ALGEMENE INFORMATIE VOOR DE PERS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ALGEMENE INFORMATIE VOOR DE PERS"

Transcriptie

1 STAFDIENST VOORLICHTING ALGEMENE INFORMATIE VOOR DE PERS De Tweede Kamer behoudt zich het recht voor verstrekte faciliteiten te allen tijde te wijzigen of in te trekken. Stafdienst Voorlichting De stafdienst Voorlichting is onder meer belast met de persvoorlichting, de woordvoering voor de Tweede Kamer, de Voorzitter, het Presidium, de Kamercommissies en het ambtelijk management en het verstrekken van faciliteiten aan journalisten. De stafdienst is gehuisvest in gebouw Hotel in de kamers H232, H233, H234, H215 (secretariaat), H216 en P203 (perskamer) en bereikbaar via het algemene telefoonnummer , het algemene adres of via de ingang aan de Lange Poten 4. Vast toegangsbewijs Parlementaire journalisten kunnen via de stafdienst Voorlichting in het bezit komen van een vast toegangsbewijs voor de gebouwen van de Tweede Kamer (met een geldigheidsduur van maximaal 2 jaar). Als parlementair journalist worden die journalisten aangemerkt, die voor hun werk vrijwel dagelijks in de Tweede Kamer zijn. Een brief van de hoofdredactie kan hierover uitsluitsel geven. Tijdelijk toegangsbewijs Journalisten die voor hun werk incidenteel in de Tweede Kamer dienen te zijn, krijgen bij Voorlichting (Kamer H215) een tijdelijk toegangsbewijs op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en een geldige perskaart. Het tijdelijke toegangsbewijs is voor maximaal één dag geldig en dient na afloop bij de ingang van Lange Poten 4 (bij de beveiligingsloge) weer ingeleverd te worden. In bijzondere gevallen kan een tijdelijk toegangsbewijs worden verstrekt dat langer geldig is. Indien men geen perskaart kan overleggen, dient de journalist per bezoek een door de hoofdredactie ondertekende opdrachtbrief, op officieel briefpapier, te tonen.

2 Richtlijnen voor het maken van opnamen Voor het maken van geluids- en/ of beeldopnamen in de gebouwen van de Tweede Kamer bestaan richtlijnen. Deze staan op en zijn verkrijgbaar bij de stafdienst Voorlichting. Journalisten die geluids- en/of beeldopnamen maken met eigen apparatuur, bijvoorbeeld een smartphone, dienen deze richtlijnen ook in acht te nemen. Toegankelijke ruimten Journalisten met een vast of tijdelijk toegangsbewijs kunnen zich in de gebouwen van de Tweede Kamer vrij bewegen, met in achtneming van de regels en met uitzondering van de volgende ruimten op de eerste etage: - de Wandelgang achter de plenaire zaal; - de Regeringsunit; - het Ledenrestaurant. In voorkomende gevallen kunnen ruimten en gangen slechts toegankelijk zijn voor Kamerleden, ambtenaren, fractiemedewerkers en genodigden. Het betreden van ruimten die in gebruik zijn bij fracties, is slechts met toestemming van de betreffende fractie toegestaan. Het verblijven en/ of het maken van opnamen in de voorruimten bij de ingangen van de fractiekamers is zonder uitdrukkelijke toestemming van de fractievoorlichters niet toegestaan. Parlementaire Persvereniging De parlementaire journalisten hebben zich verenigd in de "Parlementaire Persvereniging" (PPV), die een eigen bestuur kent. Het bestuur bepaalt wie wordt toegelaten tot de PPV. Algemeen criterium is dat men als journalist overwegend is belast met parlementaire of politieke verslaglegging. Formulieren voor het aanvragen van het lidmaatschap zijn verkrijgbaar bij de voorzitter van de PPV, Jos Heymans (jos.heymans@rtl.nl). Gebruik van mobiele telefoons Het gebruik van mobiele telefoons en andere mobiele apparatuur is tijdens vergaderingen niet toegestaan. Men dient bij het betreden van de vergaderzalen er zorg voor te dragen, dat de vergadering niet wordt gestoord door binnenkomende oproepen of berichten.

3 Werkruimten voor de pers De pers heeft de beschikking over onder meer drie computers en een kopieerapparaat met geïntegreerde faxmogelijkheid in de perskamer. Deze perskamer (P203) bevindt zich in de Mediatoren nabij de kamers van Voorlichting. Op de perstribune in de plenaire vergaderzaal zijn 44 plaatsen voor de pers gereserveerd. Een aantal plaatsen hiervan is permanent aan redacties toegewezen. In de zalen waar openbare commissievergaderingen plaatshebben, zijn plaatsen voor de pers gereserveerd aan een lange tafel, vóór de eerste rij van de publieke tribune. In de Mediatoren hebben een aantal redacties een eigen werkruimte. Aan het gebruik van deze ruimten zijn kosten verbonden. Informatie over Kamervergaderingen, stemmingen, persberichten en sms attenderingen Persberichten worden verspreid via en gepubliceerd op Afhankelijk van de aard van het persbericht heeft verzending aan redacties plaats. Persberichten met een spoedeisend karakter (oproep voor persconferentie op korte termijn) worden zo snel mogelijk verspreid. De stafdienst Voorlichting van de Tweede Kamer maakt gebruik van SMS attenderingen voor parlementaire journalisten, fotografen en cameramensen. Wilt u deze SMS attenderingen ontvangen, dan kunt u zich bij de stafdienst Voorlichting aanmelden. Wanneer ontvangt u een SMS? - Bij actuele ontwikkelingen die gevolgen hebben voor de vergaderorde van de Tweede Kamer; - Persconferenties van de Tweede Kamer. Bovengenoemde informatie en overige informatie over onder meer de Tweede Kamer, Kamerleden en commissies is te vinden op de website van de Tweede Kamer, en via de vergaderapp van de Tweede Kamer (de app is gratiste downloaden in de itunes Store, onder de naam Tweede Kamer vergaderagenda). Postvakken voor de pers In de gang nabij stafdienst Voorlichting bevinden zich postvakken voor de pers. Hierin kunnen ministeries, fracties en anderen stukken voor de pers deponeren. Redacties die voor een postvak in aanmerking wensen te komen, kunnen dit aanvragen bij het secretariaat van Voorlichting (H215).

