Teamnieuws Welkom Lora! Juf Tamara is bevallen en heeft haar dochtertje de naam Lora meegegeven. Een dikke proficiat aan de fiere ouders!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Teamnieuws Welkom Lora! Juf Tamara is bevallen en heeft haar dochtertje de naam Lora meegegeven. Een dikke proficiat aan de fiere ouders!"

Transcriptie

1 Nieuwsflits december 2015 Beste ouders, 2015 is bijna voorbij! Het wordt soms al vlug donker, honderden lichtjes fonkelen in struiken, bomen en op gebouwen. Volgens sommigen de mooiste en warmste tijd van het jaar alhoewel de temperaturen buiten dit af en toe toch tegenspreken. Op school hebben we in ieder geval al behoorlijk veel warmte ontvangen tijdens de voorbije grootoudersfeesten en de Rode Neuzen Dag. We hebben onze goede voornemens alvast klaar voor 2016 maar eerst gaan we nog even terugblikken naar wat de voorbije maanden leefde in onze school! Vooraleer met het schoolnieuws te starten verwelkomen we onze nieuwe Duizendpootrakkers! Van harte welkom aan: Amel, Noa, Femke, Jasper, Thibault en Tiago! Teamnieuws Welkom Lora! Juf Tamara is bevallen en heeft haar dochtertje de naam Lora meegegeven. Een dikke proficiat aan de fiere ouders! Acties voor het goede doel Rode Neuzen Dag Je kon er niet naast kijken 5/12/2015 Rode Neuzen Dag. Onder het motto Laten we eens lekker gek doen. vond de leerlingenraad dat we hier ook moesten aan deelnemen. We hielden onze Rode Neuzen Dag op school op vrijdag 4/12/2015. Hiervoor verkochten we maar liefst 180 Rode Neuzen! Een bedrag van 540 werd hiermee ingezameld. Op vrijdag kwam iedereen naar school in pyama met heel wat konijneneten. Bizar? En of! Omdat lachen gezond is, zeker voor de doelgroep van onze kinderen die het psychisch wat moeilijk hebben, deden we zo alvast onze duit in het zakje! En de dag sloten we af met een polonaise op het liedje van Bart Peeters: k Moet het niet weten konijneneten! Hopelijk heeft u ook vorig weekend de slotshow gezien op televisie. Hierin zaten een aantal pakkende getuigenissen die ons nogmaals lieten zien hoe belangrijk deze actie wel is voor onze jeugd. Maar één ding moeten we onthouden Lachen helpt! Sponsortocht Voor een betere wereld! Onze sponsortocht bracht maar liefst 3806 euro op! Dit bedrag werd integraal overgemaakt aan Artsen zonder Grenzen. Dit was de organisatie die door onze leerlingenraad werd uitgekozen! Schors, haksel, schors en nog maar eens haksel Onze oproep naar schors en haksel werd een groot succes! Eerst en vooral hebben we zelf de nodige boomschors aangekocht ter waarde van 1889 euro om onder onze speeltuigen te leggen en om in de kleutertuin te deponeren! Ondertussen voerden enkele ouders & grootouders enkele aanhangwagens en zakken gehakseld tuinafval aan. Deze moet momenteel nog vervoerd worden door onze werkman om onze Finse piste opnieuw te voorzien van een extra laag. En een niet onbelangrijk effect van onze oproep... Ik heb vanuit de gemeente een schrijven ontvangen dat we opnieuw gratis haksel kunnen ontvangen in de toekomst! Waarvoor dank aan onze bereidwillige ouder die dit in de gemeente heeft kunnen regelen!

2 Klasseboekjes De klasseboekjes verschenen weer naar goede gewoonte! Hiervoor dienen we een woordje van dank te richten aan de PR-groep van de oudervereniging! Enkele bemerkingen Mijn gegevens zijn niet correct? Ik sta alleen in het klasseboekje en mijn partner niet Bovenstaande bemerkingen zijn mogelijk! Dit betekent dat jouw gegevens niet correct staan in de gegevensdatabank van onze school of je hebt bij inschrijving enkel de toestemming gegeven tot publicatie van de gegevens van één ouder Neem dan even contact op met ons secretariaat en wij passen dit aan zodat de volgende editie (najaar 2016) de juiste gegevens bevat! Sponsoractie En de ouders van onze oudervereniging zijn actieve Duizendpoten! De voorbije weken trokken zij de streek rond om de nodige sponsors te zoeken voor onze schoolwerking! Voor 60 kan je jouw logo op onze onderlegger laten drukken of voor 60 kan je jouw reclameboodschap voor de aanvang van ons totaalspektakel laten projecteren! En als je een supersponsor wenst te worden kan je beide combinaties nemen voor 100! Er werden ook enkele sponsordossiers meegeven met de leerlingen aan de gezinnen waarvan we weten dat ze een zelfstandig beroep uitoefenen. Zonder verplichting uiteraard! Zijn we jou vergeten Neem het ons niet kwalijk. Stuur ons vlug een mailtje en ik bezorg nog een sponsordossiertje. Graag zouden we alle dossiers afsluiten half december zodat we de nodige drukwerken kunnen laten uitvoeren. In ieder geval bijzonder veel dank aan de sponsors en aan de leden van de oudervereniging die hiervoor op pad willen gaan! Lentefeest groep 1 In groep 1 houden de kinderen die niet-confessionele zedenleer volgen traditioneel hun lentefeest. De voorbije weken kregen we de datum door van dit feest en toen bleek dit samen te vallen met ons schoolfeestweekend! Een slechtere planning kon uiteraard niet. Aangezien dit feest vastgelegd werd door het Verbond van Dendermonde en ons schoolfeest vast ligt tussen de verhuringen van de zaal en de daaropvolgende toetsenperiode moesten we dus een keuze maken. Na een bevraging van de desbetreffende ouders hebben we de beslissing genomen, rekening houdend met de democratisch verkregen voorkeuren, dat we beide feesten op de voorziene ongelukkige data laten plaats vinden. De jongens en meisjes die op zondag hun lentefeest vieren, kunnen dan uiteraard op zaterdag aan het schoolfeest deelnemen. Twee feesten op één weekend, wellicht toch wel een zware dobber Januari Dubbele punten voor Bebat-batterijen! Op school zamelen we batterijen in! Tijdens de maand januari krijgen we dubbele punten voor onze batterijen die we ophalen! Dus verzamelen maar!

