CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.2 UITGAVE FEBRUARI 2015 COPY NAAR -

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.2 UITGAVE FEBRUARI 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur."

Transcriptie

1 Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag NL Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober Ingeschreven bij KvK. onder nr Bankreferenties NL 86 RABO Clubhuis Café-Zaal De Sport Molenstraat KG Gemert tel CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.2 UITGAVE FEBRUARI 2015 COPY NAAR joentheo44@kpnmail.nl -

2

3 VAN DE REDACTIE Beste leden, in dit februarinummer, het tweede van 2015, de gebruikelijke rubrieken en verslagen. Speciaal aandacht voor de uitslagen van de NK en WK. VERGADERING/BIJEENKOMST Dinsdag 3 februari 2015 De Vergadering/bijeenkomst wordt gehouden in Café-Zaal De Sport, Molenstraat 30 Gemert Aanvang uur. Agenda: 1. Opening 2. Ingekomen en uitgaande post 3. Mededeling(en) 4. Notulen van de vergadering 9 december Voorbereiding Jaarvergadering 6. Organisatie en planning activiteiten - forelvissen - fietstocht met. - tafelkeuring 7. Verslag evaluatie vergadering Kleine Kring 8. Rondvraag 9. Pauze 10. Vogelpraatje, DVD over Vogel Namens het Bestuur Theo van den Eijnde, Secretaris. Ook het adres voor het afmelden van de vergadering 1.

4 FEBRUARI EN MAART ZIJN JARIG FEBRUARI 5 Februari: Marie-Louise van Schijndel 7 Februari: Theo van den Oever 14 Februari:John Penninx MAART 15 Maart:Toos van de Vossenberg 27 Maart:Richard Siroen 29 Maart:Toon Raaijmakers PROFICIAT EN NOG VELE JAREN IN GOEDE GEZONDHEID

5 PUZZEL Oplossing elders in de vogelpraat.

6 (persbericht) Sjaak Kroet Goud op de Nederlandse Kampioenschappen in Apeldoorn Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen behaald Sjaak Kroet met een Stam Zwart Rood mozaïek Type punten wat goed was voor Goud. Verder behaalde hij 2 maal 90 pnt. bij de enkelingen. Edwin van Helvoort deed dit het zelfde bij Zwart Rood Mozaïek Type 2, 2 maal 90 pnt. Mari van Esch schoorde ook 2 maal 90 pnt. met resp. een Agaat pastel geel schimmel en met een Agaat pastel geelivoor schimmel. Theo van den Eijnde behaalde 91 pnt met een Witborst zebravink man, 90 pnt. met een Zwartwang bruin pop en 90 pnt. met een Pastel Bleekrug grijs man. Het komend weekend (vanaf donderdag 22 januari) worden de Wereld kampioenschappen gehouden in het Autotron in Rosmalen. Er zijn maar liefst wedstrijdvogels ingeschreven. V.V. Gemerts kleur neemt met 6 personen deel aan dit evenement 6.

7 OPLOSSING PUZZEL: AFBIJTEN Is groenvoer nu aan te bevelen ja of nee? Regelmatig krijg ik met de vraag waarom ik nu zo kritisch ben op groenvoer en het bijna in geen enkel artikel van mij aanbeveel. Wel laat ik een zaak uitsluiten ik ben zeker niet tegen het geven van groen voer, in tegendeel zelf. Meestal praat ik ook over de natuurlijke vitamine voor onze vogels. En groen voer valt daar wel degelijk onder dacht ik zo. Ik kom alleen kritisch over om de liefhebber te bewaken bij het ongecontroleerd geven van groenvoer en dat gebeurt regelmatig en daar wil ik ernstig voor waarschuwen. Het gevaar van groenvoer. Wat ik bedoel met groenvoer zal wel duidelijk zijn denk ik maar ik zal er toch een aantal aanhalen om te proberen wel echt duidelijk te zijn. Hier gaan we dan Kiemzaad, andijvie, sla, komkommer, mier, appel, appelsien, melkdistel, paardenbloem, witlof, wortelen enz. Al deze nog meerdere worden wel eens aan onze vogels gegeven en als men dit nu geeft met verstand van zaken dan hoeft groenvoer zeker niet slecht te zijn. Maar wat is nu verstand van zaken, dit is volgens mij vrij simpel ik kan het erg grof mededelen door te stellen dat sommige kwekers denken dat hun vogels konijnen zijn doe je het ongeveer zo dan vraag je om problemen. Onze kanarievogels zijn zover gedominciteerd dat zij een deel van hun instinkt van de natuur zijn verloren. Ik geef u een voorbeeld. In de natuur weet bv een kneu of goudvink heel goed welke zaden ze kunnen eten en wat ze kunnen eten in deze periode dat deze beschikbaar zijn, ze weten perfect wanneer caroteenhoudende 7.

8 zaden gegeten kunnen worden en hun verenkleed komt zo perfect naar voren incl. de iets of wat rode kleur op de borst enz. Ook zal een vogel in het wild zelden de blaadjes van bv de mier opeten laat staan de stengels, nee zij weten vrij goed dat de zaadjes beter zijn. Onze kanarie vogels reageren anders gooi er maar eens mier in de volière, je zult vrij snel zien dat de vogels niet alleen het zaad maar ook de stengels en de blaadjes eten en hier in schuilt nu het gevaar als men te veel geeft de vogels eten alles en krijgen dan te veel met grote kans op darm stoornissen enz. Daarom stel ik altijd als je groenvoer geeft in welke vorm dan ook zorg dat de hoeveelheid zoveel is dat het op een uurtje op is al wat er over blijft geef je teveel, hou dit vast als stel regel. Dan zullen de problemen zeker voorkomen worden. Apart wil ik stellen met kiemzaad hier kunnen ook zeer grote fouten mee gemaakt worden, doordat de kiem te lang is, en al aan schimmelen toe is. De problemen zijn dan zeer ernstig als je dit de vogels voedert. Gebruik hier als stelregel geef je kiemzaad, maar geef dan ook alleen zaad met een minimale kiem,het woord zegt het al KIEM en niet groter dan een kiem. Doe je het op deze manier dan zal kiemzaad gerust gevoerd mogen worden,maar ook met mate, moet op een uurtje op zijn. De gevolgen die ( kunnen ) ontstaan door te veel groenvoer. Als we groenvoer willen geven moeten we ons van een aantal zaken bewust zijn. In alle voeders, dus ook in groenvoer, zitten bepaalde stoffen. Die stoffen hebben allemaal hun eigen werking op de vogels. Het zal duidelijk zijn dat als men groenvoer plukt dit nooit moet doen langs een weg waar veel verkeer is, maar ook op plaatsen waar je zeker van weet dat er niet gespoten is want dit kan een zeer negatieve werking hebben op meerdere organen van onze vogels. 8.

9 Met negatief bedoel ik niet meteen dat de vogels er dood aan gaan. Maar de kans is wel aanwezig als je dit doet zonder er goed bij na te denken. Te veel groenvoer, gespoten groenvoer, te lang gekiemd zaad, verouderd groenvoer dit kan allemaal vrij snel lijden tot een flinke darmstoornis en gele mest Coccidiode. Dus nogmaals geef nooit meer als wat op een uurtje op is en groenvoer geven bij erg hoge themperatuur is ook niet aan te raden, kans op darmstoornissen is dan ook erg groot. Andere fouten door het geven van groenvoer. Groenvoer kan ook iets doen aan de kleur van de vogels, Ze kunnen echter de kleur beïnvloeden bij diverse vogels, in veel groenvoer zitten caroteenhoudende zaden en het is dat wat de kleur beïnvloed, de gele grondkleur kan te diep worden, vogels met gele aanslag deze kan ook te diep worden, meerdere vogels hebben of kunnen last hebben van die kleurbeïnvloedende caroteen. Bij roodfactorige vogels zal dat minder hinderen, maar bij gele (of dominant witte) kan dat zoals ik al vermelde nadelig zijn. De kleurstimulerende werking die van de onkruidzaden uitgaat heeft een verkeerde invloed op de vogels. De kleur wordt er zogenaamd te diep van kleur van, of misschien is het beter te zeggen dat de kleur onzuiver wordt. Hier moeten we ons er goed van bewust zijn. En als we groenvoer geven, moeten we dat ook regelmatig doen het kan niet zo zijn dat we een poosje wel en dan weer een paar dagen niets geven. Weet ook als je een te veel aan groenvoer geeft de vogels minder gaan drinken en dit kan bij de roodfactorige vogels ook fouten in de kleur opleveren, zeker als je de vogels rood opvoert door de bv cantaxitine in het drinkwater te doen. Dus niet alleen het te veel geven is gevaarlijk, maar ook kunnen er andere kleur fouten ontstaan wees gewaarschuwd. 9.

10 Groenvoer tijdens in de kweekperiode?? Tijdens de kweek wordt er ook driftig groenvoer gegeven bij meerdere kwekers als dit met kennis en verstand gedaan wordt is er niets mis mee, deze kwekers zullen ook zelden of nooit s,avonds groenvoer geven en nog minder als de temperatuur hoog is. Waarom zal menig onder u afvragen nu dat is vrij simpel geef je avonds groenvoer dan zullen de ouders daar zeker driftig mee gaan voeren, de kropjes zullen vrij snel vol zitten, maar helaas erg veel voedingswaarde zit er ook niet in als de krop alleen maar vol zit met groenvoer en als dan de temperatuur nog hoog is en de pop ook nog eens op het nest gaat zitten, is de kans erg groot dat het groenvoer in de krop gaat gisten, met het gevolg darmstoornissen enz. En het zal duidelijk zijn dat de jonge vogels dit maar zelden overleven. Dus geef beter s,avond geen groenvoer, of heel weinig en dan gemengd onder je eivoer. Besluit. Het is nu aan de kweker zelf om te beslissen over het wel of niet geven van groenvoer en of kiemzaad, het kan goed, maar dan met verstand geven en de aandacht blijven geven aan in dit artikel beschreven punten, heb je de tijd om hieraan te voldoen kan je gerust groenvoer geven, heb je minder tijd ter beschikking geef dan geen of zeldzaam weinig groenvoer. En hou voor je dat onze vogels geen konijnen zijn maar zaadeters. Een artikel van W.v.Gils bewerkt door Theo. Twee Wereldkampioenen bij Vogelvereniging Gemerts Kleur. Tijdens de 63e Wereldshow van de COM. (Confédération Ornithologie Mondial) in het Autotron in Rosmalen zijn Freek van Boxtel en Edwin van Helvoort Wereld kampioen geworden. 10.

11 Edwin voor de tweede maal op een rij met een Stam Zwart pastel rood mozaïek 364 pnt. Freek met een enkeling Agaat Opaal geel ivoor mozaïek 94 pnt. Verder behaalde hij 2 maal zilver met een stam agaat opaal geel ivoor mozaïek 370 pnt. mannen en poppen. Een Bronzen medaille was voor een enkeling agaat opaal geel ivoor mozaïek met 91 punten. In deze klasse ook nog een vogel van 91 pnt. Edwin behaalde naast zijn Gouden medaille ook nog Zilver met Zwart pastel rood Mozaïek 91 pnt., verder nog twee kanaries met respectievelijk 91 en 90 pnt. Zijn dochter behaalde in dezelfde groep Brons met 90 pnt. De andere deelnemers van Gemerts Kleur: Sjaak Kroet Stam Zwart rood Mozaïek 363 pnt. en een enkeling met 91 pnt. Jan Centen met kanarie Zwart rood Mozaïek 90 pnt. Mari van Esch agaat pastel geel ivoor Schimmel 89 pnt. Theo van den Eijnde, zebravink Pastel Bleekrug grijs 90 pnt. Op deze WK waren vogels ingezonden. Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen, een aantal liefhebbers zijn al druk met de kweek, anderen zijn hiervoor in de voorbereiding hierop en anderen beginnen pas in het voorjaar. Het is een zeer goed TT-seizoen geweest voor onze leden, jammer dat het TT-seizoen wreed onderbroken werd door de vogelgriep waardoor een aantal wedstrijden niet door konden gaan. 11.

