Meer paviljoen De Geest

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Meer paviljoen De Geest"

Transcriptie

1 Meer paviljoen De Geest Dorregeest een mooie locatie aan het Uitgeestermeer. Een recreatieveld met grote bomen en met een stukje strand. Stelt u zich hier een meerpaviljoen voor. Een paviljoen met het terras op palen net in het water. Op een mooie zomerse avond genietend van een wijntje uitkijkend over het meer. De Geest is een meer paviljoen van ± 75 m 2 inclusief een terras. Geopend van tot We serveren natuurlijk de koffie en gebak, maar ook lekkere thee soorten. Er is een kleine kaart met gerechten als en kop soep met brood, maar ook diverse soorten Tapa s, met een heerlijke glas wijn. Het meer paviljoen zelf staat met palen op de vaste grond, maar het terras staat op palen in het water. Het heeft veel ramen, waardoor uitzicht rondom te zien is. Binnen is een kleine bar, een tiental tafels en loungehoeken. Het terras loopt rondom en heeft een gedeelte om te eten en een gedeelte om te loungen. Aan het terras de mogelijkheid om b.v. een kano aan te meren. Er is een huiselijke sfeer met ruimte voor ontspanning. Op warme dagen kun je het terras zitten met en biertje, terwijl je kinderen zich uitleven op de weide en in het water. U kunt ook een picknickmand bestellen en gezellig met een groepje op het veld zitten en daar je drankje en hapje gebruiken. Op minder mooie dagen kunt u na een wandeling met de hond even nazitten met een kop koffie en een krantje lezen of met vrienden even een drankje doen na het werk.

2 Inhoud 1.1 Ondernemers 1.2 Faillissement 1.3 Locatie 1.4 Pand 1.5 Laagdrempelig 1.6 Doelgroep 1.7 Product 1.8 Inkoop 1.9 Prijs 1.10 Doelstelling 2.1 publiciteit 2.2 Referentiebedrijven 2.3 Concurrentie 2.4 Seizoenspatroon 2.5 Personeel 2.6 Kansen/mogelijkheden 2.7 Sanitaire voorziening 2.8 Noodzakelijke vergunningen Begroting Investeringsbegroting Financieringsbegroting Exploitatiebegroting 1.1 Ondernemers Esther de Best & Ed Smit Antillenstraat XB beverwijk Esther de Best, 37 jaar, momenteel werkzaam bij ChildsLife International. Zoon van 14 jaar. Partner Ed Smit is medeondernemer in dit project. Ed Smit, 46 jaar, is cameraman /editor en heeft als zodanig jarenlang een eigen onderneming gehad. In het verleden heeft hij in diverse horecabedrijven gewerkt. Momenteel werkt hij als freelancer als cameraman/ editor. Esther: Van 2005 tot 2010 ben ik zelf werkzaam geweest bij VVV IJmond Noord. Als bijbaan heb ik door de jaren heen bij verschillende horecabedrijven gewerkt, waaronder een strandpaviljoen. Vanuit mijn functie bij de VVV heb ik veel contact met recreanten en ondernemers gehad en een aardig beeld kunnen vormen van de ontwikkelingen en mogelijkheden van recreatie en toerisme in de IJmond. Ook Uitgeest met het Uitgeestermeer behoort tot dit gebied. Heel anders dan de kust, maar daardoor juist zo n mooie afwisseling voor bezoekers van de regio. 1.2 Faillissement Geen van beide ondernemers zijn in het verleden betrokken geweest bij een faillissement.

3 1.3 Locatie Tot begin jaren 90 waren recreatiestrandjes als Dorregeest erg populair om te recreëren. De laatste 10, 20 jaar is het bezoek aan dit soort recreatiegebieden achteruit gegaan. De kuststranden hebben aan populariteit gewonnen door de diversiteit aan aanbod van strandtenten en activiteiten. De recreant van tegenwoordig stelt hogere eisen aan de locatie voor een dagje weg. Uitgeest heeft directe concurrentie van de stranden van Heemskerk en vooral Wijk aan Zee. Het strand van b.v. Wijk aan Zee biedt de diversiteit die een recreant graag ziet. Vanuit mijn functie bij de VVV heb ik deze recreanten regelmatig gewezen op een mooi recreatiegebied als Dorregeest. Uit de reacties kon ik vaak opmaken dat men vond dat er niet genoeg aanbod voor vermaak en ontspanning te vinden was op Dorregeest. De tijd dan men alleen genoegen nam met een eigen broodje en drankje uit de koelbox is inmiddels wel geweest. Men zoekt ook de gezelligheid van een terras, met een beetje muziek en een drankje. Vanuit deze vraag is mijn idee ontstaan om samen met mijn partner een meer paviljoen te beginnen aan het strandje van Dorregeest. Dit creëert kansen om meer diversiteit aan bezoekers te trekken naar het gebied. De laatste jaren zijn het vooral gezinnen uit eigen regio die alleen op erg mooie dagen komen recreëren. Wat ik denk te bereiken is dat er meer bezoekers buiten de eigen regio komen recreëren op Dorregeest. Op mooie dagen liggen de bezoekers op het grasveld met een handdoekje, maar net als op het strand is er dan de mogelijkheid om ook even op het terras te gaan zitten. Ook als er minder mooie dagen zijn is het goed toeven op een terras of in het paviljoen zelf.