3 Hé mama, papa, vandaag zat ik bij de zorgjuf! Je zal het wellicht al eens hebben meegemaakt dat je Duizendpootrakker s avonds aan tafel meedeelt dat hij/zij vandaag bij de zorgjuf Marijke en/of Lin en/of Davina heeft gewerkt. En dan denk je als ouder direct Oei waarvoor is dat nu nodig Zou er iets aan de hand zijn? Neen hoor! Niets om je zorgen over te maken. Sedert het bewust samenvoegen van groep 1A en groep 1B hebben we twee halftijdse zorgjuffen ter beschikking. Deze zorgjuffen vullen de taak van de groepsleerkrachten aan. Dit kan zijn dat ze eens individueel, eens in groep met enkele leerlingen van de klas werken om de klaswerking te ondersteunen. Niks abnormaal dus. Deze wijze van werken is gewoon even wennen voor onze leerlingen en ouders. Wanneer het zorgteam wel op regelmatige basis, gespreid over meerdere weken, gaat werken met uw kind om een specifiek probleem aan te pakken dan wordt u hier steeds vooraf van op de hoogte gebracht. Deze hulplijn komt er dan pas na gezamenlijk overleg, meestal in aanwezigheid of gestuurd door onze zorgcoördinator. Crea Creatief Creatiever Creatiefst Creagroep van onze oudervereniging! Onze crea-groep zorgde ook dit schooljaar weer voor een wondermooie kerstboom! Op zaterdagvoormiddag 28 november kwamen ze met een aantal ouders samen! De kinderen, die zich vooraf hadden ingeschreven, hebben onder de deskundige leiding van het crea-team hard gewerkt. Met een prachtige boom als eindresultaat! We kunnen weer enkele weken genieten van alle pracht en praal! Huistaken wat doen we ermee? Beste ouders, als team vragen we om dagelijks de agenda, het kleuterdagboekje in te kijken en te handtekenen op de daarvoor voorziene plaats. Dit is een belangrijk gegeven aangezien we samen willen werken aan de opvoeding van onze kinderen. En samenwerken, communiceren daarvoor hebben we onze agenda en het kleuterdagboekje in het leven geroepen. Bij onze kleinere mannen is dit de weekbrief, bij onze oudere leerlingen verwachten we dat ze de nodige weekinhoud zelf dagelijks kunnen overbrengen indien gewenst. Huistaken zien wij als school als minimale opdracht. 30-tal minuten is voldoende! Huistaken gebruiken wij voornamelijk om onze leerlingen nog eens een extra oefenbeurt te geven (groep 1 lezen, groep 2 de tafels, groep 5 Frans). In de klasgroepen 1,2, en 5 zijn dit dan ook dagelijkse opdrachten die ook van u als ouder enige tijd en inspanning vergen. Voor de resterende huistaken voorzien wij een gemiddelde duur van 30 en dit op maandag, dinsdag en donderdag. Hierdoor vrijwaren wij woensdagnamiddag en het weekend die meestal al druk bezet zijn bij de meeste gezinnen.

4 Maar huistaken in de hogere klasgroepen worden voornamelijk gebruikt om te leren plannen! Taken op voorhand meegeven met een deadline! De leerling kan dan zelf beslissen wanneer hij/zij deze zal uitvoeren. En dit kan wel af en toe eens tot problemen leiden bij enkele leerlingen. Maar al doende leert men en ook leren plannen moet men leren. Dit is een bewuste keuze die we als schoolteam hebben gemaakt. We willen onze kinderen naschools niet overbelasten maar we willen hen zeker wel de nodige vaardigheden bijbrengen om te leren plannen en om te leren grotere leerstofgehelen, opdrachtgehelen te verwerken. Een goede voorbereiding op het vervolgonderwijs na de basisschool vereist ook hier het aanleren van een goede werkhouding, zowel op school als thuis. Als schoolteam proberen we hier begripsvol, streng en rechtvaardig in te zijn! Huistaken wat ondersteunen vanuit de school? Dat kan! Op maandag, dinsdag en donderdag houden we onze naschoolse studie open, onder begeleiding van Juf Kirsten. Pantoffels in de lagere afdeling De schoenenrekjes staan weer in de gangen van de lagere afdeling. Dit maakt deel uit van ons wintergevoel in De Duizendpootrakkers. Warme droge voeten en een makkelijker onderhoud van de klaslokalen zijn de dankbare neveneffecten van deze huiselijke maatregel! Verkeer op school bronzen medaille Dankzij onze verkeerswerking in onze school hebben we de voorbije maand een bordje ontvangen bronzen medaille. Dit bordje gaan we binnenkort bij de overige trofeeën hangen aan de muur tegenover onze voor- en naschoolse opvang. Hiervoor namen we het voorbije schooljaar deel aan verscheidene acties zoals Het grote fietsexamen, de grote verkeerstoets en het grote voetgangersexamen! Wens je als ouder mee te werken als verkeersouder, geef dan een seintje. Wat kan dit inhouden? Meegaan op verkeersuitstap, mee begeleiden van een klasgroep naar het verkeerspark, mee helpen een parcours uitstippelen, begeleiden, deel nemen aan het verkeersplatform, de verkeersadviesraad in de gemeente, enz. En wie weet naast een bronzen medaille zal er ook wel nog zilver en goud bestaan een uitdaging! Wist je dat onze oudervereniging ook is afgevaardigd in de Verkeersadviesraad van de gemeente Opwijk en in het verkeersplatform Amigo?

