Aanschafinformaties week 42, Mediaberichten. Aanschafinformaties Media Aanbod bij de jaarwisseling 2011/2012. Bij dit nummer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanschafinformaties week 42, Mediaberichten. Aanschafinformaties Media Aanbod bij de jaarwisseling 2011/2012. Bij dit nummer"

Transcriptie

1 Aanschafinformaties week 42, 2011 Mediaberichten Bij dit nummer Baby s tot rust laten komen en gemakkelijk in slaap laten vallen kan met de cd s Lullaby renditions of The Cure en Lullaby renditions of The Ramones. De cd s maken deel uit van de uitgebreide serie Rockabye baby!, een serie met stoere babymuziek met bewerkingen van nummers van bekende (rock)bands op cd s. Zie de rubriek Geluid. De documentaire Shout toont het leven op de Golan Hoogvlakte onder de Israëlische bezetting. Een keer per jaar is het de jonge Golani's toegestaan het gebied te verlaten om in Damascus te gaan studeren. Een indringend portret van de uitzichtloze situatie en het moeizame dagelijkse leven van de Arabische bewoners onder de Israëlische bezetting. Zie de rubriek Dvd volwassenen non-fictie. In de Nederlandse documentaire Dichter bij Tanja gaat filmmaker Leo de Boer op zoek naar de Nederlandse FARC-strijder Tanja Nijmeijer, die zich verschanst heeft in de jungle van Colombia. Samen met Liduine Zumpolle, een Nederlandse vrouw die zich inzet voor deserteurs van de FARC, de moeder en zus van Tanja proberen zij Tanja te bereiken. Een indringend verhaal over een nog steeds actueel onderwerp dat onlangs filmmaker Hanro Smitsman inspireerde tot de dramaserie Eileen die draaide op het Nederlands Filmfestival september 2011 en in december op televisie wordt uitgezonden. Zie de rubriek Dvd volwassenen non-fictie. Aanschafinformaties Media Aanbod bij de jaarwisseling 2011/2012 Het kalenderjaar 2011 telt bijna 52 volledige kalenderweken. In tegenstelling tot vorig jaar zal NBD Biblion dit jaar dan ook 52 aanschafinformatieweken produceren. De data van aflevering zijn zo ingepland dat de bibliotheek de a.i.-pakketten bijtijds ontvangt en voldoende tijd voor de bestellingen heeft. Om de bestellingen intern tijdig te kunnen verwerken verzoeken we u de bestellingen van de media en het catalogusmateriaal vóór de hieronder genoemde data naar NBD Biblion te sturen. a.i.-week a.i. s uiterlijk bij bestellingen uiterlijk de bibliotheken bij NBD Biblion wo 7/12 di 20/ ma 12/12 di 27/ vr 16/12 di 3/ do 22/12 di 10/ wo 4/1 di 17/ wo 11/1 di 24/1 Vervallen aanbiedingen Boeken , Zentner, Alexi. +. De titel Jrg. 2011, afl. 40, komt te vervallen i.v.m. volgnr verkeerde titelgegevens en ppn wordt zo spoedig mogelijk opnieuw aangeboden. Aanbieding Vreemdtalige jeugdfictie Deze week treft u een aanbieding Vreemdtalige jeugdboeken aan. De aanbieding bestaat uit 25 Engelstalige prentenboeken en negen Engelse klassiekers/boeken voor de lijst. Deze negen titels worden in dit pakket als D-boeken voor de Young Adultkast en voor Volwassenen aangeboden. Prijswinnende en genomineerde prentenboeken - Yuck that s not a monster van Angela McAllister, winnaar Red House Children s Book Award 2011.

2 - A bit lost van Chris Haughton, vert. Mama kwijt is Prentenboek van het Jaar 2012.

3 - A place to call home van Alexis Deacon en Bedtime for monsters van Ed Vere, nominaties Roald Dahl Funny Prize The nanny goat s kid van Jeanne Willis, shortlist Roald Dahl Funny Prize In het Nederlands vertaalde prentenboeken - Icky little duckling van Steve Smallman (vert. Eendje smeerpoets) - Zoe and Beans: Where is Binky Boo? Van Mike Inkpen (vert. Zora en Boef : Waar is Binkieboe?) - My first car is red van Peter Schössow (vert. Mijn eerste auto was rood) Het prentenboek Dragon stew van Steve Smallman wordt opnieuw aangeboden, in een andere editie. De bestellingen die gedaan zijn op de aanbieding in aanschafinformatieweek 2011/29 zijn komen te vervallen. De volgende aanbieding Vreemdtalige jeugdfictie zal bestaan uit 25 eenvoudige Engelstalige boekjes voor het basisonderwijs. Verteltempo Het verteltempo van de audioboeken is aangepast aan het technisch leesniveau (het AVI-niveau) van de boeken. Om het leesproces te bevorderen en de directe woordherkenning te ondersteunen, heeft Interval-Lâle de educatieve audioboeken op een speciale wijze laten inspreken. Daarbij is specifiek gelet op pauzemomenten, uitspraak, leestempo en instructies. De aanbieding De audioboeken in aangepast verteltempo zijn nadrukkelijk alleen geschikt voor kinderen van deze doelgroep en zijn bedoeld voor individueel gebruik. In de aanbieding van deze week treft u in de rubriek Luisterboeken zes audioboeken op compact disc aan van titels uit de serie Zoeklicht, een serie speciaal voor bovenbouwleerlingen die moeite hebben met lezen. Het betreft gewijzigde herdrukken, met nieuw vormgegeven meelees-cd s. De aanbieding van alleen de compact disc is bedoeld voor bibliotheken die de boeken al zonder audioboek aangeschaft hebben. Bibliotheken die de boeken nog niet in hun bezit hebben, kunnen terecht in de rubriek Boeken: Fictie jeugd. Daar vindt u de zes audioboeken inclusief bijbehorend boek. Zie ook: Meeleesboeken van Interval-Lâle voor moeilijklezende kinderen Interval-Lâle geeft audioboeken uit die op aangepaste leessnelheid zijn ingesproken door professionele vertellers en dezelfde teksten bevatten als de gedrukte boeken. In deze week treft u zes herziene audioboeken aan. De bijbehorende boeken zijn geen herdrukken, maar worden opnieuw samen met het audioboek aangeboden. Waarom meeleesboeken Voor sommige kinderen kost het ontsleutelen van woorden nog zoveel inspanning, dat er weinig aandacht overblijft voor de inhoud. Deze kinderen moeten voortdurend tekstgedeelten teruglezen om tot een goed begrip van het gelezene te komen. Dit kost veel tijd. Op deze wijze wordt het lezen van een boek een ontmoedigend proces waaraan, hoe leuk of spannend de inhoud van het boek ook is, weinig plezier beleefd wordt. Door het lezen van boeken te combineren met een cd waarop de gehele tekst is ingesproken, wordt het technisch leesproces ondersteund. Door deze methode neemt het technisch leesniveau van de kinderen toe en ook hun leesplezier.

