Verwelkoming, inleiding en mededelingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verwelkoming, inleiding en mededelingen"

Transcriptie

1 Verslag 36ste bijeenkomst van de Spanish Timbrado kwekers gehouden op zaterdag 26 april Plaats: : Sporthal De Steenakker, Steenakkerstraat 31, 3950 Kaulille Agendapunten: - Verwelkoming, inleiding en mededelingen. - Hoe gaat het met de kweek dit jaar? Wat gaat er verkeerd? Hoe kunnen we dit voorkomen? - Wat gaan we nu doen na de kweek? - Voorlopige Wedstrijdkalender Wat verder ter tafel komt. - Rondvraag en Sluiting. Verwelkoming, inleiding en mededelingen 13h30 stipt. + De voorzitter verwelkomt de aanwezigen. + Notitiepapier en schrijfgerief wordt bezorgd aan diegenen die dat wensen. + Het nieuw lid Liessens Guy wordt door de voorzitter aan de aanwezigen voorgesteld en omgekeerd,. Hij woont in onze Ardennen en is een kweker van Yorkshire kanaries. Vanaf eind dit jaar wil hij zich ook toeleggen op de kweek en verzorging van de Spanish Timbrado. Zoals alle leden van onze club kan hij bij problemen of vragen steeds bij het bestuur of één van de leden terecht We zullen hem met plezier helpen. Iedereen wenst hem alvast veel succes toe. + Onze voorzitter laat ons weten dat de Steenkneuter in Rumst (Antwerpen) bereidt is een wedstrijd voor Timbrado's te organiseren en die zou eind volgend jaar kunnen plaats vinden.verdere informatie en afspraken volgen op latere tijdstippen bij het samenstellen van de planning voor 2015.

2 Hoe gaat het met de kweek dit jaar? Wat gaat er verkeerd? Hoe kunnen we dit voorkomen? + Over het algemeen is iedereen nu wel tevreden met de uiteindelijk bekomen resultaten. Dat neemt niet weg dat bijna alle leden wel te maken hebben gehad met de klassieke standaardproblemen zoals: een pop wil niet tot broeden overgaan, eerste ronde vier eieren en tweede ronde maar één ei, geringde jongen worden uit het nest geworpen, veel onbevruchte eieren tijdens de eerste ronde, pop wil geen eivoer voederen, sterfte bij jongen die het nest verlaten hebben, Eentje kende dit jaar geen enkel probleem. Voor haar is het een superkweek geworden. Proficiat! Haar gouden raad om goede resultaten te behalen: strenge selectie "Wat niet goed is, moet weg". + Ieders problemen apart bespreken is onbegonnen werkt. Daarom volgen de voornaamste vaststellingen. -Er zijn reeds heel wat remedies en truckjes door ons gekend. Bij de ene helpt dit, bij de andere helpt het ander. Het blijft dus zoeken en ontdekken wat in uw geval helpt. Vooral de moed niet opgeven. -Verluchten van de kweekruimte is heel belangrijk. Jongen die de eerste pluimpjes wisselen zijn in die periode heel gevoelig voor minder goede leefomstandigheden. Tijdens de periode van minder verluchting bleken de poppen ook veel onbevruchte eieren te leggen. Was dit toeval? -Poppen die te vroeg broedrijp zijn, leidden tot heel veel onbevruchte eieren. Bij een volgende poging verliep alles normaal. -Wanneer nemen we de man bij de pop weg of laten we hem erbij? Hier heeft elke kweker zijn mening. Sommige nemen de man weg na het eerste ei, de andere pas na het derde of vijfde ei. In het algemeen was iedereen er wel over eens om de man bij de pop te laten als er vijf jongen geboren worden. Dit verlicht de taak van de pop. Vijf jongen voederen is voor de pop alleen een zware karwei. In dit geval hakt zij waarschijnlijk zelf de knoop door en zal zij één of meer jongen niet meer voederen ten gunste van de andere sterkere. -Soms blijven de jongen te lang in het nest. Algemeen wordt aangenomen dat op de 20ste dag de jongen het nest uit moeten. Plaatst ze in babykooitjes en na 2 dagen voederen kan de man terug bij de pop. -Kweken met te oude vogels is af te raden (ouder dan drie jaar) + Voor wie last heeft van bloedluis, zijn er in de handel anti luisstokjes van Beaphar te koop. Je hoeft ze enkel over de zitstok te schuiven of voor de voederbakjes te plaatsen. Het product blijft vier maanden actief. Op internet ongeveer 7,2 euro voor één verpakking van 2 stokjes.

3 + Kinoa of Quinoa ter vervanging voor pinkies. (ons ter kennis gebracht door ons nieuw lid Guy). Is een soort graan, met het uitzicht als couscous, dat al door de Inca's in Zuid-Amerika werd toegepast. Je kunt het in de supermarkt kopen. Voor wie het aandurft, kunt ge het zelf kweken. Gegarandeerd met grote opbrengst. Meer info: of een andere site. gebruik: 1 deel graan, 1 deel water. Twaalf minuten koken, spoelen. Aanvullen met 3 lepels geweekt zaad (zaad 12 uren in water laten staan). Eventueel nog gesneden broccoli en paardenbloem aan toevoegen. De vogels lusten het heel graag. 15h30 uur: Korte pauze Wat gaan we nu doen na de kweek? + Hier zijn er weerom evenveel meningen als kwekers. -Mogelijkheden: kweekpoppen bijeen, mannen apart poppen bij de jongen laten overjarige mannen bijeen mannen, poppen, jongen: alles apart... Bij de ene zitten ze allemaal binnen, bij andere allemaal buiten, bij nog een andere enkel de jongen buiten.... -Ieder vult dit in volgens zijn eigen mogelijkheden en voorkeur. Hier kunnen factoren zoals de aanwezigheid of bedreigingen door katten, roofvogels en dergelijke een bepalende rol in spelen. -En daar er meer en meer diefstallen van goede vogels gebeuren, overwegen sommigen zelfs de installatie van een alarmsysteem. -In elk geval moeten de jonge vogels de kans krijgen om zich volop te kunnen ontwikkelen. Dit zoals fysisch als qua zangontwikkeling. + De voorbereiding op de wedstrijden mogen we nu niet gaan overdrijven. Vooral niet te vroeg beginnen of teveel verduisteren. Gewenning is wel heel belangrijk om de vogels rustig te krijgen. In Spanje opteren ze zelf meer en meer om de Timbrado niet meer te verduisteren. + De discussie of de mannen bij de jongen mogen blijven kwam weer ter sprake. Bestaat het gevaar dat de jongen fouten aanleren? Het is een feit dat als de overjarige mannen geen minpunten hebben, het bijeenzetten geen probleem vormt. Zie ook verder en de toekomstige nieuwsbrief. + Het bestuur zal ook een aankoop doen van een aantal transportkisten met wedstrijdkooitjes. Kostprijs overeengekomen met Jan: 10,50 euro per kooitje inclusief eet/en drinkbakje, 35 euro voor de koffer.

