Aanschafinformaties week 19, Mediaberichten. Bij dit nummer. Vreemdtalige fictie. Aanpassing aanbod bladmuziek. Vervallen aanbiedingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanschafinformaties week 19, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vreemdtalige fictie. Aanpassing aanbod bladmuziek. Vervallen aanbiedingen"

Transcriptie

1 Aanschafinformaties week 19, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Donderdagskinderen is het vierde deel in de Frieda Klein-serie van Nicci French. Psychoanalytica Frieda Klein helpt een oud-klasgenote die problemen heeft met haar onhandelbare dochter. De gesprekken die Frieda met Becky heeft, roepen herinneringen bij haar op, waardoor ze besluit terug te gaan naar het huis van haar jeugd. De opvolger van Wachten op woensdag wordt in verkorte versie voorgelezen door (stem)actrice, presentatrice en theatermaakster Julika Marijn. Zie de rubriek Luisterboeken. Flip van Duijn, de zoon van Annie M.G. Schmidt, leest de luisterboeken Pluk redt de dieren en Pluk van de Petteflet. De verhalen over het jongetje Pluk en zijn rode kraanwagen werden geschreven tussen 1968 en 1970 en zijn nog steeds populair. Zie de rubriek Luisterboeken. Walking with dinosaurs is een 3D-animatiefilm van Barry Cook. Hoofdpersoon is de kleine Pachyrhinosaurus Patchi (een plantenetende dino) die voortdurend wordt dwarsgezeten door zijn grote, sterke broer. Een spannende, ontroerende en humoristische film voor jonge kinderen. Zie de rubrieken Dvd jeugd en Blu-ray. In het overlevingsdrama All is lost van J.C. Chandor is Robert Redford de enige acteur. De hele film speelt zich af op de boot van een solozeiler die moet overleven in een storm op de Indische Oceaan. Zie de rubrieken Dvd en Blu-ray. Vreemdtalige fictie Bij de Duitse romans deze week (a.i.-week 19, 2014) vijf vereenvoudigde uitgaven van Duitse klassieken zoals de Faust van Goethe. De levendig in kleur vormgegeven boekjes zijn voorzien van inleidende achtergrondinformatie en vragen, alsmede een audio-versie op cd. Ze zijn goed te gebruiken in klas vmbo 3/4 en havo/vwo 2/3. Aanpassing aanbod bladmuziek Met ingang van a.i.-week 17, 2014 wordt het aanbod bladmuziek aangepast. Vanaf 1 april 2014 zullen er tweewekelijks 60 in plaats van 80 titels aangeboden worden. Vervallen aanbiedingen Boeken , Martijn, Gerard. Samen naar Jrg. 2014, afl. 16, Lourdes met het volgnr SISO-nummer: ppn De aanbieding komt te vervallen in verband met een verkeerd medium. De titel wordt zo spoedig mogelijk opnieuw aangeboden , Brinker, Berry den. Zicht op Jrg. 2014, afl. 14, ruimte met het SISOvolgnr nummer: De aanppn bieding komt te vervallen in verband met een verkeerd medium. De titel wordt zo spoedig mogelijk opnieuw aangeboden.

2

3 Bibliografische berichten Onderstaande titelbeschrijvingen komen opnieuw in de elektronische bestanden. Wijzigingen hebben betrekking op de laatste tien jaar voor wat betreft boeken en de laatste vijf jaar voor wat betreft audiovisuele en interactieve media. Betreft een wijziging in PIM-categorie, -trefwoord, SISO-nummer of trefwoord meer dan tien titels, dan wordt deze alleen opgenomen in het abonnement Catalogusonderhoud. Boeken Hoofdwoorden Furious 6, met het ppn hoofdwoord: Furious. Het hoofdwoord wordt: Fast, Furious 6, met het ppn hoofdwoord: Furious. Het hoofdwoord wordt: Fast. Trefwoorden Shakespeare, William. De tragedie van Hamlet, Prins ppn van Denemarken, met de trefwoorden: Hamlet (voorstelling) en Christelijke visie. Het trefwoord wordt: Shakespeare, William; Hamlet (voorstelling); christelijke visie Gids voor de slagvelden ppn ; West- Vlaanderen, Henegouwen, Nord-Pas-de-Calais, met de trefwoorden: Veldslagen, Wereldoorlog I; West- Vlaanderen; reisgidsen en Veldslagen, Wereldoorlog I; Henegouwen; reisgidsen en Veldslagen, Wereldoorlog I; Nord-Pas-de-Calais; reisgidsen. De trefwoorden worden: West-Vlaanderen; Wereldoorlog I; reisgidsen en Henegouwen; Wereldoorlog I; reisgidsen en Nord-Pas-de- Calais; Wereldoorlog I; reisgidsen Lemaitre, Pierre. Au revoir làppn haut, met het trefwoord: Wereldoorlog I; Frankrijk. Het trefwoord wordt: Frankrijk; Wereldoorlog I Linden, Henk van der. België ppn in de slagschaduw van de Eerste Wereldoorlog I, met het trefwoord: Wereldoorlog I; België; opstellen. Het trefwoord wordt: België; Wereldoorlog I; opstellen De slag om de Schelde, met ppn het trefwoord: Zeeland; Wereldoorlog II. Het trefwoord wordt: Slag om de Schelde Bondgenoten of tegenpolen? ppn X Met de trefwoorden: Openbaar Kunstbezit + Kunstverzamelingen + Samenwerking; Culturele sector. De trefwoorden worden: Samenwerking; Culturele sector; Opstellen + Kunstverzamelingen + Kunstverzamelaars Lokker, Els. Er is leven na de ppn dood, met het tweede trefwoord: Rouwproces; Weduwen; Verhalen. Het tweede trefwoord wordt: Rouwproces; Verhalen. Het nieuwe trefwoord: Tweelingzwangerschap is ingevoerd: Duijvelaar, Lenny. Het ppn tweelingenboek, met als tweede trefwoord: Zwangerschap. Het tweede trefwoord Duijvelaar, Lenny. Het ppn X tweelingenboek, met als tweede trefwoord: Zwangerschap. Het tweede trefwoord Feenstra, Coks. Het grote ppn X tweelingenboek, met als tweede trefwoord: Zwangerschap. Het tweede trefwoord Duijvelaar, Lenny. Het ppn tweelingenboek, met als tweede trefwoord: Zwangerschap. Het tweede trefwoord wordt: Tweelingzwangerschap Roney, Carley. Zwanger van ppn een tweeling! Met de trefwoorden: Tweelingen en Zwangerschap. Het trefwoord Het nieuwe trefwoord: Meerlingzwangerschap is ingevoerd: Rietbergen, Ton van. Alles in ppn voud, met het eerste trefwoord: Zwangerschap; Verhalen. Het eerste trefwoord wordt: Meerlingzwangerschap; Verhalen

