Boekentips - B-boeken (9 t/m 12 jaar)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Boekentips - B-boeken (9 t/m 12 jaar)"

Transcriptie

1 Boekentips - B-boeken (9 t/m 12 jaar) Hou je van Het leven van een loser van Jeff Kinney? Of van Geronimo Stilton? Dan vind je deze boeken vast en zeker ook leuk! De boeken staan in de kasten met B-boeken (vanaf 9 jaar). Zoek bij: Angleberger Dennis zit in groep 8 en wordt gepest. Op een dag vouwt hij een origami-pop van Yoda uit Star Wars. Het orakel Yoda geeft via Dennis oplossingen voor de levensvragen van klasgenoten. Het 2 e deel Darth Paper slaat terug is ook leuk als je eerste deel nog niet hebt gelezen. Achterin de boeken staat een handleiding voor het vouwen van de origami poppen. Zoek bij: Allison De serie Mijn superirritante broertje gaat over Daniël en zijn irritante en energieke broertje Iggy. Veel grappige, karikaturale zwart-witillustraties en stukjes verteld als stripverhaal. Zoek bij: Baccalario De serie Spokenbureau van over spokenjager Will Moogley die samen met zijn spoken allerlei mysterieuze zaken oplost. Van de schrijver van Ulysses Moore en Century. Zoek bij: Bat In de serie Prinsessen School van Prunella Bat maken Vicky en haar vriendinnen (De Fantastische Vier) van alles mee op Princess College. Van dezelfde schrijfster is ook de serie Milla & Sugar over de vriendschap tussen een heks en een fee. Zoek bij: Bertram Kai (ik-figuur) heeft al sinds zijn 4e de antiheld Coolman in zijn hoofd. Hij geeft Kai steeds verkeerde adviezen, waardoor zijn leven nogal chaotisch verloopt. Zoek bij: Brezina De serie Tiger Team van Thomas Brezina, spannende verhalen rondom een clubje van jonge detectives. Met speciale decoder bij elk boek, om zelf de codes te ontcijferen.

2 Zoek bij: Carrot en Tortuga Liefhebber van de boeken van Geronimo Stilton? Probeer dan eens de andere series van uitgeverij De Wakkere Muis zoals Joe Carrot en Oscar Tortuga. Tip: zoek in de catalogus op Wakkere Muis voor een overzicht! Zoek bij: Collins In Het dagboek van Nurdius Maximus komen we veel te weten over Egypte in de tijd van Caesar. De grappige, gekke gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op, waardoor de aandacht gevangen blijft. De komische zwart-wittekeningen sluiten perfect aan bij het verhaal. Zoek bij: Coolwijk In Nerd Alert! is Bas ervan overtuigd dat hij een genie is, ook al heeft zijn omgeving dat nog niet ontdekt Grappig boek met veel striptekeningen. Zoek bij: Cowell Stikkum en zijn beste vriend Vissepoot ontdekken in Hoe leer je draaks dat de Romeinen een vals plan hebben om de Vikingstammen tegen elkaar op te zetten. Zoek bij: Dhooge De serie Don Kameleon van Bavo Dhooge gaat over de spion Don Kameleon die met zijn vrienden op allerlei geheime missies wordt gestuurd. Zoek bij: Di Toft In Wolfling verandert Woody, de nieuwe hond van Nat, opeens in een jongen. Woody blijkt een weerwolf te zijn... Zoek bij: Garlano De serie Gooal! Van Luigi Garlando is voor voetbalfans, zowel jongens en meisjes (er zijn ook twee meisjes in het elftal van de Sjalotjes) een feest van herkenning. Bij de hoofdstuktitels zijn doelen getekend, de paginanummering in een voetbalshirt en de cartoonachtige illustraties.

3 Zoek bij: Gatti In Klincus Boomschors van Allesandro Gatti woont de reus Klincus Boomschors in het Loofrijk met de kleine mensen. Boek boordevol fantasiewezens. Zoek bij: Herrema Bolopiep wordt altijd gepest op school (wat wil je ook met zo n naam?!). Totdat Fatima in de klas komt. Door een vreemd, magisch boek komen ze in andere tijden terecht. Zoek bij: Griffiths Andy en Terry, schrijver en tekenaar (niet toevallig ook de voornamen van de makers), wonen samen in een Waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen. Ze maken samen boeken, maar hun uitgever vindt dat een nieuw boek te lang uitblijft. Zoek bij: Johnson Dit in dagboekvorm vertelde verhaal is door de korte fragmenten, ruime bladspiegel en grote dosis humor zeer toegankelijk en aantrekkelijk voor liefhebbers van 'Het leven van een loser'. Hoofdpersoon Louis in Mijn ouders zijn onhandelbaar! ontwikkelt zich tot een waar cabaretier, maar ontdekt ook dat niet alles met een grap is op te lossen. En ouders zijn niet alleen lastig, je hebt ze ook nodig, en zij jou. Dát is pas echt cool. Zoek bij: Kat Kid Kat over geheim agent en spinnende spion Kid Kat en zijn partner Big Benson. De inhoud en gekleurde letters doen erg denken aan Geronimo Stilton. Zoek bij: Kedros De serie Kinderen van de Olympus van Elena Kedros, over drie zusjes die ontdekken dat ze godinnen zijn. Vooral leuk voor meiden! Zoek bij: Kowitt Dennis Koning heeft het niet gemakkelijk in de brugklas. Tot overmaat van ramp komt hij op De Loserlijst in de meisjes-wc terecht. Het blijkt nog niet zo eenvoudig om daar weer af te komen.