12 Zondag 29 maart, Zondag 31 mei, DATA Zondag 30 augustus en Zondag 29 november. Maandelijkse bijeenkomsten, 2 e dinsdag van de maand m.u.v. juli en augustus. 3 februari, 10 maart Jaarvergadering, 14 april, 5 mei, 9 juni, 8 september, 13 oktober, 3 november, 8 december. Forelvissen: Fietstocht: Tafelkeuring: DINSDAG SITE: Onderlinge Tentoonstelling 13,14 en 15 november 2015 BESTUUR GEMERTS KLEUR: VOORZITTER: Servaas Verhofstad SECRETARIS: Theo van den Eijnde PENNINGMEESTER: Edwin van Helvoort e SECRETARIS: Hetty Deenen RINGCOMMISSARIS: Pieter Deenen

13

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.9 UITGAVE NOVEMBER 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.9 UITGAVE NOVEMBER 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 11e JAARGANG No.10 UITGAVE DECEMBER 2014 COPY NAAR -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 11e JAARGANG No.10 UITGAVE DECEMBER 2014 COPY NAAR -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

No.2 UITGAVE FEBRUARI 2016

No.2 UITGAVE FEBRUARI 2016 CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 13e JAARGANG No.2 UITGAVE FEBRUARI 2016 COPY NAAR: joentheo44@kpnmail.nl www.gemertskleur.nl Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR Secretariaat:Theo van de Oever Heikampseweg 215425 XX De theoenjosevdoever@hotmail.com Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties Rabo

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.6 UITGAVE JUNI, JULI, AUGUSTUS 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.6 UITGAVE JUNI, JULI, AUGUSTUS 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

Secretariaat: Theo van den Eijnde De Haag NL Gemert

Secretariaat: Theo van den Eijnde De Haag NL Gemert CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 14 E JAARGANG No.9 UITGAVE NOVEMBER 2017 COPY NAAR: joentheo44@kpnmail.nl www.gemertskleur.nl Secretariaat: Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL Gemert joentheo44@kpnmail.nl

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR Secretariaat:Theo van de Oever Heikampseweg 215425 XX De theoenjosevdoever@hotmail.com Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties Rabo

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.4 UITGAVE APRIL 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.4 UITGAVE APRIL 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

VOGELPRAAT van A tot Z

VOGELPRAAT van A tot Z . CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 15 E JAARGANG No.3 UITGAVE MAART 2018 COPY NAAR: joentheo44@kpnmail.nl www.gemertskleur.nl VOGELPRAAT van A tot Z CAFÉ-ZAAL T ANKER DE HUISKAMER VAN DE MORTEL

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR Secretariaat:Theo van de Oever Heikampseweg 215425 XX De theoenjosevdoever@hotmail.com Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties Rabo

Nadere informatie

Clubhuis Café-Zaal t Anker Sint Antoniusstraat VE De Mortel

Clubhuis Café-Zaal t Anker Sint Antoniusstraat VE De Mortel CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 14 E JAARGANG No.8 UITGAVE OKTOBER 2017 COPY NAAR: joentheo44@kpnmail.nl www.gemertskleur.nl Secretariaat: Theo van den Eijnde De Haag 41 5421NL Gemert joentheo44@kpnmail.nl

Nadere informatie

11e JAARGANG No.7 UITGAVE SEPTEMBER 2014 COPY NAAR -

11e JAARGANG No.7 UITGAVE SEPTEMBER 2014 COPY NAAR - Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 12e JAARGANG No.8 UITGAVE OKTOBER 2015 COPY NAAR joentheo44@kpnmail.nl -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 12e JAARGANG No.8 UITGAVE OKTOBER 2015 COPY NAAR joentheo44@kpnmail.nl -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

10e JAARGANG No.9.UITGAVE november 2013. COPY NAAR joentheo44@kpnmail.nl - www.gemertskleur.nl

10e JAARGANG No.9.UITGAVE november 2013. COPY NAAR joentheo44@kpnmail.nl - www.gemertskleur.nl Secretariaat:Theo van de Oever Heikampseweg 215425 XX De Mortel theoenjosevdoever@hotmail.com Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties

Nadere informatie

11e JAARGANG No.5.UITGAVE mei 2014 COPY NAAR joentheo44@kpnmail.nl - www.gemertskleur.nl

11e JAARGANG No.5.UITGAVE mei 2014 COPY NAAR joentheo44@kpnmail.nl - www.gemertskleur.nl Secretariaat:Theo van de Oever Heikampseweg 21 5425 XX De theojosevdoever@hotmail.com Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.10 UITGAVE DECEMBER 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.10 UITGAVE DECEMBER 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

catalogus V.V. de Polderzanger kooi ring naam kls klr/ pnt. opm. prijs D

catalogus V.V. de Polderzanger kooi ring naam kls klr/ pnt. opm. prijs D catalogus V.V. de Polderzanger kooi ring naam kls klr/ pnt. opm. prijs D 07 Lipochroom geel intensief, schimmel en mozaןek 3003001 Geel intensief 1 - Wijk, van J. EK 90 2 - Wijk, van J. EK 91 3 - Wijk,

Nadere informatie

Overzicht uitslagen OTT 2014 blz. 1

Overzicht uitslagen OTT 2014 blz. 1 Overzicht uitslagen OTT 2014 blz. 1 33 inzenders hebben 674 vogels ingezonden welke zijn gekeurd door 9 keurmeesters 101 vogels van 91 punten. 39 vogels van 92 punten. 10 vogels van 93 punten. Enkelingen

Nadere informatie

catalogus AfdelingsTentoonstelling Vogelvereniging Zanglust

catalogus AfdelingsTentoonstelling Vogelvereniging Zanglust catalogus AfdelingsTentoonstelling Vogelvereniging Zanglust 03 Kleurkanaries 3002001 Wit 1 - Wal, van der J. EK 49 90 Brons 3011001 Geel intensief 2 - Hoekstra, H. EK 51 92 3 - Hoekstra, H. EK 51 92 4

Nadere informatie

De putters krijgen een putter/sijzen zaadmengsel. Ik koop deze mengeling bij Jan Koenings.

De putters krijgen een putter/sijzen zaadmengsel. Ik koop deze mengeling bij Jan Koenings. De kweek met de kleine Putter, Carduelis carduelis in voliere en broedkooi We begonnen dit jaar de kweek met 3 koppels. Eén koppel in een volière van 3m bij 0,8m. Eén koppel in een broedkooi buiten van

Nadere informatie

92 HG kampioen + goud 91 Brons

92 HG kampioen + goud 91 Brons Hoofdgrp 6 Lipochroom wit Groep 3001 Lipochroom Wit 3.001.002 Wit 1 7 E Bijsterbosch 52 2 7 E Bijsterbosch 51 3 7 E Bijsterbosch 51 4 7 E Bijsterbosch 51 +4= 368 5 7 E Bijsterbosch D 50 6 7 E Bijsterbosch

Nadere informatie

Frank Sluis, Voorzitter De Edelzanger Drunen. Geachte Inschrijver/Bezoeker van Pronkveer,

Frank Sluis, Voorzitter De Edelzanger Drunen. Geachte Inschrijver/Bezoeker van Pronkveer, Geachte Inschrijver/Bezoeker van Pronkveer, Alweer voor de zesde keer organiseren wij onze tentoonstelling in de vorm van Pronkveer. Ook dit jaar weer erg spannend of de vogelgriep geen roet in het eten

Nadere informatie

Prijswinnaars Tentoonstelling

Prijswinnaars Tentoonstelling Hoofdgroep 06 03.001 Prijswinnaars Tentoonstelling Lipochroom wit Lipochroom Wit 03.001.002 Wit 42 H Toirkens 51 92 1 182 Zilver 85 H Toirkens Hoofdgroep 07 Lipochroom geel intensief, schimmel en mozaïek

Nadere informatie

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 2 oktober.