4 Het nieuwe trefwoord: Mediatraining is ingevoerd: Graaf, Jochem de. Het ppn mediaboek, met het Graaf, Jochem de. Het ppn X mediaboek, met het Schroevers, Sander. ppn Omgang met de media, met het trefwoord: Voorlichtingskunde; Massamedia. Het Wijk, Evert van. ppn X Mediagenie(k), met het trefwoord: Communicatie; Massamedia. Het trefwoord wordt: Mediatraining Kruyzen, Hans. Managers en ppn X de media, met het trefwoord: Managers; Massamedia. Het trefwoord wordt: Managers; Mediatraining Huijskens, Charles. Het ppn X media handboek, met het trefwoord: Voorlichtingskunde; Massamedia. Het Huijskens, Charles. Het ppn media handboek, met het trefwoord: Voorlichtingskunde; Massamedia. Het SISO Habing, Harm. Kosmos, met ppn het SISO-nummer: Het SISO-nummer wordt: Leij, A. van der. Leesppn problemen en dyslexie, met het SISO-nummer: 464. Het SISO-nummer wordt: PIM Julien, Paul. Pygmeeën, met ppn het PIM-trefwoord: Pygmeeën. Het PIMtrefwoord wordt: Inheemse volken Dekkers, Midas. Lief dier, ppn met het PIM-trefwoord: Zoöfilie. Het PIM-trefwoord wordt: Seksualiteit Ziekte van Crohn, met het ppn PIM-trefwoord: Ziekte van Chron. Het PIM-trefwoord wordt: Ziekte van Crohn, met het ppn PIM-trefwoord: Ziekte van Chron. Het PIM-trefwoord wordt: Ziekte van Crohn & colitis ppn ulcerosa, met het PIMtrefwoord: Colitis ulcerosa Kuys, Ingeborg. Vreemde ppn kronkels & de wervelwind, met het PIM-trefwoord: Colitis ulcerosa. Het PIMtrefwoord wordt: Kuys, Ingeborg. Vreemde ppn kronkels, met het PIMtrefwoord: Colitis ulcerosa Klaasse, G.A. Papa, ik hoop ppn dat je gauw weer beter wordt!, met het PIMtrefwoord: Colitis ulcerosa Prikkelbare darm syndroom, ppn met het PIM-trefwoord: PDS Prikkelbare darm syndroom, ppn met het PIM-trefwoord: PDS Prikkelbare darm syndroom, ppn met het PIM-trefwoord: PDS Kruis, Wolfgang. Prikkelbare ppn darm, met het PIM-trefwoord: PDS. Het PIM-trefwoord wordt: Kruis, Wolfgang. Prikkelbare ppn darm, met het PIM-trefwoord: PDS. Het PIM-trefwoord wordt: Het nieuwe trefwoord: Mediatraining is ingevoerd: Graaf, Jochem de. Het ppn mediaboek, met het PIM PIM Graaf, Jochem de. Het ppn X mediaboek, met het PIM PIM trefwoord wordt: Mediatraining.

5 Schroevers, Sander. ppn Omgang met de media, met het PIM-trefwoord: Voorlichtingskunde. Het PIM Wijk, Evert van. ppn X Mediagenie(k), met het PIM trefwoord: Communicatie. Mediatraining Huijskens, Charles. Het ppn media handboek, met het PIM-trefwoord: Voorlichtingskunde. Het PIM-trefwoord wordt: Mediatraining Huijskens, Charles. Het ppn X media handboek, met het PIM-trefwoord: Voorlichtingskunde. Het PIM-trefwoord wordt: Mediatraining De slag om de Schelde, met ppn het PIM-trefwoord: Zeeland. Slag om de Schelde. AVM Trefwoorden Het geheim van tweelingen. ppn Het trefwoord: Tweelingzwangerschap wordt toegevoegd. PIM Ziekte van Crohn, met het ppn PIM-trefwoord: Ziekte van Chron. Het PIM-trefwoord wordt: Prikkelbare darm syndroom ppn (PDS), met het PIMtrefwoord: PDS. Het PIMtrefwoord wordt: Prikkelbare darm syndroom, ppn met het PIM-trefwoord: PDS. Leeftijdsindeling Saunders, Katie. Kleuterpret, ppn fictie jeugd met leeftijdsaanduiding AK. Wordt nonfictie jeugd met SISOnummer: AJ Nederlands Beukenkamp, Greet. Voor ppn eeuwig de jouwe, met leeftijdsindeling: D. Leeftijdsindeling wordt: C. Genre-indeling Beukenkamp, Greet. Voor ppn eeuwig de jouwe, met genre: th. Genre wordt: de Douglas, Jozua. De ppn vreselijke tweeling, zonder genre. Genre wordt: sk.

6

Aanschafinformaties week 26, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 26, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 26, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Al eerder werden verschillende computerspellen gemaakt op basis van het Lego-speelgoed, onder andere Lego Star Wars en Lego Harry Potter.

