Aanschafinformaties week 20, Mediaberichten. Bij dit nummer. Koopversie bij dvd-video. Vervallen aanbiedingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanschafinformaties week 20, Mediaberichten. Bij dit nummer. Koopversie bij dvd-video. Vervallen aanbiedingen"

Transcriptie

1 Aanschafinformaties week 20, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Deze week treft u verschillende mooie Nederlandse producties aan op dvd-video. Zoals de voetbalkomedie Johan Primero, de politieserie Moordvrouw met Wendy van Dijk, de horrorkomedie Zombibi en het misdaaddrama Doodslag. Hierin speelt Theo Maassen een ambulancebroeder die in zijn werk wordt belemmerd door hufterig gedrag. Hij slaat letterlijk van zich af. Een intense film met een sterk scenario en een actueel thema. Zie de rubriek Dvd volwassenen fictie. In Ouwehoeren vertelt de eeneiige tweeling Louise en Martine Fokker met veel humor anekdotes over hun leven en hun vak. Al ruim vijftig jaar werken zij in de prostitutie op de Amsterdamse wallen. Een met respect en lef gemaakte documentaire die de dubbel Kristallen Film ontving vanwege meer dan bezoekers in de bioscoop. Ook verscheen er een boek met hun anekdotes. Zie de rubriek Dvd volwassenen non-fictie. In de VPRO-kinderserie Doctor Cheezy lopen vijf kinderen weg uit een dieetkamp, op zoek naar een sappige hamburger. De kinderen verdwalen en beleven avonturen. De problematiek van de kinderen komt op ingetogen en briljant eenvoudige manier aan de orde. Zie de rubriek Dvd jeugd. Voor de tweede keer zijn tien onderwerpen uit de geschiedeniscanon van Nederland op een begrijpelijke manier in liedvorm omgezet. Zo leren kinderen van de bovenbouw basisschool op een speelse manier meer over Karel V, Aletta Jacobs of Europa. De cd Liedjes bij de geschiedeniscanon (deel 2) is te vinden in de rubriek Geluid. Koopversie bij dvd-video Met ingang van week 20, 2012 van de Aanschafinformaties AVM wordt de opmerking koopversie niet meer opgenomen in de titelbeschrijving van een dvd-video. NBD Biblion biedt al enige jaren alleen de koopversie van dvd-video s aan. De opmerking koopversie is daarmee overbodig geworden. Vervallen aanbiedingen Boeken , McKee, David. Elmer en de jrg. 2012, afl. 18, Kerstfant. De titel komt te volgnr vervallen omdat het boek ppn tijdelijk niet leverbaar is. De titel wordt zo spoedig mogelijk opnieuw aangeboden.

2

3 Bibliografische berichten Onderstaande titelbeschrijvingen komen opnieuw in de elektronische bestanden. Wijzigingen hebben betrekking op de laatste tien jaar voor wat betreft boeken en de laatste vijf jaar voor wat betreft audiovisuele en interactieve media. Betreft een wijziging in PIM-categorie, -trefwoord, SISO-nummer of trefwoord meer dan tien titels, dan wordt deze alleen opgenomen in het abonnement Catalogusonderhoud. Boeken Hoofdwoorden Gloria Mundi, met het ppn X hoofdwoord: Gloria. Het hoofdwoord wordt: Hoogstraten, François van. Trefwoorden Brookes, Olivia. Haaien en ppn roggen, met het trefwoord: Haaien. Het trefwoord wordt: Roggen Stonehouse, Bernard. ppn Haaien, roggen en vleten, met het trefwoord: Haaien. Het trefwoord wordt: Roggen Bakas, Adjiedj. World ppn megatrends, met de trefwoorden: Cultuursociologie + Modeverschijnselen. Het Trends Dullaert, Christ l. Yoga in je ppn toga, met de trefwoorden: Advocatuur; Flexibilisering + Advocatuur; Prognoses. Het trefwoord wordt: Advocatuur; Trends Brinkman, Joep. Beroep op ppn onderzoek, met het tweede trefwoord: Sociaalwetenschappelijk onderzoek; kwalitatieve methoden. Het Kwalitatieve methoden; sociaalwetenschappelijk onderzoek. De term: Muzieknotaties is als extra ingang opgegaan in het trefwoord: Notenschrift: Rastall, Richard. The ppn notation of Western music, met het trefwoord: Muzieknotaties; geschiedenis. Het trefwoord wordt: Notenschrift; geschiedenis Sauer, Theresa. Notations ppn , met het trefwoord: Muzieknotaties. Het trefwoord wordt: Notenschrift Vial, Stepahnie D. The art of ppn musical phrasing in the eighteenth century, met het eerste trefwoord: Muzieknotaties; 18 e eeuw. Het Notenschrift; 18 e eeuw Muziek OpSchrift, met het ppn trefwoord: Muzieknotaties; geschiedenis. Het trefwoord wordt: Notenschrift; geschiedenis Liempt, Ad van. De Oorlog, ppn met het trefwoord Nederland; Wereldoorlog II. Het trefwoord wordt: Wereldoorlog II Liempt, Ad van. De Oorlog, met het trefwoord: ppn Nederland; Wereldoorlog II. Het trefwoord wordt: Wereldoorlog II Berts, Dick. Hoe overleef ik ppn een crisis?, met het trefwoord: Overlevingstechnieken; zelfhulp. De trefwoorden worden: Crisismanagement; overheidsbeleid; kritiek en Rampenbestrijding; overheidsbeleid; kritiek Scholte, Margot. Wegen en ppn (blijven) overwegen, met de trefwoorden: Intakeprocedures; Maatschappelijk werk en: Handelingsplannen; Maatschappelijk werk. Het Handleidingen; Maatschappelijk werk Magnum, met het trefwoord: ppn Het trefwoord wordt: Persfotografie ; ; Fotoboeken Magnum stories, met de ppn X trefwoorden: Magnum (fotoagentschap); Geschiedenis; Fotoboeken, en: Reportagefotografie: Verhalen. De trefwoorden worden: Persfotografie; Geschiedenis; Fotoboeken, en: Persfotografie; Verhalen.

4 Magnum Magnum, met het ppn trefwoord: Magnum (fotoagentschap). Het trefwoord wordt: Persfotografie; Fotoboeken Magnum Magnum, met het ppn trefwoord: Magnum (fotoagentschap). Het trefwoord wordt: Persfotografie; Fotoboeken Magnum Magnum, met het ppn trefwoord: Magnum (fotoagentschap). Het trefwoord wordt: Persfotografie ; Magnum (fotoagentschap) ; Fotoboeken Magnum Magnum, met het ppn trefwoord: Magnum (fotoagentschap). Het trefwoord wordt: Persfotografie; Fotoboeken Het wilde groenten ppn X gezondheidsboek, met de trefwoorden: Wilde planten, en: Kruidenrecepten. Het 1 e trefwoord wordt: Eetbare planten Loohuizen, Ria. Van nature, ppn met het tweede trefwoord: Wilde planten; Gidsen. Het Eetbare planten; Gidsen Videler, Hanneke. Eetbare ppn natuur, met het laatste documentair trefwoord: Wilde planten. Het trefwoord wordt: Eetbare planten Dreyer, Eva-Maria. Welke ppn kruiden en bessen zijn dat? Met het trefwoord: Wilde planten; Europa; Gidsen. Het trefwoord wordt: Eetbare planten; Europa; Gidsen Couplan, François. Eetbare ppn X planten, bloemen & zaden uit de vrije natuur, met de trefwoorden: Wilde planten, en: Eetbare planten. Het trefwoord wordt: Eetbare planten. SISO Bonds, Alexandra B. Beijing ppn X opera costumes, met het SISO-nummer: Het SISO-nummer wordt: Liempt, Ad van. De Oorlog, ppn met het SISO-nummer: Het SISO-nummer wordt: Liempt, Ad van. De Oorlog, met het SISO-nummer: ppn Het SISO-nummer wordt: Berts, Dick. Hoe overleef ik ppn een crisis?, met het SISOnummer Het SISOnummer wordt: Huijskens, Charles. Code ppn sociale media, met het SISOnummer Het SISOnummer wordt: Magnum, met het SISOppn nummer: 761. Het SISOnummer wordt: Magnum Magnum, met het ppn SISO-nummer: 761. Het Magnum Magnum, met het ppn SISO-nummer: 761. Het ppn Magnum Magnum, met het ppn SISO-nummer: 761. Het Magnum Magnum, met het ppn SISO-nummer: 761. Het PIM De term: Muzieknotaties is als extra ingang opgegaan in het trefwoord: Notenschrift: Muziek OpSchrift, met het ppn PIM-trefwoord: Muzieknotaties. Het PIM-trefwoord wordt: Notenschrift Wandelgids Cevennen en ppn Languedoc, met het PIMtrefwoord: Frankrijk (Cevennen). Het PIMtrefwoord wordt: Frankrijk (Languedoc-Roussillon) Cevennen, ppn Languedoc, met het PIMtrefwoord: Frankrijk. Het PIMtrefwoord wordt: Frankrijk (Languedoc-Roussillon).

5 Liempt, Ad van. De Oorlog, ppn met de PIM-categorie: 19 Nederland. De PIM-categorie wordt: 20 Geschiedenis Liempt, Ad ppn van. De Oorlog, met de PIMcategorie: 19 Nederland. De PIM-categorie wordt: 20 Geschiedenis Berts, Dick. Hoe overleef ik ppn een crisis?, met de PIMcategorie 09 Sport en Spel en het PIM-trefwoord: Survival. De PIM-categorie wordt: 10 Mens en Maatschappij. Het PIM-trefwoord wordt: Rampenbestrijding Dreyer, Eva-Maria. Welke ppn kruiden en bessen zijn dat? Met het PIM-trefwoord: Wilde planten. Het PIM-trefwoord wordt: Eetbare planten Couplan, François. Eetbare ppn X planten, bloemen & zaden uit de vrije natuur, met het PIMtrefwoord: Wilde planten. Het PIM-trefwoord wordt: Eetbare planten. Editie De Bernières, Louis. Captain Corelli s mandolin. De editie ppn wordt uitgeleverd met ISBN en als bijlage 1 MP3 cd. Titels Vallejo, Fernando. Mi ppn hermano el alcade. De titel wordt: Mi hermano el alcalde Daeter, Bert. Componisten ppn zijn ook maar mensen. De titel wordt: Componisten zijn ook mensen Janov, Arthur. Life before ppn death. De titel wordt: Life before birth. AVM SISO Liempt, Ad van. De Oorlog, ppn met het SISO-nummer: Het SISO-nummer wordt: 928. Trefwoorden Nederland van boven, met ppn het trefwoord: Nederland; ruimtelijke ordening. Het trefwoord wordt: Ruimtelijke ordening; Nederland Nederland van boven, met ppn het trefwoord: Nederland; ruimtelijke ordening. Het trefwoord wordt: Ruimtelijke ordening; Nederland Liempt, Ad van. De Oorlog, ppn met het trefwoord: Nederland; Wereldoorlog II. Het trefwoord wordt: Wereldoorlog II. PIM Nederland van boven, met ppn de PIM-categorie: 19 Nederland. De PIM-categorie wordt: 10 Mens en Maatschappij Nederland van boven, met ppn de PIM-categorie: 19 Nederland. De PIM-categorie wordt: 10 Mens en Maatschappij Liempt, Ad van. De Oorlog, ppn met de PIM-categorie: 19 Nederland. De PIM-categorie wordt: 20 Geschiedenis. Games Trefwoorden Fallout: New Vegas (Xbox ppn X 360), met het trefwoord: Adventurespelen. Het trefwoord wordt: Rollenspelen Fallout: New Vegas ppn (Playstation 3), met het trefwoord: Adventurespelen. Het trefwoord wordt: Rollenspelen.

6 Fallout 3 (dvd-rom), met het ppn trefwoord: Arcadespelen. Het trefwoord wordt: Rollenspelen Fallout 3 (Playstation 3), met ppn het trefwoord: Adventurespelen. Het trefwoord wordt: Rollenspelen Fallout 3 (Xbox 360), met het ppn trefwoord: Adventurespelen. Het trefwoord wordt: Rollenspelen Fallout 3 (dvd-rom), met het ppn X trefwoord: Adventurespelen. Het trefwoord wordt: Rollenspelen.

Aanschafinformaties week 25, Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 25, Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 25, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer De adel is nog steeds een aparte groep binnen de sociale bovenlaag van Nederland. In Hoog geboren beschrijft historica Ileen Montijn, die

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 26, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 26, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 26, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Al eerder werden verschillende computerspellen gemaakt op basis van het Lego-speelgoed, onder andere Lego Star Wars en Lego Harry Potter.

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 6, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen

Aanschafinformaties week 6, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen Aanschafinformaties week 6, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer De kinderfilm Het leven volgens Nino van Simone van Dusseldorp begint wanneer op de avond van Nino s achtste verjaardag zijn moeder bij een

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 10, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding Buitenlandse jeugdfictie. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 10, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding Buitenlandse jeugdfictie. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 10, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Breekijzer (door Marilene Gathier) is een basiscursus Nederlands die is bedoeld voor volwassen anderstaligen. Inburgeraars kunnen met deze

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 19, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vreemdtalige fictie. Aanpassing aanbod bladmuziek. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 19, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vreemdtalige fictie. Aanpassing aanbod bladmuziek. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 19, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Donderdagskinderen is het vierde deel in de Frieda Klein-serie van Nicci French. Psychoanalytica Frieda Klein helpt een oud-klasgenote die

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 47, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 47, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 47, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Kees Moeliker, conservator Natuurhistorisch Museum Rotterdam, heeft in De bilnaad van de teek een selectie gemaakt uit zijn colums in het

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 7, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. AVI-niveau van Een spion is nooit b-b-bang. Aanbieding Fundels

Aanschafinformaties week 7, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. AVI-niveau van Een spion is nooit b-b-bang. Aanbieding Fundels Aanschafinformaties week 7, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Privacy en internet zijn dagelijks in het nieuws. Want wie op een website klikt, een e-mail verstuurt of per pinpas bij een kassa betaalt,

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 17, Mediaberichten. Bij dit nummer. Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Gewijzigde aanbieding strips

Aanschafinformaties week 17, Mediaberichten. Bij dit nummer. Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Gewijzigde aanbieding strips Aanschafinformaties week 17, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Samen met je baby een rustmoment vinden op muziek van Pink Floyd, U2 of Taylor Swift. Dat kan met de cd s uit de vrij nieuwe serie Cradle

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 51, 2011. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aankondiging aanbieding Vreemdtalige jeugdfictie

Aanschafinformaties week 51, 2011. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aankondiging aanbieding Vreemdtalige jeugdfictie Aanschafinformaties week 51, 2011 Mediaberichten Bij dit nummer De televisieserie Slavernij behandelt de geschiedenis van de slavernij en slavenhandel, met het accent op de Nederlandse betrokkenheid. Daphne

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 42, Mediaberichten. Aanschafinformaties Media Aanbod bij de jaarwisseling 2011/2012. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 42, Mediaberichten. Aanschafinformaties Media Aanbod bij de jaarwisseling 2011/2012. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 42, 2011 Mediaberichten Bij dit nummer Baby s tot rust laten komen en gemakkelijk in slaap laten vallen kan met de cd s Lullaby renditions of The Cure en Lullaby renditions of

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 22, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Geronimo Stilton. Zie bijlage: verslag Werkgroep Classificatie

Aanschafinformaties week 22, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Geronimo Stilton. Zie bijlage: verslag Werkgroep Classificatie (12-5-2015) website - Mediaberichten22-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 22, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer De sciencefictionthriller van Lourens Blok Boy 7 is gebaseerd op de bestseller van

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 18, Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanvulling op Catalogusonderhoud BoekStart

Aanschafinformaties week 18, Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanvulling op Catalogusonderhoud BoekStart Aanschafinformaties week 18, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer John Brockman, uitgever en oprichter van de website Edge.org, stelde aan wetenschappers de vraag welk verklarend inzicht voor hen de meeste

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 9, 2016. Mediaberichten. Bij dit nummer. Zie bijlage: Nieuws van de SISO-redactie. Hogere AVI-niveaus

Aanschafinformaties week 9, 2016. Mediaberichten. Bij dit nummer. Zie bijlage: Nieuws van de SISO-redactie. Hogere AVI-niveaus Aanschafinformaties week 9, 2016 Mediaberichten Bij dit nummer Jeugd fictie Twee krrr okodillen van Catherine Rayner gaat over de krokodillen Frederik en Valentijn die het nijlpaard laten schrikken. Het

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 8, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Meeleesboeken van Interval/Bontekoe voor moeilijk lezende kinderen

Aanschafinformaties week 8, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Meeleesboeken van Interval/Bontekoe voor moeilijk lezende kinderen Aanschafinformaties week 8, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Het populaire prentenboek De Gruffalo van Julia Donaldson met tekeningen van Axel Scheffler is verfilmd. Een kleine muis schrikt achtereenvolgens

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 21, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Buitenlandse romans. Aanbieding vreemdtalige jeugdfictie.

Aanschafinformaties week 21, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Buitenlandse romans. Aanbieding vreemdtalige jeugdfictie. Aanschafinformaties week 21, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Ideaal om jonge kinderen op een speelse manier kennis te laten met klassieke muziek zijn de cd s uit de serie My first album van het klassieke

Nadere informatie

Waarvoor Het omslagstelsel is van toepassing op de volgende abonnementen: Aanschafinformatie Nederlandse boeken

Waarvoor Het omslagstelsel is van toepassing op de volgende abonnementen: Aanschafinformatie Nederlandse boeken Prijzen per 1 januari 2004 Abonnementen, intekenabonnementen, omslagstelsel Toelichting In deze prijslijst vindt u de prijzen van de abonnementen en intekenabonnementen die NBD/Biblion levert en de prijzen

Nadere informatie

Waarvoor Het omslagstelsel is van toepassing op de volgende abonnementen: Aanschafinformatie Nederlandse boeken

Waarvoor Het omslagstelsel is van toepassing op de volgende abonnementen: Aanschafinformatie Nederlandse boeken Prijzen per 1 januari 2004 Abonnementen, intekenabonnementen, omslagstelsel Toelichting In deze prijslijst vindt u de prijzen van de abonnementen en intekenabonnementen die NBD/Biblion levert en de prijzen

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 9, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Bladmuziekspecial Italië

Aanschafinformaties week 9, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Bladmuziekspecial Italië Aanschafinformaties week 9, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Naar aanleiding van XXSmall, een tentoonstelling in het Haagse Gemeentemuseum, verschijnen twee boeken over poppenhuizen en andere reproducties

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 17, Mediaberichten. Bij dit nummer. Buitenlandse romans. Bijlage: Nieuws van de SISO-redactie

Aanschafinformaties week 17, Mediaberichten. Bij dit nummer. Buitenlandse romans. Bijlage: Nieuws van de SISO-redactie Aanschafinformaties week 17, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer De avonturenfilm Life of Pi is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Yann Martel. De Indiase jongen Pi lijdt schipbreuk en komt terecht

Nadere informatie

* Uitgebreide versie - Koppelen van materialen 2.0 (met regelset) Vernieuwde handleiding voor het koppelen - Basisonderwijs *

* Uitgebreide versie - Koppelen van materialen 2.0 (met regelset) Vernieuwde handleiding voor het koppelen - Basisonderwijs * Zie ook de verkorte versie voor koppelen van materialen 2.0. Heb je toch nog vragen en/of wil je meer informatie neem dan contact op met de Helpdesk van Biblionet Groningen via telefoon: 088 50 61 999

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 49, Mediaberichten. Bij dit nummer. Bijlage: Nieuws van de SISO-redactie

Aanschafinformaties week 49, Mediaberichten. Bij dit nummer. Bijlage: Nieuws van de SISO-redactie Aanschafinformaties week 49, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer Het 6000 hectare grote natuurgebied de Oostvaardersplassen vormt het decor voor de Nederlandse natuurdocumentaire De nieuwe wildernis. Vier

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 38, Mediaberichten. Bij dit nummer. Jaarboeken. Aanbieding Engelstalige luisterboeken: bestsellers

Aanschafinformaties week 38, Mediaberichten. Bij dit nummer. Jaarboeken. Aanbieding Engelstalige luisterboeken: bestsellers Aanschafinformaties week 38, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Jozef en zijn broers door Thomas Mann (1875-1955) wordt beschouwd als misschien wel de belangrijkste en indrukwekkendste roman van de twintigste

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 38, Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen. ( ) website - Mediaberichten

Aanschafinformaties week 38, Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen. ( ) website - Mediaberichten (4-9-2015) website - Mediaberichten38-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 38, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen In Terugkeer naar Little Wing, de verrassende debuutroman van Nickolas

Nadere informatie

CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de talentontwikkelingstrajecten bij drama, documentaire en radio)

CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de talentontwikkelingstrajecten bij drama, documentaire en radio) CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de talentontwikkelingstrajecten bij drama, documentaire en radio) 1 ALGEMEEN 2 Hoeveel aanvragen zijn er in totaal bij het NPO-fonds

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 12, Mediaberichten. Bij dit nummer. Meertalige prentenboeken

Aanschafinformaties week 12, Mediaberichten. Bij dit nummer. Meertalige prentenboeken Aanschafinformaties week 12, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Wie met weemoed en verlangen terugdenkt aan de eilandboeken en tv-programma s van Boudewijn Büch, zal veel plezier beleven aan De atlas van

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 31, 2013. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding vreemdtalige jeugdfictie. BoekStart basislijst

Aanschafinformaties week 31, 2013. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding vreemdtalige jeugdfictie. BoekStart basislijst Aanschafinformaties week 31, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer Free-lance journaliste Sietske de Boer beschrijft in Het volk van Abdelkrim de actualiteit en geschiedenis van de Marokkaanse Rif. Omdat

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 19, Mediaberichten. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 19, Mediaberichten. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 19, 2019 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen Vindeling is de nieuwe roman van Vonne van der Meer. Jutka, gevlucht met haar moeder uit Hongarije in 1956, vindt op een

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 39, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. (10-9-2015) website - Mediaberichten39-2015.doc Page 1

Aanschafinformaties week 39, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. (10-9-2015) website - Mediaberichten39-2015.doc Page 1 (10-9-2015) website - Mediaberichten39-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 39, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen In Schone handen heeft Sylvia genoeg van haar rijke leven met de

Nadere informatie

CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar feitelijke gegevens NPO-fonds. (met uitzondering van de diverse talentontwikkelingstrajecten)

CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar feitelijke gegevens NPO-fonds. (met uitzondering van de diverse talentontwikkelingstrajecten) CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar feitelijke gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de diverse talentontwikkelingstrajecten) 1 ALGEMEEN 2 Hoeveel aanvragen zijn er in totaal bij het NPO-fonds ingediend en

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 26, Mediaberichten. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 26, Mediaberichten. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 26, 2019 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen Fanny en het mysterie in het treurende bos van Rune Christiansen is een uitstekende, mooi vertaalde psychologische roman.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding pagina 3

Inhoudsopgave. Inleiding pagina 3 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 1. Account aanvragen pagina 5 2. Etiketten aanmaken pagina 8 3. Etiketten opslaan/bewerken pagina 12 4. Etiketten printen pagina 14 Instellingen 5. Printerinstellingen

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 37, 2015. Mediaberichten. Buitenlandse fictie. It s the most wonderful time of the year

Aanschafinformaties week 37, 2015. Mediaberichten. Buitenlandse fictie. It s the most wonderful time of the year Aanschafinformaties week 37, 2015 Mediaberichten Buitenlandse fictie Vanaf aanschafinformatieweek 37, 2015 worden er, gedurende een aantal weken, in het pakket Buitenlandse fictie extra Franse en Duitse

Nadere informatie

FAQ MooiMaakService en NBD Biblion titels en covers inlezen

FAQ MooiMaakService en NBD Biblion titels en covers inlezen FAQ MooiMaakService en NBD Biblion titels en covers inlezen Wat is de MooiMaakService? Sinds maart 2015 kunnen gebruikers van Aura Online gratis titelbeschrijvingen en covers downloaden uit het NBD Biblion

Nadere informatie

Verhuizing. Onderwijs. Vlaanderen. Bibliografie. POD (www.printenenbinden.nl)

Verhuizing. Onderwijs. Vlaanderen. Bibliografie. POD (www.printenenbinden.nl) Jaarverslag 2014 Verhuizing Een belangrijke ontwikkeling in 2014 was de verhuizing naar de nieuwe locatie in Zoetermeer. Onze klanten hebben van deze hele, toch zeer ingrijpende operatie, nauwelijks hinder

Nadere informatie

Dé specialist voor uw schoolmediatheek. Innovatie Kennis Kwaliteit Vernieuwing Inspiratie

Dé specialist voor uw schoolmediatheek. Innovatie Kennis Kwaliteit Vernieuwing Inspiratie Dé specialist voor uw schoolmediatheek Innovatie Kennis Kwaliteit Vernieuwing Inspiratie NBD Biblion biedt een compleet pakket producten en diensten die bijdragen aan een efficiënte en moderne bedrijfsvoering

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 45, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Zie bijlage: Nieuws van de SISO-redactie

Aanschafinformaties week 45, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Zie bijlage: Nieuws van de SISO-redactie (23-10-2015) website - Mediaberichten45-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 45, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen IJzer en bloed van de Zweedse auteur Liza Marklund is het elfde

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 36, Mediaberichten. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 36, Mediaberichten. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 36, 2017 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen In Mijn moeder en ik vertelt Mary Pflum Peterson aan de hand van de witte jurken, doop-, communieen trouwjurk uit haar

Nadere informatie

Laat weten wat je interesseert en maak kans op een I-pod touch 32GB

Laat weten wat je interesseert en maak kans op een I-pod touch 32GB Laat weten wat je interesseert en maak kans op een I-pod touch 32GB Hallo! De gemeente Bornem biedt informatie, cultuur en ontspanning voor iedereen. Om dat te kunnen blijven doen vinden we het belangrijk

Nadere informatie

Kerncijfers 2012 van de bibliotheek

Kerncijfers 2012 van de bibliotheek Kerncijfers 2012 van de bibliotheek 1. Publiekswerking 5 afdelingen 75 uren/week open voor het publiek 14 uren/week extra open voor klasuitleningen in de filialen tijdens schooljaar 8244 actieve leners

Nadere informatie

We beginnen met het zoeken in de Fontys catalogus.