4 Knipselkrant In de perskamer (P203) ligt een knipselkrant ter inzage waarin artikelen over politiek en interviews van diverse actualiteitenrubrieken zijn opgenomen (de Selectie ). Deze knipselkrant wordt dagelijks door de Rijksvoorlichtingsdienst samengesteld. Voor overige actuele artikelen uit kranten en tijdschriften kan pers terecht bij het Centraal Informatiepunt (CIP). Vragen over de vergaderorde Informatie over de plenaire agenda en de commissievergaderingen is beschikbaar op en via de vergaderapp van de Tweede Kamer (de app is gratis te downloaden in de itunes Store, onder de naam Tweede Kamer vergaderagenda). Voor inhoudelijke vragen over de vergaderorde kan men terecht bij Voorlichting. Kamerstukken Officiële kamerstukken, verslagen en Handelingen zijn te vinden via of Stenogram Het verslag van een lopende vergadering wordt gedurende de dag ververst op de website De definitieve verslagen van alle plenaire vergaderingen staan als 'Handelingen' op onder 'parlementaire stukken'. U kunt op op de datum van een vergadering zoeken in het veld 'publicatiedatum'. Het stenogram is circa anderhalf uur na het gesproken woord in te zien bij de Dienst Verslag en Redactie. Op verzoek kunnen enkele pagina's worden gekopieerd. Uit deze nog niet geautoriseerde versie van de Handelingen mag niet letterlijk worden geciteerd. Stukken aan Kamercommissies (nota's en brieven van bewindslieden, stukken door derden aan de commissies gezonden) Stukken die de bewindslieden aan de Kamercommissies sturen ter informatie of ten behoeve van een commissievergadering, worden veelal niet als Kamerstuk gedrukt. Die stukken zijn, indien openbaar, te vinden op de website Van alle stukken die derden (uitgezonderd particulieren) naar een commissie sturen kan - voorzover de briefschrijver te kennen heeft gegeven dat zijn brief niet vertrouwelijk is - op verzoek bij Voorlichting een kopie worden opgevraagd. Stukken die naar een commissie worden gestuurd na een oproep om commentaar in de Staatscourant zijn bij het betreffende commissiebureau in te zien. Voor alle stukken geldt dat deze niet meegenomen mogen worden. Het maken van een kopie is wel mogelijk.

5 Schriftelijke inbreng van fracties, bijvoorbeeld ten behoeve van verslagen, kan worden opgevraagd bij de voorlichtingsafdelingen van de afzonderlijke fracties, evenals de plenaire bijdragen van de woordvoerders. Voorlichting beschikt over verschillende informatielijsten, waaronder een overzicht met de contactgegevens van de verschillende fracties. Openbare en besloten commissievergaderingen Kamercommissies vergaderen in beginsel in het openbaar. De Kamer kan besluiten dat een commissie niet in het openbaar vergadert. Ook een commissie kan, bijvoorbeeld op verzoek van de regering of van een of meerdere leden, besluiten niet in het openbaar te vergaderen. Na een besloten commissievergadering is het de Kamerleden toegestaan datgene te zeggen wat zij zelf in zo'n commissievergadering naar voren hebben gebracht, voorzover daarmee de vertrouwelijkheid niet wordt aangetast. Openbare commissievergaderingen zijn vanzelfsprekend voor de pers toegankelijk. De stukken die aan de orde komen, zijn op de website te vinden. Van deze commissievergaderingen verschijnt vrijwel altijd op een later tijdstip een verslag (gedrukt als wit stuk ) wat terug te vinden is via Er zijn verschillende vormen van mondeling overleg van Kamercommissies en bewindslieden mogelijk: - een wetgevingsoverleg, waarin moties kunnen worden ingediend en waarvan altijd een stenografisch verslag wordt gemaakt; - een nota-overleg, waarvan een stenografisch verslag wordt gemaakt tenzij de betrokken commissie een verzoek indient voor stenografische verslaglegging. - een algemeen overleg waarvan een stenografisch verslag wordt gemaakt. Er kunnen geen moties worden ingediend. nov 2014/sk

opnamerichtlijnen voor journalisten

opnamerichtlijnen voor journalisten opnamerichtlijnen voor journalisten Geaccrediteerde journalisten mogen in het kader van vrije nieuwsgaring opnamen maken in zowel het semi-openbare als het beveiligde deel van het Tweede Kamergebouw. Het

Nadere informatie

Polderen voor beginners

Polderen voor beginners Jongerenkamer Polderen voor beginners Voorwoord De Tweede Kamer is het hart van de Nederlandse democratie. De 150 gekozen Kamerleden gaan met elkaar en de regering in debat over de toekomst van Nederland.

Nadere informatie

REGELS INZAKE HET MAKEN VAN OPNAMEN DOOR MEDIAVERTEGENWOORDIGERS IN DE GEBOUWEN VAN HET EUROPEES PARLEMENT

REGELS INZAKE HET MAKEN VAN OPNAMEN DOOR MEDIAVERTEGENWOORDIGERS IN DE GEBOUWEN VAN HET EUROPEES PARLEMENT 4.4 REGELS INZAKE HET MAKEN VAN OPNAMEN DOOR MEDIAVERTEGENWOORDIGERS IN DE GEBOUWEN VAN HET EUROPEES PARLEMENT BESLUIT VAN HET BUREAU VAN 7 SEPTEMBER 2015 HET BUREAU VAN HET EUROPEES PARLEMENT, gezien

Nadere informatie

Media-afspraken in de Kamer van volksvertegenwoordigers en de Senaat

Media-afspraken in de Kamer van volksvertegenwoordigers en de Senaat Media-afspraken in de Kamer van volksvertegenwoordigers en de Senaat -1/8- -2/8-14april 2015 MEDIA-AFSPRAKEN IN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS EN DE SENAAT De parlementsleden moeten hun mandaat ongehinderd