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 51, 2011. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aankondiging aanbieding Vreemdtalige jeugdfictie

Aanschafinformaties week 51, 2011. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aankondiging aanbieding Vreemdtalige jeugdfictie Aanschafinformaties week 51, 2011 Mediaberichten Bij dit nummer De televisieserie Slavernij behandelt de geschiedenis van de slavernij en slavenhandel, met het accent op de Nederlandse betrokkenheid. Daphne

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 6, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen

Aanschafinformaties week 6, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen Aanschafinformaties week 6, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer De kinderfilm Het leven volgens Nino van Simone van Dusseldorp begint wanneer op de avond van Nino s achtste verjaardag zijn moeder bij een

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 10, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding Buitenlandse jeugdfictie. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 10, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding Buitenlandse jeugdfictie. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 10, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Breekijzer (door Marilene Gathier) is een basiscursus Nederlands die is bedoeld voor volwassen anderstaligen. Inburgeraars kunnen met deze

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 7, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. AVI-niveau van Een spion is nooit b-b-bang. Aanbieding Fundels

Aanschafinformaties week 7, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. AVI-niveau van Een spion is nooit b-b-bang. Aanbieding Fundels Aanschafinformaties week 7, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Privacy en internet zijn dagelijks in het nieuws. Want wie op een website klikt, een e-mail verstuurt of per pinpas bij een kassa betaalt,

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 22, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Geronimo Stilton. Zie bijlage: verslag Werkgroep Classificatie

Aanschafinformaties week 22, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Geronimo Stilton. Zie bijlage: verslag Werkgroep Classificatie (12-5-2015) website - Mediaberichten22-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 22, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer De sciencefictionthriller van Lourens Blok Boy 7 is gebaseerd op de bestseller van

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 9, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Bladmuziekspecial Italië

Aanschafinformaties week 9, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Bladmuziekspecial Italië Aanschafinformaties week 9, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Naar aanleiding van XXSmall, een tentoonstelling in het Haagse Gemeentemuseum, verschijnen twee boeken over poppenhuizen en andere reproducties

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 20, Mediaberichten. Bij dit nummer. Koopversie bij dvd-video. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 20, Mediaberichten. Bij dit nummer. Koopversie bij dvd-video. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 20, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Deze week treft u verschillende mooie Nederlandse producties aan op dvd-video. Zoals de voetbalkomedie Johan Primero, de politieserie Moordvrouw

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 25, Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 25, Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 25, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer De adel is nog steeds een aparte groep binnen de sociale bovenlaag van Nederland. In Hoog geboren beschrijft historica Ileen Montijn, die

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 31, 2013. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding vreemdtalige jeugdfictie. BoekStart basislijst

Aanschafinformaties week 31, 2013. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding vreemdtalige jeugdfictie. BoekStart basislijst Aanschafinformaties week 31, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer Free-lance journaliste Sietske de Boer beschrijft in Het volk van Abdelkrim de actualiteit en geschiedenis van de Marokkaanse Rif. Omdat

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 9, 2016. Mediaberichten. Bij dit nummer. Zie bijlage: Nieuws van de SISO-redactie. Hogere AVI-niveaus

Aanschafinformaties week 9, 2016. Mediaberichten. Bij dit nummer. Zie bijlage: Nieuws van de SISO-redactie. Hogere AVI-niveaus Aanschafinformaties week 9, 2016 Mediaberichten Bij dit nummer Jeugd fictie Twee krrr okodillen van Catherine Rayner gaat over de krokodillen Frederik en Valentijn die het nijlpaard laten schrikken. Het

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 45, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Zie bijlage: Nieuws van de SISO-redactie

Aanschafinformaties week 45, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Zie bijlage: Nieuws van de SISO-redactie (23-10-2015) website - Mediaberichten45-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 45, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen IJzer en bloed van de Zweedse auteur Liza Marklund is het elfde

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 8, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Meeleesboeken van Interval/Bontekoe voor moeilijk lezende kinderen

Aanschafinformaties week 8, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Meeleesboeken van Interval/Bontekoe voor moeilijk lezende kinderen Aanschafinformaties week 8, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Het populaire prentenboek De Gruffalo van Julia Donaldson met tekeningen van Axel Scheffler is verfilmd. Een kleine muis schrikt achtereenvolgens

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 21, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Buitenlandse romans. Aanbieding vreemdtalige jeugdfictie.

Aanschafinformaties week 21, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Buitenlandse romans. Aanbieding vreemdtalige jeugdfictie. Aanschafinformaties week 21, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Ideaal om jonge kinderen op een speelse manier kennis te laten met klassieke muziek zijn de cd s uit de serie My first album van het klassieke

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 47, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 47, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 47, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Kees Moeliker, conservator Natuurhistorisch Museum Rotterdam, heeft in De bilnaad van de teek een selectie gemaakt uit zijn colums in het

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 42, Mediaberichten. Aanschafinformaties Media Aanbod bij de jaarwisseling 2011/2012. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 42, Mediaberichten. Aanschafinformaties Media Aanbod bij de jaarwisseling 2011/2012. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 42, 2011 Mediaberichten Bij dit nummer Baby s tot rust laten komen en gemakkelijk in slaap laten vallen kan met de cd s Lullaby renditions of The Cure en Lullaby renditions of

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 17, Mediaberichten. Bij dit nummer. Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Gewijzigde aanbieding strips

Aanschafinformaties week 17, Mediaberichten. Bij dit nummer. Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Gewijzigde aanbieding strips Aanschafinformaties week 17, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Samen met je baby een rustmoment vinden op muziek van Pink Floyd, U2 of Taylor Swift. Dat kan met de cd s uit de vrij nieuwe serie Cradle

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 36, 2013. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding Engelstalige luisterboeken: klassiekers

Aanschafinformaties week 36, 2013. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding Engelstalige luisterboeken: klassiekers Aanschafinformaties week 36, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer F &L publishing, uitgever van o.a. computertijdschriften als Computer Easy en het fotomagazine Photo digitaal, brengt naast de periodieken

Nadere informatie

Fast Lane. Leeskaravaan

Fast Lane. Leeskaravaan Fast Lane Leeskaravaan Makkelijk Lezen Young adults en volwassenen Voorjaar 2012 Makkelijk lezen-fonds voor young adults en volwassenen van NBD Biblion Lezen en schrijven, in Nederland de normaalste zaak

Nadere informatie

Aanbod voor zorginstellingen en activiteitenbegeleiders

Aanbod voor zorginstellingen en activiteitenbegeleiders Aanbod voor zorginstellingen en activiteitenbegeleiders Inhoudsopgave Voorwoord 1 Voorleeskring 2 Themacollectie 2 Wisselcollectie 3 Instellingsabonnement 3 Daisyspeler 4 Informatiebijeenkomst Anders lezen

Nadere informatie

Waarvoor Het omslagstelsel is van toepassing op de volgende abonnementen: Aanschafinformatie Nederlandse boeken

Waarvoor Het omslagstelsel is van toepassing op de volgende abonnementen: Aanschafinformatie Nederlandse boeken Prijzen per 1 januari 2004 Abonnementen, intekenabonnementen, omslagstelsel Toelichting In deze prijslijst vindt u de prijzen van de abonnementen en intekenabonnementen die NBD/Biblion levert en de prijzen

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 39, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. (10-9-2015) website - Mediaberichten39-2015.doc Page 1

Aanschafinformaties week 39, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. (10-9-2015) website - Mediaberichten39-2015.doc Page 1 (10-9-2015) website - Mediaberichten39-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 39, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen In Schone handen heeft Sylvia genoeg van haar rijke leven met de

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 37, 2015. Mediaberichten. Buitenlandse fictie. It s the most wonderful time of the year

Aanschafinformaties week 37, 2015. Mediaberichten. Buitenlandse fictie. It s the most wonderful time of the year Aanschafinformaties week 37, 2015 Mediaberichten Buitenlandse fictie Vanaf aanschafinformatieweek 37, 2015 worden er, gedurende een aantal weken, in het pakket Buitenlandse fictie extra Franse en Duitse

Nadere informatie

* Uitgebreide versie - Koppelen van materialen 2.0 (met regelset) Vernieuwde handleiding voor het koppelen - Basisonderwijs *

* Uitgebreide versie - Koppelen van materialen 2.0 (met regelset) Vernieuwde handleiding voor het koppelen - Basisonderwijs * Zie ook de verkorte versie voor koppelen van materialen 2.0. Heb je toch nog vragen en/of wil je meer informatie neem dan contact op met de Helpdesk van Biblionet Groningen via telefoon: 088 50 61 999

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 38, Mediaberichten. Bij dit nummer. Jaarboeken. Aanbieding Engelstalige luisterboeken: bestsellers

Aanschafinformaties week 38, Mediaberichten. Bij dit nummer. Jaarboeken. Aanbieding Engelstalige luisterboeken: bestsellers Aanschafinformaties week 38, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Jozef en zijn broers door Thomas Mann (1875-1955) wordt beschouwd als misschien wel de belangrijkste en indrukwekkendste roman van de twintigste

Nadere informatie

JOZUA WORDT DE NIEUWE LEIDER

JOZUA WORDT DE NIEUWE LEIDER Bijbel voor Kinderen presenteert JOZUA WORDT DE NIEUWE LEIDER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 18, Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanvulling op Catalogusonderhoud BoekStart

Aanschafinformaties week 18, Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanvulling op Catalogusonderhoud BoekStart Aanschafinformaties week 18, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer John Brockman, uitgever en oprichter van de website Edge.org, stelde aan wetenschappers de vraag welk verklarend inzicht voor hen de meeste

Nadere informatie

CEN T R A L E ME TA DATA P RO D U C TIE

CEN T R A L E ME TA DATA P RO D U C TIE CENTRALE METADATAPRODUCTIE NBD Biblion produceert metadata voor openbare bibliotheken De centrale productie van data door NBD Biblion bespaart de branche niet alleen enorme bedragen per jaar, het vormt

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 16, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. (3-4-2015) website - Mediaberichten16-2015.doc Page 1

Aanschafinformaties week 16, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. (3-4-2015) website - Mediaberichten16-2015.doc Page 1 (3-4-2015) website - Mediaberichten16-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 16, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer Ymke de Ruyter is dolblij als een uitgeverij haar debuutroman wil uitgeven. Maar haar

Nadere informatie

The Good Lie. Doel/Samenvatting activiteit. onrecht, vluchteling, levenskeuzes, integratie, film. 4 spelers of groepen (per set spelkaarten)

The Good Lie. Doel/Samenvatting activiteit. onrecht, vluchteling, levenskeuzes, integratie, film. 4 spelers of groepen (per set spelkaarten) The Good Lie Soort activiteit Thema( s) Aantal deelnemers Leeftijd Locatie Duur Intensiteit Materiaal filmverwerking, bordspel onrecht, vluchteling, levenskeuzes, integratie, film 4 spelers of groepen

Nadere informatie

7,6. Boekverslag door een scholier 1933 woorden 2 januari keer beoordeeld. Jeugdboek, Non-fictie Eerste uitgave 1990 Nederlands. Inleiding.

7,6. Boekverslag door een scholier 1933 woorden 2 januari keer beoordeeld. Jeugdboek, Non-fictie Eerste uitgave 1990 Nederlands. Inleiding. Boekverslag door een scholier 1933 woorden 2 januari 2007 7,6 24 keer beoordeeld Auteur Genre A.P. Wisse Jeugdboek, Non-fictie Eerste uitgave 1990 Vak Nederlands Inleiding. 1. Gegevens van het boek. Auteur:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Junkie Mama door Lonneke van Asseldonk

Boekverslag Nederlands Junkie Mama door Lonneke van Asseldonk Boekverslag Nederlands Junkie Mama door Lonneke van Asseldonk Boekverslag door een scholier 1923 woorden 14 december 2006 7,6 91 keer beoordeeld Auteur Genre Lonneke van Asseldonk Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM

ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM Ontdek onze bibliotheek! Als alles tegenslaat, En niets nog baat, Ga dan naar de bib. Vrij naar Stephen King Word lid van de bib en lees elke dag gratis de krant, drink een

Nadere informatie

via de online catalogus?

via de online catalogus? BIBLIOTHEEK TORHOUT Handleiding BOEKENPAKKETTEN Torhoutse basisscholen 1. SELECTIE MAKEN Hoe vraag ik een boekenpakket aan via de online catalogus? 1) Ga naar Google en tik 'Catalogus Torhout'. Klik daarna

Nadere informatie

MEDIA PARTNERSHIPS. op maat VERBINDING & SAMENWERKING FILMS MUSICALS CONCERTEN DVD S CD S GAMES EXPOSITIES & BOEKEN

MEDIA PARTNERSHIPS. op maat VERBINDING & SAMENWERKING FILMS MUSICALS CONCERTEN DVD S CD S GAMES EXPOSITIES & BOEKEN MEDIA PARTNERSHIPS FILMS MUSICALS CONCERTEN DVD S CD S GAMES EXPOSITIES & BOEKEN VERBINDING & SAMENWERKING op maat 2 VOORWOORD Bereik meer met RTL MEDIA PARTNERSHIPS Communicatiedoelstellingen realiseren?

Nadere informatie

Boekverslag Engels The shunning door Beverly Lewis

Boekverslag Engels The shunning door Beverly Lewis Boekverslag Engels The shunning door Beverly Lewis Boekverslag door een scholier 1471 woorden 4 april 2005 6 14 keer beoordeeld Auteur Beverly Lewis Eerste uitgave 1997 Vak Engels Algemeen: 1. Datum van

Nadere informatie

vragen Fiep over Een vrolijke teken-speurtocht door de bibliotheek tentoonstelling Fiep Westendorp: een feest voor het oog

vragen Fiep over Een vrolijke teken-speurtocht door de bibliotheek tentoonstelling Fiep Westendorp: een feest voor het oog vragen Fiep Tien over Een vrolijke teken-speurtocht door de bibliotheek tentoonstelling Fiep Westendorp: een feest voor het oog Alle afbeeldingen van Fiep Westendorp: Dit is Fiep Westendorp. Ze was illustratrice.

Nadere informatie

- het lezen van het boek van Soldaat van Oranje en het maken van de literatuurwijzer het bekijken van de film Soldaat van Oranje;

- het lezen van het boek van Soldaat van Oranje en het maken van de literatuurwijzer het bekijken van de film Soldaat van Oranje; LESSUGGESTIES blijkt de blijvende grote interesse van scholieren voor de Tweede Wereldoorlog. Zij geven aan vooral gegrepen te worden door persoonlijke verhalen, gekoppeld aan inzet van hedendaagse middelen.

Nadere informatie

We beginnen met het zoeken in de Fontys catalogus.

We beginnen met het zoeken in de Fontys catalogus. Workshop Informatievaardigheden Theologie levensbeschouwing De workshop Informatievaardigheden laat je kennis maken met informatiebronnen die je nodig hebt voor je studie en leert je ook hoe ze te gebruiken.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De onverbiddelijke tijd door Jan Wolkers

Boekverslag Nederlands De onverbiddelijke tijd door Jan Wolkers Boekverslag Nederlands De onverbiddelijke tijd door Jan Wolkers Boekverslag door een scholier 1284 woorden 19 juni 2002 6,2 30 keer beoordeeld Auteur Genre Jan Wolkers Psychologische roman, Briefroman

Nadere informatie

lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37

lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37 lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37 lenen en inzien_folder_a5_def.indd 2 11-04-11 12:37 lenen & inzien Bibliotheek Den Haag heeft veel te bieden, maar u zult vooral plezier

Nadere informatie

Ziggo verdubbelt hoeveelheid zenders voor ios- en Android TV apps

Ziggo verdubbelt hoeveelheid zenders voor ios- en Android TV apps Ziggo verdubbelt hoeveelheid zenders voor ios- en Android TV apps Nieuw design en meer mogelijkheden Utrecht, 17 oktober 2012 Ziggo heeft vandaag een vernieuwde, meer uitgebreide ios-versie (3.0) van de

Nadere informatie

Laat u verrassen en INSPIREREN!

Laat u verrassen en INSPIREREN! Laat u verrassen en INSPIREREN! De Nieuwe Bibliotheek De bibliotheek is tegenwoordig zo veel meer dan alleen boek-uitleen. Boeken blijven en ze blijven belangrijk, maar media als cd s, dvd s, cd-roms,

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Stofomschrijving Deze opdracht hoort bij 2.1-3.1 en 3.2 van De Republiek in tijd van Vorsten (Geschiedenis Werkplaats).

Stofomschrijving Deze opdracht hoort bij 2.1-3.1 en 3.2 van De Republiek in tijd van Vorsten (Geschiedenis Werkplaats). Het verhaal van 1588 Bodystorming Inleiding Het jaar 1588 is een belangrijk jaar in de geschiedenis van de Republiek. De gebeurtenissen die eraan vooraf gaan worden als feiten voorgelezen en tussen de

Nadere informatie

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN 1. Afdelingen en openingstijden De bibliotheek was ook in 2011 werkzaam in vijf vaste uitleenpunten: hoofdbibliotheek, het filiaal Gullegem, het filiaal Moorsele, het filiaal

Nadere informatie

Afdeling jeugd. Boortmeerbeek: In het rechtse gedeelte -blauwe mat- op het gelijkvloers. Haacht: In het linkse gedeelte op het gelijkvloers

Afdeling jeugd. Boortmeerbeek: In het rechtse gedeelte -blauwe mat- op het gelijkvloers. Haacht: In het linkse gedeelte op het gelijkvloers Wegwijs in de bib Afdeling jeugd Boortmeerbeek: In het rechtse gedeelte -blauwe mat- op het gelijkvloers Haacht: In het linkse gedeelte op het gelijkvloers Inhoud Peuters Kleuters 1 e en 2 e leerjaar 3

Nadere informatie

Doelen van de lessen. Januari C.D. 4

Doelen van de lessen. Januari C.D. 4 Januari C.D. 4 Doelen van de lessen De kinderen kunnen een voorgelezen verhaal navertellen zonder gebruik te hoeven maken van illustraties. De kinderen kunnen fonemen als de kleinste klankeenheden in woorden

Nadere informatie

DE PRINS VAN DE RIVIER

DE PRINS VAN DE RIVIER Bijbel voor Kinderen presenteert DE PRINS VAN DE RIVIER Geschreven door: E. Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 17, Mediaberichten. Bij dit nummer. Buitenlandse romans. Bijlage: Nieuws van de SISO-redactie

Aanschafinformaties week 17, Mediaberichten. Bij dit nummer. Buitenlandse romans. Bijlage: Nieuws van de SISO-redactie Aanschafinformaties week 17, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer De avonturenfilm Life of Pi is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Yann Martel. De Indiase jongen Pi lijdt schipbreuk en komt terecht

Nadere informatie

Wegwijs in de bib. Bibliotheek Maldegem. Bibliotheek Maldegem. Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen

Wegwijs in de bib. Bibliotheek Maldegem. Bibliotheek Maldegem. Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen Wegwijs in de bib Bibliotheek Maldegem Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

Handboek Politiek. Derde Kamer der Staten-Generaal

Handboek Politiek. Derde Kamer der Staten-Generaal Handboek Politiek Derde Kamer der Staten-Generaal Hallo Kamerlid van de Derde Kamer der Staten-Generaal, Gefeliciteerd! Deze week ben jij een politicus. Je gaat samen met je klasgenoten discussiëren over

Nadere informatie

DE LATE MIDDELEEUWEN (1300-1555)

DE LATE MIDDELEEUWEN (1300-1555) DE LATE MIDDELEEUWEN (1300-1555) Deel 1: 1305-1354 De groei van de macht van het volk en het uitbreken van de Hoekse en Kabeljouwse twisten. In deze periode zien we de macht van de graafschappen en hertogdommen

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 41, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Bijlage: Lijst van jaarboeken 2013. Jaaraanbieding Jaarboeken 2013

Aanschafinformaties week 41, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Bijlage: Lijst van jaarboeken 2013. Jaaraanbieding Jaarboeken 2013 Aanschafinformaties week 41, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Bennie Stout, de sinterklaasfilm van Johan Nijenhuis, speelt in de jaren dertig van de vorige eeuw. Bennie's vader werkt in Spanje en kan

Nadere informatie

Janny van der Molen. een inspirerende bruggenbouwer

Janny van der Molen. een inspirerende bruggenbouwer Janny van der Molen een inspirerende bruggenbouwer Verhalen die ertoe doen Kinderen en jongeren inspireren het beste uit zichzelf en anderen te halen, dat is wat Janny van der Molen met haar boeken wil

Nadere informatie

Vaders Voor Lezen. Vaders die hun kind regelmatig voorlezen stimuleren het leesgedrag van hun kind in zeer positieve zin.

Vaders Voor Lezen. Vaders die hun kind regelmatig voorlezen stimuleren het leesgedrag van hun kind in zeer positieve zin. Vaders Voor Lezen Vaders die hun kind regelmatig voorlezen stimuleren het leesgedrag van hun kind in zeer positieve zin. Daarom lezen vaders dus voor?! Welnee, dat doen ze omdat ze het heel erg leuk vinden!

Nadere informatie

FICTIEDOSSIER NEDERLANDS LEERJAAR 3 EN 4 BK

FICTIEDOSSIER NEDERLANDS LEERJAAR 3 EN 4 BK FICTIEDOSSIER NEDERLANDS LEERJAAR 3 EN 4 BK Pagina 0 WOORD VOORAF Je zit nu in 3 VMBO en het eindexamen lijkt nog ver weg... Maar niets is minder waar. Dit jaar start je namelijk al volop met de voorbereidingen

Nadere informatie

VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE. Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan :

VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE. Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan : VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan : - het lezen van het boek Soldaat van Oranje en het maken van de

Nadere informatie

Aanbod onderwijs 2015/2016

Aanbod onderwijs 2015/2016 Aanbod onderwijs 2015/2016 Pagina LEESBEVORDERING EN TAALONTWIKKELING Lezen is van groot belang voor de ontwikkeling van het kind en zijn schoolprestaties. Met ons enthousiasme en expertise voor taal,

Nadere informatie

Randvoorwaarden In les 2 hebben leerlingen individueel een computer met internet nodig. Alternatief: leerling voert les 2 thuis uit.

Randvoorwaarden In les 2 hebben leerlingen individueel een computer met internet nodig. Alternatief: leerling voert les 2 thuis uit. Brief over Annie M.G. Schmidt Schrijf een overtuigende brief aan een basisschool Korte lesomschrijving De lessen Advies over Annie M.G. Schmidt gaan over Nederlands bekendste kinderboekenschrijfster. Leerlingen

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Beleef meer in de Bibliotheek E-books lenen en lezen

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 19, Mediaberichten. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 19, Mediaberichten. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 19, 2019 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen Vindeling is de nieuwe roman van Vonne van der Meer. Jutka, gevlucht met haar moeder uit Hongarije in 1956, vindt op een

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. mijn vrije tijd

Inhoud. Mijn leven. mijn vrije tijd Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Hobby... 4 Hoofdstuk 2 Contact... 6 Hoofdstuk 3 Lezen... 8 Hoofdstuk 4 Kijken... 10 Hoofdstuk 5 Spelen... 12 Hoofdstuk 6 Samen in een huis... 14 Hoofdstuk 7 Op bezoek...

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Meisje met negen pruiken

Boekverslag Nederlands Meisje met negen pruiken Boekverslag Nederlands Meisje met negen pruiken door Sophie van der Stap Boekverslag door Hanna 1247 woorden 7 maart 2018 8 7 keer beoordeeld Auteur Genre Sophie van der Stap Biografie, Non-fictie Eerste

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 49, Mediaberichten. Bij dit nummer. Bijlage: Nieuws van de SISO-redactie

Aanschafinformaties week 49, Mediaberichten. Bij dit nummer. Bijlage: Nieuws van de SISO-redactie Aanschafinformaties week 49, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer Het 6000 hectare grote natuurgebied de Oostvaardersplassen vormt het decor voor de Nederlandse natuurdocumentaire De nieuwe wildernis. Vier

Nadere informatie

100 jaar geleden. t Is Oorlog! Een lesmap voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar, door juffrouw Anita en de papa van Anna.