4 Voorlopige Wedstrijdkalender juni 2014: NL Timbrado Club dag - BBQ event. meerijden met Peter/Patrick kan 28 juni 2014: BBQ in Edegem: tot einde 27 sep 2014: Bocholt: Thema: evaluatie kweek, voorbereiding wedstrijden enz nov 2014: Bocholt: Thema: training, planning eigen + verschillende wedstrijden 06 dec 2014: Bocholt: Onze wedstrijd België. 13 dec 2014: Utrecht (Nl) Timbradowedstrijd. Interessante wedstrijd. Vogels kunnen meegenomen worden door Peter+Patrick. Inschrijving via (inschrijvings+lidgeld meegeven met de vogels!) dec 14: Wedstrijd Limburgs district in Roosteren (Nl) Lidgeld bij de NBVV noodzakelijk (Los lid ). Lid maken gebeurt door rechtstreeks lid te worden bij de NBVV, dus niet via ons bestuur. Dit is een kleine maar leuke wedstrijd dec 14: BeNeDuFra in Munchengladbach (D).Details volgen nog. Deelnemers kunnen hun vogels binnenbrengen bij Peter of Patrick. Deelname: 15 euro per set jan 15: Wereldkampioenschappen Com in het Autotron in Rosmalen (Nl). Deelname: 12 euro per vogel. Algemene oproep om zoveel mogelijk deel te nemen aan de wedstrijden. Indien mogelijk onze wedstrijd in Bocholt,Utrecht en de BeNeDuFra niet overslaan! Het blijft een hobbij, deelnemen mag maar is geen verplichting voor niemand. Wat verder ter tafel komt. + Kandidatuur voorzitter. - Peter blijft alvast voorzitter tot maart Kandidatuur dient schriftelijk en aangetekend te gebeuren voor 31 december Schrijven richten aan de penningmeester Patrick Vandebeek,Pannenstraat 67,3620 Lanaken. - Kandidaturen worden op de daaropvolgende vergadering aan de leden ter goedkeuring voorgelegd. - Goedkeuring gebeurt door meerderheid ter stemmen. + Oproep voor het inrichten van plaatselijke wedstrijden. Dit ter bevordering van de verspreiding van de Timbrado. De society biedt steun voor de inrichting. Nodig: minimum drie lokalen: stalling vogels, keuring vogels, kantine

5 + Leden die met vragen zitten of meer willen weten over kleurvererving bij onze gevleugelde vrienden kunnen altijd terecht bij Petra Kolen. Rondvraag en Sluiting. + Tijdens de rondvraag werd de wens uitgesproken om tijdens de vergaderingen praktische demo's in te lassen om meer inzicht te krijgen in de zang van de Timbrado. Vooral het herkennen van de verschillende klanken en toeren stelt voor de meeste leden een probleem. Demo's met klankbandjes en de nodige begeleiding kan ons helpen dit gebrek enigszins te verbeteren. Velen beroepen zich nu op wat voor ons aangenaam klink het goede is, maar profkeurders horen wel de aparte klanken en hebben hierdoor een veel beter beeld van de zangkwaliteiten van de vogel. Het herkennen van verschillende onderdelen van de voortgebrachte zang stelt ons in staat om naar die vogel te zoeken die we nodig hebben om de huidige zang te verbeteren. Het bestuur zal het nodige doen om hieraan tegemoet te komen. + In het kielzog van deze wens kwam de discussie over de genetische vererving op gang. Dit werd een lange en gezellige gedachtewissel om tot een algemeen aanvaard slot te komen. De aanwezigen waren er over eens dat onze timmies wel degelijk hun fysische zanginstrumenten genetisch vererven. Daarom moeten we dus nog steeds zoeken naar die vogel die de beste zang voortbrengt. Daartegenover staat dat de zang op zich waarschijnlijk niet door vererving doorgegeven wordt. Een vogel met de beste zanginstrumenten kan de beste zang voortbrengen als hij die ideale instrumenten benut. Hem de kans geven dit te doen, kan gebeuren door hem in contact te brengen met de nagestreefde zang. Een voorzanger kan hier zeker bij helpen. Waar hij niet mee in contact komt, kan hij misschien wel zelf voorbrengen, maar de kans dat hij het overneemt van een voorbeeld is veel groter. De vogel die de fysische eigenschappen onvoldoende bezit zal ook niet in staat zijn om de beste zang te brengen. Aan ieder om zijn eigen oordeel te vellen. + Ook mogen we melden dat er zich 2 personen hebben aangeboden om de cursus als timbradokeurmeester te willen starten.onze voorzitter heeft daarvoor de nodige instanties in Nederland al daarvoor aangesproken,verder stappen daarin horen we zeker op onze komende vergaderingen! + Door deze gezellige en leerzame bijeenkomst werd de tijd totaal uit het oog verloren. De vergadering werd dan ook pas gesloten om 1745 uur. Dan moest het nakaarten nog beginnen! Sommige leden zullen deze dag wel heel laat thuis gekomen zijn. Uw verslaggever a.i. Raoul Thieren

1. Verwelkoming, inleiding en mededelingen

1. Verwelkoming, inleiding en mededelingen Verslag 37ste bijeenkomst van de Spanish Timbrado kwekers gehouden op zaterdag 27 september 2014. Plaats: Sporthal 'De Steenakker', Steenakkerstraat 31, 3950 Kaulille Agendapunten: - Verwelkoming, inleiding

Nadere informatie

1ste ronde ringenbestelling.

1ste ronde ringenbestelling. Verslag 52ste bijeenkomst van de Spanish Timbrado kwekers gehouden op zaterdag 08 september 2018. Plaats: 'Constructie Vuegen', Essenschotstraat 04 (Zone 6 066), 3980 Tessenderlo. Agendapunten: - Verwelkoming,

Nadere informatie

Verwelkoming, inleiding en bestuursmededelingen

Verwelkoming, inleiding en bestuursmededelingen Verslag 53ste bijeenkomst van de Spanish Timbrado kwekers gehouden op zaterdag 10 november 2018. Plaats: 'Constructie Vuegen', Essenschotstraat 04 (Zone 6 066), 3980 Tessenderlo. Agendapunten: - Verwelkoming,

Nadere informatie

Verslag 41ste bijeenkomst van de Spanish Timbrado kwekers gehouden op zaterdag 14 november 2015.

Verslag 41ste bijeenkomst van de Spanish Timbrado kwekers gehouden op zaterdag 14 november 2015. Verslag 41ste bijeenkomst van de Spanish Timbrado kwekers gehouden op zaterdag 14 november 2015. Plaats: 'Cafe Transport', Assesteenweg 40, 1740 Ternat. Agendapunten: - Verwelkoming, inleiding en mededelingen.

Nadere informatie

Verwelkoming, inleiding en mededelingen

Verwelkoming, inleiding en mededelingen Verslag 50ste bijeenkomst van de Spanish Timbrado kwekers gehouden op zaterdag 10 februari 2018. Plaats: 'Constructie Vuegen', Essenschotstraat 04 (Zone 6 066), 3980 Tessenderlo. Agendapunten: - Verwelkoming,

Nadere informatie

Verwelkoming, inleiding en mededelingen

Verwelkoming, inleiding en mededelingen Verslag 44ste bijeenkomst van de Spanish Timbrado kwekers gehouden op zaterdag 10 september 2016. Plaats: 'Café Josan', Assesteenweg 97, 1740 Ternat. Agendapunten: Aanvang rond 14.00 uur. - Verwelkoming,

Nadere informatie

Niewsbrief Spanisch Timbrado Society België

Niewsbrief Spanisch Timbrado Society België Beste Timbradovrienden, Deze tijd van het jaar is het voor de timbradokweker een rustige maar hoopvolle tijd.gaat de kweek lukken en wat zal het resultaat zijn op het einde van het jaar?ik hoop voor jullie

Nadere informatie

1. Verwelkoming, inleiding en mededelingen

1. Verwelkoming, inleiding en mededelingen Verslag 43ste bijeenkomst van de Spanish Timbrado kwekers gehouden op zaterdag 16 april 2016. Plaats: 'Cafe Transport', Assesteenweg 40, 1740 Ternat. Agendapunten: 13.30 Hr. Aanvang - Verwelkoming en inleiding

Nadere informatie

Verwelkoming, inleiding en mededelingen

Verwelkoming, inleiding en mededelingen Verslag 51ste bijeenkomst van de Spanish Timbrado kwekers gehouden op zaterdag 07 april 2018. Plaats: 'Constructie Vuegen', Essenschotstraat 04 (Zone 6 066), 3980 Tessenderlo. Agendapunten: - Verwelkoming,

Nadere informatie

De zangtraining. Vanaf half augustus treffen we de voorbereidingen voor de eerste selectie: het samenstellen van groepen.

De zangtraining. Vanaf half augustus treffen we de voorbereidingen voor de eerste selectie: het samenstellen van groepen. 1 De zangtraining De Timbrado moet zingen op de dag en op het moment dat hij voor de keurmeester wordt neergezet. De vogel heeft dan een klein halfuur om zijn volledige repertoire te laten horen; zo mogelijk

Nadere informatie

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER ALV: 18 november Nieuws vanuit de mini s Foto uit de oude doos Activiteitencommissie Standenlijst ALV MAANDAG 18 NOVEMBER Op maandag 18 november om 21:15 uur is de algemene ledenvergadering in de kantine

Nadere informatie

Visie van SAmen blz. 04. Missie van SAmen blz. 04. Toetsvraag van SAmen blz. 04. Strategisch plan van SAmen blz. 05. Waarde van SAmen blz.

Visie van SAmen blz. 04. Missie van SAmen blz. 04. Toetsvraag van SAmen blz. 04. Strategisch plan van SAmen blz. 05. Waarde van SAmen blz. Projectplan SAmen 1 Inhoudsopgave: Bijbelsmandaat blz. 03 Visie van SAmen blz. 04 Missie van SAmen blz. 04 Toetsvraag van SAmen blz. 04 Strategisch plan van SAmen blz. 05 Waarde van SAmen blz. 07 Structuur

Nadere informatie

Onderwerpen: De voorzitter aan het woord: De voorzitter aan het woord. Uitje in september. De leden aan het woord. Nieuwsbrief juli 2016

Onderwerpen: De voorzitter aan het woord: De voorzitter aan het woord. Uitje in september. De leden aan het woord. Nieuwsbrief juli 2016 Nieuwsbrief juli 2016 View this email in your browser Onderwerpen: De voorzitter aan het woord Uitje in september De leden aan het woord De voorzitter aan het woord: Zomaar een overweging Sommige van jullie

Nadere informatie

De putters krijgen een putter/sijzen zaadmengsel. Ik koop deze mengeling bij Jan Koenings.

De putters krijgen een putter/sijzen zaadmengsel. Ik koop deze mengeling bij Jan Koenings. De kweek met de kleine Putter, Carduelis carduelis in voliere en broedkooi We begonnen dit jaar de kweek met 3 koppels. Eén koppel in een volière van 3m bij 0,8m. Eén koppel in een broedkooi buiten van

Nadere informatie

FC KERKSKEN: programma week 4

FC KERKSKEN: programma week 4 FC KERKSKEN: programma week 4 Beste trainers, afgevaardigden en spelers van Fc Kerksken; Vooraleer het programma van week 4 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer alvast in jullie agenda!

Nadere informatie

Oproep tot medewerking: Agaat barmsijs? agaat elzensijs?

Oproep tot medewerking: Agaat barmsijs? agaat elzensijs? Oproep tot medewerking: Agaat barmsijs? agaat elzensijs? We willen duidelijk stellen dat ISEC (Internationaal Samenwerking verband Europese Cultuurvogels) niet zit te vragen om naamsveranderingen. Maar

Nadere informatie

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje jan-mrt 2011 Contactenkrant Wie vindt het leuk om samen af en toe te koken? Wie wil samen met mij gaan wandelen? Samen zwemmen? Samen boodschappen doen op de markt? Ik zoek een kaartmaatje Gezocht: vriend(in)

Nadere informatie

België. Ik heb immers een missie, en deze wil ik hoe dan ook voltooien. Op naar kweekseizoen Peter van der Ven

België. Ik heb immers een missie, en deze wil ik hoe dan ook voltooien. Op naar kweekseizoen Peter van der Ven Kweek met de KEEP Soms heeft een vogelkweker een uitdaging nodig. Omdat ik hoofdzakelijk sijzen, baardmannen en goudvinken kweek, viel mijn aandacht 3 jaar terug op de Keep. Deze vogel zie je 1, 2, 3 niet

Nadere informatie

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!! Liefste leden en ouders, Een nieuw scoutsjaar staat weer voor de deur. Wellicht is er enorm genoten van een verlof met temperatuurstijgingen en -dalingen, maar de leden hebben vooral genoten van het fantastische

Nadere informatie

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij Rijk Phileas Fogg is een vreemde man. Hij is erg rijk. Maar niemand weet hoe hij aan zijn geld komt. Een baan heeft hij namelijk niet. Toch woont hij in een groot huis, midden in Londen. In zijn eentje.