4 Bibliografische berichten Onderstaande titelbeschrijvingen komen opnieuw in de elektronische bestanden. Wijzigingen hebben betrekking op de laatste tien jaar voor wat betreft boeken en de laatste vijf jaar voor wat betreft audiovisuele en interactieve media. Betreft een wijziging in PIM-categorie, -trefwoord, SISO-nummer of trefwoord meer dan tien titels, dan wordt deze alleen opgenomen in het abonnement Catalogusonderhoud. Boeken Hoofdwoorden Lustbader, Eric van. Robert ppn Ludlum s Het Bourne testament, met het hoofdwoord: Lustbader. Het hoofdwoord wordt: Van Abrahamse, Jaap Evert. ppn Tussen Haarlemmerpoort en Halfweg, met het hoofdwoord: Abrahamse. Het hoofdwoord wordt: Tussen Westerneng, Britt. Nieuwe ppn start KNS, met het hoofdwoord: Westerneng. Het hoofdwoord wordt: Nieuwe Vliegen, Carlien van. Mooie ppn momenten en andere roze dingen, met het hoofdwoord: Vliegen. Het hoofdwoord wordt: Viegen Al-Ghareeb, Entisar. Passie ppn voor vrijheid, met het hoofdwoord: Al-Ghareeb. Het hoofdwoord wordt: Passie Berg, Greetje van den. Eileens ppn bloementuin, met het hoofdwoord: Eileens. Het hoofdwoord wordt: Berg Boogaart, Linda van den. Het ppn Einde, met het hoofdwoord: Boogaart. Het hoofdwoord wordt: Boogert Ludlum, Robert. Robert ppn Ludlum s De Bourne belofte. Het hoofdwoord wordt: Van Lustbader, Eric. Trefwoorden Leyenaar, Ted. Kunstschatten ppn uit het oude Mexico. Het trefwoord Indiaanse kunst wordt toegevoegd. Trefwoorden, SISO en PIM Hamer, Petra de. Ladies ppn nights & weekends (Enjoy) met het SISO 961, de trefwoorden: trefwoorden : Vrijetijdsbesteding; Vrouwen; Gidsen, de PIM-categorie: 10 Mens en Maatschappij, en het PIMtrefwoord: Vrijetijdsbesteding Egge, Pauline. Een moment ppn voor jezelf (Enjoy) met het SISO 961, de trefwoorden: Reizen; Gidsen, de PIM-categorie: 18 Landen en Volken en het PIMtrefwoord: Reizen. Het SISO wordt: 491, de trefwoorden: Vrijetijdsbesteding; Vrouwen; Kuin, Eveline. Retro, vintage ppn & nostalgie (Enjoy) met het SISO 961, de trefwoorden: trefwoorden : Winkelen; Gidsen, en: Vrijetijdsbesteding; Egge, Pauline. Een shortbreak ppn voor twee (Enjoy) met het SISO 961, de trefwoorden: Reizen; Gidsen, de PIM-categorie: 18 Landen en Volken en het PIMtrefwoord: Reizen. Het SISO wordt: 491, de trefwoorden : Vrijetijdsbesteding; Partners; Stalpers, Roos. De frisse ppn buitenlucht (Enjoy) met het SISO 961, de trefwoorden: trefwoorden : Openluchtrecreatie; Gidsen, de PIMcategorie: 10 Mens en Maatschappij, en het PIMtrefwoord: Openluchtrecreatie.

5 SISO Oort, Odile. Schulden en ppn inkomen, met het SISOnummer Het SISOnummer wordt: Oort, Odile. Schulden en ppn inkomen, met het SISOnummer Het SISOnummer wordt: Haster, Dick. Basisboek ppn integrale schuldhulpverlening, met het SISO-nummer Het SISO-nummer wordt: Schuld of geen schuld, met ppn het SISO-nummer Het SISO-nummer wordt: Haster, Dick. Integrale ppn schuldhulpverlening, met het SISO-nummer Het SISO-nummer wordt: Dekker, Geert. Rotgeld, met ppn het SISO-nummer Het SISO-nummer wordt: McBane, Susan. Paard & ppn pony, met het SISO-nummer Het SISO-nummer wordt: Appelman, Arjen. Integrale ppn beveiliging, met de SISOnummers en Het SISO-nummer wordt: SISO en Trefwoorden Liempd, Ine van. Bouwboek ppn voor kindercentra, met het SISO-nummer en het trefwoord Kinderopvang; bouwkunst. Het SISO-nummer wordt: De trefwoorden worden: Kinderdagverblijven; bouwkunde en Kinderdagverblijven; inrichting Strasser, Josef. 50 bauhaus ppn X icons you should know, met het SISO-nummer en het trefwoord Bauhaus; ontwerpen (vorm); fotoboeken. Het SISOnummer wordt: Het trefwoord wordt: Bauhaus; fotoboeken. PIM Leyenaar, Ted. Kunstschatten ppn uit het oude Mexico, met de PIM-categorie 18 Landen en Volken en het PIM-trefwoord Indianen. De PIM-categorie wordt: 21 Beeldende kunst. Het PIM-trefwoord wordt: Indiaanse kunst Dinwiddie, Robert. De macht ppn van het getal, met het PIMtrefwoord: Dieren en de PIMcategorie 16 Natuur en Milieu. Het PIM-trefwoord wordt: Groepsgedrag. De PIMcategorie wordt: 17 Dieren. Leeftijdsindeling Rempt, Fiona. Eekhoorn is een ppn held, met de leeftijdsindeling: p. De leeftijdsindeling wordt: k. Genre-indeling Walles de Vries, Mel. ppn Verstrikt, met het genre: de. Het genre wordt: th. AVM PIM Superswarms, met het PIMppn trefwoord Dieren. Het PIMtrefwoord wordt: Groepsgedrag Superswarms, met het PIMppn trefwoord Dieren. Het PIMtrefwoord wordt: Groepsgedrag. Bladmuziek Hoofdwoorden Kalke, Ernst-Thilo. Variazioni ppn X d amore. Het hoofdwoord wordt: Mozart, Wolfgang Amadeus.

Aanschafinformaties week 25, Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 25, Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 25, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer De adel is nog steeds een aparte groep binnen de sociale bovenlaag van Nederland. In Hoog geboren beschrijft historica Ileen Montijn, die

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 8, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Meeleesboeken van Interval/Bontekoe voor moeilijk lezende kinderen

Aanschafinformaties week 8, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Meeleesboeken van Interval/Bontekoe voor moeilijk lezende kinderen Aanschafinformaties week 8, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Het populaire prentenboek De Gruffalo van Julia Donaldson met tekeningen van Axel Scheffler is verfilmd. Een kleine muis schrikt achtereenvolgens

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 6, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen

Aanschafinformaties week 6, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen Aanschafinformaties week 6, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer De kinderfilm Het leven volgens Nino van Simone van Dusseldorp begint wanneer op de avond van Nino s achtste verjaardag zijn moeder bij een

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 22, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Geronimo Stilton. Zie bijlage: verslag Werkgroep Classificatie

Aanschafinformaties week 22, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Geronimo Stilton. Zie bijlage: verslag Werkgroep Classificatie (12-5-2015) website - Mediaberichten22-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 22, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer De sciencefictionthriller van Lourens Blok Boy 7 is gebaseerd op de bestseller van

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 7, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. AVI-niveau van Een spion is nooit b-b-bang. Aanbieding Fundels

Aanschafinformaties week 7, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. AVI-niveau van Een spion is nooit b-b-bang. Aanbieding Fundels Aanschafinformaties week 7, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Privacy en internet zijn dagelijks in het nieuws. Want wie op een website klikt, een e-mail verstuurt of per pinpas bij een kassa betaalt,

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 47, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 47, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 47, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Kees Moeliker, conservator Natuurhistorisch Museum Rotterdam, heeft in De bilnaad van de teek een selectie gemaakt uit zijn colums in het

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 20, Mediaberichten. Bij dit nummer. Koopversie bij dvd-video. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 20, Mediaberichten. Bij dit nummer. Koopversie bij dvd-video. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 20, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Deze week treft u verschillende mooie Nederlandse producties aan op dvd-video. Zoals de voetbalkomedie Johan Primero, de politieserie Moordvrouw

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 18, Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanvulling op Catalogusonderhoud BoekStart

Aanschafinformaties week 18, Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanvulling op Catalogusonderhoud BoekStart Aanschafinformaties week 18, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer John Brockman, uitgever en oprichter van de website Edge.org, stelde aan wetenschappers de vraag welk verklarend inzicht voor hen de meeste

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 10, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding Buitenlandse jeugdfictie. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 10, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding Buitenlandse jeugdfictie. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 10, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Breekijzer (door Marilene Gathier) is een basiscursus Nederlands die is bedoeld voor volwassen anderstaligen. Inburgeraars kunnen met deze

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 51, 2011. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aankondiging aanbieding Vreemdtalige jeugdfictie

Aanschafinformaties week 51, 2011. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aankondiging aanbieding Vreemdtalige jeugdfictie Aanschafinformaties week 51, 2011 Mediaberichten Bij dit nummer De televisieserie Slavernij behandelt de geschiedenis van de slavernij en slavenhandel, met het accent op de Nederlandse betrokkenheid. Daphne

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 19, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vreemdtalige fictie. Aanpassing aanbod bladmuziek. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 19, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vreemdtalige fictie. Aanpassing aanbod bladmuziek. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 19, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Donderdagskinderen is het vierde deel in de Frieda Klein-serie van Nicci French. Psychoanalytica Frieda Klein helpt een oud-klasgenote die

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 26, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 26, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 26, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Al eerder werden verschillende computerspellen gemaakt op basis van het Lego-speelgoed, onder andere Lego Star Wars en Lego Harry Potter.

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 21, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Buitenlandse romans. Aanbieding vreemdtalige jeugdfictie.

Aanschafinformaties week 21, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Buitenlandse romans. Aanbieding vreemdtalige jeugdfictie. Aanschafinformaties week 21, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Ideaal om jonge kinderen op een speelse manier kennis te laten met klassieke muziek zijn de cd s uit de serie My first album van het klassieke

Nadere informatie

Waarvoor Het omslagstelsel is van toepassing op de volgende abonnementen: Aanschafinformatie Nederlandse boeken

Waarvoor Het omslagstelsel is van toepassing op de volgende abonnementen: Aanschafinformatie Nederlandse boeken Prijzen per 1 januari 2004 Abonnementen, intekenabonnementen, omslagstelsel Toelichting In deze prijslijst vindt u de prijzen van de abonnementen en intekenabonnementen die NBD/Biblion levert en de prijzen

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 17, Mediaberichten. Bij dit nummer. Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Gewijzigde aanbieding strips

Aanschafinformaties week 17, Mediaberichten. Bij dit nummer. Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Gewijzigde aanbieding strips Aanschafinformaties week 17, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Samen met je baby een rustmoment vinden op muziek van Pink Floyd, U2 of Taylor Swift. Dat kan met de cd s uit de vrij nieuwe serie Cradle

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 38, Mediaberichten. Bij dit nummer. Jaarboeken. Aanbieding Engelstalige luisterboeken: bestsellers

Aanschafinformaties week 38, Mediaberichten. Bij dit nummer. Jaarboeken. Aanbieding Engelstalige luisterboeken: bestsellers Aanschafinformaties week 38, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Jozef en zijn broers door Thomas Mann (1875-1955) wordt beschouwd als misschien wel de belangrijkste en indrukwekkendste roman van de twintigste

Nadere informatie

Waarvoor Het omslagstelsel is van toepassing op de volgende abonnementen: Aanschafinformatie Nederlandse boeken

Waarvoor Het omslagstelsel is van toepassing op de volgende abonnementen: Aanschafinformatie Nederlandse boeken Prijzen per 1 januari 2004 Abonnementen, intekenabonnementen, omslagstelsel Toelichting In deze prijslijst vindt u de prijzen van de abonnementen en intekenabonnementen die NBD/Biblion levert en de prijzen

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 31, 2013. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding vreemdtalige jeugdfictie. BoekStart basislijst

Aanschafinformaties week 31, 2013. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding vreemdtalige jeugdfictie. BoekStart basislijst Aanschafinformaties week 31, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer Free-lance journaliste Sietske de Boer beschrijft in Het volk van Abdelkrim de actualiteit en geschiedenis van de Marokkaanse Rif. Omdat

Nadere informatie

* Uitgebreide versie - Koppelen van materialen 2.0 (met regelset) Vernieuwde handleiding voor het koppelen - Basisonderwijs *

* Uitgebreide versie - Koppelen van materialen 2.0 (met regelset) Vernieuwde handleiding voor het koppelen - Basisonderwijs * Zie ook de verkorte versie voor koppelen van materialen 2.0. Heb je toch nog vragen en/of wil je meer informatie neem dan contact op met de Helpdesk van Biblionet Groningen via telefoon: 088 50 61 999

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 17, Mediaberichten. Bij dit nummer. Buitenlandse romans. Bijlage: Nieuws van de SISO-redactie

Aanschafinformaties week 17, Mediaberichten. Bij dit nummer. Buitenlandse romans. Bijlage: Nieuws van de SISO-redactie Aanschafinformaties week 17, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer De avonturenfilm Life of Pi is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Yann Martel. De Indiase jongen Pi lijdt schipbreuk en komt terecht

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 12, Mediaberichten. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 12, Mediaberichten. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 12, 2016 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen In zijn debuutroman Ochtendkoorts vertelt Péter Gárdos over de Hongaars-Joodse Miklos die Bergen- Belsen overleeft, kort

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 49, Mediaberichten. Bij dit nummer. Bijlage: Nieuws van de SISO-redactie

Aanschafinformaties week 49, Mediaberichten. Bij dit nummer. Bijlage: Nieuws van de SISO-redactie Aanschafinformaties week 49, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer Het 6000 hectare grote natuurgebied de Oostvaardersplassen vormt het decor voor de Nederlandse natuurdocumentaire De nieuwe wildernis. Vier

Nadere informatie

CEN T R A L E ME TA DATA P RO D U C TIE

CEN T R A L E ME TA DATA P RO D U C TIE CENTRALE METADATAPRODUCTIE NBD Biblion produceert metadata voor openbare bibliotheken De centrale productie van data door NBD Biblion bespaart de branche niet alleen enorme bedragen per jaar, het vormt

Nadere informatie

Fast Lane. Leeskaravaan

Fast Lane. Leeskaravaan Fast Lane Leeskaravaan Makkelijk Lezen Young adults en volwassenen Voorjaar 2012 Makkelijk lezen-fonds voor young adults en volwassenen van NBD Biblion Lezen en schrijven, in Nederland de normaalste zaak

Nadere informatie

Hoe vraag ik een boekenpakket aan. via de online catalogus?

Hoe vraag ik een boekenpakket aan. via de online catalogus? BIBLIOTHEEK TORHOUT Handleiding BOEKENPAKKETTEN Torhoutse basisscholen 1. SELECTIE MAKEN Hoe vraag ik een boekenpakket aan via de online catalogus? 1) Ga naar Google en tik 'Catalogus Torhout'. Klik daarna

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 9, 2016. Mediaberichten. Bij dit nummer. Zie bijlage: Nieuws van de SISO-redactie. Hogere AVI-niveaus

Aanschafinformaties week 9, 2016. Mediaberichten. Bij dit nummer. Zie bijlage: Nieuws van de SISO-redactie. Hogere AVI-niveaus Aanschafinformaties week 9, 2016 Mediaberichten Bij dit nummer Jeugd fictie Twee krrr okodillen van Catherine Rayner gaat over de krokodillen Frederik en Valentijn die het nijlpaard laten schrikken. Het

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 36, Mediaberichten. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 36, Mediaberichten. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 36, 2017 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen In Mijn moeder en ik vertelt Mary Pflum Peterson aan de hand van de witte jurken, doop-, communieen trouwjurk uit haar

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 37, 2015. Mediaberichten. Buitenlandse fictie. It s the most wonderful time of the year

Aanschafinformaties week 37, 2015. Mediaberichten. Buitenlandse fictie. It s the most wonderful time of the year Aanschafinformaties week 37, 2015 Mediaberichten Buitenlandse fictie Vanaf aanschafinformatieweek 37, 2015 worden er, gedurende een aantal weken, in het pakket Buitenlandse fictie extra Franse en Duitse

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 16, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. (3-4-2015) website - Mediaberichten16-2015.doc Page 1

Aanschafinformaties week 16, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. (3-4-2015) website - Mediaberichten16-2015.doc Page 1 (3-4-2015) website - Mediaberichten16-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 16, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer Ymke de Ruyter is dolblij als een uitgeverij haar debuutroman wil uitgeven. Maar haar

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 26, Mediaberichten. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 26, Mediaberichten. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 26, 2019 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen Fanny en het mysterie in het treurende bos van Rune Christiansen is een uitstekende, mooi vertaalde psychologische roman.

Nadere informatie

via de online catalogus?

via de online catalogus? BIBLIOTHEEK TORHOUT Handleiding BOEKENPAKKETTEN Torhoutse basisscholen 1. SELECTIE MAKEN Hoe vraag ik een boekenpakket aan via de online catalogus? 1) Ga naar Google en tik 'Catalogus Torhout'. Klik daarna

Nadere informatie

Dé specialist voor uw schoolmediatheek. Innovatie Kennis Kwaliteit Vernieuwing Inspiratie

Dé specialist voor uw schoolmediatheek. Innovatie Kennis Kwaliteit Vernieuwing Inspiratie Dé specialist voor uw schoolmediatheek Innovatie Kennis Kwaliteit Vernieuwing Inspiratie NBD Biblion biedt een compleet pakket producten en diensten die bijdragen aan een efficiënte en moderne bedrijfsvoering

Nadere informatie

Verhuizing. Onderwijs. Vlaanderen. Bibliografie. POD (www.printenenbinden.nl)

Verhuizing. Onderwijs. Vlaanderen. Bibliografie. POD (www.printenenbinden.nl) Jaarverslag 2014 Verhuizing Een belangrijke ontwikkeling in 2014 was de verhuizing naar de nieuwe locatie in Zoetermeer. Onze klanten hebben van deze hele, toch zeer ingrijpende operatie, nauwelijks hinder

