TUILT Zoldersekiezel 86 3511 Hasselt tel. 011 25 17 57 e-mail: sbs.tuilt@hasselt.be www.sbstuilt.be Beste ouders, We zijn alweer

Nadere informatie