WHITE PAPER. de Innovator. Verdienmodel. Meer winst met een passend verdienmodel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WHITE PAPER. de Innovator. Verdienmodel. Meer winst met een passend verdienmodel"

Transcriptie

1 WHITE PAPER de Innovator Verdienmodel Meer winst met een passend verdienmodel

2 Verdienmodel Wat is uw verdienmodel? Heeft u bewust voor dat verdienmodel gekozen? En heeft u de relevantie en efficiëntie van uw verdienmodel in de loop der jaren al eens opnieuw beoordeeld? Het verdienmodel is één van de belangrijkste elementen van het businessmodel en een uitstekende tool om meer winst te maken. Extra winst Een passend verdienmodel is essentieel om meer omzet te maken en extra winst te boeken. Ook met uw product of dienst kunt u meer klanten aanspreken, een hoger verkooppercentage realiseren en een extra geldstroom op gang brengen. De Innovator is door de wol geverfd en analyseert samen met u welk verdienmodel past bij u, uw klanten, uw marktomstandigheden en uw bedrijf. Veranderingen brengen kansen De wereld is in ontwikkeling. Er komen nieuwe spelers op de markt, concurrentie komt en gaat, spelregels worden gewijzigd, het gedrag van uw klanten verandert, ga zo maar door. Speel daarop in met uw verdienmodel. De Innovator helpt u graag op weg naar meer omzet en een hogere winst. Nieuw verdienmodel, nieuwe klanten Elk verdienmodel spreekt een specifiek klantsegment aan. Een andere betaalwijze levert andere interessantere - klanten op. Wilt u verschillende groepen klanten, laat dan meerdere verdienmodellen parallel lopen.

3 Verdienmodellen Ieder verdienmodel biedt zijn eigen, unieke kansen. Dat komt doordat elk verdienmodel een bepaald klantsegment aanspreekt. Kijk alvast welk verdienmodel bij u en uw dienst of product past en hoe u meer omzet kunt genereren: Goederenverkoop Makkelijk en snel geld verdienen kan door goederen te verkopen. Het kan altijd en overal: op de markt, maar ook in een webshop. Er is geen contract nodig en u ontvangt direct de betaling. Vooral voor kleine goederen is dit een perfect verdienmodel. Denk daarbij aan boeken, schoenen of ijsjes. Welke producten in uw assortiment lenen zich voor een snelle transactie? Abonnement Een continue stroom aan inkomsten, weten welke omzet je kunt verwachten en al geld ontvangen vóórdat u uw product of dienst aan de klant levert. Dat zijn de voordelen van het abonnement. U verkoopt uw klant de toegang tot een product of dienst. Denk aan tijdschriften, verzekeringen, woninghuur, servicecontracten, IT via the cloud of autolease.