Nadere informatie

Openbare bibliotheek Venlo voor het primair onderwijs

Openbare bibliotheek Venlo voor het primair onderwijs 2014 2015 Openbare bibliotheek Venlo voor het primair onderwijs Yvonne Weijers Consulent educatie E yweijers@bibliotheekvenlo.nl T 06 83 66 78 97 1 INLEIDING De Openbare bibliotheek Venlo is ook dit schooljaar

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 9, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Bladmuziekspecial Italië

Aanschafinformaties week 9, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Bladmuziekspecial Italië Aanschafinformaties week 9, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Naar aanleiding van XXSmall, een tentoonstelling in het Haagse Gemeentemuseum, verschijnen twee boeken over poppenhuizen en andere reproducties

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 12, Mediaberichten. Bij dit nummer. Meertalige prentenboeken

Aanschafinformaties week 12, Mediaberichten. Bij dit nummer. Meertalige prentenboeken Aanschafinformaties week 12, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Wie met weemoed en verlangen terugdenkt aan de eilandboeken en tv-programma s van Boudewijn Büch, zal veel plezier beleven aan De atlas van

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 19, Mediaberichten. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 19, Mediaberichten. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 19, 2019 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen Vindeling is de nieuwe roman van Vonne van der Meer. Jutka, gevlucht met haar moeder uit Hongarije in 1956, vindt op een

Nadere informatie

ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017

ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017 ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017 01 zo 05:33 5,52 - - 16 ma 06:15 5,64 00:41-0,15 01 wo 06:31 5,54 01:05-0,15 16 do 07:08 5,47 01:28-0,10 17:49 5,62 12:28-0,24 18:35 5,75 13:15-0,45 18:51

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 36, 2013. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding Engelstalige luisterboeken: klassiekers

Aanschafinformaties week 36, 2013. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding Engelstalige luisterboeken: klassiekers Aanschafinformaties week 36, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer F &L publishing, uitgever van o.a. computertijdschriften als Computer Easy en het fotomagazine Photo digitaal, brengt naast de periodieken

Nadere informatie

OOSTENDE januari 2017 OOSTENDE februari 2017

OOSTENDE januari 2017 OOSTENDE februari 2017 OOSTENDE januari 2017 OOSTENDE februari 2017 01 zo 02:40 4,53 09:18 0,24 16 ma 03:25 4,71 10:10-0,10 01 wo 03:39 4,72 10:31 0,01 16 do 04:28 4,57 11:11 0,10 14:59 4,65 21:31 0,43 15:51 4,75 22:27 0,36

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 19, Mediaberichten. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 19, Mediaberichten. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 19, 2016 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen In De stilte van Thé van Marie de Meister gaat een televisieverslaggeefster, die is opgegroeid bij pleegouders, op zoek

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 44, Mediaberichten. Bij dit nummer. Hogere AVI-niveaus in de aanschafinformaties

Aanschafinformaties week 44, Mediaberichten. Bij dit nummer. Hogere AVI-niveaus in de aanschafinformaties Aanschafinformaties week 44, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen De naaister uit Parijs van Rosalie Ham speelt zich af op het Australische platteland in de jaren vijftig. Een coupeuse

Nadere informatie

Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016

Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016 Vlaamse overheid Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016 01 vr 08:07 5.06 01:53 0.21 16 za 08:07 5.32 02:30-0.03 01 ma 08:50 4.82 02:45 0.17 16 di 09:42 5.05 03:47 0.03 20:34 4.98 14:44 0.04 20:38

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding pagina 3

Inhoudsopgave. Inleiding pagina 3 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 1. Account aanvragen pagina 5 2. Etiketten aanmaken pagina 8 3. Etiketten opslaan/bewerken pagina 12 4. Etiketten printen pagina 14 Instellingen 5. Printerinstellingen

Nadere informatie

Oostende januari 2016 Oostende februari 2016

Oostende januari 2016 Oostende februari 2016 Vlaamse overheid Oostende januari 2016 Oostende februari 2016 01 vr 05:39 4.14 - - 16 za 05:21 4.47 - - 01 ma 06:23 3.95 00:26 0.92 16 di 07:05 4.20 01:06 0.64 18:11 4.09 12:23 0.55 17:59 4.47 12:13 0.17

Nadere informatie

Oostende januari 2013 Oostende februari 2013

Oostende januari 2013 Oostende februari 2013 Vlaamse overheid Oostende januari 2013 Oostende februari 2013 01 di 03:06 4.51 09:46 0.22 16 wo 03:52 4.75 10:39-0.17 01 vr 04:03 4.73 10:54 0.04 16 za 04:59 4.49 11:40 0.23 15:27 4.61 21:57 0.47 16:22

Nadere informatie

Nieuwsbrief Balade. Januari Herinrichting BaLaDe. . Inleiding

Nieuwsbrief Balade. Januari Herinrichting BaLaDe. . Inleiding Nieuwsbrief Balade Januari 2012. Inleiding Namens de redactie van regio Waalwijk aan iedereen een heel gezond en gelukkig 2012 toegewenst! De feestdagen zijn achter de rug en we starten fris het nieuwe

Nadere informatie

Vertelplaten Kamishibai Reservering 2012-2013

Vertelplaten Kamishibai Reservering 2012-2013 Vertelplaten Kamishibai Reservering 2012-2013 Uitleentermijn 3 weken Voorkeursperiode Alternatieve periode Vertelplaten Leverdatum Retourdatum Leverdatum Retourdatum O Dat ben jij, Kiki!............ O

Nadere informatie

jeugd boeken 73FF DD4756F52BFFDE315998F Jeugd Boeken 1 / 6

jeugd boeken 73FF DD4756F52BFFDE315998F Jeugd Boeken 1 / 6 Jeugd Boeken 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Jeugd Boeken Welkom op BesteJeugdboeken.com, dé website voor en over jeugd- en Young Adult boeken.. Beste Jeugdboeken heeft uitgebreide lijsten met de beste jeugdboeken van

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 45, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Zie bijlage: Nieuws van de SISO-redactie

Aanschafinformaties week 45, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Zie bijlage: Nieuws van de SISO-redactie (23-10-2015) website - Mediaberichten45-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 45, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen IJzer en bloed van de Zweedse auteur Liza Marklund is het elfde

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 38, Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen. ( ) website - Mediaberichten

Aanschafinformaties week 38, Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen. ( ) website - Mediaberichten (4-9-2015) website - Mediaberichten38-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 38, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen In Terugkeer naar Little Wing, de verrassende debuutroman van Nickolas