5 Respecteer de schooluren aub! Met het sluiten van de schoolpoorten tijdens de lesuren merken we dat er toch heel wat ouders te laat de kinderen naar school brengen. Ja en zelfs dagelijks te vroeg uit de klas komen halen. Daarom wil ik langs deze weg nog eens uitdrukkelijk vragen om onze lestijden te respecteren! We starten te 8u40 en stoppen te 12u15! We herbeginnen te 13u30 en stoppen te 15u30. Geef dit ook zo door aan de grootouders indien zij voor het transport zorgen! Bij het te laat komen of het vroegtijdig vertrek wordt de klaswerking telkens gestoord! Daarom vragen wij aan iedereen om zeker het nodige respect op te brengen voor de leerkracht en de kinderen en dus ook de lestijden zeer nauwgezet te volgen. Waarvoor dank! Nieuw en toch niet nieuw! (?) Met regelmaat vernieuwen grote bedrijven hun computermateriaal. Wanneer dit gebeurt, dan zijn deze toestellen meestal nog goed bruikbaar voor een basisschool. Zo vernieuwde De Watergroep ook recent zijn computerpark en dankzij een gouden tip van een ouder die in De Watergroep werkt, konden wij genieten van dit aanbod. Wij betaalden een bijzonder kleine vergoeding en gingen de toestellen zelf ophalen in Brussel. 32 toestellen aan 10 euro per stuk! Een echt koopje! En wij zijn reuzeblij! Momenteel moeten we er nog de nodige software op plaatsen en deze toestellen gaan dan weldra de verouderde pc s in de klassen van de lagere afdeling vervangen! Dank u wel! Tabletsproject in de lagere afdeling En ze zijn in gebruik! 17 tablets met dank aan de oudervereniging voor de aankoop en aan Cera voor de gedeeltelijke sponsoring ervan!

6 De warme maaltijden behouden ja / neen Enkele weken terug kreeg elke ouder een vragenlijst mee om even te polsen hoe belangrijk de warme maaltijden wel zijn op onze school. De titel koken kost geld dekt dan ook de volledige lading van het huidige probleem. Er zijn gewoon te weinig leerlingen die aan de warme maaltijden op regelmatige basis deelnemen om onze vaste kosten te dekken! Om iedereen een idee te geven wat een keuken voor onze basisschool kost, hebben we de volledige gedetailleerde berekening gemaakt van het jaar De totale jaarkost van de keuken ligt op euro. (De totale kost voeding bedraagt amper 17614, dit is nog niet eens de helft van de totale kost!!!) De totale jaarinkomsten bedragen euro. Dit betekent concreet een tekort op jaarbasis aan inkomsten van 6661! De ouderbevraging leverde enkele leerrijke conclusies op: (De onderstaande stellingen geven de conclusie weer per gestelde vraag / onderdeel.) 1. Leerlingen die altijd warm blijven eten zijn akkoord met de voorgestelde prijsverhoging. 2. Leerlingen die soms warm blijven eten zijn grosso modo akkoord met de voorgestelde prijsverhoging. 3. Leerlingen die soep blijven eten zijn akkoord met de voorgestelde prijsverhoging. 4. De prijsstijging kan in de lagere afdeling een lichte daling van het aantal eters tot gevolg hebben. Bij de kleuters is deze daling te verwaarlozen. 5. De keuken definitief sluiten heeft geen impact op de leerlingencijfers. Advies van het team: keuken behouden tot zolang het financieel te verantwoorden blijft. Advies schoolraad: keuken behouden tot zolang het financieel te verantwoorden blijft. Er is heel wat rekenwerk en denkwerk aan te pas gekomen en dit in combinatie met de geleverde antwoorden op de ouderbevraging zal dit wellicht leiden tot het behoud van de keuken voor het volledige kalenderjaar 2016! Waar halen we dan maar even die 6661 tevoorschijn? Volgende ingrepen zitten in het pakket: - alle inkomsten van de verhuringen op school in de keukenwerking stoppen - de dagprijs van onze verhuringen verhogen met 50 - de soepprijs verhogen van 0,60 naar 1 per dag. (onbeperkt soep nemen) - alle maaltijden op school verkopen aan 5 Dit betekent concreet dat iedereen betaalt voor dezelfde aangeboden dienst en niet voor de opgepeuzelde hoeveelheid. Kleuters betalen 1 meer, de lagere afdeling behoudt de huidige prijs van 5 Op een volledige schoolloopbaan in de lagere school betekent dit dus een prijsstijging gedurende 4 van de 10 jaren.

