Aanschafinformaties week 37, Mediaberichten. Buitenlandse fictie. It s the most wonderful time of the year

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanschafinformaties week 37, 2015. Mediaberichten. Buitenlandse fictie. It s the most wonderful time of the year"

Transcriptie

1 Aanschafinformaties week 37, 2015 Mediaberichten Buitenlandse fictie Vanaf aanschafinformatieweek 37, 2015 worden er, gedurende een aantal weken, in het pakket Buitenlandse fictie extra Franse en Duitse titels aangeboden, speciaal geschikt voor middelbare scholieren. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen It s the most wonderful time of the year al zal niet iedereen dat beamen als we het over de kerstdagen hebben. Zelf kijkt u misschien meer uit naar een fijn nazomer met herfstig geurende bossen, maar bladmuziektechnisch gesproken staat december al weer voor de deur. Door in augustus de kerst- en sinterklaastitels aan te bieden blijft er voor de leners genoeg tijd over om de muziek in te studeren zodat de decemberfeestjes van een passende muzikale omlijsting kunnen worden voorzien. Deze aanbieding bladmuziek bestaat volledig uit muziek voor de decembertijd. Deze week treft u een aanbod meelees-cd s aan die op aangepaste leessnelheid zijn ingesproken door professionele vertellers en dezelfde teksten bevatten als de gedrukte boeken. De meelees-cd s zijn bedoeld voor individueel gebruik in combinatie met het gedrukte boek. De aanbieding van deze week bestaat uit drie titels van Paul van Loon: één over Dolfje Weerwolfje: Pak me dan! en twee over detective Sam Schoffel. Bibliotheken die graag de combinatie boek+meelees-cd willen bestellen, kunnen terecht in de rubriek Boeken: Fictie jeugd. De aanbieding van alleen de compact disc is bedoeld voor bibliotheken die de boeken al zonder audioboek aangeschaft hebben. U treft de meelees-cd s aan in de rubriek Luisterboeken. Zie ook:

2

3 Bibliografische berichten Onderstaande titelbeschrijvingen komen opnieuw in de elektronische bestanden. Wijzigingen hebben betrekking op de laatste tien jaar voor wat betreft boeken en de laatste vijf jaar voor wat betreft audiovisuele en interactieve media. Betreft een wijziging in PIM-categorie, -trefwoord, SISO-nummer of trefwoord meer dan tien titels, dan wordt deze alleen opgenomen in het abonnement Catalogusonderhoud. Boeken Hoofdwoorden Fernandez, Jacques. De ppn vreemdeling, met het hoofdwoord: Fernandez, Jacques. Het hoofdwoord moet zijn: Ferrandez, Jacques Greany, Mark. Tom Clancy ppn X support and defend. Het hoofdwoord wordt: Clancy, Tom Greany, Mark. Tom Clancy ppn support and defend. Het hoofdwoord wordt: Clancy, Tom Greany, Mark. Tom Clancy ppn full force and effect. Het hoofdwoord wordt: Clancy, Tom. Trefwoorden Willemse, Leontien. Een huid ppn van rijstpapier, met het trefwoord: Erfelijke ziekten; Verhalen. Het trefwoord wordt: SCID; Verhalen Enders, Giulia. De mooie voedselmachine, met het ppn trefwoord: Spijsvertering. Het trefwoord wordt: Darmgezondheid Goetz, Rolf. Madeira, met het ppn trefwoord: Wandeltochten; Kreta. Het trefwoord wordt: Wandeltochten; Madeira Greenspan, Alan. Een ppn turbulente tijd, met de trefwoorden: Greenspan, Alan; Memoires; Monetaire economie. De trefwoorden worden: Greenspan, Alan; Memoires, en: Monetaire economie Greenspan, Alan. The age of ppn turbulence, met de trefwoorden: Greenspan, Alan; Memoires; Monetaire economie. De trefwoorden worden: Greenspan, Alan; Memoires, en: Monetaire economie Zakaria, Fareed. De wereld ppn na Amerika, met de trefwoorden: Internationale politiek, en: Verenigde Staten; Buitenlandse politiek. De trefwoorden worden: Internationale politiek, en: Verenigde Staten; Buitenlandse politiek, en: Internationale economie Zakaria, Fareed. The postppn American world, met de trefwoorden: Internationale politiek, en: Verenigde Staten; Buitenlandse politiek. De trefwoorden worden: Internationale politiek, en: Verenigde Staten; Buitenlandse politiek, en: Internationale economie Matthijssen, Denise. ACTief ppn opvoeden, met de trefwoorden: Opvoeding + Ouderschap. Het trefwoord wordt: ACT Kim Utopie, De, met het ppn trefwoord: Schilderkunst; Noord-Korea; Het trefwoord Tentoonstellingscatalogi wordt toegevoegd Tweehonderd jaar Koninkrijk, ppn met het trefwoord: Nederland; Geschiedenis; Afbeeldingen. Het trefwoord: Tentoonstellingscatalogi Holland op z n mooist, met ppn het trefwoord: Haagse school (schilderkunst). Het trefwoord Tentoonstellingscatalogi Hell, Maarten. Hollanders ppn van de Gouden Eeuw, met het trefwoord: Schutterijen; Amsterdam; Schilderkunst; 17 e eeuw. Het trefwoord Tentoonstellingscatalogi Alexander, Napoleon & ppn Joséphine, met de trefwoorden: Aleksandr I, Napoleon I en Joséphine. Het trefwoord Tentoonstellingscatalogi wordt toegevoegd.

4 Unterreiner, Katrin. Sisi, met ppn het trefwoord: Elisabeth (keizerin van Oostenrijk). Het trefwoord Tentoonstellingscatalogi Vaessen, Hennie. Strijd om ppn de Grebbeberg, met het trefwoord: Grebbelinie. Het Vaessen, Hennie. Slag om ppn de Grebbeberg, met het trefwoord: Grebbelinie. Het Kip, Jaap A. De tegenstoot, ppn met het trefwoord Meidagen (1940); Grebbelinie. Het Slag om de Grebbeberg, met ppn het trefwoord Meidagen (1940); Grebbelinie. Het Petersen, Jens H. Het leven ppn van paddestoelen & schimmels, met de trefwoorden: Paddenstoelen + Zwammen + Schimmels. De trefwoorden worden: Paddenstoelen + Schimmels Keizer, Gerrit Jan. De ppn verborgen boom, met het tweede trefwoord: Zwammen; Nederland. Het tweede trefwoord wordt: Schimmels; Nederland Spooner, Brian. ppn Paddestoelen van Noordwest-Europa, met de trefwoorden: Zwammen; Noordwest-Europa + Paddenstoelen; Noordwest- Europa. Het trefwoord wordt: Paddenstoelen; Noordwest- Europa Dox, Annelies. De tas van ppn Annelies, met het trefwoord:tassen; naaipatronen. Het trefwoord wordt: Tassen; handwerken Achterhuis, Hans. Utopie, ppn met het trefwoord: Utopisme. Het trefwoord wordt: Sociale filosofie Rushby, Kevin. Het paradijs, ppn met het trefwoord: Utopisme; geschiedenis. Het trefwoord wordt: Godsdienstfilosofie Schäffer, Florian. ppn Autodiagnose met ODB, met het trefwoord: Motorvoertuigentechniek. Het trefwoord wordt: Autotechniek. SISO Keller, Kevin Lane. ppn Strategisch merkenmangement, met het SISOnummer: Het SISOnummer wordt: Goetz, Rolf. Madeira, met het ppn SISO-nummer: Griekenland Het SISO-nummer wordt: Madeira Parkinson(ismen) en de ppn naasten, met het SISOnummer: Het SISOnummer wordt: Dox, Annelies. De tas van ppn Annelies, met het SISOnummer: Het SISOnummer wordt: Achterhuis, Hans. Utopie, ppn met het SISO-nummer: Het SISO-nummer wordt: Rushby, Kevin. Het paradijs, ppn met het SISO-nummer: Het SISO-nummer wordt: 204. PIM Enders, Giulia. De mooie voedselmachine, met het ppn PIM-trefwoord: Spijsvertering. wordt: Darmen Goetz, Rolf. Madeira, met het ppn PIM-trefwoord: Griekenland (Krerta). wordt: Madeira Dicke, Matthijs. In het belang ppn van de haven, met het PIMtrefwoord: SVZ. Het PIMtrefwoord wordt: Scheepvaart Oosterbaan, Arthur. Bruinvis, ppn met het PIM-trefwoord: Bruinvissen. Het PIMtrefwoord wordt: Walvissen Chaskielberg, Alejandro. The ppn sweet and sour story of sugar, met de PIM-categorie: 20 Geschiedenis en het PIMtrefwoord: Rietsuiker. De PIM-categorie wordt: 03 Eten en Drinken. Het PIMtrefwoord wordt: Suiker Dox, Annelies. De tas van ppn Annelies, met het PIMtrefwoord: Naaien. Het PIMtrefwoord wordt: Tassen Van Disney tot Pixar, met het ppn PIM-trefwoord: Pixar. Het

5 Clarke, James. The films of ppn Pixar Animation Studio, met het PIM-trefwoord: Pixar. Het Amidi, Amid. The art of Pixar, ppn met de PIM-categorie: 11 Bedrijf en Beroep en het PIM-trefwoord Pixar. De PIMcategorie wordt: 23 Theater en Film. wordt: Hauser, Tim. Pixar, met de ppn PIM-categorie: 11 Bedrijf en Beroep en het PIMtrefwoord: Pixar. De PIMcategorie wordt: 23 Theater en Film. wordt: Manschot, Jan. Behind the ppn X scenes of Hindi cinema, met het PIM-trefwoord: Bollywood. Het PIMtrefwoord wordt: Schriever-Klassen, Silja. ppn Bollywood, met het PIMtrefwoord: Bollywood. Het Claybourne, Anna. Bhangra ppn & Bollywood, met het PIMtrefwoord: Bollywood. Het Tel, Marjolein. Droomdebuut, ppn met het PIM-trefwoord: Debuten Debutenboek 2009, met het ppn PIM-trefwoord: Debuten. Het Boeken boeken die je gelezen ppn moet hebben!, met het PIMtrefwoord: Romans. Het PIMtrefwoord boeken die je gelezen ppn moet hebben!, met het PIMtrefwoord: Romans. Het PIMtrefwoord Jastreebska, Jolanta. Van ppn Sandor Marai tot Magda Szabo, met het PIMtrefwoord: Romans. Het PIMtrefwoord Berents, Dick. Pulp, met het ppn X PIM-trefwoord: Detectiveromans Vandenbroucke, Chrris. ppn Papieren moorden, met het PIM-trefwoord: Misdaadromans Crimezone 2006, met het ppn PIM-trefwoord: Misdaadromans Crimezone, met het PIMppn Trefwoord: Misdaadromans. Het Literaire genres Godtland, Eric. True crime ppn detective magazines, met het PIM-trefwoord: Misdaadverhalen Cann, Jos van. De grote ppn crimezone thriller encyclopedie, met het PIMtrefwoord: Thrillers. Het PIMtrefwoord wordt: Literaire genres Thriller versus roman, met ppn het PIM-trefwoord: Thrillers. Het Literaire genres Cahill, James. Beauty ppn revealed, met het PIMtrefwoord: Genrestukken. Het Schilderkunst Graham, Ian. Stadions, ppn dammen en andere enorme megaconstructies, met het PIM-trefwoord: Utiliteitsbouw. Het Bouwkunde Achterhuis, Hans. Utopie, ppn met het PIM-trefwoord: Utopisme. wordt: Sociale filosofie Rushby, Kevin. Het paradijs, ppn met de PIM-categorie 20 Geschiedenis en het PIMtrefwoord: Utopisme. De PIM-categorie wordt: 27 Religie. wordt: Godsdienstfilosofie Floor, Rob. African signs, ppn met het PIM-trefwoord: Uithangborden. Het PIMtrefwoord wordt: Reclame Dietz, Kirsten. It s a boy, met ppn het PIM-trefwoord: Uithangborden. Het PIMtrefwoord wordt: Reclame Schäffer, Florian. ppn Autodiagnose met ODB, met het PIM-trefwoord: Motorvoertuigentechniek. Het PIMtrefwoord wordt: Autotechniek Verbruggen, J.F. 1302, met ppn het PIM-trefwoord: Guldensporenslag. Het PIMtrefwoord wordt: Veldslagen.

6 Kortenoeven, Wim. Hamas, met het PIM-trefwoord: ppn Hamas. wordt: Terrorisme. ISBN Kwantumtheorie in 30 ppn seconden, met het ISBN Het ISBN wordt: AVM Trefwoorden Slag om de Grebbeberg, De ppn met het trefwoord: Meidagen (1940); Grebbelinie. Het PIM Matthijssen, Denise. ACTief ppn opvoeden, met het PIMtrefwoord: Opvoeding. Het Gedragstherapie Kip, Jaap A. De tegenstoot, ppn met het PIM-trefwoord Meidagen (1940). Het PIMtrefwoord wordt: Wereldoorlog II Slag om de Grebbeberg, met ppn het PIM-trefwoord: Meidagen (1940). wordt: Slag om de The Pixar story, met het PIMppn trefwoord: Pixar. Het PIMtrefwoord wordt: SISO Matthijssen, Denise. ACTief ppn opvoeden, met het SISOnummer 433. Het SISOnummer wordt:

Aanschafinformaties week 6, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen

Aanschafinformaties week 6, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen Aanschafinformaties week 6, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer De kinderfilm Het leven volgens Nino van Simone van Dusseldorp begint wanneer op de avond van Nino s achtste verjaardag zijn moeder bij een

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 22, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Geronimo Stilton. Zie bijlage: verslag Werkgroep Classificatie

Aanschafinformaties week 22, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Geronimo Stilton. Zie bijlage: verslag Werkgroep Classificatie (12-5-2015) website - Mediaberichten22-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 22, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer De sciencefictionthriller van Lourens Blok Boy 7 is gebaseerd op de bestseller van

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 25, Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 25, Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 25, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer De adel is nog steeds een aparte groep binnen de sociale bovenlaag van Nederland. In Hoog geboren beschrijft historica Ileen Montijn, die

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 10, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding Buitenlandse jeugdfictie. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 10, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding Buitenlandse jeugdfictie. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 10, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Breekijzer (door Marilene Gathier) is een basiscursus Nederlands die is bedoeld voor volwassen anderstaligen. Inburgeraars kunnen met deze

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 51, 2011. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aankondiging aanbieding Vreemdtalige jeugdfictie

Aanschafinformaties week 51, 2011. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aankondiging aanbieding Vreemdtalige jeugdfictie Aanschafinformaties week 51, 2011 Mediaberichten Bij dit nummer De televisieserie Slavernij behandelt de geschiedenis van de slavernij en slavenhandel, met het accent op de Nederlandse betrokkenheid. Daphne

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 19, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vreemdtalige fictie. Aanpassing aanbod bladmuziek. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 19, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vreemdtalige fictie. Aanpassing aanbod bladmuziek. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 19, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Donderdagskinderen is het vierde deel in de Frieda Klein-serie van Nicci French. Psychoanalytica Frieda Klein helpt een oud-klasgenote die

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 26, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 26, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 26, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Al eerder werden verschillende computerspellen gemaakt op basis van het Lego-speelgoed, onder andere Lego Star Wars en Lego Harry Potter.

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 8, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Meeleesboeken van Interval/Bontekoe voor moeilijk lezende kinderen

Aanschafinformaties week 8, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Meeleesboeken van Interval/Bontekoe voor moeilijk lezende kinderen Aanschafinformaties week 8, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Het populaire prentenboek De Gruffalo van Julia Donaldson met tekeningen van Axel Scheffler is verfilmd. Een kleine muis schrikt achtereenvolgens

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 7, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. AVI-niveau van Een spion is nooit b-b-bang. Aanbieding Fundels

Aanschafinformaties week 7, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. AVI-niveau van Een spion is nooit b-b-bang. Aanbieding Fundels Aanschafinformaties week 7, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Privacy en internet zijn dagelijks in het nieuws. Want wie op een website klikt, een e-mail verstuurt of per pinpas bij een kassa betaalt,

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 47, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 47, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 47, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Kees Moeliker, conservator Natuurhistorisch Museum Rotterdam, heeft in De bilnaad van de teek een selectie gemaakt uit zijn colums in het

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 16, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. (3-4-2015) website - Mediaberichten16-2015.doc Page 1

Aanschafinformaties week 16, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. (3-4-2015) website - Mediaberichten16-2015.doc Page 1 (3-4-2015) website - Mediaberichten16-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 16, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer Ymke de Ruyter is dolblij als een uitgeverij haar debuutroman wil uitgeven. Maar haar

Nadere informatie

Waarvoor Het omslagstelsel is van toepassing op de volgende abonnementen: Aanschafinformatie Nederlandse boeken

Waarvoor Het omslagstelsel is van toepassing op de volgende abonnementen: Aanschafinformatie Nederlandse boeken Prijzen per 1 januari 2004 Abonnementen, intekenabonnementen, omslagstelsel Toelichting In deze prijslijst vindt u de prijzen van de abonnementen en intekenabonnementen die NBD/Biblion levert en de prijzen

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 31, 2013. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding vreemdtalige jeugdfictie. BoekStart basislijst

Aanschafinformaties week 31, 2013. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding vreemdtalige jeugdfictie. BoekStart basislijst Aanschafinformaties week 31, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer Free-lance journaliste Sietske de Boer beschrijft in Het volk van Abdelkrim de actualiteit en geschiedenis van de Marokkaanse Rif. Omdat

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 9, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Bladmuziekspecial Italië

Aanschafinformaties week 9, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Bladmuziekspecial Italië Aanschafinformaties week 9, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Naar aanleiding van XXSmall, een tentoonstelling in het Haagse Gemeentemuseum, verschijnen twee boeken over poppenhuizen en andere reproducties

Nadere informatie

Latijn en Grieks in de 21ste eeuw

Latijn en Grieks in de 21ste eeuw Latijn en Grieks in de 21ste eeuw Kiezen voor Latijn en/of Grieks? Als leerling in het laatste jaar van de basisschool sta jij voor een belangrijke keuze. Welke studierichting moet je gaan volgen in het

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 39, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. (10-9-2015) website - Mediaberichten39-2015.doc Page 1

Aanschafinformaties week 39, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. (10-9-2015) website - Mediaberichten39-2015.doc Page 1 (10-9-2015) website - Mediaberichten39-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 39, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen In Schone handen heeft Sylvia genoeg van haar rijke leven met de

Nadere informatie

* Uitgebreide versie - Koppelen van materialen 2.0 (met regelset) Vernieuwde handleiding voor het koppelen - Basisonderwijs *

* Uitgebreide versie - Koppelen van materialen 2.0 (met regelset) Vernieuwde handleiding voor het koppelen - Basisonderwijs * Zie ook de verkorte versie voor koppelen van materialen 2.0. Heb je toch nog vragen en/of wil je meer informatie neem dan contact op met de Helpdesk van Biblionet Groningen via telefoon: 088 50 61 999

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 42, Mediaberichten. Aanschafinformaties Media Aanbod bij de jaarwisseling 2011/2012. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 42, Mediaberichten. Aanschafinformaties Media Aanbod bij de jaarwisseling 2011/2012. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 42, 2011 Mediaberichten Bij dit nummer Baby s tot rust laten komen en gemakkelijk in slaap laten vallen kan met de cd s Lullaby renditions of The Cure en Lullaby renditions of

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 21, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Buitenlandse romans. Aanbieding vreemdtalige jeugdfictie.

Aanschafinformaties week 21, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Buitenlandse romans. Aanbieding vreemdtalige jeugdfictie. Aanschafinformaties week 21, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Ideaal om jonge kinderen op een speelse manier kennis te laten met klassieke muziek zijn de cd s uit de serie My first album van het klassieke

Nadere informatie

We beginnen met het zoeken in de Fontys catalogus.

We beginnen met het zoeken in de Fontys catalogus. Workshop Informatievaardigheden Theologie levensbeschouwing De workshop Informatievaardigheden laat je kennis maken met informatiebronnen die je nodig hebt voor je studie en leert je ook hoe ze te gebruiken.

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 20, Mediaberichten. Bij dit nummer. Koopversie bij dvd-video. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 20, Mediaberichten. Bij dit nummer. Koopversie bij dvd-video. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 20, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Deze week treft u verschillende mooie Nederlandse producties aan op dvd-video. Zoals de voetbalkomedie Johan Primero, de politieserie Moordvrouw

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37

lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37 lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37 lenen en inzien_folder_a5_def.indd 2 11-04-11 12:37 lenen & inzien Bibliotheek Den Haag heeft veel te bieden, maar u zult vooral plezier

Nadere informatie

Collectie COM: Communicatiewetenschap

Collectie COM: Communicatiewetenschap Inhoud Collectie 2 Plaatsingssysteem 3 Hoofdindeling 4 Indeling met subrubrieken 5 Geografische codes 10 Handboeken en naslagwerken 11-1 - Collectie De collectievorming richt zich op materiaal dat voor

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 1721 woorden 28 maart 2009 5,2 9 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

PTO - MAVO

PTO - MAVO - MAVO 2 2018-2019 Nederlands Engels Frans Wiskunde Rekenen Biologie Natuur- en scheikunde Aardrijkskunde Economie Geschiedenis Kunst Educatie Lichamelijke opvoeding Sport+ Mentoruur / Studievaardigheden

Nadere informatie

Tijdsband 1: algemene geschiedenis. Napoleon bouwt Antwerpen uit. Wereldoorlog I.

Tijdsband 1: algemene geschiedenis. Napoleon bouwt Antwerpen uit. Wereldoorlog I. Tijdsband 1: algemene geschiedenis Knip de vakjes uit langs de lichtgrijze lijntjes en kleef ze op de juiste plaats op de bijhorende blanco tijdsbalk. 1568 1585 1638 1648 1784 1808-1812 1815 1830 1914-1918

Nadere informatie

PTO - Basis

PTO - Basis PTO - Basis 2 2018-2019 Nederlands Engels Wiskunde Biologie Rekenen Aardrijkskunde Geschiedenis Economie Kunst Educatie Lichamelijke opvoeding Loopbaan oriëntatie Mentoruur / Studievaardigheden Sport+

Nadere informatie

PTO. Niveau Basis Leerjaar 2. Herk ansbaar. Toetsen/ Periode. vakdocent aanwezig. Duur (in min.) lokaal. Weging. toetsvorm

PTO. Niveau Basis Leerjaar 2. Herk ansbaar. Toetsen/ Periode. vakdocent aanwezig. Duur (in min.) lokaal. Weging. toetsvorm Nederlands 1 Les 1 t/m 20: Begrijpend lezen, fictie, spelling/grammatica, spreken/luisteren, schrijven 44 30/10 t/m 05/11 60 Theorielok 1 TOA Lezen 50 Computerl 1 TOA Kijken/luisteren 40 Computerl 1 TOA

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 45, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Zie bijlage: Nieuws van de SISO-redactie

Aanschafinformaties week 45, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Zie bijlage: Nieuws van de SISO-redactie (23-10-2015) website - Mediaberichten45-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 45, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen IJzer en bloed van de Zweedse auteur Liza Marklund is het elfde

Nadere informatie

Vestiging: Montessori Lyceum Flevol

Vestiging: Montessori Lyceum Flevol VWO 2017-2020 / aardrijkskunde Leerjaar 5 V5SE1 ED 51 H1 Wereldvoedselvraagstuk Domein B2 Leerjaar 5 V5SE2 ED 52 H2 Mondiaal klimaatvraagstuk Domein C2 Leerjaar 5 V5SE3 ED 53 Actuele vraagstukken in Zuid-Amerika

Nadere informatie

Aanwinsten van HA BLSL Periode 2008/01

Aanwinsten van HA BLSL Periode 2008/01 Aanwinsten van HA BLSL Periode 2008/01 Zonder udc Plaatwerken Godsdienstwetenschap Het boeddhisme / Zeger van Mersbergen. Mechelen : Wolters Documentatiecentrum ; 49). ISBN-13 978 90 301 2471 9 Vergelijkende

Nadere informatie

Vestiging: Montessori Lyceum Flevol

Vestiging: Montessori Lyceum Flevol VWO 2017-2020 / aardrijkskunde Leerjaar 5 V5SE1 ED 51 H1 Wereldvoedselvraagstuk Domein B2 Leerjaar 5 V5SE2 ED 52 H2 Mondiaal klimaatvraagstuk Domein C2 1 S 90 J 5 2 S 90 J 5 Leerjaar 5 V5SE3 ED 53 Hoofdstuk

Nadere informatie

Docentenvel opdracht 18 (De grote klimaat- en Europa- quiz)

Docentenvel opdracht 18 (De grote klimaat- en Europa- quiz) Docentenvel opdracht 18 (De grote klimaat- en Europa- quiz) Lees ter voorbereiding de volgende teksten en bekijk de vragen en antwoorden van de quiz. De juiste antwoorden zijn vetgedrukt. Wat wil en doet

Nadere informatie

Juryrapport. van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007

Juryrapport. van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007 Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007 Bij deze 20 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het tweede achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is

Nadere informatie

NIEUWE BOEKEN September deel 5

NIEUWE BOEKEN September deel 5 Zaterdag 8 september 2018 ++++ NIEUWSFLITS ++++ NIEUWE BOEKEN September deel 5 In ons MODERN ANTIQUARIAAT komen geregeld NIEUWE TITELS binnen die elders al lang zijn uitverkocht. Vandaag brengen wij de

Nadere informatie

Lijst met websites voor het project Moderne Geschiedenis van Alles-in-1

Lijst met websites voor het project Moderne Geschiedenis van Alles-in-1 Lijst met websites voor het project Moderne Geschiedenis van Alles-in-1 Algemene zoeksites: Denk van tevoren na over het trefwoord waarmee je zoekt. www.netwijs.nl www.meestersipke.nl www.google.nl ook

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 18, Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanvulling op Catalogusonderhoud BoekStart

Aanschafinformaties week 18, Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanvulling op Catalogusonderhoud BoekStart Aanschafinformaties week 18, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer John Brockman, uitgever en oprichter van de website Edge.org, stelde aan wetenschappers de vraag welk verklarend inzicht voor hen de meeste

Nadere informatie

Latijn in de 21ste eeuw

Latijn in de 21ste eeuw Latijn in de 21ste eeuw Kiezen voor Latijn? Als leerling in het laatste jaar van de lagere school sta jij voor een belangrijke keuze. Welke studierichting moet je gaan volgen in het middelbaar onderwijs?

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 36, 2013. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding Engelstalige luisterboeken: klassiekers

Aanschafinformaties week 36, 2013. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding Engelstalige luisterboeken: klassiekers Aanschafinformaties week 36, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer F &L publishing, uitgever van o.a. computertijdschriften als Computer Easy en het fotomagazine Photo digitaal, brengt naast de periodieken

Nadere informatie

GELDIG VANAF 1 JULI 2014 Eventuele prijsstijgingen in de loop van 2014 zullen tijdig aangekondigd worden ETIKETTEN LABELS

GELDIG VANAF 1 JULI 2014 Eventuele prijsstijgingen in de loop van 2014 zullen tijdig aangekondigd worden ETIKETTEN LABELS GELDIG VANAF 1 JULI 2014 Eventuele prijsstijgingen in de loop van 2014 zullen tijdig aangekondigd worden ETIKETTEN LABELS Bibliotheeketiketten BibliDesign Witte papieretiketten, voor printer, op A4-vel,

Nadere informatie

Waarvoor Het omslagstelsel is van toepassing op de volgende abonnementen: Aanschafinformatie Nederlandse boeken

Waarvoor Het omslagstelsel is van toepassing op de volgende abonnementen: Aanschafinformatie Nederlandse boeken Prijzen per 1 januari 2004 Abonnementen, intekenabonnementen, omslagstelsel Toelichting In deze prijslijst vindt u de prijzen van de abonnementen en intekenabonnementen die NBD/Biblion levert en de prijzen

Nadere informatie

lydia rood boeken EA C0338F7B25AAF97882C60 Lydia Rood Boeken 1 / 6

lydia rood boeken EA C0338F7B25AAF97882C60 Lydia Rood Boeken 1 / 6 Lydia Rood Boeken 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Lydia Rood Boeken Lydia Rood (Velp, 23 mei 1957) is een Nederlandse schrijfster van boeken voor kinderen, jongeren en volwassenen. Lydia Rood - Wikipedia Een overzicht

Nadere informatie

Herbeleef WO2 Welke keuzes zou jij maken? Gemaakt door: Kevin van Werkhooven & Timo Nijhof

Herbeleef WO2 Welke keuzes zou jij maken? Gemaakt door: Kevin van Werkhooven & Timo Nijhof Herbeleef WO2 Welke keuzes zou jij maken? Gemaakt door: Kevin van Werkhooven & Timo Nijhof Doel: Het doel van deze interactieve video is voornamelijk educatie. Je zult door middel van het spelen, bewuster

Nadere informatie

Kerncijfers 2012 van de bibliotheek

Kerncijfers 2012 van de bibliotheek Kerncijfers 2012 van de bibliotheek 1. Publiekswerking 5 afdelingen 75 uren/week open voor het publiek 14 uren/week extra open voor klasuitleningen in de filialen tijdens schooljaar 8244 actieve leners

Nadere informatie

E-books: trends en ontwikkelingen

E-books: trends en ontwikkelingen E-books: trends en ontwikkelingen Frankfurter Buchmesse 14 oktober 2015 Hans Susan Willem Breeuwsma Cortenraad, directeur 22 Business november development 2012 media & digitale diensten E-books in het

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 9, 2016. Mediaberichten. Bij dit nummer. Zie bijlage: Nieuws van de SISO-redactie. Hogere AVI-niveaus

Aanschafinformaties week 9, 2016. Mediaberichten. Bij dit nummer. Zie bijlage: Nieuws van de SISO-redactie. Hogere AVI-niveaus Aanschafinformaties week 9, 2016 Mediaberichten Bij dit nummer Jeugd fictie Twee krrr okodillen van Catherine Rayner gaat over de krokodillen Frederik en Valentijn die het nijlpaard laten schrikken. Het

Nadere informatie

soort Caramboles Beurten P-moy Punten A-moy Perc. H.S. winst remise verlies

soort Caramboles Beurten P-moy Punten A-moy Perc. H.S. winst remise verlies Wedstrijdresultaten Poule en kruis wedstrijden POULE A Tom Spiegelburg Te maken: 55 55 als 2e geëindigd poule-wedstrijden 54 69 0,783 8 0,783 98,182 4 4 0 1 kruis' wedstrijden 44 92 0,478 6 0,478 80,000

Nadere informatie

in2010 een klantverslag

in2010 een klantverslag in2010 een klantverslag denieuwebibliotheek in 2010 een klantverslag teksten: fotografie: Connie Franssen Maarten Feenstra Buiten De kinderen vragen er zelf om Henny Tolsma zit met haar kinderen Jan (5),

Nadere informatie

CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de talentontwikkelingstrajecten bij drama, documentaire en radio)

CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de talentontwikkelingstrajecten bij drama, documentaire en radio) CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de talentontwikkelingstrajecten bij drama, documentaire en radio) 1 ALGEMEEN 2 Hoeveel aanvragen zijn er in totaal bij het NPO-fonds

Nadere informatie

Juf, er staat geen leuk boek in de kast!

Juf, er staat geen leuk boek in de kast! Taal Gemotiveerd stillezen Juf, er staat geen leuk boek in de kast! Betrokken zijn tijdens stillezen hoe vaak is dit zichtbaar in je klas? Er zijn altijd een paar boekenwurmen, die graag lezen. Daar hoef

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting. Schooljaar 2015-2016. 4 havo

Programma van toetsing en afsluiting. Schooljaar 2015-2016. 4 havo Schooljaar 201-2016 4 havo Berger Scholengemeenschap Vak: Nederlandse taal en literatuur en Leesvaardigheid toetsweek 1 0 Nieuw Nederlands 4/ havo Cursus leesvaardigheid + syllabus examenbundel 201/2016

Nadere informatie

abstract jaar verandering in het aantal voornamen officiële naam en roepnaam voornaamkeuze van traditie naar mode % traditionele vernoeming

abstract jaar verandering in het aantal voornamen officiële naam en roepnaam voornaamkeuze van traditie naar mode % traditionele vernoeming 7--05 60 50 jaar verandering in het aantal voornamen Gerrit Bloothooft en David Onland UiL OTS, Universiteit Utrecht abstract Een voornaam kiezen ouders niet zomaar voor hun kind. Ze worden in de keuze

Nadere informatie

HvA Media, Informatie & Communicatie Hoofdfase blok 3 + 4 (MIC) Printdatum: 22/12/2014 Status: definitief Pakketnummer: 4.

HvA Media, Informatie & Communicatie Hoofdfase blok 3 + 4 (MIC) Printdatum: 22/12/2014 Status: definitief Pakketnummer: 4. Status: definitief Pakketnummer: 4.3643/10156 MIC Deeltijd IM, Jaar 2 blok 3 benodigde studieboeken Vak verplicht: Vak akkoord: 9789054839545 Organiseer je informatie: aan de slag met thesauri, taxonomieen,

Nadere informatie

Fictielezen groep 5 en 6

Fictielezen groep 5 en 6 Fictielezen groep 5 en 6 Waar werkt u aan in groep 5 en 6? In groep 5 en 6 is de technische leesvaardigheid van de leerlingen weliswaar nog in ontwikkeling, maar die heeft inmiddels wel een niveau bereikt

Nadere informatie

Fast Lane. Leeskaravaan

Fast Lane. Leeskaravaan Fast Lane Leeskaravaan Makkelijk Lezen Young adults en volwassenen Voorjaar 2012 Makkelijk lezen-fonds voor young adults en volwassenen van NBD Biblion Lezen en schrijven, in Nederland de normaalste zaak

Nadere informatie

PTO - Kader

PTO - Kader - Kader 2 2018-2019 Nederlands Engels Wiskunde Rekenen Biologie Natuur- en scheikunde Aardrijkskunde Economie Geschiedenis Lichamelijke opvoeding Loopbaan oriëntatie Sport+ Kunst Educatie Mentoruur / Studievaardigheden

Nadere informatie

DE TAS VAN ANNELIES h

DE TAS VAN ANNELIES h DE TAS VAN ANNELIES h Voor Kato, Lili & Marie, want meisjes kunnen nooit genoeg sacochekes hebben. DE TAS VAN Annelies DE ZUSTER VAN R ANNELIES DOX FOTOGRAFIE CLAIR OBSCUR ILLUSTRATIES LIENE BOUWEN inhoud

Nadere informatie

Keizerin Elizabeth. Keizer Franz Joseph I

Keizerin Elizabeth. Keizer Franz Joseph I 1 Oostenrijk Oostenrijk is een land in Midden Europa. Het is een Alpenland. Nergens grenst het aan een zee. De belangrijkste rivieren zijn de Donau en de Inn. In Oostenrijk spreekt men Duits. De munteenheid

Nadere informatie

joep is op jet Nicolle van den Hurk Zwijsen

joep is op jet Nicolle van den Hurk Zwijsen joep is op jet Nicolle van den Hurk Zwijsen 4 Zwijsen Nicolle van den Hurk joep is op jet Deze Leesleeuw is van: Leesleeuw 2010 2011 groep 3 leerjaar 1 Leesleeuwtitels schooljaar 2010 2011 1. in een boot

Nadere informatie

Actualiteit in de klas, voor mij is dat... Wereldburgerschap in de klas: Actua mijn nota s

Actualiteit in de klas, voor mij is dat... Wereldburgerschap in de klas: Actua mijn nota s Actualiteit in de klas, voor mij is dat... 6 Twee journaals vergelijken, mijn bevindingen. Datum van de berichtgeving: Wat ik ga vergelijken Bron journaal:... Bron journaal:... 1 Nieuwsinhouden: 2 Nieuwsinhouden:

Nadere informatie

Leerdoel De leerlingen leren op een actieve wijze waarom de Gouden Eeuw zo belangrijk is geweest voor Nederland.

Leerdoel De leerlingen leren op een actieve wijze waarom de Gouden Eeuw zo belangrijk is geweest voor Nederland. Voorbereidende les bij de interactieve rondleiding Dagelijks leven in de Gouden Eeuw (groep 4-8) Geschiedenis Waarom is de Gouden Eeuw goud? Deze voorbereidende les hoort bij de interactieve rondleiding

Nadere informatie

het grootste KENNIS Festival VAN NEDERLAND TERUGBLIK om verder te kijken

het grootste KENNIS Festival VAN NEDERLAND TERUGBLIK om verder te kijken het grootste KENNIS Festival VAN NEDERLAND TERUGBLIK om verder te kijken SPRE kers 50 JORIS LUYENDIJK JAN rotmans ruud koornstra martijn aslander rob wijnberg jitske kramer daniëlle braun rutger bregman

Nadere informatie

>70% 2 TON SEC. Met slechts 1% van de totale CO 2. -uitstoot is de pulp, papieren printindustrie één van de minst vervuilende sectoren.

>70% 2 TON SEC. Met slechts 1% van de totale CO 2. -uitstoot is de pulp, papieren printindustrie één van de minst vervuilende sectoren. Met slechts 1% van de totale CO 2 -uitstoot is de pulp, papieren printindustrie één van de minst vervuilende sectoren. CO 2 1% In Europa wordt 2 ton papier per seconde gerecycleerd. Meer dan 70% van alle

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 17, Mediaberichten. Bij dit nummer. Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Gewijzigde aanbieding strips

Aanschafinformaties week 17, Mediaberichten. Bij dit nummer. Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Gewijzigde aanbieding strips Aanschafinformaties week 17, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Samen met je baby een rustmoment vinden op muziek van Pink Floyd, U2 of Taylor Swift. Dat kan met de cd s uit de vrij nieuwe serie Cradle

Nadere informatie

PTO - Havo

PTO - Havo - Havo 2 2018-2019 Nederlands Engels Frans Wiskunde Rekenen Biologie Natuur- en scheikunde Kunst Educatie Aardrijkskunde Economie Geschiedenis Lichamelijke opvoeding Loopbaan oriëntatie Sport+ Mentoruur

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 12, Mediaberichten. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 12, Mediaberichten. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 12, 2016 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen In zijn debuutroman Ochtendkoorts vertelt Péter Gárdos over de Hongaars-Joodse Miklos die Bergen- Belsen overleeft, kort

Nadere informatie

C.S.G. Willem van Oranje Programma voor Toetsing en Afsluiting Mavo 3

C.S.G. Willem van Oranje Programma voor Toetsing en Afsluiting Mavo 3 Vak: Frans Geen schoolexamens (min.) Herkansbaar? Vak: Duits Geen schoolexamens (min.) Herkansbaar? Vak: Engels Leesdossier (1 boek) (min.) Herkansbaar? Uiterlijke inleverdatum donderdag 25 juni 2015 voor

Nadere informatie

Latijn: iets voor jou?

Latijn: iets voor jou? : n j i t a L r o o v s iet jou? De Romeinen en wij Waar komen onze letters vandaan? Hoe komen we aan de namen van de maanden? De antwoorden op vele van deze vragen vind je vaak in het verleden bij de

Nadere informatie

Wat is digitaal lezen?

Wat is digitaal lezen? Lezen op de tablet Wat is digitaal lezen? Digitaal lezen: het doornemen van een elektronisch document. Kinderen lezen al dagelijks digitaal, denk aan: - Digibord - Websites - E-mails, sms jes etc. Het

Nadere informatie

DINGEN DIE JE MOET WETEN

DINGEN DIE JE MOET WETEN 50 Maar wat gebeurde er precies? Welke landen en mensen waren belangrijk? Dit boek staat vol met weetjes, landkaarten en foto s over een tragische periode in de wereldgeschiedenis. JIM ELDRIDGE ISBN 978

Nadere informatie

C.S.G. Willem van Oranje Programma voor Toetsing en Afsluiting Mavo 3

C.S.G. Willem van Oranje Programma voor Toetsing en Afsluiting Mavo 3 Vak: Nederlands Schrijfdossier ens de cursus zijn er 2 schrijfopdrachten (elke schrijfopdracht wordt met een voortgangscijfer beoordeeld). Fictiedossier 2 boeken zelfstandig lezen; titel en auteur meedelen

Nadere informatie

1. DEFINITIE BIBLIOGRAFISCHE BESCHRIJVINGEN TITEL [200] EDITIE [205] COLLATIE [215]... 5

1. DEFINITIE BIBLIOGRAFISCHE BESCHRIJVINGEN TITEL [200] EDITIE [205] COLLATIE [215]... 5 11. Stripverhalen Inhoud 1. DEFINITIE... 2 2. BIBLIOGRAFISCHE BESCHRIJVINGEN... 2 2.1 Type... 2 2.2 Stripomnibussen... 3 2.3 Wel een nieuwe beschrijving maken... 3 2.4 Geen nieuwe beschrijving maken...

Nadere informatie

CHRISTINE OTTEN, Tussen Country en Westen

CHRISTINE OTTEN, Tussen Country en Westen CHRISTINE OTTEN, Tussen Country en Westen Haar autobiografische roman Om adem te kunnen halen is onlangs verschenen en speelt zich grotendeels af in Deventer, waar zij tot haar 18de woonde. Vanaf maart

Nadere informatie

geschiedenis geschiedenis

geschiedenis geschiedenis Examen HAVO 2009 tijdvak 1 woensdag 20 mei 9.00-12.00 uur tevens oud programma geschiedenis geschiedenis Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 30 vragen. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Verantwoording en dank

INHOUDSOPGAVE. Verantwoording en dank INHOUDSOPGAVE Verantwoording en dank 1. Inleiding 1.1. Een verhaal over euthanasie 1.2. Euthanasie en hulp bij zelfdoding 1.3. Proeve van interpretatie: Kurt Vonneguts Fortitude 1.4. Vier dimensies van

Nadere informatie

DOCENTENHANDLEIDING Van de voorstelling Wat is het geheim van Protos Groen? Een voorstelling voor groep 5 en 6 Kunstmenu 2015-2016 1

DOCENTENHANDLEIDING Van de voorstelling Wat is het geheim van Protos Groen? Een voorstelling voor groep 5 en 6 Kunstmenu 2015-2016 1 DOCENTENHANDLEIDING Van de voorstelling Wat is het geheim van Protos Groen? Een voorstelling voor groep 5 en 6 Kunstmenu 2015-2016 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Informatie voor de leerkracht... 4 Hogeschool

Nadere informatie

Toespraak Rector Magnificus Carel Stolker bij de opening van de El Cid week

Toespraak Rector Magnificus Carel Stolker bij de opening van de El Cid week Toespraak Rector Magnificus Carel Stolker bij de opening van de El Cid week 2016-2017 Beste studenten, Nu ik hier sta, met jullie, met al die studenten, dan denk ik terug aan 1974, toen ik zelf in Leiden

Nadere informatie

Aanwinsten van KdG DLO NP Periode 2008/05

Aanwinsten van KdG DLO NP Periode 2008/05 Aanwinsten van KdG DLO NP Periode 2008/05 Zonder udc Psychologie Sociologie Intercultureel onderwijs in de praktijk / Klaas Bruin ; Hans van der Heijde. 5 ed. Bussum : Coutinho, 2007. 215 p. ISBN-13 978

Nadere informatie

Museon, Holland Harbour Producties

Museon, Holland Harbour Producties AGENDA Activiteiten van Haagse instanties betrokken bij het netwerk Erfgoed Haagse Migranten: Den Haag, stad van aankomst 2011-2014 Wijzigingen voorbehouden. Voor de meest actuele ontwikkelingen, volg

Nadere informatie

Museon, Holland Harbour Producties

Museon, Holland Harbour Producties AGENDA Activiteiten van Haagse instanties betrokken bij het netwerk Erfgoed Haagse Migranten: Den Haag, stad van aankomst 2011-2014 Wijzigingen voorbehouden. Voor de meest actuele ontwikkelingen, volg

Nadere informatie

De participatiebibliotheek

De participatiebibliotheek Voor meer informatie: Marjolein Bakker adviseur Communicatie marjolein.bakker@bibliotheek-zoetermeer.nl Hoofdbibliotheek Stadhuisplein 2 2711 EC Zoetermeer T 079-34 38 200 www.bibliotheek-zoetermeer.nl

Nadere informatie

Hierdoor wordt het personeel dat de collectievorming op zich neemt ontlast en kan het zich toespitsen op een uitdieping van de collectie.

Hierdoor wordt het personeel dat de collectievorming op zich neemt ontlast en kan het zich toespitsen op een uitdieping van de collectie. SSO: Statisch Standing Order 2.0 Doelstelling Op basis van het category management systeem van MedioEurope worden segmenten van de aankoop op vast aantallen in order geplaatst. Deze aantallen kunnen continue

Nadere informatie

Dagboek Sebastiaan Matte

Dagboek Sebastiaan Matte Vraag 1 van 12 Dagboek Sebastiaan Matte Uit het dagboek van Sebastiaan Matte: "Ik ben vandaag bij een hagenpreek geweest, in de duinen bij Overveen. Wel duizend mensen uit de stad waren bij elkaar gekomen

Nadere informatie

Eindexamen geschiedenis havo 2009 - I

Eindexamen geschiedenis havo 2009 - I Ten oorlog! Europese oorlogen 1789-1919. Oorlog als maatschappelijk fenomeen In de Coalitieoorlogen voerde de Franse regering de dienstplicht in. 2p 1 Leg uit dat zij hiermee de betrokkenheid van Franse

Nadere informatie

Provincie Limburg PS DOCnr. Ingek. 2 9 SEP. 2015. CASnr. ID.

Provincie Limburg PS DOCnr. Ingek. 2 9 SEP. 2015. CASnr. ID. Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Eskes, M. (Mathijs) donderdag 24 september 2015 17:08 _staten De Eerste en Tweede Kamer houden Open Huis op 9 en 10 oktober Plattegrond

Nadere informatie

UNIVERSITEITSBIBLIOTHEEK NIJMEGEN HUMANIORA BIBLIOTHEEK COLLECTIE H.IN.N. Nieuwe Geschiedenis - vóór 1870

UNIVERSITEITSBIBLIOTHEEK NIJMEGEN HUMANIORA BIBLIOTHEEK COLLECTIE H.IN.N. Nieuwe Geschiedenis - vóór 1870 UNIVERSITEITSBIBLIOTHEEK NIJMEGEN HUMANIORA BIBLIOTHEEK COLLECTIE H.IN.N Nieuwe Geschiedenis - vóór 1870 December 2009 Enige notities bij het "Overzicht van de Rubrieksindeling van de Bibliotheek van de

Nadere informatie

Plaatsingslijst van de Collectie C. de Kruijf

Plaatsingslijst van de Collectie C. de Kruijf T00298 Plaatsingslijst van de Collectie C. de Kruijf over de Grebbeberg te Rhenen, 1870-2005 M.A. van der Eerden-Vonk en D. Ruiter Juli 2014 Inleiding Omvang: 1 m. Herkomst: schenking van de heer C. de

Nadere informatie

PTO - HAVO

PTO - HAVO - HAVO 3 2018-2019 Nederlands Engels Frans Wiskunde Rekenen Biologie Natuurkunde Scheikunde Aardrijkskunde Economie Geschiedenis Kunst Educatie Kunstvakken 1 Lichamelijke opvoeding Loopbaan oriëntatie

Nadere informatie

Bijlage VMBO-KB. geschiedenis en staatsinrichting CSE KB. tijdvak 1. Bronnenboekje. KB-0125-a-14-1-b

Bijlage VMBO-KB. geschiedenis en staatsinrichting CSE KB. tijdvak 1. Bronnenboekje. KB-0125-a-14-1-b Bijlage VMBO-KB 2014 tijdvak 1 geschiedenis en staatsinrichting CSE KB Bronnenboekje KB-0125-a-14-1-b Staatsinrichting van Nederland bron 1 Een politieke prent over een biddende fabrikant (1907): Onderschrift

Nadere informatie

Als bij een vraag een verklaring of uitleg gevraagd wordt, worden aan het antwoord geen punten toegekend als deze verklaring of uitleg ontbreekt.

Als bij een vraag een verklaring of uitleg gevraagd wordt, worden aan het antwoord geen punten toegekend als deze verklaring of uitleg ontbreekt. Examen VWO 2009 tijdvak 2 woensdag 24 juni 9.00-12.00 uur geschiedenis Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 28 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 76 punten te behalen. Voor elk vraagnummer

Nadere informatie

BIJLAGEN. De virtuele kunstkar. Cultuurdeelname via oude en nieuwe media. Het culturele draagvlak, deel 11. Nathalie Sonck.

BIJLAGEN. De virtuele kunstkar. Cultuurdeelname via oude en nieuwe media. Het culturele draagvlak, deel 11. Nathalie Sonck. BIJLAGEN De virtuele kunstkar Cultuurdeelname via oude en nieuwe media Het culturele draagvlak, deel 11 Nathalie Sonck Jos de Haan Bijlage A Tabellen bij hoofdstuk 2... 2 A.1 Bij culturele informatie raadplegen

Nadere informatie

SGA Seizoen

SGA Seizoen SGA Seizoen 2008 2009 Klasse 1B Ap Mp Bp 1 2 3 4 5 6 7 8 Ra TPR 1. Caissa 4 7 10 35 x 5½ 3 5 3½ 4½ 7 6½ 1887 1876 K 2. Almere 2 7 10 35 2½ x 6 3½ 5 6 6½ 5½ 1871 1902 3. Tal/DCG 3 7 9 28 5 2 x 4½ 4½ 4 3½

Nadere informatie

Uitslag 3D "Het Kersentoernooi" Aspiranten

Uitslag 3D Het Kersentoernooi Aspiranten Uitslag 3D "Het Kersentoernooi" 2015 Aspiranten KTM15101 Dylano Herrebout LB Aspiranten M 446 4 KTM15097 Bente van Casteren BBR Aspiranten V 204 1 KTM15009 Sem van der Leest BBR Aspiranten M 154 0 Jeugd

Nadere informatie

BACHELOR IN DE JOURNALISTIEK VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2013-2014

BACHELOR IN DE JOURNALISTIEK VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2013-2014 BACHELOR IN DE JOURNALISTIEK VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2013-2014 1 Inleiding 2 2 Arteveldehogeschool Gent 3 2.1 Opleiding Communicatiemanagement 2.2 Opleiding Bedrijfsmanagement 3 Universiteit Gent 5

Nadere informatie

MEANDER COLLEGE PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING ATHENEUM 5

MEANDER COLLEGE PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING ATHENEUM 5 MEANDER COLLEGE PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING ATHENEUM 5 Nederlandse taal en literatuur Schrijven (blz. 64 t/m 70) PO S 1 Periode 1 Argumenteren (katern 'Argumenteren') en leesvaardigheid (blz.

Nadere informatie

Samenvatting Geschiedenis Hoofdstuk 8: Tijd van burgers en stoommachines

Samenvatting Geschiedenis Hoofdstuk 8: Tijd van burgers en stoommachines Samenvatting Geschiedenis Hoofdstuk 8: Tijd van burgers en stoommachines Samenvatting door Larissa 665 woorden 18 januari 2016 5,4 5 keer beoordeeld Vak Methode Geschiedenis Feniks Hoofdstuk 8: Tijd van

Nadere informatie

11.1 Kent men de culturele activiteiten die georganiseerd worden? In welke mate kent de senior de culturele activiteiten in Kampenhout?

11.1 Kent men de culturele activiteiten die georganiseerd worden? In welke mate kent de senior de culturele activiteiten in Kampenhout? 79 11. Cultuur. 11.1 Kent men de culturele activiteiten die georganiseerd worden? In welke mate kent de senior de culturele activiteiten in Kampenhout? 45% 40% 35% 30% 45% 25% 20% 35% 15% 10% 18% 5% 0%

Nadere informatie

Het verhaal van Europa

Het verhaal van Europa Het verhaal van Europa 2010 Uitgeverij Manteau / Standaard Uitgeverij en Rob Heirbaut & Hendrik Vos Standaard Uitgeverij nv, Mechelsesteenweg 203, B-2018 Antwerpen www.manteau.be info@manteau.be Deze reeks

Nadere informatie

Jaarnota Voorbereiding jaarnota

Jaarnota Voorbereiding jaarnota 1 e klassen Waarborg kledingkastje b1 5,00 Jaarsluiting b1-b2-h3-a3-h4-a4-a5 b1 4,00 Sportshirt b1 10,00 Introductiedagen b1 b1 10,00 Excursie biologie naar Artis b1 b1 13,00 Schoolreis Spaarnwoude b1

Nadere informatie