Efficiency in klantenbeheer in korte tijd op niveau gebracht met gehoste CRM-oplossing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Efficiency in klantenbeheer in korte tijd op niveau gebracht met gehoste CRM-oplossing"

Transcriptie

1 Efficiency in klantenbeheer in korte tijd op niveau gebracht met gehoste CRM-oplossing Er is veel interesse voor relatiebeheeroplossingen zoals Microsoft Dynamics CRM, maar organisaties zien op tegen lange implementatietrajecten en hoge investeringen. Daarom maakt EindelijkCRM.nl de applicatie beschikbaar als ASP-dienst, dus als een gehoste dienst. Lees hier over de gehoste Microsoft Dynamics CRM-oplossing en over de voordelen die deze de Fransen Gerrits Groep heeft opgeleverd. Inleiding ICT-dienstverlener EindelijkCRM.nl zag al vroeg de mogelijkheden van Microsoft Dynamics CRM. Om organisaties te helpen bij de snelle adoptie van deze applicatie voor relatiebeheer, stelde het Microsoft Dynamics CRM beschikbaar als ASP-dienst. ASP houdt in dat de software niet op de eigen pc of server draait, maar wordt geoutsourced en als dienst draait op een host-systeem. In plaats van een hoge investering betalen bedrijven maandelijks een abonnementsgeld en alleen voor het daadwerkelijke gebruik. Omdat dit voor klanten betekent dat zij zonder risico s snel aan de slag kunnen met de gehoste CRM-oplossing, zet EindelijkCRM.nl vol in op deze innovatieve manier van dienstverlening. Een van de klanten van EindelijkCRM.nl is Fransen Gerrits Groep: zag de groep ASP-CRM oorspronkelijk als een tussenoplossing om op termijn het Dynamics CRM pakket aan te schaffen, het ASP-model bevalt nu zo goed, dat de ASP-CRM een blijvende oplossing geworden is. EindelijkCRM.nl EindelijkCRM.nl richt zich volledig op dienstverlening rond Microsoft Dynamics CRM. Het bedrijf is in december 2002 speciaal voor dit doel opgezet. Roel Hilberink, directeur EindelijkCRM.nl: "Wij zagen te veel traditionele CRM-projecten mislukken. Dat komt omdat ze erg complex zijn, waardoor het lang duurt voordat gebruikers daadwerkelijk met relatiebeheer aan de slag kunnen.

2 Bovendien blijken de pakketten dikwijls niet te beantwoorden aan de verwachtingen. Tegen de tijd dat een implementatie eindelijk is afgerond, is de organisatie al weer zo veranderd dat het originele ontwerp niet meer aansluit bij de realiteit." Quick win als visie CRM-trajecten moeten eenvoudiger, sneller en een 'quick win' aantonen, vindt EindelijkCRM.nl. Toen Microsoft Dynamics CRM op de markt kwam, zag het bedrijf daarin een kans om de complexiteit van CRM-implementaties terug te dringen. Het pakket is namelijk via het web te gebruiken en leent zich daardoor goed voor het Application Service Provider model (ASP). Volgens dit model draait de applicatie niet op de pc of server van de klant, maar centraal in een datacenter. Klanten maken er via het internet gebruik van. "Dat biedt veel voordelen", zegt Hilberink. "Bedrijven hoeven de applicatie niet te onderhouden en ze betalen alleen voor het daadwerkelijke gebruik. In Amerika zijn gehoste applicaties al langer succesvol en met Microsoft Dynamics CRM willen we dezelfde mogelijkheden aanbieden op de Europese markt." Hiertoe beheert EindelijkCRM.nl samen met KPN een aantal servers in een zwaar beveiligd datacenter. Op die servers draaien de CRM-applicaties van klanten. Bedrijven kunnen hun applicatie overal benaderen via Internet Explorer, er hoeft dus geen speciale software op de werkplek te worden geïnstalleerd. "We bieden twee CRM-varianten aan binnen ons ASP-model", zegt Hilberink. "Klanten kunnen kiezen voor een standaard CRM-installatie met basisfunctionaliteit, of voor een opzet die rechtstreeks integreert met hun eigen infrastructuur." "Met relatiebeheeroplossingen kunnen bedrijven de klant centraal stellen. In het huidige zakelijke klimaat zijn bestaande klanten het belangrijkste werkkapitaal en Microsoft Dynamics CRM helpt bedrijven om goed voor hen te zorgen. Door de applicatie als een gehoste oplossing aan te bieden, nemen we een belangrijke drempel voor de adoptie door bedrijven weg." Roel Hilberink, directeur, EindelijkCRM.nl Platformneutrale webservices