7 Elk jaar gaan we wel deze oefening opnieuw dienen te maken om te zien of we onze keuken effectief open kunnen houden! Maar! Het volledig financieel plan tot behoud van onze warme keuken kan maar pas in voege treden wanneer onze Scholengroep / Raad Van Bestuur hier zijn akkoord over geeft. (De prijzen werden ooit door onze Raad Van Bestuur vast gelegd.) En deze beslissing is tot op heden nog niet genomen. Dus blijft de keuken voorlopig nog open met dezelfde prijzen zoals in 2015! Een eventuele prijsstijging na akkoord van de Scholengroep en onze Raad Van Bestuur zal pas ten vroegste ingaan na de Paasvakantie of mogelijks zelfs maar op 1 september! De keuken zomaar sluiten midden in het schooljaar, gaan we zeker en vast niet doorvoeren. In het slechtste geval zou een sluiting wel mogelijk zijn op 1/9/2016. Dus eigenlijk op dit ogenblik toch wel nog goed nieuws! De keukenwerking blijft behouden en voorlopig worden er voor de maaltijden en soepen geen prijsstijgingen doorgevoerd! Wordt zeker vervolgd! Ouderbevraging Onze driejaarlijkse ouderbevraging werd ook de voorbije weken doorgevoerd. En tot bijzonder grote tevredenheid van ons gehele schoolteam waren deze resultaten hier uitermate positief! De meest positieve punten die naar boven kwamen: - We delen als school regelmatig mee wat we doen. (kleuter + lagere) - Ouders zijn tevreden over wat de kinderen leren op school. (kleuter + lagere) - Ouders zijn welkom op school. (kleuter) - De directeur is bereikbaar en behulpzaam. (lagere) - De kinderen kennen de afspraken die op school gelden. (lagere) De negatieve punten die naar boven komen: - De schoolomgeving is niet verkeersveilig! (kleuter + lagere) - Kinderen kunnen hun huiswerk niet alleen maken. Het is nu de bedoeling om onze negatieve punten zo goed als mogelijk aan te pakken. Wat betreft de verkeersveilige schoolomgeving werken we hiervoor samen met de politie, de Gemeente Opwijk, de verkeersadviesraad en het verkeersplatform Amigo. In de laatste twee overlegorganen is onze oudervereniging zelfs afgevaardigd! Wat betreft onze huistakenwerking op school, kan je in deze nieuwsbrief al een eerste visietekst terug vinden. Aan alle ouders een woordje van dank voor het invullen van deze enquête!

8 Extra comfort voor onze eigen feesten en verhuringen! De voorbije weken heeft Dirk, onze werkman niet stil gezeten! In onze toogruimte heeft hij alle koelkasten en diepvriezers op wieltjes geplaatst en bovendien een volledige nieuwe toog in elkaar gezet. Met een goedkeurende blik zag hij achteraf dat daar echt alles wel op wieltjes liep! Om het comfort voor onze verhuringen nog te vergroten hebben we dan ook een warmwaterboiler geplaatst en de stopcontacten allemaal reglementair laten plaatsen. Op deze wijze kan ook onze poetsploeg warm water nemen in de grote zaal. Aan de buitendeur van onze keuken werd opnieuw een grote spot geplaatst die de donkere ochtend en nacht weer wat kan verlichten. Wist u dat je de zaal ook kan huren voor een trouwfeest, familiefeest of dergelijke? Kijk gerust eens op onze website! En wij zoeken en verzamelen op school ook nog steeds: Spelmateriaal Ruim je het oude speelgoed op van je kinderen? Gooi niets weg, wij kunnen het misschien nog in één van onze klassen of in de voor- en naschoolse opvang gebruiken. Geef het gerust af op school. Indien wijzelf het niet kunnen gebruiken bezorgen we dit materiaal aan het goede doel. Knutselmateriaal kroonkurkjes, schelpjes, kralen (hout en plastiek), din A4 papier in alle kleuren, wasknijpers, pomponnetjes, Koperen muntjes en muntjes van 10 en 20 cent om een megagroot munttapijt tijdens onze Kom Op Tegen Kanker - actie van 2017 te leggen! -> Secretariaat! Werktuigen voor de kinderen om in de zintuigentuin te werken. Heb je nog een harkje, een spade of een schop te veel thuis? Schenk ze aan onze Natuurrakkers! Deze zullen zo gelukkig zijn dat ze hiermee de handen uit de mouwen kunnen steken! Afval voorkomen is top! Afval selectief inzamelen is noodzakelijk voor het milieu! Om dit selectief inzamelen te stimuleren ontvangt de school steeds sport- en spelmateriaal in ruil voor de ophaling. Batterijen in allerlei vormen -> in de witte kast rechtover ons secretariaat. Inktpatronen uit printers (inkt- en tonercartridges). (-> de witte kast) GSM-toestelletjes verouderd of stuk? Breng ze binnen! (-> de witte kast) Dopjes plastic dopjes van drankflessen. Deze inzamelactie in samenwerking met de gemeente Opwijk gaat volledig ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Het inzamelpunt in onze school situeert zich eveneens in de witte kast rechtover ons secretariaat Beste ouder, het laatste blad houden we gereserveerd voor de activiteitenkalender om op een vast plaatsje thuis op te hangen. Met vriendelijke groeten, Namens het team van De Duizendpootrakkers, Meester Jo