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 2 oktober. TENTOONSTELLINGSREGLEMENT PSC FRIESLAND 2017. 1 Vogels inbrengen op woensdag 11 oktober a.s. van 19:30 tot 21:00 uur in Voliere Gebouw Drachster Vogelvrienden, Noorderdwarsvaart 84 D, 9201 KL Drachten.

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.5 UITGAVE MEI 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur.nl

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.5 UITGAVE MEI 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur.nl Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag Wedstrijdklasse : (JEUGD GRATIS) Naam Adres Enkelingen:... x. 1,00 =.... Postc.+ woonplaats Stel..... x. 2,00 =.... Telefoon Stam:... x. 4,00 =.... Afdelingscode Catalogus (verplicht): =. 2,50 Kweeknr:

Nadere informatie

Secretariaat: Theo van den Eijnde De Haag NL Gemert

Secretariaat: Theo van den Eijnde De Haag NL Gemert CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 14 E JAARGANG No.10 UITGAVE DECEMBER 2017 COPY NAAR: joentheo44@kpnmail.nl www.gemertskleur.nl Secretariaat: Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL Gemert joentheo44@kpnmail.nl

Nadere informatie

BONDSVRAAGPROGRAMMA A.N.B.v.V. GELDIG VANAF HET TENTOONSTELLINGSSEIZOEN 2015 T/M 2017

BONDSVRAAGPROGRAMMA A.N.B.v.V. GELDIG VANAF HET TENTOONSTELLINGSSEIZOEN 2015 T/M 2017 BONDSVRAAGPROGRAMMA A.N.B.v.V. GELDIG VANAF HET TENTOONSTELLINGSSEIZOEN 2015 T/M 2017 Totaal 18 hoofdgroepen. Hoofdgroep A (*) Hoofdgroep B (*) Hoofdgroep C (*) Hoofdgroep D (*) Hoofdgroep E (*) Harzers

Nadere informatie

NZC Regio Drenthe. Tentoonstelling Wachtum

NZC Regio Drenthe. Tentoonstelling Wachtum NZC Regio Drenthe Tentoonstelling 2010 Wachtum 18 september 2010 Deelnemers Regioshow NZC Drenthe 2010 deelnemer woonplaats telefoon kweek NZC Nederlandse Zebravinken Club 1 Beerenhout, C. Coevorden 0524-511812

Nadere informatie

Clubhuis Café-Zaal De Sport Molenstraat KG Gemert Tel

Clubhuis Café-Zaal De Sport Molenstraat KG Gemert Tel CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 13e JAARGANG No.6 UITGAVE JUNI 2016 COPY NAAR: joentheo44@kpnmail.nl www.gemertskleur.nl Secretariaat: Theo van den Eijnde De Haag 41 5421NL Gemert joentheo44@kpnmail.nl

Nadere informatie

124 vogels van 91 punten. 70 vogels van 92 punten. 15 vogels van 93 punten.

124 vogels van 91 punten. 70 vogels van 92 punten. 15 vogels van 93 punten. 1 Overzicht algemene gegevens 31 inzenders hebben 683 vogels ingezonden welke zijn gekeurd door 9 keurmeesters 124 vogels van 91 punten. 70 vogels van 92 punten. 15 vogels van 93 punten. Enkelingen Europese

Nadere informatie

Oproep tot medewerking: Agaat barmsijs? agaat elzensijs?

Oproep tot medewerking: Agaat barmsijs? agaat elzensijs? Oproep tot medewerking: Agaat barmsijs? agaat elzensijs? We willen duidelijk stellen dat ISEC (Internationaal Samenwerking verband Europese Cultuurvogels) niet zit te vragen om naamsveranderingen. Maar

Nadere informatie

catalogus Onderlinge TT 2013

catalogus Onderlinge TT 2013 catalogus Onderlinge TT 2013 kooi ring naam kls klr/zng pnt. opm. prijs D D kleurkanaries stammen D04-001 Geel schimmel 1 - Peters, L. A 49 89 2 - Peters, L. A 50 90 3 - Peters, L. A 50 90 4 - Peters,

Nadere informatie

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 26 september.

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 26 september. TENTOONSTELLINGSREGLEMENT PSC FRIESLAND 2016. 1 Vogels inbrengen op woensdag 5 oktober a.s. van 19:30 tot 21:00 uur in Voliere Gebouw Drachster Vogelvrienden, Noorderdwarsvaart 84 D, 9201 KL Drachten.

Nadere informatie

Kampioenenlijst van klasse A : Eigen kweek lopend jaar

Kampioenenlijst van klasse A : Eigen kweek lopend jaar Kampioenenlijst van klasse A : Eigen kweek lopend jaar 1 Gorzen, kneu, mussen 402 92 Geelgors 2 Barmsijs, sijs, frater 2901 90 Sijs 3 Groenvinken 2614 92 Groenvink wildkleur p 4 Overige vinkachtigen 2604

Nadere informatie

Kleurvererving bij Europese vogels. Geschreven door Ben Cretskens Goedgekeurd door Jack Bloemen Barmsijs-Meeuwen

Kleurvererving bij Europese vogels. Geschreven door Ben Cretskens Goedgekeurd door Jack Bloemen Barmsijs-Meeuwen Kleurvererving bij Europese vogels Geschreven door Ben Cretskens Goedgekeurd door Jack Bloemen Inhoud Soorten vererving Definities Geslachtsgebonden recessief Wat betekent split? Kleuren die geslachtsgebonden

Nadere informatie

Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen t/m 14 december Heidezoom 2 Liempde. Tel

Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen t/m 14 december Heidezoom 2 Liempde. Tel Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen 2014. 12 t/m 14 december 2014. Heidezoom 2 Liempde. Tel. 0411-631427. Deelnemende vogelverengingen: Vogelvereniging Vogelvreugd Boxtel. Vogelvereniging

Nadere informatie

Kweeknummer. JH Dohmeijer J Frankruijter. L Groenewold KH de Groot JM de Groot-vd Mark. M Oosterhof. P Poortinga. J Schoonveld P Schuitema

Kweeknummer. JH Dohmeijer J Frankruijter. L Groenewold KH de Groot JM de Groot-vd Mark. M Oosterhof. P Poortinga. J Schoonveld P Schuitema Inzenders: Naam B Begeman JH Dohmeijer J Frankruijter D Giesen L Groenewold KH de Groot JM de Groot-vd Mark J Haan K Haan J Heuvel K v Houten G Jetses D Kuiken M Oosterhof P Ottens P Poortinga F Postema

Nadere informatie

Keuringsresultaten. Enkelingen. Stammen. Stellen. Enkelingen. Stammen. Enkelingen. Stellen. Enkelingen. Enkelingen. Enkelingen. Enkelingen.