Nadere informatie

REGELING VERTROUWELIJKE STUKKEN... 2

REGELING VERTROUWELIJKE STUKKEN... 2 Inhoudsopgave REGELING VERTROUWELIJKE STUKKEN... 2 Paragraaf 1 Algemeen... 3 Artikel 1 Definities... 3 Paragraaf 2 Vertrouwelijke stukken... 3 Artikel 2 Registratie van vertrouwelijke stukken... 3 Artikel

Nadere informatie

Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem. gelezen het voorstel van het presidium d.d. 16 februari 2017,

Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem. gelezen het voorstel van het presidium d.d. 16 februari 2017, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Hattem Nr. 38584 15 maart 2017 Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem 2017 De raad van de gemeente Hattem; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Reglement voor de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân

Reglement voor de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân Reglement voor de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân Algemeen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. algemeen bestuur : het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân b. dagelijks

Nadere informatie

Verordening op de voorbereiding van raadsvergaderingen 2010

Verordening op de voorbereiding van raadsvergaderingen 2010 CVDR Officiële uitgave van Lochem. Nr. CVDR64767_1 26 september 2017 Verordening op de voorbereiding van raadsvergaderingen 2010 De raad van de gemeente Lochem, gelet op artikel 82 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

REGELS INZAKE HET MAKEN VAN OPNAMEN IN DE GEBOUWEN VAN HET EUROPEES PARLEMENT DOOR PERSONEN DIE GEEN MEDIAVERTEGENWOORDIGER ZIJN

REGELS INZAKE HET MAKEN VAN OPNAMEN IN DE GEBOUWEN VAN HET EUROPEES PARLEMENT DOOR PERSONEN DIE GEEN MEDIAVERTEGENWOORDIGER ZIJN 4.4.1. REGELS INZAKE HET MAKEN VAN OPNAMEN IN DE GEBOUWEN VAN HET EUROPEES PARLEMENT DOOR PERSONEN DIE GEEN MEDIAVERTEGENWOORDIGER ZIJN BESLUIT VAN HET BUREAU VAN 9 MEI 2016 HET BUREAU VAN HET EUROPEES

Nadere informatie

Reglement van orde voor de vergaderingen van de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân (op basis van artikel 5 lid 4 RvO AB)

Reglement van orde voor de vergaderingen van de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân (op basis van artikel 5 lid 4 RvO AB) Reglement van orde voor de vergaderingen van de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân (op basis van artikel 5 lid 4 RvO AB) Algemeen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. algemeen

Nadere informatie

Incura. Incura Pro App activeren

Incura. Incura Pro App activeren Incura Incura Pro App activeren 2010 Incura Pagina 1 / 10 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Incura Pro App aanvragen... 4 3 Zelf de App instellen in Incura... 5 3.1 Incura Pro App activeren in Gebruikersbeheer...

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER STICHTING ATELIERS MAASTRICHT (a.u.b. invullen in blokletters)

INSCHRIJFFORMULIER STICHTING ATELIERS MAASTRICHT (a.u.b. invullen in blokletters) INSCHRIJFFORMULIER STICHTING ATELIERS MAASTRICHT (a.u.b. invullen in blokletters) 1. PERSONALIA KUNSTENAAR: FAMILIENAAM:... VOORNAMEN: GEBOORTEDATUM:. ADRES: POSTCODE WOONPLAATS: TELEFOON:... E-MAILADRES...

Nadere informatie

Voorwaarden ONS PSV (PDF) ALGEMEEN

Voorwaarden ONS PSV (PDF) ALGEMEEN Voorwaarden ONS PSV (PDF) ALGEMEEN 1. Definities In deze voorwaarden zijn de volgende definities van toepassing: de club betekent PSV NV; het stadion betekent het Philips Stadion aan Frederiklaan 10 te

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Faculteitsraad TNW aan de Universiteit Twente

Huishoudelijk Reglement van de Faculteitsraad TNW aan de Universiteit Twente Huishoudelijk Reglement van de Faculteitsraad TNW aan de Universiteit Twente De Faculteitsraad, gelet op de bepalingen in de Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek (WHW), en artikel 10

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE VAN HET ALGEMEEN BESTUUR EN BESTUURSCOMMISSIE

REGLEMENT VAN ORDE VAN HET ALGEMEEN BESTUUR EN BESTUURSCOMMISSIE REGLEMENT VAN ORDE VAN HET ALGEMEEN BESTUUR EN BESTUURSCOMMISSIE HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement dient ter uitwerking van relevante artikelen van de Gemeenschappelijke Regeling

Nadere informatie

VVD Festival. Zaterdag 24 november 9:30-19:00 uur. Praktische informatie

VVD Festival. Zaterdag 24 november 9:30-19:00 uur. Praktische informatie VVD Festival Zaterdag 24 november 9:30-19:00 uur Praktische informatie Deel 1 Locatie en bereikbaarheid LOCATIE Het festival vindt plaats in 1931 Congrescentrum in Den Bosch. ADRES Oude Engelenseweg 1

Nadere informatie

Privacyverklaring. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens Qdiving verzamelt en gebruikt en met welk doel.

Privacyverklaring. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens Qdiving verzamelt en gebruikt en met welk doel. Privacyverklaring In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens Qdiving verzamelt en gebruikt en met welk doel. Privacy beleid Qdiving is een duikcentrum, met daaraan verbonden een opleidingscentrum

Nadere informatie

Politieke Avond Gooise Meren Handleiding / Algemene beschrijving.

Politieke Avond Gooise Meren Handleiding / Algemene beschrijving. Politieke Avond Gooise Meren Handleiding / Algemene beschrijving. 1. Inleiding In deze handleiding/beschrijving wordt aangegeven wat het doel c.q. karakter is (van de verschillende onderdelen) van de Politieke

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2012 2013 22 112 Nieuwe Commissievoorstellen en initiatieven van de lidstaten van de Europese Unie Nr. 1474 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN BUITENLANDSE

Nadere informatie

AGENDA BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN ROYAL REESINK N.V.