9 Activiteitenkalender Data onder voorbehoud! Actuele versie te raadplegen op! December 09/12/2015 L6 1 ste les van het MEGA-project gegeven door de politie AMOW I-L6 Een Kerstige Kerst in onze naschoolse opvang! 10/12/2015 L2 Zwemmen 14/12/2015 Tutti Frutti - fruitproject 16/12/2015 I-L6 We wish you a merry Christmas in onze naschoolse opvang! 17/12/2015 L2 Zwemmen L3 Animatiebezoek in De Oase I- L6 Boekenbeurs open vanaf 11u00 tot 20u00 Ouderavond kleuterafdeling + lagere afdeling Trefpunt oudervereniging met frietjes Verloren kledij op het podium in de grote zaal! 18/12/2015 Kerstfeestje in alle klasgroepen! Openschooldag! Rondleiding start stipt te 9u00. 19/12/ /01/2016 Kerstvakantie! Januari 04/01/2016 Instapdag voor onze jongste Duizendpootrakkertjes Tutti Frutti fruitproject 06/01/2016 I-L6 Surpriseparty in de naschoolse opvang! 07/01/2016 L3 Zwemmen Verkeer: Suske en Wiske 30 laat je leven! 11/01/2016 Tutti Frutti - fruitproject 12/01/2016 L5+L6 Informatieve avond: Wat na groep 6? 13/01/2016 I-L6 Vurig werk in de naschoolse opvang! 14/01/2016 Wafelenbak! L3 Zwemmen 18/01/2016 Tutti Frutti - fruitproject 19/01/2016 L6 Naar Egypte! 20/01/2016 Facultatieve verlofdag 21/01/2016 L3 Zwemmen L4 Animatiebezoek De Oase 22/01/2016 I-L6 Ontbijt op school samen met ouders / grootouders / 25/01/2016 K3 Informatieve avond: Op naar groep 1! 25/01/2016 Tutti Frutti - fruitproject 26/01/2016 L3-L6 Toneelvoorstelling Billy the kid 27/01/2016 L1-L6 Damiaanactie informatieve voormiddag I-K3 Music Maestro in de naschoolse opvang! 28/01/2016 L1+L2 Bezoek aan de carnavalswerkhallen te Aalst L4 Zwemmen 29/01/2016 Openschooldag! Rondleiding start stipt te 9u00 Oudervereniging Nieuwjaarsetentje in Het Notelaarshof Vakantiedagen voor het volledige schooljaar vergeten? Schoolwebsite -> Kalender -> Vakantie en verlofdagen

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

Nieuwsflits september 2014

Nieuwsflits september 2014 Nieuwsflits september 2014 Beste ouders, De grote vakantie is definitief voorbij! Een trieste zomervakantie wat het weer betrof maar dan hebben wij de extra taak erbij gekregen om het zonnetje weer in

Nadere informatie

Bijzondere Leermeesters Levensbeschouwelijke Vakken: Juf Regine, Juf Kathy, Juf Ammoun, Juf Bea.

Bijzondere Leermeesters Levensbeschouwelijke Vakken: Juf Regine, Juf Kathy, Juf Ammoun, Juf Bea. Nieuwsflits oktober 2015 Beste ouders, De eerste schoolmaand is reeds voorbij! Ondertussen is er al heel wat gebeurd op school en hebben we heel wat plannen gemaakt om dit nieuwe schooljaar mee te vullen!

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. SEPTEMBER Beste ouders Na een zonovergoten vakantie

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders,

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er terug op de lente doet verwoede pogingen om, om de hoek te piepen en ook bij ons op school bruist het

Nadere informatie

Vooraleer met het schoolnieuws te starten verwelkomen we onze nieuwe Duizendpootrakkers! Van harte welkom aan: Jamila, Kessy, Eline en Julie

Vooraleer met het schoolnieuws te starten verwelkomen we onze nieuwe Duizendpootrakkers! Van harte welkom aan: Jamila, Kessy, Eline en Julie Nieuwsflits januari 2015 Beste ouders, Zolang de maand januari duurt mag je nieuwjaarswensen rondsturen. En met deze nieuwsflits doen we dat dus nog eens een extra keertje! We wensen iedereen een superleuk

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!!

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!! Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 16/2012-2013 Week van de goeiedag In dit nummer: Misschien heb je het al gehoord op tv of op de radio maar de week van 21 tot 27 mei is omgetoverd tot week

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school.

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Geachte ouders, Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Zoals vorige jaren heeft het team dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Dinsdag, 1 september 2015 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015 Lea Dasbergschool Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896 www.leadasbergschool.nl info@leadasbergschool.nl Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017 NIEUWSBRIEF Schooljaar 16-17 31 maart 2017 De ooievaar Warre Torremans (0KO) werd op 18 maart grote broer van Stan. Proficiat aan Warre en de trotse ouders! Nieuw logo De stad Geel heeft sinds kort een

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE OUDERRAAD Januari 2015

NIEUWS VAN DE OUDERRAAD Januari 2015 NIEUWS VAN DE OUDERRAAD Januari 2015 http://godsheide.kt-scholengroep.be BESTE WENSEN Tot eind januari mag je blijkbaar nog Gelukkig Nieuwjaar wensen. Dat willen wij, de ouderraad, via deze weg ook dit

Nadere informatie

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017 OOK JIJ TELT Nieuwsbrief eind juni 07 Basisschool De Krekel, Kattestraat 950 Haaltert, 05/ 8 0 79 Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat 5 90 Mere, 05/ 8 59 7 www.dekrekel-degrasspriet.be Vakantiedagen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag NIEUWSBRIEF SBS Winkelomheide Schooljaar 2018-2019 19 december 18 Editie 5 GELUK ligt tussen wat was en wat komt Kijk om je heen VIER wat nu is & zoek in elk moment iets ONVERGETELIJKS Een gelukkig 2019!

