provinsje fryslän provincie fryslàn

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "provinsje fryslän provincie fryslàn"

Transcriptie

1 provinsje fryslän postbus hm Ieeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) telefax: (058) 292 s 1 2S Vermilion oil & gas Netherlands bv t.a.v. de heer N. Wallace Postbus AB HARLINGEN provincie@fryslan.frl Leeuwarden, 20 oktober 2015 Verzonden, Ons kenmerk Afdeling Behandeld door Uw kenmerk Bijlage(n) : : Provinciale Waterstaat / , 114/NW/2015 : meldingsformulieren ryslan.frl Onderwerp : Ontwerpbesluit. Wegenverordening Provincie Fryslän. Ontheffing voor het leggen van aardgastransportleiding(en) onder de provinciale wegen N354, N359 en N384. Geachte heer Wallace, ONTWERPBESLUIT ONTHEFFING WEGENVERORDENING PROVINCIE FRYSLÁN Op 14 september 2015 heb ik van u een aanvraag in het kader van de Wegenverordening Fryslän ontvangen aangaande het leggen van aardgastransportleiding(en) onder de provinciale wegen N354, N359 en N384. De Wegenverordening provincie Fryslän is gericht op het gebruik, de bescherming en instandhouding van de provinciale wegen. In dit kader is uw aanvraag dan ook beoordeeld. Bij de beoordeling van uw aanvraag ben ik tot de conclusie gekomen dat onder voorwaarden, de inwilliging van uw verzoek geen van de hiervoor genoemde belangen schaadt. Ik verleen u, c.q. uw rechtverkrijgenden, dan ook ontheffing van de verbodsbepaling, vervat in artikel 3: lid 1, sub a, van de Wegenverordening, voor het (ver)leggen, hebben, verwijderen en (onder)houden van aardgastransportleiding(en) onder de provinciale weg N354 ter hoogte van hmp , onder de provinciale weg N359 ter hoogte van hmp en de provinciale weg N384 ter hoogte van hmp , en , overeenkomstig de door Vermilion overlegde tekeningen: projectnummer , - 1/13- Ons kenmerk:

2 provinsje fryslàn tekeningnummers 1-31-BZ , 1-31-BZ , 1-31-BZ , 1-31-BZ , projectnummer , tekeningnummers PH en PH en de Grondmechanisch Rapporten, documentnummers 1-32-BOZ1-6-2T en PH T , voor zover gelegen binnen de beheergrens van de betreffende provinciale wegen. Ik deel u nog het volgende mede: Ik verzoek u een telefoonnummer (dat bereikbaar is tijdens en buiten werktijden) door te geven m.b.t. calamiteiten tijdens de uitvoering van de werken.... Aan deze ontheffing verbind ik de in de bijlage vermelde voorwaarden. In aanvulling hierop geldt dat de verleende ontheffing u niet vrijwaart van andere benodigde vergunningen. Tevens verleen ik u hierbij toestemming voor het gebruik van provinciale eigendommen waarvan de recognities 0,00 bedragen. De leges voor deze ontheffing bedragen 147,00 (zijn reeds in rekening gebracht). Voor nadere informatie over deze voorwaarden, alsmede voor het aan- en afmelden van de werkzaamheden dient u zich te wenden tot: Provincie Fryslän Afd Provinciale Waterstaat De 0 Provincie Fryslän A Provinciale Waterstaat In artikel 141a, eerste lid, aanhef en onder a en onder c, van de Mijnbouwwet is bepaald dat op de besluitvorming voor dit project de rijkscoördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.35 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing is. Dat wil in dit geval zeggen dat de besluiten die nodig zijn voor het project Gaswinning Oppenhuizen gezamenlijk worden voorbereid, waarbij deze procedure wordt gecoördineerd door de minister van Economische Zaken (EZ). Daarbij doorlopen de besluiten, op grond van artikel 3.31, derde lid, in samenhang met artikel3.35, vierde lid, van de Wro, de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht met toepassing van de bijzondere regels in artikel3.31, derde lid, in samenhang met artikel3.35, vierde lid, van de Wro. -2/13- Ons kenmerk:

3 provinsje fryslän provincie fryslän Dit besluit is één van de besluiten die nodig zijn voor het project Gaswinning Oppenhuizen. Daarom is ook op dit besluit de rijkscoördinatieregeling van toepassing. De minister van EZ heeft een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten voor het project Gaswinning Oppenhuizen bevorderd. Onderhavig besluit is samen met het inpassingsplan en andere besluiten als volgt voorbereid: Op [datum] is op grond van 141c, tweede lid, Mijnbouwwet het onderhavige besluit aangewezen als besluit dat ook gecoördineerd wordt voorbereid en bekend gemaakt; op [datum] is een kennisgeving met betrekking tot het ontwerp gepubliceerd in de Staatscourant; kennisgeving heeft ook plaatsgevonden in enkele huis-aan-huisbladen en regionale dagbladen; op [datum] is door de minister van EZ een ontwerp van het besluit aan Vermilion Oil & Gas Netherlands B.V. gezonden; het ontwerp van het besluit heeft van [datum] tot en met [datum] ter inzage gelegen bij [locatie]; er zijn [aantal] informatieavonden georganiseerd, op [data], waarbij de mogelijkheid werd geboden mondeling zienswijze naar voren te brengen. Op grond van artikel 3.32 in samenhang met artikel 3.35, vierde lid, van de Wet ruimtelijke ordening worden dit besluit en de andere besluiten gelijktijdig door de minister van EZ bekendgemaakt. Tevens doet de minister van EZ daarvan mededeling in de Staatscourant, enkele huis-aan-huisbladen en regionale dagbladen en langs elektronische weg. Eerdere insprekers en grondeigenaren en beperkt gerechtigden op die gronden worden apart geïnformeerd. Zienswijzen over het ontwerp van het besluit kunnen worden ingediend bij: Bureau Energieprojecten Inspraakpunt Gaswinning Oppenhuizen Postbus AE Voorschoten Namens het college van Gedeputeerde Staten, A. Stuulen hoofd afdeling Provinciale Waterstaat. I.a.a. Gemeente Littenseradiel Postbus AA WOMMELS Gemeente Sudwest-Fryslän Postbus HA SNEEK -3/13- Ons kenmerk:

4 provinsje fryslàn Bijlage 1, behorende bij besluit d.d. 20 oktober 2015, nr Voorwaarden ontheffing Wegenverordening provincie Fryslän voor Kabels en Leidingen door en langs provinciale wegen Procedurele, algemene voorwaarden 1. a) Voordat met de uitvoering wordt begonnen, moet het betreffende werk worden uitgezet, overeenkomstig de overlegde tekeningen. Hierop moet de goedkeuring van ontheffingverlener zijn verkregen; b) Voor elke wijziging in het werk dient aan Gedeputeerde Staten schriftelijk toestemming te worden gevraagd; b) Als er wijzigingen zijn aangebracht in het werk, dient aan Gedeputeerde Staten een revisietekening te worden gestuurd Ontheffinghoud(st)er is verplicht: a) in redelijkheid maatregelen te nemen om te voorkomen dat het ontheffingverlenend orgaan, dan wel derden, door het gebruik van de ontheffing, worden gehinderd of schade lijden; b) als door gebruik van de ontheffing schade ontstaat, deze te herstellen of te vergoeden, op eerste schriftelijke aanzegging van Gedeputeerde Staten. 3. Ontheffinghoud(st)er moet bij voorbaat afstand doen van en de provincie Fryslän vrijwaren voor, alle aanspraken, die zij, respectievelijk derden, tegenover de Provincie Fryslän als eigenaresse zou( den) kunnen doen gelden in verband met de aanwezigheid van de in de ontheffing bedoelde werken, wegens schade aan deze werken, of wegens belemmering in het gebruik van deze werken, behoudens indien er sprake is van schuld of nalatigheid van zijde van de provincie. 4. a) Van het voornemen om met de uitvoering van de werken een begin te maken, moet het bijgevoegde formulier (meldingsformulier aanvang werkzaamheden) uiterlijk vijf werkdagen voor aanvang van de werkzaamheden, volledig worden ingevuld en worden toegezonden naar het op het formulier vermelde adres. b) Bij voltooiing van de werkzaamheden moet het bijgevoegde formulier (meldingsformulier einde werkzaamheden) binnen vijf werkdagen na gereedkomen van de werkzaamheden volledig worden ingevuld en worden toegezonden (en zijn ontvangen) naar het op het formulier vermelde adres. 5. Bij aanvang en voltooiing van de uitvoering van onderhoudswerken aan kabel(s) en/of leiding(en) of van het buiten gebruikstellen en verwijderen van kabel(s) en/of leiding( en), moet minimaal2 x 24 uur voor aanvang resp. z.s.m. doch uiterlijk binnen 12 uur na voltooiing, kennis worden gegeven aan ontheffingverlener. 6. Ontheffinghoud(st)er is verplicht te voldoen bij werkzaamheden aan de voorwaarden zoals opgenomen in de Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten (WION). 7. Indien werkzaamheden moeten worden uitgevoerd buiten de normale diensttijden van het toezichthoudende provinciale personeel, zullen de daaruit voortvloeiende kosten door de ontheffinghoud(st)er op eerste aanzegging van ontheffingverlener volledig worden vergoed. -4/13- Ons kenmerk

5 provinsje fryslän provincie fryslan Tijdens de uitvoering van werkzaamheden moeten de noodzakelijke verkeersmaatregelen worden getroffen. De verkeersmaatregelen dienen te voldoen aan de richtlijnen "Maatregelen bij werken in uitvoering op niet-autosnelwegen en wegen binnen de bebouwde kom", CROW-publicatie 96b, ISBN Een exemplaar van de te nemen verkeersmaatregelen dient te worden voorgelegd aan de in de beschikking genoemde medewerker van de provincie. Voor de te nemen verkeersmaatregelen kunt u terecht bij een bebakeningsbedrijf. Tijdens spitsuren van uur tot uur en van uur tot uur mogen naastfop/onder de provinciale wegen geen (kabel/leiding)werkzaamheden plaatsvinden. De ontheffinghoud(st)er is verplicht zich te houden aan ARSO-eisen en te zorgen dat de door hem te werk gestelde personen, die zich ter uitvoering van hun taak buiten enig voertuig langs of op de onderhavige weg bevinden, veiligheidskleding dragen. De kleding dient te voldoen aan de hiervoor wettelijk gestelde eisen Ingeval van mist en sneeuwval of andere omstandigheden die het zicht beperken tot een afstand van minder dan 200 meter, of bij gladheid veroorzaakt door ijs, ijzel of sneeuw, mogen geen werkzaamheden op of langs de weg worden uitgevoerd. 11. Voor het betreden van bermen van een autoweg is op grond van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, artikel 62, een ontheffing van gedeputeerde staten vereist. 12. Op de rijbaan of in de bermen mogen geen voertuigen of werktuigen stilstaan, behoudens die zich noodzakelijkerwijs t.b.v. de werkzaamheden daar moeten bevinden; zij moeten dan zijn voorzien van een goed werkende gele knipperinstallatie. 13. De ontheffinghoud(st)er is verplicht de aanwijzingen die worden gegeven door de ontheffingverlener, meteen op te volgen. 14. De te verrichten werkzaamheden moeten, eenmaal in uitvoering genomen, onafgebroken en met spoed worden voortgezet. 15. Een afschrift van deze ontheffing dient aan de aannemer c.q. onderaannemer(s) te worden verstrekt en dient te allen tijde op het werk aanwezig te zijn. 16. Verplaatsing en/ of wijziging van de kabels en/ of leidingen, als gevolg van provinciale werken of werkzaamheden moeten op kosten van de ontheffinghoud(st)er en binnen een door de ontheffingverlener aangegeven redelijke termijn, dienen te worden verricht. Indien van toepassing wordt voor de berekening van eventueel nadeel, de Verordening Nadeelcompensatie provincie Fryslän en aanvullend de beleidsregel Beheerbeleid, onderdeel kabels en leidingen, toegepast. -5/13- Ons kenmerk

6 provinsj e fryslän 17. Gedeputeerde Staten kunnen een ontheffing wijzigen, aanvullen of intrekken indien: a) na het verlenen van de ontheffing sprake is van verandering van de omstandigheden of inzichten, die leiden tot strijdigheid met de belangen die de verordening tracht te beschermen; b) de ter verkrijging van de ontheffing verstrekte gegevens zodanig onjuist of onvolledig blijken, dat op de aanvraag een andere beslissing zou zijn genomen indien bij de beoordeling daarvan, de juiste gegevens bekend waren geweest; c) de aan de ontheffing verbonden voorschriften niet of niet behoorlijk zijn nagekomen; d) gedurende een aanééngesloten periode van meer dan drie jaar na dagtekening van de ontheffing, hiervan geen gebruik is gemaakt; e) de in de ontheffing bedoelde werken of handelingen niet meer worden gebruikt of plaatsvinden. Vooraf wordt ontheffinghoud(st)er c.q. rechtverkrijgende hierover geïnformeerd.... ~. 18. Voor beschadigingen toegebracht aan bomen en struiken als gevolg van de werkzaamheden, worden de volgende bedragen in rekening gebracht bij de ontheffinghoud(st)er c.q. rechtverkrijgende(n): 226,89 per boom; 22,69 per struik. 19. In de bermen mogen geen markeringspaaltjes en dergelijke worden geplaatst. 20. Niet meer in gebruik zijnde kabels/leidingen dienen te worden verwijderd. Voor openbare telecommunicatienetwerken vinden hiervoor de termijnen van artikel 5.2 lid 8 van de Telecommunicatiewet toepassing. 21. Voor zover van toepassing dienen eventueel vervallen bestaande leidingen onder de wegverharding tot en met 1,50 meter uit kant verharding (gereinigd), vol geschuimd en afgesloten te worden met eindkappen. Voor bovengenoemde niet verwijderde gedeelten leiding blijft u te allen tijde verantwoordelijk en indien wij in de toekomst van mening zijn dat zij alsnog verwijderd moeten worden (bijvoorbeeld in geval van reconstructiewerkzaamheden), dient dit op eerste aanzegging te geschieden. De kosten van het verwijderen van de kabelfleiding komen voor rekening van de ontheffinghoud(st)er c.q. uw rechtverkrijgende. 22. Voor eventuele bodemverontreinigingen verwijs ik u naar De ontheffinghoud(st)er wordt erop gewezen dat na raadpleging van deze website kan blijken dat over de locatie(s) waarvoor deze ontheffing (mede) geldt, geen gegevens bekend zijn die duiden op een mogelijke bodemverontreiniging (zie voor meer informatie Dit houdt echter geen garantie in dat ter plaatse geen sprake is van bodemverontreiniging. De provincie staat bovendien niet in voor de (on)volledigheid van deze informatie. De ontheffinghoud(st)er wordt geadviseerd ter plaatse eerst bodemonderzoek te verrichten alvorens wordt overgegaan tot uitvoering van de graafwerkzaamheden. Het risico en de gevolgen van de eventuele bodemverontreiniging komen geheel voor rekening en risico van de ontheffinghoud(st)er. De uitvoering en de kosten van deze onderzoeken en/ of saneringsmaatregelen zijn eveneens geheel voor rekening en risico van ontheffinghoud(st)er. -6/13- Ons kenmerk

7 provinsje fryslän provincie fryslän Voorwaarden ten aanzien van de plaats van de kabel of lelding 23. a) De kabels of leidingen moeten worden gelegd met de bovenkant op tenminste 0,60 m beneden het maaiveld; b) De kabels of leidingen worden gelegd op een afstand van tenminste 1,50m uit de kant verharding van de hoofdweg en tenminste 1.00 muit de kant verharding van de parallelweg, zijweg of fietspad; c) Indien langs een wegvak een kabel- en leidingenstrook is aangewezen, worden kabels en leidingen gelegd conform het als bijlage bijgevoegde profiel..,..._. 24. Daar waar deze afstanden niet haalbaar zijn, i.v.m. reeds aanwezigen kabel(s) of leiding(en) of andere obstakels, dienen deze in overleg met ontheffingverlener nader te worden bepaald. 25. Daar waar bomen t.p.v. het kabeltracé staan, moet een minimale afstand van 2 meter tussen boom en kabel worden aangehouden. Indien dit niet mogelijk is moeten boringen worden gemaakt. Tijdens het aanbrengen van de kabelileiding mogen boomwortels niet beschadigd of doorgezaagd worden. 26. Bij kruisingen met de verharding van de hoofdrijbaan, parallelweg( en), zijweg( en}, fietspad( en) en in- uitritten moeten dekabelsen/of leidingen zoveel mogelijk loodrecht op de as van de respectievelijke wegen worden gelegd. Voor uitzonderingen hierop vindt de Bereidsregel kabels en leidingen toepassing. Wijze van uitvoering 27. Indien wegen zijn voorzien van een gesloten verhardingsconstructie, is opbreken van die constructie niet toegestaan. 28. Bij kruisingen met de verharding van de hoofdrijbaan, parallelweg( en), zijweg( en), fietspad( en) en in- uitritten, moeten de kabels of leidingen in mantelbuizen worden gelegd, als het werk wordt uitgevoerd door een sleuf of een persing en bij onvoldoende gronddekking. Uitzonderingen op het leggen in een mantelbuis worden getoetst aan de Belaidsregel kabels en leidingen. 29. De onder een gesloten verhardingsconstructie aan te brengen mantelbuizen of kabels en leidingen, moeten onder die verharding worden doorgeslagen, geperst of met behulp van een bestuurbare boring worden aangebracht. Doorspuiten van de buizen is verboden. Het boren moet in de buis plaatsvinden waarbij de boor niet verder dan 0,10 m buiten de voorkant van de buis mag reiken. 30. Mantelbuizen moeten zich buiten de verharding uitstrekken tot het snijpunt van die mantelbuizen en een denkbeeldige lijn onder een helling van 2 : 3 vanuit de kant van de verharding. -7/13 Ons kenmerk

8 provinsje fryslan provincie fryslä.n De bovenkant van de mantelbuizen moet over de gehele lengte tenminste 1,00 m beneden de bovenkant van de verharding, gemeten op het laagste punt, worden gelegd. Indien wegen niet zijn voorzien van een gesloten verhardingsconstructie, mag het opbreken van die constructie eerst dan geschieden als het voor herstel benodigde materiaal op of nabij het werk is aangevoerd. De verharding dient te worden hersteld overeenkomstig de oorspronkelijke opbouw en samenstelling. Opbreken van verhardingen en ontgraven onder opgebroken verhardingen mag niet geschieden tussen zonsondergang en zonsopkomst Voor zonsondergang moeten ontgravingen weer zijn aangevuld en opgebroken verhardingen hersteld.., De bij opbreken van de verharding vrijgekomen materialen (stenen, tegels e.d.) die onbeschadigd zijn, mogen opnieuw worden verwerkt. Eventueel beschadigd materiaal, aanwezig puin en onbruikbare grond dient verzameld en afgevoerd te worden naar een gecertificeerde verwerkingsinrichting. Een afschrift dient te worden overlegd aan de ontheffingverlener. 36. Voorafgaande aan de uitvoering van de werkzaamheden moeten de voor de kabelen/of leidinglegging benodigde, van grasbegroeiing voorziene oppervlakken worden gemaaid. De te graven sleuven moeten worden beperkt tot een zo klein mogelijk profiel. 37. Overblijvende grond en materialen moeten, voor zover de wegbeheerder daarover wenst te beschikken, worden vervoerd en opgeslagen op aan te wijzen plaatsen. 38. De door de uitvoering van het werk beschadigde grasoppervlakten moeten worden ingezaaid met graszaad voor bermen in een hoeveelheid van 80 kg/ha. 39. Het aanvullen van ontgravingen buiten de wegverhardingen en onder het grondwaterpeil, mag alleen met het uitkomende grond geschieden indien deze grond uit zuiver zand bestaat. Waar dit niet het geval is, moet zuiver zand worden geleverd en verwerkt. De aanvulling moet met zuiver zand geschieden tot tenminste 0.20 m boven grondwaterpeil. Daar boven mag aangevuld worden met de uitkomende grond. 40. Het aanvullen van ontgravingen onder de verhardingen van vrijliggende dammen en uitwegen moeten tot aan 0.20 m boven de grondwaterspiegel voldoen aan het dienovereenkomstig gestelde in 39. Het aanvullen boven het in de vorige zin genoemde peil dient overeen te komen met de oorspronkelijke toestand, waarbij minimaal een laag van 0.40 m direct onder de verharding, moet bestaan uit eventueel te leveren zuiver zand. 41. De in lid 39 en 40 genoemde aanvullingen moeten geschieden in lagen met een maximale dikte van 0,30m. ledere laag moet afzonderlijk worden verdicht met een mechanische stamper. De aanvullingen moeten voldoende overhoogte verkrijgen voor eventuele nazakking. In de aanvullingen mag geen bevroren grond worden verwerkt. -8/13- Ons kenmerk:

9 provinsje fryslàn a) oneffenheden in terrein- of wegoppervlak, die naar de mening van de ontheffingverlener het gevolg zijn van de gemaakte werken, moeten door en op kosten van de ontheffinghoud(st)er worden hersteld; b) voor zover de ontheffingverlener dit nodig vindt, zal voor de rijbaan en de fietspaden, voor het herstellen van de verzakkingen de verharding over de volle breedte moeten worden herlegt of hersteld; c) de onder a en b bedoelde werkzaamheden moeten worden herhaald totdat de nazakkingen geheel zijn opgehouden. Opslag van grond, materialen en materieel moet plaatsvinden op tenminste 2.00 m buiten de wegverhardingen.... ~. 44. Ter plaatse van te kruisen bermsloten moet de gronddekking beneden de vereiste bodemdiepte en wederzijdse belopen tenminste 1.00 m bedragen. 45. Ter plaatse van slootkruisingen moeten na beëindiging van de werkzaamheden, de taluds vanaf de slootbodem met zo nodig bij te leveren stapelzoden, over de volle hoogte worden opgezet. Bij onvoldoende stabiliteit van de grondslag moet vooraf aan de voet van dit stapelwerk een teenbeschoeiing worden aangebracht. 46. Indien bermsloten tijdelijk moeten worden afgedamd, moeten deze, voordat de afdamming wordt verwijderd, in de oorspronkelijke toestand zijn hersteld. 47. Bij de uitvoering van werken in de nabijheid van boordvoorzieningen, riolen, kabels, buizen, rails of andere aanwezige werken, moeten tijdens de uitvoering nader aan te wijzen voorzieningen worden getroffen. 48. Voor het intact houden van de toegangen naar de belendende percelen en landwegen moeten tijdelijke voorzieningen worden getroffen. Afdeling Provinciale Waterstaat van de provincie Fryslän, versie maart /13- Ons kenmerk:

10 provinsje fryslän provincie fryslan --- 1,90 2,95 1,05...._. /.,.. Is 1--'-- ms w G ' ' ' / ' ' ' ' Indien van toepassing:profiel tussenruimte kabels en leidingen (met minimumafstand tot weglichaam). -10/13- Ons kenmerk:

11 provinsje fryslan provincie fryslan BIJLAGE 2, behorende bij besluit d.d. 20 oktober 2015, nr Gebruik provinciaal eigendom 1 Alle schade, die de provincie Fryslän als eigenaresse lijdt c.q. waarvoor zij door derden mocht worden aangesproken en die voortvloeit uit het maken, hebben, gebruiken, onderhouden, vernieuwen, wijzigen of opruimen van de in deze ontheffing bedoelde werken, dan wel uit het hebben, houden en gebruiken van deze ontheffing, moet door en op kosten van de ontheffinghoud(st)er worden hersteld of vergoed, op eerste schriftelijke aanzegging van ons college, binnen een daarbij te stellen termijn, een en ander geheel ten genoegen van ons college..,..._. Onder schade valt in dit verband ook de kosten van verlegging van kabels, leidingen e.d. als deze verlegging nodig is ten behoeve van een door of namens de provincie als eigenaresse uit te voeren werk. 2 Ontheffinghoud(st)er moet bij voorbaat afstand doen van, respectievelijk de provincie Fryslän vrijwaren voor alle aanspraken, die zij, respectievelijk derden, tegenover de Provincie Fryslän als eigenaresse zou(den) kunnen doen gelden in verband met de aanwezigheid van de in de ontheffing bedoelde werken, wegens schade aan deze werken, wegens belemmering in het gebruik van deze werken dan wel in verband met het hebben, houden en gebruiken van deze ontheffing, behoudens indien er sprake is van schuld of nalatigheid van zijde van de provincie. -11/13- Ons kenmerk:

12 provinsj e fryslàn Meldingsformulier aanvang werkzaamheden Dit formulier dient, vijf dagen voor aanvang van de werkzaamheden, door de ontheffinghoud(st)er volledig ingevuld en ondertekend, verstrekt te worden aan:... Provincie Fryslàn Afdeling Provinciale Waterstaat t.a.v. de h Postbus HM LEEUWARDEN Tel: u::>~h!l::l~ Fax: Op gmnd van artikel 4, lid 2 en lid 3, van de Wegenvemïdening pmvincie riysi~u, zijn Gedeputeerde Staten gerechtigd een ontheffing in te trekken wanneer de ontheffinghoud(st)er zich niet of onvoldoende houdt aan de voorschriften zoals die aan de ontheffing zijn verbonden. Gegevens ontheffinghoud(st)er: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Contactpersoon+ tel. nr.: Gegevens verleende ontheffing: Provinciaal kenmerk: Datum: Onderwerp: Datum aanvang werkzaamheden Ondertekening ontheffinghoud(st)er: Naam: Datum: Handtekening: -12/13- Ons kenmerk

13 provinsje fryslàn Meldingsformulier einde werkzaamheden Dit formulier dient, vijf dagen na beëindigen van de werkzaamheden, door de ontheffinghoud(st)er volledig ingevuld en ondertekend, verstrekt te worden aan: Provincie Fryslän Afdeling Provinciale Waterstaat t.a.v. de Postbus 8900 HM LEEUWARDEN Tel: Fax: vu rc..;;u Op gïünd van artikel 4, lid 2 en lid 3, van de Wegenveïüïdening pïüvincie Fïyslan, zijn Gedeputeerde Staten gerechtigd een ontheffing in te trekken wanneer de ontheffinghoud(st)er zich niet of onvoldoende houdt aan de voorschriften zoals die aan de ontheffing zijn verbonden. Gegevens ontheffing houd( st) er: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Contactpersoon + tel. nr.: Gegevens verleende ontheffing: Provinciaal kenmerk: Datum: Onderwerp: Datum einde werkzaamheden Ondertekening ontheffinghoud(st)er: Naam: Datum: Handtekening: -13/13- Ons kenmerk

provinsje frysun provincie fryslan

provinsje frysun provincie fryslan provinsje frysun provincie fryslan postbus 20120 8900 hm Ieeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (OSS) 292 51 25 Vermilion oil & gas Netherlands bv t.a.v. de heer N. Wallace Postbus

Nadere informatie

Vermilion oil & gas Netherlands bv T.a.v. N. Wallace Postbus AB HARLINGEN. Leeuwarden, 20 oktober 2015 Verzonden,

Vermilion oil & gas Netherlands bv T.a.v. N. Wallace Postbus AB HARLINGEN. Leeuwarden, 20 oktober 2015 Verzonden, Vermilion oil & gas Netherlands bv T.a.v. N. Wallace Postbus 71 8860 AB HARLINGEN Leeuwarden, 20 oktober 2015 Verzonden, Ons kenmerk : 01254637 Afdeling : Provinciale Waterstaat Behandeld door : / (058)

Nadere informatie

: W egenverordening Provincie Fryslan. Definitief besluit ontheffing voor het leggen van een 110 kv kabel onder de provinciale weg N359 te Bolsward.

: W egenverordening Provincie Fryslan. Definitief besluit ontheffing voor het leggen van een 110 kv kabel onder de provinciale weg N359 te Bolsward. provincie fryslan postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25

Nadere informatie

: Definitief besluit ontheffing Vaarwegenverordening Fryslàn 2014, diverse provinciale vaarwegen. Definitief beslult

: Definitief besluit ontheffing Vaarwegenverordening Fryslàn 2014, diverse provinciale vaarwegen. Definitief beslult provinsj e fryslan provincie fryslän Vermilion oil & gas Netherlands bv T.a.v. N. Wallace Postbus 71 8860 AB HARLINGEN poslbus 20120 8900 hm Ieeuwuden tweebajesmarkt 5 2 telefoon: (058) 292 59 25 telefax:

Nadere informatie

cel provinsje fryslân provincie fryslân t.a.v. de heer J.W. Hoezen Postbus AS ARNHEM Leeuwarden, Verzonden,

cel provinsje fryslân provincie fryslân t.a.v. de heer J.W. Hoezen Postbus AS ARNHEM Leeuwarden, Verzonden, provinsje fryslân provincie fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefajc: (058) 292 51 25 1 1 çr1 cel TenneT TSO B.V. t.a.v. de heer J.W. Hoezen Postbus

Nadere informatie

TenneT TSO B.V. Mevrouw B.N. van Densen Postbus AS ARNHEM

TenneT TSO B.V. Mevrouw B.N. van Densen Postbus AS ARNHEM POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM TenneT TSO B.V. Mevrouw B.N. van Densen Postbus 718 6800 AS ARNHEM Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon A.P.J. van Berkom SHV/VG/BOD Doorkiesnummer (023) 514 5172 berkoma@noord-holland.nl

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. TenneT TSO B.V. p/a Bureau Energieprojecten De heer M.C. Bernardina Postbus AC DEN HAAG

Gedeputeerde Staten. TenneT TSO B.V. p/a Bureau Energieprojecten De heer M.C. Bernardina Postbus AC DEN HAAG TenneT TSO B.V. p/a Bureau Energieprojecten De heer M.C. Bernardina Postbus 93144 2509 AC DEN HAAG Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon A.P.J. van Berkom SVT/VG/OMG Doorkiesnummer (023) 514 3296 berkoma@noord-holland.nl

Nadere informatie

Bij het gebruikmaken van de ontheffing dienen de bij deze ontheffing bijgevoegde voorschriften te worden nageleefd.

Bij het gebruikmaken van de ontheffing dienen de bij deze ontheffing bijgevoegde voorschriften te worden nageleefd. Aan: Enexis B.V. t.a.v. De heer B.H.B. Koekkoek Tweede Bokslootweg 1 7821 AS EMMEN 7821 AS1 Aanvraag aanleg kabels langs en of onder wegen N374, N378, N379 ten behoeve Drentse Monden Oostermoer, Rijkscoordinatieregeling

Nadere informatie

Behandeld door mevrouw 18 september Wommels,

Behandeld door mevrouw 18 september Wommels, permittingnl@vermilionenergy.com ; ; ; ; VERZONDEN ALS PDF Uw brief : Uw kenmerk : 1976389 Ingeboekt onder nr. : Ons kenmerk : 2015154.avr230 Bijlagen : Onderwerp : ontwerpbeschikking Aan: Vermilion Oil

Nadere informatie

Bij het gebruikmaken van de ontheffing dienen de bij deze ontheffing bijgevoegde voorschriften te worden nageleefd.

Bij het gebruikmaken van de ontheffing dienen de bij deze ontheffing bijgevoegde voorschriften te worden nageleefd. Aan: Enexis B.V. t.a.v. Tweede Bokslootweg 1 7821 AS EMMEN 7821 AS1 Aanvraag aanleg kabels langs en of onder wegen N374, N378, N379 ten behoeve Drentse Monden Oostermoer, Rijkscoordinatieregeling Pondera

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP NOORDERZIJLVEST

ONTWERPBESLUIT HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP NOORDERZIJLVEST Groningen, Nummer 15-23376 ONTWERPBESLUIT HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP NOORDERZIJLVEST Beslist bij dit besluit op de aanvraag van de vergunningaanvraag van TenneT TSO B.V. te Arnhem 1. Aanhef

Nadere informatie

TenneT TSO B.V. T.a.v. de heer G.J. Terluin Postbus AS ARNHEM

TenneT TSO B.V. T.a.v. de heer G.J. Terluin Postbus AS ARNHEM TenneT TSO B.V. T.a.v. de heer G.J. Terluin Postbus 718 6800 AS ARNHEM Datum : 24 mei 2017 Briefnummer : 2017-047455 Dossiernummer : K3253 Behandeld door : XXXXXXXXX Telefoonnummer : (050) 316 4759 Bijlagen

Nadere informatie

Realisatie tijdelijke hoogspanningsverbinding (150kV deel) Omgevingsvergunning

Realisatie tijdelijke hoogspanningsverbinding (150kV deel) Omgevingsvergunning TenneT TSO B.V. Dhr. K. Bakker Postbus 718 6800 AS ARNHEM Uw kenmerk: Verzenddatum: Ons kenmerk: W-2014-0505 Poststuknummer: 14uit36708 Onderwerp: Realisatie tijdelijke hoogspanningsverbinding (150kV deel)

Nadere informatie

Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning UV

Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning UV Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning UV 20150625 Burgemeester en Wethouders hebben op 18 september 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen op het perceel plaatselijk bekend: 1. nabij

Nadere informatie

TenneT TSO B.V. Utrechtseweg AR ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: Behorend bij: 14ink15151

TenneT TSO B.V. Utrechtseweg AR ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: Behorend bij: 14ink15151 TenneT TSO B.V. Utrechtseweg 310 6812 AR ARNHEM Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: 0316-291663 Ons kenmerk: 20140207 Behorend bij: 14ink15151 Uw kenmerk: Uw brief van: Bijlage(n): Onderwerp: Ontwerpbesluit

Nadere informatie

Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning UV Ontwerpbeschikking

Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning UV Ontwerpbeschikking Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning UV 20170261 Burgemeester en Wethouders hebben op 31 maart 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen, voor het aanleggen van een kabel-tracé A 7 op

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland 1 Provincie Noord-Holland Minister van Economische Zaken en Klimaat pia Bureau Energieprojecten De heer M.C. Bernardina Postbus 93144 2509AC DEN HAAG Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon A.P.J. van Berkom

Nadere informatie

ONTWERP O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (RCR Procedure uitgebreid) vergunningnummer: GV26887

ONTWERP O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (RCR Procedure uitgebreid) vergunningnummer: GV26887 ONTWERP O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (RCR Procedure uitgebreid) vergunningnummer: GV26887 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Veendam; beschikkende op de aanvraag van: Enexis BV, per adres

Nadere informatie

TenneT TSO B.V. Utrechtseweg AR ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: Behorend bij: 14ink15152

TenneT TSO B.V. Utrechtseweg AR ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: Behorend bij: 14ink15152 TenneT TSO B.V. Utrechtseweg 310 6812 AR ARNHEM Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: 0316-291663 Ons kenmerk: 20140206 Behorend bij: 14ink15152 Uw kenmerk: Uw brief van: Bijlage(n): Onderwerp: Ontwerpbesluit

Nadere informatie

TenneT TSO B.V. Postbus AS ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: /15uit04866 Behorend bij:

TenneT TSO B.V. Postbus AS ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: /15uit04866 Behorend bij: TenneT TSO B.V. Postbus 718 6800 AS ARNHEM Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: 0316-291663 Ons kenmerk: 20150205/15uit04866 Behorend bij: Uw kenmerk: Uw brief van: Bijlage(n): Onderwerp: Ontwerpbesluit

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. werkzaamheden (realisatie van watercompensatie) ten behoeve van de aanleg en exploitatie windpark N33, Deelgebied 'Vermeer-Noord'

OMGEVINGSVERGUNNING. werkzaamheden (realisatie van watercompensatie) ten behoeve van de aanleg en exploitatie windpark N33, Deelgebied 'Vermeer-Noord' OMGEVINGSVERGUNNING voor: werkzaamheden (realisatie van watercompensatie) ten behoeve van de aanleg en exploitatie windpark N33, Deelgebied 'Vermeer-Noord' activiteiten: werk of werkzaamheden uitvoeren

Nadere informatie

Hierbij doen we u in het kader van de rijkscoördinatieregeling de beschikking toekomen.

Hierbij doen we u in het kader van de rijkscoördinatieregeling de beschikking toekomen. t Gemeente Sudwest-Fryslän Het kenmerk: UV 20150618 Behandeld door: Team Vergunningen Telefoon: 14 0515 Vermilion OH ft Gas Netherlands BV T.a.v. de heer S.Tummers Zuidwalweg 2 8861 NV HARLINGEN Onderwerp:

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Voor informatie Bijlagen Datum OLO Tel diverse

Uw kenmerk Ons kenmerk Voor informatie Bijlagen Datum OLO Tel diverse TenneT TSO B.V. Postbus 718 6800 AS Arnhem P U B L I E K S Z A K E N V E R G U N N I N G E N Gemeente Velsen Dudokplein 1 1971 EN IJMUIDEN T : 14 0255 : 0255 567200 F : 0255 567760 Internet: www.velsen.nl

Nadere informatie

afdeling ons kenmerk Beverwijk, Wijkzaken werkveld uw kenmerk/uw brief van verzonden Team vergunningen -

afdeling ons kenmerk Beverwijk, Wijkzaken werkveld uw kenmerk/uw brief van verzonden Team vergunningen - TenneT TSO B.V. T.a.v. De heer I.F.M. Hermans Postbus 718 6800 AS Arnhem afdeling ons kenmerk Beverwijk, Wijkzaken 20120304 werkveld uw kenmerk/uw brief van verzonden Team vergunningen - behandeld door

Nadere informatie

Omgevingsvergunning aanleg hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel 380 kv, mast 3 nummer

Omgevingsvergunning aanleg hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel 380 kv, mast 3 nummer Omgevingsvergunning aanleg hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel 380 kv, mast 3 nummer 2015.0494 Aanvraag Op 16 juli 2015 is een aanvraag om een omgevingsvergunning ingediend door TenneT TSO B.V. ten

Nadere informatie

Aanleg bovengrondse 380-kV-verbinding tussen Doetinchem en Wesel. Omgevingsvergunning

Aanleg bovengrondse 380-kV-verbinding tussen Doetinchem en Wesel. Omgevingsvergunning TenneT TSO B.V. Dhr. K. Bakker Postbus 718 6800 AS Arnhem Uw kenmerk: Verzenddatum: Ons kenmerk: W-2014-0306 Poststuknummer: 14uit30602 Onderwerp: Aanleg bovengrondse 380-kV-verbinding tussen Doetinchem

Nadere informatie

Wat gebeurt er nu? De wet bepaalt dat wij het besluit moeten publiceren en ter inzage moeten leggen.

Wat gebeurt er nu? De wet bepaalt dat wij het besluit moeten publiceren en ter inzage moeten leggen. Het kenmerk: UV 20170852 Behandeld door: A. de Haan Telefoon: 14 0515 TenneT TSO B.V. t.a.v. dhr. J.W. Hoezen Postbus 718 6800 AS Arnhem Onderwerp: beschikking omgevingsvergunning uitgebreide procedure

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Provincie Noord-Holland De commissaris van de Koning TenneT TSO B.V. De heer J. ter Haar Postbus 718 6800 AS ARNHEM Uw contactpersoon A.P.J. van Berkom SVT/VG/OMG Doorkiesnummer (023) 514 3296 berkoma@noord-holland.n1

Nadere informatie

Het door TenneT TSO B.V. ingediende plan van aanpak maatregelen scheepvaart kabels wordt separaat behandeld.

Het door TenneT TSO B.V. ingediende plan van aanpak maatregelen scheepvaart kabels wordt separaat behandeld. ONTWERP Datum Rijkswaterstaat Zee en Delta Poelendaelesingel 18 4335 JA Middelburg Postbus 556 3000 AN Rotterdam T 088 797 46 00 F 0118 62 29 99 www.rijkswaterstaat.nl Nummer Onderwerp Ontwerp goedkeuringsbesluit

Nadere informatie

dat tegen inwilliging van het verzoek, onder het geven van voorschriften, naar hun oordeel geen overwegende bezwaren bestaan;

dat tegen inwilliging van het verzoek, onder het geven van voorschriften, naar hun oordeel geen overwegende bezwaren bestaan; Gedeputeerde Staten Dienst Beheer Infrastructuur Bureau Juridisch Beheer Contact De heer F. Luijten T 070 441 61 20 f.luijten@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66

Nadere informatie

ONTWERP WATERVERGUNNING

ONTWERP WATERVERGUNNING Leeuwarden, [datum] Kenmerk: WFN1706661 Dossiernummer: WFN.033136 ONTWERP WATERVERGUNNING Op 3 april 2017 hebben wij van Windpark Fryslân B.V. te Emmeloord een aanvraag ontvangen voor een vergunning als

Nadere informatie

provinsje frys1.n provincie fryslân b

provinsje frys1.n provincie fryslân b provinsje frys1.n provincie fryslân b J t postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 TenneT TSO bv T.a.v. J. W. Hoezen Postbus 718 6800 AS ARNHEM

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Aanhef

Inhoudsopgave. 1. Aanhef ONTWERP Datum Rijkswaterstaat Zee en Delta Poelendaelesingel 18 4335 JA Middelburg Postbus 556 3000 AN Rotterdam T 088 797 46 00 F 0118 62 29 99 www.rijkswaterstaat.nl Nummer Onderwerp Ontwerp goedkeuringsbesluit

Nadere informatie

gemeente [111A Doetinchem

gemeente [111A Doetinchem gemeente [111A Doetinchem Omgevingsvergunning aanpassen van het onderstation met nr. 2014.0437 Aanvraag Op 25 juni 2014 is een aanvraag om een omgevingsvergunning ingediend door TenneT TSO B.V. ten behoeve

Nadere informatie

13 juni zaaknummer Provinciale weg N330 (Hummeloseweg) te Zelhem, gemeente Bronckhorst

13 juni zaaknummer Provinciale weg N330 (Hummeloseweg) te Zelhem, gemeente Bronckhorst 13 juni 2016 - zaaknummer 2016-007859 Provinciale weg N330 (Hummeloseweg) te Zelhem, gemeente Bronckhorst Advies als bedoeld in artikel 5.1.4.1, vijfde lid van de Omgevingsverordening Gelderland juncto

Nadere informatie

Omgevingsvergunning aanleg hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel 380 kv, onderdeel ondergronds kabeltracé 150 kv richting Zevenaar nummer 2015.

Omgevingsvergunning aanleg hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel 380 kv, onderdeel ondergronds kabeltracé 150 kv richting Zevenaar nummer 2015. Omgevingsvergunning aanleg hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel 380 kv, onderdeel ondergronds kabeltracé 150 kv richting Zevenaar nummer 2015.0499 Aanvraag Op 16 juli 2015 is een aanvraag om een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Voor informatie Bijlagen Datum

Uw kenmerk Ons kenmerk Voor informatie Bijlagen Datum GEMEENTE VELSEN TenneT TSO B.V. t.a.v. de heer G. Volman Postbus 718 6800 AS ARHNEM PUBLIEKSZAKEN VERGUNNINGEN Gemeente Velsen Dudokplein 1 1971 EN IJMUIDEN T : 14 0255 : 0255 567200 F : 0255 567760 Internet:

Nadere informatie

31 januari Inhoudsopgave

31 januari Inhoudsopgave ONTWERP Poelendaelesingel 18 4335 JA Middelburg Postbus 556 3000 AN Rotterdam T 088 797 46 00 F 0118 62 29 99 www.rijkswaterstaat.nl Nummer Onderwerp Ontwerp goedkeuringsbesluit Verlichtingsplan zoals

Nadere informatie

1. Aanhef. 2. Aanvraag

1. Aanhef. 2. Aanvraag 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het Waterschap Noorderzijlvest heeft op 7 juni 2018 een aanvraag ontvangen van om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het verrichten

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning Ontwerp omgevingsvergunning Nummer: W2014-0271 Z -14-28738 Burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee; beschikkende op de aanvraag van: Windpark Krammer BV wonende/gevestigd: Postbus

Nadere informatie

Dit ontwerpbesluit betreft dus nog niet het definitieve besluit dan wel de definitieve omgevingsvergunning.

Dit ontwerpbesluit betreft dus nog niet het definitieve besluit dan wel de definitieve omgevingsvergunning. @nuon.com Nuon Windpark Wieringermeer B.V. Mevrouw Hoekenrode 8 1102 BR AMSTERDAM Verzenddatum Ons kenmerk Uw kenmerk Uw brief van Onderwerp Omgevingsvergunning Contact 1/4 T 088 321 Geachte mevrouw, Op

Nadere informatie

1.1 Definities Wat moet gedaan worden om ontheffing aan te vragen Welke voorschriften worden aan de ontheffing verbonden 4. 4.

1.1 Definities Wat moet gedaan worden om ontheffing aan te vragen Welke voorschriften worden aan de ontheffing verbonden 4. 4. Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 1.1 Definities 1 2. Waar is een ontheffing voor mogelijk 1 2.1 Leidingen met openbaar nut 1 2.1.1 Telecommunicatiewet 2 2.1.2 Belemmeringenwet privaatrecht (BP) 2 2.2 Leidingen

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat Inspectie Leefomgeving en Transport Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat > Retouradres Postbus 16191 2500 BD Den Haag Enexis B.V. T.a.v. Marsweg 5 8013 PD Zwolle Utrecht Postbus 16191 2500 BD Den

Nadere informatie

( O n t w e r p ) O m g e v i n g s v e r g u n n i n g

( O n t w e r p ) O m g e v i n g s v e r g u n n i n g ( O n t w e r p ) O m g e v i n g s v e r g u n n i n g Besluit d.d. Wij verlenen de omgevingsvergunning voor de aanleg van tijdelijke werkwegen en/of werkterreinen ten behoeve van de bouw hoogspanningsmasten

Nadere informatie

Sudwest-Fryslan. Gemeente. Het kenmerk: UV Vermilion Oil & Gas Netherlands BV T.a.v. de heers. Tummers Zuidwalweg NV HARLINGEN

Sudwest-Fryslan. Gemeente. Het kenmerk: UV Vermilion Oil & Gas Netherlands BV T.a.v. de heers. Tummers Zuidwalweg NV HARLINGEN t Gemeente Sudwest-Fryslan Het kenmerk: UV 20150625 Behandeld door: Team Vergunningen Telefoon: 14 0515 Vermilion Oil & Gas Netherlands BV T.a.v. de heers. Tummers Zuidwalweg 2 8861 NV HARLINGEN Onderwerp:

Nadere informatie

1. Aanhef. 2. Aanvraag

1. Aanhef. 2. Aanvraag 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 2 augustus 2018 een aanvraag ontvangen van, om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het verrichten

Nadere informatie

6 mei Inhoudsopgave

6 mei Inhoudsopgave ONTWERP 6 mei 2019 Poelendaelesingel 18 4335 JA Middelburg Postbus 2232 3200 GE Utrecht T 088 797 46 00 F 0118 62 29 99 www.rijkswaterstaat.nl Nummer Onderwerp Ontwerp goedkeuringsbesluit Monitoringsplan

Nadere informatie

1. Aanhef. 2. Aanvraag

1. Aanhef. 2. Aanvraag 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 25 juni 2018 een aanvraag ontvangen van te Nieuwegein, namens te Harderwijk, om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van

Nadere informatie

Waterschap NOORDERZIJLVEST

Waterschap NOORDERZIJLVEST Groningen, 15 februari 2016 Nummer 15-23376 BESLUIT HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP NOORDERZIJLVEST Beslist bij dit besluit op de aanvraag van de vergunningaanvraag van TenneT TSO B.V. te Arnhem

Nadere informatie

uron ngen (Gemeente Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) TenneT TSO B.V. G.J. Terluin Postbus AS ARNHEM Geachte heer Terluin,

uron ngen (Gemeente Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) TenneT TSO B.V. G.J. Terluin Postbus AS ARNHEM Geachte heer Terluin, Afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) uron ngen Bezoekadres Harm Buiterplein 1 Postadres Postbus 7081 9701 JB Groningen TenneT TSO B.V. G.J. Terluin Postbus 718 6800 AS ARNHEM In uw

Nadere informatie

Nuon Windpark Wieringermeer B.V. Mevrouw M.S. Deimel Hoekenrode BR AMSTERDAM. Geachte mevrouw Deimel,

Nuon Windpark Wieringermeer B.V. Mevrouw M.S. Deimel Hoekenrode BR AMSTERDAM. Geachte mevrouw Deimel, Verzenddatum Nuon Windpark Wieringermeer B.V. Mevrouw M.S. Deimel Hoekenrode 8 1102 BR AMSTERDAM Ons kenmerk Uw kenmerk Uw brief van Onderwerp Omgevingsvergunning Contact 1/7 Geachte mevrouw Deimel, Op

Nadere informatie

ONTWERP WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR

ONTWERP WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR ONTWERP WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Datum: Veendam, Nummer: HAS2018_Z09054 Onderwerp: Het maken van een gestuurde boring onder 5 regionale waterkeringen van kanalen of hoofdwatergangen. Deze

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten ONTWERPBESLUIT. TenneT TSO B.V. t.a.v. de heer J. ter Haar Postbus AS Arnhem. 23 juni 2014

Gedeputeerde Staten ONTWERPBESLUIT. TenneT TSO B.V. t.a.v. de heer J. ter Haar Postbus AS Arnhem. 23 juni 2014 Gedeputeerde Staten Dienst Beheer Infrastructuur Afdeling District Stedelijk Gebied Contact T. Querens T 070-441 85 19 t.querens@pzh.nl ONTWERPBESLUIT TenneT TSO B.V. t.a.v. de heer J. ter Haar Postbus

Nadere informatie

op 14 juni 2018 is door de minister van EZK een ontwerp van het besluit aan de initiatiefnemers gezonden;

op 14 juni 2018 is door de minister van EZK een ontwerp van het besluit aan de initiatiefnemers gezonden; O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (RCR Procedure uitgebreid) vergunningnummer: GV26887 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Veendam; beschikkende op de aanvraag van: Enexis BV, per adres Marsweg

Nadere informatie

gemeente Oude I sselstreek

gemeente Oude I sselstreek gemeente Oude I sselstreek TenneT TSO B.V. Dhr. K. Bakker Postbus 718 6800 AS ARNHEM Bezoekadres: Staringstraat 25, Gendringen Postbus 42 7080 AA Gendringen Telefoon: (0315) 292 292 Fax: (0315) 292 293

Nadere informatie

1. Aanhef. 2. Aanvraag

1. Aanhef. 2. Aanvraag 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 20 oktober 2017 een aanvraag ontvangen van te Amersfoort, om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw)

Nadere informatie

BESCHIKKING: Burgemeester en wethouders besluiten, gelet op artikel 8.3 van het bouwbesluit de gevraagde ontheffing te verlenen.

BESCHIKKING: Burgemeester en wethouders besluiten, gelet op artikel 8.3 van het bouwbesluit de gevraagde ontheffing te verlenen. Gemeente Süclwest-frys\din Beschikking ontheffing bouwbesluit UV 20150497 Burgemeester en Wethouders hebben op 13 juli 2015 een verzoek ontvangen voor een ontheffing van het Bouv^besluit 2012. Het verzoek

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning gemeente Bedum

Ontwerp omgevingsvergunning gemeente Bedum Ontwerp omgevingsvergunning gemeente Bedum Inhoudsopgave 1. Aanvraag 2. Procedure 3. Overwegingen voorafgaand aan de besluitvorming 4. Ontwerp besluit 5. Voorwaarden en verplichtingen 6. Leges 7. Inwerkingtreding

Nadere informatie

beschikking Rijkswaterstaat Ministerie van Inftastructuur en Waterstaat

beschikking Rijkswaterstaat Ministerie van Inftastructuur en Waterstaat Rijkswaterstaat Ministerie van Inftastructuur en Waterstaat beschikking Postbus Rijkswaterstaat Zee en 2232 3500 GE Utrecht T 070 336 66 00 www, riikswatertsa t. ni Nummer RWS-2018/26253 Datum 3juli2018

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning kappen van 34 bomen en een houtopstand, staande aan de Broekstraat 14 in Wehl

ONTWERP Omgevingsvergunning kappen van 34 bomen en een houtopstand, staande aan de Broekstraat 14 in Wehl ONTWERP Omgevingsvergunning kappen van 34 bomen en een houtopstand, staande aan de Broekstraat 14 in Wehl Aanvraag Op.. maart 2015 is een aanvraag om een omgevingsvergunning ingediend ten behoeve van het

Nadere informatie

De aanvraag is namens Waterbedrijf Groningen NV ingediend door HaskoningDHV Nederland BV te Amersfoort.

De aanvraag is namens Waterbedrijf Groningen NV ingediend door HaskoningDHV Nederland BV te Amersfoort. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 2 juni 2017 een aanvraag watervergunning ontvangen van Waterbedrijf Groningen NV, Postbus

Nadere informatie

1. Aanhef. 2. Aanvraag

1. Aanhef. 2. Aanvraag 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 20 oktober 2017 een aanvraag ontvangen van, om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het verrichten

Nadere informatie

Monumentenvergunning. Procedure besluitvorming Windplan Blauw fase 2

Monumentenvergunning. Procedure besluitvorming Windplan Blauw fase 2 Monumentenvergunning Procedure besluitvorming Windplan Blauw fase 2 In artikel 9b, eerste lid, aanhef en onder a, van de Elektriciteitswet 1998 is bepaald dat op de besluitvorming voor dit project de rijkscoördinatieregeling

Nadere informatie

Dossiernr (Olo nr )

Dossiernr (Olo nr ) ONTWERPBESLUIT MAATWERKVOORSCHRIFTEN Dossiernr. 2019-0074 (Olo nr. 4138569) Het ontwikkelen van het windpark Zeebiestocht bestaande uit een lijnopstelling van 7 windturbines en maakt deel uit van het overkoepelende

Nadere informatie

1. Aanvrager. 2. Projectgegevens. 3. Gegevens aannemer 1/5

1. Aanvrager. 2. Projectgegevens. 3. Gegevens aannemer 1/5 Dit formulier graag volledig ingevuld sturen naar e- mailadres. U kunt het formulier ook per post sturen naar Gemeente Hoeksche Waard, Postbus 2003, 3290 EA Oud- Beijerland. Voor meer informatie kunt u

Nadere informatie

De aanvraag is namens Gasunie Grid Services B.V. ingediend door Antea Group Nederland te Heerenveen.

De aanvraag is namens Gasunie Grid Services B.V. ingediend door Antea Group Nederland te Heerenveen. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 27 februari 2017 een aanvraag watervergunning ontvangen van Gasunie Grid Services B.V., Postbus

Nadere informatie

Pagina 1/7 T

Pagina 1/7 T margit.deimel@nuon.com Nuon Windpark Wieringermeer B.V. Mevrouw M.S. Deimel Hoekenrode 8 1102 BR AMSTERDAM Verzenddatum Ons kenmerk Uw kenmerk Uw brief van Onderwerp Omgevingsvergunning Contact Martine

Nadere informatie

In de digitale uitgave van de Concept Ontwerp Omgevingsverordening Overijssel zijn deze bijlagen in te zien

In de digitale uitgave van de Concept Ontwerp Omgevingsverordening Overijssel zijn deze bijlagen in te zien Bijlage 11 In de digitale uitgave van de Concept Ontwerp Omgevingsverordening Overijssel zijn deze bijlagen in te zien Bijlage 11a Regeling uitwegen Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

Tegen het verlenen van de vergunning bestaat geen bezwaar, mits aan de algemene en bijzondere voorschriften wordt voldaan.

Tegen het verlenen van de vergunning bestaat geen bezwaar, mits aan de algemene en bijzondere voorschriften wordt voldaan. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 10 oktober 2014 een aanvraag ontvangen van de Gemeente Hoogezand-Sappemeer, Postbus 75, 9600

Nadere informatie

De aanvraag is namens de Provincie Drenthe ingediend door A. Hak Drillcon BV te Helmond.

De aanvraag is namens de Provincie Drenthe ingediend door A. Hak Drillcon BV te Helmond. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 27 augustus 2015 een aanvraag ontvangen van de Provincie Drenthe, Postbus 122, 9400 AC te

Nadere informatie

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 25 juni 2014 tot en met 6 augustus 2014.

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 25 juni 2014 tot en met 6 augustus 2014. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Op grond van de Keur 2010 is een watervergunning verleend aan: Enexis, Postbus 856 te 'S-Hertogenbosch voor het leggen en verwijderen van kabels langs hoofdwatergangen,

Nadere informatie

TenneT ISO B.V. Postbus AS ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Ons kenmerk: /15uit01530 Uw kenmerk: Bijlage(n):

TenneT ISO B.V. Postbus AS ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Ons kenmerk: /15uit01530 Uw kenmerk: Bijlage(n): Gemeentehuis Bergvredestraat 10 TenneT ISO B.V. Postbus 718 6800 AS ARNHEM Postadres F 6942 GK Didam Postbus 47 6940 BA Didam (0316) 291 391 (0316) 291 388 E www.montferland.info gemeente@montferland.info

Nadere informatie

VERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND. Datum (ontwerp)besluit : 15 november 2016

VERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND. Datum (ontwerp)besluit : 15 november 2016 VERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum (ontwerp)besluit : 15 november 2016 Onderwerp : Omgevingsverordening Gelderland 5.1.3.1 Activiteit : vergunning voor het plaatsen van tijdelijke

Nadere informatie

Telefoonnummer: Behorend bij: Uw brief van:

Telefoonnummer: Behorend bij: Uw brief van: Gemeentehuis Bergvredestraat 10 TenneT TSO B.V. Postbus 718 6800 AS ARNHEM Postadres F 6942 GK Didam Postbus 47 6940 BA Didam (0316) 291 391 (0316) 291 388 E www.montferland.info gemeente@montferland.info

Nadere informatie

De aanvraag is geregistreerd onder nummer

De aanvraag is geregistreerd onder nummer ONTWERP Omgevingsvergunning bouw mast 94A inclusief hekwerk, fundering en opstijgpunt en het kappen van houtopstanden en aanleggen tijdelijk werkterreinen Aanvraag Op 20 juni 2014 is een aanvraag om een

Nadere informatie

De aanvraag is geregistreerd onder nummer 20140445.

De aanvraag is geregistreerd onder nummer 20140445. ONTWERP Omgevingsvergunning bouw mast 94A inclusief hekwerk, fundering en opstijgpunt en het kappen van houtopstanden en aanleggen tijdelijk werkterreinen Aanvraag Op 20 juni 2014 is een aanvraag om een

Nadere informatie

VERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND. Datum (ontwerp)besluit : 27 februari 2017

VERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND. Datum (ontwerp)besluit : 27 februari 2017 VERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum (ontwerp)besluit : 27 februari 2017 Onderwerp : Omgevingsverordening Gelderland 5.1.3.1 Activiteit : vergunning voor het bijzonder gebruik van de

Nadere informatie

Stidwest- Fryslän. Gemeente. Uw kenmerk: - Windpark Fryslan B. V. T.a.v. de heer A. de Groot Duit BB EMMELOORD. Ons nummer: U16.

Stidwest- Fryslän. Gemeente. Uw kenmerk: - Windpark Fryslan B. V. T.a.v. de heer A. de Groot Duit BB EMMELOORD. Ons nummer: U16. Gemeente Stidwest- Fryslän Uw kenmerk: - Ons nummer: U16.001245 Windpark Fryslan B. V. T.a.v. de heer A. de Groot Duit 15 8305 BB EMMELOORD 111111111111 11111 1111 1111111111111111 11111 11111 11111111

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw verzoek hebben wij de situatie beoordeeld en zijn wij tot een advies gekomen. Dit advies is bijgesloten.

Naar aanleiding van uw verzoek hebben wij de situatie beoordeeld en zijn wij tot een advies gekomen. Dit advies is bijgesloten. Gemeente Oude IJsselstreek Ontvangen: 13/10/2015 15ink15136 provincie Bezoekadres Gebouw Marktstate Eusebiusplein 1a 6811 HE Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem Gemeente Oude IJsselstreek T.a.v.

Nadere informatie

Ieiderdorp Pagina 1 van 6

Ieiderdorp Pagina 1 van 6 Pagina 1 van 6 Besluit burgemeester en wethouders van de gemeente Leiderdorp Op 31 maart 2016 is door TenneT TSO B.V., postbus 718 te Arnhem, een omgevingsvergunning aangevraagd voor het gewijzigd uitvoeren

Nadere informatie

Tennet Tso Bv Mevrouw E. van Zundert. Utrechtseweg AR ARNHEM. Geachte mevrouw Van Zundert,

Tennet Tso Bv Mevrouw E. van Zundert. Utrechtseweg AR ARNHEM. Geachte mevrouw Van Zundert, Tennet Tso Bv Mevrouw E. van Zundert Utrechtseweg 310 6812 AR ARNHEM uw brief van: 10 november 2014 datum: onderwerp: Omgevingsvergunning uitgebreide procedure nummer: 20140717 / 2015.16310 inlichtingen

Nadere informatie

Amste 9 5. Dienst Milieu en Bouwtoezicht 2 7 JAN, Reguliere bouwvergunning adres Snijdersbergweg 97. gewaarmerkte stukken datum.

Amste 9 5. Dienst Milieu en Bouwtoezicht 2 7 JAN, Reguliere bouwvergunning adres Snijdersbergweg 97. gewaarmerkte stukken datum. Bezoekadres Amste 9 5 Postbus 922 1000 AX Amsterdam Telefoon 14 020 Fax 020 624 06 36 www.dmb.amsterdam.nl Bouw- en Woningtoezicht Retouradres: Postbus 922, 1000 AX Amsterdam ons kenmerk T01/1289 2009

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING WABO. verleend aan. Talen Recycling. t.b.v. het. bouwen van een bedriffspand. locatie. Wagenmaker 8, 9502 ES Stadskanaal

OMGEVINGSVERGUNNING WABO. verleend aan. Talen Recycling. t.b.v. het. bouwen van een bedriffspand. locatie. Wagenmaker 8, 9502 ES Stadskanaal OMGEVINGSVERGUNNING WABO verleend aan Talen Recycling t.b.v. het bouwen van een bedriffspand locatie Wagenmaker 8, 9502 ES Stadskanaal Groningen, 16 juni 2011 Zaaknummer: 227 Procedure nr. 12549 Inhoudsopgave

Nadere informatie

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161 Aanvraag: Burgemeester en wethouders hebben op 27 maart 2012 via het omgevingsloket online een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitbreiden van een winkelpand op de volgende locatie:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning kappen van een beuk, staande aan de Keppelseweg ongenummerd in Doetinchem

Omgevingsvergunning kappen van een beuk, staande aan de Keppelseweg ongenummerd in Doetinchem Tennet Tso Bv Mevrouw E. van Zundert Utrechtseweg 310 6812 AR ARNHEM uw brief van: 10 november 2014 datum: onderwerp: Omgevingsvergunning uitgebreide procedure nummer: 20140718 / 2015.16314 inlichtingen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning kappen van een boom en een singel van 150 m2 bestaande uit wilg, veldesdoorn, eik en es, staande nabij de Liemersweg in Wehl

Omgevingsvergunning kappen van een boom en een singel van 150 m2 bestaande uit wilg, veldesdoorn, eik en es, staande nabij de Liemersweg in Wehl Tennet Tso Bv Mevrouw E. van Zundert Utrechtseweg 310 6812 AR ARNHEM uw brief van: 10 november 2014 datum: onderwerp: Omgevingsvergunning uitgebreide procedure nummer: 20140716/ 2015.16308 inlichtingen

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING VOOR DE ACTIVITEITEN UITVOEREN WERK OF WERKZAAMHEDEN, AFWIJKEN VAN HET BESTEMMINGSPLAN EN UITWEG

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING VOOR DE ACTIVITEITEN UITVOEREN WERK OF WERKZAAMHEDEN, AFWIJKEN VAN HET BESTEMMINGSPLAN EN UITWEG ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING VOOR DE ACTIVITEITEN UITVOEREN WERK OF WERKZAAMHEDEN, AFWIJKEN VAN HET BESTEMMINGSPLAN EN UITWEG Kenmerk: W20160091 Burgemeester en wethouders van de gemeente Kaag en Braassem;

Nadere informatie

Tennet Tso Bv Mevrouw E. van Zundert. Utrechtseweg AR ARNHEM. Geachte mevrouw Van Zundert,

Tennet Tso Bv Mevrouw E. van Zundert. Utrechtseweg AR ARNHEM. Geachte mevrouw Van Zundert, Tennet Tso Bv Mevrouw E. van Zundert Utrechtseweg 310 6812 AR ARNHEM uw brief van: 10 november 2014 datum: onderwerp: Omgevingsvergunning uitgebreide procedure nummer: 20140715 / 2015.16305 inlichtingen

Nadere informatie

Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s

Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 16 maart 2015 een aanvraag ontvangen van de Provincie Drenthe, Postbus 122 te ASSEN,

Nadere informatie

De aanvraag is namens xxxx ingediend door Combinatie Hoogwatermaatregelen te Grijpskerk.

De aanvraag is namens xxxx ingediend door Combinatie Hoogwatermaatregelen te Grijpskerk. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 16 maart 2016 een aanvraag ontvangen van xxxx, Rijksweg West 18, 9608 PC te WESTERBROEK om

Nadere informatie

TenneT TSO B.V. t.a.v. de heer J. ter Haar Utrechtseweg AR Arnhem. Ontwerp omgevingsvergunning. Geachte heer Ter Haar,

TenneT TSO B.V. t.a.v. de heer J. ter Haar Utrechtseweg AR Arnhem. Ontwerp omgevingsvergunning. Geachte heer Ter Haar, Afdeling BWT Contact C.M. Priem T 088-5450402 cpriem@odmh.nl TenneT TSO B.V. t.a.v. de heer J. ter Haar Utrechtseweg 310 6812 AR Arnhem Onderwerp Ontwerp omgevingsvergunning Postbus 45 2800 AA Gouda T

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING *U16.06324* *U16.06324* ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING W-2016-0124 Beschikking op de aanvraag van Tennet TSO B.V. Gevestigd Postbus 718 6800 AS ARNHEM Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 31 maart

Nadere informatie

het kappen van een boom en een singel, staande nabij de Liemersweg in Wehl. Het gaat hier om kadastraal perceel: Wehl, sectie L, nummer 277.

het kappen van een boom en een singel, staande nabij de Liemersweg in Wehl. Het gaat hier om kadastraal perceel: Wehl, sectie L, nummer 277. ONTWERP Omgevingsvergunning kappen van een boom en een singel van 150 m2 bestaande uit wilg, veldesdoorn, eik en es, staande nabij de Liemersweg in Wehl Aanvraag Op 10 november 2014 is een aanvraag om

Nadere informatie

Meldingsformulier kabelwerkzaamheden Gemeente Heusden

Meldingsformulier kabelwerkzaamheden Gemeente Heusden Meldingsformulier kabelwerkzaamheden Formulier voor een melding zoals bedoeld in artikel 5.2, derde lid onder a. van de Telecommunicatiewet ter verkrijging van een instemmingsbesluit voor werkzaamheden

Nadere informatie

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 18 februari 2014 tot en met 1 april 2014.

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 18 februari 2014 tot en met 1 april 2014. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Op grond van de Keur 2010 is een watervergunning verleend aan: Groningen Seaports, Postbus 20004 te Delfzijl voor het aanbrengen van radarpost C in het Zeehavenkanaal

Nadere informatie

VERGUNNING conform artikel 15 van het Reglement dienst hoofd- en lokaalspoorwegen

VERGUNNING conform artikel 15 van het Reglement dienst hoofd- en lokaalspoorwegen VERGUNNING conform artikel 15 van het Reglement dienst hoofd- en lokaalspoorwegen Nummer: SH08.1602 DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT, Gezien de aanvraag bij brief van 14 juli 2008 (kenmerk R380 08

Nadere informatie

besch i kki ng Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu

besch i kki ng Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu besch i kki ng RWS Oost-Nederland Eusebiusbuitensingel 66 5Z2nhh1em 6200 MA Maastricht www. rijkswaterstaat. fl1 ------------- Contactpersoon Theo

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw aanvraag d.d. 29 april 2015, kenmerk A/RRAA/0009, informeren wij u als volgt: GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

Naar aanleiding van uw aanvraag d.d. 29 april 2015, kenmerk A/RRAA/0009, informeren wij u als volgt: GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Provincie Zeeland bericht op brief van: 2 9 april 2 0 1 5 uwkenimk; 000.145.20A/RRAA/0009 onskenmerit 1 5 0 0 9 4 8 2 / W V. 15.062 afdeling: Beheer en Onderhoud bilage(n): 1 behandeld dœr: dooriaesnummer

Nadere informatie

Aanvraag- en meldingsformulier kabel- en/of leidingwerkzaamheden

Aanvraag- en meldingsformulier kabel- en/of leidingwerkzaamheden Aanvraag- en meldingsformulier kabel- en/of leidingwerkzaamheden Soort aanvraag (Kruis aan wat van toepassing is. Let op: meldingen B en D uiterlijk 3 werkdagen voor aanvang werkzaamheden doen!) A. Aanvraag

Nadere informatie

De aanvraag is namens Enexis B.V. ingediend door Verkley BV te Drachten.

De aanvraag is namens Enexis B.V. ingediend door Verkley BV te Drachten. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 16 februari 2017 een aanvraag watervergunning ontvangen van Enexis B.V., Postbus 856, 5201

Nadere informatie