4 Verbruiksmodel Wat u levert, vertaalt zich direct in omzet. Dat is het voordeel van het verbruiksmodel. Hoe meer de klant gebruikt, hoe meer u verdient. Ditverdienmodel is toepasbaar voor professionals die hun inzet per uur aan hun klanten berekenen, maar ook voor de levering van telefonie, elektriciteit, gas of water. Sommige bedrijven passen het verbruiksmodel creatief toe op kostbare producten. Zo verhuurt Rolls-Royce vliegtuigmotoren per draaiuur. Welke diensten of producten kunt u volgens het verbruiksmodel aan uw klanten aanbieden? En heeft u producten in bezit die u op een creatieve manier per uur, dag of week kunt verhuren? Lokaasmodel Klanten binnenhalen met een goedkoop basisproduct, waarvoor ze relatief dure onderdelen nodig hebben. Dat is het idee achter het lokaasmodel. Dit verdienmodel wordt ook wel baite and hook of het Gilettemodel genoemd. De winst wordt gemaakt op de relatief dure onderdelen (hook) die de klant nodig heeft voor het goedkope basisproduct (baite). Denk aan de mesjes voor een scheerapparaatje of de cups bij een Nespressoapparaat. Omdat de klant automatisch diensten of producten blijft afnemen, wordt dit ook wel vendor lock in genoemd. Welke koppelingen kunt u maken tussen goedkope basisproducten en bijbehorende producten met een grote winstmarge? Instapmodel Haal gemakkelijk veel klanten binnen door hen per direct een dienst gratis aan te bieden. Later gaat u hieraan verdienen. Een voorbeeld is Skype. Skype is gratis, maar voor Skype-Out moet worden betaald. De winst zit hem in een uitbreiding of upgrade van de dienst, waarvoor de klant wel betaalt. Dit verdienmodel wordt ook wel het freemiummodel genoemd (free en premium). Met welke diensten kunt u uw klanten gratis kennis laten maken? Of welke bestaande gratis diensten kunt u tegen betaling uitbreiden? Koppelverkoop Koppelverkoop biedt u de mogelijkheid om producten waar de klant uit zichzelf niet om had gevraagd, toch aan de man te brengen. De essentie is een succesvol, aantrekkelijk product, met daaraan een minder aantrekkelijk of onbekend product gekoppeld tegen een meerprijs. Voorbeelden zijn boekenpakketten en autoverhuur met verzekering. Voor veel producenten is dit een manier om oude voorraden te slijten of om reclame te maken voor een nieuw product. Op welke producten wilt u extra aandacht vestigen?

5 Servicemodel Een continue stroom aan inkomsten en weten welke omzet je kunt verwachten. Dat zijn de voordelen van het servicemodel. U verkoopt een eerste product met een lage marge, een website bijvoorbeeld. Vervolgens verdient u structureel aan het periodieke onderhoud dat eraan is gekoppeld en een veel hogere winstmarge heeft. Omdat de klant automatisch diensten of producten blijft afnemen, wordt dit ook wel vendor lock in genoemd. Voor welke diensten of producten kunt u een servicemodel gebruiken om zo een continue inkomstenstroom te genereren? Reclamemodel Creëer een inkomstenstroom door andere partijen reclame te laten maken. In uw media, op uw terrein of op uw voertuigen bijvoorbeeld. Het effect kunt u versterken door het product gratis aan consumenten aan te bieden. Daardoor heeft het product een groter bereik en wordt de advertentieruimte meer waard. Vergelijk het met gratis kranten als de Metro. Welke media en middelen heeft u om relaties reclame te laten maken?

6 Makelaarsmodel Verzilver de toegevoegde waarde die u heeft voor andere partijen. Brokers en makelaars verdienen elke keer wanneer ze een succesvolle deal tot stand hebben gebracht. Breng bijvoorbeeld koper en verkoper bij elkaar of koppel een werkzoekende aan een werkgever. Een ander voorbeeld is Paypal. Dit bedrijf ontvangt een percentage voor iedere transactie. Binnen welke deals kunt u een rol spelen? Marktinformatiemodel Verkoop uw kennis en data. Gegevens die u tot uw beschikking heeft, kunnen ook voor andere ondernemers interessant zijn. Neem bijvoorbeeld data over zoek- en aankoopgedrag van (internet-)gebruikers. Hieraan kan ook advieswerk worden gekoppeld. Welke kennis kunt u vermarkten? De combinatie van schaarse informatie met professioneel advies biedt kansen. Lenen en leasen Genereer een continue inkomstenstroom door uw producten te laten leasen. Het voordeel is dat de goederen in uw bezit blijven. Bovendien kunt u in veel gevallen een servicecontract bij de lease aanbieden. Een bekend voorbeeld vormen leaseauto s, maar ook de verhuur van ruimten. Welke producten of ruimten kunt u vermarkten middels het leasemodel? Licentieverlening Eén keer iets uitvinden of bedenken en daar vervolgens keer op keer geld voor ontvangen. Dat kan wanneer u licenties verstrekt. In het geval van media gaat het om het auteursrecht en in de technologie noemen we het patent. Door de licentie te verstrekken, geeft u de ander het recht om geld te verdienen met uw idee. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor het produceren van het product of het commercialiseren van de dienst.

7 Verdienmodel-innovatie Binnen een week een nieuw verdienmodel. Dat kan door De Innovator in de arm te nemen. Heeft uw bedrijf concurrentie van vergelijkbare aanbieders? Veranderen de marktomstandigheden? Biedt u nieuwe producten of diensten aan? Heeft u te maken met een uitstervend marktsegment? Maakt u onvoldoende winst? Bij deze en andere kwesties biedt een nieuw verdienmodel de oplossing. Lees alvast welke stappen u kunt zetten: Volg het klantproces Breng uw klantproces in beeld en zie waar en wanneer uw bedrijf waarde levert aan de klanten. Verzilver onbenutte klantwaarde Verzilver onbenutte klantwaarde. Zodra u inzichtelijk heeft wanneer waarde wordt geleverd, kunt u manieren bedenken om die waarde te verzilveren. Verlaag financiële drempels Verlaag financiële drempels en maak het klanten zo makkelijk mogelijk om geld aan uw producten of diensten te besteden. Welke betalingen kunnen op termijn of op basis van aflossing worden gedaan? Of is wellicht een servicecontract mogelijk?

8 Verkoop meer Smeed het ijzer als het heet is. De beste tijd om iets te verkopen, is wanneer de portemonnee van uw klant openstaat. Benut u die momenten al? Een voorbeeld is het verhuren van een auto bij een vliegvakantie. Ook voor uw product zijn zulke koppelingen te bedenken. Kijk naar andere branches Kijk de kunst af bij andere branches. Verdienmodellen die zij hanteren, kunnen ook voor uw branche winst opleveren. De Innovator heeft uitgebreide ervaring in allerlei branches en bedenkt graag nieuwe mogelijkheden voor uw diensten en producten. Waardeer vaste klanten Beloon uw vaste klanten en snelle beslissers met kortingen en gratis producten.

9 Traject verdienmodel Veranderingen in de markt, nieuwe concurrenten en wijzigende wet- en regelgeving vragen om wijziging van uw verdienmodel. Samen met De Innovator heeft u binnen een week een nieuw verdienmodel. Meteen kansen voor nieuwe klanten en meer omzet dus. Maatwerk De Innovator staat voor maatwerk. Dat begint al bij de manier waarop we het traject insteken. Zo kunt u kiezen voor een één-op-één-gesprek of voor een sessie waarvoor een deel van uw team en uw zakenrelaties worden uitgenodigd. Stappen Binnen ieder innovatietraject voor een nieuw verdienmodel komen de volgende stappen aan bod. De Innovator laat u kennismaken met inspirerende en succesvolle verdienmodellen. Neem alvast een voorproefje. U zet kennis en ervaring van medewerkers, vrienden, familie en/of zakenrelaties effectief in. U beleeft de reis (Customer Journey) die uw klant maakt alvorens hij uw product al dan niet koopt. U bepaalt samen met De Innovator met welk(e) verdienmodel(len) u uw omzet laat groeien.

10 Creativiteit en kennis Als ondernemer weet u waar u heen wilt met uw bedrijf. In een traject met De Innovator combineert u die ondernemersvisie met de praktijkervaring van uw medewerkers. En uw zakenrelaties en klanten kunnen u vertellen wat zij wel en niet zouden kopen en onder welke omstandigheden ze al dan niet tot koop overgaan. Al die kennis en inzichten komen samen in een inspiratie- en sparringsessie van één dagdeel. Voeg daaraan toe de creativiteit en expertise van De Innovator en een succesvol verdienmodel is gegarandeerd. Wie nodigt u uit voor de inspiratie- en sparringsessie? "meereizen met onze klant uiterst leerzaam voor onze medewerkers We begrijpen onze klanten nu beter en hebben meer klanten en een hogere klanttevredenheid. Customer Journey Bent u zich bewust van de route die uw klant aflegt alvorens hij uw dienst of product koopt? Een belangrijke tool in het traject is de Customer Journey Map. We definiëren de contactmomenten door het hele aankoopproces heen. We lopen met de klant mee door het aankoopproces en stellen u op cruciale momenten de vragen wat doet u, hoe doet u dat en hoe komt dat op de klant over. Zo krijgt u inzicht in uw klanten en hun beslissingen. Meer winst behalen We brengen we het volledige aankoopproces van de klant in kaart en kijken waar letterlijk winst te behalen valt: waar liggen de mogelijkheden voor extra omzet en waar zit nog onbenutte klantwaarde die u kunt verzilveren? Ga aan de slag met De Innovator. Binnen een week heeft u een nieuw verdienmodel waarmee u - met minder inspanningen - meer winst maakt. Misschien is het binnen uw bedrijf zelfs mogelijk om meerdere geldstromen op gang te brengen? Verdienmodel implementeren Nadat u het nieuwe verdienmodel heeft bepaald, implementeert u deze in uw organisatie. Met uw ondernemersvisie doet u dat wellicht op eigen kracht, maar mocht u tijd en handen tekort komen of het gewoonweg prettig vinden geregeld te sparren met De Innovator, dan zijn daarvoor verschillende mogelijkheden. De Innovator kan interim in uw bedrijf aan de slag of kan geregeld met u klankborden of sparren. U bepaalt welke vorm van advies u wenst.

11 adres tel mail Elias Prieshof BA IJhorst The Netherlands bank NL71 INGB KvK BTW nr NL B01 url

de Innovator Customer Journey

de Innovator Customer Journey de Innovator Kijken als klant Het is voor organisaties steeds belangrijker dat zij zich inleven in hun klanten. Klanten hebben immers meer keuze dan ooit en ze worden steeds mondiger. De klant centraal

Nadere informatie

Inleiding. Voor wie is dit boek geschreven?

Inleiding. Voor wie is dit boek geschreven? Inleiding. Soms kunnen woorden zó mooi zijn. Elegant, helder, simpel. lijkt zo n woord. Het maakt direct duidelijk wat ermee wordt bedoeld. Gebruik het in gesprekken met directieleden, bedrijfskundigen,

Nadere informatie

Marktonderzoek: E-Sportive

Marktonderzoek: E-Sportive Marktonderzoek: E-Sportive Kiek Oudelaar Sasho Pramatarov MM2A 1 van 21 WEBSTYLES INHOUD BEDRIJFSOMSCHRIJVING 3 WET KOOP OP AFSTAND 4 BRANCHE VERKENNING 5 CONCURRENTEN 6 OVERZICHT VAN CONCURRENTEN 7 CONCLUSIE

Nadere informatie

Trends Final 4 april 2012. Inhoudsopgave... 2. Deel 1... 4. 1.1 Wat zijn verdienmodellen... 4

Trends Final 4 april 2012. Inhoudsopgave... 2. Deel 1... 4. 1.1 Wat zijn verdienmodellen... 4 TRENDS Final Opdrachtgever: Vernon Gielen Instituut: Hogeschool Utrecht, Creative Industries Groep: 6 Projectleden: Patrick Venendaal - 1553805 Emiel Blonk - 1568980 Romano van der Zwet - 1528711 Justin

Nadere informatie

Alstublieft: 30 tips om klanten te vinden én binden!

Alstublieft: 30 tips om klanten te vinden én binden! Alstublieft: 30 tips om klanten te vinden én binden! we hebben iets voor je Inhoud 1. Inleiding 2 2. Nieuwe klanten vinden 3 3. Bestaande klanten binden 7 Inleiding Elke klant telt Zelfs met een grote,

Nadere informatie

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches Eenvoudig nieuwe klanten Voor adviseurs, trainers en coaches Leer hoe ideale klanten naar je toe komen. Wiep de Jong Online Business Trainer Eenvoudig nieuwe klanten 2 Welkom bij mijn E-Book 'Eenvoudig

Nadere informatie

Haal meer uit ecommerce dankzij een superieure klantbeleving

Haal meer uit ecommerce dankzij een superieure klantbeleving Haal meer uit ecommerce dankzij een superieure klantbeleving Creëer een unieke Customer Experience met Predictive Analytics. Inhoud Inleiding... pag. 3 Ontwikkelingen en tips... pag. 4 Tips voor het bepalen

Nadere informatie

ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden

ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden 1 ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden 3 Voorwoord 4 Inleiding 8 Waarde 12 Wat 16 Waar 2 Wie 26 Waarom 34 Conclusie: Voor u telt rendement

Nadere informatie

Jouw marketingplan in acht stappen

Jouw marketingplan in acht stappen Jouw marketingplan in acht stappen Werkboek voor ondernemers in de multifunctionele landbouw 1 INHOUD Inleiding... 3 Wat is marketing en waarom een marketingplan?... 4 Stap 1. Formuleren van doelstellingen...

Nadere informatie

NIEUW ONLINE VERDIENMODELLEN ONLINE GELD VERDIENEN VOOR ONDERNEMERS. Dennis Looijenga - Dennis Zwier - Ramon Boxelaar - Rick Brink

NIEUW ONLINE VERDIENMODELLEN ONLINE GELD VERDIENEN VOOR ONDERNEMERS. Dennis Looijenga - Dennis Zwier - Ramon Boxelaar - Rick Brink ONLINE VERDIENMODELLEN ONLINE GELD VERDIENEN VOOR ONDERNEMERS NIEUW Dennis Looijenga - Dennis Zwier - Ramon Boxelaar - Rick Brink INHOUDSOPGAVE Inleiding Blz. t/m. Content (blogging) Blz. 5 t/m. Diensten

Nadere informatie

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

Hoe verleid je de veranderde consument?

Hoe verleid je de veranderde consument? OmniSense RemarKable Marketing & Media solutions Hoe verleid je de veranderde consument? Frans Hendrikx In deze white paper worden voor het kleinbedrijf de belangrijkste veranderingen in het consumentengedrag

Nadere informatie

Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw. De klant centraal bij financieel dienstverleners

Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw. De klant centraal bij financieel dienstverleners Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw De klant centraal bij financieel dienstverleners Autoriteit Financiële Markten De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn

Nadere informatie

Internet Marketing. Word online marktleider in uw branche. Alex van Ginneken

Internet Marketing. Word online marktleider in uw branche. Alex van Ginneken Internet Marketing Word online marktleider in uw branche Alex van Ginneken 1 Van dezelfde auteur: - Internet Marketing, Word online marktleider in uw branche - E-mail Marketing, Opzetten van succesvolle

Nadere informatie

Groeien met innovatieve IT

Groeien met innovatieve IT SAP White Paper Groeien met innovatieve IT Hoe onderscheiden groeiende middelgrote organisaties zich? Inhoud 3 Voorwoord 4 Executive summary 5 Hoofdstuk 1: Groei in Nederland 6 Hoofdstuk 2: Omzetgroei

Nadere informatie

Hoe kies ik de beste webwinkel voor mijn onderneming?

Hoe kies ik de beste webwinkel voor mijn onderneming? Hoe kies ik de beste webwinkel voor mijn onderneming? Inhoudsopgave 4 Inleiding 5 Aanleiding 6 Wat is een webwinkel? 6 Winkel 6 Locatie 6 Klantenservice 7 Groeien en uitgroeien tot 7 Webpagina of webwinkel?

Nadere informatie

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch?

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Snap binnen 2 uur de belangrijkste financiële begrippen:

Nadere informatie

Informatiepakket. Wie is Freo? Freo Specialist in online lenen

Informatiepakket. Wie is Freo? Freo Specialist in online lenen fre.ifpk.01-04-15 Freo Specialist in online lenen Bij ons leent u tegen scherpe tarieven. Dit gebeurt op een eerlijke, zorgvuldige en verantwoorde manier. Met onze persoonlijke service en duidelijke voorwaarden

Nadere informatie

CUSTOMER LOYALTY. Als je loyalere klanten wilt moet je ze beter leren kennen NR. 1 MAART 2014 SCAN DE QR-CODE EN LEES MEER OP WWW.LOYALEKLANTEN.

CUSTOMER LOYALTY. Als je loyalere klanten wilt moet je ze beter leren kennen NR. 1 MAART 2014 SCAN DE QR-CODE EN LEES MEER OP WWW.LOYALEKLANTEN. DIT IS EEN UITGAVE VERSPREID MET HET FINANCIEELE DAGBLAD. DE REDACTIE VAN HET FINANCIEELE DAGBLAD HEEFT GEEN BETROKKENHEID BIJ DEZE PRODUCTIE. NR. 1 MAART 2014 SCAN DE QR-CODE EN LEES MEER OP WWW.LOYALEKLANTEN.NL

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

Gratis White Paper. Hoe meer klanten en meer loyale klanten genereren door de ultieme verkoop en marketingaanpak te ontwikkelen?

Gratis White Paper. Hoe meer klanten en meer loyale klanten genereren door de ultieme verkoop en marketingaanpak te ontwikkelen? Gratis White Paper Hoe meer klanten en meer loyale klanten genereren door de ultieme verkoop en marketingaanpak te ontwikkelen? Oké Marketing Kruidnagel 2 5275 KR Den Dungen T: 06 54 793 205 E: info@okemarketing.nl

Nadere informatie

9.1 Autoreplies... 18 9.2 Klantencontact... 18 9.3 Negatieve e-mails... 18 9.4 E-mails beantwoorden... 19 10 Spam en wetgeving... 20 10.1 Opt-in...

9.1 Autoreplies... 18 9.2 Klantencontact... 18 9.3 Negatieve e-mails... 18 9.4 E-mails beantwoorden... 19 10 Spam en wetgeving... 20 10.1 Opt-in... Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 1.1 Vang zwervende bezoekers op... 3 1.2 Een tweede kans voor twijfelaars... 3 1.3 Goedkoop en direct resultaat... 4 2 Haal het maximale uit je mailinglijst... 5 2.1 Ga

Nadere informatie

Hoe kan de MKB groothandel groeien in 2013?

Hoe kan de MKB groothandel groeien in 2013? Hoe kan de MKB groothandel groeien in 2013? Focusgebieden voor succes in omzet en winst We bevinden ons in een tijd van economische onzekerheid. Toch biedt 2013 ook weer kansen om vooruit te kijken. Groothandelaren

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

Bent u de nieuwe generatie ondernemer? Word dan nu franchiser bij Optie1

Bent u de nieuwe generatie ondernemer? Word dan nu franchiser bij Optie1 Bent u de nieuwe generatie ondernemer? Word dan nu franchiser bij Optie1 Optie1 groeit dwars tegen de Nederlandse retailmarkt in. Daarom gaan wij in 2015-2016 vijftig nieuwe winkels openen. 50, ja. Gaat

Nadere informatie

Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2

Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 door Richard van Hooijdonk MarketingMonday januari 2011 inhoud Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 Pagina 01 social media benutten met weinig tijd 4 02 wie is

Nadere informatie

Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden

Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden Voor je ligt het boekje ivolunteer. Wij adviseren dit boekje te gebruiken samen met het boek Verovering van de jongerenmarkt, uitgegeven door MOVISIE

Nadere informatie

Kansen voor ondernemers

Kansen voor ondernemers Kansen voor ondernemers 19 juni 2013 Online boekhouden versus Excel Het nieuwe reizen voor ondernemers Cloud de trend voorbij Profiteren van collectieve voordelen 2 Voorwoord Kijk eens in de spiegel Kansen

Nadere informatie

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Er zijn BELANGRIJKE verschillen Nederland telt veel verzekeringsmaatschappijen. Elke maatschappij heeft eigen producten

Nadere informatie

SPEL VAN DE GOUDEN EEUW - LESMATERIAAL

SPEL VAN DE GOUDEN EEUW - LESMATERIAAL Amsterdam in 1594, aan het begin van de Gouden Eeuw. De Nederlandse kunst, wetenschap en vooral de economie floreren. Ondernemers krijgen nieuwe kansen en kunnen steeds grotere investeringen doen. Ze financieren

Nadere informatie