Nadere informatie

BASISSCHOOL MAATJES. MAATJES-NIEUWS april G.B.S. Maatjes Nieuwmoer

BASISSCHOOL MAATJES. MAATJES-NIEUWS april G.B.S. Maatjes Nieuwmoer BASISSCHOOL MAATJES Woordje van de directeur, Beste Maatjes, Bijna paasvakantie hé! Twee weken de tijd om te rusten, te ravotten, op de Nieuwmoer. Iedereen snakt zo naar een warm lentezonnetje Hopelijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 5 november Dinsdag 6 november Donderdag 9 november NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Agenda november 2018

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Wetboek van Schatjesland

Wetboek van Schatjesland Wetboek van Schatjesland Als je aardig kan zijn Dan is dat reuzefijn Alsof een kleurig lint mij aan jou verbindt maar als je scheldt dan ben je geen held en liggen we overhoop in een dikke knoop die je

Nadere informatie

VRAGEN STAAT VRIJ NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP

VRAGEN STAAT VRIJ NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP NIEUWS BRIEF 2011 02 16 NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP Nieuws uit de oudste kleutergroep.. Om de voorbije week kort samen te vatten is er maar 1 woord nodig! FEEST FEEST en nog eens FEEST. Er werden

Nadere informatie

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR Maandbrief mei 2016 schooljaar 2015-2016 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be De vakantiedagen voor onze school in mei Woensdag 4 mei, donderdag

Nadere informatie

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief:

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek Solveldweg 8B 3384 Wever Nieuwsbrief april Beste ouders Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: BEZOEK

Nadere informatie

TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie

TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie NIEUWSBRIEF GVB OOSTNIEUWKERKE TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie Beste ouder, De voorbije weken was er opnieuw heel wat te beleven op onze school. In de loopbrug in Westrozebeke blikken we

Nadere informatie

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk!

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! oktober 2013 editie nr. 27 Beste ouder(s), Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! Zegt de combinatie van een overheerlijke spaghetti (à volonté) en een dessertje u iets? Houd dan zeker

Nadere informatie

Nieuwsflits mei 2015. Ringlaan 2 1745 Opwijk tel. 052 35 56 16 info@duizendpootrakkers.net www.duizendpootrakkers.net

Nieuwsflits mei 2015. Ringlaan 2 1745 Opwijk tel. 052 35 56 16 info@duizendpootrakkers.net www.duizendpootrakkers.net Nieuwsflits mei 2015 Beste ouders, Sedert onze vorige nieuwsbrief is er al heel wat gebeurd op onze school. Dus meer dan tijd dat we even een stand van zaken opmaken en nog even vooruit blikken naar wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017 VBS Klim-Op Kerkkouterstraat 58 9520 Bavegem Tel * Fax 09 362 98 03 directie.bavegem@vbhoutembavegem.be RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017 Samen met onze maandelijkse nieuwsbrief WegWijs

Nadere informatie

Klaverblad. Een kleurrijke school in een groene oase waar elk kind wordt gekoesterd LET OP!

Klaverblad. Een kleurrijke school in een groene oase waar elk kind wordt gekoesterd LET OP! O K T O B E R 2 0 1 5 Het Klaverblad Een kleurrijke school in een groene oase waar elk kind wordt gekoesterd Wist je dat: We iets kunnen verdienen met afvalmateriaal. Ook dit jaar gaan we recycleren! Welkom

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 7/2016-2017 Gelukkig 2017! In dit nummer: Gelukkig 2017 1 Welkom 1 Gedichtendag 1 Zammelse Toneelvrienden 1 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de OR 2 Als het kriebelt

Nadere informatie

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016)

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016) Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be 1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016)

Nadere informatie

We verwelkomen ook Astrid die onze poetsploeg komt versterken zolang Patricia afwezig blijft. Welkom Astrid!

We verwelkomen ook Astrid die onze poetsploeg komt versterken zolang Patricia afwezig blijft. Welkom Astrid! Nieuwsflits april 2017 Beste ouders, De voorbije maanden was een meer dan actieve periode in onze school! Deze nieuwsbrief geeft je een overzicht van de voorbije periode maar ook een voorsmaakje van wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Welkom. Oudercontact. Kids-ID? 12/

Nieuwsbrief. Welkom. Oudercontact. Kids-ID? 12/ 12/2018-2019 Nieuwsbrief Welkom Na een verdiende vakantie zijn de batterijen weer helemaal opgeladen om er tegenaan te gaan. We wensen onze kinderen zeer fijne en leerrijke weken toe! Voor de vakantie

Nadere informatie

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen!

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen! Harpflash 8 november 2013 2013 is het jaar van het voorlezen! Daarom en om leesplezier bij jong en oud te bevorderen organiseren wij volgende week (van 12 t.e.m. 15 november) een heuse voorleesweek! Tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2016 ICO. Thema van de maand februari:

Nieuwsbrief februari 2016 ICO. Thema van de maand februari: Nieuwsbrief februari 2016 ICO Thema van de maand februari: Gedurende de maand februari schenken we extra aandacht aan ons klimaat. In februari hebben we telkens de dikke truiendag waar we als school aan

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool

Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Project: verkeer & klimaat

Project: verkeer & klimaat klaverblad mei Project: verkeer & klimaat Op 28 april hebben we onze projectweek rond verkeer en het klimaat afgesloten. Fozzie heeft onze kinderen uitgedaagd om een groene verkeersexpert te worden. Onze

Nadere informatie

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015.