AGENDA BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN ROYAL REESINK N.V. AGENDA BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN ROYAL REESINK N.V. Te houden op: 5 september 2016 Aanvang 11.00 uur Locatie: Hotel Van der Valk De Cantharel Apeldoorn Van Golsteinlaan 20 7339 GT te Apeldoorn

Nadere informatie

de aan de website van Stipezo gekoppelde database opname van persoonsgegevens in de database

de aan de website van Stipezo gekoppelde database opname van persoonsgegevens in de database Algemeen Artikel 1 Definities en begrippen In het kader van dit reglement wordt verstaan onder: Stipezo: Database: Registratie: Geregistreerde: Geregistreerde gegevens: Website: Stipezo-lid: Categorie:

Nadere informatie

Recht op inzage medisch en verpleegkundig dossier

Recht op inzage medisch en verpleegkundig dossier Recht op inzage medisch en verpleegkundig dossier Iedere patiënt heeft het wettelijk recht alle gegevens in te zien die over hem of haar worden bijgehouden in het medisch en het verpleegkundig dossier.

Nadere informatie

BEZOEKERSREGLEMENT STADSARCHIEF DELFT. 1. Algemeen 2 2. Registratie en toegang 2 3. Raadpleging 3 4. Overige bepalingen 5

BEZOEKERSREGLEMENT STADSARCHIEF DELFT. 1. Algemeen 2 2. Registratie en toegang 2 3. Raadpleging 3 4. Overige bepalingen 5 BEZOEKERSREGLEMENT STADSARCHIEF DELFT 1. Algemeen 2 2. Registratie en toegang 2 3. Raadpleging 3 4. Overige bepalingen 5 Stadsarchief Delft is een openbare ruimte waar een aantal huisregels geldt. Deze

Nadere informatie

WHOIS-beleid.eu-domeinnamen v.1.0. WHOIS-beleid.eu-domeinnamen

WHOIS-beleid.eu-domeinnamen v.1.0. WHOIS-beleid.eu-domeinnamen DEFINITIES De termen zoals gedefinieerd in de Bepalingen en voorwaarden en/of de.eu- Regels voor geschillenbeslechting worden in dit document gebruikt en geschreven met een hoofdletter. PARAGRAAF 1. PRIVACYBELEID

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER

AANMELDINGSFORMULIER VERENIGING VAN SCHRIJVERS EN VERTALERS AANMELDINGSFORMULIER Ik geef mij op als lid van de Vereniging van Schrijvers en Vertalers. Professioneel werkzaam op dat gebied sluit ik mij aan bij (het selecteren

Nadere informatie

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota.

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota. Interne memo Aan : Presidium Van : Lenneke van der van der Meer Afdeling : Griffie Datum : Maart 2013 Onderwerp : Behandeling jaarrekening / scenario's voor de toekomst / perspectiefnota en begroting 1.

Nadere informatie

1. Aanleiding 3 2. Stappenplan 3 3. Persbericht 4 4. Overige materialen voor het benaderen van de media 5

1. Aanleiding 3 2. Stappenplan 3 3. Persbericht 4 4. Overige materialen voor het benaderen van de media 5 MEDIAHANDLEIDING Inhoudsopgave 1. Aanleiding 3 2. Stappenplan 3 3. Persbericht 4 4. Overige materialen voor het benaderen van de media 5 Bijlagen Bijlage 1 Conceptmail redactie persbericht 6 Bijlage 2

Nadere informatie

PERSBELEID EN MEDIARICHTLIJNEN FC DEN BOSCH

PERSBELEID EN MEDIARICHTLIJNEN FC DEN BOSCH PERSBELEID EN MEDIARICHTLIJNEN FC DEN BOSCH Seizoen 2016-2017 PERSBELEID EN MEDIARICHTLIJNEN Contactpersoon staf en spelersgroep, interviewafspraken, fotoshoots, persberichten, vragen van de media, en

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de motiemarkt. Praktische zaken

Vragen en antwoorden over de motiemarkt. Praktische zaken Vragen en antwoorden over de motiemarkt De gemeenteraad van Beuningen organiseert weer een motiemarkt op donderdagavond 5 oktober. Voor alle duidelijkheid hebben we een aantal mogelijke vragen (met antwoorden)

Nadere informatie

Staat van de Kamer 2016

Staat van de Kamer 2016 Staat van de Kamer 216 februari 217 staat van de kamer 216 Inleiding Dit is de zevende Staat van de Tweede Kamer; een overzicht van relevante feiten en cijfers die gaan over het Kamerwerk in 216. De opmaak

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE REKENKAMERCOMMISSIE GEMEENTE VENLO

REGLEMENT VAN ORDE REKENKAMERCOMMISSIE GEMEENTE VENLO REGLEMENT VAN ORDE REKENKAMERCOMMISSIE GEMEENTE VENLO Vastgesteld rekenkamercommissie d.d. 22 september 2015 steller Y. van Geel doorkiesnummer 077-5699642 e-mail y.vangeel@venlo.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

gelet op artikel 84 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 7 november 2005, nr. 57;

gelet op artikel 84 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 7 november 2005, nr. 57; CVDR Officiële uitgave van Deurne. Nr. CVDR385492_1 31 juli 2018 Verordening op de Rekeningcommissie 2005 Nr. 1.7 DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gelet op artikel 84 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Roden, 15 februari 2010, De Rekenkamercommissie van Noordenveld, Overwegende,

Roden, 15 februari 2010, De Rekenkamercommissie van Noordenveld, Overwegende, Roden, 15 februari 2010, De Rekenkamercommissie van Noordenveld, Overwegende, dat zij op grond van artikel 8 van de Verordening gemeentelijke Rekenkamercommissie Noordenveld een reglement van orde voor

Nadere informatie

Op 24 juni a.s. is de gezamenlijke raadsvergadering over de werkorganisatie BUCH. Aan de raden wordt dan gevraagd : 1. Werkorganisatie BUCH

