HR software. Sterke organisaties worden gedragen door sterke medewerkers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HR software. Sterke organisaties worden gedragen door sterke medewerkers"

Transcriptie

1 HR software Sterke organisaties worden gedragen door sterke medewerkers

2 Employees of the future De wereld van vandaag verandert voortdurend. De arbeidsmarkt schreeuwt om wendbaarheid en inzetbaarheid. Medewerkers schrijven steeds liever hun eigen verhaal en sturen hun eigen loopbaan. De huidige arbeidsorganisatie in onze bedrijven wordt ingehaald door maatschappelijke (r)evoluties. In de toekomst zullen mensen professioneel anders aan de slag zijn. De Future of Work is een nieuwe visie op de arbeid van morgen maar start vandaag. Het leidt tot meer betrokken en gedreven werknemers en heeft een grotere productiviteit en betere bedrijfsresultaten als gevolg. De HR software van SD Worx helpt u proactief in te spelen op de uitdagingen van morgen. Drie principes zijn belangrijk: 1. Empowerment Empowerment draait om meer autonomie en geeft mensen de kans om hun professionele weg anders in te vullen zodat hun ambities, competenties, en krachten optimaal aansluiten bij de eisen van de werkomgeving. Autonomie verhogen bij medewerkers betekent natuurlijk ook een inperking van structuren en regels. Het verlaten van het traditionele command and control - management laat nieuwe organisatievormen zoals tijd- en plaatsonafhankelijk werken toe. Dit biedt een flinke dosis flexibiliteit voor de medewerker en de organisatie maar vraagt vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid van beide partijen. Organisaties die de ondernemingszin en betrokkenheid van medewerkers stimuleren zullen een grotere productiviteit en betere resultaten ervaren. 2. Connected Verbinden is het samenbrengen van mensen met hun eigen specifieke talenten binnen de organisatie. Het verbinden van management en medewerkers, en van medewerkers onderling biedt extra kansen tot succes. Dialoog stimuleren en kennisdeling faciliteren maakt een betere samenwerking en klantenservice mogelijk. Cloud computing, social media en mobile devices laten nieuwe vormen van communicatie en samenwerking toe en dragen bij tot tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Dit alles resulteert in unieke bijdragen van ieders talent en de bijbehorende synergie. Zo wordt het resultaat groter dan de som der delen. 3. Strengths Organisaties starten vanuit de individuele sterktes en kwaliteiten van elke werknemer en de organisatiedoelstellingen. Employees of the future kennen hun individuele unieke sterktes, blijven zichzelf onderscheiden en ontwikkelen om te blijven excelleren. Als mensen slim werken, zorgen ze voor kwalitatieve realisatie en leggen ze rekenschap af voor hun output. Mensen zullen in de toekomst meer empowered, connected en strength based aan de slag zijn. HR software is een zeer belangrijke hefboom in deze beweging naar zelfsturing, connectiviteit en efficiëntie.

3 Big data in HR... the shift toward datadriven decision-making. HR software matters HR software is een belangrijke hoeksteen om dit integrale perspectief op uw menselijk kapitaal vorm te geven. Medewerkers empowered, verbonden en slimmer laten werken vereist krachtige systemen en processen. New transparancy leads to full responsibility. Efficiëntie HR software helpt u en uw organisatie bij het efficiënter beheren van uw menselijk kapitaal. Selfservice functionaliteiten ondersteunen uw lijnmanagement en medewerkers. Tegelijk optimaliseert u de dienstverlening en informatieverspreiding naar uw medewerkers. Via goedkeurings- en evaluatieflows komt informatie of een aanvraag meteen bij de juiste persoon terecht. Flexibiliteit en transparantie HR software geeft uw medewerkers en uw leidinggevenden ook meer autonomie. Het is een belangrijke facilitator in de uitbouw van thuiswerk en flexibiliteit in het professionele bedrijfsleven. Uw medewerkers kunnen mobiel ongeacht tijdstip, plaats of middel de juiste informatie ophalen en raadplegen. U brengt uw beleid dankzij HR software tot bij uw medewerker. De strategie, loopbaanperspectieven, prestatiedoelen, ontwikkelingsinitiatieven, zijn transparant en mobiel bereikbaar. U maakt HR decentraal. Kostenbesparing Dankzij HR software wint u ook tijd en geld. U automatiseert maximaal uw HR processen en vermijdt elke vorm van dubbel beheer. U laat input aan de bron gebeuren, met meer garanties voor correcte en up-to-date informatie. Tegelijk vermindert u ook de tijd die op allerlei plaatsen in de organisatie wordt besteed aan operationele taken. U integreert uw HR data in één krachtige performante Talent Management suite. Inzicht Al uw HR processen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in een voortdurend cyclisch proces. Deze processen op de juiste wijze sturen en beheren vergt een goed inzicht in uw data. HR software helpt u bij het omzetten van (big) data naar informatie om beslissingen mogelijk te maken.

4 Automatiseer uw Talent Management met HR software In deze nieuwe Future of Work context speelt het vinden, ontwikkelen en behouden van talent een cruciale rol. Met het juiste talent aan boord worden strategische doelstellingen eenvoudiger behaald, projecten succesvoller afgerond en zijn organisaties in staat om zich goed te onderscheiden. Het aantrekken, engageren en ontwikkelen van individuele talenten is een voortdurend, cyclisch proces. Medewerkers empowered, connected en strength based laten werken vereist krachtige geïntegreerde HR software systemen. Core HR admin EMPOWERED EMPLOYEE Core HR admin Attracting Talent Ondersteun uw administratief en organisatorisch rekruteringsproces, uw Employer Branding en optimaliseer de instroom van meer en betere kandidaten. Het wordt steeds belangrijker om u te profileren als een goede werkgever. Dat begint met een snelle en correcte behandeling van sollicitanten, maar ook het actief onderhouden van talentpools en het pro-actief benaderen van high potentials wordt steeds belangrijker. Engaging Talent Engageer uw medewerkers om de gewenste prestaties te leveren, hun loopbaan in de goede richting te sturen met een marktconform verloningspakket dat past binnen uw strategie en organisatiedoelstellingen. Developing Talent Investeer in groei, opleiding en ontwikkeling en speel snel in op veranderingen in de markt. Betrokken medewerkers houden gaat niet vanzelf. Met de dreigende schaarste op de arbeidsmarkt is dat de grote uitdaging voor organisaties. Mensen zijn het meest energiek en succesvol als ze werken vanuit hun sterktes. Core HR admin Automatiseer het managen van uw Human Capital met software voor het bijhouden van persoonlijke gegevens, het berekenen van compensatie voor gepresteerde overuren, resterende saldi van afwezigheden of het totaalbedrag van een onkosten nota. U kan meteen ook sociaal juridische en bedrijfsgerelateerde informatie, uw organisatiestructuur of contactgegevens ter beschikking stellen. Door het automatiseren van uw core administratieve en strategische HR-processen bespaart u veel tijd en kan u zich meer richten op Talent Management.

5 Core HR Admin Learning Development Performance Succession HR Webworx Cornerstone people xs Onze HR software oplossingen voor Talent Management People change quicker than companies People with high expertise in their field can learn fast, act fast and adapt fast people xs is gespecialiseerd in oplossingen rond e-recruitment. Door gebruik te maken van de nieuwste technologie wordt talent aantrekken een stuk eenvoudiger en wint u tijd dankzij meer efficiënte en effectieve administratieve en organisatorische processen. Zo kunt u makkelijk vacatures en kandidaten beheren, correspondentie afhandelen, terugkoppelen naar managers of contracten en rapportering verwerken. people xs biedt een innovatief platform met een betrouwbare infrastructuur voor integratie met job boards, social media, video-interviews en psychometrische tests. De oplossing in een notendop Talent opsporen dat past in uw organisatie Instroom van meer en betere kandidaten Een optimale ervaring creëren voor recruiters en kandidaten Aantrekkelijke jobsite voor uw onderneming Screening & matching van kandidaten Rapportering & analytics Opbouw van een sterke Employer Brand en Succession Planning Zoekfunctie social media API integratie Hosting in redudante datacenters met security volgens internationale normen Opgenomen in Deloitte Fast 50 voor de Benelux, Deloitte Fast 500 voor EMEA en onlangs vernoemd door Gartner als sterke leverancier Besparing van meer dan 50% op tijd en kosten

6 e-recruitment people XS OnDemand HR Webworx e-learning Extended e-learning KPI s Unified reporting Cornerstone OnDemand Op zoek naar een talentmanagementsysteem om toptalent te zoeken binnen en buiten uw organisatie, medewerkers zich verder te laten ontplooien, te laten doorgroeien, te engageren, en beter te laten presteren? Als vooraanstaand leverancier van geïntegreerde oplossingen voor Talent Management stelt Cornerstone OnDemand uw medewerkers en hun ontwikkeling centraal en brengt het uw toekomstige leiders in kaart. Naast eigen medewerkers kunt u ook uw klanten, partners of verdelers opleiden en certifiëren. Dat HR Webworx het meest gebruikte HR softwarepakket in België is, is geen toeval. Van het beheer van persoonlijke gegevens, verlofaanvragen/afwezigheden of prestaties, over onkosten, tot opleidingen en performantiebeheer: HR Webworx is een modulaire, webgebaseerde oplossing die uw administratieve en HR processen automatiseert. Stuk voor stuk zijn deze processen met elkaar verbonden en dragen ze bij tot uw strategie en organisatiedoelstellingen. Met de selfservice functionaliteiten ondersteunt u uw lijnmanagement en optimaliseert u de dienstverlening aan medewerkers. De oplossing in een notendop Automatisatie van uw essentiële administratieve en HR processen Door repetitieve handelingen te automatiseren kan uw HR afdeling zich toeleggen op kerntaken Ondersteuning van uw lijnmanagement voor HR taken Integratie met payroll- of andere HR software Standaardrapporten in elke module zoals sociale balans en rapportering verzuimcijfers Report builder en dashboards met relevante ken- en stuurgetallen voor uw lijnmanagement en HR afdeling Ondersteuning van uw goedkeurings- en evaluatieflows HR-Helpdesk (Q&A), Wie is Wie, en Organogram zorgen voor een transparante en snelle informatiedoorstroming Hosting in datacenters met security volgens internationale normen De oplossing in een notendop Geïntegreerd Talent Management: ondersteunen van uw businessobjectieven, optimaliseren van efficiëntie en effectiviteit, uitbouwen van een strategische leadership pipeline. Eén suite voor Recruitment, Learning, Performance en Extended Enterprise biedt tal van voordelen voor de HR Manager, de IT-afdeling en gebruikers: kortere Time To Productivity (TTP) met minimale inspanningen, kortere leercurve, betere rapportering, dashboards, analytics, minder tussenkomst nodig van IT-afdeling. Organisch: geen versies, naadloze updates & upgrades. Uniforme look & feel, consistente rapportering van alle HR (big) data. Integratie met 3rd party HR informatiesystemen Social collaboration, social learning, social appraisals, kennis & informatie delen, engageren Blended learning, e-learning Objectieven en doelstellingen in lijn met heel uw organisatie Automatisatie van uw Performance Management en Succession Planning Sterk visuele en configureerbare weergave (performance, succession, competence gaps of talent grid) Medewerkers krijgen de tools om hun loopbaan zelf te sturen Maximale Employee Empowerment en Engagement HR Webworx

7 Digitaal willen we allemaal! Drijfveren voor meer digitaal wet- en regelgeving technologie complexiteit processen kosten - baten organisatie medewerkers Development Leadership Staffing Result Payroll Comp & Ben Performance Belgische werknemers zijn vandaag al behoorlijk digitaal, vooral in de thuisomgeving Waarom SD Worx voor HR software? DEDICATED TEAM Een groot deel van de werknemers wenst meerdere digitale HR toepassingen - die vandaag nog niet beschikbaar zijn gesteld door de werkgever in de werkomgeving te gaan gebruiken. Werkgevers in België varen een afwachtende koers. Deze houding is op termijn niet zonder risico. Digital savvy medewerkers koesteren hoge verwachtingen op vlak van digitalisering, social media en mobiliteit. Eigen medewerkers en de complexiteit van processen zijn vandaag de drijfveren om over te stappen naar digitale toepassingen. CERTIFIED CONSULTANTS 2000 PROFESSIONALS HR-DIENSTVERLENER IN BELGIË #1 #3 IN EUROPA 66 JAAR EXPERTISE 34KANTOREN IN BELGIË DE ACTUEELSTE INFORMATIE 200 ONMIDDELLIJK VOOR U JURISTEN VERTAALD NAAR DE PRAKTIJK 300 IT-ERS UW GARANTIE VOOR GEBRUIKSVRIENDELIJKE EN STABIELE SOFTWARE LOONBEREKENINGEN / MAAND > EEN SCHAT AAN VERGELIJKINGSMATERIAAL PAYROLL TAX &LEGAL EIGEN R&D -TEAM MEE MET DE NIEUWSTE TRENDS HR De kosten-baten analyse is vaak positief, vooral wanneer de baten over meerdere jaren worden berekend en wanneer complexere HR processen, via digitale weg, fors kunnen worden geoptimaliseerd.

8 SD Worx HR Software Brouwersvliet Antwerpen Tel. +32 (0) Fax +32 (0)

Nieuw denken over de werkplek Digital Workspace: schaalbaar, gedifferentieerd en veilig

Nieuw denken over de werkplek Digital Workspace: schaalbaar, gedifferentieerd en veilig Nieuw denken over de werkplek Digital Workspace: schaalbaar, gedifferentieerd en veilig Whitepaper Inhoudsopgave Met digital workspace meer wendbaarheid Definitie 3 belangrijke thema s ICT en HR: samen

Nadere informatie

Hoe blijf je 40 jaar lang aan het werk?

Hoe blijf je 40 jaar lang aan het werk? 4 Gedaan met het glazen plafond! 6 Slimmer werken in vrijheid 7 The Future of Work Deze commerciële bijlage valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie. be/nieuwewerken De nieuwe (r)evolutie

Nadere informatie

Kennis van de Overheid. Maatschappelijke opgaven vragen proactieve control. Van versnipperde ondersteuning naar public business control

Kennis van de Overheid. Maatschappelijke opgaven vragen proactieve control. Van versnipperde ondersteuning naar public business control Kennis van de Overheid Maatschappelijke opgaven Van versnipperde ondersteuning naar public business control Ontwikkelingen in het openbaar bestuur gaan zo snel en zijn dermate complex dat de traditionele

Nadere informatie

Collaboration for Business. Whitepaper. Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model.

Collaboration for Business. Whitepaper. Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model. Whitepaper Collaboration for Business Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model. T +31 418 57 07 00, F +31 418 57 07 50 1. Introductie Steeds meer organisaties komen

Nadere informatie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie In het begin van een nieuw jaar wordt vaak aandacht besteed aan ontwikkelingen en trends die hun stempel gaan drukken op 2014.

Nadere informatie

Business Intelligence (BI) ontwikkel. een intelligente enterprise. Your business technologists. Powering progress

Business Intelligence (BI) ontwikkel. een intelligente enterprise. Your business technologists. Powering progress Business Intelligence (BI) ontwikkel een intelligente enterprise Your business technologists. Powering progress Ontwikkel een intelligente enterprise Informatie wordt gegenereerd door elke activiteit,

Nadere informatie

hr strategie Geef medewerkers de ruimte Robert-Jan van Berckel en Erik de Muinck Keizer, Google Kevin Wheeler over nieuw type medewerker

hr strategie Geef medewerkers de ruimte Robert-Jan van Berckel en Erik de Muinck Keizer, Google Kevin Wheeler over nieuw type medewerker hr strategie Human Resources in de boardroom www.hrstrategie.nl Jaargang 9 nr. 2 mei 2014 Robert-Jan van Berckel en Erik de Muinck Keizer, Google Geef medewerkers de ruimte Kevin Wheeler over nieuw type

Nadere informatie

Inspiratie voor de toekomst van de arbeidsmarkt

Inspiratie voor de toekomst van de arbeidsmarkt Inspiratie voor de toekomst van de arbeidsmarkt Het wiki-werken Inspiratie voor de toekomst van de arbeidsmarkt 3 Het wiki-werken Het wiki-werken Inspiratie voor de toekomst van de arbeidsmarkt Welkom

Nadere informatie

inzicht ebusiness voor groeibedrijven INTERVIEW 2-3 EACCOUNTING 4 EFINANCIALS 5 EPERFORMANCE 6

inzicht ebusiness voor groeibedrijven INTERVIEW 2-3 EACCOUNTING 4 EFINANCIALS 5 EPERFORMANCE 6 inzicht INTERVIEW 2-3 Jo Sanders, Lena Plas en Yves tiberghien EEN INITIATIEF VAN ERNST & YOUNG IN SAMENWERKING MET DE TIJD EN L ECHO l NOVEMBER 2007 EACCOUNTING 4 Focus op internetboekhouden EFINANCIALS

Nadere informatie

www.pwc.nl Marktstudie financiële functie Goed voorbereid op de toekomst

www.pwc.nl Marktstudie financiële functie Goed voorbereid op de toekomst www.pwc.nl Marktstudie financiële functie Goed voorbereid op de toekomst Maart 2014 2 Marktstudie financiële functie PwC Inhoud Introductie 6 Samenvatting 8 Financiële functie als business partner 9 Inzicht

Nadere informatie

share more do more Efficiënt, veilig en winstgevender werken met tijd, kennis en mensen

share more do more Efficiënt, veilig en winstgevender werken met tijd, kennis en mensen share more do more Efficiënt, veilig en winstgevender werken met tijd, kennis en mensen Over Datacon Datacon is dé portalspecialist van Nederland. De ITdienstverlener is sinds 1996 leverancier van HRM,

Nadere informatie

GETTING CRM RIGHT. Tips & Tricks voor een succesvolle CRM WHITE PAPER

GETTING CRM RIGHT. Tips & Tricks voor een succesvolle CRM WHITE PAPER WHITE PAPER GETTING CRM RIGHT Tips & Tricks voor een succesvolle CRM CRM (Customer Relationship Management) vindt vandaag de dag ook in de KMO steeds meer ingang bij de automatisering en stroomlijning

Nadere informatie

SMARTER BUSINESS SOLUTIONS, POWERED BY IBM

SMARTER BUSINESS SOLUTIONS, POWERED BY IBM 04 SECURITY SOFTWARE DANKZIJ SIEM VEILIG INLOGGEN MET DIGID 10 SOCIAL BUSINESS VERBETER SAMENWERKING EN INTERACTIE SMARTER BUSINESS SOLUTIONS, POWERED BY IBM 02 VOORWOORD SMART TALK NUMBER TW0 DATA MANAGEMENT

Nadere informatie

CONNECTING THE DOTS, CREATING CHEMISTRY. jaarverslag 2014

CONNECTING THE DOTS, CREATING CHEMISTRY. jaarverslag 2014 CONNECTING THE DOTS, CREATING CHEMISTRY jaarverslag 2014 1 4 CONNECTING THE DOTS, CREATING CHEMISTRY 2 0 1 4, het jaar van de chemie... tussen landen, tussen mensen INHOUDSTAFEL 1. VOORWOORD...4 2. KERNCIJFERS...8

Nadere informatie

When time is the issue

When time is the issue www.dotsys.eu TIMEMANAGER TimePresence HR Management Aan- en afwezigheidsopvolging Time@Work Projectopvolging Nacalculatie en facturatie Berekening productiviteit, rentabiliteit en efficiëntie TimeAccess

Nadere informatie

Bring Your Own Device en Het Nieuwe apparaatonafhankelijk Werken

Bring Your Own Device en Het Nieuwe apparaatonafhankelijk Werken Bring Your Own Device en Het Nieuwe apparaatonafhankelijk Werken De juiste balans tussen vrijheid en grip Onder invloed van Het Nieuwe Werken en ervaringen met eigen ICT-apparatuur verwachten zakelijke

Nadere informatie

Innoveer en groei in het tijdperk van de mobiele cloud. Op weg naar IT as a Service

Innoveer en groei in het tijdperk van de mobiele cloud. Op weg naar IT as a Service Innoveer en groei in het tijdperk van de mobiele cloud Op weg naar IT as a Service Sneller zakendoen in een mobiele wereld Nieuwe producten en services sneller leveren. Klanten beter leren kennen. Steeds

Nadere informatie

verbeteren door innovatie

verbeteren door innovatie 2 3 verbeteren door innovatie Al vijftien jaar helpen wij onze klanten hun performance te verbeteren met onze integrale aanpak. We vertalen de strategie naar concrete doelen en definiëren samen met onze

Nadere informatie

Er is een focus-verschuiving

Er is een focus-verschuiving DIT IS EEN BIJLAGE BIJ DAGBLAD DE TELEGRAAF. DE INHOUD VAN DEZE BIJLAGE VALT NIET ONDER DE HOOFDREDACTIONELE VERANTWOORDELIJKHEID. Nr.1/juni 2010 Toegankelij k, betaalbaar en een snelle implementatie BUSINESS

Nadere informatie

WERK INVENTIEF. Microsoft Dynamics NAV 2009 Eenvoudig. Inventief. Innovatief

WERK INVENTIEF. Microsoft Dynamics NAV 2009 Eenvoudig. Inventief. Innovatief WERK INVENTIEF Microsoft Dynamics NAV 2009 Eenvoudig. Inventief. Innovatief EENVOUD De bedrijfsoplossing met meer dan een miljoen gebruikers wereldwijd Snel te implementeren, eenvoudig te configureren

Nadere informatie

Een onafhankelijke special van Reflex Uitgeverij Cloud Computing

Een onafhankelijke special van Reflex Uitgeverij Cloud Computing Een onafhankelijke special van Reflex Uitgeverij Cloud Computing Een ontmoeting met de cloud Pagina 4 Trends in IT Pagina 6 Informatie achter slot en grendel Pagina 12 Glasvezel: hogesnelheidslijn voor

Nadere informatie

SOLUTIONS Kansen van B2B e-commerce voor uw organisatie

SOLUTIONS Kansen van B2B e-commerce voor uw organisatie SPOTLIGHT Distributeur audiovisuele apparatuur FACE kiest voor ifacto Distri+ KEYNOTE Waar ligt de echte toegevoegde waarde van going digital? SOLUTIONS Kansen van B2B e-commerce voor uw organisatie INHOUD

Nadere informatie

MetaScope CRM-software met rendement

MetaScope CRM-software met rendement MetaScope CRM-software met rendement voor een efficiënte, servicegerichte organisatie houdt de organisatie op koers geeft grip op complexe organisaties en processen gebruiksvriendelijk snel operationeel

Nadere informatie

HEALTHCARE. Prodware creëert, integreert 1 en beheert IT oplossingen

HEALTHCARE. Prodware creëert, integreert 1 en beheert IT oplossingen HEALTHCARE Prodware creëert, integreert 1 en beheert IT oplossingen Prodware creëert, integreert en beheert IT-oplossingen. Prodware creëert, integreert en beheert IT-oplossingen gebaseerd op het Microsoft

Nadere informatie

Recordsmanagement Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning

Recordsmanagement Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning School voor informatie Recordsmanagement Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning Over GO opleidingen GO opleidingen School voor informatie

Nadere informatie

The Power of Talent Sourcing. Facebook LinkedIn Blogger Twitter

The Power of Talent Sourcing. Facebook LinkedIn Blogger Twitter The Power of Talent Sourcing Facebook LinkedIn Blogger Twitter Colofon Februari 2014 Auteurs Intelligence Group Véronique Oonk Geert-Jan Waasdorp FellowsGroup Kay van Emstede Marko Hol Sterksen Paul Storimans

Nadere informatie

INTELLIGENTE MARKETING

INTELLIGENTE MARKETING INTELLIGENTE MARKETING Voor slimme marketeers In 8 stappen naar succesvolle Marketing Automation Voor veel marketeers wordt het steeds complexer om effectief te communiceren met (potentiële) klanten via

Nadere informatie