Nadere informatie

MINI-BABYSHOW 23 februari 2018

MINI-BABYSHOW 23 februari 2018 www.vgc-vzw.eu vgc-vzw@telenet.be chreven. Nieuwsbrief 2018-2 Berendrecht, 1 februari 2018. MINI-BABYSHOW 23 februari 2018 Beste sportvriend, Op vrijdag 23 februari 2018 trappen we het werkjaar 2018 bij

Nadere informatie

LEDENVERGADERING. Op maandag 09 september 2013 wordt er een vergadering voor de leden gehouden. 20:00 uur in de broeikas. Adres: JULIANAWEG 47

LEDENVERGADERING. Op maandag 09 september 2013 wordt er een vergadering voor de leden gehouden. 20:00 uur in de broeikas. Adres: JULIANAWEG 47 Email: prachtenpraalakersloot@gmail.com Pracht en Praal 42 Bestuur. Voorzitter: Penningmeester en N.Stobbe. Pr.Irenelaan 11 1911 HT Uitgeest.Tel.0251-313645 e.mail: C.Arends. 2é Voorzitter: Dorpsstraat

Nadere informatie

Verslag van de Bestuursvergadering (BV) van woensdag 8 juni BERTIN Etienne, CAUS Magda, CLOTTENS Emiel, DE POTTER Marc, VANTILBORGH Rik

Verslag van de Bestuursvergadering (BV) van woensdag 8 juni BERTIN Etienne, CAUS Magda, CLOTTENS Emiel, DE POTTER Marc, VANTILBORGH Rik Bridgeclub Heusden Verslag van de Bestuursvergadering (BV) van woensdag 8 juni 2011. Aanwezig: BERTIN Etienne, CAUS Magda, CLOTTENS Emiel, DE POTTER Marc, VANTILBORGH Rik 1. De voorzitter, MDP, opent de

Nadere informatie

TV Beekhuizen. Ledentevredenheidsenquête November 2016

TV Beekhuizen. Ledentevredenheidsenquête November 2016 TV Beekhuizen Ledentevredenheidsenquête November 16 Algemeen info enquête De enquête is uitgezet onder leden (vanaf 13 jaar en ouder) via 97 mailadressen De respons op de enquête is 17,5% De enquête bestond

Nadere informatie

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 2 oktober.

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 2 oktober. TENTOONSTELLINGSREGLEMENT PSC FRIESLAND 2017. 1 Vogels inbrengen op woensdag 11 oktober a.s. van 19:30 tot 21:00 uur in Voliere Gebouw Drachster Vogelvrienden, Noorderdwarsvaart 84 D, 9201 KL Drachten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wijziging kerstvakantie. Logeerplanning 2011

Nieuwsbrief. Wijziging kerstvakantie. Logeerplanning 2011 Nieuwsbrief Wijziging kerstvakantie Vanwege de uiteenlopende vakantieperiodes van de verschillende scholen, hebben wij de vakantie periode aangepast. Wij zijn buiten week 51 en 52 nu ook de eerste week

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. The Spanish Timbrado Society België. Voorwoord: In dit nummer: In dit nummer: Jaargang: 3. Nummer: 006

NIEUWSBRIEF. The Spanish Timbrado Society België. Voorwoord: In dit nummer: In dit nummer: Jaargang: 3. Nummer: 006 NIEUWSBRIEF 1 The Spanish Timbrado Society België Voorwoord: In dit nummer: Beste Timbradovrienden, 1. Voorwoord 2. Artikel van Ludo Poriau. 3. Artikel van Theo Beerenfenger 4. Agenda bijeenkomst zaterdag

Nadere informatie

(er zit) Muziek in de Buurt

(er zit) Muziek in de Buurt (er zit) Muziek in de Buurt Vzw Het Schuurke nodigt u allen uit, jong en oud, op ons jaarlijks groots buurtfeest. Het evenement vindt terug plaats op het terrein van VKSJ Sint-Kruis Male aan het Paalbos.

Nadere informatie

De Witgesterde blauwborst (Luscinia Svecica Cyanecula)

De Witgesterde blauwborst (Luscinia Svecica Cyanecula) De Witgesterde blauwborst (Luscinia Svecica Cyanecula) De Witgesterde Blauwborst Beknopte beschrijving De blauwborst is een vogel die voorkomt in Europa, Azië, west-alaska en noord Amerika. De man heeft

Nadere informatie

START TO TRIATLON/DUATLON Informatiebrochure voor clubs (en sportdiensten)

START TO TRIATLON/DUATLON Informatiebrochure voor clubs (en sportdiensten) 2014 START TO TRIATLON/DUATLON Informatiebrochure voor clubs (en sportdiensten) Foto S. Audooren Inleiding - Doelstelling Na het succes van de vele Start To Run programma s in Vlaanderen, werd er enkele

Nadere informatie

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 augustus 2014 BV SQUIRRELS Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 Van de voorzitter Hallo allemaal, Nog eventjes en dan is de vakantie weer voorbij. Natuurlijk hoop

Nadere informatie

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM 29 27 December 1921 No 6

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM 29 27 December 1921 No 6 `s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA Maandblad Afzender: Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM 29 27 December 1921 No 6 1 Voorzitter: F.M.Poortier Materiaal- v.d.berghstraat 29, 2522 ZM commissaris

Nadere informatie

Sportreglement Bowlingclub Bowl Kings Ijzermolenstraat Heverlee Tel: 016/890276

Sportreglement Bowlingclub Bowl Kings Ijzermolenstraat Heverlee Tel: 016/890276 ~ 1 ~ Sportreglement Bowlingclub Bowl Kings Ijzermolenstraat 6 3001 Heverlee Tel: 016/890276 1. De Club Nr.121 Art.1.01: Elk lid betaalt een lidgeld per seizoen als bijdrage voor de onkosten van de club.

Nadere informatie

A-Sport. Boek uw Antwerpse sportplek in enkele klikken

A-Sport. Boek uw Antwerpse sportplek in enkele klikken A-Sport Boek uw Antwerpse sportplek in enkele klikken Inhoud Wat is A-Sport? Vanaf wanneer kan ik A-Sport gebruiken? Hoe dien ik een reservatieaanvraag in via A-Sport? Hoe gaat het verder? Eerste Hulp

Nadere informatie

MANUAL PICTURE BOOK MANUAL

MANUAL PICTURE BOOK MANUAL MANUAL PICTUREBOOK PICTUREBOOK 1 Welkom scherm: Klik op volgende om door te gaan Lees de algemene voorwaarden alvorens u verder gaat. Kies hier waar u het programma wilt installeren De installatie is bezig...

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Maart 2012 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0

MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0 1 MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0 hcmerode@gmail.be www.hcmerode.be Inhoudstafel Wat is ONLI MYMERODE?... 2 Mijn account... 2 Hoe een login aanvragen?... 2 Foto s... 3 Persoonlijke foto... 3

Nadere informatie

REGLEMENT EVALUATIECONCERTEN EDITIE 2015

REGLEMENT EVALUATIECONCERTEN EDITIE 2015 REGLEMENT EVALUATIECONCERTEN EDITIE 2015 1. INLEIDING Met de formule van de evaluatieconcerten wil Vlamo Antwerpen vzw ondersteuning bieden aan alle types van orkesten (disciplines) in onze provincie.

Nadere informatie

Bowlingvereniging Tholen

Bowlingvereniging Tholen Nieuwsbrief Bowlingvereniging Tholen bowlingverenigingtholen@gmail.com www.bowlingverenigingtholen.nl Beste lezers, Hierbij presenteren wij u de eerste nieuwsbrief van Bowlingvereniging Tholen. Inmiddels

Nadere informatie

sportadministratie Hoe de kalender/rangschikking opbouwen?

sportadministratie Hoe de kalender/rangschikking opbouwen? sportadministratie Hoe de kalender/rangschikking opbouwen? sportadministratie 2 Inhoud 1 Via de menu SPORTIEF... 3 2 Het overzicht... 4 3 Nieuwe aanwezigheden invullen... 5 3.1 Niet van toepassing... 6

Nadere informatie

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 26 september.

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 26 september. TENTOONSTELLINGSREGLEMENT PSC FRIESLAND 2016. 1 Vogels inbrengen op woensdag 5 oktober a.s. van 19:30 tot 21:00 uur in Voliere Gebouw Drachster Vogelvrienden, Noorderdwarsvaart 84 D, 9201 KL Drachten.

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f d e c ember 2016

N i e u w s b r i e f d e c ember 2016 N i e u w s b r i e f d e c ember 2016 www.ttcgullegem.be Knalprestatie van de maand Stijn Cuvelier, terug van weg geweest, slaagde erin om als D4 in zijn eerste wedstrijd reeds een C4 te kloppen! Wordt

Nadere informatie

Welkom. Overleg vergadering Antwerpen Noord 20.02.2015

Welkom. Overleg vergadering Antwerpen Noord 20.02.2015 Welkom Overleg vergadering Antwerpen Noord 20.02.2015 Overzicht avond Planning regiowerking Thema organisatie wedstrijden Waarom? Getuigenis + ruimte voor vragen & opmerkingen nieuw in het seizoen 2014-2015

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Seizoen 2014-2015. Nieuwsbrief 1, sept 2014 Hallo Jeugdleden en ouders, De vakantie ligt alweer twee weken achter ons. De scholen zijn begonnen en langzaam aan rolt alles weer in het bekende ritme. Zo

Nadere informatie

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 Inleiding De afdeling Oost-Brabant van het Humanistisch Verbond bestaat nu twee jaar en we mogen rustig zeggen dat het HV ondertussen stevig geworteld is in onze

Nadere informatie

Pyrrhura Picta Picta (Geschilderde parkiet)

Pyrrhura Picta Picta (Geschilderde parkiet) Pyrrhura Picta Picta (Geschilderde parkiet) De familie van de Pyrrhura Picta behoort tot de kleinere Pyrrhurasoorten. Van de Pyrrhura Picta zijn negen ondersoorten bekend waarvan, voor zover bekend, slechts

Nadere informatie

Flying Red. Dan is het huis te klein!

Flying Red. Dan is het huis te klein! Nr.116 19-03-2016 Toernooi te Amersfoort Sporthal: de Zielhorst Zaterdag 19 maart werd de zesde ronde van toernooi divisie B georganiseerd in Amersfoort thuisbasis van Crackerjacks. De volgende spelers

Nadere informatie

Koninklijke Belgische Ornithologische Federatie(K.B.O.F.) N.L.V.K. DE GOUDVINK LOMMEL Naam v/h werkgebied: Blekerheide Nestkasten verzamelstaat 2015

Koninklijke Belgische Ornithologische Federatie(K.B.O.F.) N.L.V.K. DE GOUDVINK LOMMEL Naam v/h werkgebied: Blekerheide Nestkasten verzamelstaat 2015 Koninklijke Belgische Ornithologische Federatie(K.B.O.F.) N.L.V.K. DE GOUDVINK LOMMEL Naam v/h werkgebied: Blekerheide Nestkasten verzamelstaat 2015 controle controle controle controle controle naam vogel

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Wonen & Samenleven

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Wonen & Samenleven MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Wonen & Samenleven Als mijn zoon begeleid zelfstandig gaat wonen, staat er dan altijd iemand voor hem klaar? Ik wil graag een traplift. Bij wie vraag ik die

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MYBEE

Gebruikershandleiding MYBEE Gebruikershandleiding MYBEE Versie: 2.0 R. Beerschot T.H.C. Groeningenlei 62 2550 Kontich Tel 03 457 27 49 E-mail: info@beerschot.org www.beerschot.org Inhoud Wat is ONLI MYBEE?... 2 Hoe een login aanvragen?...

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl.

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl. 4 maart 2016 Nieuwsbrief De Regenboog kleurt je leven Voor in uw agenda 8 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Noordendijk 10 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Volkerakweg 24 maart paasviering 25 maart goede

Nadere informatie

SPECIAALCLUB KLEURKANARIES vzw SKKL KBOF - LIMBURG. Infoblad. Nr 1 maart 2016 - jaargang 27

SPECIAALCLUB KLEURKANARIES vzw SKKL KBOF - LIMBURG. Infoblad. Nr 1 maart 2016 - jaargang 27 SPECIAALCLUB KLEURKANARIES vzw SKKL KBOF - LIMBURG Infoblad Nr 1 maart 2016 - jaargang 27 2 Clubnieuws Het Lidgeld SKKL: 12 per jaar - Infoblad inbegrepen SKKL + KBOF : 32 per jaar + maandblad Witte spreeuw

Nadere informatie

Toolkit. Mijn kind wil een kind. Kinderen, waar kies ik voor?