Op 24 juni a.s. is de gezamenlijke raadsvergadering over de werkorganisatie BUCH. Aan de raden wordt dan gevraagd : 1. Werkorganisatie BUCH ACHTERGRONDNOTITIE VOOR DE GEMEENTERAAD Aan Cc Van bespreken in Leden van de gemeenteraad College Griffiers Fractievoorzittersoverleg onderwerp Opzet raadsvergadering 24 juni 2015, gemeentehuis Castricum,

Nadere informatie

Hoofdstuk I. Begripsbepalingen

Hoofdstuk I. Begripsbepalingen Versie maart 2019 Huishoudelijk Reglement van de Faculteitsraad TNW aan de Universiteit Twente De Faculteitsraad TNW, gelet op de bepalingen in de Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Verordening op de raadscommissies Krimpen aan den IJssel 2018 De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; Gelezen het voorstel van het presidium d.d. 8 maart 2018 Gelet op artikel 82, eerste lid, van

Nadere informatie

Wijziging Verordening op de raadscommissiescapelle aan den IJssel 2014

Wijziging Verordening op de raadscommissiescapelle aan den IJssel 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel Nr. 133710 25 juni 2018 Wijziging Verordening op de raadscommissiescapelle aan den IJssel 2014 De raad van de gemeente Capelle aan

Nadere informatie

Te koop aangeboden. Gemeente Westerveld Grondzaken & Vastgoed Raadhuislaan EL DIEVER telefoonnummer:

Te koop aangeboden. Gemeente Westerveld Grondzaken & Vastgoed Raadhuislaan EL DIEVER telefoonnummer: Te koop aangeboden Een perceel grond gelegen aan de verharde weg van Helomaweg te Havelte. Het betreft een gedeelte van het kadastrale perceel met kadastrale aanduiding gemeente Havelte, sectie I, nummer

Nadere informatie

AGENDA VVD-CONGRES. 28 november 2015 Van Nelle-fabriek Rotterdam

AGENDA VVD-CONGRES. 28 november 2015 Van Nelle-fabriek Rotterdam AGENDA VVD-CONGRES 28 november 2015 Van Nelle-fabriek Rotterdam Aanmelden voor het VVD-congres Aanmelden via MijnVVD van 18 september tot vrijdag 20 november Aanmelden kan via MijnVVD vanaf vrijdag 18

Nadere informatie

Praktische zaken. Waar wordt de ideeënmarkt gehouden? De ideeënmarkt wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis.

Praktische zaken. Waar wordt de ideeënmarkt gehouden? De ideeënmarkt wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis. Vragen en antwoorden over de ideeënmarkt De raad van Beuningen organiseert deze ideeënmarkt voor het eerst, dus voor alle duidelijkheid hebben we een aantal mogelijke vragen (met antwoorden) voor u op

Nadere informatie

Recht op inzage medisch en verpleegkundig dossier. Algemene informatie

Recht op inzage medisch en verpleegkundig dossier. Algemene informatie Recht op inzage medisch en verpleegkundig dossier Algemene informatie Iedere patiënt heeft het wettelijk recht alle gegevens in te zien die over hem of haar worden bijgehouden in het medisch en het verpleegkundig

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal Mijn School

Handleiding Ouderportaal Mijn School Handleiding Ouderportaal Mijn School 1 Oorspronkelijke teksten OBS de Lichtbaak COG Drenthe - Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen... 3 Wachtwoord vergeten... 3 Wachtwoord wijzigen... 4 Uitleg menu ouderportaal...

Nadere informatie

Handleiding Webmodule

Handleiding Webmodule Handleiding Webmodule Start www.nationalewaarborg.nl/conservatrix.php Systeemeis van uw internet webbrowser Minimaal Internet Explorer 8. Indien u bij het invoeren van de aanvraag een foutmelding krijgt

Nadere informatie

Gedragscode met betrekking tot persoonsgegevens website gemeente Dordrecht. per 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG);

Gedragscode met betrekking tot persoonsgegevens website gemeente Dordrecht. per 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG); Nr. 2054796 (Ris) Gedragscode met betrekking tot persoonsgegevens website gemeente Dordrecht De raad van de gemeente Dordrecht; gelezen de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en per 25 mei 2018 de Algemene

Nadere informatie

(Mededelingen) EUROPEES PARLEMENT

(Mededelingen) EUROPEES PARLEMENT 4.8.2011 Publicatieblad van de Europese Unie C 229/1 II (Mededelingen) MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES VAN DE EUROPESE UNIE EUROPEES PARLEMENT Reglement van de Conferentie van de

Nadere informatie

Verordening op de Raadscommissie Algemene Zaken (1e wijziging)

Verordening op de Raadscommissie Algemene Zaken (1e wijziging) CVDR Officiële uitgave van Dronten. Nr. CVDR4098_1 30 januari 2018 Verordening op de Raadscommissie Algemene Zaken (1e wijziging) De raad van de gemeente Dronten, gelezen het voorstel van het presidium

Nadere informatie

Kopie of inzage medisch dossier inclusief aanvraag- en incassoformulier. IJsselland Ziekenhuis

Kopie of inzage medisch dossier inclusief aanvraag- en incassoformulier. IJsselland Ziekenhuis Kopie of inzage medisch dossier inclusief aanvraag- en incassoformulier IJsselland Ziekenhuis Zorgverleners leggen alle gegevens over hun patiënten vast in een medisch dossier. Het IJsselland Ziekenhuis

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak Handleiding Ouderportaal CBS De Lichtbaak 1 Handleiding Ouderportaal - Versie 24-9-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 5 Wachtwoord wijzigen... 6 Uitleg menu ouderportaal...