4 Zoek bij: Mould In de serie Vreselijk vreemde verhalen van Chris Mould lees je spannende verhalen over spoken, piraten en andere mysterieuze zaken. Zoek bij: Northfield De Julius Zebra-serie is grappig, spannend en informatief, met zwart-wit illustraties en allerlei weetjes over het Romeinse Rijk. Doet sterk denken aan de boeken over Nurdius Maximus. Eerste deel van een serie. Een leuk, grappig boek vanaf ca. 9 jaar. Zoek bij: Pantermüller Lotte Wirwar (10 jaar ) wil een huisdier en verzint van alles om dat voor elkaar te krijgen. Dagboek met veel stripachtige tekeningen. Zoek bij: Pastis Flip Fiasco heeft een eigen detectivebureau opgericht. Samen met zijn partner Fiks de ijsbeer probeert hij belangrijke zaken op te lossen. Met veel stripachtige illustraties. Flip Fiasco is een winnaar! zegt Jeff Kinney, schrijver van Het leven van een loser. Zoek bij: Pat De serie Bat Pat gaat over een vleermuis die griezelverhalen schrijft maar zelf een bangerik is Zoek bij: Patt In de serie Rotschool gaat Rafe voor het eerst naar de brugklas. Om de schoolperiode leuker te maken, besluit hij alle schoolregels te gaan overtreden. Zoek bij: Pichon In De waanzinnige wereld van Tom Groot heeft Tom met zijn vriend de band Dogzombies opgericht. Helaas moeten ze tussen het oefenen door ook nog naar school.

5 Zoek bij: Peirce De leraren van Niek de Groot zijn vaak boos op hem vanwege zijn slordigheid, brutaliteit, ongedurigheid en onbeholpenheid. Niek lijkt te lijden aan een zeer ernstige vorm van ADHD. Hij ziet school als noodzakelijk kwaad. Zoek bij: Rodkey De Tepper tweeling Reese en Claudia (12 jaar) verklaart elkaar de oorlog, zowel op school als in een online videogame. Hun ruzie loopt volkomen uit de hand. Met veel foto s en grappige tekeningen. Zoek bij: Roep Luna heeft veel zin in het klassenfeest. Het thema is sprookjes en ze wil zich verkleden als heks. Alleen kiezen alle meisjes voor prinses`. Luna vraagt zich af wil het leuk hebben of moet ik proberen mooi te zijn? Hierdoor raakt ze in de war en loopt het uit de hand. Met veel plaatjes, grapjes en grappige tekeningen. Zoek bij: Russell In Dagboek van een muts van Rachel Russell beschrijft Nikki haar belevenissen op haar nieuwe school. Hoe word je bijvoorbeeld populair zonder coole smartphone of hippe outfit? DUH. Niet dus! Zoek bij: Shulman Polly (bijna 12) schrijft in Mijn supergeheime dagboek over alles wat ze meemaakt. Bijvoorbeeld als ze gevraagd wordt om samen met haar moeder mee te doen aan een tv-show. Zoek bij: Slegers De populaire serie I Love Liv gaat over de 13-jarige Liv, zij vertelt in haar dagboek honderduit over haar belevenissen thuis en op school. Zoek bij: Spady De 12-jarige Sofie Sanders probeert zich in Dagboek van een modemeisje staande te houden op de middelbare school, waar haar creatieve talenten niet altijd op hun juiste waarde geschat worden. Christelijke versie van een populair genre onder meiden.

6 Zoek bij: Straaten In Het geniale dagboek van een superpuber gaat Kees naar de brugklas. Eindelijk kan hij de basisschool achter zich laten. Maar is de middelbare school wel zo veel leuker? Met leuke foto-illustraties. Zoek bij: Sukkel Simon Sukkel vindt zichzelf een heel coole jongen, totdat hij gepest wordt. Zoek bij: Swaab In Baas op school is Max Corrigan middelbare schoolexpert en levenscoach. Hij heeft een speciaal overlevingsplan bedacht voor nieuwe leerlingen om in vijf dagen de school te veroveren. Zoek bij: Wallace Hero (10) uit Hero en de Wereldstoppers woont in het supersaaie stadje Dufling. Op een dag gebeurt er iets bijzonders: het leven staat ineens volledig stil, behalve voor Hero. Hero gaat op onderzoek uit en ontdekt een groep gevaarlijke monsters, de Wereldstoppers. Zoek bij: Walliams Tante Troela is de angstaanjagend lelijke tante van de 12-jarige Stella. Het verhaal speelt zich af in het Engeland van de twintiger jaren. Het verhaal bevat tientallen grappige tekeningen en bevat letterlijk zwarte humor. De schrijver David Walliams is terecht benoemd tot koning van de Britse boekenhumor. Zoek bij: Weerwolf, Zeemonsters, Knallen (1 e woord titel) De serie Monsterlijk Beestachtige Zaken over de jongen Ulf, die een weerwolf is én detective.

Boekentips - B-boeken (9 t/m 12 jaar)

Boekentips - B-boeken (9 t/m 12 jaar) Boekentips - B-boeken (9 t/m 12 jaar) Hou je van Het leven van een loser van Jeff Kinney? Of van Geronimo Stilton? Dan vind je deze boeken vast en zeker ook leuk! De boeken staan in de kasten met B-boeken

Nadere informatie

Titel: Het leven van een loser. Een hondenleven

Titel: Het leven van een loser. Een hondenleven LESBRIEF Titel: Het leven van een loser. Een hondenleven Auteur: Jeff Kinney Uitgever, jaar: De Fontein, 2012 Geschikt voor: 1 vmbo-b Plusopdrachten ook geschikt voor: 3 vmbo-k Door: Rob van Veen Citaat

Nadere informatie

CPNB Top 100 meest uitgeleende boeken 2018

CPNB Top 100 meest uitgeleende boeken 2018 CPNB Top 00 meest uitgeleende boeken 0 Januari 0 CPNB Top 00 meest uitgeleende boeken 0 De Stichting CPNB presenteert in samenwerking met Stichting Leenrecht en de KB de 00 meest uitgeleende boeken in

Nadere informatie

Fictie - Boeken zoeken vmbo-kg12. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Fictie - Boeken zoeken vmbo-kg12. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Auteur VO-content Laatst gewijzigd 22 August 2016 Licentie CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie Webadres http://maken.wikiwijs.nl/61660 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken van