Toolkit. Mijn kind wil een kind. Kinderen, waar kies ik voor? Toolkit Kinderen, waar kies ik voor? Mijn kind wil een kind Informatiefolder voor ouders van mensen met een verstandelijke beperking en een kinderwens 2 Vraag een willekeurige persoon wat voor hem belangrijk

Nadere informatie

4.1. Alternatief spelerspas De vergadering geeft het advies akkoord te gaan met de overwegingen van het districtsbestuur.

4.1. Alternatief spelerspas De vergadering geeft het advies akkoord te gaan met de overwegingen van het districtsbestuur. BESLUITENLIJST vergadering, cluster 3 t/m 7 zaalvoetbal gehouden op 21-10-2010 In DE Hangar te Eindhoven Aanwezig: De verenigingen: Brabantia, CFE/VDL groep, FC Elisa, KW, RKTVV De bestuursleden: M. Pieters.

Nadere informatie

MINI DIGI SHUTTLE. Start van het nieuwe seizoen. Beste leden Badmintonvereniging Veenshuttle,

MINI DIGI SHUTTLE. Start van het nieuwe seizoen. Beste leden Badmintonvereniging Veenshuttle, NAAM BEDRIJF MINI DIGI SHUTTLE Start van het nieuwe seizoen Nieuwsbrief 6 2015 Mijdrecht 20-08-2015 Beste leden Badmintonvereniging Veenshuttle, Het Badminton seizoen 2015 2016 start weer op 27 augustus

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief van mei Heren 3 de provinciale zijn kampioen Proficiat Heren!!!

In deze nieuwsbrief van mei Heren 3 de provinciale zijn kampioen Proficiat Heren!!! In deze nieuwsbrief van mei 2018 Onze lente BBQ van vrijdag 20 april was een succes! Dank je wel aan alle helpende handen en jullie aanwezigheid. Heren 3 de provinciale zijn kampioen Proficiat Heren!!!

Nadere informatie

Zaterdag 12 januari: Nieuwjaarswandeling in de Blankaart te Woumen georganiseerd door het WVFD. Info volgt later.

Zaterdag 12 januari: Nieuwjaarswandeling in de Blankaart te Woumen georganiseerd door het WVFD. Info volgt later. Veurne, 61e jg 2019 Beste clubleden, We starten dit werkjaar met heel wat leuke herinneringen waarop we fier kunnen terugblikken. Niet alleen de goede verstandhouding tussen de clubgenoten wat intussen

Nadere informatie

Resultaten: Enquête BWP

Resultaten: Enquête BWP 2014 Resultaten: Enquête BWP Resultaten enquête Demografie...2 Administratie en lidmaatschap...5 Communicatie... 10 Activiteiten... 14 Overzicht opmerkingen... 22 1 Resultaten enquête Demografie Gemiddelde

Nadere informatie

FC KERKSKEN: programma week 5

FC KERKSKEN: programma week 5 FC KERKSKEN: programma week 5 Beste trainers, afgevaardigden en spelers van Fc Kerksken; Vooraleer het programma van week 5 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer alvast in jullie agenda!

Nadere informatie

Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II

Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II knvb.nl In dit terugkerende item worden de ontwikkelingen van het Continental 7x7 35/45+ voetbal

Nadere informatie

Tevens nodigen we jullie ook uit op zaterdag 21 november naar DDF Crew in Cultuurcentrum Stroming.

Tevens nodigen we jullie ook uit op zaterdag 21 november naar DDF Crew in Cultuurcentrum Stroming. Sleins Skip Nieuwsbrief oktober 2015 1. Het nieuwe Rope Skip seizoen is gestart Beste skippers, beste ouders, De maand september 2015 is ondertussen verleden tijd. Na wat puzzelwerk en wat kleine probleempjes

Nadere informatie

«Brussels Country» Concept Book. 100 years

«Brussels Country» Concept Book. 100 years «Brussels Country» Concept Book 100 years 100 Jaar! Onze vereniging viert 100 jaar dienst aan de gemeenschap met een campagne van 2014 tot 2017. Hoofddoel 100 miljoen personen te steunen, verspreid over

Nadere informatie

Draaiboek Clinics. Regionale Voetbal Academie. Regionale Voetbal Academie. Talentontwikkeling voor elk niveau. Persoonlijk Betrokken Innovatief

Draaiboek Clinics. Regionale Voetbal Academie. Regionale Voetbal Academie. Talentontwikkeling voor elk niveau. Persoonlijk Betrokken Innovatief Draaiboek Clinics Talentontwikkeling voor elk niveau Persoonlijk Betrokken Innovatief 1. Filosofie / Visie In het logo van de (vanaf hier genoemd als RVA) komt kernachtig naar voren wat binnen de academie

Nadere informatie

Het gebruik van de online reservatie voor AquaPower

Het gebruik van de online reservatie voor AquaPower Het gebruik van de online reservatie voor AquaPower 1. De link online Aquapower boeken op de website van Aquatherma, brengt je naar het volgende scherm: Wanneer je nog geen login gegevens hebt, moet je

Nadere informatie

Aanwezig : - Erik Van Aerschot - Guido Moeyersoons (verslag) - Adamczyk Mieczyslaw - Tim Holvoet - François Lievens - Filip Soetaert

Aanwezig : - Erik Van Aerschot - Guido Moeyersoons (verslag) - Adamczyk Mieczyslaw - Tim Holvoet - François Lievens - Filip Soetaert Verslag vergadering DB 10/12//2018 Aanwezig : - Erik Van Aerschot - Guido Moeyersoons (verslag) - Adamczyk Mieczyslaw - Tim Holvoet - François Lievens - Filip Soetaert Verontschuldigd : - Karl Laverge

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari februari

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari februari Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari februari Activiteiten -12 Zondag 4 Januari 2015 Activiteit van 14u tot 17u.= Nieuwjaarsactiviteit! Een nieuw jaar een nieuwe activiteit.

