viosim The Active Sky April 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "viosim The Active Sky April 2011"

Transcriptie

1 viosim The Active Sky April 2011

2 Onderhoud in de Aviodrome en ontwikkelingen qua updates Enige Ɵjd geleden heeō er na lange Ɵjd weer eens onderhoud plaatsgehad in de Aviodrome. Eerder al zijn Joost en Maarten, beide vrijwilliger bij Aviosim, enthousiast aan de slag gegaan om de SARP II onder handen te nemen. Hieruit is gekomen dat we alles wat aan toetsenborden en muizen op de kast lag weg konden doen. Na tussenkomst van Kevin hebben we de systemen dusdanig kunnen koppelen dat de towerview (de vier monitoren die 180 graden zicht over een vliegveld vanuit de toren posiɵe weergeven) bediend kan worden met de SARP I en SARP II PC s. Daarnaast hebben wij alles eens grondig afgestofd, de kabels uitgezocht en het overtollige verwijderd en ervoor gezorgd dat het weer toonbaar is voor publiek. Maarten de Ridder Onze verfsponser Enkele weken later vonden we dat het ook nodig was dat de Simulator zelf eens grondig onder handen genomen zou worden. Hiervoor hebben de vrijwilligers Henk en Frank weten te strikken. Beide heren hadden van huis al de nodige materialen meegenomen om grondig te kunnen schoonmaken. Besloten werd om met speciaal reinigingsmiddel eerst alle monitoren te reinigen op dat we weer fatsoenlijk de hoogte, snelheid en koers konden aňezen. Daarna zijn alle andere displays, meters en knopjes Ňink onder handen genomen zodat de originele kleuren weer duidelijk zichtbaar zijn. In de sim hebben we direct ook gebruik gemaakt van de gelegenheid om overtollige bekabeling op te ruimen en om vooral eens onder de stoelen te kijken. Je zou er een grote koīer mee kunnen vullen met de spullen die bezoekers voor ons achterlaten bedoelen we dan! Van kleine bonnetjes tot toegangsbewijzen, speurtochten en kleurplaten tot zelfs hele drinkbekers, Ňesjes en papieren bekers..tja waarschijnlijk is men zo enthousiast over het project dat ze hun persoonlijke eigendommen spontaan vergeten!

3 Enige Ɵjd geleden zijn wij met bedrijven in de weer gegaan omdat we twee toch wel duidelijk ontbrekende objecten graag terug zouden plaatsen in de simulator. Hieruit is gekomen dat we in ieder geval van Cockpits Sonic en Opencockpits wat NAV/COMM panelen konden krijgen maar die FMC s.dat lag toch wel wat gevoeliger. Ondanks het feit dat de NLR alɵjd had aangegeven dat de FMC s nodig waren kreeg Guido een Ɵjdje terug echter een leuk nieuwtje de orginele FMC s lagen ongebruikt en geen doel dienend in een opslag ruimte van de NLR.nog enige Ɵjd later heeō Guido drie exemplaren in ontvangst mogen nemen van de NLR. Inmiddels zijn er twee hiervan geplaatst op de originele locaɵe (Ron en Guido hebben nog Ňink moeten zweten omdat monitoren eerst verwijderd moesten worden om de FMC s erin te krijgen maar het is gelukt!) het derde exemplaar heeō Guido thuis gelaten. Hij zou enige Ɵjd nodig hebben om alles op FS werkende te krijgen.tja sɵekem hadden we misschien niet anders verwacht maar bijzonder korte Ɵjd later belde Guido met Ron om mede te delen dat zijn magische bezweringen het voor elkaar hadden gekregen om de FMC s een door MicrosoŌ herkende output te geven..kortom samen met de profesionele instrumenten display soōware die wij ook van de NLR kregen is het mogelijk om binnenkort (als de FMC s in de Sim geupdate zijn) een route via de FMC weer te geven op onze displays en nog mooier: om automaɵsch via FMC en AP een vlucht uitvoering te kunnen demonstreren van A naar B via de airways en intersecɵes conform realisɵsche routes! We houden je op de hoogte! Binnenkort zullen wij de vloer in de sim alsmede de trap naar de sim toe onder handen nemen. Beide zien er vrij gehavend uit Patrick van Wijngaarden door onder andere wat achterstallig onderhoud. Dankzij de verf en speciale verf die wij gesponsord hebben gekregen van Onderhouds- en schildersbedrijf Edwin van der Aart voor de houten vloer en de metalen trap kunnen we hier snel aan beginnen.