Nadere informatie

Agenda juli 2016 Laatste bijeenkomst leerlingenraad; afscheid van vertrekkende leden Jaarlijks teamuitje team de Windwijzer

Agenda juli 2016 Laatste bijeenkomst leerlingenraad; afscheid van vertrekkende leden Jaarlijks teamuitje team de Windwijzer Windwijzerjournaal juli 2016 Agenda juli 2016 Vrijdag 8 juli Laatste bijeenkomst leerlingenraad; afscheid van vertrekkende leden Vrijdag 8 juli Jaarlijks teamuitje team de Windwijzer Donderdag 14 juli

Nadere informatie

Fictie - Boeken zoeken vmbo-kgt12

Fictie - Boeken zoeken vmbo-kgt12 Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres VO-content 11 december 2017 CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/61660 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs van

Nadere informatie

Fictiedossier MAVO-1 NAAM: KLAS:

Fictiedossier MAVO-1 NAAM: KLAS: Fictiedossier MAVO-1 NAAM: KLAS: Inleiding Fictie is een breed onderdeel van de Nederlandse taal: het gaat om alle geschreven, gesproken en uitgebeelde verzinsels. Denk bijvoorbeeld aan verhalen, gedichten,

Nadere informatie

CPNB Top 100 uitgeleende boeken 2017

CPNB Top 100 uitgeleende boeken 2017 CPNB Top 0 uitgeleende boeken 0 Januari 0 CPNB Top 0 uitgeleende boeken 0 De Stichting CPNB presenteert in samenwerking met Stichting Leenrecht de 0 meest uitgeleende boeken in de openbare bibliotheken

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Liever ziek dan verliefd

Boekverslag Nederlands Liever ziek dan verliefd Boekverslag Nederlands Liever ziek dan verliefd door Stasia Cramer Boekverslag door een scholier 1685 woorden 28 december 2015 0 keer beoordeeld Auteur Genre Stasia Cramer Jeugdboek Eerste uitgave 1997

Nadere informatie

FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - 6 T/M 12 JAAR

FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - 6 T/M 12 JAAR FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - 6 T/M 12 JAAR Kinderboeken schrijven is een prachtig vak. Verhalen bedenken en die in stilte uitwerken staat in schril contrast met het ontmoeten van lezers en

Nadere informatie

Boekverslag Engels Princess diaries door Meg Cabot

Boekverslag Engels Princess diaries door Meg Cabot Boekverslag Engels Princess diaries door Meg Cabot Boekverslag door een scholier 1374 woorden 22 mei 2004 7,2 85 keer beoordeeld Auteur Genre Meg Cabot Jeugdboek Eerste uitgave 2001 Vak Engels Uitgeverij:HarperCollins,

Nadere informatie

CPNB Top 100 uitgeleende boeken 2016

CPNB Top 100 uitgeleende boeken 2016 CPNB Top 00 uitgeleende boeken 0 Januari 0 CPNB Top 00 uitgeleende boeken 0 De Stichting CPNB presenteert in samenwerking met Stichting Leenrecht de 00 meest uitgeleende boeken in de openbare bibliotheken

Nadere informatie

Boekverslag Engels The bigger book of Lydia door Margaret Willey

Boekverslag Engels The bigger book of Lydia door Margaret Willey Boekverslag Engels The bigger book of Lydia door Margaret Willey Boekverslag door een scholier 1428 woorden 4 december 2003 8,4 8 keer beoordeeld Auteur Margaret Willey Eerste uitgave 1983 Vak Engels A)

Nadere informatie

CPNB Top 100 uitgeleende boeken 2015

CPNB Top 100 uitgeleende boeken 2015 CPNB Top 00 uitgeleende boeken 0 Januari 0 CPNB Top 00 uitgeleende boeken 0 De Stichting CPNB presenteert in samenwerking met Stichting Leenrecht de 00 meest uitgeleende boeken in de openbare bibliotheken

Nadere informatie

CPNB Top 100 uitgeleende boeken 2015

CPNB Top 100 uitgeleende boeken 2015 CPNB Top 0 uitgeleende boeken 0 Januari 0 CPNB Top 0 uitgeleende boeken 0 De Stichting CPNB presenteert in samenwerking met Stichting Leenrecht de 0 meest uitgeleende boeken in de openbare bibliotheken

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Een stelletje mooie vrienden door Jacques Vriens

Boekverslag Nederlands Een stelletje mooie vrienden door Jacques Vriens Boekverslag Nederlands Een stelletje mooie vrienden door Jacques Vriens Boekverslag door C. 1236 woorden 29 augustus 2016 3,1 2 keer beoordeeld Auteur Genre Jacques Vriens Jeugdboek, Kinderboek Eerste

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag door een scholier 1665 woorden 24 april 2006 6,4 82 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Kroonenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2010 Bij deze 23 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het vijfde achtereenvolgende jaar een juryrapport.

Nadere informatie

De Nederlandse Kinderjury 2016 Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar

De Nederlandse Kinderjury 2016 Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar De Nederlandse Kinderjury 2016 Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2016 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat

Nadere informatie

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar zijn de volgende boeken genomineerd:

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar zijn de volgende boeken genomineerd: Juryrapport 1 De Nederlandse Kinderjury 2018 Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2018 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen

Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen Boekverslag door een scholier 1937 woorden 28 februari 2011 5,6 6 keer beoordeeld Auteur Genre Connie Palmen Psychologische roman, Filosofische

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag door een scholier 1455 woorden 10 december 2006 5,9 13 keer beoordeeld Auteur Genre Haye van der Heyden Jeugdboek Eerste uitgave 1997

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Rosa rotmeid door Wilma Geldof

Boekverslag Nederlands Rosa rotmeid door Wilma Geldof Boekverslag Nederlands Rosa rotmeid door Wilma Geldof Boekverslag door een scholier 1282 woorden 10 mei 2006 9 7 keer beoordeeld Auteur Genre Wilma Geldof Jeugdboek Eerste uitgave 2003 Vak Nederlands a.

Nadere informatie

Lees alle Flip Fiasco-verhalen! Flip Fiasco Oeps Flip Fiasco Wat nu weer? Flip Fiasco Nog een keer

Lees alle Flip Fiasco-verhalen! Flip Fiasco Oeps Flip Fiasco Wat nu weer? Flip Fiasco Nog een keer Lees alle Flip Fiasco-verhalen! Flip Fiasco Oeps Flip Fiasco Wat nu weer? Flip Fiasco Nog een keer STEPHAN PASTIS Een proloog die mij laat kiezen tussen een hond en een pijnlijk gezicht, en die in het

Nadere informatie

november 2014 Belangrijke data: (Voor de nieuwste foto s, agenda en het laatste nieuws: Kijk regelmatig o p www.sterrensteen.nl )

november 2014 Belangrijke data: (Voor de nieuwste foto s, agenda en het laatste nieuws: Kijk regelmatig o p www.sterrensteen.nl ) november 2014 Belangrijke data: 5 december 2014 Sinterklaasfeest, continurooster voor groep 5 t/m 8 (zie Sint brieven) 12 december 2014 De groepen 1 t/m 4 zijn vrij 17 december 2014 Kerstdiner 20 december

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Spinder door Simon van der Geest

Boekverslag Nederlands Spinder door Simon van der Geest Boekverslag Nederlands Spinder door Simon van der Geest Boekverslag door een scholier 1310 woorden 8 maart 2017 6,6 41 keer beoordeeld Auteur Genre Simon van der Geest Jeugdboek Eerste uitgave 2013 Vak

Nadere informatie

Gemene f iguren in kinderboeken

Gemene f iguren in kinderboeken HANDLEIDING Gemene f iguren in kinderboeken Een les vol tips en creatieve lessuggesties over griezelen en monsters. In deze handleiding staan alle werkbladen die je nodig hebt voor de lessen. Je kunt de

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Raak me dan, als je kan

Boekverslag Nederlands Raak me dan, als je kan Boekverslag Nederlands Raak me dan, als je kan door Siska Goeminne Boekverslag door S. 1232 woorden 19 februari 2016 7,4 10 keer beoordeeld Auteur Siska Goeminne Eerste uitgave 2012 Vak Methode Nederlands

Nadere informatie

Het thema is liefde, echtscheiding. Fliss heeft een vriendje waarmee het later wel uitgaat en haar ouders hebben steeds ruzie en gaan scheiden.

Het thema is liefde, echtscheiding. Fliss heeft een vriendje waarmee het later wel uitgaat en haar ouders hebben steeds ruzie en gaan scheiden. Boekverslag door een scholier 1850 woorden 12 maart 2004 7,4 51 keer beoordeeld Auteur Genre Kate Cann Jeugdboek Eerste uitgave 2001 Vak Engels **Kate Cann is geboren in 1954. Ze woont in Twickenham (Engeland)

Nadere informatie

7,1. Boekverslag door L woorden 24 november keer beoordeeld. Susanne Witpenning. Eerste uitgave 2005 Nederlands

7,1. Boekverslag door L woorden 24 november keer beoordeeld. Susanne Witpenning. Eerste uitgave 2005 Nederlands Boekverslag door L. 1787 woorden 24 november 2016 7,1 5 keer beoordeeld Auteur Genre Susanne Witpenning Jeugdboek Eerste uitgave 2005 Vak Methode Nederlands Op niveau Schrijver: Susanne Witpening Jaar

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag door een scholier 2122 woorden 3 augustus 2010 3,2 6 keer beoordeeld Auteur Genre Haye van der Heyden Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak

Nadere informatie

Boekverslag Engels In the deep end door Kate Cann

Boekverslag Engels In the deep end door Kate Cann Boekverslag Engels In the deep end door Kate Cann Boekverslag door een scholier 2548 woorden 23 april 2004 6,6 31 keer beoordeeld Auteur Genre Kate Cann Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak Engels Mijn eerste

Nadere informatie

7,5. Boekverslag door Roos 1772 woorden 21 mei keer beoordeeld. Eerste uitgave 1987 Nederlands. Boekverslag.

7,5. Boekverslag door Roos 1772 woorden 21 mei keer beoordeeld. Eerste uitgave 1987 Nederlands. Boekverslag. Boekverslag door Roos 1772 woorden 21 mei 2018 7,5 1 keer beoordeeld Auteur Jakob Arjouni Eerste uitgave 1987 Vak Nederlands Methode Op niveau Boekverslag Happy love life https://www.scholieren.com/verslag/118189

Nadere informatie

Schrijf een feestverhaal!

Schrijf een feestverhaal! Schrijf een feestverhaal. Een workshop voor groep 3 en 4 Rian Visser Kinderboekenschrijver en jurylid Foto: Maarten van de Voort Foto: Marijn Olislagers Erik van Os & Elle van Lieshout Kinderboekenschrijvers

Nadere informatie

6,5. Boekverslag door een scholier 1870 woorden 16 augustus keer beoordeeld. C. Joh. Kieviet. Eerste uitgave 1891 Nederlands

6,5. Boekverslag door een scholier 1870 woorden 16 augustus keer beoordeeld. C. Joh. Kieviet. Eerste uitgave 1891 Nederlands Boekverslag door een scholier 1870 woorden 16 augustus 2005 6,5 168 keer beoordeeld Auteur Genre C. Joh. Kieviet Jeugdboek Eerste uitgave 1891 Vak Nederlands Analyse van kinder- en jeugdliteratuur. Uit

Nadere informatie

2.1 FaVoriete leestips

2.1 FaVoriete leestips Verhalend 2.1 FaVoriete leestips Van klasgenoten heb ik de volgende tips gekregen van boeken/tijdschriften die mij leuk lijken: 1.... 2.... 3.... Van de leraar heb ik de volgende tips gekregen van boeken/tijdschriften

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag door een scholier 1871 woorden 12 maart 2006 6,1 70 keer beoordeeld Auteur Genre Bobje Goudsmit Oorlogsroman, Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Programma Kinderboekenweek 2017

Programma Kinderboekenweek 2017 Programma Kinderboekenweek 2017 Elke dag: Een huis vol monsters Het werkatelier van de Bibliotheek Wijchen is omgetoverd tot een huis met monsters. Deze monsters komen uit het boek Dit is een boek vol

Nadere informatie

- Wat heeft de illustratie op de voorkant van het boek met de inhoud van het boek te maken?

- Wat heeft de illustratie op de voorkant van het boek met de inhoud van het boek te maken? Boekverslag door een scholier 1505 woorden 3 februari 2005 6.3 117 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak Nederlands Titel: 100% Timboektoe Schrijver: Carry Slee 1. Waarom

Nadere informatie

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt:

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt: Het maken van een leesverslag in klas 3 en 4 VMBO Basis Voor het examenonderdeel fictie moet je een aantal boeken lezen. Gebruik bij het maken van het leesverslag het schema hieronder. Werk het schema

Nadere informatie

De Nederlandse Kinderjury 2017 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2017

De Nederlandse Kinderjury 2017 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2017 De Nederlandse Kinderjury 2017 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2017 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat

Nadere informatie

DEEL EEN RACHEL RENÉE RUSSELL. met Nikki Russell en Erin Russell

DEEL EEN RACHEL RENÉE RUSSELL. met Nikki Russell en Erin Russell DEEL EEN RACHEL RENÉE RUSSELL met Nikki Russell en Erin Russell Voor de oorspronkelijke Max Kruimel, mijn neefje Preston: een superheld met een betoverende glimlach, altijd klaar voor de strijd met zijn

Nadere informatie

Boekverslag Engels Diving in door Kate Cann

Boekverslag Engels Diving in door Kate Cann Boekverslag Engels Diving in door Kate Cann Boekverslag door een scholier 1791 woorden 19 februari 2004 7,9 41 keer beoordeeld Auteur Genre Kate Cann Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Engels Schrijver:

Nadere informatie

Pecha Kucha: Wonder, R.J. Palacio. 1) Omslag

Pecha Kucha: Wonder, R.J. Palacio. 1) Omslag Pecha Kucha: Wonder, R.J. Palacio 1) Omslag Dit is de omslag van het boek. Je ziet een jongen met één oog. Ook zijn linkeroor is groter dan zijn rechteroor. Bij zijn wenkbrauw staat de tekst van de titel

Nadere informatie

Gemaakt door Jette Somsen Klas 3G2 Datum Knalhard

Gemaakt door Jette Somsen Klas 3G2 Datum Knalhard Gemaakt door Jette Somsen Klas 3G2 Datum 24-11-2017 Knalhard Algemene informatie Het boek dat ik heb gelezen voor dit verslag is het boek Knalhard. Het boek is geschreven door Caja Cazemier. De uitgever

Nadere informatie

Download bij kaart #1 PablO PiCaSSO. Boekie de boekenverslinder BOEKIE IS EEN PRODUCT VAN ONDERWIJS MAAK JE SAMEN

Download bij kaart #1 PablO PiCaSSO. Boekie de boekenverslinder BOEKIE IS EEN PRODUCT VAN ONDERWIJS MAAK JE SAMEN 1 Download bij kaart #1 PablO PiCaSSO 2 Download bij kaart #2 Brief SChrijven 3 Download bij kaart #3 Mindmap 4 Download bij kaart #4 Stripverhaal 1 2 3 4 5 6 7 7 Download bij kaart #7 ReClamepOSter 8

Nadere informatie

Fictielezen groep 7 en 8

Fictielezen groep 7 en 8 Fictielezen groep 7 en 8 Waar werkt u aan in groep 7 en 8? In groep 7 en 8 is de technische leesvaardigheid van zo n niveau dat de leerlingen verhalen en gedichten vlot kunnen lezen. U houdt rekening het

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag door een scholier 1878 woorden 12 december 2006 8 10 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Kroonenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2004

Nadere informatie

LOGBOEK VAN BRAM BOTERMANS. door Jeff Kinney. De Fontein Jeugd

LOGBOEK VAN BRAM BOTERMANS. door Jeff Kinney. De Fontein Jeugd LOGBOEK VAN BRAM BOTERMANS door Jeff Kinney De Fontein Jeugd VOOR MAM, pap, RE, SCOTT EN PATRICK SEPTEMBER Dinsdag Om te beginnen: dit is een LOGBOEK, geen dagboek. Ik weet dat het er wel op lijkt, maar

Nadere informatie

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet.

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Toets 2 Naam Wat ga je doen? Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Moeilijke woorden verschijnen een besluit nemen = van boeken: voor het eerst

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen

Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen Boekverslag door een scholier 1900 woorden 21 mei 2000 5,4 30 keer beoordeeld Auteur Genre Connie Palmen Psychologische roman, Filosofische roman

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De voorspelling door Evert Hartman

Boekverslag Nederlands De voorspelling door Evert Hartman Boekverslag Nederlands De voorspelling door Evert Hartman 7,2 Boekverslag door een scholier 1675 woorden 100 keer beoordeeld 17 september 2003 Auteur Evert Hartman Genre Thriller & Detective, Jeugdboek

Nadere informatie

Boekenkringen. Jaargang 12, nummer mei 2019

Boekenkringen. Jaargang 12, nummer mei 2019 KLASNIEUWS UIT KLAS 4! Boekenkringen Jaargang 12, nummer 32 29 mei 2019 Martje las een boek met een toch wel heel gekke titel: dagboek van een muts. Het is een boekenreeks, die al uit 14 boeken bestaat.