3 Een ASP-abonnement op Microsoft Dynamics CRM stelt organisaties in staat om snel te beginnen met CRM, zonder grote investeringen vooraf. Bovendien hebben ze geen zorgen over het beheer. "Microsoft Dynamics CRM draait op het Microsoft-platform, maar dankzij het ASP-model kunnen ook organisaties met een andere IT-architectuur er gebruik van maken", zegt Hilberink. "Beperkingen op het gebied van integratie zijn er niet of nauwelijks: CRM werkt volledig met web services en die zijn platformneutraal." CRM in de praktijk bij Fransen Gerrits Groep Een van de gebruikers is Fransen Gerrits Groep, producent en distributeur van hoogwaardige diervoeders. De Fransen Gerrits Groep bestaat uit vier onafhankelijke verkoopmaatschappijen, die enkele jaren geleden als groep zijn gaan samenwerken op het gebied van productie en inkoop. De verkoop bleef onafhankelijk. Arthur Gerrits, directeur van het Oost-Brabantse bedrijf: Onze vier verkoopmaatschappijen opereren alle vier in dezelfde markt, maar wel heeft ieder zijn eigen klantenbestand. Onderling hebben we een niet-aanvals verdrag, dus we laten elkaars klanten met rust. Samen hebben we zo n 500 klanten, maar daarnaast zijn er ook nog enkele duizenden pioniers, zeg maar nieuwe klanten of prospects. Toch kwam het wel eens voor dat er direct na het bezoek van een van onze sales-mensen weer een vertegenwoordiger van een van onze andere verkoopmaatschappijen op de stoep stond. Voor de klant is dat heel verwarrend en weinig professioneel. De oorzaak was, dat we niet wisten wie elkaars pioniers waren. Onze 25 mensen in de verkoop werkten allemaal met een standalone DOS-programma, een van oudsher echt agrarisch programma, maar niet meer van deze tijd. Oplossing Arthur Gerrits: Vorig jaar zijn we gaan kijken met welk pakket we de problematiek konden oplossen. We hebben drie specifiek agrarische producten bekeken en één generiek programma, namelijk Microsoft Dynamics CRM.

4 Tegelijkertijd stonden we op dat moment ook voor een grote ombouw van onze ERP-omgeving. ERP is de levensader van je bedrijf, en daarom ging daar alle prioriteit naartoe. Nu is onze ERPomgeving gebaseerd op een Citrix-platform en daar bleken de door ons geselecteerde CRMapplicaties niet op te draaien. Omdat we snel aan de slag wilden tegen geringe kosten hebben we als tussenoplossing gekozen voor de gehoste variant van Microsoft Dynamics CRM. De gehoste variant van Microsoft Dynamics CRM is namelijk platformneutraal, dus dat was voor ons een uitkomst. Overigens was ons uiteindelijke doel wel, om het pakket later zelf aan te schaffen, temeer omdat de nieuwe versie Microsoft Dynamics CRM 3.0 ook ondersteuning biedt aan Citrix. Daarnaast waren er nog enkele overwegingen in het voordeel van Microsoft Dynamics CRM, zoals de flexibiliteit om zelf eigen velden aan te maken, het gemak waarmee je de schermen indeelt, de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en vooral: de korte tijd die nodig is om de applicatie klaar te maken voor ons bedrijf. Door onze keuze voor een CRM-oplossing volgens het ASP-model hoeven we niet te investeren in de aanschaf van een softwarepakket, terwijl ook het onderhoud, het beheer en de upgrades inbegrepen zijn in het maandelijkse abonnementsgeld. Bovendien heeft de CRM-oplossing onze marktbenadering in zeer korte tijd een aanzienlijk professionelere uitstraling gegeven. Dat is niet in geld uit te drukken, maar wel heel belangrijk. Arthur Gerrits, directeur van Fransen Gerrits Groep Korte time to market Het ASP-model blijkt een uitkomst voor een groot aantal organisaties. Kleine bedrijven die zelf te weinig beheerkennis hebben kunnen toch snel en goedkoop met relatiebeheer aan de slag, maar ook voor grotere organisaties biedt het ASP-model veel voordelen. Roel Hilberink: "Met een ASPabonnement kunnen grote en kleine bedrijven vrijwel meteen aan de slag met de functionaliteit en hoeven ze niet te wachten tot de IT-afdeling klaar is met de technische evaluatie van het pakket. Dat kan de time to market met maanden verkorten."