4 1.4 Pand Het ligt aan de uiteindelijke vergunningen en de te behalen omzet of het pand het hele jaar blijft staan, of net als op het strand seizoensgebonden is. Omdat we de mogelijkheid willen behouden het pand makkelijk op en af te bouwen hebben we gekozen voor Scandinavisch hardhout. Naar eigen ontwerp wordt een bouwpakket aangeleverd. De afbouw kan worden gedaan door de leverancier of indien je kosten wilt besparen met eigen mensen. De overige voordelen zijn; Korte bouwtijd; betaalbaar Sfeervolle uitstraling Milieuvriendelijk Natuurlijke schoonheid Duurzaam; degelijk Onderhoudsvriendelijk Aanzicht vanaf het veld Oppervlakte is nog variabel, maar onderstaand is de gedachte: Paviljoen 40 m 2 Terras 60 m 2 Keuken en toiletvoorziening 20 m 2 Totaal oppervlakte 120 m Laagdrempelig Het doel is wel om recreëren op Dorregeest laagdrempelig te houden, om aan iedere recreant de mogelijkheid te bieden om te in de Geest te eten en te drinken. Men moet zich er thuis voelen en niet het gevoel hebben dat men te duur zit. De prijzen van de horeca schieten de pan uit en lekken even en wat drinken is zeker in deze tijden een flinke uitgave. Ik wil het leuk houden door de prijzen laag te houden, waardoor het voor iedereen mogelijk is om lekker op het terras te zitten. D.m.v. een goede inkoop en een lage pacht zouden de prijzen van drankjes en hapjes lager blijven. Zo zou men voor 1,50 een kopje koffie, voor 2,- biertje en 12,- een daghap moeten kunnen krijgen. 1.6 Doelgroep De doelgroep zijn de huidige bezoekers van Dorregeest., Dat zijn gezinnen met kinderen, maar ook jongeren en ouderen. Een diverse doelgroep. Uiteindelijk zou ik zelf het liefst dertiger uit omgeving Haarlem, Alkmaar en eventueel Amsterdam trekken. Jongeren zijn welkom, maar er komen geen feesten of houseparty s voor jongeren. 1.7 Product Scandinavische houtbouw Het concept is, om alleen producten van het seizoen of uit een mooie aanbieding te serveren. Zo kunnen de verkoopsprijzen relatief lag gehouden worden Voor de lunch kan men een lekker broodje bestellen en in de namiddag kan men naast de kleine hapjes (tapas) die in diverse porties kunnen worden besteld, vanuit een kleine (niet vaste) kaart een daghap krijgen in 3 soorten; vlees, vis en vegetarisch. Deze daghap kan per week variëren, dat ligt aan het seizoen of de aanbieding die we hebben kunnen inkopen. Heeft de kok een leuke partij witlof op de kop getikt, dan zal hij daar die week een lekker gerecht mee maken. Geen ingewikkelde culinaire hoogstandjes, maar ook geen oma s pot.

5 1.8 Inkoop Om de inkoopsprijzen laag te kunnen houden worden alleen versproducten van het seizoen of aanbieding ingekocht. Vis kan direct ingekocht op de visafslag van IJmuiden. Vlees willen we wel het liefst bij een biologische slager inkopen (ligt aan de haalbaarheid qua inkoopsprijzen). 1.9 Prijs Zoals al eerder verteld, willen wij de prijzen laag houden. Uit eten gaan is niet iets wat je tegenwoordig nog elke week doet. Als je bij de Geest gezellig gegeten hebt met vrienden, zou je niet meer dan 30,- p.p. achteruit moeten zijn. Dan heb je goed gegeten met een glaasje wijn erbij, een toetje en koffie toe. 2.1 Doelstelling De Geest wordt gevestigd op recreatiestrand Doorgeest. De doelstelling is meer bezoekers te trekken vanuit een wijdere omgeving naar dit recreatiegebied. De Geest moet kwaliteit en gezelligheid bieden voor een lage prijs. De doelstellingen voor de onderneming op lange termijn zijn: Het behalen van winst Het laag houden van de prijzen voor de klant Naamsbekendheid vergroten tot evt. buiten ons afzet gebied Kleine evenementen organiseren op Doorgeest Continuïteit van het bedrijf De doelstellingen voor de onderneming op korte termijn zijn: Zo min mogelijk kosten maken Zo min mogelijk risico lopen Naamsbekendheid creëren binnen mijn afzet gebied(strategische doelstellingen) 2.2 Publiciteit Zelf heb ik een grafische achtergrond, waardoor ik de website en alle folders, advertenties zelf kan maken. D.m.v. media-aandacht van lokale kranten, Noord Hollands dagblad en regionale tv en het voeren van een goede website en vermeldingen op diverse sites, breng je Uitgeest en Dorregeest weer meer onder de aandacht. Niet alleen bij de recreant uit onze eigen directe omgeving, maar ook uit omgeving Haarlem of Alkmaar. Door af en toe in samenwerking met lokale ondernemers een activiteit te organiseren op het recreatieveld zelf trek je ook extra bezoekers naar Dorregeest. Denk bijvoorbeeld aan een Zeemansmarkt of een Garden fair, Theaterfestival of een muziekevenement. Hierbij denk ik niet aan house party s, maar meer aan jazz, wereld of klassieke muziek. Recreatiegebied Spaarnwoude is een goed voorbeeld van wat dit soort activiteiten en media aandacht voor invloed hebben op het aantal bezoekkers van dit recreatiegebied. Wij willen nog wel benadrukken dat onze intentie niet is om Dance Valley gelijkende evenementen te organiseren. Spaarnwoude is natuurlijk vele malen groter en daarom is dat mogelijk. Het gaat mij om aan te geven wat de gevolgen en mogelijkheden zijn die publiciteit geven aan een gebied.

6 Referentiebedrijven Sinds een aantal jaren is er een meer paviljoen bij Velserbroek tegen recreatiegebied Spaarnwoude, Villa Westend. Het is een populair en goedlopend paviljoen. Qua omvang en uitstraling zal de Geest daar wel van verschillen, maar wij willen aangeven dat een dergelijk paviljoen bij een recreatiegebied mogelijk is. Wat sfeer betreft zou ik de Geest eerder vergelijken met etablissement t Stokpaardje in de jachthaven. Huiselijk en niet te groot. Concurrentie Op deze locatie is er een meer paviljoen Meerzicht. Deze is inmiddels niet meer geopend en vormt dus geen concurrentie. Verderop in de jachthaven zitten en aantal echte restaurants met een grotere kaart. Bij de Geest kan met terecht voor een hapje, de jachthaven is meer de plek waar men voor het echte uit eten terecht kan. Er is dus geen spraken van directe concurrentie. Seizoenspatroon In de horeca aan het water er een seizoenspatroon te ontdekken. In de zomermaanden zullen er meer mensen Dorrgeest bezoeken, terwijl in de winter er momenteel een enkele wandelaar zijn hond uitlaat. Als er een meer paviljoen komt aan Dorregeest geeft het mensen ook de gelegenheid om in de koude maanden lekker een kopje koffie te komen drinken. Het aantal zal minder zijn, dus zullen de openingsdagen eventueel aangepast worden in de wintermaanden. De mogelijkheid blijft ook om alleen het pand op te bouwen voor het zomerseizoen. Personeel Mijn partner en ik zullen zelf ook in de Geest aan het werk zijn. Ik ben zelf hoofdserveerster en eventueel keukenhulp en mij partner Ed, manager. We zullen echt samenwerken met het personeel. In het begin zullen we alleen een kok full-time in dienst nemen en eventueel een extra serveerster en afwasser op 0 uren contract. Wij willen dat de kok en serveerster boven de 23 jaar oud zijn, en opgeleid. Deze geven we om te starten 5% boven het minimumloon Kok (23+ jaar oud) Bruto eindloon per maand 1.633,34 + 5% 1.715,00 Serveerster (23+ jaar oud) Bruto eindloon per maand 1.633,34 + 5% 1.715,00 Afwasser (16 jaar) 2,84+5% x 15 uur x 4 weken= 178,92 Personeelskosten per maand 3.608,92 Kansen/mogelijkheden Er zijn diverse ideeën die meteen of in de nabije toegepast kunnen worden. Verhuur windschermen Picknickmand met inhoud verhuren Noise Control op het terras toepassen, om geluidsoverlast van de snelweg te beperken. Een aantal x per seizoen live muziek of een toneel voorstelling. Stel je hier jazz of zelfs semi klassiek voor. Géén house party s of coverbands. Garden fair of andersoortig markt organiseren in samenwerking met lokale ondernemers.