Nadere informatie

Clubblad. Verantw. Uitgever T.C. Bocholt VZW Eikenlaan 2 3950 Bocholt Jaargang 2013 editie : augustus

Clubblad. Verantw. Uitgever T.C. Bocholt VZW Eikenlaan 2 3950 Bocholt Jaargang 2013 editie : augustus Clubblad Verantw. Uitgever T.C. Bocholt VZW Eikenlaan 2 3950 Bocholt Jaargang 2013 editie : augustus Voorwoord Beste tennisvrienden, Het tweede clubblad 2013 is er. Nu voor de meeste onder ons de zomervakantie

Nadere informatie

http://kampenhout.ticketgang.eu/

http://kampenhout.ticketgang.eu/ Beste ouders, De zomerperiode komt dichterbij. U bent waarschijnlijk volop aan het denken welke zinvolle invulling u kan aanbieden aan uw kinderen. Met deze brochure wil uw gemeente Kampenhout heel graag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NUMMER 1 SEIZOEN 2011-2012

NIEUWSBRIEF NUMMER 1 SEIZOEN 2011-2012 NUMMER 1 SEIZOEN 2011-2012 Voorwoord Het nieuwe basketseizoen is slecht begonnen. Met grote droefheid moeten wij immers het overlijden melden van Constant Borgers. Hij was al zo n 50 jaar een harde werker

Nadere informatie

Om het verloop van onze clubavonden voor iedereen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, vragen wij de volgende schikkingen na te leven.

Om het verloop van onze clubavonden voor iedereen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, vragen wij de volgende schikkingen na te leven. Nieuwsbrief maart 2012 Beste leden, Clubcompetitie Om het verloop van onze clubavonden voor iedereen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, vragen wij de volgende schikkingen na te leven. Bridgemates:

Nadere informatie

Promens Care. Triadekaart. Triade. ouders/ naastbetrokkene

Promens Care. Triadekaart. Triade. ouders/ naastbetrokkene Promens Care Triadekaart Triade kaart CLiënT begeleider ouders/ naastbetrokkene De Triadekaart De cliënt: Mijn zus doet veel voor me. Meer dan ik nodig vind. Een nieuw begrip De begeleider: Uitstekend

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Vergadering d.d. 20 april 2015 in Den Boomgaard te Wolvertem

Verslag van de Algemene Vergadering d.d. 20 april 2015 in Den Boomgaard te Wolvertem Verslag van de Algemene Vergadering d.d. 20 april 2015 in Den Boomgaard te Wolvertem Aanwezig: bestuursleden: Bert Kolsteeg - Erik Gerlo - Bert Heylen - Luc Meeuwsen - Johan Michils - Romain Vaes + 21

Nadere informatie

Inschrijven Sluiting inschrijving : Wijzigingen doorgeven : Alle dagen van 0:00:00 tot 0:00:00

Inschrijven Sluiting inschrijving : Wijzigingen doorgeven : Alle dagen van 0:00:00 tot 0:00:00 SGW Barchem BARCHEM ( 7244RT ) 26-10-2012-28-10-2012 VP0027549 Status : Goedgekeurd Wedstrijd goedgekeurd op : 9-6-2012 Outdoor Pony & Paard Categorie 3 Openstelling : Onbeperkt Selectiewedstrijd : Nee

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 6 Gullegem, Maart 2019

NIEUWSBRIEF 6 Gullegem, Maart 2019 NIEUWSBRIEF 6 Gullegem, Maart 2019 Beste speler, beste ouders, Op regelmatige tijdstippen zal u ook dit seizoen een nieuwsbrief ontvangen. In deze brief proberen wij steeds op de hoogte te houden van het

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Leren & Werken Steeds opnieuw raak ik mijn baan kwijt. Waar ligt dat nou aan? Welke vervolgopleiding zou iets voor mij zijn? Is er voor mij extra ondersteuning

Nadere informatie

Training. Vergaderen

Training. Vergaderen Training Vergaderen Halide Temel 1-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Opdracht Luciferspel 6 Theorie 7 Opdracht - Vergaderen 12

Nadere informatie

Regel van de week!!! 09 september 2015 Schooljaar 2015//2016 no. 02. De felicitaties zijn voor:

Regel van de week!!! 09 september 2015 Schooljaar 2015//2016 no. 02. De felicitaties zijn voor: Regel van de week!!! 09 september 2015 Schooljaar 2015//2016 no. 02 De felicitaties zijn voor: Datum: Naam: Groep van: 13 sept. Lina El Hatri juf Sandra en juf Maaike Max Kriesels juf Babs 14 sept. Aniela

Nadere informatie

[Geef tekst op] Clubblad. Mei-juni 2017

[Geef tekst op] Clubblad.   Mei-juni 2017 [Geef tekst op] 2017 Clubblad www.liekerkjogging.be Mei-juni 2017 Beste lopers, Het wedstrijdseizoen is begonnen en de eerste criteriumpunten zijn al verdiend. Ook het systeem van de bonuspunten is opgestart,

Nadere informatie

Reglement District Tentoonstelling. Vogelkampioenschappen 2017

Reglement District Tentoonstelling. Vogelkampioenschappen 2017 District GELDERLAND en FLEVOLAND Vogelvereniging "De Martel" Huissen Algemeen; Organisatie door: District Gelderland in samenwerking met Vogelvereniging "DE MARTEL" te Huissen afd. Code: H 05 Locatie:

Nadere informatie

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering Dutch Lighttown HD Club Schoolstraat 2 5595CS Leende Tel +31 (0)40-7370397 Internet: www.dutch-lighttown-hd-club.nl KvK Eindhoven V 40 240 650 IBAN/Rekeningnummer:NL89 Rabo 0127.4987.45 BIC: RABONL2U.

Nadere informatie

Handleiding DIGITAAL INSCHRIJVEN VAN DE TEAMS SEIZOEN 2018/ 19. SPORTLINK CLUB (vanaf 1 juni)

Handleiding DIGITAAL INSCHRIJVEN VAN DE TEAMS SEIZOEN 2018/ 19. SPORTLINK CLUB (vanaf 1 juni) Handleiding DIGITAAL INSCHRIJVEN VAN DE TEAMS SEIZOEN 2018/ 19 SPORTLINK CLUB (vanaf 1 juni) DIGITAAL INSCHRIJVEN VAN DE TEAMS SEIZOEN 2018/ 19 Na het opstarten van Sportlink Club gaat u via WEDSTRIJDZAKEN

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.2 UITGAVE FEBRUARI 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.2 UITGAVE FEBRUARI 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

Infoavond. Dolfijnen Middelkerke 7 december 2018

Infoavond. Dolfijnen Middelkerke 7 december 2018 Infoavond Dolfijnen Middelkerke 7 december 2018 Bestuur DMI Voorzitter: Evelien Bulcke Penningmeester: Christine Demeyere Secretaris: Bestuurslid: Griet Vanhove Hannelore Vermeersch 3 LUIKEN: 1) Zwemschool

Nadere informatie

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag Wedstrijdklasse : (JEUGD GRATIS) Naam Adres Enkelingen:... x. 1,00 =.... Postc.+ woonplaats Stel..... x. 2,00 =.... Telefoon Stam:... x. 4,00 =.... Afdelingscode Catalogus (verplicht): =. 2,50 Kweeknr:

Nadere informatie

Les 2 Uit welk land kom jij? TESTEN TEST 1

Les 2 Uit welk land kom jij? TESTEN TEST 1 15/10/14 1 Les 2 Uit welk land kom jij? TESTEN TEST 1 1. (komen) Waar.... jij vandaan? 2. Uit welk land.... u? 3. Brenda.... vandaag uit Engeland. 4. Wij.... uit België. 5. Wanneer.... zij thee drinken?

Nadere informatie

Het kweken met de Zosterops palpebrosus

Het kweken met de Zosterops palpebrosus Het kweken met de Zosterops palpebrosus De naam Zosterops palpebrosus heb ik zelf niet verzonnen het is de latijnse naam voor Indische brilvogel of Gangesbrilvogel, waarbij Zosterops staat voor brilvogel.

Nadere informatie

WEGWIJZER JEUGD SEIZOEN 2014-2015 Racing Club Tienen ATLETIEK

WEGWIJZER JEUGD SEIZOEN 2014-2015 Racing Club Tienen ATLETIEK Beste ouders en atleten, Op 1 november gaat het nieuwe atletiekseizoen van start. Hierbij willen wij u dan ook wat nuttige informatie meegeven om de samenwerking tussen clubbestuur, trainers, ouders en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Kledij

Nieuwsbrief 2. Kledij ARTEMIS- SCHOTEN KORFBALCLUB VZW Nieuwsbrief 2 Upcoming events: 25/06/2011 Kampioenenviering 02/07/2011 Grote Kuis Week 11/07/2011 sportkamp jeugd Weekend 11/11/11 recreantenweekend In dit nummer: Kledij

Nadere informatie

Verslag voorjaarsvergadering KWPN-Limburg Zuid. Notulen:

Verslag voorjaarsvergadering KWPN-Limburg Zuid. Notulen: Verslag voorjaarsvergadering KWPN-Limburg Zuid Datum: 10 april 2012 Aanvang: 19.30u.Locatie: De Roosterhoeve, Hoekstraat 29, 6116 AW Roosteren. 18 leden bezoeken de vergadering. Notulen: 1.Opening. Voorzitter

Nadere informatie

Jaargang 9 nummer 6 Oktober 2015

Jaargang 9 nummer 6 Oktober 2015 Jaargang 9 nummer 6 Oktober 2015 Geleide training zaterdag 3 oktober 2015 De geleide training onder leiding van Tom Bastianen was een succes. Er waren 33 sportievelingen ingeschreven. (uit volgende clubs

Nadere informatie

OPTIMALE VOORBEREIDING VOOR DE KWEEK

OPTIMALE VOORBEREIDING VOOR DE KWEEK OPTIMALE VOORBEREIDING VOOR DE KWEEK WILDERT, 5 JANUARI 2016 JAN VAN OVERVELT WELKE DINGEN ZIJN BELANGRIJK? SELECTIE GENETICA (WAT ZIT ER IN MIJN KWEEKVOGELS?) VOORBEREIDING HUISVESTING KLIMAAT VOEDING

Nadere informatie

EPOS DOCENTENHANDLEIDING

EPOS DOCENTENHANDLEIDING EPOS DOCENTENHANDLEIDING 2. ACTIVITEITENATTEST Versie 1.02 28 oktober 2013 1. Wat is een activiteitenattest?... 2 2. Hoe maak in een activiteitenattest aan?... 3 3. Hoe definieer ik activiteitentypes voor

Nadere informatie

Problemen die kunnen voorkomen bij de kweek van zangkanaries.

Problemen die kunnen voorkomen bij de kweek van zangkanaries. Problemen die kunnen voorkomen bij de kweek van zangkanaries. Organisatie : Kanaria Torhout. 2012 Deze korte voordracht behandelt de belangrijkste problemen die kunnen voorkomen bij de kweek van kanaries.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 15

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 15 Nieuwsbrief Donderdag 9 april 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 15 Bijbelverhalen Het thema van deze week was: Herkennen Jezus is gestorven en toch zegt Maria dat Hij leeft.

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers,

Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Kijk ook op onze website: www.roomburg.nl ts Kijk ook op Binnenkort onze website: ook op www.roomburg.nl Twitter Binnenkort ook op Twitter ROOMBURG NIEUWSBRIEF Jongste Jeugd

Nadere informatie

Notulen TTO RG Zuid-Holland

Notulen TTO RG Zuid-Holland Notulen TTO RG Zuid-Holland 8-10-2017 Aanwezigen: Sandra, Killianne, Jacqueline, Samantha, Carla, Elise, Stephanie, Fenneke, Ramona, Afmeldingen: Wendy Afwezig: OKK, Wilskracht Onderstaand treffen jullie

Nadere informatie

Afwezig m.k.:gerard van Krevel (penningmeester), Françoise Vaartjes, Ashley Timmer- Gerdsen(secretaris).

Afwezig m.k.:gerard van Krevel (penningmeester), Françoise Vaartjes, Ashley Timmer- Gerdsen(secretaris). Verslag van de vergadering van de Participatieraad (PR) van de Gemeente Overbetuwe d.d. 3 augustus 2018 9.30 11.30 uur in de Commissiekamer te Elst Leden: Marja van Galen, Thea Hooijer, Roel Keuken (voorzitter),

Nadere informatie

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Secretariaat Organisatie: Huub Mertens P.P.Rubensstraat 32 6137 XX Sittard 06-19053510; huubmertns54@gmail.com Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Tentoonstellingsregels Inschrijfformulier:

Nadere informatie

K.B.C. BILJARTVRIENDEN

K.B.C. BILJARTVRIENDEN K.B.C. BILJARTVRIENDEN STATUTEN Koninklijke Biljartclub Biljartvrienden Reglement van inwendige orde Datum van stichting : 12 mei 1928 Datum van aansluiting bij de KBBB : september 1960 Aanduiding van

Nadere informatie