Nadere informatie

WO DO VR ZA ZO MA DI WO DO VR ZA ZO MA DI WO DO VR ZA ZO MA DI WO DO VR ZA ZO MA DI WO DO VR. AUGUSTUS 2015 week 31 32 33 34 35 36

WO DO VR ZA ZO MA DI WO DO VR ZA ZO MA DI WO DO VR ZA ZO MA DI WO DO VR ZA ZO MA DI WO DO VR. AUGUSTUS 2015 week 31 32 33 34 35 36 Kamer ; Tweepersoons bed.0 m. lang. Kamer en ; Tweepersoons bed.0 m. lang + éénpersoons bed. Kamer, en ; x éénpersoons bed, waarvan bed extra breed (. m.) deze kan ook worden gebruikt voor kinderen samen

Nadere informatie

School en Bibliotheek

School en Bibliotheek BIBLIOTHEEK TORHOUT School en Bibliotheek Welkom Welkom in de bib van Torhout. In deze folder geven we je graag een overzicht van ons aanbod en onze dienstverlening. Wil je als leerkracht of als school

Nadere informatie

1c. Worden de onderdelen 'leesbevordering' ook uitgevoerd (naar uw inschatting)? Ja, die worden in het algemeen wel uitgevoerd.

1c. Worden de onderdelen 'leesbevordering' ook uitgevoerd (naar uw inschatting)? Ja, die worden in het algemeen wel uitgevoerd. Algemeen Titel: Voorbeeldleesplan basisonderwijs feb. 2013 Auteur: A.van Montfoort met dank aan de testgroep NB Dit is een voorbeeld, niet perse het ideale leesplan. Er is geen school hetzelfde dus zet

Nadere informatie

04 Communicatie met de scholen

04 Communicatie met de scholen Inhoudsopgave 01 02 03 Doelgroep & doelstellingen Het idee Wat wordt er gemaakt? 04 Communicatie met de scholen 2 Introductie Kerndoel 40: De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten

Nadere informatie

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN 1. Afdelingen en openingstijden De bibliotheek was ook in 21 werkzaam in vijf vaste uitleenpunten: hoofdbibliotheek, het filiaal Gullegem, het filiaal Moorsele, het filiaal

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER Educatief Programma Basisonderwijs

INSCHRIJFFORMULIER Educatief Programma Basisonderwijs INSCHRIJFFORMULIER 2019-2020 Educatief Programma Basisonderwijs Vul het formulier in, scan en mail alle bladzijden naar: educatie@bibliotheekaandevliet.nl Digitaal invullen kan ook via www.bibliotheekaandevliet.nl/basisonderwijs

Nadere informatie

Innovatie Kennis Kwaliteit Vernieuwing Inspiratie

Innovatie Kennis Kwaliteit Vernieuwing Inspiratie Innovatie Kennis Kwaliteit Vernieuwing Inspiratie Dé specialist voor elke schoolmediatheek NBD Biblion biedt een compleet pakket producten en diensten die bijdragen aan een efficiënte en moderne bedrijfsvoering

Nadere informatie

BiblioMemo. Handleiding voor de bibliotheek Groep 5

BiblioMemo. Handleiding voor de bibliotheek Groep 5 BiblioMemo Handleiding voor de bibliotheek Groep 5 Colofon Cubiss Tilburg, 2009 Het spel BiblioMemo is een product van NBD/Biblion en is ontwikkeld in samenwerking met Cubiss. Samenstelling: José Peijen,

Nadere informatie

Karen van der Pauw

Karen van der Pauw Karen van der Pauw www.jeloopbaandebaas.nl Waarom je nog niet de baan hebt die je wilt... 3 Waarom je niet weet wat je wilt... 3 Wat je in dit werkboek zult leren... 4 Wat je in dit werkboek NIET zult

Nadere informatie

LEESPROJECT LEESPROJECT II - oefeningen

LEESPROJECT LEESPROJECT II - oefeningen LEESPROJECT LEESPROJECT II - oefeningen II Tekst 1 Mount Everest 1. Wat is de tekstsoort? Non fictie of fictie? 2. Wat is het teksttype? 3. Wat kan het gevolg zijn wanneer een weinig ervaren klimmer te

Nadere informatie

Geworteld in de grafiek

Geworteld in de grafiek Geworteld in de grafiek door Hans Andringa Het begin Zittend in de schaduw van een bloeiende pruimenboom in haar geboorteland droomde ze als jong meisje van het kunstenaarschap. Iemand, die beelden of

Nadere informatie

September 2014. Handleiding AIDA

September 2014. Handleiding AIDA September 2014 Handleiding AIDA Inhoud Introductie AIDA... 3 Inloggen... 4 Zoeken in AIDA... 5 Algemeen zoeken... 5 Jeugd/Volwassenen... 5 Categorie... 5 Leeftijd (alleen voor jeugdboeken)... 5 Jaar van

Nadere informatie

De Bibliotheek voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen

De Bibliotheek voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen De Bibliotheek voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen EEN KIND DAT 15 MINUTEN PER DAG LEEST, LEERT DUIZEND NIEUWE WOORDEN PER JAAR! 1 Wat kan de Bibliotheek betekenen voor kinderdagverblijven en

Nadere informatie

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen.

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen. Leestips! Tip 1: Thuis lezen moet leuk zijn voor uw kind. Het gaat erom om samen met uw kind op een ontspannen manier bezig te zijn. Moedig Uw kind tijdens het lezen aan en geef een complimentje als het

Nadere informatie

Werkingsverslag Bibliotheek Bocholt. POB Bocholt Dorpsstraat Bocholt Pagina 1 van 11

Werkingsverslag Bibliotheek Bocholt. POB Bocholt Dorpsstraat Bocholt Pagina 1 van 11 Bibliotheek Bocholt POB Bocholt Dorpsstraat 2 395 Bocholt 89 2 19 75 bib@bocholt.be Pagina 1 van 11 De Cijfers Voor een openbare bibliotheek is het belangrijk te weten of er doelgericht wordt gewerkt.

Nadere informatie

Movies that Matter @ school begeleidt en adviseert bij het vertonen van mensenrechtenfilms op school.

Movies that Matter @ school begeleidt en adviseert bij het vertonen van mensenrechtenfilms op school. Movies that Matter @ school begeleidt en adviseert bij Opdrachtenblad Naam film: Aanduidingen Kijkwijzer: Regie: Jaar: Duur: Eventueel website van de film: Leerdoelen 1. Je kunt op een kaart aanwijzen

Nadere informatie

In de periode tot en met 19 april vieren de volgende leerlingen hun verjaardag:

In de periode tot en met 19 april vieren de volgende leerlingen hun verjaardag: BIJZONDERHEDEN KOMENDE WEKEN Do 5-4 Workshops hiphop/streetdance Vr 6-4 Ma 9-4 Deze week: pré-adviezen groep 7 Di 10-4 Wo 11-4 Do 12-4 Girlsday groep 7 Vr 13-4 Staking; de school is deze dag niet open.

Nadere informatie

Prijslijst Openbare Bibliotheken Abonnementen - Omslagstelsel - Uitleenklare media

Prijslijst Openbare Bibliotheken Abonnementen - Omslagstelsel - Uitleenklare media Prijslijst Openbare Bibliotheken 2017 - Abonnementen - Omslagstelsel - Uitleenklare media Inhoudsopgave 3 5 Boeken Boeken 5 Aanvullende media 6 7 Muziek en AVM AVM 7 Muziek 8 11 Databanken - Digitaal

Nadere informatie

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN 1. Afdelingen en openingstijden De bibliotheek was ook in 2011 werkzaam in vijf vaste uitleenpunten: hoofdbibliotheek, het filiaal Gullegem, het filiaal Moorsele, het filiaal

Nadere informatie

We beginnen met het zoeken in de Fontys catalogus.

We beginnen met het zoeken in de Fontys catalogus. Workshop Informatievaardigheden Theologie levensbeschouwing De workshop Informatievaardigheden laat je kennis maken met informatiebronnen die je nodig hebt voor je studie en leert je ook hoe ze te gebruiken.

Nadere informatie

Toelichting. Leerdoelenoverzicht niveau 3c

Toelichting. Leerdoelenoverzicht niveau 3c Toelichting In het schema hieronder zie je een overzicht van de leerdoelen van de 12 songs en de 4 herhalingslessen van voor het schooljaar 2017-2018. Per song is aangegeven aan welke EIBO-thema s en aan

Nadere informatie

Publiek trekken is simpeler met Ster & Cultuur Junior

Publiek trekken is simpeler met Ster & Cultuur Junior 2011 Ster & Cultuur Junior Ster & Cultuur biedt organisaties met een culturele boodschap al enige jaren de mogelijkheid om tegen een zeer gereduceerd tarief te adverteren bij de Publieke Omroep op televisie,

Nadere informatie

Collecties om uit te lezen en van te leren Groep 1 en 2

Collecties om uit te lezen en van te leren Groep 1 en 2 s om uit te lezen en van te leren Groep 1 en 2 Rondom een Prentenboek van het Jaar (Nationale Voorleesdagen) plus presentatiematerialen (minicollectie): 100 nachtjes slapen Anton kan toveren Fiet wil rennen

Nadere informatie

dialplan opties Neem kennis van de diverse mogelijkheden voor het instellen van uw Managed PBX centrale.

dialplan opties Neem kennis van de diverse mogelijkheden voor het instellen van uw Managed PBX centrale. dialplan opties Neem kennis van de diverse mogelijkheden voor het instellen van uw Managed PBX centrale. inhoudsopgave / 3 inleiding / 4 standaard functies / 4 Extensies 5 Hoe wilt u dit in uw dialplan

Nadere informatie

Visie leesbevordering

Visie leesbevordering Visie leesbevordering Leesbevordering zien we als basis van het totale leesonderwijs Zonder aandacht voor leesbevordering mist het technisch lezen een belangrijke stimulans. Leesbevordering is dus niet

Nadere informatie

De algemene voorwaarden zijn opgedeeld in artikel 1 tot en met 16.

De algemene voorwaarden zijn opgedeeld in artikel 1 tot en met 16. ALGEMENE VOORWAARDEN Dit zijn de algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden van De Kinder(di)eetcreatie B.V. Bij vragen of meer informatie kun je contact met ons opnemen. De Deelen 9 8939 BD

Nadere informatie

Reizen De weg vinden. De weg vinden - Locatie. I am lost. Niet weten waar je bent.

Reizen De weg vinden. De weg vinden - Locatie. I am lost. Niet weten waar je bent. - Locatie I am lost. Niet weten waar je bent. Can you show me where it is on the map? Vragen naar een bepaalde op de kaart Where can I find? Naar een bepaalde vragen... a bathroom?... a bank/an exchange

Nadere informatie

Boekstart/Boekenpretproject: Een Boekstart/Boekenpretproject bevat:

Boekstart/Boekenpretproject: Een Boekstart/Boekenpretproject bevat: Wat is Boekstart/Boekenpret?: Boekstart/Boekenpret is een methode om jonge kinderen en hun ouders te laten ontdekken dat je veel plezier kunt beleven aan voorlezen. De bedoeling is taalontwikkeling te

Nadere informatie

ARTIKEL 1 - DEFINITIES

ARTIKEL 1 - DEFINITIES ARTIKEL 1 - DEFINITIES In deze voorwaarden wordt verstaan onder: 1.Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht; 2.Consument: de natuurlijke persoon die niet

Nadere informatie

Boekstart/Boekenpret Bibliotheek Montferland

Boekstart/Boekenpret Bibliotheek Montferland Bibliotheek Montferland 2019-2020 Wat is? is een methode om jonge kinderen en hun ouders te laten ontdekken dat je veel plezier kunt beleven aan voorlezen. De bedoeling is de taalontwikkeling te stimuleren,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Dancing queens and kings!

NIEUWSBRIEF. Dancing queens and kings! NIEUWSBRIEF Dancing queens and kings! De disco was weer een feestje! Dansen, meezingen, lekker stoer doen of heerlijk kletsen, in polonaise de aula door, bij de DJ s checken of je lievelingsliedje nog

Nadere informatie

FAQ MooiMaakService en NBD Biblion titels en covers inlezen

FAQ MooiMaakService en NBD Biblion titels en covers inlezen FAQ MooiMaakService en NBD Biblion titels en covers inlezen Wat is de MooiMaakService? Sinds maart 2015 kunnen gebruikers van Aura Online gratis titelbeschrijvingen en covers downloaden uit het NBD Biblion

Nadere informatie

Kwispellezen Beestachtig goed lezen met een hond.

Kwispellezen Beestachtig goed lezen met een hond. Kwispellezen Beestachtig goed lezen met een hond. Met een frisse blik Landelijke studiedag MLP en 4you! 07 juni 2018 Utrecht Demi van der A www.kwispellezen.nl Kwispellezen Kinderen lezen voor aan een

Nadere informatie

MAKKELIJK LEZEN DYSLEXIE

MAKKELIJK LEZEN DYSLEXIE MAKKELIJK LEZEN DYSLEXIE AVI = Analyse van Individualiseringsvormen Zoeklicht boeken van Uitgeverij Zwijsen Als je thuis een andere taal spreekt, is lezen lastig. Beste Selma Noort, Ik ben Victor Verhaegen

Nadere informatie

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 40 01/10-05/10. Week 41 08/10-12/10

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 40 01/10-05/10. Week 41 08/10-12/10 Nr. 3 schooljaar 2018-2019 PBS Kinderboekenweek Informatieavond Parro en oudercommunicatie Herfstvakantie en vrije dagen Aikido als buitenschoolse activiteit Opening speelotheek Coevorden 123tje Home start

Nadere informatie

56e BELFIUS PERSPRIJZEN 2018 REGLEMENT

56e BELFIUS PERSPRIJZEN 2018 REGLEMENT 56e REGLEMENT DEELNEMINGSVOORWAARDEN De kandidaat l moet journalist of beroepsfotograaf zijn; l mag meerdere keren deelnemen maar slechts één keer met een individueel werk; l die laureaat is geweest van

Nadere informatie

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht Voorwoord Beste leerkracht Je ziet het goed: dit schooljaar presenteert de bibliotheek een brochure voor het secundair onderwijs! Dit schooljaar wil de bib er namelijk meer dan ooit werk van maken om een

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL 2018-2022 SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM COLOFON Programmacommissie Isabelle van Woerkom (voorzitter) Arjen de Groot (secretaris) Judith

Nadere informatie

groep 5-6 bureau meestervervalsers Handleiding bibliotheek media spoor

groep 5-6 bureau meestervervalsers Handleiding bibliotheek media spoor groep 5-6 bureau meestervervalsers Handleiding bibliotheek media spoor Inleiding Deze lesmodule voor groep 5/6 is een samenwerking tussen school en bibliotheek. Mediaspoor is ontwikkeld als leerlijn voor

Nadere informatie

Interactive Grammar leert de belangrijkste regels van de Engelste spelling en grammatica aan.

Interactive Grammar leert de belangrijkste regels van de Engelste spelling en grammatica aan. Interactive Grammar Interactive Grammar leert de belangrijkste regels van de Engelste spelling en grammatica aan. Doelgroep Interactive Grammar Het programma is bedoeld voor leerlingen in de brugklas van

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 15, Mediaberichten. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 15, Mediaberichten. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 15, 2019 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen In Zoek naar mij van Lisa Gardner wordt een gezin doodgeschoten aangetroffen. De oudste dochter is niet aanwezig en het

Nadere informatie

Halfjaarresultaten 2016 Bibliotheek Vianen. Vianen, 10 augustus 2016, versie 1.

Halfjaarresultaten 2016 Bibliotheek Vianen. Vianen, 10 augustus 2016, versie 1. Halfjaarresultaten 2016 Bibliotheek Vianen Vianen, 10 augustus 2016, versie 1. De halfjaarresultaten van Vianen in het kort: In de Bibliotheek in Vianen is het aantal jeugdleden met 10% gestegen, terwijl

Nadere informatie

AANBOD 0 tot 4 jarigen

AANBOD 0 tot 4 jarigen AANBOD 0 tot 4 jarigen www.bibliotheekenschede.nl Boekstart Vanaf november 2010 zijn alle bibliotheekvestigingen in Enschede officieel van start gegaan met het project BoekStart. BoekStart is een samenwerkingsproject

Nadere informatie

Welkom in de Bib!

Welkom in de Bib! Welkom in de Bib! www.houthalen-helchteren.be/bibliotheek O v openingsuren september t.e.m. juni juli - augustus 9-12 en 14-19 uur 9-12 en 14-19 uur 9-12 uur 9-13 uur 9-12 en 14-19 uur 9-13 uur 9-12 en

Nadere informatie

Correctie op het rooster voor het centraal examen 2005 en wijziging van het rooster centraal examen 2006

Correctie op het rooster voor het centraal examen 2005 en wijziging van het rooster centraal examen 2006 CEVO-mededelingen Algemeen verbindend voorschrift Datum: 23 december 2004 Kenmerk: CEVO-04-1247 Datum inwerkingtreding: 26 januari 2005 Geldigheidsduur beleidsregel: n.v.t. Juridische grondslag: n.v.t.

Nadere informatie

Geluiden voor de Toekomst Muziekweb in de 21e eeuw Ingmar Vroomen

Geluiden voor de Toekomst Muziekweb in de 21e eeuw Ingmar Vroomen Geluiden voor de Toekomst Muziekweb in de 21e eeuw Ingmar Vroomen ingmar@muziekweb.nl Bron: https://nos.nl/op3/artikel/2128065-dit-is-waarom-twintigersvinylplaten-kopen.html Bron: https://nvpi.nl/nvpi-audio/2018/04/24/omzet-nederlandse-muziekindustrie-stijgt-door-in-2017/

Nadere informatie

dialplan opties Neem kennis van de diverse mogelijkheden voor het instellen van uw Managed PBX centrale.

dialplan opties Neem kennis van de diverse mogelijkheden voor het instellen van uw Managed PBX centrale. dialplan opties Neem kennis van de diverse mogelijkheden voor het instellen van uw Managed PBX centrale. inhoudsopgave / 3 inleiding / 4 standaard functies / 4 Extensies 5 Hoe wilt u dit in uw dialplan

Nadere informatie

Kleintje Leesplan. Leesbevordering voor de Kinderopvang en Peuterwerk

Kleintje Leesplan. Leesbevordering voor de Kinderopvang en Peuterwerk Kleintje Leesplan Leesbevordering voor de Kinderopvang en Peuterwerk 2015 2016 Voor jonge kinderen zijn boeken van groot belang. Door plaatjes kijken, praten en voorlezen leren ze hoe de wereld er uit

Nadere informatie

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam!

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Waarom zo vroeg beginnen? Baby s kunnen veel meer dan je denkt. Luisteren Vanaf de eerste dag luistert je baby naar jouw stem. Al begrijpt

Nadere informatie