7 Sanitaire voorziening Op het recreatieveld van Dorregeest staat al een simpele sanitaire voorziening. Het idee is om tevens een eigen sanitaire voorziening in of naast de strandtent te hebben, voorzien van douches, aangesloten op het riool. Er wordt in samenwerking met het RAUM gekeken naar de mogelijkheden de huidige voorzieningen te vervangen en als dienst te leveren binnen het eigen paviljoen. Noodzakelijke vergunningen Exploitatievergunning Drank- en horecavergunning

8 Voorlopige begroting Investeringsbegroting Pand: Het pand wordt neergezet van Scandinavisch hardhout. Qua inventaris gaan we uit van 2e hands artikelen. Er is momenteel zo veel uit faillissement te verkrijgen dat nieuw absoluut niet noodzakelijk is. Vaste Activa Pand ,00 Inventaris ,00 Subtotaal ,00 Vlottende activa Voorraden 3.000,00 Liquide middelen 500,00 Subtotaal 3.500,00 Aanloopkosten 5.000,00 Totale investering ,00 Financieringsbegroting Totale investering ,00 Beschikbaar eigen vermogen ,00 Behoefte aan vreemd vermogen ,00 Aan te trekken vreemd vermogen, op korte termijn Investeerder(s) ,00 Exploitatiebegroting Omdat er nog geen duidelijkheid is over de ondererfpacht is kunnen we geen duidelijk beeld krijgen van de Exploitatiebegroting. Omzet ,00 Kosten Inkoopwaarde verkopen ,00 Personeelskosten ,04 Overige exploitatiekosten 4.000,00 Afschrijvingen 3.875,00 Rentekosten ,00 pacht grond??? Subtotaal ,04 Winst voor belasting ,96 Inkomstenbelasting ,00 Nettowinst ,00

ZELDZAAM FEESTEN. Zelf tappen en schenken? Onze ruimte op de 1e verdieping biedt u de ruimte tot 120 gasten INFO@ZELDZAAM.COM TEL 0318-510500

ZELDZAAM FEESTEN. Zelf tappen en schenken? Onze ruimte op de 1e verdieping biedt u de ruimte tot 120 gasten INFO@ZELDZAAM.COM TEL 0318-510500 ZELDZAAM FEESTEN Zelf tappen en schenken? Onze ruimte op de 1e verdieping biedt u de ruimte tot 120 gasten INFO@ZELDZAAM.COM TEL 0318-510500 INDELINGEN EN OPSTELLINGEN Er zijn diverse mogelijkheden op

Nadere informatie

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis BusinessparkEvents deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk Businesspark events Met ons concept Businesspark events bieden wij de mogelijkheid om een 'gezamenlijk' Open Huis te organiseren voor

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 1 Restaurant La Tasca Aan één van de mooiste grachten van Delft, de Voldersgracht, vindt u Restaurant La Tasca. Al sinds de opening in 1998 staan Robin en Bert hier in de keuken om met veel liefde, zorg

Nadere informatie

fun house fun house fun house Pink

fun house fun house fun house Pink fun house fun house fun house Pink financieringsbegroting bezit en vermogen vaste activa - vlottende activa eigen vermogen - vreemd vermogen voorbeelden Joop Lengkeek Kamer H0.012 Email: Lengkeek.J@NHTV.nl

Nadere informatie

Bedrijfsformules. Wat wordt er van je verwacht? Bedrijfsformule en de zes P s. Waar gaat deze kaart over?

Bedrijfsformules. Wat wordt er van je verwacht? Bedrijfsformule en de zes P s. Waar gaat deze kaart over? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over bedrijfsformules. De bedrijfsformule van een horecabedrijf kun je zien als het gezicht en het karakter van het horecabedrijf. Wat wordt er van je verwacht?

Nadere informatie

business Sed Smakelijk en zakelijk ineen Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Zakelijk ontmoeten en smakelijk genieten

business Sed Smakelijk en zakelijk ineen Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Zakelijk ontmoeten en smakelijk genieten Sed Inclusief Businessvoordeel business Samen eten en drinken in een zakelijke setting www.samenetenendrinken.nl Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Reserveer nu onze Business Lunch

Nadere informatie

naam restaurant.. Conceptplan Baan 4, Warmond

naam restaurant.. Conceptplan Baan 4, Warmond naam restaurant.. Conceptplan Baan 4, Warmond Inhoud Inhoud Huidige situatie Introductie Osteria Concept Introductie Osteria Concept Foodboard Doelgroep omschrijving Plattegrond Moodboard interieur/ sfeerimpressie

Nadere informatie

GROEPSUITJES DE BERENDONCK ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 1. Seizoen 2017

GROEPSUITJES DE BERENDONCK ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 1. Seizoen 2017 GROEPSUITJES DE BERENDONCK Seizoen 2017 ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 1 WELKOM OP DE BERENDONCK INTRODUCTIE ACTIVITEITEN In deze brochure staat het

Nadere informatie

INFORMATIE KOOKSTUDIO

INFORMATIE KOOKSTUDIO INFORMATIE KOOKSTUDIO Heeft u de smaak al te pakken? Kookstudio De Smaak Van... is een professioneel en goed uitgeruste kookstudio in het centrum van Almelo. De kookstudio biedt mogelijkheden voor uiteenlopende

Nadere informatie

GROEPSUITJES DE BERENDONCK //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

GROEPSUITJES DE BERENDONCK ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// GROEPSUITJES DE BERENDONCK 1 WELKOM OP DE BERENDONCK INTRODUCTIE In deze brochure vindt u het aanbod van activiteiten en arrangementen om van uw (personeels)uitje een verrassende en onvergetelijke belevenis

Nadere informatie

GROEPSUITJES DE BERENDONCK SEIZOEN 2017 ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 1

GROEPSUITJES DE BERENDONCK SEIZOEN 2017 ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 1 GROEPSUITJES DE BERENDONCK SEIZOEN 2017 ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 1 WELKOM OP DE BERENDONCK INTRODUCTIE ACTIVITEITEN In deze brochure vindt u het

Nadere informatie

Hoofdstuk 31. Ondernemingsplan. Persoonlijk plan Marketingplan Financieel plan Organisatieplan

Hoofdstuk 31. Ondernemingsplan. Persoonlijk plan Marketingplan Financieel plan Organisatieplan www.jooplengkeek.nl Ondernemingsplan Persoonlijk plan Marketingplan Financieel plan Organisatieplan Persoonlijk plan Persoonsgegevens Motivatie om ondernemer te worden Sterke punten & zwakke punten 1 Ondernemingsplan

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

Cursus financieel management

Cursus financieel management Cursus financieel management Toelichting op de cursus De Investeringsbegroting BTW Santana Joop Lengkeek Kamer H0.012 Email: Lengkeek.J@NHTV.nl www.jooplengkeek.nl Cursus Financieel Management Even voorstellen:

Nadere informatie

Geachte gast, Hieronder hebben we de mogelijkheden voor u uitgewerkt.

