Hoe bedrijven geld verdienen. Hoe een verdienmodel perfect aansluit op de markt Verborgen Verdienmodellen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe bedrijven geld verdienen. Hoe een verdienmodel perfect aansluit op de markt Verborgen Verdienmodellen"

Transcriptie

1 1/3 promo Hoe een verdienmodel perfect aansluit op de markt Verborgen Verdienmodellen Hoe bedrijven geld verdienen E m i l e R i p k e Nondernemerschap Magnum Consilium

2 INLEIDING Het aantal verdienmodellen is de laatste jaren geëxplodeerd. Deze groei wordt vaak toegewezen aan de invloed van het internet. Het internet is een broeinest voor nieuwe ideeën en er ontstaan kruisbestuiving tussen nieuwe en traditionele markten. Andere invloeden zijn globalisering en de economische crisis. Deze veranderende markttrends en de nieuwe economische realiteit, na de crisis uit 2008, hebben veel nieuwe bedrijven in het zadel geholpen. Tegelijk zien we dat veel traditionele bedrijven zich aanpassen op de veranderende markt. In dit boek worden verschillende verdienmodellen aan de hand van bekende merken uitgelicht. Ook geeft het een goed inzicht over de verborgen verdienmodellen die perfect inspelen op de wens die je als gebruiker hebt. Zo zijn er voorbeelden dat een gebruiker nooit meer betaald dan nodig is en een leverancier op meerdere manieren inkomsten genereert.

3 VOOR WIE HET AAN GAAT Je hebt een goed idee voor een nieuw product maar je baas twijfelt over de winstgevend. Je bent ondernemer en op zoek naar een nieuwe product-markt-combinatie. Je bouwt met een vriend aan een start-up en zoekt naar inspiratie. Wat je reden ook is om te willen weten waarop bedrijven hun geld verdienen, dit ebook biedt voor velen nieuwe inzichten en inhoud voor een leuk gesprek. Ongeacht je analist of verpleegkundige bent, volgende week kan je aan de bar vertellen hoe koppelverkoop voor een bloemist zou werken. Voor wie voornamelijk geïnteresseerd is in voorbeelden van bedrijven en verdienmodellen, zijn de eerste hoofdstukken geschreven. Eenmaal aan het laatste hoofdstuk begonnen zou je voldoende geïnspireerd kunnen zijn, om zelf nieuwe verdienmodellen te toe te passen op bestaande business. Het laatste hoofdstuk geweid aan methoden voor het succesvol opzetten en toepassen van je bedrijfs- en verdienmodel.

4 GOEDEREN VERKOOP Het oudste en meest traditionele verdienmodel, waarbij het recht van eigendom overgedragen wordt voor een vaste vergoeding. VAN BOMMEL De schoenmakers Van Bommel vestigt zich in 1743 in Breda. Zoals gebruikelijk binnenberoepen voegden ook zij zich vermoedelijk bij het schoenmakersgilde. In 1953 wijzigde de entiteit in een Naamloze Vennootschap. De Van Bommel schoenen worden volgens eeuwenoude inzichten vervaardigd, die van vader op zoon zijn overgedragen. Een Van Bommel is een kwaliteitsschoen die opgebouwd is uit hoogwaardige materialen. Het oudste en meest traditionele verdienmodel, waarbij het recht van eigendom overgedragen wordt voor een vaste vergoeding. Bij de verkoop van een product blijft een klein deel van de omzet als winst bij de verkoper. Nog steeds gebruikelijk voor 'fast moving consumer goods' zoals groente, snacks, boeken, elektronica en kleding. De (Familie) bedrijven die na vele generaties nog steeds bestaan, hebben vele veranderingen in de markt overleefd. Veranderingen die ook nu relevant zijn. Zo ontstond in de eerste wereld oorlog een groeiende vraag naar militair schoeisel. Dit deed de schoenenmarkt floreren en het aantal concurrenten groeide snel. Een schaarste aan leer stagneerde de productie en maakte investeringen risico vol. Na de oorlog verdween directe schaarste maar door de mechanisatie ontstond een overproductie, die de verkoopprijs drukte. In de tweede wereldoorlog ontstond al sneller een schaarste aan leer, waarna Van Bommel zich richtte op ander werk met vergelijkbare productietechnieken. Om na de oorlog weer voort te zetten waar Van Bommel mee begonnen was. Marges binnen het model van goederen verkoop liggen vaak onder druk. Concurrentie op de marge en door online warenhuizen drukken traditionele aanbieders uit de markt. De investeerder achter het Duitse Zarlando investeren vele miljoenen om het marktaandeel te vergroten. Hoewel de omzet rond de 500 miljoen schommelt, worden er nog geen winsten geboekt.

5 VEILINGMODEL Ook wel makelaarsmodel genoemd. In plaats van het goedkoop inkopen van producten en deze tegen een hogere prijs te verkopen, maakt Media Markt gebruikt de constructie van een derdenrekening om haar winsten mee te creëren. MEDIA MARKT Het Duitse Media Markt is in 1979 opgericht en heeft in 1993 Saturn overgenomen. Samen zijn zij goed voor 750 winkels in 14 landen en een omzet van 21 miljard (2012). De Media-Saturn-Holding van de METRO-groep die verder een grote levensmiddelen divisie heeft. Groot assortiment elektronica met lage prijzen. Waar veel (web)winkels winst maken door een goed inkoop- voorraad- en verkoopbeleid, verdiend Media Markt niet aan dit klassieke model van goederenverkoop. In plaats van het goedkoop inkopen van producten en deze tegen een hogere prijs te verkopen, maakt Media Markt gebruik van een derdenrekening om haar winsten mee te creëren. Dit werkt in twee delen. Ten eerste worden de producten die in de Media Markt liggen geleverd door de leveranciers/producenten en zijn geen eigendom van Media Markt. Media Markt hoeft hierdoor geen producten voor te financieren. Leveranciers krijgen de gelden pas na verkoop van het product. Ten tweede komen de gelden niet direct ten goede aan de leveranciers. De gelden worden gedurende drie tot zes maanden geplaatst op een derden-rekening. De rente over het bedrag (denk aan de 21 miljard omzet) komt ten goede aan Media Markt. In de marketing campagnes wordt Media Markt als aanbieder met lage prijzen gepositioneerd. Opvallende reclames en en advertenties die de meeste product-categorieën beslaan bevestigen dit beeld. Na onderzoek van Frankfurter Allgemeie Zeitung in 2006, bleek dat Media Markt in werkelijkheid in ruim 70 procent van de gevallen duurder is dan de concurrentie. De maatschappij Media-Saturn Holding, bekend van Saturn en Media Markt maakt ondanks haar groei al enkele jaren achter elkaar miljoenen verliezen (44 mlj 2011). Saturn is destijds opgericht om de ruimte in de markt op te vullen, en concurrentie op productniveau te voorkomen. Het productaanbod van Saturn en Media Markt verschillen iets ten opzichte van elkaar en acties beconcurreren elkaar niet. De huidige plannen zijn om in Nederland en Italië Saturn in te lijven in het grotere Media Markt. De verkoopafdelingen binnen Media Markt sturen op omzet, met voorwaarde dat er meer dan 3% onder de inkoopprijs verkocht wordt. Door de rente op de derden-rekening is de rente op e omzet alsnog goed voor winst door rente.

6 LOKAASMODEL De klant schaft een relatief goedkoop basisproduct aan, daarna blijft de klant betalen voor het vervangen onderdelen. NESPRESSO Nespresso is opgericht in 1986 door Nestlé en is de merknaam voor het ontwikkelde koffiezetsysteem. In1991 levert Nestlé internationaal met een sterke groei sinds in 2006 George Cloony aan het merk verbonden is. Nespresso maakt het voor iedereen mogelijk om de perfecte kop koffie te zetten net als een barista. Nespresso revolutioneert de manier waarop miljoenen hun koffie beleven en creëert de ultieme koffie beleving voor gebruikers, cup na cup. Naast inkomsten uit de verkoop van Nespresso-machines zijn er inkomsten uit de verkoop van Nespresso-cups. De mogelijke verkoopkanalen van Nespresso worden ten volle benut. Verkoop via Nespresso-website, Nespresso-callcenter en in grote steden de Nespresso-(store-in-store)shops. Door eigen verkoop zijn de marges veel groter dan bij de verkoop via de retailers. Door de patenten op de cups moeten klanten van deze vaste distributiekanalen gebruik maken. Deze 'lock-in' wordt door Nespresso vertaald als service voor de klanten die lid worden van de Nespresso Club. Door uitgebreide informatie over het type machine, smaakvoorkeur en afname kan Nespresso een trouwe klantbasis opbouwen die goed bediend wordt door de klantenservice. De klantenservice kan gefinancierd worden met de extra marge van de cups die via dat zelfde kanaal direct verkocht worden aan de klant. Philps en Sara Lee Corporation (Douwe Egberts/DE) startte een jointventure en pionierde in de koffiezetsystemen. Samen brachten ze met succes de Senseo op de markt. Een product dat inspeelde op de individualiserende markt en de vraag naar één kop lekkere koffie. Het succes van het concept bleek een tegenslag te kennen ten nadele van DE. Na ontwikkeling van de pads, verkreeg DE geen patent en alleen recht op de productie. Prijsvechters en huismerken mochten op dezelfde markt opereren. Hierdoor kan DE haar markt en marge niet meer beschermen en loopt nog steeds veel omzet mis. De sleutel tot een goed lokaasmodel is dat de te vervangen onderdelen een meerwaarde creëren na aanschaf, welke vooraf bekend zijn. Nieuwe scheermesjes, verbeteren de prestatie. Nieuwe printerinkt maakt het printen mogelijk. In tegenstelling tot niet deugende onderdelen in een tweedehands auto, waarbij de gebruiker met onduidelijke kosten en prestaties geconfronteerd wordt. Bij succes creëert het lokaasmodel een continue inkomstenstroom, die na initiële verkoop doorgaat.

7 MARKTINFORMATIEMODEL If You're Not Paying for It; You're the Product. De klantinformatie wordt verkocht als product aan een derde partij. TINDER Tinder is geïntroduceerd in september 2012 en doorgegroeid als een van de snelst groeiende social startups gericht op dating. Tinder richt zicht op het creëren van nieuwe relaties en vriendschappen en neemt enkele bestaande fysieke en sociale ongemakken weg. Dit doet Tinder door anoniem mensen te zoeken en matches te creëren op basis gemeenschappelijke interesse. Voor veel datingdiensten zoals Pepper of Lexa wordt een abonnement betaald. Tinder heeft daarentegen geen verdienmodel, maar wordt door haar populariteit als een interessante datamining tool gezien door IAC. IAC is een van de grootste media en internet bedrijven waaronder ruim 150 merken en producten onder vallen, zoals: Match.com, Ask.com, CollegeHumor. De interesses, matchvoorkeuren, gespreksonderwerpen van gebruikers worden legaal door AIC verkregen. De informatie levert veel kennis op die gebruikt kan worden voor het verbeteren van de producten uit de bestaande portfolio van IAC. Waardoor het productportfolio een voorsprong kan houden op concurrerende producten in de markt. Zo valt Lexa via match.com onder AIC. Hierdoor kan Lexa op basis van de informatie verkregen via Tinder haar matchingssoftware verbeteren en een voorsprong creëren op Relatieplanet of edarling. Het originele idee voor Tinder, dat toen nog MatchBox hete, bevatte een verdienmodel waarbij de gebruiker moet betalen voor het gebruik. Kosten die berekend zouden worden voor het bekijken van nieuwe matches, het sturen van virtuele flirts (zoals drankjes en rozen) en hoger in Like- en Block-lijsten komen. Niet ongebruikelijk bij andere date-apps maar nu ondenkbaar bij het product zoals we het nu kennen en gebruiken. Vergelijkbare producten hebben wel een verdienmodel waarbij betaald wordt door de gebruiker. 3nder is een vergelijkbare app met een ander verdienmodel. Je kan je als single of als koppel aanmelden voor de app, en op zoek gaan naar een trio Trios made easy. Wanneer je gênante ontmoetingen met bekenden wilt voorkomen, kan je tegen betaling bepaalde personen vooraf blokkeren.

Verdienmodellen. De opzet tot de keuze van het juiste verdienmodel. Marijn Mulders September 2014 V1.0 www.tolobranca.nl

Verdienmodellen. De opzet tot de keuze van het juiste verdienmodel. Marijn Mulders September 2014 V1.0 www.tolobranca.nl Verdienmodellen De opzet tot de keuze van het juiste verdienmodel Marijn Mulders September 2014 V1.0 www.tolobranca.nl Inhoudsopgave 1. 1.1. 1.2. 1.3. Verdienmodellen.... 3 Inleiding... 3 Producten/Diensten

Nadere informatie

LESPAKKET DE 9 LEVENS VAN VAN BOMMEL

LESPAKKET DE 9 LEVENS VAN VAN BOMMEL @ LESPAKKET DE 9 LEVENS VAN VAN BOMMEL ! inleiding ONDERNEMEN Voor het maken van deze opdrachten moet je eerst het stripboek De 9 levens van Van Bommel hebben gelezen. Om de onderneming zo succesvol mogelijk

Nadere informatie

WHITE PAPER. de Innovator. Verdienmodel. Meer winst met een passend verdienmodel

WHITE PAPER. de Innovator. Verdienmodel. Meer winst met een passend verdienmodel WHITE PAPER de Innovator Verdienmodel Meer winst met een passend verdienmodel Verdienmodel Wat is uw verdienmodel? Heeft u bewust voor dat verdienmodel gekozen? En heeft u de relevantie en efficiëntie

Nadere informatie

VERDIENMODELLEN E-BOOK MMT 2017 HOW TO MAKE MONEY MAARTEN BAS BRADLEY SNEL RAMON KAGIE AURELIEMISSE

VERDIENMODELLEN E-BOOK MMT 2017 HOW TO MAKE MONEY MAARTEN BAS BRADLEY SNEL RAMON KAGIE AURELIEMISSE VERDIENMODELLEN E-BOOK MMT 2017 HOW TO MAKE MONEY MAARTEN BAS BRADLEY SNEL RAMON KAGIE AURELIEMISSE INHOUDSOPGAVE Inleiding 1 Wat zijn verdienmodellen 3 Welke succesvolle verdienmodellen zijn er? 4 Abonnement-

Nadere informatie

MARKETING MIX. Gebruik van de tool Template Voorbeeld

MARKETING MIX. Gebruik van de tool Template Voorbeeld MARKETING MIX Gebruik van de tool Template Voorbeeld Marketing Mix De Marketing Mix helpt je om na te denken over hoe (potentiële) klanten je product of dienst kunnen kopen. Met deze tool denk je na over

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Follow the money en De Facultatieve Vijf dingen die je moet weten om het nieuws te kunnen volgen Door: Ronald van Tol MMC, Levende Cijfers

Follow the money en De Facultatieve Vijf dingen die je moet weten om het nieuws te kunnen volgen Door: Ronald van Tol MMC, Levende Cijfers Follow the money en De Facultatieve Vijf dingen die je moet weten om het nieuws te kunnen volgen Door: Ronald van Tol MMC, Levende Cijfers 1 ALS JE HET NIEUWS VAN FTM EN DE FACULTATIEVE WIL VOLGEN Follow

Nadere informatie

Business Model Canvas

Business Model Canvas Business Model Canvas Het Business Model Canvas helpt je jouw Business Model te visualiseren. Met een business model beschrijf je hoe je bedrijf waarde creëert, levert, en verkrijgt. Het geeft een gedeelde

Nadere informatie

Business- & verdien-modellen. Evert Moolhuijsen

Business- & verdien-modellen. Evert Moolhuijsen Business- & verdien-modellen Evert Moolhuijsen Business Model Generation Een businessmodel beschrijft de grondgedachte van hoe een organisatie waarde creëert, levert en behoudt. Business Model Canvas Bouwstenen

Nadere informatie

Circulair geld verdienen

Circulair geld verdienen Circulair geld verdienen Strategische aanpak en bedrijfseconomisch verdienmodel voor met name producenten MiddagSymposium Circulaire Economie vraagt procesveranderingen 19 februari 2014 Advies Programma-

Nadere informatie

Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde. Uw businessmodel voor de toekomst

Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde. Uw businessmodel voor de toekomst Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde Uw businessmodel voor de toekomst Missie: economische groei door versterken van innovatie in het MKB Concurrentiekracht van Nederland versterken Innovatie in het MKB

Nadere informatie

Marketingplan De Lekkerstejamm

Marketingplan De Lekkerstejamm De Lekkerstejamm Klas: CML01D Vak: Informatica 1 Inhoud 1. Doel 2. SWOT- analyse 3. Marketingdoelgroep 4. Marketingdoelstellingen 5. Marketingbudget 6. Marketinginstrumenten 2 1. Doel Het doel van mijn

Nadere informatie

NIVE workshop BMG en evaluation tool. 14 februari 2013

NIVE workshop BMG en evaluation tool. 14 februari 2013 NIVE workshop BMG en evaluation tool 14 februari 2013 Rob de With 51 jaar, vrouw en drie dochters acountmanagement,businessconsultant 23 jaar eigen onderneming/ groot en klein Opleidingscoördinator Avans

Nadere informatie

Welke BTW tarieven zijn er? 21% luxe goederen 6% primaire levensbehoefte 0% vrijgesteld (export, overheidsdiensten)

Welke BTW tarieven zijn er? 21% luxe goederen 6% primaire levensbehoefte 0% vrijgesteld (export, overheidsdiensten) www.jooplengkeek.nl Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) Omzet belasting (BTW) Toegevoegde waarde: de waarde die het bedrijf toevoegt aan een al bestaande waarde. Welke BTW tarieven zijn er? 21% luxe goederen

Nadere informatie

Het bedrijfsplan door de bril van een financier

Het bedrijfsplan door de bril van een financier Het bedrijfsplan door de bril van een financier Greentech week hoe financiert u uw innovatieve product of bedrijf Freek Welling investment manager 8 oktober 2015 Inhoud 1. Introductie 2. Belang van een

Nadere informatie

MO02 Begro+ng. College 5

MO02 Begro+ng. College 5 MO02 Begro+ng College 5 Inhoud van dit consult Waarom een exploita1ebegro1ng? Hoe maak je een exploita1ebegro1ng? Wat is een exploita1ebegro1ng? Kosten/omzet in deze minorperiode Toelich1ng op afschrijving

Nadere informatie

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel WEBSHOP Geld verdienen met een online winkel Agenda 1. Online kansen 2. Waarom u en waarom nu? 3. Webwinkel starten 4. Aan de slag! 2 Online kansen 3 Online kansen Online consumentenbestedingen in miljarden

Nadere informatie

WHITEPAPER VERDIENMODELLEN

WHITEPAPER VERDIENMODELLEN WHITEPAPER VERDIENMODELLEN Klantgericht ondernemen met een passend verdienmodel Klantgericht ondernemen met een passend verdienmodel Hoe ga jij geld verdienen met je bedrijf? Het is het onderwerp dat de

Nadere informatie

Examen HAVO. Voorbeeldopgaven Chris. Bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid

Examen HAVO. Voorbeeldopgaven Chris. Bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid Examen HAVO 2017 Voorbeeldopgaven Chris Bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid Voorbeeldopgave nieuwe programma onderdelen bij Bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid

Nadere informatie

Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015!

Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015! Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015! Na 2020 is Generatie Z aan zet Generatie Z Verdeling! Besteedbaar inkomen per maand! 12-15 jaar: 42% 16-19 jaar: 59% 62% 38% >

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: MERKEN & STRATEGISCH MERKENMANAGEMENT

HOOFDSTUK 1: MERKEN & STRATEGISCH MERKENMANAGEMENT HOOFDSTUK 1: MERKEN & STRATEGISCH MERKENMANAGEMENT 1 INTRODUCTIE H:1 Een merk is in de eerste plaats een product. Een product is fysiek, een service, winkel, persoon, organisatie, plaats of een idee. Een

Nadere informatie

Yoshi Tuk WE DOEN ALLEMAAL MAAR WAT SCHRIJFT, BOUWT WEBSITES COMMUNICATIE SOCIAL MEDIA JOURNALISTIEK WORDPRESS 010 020 EN WAT DOE JIJ?

Yoshi Tuk WE DOEN ALLEMAAL MAAR WAT SCHRIJFT, BOUWT WEBSITES COMMUNICATIE SOCIAL MEDIA JOURNALISTIEK WORDPRESS 010 020 EN WAT DOE JIJ? Go to... Yoshi Tuk WE DOEN ALLEMAAL MAAR WAT SCHRIJFT, BOUWT WEBSITES COMMUNICATIE SOCIAL MEDIA JOURNALISTIEK WORDPRESS 010 020 EN WAT DOE JIJ? 12 APRIL 2013 THE MONEYER CREËERT OMGEKEERDE MARKTPLAATS

Nadere informatie

Het Vijfkrachtenmodel van Porter

Het Vijfkrachtenmodel van Porter Het Vijfkrachtenmodel van Porter (een concurrentieanalyse en de mate van concurrentie binnen een bedrijfstak) 1 Het Vijfkrachtenmodel van Porter Het vijfkrachtenmodel is een strategisch model wat de aantrekkelijkheid

Nadere informatie

Liggen er kansen voor de fietsretailer?.

Liggen er kansen voor de fietsretailer?. Liggen er kansen voor de fietsretailer?. Ronald van Klooster 3 april 2017 Wie is er over 5 jaar nog tweewieler retailer?. Ronald van Klooster 3 april 2017 Agenda. introductie reis van bezoeker tot klant

Nadere informatie

BUSINESS MODEL CANVAS WAT IS HET?

BUSINESS MODEL CANVAS WAT IS HET? Introductie in Business Model Canvas Veerle Serpieters 29 januari 2018 BUSINESS MODEL CANVAS WAT IS HET? 2 De BESTE INNOVATIES ontstaan waar CREATIEVE IDEEËN, samenkomen met een perfecte UITVOERING en

Nadere informatie

Business Model Canvas

Business Model Canvas Business Model Canvas (Bron: Business Model Generatie Osterwalder & Pigneur NL editie) Ben je een ondernemende geest? Denk je constant over hoe je waarde kunt creëren en nieuwe businesses kunt opbouwen,

Nadere informatie

Recente ervaringen bij diverse kapsalons hebben geleerd dat de gemiddelde salon

Recente ervaringen bij diverse kapsalons hebben geleerd dat de gemiddelde salon Don t cut your margin! Recente ervaringen bij diverse kapsalons hebben geleerd dat de gemiddelde salon al snel 30.000 per jaar aan resultaat laat weglopen! Letterlijk wel te verstaan. Gewoon, omdat door

Nadere informatie

www.marktonderzoek.be

www.marktonderzoek.be Wij zetten het jaar vol inspiratie en enthousiasme in met een overzicht van enkele trends waar we als ondernemer in 2015 niet omheen kunnen. Op de hoogte zijn van deze trends en erop inspelen kan uw activiteiten

Nadere informatie

BUSINESS MODEL CANVAS

BUSINESS MODEL CANVAS BUSINESS MODEL CANVAS Gebruik van de tool Template Voorbeeld Business Model Canvas Het Business Model Canvas helpt je jouw bedrijf te visualiseren. Met een business model beschrijf je hoe je bedrijf waarde

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel. Atty Halma

Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel. Atty Halma Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel Atty Halma Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel Steeds meer aankopen worden online gedaan, terwijl de aankopen en

Nadere informatie

vidaxl zet nieuwe stappen in snelle groei

vidaxl zet nieuwe stappen in snelle groei persbericht vidaxl zet nieuwe stappen in snelle groei Populair vidaxl-platform nu ook open voor andere verkopers Start bouw nieuw distributiecentrum van 100.000 m² Kan niet, echt wel tv-campagne in Nederland

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Marketing & design Marketing & design Ketendenken: Marketing is de kunst van het bereiken en verleiden van uw klant. is in staat om met u mee te denken over hoe u uw klanten kunt bereiken, maar ook in

Nadere informatie

SRA-Retailscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015

SRA-Retailscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Retailscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Retailscan De Retailscan 2014 is 350 x ingevuld. 24% van de respondenten is werkzaam in de foodsector en 76% in de non food. Van de respondenten

Nadere informatie

Samenvatting mediapartners Shopping2020

Samenvatting mediapartners Shopping2020 Samenvatting eindrapport expertgroep Online Ondernemen Webwinkeliers te optimistisch over overlevingskansen. Op basis van data van de Kamer van Koophandel (N=26.250), een online enquête (N=500) en interviews

Nadere informatie

Magnutude 2012: Neemt ecommerce de plaats in van ERP? Een discussie over actuele ontwikkelingen. 18 september André Damsteegt Eric Soonius

Magnutude 2012: Neemt ecommerce de plaats in van ERP? Een discussie over actuele ontwikkelingen. 18 september André Damsteegt Eric Soonius Magnutude 2012: Neemt ecommerce de plaats in van ERP? Een discussie over actuele ontwikkelingen 18 september André Damsteegt Eric Soonius 2 Korte introductie Magnus is groot en bekend geworden door onze

Nadere informatie

Spelenderwijs LEAN Startup leren!

Spelenderwijs LEAN Startup leren! Spelenderwijs LEAN Startup leren! 28 mei Breda Playing Lean - leer en oefen de principes van LEAN Startup in 90 min.! Playing LEAN is een bordspel dat is geïnspireerd op de bestseller 'The Lean Startup

Nadere informatie

Werkstuk Economie marketing

Werkstuk Economie marketing Werkstuk Economie marketing Werkstuk door een scholier 1610 woorden 19 maart 2005 6,6 59 keer beoordeeld Vak Economie Het begrip marketing Het begrip marketing stamt uit de Verenigde Staten, en is onvertaald

Nadere informatie

TRADECLOUD SUPPLY CHAIN PLATFORM Voorspelbaar inkopen & produceren

TRADECLOUD SUPPLY CHAIN PLATFORM Voorspelbaar inkopen & produceren TRADECLOUD SUPPLY CHAIN PLATFORM Voorspelbaar inkopen & produceren LOREM IPSUM DOLOR SIT AMET [Bold 24pt] Hogere marges Kortere doorlooptijden Sneller reageren op marktveranderingen 1 2015 EXACT - EXACT

Nadere informatie

Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven

Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven LOKO Mailservice is een full service dienst van www.nieuwsbriefspecialist.nl (Leaflet productinformatie LMS juni 2015) Een professionele

Nadere informatie

Start up Case. Sendcloud. Remi van Buul Soufian Touil Ellen Burghoorn 22-03-2015

Start up Case. Sendcloud. Remi van Buul Soufian Touil Ellen Burghoorn 22-03-2015 Start up Case Sendcloud Remi van Buul Soufian Touil Ellen Burghoorn 22-03-2015 Interne analyse Algemene informatie SendCloud SendCloud is opgericht in 2012 door Rob van den Heuvel, Bas Smeulders en Sabi

Nadere informatie

Data transformeren naar actiegerichte inzichten REPORTS ANALYTICS

Data transformeren naar actiegerichte inzichten REPORTS ANALYTICS Data transformeren naar actiegerichte inzichten REPORTS to ANALYTICS Voordelen Voor de Business professional Vanaf dag 1 heb je waardevolle inzichten die voor een jumpstart van uw business intelligence

Nadere informatie

5 pijlers onder een bloeiende praktijk. Het fundament bepaalt de hoogte!

5 pijlers onder een bloeiende praktijk. Het fundament bepaalt de hoogte! 5 pijlers onder een bloeiende praktijk Het fundament bepaalt de hoogte! 5 basisstappen voor een gezonde praktijk 1) Wie ben jij en wie is jouw ideale klant 2) Een strategisch productaanbod 3) Werken met

Nadere informatie

Het Marketingconcept: Tevreden klanten: Geintegreerde aanpak:

Het Marketingconcept: Tevreden klanten: Geintegreerde aanpak: Inhoud Inhoud... 1 Het Marketingconcept:... 2 Tevreden klanten:... 2 Geintergreerde aanpak:... 2 Behoeftengeoriënteerd werkterrein:... 3 Concurentieanalyse:... 3 Marktonderzoek:... 3 Winstbijdrage:...

Nadere informatie

6,3. Samenvatting door S. 864 woorden 16 mei keer beoordeeld. Praktische economie. KvK: helpt bedrijven (bij opstarten) en voert wetten uit

6,3. Samenvatting door S. 864 woorden 16 mei keer beoordeeld. Praktische economie. KvK: helpt bedrijven (bij opstarten) en voert wetten uit Samenvatting door S. 864 woorden 16 mei 2015 6,3 8 keer beoordeeld Vak Methode Economie Praktische economie KvK: helpt bedrijven (bij opstarten) en voert wetten uit Adviseren startende onderneming (m.b.v.

Nadere informatie

eel multifunctionele bedrijven verkopen hun

eel multifunctionele bedrijven verkopen hun Vers voedsel Als je tussenhandel kunt voorkomen, blijft er meer voor de boer over. Dat is een argument voor korte ketens. Die vormen ook een antwoord op de toenemende vraag naar vers en ambachtelijke

Nadere informatie

12/15/2015 VANDAAG EEN HELDERE BOODSCHAP: TIPS EN TOPS VAN PAUL RAPPORTEN EN VERSLAGEN

12/15/2015 VANDAAG EEN HELDERE BOODSCHAP: TIPS EN TOPS VAN PAUL RAPPORTEN EN VERSLAGEN VANDAAG #SMO15 Paul van der Bijl 15 december 2015 EEN HELDERE BOODSCHAP: TIPS EN TOPS VAN PAUL Een heldere boodschap in jullie rapporten en verslagen namens jullie startup paid media owned media earned

Nadere informatie

Marketing Mix. Template & voorbeeld. Gebruik van de tool

Marketing Mix. Template & voorbeeld. Gebruik van de tool Marketing Mix De Marketing Mix helpt je om na te denken over hoe (potentiële) klanten je product of dienst kunnen kopen. Met deze tool denk je na over de juiste plaats, prijs en promotie voor je product.

Nadere informatie

Social Media. Beheer en begeleiding

Social Media. Beheer en begeleiding Social Media Beheer en begeleiding voor de bloemist Handeiding Facebook De term Social Media is tegenwoordig onvermijdbaar en neemt dagelijks toe. In geen enkel land in Europa ligt het bereik van Social

Nadere informatie

Merk in Uitvoering 28 juni 2016

Merk in Uitvoering 28 juni 2016 Merk in Uitvoering 28 juni 2016 WIE ZIJN WIJ? ATIF JADELKARIM ONDERZOEK NAAR: Communicatiebehoeften van agrariërs in de regio Noord-Holland Noord B2B positionering Merk in Uitvoering WIE ZIJN WIJ? MARAYA

Nadere informatie

Nieuwe verdienmodellen

Nieuwe verdienmodellen INLEIDING Welk antwoord krijg je als je iemand vraagt wanneer een bedrijf het goed doet? Negen van de tien keer krijg je te horen dat een bedrijf het goed doet als het een hoge omzet heeft en veel winst

Nadere informatie

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis BusinessparkEvents deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk Businesspark events Met ons concept Businesspark events bieden wij de mogelijkheid om een 'gezamenlijk' Open Huis te organiseren voor

Nadere informatie

Verkoop informatie. Web winkel in kinder educatief speelgoed en leer/spel materiaal. Inleiding

Verkoop informatie. Web winkel in kinder educatief speelgoed en leer/spel materiaal. Inleiding Verkoop informatie Web winkel in kinder educatief speelgoed en leer/spel materiaal Inleiding De eigenaar van de webwinkel bied deze te koop aan omdat de winkel te goed loopt en niet meer alleen / part

Nadere informatie

Retailscan. Pagina 1 van 5. Deelnemer: 1120533. Hoe staat u ervoor? Uw persoonlijke adviesrapport

Retailscan. Pagina 1 van 5. Deelnemer: 1120533. Hoe staat u ervoor? Uw persoonlijke adviesrapport Retailscan Deelnemer: 1120533 Hoe staat u ervoor? Uw persoonlijke adviesrapport Detailhandel in beeld In januari 2015 was de omzet in de detailhandel 0,8 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar.

Nadere informatie

Instagram Inspireer visueel

Instagram Inspireer visueel 1 Instagram Inspireer visueel 2 Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Maak gebruik van visuele kracht 05 Creatieve ideeën voor je berichten 06 Beeldgebruik op Instagram 07 Waarom dit whitepaper van Hager? 3 Inleiding

Nadere informatie

Slim overtuigen is de weg naar succes :48

Slim overtuigen is de weg naar succes :48 Slim overtuigen is de weg naar succes 18-08-2015 08:48 Als retailer ben je er niet alleen verantwoordelijk voor dat de custumer journey lekker soepeltjes verloopt, maar dien je consumenten ook te overtuigen.

Nadere informatie

Snelheid van handel(en) Han van Eck Sr. Solution Consultant

Snelheid van handel(en) Han van Eck Sr. Solution Consultant Snelheid van handel(en) Han van Eck Sr. Solution Consultant Voorstellen 05041964 23 5 2 3 2 Aan de slag!! We weten nu wat de toekomst brengt. Nu moeten we kijken naar wat in uw branche speelt om vervolgens

Nadere informatie

voor coaches, trainers en adviseurs

voor coaches, trainers en adviseurs De 7 beste businessmodellen voor coaches, trainers en adviseurs om goed te verdienen met het werk dat je het allerleukste vindt door Laura Babeliowsky www.bouweenbloeiendbedrijf.nl Waarom een business-model

Nadere informatie

[ MINIMAL VIABLE PRODUCT (MVP). ]

[ MINIMAL VIABLE PRODUCT (MVP). ] [ MINIMAL VIABLE PRODUCT (MVP). ] Customers care about their problems NOT your solution. [ WAT IS EEN MVP?. ] Een MVP is een versie van een product/dienst, die de startup de mogelijkheid biedt, om zo

Nadere informatie

Lean Startup. Uittreksel Lean Startup Eric Ries. Marijn Mulders September 2015 V1.0 www.tolobranca.nl

Lean Startup. Uittreksel Lean Startup Eric Ries. Marijn Mulders September 2015 V1.0 www.tolobranca.nl Lean Startup Uittreksel Lean Startup Eric Ries Marijn Mulders September 2015 V1.0 www.tolobranca.nl Inhoudsopgave 1. 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. Deel 1 Visie... 3 Hoofdstuk 1 Start... 3 Hoofdstuk 2 Definieer...

Nadere informatie

les 1 inleiding marketing HMC 1. Wat is marketing?

les 1 inleiding marketing HMC 1. Wat is marketing? 1. Wat is marketing? Marketing is afgeleid van het Engelse woord: to market. Dit betekent op de markt brengen. Om een product of dienst succesvol op de markt te brengen, moet een bedrijf rekening houden

Nadere informatie

FINANCIEEL PLAN. M1B Bram Niessink Yasemin Kleijne Charissa Schermer Sophie Vermeulen Bobby Vonk Romana Buitendijk 1

FINANCIEEL PLAN. M1B Bram Niessink Yasemin Kleijne Charissa Schermer Sophie Vermeulen Bobby Vonk Romana Buitendijk 1 FINANCIEEL PLAN M1B Bram Niessink Yasemin Kleijne Charissa Schermer Sophie Vermeulen Bobby Vonk Romana Buitendijk 1 MANAGEMENT SUMMARY Moleskine heeft als voornaamste doel simpele maar moderne mannenmode

Nadere informatie

Clearasil Social Media Case

Clearasil Social Media Case Clearasil Social Media Case Naam case: Clearasil / Reckitt Benckiser Land: Rusland Type Case: B2C Periode: 2009 / 2010 Kerngegevens Clearasil: Moederbedrijf: Reckitt Benckiser Hoofdkantoor: Slough, United

Nadere informatie

Customer Case Triferto

Customer Case Triferto Feiten in het kort: Activiteiten: is groothandelaar en producent van meststoffen in West-Europa. In Nederland kent het bedrijf een marktaandeel van 40%. Branche: Logistiek, Groothandel, Producent Oplossing:

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

TOELATINGSTOETS M&O. Datum 14-1-2016

TOELATINGSTOETS M&O. Datum 14-1-2016 TOELATINGSTOETS M&O VUL IN: Datum 14-1-2016 Naam en voorletters. Adres. Postcode. Woonplaats. Geboortedatum / / Plaats Land. Telefoonnummer. E-mail. Gekozen opleiding. OPMERKINGEN: Tijdsduur: 90 minuten

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013 FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING 14 november 2013 Edwin Palsma The Food Agency Specialisten in food marketing Wij verbinden voedingskennis, technologie, marketing en sales om de marktpositie van agro & food

Nadere informatie

SHIFT HAPPENS. OOK IN EINDHOVEN..

SHIFT HAPPENS. OOK IN EINDHOVEN.. 1 SHIFT HAPPENS. OOK IN EINDHOVEN.. JAN-WILLEM JANSSEN 9 JANUARI 2014 2 WAT IS EEN SHIFT? EEN KORTE UITLEG EEN SHIFT IS EEN FUNDAMENTELE GEDRAGSVERANDERING, DIE MEESTAL MOGELIJK WORDT GEMAAKT DOOR INTRODUCTIE

Nadere informatie

DE AUTOKOPER 2008-2013 Studie naar trends onder autokopers. AutoTrack.nl - Afdeling marketing E: marketing@autotrack.

DE AUTOKOPER 2008-2013 Studie naar trends onder autokopers. AutoTrack.nl - Afdeling marketing E: marketing@autotrack. DE AUTOKOPER 2008-2013 Studie naar trends onder autokopers AutoTrack.nl - Afdeling marketing E: marketing@autotrack.nl T: 020-5175175 Inhoud De achtergrond Resultaten autokoper Conclusies onderzoek Discussie

Nadere informatie

Leveranciers en afnemers mogen samenwerken, maar er zijn grenzen

Leveranciers en afnemers mogen samenwerken, maar er zijn grenzen Leveranciers en afnemers mogen samenwerken, maar er zijn grenzen Inleiding Samenwerking tussen leveranciers en afnemers Leveranciers en afnemers moeten afspraken maken over de distributie van goederen

Nadere informatie

Ken je markt. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT

Ken je markt. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT Inhoudsopgave Inleiding 1. Marktkansen inschatten 2. Onderzoek verrichten 3. Toegevoegde waarde 4. Goederen inkopen 5. De

Nadere informatie

GRATIS Marketing & Sales Scan

GRATIS Marketing & Sales Scan GRATIS Marketing & Sales Scan BUILD YOUR BRAND LIVE YOUR BRAND BOOST YOUR BUSINESS 1 OPT IONS UNLIMITED 1. Over jou OVER JOU 1. Hoe lang ben je zelfstandig ondernemer? 2. Wat is je achtergrond? Wat deed

Nadere informatie

E-Business Examennummer: 94393 Datum: 28 juni 2014 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur

E-Business Examennummer: 94393 Datum: 28 juni 2014 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur E-Business Examennummer: 94393 Datum: 28 juni 2014 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur Dit examen bestaat uit 4 pagina s. De opbouw van het examen is als volgt: - case met 10 open vragen (maximaal 100 punten)

Nadere informatie

Business Model Canvas & Elevator pitch. Value050 Eelco Bakker

Business Model Canvas & Elevator pitch. Value050 Eelco Bakker Business Model Canvas & Elevator pitch Value050 Eelco Bakker Start Verwachtingen? Vragen? Ervaringen business model canvas? Ervaringen elevator pitch? 14.00-16.15 BMC 16.15-17.00 Pitchen 1. Het business

Nadere informatie

Praxis 2020. Analytics & Big Data Expertgroep di. 8 sep 2014

Praxis 2020. Analytics & Big Data Expertgroep di. 8 sep 2014 Praxis 2020 Analytics & Big Data Expertgroep di. 8 sep 2014 2020: Consument verwacht meer Me-Commerce Shoppen gaat steeds minder om product en transac2e en meer om oriënta2evoorkeuren en persoonlijke context

Nadere informatie

Case 2 start-ups. 21 maart 2015 Gemaakt door: - Bertje van Loo - Dennis Langeveld - Lorianne Hooijmans Groep 13. Case 2 Start-ups groep 13 1-8

Case 2 start-ups. 21 maart 2015 Gemaakt door: - Bertje van Loo - Dennis Langeveld - Lorianne Hooijmans Groep 13. Case 2 Start-ups groep 13 1-8 Case 2 start-ups 21 maart 2015 Gemaakt door: - Bertje van Loo - Dennis Langeveld - Lorianne Hooijmans Groep 13 Case 2 Start-ups groep 13 1-8 Inhoud Interne analyse... 3 Peerby... 3 Over Peerby... 3 Lean

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Detailhandel in wonen De detailhandel in wonen bestaat uit de volgende branches: woninginrichting (onder te verdelen in meubelspeciaalzaken, woningtextielspeciaalzaken, slaapspeciaalzaken en gemengde zaken),

Nadere informatie

Reference case Atlas Copco. Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren. Vodafone Power to you

Reference case Atlas Copco. Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren. Vodafone Power to you Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren Vodafone Power to you Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren Atlas Copco

Nadere informatie

Internet portal als katalysator tussen kennis, klanten en netwerken

Internet portal als katalysator tussen kennis, klanten en netwerken Internet portal als katalysator tussen kennis, klanten en netwerken MKBnext: De wegwijzer bij bedrijfsoverdracht DCFA congres Tax & Legal, 11 juni, Zeist Jeroen Pliester De toegevoegde waarde van een internet

Nadere informatie

FLEXIBELE ONDERSTEUNING NODIG?

FLEXIBELE ONDERSTEUNING NODIG? FLEXIBELE ONDERSTEUNING NODIG? Bedrijfsfolder MKB Bedrijfsondersteuning voor het Midden en Kleinbedrijf (MKB) en Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP) Ondernemen + ondersteuning = MKB Bedrijfsondersteuning

Nadere informatie

Uitwerking Case Social media-kanalen

Uitwerking Case Social media-kanalen Uitwerking Case Social media-kanalen Naam: Lorianne Hooijmans & Dennis Langeveld Docent: Isolde Sprenkels Groep: B13 1. Facebook Facebook kent de meeste gebruikers op social media. De gebruikers gebruiken

Nadere informatie

stimuleert ondernemerschap BRochure bill

stimuleert ondernemerschap BRochure bill BRochure bill 2015/2016 DreamStorm presenteert lesprogramma BilL het innovatieve dagprogramma Ondernemerschap DreamStorm helpt jongeren bewust te maken van het feit dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor

Nadere informatie

VUUR & VLAM VOOR KEUKENS GARANT

VUUR & VLAM VOOR KEUKENS GARANT VUUR & VLAM VOOR KEUKENS GARANT GARANT Keukens een doel voor iedereen Met GARANT Keukens heeft u een sterke partner aan uw kant die u met genoegen ondersteunt en u ook een echte keukenspecialist in uw

Nadere informatie

Interim management. Dan biedt een project manager of tijdelijke medewerker soelaas. Een interimmer van of uit het netwerk van bovitz bijvoorbeeld.

Interim management. Dan biedt een project manager of tijdelijke medewerker soelaas. Een interimmer van of uit het netwerk van bovitz bijvoorbeeld. portfolio Interim management Als manager van een dealerorganisatie, importeur of leasemaatschappij komt u geregeld tijd en handen tekort. Uw to-do lijstje is langer dan de tijd die u heeft. Projecten worden

Nadere informatie

Verschil tussen A- en B-merk kleding

Verschil tussen A- en B-merk kleding Verschil tussen A- en B-merk kleding Naam: Manon van de Kraats Studentnummer: 1620476 Specialisatie: UXD Format: Essay Docent: Hans Kemp Blok: D Datum : 27-05-2015 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Hoofdvraag

Nadere informatie

Netwerktips lid bereid te geven een tip Bereid je voor Onderhoud je contacten Schrijf Mis geen kansen positief niet al te moeilijk

Netwerktips lid bereid te geven een tip Bereid je voor Onderhoud je contacten Schrijf Mis geen kansen positief niet al te moeilijk Netwerktips Hieronder een aantal tips op een rijtje: niet uitputtend, maar gewoon een selectie van mogelijkheden om in contact te komen met potentiele nieuwe klanten. 1. Word lid van een club, een mailinglist,

Nadere informatie

PROPOSITIE DEVELOPER. Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE

PROPOSITIE DEVELOPER. Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE PROPOSITIE DEVELOPER De prijzenkast van bol.com puilt uit: Retailer van het Jaar, Beste webshop, publieksprijzen, noem maar op. De e-tailer kent

Nadere informatie

Samenvatting Economie Hoofdstuk 4

Samenvatting Economie Hoofdstuk 4 Samenvatting Economie Hoofdstuk 4 Samenvatting door D. 1323 woorden 7 februari 2016 1 1 keer beoordeeld Vak Economie Samenvatting Hoofdstuk 4; Aan 't werk Boek: 200% Economie 4 mavo/tl Paragraaf 1; productie

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Productieplan. 3

Inhoudsopgave. Productieplan. 3 Safien Pinas 1 Inhoudsopgave Productieplan. 3 2 Voorwoord Voor dit project heb ik een applicatie (app) bedacht die studenten helpen om na hen opleiding aan een baan te komen. Het is niet zomaar een APP,

Nadere informatie

Belastingheffing digitale economie: lange en korte termijn oplossing

Belastingheffing digitale economie: lange en korte termijn oplossing Belastingheffing digitale economie: lange en korte termijn oplossing Op 21 maart jl. heeft de Europese Commissie nieuwe regels voorgesteld, die moeten verzekeren dat digitale bedrijven hun fair share betalen

Nadere informatie

Guy Coenen. 10 Tips om online geld te verdienen met freelance thuiswerk

Guy Coenen. 10 Tips om online geld te verdienen met freelance thuiswerk Guy Coenen 10 Tips om online geld te verdienen met freelance thuiswerk 2015 Inleiding Hoe kun je van huis uit geld verdienen met je computer? Wat zijn de beste manieren om freelance bij te verdienen? In

Nadere informatie

Beroepsopdracht: voorbereiden

Beroepsopdracht: voorbereiden 2014 Beroepsopdracht: voorbereiden Priscilla Schaap Netidentity 12-9-2014 Inhoudsopgave Voorbereiden Beschrijf je stagebedrijf... 2 Bedrijfscultuur... 3 SWOT-analyse... 4 Confrontatiematrix... 4 Social

Nadere informatie

Meer dan een tweedehands winkel

Meer dan een tweedehands winkel TM Meer dan een tweedehands winkel Used Products, opgericht in 1997, begeeft zich in bijna alle productgroepen van de tweedehands markt. Used Products koopt en verkoopt: audio, camera s, gereedschappen,

Nadere informatie

Technologie: Winner takes all?

Technologie: Winner takes all? Technologie: Winner takes all? ING Investment Office Amsterdam, April 2016 Winner takes all? In steeds meer deelgebieden binnen de technologie staat er één winnaar op, die een steeds groter deel van de

Nadere informatie

Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016

Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016 Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016 Hasmik Matevosyan, mode-onderzoekster Mode-industrie zonder verspilling Hasmik Matevosyan (1987) studeerde

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Voorwoord 7 Inleiding 11

Voorwoord 7 Inleiding 11 Inhoud Voorwoord 7 Inleiding 11 1. Klanttevredenheid volstaat niet 13 2. De verkoper centraal 23 3. Wat is klantknuffelen? 31 4. Het knuffelhormoon 41 5. Praktische knuffeltips 49 6. Het knuffelonderzoek

Nadere informatie

SOURCING MANAGER #VACATURE

SOURCING MANAGER #VACATURE #VACATURE Bol.com is de winkel van ons allemaal, die steeds meer transformeert in de speciaalzaak voor iedereen. Iedere shopper journey begint bij bol.com dat is het hoogste doel van de e-tailer. Om dat

Nadere informatie