Nadere informatie

Boekverslag door L woorden 13 november keer beoordeeld. Eerste uitgave 2006 Nederlands

Boekverslag door L woorden 13 november keer beoordeeld. Eerste uitgave 2006 Nederlands Boekverslag door L. 1497 woorden 13 november 2008 6 48 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2006 Vak Nederlands Samenvatting: In het verhaal moet je zelf keuzes maken voor Eva.

Nadere informatie

Boekverslag. Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten)

Boekverslag. Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten) Onderbouw Boekverslag Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten). Titelpagina. (2 punten) o Naam o Klas o Datum o Titel van het boek o Schrijver o Jaar van uitgave o Uitgever

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Meisje van Mars door Anna Woltz

Boekverslag Nederlands Meisje van Mars door Anna Woltz Boekverslag Nederlands Meisje van Mars door Anna Woltz Boekverslag door Teiner 1617 woorden 5 maart 2013 5,5 21 keer beoordeeld Auteur Anna Woltz Eerste uitgave 2011 Vak Nederlands Zakelijke gegevens Naam

Nadere informatie

De Zegge s. Nieuwsbrief 17 Jaargang 10 18-12-2015

De Zegge s. Nieuwsbrief 17 Jaargang 10 18-12-2015 De Zegge s Nieuwsbrief 17 Jaargang 10 18-12-2015 Agenda Maandag 21 december t/m Kerstvakantie vrijdag 1 januari Maandag 4 januari 2016 Eerste schooldag na de vakantie Maandag 11 januari Inloopspreekuur

Nadere informatie

FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - 6 T/M 12 JAAR

FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - 6 T/M 12 JAAR FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - 6 T/M 12 JAAR Kinderboeken schrijven is een prachtig vak. Verhalen bedenken en die in stilte uitwerken staat in schril contrast met het ontmoeten van lezers en

Nadere informatie

Lessuggesties Tijgerlezen

Lessuggesties Tijgerlezen Lessuggesties Tijgerlezen Onderzoek wijst uit dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze zelf naar een boek grijpen. Tijgerlezenboeken leggen daarom nadruk op humor en spanning. Ze bieden variatie

Nadere informatie

Druk de A, B en C vragen op hetzelfde kleur papier af (v.b. op geel papier) Druk de P-vragen op een afwijkende kleur papier af en de D vragen ook.

Druk de A, B en C vragen op hetzelfde kleur papier af (v.b. op geel papier) Druk de P-vragen op een afwijkende kleur papier af en de D vragen ook. Praten over boeken Kaartjes van iden hambers Handleiding bij onderstaande kaartjes: llereerst treft u een aantal pagina s aan met kaartjes met vragen. Deze zijn per categorie ingedeeld. -vragen: Eerste

Nadere informatie

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar zijn de volgende boeken genomineerd:

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar zijn de volgende boeken genomineerd: De Nederlandse Kinderjury 2017 Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2017 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat

Nadere informatie

Boeken over Bram: Het leven van een Loser (deel 1) Vette pech! (deel 2) Bekijk het maar! (deel 3) Een hondenleven (deel 4) Niet te doen!

Boeken over Bram: Het leven van een Loser (deel 1) Vette pech! (deel 2) Bekijk het maar! (deel 3) Een hondenleven (deel 4) Niet te doen! Boeken over Bram: Het leven van een Loser (deel 1) Vette pech! (deel 2) Bekijk het maar! (deel 3) Een hondenleven (deel 4) Niet te doen! (deel 5) Geen paniek! (deel 6) Zwaar de klos! (deel 7) Gedumpt (deel

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Boekverslag Engels Angus, thongs and full-frontal snogging door Louise Rennison

Boekverslag Engels Angus, thongs and full-frontal snogging door Louise Rennison Boekverslag Engels Angus, thongs and full-frontal snogging door Louise Rennison Boekverslag door een scholier 1518 woorden 14 april 2007 7,3 15 keer beoordeeld Auteur Genre Louise Rennison Jeugdboek Eerste

Nadere informatie

In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal.

In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal. Thema 1 De groep? Dat zijn wij! overzicht van de lessen De groep? Dat zijn wij! In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal. Les 1 Daar ben ik weer! In deze eerste les na de zomervakantie

Nadere informatie

Boekentip 31. november 2009

Boekentip 31. november 2009 R I D D E R K E R K Boekentip 31 november 2009 : - Het heerlijkste Sinterklaas voorleesboek - diverse auteurs - Het grote voorleesboek van Sinterklaas - T. v.d. Stelt & Selma Noort - Buurvrouw Mopperkont

Nadere informatie

6,3. Boekverslag door J woorden 7 april keer beoordeeld. Mel Wallis de Vries. Eerste uitgave 2012 Nederlands

6,3. Boekverslag door J woorden 7 april keer beoordeeld. Mel Wallis de Vries. Eerste uitgave 2012 Nederlands Boekverslag door J. 1092 woorden 7 april 2016 6,3 83 keer beoordeeld Auteur Mel Wallis de Vries Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2012 Vak Nederlands Boekverslag Klem Jelle Rücker Algemene informatie Titel:

Nadere informatie

Ted van Lieshout Floor van de Ven, H3G, Uitgeveri Plaats Jaar uitgave en druk Aantal bladzijdes Genre Inhoudsopgave Samenvatting

Ted van Lieshout Floor van de Ven, H3G, Uitgeveri Plaats Jaar uitgave en druk Aantal bladzijdes Genre Inhoudsopgave Samenvatting Boekverslag door F. 1662 woorden 8 juni 2016 7 7 keer beoordeeld Auteur Ted van Lieshout Genre Psychologische roman, Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Nederlands Gebr. Ted van Lieshout Floor van de Ven,