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015. BETREFT : Inschrijven voor het schooljaar 2015 2016 Enkel voor nieuwe kleuters en leerlingen Beste ouders, Sinds het schooljaar 2013-2014 zijn scholen gebonden aan de inschrijvingsregels uit het decreet

Nadere informatie

Bevindingen huiswerkenquête schooljaar 2013-2014

Bevindingen huiswerkenquête schooljaar 2013-2014 Bevindingen huiswerkenquête schooljaar 2013-2014 1. Resultaten ouderbevraging 1. De meest voorgekomen antwoorden zijn: - Het inoefenen van geziene leerstof. - Het is een vorm van controle door en voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 Agenda december 2017 Vrijdag 1 december Dinsdag 5 december Donderdag 7 december

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief april. Nieuws uit de schoolwerking. Sint-Gregoriuscollege

Nieuwsbrief april. Nieuws uit de schoolwerking. Sint-Gregoriuscollege Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief april Na de workshops organiseren we opnieuw een heerlijke barbecue. Inschrijven is tot en met woensdag 8 mei mogelijk. In de namiddag gaat er vanaf 14u30 een vrij podium

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015 Schooljaar 2014-2015 Volgnummer: 13 In dit nummer: 1. Nieuwsbrieven lezen blijft belangrijk 2. Laatste schooldag 3. Mogelijke wijziging schooluren 4. Huwelijken 5. Schoolreizen 6. we betuigen ons medelen

Nadere informatie

29 september lagere school op stap!

29 september lagere school op stap! Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 2/207-208 Autoluwe schooldag Maand september Kaketoe: relaties In dit nummer: Autoluwe schooldag Lagere school op stap Kleuters sporten zich fit! Op zoek naar 2 Nieuws

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 september 2017

Nieuwsbrief 28 september 2017 Geen school Nieuwsbrief 28 september 2017 Vrijdag 29 september is er géén school wegens facultatieve verlofdag. Woensdag 11 oktober is er géén school wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2019

Infobrief juli en augustus 2019 Infobrief juli en augustus 2019 1. Rond 22 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2019 met alle praktische informatie voor maandag 2 september via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden

Nadere informatie

Nieuwsflits september Beste ouders,

Nieuwsflits september Beste ouders, Beste ouders, Nieuwsflits september 2016 Onze school draait weer op volle toeren! De vakantieverhalen zijn verteld, de herhalingsoefeningen zijn voorbij Ieder heeft zijn plekje terug gevonden. Onze Duizendpootrakkers

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede!

WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede! WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede! Je hebt gekozen voor een boeiende opleiding, maar ook met veel engagement. Je zal er veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2016 ICO. Thema van de maand april: Een kind van de wereld

Nieuwsbrief april 2016 ICO. Thema van de maand april: Een kind van de wereld Nieuwsbrief april 2016 ICO Thema van de maand april: Een kind van de wereld Gedurende de maand april en mei zullen we handelen rond wereldburgerschap. Enkele leerkrachten volgen hieromtrent een reeks opleidingen.

Nadere informatie

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen,

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen, herfst 17 0m even bij stil te staan Woordje van de directie Beste ouders en kinderen, Het lijkt alsof we nog maar net gestart zijn en de herfstvakantie staat al voor de deur. Welverdiend, want alle kinderen

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek bij ouders 2014. BSGO De Linde

Tevredenheidsonderzoek bij ouders 2014. BSGO De Linde Tevredenheidsonderzoek bij ouders 2014 BSGO De Linde Algemeen Algemeen 2014 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Positief Neutraal Negatief ENT 91,49% 2,13% 6,38% SG-ENT 87,34% 4,64% 8,02% Algemeen 2014 vs 2012 10 9 8

Nadere informatie

WELKOM op onze school.

WELKOM op onze school. 16 de jaargang nr. 1 maandag, 5 september 2016 Groot worden verstandig(er) worden kennis opdoen ervaring verwerven dit alles gaat niet vanzelf. daarom WELKOM op onze school. We gaan er samen tegenaan!

Nadere informatie

Dag kinderen, om jullie weer te zien! Deze krant staat volledig in het teken van! Het voorbije schooljaar zat vol toffe momenten.

Dag kinderen, om jullie weer te zien! Deze krant staat volledig in het teken van! Het voorbije schooljaar zat vol toffe momenten. Dag kinderen, om jullie weer te zien! Deze krant staat volledig in het teken van! Het voorbije schooljaar zat vol toffe momenten. Lezen en kijken maar 1 Het schooljaar van in beeld gebracht. Januari -

Nadere informatie

5 woe GEEN SCHOOL wegens lokale vrije dag. 11 di ICT lessen voor 2de en 3de graad. 13 do grootoudersfeest. 16 zon 11 uur aperitiefoptreden

5 woe GEEN SCHOOL wegens lokale vrije dag. 11 di ICT lessen voor 2de en 3de graad. 13 do grootoudersfeest. 16 zon 11 uur aperitiefoptreden Nieuwsbrief 30 september 2016 Beste ouders, We zijn al een maand verder. Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 4 di Mondiale dag voor L4 5 woe GEEN SCHOOL wegens lokale vrije dag 7 vrij

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2017 ICO. thema van de maand februari: Een warm hart voor iedereen

Nieuwsbrief februari 2017 ICO. thema van de maand februari: Een warm hart voor iedereen Nieuwsbrief februari 2017 ICO thema van de maand februari: Een warm hart voor iedereen We doen het veel te weinig. Het ligt niet in onze cultuur. Maar toch is het zo belangrijk om complimenten te geven.

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens Nieuwsflits 15 oktober 2015 Kalender: Agenda: 16 oktober t/m 23 oktober: Herfstvakantie vrijdag 23 oktober: Houtdorp vrijdag 23 oktober: Multisportevent 1 november: Peuter/kleuterkerk Maandag 2 november:

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

Brengen en halen met de auto

Brengen en halen met de auto obs De Spiegel Brikstraat 6 1503 BK Zaandam 075-6164781 info@obsdespiegel.org www.obsdespiegel.org schooljaar 2014 2015 9 januari 2015 Belangrijke data: AGENDA woe 14 januari 9.00 10.30 uur VVE-thuis Do.

Nadere informatie

Ons huiswerkbeleid. Wij vinden huiswerk belangrijk, omdat het

Ons huiswerkbeleid. Wij vinden huiswerk belangrijk, omdat het Ons huiswerkbeleid De leerlingen zijn een groot deel van de dag actief op school; met huiswerk willen we de ouders op de hoogte houden van datgene waarmee de kinderen in de klas bezig zijn. Huiswerk vormt

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar. Hier afknippen a.u.b.

VERKEER. Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar. Hier afknippen a.u.b. Klaverblad Juni VERKEER Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar Op donderdag 15 juni is het fietsexamen voor de leerlingen van het 6de leerjaar. Om alles vlot te laten verlopen

Nadere informatie

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE Lichtervelde, 16 augustus 2017 Geachte ouder(s) Beste leerling van het eerste jaar Nu de vakantie al ruim over de helft is, moeten we toch al even denken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

HEB JE HUISWERK VANDAAG?

HEB JE HUISWERK VANDAAG? BLAD 1 HEB JE HUISWERK VANDAAG? Je kind moet thuis werken voor school. In de agenda kan je kijken wat je kind moet doen. Wat moet je doen? 1 Maak oefening 1 op blad 2: Wat doet je kind na de school? 2

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Kerkje. Beste ouders van groep 4/5 en 6,.. en beste ouders van groep 7 en 8,

Kerkje. Beste ouders van groep 4/5 en 6,.. en beste ouders van groep 7 en 8, OEC. BASISSCHOOL t Prisma locatie Overwhere GASINJETSTRAAT 1-3 1442 WN PURMEREND TEL 0299 421982 Email:locatieoverwhere@prismapurmerend.nl Website : www. prismapurmerend.nl Wat vindt u onder andere in

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO ALG 09 - /5-09-203 BO Hoofdzetel Locatie buitenschoolse opvang: Essen Kapellen Brecht Hofstraat 4 Kapelsestraat 37 Leopoldstraat 5 290 Essen 2950 Kapellen 2960 St Lenaarts 03/664.87.23 GSM 0470 0 80 55

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 14/2012-2013 Fijne start 3de trimester! In dit nummer: Nieuws administratie Interessante informatie: - 29/4: Evacuatieoefening - 1/5: geen school - 8/5 t.e.m.12/5:

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 7 Datum: 11-12-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, In deze nieuwsbrief een update over de overgang van groep 8 kinderen naar het voortgezet onderwijs (VO), een terugblik op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief april - mei 2018

Nieuwsbrief april - mei 2018 Nieuwsbrief april - mei 2018 Beste ouder(s), Het derde en laatste trimester van dit schooljaar is alweer van start gegaan. Maar enkele maanden meer en dan maken we plaats voor de grote vakantie. Maar er

Nadere informatie

Uittreksel verkorte versie schoolreglement

Uittreksel verkorte versie schoolreglement Uittreksel verkorte versie schoolreglement Beste ouders, Deze bijlage is een uittreksel, met de meeste praktische afspraken die op onze school toegepast worden, uit het volledige schoolreglement van onze

Nadere informatie

Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 2018

Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 2018 Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 018 Enkele weken geleden kreeg u van ons de vraag een tevredenheidsenquête in te vullen. Met deze enquête wilden wij de stem van de ouders laten spreken: hoe tevreden

Nadere informatie

ADVENT Hoe maken wij tijd vrij om te dromen van vrede en hoe hebben we

ADVENT Hoe maken wij tijd vrij om te dromen van vrede en hoe hebben we Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015 Workshops 2de leerjaar rond thema De Sint! ADVENT Hoe maken wij tijd vrij om te

Nadere informatie

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen.

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. Kringgesprek Vanavond afscheid van Juf Nielza Wijks! op 20 december rond 18.30 uur Nummer 8 2012-2013 2013 Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. ruim

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd.

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd. GO! Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be 1. De eindtoetsen zijn in zicht STUDEREN - Herhalen Dit is wellicht de eenvoudigste

Nadere informatie

Donker weer licht aan!. 1

Donker weer licht aan!. 1 10/2018-2019 Nieuwsbrief Op naar de sneeuw! Aanstaande donderdag, 31/1, gaat de lagere school naar de sneeuw in Weywertz. Onze jongens en meisjes van 5-6Lo zullen kunnen langlaufen en onze jongens en meisjes

Nadere informatie

D R U P P E L S G E W I J S

D R U P P E L S G E W I J S B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g s e p t e m b e r 1 5 D R U P P E L S G E W I J S 1 5 m e i 2 0 1 1 KALENDER 07-09 hoofdluiscontrole 07-09 informatieavond groep 7 08-09 informatieavond groep

Nadere informatie