4 & viosim NL-2000 en Aviosim in vogelvlucht We tellen het jaar 2000, het geboorte jaar van NL-2000, wat ook gelijk aangeeō wat voor een club het is. NL-2000 is een groep hobbyisten, die in het begin individueel een stukje scenery schreef en uitbracht op Avsim. Hierbij kun je denken aan Arnhem en Brielle enzovoorts. Er was toen een idee om verschillende scenery designers bij elkaar te halen, dat is wat NL2000 heden ten dagen is. Ook kwamen er diverse bedrijven, waaronder het NLR bij het NL2000 team aankloppen voor hulp. Men had bij de NLR de Droge Zee simulator die door middel van een maqueʃe en videocamera een beeld genereerde. Het NL-2000 team heeō desɵjds op verzoek van het NLR de projecɵe op computer schermen geprojecteerd (dit heeō wel een paar nachten gekost) Aanleiding voor deze aanpak was het TV programma Discovery Channel die opnames wilde komen maken met daarin de NLR Flight Simulator. Als er één schaap over de dam is volgen er meer zo is het gezegde en dat hebben we geweten. De KLM kwam ook met soortgelijke verzoeken en ook de Luchtverkeersleiding. Ons laatste project is de brandweer op Schiphol. Zij hebben, om onder andere de brandstoņosten te beteugelen, een voertuig simulator laten bouwen en wilden graag gebruik maken van onze scenery. Zo zie je maar hoe een hobby uit de hand kan lopen. NL-2000 is gegroeid van hobby club tot,... ja zeg het maar. Onze scenery is nog steeds graɵs voor de niet comerciële thuisgebruiker en als het aan ons ligt blijō dat ook zo. De scenery kun je downloaden door middel van torrents, nieuwsgroepen of diverse FTP mogelijkheden. Het NL-2000 team bestaat al 11 jaar en ook bij ons zijn er mensen bijgekomen en weggegaan, uiteraard willen wij onderstaande leden bedanken die over de jaren hun bijdragen hebben geleverd. Bert Kuyper, Kees Sonneveld, Tom van Maastrigt, Niels Juursema, Bas Zwaag,, Graham Oxtoby, Thomas Diederich, Luc Clemens, Ruud Popping, Pieter Jongenelen, Robbin van Dijk, Sean Kneppers. De huidige leden zijn: Arno Gerretsen, Arjan van Wijngaarden, ChrisƟan Bionda, Ton Bionda, Guido van Wijngaarden, Patrick van Wijngaarden, Erwin Horjus, Frits Tappe, Jan Dekker, Gerard van Nieuwenhuyzen, Jeroen Arends, Mark Arends, Roel Arends, Joop Mak, Johan Caljé, Peter Nauta, Rien Cornelissen, Ron van Houten, Tom Souren, Pascal van de Pol, Lolke Doornik, Damien van der Aart. Er zijn 3 leden van NL-2000 die Aviosim hebben opgericht en die in de weekeinden aanwezig zijn: Ron van Houten, Tom Souren en Damien van der Aart. De geschiedenis van Aviosim wordt hieronder beschreven. Toen NL-2000 als dank voor hun bewezen diensten de NLR Ňightsimulator kreeg konden ze deze niet kwijt en dus moesten we een plek zoeken. Gezien de mogelijkheden, faciliteiten en het idee om de bezoekers mee te laten vliegen bleek de Aviodrome bij uitstek de beste locaɵe.

5 Het NL-2000 team is begonnen met het weer tot leven brengen van de simulator maar al gauw bleek dat het NL-2000 team het niet alleen kon bemannen. Door 3 NL-2000 leden is het idee gelanceerd om vrijwilligers te zoeken. Dit was een succes en de groep groeide met horten en stoten, al gauw kwam er een website, forum, kalender, nieuwsbrieven en diverse servers aan te hangen. Intussen zijn er diverse partners bijgekomen zoals u kunt vinden op onze website en nog steeds komen er bedrijven bij. Het gaat hierbij om Nederlandse clubs, organisaɵes en bedrijven maar ook werken we samen met buitenlandse bedrijven uit Engeland, Duitsland en zelfs een universiteit uit Mexico. Ook gebruikt de Aviodrome ons voor bedrijfs en privé evenementen. Een bedrijf of persoon kan bij de Aviodrome een arrangement boeken en ons in het programma opnemen. Meer informaɵe kunt u hierover vinden op de website van de Aviodrome onder de tab zakelijk. Aviosim is nu ongeveer 17 leden groot, en groeit nog met de dag. Elk weekend zijn wij open in de Aviodrome om bezoekers een kans te geven om zelf te vliegen. Aviosim is nu zelfs een SƟchƟng geworden namelijk SƟchƟng Aviosim Nederland. Dit geeō ons de mogelijkheid om diverse ontwikkelingen gestalte te geven in de toekomst (zie stukje van Damien van der Aart over de sɵchɵng), er staan nog vele uitdagingen op het programma. Waar onder een towersim, en verkoop van cockpit instrumenten van een bekend bedrijf in Europa. Op moment van schrijven is er een nieuwe ontwikkeling gaande, het NLR heeō ons een 2e Ňightsimulator aangeboden. Het betreō een starįghter F-104, 21 april gaan Guido, Ron en Damien naar het NLR om deze te bekijken, en als het mee zit komt deze F-104 naar Lelystad. Om de simulator geschikt te maken voor het publiek zal het beheer onder gebracht worden bij NL-2000 en Aviosim. Kortom Aviosim is volop in beweging en het einde is nog niet in zicht, door de uitbreidingen die in het verschiet liggen zoeken wij ook constant naar nieuwe medewerkers die ons kunnen ondersteunen, als je denkt dat het iets is voor jou, neem dan contact met ons op via de site en klik op de link contact. Ron van Houten Als u op de hoogte wilt blijven van alle ontwikkelingen kunt u ons bezoeken in de Aviodrome, onze pagina bekijken of contact met ons opnemen via info@aviosim.org wij staan u graag te woord!

6 StarĮghter Donderdag 21 april jl. zijn Ron van Houten Guido van Wijngaarden en ikzelf zoals afgesproken langs gegaan bij de NLR in Amsterdam. Zij hadden ons eerder via de laten weten dat ze een oude F104C StarĮghter simulator hadden staan die ze al enige tijd niet meer gebruikten en die hen eigenlijk in de weg stond. Om te voorkomen dat dit als een afgedankt stuk staal ergens terecht zou komen zijn we langs gegaan om het ding te aanschouwen. Aangekomen bij de NLR werden we na legiɵmaɵe voorzien van de bezoekerspassen en werden we door Frank (medewerker van de NLR die ons gecontacteerd had) meegenomen naar de ruimte waar de F104 stond. Het bleek direct duidelijk dat het ding afgedankt was, het was overduidelijk al lange Ɵjd niet meer gebruikt en het stond in een hoekje van een oude hal/opslagplaats weggestopt met een laag stof van een meter dik. Echter we hebben toch even plaats kunnen nemen en alles blijkt er vanbinnen toch nog redelijk uit te zien. Aan de hand van wat onze begeleider wist en van wat Guido gezien heeō hebben de heren van Houten en van Wijngaarden posiɵeve hoop dat ze de boel te zijner Ɵjd in de Aviodrome weer kunnen aansluiten. Momenteel wordt naar mogelijkheden gezocht om de simulator naar de Aviodrome te krijgen, hier zal gezien de omvangvan de sim en het grotendeels niet uit elkaar te halen ding een gespecialiseerd transportbedrijf bij moeten komen kijken en daarna moeten we een geschikte plaats vinden in de Aviodrome. Onze voorkeur momenteel gaat uit naar het plaatsen naast de Droge Zee zodat we makkelijk kunnen knutselen en beide juweeltjes straks naast elkaar volledig kunnen funcɵoneren. Echter op dit moment is daar nog niks zekers van. Enkele foto s vind je terug in de nieuwsbrief. Voor het volledige overzicht kun je onze gallery bezoeken via /gallery en dan treīen jullie het album aan op de tweede pagina. Voor verdere ontwikkelingen, houd onze nieuwspagina op de website in de gaten! Tot ziens in de Aviodrome!

7 Wij zoeken nog: Medewerkers die het publiek kunnen uitleggen wat we aan het doen zijn, vliegen met de ightsimulator online op het IVAO netwerk dan wel o -line. Medewerkers die kunnen controllen op het IVAO netwerk ( denk aan een tower posi e ) minimaal S3 Medewerkers met behoorlijke kennis van elektronica. Medewerkers met ICT achtergrond voor het interne netwerk, kan besproken worden wat we nodig hebben. Let wel de minimum lee ijd is 17 jaar, met goede communica eve eigenschappen en moet een teamplayer zijn. De site aviosim.org is voor iedereen bereikbaar voor een ieder die op de hoogte wil blijven over de ontwikkelingen van de ightsimulator en de SARP radarkast en binnenkort misschien wel de star ghter F-104. Het adres is Wij van Aviosim hopen U te ontmoeten in de Aviodrome te Lelystad, en wensen u alvast een jne vlucht. Mt.vr.grt, S ch ng Aviosim Nederland

AVIOSIM NIEUWSFLITS 2013 JAAROVERZICHT

AVIOSIM NIEUWSFLITS 2013 JAAROVERZICHT AVIOSIM NIEUWSFLITS 2013 JAAROVERZICHT Het jaar 2013 in vogelvlucht Welkom bij deze speciale editie van de Aviosim nieuwsflits. In oktober presenteerden wij u een aankondiging van het FS Weekend editie

Nadere informatie

Deel 1: Hoe Download ik Scenery en een Vliegtuig in Flight Simulator

Deel 1: Hoe Download ik Scenery en een Vliegtuig in Flight Simulator Deel 1: Hoe Download ik Scenery en een Vliegtuig in Flight Simulator Ik begin met wat uit te leggen over de verschillende Add-ons. De verschillende soorten zijn: Payware en Freeware. De verschillen in

Nadere informatie

Redactioneel voorwoord

Redactioneel voorwoord Redactioneel voorwoord Hierbij de laatste editie van de Aviosim nieuwsbrief voor de korte zomerstop. Omdat twee van onze redactieleden voor langere tijd naar het buitenland gaan en omdat er in de zomerperiode

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Inleiding. viosim. November 2011

Inleiding. viosim. November 2011 viosim Inleiding November 2011 Het is al weer even stil geweest rondom onze Stichting maar na het Flight Simulator Weekend en recente ontwikkelingen binnen de Aviodrome en onze eigen stichting hebben we

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg.

7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg. Bestuurslid op de TV bij L1. 7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg. Begin januari werd het ROL via de provincie gevraagd een bijdrage te leveren

Nadere informatie

LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Augustus 2013.

LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Augustus 2013. LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Augustus 2013. Hallo allemaal, In deze nieuwsbrief onze mooie ervaringen van onze reis van 7 juni tot en met 15 juni. Een speciale reis, omdat in deze week de twee nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief Odoorner Luchtvaart Club

Nieuwsbrief Odoorner Luchtvaart Club Nieuwsbrief Odoorner Luchtvaart Club Contact: nieuwsbrief@flyolc.nl Redactie: Piet Sloot Januari 2016 De redactie wenst iedereen een goed, gezond en vooral een fijn vliegjaar. Bate Hardenberg heeft de

Nadere informatie

Draaiboek Inzamelactie

Draaiboek Inzamelactie Draaiboek Inzamelactie Projectplan Inzamelactie Naam vereniging/ club/ school/ organisatie Versie 4 mei 2011 Auteur: Stichting Football Maties 1 Inhoud: 1. Inleiding. 2. Geschiedenis Football Maties. 3.

Nadere informatie

Multiplay Vliegen. via het Internet

Multiplay Vliegen. via het Internet Multiplay Vliegen via het Internet Bij het uitoefenen van onze hobby, het vliegen met de Microsoft Flightsimulator (FS9 of FSX), zijn er steeds meer leden die het multiplay vliegen via het Internet ontdekken.

Nadere informatie

ProJOP Nieuwsbrief augustus 2015

ProJOP Nieuwsbrief augustus 2015 ProJOP Nieuwsbrief augustus 2015 Een nieuw seizoen! Bekijk de nieuwe kalender en weekendflyers verderop in de nieuwsbrief! Binnenkort liggen ze weer in de brievenbus bij elke gemeente in Vlaanderen: de

Nadere informatie

INSTRUCTIES GEBRUIK GOOGLE KALENDER/AGENDA VOOR AVIOSIM VRIJWILLIGERS

INSTRUCTIES GEBRUIK GOOGLE KALENDER/AGENDA VOOR AVIOSIM VRIJWILLIGERS INSTRUCTIES GEBRUIK GOOGLE KALENDER/AGENDA VOOR AVIOSIM VRIJWILLIGERS Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Welkom 3 2. Inleiding 4 3. Gedeelde agenda toevoegen 5 3.1 Stappenplan als je nog geen Google Account hebt

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 April 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

MINDSTORM LEGO ROBOTS

MINDSTORM LEGO ROBOTS MINDSTORM LEGO ROBOTS Les 1: Robot basis, en programma aanpassen Les 2: Eigen robot maken & programmeren Les 3: Eigen robot maken & geschiedenis robot opzoeken Les 4: Eigen robot maken & start film maken

Nadere informatie

Voor jou. DJ Davey: Het kan beginnen! Binnenkomen. Werken Verhuisd & Nieuw Suc6 Nieuws. Facebook Weet je nog? Mijn huis Ik vertel.

Voor jou. DJ Davey: Het kan beginnen! Binnenkomen. Werken Verhuisd & Nieuw Suc6 Nieuws. Facebook Weet je nog? Mijn huis Ik vertel. DJ Davey: Het kan beginnen! Voor jou Binnenkomen Werken Verhuisd & Nieuw Suc6 Nieuws Facebook Weet je nog? Mijn huis Ik vertel Kalender Binnenkomen Hallo allemaal Deze Voor-Jou staat weer vol met foto

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Achter de schermen. Projectgroep en werkgroepen. Andere overleggen

Achter de schermen. Projectgroep en werkgroepen. Andere overleggen november-december 2014 Bouwbrief 8 Herontwikkeling locatie De Wissel Achter de schermen De verbouw van de locaties t Rond 1, 3, 7, en 9 gaat razendsnel; als je een week niet hebt gekeken herken je het

Nadere informatie

Internet Radio. Intomart GfK. GfK. Growth from Knowledge. Leendert van Meerem

Internet Radio. Intomart GfK. GfK. Growth from Knowledge. Leendert van Meerem GfK. Growth from Knowledge Internet Radio Leendert van Meerem Radio, het oudste elektronische medium 2 - Gestart, 100 jaar geleden op de Amplitude Modulatie : AM - Voor de oorlog al krakend met de Korte

Nadere informatie

1 of 9 13-03-2004 21:21

1 of 9 13-03-2004 21:21 1 of 9 13-03-2004 21:21 Hello Beginnende Piloot Hierbij een stukje uitleg waarom je "niet goed voor de baan uitkomt" Allereerst begin het maken van een vlucht bij een goede voorbereiding! 1. Vluchtvoorbereiding

Nadere informatie

Individueel gebruik van ICT in het onderwijs belemmerd de ontwikkeling van sociale contacten tussen leerlingen:

Individueel gebruik van ICT in het onderwijs belemmerd de ontwikkeling van sociale contacten tussen leerlingen: Individueel gebruik van ICT in het onderwijs belemmerd de ontwikkeling van sociale contacten tussen leerlingen: 1. ICT is een middel en wordt steeds meer gebruikt in het onderwijs. Daarbij kijk je ook

Nadere informatie

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid Meten van mediawijsheid Bijlage 6 Interview terug naar meten van mediawijsheid Bijlage 6: Het interview Individueel interview Uitleg interview Ik zal je uitleggen wat de bedoeling is vandaag. Ik ben heel

Nadere informatie

2016 - Zondag 13.30-14.00 uur

2016 - Zondag 13.30-14.00 uur Programma Ondernemen doen we Zo is hét televisieprogramma bij RTL7 voor en door de zakelijke markt. Vanuit onze studio spreekt presentator Jeroen Smits elke week met twee ondernemers. Middels human interest

Nadere informatie

Hoe registreer je een Pirep in op IVAO

Hoe registreer je een Pirep in op IVAO Hoe registreer je een Pirep in op IVAO Alvorens je de vlucht gaat maken noteer eerst hoeveel brandstof je aan bord meeneemt. Maak de voorbereidingen op de normale manier zoals je altijd hebt gedaan. Kijk

Nadere informatie

LOCATIE PARKWIJK 29 SEPTEMBER 2014 AGENDA: 1 oktober: start Kinderboekenweek t/m 12 oktober Thema Feest

LOCATIE PARKWIJK 29 SEPTEMBER 2014 AGENDA: 1 oktober: start Kinderboekenweek t/m 12 oktober Thema Feest LOCATIE PARKWIJK JAARGANG 14, NR. 3 29 SEPTEMBER 2014 THEMA AFRIKA: van de The making off tot aan The day after Wat eindigde als een fraaie afsluiting waar alles wat we als school wenselijk en belangrijk

Nadere informatie

Simon de schildpad. 2012 J van Weert 1

Simon de schildpad. 2012 J van Weert 1 Programmeren met Simon Simon de schildpad 2012 J van Weert 1 Inleiding: Wat is programmeren eigenlijk? Een computer doet niets zonder een programma. Die programma s worden geschreven door mensen: programmeurs.

Nadere informatie

Opencockpits FMC V3 Handleiding Prosim737

Opencockpits FMC V3 Handleiding Prosim737 Opencockpits FMC V3 Handleiding Prosim737 Stap 1. Voorbereidingen Als eerste sluit de CDU aan op de computer waar ook de ProsimCDU module is geïnstalleerd. De volgende aansluitingen dienen gemaakt te worden:

Nadere informatie

Introductie. Ik hoop in ieder geval dat dit rapport jou gaat helpen, laat me in ieder geval even weten wat je er van vindt! Veel lees plezier!

Introductie. Ik hoop in ieder geval dat dit rapport jou gaat helpen, laat me in ieder geval even weten wat je er van vindt! Veel lees plezier! Introductie Hey, en bedankt voor het lezen van De Modelspoorbaan blauwdruk, in dit rapport gaan we alle aspecten die bij het bouwen een modelspoorbaan komen bekijken, wat kun je verwachten tijdens de verschillende

Nadere informatie

VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566

VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566 VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566 1 2 Inhoudsopgave 1.Inleiding blz.3 2.Homepage..blz.4 2.1.Verzend een aanvraag......blz.5/6 2.2.Bekijk aanvraag met

Nadere informatie

ICT Publisher 2002 1

ICT Publisher 2002 1 ICT Publisher 2002 1 Werken met Publisher 2002 1. Het maken van een eenvoudige publicatie in Publisher Inhoud Wat gaat er gebeuren? Waarom ga ik het doen? Wat wordt het resultaat? Oefeningen en werkwijzen

Nadere informatie

De agenda voor de bijeenkomst van 29 mei, met als hoofdthema wheateren van goederen wagon 4694 ziet er als volgt uit:

De agenda voor de bijeenkomst van 29 mei, met als hoofdthema wheateren van goederen wagon 4694 ziet er als volgt uit: Best Märklin Insider Clubleden, Een hartelijk welkom aan iedereen op deze Insider Club Meeting van mei 2015. De agenda voor de bijeenkomst van 29 mei, met als hoofdthema wheateren van goederen wagon 4694

Nadere informatie

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Nr. 1, 05/09/2013 Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Colofon Redactie Hans Evering Theo Nagel Leo Waterman Wim Kruijer Peter Smit Kopij & contact redactie@tmsc.nl De Stuurstand Is het officiële

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015

Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015 Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015 Jaarplan ASVZ 2015 eenvoudige versie Met elkaar in 2015! Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2015 gaan doen, en wat beter of anders kan

Nadere informatie

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR.

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Inloggen: Als je de site opent dan zie je o.a. bovenstaande afbeelding met het logo van de club en het menu. Om in te loggen klik je helemaal

Nadere informatie

Aflevering 2: Solliciteren

Aflevering 2: Solliciteren Aflevering 2: Solliciteren Vragen vooraf: Heb je wel eens gesolliciteerd naar een baan? Hoe deed je dat? Heb je een curriculum vitae? Hoofditem Fragment 1 Korte inhoud: Milouska en Bayu kijken hoe je kunt

Nadere informatie

ben smeman ben smeman [ben.smeman@online.nl] Verzonden: zondag 30 oktober 2011 15:34 Aan: Van: 'D. Simon' Onderwerp:

ben smeman ben smeman [ben.smeman@online.nl] Verzonden: zondag 30 oktober 2011 15:34 Aan: Van: 'D. Simon' Onderwerp: ben smeman Van: ben smeman [ben.smeman@online.nl] Verzonden: zondag 30 oktober 2011 15:34 Aan: 'D. Simon' Onderwerp: Nieuwsbrief 9 van november 2011 FS Rijnmond klik hier om de webversie te bekijken N

Nadere informatie

Informatie voor instellingen:

Informatie voor instellingen: Informatie voor instellingen: Meer passende tijdsbesteding voor cliënten Invulling geven aan de zorgvraag het sociale netwerk onderhouden en uitbreiden Efficiënter werken voor persoonlijke begeleiders

Nadere informatie

RentSat transportable satelliet uplink voor

RentSat transportable satelliet uplink voor RentSat transportable satelliet uplink voor Satellite News Gathering Live Streaming Video tijdelijke breedband IP verbindingen Amsterdam, 16-03-10 RentSat Wat is het? Wat kun je er mee? Wie kan ervan profiteren?

Nadere informatie

2. Persoonsgegevens en wagenpark beheren.

2. Persoonsgegevens en wagenpark beheren. 1. Inloggen Om in te loggen op de site click je eenvoudig weg op [log in] in de rechterkollom(1). Je komt dan op een pagina waar je je inlog-gegevens dient in te geven (2) en je clickt dan op Login (3).

Nadere informatie

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven.

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste BarEnd(st)er, Heb je het ook gemerkt? Het was meer dan 20 graden

Nadere informatie

JoinFS handleiding. JoinFS versie Voor gebruik binnen de FlightSimulator Groep Groningen (FSGG)

JoinFS handleiding. JoinFS versie Voor gebruik binnen de FlightSimulator Groep Groningen (FSGG) JoinFS handleiding JoinFS versie 1.4.13 Voor gebruik binnen de FlightSimulator Groep Groningen (FSGG) Inhoud: Omschrijving... 3 Downloaden en Installatie...3 Firewall melding...8 Eerste opstart...9 Verbinding

Nadere informatie

Stage verslag 18 juni 2012. Stage verslag. 18-6-2012 Koning ICT Hristo van Zuidam. Versie 1.0 Pagina 0

Stage verslag 18 juni 2012. Stage verslag. 18-6-2012 Koning ICT Hristo van Zuidam. Versie 1.0 Pagina 0 Stage verslag 18-6-2012 Koning ICT Hristo van Zuidam Versie 1.0 Pagina 0 Inhoudsopgave Opdracht 1 het stage bedrijf... 2 A beschrijving van het bedrijf... 2 B geschiedenis van het bedrijf... 2 C een plattegrond...

Nadere informatie

Hoeveel W108 modellen rijden er nog rond. Geplaatst door motorhan - 23 juli :12

Hoeveel W108 modellen rijden er nog rond. Geplaatst door motorhan - 23 juli :12 Geplaatst door motorhan - 23 juli 2018 16:12 Hallo, Ik zag pas op Discovery dat een antiekhandelaar Drew zich nu bezig houd met het kopen een beetje opknappen en verkopen van oude auto's. Nu had hij een

Nadere informatie

Een vluchtje met een ILS Landing.

Een vluchtje met een ILS Landing. Een vluchtje met een ILS Landing. In de kleuren van 1972, net als het gebouw op de achtergrond, staat hij op ons te wachten, de PH-BUC. We gaan hem even gebruiken voor een klein vluchtje naar Heathrow,

Nadere informatie

Vroeg vreemd (buur)taalonderwijs

Vroeg vreemd (buur)taalonderwijs Vroeg vreemd (buur)taalonderwijs in het basisonderwijs met ELENA Ellen Rusman & Stefaan Ternier Welten instituut, Open Universiteit 7 november 2014 Evoluon, Eindhoven http://www.elena learning.eu/ Programma

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Bouwbrief 5. Herontwikkeling locatie De Wissel

Bouwbrief 5. Herontwikkeling locatie De Wissel mei-juni 2014 Bouwbrief 5 Herontwikkeling locatie De Wissel Beste verwanten en buren, In deze vijfde bouwbrief kunt u al goed zien hoe de woningen eruit komen te zien. Zeker nu de steigers weg zijn heb

Nadere informatie

4. Vliegen boven Amsterdam

4. Vliegen boven Amsterdam 121 4. Vliegen boven Amsterdam U bent met de Cessna Skyhawk opgestegen vanaf het vliegveld Lelystad (EHLE) en vliegt op dit moment op een hoogte van 1500 voet in zuidwestelijke richting. Het weer is goed

Nadere informatie

HANDLEIDING Windows XP Deel 1

HANDLEIDING Windows XP Deel 1 HANDLEIDING Windows XP Deel 1 Bureaublad en Beeldscherm aanpassen Gemaakt door: De Spanjehelpdesk http://www.spanjehelpdesk.nl Voorwoord Windows XP is het besturingssyteem van uw PC. Het besturingssysteem

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik Stichting WoonMere Nieuwsbrief 12 Het weekendje met de Korps Commando s Wat ik in de vorige nieuwsbrief al vertelde, zijn alle toekomstige bewoners van WoonMere in het weekend van 15, 16 en 17 mei met

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vogelwerkgroep IVN Oisterwijk

Nieuwsbrief Vogelwerkgroep IVN Oisterwijk 4 e jaargang 2014 editie gierzwaluw 1 Nieuwsbrief Vogelwerkgroep IVN Oisterwijk Gierzwaluwwerkgroep Oisterwijk een samenwerkingsverband tussen vogelwerkgroep IVN Oisterwijk en vogelwerkgroep Midden-Brabant.

Nadere informatie

Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014

Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014 Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014 1. Doet u dit examen voor de eerste keer of gaat het om een herexamen? Eerste keer 279 70% Herexamen 104 26% Niet beantwoord 16 4% Totaal 399 2. Als de voorlopige

Nadere informatie

CrashPlan PROe installatie handleiding. Versie 2.2-17-04-2016. Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1

CrashPlan PROe installatie handleiding. Versie 2.2-17-04-2016. Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1 CrashPlan PROe installatie handleiding Versie 2.2-17-04-2016 Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1 1 - Ga naar de gedownloade CrashPlanPROe_Mac-Up!.zip (staat standaard in jouw Downloads

Nadere informatie

Andere website van Smidtman internet Marketing.

Andere website van Smidtman internet Marketing. Copyright 2009: Smidtman Internet Marketing Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande toestemming van Smidtman Internet marketing verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van fotokopie,

Nadere informatie

Vandaag Nog Beter Internet? Lees dit E-Book Door En Geniet Vandaag Nog Van Sneller Internet

Vandaag Nog Beter Internet? Lees dit E-Book Door En Geniet Vandaag Nog Van Sneller Internet Vandaag Nog Beter Internet? Lees dit E-Book Door En Geniet Vandaag Nog Van Sneller Internet Introductie Na een lange en zware dag werken kom je eindelijk thuis. Het eerste wat je doet is even snel de laatste

Nadere informatie

Simon de schildpad. 2015 J van Weert 1

Simon de schildpad. 2015 J van Weert 1 Programmeren met Simon Simon de schildpad 2015 J van Weert 1 Inleiding: Wat is programmeren eigenlijk? Een computer doet niets zonder een programma. Die programma s worden geschreven door mensen: programmeurs.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

SPAAR EN DRINK MET MATE(N) voor jouw favoriete band of DJ! Klik hier

SPAAR EN DRINK MET MATE(N) voor jouw favoriete band of DJ! Klik hier SPAAR EN DRINK MET MATE(N) voor jouw favoriete band of DJ! Klik hier HOME HOE WERKT HET? POLL SCORE PRESENTATIE AGENDA 11 oktober 2013 Giel Beelen t Juupke, Veldhoven Metallica de Koffer, Roermond Kings

Nadere informatie

GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf

GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf INTRODUCTIE Bas Kierkels en Dirk Wilmink Elke project is bijzonder maar de implementatie van Gekko

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP

VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP Winst voor twee VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP Foto omslag: De jongens hebben een goede conditie en willen in weer en wind trainen. Ze hebben hun doel al bijgesteld. Ze willen zeker 10 kilometer

Nadere informatie

Gedurende onze jarenlange ervaringen met verkoop hebben wij een sterke evolutie meegemaakt in het aankoopgedrag van onze consumenten.

Gedurende onze jarenlange ervaringen met verkoop hebben wij een sterke evolutie meegemaakt in het aankoopgedrag van onze consumenten. Beste aanwezigen, maar vooral beste collega s winkeliers, Ik ben Veerle van Schoenen Reyskens en wil jullie een praktijkgetuigenis brengen hoe wij omgaan met het nieuwe winkelen. We zijn sinds kort bezig

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Bouwactiviteiten! De metselprofielen zijn gesteld, de stenen zijn gearriveerd, zodat;

In deze nieuwsbrief. Bouwactiviteiten! De metselprofielen zijn gesteld, de stenen zijn gearriveerd, zodat; In deze nieuwsbrief Bouwactiviteiten! Karten Mag ik mij even voorstellen? Zonnepanelen? Rijksmuseum en scouting Ridderkerk? Decemberlekkers Buitenterrein Bouwactiviteiten! Donderdag 13 november was het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 november 2013 Beste kinderen, ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief 7 november 2013 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Beste kinderen, ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

Lesbrief Strip maken. Doel Leerlingen te laten nadenken wat ze op het internet doen en hoe ze hier op een positieve manier mee om kunnen gaan.

Lesbrief Strip maken. Doel Leerlingen te laten nadenken wat ze op het internet doen en hoe ze hier op een positieve manier mee om kunnen gaan. STRIP MAKEN Een les waarbij leerlingen een stripverhaal maken over een mediawijs onderwerp. Ze fotograferen een verhaal, zetten dit om in een stripverhaal met korte teksten. Strip maken - Docent Doel Leerlingen

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 1 Januari 2015 Van de redactie Hallo, Een nieuw jaar en ook weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een

Nadere informatie

Tijdsplanning werkstuk groep 5

Tijdsplanning werkstuk groep 5 Naam: Groep 5 Tijdsplanning werkstuk groep 5 Wat wanneer Aan de juf het onderwerp van maandag 21 januari 2013 mijn werkstuk doorgeven inleveren opdracht 1 maandag 28 januari 2013 inleveren opdracht 2 donderdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl NIEUWSBRIEF November 2014 Inhoud Algemeen Huidige stand teams Activiteiten op de planning De Hunt Zaalvoetbaltoernooi Zaaltraining Activiteiten terugblik Penaltybokaal Grote Clubactie Aandachtspunten Introductie

Nadere informatie

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat ik dit in mijn volleybalcarrière nog mee zou maken had

Nadere informatie

We hadden als opdracht in de weektaak: Kies een schilderij van het internet en bedenk er vragen bij. Dit schilderij van een koe had Lysanne

We hadden als opdracht in de weektaak: Kies een schilderij van het internet en bedenk er vragen bij. Dit schilderij van een koe had Lysanne Wij zijn in onze groep begonnen met het thema "Artotheek". Dat wil zeggen dat we op onze school een echte artotheek gaan opzetten. Om hierover meer te weten te komen gingen we donderdag 2 juni naar "Artotheek-

Nadere informatie

Winnaars Deutscholympiade 2008 naar Berlijn

Winnaars Deutscholympiade 2008 naar Berlijn Winnaars Deutscholympiade 2008 naar Berlijn Lucy van der Windt (Stanislascollege, Delft), Jeroen Bosch (PiusX-college, Almelo) en Gerwin Hoekstra (Willem Lodewijk Gymnasium, Groningen), de winnaars van

Nadere informatie

Maatschappelijke oriëntatie

Maatschappelijke oriëntatie Maatschappelijke oriëntatie De maatschappelijke oriëntatie is er om je een beeld te geven wat er allemaal in de maatschappij is. Om erachter te komen waarom er bepaalde winkels, diensten of zorg zijn.

Nadere informatie

Monique Leliefeld-van Rooij

Monique Leliefeld-van Rooij Monique Leliefeld-van Rooij Schilderen is voor mij denken. Schilderen is werken, hard werken. Nadenken over ontwerpen. Zoeken naar combinaties en inhoud. Beginnen en dan weer wijzigen. Steeds weer langs

Nadere informatie

Tilburg Studentenstad

Tilburg Studentenstad Tilburg Studentenstad Je doet een bestuursjaar of bent lid van een commissie bij een Tilburgse studentenorganisatie. Dan wil je iets betekenen voor je vereniging. Misschien wil je jouw vereniging nog meer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Community 3/4 nr 8 juni 2001

Nieuwsbrief Community 3/4 nr 8 juni 2001 Nieuwsbrief Community 3/4 nr 8 juni 2001 in deze nieuwsbrief nieuws afsluiting beoordelen van internetsites reacties vakwijzertips tenslotte Nieuws Na een jaar community 3/4 kunnen we tevreden zijn over

Nadere informatie

Insecten. Kus Marit. Insecten maken

Insecten. Kus Marit. Insecten maken Groep 8a Wij groep 8A hebben een ijzeren insect gemaakt je mocht ook met zijn tweeën en dat deden wij Jim en Mees wij wouden een olifant maken maar dat ging niet en toen hadden we maar een verzonnen insect

Nadere informatie

Maart 2014. Belangrijke Data

Maart 2014. Belangrijke Data Maart 2014 Belangrijke Data Wilhelmus van Nassouwe ben ik, van Duitsen bloed, den vaderland getrouwe blijf ik tot in den dood. Een Prinse van Oranje ben ik, vrij onverveerd, den Koning van Hispanje heb

Nadere informatie

- IVAO - Inte t r e nat a i t onal a Virtu t a u l a Aviat a i t on Organ a iza z t a i t on Fourni V.

- IVAO - Inte t r e nat a i t onal a Virtu t a u l a Aviat a i t on Organ a iza z t a i t on Fourni V. - IVAO - International Virtual Aviation Organization Fourni V. IVAO WIE ZIJN WIJ? De International Virtual Aviation Organization is een onafhankelijke, gratis service voor enthousiaste mensen die er plezier

Nadere informatie

Drents Archief. Meisje met de hoepel. Groep 2 Speuren in het archief

Drents Archief. Meisje met de hoepel. Groep 2 Speuren in het archief Drents Archief Meisje met de hoepel Groep 2 Les 3 Speuren in het archief Les 3 Speuren in het archief Samenvatting van de les In het Drents Archief bevindt zich een kistje dat een dubbele bodem blijkt

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Deze nieuwsbrief is een maandelijkse uitgave van VideoClub HOORN en de REGIO http://www.videoclub-hoorn.nl blocq.x11@tiscali.nl

Deze nieuwsbrief is een maandelijkse uitgave van VideoClub HOORN en de REGIO http://www.videoclub-hoorn.nl blocq.x11@tiscali.nl maart 2014 Deze nieuwsbrief is een maandelijkse uitgave van VideoClub HOORN en de REGIO http://www.videoclub-hoorn.nl blocq.x11@tiscali.nl Agenda maart: 26 februari Videokijkavond 5 maart 9shots maken

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Draaiboek vorming oudercontact

Draaiboek vorming oudercontact Draaiboek vorming oudercontact Doel van de avond: - De juiste informatie over uw kind uit het oudercontact kunnen halen en zelf de juiste informatie aan de leerkracht tijdens het oudercontact kunnen geven

Nadere informatie

Plan van aanpak 2006. Door: Jeroen Corsius en Mitchell Diels. GameShop

Plan van aanpak 2006. Door: Jeroen Corsius en Mitchell Diels. GameShop Plan van aanpak 2006 Door: Jeroen Corsius en Mitchell Diels GameShop 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave blz. 2. Achtergronden 3. Projectopdracht 4. Projectactiviteiten 5. Projectgrenzen en Randvoorwaarden

Nadere informatie

Dit boekje is van:..

Dit boekje is van:.. Ik en mijn plan Dit boekje is van:.. Hallo, Jij bent cliënt bij SOVAK. Je hebt bij SOVAK een persoonlijk begeleider. Samen maak je afspraken over wat jij zelf doet en wat SOVAK doet. Die afspraken staan

Nadere informatie

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 2 - maart/april 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 2 Inhoud: 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot 4 Puzzel 5 Nieuwbouwrubriek

Nadere informatie

Voor jou. Feest in Laag Soeren. Binnenkomen Verhuisd & Nieuw Nieuws Weet je nog? Ik vertel. Werken Suc6 Facebook Mijn huis Kalender

Voor jou. Feest in Laag Soeren. Binnenkomen Verhuisd & Nieuw Nieuws Weet je nog? Ik vertel. Werken Suc6 Facebook Mijn huis Kalender Feest in Laag Soeren Voor jou Binnenkomen Verhuisd & s Weet je nog? Ik vertel Werken Suc6 Facebook Mijn huis Kalender Binnenkomen Dit zegt Ernst: Hallo allemaal Deze Voor-Jou staat weer vol met foto s.

Nadere informatie

Taak 2.1.15 Bronnen. Gemaakt door de volledige tutorgroep MT2A

Taak 2.1.15 Bronnen. Gemaakt door de volledige tutorgroep MT2A Taak 2.1.15 Bronnen Gemaakt door de volledige tutorgroep MT2A 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Bronnen?... 4 Magazines... 5 Online... 6 Conclusie... 8 2 Inleiding In deze taak gaan we bekijken welke bronnen

Nadere informatie

DWF Vraag en antwoord

DWF Vraag en antwoord DWF Vraag en antwoord 1. Moet er nog een papieren versie als backup worden gemaakt? Antwoord: Nee, alle wedstrijden die digitaal gaan dienen via het digitaal wedstrijdformulier ingevuld te worden. 2. Wanneer

Nadere informatie

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent!

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent! NIEUWSBRIEF MEI Deze nieuwsbrief bevat de volgende onderwerpen: studiedagen tot einde schooljaar SAP (school atletiektoernooi parkstad) Schoolverlaters gaan naar Teuven! Nieuws vanuit de plusklas Deel

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN INFORMATIE ONDER JONGEREN

COMMUNICATIE EN INFORMATIE ONDER JONGEREN COMMUNICATIE EN INFORMATIE ONDER JONGEREN Beste lezer,!" #$ %& Algemeen 1. Geslacht man vrouw 2. Leeftijd Jaar 3. Nationaliteit Nederlandse 4. School / Opleiding 5. In welk ar zit je? 6.1 Hoe lang bel

Nadere informatie

Crewworks. The Art of Ation CREWWORKS WEB. De handleiding voor het gebruik van Crewworks Web. Hét online portaal voor alle Crewworkers!

Crewworks. The Art of Ation CREWWORKS WEB. De handleiding voor het gebruik van Crewworks Web. Hét online portaal voor alle Crewworkers! Crewworks The Art of Ation CREWWORKS WEB De handleiding voor het gebruik van Crewworks Web. Hét online portaal voor alle Crewworkers! CREWWORKS WEB De login op Crewworks Web I Welkom bij Crewworks Web,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gierzwaluwwerkgroep Oisterwijk

Nieuwsbrief Gierzwaluwwerkgroep Oisterwijk 5e jaargang, 2015 editie gierzwaluw 1 Nieuwsbrief Gierzwaluwwerkgroep Oisterwijk Gierzwaluwwerkgroep Oisterwijk een samenwerkingsverband tussen vogelwerkgroep IVN Oisterwijk en vogelwerkgroep Midden-Brabant.

Nadere informatie