5 Arthur Gerrits: Wij zijn klein begonnen met Microsoft Dynamics CRM en hebben eerst de Verkoop Binnendienst uitgerold en ingericht. Dat heeft twee maanden geduurd. Toen dat goed draaide hebben we de gehele verkoop met het nieuwe CRM uitgerust, dus ook de buitendienst. Roel Hilberink: "De implementatie en adoptie van Microsoft Dynamics CRM binnen een organisatie gaat vaak geleidelijk. Via ASP kunnen bedrijven tegen lage initiële kosten CRM uitrollen voor de afdeling waar de nood het hoogst is. Andere afdelingen haken later aan, zodra ze er klaar voor zijn." Belangrijkste voordelen Arthur Gerrits: Wat we vooral waarderen is het gebruiksgemak en de flexibiliteit van Microsoft Dynamics CRM. Wat we in onze oude applicatie nooit konden, bijvoorbeeld coderingen aanbrengen bij een bezoekrapport, dat kan nu wel. Daarmee sluit Microsoft Dynamics CRM perfect aan bij de manier waarop ons bedrijf werkt. En het werkt ook zoals onze mensen werken: als een van onze medewerkers een idee aandraagt, bijvoorbeeld een nieuw aankruisvakje in een scherm, dan hoeft hij dat maar te melden aan onze binnendienstman en de volgende dag zit het erin. Vroeger kostte zo n uitbreiding enkele weken. Doel is bereikt Arthur Gerrits: Met vijfentwintig mensen op de weg bezoeken we 25 keer vier of vijf klanten per dag. Dat dezelfde klant meerdere malen per jaar wordt bezocht door verschillende verkopers komt nu gelukkig niet meer voor. Via communicatie met de binnendienst weet een verkoper altijd meteen of een klant al bezocht is: die informatie is direct uit ons CRM-systeem te halen. De informatie die daarin staat wordt voortdurend geactualiseerd. Per dag hebben we gemiddeld tien mutaties, zoals adreswijzigingen, een ander mobiel telefoonnummer, een nieuwe bedrijfsleider et cetera. Doordat de informatie nu altijd actueel is hebben we de efficiency binnen onze organisatie enorm weten te verhogen. En daar moeten we het toch van hebben. We zitten immers in een markt die krimpende is. Omzetgroei en een hogere winst zijn in agrarische markten amper te realiseren, maar door te focussen op een hogere efficiency kunnen we professioneler opereren en zo onze resultaten verbeteren.

6 Een ander efficiency-voordeel dat Microsoft Dynamics CRM ons heeft gebracht is dat onze verkoopleiders voortaan op elk moment inzicht hebben in wat er bij de klanten speelt. Vroeger was één secretaresse een hele dag bezig om de actuele gegevens te verzamelen, nu kan iedere verkoper de gewenste informatie direct opvragen. Daaraan merk je dat Microsoft Dynamics CRM is afgestemd op de rol van onze medewerkers. Ook kunnen we nu veel flexibeler en frequenter mailings de deur uit doen. PR technisch zijn we daardoor heel wat actiever geworden op de markt. Toekomst Arthur Gerrits: Microsoft Dynamics CRM 3.0 kan ook op het Citrix-platform van onze ERPtoepassing draaien en dat biedt nieuwe mogelijkheden. Ik denk bijvoorbeeld aan koppelingen, waarmee je vanuit Outlook de gehoste CRM informatie benadert. Het wordt allemaal nog efficiënter, als onze buitendienstmensen de informatie die ze nodig hebben kunnen opvragen met een Pocket PC, maar daarmee moeten we nog even wachten. Technisch kan dat met Microsoft Dynamics CRM al via de Mobile oplossing, maar in onze branche komt dat nog te modern over. Misschien over een jaar of twee, want ook onze branche past zich aan. Wanneer stapt u over van ASP naar een eigen pakket? Arthur Gerrits: Tsja, ASP was eigenlijk een tijdelijke oplossing, maar het bevalt ons prima, dus wellicht blijft ASP definitief. Het werkt goed, het is altijd en overal beschikbaar en je hebt er geen beheer en onderhoud aan. De beslissing hierover is echter nog niet genomen. Misschien is het wel aardig om te melden, dat onze loonadministratie weliswaar een geheel andere afdeling - sinds kort ook via ASP loopt. Hoe verhouden zich de kosten van ASP ten opzichte van een pakket in eigen huis? Arthur Gerrits: Vroeger hadden we een CRM-pakket in eigendom en zoiets kost aan het eind van zijn levensfase, als het nagenoeg afgeschreven is, vrijwel niets meer. Door onze keuze voor ASP