Nadere informatie

Verordening op het recht van enquête van Provinciale Staten van Limburg 2018

Verordening op het recht van enquête van Provinciale Staten van Limburg 2018 Verordening op het recht van enquête van Provinciale Staten van Limburg 2018 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. enquête: een onderzoek

Nadere informatie

Privacyverklaring Verkeersveiligheid Groep Nederland voor particulieren

Privacyverklaring Verkeersveiligheid Groep Nederland voor particulieren Privacyverklaring Verkeersveiligheid Groep Nederland voor particulieren In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden u aan deze

Nadere informatie

Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015

Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015 Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015 Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang, heeft het

Nadere informatie

Raadsbesluit llllllllllllll

Raadsbesluit llllllllllllll e Gemeenteraad Echt-Susteren Raadsbesluit llllllllllllll 5 1 0 8 2 2 De raad van de gemeente Echt-Susteren, gezien het voorstel van de griffier van Echt-Susteren d.d. 11 oktober 2016 met BBV nummer510818;

Nadere informatie

Inschrijvingshandboek. Inschrijving Agrarisch perceel grond gelegen aan: Pastoor Rientjesstraat te Hellendoorn

Inschrijvingshandboek. Inschrijving Agrarisch perceel grond gelegen aan: Pastoor Rientjesstraat te Hellendoorn Inschrijvingshandboek Inschrijving Agrarisch perceel grond gelegen aan: Pastoor Rientjesstraat te Hellendoorn 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Inleiding... 3 3 Projectinformatie... 3 3.1 Doel...

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR418063_1

CVDR. Nr. CVDR418063_1 CVDR Officiële uitgave van Veenendaal. Nr. CVDR418063_1 27 juni 2017 Verordening op de raadscommissies Veenendaal 2016 De raad van de gemeente Veenendaal; gelezen het voorstel van voorzitter en de griffier

Nadere informatie

Privacy statement. De Vriendschap beheert de gegevens in de ledenadministratie conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Privacy statement. De Vriendschap beheert de gegevens in de ledenadministratie conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Vereniging: De Vriendschap is een vereniging die in 1989 is opgericht door Peranakan Chinezen gemeenschap ( Chinezen uit Indonesië) in de regio Amstelveen-Amsterdam. Het initiatief van deze groep was gericht

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over spam (FAQ s)

Veel gestelde vragen over spam (FAQ s) Veel gestelde vragen over spam (FAQ s) Het Nederlandse verbod op spam wordt uitgebreid. Dit zijn ongevraagde elektronische berichten (via mail, sms, fax en automatische oproepsystemen) met een commercieel,

Nadere informatie

Toelichting op het Aanmeldingsformulier en de Vragenlijst Integriteit

Toelichting op het Aanmeldingsformulier en de Vragenlijst Integriteit Toelichting Aanmelding en Vragenlijst pagina 1 Toelichting op het Aanmeldingsformulier en de Vragenlijst Integriteit Inleiding In dit document wordt een toelichting gegeven op de in het Aanmeldingsformulier

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Verordening op de raadscommissies Boxmeer. Nummer: De Raad van de gemeente Boxmeer;

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Verordening op de raadscommissies Boxmeer. Nummer: De Raad van de gemeente Boxmeer; Gemeente Boxmeer Onderwerp: Verordening op de raadscommissies Boxmeer Nummer: De Raad van de gemeente Boxmeer; gezien het voorstel van het presidium van 31 maart 2010 gelet op het bepaalde in de Gemeentewet;

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. Kindcentrum De Scharmhof. Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen

Handleiding. Ouderportaal. Kindcentrum De Scharmhof. Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen Handleiding Ouderportaal Kindcentrum De Scharmhof Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen T: 0592-343800 email: directie.scharmhof@cogdrenthe.nl www.scharmhof.nl Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

Concept Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gebiedscommissies van de gemeente Rotterdam

Concept Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gebiedscommissies van de gemeente Rotterdam Concept Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gebiedscommissies van de gemeente Rotterdam Gelet op artikel 14 van de Verordening op de gebiedscommissies 2014 Artikel 1

Nadere informatie

Recht op inzage Hoe vraag ik inzage in een patiëntendossier?

Recht op inzage Hoe vraag ik inzage in een patiëntendossier? ALGEMEEN Recht op inzage Hoe vraag ik inzage in een patiëntendossier? In deze folder vindt u de volgende informatie: Onderscheid klinisch dossier, poliklinisch dossier en radiologische gegevens Verzoek

Nadere informatie

Als je naar aanleiding van deze privacyverklaring contact met ons wilt opnemen, dan kan dat via onderstaande contactgegevens.

Als je naar aanleiding van deze privacyverklaring contact met ons wilt opnemen, dan kan dat via onderstaande contactgegevens. Privacyverklaring In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden je aan deze verklaring zorgvuldig te lezen. Inhoud 1. Privacybeleid

Nadere informatie

a. Persoonsgegevens van politieke ambtsdragers, zoals raadsleden, raadsvolgers en collegeleden.

a. Persoonsgegevens van politieke ambtsdragers, zoals raadsleden, raadsvolgers en collegeleden. Werkbeschrijving griffie Rheden i.v.m. het verwerken van persoonsgegevens in het kader van de Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG) bij werkzaamheden van griffie en raad 1 Definitie publicatie

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) Leden. Artikel 1. Een ieder die lid van de Vereniging Gepensioneerden Schiphol (VGS) wil worden dient voor dit doel gebruik te

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE RAADSVERGADERINGEN 2013

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE RAADSVERGADERINGEN 2013 CVDR Officiële uitgave van Doetinchem. Nr. CVDR296640_1 17 oktober 2017 REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE RAADSVERGADERINGEN 2013 HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit reglement

Nadere informatie

"Verordening Burger en Cliëntenparticipatie gemeente Voerendaal".

Verordening Burger en Cliëntenparticipatie gemeente Voerendaal. De raad van de gemeente Voerendaal gelet op artikel 2.1.3. lid 3 van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2015 en met inachtneming van artikelen 84 en 150 van de Gemeentewet; B e s l u i t: vast te stellen

Nadere informatie

Privacybeleid HelpHamster (versie 1.0)

Privacybeleid HelpHamster (versie 1.0) Privacybeleid HelpHamster (versie 1.0) Definities Privacybeleid : dit document van toepassing op HelpHamster BV met betrekking tot het verzamelen, gebruiken, opslaan, delen en beschermen van uw persoonsgegevens.

Nadere informatie

Tijdelijke regeling extern onderzoek t.b.v. initiatiefwetsvoorstellen

Tijdelijke regeling extern onderzoek t.b.v. initiatiefwetsvoorstellen Inhoudsopgave TIJDELIJKE REGELING EXTERN ONDERZOEK TEN BEHOEVE VAN INITIATIEFWETSVOORSTELLEN... 2 Artikel 1. Definities... 3 Artikel 2. Plafond en beperkingen... 3 Artikel 3. Verzoek en besluitvorming...

Nadere informatie

Experiment Motiemarkt versie Opzet en Ervaringen van Enschede. Aanleiding / doel

Experiment Motiemarkt versie Opzet en Ervaringen van Enschede. Aanleiding / doel Experiment Motiemarkt versie 27-03-2012 Opzet en Ervaringen van Enschede Aanleiding / doel De gemeenteraad van Hengelo heeft in de begrotingsvergadering van 9 november 2011 een motie aangenomen over het

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1996 1997 25 118 Voorstel van de Commissie voor de Werkwijze der Kamer tot wijziging van het Reglement van Orde Nr. 1 BRIEF VAN DE COMMISSIE VOOR DE WERKWIJZE

Nadere informatie

Privacyverklaring Nemop.nl

Privacyverklaring Nemop.nl Privacyverklaring Nemop.nl Algemeen De internetsite Nemop.nl is eigendom van Nemop V.O.F. (hierna te noemen: Nemop). Nemop respecteert en beschermt uw privacy en gaat zorgvuldig om met uw persoonlijke

Nadere informatie

KORTE VERWIJZING NAAR REGLEMENT VOOR DE BESCHERMING VAN PRIVACY EN PERSOONSGEGEVENS

KORTE VERWIJZING NAAR REGLEMENT VOOR DE BESCHERMING VAN PRIVACY EN PERSOONSGEGEVENS KORTE VERWIJZING NAAR REGLEMENT VOOR DE BESCHERMING VAN PRIVACY EN PERSOONSGEGEVENS De Nationale Trombose Dienst (vanaf hier NTD ) verzamelt uw gegevens voor de volgende specifieke doeleinden: zorg- en

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Contacten

Handboek ZooEasy Online Contacten Handboek ZooEasy Online Contacten Datum: juni 2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. ONDERHOUD CONTACTEN... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES...

Nadere informatie

Mutatieprocedure per aangetekende . proefproject

Mutatieprocedure per aangetekende  . proefproject Mutatieprocedure per aangetekende e-mail proefproject 1. Algemeen principe en voorwaarden... 3 2. Procedure... 3 3. Handleiding... 4 1. Algemeen principe en voorwaarden a) Dezelfde formulieren dienen gebruikt

Nadere informatie

Mutatieprocedure per aangetekende

Mutatieprocedure per aangetekende Mutatieprocedure per aangetekende e-mail Inhoudsopgave 1.... Algemeen principe en voorwaarden... 3 2.... Procedure... 4 3.... Handleiding... 5 Mutatieprocedure per aangetekende e-mail 1. Algemeen principe

Nadere informatie

TOELICHTING OUDERPORTAAL. Beste ouder,

TOELICHTING OUDERPORTAAL. Beste ouder, TOELICHTING OUDERPORTAAL Beste ouder, Stichting kwest maakt gebruik van het ouderportaal van Flexkids. Als uw kind gebruik maakt van opvang bij onze organisatie, ontvangt u de inloggegevens voor het ouderportaal

Nadere informatie

Uw dossier opvragen. Afdeling Patiëntenservice

Uw dossier opvragen. Afdeling Patiëntenservice Uw dossier opvragen Afdeling Patiëntenservice Inhoud Uw dossier opvragen... 3 Een dossier van iemand anders opvragen... 3 Kinderen... 3 Medische Beeldvorming op CD-rom... 4 Inzage in uw eigen dossier...

Nadere informatie

Om u vast vertrouwd te maken met de nieuwe site volgen hieronder enkele screenshots.

Om u vast vertrouwd te maken met de nieuwe site volgen hieronder enkele screenshots. NetRad: nieuwe ontwikkelingen Sinds begin 2001 heeft de NVvR haar webpagina NetRad in eigen beheer. Op dit moment is onze provider Numotion druk bezig met een upgrade naar NetRad versie 2, gebaseerd op

Nadere informatie

Rapport. Datum: 23 maart 2000 Rapportnummer: 2000/114

Rapport. Datum: 23 maart 2000 Rapportnummer: 2000/114 Rapport Datum: 23 maart 2000 Rapportnummer: 2000/114 2 Klacht Op 2 augustus 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer mr. drs. B., advocaat te Nieuwegein, met een klacht over een

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER

AANMELDINGSFORMULIER VERENIGING VAN SCHRIJVERS EN VERTALERS AANMELDINGSFORMULIER Ik geef mij op als lid van de Vereniging van Schrijvers en Vertalers. Professioneel werkzaam op dat gebied sluit ik mij aan bij (het selecteren

Nadere informatie

Commissie Monitoring en Toezicht Politiecellen Curaçao

Commissie Monitoring en Toezicht Politiecellen Curaçao Commissie Monitoring en Toezicht Politiecellen Curaçao Regeling klachtenprocedure arrestantenzorg Taak van de commissie Artikel 2 van het landsbesluit van 23 januari 2015, no. 14/3152, geeft in het derde

Nadere informatie

WERKGROEP REGLEMENT VAN ORDE VAN DE EURO-MEDITERRANE PARLEMENTAIRE VERGADERING

WERKGROEP REGLEMENT VAN ORDE VAN DE EURO-MEDITERRANE PARLEMENTAIRE VERGADERING WERKGROEP REGLEMENT VAN ORDE VAN DE EURO-MEDITERRANE PARLEMENTAIRE VERGADERING Athene, 22 maart 2004 REGLEMENT VAN ORDE VAN DE EURO-MEDITERRANE PARLEMENTAIRE VERGADERING door het medevoorzitterschap van

Nadere informatie

De betrokkenen zijn de personen van wie beeldopnamen zijn gemaakt, dus het personeel, de studenten en bezoekers van het gebouw van De Kempel.

De betrokkenen zijn de personen van wie beeldopnamen zijn gemaakt, dus het personeel, de studenten en bezoekers van het gebouw van De Kempel. Beleid inzake cameratoezicht Vanwege de veiligheid van personeel-studenten en bescherming van het materieel in het gebouw van De Kempel, zijn er nabij de ingang camera s opgehangen. In dit protocol wordt

Nadere informatie

Herziene versie huisregels, juni 2010

Herziene versie huisregels, juni 2010 Herziene versie huisregels, juni 2010 Inleiding In de Tweede Kamer zijn veel geschreven, maar ook veel ongeschreven regels of gedragsregels die, naast het bepaalde in het Reglement van Orde, de praktische

Nadere informatie

Examenreglement opleiding AA/RA-Belastingaccountant Inleidende bepalingen

Examenreglement opleiding AA/RA-Belastingaccountant Inleidende bepalingen Examenreglement opleiding AA/RA-Belastingaccountant Inleidende bepalingen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder; a. NBA: de Nederlandse Beroepsorganisatie van accountants; b. bestuur: het bestuur

Nadere informatie

Handleiding SMC isupport Ticketsysteem voor installateurs

Handleiding SMC isupport Ticketsysteem voor installateurs Handleiding SMC isupport Ticketsysteem voor installateurs Inhoud Inloggen op het SMC isupport ticketsysteem... 2 Overzicht Startpagina... 3 Voorkeuren instellen... 4 Overzicht pagina Aanvragen... 5 Overzicht

Nadere informatie

Verordening op de raadscommissies van de gemeente Meierijstad

Verordening op de raadscommissies van de gemeente Meierijstad GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Meierijstad. Nr. 11018 23 januari 2017 Verordening op de raadscommissies van de gemeente Meierijstad De raad van de gemeente Meierijstad; gezien het advies van

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Voor inzage, afschrift, correctie of aanvulling van medische gegevens

Aanvraagformulier. Voor inzage, afschrift, correctie of aanvulling van medische gegevens Aanvraagformulier Voor inzage, afschrift, correctie of aanvulling van medische gegevens Betreft patiënt: Adres :... Postcode en Woonplaats :... Patiëntnummer (indien bekend) :... E-mail adres :... Registratienummer

Nadere informatie

Behoort bij V.R. 2010/110 Gewijzigd exemplaar * is aangevuld

Behoort bij V.R. 2010/110 Gewijzigd exemplaar * is aangevuld Behoort bij V.R. 2010/110 Gewijzigd exemplaar * is aangevuld Verordening op de raadscommissies, vergelijking gewijzigde/nieuwe artikelen met de oude artikelen. De nieuwe artikelen (met woorden tegen een

Nadere informatie

DE RAAD VAN DE GEMEENTE HAREN, gelezen het advies van de commissie bestuurlijke vernieuwing; gelet op artikel 82 van de Gemeentewet; b e s l u i t :

DE RAAD VAN DE GEMEENTE HAREN, gelezen het advies van de commissie bestuurlijke vernieuwing; gelet op artikel 82 van de Gemeentewet; b e s l u i t : DE RAAD VAN DE GEMEENTE HAREN, gelezen het advies van de commissie bestuurlijke vernieuwing; gelet op artikel 82 van de Gemeentewet; b e s l u i t : vast te stellen de Verordening op de raadscommissie

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Medezeggenschapsraad J.H. Isingsschool Empe. Juli 2014

Huishoudelijk Reglement Medezeggenschapsraad J.H. Isingsschool Empe. Juli 2014 Huishoudelijk Reglement Medezeggenschapsraad J.H. Isingsschool Empe Juli 2014 2 Huishoudelijk reglement medezeggenschapsraad basisschool JH Isings Artikel 1 Voorzitter en plaatsvervangend voorzitter 1.

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VASTE COMMISSIES UIT HET ALGEMEEN BESTUUR VAN HET WATERSCHAP HUNZE EN AA'S 2010

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VASTE COMMISSIES UIT HET ALGEMEEN BESTUUR VAN HET WATERSCHAP HUNZE EN AA'S 2010 REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VASTE COMMISSIES UIT HET ALGEMEEN BESTUUR VAN HET WATERSCHAP HUNZE EN AA'S 2010 Het algemeen bestuur van het waterschap Hunze en Aa's; gelezen het voorstel van het dagelijks

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER ATCN LIDMAATSCHAP

AANVRAAGFORMULIER ATCN LIDMAATSCHAP AANVRAAGFORMULIER ATCN LIDMAATSCHAP Bedrijfsnaam Vestigingsadres Nummer Postcode Postadres (indien anders) Postcode Telefoonnummer Fax Mobiel telefoonnummer Toevoeging Plaats Plaats Contactpersoon Voorletters

Nadere informatie

Europa in de Tweede Kamer

Europa in de Tweede Kamer Europa in de Tweede Kamer Veel nationale wetgeving heeft zijn oorsprong in Europese afspraken. Daarom is het voor elke commissie van belang om de Europese dimensie van haar eigen werkterrein te kennen.

Nadere informatie

)(a s j('(: 1rtil)17a3k. Uw kenmerk

)(a s j('(: 1rtil)17a3k. Uw kenmerk van State )(a s1-11111..j('(: 1rtil)17a3k Raad van de gemeente Bergen (LB) Postbus 140 5854 ZJ BERGEN LB INGEKOMEN Gemeente BERGEN de 18 NOV 2015 AFD 0 Nr. Datum Ons nummer 17 november 2015 201508421/1/R1

Nadere informatie

Doe mee! Horen Zien Bellen

Doe mee! Horen Zien Bellen Horen Zien Bellen Doe mee! Een veilige woon- en leefomgeving. Met Burgernet kunnen we daar samen wat aan doen. De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Maar, we kunnen uw

Nadere informatie

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf Artikel 1. Doel en middelen. Smartlappenkoor Lingewaard tracht het in artikel 3 van de statuten omschreven doel te bereiken door: a. Het organiseren van repetitieavonden en optredens. b. Het bevorderen

Nadere informatie

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg Vooraf De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad (BSMR) van de gemeente Doesburg adviseert het College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie