Persbericht. Autoluwe Zondag 21 september Ruimere context

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Persbericht. Autoluwe Zondag 21 september Ruimere context"

Transcriptie

1 Persbericht Autoluwe Zondag 21 september 2003 De milieuraden van 6 gemeenten uit de Zuid-Antwerpse regio en de Rupelstreek organiseren in samenwerking met hun respectievelijke gemeentebesturen voor de tweede maal de Autoluwe Zondag, die dit jaar op zondag 21 september 2003 zal doorgaan. Ook nu weer zal er een recreatief en boeiend programma aan de bevolking aangeboden worden. Een mooie fietsrally en een uitgebreid animatieprogramma in de meeste gemeenten zullen hopelijk weer duizenden mensen weten te bekoren om die dag de auto netjes in de garage te laten. Ruimere context We kunnen er niet omheen. Het gemotoriseerd verkeer is in hoge mate verantwoordelijk voor de aantasting van ons leefmilieu: luchtverontreiniging met ernstige effecten op de gezondheid, maar ook lawaai- en geurhinder, energieverspilling en verkeersonveiligheid. Op Europees niveau bestaan reeds sinds 1994 de Car Free Cities -werkgroepen die ijveren voor autoluwe/-loze dagen. In 2000 werd hier door 750 steden en gemeenten aan deelgenomen. Op Vlaams niveau werd in 1987 een permanent overlegplatform KOMIMO (Komitee Milieu en Mobiliteit) opgericht. De partners hierin zijn: BBL (Bond Beter Leefmilieu), BTTB (Bond van Trein-Tram-Busgebruikers), Fietsersbond, Langzaam Verkeer, Taxistop en De Voetgangersbeweging. Elk jaar in september organiseren zij de Week van Vervoering, dit jaar reeds voor de achtste maal van 13 tot 22 september Topdag binnen deze week is dit jaar ZONDAG 21 SEPTEMBER 2003, met de Autoluwe Zondag. Het centrale thema draait rond toegankelijkheid naar aanleiding van het Europees jaar van personen met een handicap. Op 21 september 2003 hebben in heel Europa en ook in Vlaanderen activiteiten plaats rond dit thema en worden heel wat steden autovrij of autoluw gemaakt. Zo zullen o.a. de stadskernen van Antwerpen en Brussel volledig autovrij gemaakt worden op 21 september Dit grootschalig evenement poogt eveneens om het publiek te doen nadenken over het dagelijks autogebruik en de gevolgen daarvan. Deze autoluwe zondag wil tonen welke oplossingen er voorhanden zijn om het mobiliteitsprobleem aan te pakken en hoe men een stad kan teruggeven aan de bewoners en de gebruikers van een stad zonder de auto een negatieve bijklank te willen geven. Het is niet de bedoeling om op die dag de mensen te hinderen in hun mobiliteit, maar wel een zinvol alternatief aan te bieden voor een ontspannende nazomerse zondag. Hopelijk brengt dit een duurzaam initiatief op gang, dat op termijn en mits de nodige begeleidende maatregelen er in slaagt om het autogebruik terug te dringen.

2 Regionale aanpak Om de actie een betere weerklank te geven, leek het belangrijk deze regionaal uit te werken. Daarnaast werd er ook een breed draagvlak gecreëerd, door de talloze raden, scholen en verenigingen te betrekken bij de uitwerking van deze autoluwe zondag. Dit heeft aanleiding gegeven tot de uitwerking van een regionale fietsrally en randactiviteiten in de deelnemende gemeenten Fietsrally Voor de fietsrally langs landelijke en fietsveilige wegen schrijft u zich gratis in tussen en uur op een vertrekplaats naar keuze in een der deelnemende gemeenten. Deze tocht gidst u doorheen de Rupelstreek langs Aartselaar, Hemiksem, Schelle, Niel, Boom en Rumst. De afstand is ongeveer 26 km. In elke gemeente zijn er 2 vragen op te lossen. Op het einde van de tocht kan u het wedstrijdformulier deponeren. Bij loting zullen de winnende kandidaten getrokken worden

3 Plaatselijke activiteiten Aartselaar: Laar, Kapellestraat, Fr. Van den Berghelaan en G. desmetlaan (zie ook uitgebreide programmafolder) Startplaats Fietsrally (26 km) Wimpelen door KLJ Politie biedt een vrijblijvende fietscontrole en alcoholtest aan Gratis graveren van fietsen met uw rijksregisternummer Jeugd Rode kruis geeft eerste hulp demonstraties Rolstoelparcours m.b.t. toegankelijkheid georganiseerd door Rode Kruis Initiatie en demonstratie van Tumbling met behulp van air-track, dubbel minitrampoline springen en rope skipping Fietshersteldienst Fietsbehendigheidsparcours voor kinderen door basisschool De Blokkendoos Info- en promotiestanden van Gezondheidsraad, Rode Kruis, Wereldwinkel, Gezinsbond, Politie, Natuurpunt Zuidrand Antwerpen. Gratis pendeldienst met paardentram en koets tussen het Laar en de molen Gratis ritje op ezels Skating-in-line parcours met ramp Straattekenen, volksspelen en kinderschminkstand Kom op tegen kanker -plantenverkoop door cultureel centrum Gratis aanwezigheidswedstrijd voor alle deelnemers Openluchtcafé met koude en warme dranken 11: 45 u: Een gratis Aperitiefconcert, verzorgd door het folkgezelschap De Muziekers. Na het concert biedt de Milieuraad de aanwezigen een gratis aperitief aan u: Optreden van Mzungi, een djembé-formatie. Zij bieden de aanwezigen gedurende 2 x 45 minuten een mix van ritmische en opzwepende muziek en zang. Wijkraad Bruynenbaert (Fr. Van den Berghelaan en G. Desmetlaan): steppen- en loopkoers, kinderrommelmarkt, petanque, pannekoekenslag, bier- en wijnstube, optreden door Penta Musica (15.30 u), een 5-koppig muzikaal ensemble dat klassiek en folk brengt. (Contact Pierre Smet, MEER INFO: Contact: voorzitter Minaraad Johan Peymen 0486/690924, Luk en Ria Smets-Thys Boom: (zie ook uitgebreide programma-affiche) Er wordt o.a. een fietstocht ingericht doorheen de Rupelstreek en in meerdere gemeenten waaronder Boom worden wandeltochten ingericht ter bevordering van de zachte verkeersvormen.