Geachte gast, Hieronder hebben we de mogelijkheden voor u uitgewerkt. Geachte gast, Graag dagen wij onszelf uit om voor u een ultiem moment te creëren vol culinair avontuur in een ontspannen sfeer. Ook willen we u een functionele ambiance bieden voor een succesvolle zakelijke

Nadere informatie

Uit onderstaande kunt u zelf uw arrangement samenstellen waarmee we een offerte op maat voor u maken.

Uit onderstaande kunt u zelf uw arrangement samenstellen waarmee we een offerte op maat voor u maken. Telstar Horeca Menukaart 15-16 Uit onderstaande kunt u zelf uw arrangement samenstellen waarmee we een offerte op maat voor u maken. Drank Gedurende de dag Kan Koffie (10 kopjes) 15,00 Kan Thee (10 kopjes)

Nadere informatie

INFORMATIE KOOKSTUDIO

INFORMATIE KOOKSTUDIO INFORMATIE KOOKSTUDIO Heeft u de smaak al te pakken? Kookstudio De Smaak Van... is een professioneel en goed uitgeruste kookstudio in het centrum van Almelo. De kookstudio biedt mogelijkheden voor uiteenlopende

Nadere informatie

. food. busines. food. busine. food. busin s s s. ow f ow un sn

. food. busines. food. busine. food. busin s s s. ow f ow un sn snow. fun ss. b u. s d i n o e o f snow & teambuilding TEAMBUILDEN MET MEERWAARDE... In onze teambuildingsactiviteiten staan samenwerking, sociale binding, vertrouwen, communicatie en groepsdynamiek centraal.

Nadere informatie

BUURTMARKT BREEDEWEG VAN VELE MARKTEN THUIS. Appeltje van Oranje is een initiatief van het

BUURTMARKT BREEDEWEG VAN VELE MARKTEN THUIS. Appeltje van Oranje is een initiatief van het BUURTMARKT BREEDEWEG VAN VELE MARKTEN THUIS Appeltje van Oranje is een initiatief van het WELKOM BIJ BUURTMARKT BREEDEWEG Op een markt is altijd van alles te doen. Daarom is het dé plek waar mensen uit

Nadere informatie

Kookstudio brochure 2015

Kookstudio brochure 2015 Kookstudio brochure 2015 Wat u van ons kunt verwachten.. Tijdens een kookworkshop gaat u zelf koken in groepsverband, onder begeleiding van een professionele kok ofwel kookdocent. U maakt gebruik van de

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

Qredits. Ondernemingsplan (in geval van startend bedrijf)

Qredits. Ondernemingsplan (in geval van startend bedrijf) Qredits Microkrediet in Nederland Ondernemingsplan (in geval van startend bedrijf) 1/12 Inhoudsopgave 1. De ondernemer 3 1.1. Persoonlijke gegevens 3 1.2. Persoonlijke motieven 4 1.3. Persoonlijke kwaliteiten

Nadere informatie

Kortom, Art & Dining is dé ideale ontmoetingsplaats in Dordrecht.

Kortom, Art & Dining is dé ideale ontmoetingsplaats in Dordrecht. ART & DINING Art & Dining - gevestigd in het Dordrechts Museum In Art & Dining kom je met vrienden bijeen om te genieten van eten en drinken. Deze nieuwe toplocatie biedt een ontspannen sfeer en een authentiek

Nadere informatie

Eetcafé De Prins heeft de afgelopen tijd een ware metamorfose ondergaan. Dit om een huiskamergevoel te creëren waarin onze gasten zich direct thuis

Eetcafé De Prins heeft de afgelopen tijd een ware metamorfose ondergaan. Dit om een huiskamergevoel te creëren waarin onze gasten zich direct thuis Eetcafé De Prins heeft de afgelopen tijd een ware metamorfose ondergaan. Dit om een huiskamergevoel te creëren waarin onze gasten zich direct thuis voelen, en om ervoor te zorgen dat het hen aan niets

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Amsterdam. Bites bij East 57

Amsterdam. Bites bij East 57 Nieuwe hotspot Amsterdam East 57 Er wederom een Nieuwe hotspot in Amsterdam: East 57 Amsterdam. Eigenlijk is East 57 een beetje alles wat de echte lekkerbek zoekt. Het is sinds september zowel een nieuw

Nadere informatie

LUNCH- EN DINERMOGELIJKHEDEN OP WEDSTRIJDDAGEN

LUNCH- EN DINERMOGELIJKHEDEN OP WEDSTRIJDDAGEN 1 LUNCH- EN DINERMOGELIJKHEDEN OP WEDSTRIJDDAGEN INHOUD Steaks & Salads (Business Club) 4 Burger vs Lobster (Business Club) 6 De Blauwe Lotus 8 Eetcafé De Verlenging 10 Dineren of lunchen in het Philips

Nadere informatie

Kookstudio brochure 2016/2017

Kookstudio brochure 2016/2017 Kookstudio brochure 2016/2017 Wat u van ons kunt verwachten.. Tijdens een kookworkshop gaat u zelf koken in groepsverband, onder begeleiding van een professionele kok ofwel kookdocent. U maakt gebruik

Nadere informatie

Ondernemingsplan. Catootje aan de Markt. W. Weber / W. van Asperen

Ondernemingsplan. Catootje aan de Markt. W. Weber / W. van Asperen Ondernemingsplan Catootje aan de Markt Auteur: Datum: W. Weber / W. van Asperen 25-08- 2014 INHOUDSOPGAVE 1. DE ONDERNEMERS 1.1 Persoonlijke gegevens 1.2 Achtergrond van de ondernemers 1.3 Persoonlijke

Nadere informatie

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen!

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Culinaire Arrangementen 2013/14 Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Speciale Kerstarrangementen Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Een onvergetelijke Kerst viert u bij Center Parcs. Ontdek onze

Nadere informatie

Eten en Drinken Voor groepen, half april half september Alle onderstaande arrangementen worden alleen op reservering geserveerd

Eten en Drinken Voor groepen, half april half september Alle onderstaande arrangementen worden alleen op reservering geserveerd Eten en Drinken Voor groepen, half april half september Alle onderstaande arrangementen worden alleen op reservering geserveerd Koffie- en theeontvangsten v/a 20 personen, duur ongeveer een halfuur Koffie-

Nadere informatie

Ristorante Bellagio Kruisstraat 37 's-hertogenbosch

Ristorante Bellagio Kruisstraat 37 's-hertogenbosch Klaassen Horecamakelaardij B.V. Graafsebaan 111, 5248 NL Rosmalen Telefoon: 073 521 61 66 Fax: 073 522 09 06 Internet: www.klaassenbv.nl E-mail: info@klaassenbv.nl Horecamakelaar: Michael Klaassen Telefoon:

Nadere informatie

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 1 Restaurant La Tasca Aan één van de mooiste grachten van Delft, de Voldersgracht, vindt u Restaurant La Tasca. Al sinds de opening in 1998 staan Robin en Bert hier in de keuken om met veel liefde, zorg

Nadere informatie

Geachte gast, Wij nodigen u van harte uit contact met ons op te nemen! Met vriendelijke groeten, Claire Wijnstok & Dave van der Meijden

Geachte gast, Wij nodigen u van harte uit contact met ons op te nemen! Met vriendelijke groeten, Claire Wijnstok & Dave van der Meijden Geachte gast, Dank voor uw interesse in Le Temps Perdu. Een eigentijdse en sfeervolle ontmoetingsplaats in het hart van Boxtel, waar u zeven dagen per week uitstekend en voor een aangename prijs kunt lunchen

Nadere informatie

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER Eerlijk koken, waarbij het product qua smaak en textuur zo puur mogelijk op het bord komt, Een huiselijke en ongedwongen sfeer, gecombineerd met een voortreffelijke

Nadere informatie

OP ZO N DAG MOET ALLES KLOPPEN PAVILJOEN TWISKE

OP ZO N DAG MOET ALLES KLOPPEN PAVILJOEN TWISKE OP ZO N DAG MOET ALLES KLOPPEN Inspannen Ontspannen Verwelkomen Ontvangen Vieren van het leven. De unieke ambiance. GENIETEN MET VOLLE TEUGEN UITKIJKEN OVER HET WATER EN DANSEN ONDER DE STERREN Het leven

Nadere informatie

(BOWLING)ARRANGEMENTEN

(BOWLING)ARRANGEMENTEN (BOWLING)ARRANGEMENTEN Restaurant Sweet Lake Italy is een sfeervol restaurant waar u terecht kunt voor een culinaire reis door Italië. Dit sfeervolle live-cooking restaurant is dagelijks geopend voor een

Nadere informatie

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

menu kaart landhoeve waar zorg recreatie wordt

menu kaart landhoeve waar zorg recreatie wordt menu kaart landhoeve waar zorg recreatie wordt landhoeve waar zorg recreatie wordt bijzonder genieten Centraal gelegen op het erf van Landhoeve Zwieseborg, vindt u restaurant t Bakhuus: een fijne pleisterplaats

Nadere informatie

Welkom bij Van der Valk Hotel Emmeloord!

Welkom bij Van der Valk Hotel Emmeloord! Bruiloften Geacht bruidspaar, Welkom bij Van der Valk Hotel Emmeloord! Allereerst van harte gefeliciteerd met uw voorgenomen huwelijk. Een bruiloft is één van de belangrijkste dagen in uw leven, wij vinden

Nadere informatie

Trouwen. Volledig ontzorgd, unieke locatie, geheel op maat! bij music club kampen.

Trouwen. Volledig ontzorgd, unieke locatie, geheel op maat! bij music club kampen. Trouwen bij music club kampen Volledig ontzorgd, unieke locatie, geheel op maat! Een onvergetelijke dag beleven? www.musicclubkampen.nl Volledig ontzorgd, unieke locatie, geheel op maat! TROUWEN BIJ MUSIC

Nadere informatie

VERANTWOORD. KookaandeZaan is direct aan de Zaan gelegen en daarmee durven we te zeggen dat we

VERANTWOORD. KookaandeZaan is direct aan de Zaan gelegen en daarmee durven we te zeggen dat we Omdat verschillende opstellingen mogelijk zijn kunt u altijd het gevoel houden in een sfeervolle loft of moderne eetkeuken te toeven. KookaandeZaan is direct aan de Zaan gelegen en daarmee durven we te

Nadere informatie

ONDERNEMINGSPLAN. Naam bedrijf: Naam ondernemer: Adres ondernemer: Datum:

ONDERNEMINGSPLAN. Naam bedrijf: Naam ondernemer: Adres ondernemer: Datum: ONDERNEMINGSPLAN Naam bedrijf: Naam ondernemer: Adres ondernemer: Datum: 1 Inleiding 2 2. Inhoudsopgave 3 3. Samenvatting 4 4. De ondernemer 4.1 Persoonlijke gegevens Naam: Geboortedatum: Adres: Postcode:

Nadere informatie

Party Amusant feest op maat optie -1(vanaf 50 personen)

Party Amusant feest op maat optie -1(vanaf 50 personen) feest op maat optie -1(vanaf 50 personen) Meteen bij binnenkomst zullen wij een welkomstdrankje aanbieden, bijvoorbeeld een glaasje alcoholvrije champagne. Op verzoek schenken wij koffie en thee. Op de

Nadere informatie

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 1 Restaurant La Tasca Aan één van de mooiste grachten van Delft, de Voldersgracht, vindt u Restaurant La Tasca. Al sinds de opening in 1998 staan Robin en Bert hier in de keuken om met veel liefde, zorg

Nadere informatie

Feest arrangement Zee 34,50 15,50

Feest arrangement Zee 34,50 15,50 FEESTARRANGEMENT Zee Een 4 uur durend feest vanaf 60 (zonder DJ/ live muziek vanaf 40 ) inclusief onbeperkt standaard drankjes *, zoutjes en nootjes bij aanvang, de keuze uit gebak of mousserende wijn**

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

Ondernemersplan. Bedrijfsnaam

Ondernemersplan. Bedrijfsnaam Ondernemersplan Bedrijfsnaam 1. De ondernemer 1.1 Persoonlijke gegevens Naam : Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoonnummer : E-mailadres : Geboortedatum : Geboorteplaats : Nationaliteit : Burgerservicenummer

Nadere informatie

School/cursus Wanneer? Diploma? ------------------- van -------- tot --------- ja/nee. School/cursus Wanneer? Diploma?

School/cursus Wanneer? Diploma? ------------------- van -------- tot --------- ja/nee. School/cursus Wanneer? Diploma? Het ondernemingsplan Hoofdstuk 1 Persoonlijke gegevens 1.1 Gegevens ondernemers Naam Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer Geboortedatum Nationaliteit Burgerlijke staat Huwelijkse voorwaarden/ samenlevingsovereenkomst

Nadere informatie

Meetings & Evenementen in de Bijenkorf Amsterdam

Meetings & Evenementen in de Bijenkorf Amsterdam Meetings & Evenementen in de Bijenkorf Amsterdam 2 Over de Bijenkorf De Bijenkorf is hét toonaangevende warenhuis dat met passie voor de klant ieder bezoek tot een belevenis maakt. De Bijenkorf is uniek

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

BEHO 2052 De 3 Vrienden Breda St. Jansstraat 4. Breda

BEHO 2052 De 3 Vrienden Breda St. Jansstraat 4. Breda BEHO 2052 De 3 Vrienden St. Jansstraat 4 Graafsebaan 111 Berrie van Hoof 5248 NL Rosmalen b.vanhoof@klaassenbv.nl tel. 073 5216166 Mobiel 06-20004868 fax. 073 5220906 www.klaassenbv.nl Rayon Midden Brabant

Nadere informatie

Inhoud. 10 Wonderlab Young Testresultaten. 03 Voorwoord. 12 Financieel plan Invecteringsbegroting. 04 Wonderlab. 13 Financieel plan Inkomstenstroom

Inhoud. 10 Wonderlab Young Testresultaten. 03 Voorwoord. 12 Financieel plan Invecteringsbegroting. 04 Wonderlab. 13 Financieel plan Inkomstenstroom Inhoud 03 Voorwoord 04 Wonderlab 05 De vraag 06 Het onderzoek User stories 07 Het onderozek Enquete resultaten 08 Concept Wonderwerklab 10 Wonderlab Young Testresultaten 12 Financieel plan Invecteringsbegroting

Nadere informatie

De Hogeweyk Wonen en leven als thuis voor dementerende ouderen

De Hogeweyk Wonen en leven als thuis voor dementerende ouderen De Hogeweyk Wonen en leven als thuis voor dementerende ouderen Van Hal Adviespraktijk i.s.m. de Vivium zorggroep Hogewey Ir. E.L. (Eloy) van Hal www.vanhaladviespraktijk.nl evanhal@vanhaladviespraktijk.nl

Nadere informatie

Reizen Uit Eten. Uit Eten - Bij de ingang. Uit Eten - Eten bestellen

Reizen Uit Eten. Uit Eten - Bij de ingang. Uit Eten - Eten bestellen - Bij de ingang Ik wil graag een tafel reserveren voor _[aantal mensen]_ om _[tijdstip]_. Een reservering doen Een tafel voor _[number of people]_ graag. Om een tafel vragen Neemt u creditcards aan? Vragen

Nadere informatie

Jeroen Bosch 2016. Groepsarrangementen bij Artisan. Restaurant en Wijnhandel Artisan Verwersstraat 24, 5211 HW s-hertogenbosch

Jeroen Bosch 2016. Groepsarrangementen bij Artisan. Restaurant en Wijnhandel Artisan Verwersstraat 24, 5211 HW s-hertogenbosch Jeroen Bosch 2016 Groepsarrangementen bij Artisan Vinoloog van de wijnacademie Bib Gourmand van Michelin Restaurant en Wijnhandel Artisan Restaurant & Wijnhandel Artisan ambachtelijke & biologische keuken

Nadere informatie

Arrangementenoverzicht ichi-e

Arrangementenoverzicht ichi-e Arrangementenoverzicht ichi-e Borrels Diner Vergaderingen Office Meal Deal s 1 Japans restaurant ichi-e Ichi-E is een eigentijds en veelzijdig Japans horecaconcept, waar alles draait om de pure beleving

Nadere informatie

Financiën. Exploitatiebegroting Omzet ,50 x 50 = 625,00. 0,67 x 350 = 234,50. Inkoopwaarde. Brutowinst 390,50. Promotie kosten 10,00

Financiën. Exploitatiebegroting Omzet ,50 x 50 = 625,00. 0,67 x 350 = 234,50. Inkoopwaarde. Brutowinst 390,50. Promotie kosten 10,00 Financiën Exploitatiebegroting Omzet 500+ 2,50 x 50 = 625,00 Inkoopwaarde 0,67 x 350 = 234,50 Brutowinst 390,50 Promotie kosten 10,00 Personeelskosten - Loonkosten 0,10 x 450 = 45,00 Nettowinst voor belasting

Nadere informatie

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt!

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground Altijd een feest voor kinderen en ouders Een ongelofelijk gevarieerd programma, vol muziek, dans, spel, sport, mode, kunst, ontspanning

Nadere informatie

Na afloop samen napraten met een hapje en een drankje, dat vind ik fijn. Assortiment hapjes en drankjes

Na afloop samen napraten met een hapje en een drankje, dat vind ik fijn. Assortiment hapjes en drankjes Na afloop samen napraten met een hapje en een drankje, dat vind ik fijn. Assortiment hapjes en drankjes 1 Inhoud Gastvrij en goed verzorgd Introductie 3 Gastvrij en goed verzorgd 5 Menukaart 9 Arrangementen

Nadere informatie

Cadeaubonnen Queens Hema bonnen

Cadeaubonnen Queens Hema bonnen Cadeaubonnen Queens Hema bonnen U kunt de geldigheid checken op de site van hema! Hema High Tea Voor twee personen. Beiden een potje thee naar keuze, 5 soorten huisgemaakte zoete lekkernijen, 4 soorten

Nadere informatie

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend?

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend? Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Het komt al snel dichterbij, nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zover. We gaan genieten

Nadere informatie

visie werkwijze *genoemde prijzen zijn exclusief btw

visie werkwijze *genoemde prijzen zijn exclusief btw visie Net even anders dan anders. Waar presentatie net zo belangrijk is als smaak. Stoer en robuust. Waar ambachtelijke producten een hoofdrol spelen. En we trots zijn op onze eigen recepturen. Waar vers

Nadere informatie

ZAKELIJKE NAC BUSINESS CLUB

ZAKELIJKE NAC BUSINESS CLUB ZAKELIJKE NAC 9 5 6 7 5 6 2 3 5 6 3 1 3 TRIBUNE 7 9 4 5 6 8 SEIZOEN 2019 / 2020 NAC HET GROOTSTE ZAKELIJKE NETWERK VAN DE REGIO NAC biedt haar zakelijke netwerk ook buiten de wedstrijddagen doordachte

Nadere informatie

Wist U dat? Café Verhoeff geen andere naam krijgt en gewoon Verhoeff blijft heten? We dus niets meer over sigaren willen horen?

Wist U dat? Café Verhoeff geen andere naam krijgt en gewoon Verhoeff blijft heten? We dus niets meer over sigaren willen horen? Wist U dat? Jaecques nu definitief is gestopt met werken bij café In t Aepjen? Café Verhoeff geen andere naam krijgt en gewoon Verhoeff blijft heten? We dus niets meer over sigaren willen horen? Hij zich

Nadere informatie

Eigen vermogen Eigen vermogen 11.380,75 Eigen vermogen totaal 11.380,75 Verlies 8.755,55 TOTAAL 51.951,02 51.951,02

Eigen vermogen Eigen vermogen 11.380,75 Eigen vermogen totaal 11.380,75 Verlies 8.755,55 TOTAAL 51.951,02 51.951,02 Balans Vereniging 17-12-2011 Omschrijving Debet Credit Liquide middelen Kas 126,11 ING Girorekening 1.528,90 ING Plusrekening 14.075,00 Liquide middelen totaal 15.730,01 Vorderingen Debiteuren 2.571,00

Nadere informatie

Arrangementen Bospaviljoen de Woudstee 2017

Arrangementen Bospaviljoen de Woudstee 2017 Bospaviljoen de Woudstee Midden in de bossen bij Drouwen, direct naast het Boomkroonpad ligt Bospaviljoen de Woudstee. Op deze prachtige locatie treft u een restaurant aan waar je terecht kunt voor een

Nadere informatie

w i l h e l m i n a o o r d BIJZONDER PUUR

w i l h e l m i n a o o r d BIJZONDER PUUR wilhelmina oord BIJZONDER PUUR BIJZONDER VERGADEREN BIJZONDER KOKEN BIJZONDER ETEN BIJZONDERE TEAMBUILDING BIJZONDERE PRODUCTEN BIJZONDERE MENSEN BIJZONDERE CONGRESSEN BIJZONDER GENIETEN WILHELMINAOORD

Nadere informatie

Ja, ik wil... Een unieke locatie voor een unieke huwelijksdag

Ja, ik wil... Een unieke locatie voor een unieke huwelijksdag Ja, ik wil... Een unieke locatie voor een unieke huwelijksdag 2 3 Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Er breekt een spannende en leuke tijd aan. Een tijd waarin u voor veel keuzes

Nadere informatie

De kracht zit in onze mensen

De kracht zit in onze mensen De kracht zit in onze mensen BliXem Eetcafé In BliXem Eetcafé geniet u van een bijzonder ontbijt, lunch of diner, of van een heerlijk kopje koffie met de krant. Bij BliXem draait het om de gasten. De medewerkers

Nadere informatie

Texels restaurant. De leerlingen: passen de opgedane kennis uit de voorgaande lessen toe.

Texels restaurant. De leerlingen: passen de opgedane kennis uit de voorgaande lessen toe. Tim eet op Texel 3 en 4 7 Texels restaurant Echt restaurant maken Doelen Begrippen Materialen De leerlingen: passen de opgedane kennis uit de voorgaande lessen toe. het restaurant, het diner, het menu,

Nadere informatie

RESERVERINGSFORMULIER FEESTDAGEN 2018

RESERVERINGSFORMULIER FEESTDAGEN 2018 RESERVERINGSFORMULIER FEESTDAGEN 2018 verstuur per e-mail Naam park : Landal Landgoed t Loo Telnummer : +31-(0)525 63 70 00 Adres : Looweg 47 E-mail : loo@landal.nl Plaats : 8095 PS t Loo-Oldebroek Land

Nadere informatie

A L G E M E N E I N F O R M A T I E

A L G E M E N E I N F O R M A T I E ALGEMENE INFORMATIE Zaken en ontspanning gaan harmonieus samen In het hart van Nederland bevindt zich Landgoed de Salentein, een uitnodigend en gastvrij landgoed met een keur aan faciliteiten voor zakelijke,

Nadere informatie

Private Waterfront Parties

Private Waterfront Parties Private Waterfront Parties BIJ FINLEY IN HET WITTE HUIS Als je feest écht bijzonder moet zijn! Zie je het al voor je, de gezichten van je vrienden en kennissen, als ze arriveren bij de luxe, hagelwitte

Nadere informatie

Werkgroep Café: Café 2.0 Lunch (ma t/m vr) November 2015

Werkgroep Café: Café 2.0 Lunch (ma t/m vr) November 2015 Werkgroep Café: Café 2.0 Lunch (ma t/m vr) November 2015 Doel Een grotere diversiteit aan groepen binnen halen in het COC Café (jongeren, zakenmensen, expats, studenten, multi-culti, vrouwen) Het bieden

Nadere informatie

Module 1 Maak een plan

Module 1 Maak een plan Geleerd in vorige presentatie Module 1 Maak een plan Les 2. Creëer rust en vertrouwen met een goed financieel plan Falen a.g.v. slechte financiële planning Business Plan op 1 A4 van visie naar actie O.G.S.M.

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. consumptief-horeca CSPE BB. gedurende 600 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Examen VMBO-BB. consumptief-horeca CSPE BB. gedurende 600 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2012 gedurende 600 minuten consumptief-horeca CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 14 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Banquetingmap. there!

Banquetingmap.   there! Banquetingmap Op een van de mooiste plekjes van de Utrechtse Heuvelrug, in het midden van het land, op 5 minuten afstand van de A12, vindt u restaurant Brocante. Goed bereikbaar en beschikkend over een

Nadere informatie

week 2 Homework opgave 1 H4 Resultatenrekening Afschrijvingskosten: zeilboten

week 2 Homework opgave 1 H4 Resultatenrekening Afschrijvingskosten: zeilboten opgave 1 Homework Afschrijvingskosten: zeilboten Aanschafwaarde boten 2 * 7.000 = 14.000 Restwaarde 2.000 Af te schrijven in 15 jaar 12.000 Per jaar 12.000 / 15 = 800 2012 is maar een half jaar Afschrijving

Nadere informatie

Ondernemingsplan. Catootje aan de Markt. Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden. Wabo /

Ondernemingsplan. Catootje aan de Markt. Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden. Wabo / Ondernemingsplan Catootje aan de Markt Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Wabo 150633 / 1714434 Auteur: Datum: W. Weber / W. van Asperen 25-08- 2014 INHOUDSOPGAVE 1. DE ONDERNEMERS

Nadere informatie

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen.

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen. Wie zijn wij: Daag! Mijn naam is Jorrit en ik ben 23 jaar jong. Ik ben geboren en getogen in Leeuwarden. Ik zit nu in het 2e jaar van de lerarenopleiding Economie. Bij deze wil ik jullie veel plezier en

Nadere informatie

Pannenkoeken. zoet of hartig? Zwolle Giethoorn Deventer Enschede. Exclusief interview met Remco Pit van pannenkoekenboerderij De Hooge Esch

Pannenkoeken. zoet of hartig? Zwolle Giethoorn Deventer Enschede. Exclusief interview met Remco Pit van pannenkoekenboerderij De Hooge Esch Pannenkoeken Exclusief interview met Remco Pit van pannenkoekenboerderij De Hooge Esch Zwolle Giethoorn Deventer Enschede zoet of hartig? Inleiding Stroop, poedersuiker, kaas of spek. Allemaal beleg dat

Nadere informatie

T e l s Ta r h o r e c a

T e l s Ta r h o r e c a Telstar horeca T e l s t a r h o r e c a Wat een ontspannen plek voor een training, gaf een cursist ons als compliment. Maar dat is het ook. En dan gaat het niet over een voetbaltraining. Telstar is meer

Nadere informatie

RESTAURANT DE RECHTER

RESTAURANT DE RECHTER RESTAURANT DE RECHTER De Rechter in Boxtel is gevestigd in een karakteristiek en monumentaal pand, midden in het centrum van Boxtel. Wij hebben een prachtig terras, pal aan rivier de Dommel. Dit maakt

Nadere informatie

ATELIER Atelier BANQUETING B

ATELIER Atelier BANQUETING B Atelier ATELIER BANQUETING Vlak achter het Olympisch Stadion hebben ondernemende en creatieve geesten een wasstraat omgetoverd tot culturele hotspot. Atelier gedeeltelijk of in zijn geheel afhuren voor

Nadere informatie

GUN UZELF VOORTAAN HET PLEZIER OM GEZOND TE ETEN.

GUN UZELF VOORTAAN HET PLEZIER OM GEZOND TE ETEN. Persbericht GUN UZELF VOORTAAN HET PLEZIER OM GEZOND TE ETEN. Omdat het belangrijk is om goed te eten, is het nieuwe Health Food Bar concept van Chez Mauricette dé ideale oplossing om snel kwaliteitsvol

Nadere informatie

Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse

Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse Naam: Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Klas: CMD D1 Datum: september 2009 Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse Doelgroepanalyse welgestelde consument Wat is een welgestelde consument?

Nadere informatie

Droom je van een eigen zaak? Starten in de horeca met een streepje voor

Droom je van een eigen zaak? Starten in de horeca met een streepje voor Droom je van een eigen zaak? Starten in de horeca met een streepje voor Inhoud Wie zijn wij? Wat doen wij? Opstartformaliteiten Opstartmogelijkheden Financieringsmogelijkheden Do s en don ts Conclusie

Nadere informatie

Braderieën, markten en festivals

Braderieën, markten en festivals Braderieën, markten en festivals Survivalgids www.powerslim.nl Braderieën, markten en festivals De lente is begonnen en daarmee is ook meteen het seizoen geopend voor verschillende festivals, braderieën

Nadere informatie

Kookt. Borrel Hapjes. Pizza Boss 3000. Bruisende kookworkshops. Lekker eten? Nieuwste keukengerei voor bij u in huis. Culinair koken in.

Kookt. Borrel Hapjes. Pizza Boss 3000. Bruisende kookworkshops. Lekker eten? Nieuwste keukengerei voor bij u in huis. Culinair koken in. Kookt Pizza Boss 3000 Nieuwste keukengerei voor bij u in huis Bruisende kookworkshops Culinair koken in Tilburg Lekker eten? De beste restaurants in Tilburg Borrel Hapjes Interview met een chefkok Tips

Nadere informatie

Strandzuid een zomerse wereld van mogelijkheden

Strandzuid een zomerse wereld van mogelijkheden Strandzuid een zomerse wereld van mogelijkheden Tussen Amsterdam RAI en het Beatrixpark, aan de rand van een prachtige waterpartij, ligt een stijlvol en modern stadsstrand Strandzuid. Al acht jaar is Strandzuid

Nadere informatie

Het Alternatief HOOFDSTRAAT 29, 2181 EA HILLEGOM, T (0252) 688 668, WWW.T-ALTERNATIEF.NL

Het Alternatief HOOFDSTRAAT 29, 2181 EA HILLEGOM, T (0252) 688 668, WWW.T-ALTERNATIEF.NL Het Alternatief Het Alternatief is een veelzijdig restaurant met oneindige mogelijkheden. Gasten wanen zich bij ons in verschillende werelden die subtiel in elkaar overlopen: van comfortabele lounge tot

Nadere informatie

bruilofts receptie 15,- 7,50

bruilofts receptie 15,- 7,50 BRUILOFTSRECEPTIE Een 2 uur durende receptie met minimaal 40, inclusief onbeperkt drinken standaard drankjes *, zoutjes en nootjes op tafel, koude en warme borrelhapjes. Alleen te boeken in combinatie

Nadere informatie

MENU S & GERECHTEN (1/2):

MENU S & GERECHTEN (1/2): MENU S & GERECHTEN (1/2): 1 Zijn de prijzen voor de gerechten en de menu s gecalculeerd binnen de begrote FC%? 2 Moeten er meer producten worden besteld voor de nieuwe kaart? 3 Worden de huidige producten

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Vakantiewerkonderzoek 2014 FNV Jong

Vakantiewerkonderzoek 2014 FNV Jong Vakantiewerkonderzoek 2014 FNV Jong Leon Pouwels 11 juni 2014 Achtergrond Achtergrond 2 Achtergrond - onderzoeksopzet Doelstelling Steekproef Methode De doelstelling van dit onderzoek is het verkrijgen

Nadere informatie

HO, HO, HO. FEESTDAGEN BIJ BLEYENBERG!

HO, HO, HO. FEESTDAGEN BIJ BLEYENBERG! HO, HO, HO. FEESTDAGEN BIJ BLEYENBERG! It s the most wonderful time of the year! En zeker bij Bleyenberg. Speciaal voor jou hebben wij verschillende arrangementen samengesteld deze feestdagen. December.

Nadere informatie

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht 5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht Vorige week ging ik samen met Eric en Florian twee daagjes naar Maastricht. Heerlijk, echt één van mijn favoriete steden in Nederland, om de één of andere reden

Nadere informatie