Keuringsresultaten. Enkelingen. Stammen. Stellen. Enkelingen. Stammen. Enkelingen. Stellen. Enkelingen. Enkelingen. Enkelingen. Enkelingen. 06 03.001.002 Wit Lipochroom wit 03.001 Lipochroom Wit 1 EK van der Plas Ad 2 EK van der Plas Ad 3 EK van der Plas Ad 4 EK van der Plas Ad 92 4 367 Kampioen HG 6 5 EK van der Plas Ad 6 EK van der Plas

Nadere informatie

Nationale TT 2015, Volière Vereniging De Huisvriend.

Nationale TT 2015, Volière Vereniging De Huisvriend. Geachte vogelliefhebber, Van 30 oktober t/m 1 november organiseert Volière vereniging De Huisvriend uit Rothem-Meerssen voor de 17-de keer op rij een Nationale Vogeltentoonstelling. We willen net zoals

Nadere informatie

1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade

1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade 1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade Secretariaat Organisatie: W.J Offermans Meuserstraat 10 6464 EG Kerkrade 06-31249531 / 045-8883231 : kleur.en.vriendschap@ziggo.nl Vogelvereniging

Nadere informatie

Catalogus Moerdijkse Kampioenschappen / Onderlinge TT V.V.de Polderzanger

Catalogus Moerdijkse Kampioenschappen / Onderlinge TT V.V.de Polderzanger Catalogus Moerdijkse Kampioenschappen / Onderlinge TT V.V.de Polderzanger kooi D ring naam kls Op pnt prijs 07 Lipochroom geel intensief, schimmel en mozaïek 3003001 Geel intensief 1 - Wijk, van J. EK

Nadere informatie

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Secretariaat Organisatie: Huub Mertens P.P.Rubensstraat 32 6137 XX Sittard 06-19053510; huubmertns54@gmail.com Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Tentoonstellingsregels Inschrijfformulier:

Nadere informatie

Reglement District Tentoonstelling. Vogelkampioenschappen 2017

Reglement District Tentoonstelling. Vogelkampioenschappen 2017 District GELDERLAND en FLEVOLAND Vogelvereniging "De Martel" Huissen Algemeen; Organisatie door: District Gelderland in samenwerking met Vogelvereniging "DE MARTEL" te Huissen afd. Code: H 05 Locatie:

Nadere informatie

catalogus Regio T.T Onderlinge TT 2017

catalogus Regio T.T Onderlinge TT 2017 catalogus Regio T.T. 2017 Onderlinge TT 2017 kooi ring naam kls /zng pnt. opm. prijs D 03 Kleurkanaries stammen 3102001 Zwart geel intensief 1 48 17 Wildt, de G. EK 51 91 2 9 17 Wildt, de G. EK 50 89 3

Nadere informatie

in Vogelvlucht Jaargang 63 nummer 3

in Vogelvlucht Jaargang 63 nummer 3 in Vogelvlucht Jaargang 63 nummer 3 In vogelvlucht is het verenigingsorgaan van de vogelvereniging Musselkanaal & Omstreken. Aangesloten bij de Nederlandse bond van Vogelliefhebbers met bondscode M06.

Nadere informatie

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen Vogelvereniging de Nachtegaal uit Rosmalen nodigt u uit om deel te nemen aan: Open Rosmalens Kampioenschap 2017 icm kringtentoonstelling Maasland-Meierij Deze tentoonstelling

Nadere informatie

catalogus 42e Vogeltentoonstelling Volièrevereniging "Zanglust" Joure e.o.

catalogus 42e Vogeltentoonstelling Volièrevereniging Zanglust Joure e.o. catalogus 42e Vogeltentoonstelling Volièrevereniging "Zanglust" Joure e.o. Kooi Naam Klasse Kleurpnt Punten Prijs D Diversen 07 Lipochroom geel intensief, schimmel en mozaïek stammen 3003001 Geel intensief

Nadere informatie

Verwelkoming, inleiding en mededelingen

Verwelkoming, inleiding en mededelingen Verslag 36ste bijeenkomst van de Spanish Timbrado kwekers gehouden op zaterdag 26 april 2014. Plaats: : Sporthal De Steenakker, Steenakkerstraat 31, 3950 Kaulille Agendapunten: - Verwelkoming, inleiding

Nadere informatie

Beste vrienden, Beste vogelliefhebber, Beste kweker Europese vogels,

Beste vrienden, Beste vogelliefhebber, Beste kweker Europese vogels, Beste vrienden, Beste vogelliefhebber, Beste kweker Europese vogels, Het bestuur van «Eurobird and Co» heeft het plezier u uit te nodigen op zijn jaarlijkse tentoonstelling. De tentoonstelling gaat door

Nadere informatie

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag Wedstrijdklasse : (JEUGD GRATIS) Naam Adres Enkelingen:... x. 1,25 =.... Postc.+ woonplaats Stel..... x. 2,50 =.... Telefoon Stam:... x. 5,00 =.... Afdelingscode Catalogus (verplicht): =. 3,00 Kweeknr:

Nadere informatie

de Vogelvrienden Leusden

de Vogelvrienden Leusden de Vogelvrienden Leusden Tentoonstellingsreglement 37 e kampioenschap Van Amersfoort 2014 De show wordt gehouden op de volgende data: Vrijdag Zaterdag Zondag 7 november van 20.00 tot 22.00 uur 8 november

Nadere informatie

catalogus 42e Vogeltentoonstelling Volièrevereniging "Zanglust" Joure e.o.

catalogus 42e Vogeltentoonstelling Volièrevereniging Zanglust Joure e.o. catalogus 42e Vogeltentoonstelling Volièrevereniging "Zanglust" Joure e.o. Kooi Naam Klasse Kleurpnt Punten Prijs D Diversen 1 Althuisius, J. 75 Grondvogels 33002001 Japanse kwartel wildkleur 248 Althuisius,

Nadere informatie

NZC Regio Drenthe. Tentoonstelling Wachtum

NZC Regio Drenthe. Tentoonstelling Wachtum NZC Regio Drenthe Tentoonstelling 2011 Wachtum 17 september 2011 1 Deelnemers Regioshow NZC Drenthe 2011 nr naam woonplaats telefoon kweeknr aantal 1 Boeters, G. Nieuw Weerdinge 0591-641951 NC57 14 2 Brink,

Nadere informatie

Lid Zanglust Zuidwolde

Lid Zanglust Zuidwolde Lid Zanglust Zuidwolde Even voorstellen Ik ben Richard Bekelaar, 34 jaar oud. Ben inmiddels zo'n 15 jaar lid van Zanglust Zuidwolde. Ben kweker van de standaard grasparkiet, in de volksmond ook wel Engelse

Nadere informatie

catalogus Lemster Volière Vrienden kooi ring naam kls klr/zng pnt. opm. prijs D

catalogus Lemster Volière Vrienden kooi ring naam kls klr/zng pnt. opm. prijs D catalogus Lemster Volière Vrienden kooi ring naam kls klr/zng pnt. opm. prijs D 03 Kleurkanaries 3002001 Wit 1 - Sikkema, J. EK 52 91 2 - Sikkema, J. EK 52 92 3 - Sikkema, J. EK 52 92 4 - Sikkema, J. EK

Nadere informatie

Groep 3.041 Lipochroom Rood intensief 3.041.001 Rood intensief. Groep 3.042 Lipochroom Roodivoor intensief 3.042.002 Roodivoor intensief

Groep 3.041 Lipochroom Rood intensief 3.041.001 Rood intensief. Groep 3.042 Lipochroom Roodivoor intensief 3.042.002 Roodivoor intensief 1 Zangkanaries Kooi: zangkooi Gevraagd: 2 jaar Groep 1.001 Harzers 1.001.001 Harzers Groep 1.002 Waterslagers 1.002.001 Waterslagers Groep 1.003 Timbrado's 1.003.001 Timbrado's 3 Kleurkanaries Gevraagd:

Nadere informatie

Reglement Noordelijk Kampioenschap Zebravinken

Reglement Noordelijk Kampioenschap Zebravinken Reglement 2017 Noordelijk Kampioenschap Zebravinken Voorwoord In 2017 wordt voor het eerst het Noordelijk Kampioenschap Zebravinken georganiseerd. Het is onze intentie om het Noordelijk Kampioenschap Zebravinken

Nadere informatie

Vererving Toegepast bij Europese vogels. Door Ben Cretskens

Vererving Toegepast bij Europese vogels. Door Ben Cretskens Vererving Toegepast bij Europese vogels Door Ben Cretskens Inhoud Inleiding Mutatie? Lichaam van de vogel Bevruchting Kleuren Verervingen Inleiding Darwin had gelijk! Wetten van Mendel Eigenschappen van

Nadere informatie

Ornithologische Vereniging VZW

Ornithologische Vereniging VZW bpost PB-PP BELGIE(N) BELGIQUE Ornithologische Vereniging VZW Officieel 2 maandelijks clubblad: Juli - augustus 14 de jaargang anno 2017 Clubblad: 5 Afgifte kantoor: 2800 Mechelen mail - P 409267 Verantw.

Nadere informatie

Reglement Nationale TT te Roden

Reglement Nationale TT te Roden Reglement 2018 Nationale TT te Roden Voorwoord Geachte vogelliefhebber, Na vorig jaar weer de Nationle TT, de vogeltentoonstelling van De Vogelvriend Roden eo., georganiseerd te hebben, zullen we dat dit

Nadere informatie

catalogus V.V. de Polderzanger

catalogus V.V. de Polderzanger catalogus V.V. de Polderzanger kooi ring naam kls /zng pnt. opm. prijs D 07 Lipochroom geel intensief, schimmel en mozaïek 3003001 Geel intensief 1-22 Wijk, van J. EK 90 2-22 Wijk, van J. EK 91 3-22 Wijk,

Nadere informatie

Mijn kweekervaring met de witwang mutatie.

Mijn kweekervaring met de witwang mutatie. Mijn kweekervaring met de witwang mutatie. Ik kweek al verschillende jaren zebravinken en vooral in de zwartwang blackface grijs. In 2013 ben ik begonnen om in een aparte bloedlijn de mutatie bleekrug

Nadere informatie

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang.

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang. Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee Opgericht 10 augustus 1949 september 2013 27 e jaargang Verenigingsinfo ERELEDEN P.C. Hagenaars en J.A. Plokker BESTUUR

Nadere informatie

Uitnodiging 35 ste V.V.W. VOGELTENTOONSTELLING 2015

Uitnodiging 35 ste V.V.W. VOGELTENTOONSTELLING 2015 Uitnodiging 35 ste V.V.W. VOGELTENTOONSTELLING 2015 Wommelgem, 9 augustus 2015. Beste vogelvriend, Graag nodigen wij U uit om deel te nemen aan onze 35 ste vogelshow op 26 en 27 september a.s.. We organiseren

Nadere informatie

1 3catalogus 51ste TT " De Liervogel "

1 3catalogus 51ste TT  De Liervogel 1 3catalogus 51ste TT " De Liervogel " kooi naam kls pnt. prijs 06 Lipochroom Wit 300100 Wit 1 Ruijt, de E.T.E EK 86 07 Lipochroom geel intensief, schimmel en moza 0 7ek 3003001 Geel intensief Uffelen,

Nadere informatie

Werkblad Naut Thema 2: Planten en dieren

Werkblad Naut Thema 2: Planten en dieren Werkblad Naut Thema 2: Planten en dieren 2.1 Eten en gegeten worden Schrijf op wat het dier eet in deze voedselketen De ijsbeer eet De zeehond eet De vis eet De krill eet Dit zijn algen, algen zijn heel

Nadere informatie

Catalogus Bijzondere Tentoonstelling VVO 2015 kooi ring naam kls klr/ pnt. opm. prijs D

Catalogus Bijzondere Tentoonstelling VVO 2015 kooi ring naam kls klr/ pnt. opm. prijs D Catalogus Bijzondere Tentoonstelling VVO 2015 kooi ring naam kls klr/ pnt. opm. prijs D 03 Kleurkanaries 3011001 Geel intensief 1 - Heide van der, H. EK 91 1e prijs 2 - Heide van der, H. EK 90 2e prijs

Nadere informatie

Algemene regels tijdens het keuren De keurders zijn verplicht de gegeven instructies strikt op te volgen

Algemene regels tijdens het keuren De keurders zijn verplicht de gegeven instructies strikt op te volgen Pagina 2 Algemene regels tijdens het keuren Pagina 3 Keurfiche + beschrijving van de rubrieken Pagina 4 Pagina 5 Mozaïeken Pagina 6 met rode bek (Urucum) Pagina 7 Zwartreeks Pagina 8 Bruinreeks Pagina

Nadere informatie

catalogus Onderlinge TT 2016

catalogus Onderlinge TT 2016 catalogus Onderlinge TT 2016 kooi ring naam kls klr/zng pnt. opm. prijs D D kleurkanaries stammen D18-001 Zwart geel intensief 1 77 Wildt, de G. A 52 92 2 124 Wildt, de G. A 52 92 3 1 Wildt, de G. A 51

Nadere informatie

Vogelvereniging Vogelvreugd Nistelrode

Vogelvereniging Vogelvreugd Nistelrode Vogelvereniging Vogelvreugd Nistelrode Even voorstellen. Vogelvereniging Vogelvreugd bestaat uit een hechte groep enthousiaste vogelliefhebbers uit Nistelrode en omgeving met een respectabele gemiddelde

Nadere informatie

52e Nationale Tentoonstelling

52e Nationale Tentoonstelling Indien retour afzender 8925HB25 52e Nationale Tentoonstelling te Leeuwarden 19 t/m 24 oktober 2015 Waarin opgenomen de Regioshow van de Nederlandse Zebravinken Club regio Friesland 1 Beste vogelliefhebbers

Nadere informatie

Prijswinnaars Tentoonstelling

Prijswinnaars Tentoonstelling 6 Lipochroom wit Groep 3.1 Lipochroom Wit 3.1.2 Wit Kooi 2 H Kollenburg 2 187 Kooi 8 H Kollenburg 9 4 368 Kooi 173 H Kollenburg Kooi 174 H Kollenburg 7 Lipochroom geel intensief, schimmel en mozaïek Groep

Nadere informatie

Kooi soort Inzender ` Kleur Totaal Eenheden Nr. kweek punt punt

Kooi soort Inzender ` Kleur Totaal Eenheden Nr. kweek punt punt Hoofdgroep 6 Lipochroom wit Groep 3.001 en 3.002 Klas 3.001.001 Wit dominant 1 EK A. van Eeuwijk 50 89 2 EK A. van Eeuwijk 51 90 5 Hoofdgroep 7 Lipochroom geel intensief, schimmel en mozaïek Groep 3.003

Nadere informatie

Algemene Nederlandse Postuurkanarie Vereniging

Algemene Nederlandse Postuurkanarie Vereniging Algemene Nederlandse De ANNIPIVI is er voor alle Pos tuut-kanarie Liefhebbers Ongeacht bij welke Vereniging of Bond u reeds bent aangesloten, u kunt altijd lid worden van onze Postuurkanarie specialistenvereniging

Nadere informatie

Kl.Kan.Rood mozaïek T EK K117 SK1 Jong J.A. de GOUD 0030 EK K117 SK1 Jong J.A. de ZILVER

Kl.Kan.Rood mozaïek T EK K117 SK1 Jong J.A. de GOUD 0030 EK K117 SK1 Jong J.A. de ZILVER ------- 03.011.001 Kl.Kan.Geel intensief 0001 Stam 7NJJ J01 Tolsma S. 51 92 0002 Stam 7NJJ J01 Tolsma S. 51 92 0003 Stam 7NJJ J01 Tolsma S. 51 92 0004 Stam 7NJJ J01 Tolsma S. 51 92 KAMPIOEN Totaal Stam

Nadere informatie

Beste vrienden, Beste vogelliefhebber, Beste kweker Europese vogels en aanverwanten,

Beste vrienden, Beste vogelliefhebber, Beste kweker Europese vogels en aanverwanten, Beste vrienden, Beste vogelliefhebber, Beste kweker Europese vogels en aanverwanten, Het bestuur van «Eurobird and Co» heeft het plezier u uit te nodigen op zijn jaarlijkse tentoonstelling. De tentoonstelling

Nadere informatie

catalogus T.T Langenhuizen, J.H. EK

catalogus T.T Langenhuizen, J.H. EK catalogus T.T. 2018 03 Kleurkanaries stammen 3102001 Zwart geel intensief 1 100 18 Wildt, de G. EK 51 91 2 25 18 Wildt, de G. EK 52 93 3 98 18 Wildt, de G. EK 51 91 4 9 18 Wildt, de G. EK 50 90 +3 368

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. Tentoonstelling 2017 Tstelling regtentoonst ( 1 ) Tentoonstelling reglement voor de Bijzondere Vogeltentoonstelling 2017 De vogelshow

Nadere informatie

6 D Nuiten, W. EK e pr. Groep Nuiten, W. EK e pr. Groep 12

6 D Nuiten, W. EK e pr. Groep Nuiten, W. EK e pr. Groep 12 kooi D naam kls klr pnt. opm. prijs 012 Lipochroom Geel intensief 012.001 Geel intensief stammen 1 D Bierkens, A. EK 48 89 2 Bierkens, A. EK 49 90 3 Bierkens, A. EK 49 90 4 Bierkens, A. EK 47 87 +3 359

Nadere informatie

6.5. Werkstuk door een scholier 1097 woorden 2 maart keer beoordeeld. Keuzeopdracht; Hoofdstuk 6.4, opdracht B; Bron

6.5. Werkstuk door een scholier 1097 woorden 2 maart keer beoordeeld. Keuzeopdracht; Hoofdstuk 6.4, opdracht B; Bron Werkstuk door een scholier 1097 woorden 2 maart 2002 6.5 34 keer beoordeeld Vak ANW Keuzeopdracht; Hoofdstuk 6.4, opdracht B; Bron www.nicevzw.be www.food-micro.nl www.consumentenbond.nl Wat is nitraat

Nadere informatie

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen en Dhr. E.J.

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen en Dhr. E.J. BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen en Dhr. E.J. Nijeboer Voorzitter: Dhr. W. Krijt Putterweg 39 3851 GA Ermelo 0341-560549 w.krijt@vodafonevast.nl

Nadere informatie

in Vogelvlucht Jaargang 62 nummer 5

in Vogelvlucht Jaargang 62 nummer 5 in Vogelvlucht Jaargang 62 nummer 5 In vogelvlucht is het verenigingsorgaan van de vogelvereniging Musselkanaal & Omstreken. Aangesloten bij de Nederlandse bond van Vogelliefhebbers met bondscode M06.

Nadere informatie

Inhoud. Met ingang van heden staat de materialenlijst niet meer in het contactblad, deze is op te vragen bij de materiaalbeheerder.

Inhoud. Met ingang van heden staat de materialenlijst niet meer in het contactblad, deze is op te vragen bij de materiaalbeheerder. 1 Colofon Contactblad Officieel Orgaan van de Koninklijke Nederlandse Vereniging E.H.B.O. Snelverband afdeling Haarlem opgericht d.d. 2 november 1910 Editie 60 Nummer 1 Augustus 2011 Redactie G. Venix-De

Nadere informatie

Keuringsresultaten. Lipochroom rood intensief, schimmel en mozaïek. Melanine zwart klassiek intensief, schimmel en mozaïek

Keuringsresultaten. Lipochroom rood intensief, schimmel en mozaïek. Melanine zwart klassiek intensief, schimmel en mozaïek 06 Lipochroom wit 03.001 Lipochroom Wit 03.001.002 Wit 1 A 07 Lipochroom geel intensief, schimmel en mozaïek 03.003 Lipochroom Geel intensief 03.003.001 Geel intensief 2 A 3 A Dijkstra A. 4 A Dijkstra

Nadere informatie

Afgemeld: Wilfried de Wijs, Theo Verhoeven en Kees van Meggelen (OMBC), Ad van Dongen (Hof van Holland)

Afgemeld: Wilfried de Wijs, Theo Verhoeven en Kees van Meggelen (OMBC), Ad van Dongen (Hof van Holland) Verslag afgevaardigde vergadering Vergadering op Zondag 06 03 2016 (Cafe de Kroeg) Aanwezigen: Peter Stoop, Jack Hoevenaar en (OMBC), Mario Fennema en Peter Warnier (Freggels), Hans Dickens (Hoekske),

Nadere informatie

G04 G.V.V. De Goudvink - Tentoonstelling Catalogus van vereniging: G04 - G.v.V. de Goudvink, Glanerbrug

G04 G.V.V. De Goudvink - Tentoonstelling Catalogus van vereniging: G04 - G.v.V. de Goudvink, Glanerbrug ------- 03.001.001 Kl.Kan.Wit dominant 0001 Enk. AV K568 G04 Koning W. 90 0002 OK 2MWT G04 Ooijen CH. van Absent 0003 OK 2MWT G04 Ooijen CH. van Absent 0004 OK 2MWT G04 Ooijen CH. van Absent 03.011.001

Nadere informatie

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag Wedstrijdklasse : (JEUGD GRATIS) Naam Adres Enkelingen:... x. 1,00 =.... Postcode Stel... x. 2,00 =.... Woonplaats Stam:... x. 4,00 =.... Telefoon Catalogus (verplicht): =. 2,50 Kweeknr: NBvV Kweeknr:Anders

Nadere informatie

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J.

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. Nijeboer Voorzitter: Dhr. W. Krijt Putterweg 39 3851 GA Ermelo 0341-560549 w.krijt@vodafonevast.nl

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Februari 2013 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Maart 2012 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

Deze onderlinge TT (OTT) wordt georganiseerd door de Vogelvereniging Onze Hobby Heythuysen.

Deze onderlinge TT (OTT) wordt georganiseerd door de Vogelvereniging Onze Hobby Heythuysen. Reglement onderlinge tentoonstelling 2016 VV Onze Hobby Heythuysen VvV De Geelgors Stramproy De Vogelvrienden Nederweert 1. Organisatie: Deze onderlinge TT (OTT) wordt georganiseerd door de Vogelvereniging

Nadere informatie

Vogelvereniging. Musselkanaal & Omstreken. IN VOGELVLUCHT

Vogelvereniging. Musselkanaal & Omstreken. IN VOGELVLUCHT Vogelvereniging Jaargang 60 nummer 2 IN VOGELVLUCHT In vogelvlucht is het verenigingsorgaan van de vogelvereniging Musselkanaal & Omstreken. Bondscode M06. Ingeschreven in het verenigingsregister van de

Nadere informatie

Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum)

Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum) Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum) Na een aantal jaren met zaadeters te hebben gekweekt heb ik toch weer besloten om spreeuwen te gaan houden. Een aantal jaren geleden heb ik ook verschillende koppels gehad

Nadere informatie

catalogus Onderlinge Tentoonstelling " De Edelzanger"

catalogus Onderlinge Tentoonstelling  De Edelzanger catalogus Onderlinge Tentoonstelling " De Edelzanger" kooi ring naam kls klr/zng pnt. opm. prijs D 07 Lipochroom Geel 012.001 Geel intensief 1 - Sietsma, T. EK 28 89 2e prijs 2 - Sietsma, T. EK 27 88 3e

Nadere informatie

G17 v.v. Onze Vogels - Afdelingstentoontoonstelling 2016

G17 v.v. Onze Vogels - Afdelingstentoontoonstelling 2016 ---- 03.011.001 Kl.Kan.Geel intensief 0001 Enk. 0TKF Groot M. de 89 3e prijs kamp ek bm 03.021.001 Kl.Kan.Geel schimmel 0002 Enk. 0TKF Groot M. de 88 0003 Enk. 0TKF Groot M. de 87 0004 Enk. 0TKF Groot

Nadere informatie

Kooi soort Inzender ` Kleur Totaal Eenheden Nr. kweek punt punt

Kooi soort Inzender ` Kleur Totaal Eenheden Nr. kweek punt punt Hoofdgroep 4 Zang/Kleur Groep 2.004 Klas 2.004.002 Waterslager/Kleur 1 EK B. Peters 48 88 2 EK B. Peters 49 89 3 EK B. Peters 47 86 Hoofdgroep 6 Lipochroom wit Groep 3.001 en 3.002 Klas 3.001.001 Wit dominant

Nadere informatie

Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught

Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught Bij deze nodigen wij u uit om deel te nemen aan onze 1965 2015 Jubileum vogelshow Het Gouden

Nadere informatie

Supplement STANDAARDEISEN KLEURKANARIES

Supplement STANDAARDEISEN KLEURKANARIES Supplement STANDAARDEISEN KLEURKANARIES 2009 A.N.B.v.V, K.B.O.F. en N.B.v.V. Maart 2009 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1-1 Voorwoord... 1-2 1 DE LIPOCHROOMKLEUREN MET WITTE PENNEN... 1-3 1.1 ALGEMENE EISEN

Nadere informatie