4 Voor Boom vertrekt de fietsrally aan het steenbakkerijmuseum EMABB te Noeveren. Naast deze intergemeentelijke fietsrally wordt er ook een wandelzoektocht georganiseerd doorheen de verschillende wijken van Boom. Voor deze 11 km lange wandelzoektocht kan iedere Boomse burger in zijn eigen wijk vertrekken en dit van uur tot uur. Per wijk zullen eveneens 2 vragen moeten opgelost worden. In elke vertrekplaats worden randactiviteiten georganiseerd door de Boomse wijk - en adviesraden en dit van uur tot uur. De vertrekplaatsen zijn: Boom Noord: het gemeentelijk park (parking tennis) Centrum: Grote Markt Kruiskenslei: aan de bibliotheek Noeveren: Het Baksteentje Bosstraat: aan t Katrientje Het plaatselijk programma: De plaatselijke activiteiten zullen plaatsvinden van uur tot uur. Noeveren De halteplaats is het Baksteentje. De wijkraad Noeveren zorgt samen met EMABB voor de activiteiten op Noeveren: - Alle deelnemers zullen er hun eigen baksteen kunnen maken en hiervan zullen foto s getrokken worden; - er wordt meetschieten georganiseerd; - kinderen kunnen er boetseren met klei - wandeling + vertellingen voor kinderen in de ringoven (eindigen met het zoeken van een schat) - laten inkleuren van een fiets - het preventieteam gaat er fietsen graveren van uur tot uur - vertrek voor de intergemeentelijke fietstrally tussen uur en uur - optreden van de Sint Jansvrienden - infostand van Toerisme Rupelstreek Centrum De wijkraad Centrum organiseert in samenwerking met Den Dijk en chiro Jerubo activiteiten in het centrum. Chiro Jerubo houdt die dag haar ledenwerving en organiseert massaspelen voor kinderen op de Grote Markt. Jeugdhuis Den Dijk is open en de wijkraad centrum zal hier tappen. Bosstraat In de wijk Bosstraat viert Chiro Calimero haar 60 - jarig bestaan. Zij organiseren volksspelen in de omgeving het Katrientje. De wijkraad Bosstraat zal hier de controlepost bemannen. De wandelaars kunnen deelnemen aan de volksspelen. De volksspelen vinden enkel in de namiddag plaats. Kadrie De wijkraad Kruiskenslei - Driehoek zal samenwerken met de wereldwinkel (GANZ). De wereldwinkel zorgt voor een natje en een droogje aan de bibliotheek in de

5 Kruiskenslei. Spelactiviteiten: een rad om aan te draaien en het behendigheidsspel de spiraal. Boom Noord Naar aanleiding van het Europees jaar van de gehandicapten organiseren de gemeentelijke sportraad en welzijnsraad een omnisportdag voor personen met en zonder handicap in het gemeentelijk park. De omnisportdag vindt plaats van 9.00 uur tot uur. Volgende activiteiten worden er georganiseerd: boccia, petanque, dans, yoga, geleide wandelingen, boogschieten, sjoelen, initiatie tennis, omnisport en atletiek. De prijsuitreiking voor de fietsrally en wandelzoektocht vindt plaats omstreeks uur aan EMABB Om uur vindt aan het steenbakkerijmuseum EMABB te Noeveren, als afsluiter van de autoluwe dag, de prijsuitreiking plaats van de wandelzoektocht en de fietsrally. De prijzen zijn geschonken door de Boomse handelaars en KBC. Om in aanmerking te komen voor een prijs moeten zowel bij de fietstocht als bij de wandeltocht 7 van de 10 vragen juist zijn ingevuld op het formulier. Voor verdere inlichtingen kan u contact opnemen met Dirk Struyf, voorzitter van de milieuraad, op het nummer 03/ ( dirk.struyf@vlm.be) of Patrick Elsen, voorzitter Welzijnsraad, op het nummer 0476/ ( patrick.elsen@skynet.be). Rumst Net zoals in verschillende grootsteden zoals Antwerpen en Brussel wordt er in de gemeente Rumst op zondag 21 september de mogelijkheid gegeven aan de inwoners hun straat voor één dag terug te herwinnen op het gemotoriseerde verkeer. Een overzicht der activiteiten: * Activiteiten op N171 (expressweg) van Satenrozen tot Eikenstraat Straattekenen, springkasteel, steppen, vanaf 10u00-17u00 * Intergemeentelijke fietsrally georganiseerd door de milieuraden Individueel vertrek in Reet bibliotheek Seringenlaan tussen 10u00 14u00 * Fietstocht Wafifi (groepstocht) vertrekt eveneens aan de bibliotheek Seringenlaan (inschrijven tussen 13u ) - vertrek voorzien om 14u00 * Startactiviteit door KLJ-Reet, met allerhande leuke spelletjes in de Eikenstraat en de Rumstsestraat. Je wordt verwacht om 13u30 aan het lokaal achter de kerk. Ook niet-leden zijn welkom. Voor de ouders wordt een drankje voorzien.

6 * Fun op wieltjes, grote & kleine wieltjes vanaf 13u30 Begin van het Molenveld en begin van de Abdon Braeckmansstraat Kruispunt Europalaan en Karl Marxstraat vanaf 13u30 overige Autovrije straten * Pastoor Slegersstraat * Morenhoekstraat (deel beginnende van de Bussestraat tot aan huis nr 15) * Nijverheidstraat (versmalde weggedeelte tot aan de bocht richting Romeins Veld) * Predikherenhoevestraat (van Pierstraat (café Zonnestraal) tot aan St. Jansstraat) meer info over de geplande activiteiten: 03/ Hemiksem: Sint-Bernardusabdij Voor wat Hemiksem betreft: zij houden die dag de happening 'Samen anders zijn' aan de Sint Bernardusabdij. Naar aanleiding van 2003, het jaar van de personen met een handicap, organiseert het gemeentebestuur van Hemiksem een grootse happening aan de Sint Bernardusabdij. Tussen en uur kan je er deelnemen aan een wandelzoektocht. Doorlopend kan men een informatiebeurs bezoeken, waar men uitleg krijgt over de verschillende hulpmiddelen voor gehandicapten. Er zullen tevens demonstraties zijn van rolstoeldansen en demonstraties met geleide honden. Wie een wandelzoektocht niet ziet zitten, kan steeds een kijkje komen nemen op de hobby en ambachtenmarkt. info: gemeentebestuur Hemiksem, Ria Cools, op het nummer 03/ of e- mailadres ria.cools@hemiksem.be Niel: Heideplaats Startplaats van de fietsrally is voorzien aan het gemeentehuis van Niel. Info: Carine Wils (voorzitter milieuraad) tel. : 0486/ of 03/ (na 19u) Schelle De stopplaats voor de intergemeentelijke fietsrally is voorzien aan het gemeentelijk park met randanimatie van een aantal plaatselijke verenigingen. Info: Francis Mertens (francismertens@hotmail.com)

7 Bijlagen: Intergemeentelijke-affiche Programma-affiche Boom Programmafolder Aartselaar

Persbericht. Autoluwe Zondag 22 september. Ruimere context. Initiatief van Milieuraad Aartselaar

Persbericht. Autoluwe Zondag 22 september. Ruimere context. Initiatief van Milieuraad Aartselaar Persbericht Autoluwe Zondag 22 september Tien gemeenten uit de Zuid-Antwerpse regio en de Rupelstreek hebben de handen in elkaar geslagen om ter gelegenheid van de Autoluwe Zondag op 22 september ek. een

Nadere informatie

Handleiding Strapdag. De Strapdag 2. Hoe strappen we het aan? 4. Wat te doen? 6. Tips voor activiteiten: wat nu gestrapt? 7

Handleiding Strapdag. De Strapdag 2. Hoe strappen we het aan? 4. Wat te doen? 6. Tips voor activiteiten: wat nu gestrapt? 7 Handleiding Strapdag De Strapdag 2 Autoluw naar school gaan op 22 september 2 IJveren voor een autoluwe schoolomgeving 2 Strappen, hoezo? 3 Verzamel sterren! 3 Hoe strappen we het aan? 4 De gemeente 4

Nadere informatie

Verslag van de vergadering d.d. 13/03/2002

Verslag van de vergadering d.d. 13/03/2002 Verslag van de vergadering d.d. 13/03/2002 Aanwezig: Stemgerechtigde leden: Albrechts Marcel, Bogaerts Ivan, Cruypelans Agnes, Daems Gilbert, Huybrechts Kirsten, Janssens Nestor, Peymen Johan, Princen

Nadere informatie

Zondag 3 juni

Zondag 3 juni Zondag 3 juni 2018 18 SPIESSENS & WUYTS BVBA A. VAN LANDEGHEMPLEIN 1 2830 WILLEBROEK Tel: 03 866 17 38 GSM: 0475.61.26.66 Email: luc.spiessens2@verz.kbc.be DELTA-RAAD bvba Accountantskantoor Uit Sympathie

Nadere informatie

Voor jong en oud! Deelname en bevoorrading zijn gratis

Voor jong en oud! Deelname en bevoorrading zijn gratis Deelname en bevoorrading zijn gratis Voor jong en oud! Alle deelnemers zijn verzekerd voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid via Bloso vlaamse stuurgroep mountainbike Vrije start

Nadere informatie

39e Wandeling door de Rupelstreek.

39e Wandeling door de Rupelstreek. 39e Wandeling door de Rupelstreek. Op zondag 28 augustus 2016 nodigt W.S.V. Schelle vzw, al voor de 39 ste maal, alle wandelaars uit om deel te nemen aan een wandeling door de Rupelstreek. W.S.V. Schelle

Nadere informatie

APZ Nieuws. Op 20 september 2015 reed onze voorzitter mee in de Geitestoet te Wilrijk. Deze stoet trekt jaarlijks massa toeschouwers.

APZ Nieuws. Op 20 september 2015 reed onze voorzitter mee in de Geitestoet te Wilrijk. Deze stoet trekt jaarlijks massa toeschouwers. APZ Nieuws Vergadering van 25 september 2015 Op 20 september 2015 reed onze voorzitter mee in de Geitestoet te Wilrijk. Deze stoet trekt jaarlijks massa toeschouwers. Paardenwijding Op 08 november 2015

Nadere informatie

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan.

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan. Kontich gaat voor een beter aanbod van openbaar vervoer Dat het gemeentebestuur een voorstander is van de tramdoortrekking naar de park & ride aan de E19 is ondertussen wel bekend. Die visie wordt ook

Nadere informatie

Sportdienst organiseert sportdag voor 50+

Sportdienst organiseert sportdag voor 50+ PERSBERICHT 28/19 DD. 30/04/19 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be. Sportdienst organiseert sportdag voor 50+

Nadere informatie

Verslag van de vergadering d.d. 9/03/2005

Verslag van de vergadering d.d. 9/03/2005 Verslag van de vergadering d.d. 9/03/2005 Aanwezig: Stemgerechtigde leden: Albrechts Marcel, Cruypelans Agnes, Daems Gilbert, Janssens Nestor, Peymen Johan, Smets Luk, Thys Ria,Van Hissenhove Maria, Van

Nadere informatie

Draaiboek. Voor het organiseren van de WALK FOR WATER

Draaiboek. Voor het organiseren van de WALK FOR WATER Draaiboek Voor het organiseren van de WALK FOR WATER Websitetekst Omdat miljoenen mensen elke dag gemiddeld 6 kilometer stappen om drinkbaar water te halen, lopen Vlaamse kleuters, leerlingen en leerkrachten

Nadere informatie

Tour de France 2015 door Glabbeek

Tour de France 2015 door Glabbeek Update 01/07/2015 - Medische problemen tijdens de doortocht Belangrijk bericht voor de inwoners betreffende medische problemen tijdens de doortocht van de Tour de France op maandag 6 juli 2015! Tijdens

Nadere informatie

PRESENTATIE PRESENTATIE DE BLOESEMRING. SMB ORGANISATION Site Stayen (Blok C) Tiensesteenweg 168 bus 201 B-3800 Sint-Truiden

PRESENTATIE PRESENTATIE DE BLOESEMRING. SMB ORGANISATION Site Stayen (Blok C) Tiensesteenweg 168 bus 201 B-3800 Sint-Truiden PRESENTATIE PRESENTATIE DE BLOESEMRING SMB ORGANISATION Site Stayen (Blok C) Tiensesteenweg 168 bus 201 B-3800 Sint-Truiden INTRODUCTIE Enkele relevante gegevens uit het verleden Wij rekenen jaarlijks

Nadere informatie

Time-table wijkdag Boshoven in Beweging 20 september 2015

Time-table wijkdag Boshoven in Beweging 20 september 2015 Time-table wijkdag Boshoven in Beweging 20 september 2015 Algemene informatie wijkdag Plaats Tijd Activiteit Organisatie t Kwintet 10.00-11.30 Ontbijt met officiële opening wethouder H. Litjens, de oudste

Nadere informatie

_ xlsx: 1180.WeekdagSchool Pag. 1/10 Afgedrukt : 27/10/2010, 10:44

_ xlsx: 1180.WeekdagSchool Pag. 1/10 Afgedrukt : 27/10/2010, 10:44 180 Aartselaar - Groenplaats 181 Rumst - Aartselaar - Groenplaats 182 Boom - Aartselaar - Groenplaats 183 Niel - Aartselaar - Groenplaats 508 Snelbus Mechelen - Rumst - Aartselaar - Schelle Film 180 180

Nadere informatie

leeft Jaargang 37 nr.10 juni 2012 http://www.kwbheusden.be zat 23 juni 2012 vanaf 17 uur Speelplaats Basisschool De Brug Brugstraat 1

leeft Jaargang 37 nr.10 juni 2012 http://www.kwbheusden.be zat 23 juni 2012 vanaf 17 uur Speelplaats Basisschool De Brug Brugstraat 1 maandblad kwb heusdencentrum leeft Jaargang 37 nr.10 juni 2012 http://www.kwbheusden.be organiseert haar kermisbarbecue IEDEREEN IS WELKOM zat 23 juni 2012 vanaf 17 uur Speelplaats Basisschool De Brug

Nadere informatie

Nieuwsflash Nummer 8 2 mei Voorwiel. De torpedo

Nieuwsflash Nummer 8 2 mei Voorwiel. De torpedo pagina 1 van 5 Fietsersbond Oudenaarde Nieuwsflash Nummer 8 2 mei 2004 Voorwiel Een Nieuwsflash helemaal in het teken van de 'Week van de Zachte Weggebruiker'.Het jaarlijkse hoogtepunt voor alle Fietsersbondafdelingen

Nadere informatie

Gent Autovrij zondag 17 september

Gent Autovrij zondag 17 september Gent Autovrij zondag 17 september Op zondag 17 september 2017 organiseert de Stad Gent naar jaarlijkse traditie z n autovrije dag, met dit keer een verkeersvrije fly-over (B401) als blikvanger. In samenwerking

Nadere informatie

Jeugdlokalen Ravels-Eel

Jeugdlokalen Ravels-Eel 1/7 Jeugdlokalen Ravels-Eel Eelstraat 4 2380 Ravels-Eel De jeugdlokalen van Ravels-Eel zijn nieuwbouwlokalen, volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, voorzien van een volledig ingerichte keuken,

Nadere informatie

Communiceren over mobiliteit Yves De Baets Mobiliteitsbedrijf Gent

Communiceren over mobiliteit Yves De Baets Mobiliteitsbedrijf Gent Strategische doelstellingen rond mobiliteit (Gent) 1. Wij houden Gent goed en selectief bereikbaar in ruimte en tijd voor alle doelgroepen. Communiceren over mobiliteit Yves De Baets Mobiliteitsbedrijf

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Verslag van de vergadering d.d. 15 september 2004 Aanwezig : Dirk Struyf, Anita Ceulemans, Carry De Groot Verboven, Stefan Colaes, Lieve De Troetsel- Verrept,

Nadere informatie

Animatie langs de omlopen

Animatie langs de omlopen Plechtigheden 08.00 u Startschot op de Grote Markt te IEPER. 11.30 u Plechtigheid aan monument The Island of Ireland Peace Park Tower. 15.00 u Last Post aan de Menenpoort, IEPER. 15.15 u Slotdefilé, Grote

Nadere informatie

Gildeleven. Maandelijks tijdschrift van de Landelijke Bewegingen Sint-Gillis-Waas

Gildeleven. Maandelijks tijdschrift van de Landelijke Bewegingen Sint-Gillis-Waas Maandelijks tijdschrift van de Landelijke Bewegingen Sint-Gillis-Waas Gildeleven Jaargang 61 september 2017 - nr. 7 Verantw. : Chris Van Landeghem Bosstraat 35 9170 Sint-Gillis-Waas Erkenningnummer: P209136

Nadere informatie

Brussel Beweegt: Wandel en Fietsnamiddag. Brussel Beweegt Wandeling natuur of stad

Brussel Beweegt: Wandel en Fietsnamiddag. Brussel Beweegt Wandeling natuur of stad Je zocht op: Thema: Wandelen Brussel Beweegt: Wandel en Fietsnamiddag Op het programma onder andere een wandel- of fietstocht, een wandeltest met Sport Vlaanderen, een sessie 'gebruik van een stappenteller'.

Nadere informatie

PROGRAMMA JUNI-AUGUSTUSI

PROGRAMMA JUNI-AUGUSTUSI 2013 Clubblad PROGRAMMA JUNI-AUGUSTUSI WWW.LIEKERKJOGGING.BE Beste sportvrienden, Hierbij een samenvatting van onze verdere clubactiviteiten voor 2013. Zoals reeds gemeld organiseert LJT voor zijn leden

Nadere informatie

Gedetailleerde info ivm alle evenementen vindt U op de facebookpagina Sinksenkermis Sint-Kruis- Winkel

Gedetailleerde info ivm alle evenementen vindt U op de facebookpagina Sinksenkermis Sint-Kruis- Winkel Feestprogramma 2019 Sinksenkermis Sint-Kruis-Winkel Locatie: feestweide Winkelwarande Gedetailleerde info ivm alle evenementen vindt U op de facebookpagina Sinksenkermis Sint-Kruis- Winkel Zaterdag 8 juni

Nadere informatie

Word een participatie-expert!

Word een participatie-expert! Word een participatie-expert! Coaching bij extern participatietraject van een klimaatactie Van juli tot mei 2017 coacht Bond Beter Leefmilieu (BBL), in samenwerking met de provincie Antwerpen, gemeenten

Nadere informatie

PROGRAMMA DONDERDAG 28 JUNI 2012 VRIJDAG 29 JUNI 2012

PROGRAMMA DONDERDAG 28 JUNI 2012 VRIJDAG 29 JUNI 2012 Thema: 35 jaar de KIEKEBOES PROGRAMMA DONDERDAG 28 JUNI 2012 AFTER WORK PARTY 18u After Work Party - DJ Patrice in KLJ feesttent, weide Timmermans; cocktailbar, kampvuur en ruim assortiment aan snacks.

Nadere informatie

Strategische nota meerjarenplanning

Strategische nota meerjarenplanning Strategische nota meerjarenplanning Planningsrapport: Meerjarenplan 2014-2019 (BP2014_2019-0) Periode: vanaf 2014 Laatste dagboeknrs: Exploitatie: 5331 Investering: 265 Andere: 36 Gemeente Aartselaar (NIS

Nadere informatie

Stadspark. Een stadspanelonderzoek B A S I S V O O R B E L E I D. November Marjolein Kolstein.

Stadspark. Een stadspanelonderzoek B A S I S V O O R B E L E I D. November Marjolein Kolstein. Stadspark Een stadspanelonderzoek Marjolein Kolstein November 2018 www.oisgroningen.nl Inhoud Samenvatting 3 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding van het onderzoek 4 1.2 Doel van het onderzoek 4 1.3 Opzet van

Nadere informatie

omloop kluisbergen op 27 & 28 mei wandelt iedereen!

omloop kluisbergen  op 27 & 28 mei wandelt iedereen! omloop kluisbergen op 27 & 28 mei wandelt iedereen! www.wandelen.be Wandel mee en win deze te gekke Eddy Merckx kinderkoersfiets, geschonken door Fietsen JOWAN Dé Wandelklassieker van de Vlaamse Ardennen!

Nadere informatie

Natuurpunt november Behaag.. natuurlijk 2006

Natuurpunt november Behaag.. natuurlijk 2006 Natuurpunt november 26 Behaag.. natuurlijk 26 Natuurpunt Verkochte pakketten Behaag.. natuurlijk 26 Totaal Pakketten Natuurpuntafdeling Gemeente Regio Gemeente Totaal Pak. P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P1

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET EMABB IN BOOM

MIJN BEZOEK AAN HET EMABB IN BOOM MIJN BEZOEK AAN HET EMABB IN BOOM WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het EMABB. Dit is de afkorting van het Ecomuseum en Archief van de Boomse Baksteen. Dit is een steenbakkerijmuseum in

Nadere informatie

... WAT: Bezinning in t Gelove WIE: KVLV Ruiselede WAAR: 14u - Kerk Ruiselede INFO: DI. 5 MAART

... WAT: Bezinning in t Gelove WIE: KVLV Ruiselede WAAR: 14u - Kerk Ruiselede INFO:   DI. 5 MAART Verant. Uitg.: Gemeentebestuur Ruiselede Markt 1, 8755 Ruiselede 051/70-84-20 cultuur@ruiselede.be Deadline invoeren in UiTdatabank: 15 e van de maand............................... ACTIVITEITEN Maart

Nadere informatie

Jaargang 33 nr. 4 juni juli augustus 2011

Jaargang 33 nr. 4 juni juli augustus 2011 Jaargang 33 nr. 4 juni juli augustus 2011 ma 6 juni Algemene Vergadering 20u15 Allen wo 22 juni Busuitstap Beringen 8u00 Senioren zo 26 juni Picknickwandeling 10u00 Sport wo 13 juli Petanque 19u30 Sport

Nadere informatie

08/02/2013 Project Mobikansen Bijna zeven op de tien mensen in armoede vindt moeilijk werk door mobiliteitsbeperkingen Belga

08/02/2013 Project Mobikansen Bijna zeven op de tien mensen in armoede vindt moeilijk werk door mobiliteitsbeperkingen Belga 16/01/2013 Leuven - Project Samen inburgeren Integratie op de fiets De Streekkrant [ Leuven]; p.7 17/01/2013 Leuven - Project Samen inburgeren Samen fietsen versnelt inburgering Het Nieuwsblad [Leuven-Hageland];

Nadere informatie

Een fietstocht voor jong en oud, klein en groot! FIETSZOEKTOCHT. tot 27 augustus

Een fietstocht voor jong en oud, klein en groot! FIETSZOEKTOCHT. tot 27 augustus Fietsen door Buken, Tildonk, en Relst Een fietstocht voor jong en oud, klein en groot! FIETSZOEKTOCHT 5 juli ± 20 km van tot 27 augustus Fietszoektocht Kampenhout +_ 20 km Start 5 juli Vragenlijst Kampenhout

Nadere informatie

Het schooljaar is gedaan dus komt er een leuke zomer aan! Kermis, uitstap, kamp, en sportfeest, maar eerst feesten onze jarigen nog om ter meest.

Het schooljaar is gedaan dus komt er een leuke zomer aan! Kermis, uitstap, kamp, en sportfeest, maar eerst feesten onze jarigen nog om ter meest. Het schooljaar is gedaan dus komt er een leuke zomer aan! Kermis, uitstap, kamp, en sportfeest, maar eerst feesten onze jarigen nog om ter meest. Juli: Lander Laura D Amber Lynn Daan Berre Neil Sien Augustus:

Nadere informatie

Chirokrantje Maart - April - Mei

Chirokrantje Maart - April - Mei Chirokrantje Maart - April - Mei Editoriaal Lieve meisjes van Allegro Het eind van ons Chirojaar komt jammer genoeg alweer in zicht, maar het zullen nog een paar zeer leuke en intensieve maanden worden.

Nadere informatie

De nacht van de duisternis

De nacht van de duisternis De nacht van de duisternis Datum: 28 maart 2009 Korte omschrijving: Op Nacht van de Duisternis vragen we gemeenten en steden om zoveel mogelijk straat- en klemtoonverlichting te doven. En om het hele jaar

Nadere informatie

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 BUURTVERENIGING NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 Voorzitter Johan Janssen. Bergbeemden 27. Tel: 014/ 42.62.38 joannes.janssen2@telenet.be Schatbewaarder Hilde Jansen Bergbeemden 24. Bestuurslid

Nadere informatie

U kunt uw antwoorden op deze vragen t.e.m. zondag 29 oktober 2017 aan ons bezorgen via

U kunt uw antwoorden op deze vragen t.e.m. zondag 29 oktober 2017 aan ons bezorgen via Vragenlijst beoordeling van een luwteplek in Gent Stad Gent, Dienst Milieu en Klimaat 2017 U kunt uw antwoorden op deze vragen t.e.m. zondag 29 oktober 2017 aan ons bezorgen via http://www.stad.gent/luwteplekken.

Nadere informatie

April Mei Juni

April Mei Juni April Mei Juni 2015-2016 Het laatste semester, de laatste Teen & Tander Wat vliegt dit jaar! Niet getreurd, er staan nog een heleboel leuke activiteiten op onze planning met daarna als kers op de taart

Nadere informatie

Vrij. Opening tentoonstelling. Op uitnodiging - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Gemeentehuis 19u00

Vrij. Opening tentoonstelling. Op uitnodiging - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Gemeentehuis 19u00 02 Vrij Vanaf 19u00 Opening tentoonstelling Brussel in de Strip Op uitnodiging Gemeentehuis 19u00 Openingsreceptie met optreden van Les Tsigales Op uitnodiging De Kronkel 19u30 Amazing Party Jeugdkring

Nadere informatie

Samen actief in de blauw-groene gemeente Drimmelen

Samen actief in de blauw-groene gemeente Drimmelen Samen actief in de blauw-groene gemeente Drimmelen Auteur: Corine Polak Datum: 24-11-2014 Telefoon: 06 222 41 090 Email: corine@corinepolak.nl Versie: 1.0 definitief Besproken met: Sjoerd van Dijk, Catharina

Nadere informatie

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten ZOMER 2015 www.fietsersbond.be/kontich Tips en afspraken Met deze fotozoektocht leidt Fietsersbond vzw afdeling Kontich je deze zomer (tot 20 september) naar

Nadere informatie

Fotozoektocht per fiets naar Rumst en Boom

Fotozoektocht per fiets naar Rumst en Boom Fotozoektocht per fiets naar Rumst en Boom ZOMER 2013 www.fietsersbond.be/kontich p. 1 Tips en afspraken Met deze fotozoektocht leidt Fietsersbond vzw afdeling Kontich je deze zomer (tot 22 september)

Nadere informatie

Internationale cyclocross De Schorre Niels Albert CX 31.10.2015 Technische inlichtingen Informations techniques Organisator organisateur:

Internationale cyclocross De Schorre Niels Albert CX 31.10.2015 Technische inlichtingen Informations techniques Organisator organisateur: Internationale cyclocross De Schorre Niels Albert CX 31.10.2015 Technische inlichtingen Informations techniques Organisator organisateur: v.z.w. Pro-Cycling.be Frans Raatsstraat 92 2920 Kalmthout BE 0478.728.553

Nadere informatie

Kanaalroute Brussel: Zuidelijk gedeelte

Kanaalroute Brussel: Zuidelijk gedeelte Kanaalroute Brussel: Zuidelijk gedeelte Fietsersbond Brussels Gewest Fietsersbond vzw Oude Graanmarkt 63 1000 Brussel www.fietsersbond.be 02/502.68.51 1. Inleiding De Kanaalroute maakt deel uit van het

Nadere informatie

(autonome) mobiliteit bij kinderen en jongeren. Sabine Miedema

(autonome) mobiliteit bij kinderen en jongeren. Sabine Miedema (autonome) mobiliteit bij kinderen en jongeren Sabine Miedema smiedema@k-s.be WIE ZIJN WIJ? Belevingsonderzoek en participatie: De wereld doorheen de ogen van kinderen en tieners. > vertalen naar beleid

Nadere informatie

LEDENBRIEF afdeling Petegem 3/2015

LEDENBRIEF afdeling Petegem 3/2015 LEDENBRIEF afdeling Petegem 3/2015 mei 2015 Beste leden, Wat voorbij is... De voordracht van Lut Celie kende 200 tevreden aanwezigen, op het paasfeest waren we met 100, de gewestelijke tweedehandsbeurs

Nadere informatie

Rotselaar jarige Herdenking van de Slag aan de Molen

Rotselaar jarige Herdenking van de Slag aan de Molen Koninklijke Vereniging 5 Linie Regiment Rotselaar 1914 2014 100-jarige Herdenking van de Slag aan de Molen In het Vossenblad van juni hebben jullie de uitnodiging voor de deelname aan de jaarlijkse herdenking

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. De zomervakantie vangt aan op zaterdag 30 juni 2018

PRAKTISCHE WEETJES. De zomervakantie vangt aan op zaterdag 30 juni 2018 BELBRIEF maart 2018 ZWEMMEN VOOR L1 EN L4 Vrijdag 2 maart De laatste zwemles van dit schooljaar. Zwembad Wezenberg sluit tot eind augustus wegens renovatiewerken. PRAKTISCHE WEETJES NOTEER ALVAST IN UW

Nadere informatie

Pasar wil Vlamingen rust doen vinden dankzij netwerk van vrijetijdsplekjes

Pasar wil Vlamingen rust doen vinden dankzij netwerk van vrijetijdsplekjes Pasar wil Vlamingen rust doen vinden dankzij netwerk van vrijetijdsplekjes "Alles moet 'Instagram Friendly' zijn. Maar worden we hier eigenlijk echt gelukkig van?" Brussel, 27 april 2018 - Pasar gaat vanaf

Nadere informatie

Belangrijke informatie:

Belangrijke informatie: Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap Samenwerkingsverband tussen de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen, UGent, faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie, VUB en FaBeR, KULeuven Belangrijke

Nadere informatie

Autovrije Zaterdag te Kontich. Toon Van Thielen

Autovrije Zaterdag te Kontich. Toon Van Thielen Autovrije Zaterdag te Kontich Toon Van Thielen Voorbereiding Autovrije ZATERDAG 27 september 2014 Waarom een Autovrije Zaterdag in plaats van zondag? Opties bekeken met de politiediensten Gaan we alle

Nadere informatie

Verslag vergadering ouderraad donderdag 14 maart 2019

Verslag vergadering ouderraad donderdag 14 maart 2019 Leden ouderraad Verslag vergadering ouderraad donderdag 14 maart 2019 Naam Anja Smet Annelies De Beuf Astrid Verboven Cindy Verdoorent Désirée De Maesschalck Ellen Heyrman Geert Vanhove (voorzitter) Hannelore

Nadere informatie

ELISABETHBEGIJNHOF-PAPEGAAI

ELISABETHBEGIJNHOF-PAPEGAAI ELISABETHBEGIJNHOF-PAPEGAAI Beste bewoner Wijk van de maand is de nieuwe naam van de ontmoetingen tussen het college van burgemeester en schepenen en de bewoners van de 25 Gentse wijken. Niet langer één

Nadere informatie

VAN 1 JULI T.E.M. 31 AUGUSTUS 2015. 5 de Valeirzoektocht. thema: Trage Wegen. een organisatie van de VVV t Gaverland

VAN 1 JULI T.E.M. 31 AUGUSTUS 2015. 5 de Valeirzoektocht. thema: Trage Wegen. een organisatie van de VVV t Gaverland VAN 1 JULI T.E.M. 31 AUGUSTUS 2015 5 de Valeirzoektocht thema: Trage Wegen een organisatie van de VVV t Gaverland Zoekers en Bezoekers van het land van Gavere, Gazomergasten allerhande, Het hele leven

Nadere informatie

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten ZOMER 2015 www.fietsersbond.be/kontich Tips en afspraken Met deze fotozoektocht leidt Fietsersbond vzw afdeling Kontich je deze zomer (tot 20 september) naar

Nadere informatie

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe Bevraging aan de inwoners van Alveringem Beste inwoner, Het meerjarenplan moet worden opgemaakt voor de periode 2014-2020. In zo n meerjarenplan staat wat het bestuur allemaal zou willen en moeten kunnen

Nadere informatie

Organisatoren gezocht Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten,

Organisatoren gezocht Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten, presenteert Organisatoren gezocht Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten, wil Poppunt samen met steden en gemeenten, jeugdhuizen en -verenigingen, scholen, clubs, concertzalen,

Nadere informatie

Organisatoren gezocht Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten,

Organisatoren gezocht Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten, presenteert Organisatoren gezocht Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten, wil Poppunt samen met steden en gemeenten, jeugdhuizen en -verenigingen, scholen, clubs, concertzalen,

Nadere informatie

Info Bloso-inspectiedienst Oost-Vlaanderen tel.: 09/243 12 80 inspectie-oost-vlaanderen@bloso.be

Info Bloso-inspectiedienst Oost-Vlaanderen tel.: 09/243 12 80 inspectie-oost-vlaanderen@bloso.be Info Bloso-inspectiedienst Oost-Vlaanderen tel.: 09/243 12 80 inspectie-oost-vlaanderen@bloso.be sportdoedels - Gent - Topsporthal Vlaanderen / Blaarmeersen SportDOEdels is een recreatieve sporthappening

Nadere informatie

Herk Loopt: zaterdag 15 april vanaf 13 uur met start en aankomst op de Markt

Herk Loopt: zaterdag 15 april vanaf 13 uur met start en aankomst op de Markt Herk loopt 2017 Paasspel in het Olmenhof Activiteiten in De Cirkel Fietsen en wandelen langs de Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad Herk Loopt: zaterdag 15 april vanaf 13 uur

Nadere informatie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie SPORT ACTIEF NAJAAR 2015 De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie Sporten met Sport Actief onder begeleiding van bekwame

Nadere informatie

Brochure bereikbaarheid. Regio Aalter

Brochure bereikbaarheid. Regio Aalter Brochure bereikbaarheid Regio Aalter januari 2019 Inhoud BEREIKBAARHEID VAN SCHOLEN IDEAAL. REGIO AALTER... 3 1 ALGEMEEN... 3 1.1 Emmaüs Middenschool... 3 1.2 Emmaüs Bovenbouw... 3 1.3 Emmaüs Machelen

Nadere informatie

Vakantiefolder. zomervakantie 2019 Gemeente Hoegaarden

Vakantiefolder. zomervakantie 2019 Gemeente Hoegaarden Vakantiefolder zomervakantie 2019 Gemeente Hoegaarden Stekelbees Buitenschoolse Landelijke Kinderopvang In onze hoofdlocatie (de polder) zorgen wij tijdens de grote vakantie voor dagopvang tussen 7 en

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 5 juli 2016 Afdeling Vrije tijd - Evenementen 26 2016_CBS_00254 Politieverordeningen - Politieverordening Kampioenschap van Vlaanderen

Nadere informatie

steppen&skaten Verkeerswetgeving

steppen&skaten Verkeerswetgeving steppen &skaten Wie graag stept en skate is doorgaans niet geïnteresseerd in de wettelijke regels. Toch kan je maar beter op de hoogte zijn, om je verder volledig uit te kunnen leven. Waar is de plaats

Nadere informatie

Een nieuwe wijk Groeningen een bijzondere opgave

Een nieuwe wijk Groeningen een bijzondere opgave Ontwerp De uitdaging Een nieuwe wijk Groeningen een bijzondere opgave Expresweg: barrière E19: geluid/fijn stof 1 Gelegen binnen Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen (minstens 25 wo/ha) Groeningen

Nadere informatie

Technische inlichtingen Informations techniques Organisator organisateur: Superprestige : College van commissarissen / College des Commissaires :

Technische inlichtingen Informations techniques Organisator organisateur: Superprestige : College van commissarissen / College des Commissaires : Technische inlichtingen Informations techniques Organisator organisateur: v.z.w. Pro-Cycling.be Stamnummer 02013003 Frans Raatsstraat 92 2920 Kalmthout BE 0478.728.553 e-mail : koen.monu@telenet.be tel.

Nadere informatie

Familiekundige wandelzoektocht in Dentergem

Familiekundige wandelzoektocht in Dentergem Familiekundige wandelzoektocht in Dentergem Thema: familie- en heemkundige indicaties op straat Deze zoektocht is een organisatie en initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde afdeling Tielt.

Nadere informatie

ZONDAG 27 AUGUSTUS 2017 IN DE ANTWERPSE KEMPEN. Sponsorboekje

ZONDAG 27 AUGUSTUS 2017 IN DE ANTWERPSE KEMPEN. Sponsorboekje ZONDAG 27 AUGUSTUS 2017 IN DE ANTWERPSE KEMPEN Sponsorboekje 2 3 Voorwoord In de Antwerpse Kempen is er elk weekend wel iets te beleven. Eén van de evenementen die elk jaar weer op het programma staan,

Nadere informatie

Week van de Mobiliteit in het teken van duurzame mobiliteit

Week van de Mobiliteit in het teken van duurzame mobiliteit Week van de Mobiliteit in het teken van duurzame mobiliteit Onder het motto 'Gent Autovrij' werden de Gentse binnenstad en het B401-viaduct op zondag 16 september 2018 afgezet voor gemotoriseerd verkeer.

Nadere informatie

NEDERLANDS CHIRO. #hierbeginthet WAT IS CHIRO? DE Chiro is de grootste Nederlandstalige organisatie voor kinderen en jongeren

NEDERLANDS CHIRO. #hierbeginthet WAT IS CHIRO? DE Chiro is de grootste Nederlandstalige organisatie voor kinderen en jongeren NEDERLANDS CHIRO #hierbeginthet WAT IS CHIRO? DE Chiro is de grootste Nederlandstalige organisatie voor kinderen en jongeren WAT is dat, 'de Chiro'? In de Chiro spelen we samen en beleven we een leuke

Nadere informatie

COACHING VERKEERSVEILIGHEID VOOR GEMEENTEN VOOR EEN KWALITATIEF LOKAAL VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID

COACHING VERKEERSVEILIGHEID VOOR GEMEENTEN VOOR EEN KWALITATIEF LOKAAL VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID Kirsten De Mulder Teamverantwoordelijke vorming professionals VSV COACHING VERKEERSVEILIGHEID VOOR GEMEENTEN VOOR EEN KWALITATIEF LOKAAL VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID AANLEIDING Verkeersveiligheid verbeteren

Nadere informatie

Ons lokaaltje bevindt zich in de binkomstraat (nr.10) achter de Lubbeekse bibliotheek, naast de scoutslokalen

Ons lokaaltje bevindt zich in de binkomstraat (nr.10) achter de Lubbeekse bibliotheek, naast de scoutslokalen KLJ is de jeugd- en jongerenbeweging actief op het platteland in Vlaanderen. In zo n 300 afdelingen komen op regelmatige basis de ruim 30.000 leden bij elkaar. KLJ richt zich tot alle jongeren, jongens

Nadere informatie

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Postnummer + (deel)gemeente Naam seniorenvereniging Contactpersoon 1 Algemene informatie 1. Onder hoeveel mensen is de enquête verspreid?

Nadere informatie

Agenda College van burgemeester en schepenen

Agenda College van burgemeester en schepenen Agenda College van burgemeester en schepenen Datum 07-01-2019 Tijd 14:00-15:05 Locatie Voorzitter Omschrijving Schepenzaal Lukas Jacobs Algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Maarten De

Nadere informatie

Vrije tijd Boek. April. Maart. Alderande Bewoners. Vergeet je niet in te schrijven bij deze icoon. Later krijg je dan nog een bevestiging.

Vrije tijd Boek. April. Maart. Alderande Bewoners. Vergeet je niet in te schrijven bij deze icoon. Later krijg je dan nog een bevestiging. Vrije tijd Boek Maart April Alderande Bewoners Vergeet je niet in te schrijven bij deze icoon. Later krijg je dan nog een bevestiging. Datum: donderdag 1 maart Wanneer: 19 uur tot 22 uur Rustige avond,

Nadere informatie

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Juli 2016 Jo Steyaert Partner jo@indiville.be +32(0)472 530941 Jurgen Minnebo Partner jurgen@indiville.be +32(0)478 380369

Nadere informatie

Jaarplanning 2019 Sportdienst Brakel

Jaarplanning 2019 Sportdienst Brakel Jaarplanning 2019 Sportdienst Brakel Sportdienst Brakel Jagersstraat 64 A - 9660 Brakel Tel: 055/42 31 98 E-mail: sportdienst@brakel.be Sportfunctionaris Wim De Wael (wim.dewael@brakel.be) Sportpromotor

Nadere informatie

Ligt u wakker van lichthinderproblemen? Preventie Lichthinder vzw helpt u vooruit

Ligt u wakker van lichthinderproblemen? Preventie Lichthinder vzw helpt u vooruit Ligt u wakker van lichthinderproblemen? Preventie Lichthinder vzw helpt u vooruit Preventie Lichthinder vzw is een vereniging die hulp biedt om lichthinder te voorkomen en te bestrijden. Preventie Lichthinder

Nadere informatie

Nog op zoek naar een cultureel eindejaarscadeau? In onze activiteitenkalender hierbij vind je ongetwijfeld iets naar je gading.

Nog op zoek naar een cultureel eindejaarscadeau? In onze activiteitenkalender hierbij vind je ongetwijfeld iets naar je gading. vtbkultuur Land van Rode december 2017 Nummer 04 Verantwoordelijke uitgever: landvanrode@vtbkultuur.be VERNIEUWING CULTUURPAS 2018 Beste cultuurliefhebber Eerst en vooral aan allen een gezond en vredevol

Nadere informatie

Word een participatie-expert!

Word een participatie-expert! Word een participatie-expert! Coaching bij participatietraject voor het klimaatbeleid Van juli tot mei 2018 coacht Bond Beter Leefmilieu (BBL), in samenwerking met de provincie Antwerpen, gemeenten bij

Nadere informatie

Subsidies. Aanleiding tot het invoeren van subsidies. Ondersteunen van verenigingen. Socio culturele, jeugd en sportverenigingen

Subsidies. Aanleiding tot het invoeren van subsidies. Ondersteunen van verenigingen. Socio culturele, jeugd en sportverenigingen Subsidies Socio culturele, jeugd en sportverenigingen Aanleiding tot het invoeren van subsidies Ondersteunen van verenigingen Afschaffen van de papierophaling en de bedoeling van integratie van de bestaande

Nadere informatie

EEN BROCHURE. voor ouders. Chiro is voor alle kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar Spel, plezier en beweging zijn het belangrijkste!

EEN BROCHURE. voor ouders. Chiro is voor alle kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar Spel, plezier en beweging zijn het belangrijkste! EEN BROCHURE voor ouders Chiro is voor alle kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar Spel, plezier en beweging zijn het belangrijkste! ]foto: Dominique Vankan[ Chiro is de grootste Nederlandstalige organisatie

Nadere informatie

Word een participatie-expert!

Word een participatie-expert! Word een participatie-expert! Coaching bij participatietraject voor het klimaatbeleid Van doelstelling naar actie! Word een participatie-expert! De provincie Antwerpen en Bond Beter Leefmilieu (BBL) helpen

Nadere informatie

Project ALPHA. Vragenlijst over omgeving: actief transport en beweging

Project ALPHA. Vragenlijst over omgeving: actief transport en beweging Project ALPHA Vragenlijst over omgeving: actief transport en beweging We willen graag meer te weten komen over hoe u uw buurt waarneemt en hoe u over uw buurt denkt. Gelieve zo eerlijk en volledig mogelijk

Nadere informatie

Wandelzoektocht van 6,5km in en rond het landelijke Doomkerke.

Wandelzoektocht van 6,5km in en rond het landelijke Doomkerke. Wandelzoektocht van 6,5km in en rond het landelijke Doomkerke. Ter gelegenheid van het 60 jarige bestaan van KVLV Doomkerke kan men van 24 April tot 31 Augustus 2016 deze zoektocht wandelen. U kan de antwoord

Nadere informatie

NR 163 P Clubblad: WSV Egmont Zottegem vzw Gesticht in 1985 Lid sportraad Zottegem

NR 163 P Clubblad: WSV Egmont Zottegem vzw Gesticht in 1985 Lid sportraad Zottegem België-Belgique P.B. P.P. 9620 ZOTTEGEM BC6587 P409050 NR 163 Clubblad: WSV Egmont Zottegem vzw Gesticht in 1985 Lid sportraad Zottegem Verantwoordelijke uitgever:patrick De Corte Adres: Tweekerkenstraat

Nadere informatie

ZONDAG 23 APRIL 2017 HULDENBERG

ZONDAG 23 APRIL 2017 HULDENBERG www.erfgoeddag.be ZONDAG 23 APRIL 2017 HULDENBERG ZORG Erfgoeddag Huldenberg van 10.00 tot 18.00 uur Zondag 23 april 2017 staat de Erfgoeddag in het teken van de Zorg. Zorg voor elkaar, zorg voor erfgoed,

Nadere informatie

Meldingsformulier fuiven & feesten

Meldingsformulier fuiven & feesten Meldingsformulier fuiven & feesten Datum van melding: : Naam van de organisatie : Wijze van melding: : website / persoonlijk / e-mail PERSOONSGEGEVENS MELDER & PLAATSVERVANGER (EINDVERANTWOORDELIJKEN)

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

10 jaar Project Gent Sint-Pieters

10 jaar Project Gent Sint-Pieters 10 jaar Project Gent Sint-Pieters Resultaten van de enquête Infopunt Project Gent Sint-Pieters Prinses Clementinalaan 215, 9000 Gent info@projectgentsintpieters.be 09 241 24 11 Tussen 24 januari en 12

Nadere informatie

1 september 1989 : 2 studenten Boekhouden-Informatica aan het Koninklijk Atheneum van Boom leren elkaar kennen : Jhonny Van Dam jr en Rudy De Maeyer.

1 september 1989 : 2 studenten Boekhouden-Informatica aan het Koninklijk Atheneum van Boom leren elkaar kennen : Jhonny Van Dam jr en Rudy De Maeyer. 1 september 1989 : 2 studenten Boekhouden-Informatica aan het Koninklijk Atheneum van Boom leren elkaar kennen : Jhonny Van Dam jr en Rudy De Maeyer. Al snel blijkt dat beide studenten dezelfde hobby hebben

Nadere informatie

13.00 tot u: Gocartwedstrijd voor kinderen tussen 6 en 12 jaar (meer info achteraan in de brochure)

13.00 tot u: Gocartwedstrijd voor kinderen tussen 6 en 12 jaar (meer info achteraan in de brochure) Programma 2018 Zaterdag 20 oktober 9.00 u: Opening jaarmarkt met feestgeschut 10.00 u: Koopjesmarkt langsheen de Provinciale Steenweg Openwandeling door het College van Burgemeester en Schepenen. Treintje

Nadere informatie