7 maken we nu weer kosten, maar aan de andere kant heb je er juist door ASP - geen onderhoud en beheerkosten aan. Ook de upgrades zijn inbegrepen. Alles tezamen genomen is ASP per saldo kostenbesparend. Bovendien, de uitstraling en professionaliteit richting onze klanten is met de gehoste CRMoplossing in zeer korte tijd aanzienlijk verbeterd en dat is ons heel wat waard. Want let wel, klanten verwachten anno nu een professionele organisatie, dat is niet in geld uit te drukken, maar wel heel belangrijk! Eisen Streven naar meer efficiency, om in een krimpende markt toch winst te behalen Oplossing moet in principe geschikt zijn voor Citrix-platform, of als tussenoplossing kunnen dienen Aanpassen en toevoegen van velden en schermen moet gemakkelijk mogelijk zijn Voordelen De gehoste variant van Microsoft Dynamics CRM vergt geen investering in hard- en software, geen beheerkosten en is daardoor kostenbesparend Upgrades zijn inbegrepen Aanpassingen zijn zeer snel te realiseren Verlaagd risico: je betaalt alleen als je er daadwerkelijk mee aan de slag gaat en alleen voor wat je gebruikt Producten Microsoft Dynamics CRM Links Fransen Gerrits Groep - Eindelijk CRM -

groeistuipen van Cloud Computing

groeistuipen van Cloud Computing groeistuipen van Cloud Computing strategische keuzes voor ICT-bedrijven in een vraaggestuurde markt groeistuipen van Cloud Computing strategische keuzes voor ICT-bedrijven in een vraaggestuurde markt inhoud

Nadere informatie

HOE DE CLOUD HET MKB GAAT VEROVEREN

HOE DE CLOUD HET MKB GAAT VEROVEREN HOE DE CLOUD HET MKB GAAT VEROVEREN NIEUWE KANSEN VOOR SERVICE PROVIDERS Voorwoord De markt voor informatie- en communicatietechnologie (ICT) is volop in ontwikkeling en daarbij valt steeds vaker de term

Nadere informatie

White paper: introductie van Cloud Computing

White paper: introductie van Cloud Computing White paper: introductie van Cloud Computing Introductie Cloud computing De explosieve groei van cloud oplossingen en diensten in de afgelopen periode is een situatie die vergelijkbaar is met de meeste

Nadere informatie

Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions

Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions Cloud communicatie EDITIE NR. 1 Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions Zeker, zorgeloos en optimaal bereikbaar Investeren in een nieuwe telefooncentrale of telefonie afnemen

Nadere informatie

Zo innoveert ondernemend Nederland met ICT: Een e-book met verhalen van succesvolle ondernemers

Zo innoveert ondernemend Nederland met ICT: Een e-book met verhalen van succesvolle ondernemers Zo innoveert ondernemend Nederland met ICT: Een e-book met verhalen van succesvolle ondernemers Het best bewaarde geheim om slimmer te ondernemen Wie als ondernemer het verschil wil maken, doet er goed

Nadere informatie

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING?

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Innervate: Januari 2011 WHITEPAPER CLOUD COMPUTING HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Lees hier in het kort hoe u zich het best kunt bewegen in de wereld van cloud computing

Nadere informatie

Desktop-as-a-Service: wel de lusten, niet de lasten

Desktop-as-a-Service: wel de lusten, niet de lasten White Paper Op Cloud gebaseerde online werkplekken vanaf iedere locatie op elk apparaat Desktop-as-a-Service: wel de lusten, niet de lasten Organisaties zijn op zoek naar meer flexibele en kosteneffectieve

Nadere informatie

MKB Cloud Barometer 2015 Management Samenvatting Productie In opdracht van: Exact Nederland & KPN

MKB Cloud Barometer 2015 Management Samenvatting Productie In opdracht van: Exact Nederland & KPN MKB Cloud Barometer 2015 Management Samenvatting Productie In opdracht van: Exact Nederland & KPN Peter Vermeulen Pb7 Research 4 mei 2015 peter@pb7.nl 1 Inhoud Inhoud... 1 Achtergrond... 2 De MKB Cloud

Nadere informatie

Het succesvol implementeren van een standaard softwaresysteem

Het succesvol implementeren van een standaard softwaresysteem Het succesvol implementeren van een standaard softwaresysteem Bachelorthesis J.N. Zwikstra - 265948 Economie & Bedrijfseconomie Erasmus Universiteit Rotterdam Begeleider: prof. dr. G.J. van der Pijl Meelezer:

Nadere informatie

Applicatie Integratie: belangrijkste actuele IT-uitdaging

Applicatie Integratie: belangrijkste actuele IT-uitdaging white paper Heeft ú al een ecm systeem? Datacon MuleSoft maakt Enterprise Application Integration gemakkelijk Applicatie Integratie: belangrijkste actuele IT-uitdaging De megatrends van SaaS, mobiel en

Nadere informatie

MKB Cloud Barometer 2014 Management Samenvatting Groothandel In opdracht van: Exact Nederland & KPN

MKB Cloud Barometer 2014 Management Samenvatting Groothandel In opdracht van: Exact Nederland & KPN Management Samenvatting Groothandel In opdracht van: Exact Nederland & KPN Peter Vermeulen Pb7 Research 24 juli 2014 peter@pb7.nl 1 Inhoud Inhoud... 1 Achtergrond... 2 De MKB Cloud Barometer voor Handelsbedrijven

Nadere informatie

Tellus beschikt met SQL Server 2008 in recordtijd over een krachtige Business Intelligence oplossing en bespaart 300.000,= aan ontwikkelkosten

Tellus beschikt met SQL Server 2008 in recordtijd over een krachtige Business Intelligence oplossing en bespaart 300.000,= aan ontwikkelkosten Tellus beschikt met SQL Server 2008 in recordtijd over een krachtige Business Intelligence oplossing en bespaart 300.000,= aan ontwikkelkosten Organisatie Tellus heeft als missie om klanten en bedrijven

Nadere informatie

Cloud computing in het onderwijs

Cloud computing in het onderwijs SURFnet Kennisnet Innovatieprogramma SURFnet bv Postbus 19035 3501 DA Utrecht Telefoon 030 2 305 305 Fax 030 2 305 329 admin@surfnet.nl www.surfnet.nl Stichting Kennisnet Postbus 778 2700 AT Zoetermeer

Nadere informatie

40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS

40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS Exact Online 40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS Laat de cijfers voor je werken www.exactonline.nl INHOUD 1 Haal haal meer uit je boekhouding 4 2 Kies een boekhoudpakket 6 3 De 40 boekhoudtips 10 4 Samengevat 12

Nadere informatie

TELEFONIE IN DE CLOUD VERHOOG UW FLEXIBILITEIT EN VERLAAG UW KOSTEN 2013 EEN MITEL WHITE PAPER

TELEFONIE IN DE CLOUD VERHOOG UW FLEXIBILITEIT EN VERLAAG UW KOSTEN 2013 EEN MITEL WHITE PAPER TELEFONIE IN DE CLOUD VERHOOG UW FLEXIBILITEIT EN VERLAAG UW KOSTEN 2013 EEN MITEL WHITE PAPER INHOUD INLEIDING...1 PUBLIC OF PRIVATE?...2 VOORDELEN CLOUD...3 SNEL PROFITEREN VAN INNOVATIE...4 EENVOUDIGE

Nadere informatie

Business case. Online contact centers

Business case. Online contact centers Business case Online contact centers 1 Versie Inhoud 1. Inleiding... 3 2. De verschillende alternatieven... 3 2.1 Optie 1: inhouse contactcenter... 3 2.2 Optie 2: facilitair contactcenter... 4 2.3 Online

Nadere informatie

portimagazine december 2010 Assurnet

portimagazine december 2010 Assurnet portimagazine december 2010 Assurnet 3 Editoriaal 4 Port-e-Mail Uw mailbox steeds bij de hand 6 Waarom Port-e-Mail? U werkt zonder Port-e-Mail? Ontdek de risico s ervan! 8 Port-e-Mail Uw collega's getuigen

Nadere informatie

TEAM FINANCIEEL De softwareoplossing voor de boekhouder

TEAM FINANCIEEL De softwareoplossing voor de boekhouder TEAM FINANCIEEL De softwareoplossing voor de boekhouder AccountView BV H.J.E. Wenckebachweg 200 Postbus 9400 1006 AK Amsterdam Tel. 020 355 29 10 Fax 020 617 14 78 E-mail: sales@accountview.com Internet:

Nadere informatie

Vanwaar de keuze in 2007 om van een zelfgebouwd FMIS over te schakelen naar een professionele leverancier?

Vanwaar de keuze in 2007 om van een zelfgebouwd FMIS over te schakelen naar een professionele leverancier? INTERVIEW ANNEMIEKE PELS- MAARTENSE FMIS voor facility manager in grote organisatie onontbeerlijk Geen doel, maar tool Een facility manager van een organisatie met minimaal 350 kantoormedewerkers kan anno

Nadere informatie

APPLICATION SERVICES ASP mr drs Lesley Broos en ir Joost Boerstoel. Geactualiseerde versie d.d. 30 augustus 2005

APPLICATION SERVICES ASP mr drs Lesley Broos en ir Joost Boerstoel. Geactualiseerde versie d.d. 30 augustus 2005 APPLICATION SERVICES ASP mr drs Lesley Broos en ir Joost Boerstoel Geactualiseerde versie d.d. 30 augustus 2005 Inhoud: WAT IS ASP?... 4 APPLICATION SERVICES... 6 ONTSTAAN VAN ASP... 7 TOEKOMSTVERWACHTINGEN...

Nadere informatie

Helemaal in de wolken met

Helemaal in de wolken met Helemaal in de wolken met Ervaar de oplossing in 84 seconden op ozmo.nl Samenwerken Samen werken op kantoor of vanuit huis Altijd, overal Altijd en overal kunnen werken Kosten besparen Vast laag tarief

Nadere informatie

Succesvol ondernemen met geïntegreerd CRM

Succesvol ondernemen met geïntegreerd CRM Succesvol ondernemen met geïntegreerd CRM Speciaal voor MKB zakelijke dienstverlening en groothandels! In deze whitepaper wordt op een heel praktische wijze een aantal tips gegeven hoe ook kleine en middelgrote

Nadere informatie

Waarom kiezen voor Cloud Computing?

Waarom kiezen voor Cloud Computing? Waarom kiezen voor Cloud Computing? De grootste verandering in de ICT sinds de opkomst van het internet 1 Een White Paper is een document dat uitgebreide, objectieve en relevante informatie biedt over

Nadere informatie

Partneren met een Cloud broker

Partneren met een Cloud broker Partneren met een Cloud broker Vijf redenen om als reseller te partneren met een Cloud broker Introductie Cloud broker, een term die je tegenwoordig vaak voorbij hoort komen. Maar wat is dat nu precies?

Nadere informatie

Het CRM 100% succes boek. Hoe zorg je voor een succesvolle implementatie van Microsoft Dynamics CRM Online

Het CRM 100% succes boek. Hoe zorg je voor een succesvolle implementatie van Microsoft Dynamics CRM Online Het CRM 100% succes boek Hoe zorg je voor een succesvolle implementatie van Microsoft Dynamics CRM Online Managementsamenvatting Een succesvolle CRM implementatie heeft niets met techniek te maken maar

Nadere informatie

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server?

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Whitepaper Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Wanneer een kantoorserver moet worden vervangen, staat het management daarbij voor de keuze om op de traditionele manier te blijven

Nadere informatie

6 BEST PRACTISES VOOR HET KOPPELEN VAN APPLICATIES

6 BEST PRACTISES VOOR HET KOPPELEN VAN APPLICATIES 6 BEST PRACTISES VOOR HET KOPPELEN VAN APPLICATIES De waarde van een Architectuur voor business en IT Joost bentvelsen 6 BEST PRACTISES VOOR HET KOPPELEN VAN APPLICATIES De waarde van een architectuur

Nadere informatie

Vinova debuteert. bij zorgorganisatie Middin. De keuze voor onze Online Backup viel op VCD Paul Willems, Spar Winkels

Vinova debuteert. bij zorgorganisatie Middin. De keuze voor onze Online Backup viel op VCD Paul Willems, Spar Winkels Juni 2013 Jaargang 26 #2 De keuze voor onze Online Backup viel op VCD Paul Willems, Spar Winkels We nemen met een gerust hart afscheid van Unix Martin van den Bersselaar, Wédéflex Zekerheid in gegevens

Nadere informatie