Beiaard van het Federaal Parlement Concerten 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beiaard van het Federaal Parlement Concerten 2012"

Transcriptie

1 Beiaard van het Federaal Parlement Concerten 2012 Programma

2

3 Woord vooraf Mevrouw, Mijnheer, Is er een typischer instrument voor de lage landen dan de beiaard? De beiaard is een instrument van op elkaar afgestemde bronzen klokken die bespeeld worden door middel van een stokkenklavier. Zijn oudste en meest bekende functie is de signaalfunctie door het aangeven van het uur met de juiste slagen. We kennen de beiaard vooral van de voorslag: het automatisch klokkenspel van de beiaard dat een melodisch spel produceert en de uurslagen van de uurklok aankondigt. Het Federaal Parlement heeft in het Huis van de Parlementsleden een jonge beiaard van Ze werd recent gerestaureerd en herstemd en is opnieuw speelklaar. De komende maanden worden er bij bijzondere gelegenheden concerten georganiseerd. We nodigen u uit om het programma te ontdekken dat voor u gespeeld wordt door enkele van onze meest gerenommeerde beiaardiers. Herontdek dit muziekinstrument met een divers en dynamisch palet van klokkenklanken. André Flahaut Voorzitter van de Kamer van volksvertegenwoordigers Sabine de Bethune Voorzitster van de Senaat

4 Concertenagenda Aanvangsuur van de concerten : uur. Vermoedelijke duur : drie kwartier Donderdag 21 juni: Frank DELEU en Audrey DYE Zaterdag 21 juli : Patrice POLIART Zondag 16 september : Pascaline FLAMME Dindag 9 oktober : Carl VAN EYNDHOVEN Zondag 11 november : Koen COSAERT Donderdag 15 november : Frank DELEU et Robert FERRIÈRE Luisterplaatsen: - kruispunt van de Drukpersstraat en de Leuvenseweg - vleugel 1 van het H. Beyaertbinnenhof (uitgezonderd buurtbewoners)

5 De beiaard van het Federaal Parlement In 1985 werd een automatisch klokkenspel van negen klokjes geïnstalleerd in het Huis van de Parlementsleden, waarvan de architect Henri Beyaert is. De heer Jos D hollander, erestadsbeiaardier van Gent, kon de toenmalige leden van het College van Quaestoren ervan overtuigen deze beiaard in een handbespeelbare beiaard van zevenendertig klokken om te vormen, wat in 1988 gebeurde. Van het oorspronkelijke plan om tweemaal per maand concerten te organiseren met beiaardiers uit onze streken is nooit iets in huis gekomen. Slechts zeer zelden werden concerten gepland (zoals bv. bij de eedaflegging van koning Albert II en de opening van het parlementair jaar in 1993). Technische fiche: 37 klokken (9 van 1985, 28 van 1988) door Kon. Eijsbouts, Asten, Nederland Basklok: c2 van 254 kg Totaalgewicht: kg Klavier: 1988, Clock-o-Matic, Holsbeek Deze beiaard behoort tot de categorie van de zeer lichte beiaarden, zoals men er onder meer in Tielt en in Damme vindt.

6 De beiaardiers

7 Frank DELEU ( 1952) is licenciaat Kunstgeschiedenis en Musicologie. In 1980 werd hij eerste laureaat van de Internationale Beiaardwedstrijd te Dijon. Hij studeerde af aan de Koninklijke Beiaardschool van Mechelen. Hij is stadsbeiaardier van Damme, Kortrijk en Menen. Hij concerteert regelmatig in binnen- en buitenland. Hij ondernam zeven concertreizen naar Amerika en Canada. Hij is bestuurslid van de Vlaamse Beiaardvereniging en was van 2006 tot 2010 bestuurslid van de Beiaard Wereld Federatie. Hij was hoofd van VRT-Radio 2 West-Vlaanderen en intendant van het VRT Filharmonisch Orkest en Koor en muziekproducer bij Radio Klara. Hij was adjunct-stadsbeiaardier van Brugge vanaf 1984 tot hij Aimé Lombaert opvolgde als stadsbeiaardier in 2008.

8 Audrey DYE is afkomstig uit Frankrijk en heeft aanvankelijk beiaard geleerd aan de école municipale de Châtenay (Rhône-Alpes) alvorens in 2008, met de felicitaties van de jury, het eindejaarsdiploma beiaard te behalen aan de muziekschool van Saint-Amand-les-Eaux (klas van Charles Dairay), en vervolgens, in 2010, het einddiploma beiaard aan de muziekacademie van Deinze. Momenteel bekwaamt ze zich verder aan de Koninklijke Beiaardschool van Mechelen (klas van Geert D hollander). Zij heeft deelgenomen aan vele beiaardstages in het buitenland (Frankrijk, Nederland, België), bijgedragen aan de animatie van de beiaard van Old Bond Street (Londen, 2004) alsook aan deze van Luik (2009) en Waver (sinds 2008). In 2010 werd ze benoemd tot co-titularis van de beiaard van Bergen. Ze neemt deel aan de actie die als doel heeft het in leven houden van de beiaardkunst en cultuur in de ruimte Wallonië-Brussel, waar ze regelmatig concerten geeft (Gembloers, Nijvel, Doornik, Brussel, enz.).

9 Patrice POLIART werd geboren in 1955 en heeft in 1983 de excellentieprijs voor piano behaald en in 1985 de excellentieprijs voor kamermuziek aan de muziekacademie van Zinnik. In 2006 behaalt hij de excellentieprijs voor beiaard aan de muziekacademie van Aat en in 2010 sleept hij het diploma van beiaardier aan de muziekacademie van St-Amand-les-Eaux (Fr) in de wacht. In 2011 behaalt hij de excellentieprijs voor beiaard aan de muziekacademie van Zinnik. Hij heeft deelgenomen aan de beiaardstage die in 2000 in Brugge werd georganiseerd. Hij is titularis-organist van de Saint-Martin -kerk van Horrues, titularis-beiaardier van Zinnik en Edingen, evenals co-titularis van de beiaard te Bergen.

10 Na in 2001 de prijs voor notenleer te hebben behaald aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Bergen, behaalt Pascaline FLAMME een jaar later de eerste prijs voor orgel aan de muziekacademie van Aat (klas van Michel Van den Bossche), evenals een tweede prijs in de Axion Classics-wedstrijd (voormalig Pro Civitate). In 2007 behaalt zij de licentie en de aggregatie voor orgel uitgereikt door het Koninklijk Muziekconservatorium van Bergen (klas van Xavier Deprez). Na 10 studiejaren in de beiaardklas van Jean-Claude Molle behaalt zij in 2004 het diploma van beiaardier uitgereikt door de muziekacademie van Aat. Sinsdien is Pascaline Flamme co-titularis van de beiaard van Doornik. Sinds 2010 maakt zij deel uit van de ploeg beiaardiers die wijlen Elisabeth Duwelz heeft vervangen aan de beiaard van Bergen. Ze geeft notenleer aan de muziekacademie van Aat en is organiste van de parochie Borelais (Aat). Zij is eveneens zeer actief in de raad van beheer van de Association campanaire wallonne (ACW).

11 Carl VAN EYNDHOVEN ( 1959) laat zich vooral horen in de beiaardwereld als stadsbeiaardier van Tilburg en Mol. Gecombineerd met zijn liefde voor jazz en Béla Bartók levert dit soms merkwaardige klanken op. Hij is diensthoofd onderzoek van het Lemmensinstituut te Leuven. Dit jaar beëindigt hij zijn doctoraatsonderzoek naar de uitvoeringspraktijk van zeventiende-eeuwse beiaardmuziek in de Zuidelijke Nederlanden. Als voorzitter van de Vlaamse Beiaardvereniging zet hij zich onder meer in voor de bewaring van de beiaardcultuur als immaterieel erfgoed.

12 Koen COSAERT is directeur van de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn te Mechelen. Aan dit instituut en aan de afdeling ervan te Roeselare was hij sinds 1987 docent beiaardspel, campanologie en harmonie. Sedert 2007 is hij ook gastprofessor aan de Staatsuniversiteit van Sint-Petersburg. Aan het Nederlands Carillon Instituut te Dordrecht staat hij in voor het vak campanologie. Te Kortrijk, Izegem, Harelbeke en Roeselare is hij actief als stadsbeiaardier. In deze laatste stad ontving hij in 2011 de Cultuurtrofee voor zijn grote verdiensten als ambassadeur van de beiaardkunst. Hij maakte concertreizen doorheen geheel Europa en de Verenigde Staten. Hij was te horen op belangrijke muziekfestivals als het Festival van Vlaanderen, het Happy New Festival te Kortrijk, de Basilicaconcerten te Tongeren en het Festival Oude Muziek te Utrecht. Als campanoloog werkte hij mee aan verschillende tentoonstellingen, tijdschriften en publicaties over klokken en beiaarden. Verder gaf hij wereldwijd lezingen op congressen en studiedagen. Koen Cosaert is adviserend bestuurslid van de Vlaamse Beiaard Vereniging en secretaris voor de Europese landen van de Wereld Beiaard Federatie (WCF).

13 Robert FERRIÈRE werd geboren in 1971 te Nijvel en heeft notenleer en pianoles gevolgd aan de muziekacademie van Nijvel, evenals privélessen orgel. Hij heeft aan het Koninklijk muziekconservatorium te Brussel gestudeerd, waar hij de eerste prijs voor orgel heeft behaald in de klas van Jean Ferrard, evenals de eerste prijzen voor notenleer, schriftelijke harmonie en praktische harmonie. Vervolgens heeft hij het diploma van pedagoog in de wacht gesleept en het bekwaamheidsdiploma in het muziekonderwijs aan het Koninklijk muziekconservatorium van Bergen (Mons). Momenteel is hij titularis-organist van de collégiale Sainte-Gertrude en de Saints- Jean-et-Nicolas-kerk van Nijvel en leraar muzikale vorming (notenleer) aan de academie van Nijvel. Hij dirigeert ook het koor Les Chansons du Monde sinds zijn oprichting in In 2001 start hij studies aan de internationale beiaardschool van Mechelen. In 2004 werd hij benoemd tot beiaardier van de stad Nijvel.

14 Programma s

15

16

17 Concert van 9 oktober 2012

18

19

20

Themalijst. Beiaardmuziek Torenmuziek 2015

Themalijst. Beiaardmuziek Torenmuziek 2015 Themalijst Beiaardmuziek Torenmuziek 2015 Tijdens de zomermaanden juli en augustus krijgt de Kortrijkzaan naar jaarlijkse gewoonte een gezonde portie beiaardmuziek voorgeschoteld. Iedere maandagavond vanaf

Nadere informatie

Beiaard Peer. Concerten 2007

Beiaard Peer. Concerten 2007 Beiaard Peer Zestiende concertseizoen Concerten 2007 Zondag 6 mei 13u Torenfeesten Dwarsfluit en beiaard Programma: licht klassiek Tanja Smits (dwarsfluit) en Erik Vandevoort (beiaard) Tanja Smits studeerde

Nadere informatie

't Schipke. extra. Informatie voor en door de studenten van Fr. De Merodestraat 63 de Koninklijke Beiaardschool Jef Denijn 2800 Mechelen

't Schipke. extra. Informatie voor en door de studenten van Fr. De Merodestraat 63 de Koninklijke Beiaardschool Jef Denijn 2800 Mechelen 't Schipke extra Informatie voor en door de studenten van Fr. De Merodestraat 63 de Koninklijke Beiaardschool Jef Denijn 2800 Mechelen Driemaandelijks tijdschrift 21e jaargang nr 3 bis april-mei 2004 V.U.

Nadere informatie

van de Stichting Carillon Ootmarsum

van de Stichting Carillon Ootmarsum van de Stichting Carillon Ootmarsum BESTUUR STICHTING CARILLON OOTMARSUM Jan Mistrate voorz. Bote Holman pen.m. Anton Greven lid Freek Naafs Catharina Toebes secretaris Leen van Rooden lid Lucas Lohuis

Nadere informatie

Afscheid van Rien Aarssen als beiaardier van Grimbergen

Afscheid van Rien Aarssen als beiaardier van Grimbergen Jaargang 4 - nr. 2-2011 NIEUWSBRIEF BEIAARDVRIENDEN GRIMBERGEN Beiaardvrienden Grimbergen - Windekindstraat 34-1850 Grimbergen - 02/259 69 61 - kris@vanmessem.be Beste beiaardvrienden, Na 20 jaar beiaardier

Nadere informatie

Architectenwoning. te Borgerhout. Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Architect : Albert Barentsen (1915 1985)

Architectenwoning. te Borgerhout. Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Architect : Albert Barentsen (1915 1985) Architectenwoning te Borgerhout Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Ontworpen in het expo-jaar 1958 Gebouwd in 1959 Architect : Albert Barentsen (1915 1985) Huis Cruyslei 1b - Architect Albert Barentsen

Nadere informatie

2003-2004 UNIVERSITAIR ONDERWIJS

2003-2004 UNIVERSITAIR ONDERWIJS Academiejaar 2003-2004 UNIVERSITAIR ONDERWIJS Aantal generatiestudenten per provincie en arrondissement van woonplaats van de student, per studiegebied, nationaliteit en geslacht ingedeeld Belgische studenten

Nadere informatie

Nr Trein Vertrek Bestemming Uur Status 7970 Aalst Burst 5:31 geschrapt 7972 Aalst Burst 6:20 geschrapt 8978 Aalst Burst 19:14 geschrapt 7076 (4)

Nr Trein Vertrek Bestemming Uur Status 7970 Aalst Burst 5:31 geschrapt 7972 Aalst Burst 6:20 geschrapt 8978 Aalst Burst 19:14 geschrapt 7076 (4) Nr Trein Vertrek Bestemming Uur Status 7970 Aalst Burst 5:31 geschrapt 7972 Aalst Burst 6:20 geschrapt 8978 Aalst Burst 19:14 geschrapt 7076 (4) Aalst Gent-Sint-Pieters 12:30 behouden 8677 Aarlen Athus

Nadere informatie

THEMA I.2. Aantal ligdagen in klassieke hospitalisatie

THEMA I.2. Aantal ligdagen in klassieke hospitalisatie THEMA I.2. Aantal ligdagen in klassieke hospitalisatie Selectiecriteria Onderstaande selectie omvat alle klassieke ziekenhuisverblijven (definitie cfr.: Inleiding 2.2.) die voldoen aan de algemene selectiecriteria

Nadere informatie

MET DE TREIN WORDT HET VLIEGTUIG NEMEN EEN MAKKIE

MET DE TREIN WORDT HET VLIEGTUIG NEMEN EEN MAKKIE MET DE TREIN WORDT HET VLIEGTUIG NEMEN EEN MAKKIE Overzicht van de rechtstreekse verbindingen naar en vanuit Brussels Airport Uitgave maart 2015 NMBS Netkaart DEN HAAG / AMSTERDAM BRUGGE ANTWERPEN-CENTRAAL

Nadere informatie

Choral Fantasy. Addie de Jong. for Flute and Organ. Full Score. (with Cadenza composed by Kees Alers) Proza Musica 90.002.001

Choral Fantasy. Addie de Jong. for Flute and Organ. Full Score. (with Cadenza composed by Kees Alers) Proza Musica 90.002.001 Choral Fantasy for Flute and Organ Addie de Jong (with Cadenza composed by Kees Alers) Full Score Proza Musica 90.002.001 Cover design: Kees Proos Proza Musica code: 90.002.001 2014 Proza Musica This music

Nadere informatie

ORGANISATIE VAN DE OPLEIDINGEN

ORGANISATIE VAN DE OPLEIDINGEN ORGANISATIE VAN DE OPLEIDINGEN POLITIEKE & SOCIALE WETENSCHAPPEN COMMUNICATIEWETENSCHAPPEN De opleidingen worden aangeboden door alle universiteiten, behalve door UHasselt. De opleiding politieke & sociale

Nadere informatie

DOSSIER MEDIA www.concoursbreughel.be

DOSSIER MEDIA www.concoursbreughel.be Onder de auspiciën van de Commissie Muziek van de Rotary Club de Bruxelles Met de steun van PIANOS HANLET MUZIEKWEDSTRIJD BREUGHEL Sessie 2015 PIANO www.xavierswolfs.com DOSSIER MEDIA www.concoursbreughel.be

Nadere informatie

BEIAARDCONCERTEN. 16 juni 23 juni 30 juni 7 juli 14 juli. Luisterplaats: kloostertuin Paretteplein - 20.30 uur

BEIAARDCONCERTEN. 16 juni 23 juni 30 juni 7 juli 14 juli. Luisterplaats: kloostertuin Paretteplein - 20.30 uur BEIAARDCONCERTEN 2015 16 juni 23 juni 30 juni 7 juli 14 juli Luisterplaats: kloostertuin Paretteplein - 20.30 uur Beste Muziekliefhebbers Naar jaarlijkse traditie brengen we ook dit jaar Beiaardconcerten

Nadere informatie

Nieuwe kansen voor de kennis van klokken en beiaarden

Nieuwe kansen voor de kennis van klokken en beiaarden Nieuwe kansen voor de kennis van klokken en beiaarden Luc Rombouts, beiaardier van de KU Leuven en de stad Tienen IN 2011 NAM VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR JOKE SCHAUVLIEGE DE VLAAMSE BEIAARDCULTUUR OP IN

Nadere informatie

Concerten, optredens en activiteiten

Concerten, optredens en activiteiten 1 Kalender activiteiten academiejaar 2013-2014 Concerten, optredens en activiteiten Zondag 13 oktober 2013 Door de leerlingen van de academie Zondag 13 oktober 2013 Openstelling van het gebouw van de academie

Nadere informatie

1 Noteer in de tabel wat de afkortingen van de partijen betekenen. PVDA sp.a CD&V Open VLD Vlaams Belang P S C V V P D L D A & D.

1 Noteer in de tabel wat de afkortingen van de partijen betekenen. PVDA sp.a CD&V Open VLD Vlaams Belang P S C V V P D L D A & D. 407826_05_TRO_WKS 22-02-2007 12:39 Pagina 24 OPDRACHT 14 1 Noteer in de tabel wat de afkortingen van de partijen betekenen. PVDA sp.a CD&V Open VLD Vlaams Belang P S C V V P D L D A & D A V Spirit N-VA

Nadere informatie

Lijst Brussels Hoofdstedelijk Parlement

Lijst Brussels Hoofdstedelijk Parlement Persconferentie N-VA Brussels Hoofdstedelijk Gewest 6 februari 2014 lijstvoorstelling Lijst Brussels Hoofdstedelijk Parlement Lijsttrekker: Johan Van den Driessche Na een internationale carrière (KPMG)

Nadere informatie

Train Origine Destination 1576 Dendermonde Geraardsbergen 4: Aarlen Luxemburg 5: (3) Kortrijk Zottegem 8:05

Train Origine Destination 1576 Dendermonde Geraardsbergen 4: Aarlen Luxemburg 5: (3) Kortrijk Zottegem 8:05 Train Origine Destination 1576 Dendermonde Geraardsbergen 4:37 15905 Aarlen Luxemburg 5:39 1658 Kortrijk Zottegem 8:05 1660 Kortrijk Zottegem 10:05 1663 Kortrijk Zottegem 13:05 1669 Kortrijk Zottegem 19:05

Nadere informatie

torenmuziek kortrijk

torenmuziek kortrijk torenmuziek kortrijk zomer 2013 1 kalender torenmuziek kortrijk zomer 2013 maandag 1 juli maandag 8 juli maandag 15 juli maandag 22 juli maandag 29 juli maandag 5 augustus maandag 12 augustus maandag 19

Nadere informatie

Beiaard van het Federaal Parlement

Beiaard van het Federaal Parlement Beiaard van het Federaal Parlement Concerten 2013 Programma Woord vooraf Mevrouw, Mijnheer, Is er een typischer instrument voor de lage landen dan de beiaard? De beiaard is een instrument van op elkaar

Nadere informatie

Nr Trein Vertrek Bestemming Uur Status 7970 Aalst Burst 5:31 geschrapt 7972 Aalst Burst 6:20 geschrapt 8978 Aalst Burst 19:14 geschrapt 8677 Aarlen

Nr Trein Vertrek Bestemming Uur Status 7970 Aalst Burst 5:31 geschrapt 7972 Aalst Burst 6:20 geschrapt 8978 Aalst Burst 19:14 geschrapt 8677 Aarlen Nr Trein Vertrek Bestemming Uur Status 7970 Aalst Burst 5:31 geschrapt 7972 Aalst Burst 6:20 geschrapt 8978 Aalst Burst 19:14 geschrapt 8677 Aarlen Athus 19:25 geschrapt 5890 Aarlen Libramont 20:07 geschrapt

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF LANDELIJK VERBOND VAN CHRISTELIJKE COOPERATIEVEN (LVCC)/GROEP ARCO

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF LANDELIJK VERBOND VAN CHRISTELIJKE COOPERATIEVEN (LVCC)/GROEP ARCO KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF LANDELIJK VERBOND VAN CHRISTELIJKE COOPERATIEVEN (LVCC)/GROEP ARCO LVCC/Groep ARCO, 2 BESCHRIJVING PER DOOS LVCC 1. Jaarrekeningen.

Nadere informatie

Edenwood duo! cello & gitaar

Edenwood duo! cello & gitaar Edenwood duo cello & gitaar Catherine Struys * gitaar Wouter Vercruysse * cello Verenigd in het leven, spelen Catherine en Wouter samen muziek sinds hun ontmoeting. In de winter 2016, doken ze de studio

Nadere informatie

Verantwoordelijke uitgever: Rijksdienst voor Kinderbijslag voor Werknemers

Verantwoordelijke uitgever: Rijksdienst voor Kinderbijslag voor Werknemers Geografische spreiding van de kinderbijslag 2011 Verantwoordelijke uitgever: Rijksdienst voor Kinderbijslag voor Werknemers Voor inlichtingen: RKW Departement Ondersteuning Research en Financiën Trierstraat

Nadere informatie

Collectieve logiesverstrekkende bedrijven 1 TOERISTISCHE GEBIEDEN STEDELIJK GEBIED Kerncijfers

Collectieve logiesverstrekkende bedrijven 1 TOERISTISCHE GEBIEDEN STEDELIJK GEBIED Kerncijfers 1 TOERISTISCHE GEBIEDEN 21 Kerncijfers 21 Oppervlakte Aandeel in de % Gewicht - + 21 Aankomsten % STEDELIJK GEBIED 1. 7 451 834 13 495 843 879 371 7.% 1.81 39.1% 71.5% 43.% 9 654 689 5 83 476 1. Logisvormen

Nadere informatie

Het profiel van de kandidaten voor de Europese verkiezingen ( )

Het profiel van de kandidaten voor de Europese verkiezingen ( ) 1 Het profiel van de kandidaten voor de Europese verkiezingen (2004-2014) Wouter Wolfs, Jef Smulders, Stef Commers en Steven Van Hecke www.kuleuven.be/verkiezingen2014 KU Leuven Instituut voor de Overheid

Nadere informatie

GROEP 5/6. Beiaardier Henk Veldman

GROEP 5/6. Beiaardier Henk Veldman GROEP 5/6 Beiaardier Henk Veldman INHOUD Met de leerlijn komen leerlingen van groep 1 t/m 8 in het basisonderwijs structureel in aanraking met het lokale erfgoed en de bijbehorende verhalen, krijgen zij

Nadere informatie

Het is een grote eer om u hier in het Errera Huis, de officiële. residentie van de Vlaamse Regering, te mogen verwelkomen. Dit

Het is een grote eer om u hier in het Errera Huis, de officiële. residentie van de Vlaamse Regering, te mogen verwelkomen. Dit Donderdag 2 februari 2012 Welkomstwoord JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Ontmoeting Chinese minister van Cultuur Cai Wu - Errera, Brussel Zeer geachte collega, minister

Nadere informatie

BEIAARDCONCERTEN. 20 juni 27 juni 4 juli 11 juli 18 juli Telkens op dinsdag om uur Luisterplaats: kloostertuin Paretteplein

BEIAARDCONCERTEN. 20 juni 27 juni 4 juli 11 juli 18 juli Telkens op dinsdag om uur Luisterplaats: kloostertuin Paretteplein BEIAARDCONCERTEN 20 juni 27 juni 4 juli 11 juli 18 juli 2017 Telkens op dinsdag om 20.30 uur Luisterplaats: kloostertuin Paretteplein Beiaardconcerten Harelbeke Sint-Salvator Zomer 2017 dinsdag 20 juni

Nadere informatie

Museum Klok & Peel Asten pronkt met 't Astronomisch Kunstuurwerk

Museum Klok & Peel Asten pronkt met 't Astronomisch Kunstuurwerk Nieuwsbrief van Museum Klok & Peel Maart 2017 nummer 57 Klok & Peel Actueel is de digitale nieuwsbrief van Museum Klok & Peel. Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan personen en organisaties die geïnformeerd

Nadere informatie

Demografische en spatiale evoluties in Belgïe

Demografische en spatiale evoluties in Belgïe Bureau fédéral du Plan Demografische en spatiale evoluties in Belgïe 2-23 Micheline Lambrecht Bureau fédéral du Plan www.plan.be Studiedag «Spoor 22», door TreinTramBus georganiseerd Brussel - 8.3.212

Nadere informatie

detrein.be De luchthaventrein, rechtstreeks naar en vanuit Brussels Airport

detrein.be De luchthaventrein, rechtstreeks naar en vanuit Brussels Airport detrein.be De luchthaventrein, rechtstreeks naar en uit Brussels Airport Uitgave september 2016 BRUGGE DE PANNE GENT-SINT-PIETERS AALST DENDERLEEUW KORTRIJK ZOTTEGEM EDINGEN DOORNIK AAT 'S GRAVEN- BRAKEL

Nadere informatie

WELKOM. Jeugdwerk in de Stad

WELKOM. Jeugdwerk in de Stad WELKOM op het startmoment van het traject Jeugdwerk in de Stad Stedelijkheid? Heel breed! Stedelijkheid beperkt zich niet tot de kern van steden, maar lekt naar randgebieden Het Brussels Hoofdstedelijk

Nadere informatie

THEMA IV.4. Ischemisch Hartlijden

THEMA IV.4. Ischemisch Hartlijden THEMA IV.4. Ischemisch Hartlijden Selectiecriteria Naast de algemene selectiecriteria (cfr. Inleiding 2.4.a.) die steeds in het kader van deze publicatie gehanteerd worden, is het specifieke selectiecriterium

Nadere informatie

Lijn 21 : Genk - Landen. Stations en haltes ALKEN BOKRIJK GENK HASSELT KIEWIT LANDEN SINT-TRUIDEN

Lijn 21 : Genk - Landen. Stations en haltes ALKEN BOKRIJK GENK HASSELT KIEWIT LANDEN SINT-TRUIDEN 21 Lijn 21 : Genk - Landen Stations en haltes ALKEN BOKRIJK GENK HASSELT KIEWIT LANDEN SINT-TRUIDEN De Panne Veurne Poperinge ROOSENDAAL (NL) Essen Knokke Zeebrugge Noorderkempen Turnhout Blankenberge

Nadere informatie

Het Vlaardingse klokkenspel

Het Vlaardingse klokkenspel Het Vlaardingse klokkenspel door Laura J. Meilink-Hoedemaker Met dank aan het Gemeentearchief van Vlaardingen Pagina 1 van 6 Het Vlaardings klokkenspel Dit artikel op mijn website gaat over het klokkenspel

Nadere informatie

De Stichting Carillon Woerden zorgt ook voor praktische zaken ten behoeve van de bespelingen, zoals:

De Stichting Carillon Woerden zorgt ook voor praktische zaken ten behoeve van de bespelingen, zoals: ANBI gegevens Naam instelling Stichting Carillon Woerden RSIN 852163290 KvK nr. 56512945 E-mail adres info@carillonwoerden.nl Website www.carillonwoerden.nl Doelstelling De stichting stelt zich ten doel

Nadere informatie

In 1996 wordt hij tot geassocieerd directeur benoemd en slaagt erin de firma binnen de top 30 te loodsen van de grootste investeringsmaatschappijen

In 1996 wordt hij tot geassocieerd directeur benoemd en slaagt erin de firma binnen de top 30 te loodsen van de grootste investeringsmaatschappijen BIOGRAFIES Robert S. Dow Na gediend te hebben in het Amerikaanse leger, studeert Robert S. Dow aan het Newark College of Engineering waar hij zijn diploma behaalde in burgerlijke bouwkunde. Hij zet zijn

Nadere informatie

Stations en haltes. Lijn 59 : Gent-Sint-Pieters - Antwerpen-Centraal

Stations en haltes. Lijn 59 : Gent-Sint-Pieters - Antwerpen-Centraal Lijn : Gent-Sint-Pieters - Antwerpen-Centraal Stations en haltes ANTWERPEN-BERCHEM ANTWERPEN-CENTRAAL ANTWERPEN-ZUID BEERVELDE BEVEREN GENTBRUGGE GENT-DAMPOORT GENT-SINT-PIETERS LOKEREN MELSELE NIEUWKERKEN-WAAS

Nadere informatie

BEIAARDCONCERTEN. 17 juni 24 juni 1 juli 8 juli 15 juli. Luisterplaats: kloostertuin Paretteplein - 20.30 uur

BEIAARDCONCERTEN. 17 juni 24 juni 1 juli 8 juli 15 juli. Luisterplaats: kloostertuin Paretteplein - 20.30 uur BEIAARDCONCERTEN 2014 17 juni 24 juni 1 juli 8 juli 15 juli Luisterplaats: kloostertuin Paretteplein - 20.30 uur Beste Muziekliefhebbers Als onderdeel van Harelbeke Muziekstad stellen wij in deze brochure

Nadere informatie

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken [ Gegevens 2004 ]

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken [ Gegevens 2004 ] Wegwijs in justitie In de hoofdrol bij justitie De instellingen Meer informatie Justitie in de praktijk De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken [ Gegevens 2004 ] Notariaat Met dank aan

Nadere informatie

Ramskapelle, Belgische Militaire Begraafplaats

Ramskapelle, Belgische Militaire Begraafplaats BMP Vriendenkring van Carabiniers en Carabiniers-Grenadiers West-Vlaanderen Bogaert Marnik Ramskapelle, Belgische Militaire Begraafplaats Periode 1914-1915 19 Begraven Karabiniers op deze begraafplaats

Nadere informatie

Onder de Hoge Bescherming van PrinsAmaury de Merode MUZIEKWEDSTRIJD BREUGHEL. Session Viool Altviool Cello - Contrabas

Onder de Hoge Bescherming van PrinsAmaury de Merode MUZIEKWEDSTRIJD BREUGHEL. Session Viool Altviool Cello - Contrabas Onder de Hoge Bescherming van PrinsAmaury de Merode MUZIEKWEDSTRIJD BREUGHEL Session 2018 Viool Altviool Cello - Contrabas Onder de auspiciën van de Commissie Muziek van Rotary Club de Bruxelles Met de

Nadere informatie

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken Wegwijs in justitie In de hoofdrol bij justitie De instellingen Meer informatie Justitie in de praktijk De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken [ Gegevens 2003 ] Notariaat Met dank aan

Nadere informatie

MET DE TREIN WORDT HET VLIEGTUIG NEMEN EEN MAKKIE

MET DE TREIN WORDT HET VLIEGTUIG NEMEN EEN MAKKIE MET DE TREIN WORDT HET VLIEGTUIG NEMEN EEN MAKKIE Overzicht de rechtstreekse verbindingen naar en uit Brussels Airport Uitgave juni 2015 Netkaart DEN HAAG / AMSTERDAM BRUGGE ANTWERPEN-CENTRAAL DE PANNE

Nadere informatie

nr. 31 van LYDIA PEETERS datum: 16 oktober 2015 aan GEERT BOURGEOIS Archeologische zones in stadskernen - Openbaar onderzoek

nr. 31 van LYDIA PEETERS datum: 16 oktober 2015 aan GEERT BOURGEOIS Archeologische zones in stadskernen - Openbaar onderzoek SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 31 van LYDIA PEETERS datum: 16 oktober 2015 aan GEERT BOURGEOIS MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED Archeologische

Nadere informatie

Stations en haltes. Lijn 75 : Gent-Sint-Pieters - Moeskroen Lijn 75 (F) : Moeskroen - Lille-Flandres

Stations en haltes. Lijn 75 : Gent-Sint-Pieters - Moeskroen Lijn 75 (F) : Moeskroen - Lille-Flandres Lijn : Gent--Pieters - Moeskroen Lijn (F) : Moeskroen - Lille-Flandres Stations en haltes CROIX L ALLUMETTE CROIX WASQUEHAL DE PINTE DEINZE GENT-SINT-PIETERS HARELBEKE KORTRIJK LILLE FLANDRES MOESKROEN

Nadere informatie

Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Markt 5 9340 Lede e-mail: academie@gamw.lede.be Tel: 053/60.68.70 www.gamw.lede.be

Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Markt 5 9340 Lede e-mail: academie@gamw.lede.be Tel: 053/60.68.70 www.gamw.lede.be Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Markt 5 e-mail: academie@gamw.lede.be Tel: 053/60.68.70 www.gamw.lede.be Wat is er mogelijk na de muziekschool??? je kan nog steeds terecht in onze academie

Nadere informatie

Stations en haltes. Lijn 34 : Luik-Guillemins - Hasselt

Stations en haltes. Lijn 34 : Luik-Guillemins - Hasselt Lijn : Luik-Guillemins - Hasselt Stations en haltes BILZEN DIEPENBEEK GLAAIEN HASSELT HERSTAL LIERS LUIK-GUILLEMINS LUIK-JONFOSSE LUIK-PALEIS MILMORT TONGEREN De Panne Veurne Poperinge ROOSENDAAL Essen

Nadere informatie

DE ZONNEWIJZER VAN DE ANCIENNE PHARMACIE DELACRE KOUDENBERG BRUSSEL

DE ZONNEWIJZER VAN DE ANCIENNE PHARMACIE DELACRE KOUDENBERG BRUSSEL DE ZONNEWIJZER VAN DE ANCIENNE PHARMACIE DELACRE KOUDENBERG 64-66 BRUSSEL www.astrolemma.be Patric Oyen DE APOTHEEK 2 Dateert van 1895 Neogotische- en neorenaissancestijl Is beschermd sinds 1996 Architect

Nadere informatie

A HOME AWAY FROM HOME

A HOME AWAY FROM HOME Jury biografieën Open Oproep A HOME AWAY FROM HOME Nieuwe huisvestingsoplossingen voor asielzoekers nederlandwordtanders.nl/openoproep/ V.l.n.r.: Mick Eekhout - Adri Duivesteijn - Ferdows Kazemi - Carolien

Nadere informatie

Lijn 163 : Bastenaken-Noord - Libramont. Stations en haltes BASTENAKEN-NORD BASTENAKEN-ZUID LIBRAMONT

Lijn 163 : Bastenaken-Noord - Libramont. Stations en haltes BASTENAKEN-NORD BASTENAKEN-ZUID LIBRAMONT 163 Lijn 163 : Bastenaken-Noord - Libramont Stations en haltes BASTENAKEN-NORD BASTENAKEN-ZUID LIBRAMONT De Panne Veurne Poperinge ROOSENDAAL (NL) Essen Knokke Zeebrugge Noorderkempen Turnhout Blankenberge

Nadere informatie

Educatieve map. Tentoonstelling Joseph Ryelandt

Educatieve map. Tentoonstelling Joseph Ryelandt Educatieve map Tentoonstelling Joseph Ryelandt Deze map is deel van een tentoonstelling project ten gevolge van een onderzoek naar de naambekendheid van Joseph Ryelandt in relatie tot bekende en nieuwe

Nadere informatie

Lijn 35 : Leuven - Hasselt. Stations en haltes AARSCHOT ANTWERPEN-CENTRAAL DIEST HASSELT LANGDORP LEUVEN SCHULEN TESTELT WEZEMAAL ZICHEM

Lijn 35 : Leuven - Hasselt. Stations en haltes AARSCHOT ANTWERPEN-CENTRAAL DIEST HASSELT LANGDORP LEUVEN SCHULEN TESTELT WEZEMAAL ZICHEM Lijn : Leuven - Hasselt Stations en haltes AARSCHOT ANTWERPEN-CENTRAAL DIEST HASSELT LANGDORP LEUVEN SCHULEN TESTELT WEZEMAAL ZICHEM De Panne Veurne Poperinge ROOSENDAAL (NL) Essen Knokke Zeebrugge Noorderkempen

Nadere informatie

Cuisine & Culture. zondag 19 april t/m donderdag 23 april 2015. Architectuur Muziek Badcultuur Café s en Koffiehuizen

Cuisine & Culture. zondag 19 april t/m donderdag 23 april 2015. Architectuur Muziek Badcultuur Café s en Koffiehuizen Cuisine & Culture BOEDAPEST parel aan de Donau zondag 19 april t/m donderdag 23 april 2015 Architectuur Muziek Badcultuur Café s en Koffiehuizen Boedapest is een prachtig gelegen stad met een rijke geschiedenis

Nadere informatie

Erfgoedwording en herbestemming van kerken: een groeiende (monumenten)zorg

Erfgoedwording en herbestemming van kerken: een groeiende (monumenten)zorg Erfgoedwording en herbestemming van kerken: een groeiende (monumenten)zorg Thomas Coomans Faculteit Ingenieurswetenschappen, Departement Architectuur Raymond Lemaire InternaEonal Centre for ConservaEon

Nadere informatie

Nieuwe energie voor jongdementie in Vlaanderen. Jurn Verschraegen directeur

Nieuwe energie voor jongdementie in Vlaanderen. Jurn Verschraegen directeur Nieuwe energie voor jongdementie in Vlaanderen Jurn Verschraegen directeur Overzicht Stand van zaken in Vlaanderen 1. Prevalentie 2. Oorzaken 3. Diagnosestelling 4. Zorgnoden 5. Psychosociale ondersteuning

Nadere informatie

Lodewijk van Male: kasteel van Male, bij Brugge, 25 oktober 1330 vermoord Sint-Omaars, 30 januari 1384

Lodewijk van Male: kasteel van Male, bij Brugge, 25 oktober 1330 vermoord Sint-Omaars, 30 januari 1384 Lodewijk van Male: kasteel van Male, bij Brugge, 25 oktober 1330 vermoord Sint-Omaars, 30 januari 1384 Kasteel van Male, geboorteplaats van Lodewijk van Male Hij was enig kind en alzo opvolger van Lodewijk

Nadere informatie

Internationale reizen kopen. in het station, on-line of per telefoon

Internationale reizen kopen. in het station, on-line of per telefoon Internationale reizen kopen in het station, on-line of per telefoon In het station Info Op zoek naar informatie? Dan kan u terecht aan het loket van de stations vermeld in deze brochure. Het personeel

Nadere informatie

Snel en stressvrij op uw bestemming geraken? Na de trein verder op de fiets! Blue-bike maakt de verplaatsing met de trein af door comfortabele

Snel en stressvrij op uw bestemming geraken? Na de trein verder op de fiets! Blue-bike maakt de verplaatsing met de trein af door comfortabele tot uw beschikking Snel en stressvrij op uw bestemming geraken? Na de trein verder op de fiets! Blue-bike maakt de verplaatsing met de trein af door comfortabele stadsfietsen te voorzien aan de Belgische

Nadere informatie

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Vastgesteld door het bestuur van de heemkundekring op 9 maart 2015. Wat is het Museum Zwaluws Erfgoed? Het museum Zwaluws Erfgoed is een etnografisch

Nadere informatie

THEMA IV.2. Maligne neoplasma van trachea, bronchus en long

THEMA IV.2. Maligne neoplasma van trachea, bronchus en long THEMA IV.2. Maligne neoplasma van trachea, bronchus en long Selectiecriteria Voor deze selectie worden alle ziekenhuisverblijven weerhouden die beantwoorden aan de algemene selectiecriteria (cfr. Inleiding

Nadere informatie

Bijlage B LIJST VAN DE GARNIZOENEN

Bijlage B LIJST VAN DE GARNIZOENEN Bijlage B LIJST VAN DE GARNIZOENEN DATUM PLAATS ONDERAFDELINGEN 1836 (Oprichting van 2A) 1841 IEPER 1842 IEPER 1843 GENT 1844 GENT 8 ste Vestingsbatterij te OOSTENDE 9 de Vestingsbatterij te IEPER 1845

Nadere informatie

Studienamiddag 24/06/2011 PSA

Studienamiddag 24/06/2011 PSA PSA - VBA PSA Opgericht eind 2002 Verenigt en behartigt de belangen van de interne bewakingsdiensten en veiligheidsdiensten. Telt een grote verscheidenheid aan leden uit talrijke sectoren. Vormt een discussieforum,

Nadere informatie

Rechterlijke Orde. - Vacante betrekkingen

Rechterlijke Orde. - Vacante betrekkingen Rechterlijke Orde. - Vacante betrekkingen Omschrijving van het advocatenkantoor, het bedrijf, de juridische dienst of het notariskantoor: FOD Justitie. Functie Antwerpen : 4. Deze plaatsen vervangen deze

Nadere informatie

Bijlage: toewijzingen 1 e kwartaalronde 2012 Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant

Bijlage: toewijzingen 1 e kwartaalronde 2012 Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant Persbericht Bijlage: toewijzingen 1 e kwartaalronde 2012 Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant ALPHEN 20120059 Stichting Beheer Geluidsinstallatie Alphen; microfoons

Nadere informatie

THEMA I.1. Aantal klassieke ziekenhuisverblijven

THEMA I.1. Aantal klassieke ziekenhuisverblijven THEMA I.1. Aantal klassieke ziekenhuisverblijven Selectiecriteria Onderstaande selectie omvat alle klassieke ziekenhuisverblijven (definitie cfr.: Inleiding 2.2.) die voldoen aan de algemene selectiecriteria

Nadere informatie

FUNDRAISING VREDESBEIAARD ABDIJ VAN PARK LEUVEN

FUNDRAISING VREDESBEIAARD ABDIJ VAN PARK LEUVEN FUNDRAISING VREDESBEIAARD ABDIJ VAN PARK LEUVEN Draag bij tot een internationaal vredesverhaal en steun een nieuwe vredesbeiaard in Leuven LEUVEN - NEUSS Cultuur verbindt - Kultur verbindet MOGEN DEZE

Nadere informatie

Vraag nr. 8 van 27 september 2011 van FILIP DEWINTER. Sociale huisvesting - Nationaliteiten

Vraag nr. 8 van 27 september 2011 van FILIP DEWINTER. Sociale huisvesting - Nationaliteiten VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN FREYA VAN DEN BOSSCHE VLAAMS MINISTER VAN ENERGIE, WONEN, STEDEN EN SOCIALE ECONOMIE Vraag nr. 8 van 27 september 2011 van FILIP DEWINTER Sociale huisvesting - Nationaliteiten

Nadere informatie

CONSERVATORIUM AAN ZEE

CONSERVATORIUM AAN ZEE CONSERVATORIUM AAN ZEE Geachte mevrouw, Geachte heer, Beste meisjes en jongens, Het Conservatorium van Oostende, het Conservatorium aan Zee, opgericht in 1849, is één van de oudste en meest gerespecteerde

Nadere informatie

Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid Afdeling Preventie, Eerstelijn en Thuiszorg

Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid Afdeling Preventie, Eerstelijn en Thuiszorg Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid Afdeling Preventie, Eerstelijn en Thuiszorg Koning Albert II-laan 35 bus 33, 1030 BRUSSEL Tel. 02 553 35 09 - Fax 02 553 36 90 http://www.zorg-en-gezondheid.be Repertorium

Nadere informatie

NATIONAAL FEEST IN LUXEMBURG

NATIONAAL FEEST IN LUXEMBURG NUMMER 25 OKTOBER 2016 MANNEKEN PIS VERKLEED IN CHARRO NATIONAAL FEEST IN LUXEMBURG CULTURELE AGENDA Volgens de traditie werd Manneken Pis verkleed als charro, voor de herdenking van de Mexicaanse onafhankelijkheid.

Nadere informatie

SENAAT. Schriftelijke parlementaire vraag van Mijnheer de Senator Bart LAEREMANS. Geregistreerd ter griffie van de Senaat op 07/05/2013

SENAAT. Schriftelijke parlementaire vraag van Mijnheer de Senator Bart LAEREMANS. Geregistreerd ter griffie van de Senaat op 07/05/2013 SENAAT Schriftelijke parlementaire vraag van Mijnheer de Senator Bart LAEREMANS Geregistreerd ter griffie van de Senaat op 07/05/2013 Onder het nummer 5-8964 Titel: Gedetineerden - Nationaliteit - Wettige

Nadere informatie

De Nieuwe Beiaard van Sint-Rombouts

De Nieuwe Beiaard van Sint-Rombouts Mechelen lezingen Soirée Lamot Erfgoed en Wetenschap De Nieuwe Beiaard van Sint-Rombouts Een muzikale en technische benadering Het groot onderhoud van 2011 Stadsbeiaardier Eddy Mariën Clock-O-Matic 1.

Nadere informatie

Fonds René Carcan. Uitreiking van de Internationale Prijs voor Gravure René Carcan Persdossier. René Carcan

Fonds René Carcan. Uitreiking van de Internationale Prijs voor Gravure René Carcan Persdossier. René Carcan Uitreiking van de Internationale Prijs voor Gravure René Carcan Persdossier René Carcan René Carcan was een Belgische graveur en aquarelschilder die in de jaren 80 internationale faam verwierf. Zijn werken

Nadere informatie

Stations en haltes. Lijn 89 : Denderleeuw - Kortrijk ANZEGEM BURST DENDERLEEUW EDE HAALTERT HERZELE HILLEGEM KORTRIJK MUNKZWALM

Stations en haltes. Lijn 89 : Denderleeuw - Kortrijk ANZEGEM BURST DENDERLEEUW EDE HAALTERT HERZELE HILLEGEM KORTRIJK MUNKZWALM Lijn : Denrleeuw - Kortrijk Stations en haltes ANZEGEM BURST DENDERLEEUW EDE HAALTERT HERZELE HILLEGEM KORTRIJK MUNKZWALM OUDENAARDE SINT-DENIJS-BOEKEL TERHAGEN VICHTE ZOTTEGEM De Panne Veurne Poperinge

Nadere informatie

Lijn 54 : Mechelen - Sint-Niklaas

Lijn 54 : Mechelen - Sint-Niklaas 54 Lijn 54 : Mechelen - Sint-Niklaas Werken tussen Puurs en Mechelen: verkeer onderbroken vanaf 31/07 tot en met 31/08. Tussen Puurs en Sint-Niklaas rijden er vervangbussen met haltes in Bornem en Temse.

Nadere informatie

THEMA IV.1. Tuberculose

THEMA IV.1. Tuberculose THEMA IV.1. Tuberculose Specifieke selectiecriteria Voor deze selectie van tuberculose-verblijven worden alle ziekenhuisverblijven weerhouden die beantwoorden aan de algemene selectiecriteria (cfr. Inleiding

Nadere informatie

Lijn 58 : Gent-Sint-Pieters - Eeklo. Stations en haltes EEKLO EVERGEM GENTBRUGGE GENT-DAMPOORT GENT-SINT-PIETERS SLEIDINGE WAARSCHOOT WONDELGEM

Lijn 58 : Gent-Sint-Pieters - Eeklo. Stations en haltes EEKLO EVERGEM GENTBRUGGE GENT-DAMPOORT GENT-SINT-PIETERS SLEIDINGE WAARSCHOOT WONDELGEM 58 Lijn 58 : Gent-Sint-Pieters - Eeklo Stations en haltes EEKLO EVERGEM GENTBRUGGE GENT-DAMPOORT GENT-SINT-PIETERS SLEIDINGE WAARSCHOOT WONDELGEM De Panne Veurne Poperinge ROOSENDAAL (NL) Essen Knokke

Nadere informatie

Zorgvragers en zorgverstrekkers Amai! Wat een uitdaging

Zorgvragers en zorgverstrekkers Amai! Wat een uitdaging Zorgvragers en zorgverstrekkers Amai! Wat een uitdaging Omgaan met Armoede Geel, avondsymposium, 16 april 2015 Eric Nysmans, directeur Welzijnszorg Kempen Armoede en Gezondheid Sociale gezondheidskloof

Nadere informatie

Bijlage bij het antwoord op de parlementaire vraag nr. 157 van 6 mei 2008 van Johan Sauwens "Provinciegouverneurs - Bijkomende mandaten"

Bijlage bij het antwoord op de parlementaire vraag nr. 157 van 6 mei 2008 van Johan Sauwens Provinciegouverneurs - Bijkomende mandaten Cathy BERX Gouverneur Provincie Antwerpen Paul Breyne Gouverneur Provincie West-Vlaanderen gouverneur van de provincie Antwerpen Raad van Bestuur PIBA vzw (Provinciaal Instituut voor Brandweer en Ambulanciersopleiding)

Nadere informatie

Nieuwe energie voor jongdementie in Vlaanderen. Overzicht. Stand van zaken in Vlaanderen

Nieuwe energie voor jongdementie in Vlaanderen. Overzicht. Stand van zaken in Vlaanderen Nieuwe energie voor jongdementie in Jurn Verschraegen directeur Overzicht Stand van zaken in 1. Prevalentie 2. Oorzaken 3. Diagnosestelling 4. Zorgnoden 5. Psychosociale ondersteuning 6. Financiële en

Nadere informatie

Drie recepten om een keuze te maken

Drie recepten om een keuze te maken Drie recepten om een keuze te maken uit het nationaal aanbod affichage 2 m² PTOC, de expert in out-of-home media of buitenreclame die werkt voor Space, heeft net een studie afgerond over het brede universum

Nadere informatie

Lijn 69 : Kortrijk - Poperinge

Lijn 69 : Kortrijk - Poperinge 69 Lijn 69 : Kortrijk - Poperinge Stations en haltes: Bissegem Ieper Komen Kortrijk Menen Poperinge Wervik Wevelgem Dienstregelingen geldig vanaf 13.12.2015 Uitgave 01.02.2016 De Panne Veurne Poperinge

Nadere informatie

Lijn 86 : Gent-Sint-Pieters - Ronse. Stations en haltes DE PINTE EINE EKE-NAZARETH GAVERE-ASPER GENT-SINT-PIETERS OUDENAARDE RONSE ZINGEM

Lijn 86 : Gent-Sint-Pieters - Ronse. Stations en haltes DE PINTE EINE EKE-NAZARETH GAVERE-ASPER GENT-SINT-PIETERS OUDENAARDE RONSE ZINGEM 86 Lijn 86 : Gent-Sint-Pieters - Ronse Stations en haltes DE PINTE EINE EKE-NAZARETH GAVERE-ASPER GENT-SINT-PIETERS OUDENAARDE RONSE ZINGEM De Panne Veurne Poperinge ROOSENDAAL (NL) Essen Knokke Zeebrugge

Nadere informatie

Huisvestingsmaatschappij (VHM) beschikt niet over de cijfergegevens verdeeld volgens de erkende woonnoodgebieden.

Huisvestingsmaatschappij (VHM) beschikt niet over de cijfergegevens verdeeld volgens de erkende woonnoodgebieden. Vraag nr. 22 van 22 oktober 1999 van de heer CARL DECALUWE Sociale huursector Huurachterstallen 1. Kan de minister mij, in opvolging van mijn schriftelijke vraag nr. 157 van 30 mei 1997 ( B u l - letin

Nadere informatie

Beloningsbeleid De UKV heeft geen dienstverband met genoemde personen. De organisatie kent alleen onbezoldigde vrijwilligers.

Beloningsbeleid De UKV heeft geen dienstverband met genoemde personen. De organisatie kent alleen onbezoldigde vrijwilligers. Gegevens ANBI (toevoegen op website) Organisatie Stichting Utrechtse Klokkenspel Vereniging KvK nummer (RSIN) 41179711 fiscaal nummer 804187150 Postadres Van Diemenstraat 50 3531 GJ Utrecht E mailadres

Nadere informatie

Lijn 40 : Luik-Guillemins - Maastricht (NL) Stations en haltes BRESSOUX EIJSDEN LUIK-GUILLEMINS MAASTRICHT MAASTRICHT RANDWYCK WEZET

Lijn 40 : Luik-Guillemins - Maastricht (NL) Stations en haltes BRESSOUX EIJSDEN LUIK-GUILLEMINS MAASTRICHT MAASTRICHT RANDWYCK WEZET 40 Lijn 40 : Luik-Guillemins - Maastricht (NL) Stations en haltes BRESSOUX EIJSDEN LUIK-GUILLEMINS MAASTRICHT MAASTRICHT RANDWYCK WEZET De Panne Veurne Poperinge ROOSENDAAL (NL) Essen Knokke Zeebrugge

Nadere informatie

Hersteldenken en zinzorg

Hersteldenken en zinzorg ksgv-studiebijeenkomst Hersteldenken en zinzorg dinsdag 3 juni 2014, 12.30 17.00 uur Vormingscentrum Guislain Jozef Guislainstraat 43 9000 Gent België In de gezondheidszorg legt het hersteldenken de klemtoon

Nadere informatie

Het Hemony klokkenspel op de Beurs in Rotterdam

Het Hemony klokkenspel op de Beurs in Rotterdam Het Hemony klokkenspel op de Beurs in Rotterdam 1660 1828 1940 Naar een voordracht op het congres van de World Carillon Federation, Leuven, België, 14 augustus 1998 Dr. Laura J. Meilink-Hoedemaker Het

Nadere informatie

Lijn 69 : Kortrijk - Poperinge. Stations en haltes BISSEGEM IEPER KOMEN KORTRIJK MENEN POPERINGE WEVELGEM

Lijn 69 : Kortrijk - Poperinge. Stations en haltes BISSEGEM IEPER KOMEN KORTRIJK MENEN POPERINGE WEVELGEM 69 Lijn 69 : Kortrijk - Poperinge Stations en haltes BISSEGEM IEPER KOMEN KORTRIJK MENEN POPERINGE WEVELGEM De Panne Veurne Poperinge ROOSENDAAL (NL) Essen Knokke Zeebrugge Noorderkempen Turnhout Blankenberge

Nadere informatie

In 2015 gebeurden er in Genk 342 verkeersongevallen met doden en gewonden, dat is een daling met 26 ongevallen (-7,1%) ten opzichte van 2014.

In 2015 gebeurden er in Genk 342 verkeersongevallen met doden en gewonden, dat is een daling met 26 ongevallen (-7,1%) ten opzichte van 2014. De cijfers over de verkeersongevallen omvatten de ongevallen met doden of gewonden op de openbare weg zoals ze door de politie en het parket zijn opgetekend. In 2015 gebeurden er in Genk 342 verkeersongevallen

Nadere informatie

Algemene ziekenhuizen : erkenningssituatie : huidig erkende functies per vestigingsplaats

Algemene ziekenhuizen : erkenningssituatie : huidig erkende functies per vestigingsplaats Naam ZA Pall 009 Antwerpen Algemeen Ziekenhuis Middelheim Antwerpen ZiekenhuisNetwerk Antwerpen Antwerpen Campus Middelheim 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 Antwerpen Campus ZNA Middelheim / Koningin Paola Kinder

Nadere informatie

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken Gegevens 2012 Anvers I 902 1 248 199 49 8 1159 Anvers II 666 16 158 137 21 14 854 Anvers III 815 3 315 279 36 7 1140 Anvers IV 1723 5 290 290 0

Nadere informatie

Bimlokaal Muziekacademie

Bimlokaal Muziekacademie Zaterdag 31 januari, 12.30 15.30 uur Samen spelen: Mozart s Eine kleine Nachtmusik Zaterdag 7 februari, 14.00 15.30 uur Het blokfluitconsort Dinsdag 24 februari, 13.00 15.30 uur / 19.30 22.00 uur Welk

Nadere informatie

Stations en haltes. Lijn 52 : Antwerpen-Centraal - Puurs

Stations en haltes. Lijn 52 : Antwerpen-Centraal - Puurs 52 Lijn 52 : Antwerpen-Centraal - Puurs Stations en haltes ANTWERPEN-BERCHEM ANTWERPEN-CENTRAAL ANTWERPEN-ZUID BOOM HEMIKSEM HOBOKEN-POLDER NIEL PUURS RUISBROEK-SAUVEGARDE SCHELLE De Panne Veurne Poperinge

Nadere informatie

Lijn 58: Gent-Sint-Pieters - Eeklo

Lijn 58: Gent-Sint-Pieters - Eeklo detrein.be Lijn 58: Gent-Sint-Pieters - Eeklo Stations en haltes: Eeklo Evergem Gent-Dampoort Gent-Sint-Pieters Gentbrugge Sleidinge Waarschoot Wondelgem Dienstregelingen geldig vanaf 12.06.2016 Uitgave

Nadere informatie

40 jaar. Kunstkring Centaura. www.kunstkring-centaura.be. Raadzaal Gemeentehuis De Pinte

40 jaar. Kunstkring Centaura. www.kunstkring-centaura.be. Raadzaal Gemeentehuis De Pinte 40 jaar 1968 2008 Kunstkring Centaura C u l t u u r p r i j s 2 0 0 8 www.kunstkring-centaura.be Raadzaal Gemeentehuis De Pinte Uit naam van het Gemeentebestuur en uit mijn persoonlijke naam wens ik uw

Nadere informatie

DEINZE: Archiefbestand Familiekunde Deinze

DEINZE: Archiefbestand Familiekunde Deinze DEINZE: Archiefbestand Familiekunde Deinze Microfilm DEINZE (Onze-Lieve-Vrouweparochie): 48, 50, 51, 52, 53 en 54. Microfilm DEINZE (Sint-Martinus): 48, 50, 51 en 52. BR1.1 BR 1.2 BR 1.3 BR 1.4 BR 1.5

Nadere informatie