Nadere informatie

7,3. Boekverslag door Marieke 2177 woorden 9 januari keer beoordeeld

7,3. Boekverslag door Marieke 2177 woorden 9 januari keer beoordeeld Boekverslag door Marieke 2177 woorden 9 januari 2018 7,3 17 keer beoordeeld Auteur Jeff Kinney Genre Komedie, Jeugdboek, Stripverhaal, Young Adult, Kinderboek Eerste uitgave 2013 Vak Nederlands Het leven

Nadere informatie

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag door een scholier 2078 woorden 25 april 2003 6,1 17 keer beoordeeld Auteur Maggie Rob Eerste uitgave 1998 Vak Engels 1. Zakelijke gegevens a. Auteur:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De Cock en het duel in de nacht door A.C. Baantjer

Boekverslag Nederlands De Cock en het duel in de nacht door A.C. Baantjer Boekverslag Nederlands De Cock en het duel in de nacht door A.C. Baantjer Boekverslag door een scholier 1798 woorden 23 februari 2000 7,6 102 keer beoordeeld Auteur Genre A.C. Baantjer Thriller & Detective

Nadere informatie

Boekverslag Engels The baby door Ian McEwan

Boekverslag Engels The baby door Ian McEwan Boekverslag Engels The baby door Ian McEwan Boekverslag door een scholier 1610 woorden 12 maart 2002 3,9 38 keer beoordeeld Auteur Ian McEwan Eerste uitgave 1976 Vak Engels 1. Zakelijke gegevens Auteur:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het Achterhuis door Anne Frank

Boekverslag Nederlands Het Achterhuis door Anne Frank Boekverslag Nederlands Het Achterhuis door Anne Frank Boekverslag door een scholier 1852 woorden 24 maart 2009 6,7 18 keer beoordeeld Auteur Genre Anne Frank Geschiedenis, Dagboek, Eerste uitgave 1947

Nadere informatie

Oriëntatie 1. Hieronder zie je de voorkant van de originele uitgave (1) en die van de lijsteruitgave (2) (afbeelding zie bijlage).

Oriëntatie 1. Hieronder zie je de voorkant van de originele uitgave (1) en die van de lijsteruitgave (2) (afbeelding zie bijlage). Boekverslag door M. 1448 woorden 20 november 2014 5,9 54 keer beoordeeld Auteur Lydia Rood Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2011 Vak Nederlands Party! Lydia Rood Verwerkingsopdrachten Oriëntatie 1. Hieronder

Nadere informatie

4,3. Boekverslag door een scholier 1847 woorden 6 december keer beoordeeld. Eerste uitgave 1975

4,3. Boekverslag door een scholier 1847 woorden 6 december keer beoordeeld. Eerste uitgave 1975 Boekverslag door een scholier 1847 woorden 6 december 2001 4,3 21 keer beoordeeld Auteur Marilyn Sachs Eerste uitgave 1975 Vak Engels 1 Zakelijke gegevens a De auteur van dit verhaal is Marilyn Sachs b

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Speurtocht naar het verleden door Ellen Tijsinger

Boekverslag Nederlands Speurtocht naar het verleden door Ellen Tijsinger Boekverslag Nederlands Speurtocht naar het verleden door Ellen Tijsinger Boekverslag door een scholier 1892 woorden 8 juni 2006 5,7 30 keer beoordeeld Auteur Genre Ellen Tijsinger Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Hedonia door Kees van Kooten

Boekverslag Nederlands Hedonia door Kees van Kooten Boekverslag Nederlands Hedonia door Kees van Kooten Boekverslag door een scholier 2047 woorden 12 oktober 2004 7,8 25 keer beoordeeld Auteur Genre Kees van Kooten Komedie Eerste uitgave 1984 Vak Nederlands

Nadere informatie

Schrijver Trent Stewart

Schrijver Trent Stewart Schrijver Trent Stewart Door : Thomas Pereira School : het Baken Klas : 7A Datum : 2010-02-15 Pagina: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Biografie... 4 3. Boeken die geschreven staan....

Nadere informatie

4,8. Boekverslag door een scholier 1748 woorden. 6 keer beoordeeld 11 november Jeugdboek, Coming of age Eerste uitgave Nederlands

4,8. Boekverslag door een scholier 1748 woorden. 6 keer beoordeeld 11 november Jeugdboek, Coming of age Eerste uitgave Nederlands 4,8 Boekverslag door een scholier 1748 woorden 6 keer beoordeeld 11 november 2011 Auteur Theo Thijssen Genre Jeugdboek, Coming of age Eerste uitgave 1923 Vak Nederlands Algemene gegevens: 1) De titel van

Nadere informatie

STERRENSTOF NIEUWSBRIEF RKBS DRIE KONINGEN JAARGANG 23 NR. 5 FEBRUARI 2016

STERRENSTOF NIEUWSBRIEF RKBS DRIE KONINGEN JAARGANG 23 NR. 5 FEBRUARI 2016 STERRENSTOF NIEUWSBRIEF RKBS DRIE KONINGEN JAARGANG 23 NR. 5 FEBRUARI 2016 Beste lezers, logo gemaakt met strijkkralen, door Iris (6b) en zusje Dagmar Met de herinnering aan het knotsgekke carnaval op

Nadere informatie

In één klap. Auteur: Johanna van Caspel

In één klap. Auteur: Johanna van Caspel In één klap Auteur: Johanna van Caspel Voorwoord Beste lezer, In deze tijd zijn veel mensen bezig met allerlei dingen die er niet toe doen, we maken ons druk om van alles en nog wat maar zien niet wat

Nadere informatie

Boekverslag & presentatie

Boekverslag & presentatie Boekverslag & presentatie groep 8 schooljaar 2015-2016 Inhoudsopgave: Blz. 1 Blz. 2 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 + 5 Blz. 6 Voorbeeld kaft Inhoudsopgave Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina

Nadere informatie

LESBRIEF. Informatie VOOR DOCENTEN LEERDOELEN. Let op! Wanneer u het lesmateriaal

LESBRIEF. Informatie VOOR DOCENTEN LEERDOELEN. Let op! Wanneer u het lesmateriaal LESBRIEF Informatie VOOR DOCENTEN De lesbrief is te gebruiken voor het VMBO en de onderbouw van HAVO/VWO. De lesbrief is bedoeld om leerlingen kennis te laten maken mét en in te gaan óp de verschillende

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Te snel door Caja Cazemier

Boekverslag Nederlands Te snel door Caja Cazemier Boekverslag Nederlands Te snel door Caja Cazemier Boekverslag door een scholier 1849 woorden 22 mei 2006 6,9 9 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak Nederlands A.

Nadere informatie

Dreadlocks & Lippenstift

Dreadlocks & Lippenstift Dreadlocks & Lippenstift Uitgever: Leopold Schrijver: Maren Stoffels Jaar van 1e druk: in 2005 / 143 pagina's Leesniveau: 12 t/m 15 jaar Door: Sophie Scharenborg klas: H3G3 De schrijver In 2006 behaalde

Nadere informatie

Literatuur - Boekverslag2 vmbo-b34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/76923

Literatuur - Boekverslag2 vmbo-b34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/76923 Auteur VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 30 augustus 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/76923 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken van Kennisnet.

Nadere informatie

FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - GROEP 1 T/M 8

FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - GROEP 1 T/M 8 FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - GROEP 1 T/M 8 Kinderboeken schrijven is een prachtig vak. Verhalen bedenken en die in stilte uitwerken staat in schril contrast met het ontmoeten van lezers en

Nadere informatie

Offline. Quinty Kemper Klas MVi2B boekverslag

Offline. Quinty Kemper Klas MVi2B boekverslag Offline Quinty Kemper Klas MVi2B boekverslag Titel: Offline Schrijver: Caja Cazemier Aantal bladzijden: 179 Uitgeverij: Ploegsma Jaar van (eerste) uitgave: 2009 Genre: Jeugdboek Onderwerpen: Pesten Prijzen:

Nadere informatie

6,9. Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december keer beoordeeld. Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843

6,9. Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december keer beoordeeld. Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843 Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december 2002 6,9 340 keer beoordeeld Auteur Genre Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843 Vak Engels Algemeen: Titel: A Christmas Carol

Nadere informatie

Workshop aanbod BOEI-Limburg

Workshop aanbod BOEI-Limburg Workshop aanbod BOEI-Limburg Vanuit maatschappelijke betrokkenheid biedt BOEI-Limburg jaarlijks gratis 5 workshops aan. Afhankelijke van de trends in de samenleving, de trends in de problematiek waar kinderen-

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag door een scholier 2639 woorden 13 januari 2010 7 27 keer beoordeeld Auteur Genre Maria Mosterd Biografie Eerste uitgave

Nadere informatie

FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - GROEP 1 T/M 8

FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - GROEP 1 T/M 8 FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - GROEP 1 T/M 8 Kinderboeken schrijven is een prachtig vak. Verhalen bedenken en die in stilte uitwerken staat in schril contrast met het ontmoeten van lezers en

Nadere informatie

het begin van dit boek

het begin van dit boek De autisme survivalgids 9 het begin van dit boek Ken je dat gevoel? Je bent een kind. Een jongen of een meisje. Om je heen zijn er heel veel andere kinderen. Allemaal zien ze er net een beetje anders uit.

Nadere informatie

Love, Simon Boekverslag 5. Gemaakt door: Jette Somsen Klas: 4G1 Datum:

Love, Simon Boekverslag 5. Gemaakt door: Jette Somsen Klas: 4G1 Datum: Love, Simon Boekverslag 5. Gemaakt door: Jette Somsen Klas: 4G1 Datum: 20-12-2018 1 Inhoudsopgaven Opdracht 1..3 Opdracht 2 4 Opdracht 3 4 Opdracht 4 4 Opdracht 5.5 Opdracht 6.5 Opdracht 7.6 Bornvermelding..7

Nadere informatie

6,5. Boekverslag door een scholier 1706 woorden 19 juli keer beoordeeld. Eerste uitgave 2000 Nederlands. Algemene informatie

6,5. Boekverslag door een scholier 1706 woorden 19 juli keer beoordeeld. Eerste uitgave 2000 Nederlands. Algemene informatie Boekverslag door een scholier 1706 woorden 19 juli 2001 6,5 59 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak Nederlands Algemene informatie Titel: Razend Auteur: Carry slee

Nadere informatie

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken.

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken. Boekverslag door T. 1229 woorden 9 april 2013 7,6 20 keer beoordeeld Auteur Maren Stoffels Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Inhoud Algemene gegevens Personages Tijd Plaats Spanning Thema

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik (zonder) liefde? door Francine Oomen

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik (zonder) liefde? door Francine Oomen Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik (zonder) liefde? door Francine Oomen Boekverslag door een scholier 2197 woorden 28 april 2010 6,8 28 keer beoordeeld Auteur Genre Francine Oomen Jeugdboek Eerste

Nadere informatie

Boekentip 35. september 2010. - Rockie - Julia Donaldson & Emily Gravett - Wacht op mij, wacht op mij! Is er nog een plekje vrij? - Rindert Kromhout

Boekentip 35. september 2010. - Rockie - Julia Donaldson & Emily Gravett - Wacht op mij, wacht op mij! Is er nog een plekje vrij? - Rindert Kromhout R I D D E R K E R K Boekentip 35 september 2010 Onderbouw: - Rockie - Julia Donaldson & Emily Gravett - Wacht op mij, wacht op mij! Is er nog een plekje vrij? - Rindert Kromhout : - Het leven van een ridder

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Kaas door Willem Elsschot

Boekverslag Nederlands Kaas door Willem Elsschot Boekverslag Nederlands Kaas door Willem Elsschot Boekverslag door een scholier 1890 woorden 23 augustus 2003 4,4 17 keer beoordeeld Auteur Genre Willem Elsschot Roman Eerste uitgave 1933 Vak Nederlands

Nadere informatie