We beginnen met het zoeken in de Fontys catalogus. Workshop Informatievaardigheden Theologie levensbeschouwing De workshop Informatievaardigheden laat je kennis maken met informatiebronnen die je nodig hebt voor je studie en leert je ook hoe ze te gebruiken.

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 16, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. (3-4-2015) website - Mediaberichten16-2015.doc Page 1

Aanschafinformaties week 16, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. (3-4-2015) website - Mediaberichten16-2015.doc Page 1 (3-4-2015) website - Mediaberichten16-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 16, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer Ymke de Ruyter is dolblij als een uitgeverij haar debuutroman wil uitgeven. Maar haar

Nadere informatie

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN 1. Afdelingen en openingstijden De bibliotheek was ook in 21 werkzaam in vijf vaste uitleenpunten: hoofdbibliotheek, het filiaal Gullegem, het filiaal Moorsele, het filiaal

Nadere informatie

Hoe vraag ik een boekenpakket aan. via de online catalogus?

Hoe vraag ik een boekenpakket aan. via de online catalogus? BIBLIOTHEEK TORHOUT Handleiding BOEKENPAKKETTEN Torhoutse basisscholen 1. SELECTIE MAKEN Hoe vraag ik een boekenpakket aan via de online catalogus? 1) Ga naar Google en tik 'Catalogus Torhout'. Klik daarna

Nadere informatie

via de online catalogus?

via de online catalogus? BIBLIOTHEEK TORHOUT Handleiding BOEKENPAKKETTEN Torhoutse basisscholen 1. SELECTIE MAKEN Hoe vraag ik een boekenpakket aan via de online catalogus? 1) Ga naar Google en tik 'Catalogus Torhout'. Klik daarna

Nadere informatie

Het volledige object (boeken en AVM) en/of het verpakkingsmateriaal kunnen dienen als bron voor de beschrijving.

Het volledige object (boeken en AVM) en/of het verpakkingsmateriaal kunnen dienen als bron voor de beschrijving. 14. TAALCURSUSSEN 14.1. Bronnen voor de beschrijving Het volledige object (boeken en AVM) en/of het verpakkingsmateriaal kunnen dienen als bron voor de beschrijving. 14.2. Bibliografisch type Taalcursussen

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 19, Mediaberichten. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 19, Mediaberichten. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 19, 2016 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen In De stilte van Thé van Marie de Meister gaat een televisieverslaggeefster, die is opgegroeid bij pleegouders, op zoek

Nadere informatie

Notulen Gebruikersoverleg 12 april 2012

Notulen Gebruikersoverleg 12 april 2012 Notulen Gebruikersoverleg 12 april 2012 Aanwezig: Marinus Bierens, Gert Elders, Peter Entzinger, Francine Erens, Ineke Geerts, Elsbeth Hardenberg, Mimi van Hontem, Jan Kaptein, Lies Kramer, Ina Meijer,

Nadere informatie

Fotografie workshop Voorbereidende opdracht: Toelichting fotografie workshop:

Fotografie workshop Voorbereidende opdracht: Toelichting fotografie workshop: Fotografie workshop Voorbereidende opdracht: Maak een selectie van vijf uit jouw beste en of mooiste eigengemaakte foto s. Bij elke foto omschrijf je kort wat er te zien is. Neem deze foto s uitgeprint

Nadere informatie

Handleiding voor de aangifte van het gebruikte repertoire in audiovisuele producties

Handleiding voor de aangifte van het gebruikte repertoire in audiovisuele producties Handleiding voor de aangifte van het gebruikte repertoire in audiovisuele producties die gebruikt zullen worden voor het Belgisch grondgebied. Datum: 05/06/2008 1 1. Inleiding Met deze handleiding willen

Nadere informatie

CEN T R A L E ME TA DATA P RO D U C TIE

CEN T R A L E ME TA DATA P RO D U C TIE CENTRALE METADATAPRODUCTIE NBD Biblion produceert metadata voor openbare bibliotheken De centrale productie van data door NBD Biblion bespaart de branche niet alleen enorme bedragen per jaar, het vormt

Nadere informatie

Library prijslijst 2017 Nederland

Library prijslijst 2017 Nederland Inhoud 1. Over ons 2. Reclame 3. Audiovisuele producties 4. Overige audiovisuele producties 5. Contact 1. Over ons Wij zijn een in Amsterdam gevestigde muziekstudio, en wij produceren bekroonde muziek

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 36, 2013. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding Engelstalige luisterboeken: klassiekers

Aanschafinformaties week 36, 2013. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding Engelstalige luisterboeken: klassiekers Aanschafinformaties week 36, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer F &L publishing, uitgever van o.a. computertijdschriften als Computer Easy en het fotomagazine Photo digitaal, brengt naast de periodieken

Nadere informatie

lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37

lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37 lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37 lenen en inzien_folder_a5_def.indd 2 11-04-11 12:37 lenen & inzien Bibliotheek Den Haag heeft veel te bieden, maar u zult vooral plezier

Nadere informatie

Giel Beelen gastcurator Let s YouTube tentoonstelling in Beeld en Geluid

Giel Beelen gastcurator Let s YouTube tentoonstelling in Beeld en Geluid Giel Beelen gastcurator Let s YouTube tentoonstelling in Beeld en Geluid Giels Talentenjacht-concert en Kinderen voor Kinderendansworkshops in december Vanaf 3 december is het thema van de tentoonstelling

Nadere informatie

Geluiden voor de Toekomst Muziekweb in de 21e eeuw Ingmar Vroomen

Geluiden voor de Toekomst Muziekweb in de 21e eeuw Ingmar Vroomen Geluiden voor de Toekomst Muziekweb in de 21e eeuw Ingmar Vroomen ingmar@muziekweb.nl Bron: https://nos.nl/op3/artikel/2128065-dit-is-waarom-twintigersvinylplaten-kopen.html Bron: https://nvpi.nl/nvpi-audio/2018/04/24/omzet-nederlandse-muziekindustrie-stijgt-door-in-2017/

Nadere informatie

Prijslijst Openbare Bibliotheken Abonnementen - Omslagstelsel - Uitleenklare media

Prijslijst Openbare Bibliotheken Abonnementen - Omslagstelsel - Uitleenklare media Prijslijst Openbare Bibliotheken 2017 - Abonnementen - Omslagstelsel - Uitleenklare media Inhoudsopgave 3 5 Boeken Boeken 5 Aanvullende media 6 7 Muziek en AVM AVM 7 Muziek 8 11 Databanken - Digitaal

Nadere informatie

docentenhandleiding Sprekende beelden in de klas

docentenhandleiding Sprekende beelden in de klas 1 docentenhandleiding Sprekende beelden in de klas Deze digitale les is gemaakt in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De les is geschikt voor de bovenbouw van havo en vwo en kan gegeven worden

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 12, Mediaberichten. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 12, Mediaberichten. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 12, 2016 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen In zijn debuutroman Ochtendkoorts vertelt Péter Gárdos over de Hongaars-Joodse Miklos die Bergen- Belsen overleeft, kort

Nadere informatie

Mogelijkheden Aura Online met meerdere vestigingen in één catalogus

Mogelijkheden Aura Online met meerdere vestigingen in één catalogus Mogelijkheden Aura Online met meerdere vestigingen in één catalogus Heeft uw organisatie/school meerdere vestigingen waar een mediatheek is gevestigd? Dan kunt ervoor kiezen om de catalogi van deze mediatheken

Nadere informatie

Velden en subvelden dvd s en video s (niet muziek)

Velden en subvelden dvd s en video s (niet muziek) Velden en subvelden dvd s en video s (niet muziek) veld verwoording Sub verwoording - veld auth link opmerkingen 010 ISBN $a Nummer Altijd opnemen indien op bron. 015 EAN $a Nummer Altijd opnemen indien

Nadere informatie

VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE. Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan :

VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE. Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan : VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan : - het lezen van het boek Soldaat van Oranje en het maken van de

Nadere informatie

Keizerin Elizabeth. Keizer Franz Joseph I

Keizerin Elizabeth. Keizer Franz Joseph I 1 Oostenrijk Oostenrijk is een land in Midden Europa. Het is een Alpenland. Nergens grenst het aan een zee. De belangrijkste rivieren zijn de Donau en de Inn. In Oostenrijk spreekt men Duits. De munteenheid

Nadere informatie

PTO - Havo

PTO - Havo - Havo 2 2018-2019 Nederlands Engels Frans Wiskunde Rekenen Biologie Natuur- en scheikunde Kunst Educatie Aardrijkskunde Economie Geschiedenis Lichamelijke opvoeding Loopbaan oriëntatie Sport+ Mentoruur

Nadere informatie

1. DEFINITIE BIBLIOGRAFISCHE BESCHRIJVINGEN TITEL [200] EDITIE [205] COLLATIE [215] REEKSGEGEVENS [225]...

1. DEFINITIE BIBLIOGRAFISCHE BESCHRIJVINGEN TITEL [200] EDITIE [205] COLLATIE [215] REEKSGEGEVENS [225]... 11. Stripverhalen Inhoud 1. DEFINITIE... 2 2. BIBLIOGRAFISCHE BESCHRIJVINGEN... 2 2.1 Type... 2 2.2 Stripomnibussen... 3 2.3 Wanneer een nieuwe beschrijving maken?... 3 3. TITEL [200]... 4 4. EDITIE [205]...

Nadere informatie

Janny van der Molen. een inspirerende bruggenbouwer

Janny van der Molen. een inspirerende bruggenbouwer Janny van der Molen een inspirerende bruggenbouwer Verhalen die ertoe doen Kinderen en jongeren inspireren het beste uit zichzelf en anderen te halen, dat is wat Janny van der Molen met haar boeken wil

Nadere informatie

Vragenlijst evaluatie van het STITCH hulpmiddel voor de voorspelling van Brinkman onderwerpen

Vragenlijst evaluatie van het STITCH hulpmiddel voor de voorspelling van Brinkman onderwerpen Vragenlijst evaluatie van het STITCH hulpmiddel voor de voorspelling van Brinkman onderwerpen 1 1. Vergelijk het toekennen van Brinkman onderwerpen gebruik makend van het hulpmiddel met hoe je het normaal

Nadere informatie

Marktonderzoek / Bibliotheek Bornem / jongeren tot 18 jaar / december 2009 / HL & RN 2

Marktonderzoek / Bibliotheek Bornem / jongeren tot 18 jaar / december 2009 / HL & RN 2 Marktonderzoek / Bibliotheek Bornem / jongeren tot 18 jaar / december 2009 / HL & RN 2 1. 2. ZiZo hoofdcategorieën: Marktonderzoek / Bibliotheek Bornem / jongeren tot 18 jaar / december 2009 / HL & RN

Nadere informatie

MEDIA OVEREENKOMST OVER EQUNEWS INLEIDING WAAROM? AANBOD. Optioneel! equnews organiseert het persmanagement van uw evenement.

MEDIA OVEREENKOMST OVER EQUNEWS INLEIDING WAAROM? AANBOD. Optioneel! equnews organiseert het persmanagement van uw evenement. MEDIA OVEREENKOMST INLEIDING OVER EQUNEWS Opgericht in 2010 is equnews vandaag één van Benelux s grootste online nieuwsmedia voor de paardensport. Dagelijks ontvangt de Belgische site een gemiddeld van

Nadere informatie

1. DEFINITIE BIBLIOGRAFISCHE BESCHRIJVINGEN TITEL [200] EDITIE [205] COLLATIE [215]... 5

1. DEFINITIE BIBLIOGRAFISCHE BESCHRIJVINGEN TITEL [200] EDITIE [205] COLLATIE [215]... 5 11. Stripverhalen Inhoud 1. DEFINITIE... 2 2. BIBLIOGRAFISCHE BESCHRIJVINGEN... 2 2.1 Type... 2 2.2 Stripomnibussen... 3 2.3 Wel een nieuwe beschrijving maken... 3 2.4 Geen nieuwe beschrijving maken...

Nadere informatie

Hierdoor wordt het personeel dat de collectievorming op zich neemt ontlast en kan het zich toespitsen op een uitdieping van de collectie.

Hierdoor wordt het personeel dat de collectievorming op zich neemt ontlast en kan het zich toespitsen op een uitdieping van de collectie. SSO: Statisch Standing Order 2.0 Doelstelling Op basis van het category management systeem van MedioEurope worden segmenten van de aankoop op vast aantallen in order geplaatst. Deze aantallen kunnen continue

Nadere informatie

Janny van der Molen. een inspirerende bruggenbouwer. Janny van der Molen tijdens een optreden in boekhandel Het Leesteken te Purmerend

Janny van der Molen. een inspirerende bruggenbouwer. Janny van der Molen tijdens een optreden in boekhandel Het Leesteken te Purmerend Janny van der Molen een inspirerende bruggenbouwer Janny van der Molen tijdens een optreden in boekhandel Het Leesteken te Purmerend Verhalen die ertoe doen Over engelen, goden en helden verhalen uit de

Nadere informatie

Q1 In welke groep zit je?

Q1 In welke groep zit je? Q In welke groep zit je? Beantwoord: 38 Overgeslagen: / % % % 3% 4% 5% % 7% 8% 9% % Groep Groep Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep Groep 7 Groep 8 Groep Groep Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep Groep 7 Groep 8 Totaal

Nadere informatie

1. INLEIDING VOLGORDE BRONNEN TAAL [101] TITEL [200, ] Algemeen Variante titel [517]...

1. INLEIDING VOLGORDE BRONNEN TAAL [101] TITEL [200, ] Algemeen Variante titel [517]... 10. Kaarten Inhoud 1. INLEIDING... 2 2. VOLGORDE BRONNEN... 2 3. TAAL [101]... 2 4. TITEL [200, ]... 2 4.1. Algemeen... 2 4.2. Variante titel [517]... 3 4.3. Paralleltitel [202]... 3 5. EDITIE [205]...

Nadere informatie

Promoveren : gekkenwerk!

Promoveren : gekkenwerk! Promoveren : gekkenwerk! 1. Een onderwerp vinden Neem je broedtijd: zeer functioneel Blijf dicht bij jezelf Jij moet het boeiend blijven vinden Mijn zoektocht Poging I: september 2005 Innovatie op entertainment

Nadere informatie

Tenniskids. Jaarcongres - 26 november 2016 Iris Smulders

Tenniskids. Jaarcongres - 26 november 2016 Iris Smulders Tenniskids Jaarcongres - 26 november 2016 Iris Smulders Vandaag: Warming up Set 1 Set 2 Set 3 Set 4 Terugblik 2016 Wijzigingen 2017 Ontwikkelingen Wat kan ik doen als vereniging? Cooling down Warming up

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 44, Mediaberichten. Bij dit nummer. Hogere AVI-niveaus in de aanschafinformaties

Aanschafinformaties week 44, Mediaberichten. Bij dit nummer. Hogere AVI-niveaus in de aanschafinformaties Aanschafinformaties week 44, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen De naaister uit Parijs van Rosalie Ham speelt zich af op het Australische platteland in de jaren vijftig. Een coupeuse

Nadere informatie

Werkingsverslag Bibliotheek Bocholt. POB Bocholt Dorpsstraat Bocholt Pagina 1 van 11

Werkingsverslag Bibliotheek Bocholt. POB Bocholt Dorpsstraat Bocholt Pagina 1 van 11 Bibliotheek Bocholt POB Bocholt Dorpsstraat 2 395 Bocholt 89 2 19 75 bib@bocholt.be Pagina 1 van 11 De Cijfers Voor een openbare bibliotheek is het belangrijk te weten of er doelgericht wordt gewerkt.

Nadere informatie

Invoeren van een leesboek

Invoeren van een leesboek Titel opzoeken Ga naar 111 Titelbeschrijven: typ 111 gevolgd door een enter of klik op: Catalogusverzorging - Catalogusbeheer 111 Titelbeschrijven. Zorg ervoor dat er op het tabblad Standaard een vinkje

Nadere informatie

Voorstelling project. verantwoordelijke multimedia & webdesign

Voorstelling project. verantwoordelijke multimedia & webdesign Voorstelling project verantwoordelijke multimedia & webdesign Project inhoud Verantwoordelijkheden 1. advies en ondersteuning bieden ivm het digitale gebeuren binnen het KIDS (afdeling zorg) 2. organisatiebeleid

Nadere informatie

Examens tweede zittijd 2016: Film

Examens tweede zittijd 2016: Film Eamens tweede zittijd 2016: Algemene informatie voor studenten / General information for students dinsdag 23 augustus 2016 Kunstenaarsteksten 1 13u30-16u00 De Boodt Ria woensdag 24 augustus 2016 Beeldanalyse

Nadere informatie

Handleiding Windows Movie Maker

Handleiding Windows Movie Maker Handleiding Windows Movie Maker Bent u van plan om een animatiefilmpje te maken in Windows Movie Maker? Maar u weet niet meer precies hoe dit moet? In deze handleiding staat het nog eens stap voor stap

Nadere informatie

Herman Erbé bio. herman erbé

Herman Erbé bio. herman erbé Herman Erbé bio Herman Erbé werd geboren in 1949 en groeide op als kind van jeugdherbergouders. Hij maakt muziek sinds zijn kindertijd. Toen hij 17 was begon hij met optreden voor een groter publiek, en

Nadere informatie

VIDEO UPLOADEN EN DELEN IN KALTURA BIJ ICLON LERARENOPLEIDING

VIDEO UPLOADEN EN DELEN IN KALTURA BIJ ICLON LERARENOPLEIDING VIDEO UPLOADEN EN DELEN IN KALTURA BIJ ICLON LERARENOPLEIDING Karel Roos ICLON Wassenaarseweg 62a, Leiden V1.0 Inhoud Inleiding... 2 Screencast... 2 Film uploaden naar My Media in Kaltura... 2 Procedure

Nadere informatie

- het lezen van het boek van Soldaat van Oranje en het maken van de literatuurwijzer het bekijken van de film Soldaat van Oranje;

- het lezen van het boek van Soldaat van Oranje en het maken van de literatuurwijzer het bekijken van de film Soldaat van Oranje; LESSUGGESTIES blijkt de blijvende grote interesse van scholieren voor de Tweede Wereldoorlog. Zij geven aan vooral gegrepen te worden door persoonlijke verhalen, gekoppeld aan inzet van hedendaagse middelen.

Nadere informatie

Rapportage onderzoek meer dan boeken een onderzoek onder klanten naar het aanbod van overige materialen van de bibliotheek. Regiobibliotheek Z-O-U-T

Rapportage onderzoek meer dan boeken een onderzoek onder klanten naar het aanbod van overige materialen van de bibliotheek. Regiobibliotheek Z-O-U-T voor bibliotheken Rapportage onderzoek meer dan boeken een onderzoek onder klanten naar het aanbod van overige materialen van de bibliotheek Regiobibliotheek Z-O-U-T Inhoud Beschrijving onderzoeksresultaten

Nadere informatie

PTO. Niveau Basis Leerjaar 1. Herk ansbaar

PTO. Niveau Basis Leerjaar 1. Herk ansbaar Nederlands 1 Les 1 t/m 20: Begrijpend lezen, fictie, spelling/grammatica, spreken/luisteren, schrijven, woordenschat 44 30/10 t/m 05/11 60 Theorielok 1 TOA Lezen 50 Computerl 1 TOA Kijken/luisteren 40

Nadere informatie

September 2014. Handleiding AIDA

September 2014. Handleiding AIDA September 2014 Handleiding AIDA Inhoud Introductie AIDA... 3 Inloggen... 4 Zoeken in AIDA... 5 Algemeen zoeken... 5 Jeugd/Volwassenen... 5 Categorie... 5 Leeftijd (alleen voor jeugdboeken)... 5 Jaar van

Nadere informatie

Wijzigingen naar aanleiding van de vlacc-vergadering van 18/10/2012en het actualiseren van de handleidingen:

Wijzigingen naar aanleiding van de vlacc-vergadering van 18/10/2012en het actualiseren van de handleidingen: Wijzigingen naar aanleiding van de vlacc-vergadering van 18/10/2012en het actualiseren van de handleidingen: Afvoeracties door vlacc in zoeken.bibliotheek.be: Open Vlacc wil de beschrijvingen van de documentatiemappen

Nadere informatie

CONCEPT DESIGN GELUID

CONCEPT DESIGN GELUID CONCEPT DESIGN GELUID GELUID CONCEPT 1 PRESENTATIE Music Explorer 1 PROBLEEM Video en audio streaming services ( YouTube, Spotify, Pandora enz.) hebben een vernieuwende manier nodig om hun bezoekers kennis

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting De Fontein, Hattem

Jaarverslag Stichting De Fontein, Hattem Jaarverslag 2013 Stichting De Fontein, Hattem Inhoudsopgave 1 Winkel... 2 1.1 Speciale thema's... 2 Week van het Christelijke Boek... 2 Hart van Pasen... 2 Christelijke Film-10-daagse... 2 Maand van het

Nadere informatie

Sectorwerkstuk klas 10 Vmbo-t

Sectorwerkstuk klas 10 Vmbo-t Sectorwerkstuk 2017-2018 klas 10 Vmbo-t Inleiding Dit schooljaar ga je een sectorwerkstuk maken. In deze handleiding lees je waaraan een sectorwerkstuk moet voldoen en hoe je begeleid wordt bij het maken

Nadere informatie

Herbeleef WO2 Welke keuzes zou jij maken? Gemaakt door: Kevin van Werkhooven & Timo Nijhof

Herbeleef WO2 Welke keuzes zou jij maken? Gemaakt door: Kevin van Werkhooven & Timo Nijhof Herbeleef WO2 Welke keuzes zou jij maken? Gemaakt door: Kevin van Werkhooven & Timo Nijhof Doel: Het doel van deze interactieve video is voornamelijk educatie. Je zult door middel van het spelen, bewuster

Nadere informatie

Wijzigingsformulier exploitatie auteursrechten

Wijzigingsformulier exploitatie auteursrechten Siriusdreef 22-28 Postbus 3080 2130 KB Hoofddorp t +31 (0)23 799 79 99 f +31 (0)23 799 77 77 info@bumastemra.nl www.bumastemra.nl Vereniging Buma en Stichting Stemra zijn de auteursrechtenorganisaties

Nadere informatie

JE EIGEN BUURT OMSTREEKS 1935

JE EIGEN BUURT OMSTREEKS 1935 1 VIDEO/FILM Maak een video over jouw buren of buurt over de tijd van ongeveer 1930-1935. Enkele ideeën: Interview met buurtbewoner Misschien wonen er nog wel mensen in jouw buurt die je kunt interviewen

Nadere informatie

College van Burgermeester en Wethouders Gemeente Heemstede ^ mi 2011 Afdeling Jeugd en Gezin Postbus 352 2100 AJ Heemstede

College van Burgermeester en Wethouders Gemeente Heemstede ^ mi 2011 Afdeling Jeugd en Gezin Postbus 352 2100 AJ Heemstede College van Burgermeester en Wethouders Gemeente Heemstede ^ mi 2011 Afdeling Jeugd en Gezin Postbus 352 2100 AJ Heemstede 23 juni 2011 Ons kenmerk: 2011-072 Betreft: subsidieaanvraag Geachte meneer /

Nadere informatie

PTO - MAVO

PTO - MAVO - MAVO 2 2018-2019 Nederlands Engels Frans Wiskunde Rekenen Biologie Natuur- en scheikunde Aardrijkskunde Economie Geschiedenis Kunst Educatie Lichamelijke opvoeding Sport+ Mentoruur / Studievaardigheden

Nadere informatie

Commercial Nintendo WII

Commercial Nintendo WII Commercial Nintendo WII NINTENDO WAT ZEGGEN ZE Lea Lea toegepast op Nintendo Naam Leeftijd Doelgroep Trefwoorden Roel 25-30 Ja Energiek, Innovatief, Kids Paul 16-20 Ja Familiegericht, Uniek, Design Jeffrey

Nadere informatie

De leerlingen halen voorkennis op en ze krijgen de ruimte eventuele (voor)oordelen over de Europese Unie uit te spreken.

De leerlingen halen voorkennis op en ze krijgen de ruimte eventuele (voor)oordelen over de Europese Unie uit te spreken. IN BEELD: ASSOCIATIEKAARTJES KORTE OMSCHRIJVING WERKVORM U verspreidt kaartjes met woorden die met de Europese Unie te maken hebben in het lokaal. De leerlingen mogen rondlopen en een kaartje pakken dat

Nadere informatie

Online Storytelling met uw interactief jaarverslag

Online Storytelling met uw interactief jaarverslag REACH TOUCH MOVE Interactief Jaarverslag Online Storytelling met uw interactief jaarverslag Maximale Reach, Touch en Move in de financiële verantwoording van een jaar Waarom uw jaarverslag interactief?

Nadere informatie