100 jaar geleden. t Is Oorlog! Een lesmap voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar, door juffrouw Anita en de papa van Anna. 100 jaar geleden t Is Oorlog! Een lesmap voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar, door juffrouw Anita en de papa van Anna. t Is oorlog! Binderveld, Kozen, Nieuwerkerken en Wijer 100 jaar geleden is een

Nadere informatie

Datum: Jaar van verschijnen: Duur van de film:

Datum: Jaar van verschijnen: Duur van de film: NAAM: Kijk / luisterformulier Speelfilm Naam: Datum: Titel van de film: Regisseur: Jaar van verschijnen: Duur van de film: Lees de vragen op dit formulier voor het kijken en luisteren door. Je weet dan

Nadere informatie

Jeugd en ouders. augustus t/m december 2015

Jeugd en ouders. augustus t/m december 2015 Jeugd en ouders augustus t/m december 2015 Jeugd en ouders De bibliotheek biedt veel aantrekkelijke mogelijkheden. Of je nu komt om boeken of andere materialen te lenen, om mee te doen aan een activiteit

Nadere informatie

RUTH: EEN LIEFDES- VERHAAL

RUTH: EEN LIEFDES- VERHAAL Bijbel voor Kinderen presenteert RUTH: EEN LIEFDES- VERHAAL Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

1. Zwanenmeer - Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan - Ballet

1. Zwanenmeer - Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan - Ballet 1. Zwanenmeer - Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan - Ballet Het Zwanenmeer is één van de hoogtepunten van het klassiekromantische balletgenre. Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan

Nadere informatie

Lever je verslag in een snelhechter in. Zorg dat je een mooi titelblad hebt, waar de naam van je boek, je eigen naam, klas en inleverdatum op staat.

Lever je verslag in een snelhechter in. Zorg dat je een mooi titelblad hebt, waar de naam van je boek, je eigen naam, klas en inleverdatum op staat. Boekverslag Van het boek dat je gelezen hebt moet je een verslag maken. In het verslag moeten al onderstaande punten aan de orde komen. Sommige antwoorden weet je meteen. Soms kunnen er ook vragen zijn,

Nadere informatie

Het verhaal van Europa

Het verhaal van Europa Het verhaal van Europa 2010 Uitgeverij Manteau / Standaard Uitgeverij en Rob Heirbaut & Hendrik Vos Standaard Uitgeverij nv, Mechelsesteenweg 203, B-2018 Antwerpen www.manteau.be info@manteau.be Deze reeks

Nadere informatie

EERSTE WERELDOORLOG: EDUCATIEF AANBOD VOOR LAGERE SCHOLEN

EERSTE WERELDOORLOG: EDUCATIEF AANBOD VOOR LAGERE SCHOLEN EERSTE WERELDOORLOG: EDUCATIEF AANBOD VOOR LAGERE SCHOLEN Gemeente Evergem ontwikkelde een aanbod rond de Eerste Wereldoorlog in de eigen gemeente voor scholen van het lager onderwijs. Het aanbod is meest

Nadere informatie

INHOUD. Dit boekje kan je helpen... 8 Hoe gebruik je dit boekje?... 10 Wie ben ik?... 11. Wat is dyslexie?... 12

INHOUD. Dit boekje kan je helpen... 8 Hoe gebruik je dit boekje?... 10 Wie ben ik?... 11. Wat is dyslexie?... 12 INHOUD Voorwoord.................................................... 4 Inleiding....................................................... 7 Dit boekje kan je helpen... 8 Hoe gebruik je dit boekje?... 10

Nadere informatie

UMC St Radboud. Verpleegkundig spreekuur voor ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa

UMC St Radboud. Verpleegkundig spreekuur voor ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa UMC St Radboud Verpleegkundig spreekuur voor ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa Patiënteninformatie Van uw behandelende arts heeft u gehoord dat u de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa heeft. Een ziekte

Nadere informatie

Module II - Enkele Begrippen

Module II - Enkele Begrippen Module II - Enkele Begrippen Wanneer we spreken over het Internet, het bekijken van websites, komen we al gauw een aantal begrippen tegen. Enkele van de veelgebruikte begrippen binnen de Internet wereld

Nadere informatie

School en Bibliotheek

School en Bibliotheek BIBLIOTHEEK TORHOUT School en Bibliotheek Welkom Welkom in de bib van Torhout. In deze folder geven we je graag een overzicht van ons aanbod en onze dienstverlening. Wil je als leerkracht of als school

Nadere informatie

Orde van dienst. Lieke Juliëtte van Elk. op 28 juni 2015. In deze dienst zal door ds. Cees de Gooijer gedoopt worden:

Orde van dienst. Lieke Juliëtte van Elk. op 28 juni 2015. In deze dienst zal door ds. Cees de Gooijer gedoopt worden: Orde van dienst op 28 juni 2015 In deze dienst zal door ds. Cees de Gooijer gedoopt worden: Lieke Juliëtte van Elk Orgelspel Mededelingen We zingen uit Tussentijds: Lied 1 : 1, 2 en 3 2. Dit huis van hout

Nadere informatie

Welkom in de Bib!

Welkom in de Bib! Welkom in de Bib! www.houthalen-helchteren.be/bibliotheek O v openingsuren september t.e.m. juni juli - augustus 9-12 en 14-19 uur 9-12 en 14-19 uur 9-12 uur 9-13 uur 9-12 en 14-19 uur 9-13 uur 9-12 en

Nadere informatie

Janny van der Molen. een inspirerende bruggenbouwer. Janny van der Molen tijdens een optreden in boekhandel Het Leesteken te Purmerend

Janny van der Molen. een inspirerende bruggenbouwer. Janny van der Molen tijdens een optreden in boekhandel Het Leesteken te Purmerend Janny van der Molen een inspirerende bruggenbouwer Janny van der Molen tijdens een optreden in boekhandel Het Leesteken te Purmerend Verhalen die ertoe doen Over engelen, goden en helden verhalen uit de

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 44, Mediaberichten. Bij dit nummer. Hogere AVI-niveaus in de aanschafinformaties

Aanschafinformaties week 44, Mediaberichten. Bij dit nummer. Hogere AVI-niveaus in de aanschafinformaties Aanschafinformaties week 44, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen De naaister uit Parijs van Rosalie Ham speelt zich af op het Australische platteland in de jaren vijftig. Een coupeuse

Nadere informatie

Perspectief 3e editie 2 vmbo Anders dan anderen krant. 1. Voorpagina

Perspectief 3e editie 2 vmbo Anders dan anderen krant. 1. Voorpagina Perspectief 3e editie 2 vmbo Anders dan anderen krant 1. Voorpagina Geen mens is hetzelfde, want iedereen is weer anders. Elk mens heeft iets unieks. Dat maakt het soms lastig om elkaar te begrijpen. Of

Nadere informatie

Die bus heeft hij van zijn vader gekregen, waar hij heel goed mee kan opschieten.

Die bus heeft hij van zijn vader gekregen, waar hij heel goed mee kan opschieten. Boekverslag door B. 1451 woorden 11 maart 2014 5,6 6 keer beoordeeld Auteur Carry Slee Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2003 Vak Nederlands Samenvatting De vader van Paco heeft een garage met allemaal oldtimers.

Nadere informatie

DaVinci: Wereldverkenning

DaVinci: Wereldverkenning DaVinci: Wereldverkenning samen met ouders Alles heeft te maken met al het andere, Leonardo Da Vinci Ik verwonder me over Ik verwonder me over Ik verwonder me over DaVinci Ieder kind is uniek en het is

Nadere informatie

Gegevens van het boek

Gegevens van het boek Gegevens van het boek Titel: Het gouden ei Schrijver: Tim Krabbé Gelezen: 33e druk. 1e druk, 1984, Amsterdam, uitgeverij Bakker (nu Prometheus). Er staat geen motto in het boek. In het boek staan geen

Nadere informatie

Zing mee met Annie M.G.

Zing mee met Annie M.G. Zing mee met Annie M.G. ANNIE M.G. SCHMIDT (1911-1995) Staatsprijs voor kinder- en jeugdliteratuur 1964 Constantijn Huygensprijs 1987 Hans Christian Andersenprijs 1988 CPNB Publieksprijs voor poëzie 1988

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113 Inhoud Woord vooraf 7 Het allereerste begin 9 Oervaders 19 Israël als moeder 57 Wijsheid voor ouders en kinderen 83 Koninklijke vaders 113 Profetische opvoedkunde 145 Kinderen in zijn koninkrijk 177 Leerling

Nadere informatie

Personages HV 1. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/52544

Personages HV 1. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/52544 Personages HV 1 Auteur VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 21 July 2015 CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/52544 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijsleermiddelenplein.

Nadere informatie

GULDENSPORENSLAG 1302

GULDENSPORENSLAG 1302 GULDENSPORENSLAG 1302 11 juli is de officiële feestdag van Vlaanderen. In 1302, meer dan 700 jaar geleden dus, vond op die dag de Guldensporenslag plaats. In deze les gaan we op onderzoek uit naar deze

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert DE PRINS VAN DE RIVIER

Bijbel voor Kinderen presenteert DE PRINS VAN DE RIVIER Bijbel voor Kinderen presenteert DE PRINS VAN DE RIVIER Geschreven door: E. Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Instrumentaal: Adagio en Allegro William Babell

Instrumentaal: Adagio en Allegro William Babell Instrumentaal: Adagio en Allegro William Babell door Heleen van der Sijs en Willem Blonk Solo: Waar is God? door Fleur Dekker Je vraagt je wel eens af, het klinkt een beetje maf, kan iemand mij misschien

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

Bekijk eerst het filmpje. Ga daarna zelf aan de slag.

Bekijk eerst het filmpje. Ga daarna zelf aan de slag. Appie de detective gaat op zoek naar het schrijfgeheim van Schoolschrijver Selma Noort. Filmpje Bekijk eerst het filmpje. Ga daarna zelf aan de slag. Selma Noort: Lees het begin van dit verhaal. Twee kinderen

Nadere informatie

Dementie maar anders Vergeet Dementie Onthou Mens

Dementie maar anders Vergeet Dementie Onthou Mens Dementie maar anders Vergeet Dementie Onthou Mens Wat is dementie? Dementie is geen op zichzelf staande ziekte, maar een combinatie van verschijnselen (syndroom): Geheugenstoornissen Verwardheid Verminderde

Nadere informatie

Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be

Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be Saskia Boets Luisterpuntbibliotheek 11 mei 2015 - Ik haat lezen - campagne - Luisterpunt - Daisy - Daisy-boeken - collectie / jeugdcollectie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 maart 2011, jaargang 4, nummer 3 Ontmoeting met Erik Vlaminck

Nieuwsbrief 15 maart 2011, jaargang 4, nummer 3 Ontmoeting met Erik Vlaminck 1 van 5 18-3-2013 18:10 Nieuwsbrief 15 maart 2011, jaargang 4, nummer 3 Ontmoeting met Erik Vlaminck Exclusief voor leden: gratis boekje over Kader Abdolah tijdens Boekenweek Winkler Prins online vanaf

Nadere informatie

Een luisterboek, dat spreekt voor zich! Iederéén kan lezen Saskia Boets 11 mei 2012

Een luisterboek, dat spreekt voor zich! Iederéén kan lezen Saskia Boets 11 mei 2012 Een luisterboek, dat spreekt voor zich! Iederéén kan lezen Saskia Boets 11 mei 2012 - Luisterpunt - Daisy - Daisy-boeken - collectie / jeugdcollectie - Daisy-spelers - jeugd - www.luisterpuntbibliotheek.be

Nadere informatie

De Bibliotheek voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen

De Bibliotheek voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen De Bibliotheek voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen EEN KIND DAT 15 MINUTEN PER DAG LEEST, LEERT DUIZEND NIEUWE WOORDEN PER JAAR! 1 Wat kan de Bibliotheek betekenen voor kinderdagverblijven en

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands See you in Timboektoe door Carry Slee

Boekverslag Nederlands See you in Timboektoe door Carry Slee Boekverslag Nederlands See you in Timboektoe door Carry Slee Boekverslag door een scholier 2575 woorden 14 februari 2009 6,7 35 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie