UITBOUWEN Beleidsplan Stichting Kat in Nood

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "UITBOUWEN Beleidsplan Stichting Kat in Nood 2013-2014"

Transcriptie

1 UITBOUWEN Beleidsplan Stichting Kat in Nood

2 UITBOUWEN Voorwoord Stichting Kat in Nood is opgericht in 1980 in Arnhem. Door ruimtegebrek in Arnhem verhuisde de stichting al snel naar het platteland van Groningen. Van 1981 tot 2010 had de stichting hier een opvangtehuis voor katten. Probleem was dat deze opvang was gevestigd op het terrein van de opeenvolgende beheerders. Ook was er geen ruimte voor uitbreiding en waren de verblijven sterk verouderd. Door een aantal erfenissen werd het mogelijk om te verhuizen naar een locatie die eigendom is van de stichting en ruimte biedt om op een moderne wijze een opvang te runnen. Daarnaast biedt deze plek ruimte tot uitbreiding. Hierdoor kan enerzijds de opvangcapaciteit worden vergroot. In Nederland blijft namelijk een gebrek aan goede opvangen voor niet tot moeilijk herplaatsbare katten. Anderzijds kreeg de stichting hier de ruimte om de problematiek rondom het kattenoverschot bij de basis aan te pakken door het organiseren van sterilisatie- en castratieacties. Maar ook in Drachtstercompagnie loopt de stichting tegen huisvestingproblemen aan. Voor de sterilisatie- en castratieacties is een grotere dierenartsruimte nodig. Ook zal de opvangcapaciteit voor niet- tot moeilijk herplaatsbare katten worden vergroot. Daarnaast is er een aantal vrijwilligers dat gebruik maakt van een rolstoel. Kantine en sanitaire voorzieningen zijn hier niet op ingericht. Een laatste probleem is een gebrek aan opslag. In juni 2010 is de aanvraag voor uitbreiding ingediend bij de gemeente. Wij hopen de definitieve goedkeuring in februari 2013 te ontvangen en met de nieuwbouw te starten. Eind 2012 is de stichting gefuseerd met haar naamgenoot uit Den Haag. De laatste stichting is opgegaan in de onze. De opvang in Den Haag voldoet niet aan de huidige eisen voor dierenwelzijn. Daarnaast willen wij hier ook beginnen met ons sterilisatie- en castratiewerk. In 2013 zullen wij de nodige stappen zetten om dit te realiseren. Er is een aantal hobbels dat moet worden overwonnen. In het verleden zijn nooit de juiste vergunningen aangevraagd bij de gemeente en daarnaast houdt een ex-bestuurslid, in onze ogen onterecht, één van de panden bezet. COLOFON Stichting Kat in Nood Sannige Wyk 5a Drachtstercompagnie Obrechtstraat Den Haag Tel. (0512) KvK De laatste jaren heeft de stichting een grote professionaliseringslag gemaakt. De administratie is verhuisd van schoendozen en sigarenkistjes naar een professioneel boekhoudpakket. Jaarlijks wordt deze boekhouding gecontroleerd door De Jong & Laan. Sinds 2009 is de stichting tevens onder toezicht van het Keurmerk Goed Besteed. Eind 2012 heeft de stichting drie medewerkers in loondienst. Ook worden de werkzaamheden in steeds groter mate geprotocolleerd. De komende jaren zal deze professionalisering verder vorm krijgen. Namens het bestuur, Michiel Schrier

3 Beleidsplan Strategie Kernprincipes en uitgangspunten van de instelling: De stichting heeft ten doel: De opvang en verzorging van katten in nood; en Het geschikt maken van deze katten voor plaatsing; en Het verlenen van levenslange verzorging van niet voor plaatsing in aanmerking komende katten; en Het zich in het algemeen inzetten voor het welzijn van dieren waaronder met name -doch niet uitsluitend- katten; en Het verrichten van alle verder handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk zijn. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het instandhouden van een opvangtehuis en het verzorgen van opvang voor de hiervoor bedoelde dieren. De stichting heeft geen winstoogmerk. De bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werkzaameheden. Indien het bestuur besluit tot ontbinding van de stichting wordt de bestemming van het liquidatiesaldo worden vastgesteld. De bestemming zal zoveel mogelijk in overeenstemming met het doel van de stichting liggen. Missie Stichting Kat in Nood wil een professionele organisatie worden die op duurzame wijze werkt aan de problematiek rondom katten. Duurzaamheid wordt hierbij breder gezien dan het milieu alleen. Het betreft ook de wijze waarop om wordt gegaan met haar vrijwilligers en betaalde medewerkers. Alleen op deze manier kunnen wij er voor zorgen dat de stichting ook de komende dertig jaar kan groeien op een verantwoorde wijze. De ambitie om te groeien is namelijk sterk aanwezig. Door de fusie met Stichting Kat in Nood in Den Haag kunnen wij op twee plekken onze werkzaamheden uitvoeren. Mocht dit succesvol zijn dan sluiten wij niet uit dat wij op nog meer locaties in het land kunnen werken aan het kattenoverschot.

4 Werkzaamheden UITBOUWEN Momenteel liggen de accenten op het opvangen van katten en het steriliserenen castreren van katten. Opvang Bij Stichting Kat in Nood wonen momenteel ruim 125 katten verdeeld over een aantal verblijven. De kamers hebben een gezellige huiselijke sfeer en beschikken over forse buitenrennen.onze katten komen vanuit het hele land. Het zijn vaak dieren die door hun problematiek onplaatsbaar lijken vanuit een regulier asiel. Daardoor zouden ze -na verloop van tijd- moeten worden afgemaakt. Wij vinden dit niet juist, omdat ook deze katten recht hebben op een liefdevolle verzorging. Ook nemen wij katten op van particulieren. Er kan daarbij bijvoorbeeld sprake zijn van medische- en/of gedragsproblemen of het overlijden van de eigenaar. De problemen die al deze dieren met zich meebrengen zijn heel divers. Met de juiste begeleiding, liefdevolle verzorging en vooral door ze in hun waarde te laten, komen de meesten er weer bovenop. Bij sommige katten lukt het echter niet om de knop om te krijgen. Hiervoor hebben wij speciale groepsverblijven waar deze dieren oud kunnen worden. Katten van tegen de twintig zijn bij ons geen uitzondering! Stichting Kat in Nood plaatst haar katten door het hele land, bij gemotiveerde en serieuze liefhebbers. Sterilisatie-acties Naast de opvang van katten zet Stichting Kat in Nood zich ook in om het kattenoverschot in Nederland aan te pakken. Er zijn nog teveel groepen ongecastreerde katers en niet gesteriliseerde poezen die bij boerderijen, op industrieterreinen of bij bedrijven rondlopen. Soms gaat het ook om particulieren, die aangelopen katten voeren, of niet voldoende financiële middelen hebben hun eigen dieren te laten helpen.

5 Beleidsplan Hiervoor werken wij samen met mensen die met de eigenaren hierover in gesprek gaan. Omdat wij een goed ingerichte operatieruimte hebben en een dierenarts die deels vrijwillig bij ons werkt kunnen wij tegen een sterk gereduceerd tarief grote groepen katten in één keer helpen. De meeste dieren worden na de ingreep weer teruggezet op de plek waar ze zijn gevangen. Soms zit er een kat tussen met een medisch probleem, waardoor het onverantwoord is om terug te plaatsen, of komen wij er achter dat een dier wel heel erg gesteld is op mensen. Deze katten blijven op de stichting of we zoeken een nieuw huis voor hen. Met deze neutralisatie-acties voorkomen we veel dierenleed en zorgen we er vooral voor dat er niet nog meer katten bij komen. Personeel De stichting heeft momenteel drie medewerkers in loondienst. Een beheerder, een assistent beheerder en een dierenverzorger. Naast deze betaalde medewerkers is er een grote groep vrijwilligers die meehelpt op de stichting. De vrijwilligers werken voornamelijk in de verzorging van de katten, maar helpen ook mee bij de opendagen en gaan mee als we met onze stand op kattenshows en dergelijke staan. De stichting is ook een erkend leerbedrijf (Aequor). Afhankelijk van het niveau van de opleiding en het doel van de stage leren de stagiaires alle facetten van een dierenopvang kennen. Een stichting als de onze is sterk afhankelijk van onbetaalde krachten. Het is dan ook belangrijk om deze mensen te koesteren en in hen te investeren. Jaarlijks organiseren wij een vrijwilligersdag. Een dag flink werken met alle vrijwilligers en stagiaires wordt afgesloten met een barbecue. Ook gaan wij één keer per jaar met alle vrijwilligers en stagiaires uit eten. Naast deze incidentele blijken van waarderen is het belangrijk continue te investeren in deze groep mensen. Bestuur Het bestuur bestaat uit minimaal drie personen. In nauwe samenwerking met de beheerder en assistent beheerder bepalen zij het lange termijn beleid. Naar de buitenwereld vormen zij het wettige aanspreekpunt van de stichting. Dagelijkse uitvoering van het beleid ligt in de handen van de beheerders van de stichting. Geen van de bestuursleden ontvangt een vergoeding voor de werkzaamheden.

6 Leg Toekomstige projecten en investeringen UITBOUWEN Algemeen In kader van verdere professionalisering van de stichting zal de donateursadministratie gemoderniseerd moeten worden. Het bijwerken van betalingen in het huidige systeem is niet erg handig. Daarnaast is het gebruikte pakket Davilex sterk verouderd en niet altijd even stabiel. De dierregistratie gebeurt nu nog handmatig. Hierdoor is het systeem lastig toegankelijk. Een goed werkend softwarepakket kan hierbij een handig hulmiddel zijn. Voor het welzijn van de dieren kan dit ook een positief effect hebben omdat de medische geschiedenis van onze bewoners ook inzichtelijker is voor alle medewerkers en onze dierenarts. Medio 2013 hopen wij hierin een keuze te hebben gemaakt. Drachtsercompagnie Begin 2013 zal de nieuwbouw van start gaan. Drie aannemers is gevraagd een offerte uit te brengen op basis van het bestek dat door onze architect is geschreven. Inclusief inrichting en uitvoering van het tuinplan ramen wij de kosten op euro. Ook het onverharde pad naar de stichting vanaf de openbare weg zal worden verhard. In 2013 zal er ook onderhoud aan de dienstwoning worden gepleegd. Het schilderwerk is nodig aan onderhoud toe. Tevens zal kritisch worden gekeken naar het voegwerk. In kader van duurzaamheid wordt ook bekeken of de oude verwarmingsinstallatie vervangen kan worden door een milieu vriendelijkere warmtepomp. Houtsingels Kat in Nood, Sannige wyk 5A Noordelijke boomwal is in het verleden grotendeels gerooid. Bestaande bomen (B): Quercus robur Zuidelijke boomwal is grotendeels intact en zal indien nodig worden opgevuld (*).

7 Beleidsplan Voor de middellange termijn zal ook een reservering moeten worden gemaakt voor groot onderhoud. De dienstwoning en het hoofdgebouw hebben een rieten dak. Twee jaar geleden is de rietkap opgeknapt, maar in de toekomst zal het rieten dak waarschijnlijk opnieuw moeten worden gelegd of vervangen. In 2013 zal dit in kaart worden gebracht. Den Haag In 2013 zullen wij ook de verouderde opvang aan de Obrechtstraat in Den Haag gaan aanpassen. Gebleken is echter dat in het verleden nooit de juiste wijzigingen in het bestemmingsplan hebben plaatsgevonden. Ook is er geen toestemming van de vereniging van eigenaren om terplekke en kattenopvang te exploiteren. Om de opvang aan de huidige eisen van de tijd te laten voldoen en geschikt te maken voor ons sterilisatie- en castratiewerk is een investering nodig tot euro. Wij kunnen dit echter alleen verantwoord doen als wij daadwerkelijk van iedereen toestemming hebben om ons werk op de huidige locatie te kunnen doen. Daarnaast wordt één van de twee panden nog bewoont door een ex-bestuurslid van de stichting. Er loopt een procedure om haar uit te zetten. Zal het uiteindelijk blijken niet mogelijk te zijn om de activiteiten voort te zetten aan de Obrechtstraat dan zullen wij ons moeten beraden over de verdere voortgang van onze activiteiten in Den Haag. Mogelijk kunnen wij na verkoop van de panden aan de Obrechtstraat ergens anders in de regio iets aankopen om daar ons werk uit te voeren. Over de benodigde investering voor deze optie kunnen nog geen zinnige uitspaken worden gedaan.

8 UITBOUWEN Werving van gelden De stichting had voor de fusie een kleine 650 donateurs. Het aantal betalende donateurs vanuit Kat in Nood is, door alle problemen die daar geweest zijn, moeilijk in te schatten. Tweehonderdvijftig hebben in oktober 2012 een bijdrage gedaan naar aanleiding van de acceptgiro in het donateursblad. Het donateursblad is aan 850 mensen gestuurd. Wij hopen dat als het stof is neergedaald en de activiteiten in Den Haag kunnen beginnen meer mensen een bijdrage willen doen. Een inschatting hiervan is moeilijk te maken. Dit jaar zullen de donateurenbestanden worden samengevoegd. Voor minimaal 17,50 euro is men donateur van onze stichting en ontvangt men twee maal per jaar ons donateursblad. Daarnaast ontvangt de stichting giften en incidenteel een erfenis of legaat. Voor grote projecten schrijven wij fondsen aan. Stichting Het Waardige Dier helpt bijvoorbeeld met een bijdrage van euro om de nieuwbouw in Drachtsercompagnie te bekostigen. In het verleden hebben wij ook steun gekregen van stichting Dierenlot voor de bouw van onze rennen. Hiernaast komen de inkomsten uit een aantal diensten : Financiele adoptie: voor een bedrag van 11,50 euro kan een kat op de stichting geadopteerd worden. Op regelmatige basis ontvangt men een bericht van de adoptiekat. Op deze manier ontvangen wij geld voor 100 katten. Verzorgingsbijdrage: particulieren kunnen hun kat bij de stichting brengen indien deze thuis niet meer gehouden kan worden. Als bijdrage in de verzorging wordt iedere maand een bedrag van 30,00 euro gevraagd. Middels automatische incasso wordt dit maandelijks van de rekening van de eigenaar afgeschreven. Pensionbijdrage: momenteel bieden wij op kleine schaal de mogelijkheid tot pension aan. In 2014 hopen wij na de afronding van de nieuwbouw de pensioncapaciteit te vergroten. Plaatsingbijdrage: door onze sterilisatie- en castratieacties hebben komt er een groot aantal kittens bij ons binnen. Wij zoeken voor al deze dieren een goede plek. Gelukkig kunnen wij, door het jaar heen, ook nog een aantal niet plaatsbare katten plaatsen. Sterilisatie-, castratiebijdrage: in 2012 zijn ongeveer 500 katten geholpen. Afhankelijk van de situatie wordt de hoogte van de bijdrage bepaalt. Katten van eigenaren met een aantoonbaar minimum inkomen worden voor kostprijs geneutraliseerd. Verkoop voer: op kleine schaal verkopen wij voer aan particulieren. Verkoop winkel: de stichting heeft een kleine winkel met kattenspullen. Tijdens open dagen, en op kattenshows verkopen wij deze spullen. In december organiseert de stichting een kerstmarkt en bouwen wij onze winkel op en worden kersttukjes verkocht. s Zomers hebben wij een actie waarbij wij geraniums verkopen.

9 Beleidsplan Beschikken over het vermogen van de stichting De stichting heeft twee rekeningen bij de ING-bank. Momenteel worden deze rekening gebruikt voor het innen van de donateursinkomsten van de stichting. Veel, voornamelijk oudere, donateurs hebben in het verleden periodieke overschrijvingen ingesteld om geld over te maken naar deze rekeningen. Daarnaast beschikken deze rekeningen over een acceptgirocontract en kunnen er door donateurs machtigingen worden afgegeven voor deze rekeningen. Periodiek wordt het geld vanaf deze rekeningen overgemaakt naar de betaal- of spaarrekening bij de Rabobank. De pas voor deze rekeningen alsmede de toegangscodes voor het internetbankieren zijn in handen van de beheerder van de stichting. De beheerder regelt de incassocontracten en betalingen van en naar de rekeningen bij de Rabobank. Bij de Rabobank heeft de stichting drie rekeningen. Een betaalrekening (verenigingspakket), een bouwrekening en een spaarrekening. De voorzitter, penningmeester en beheerder hebben een pas voor deze rekeningen. De passen van de voorzitter en de beheerder zijn geautoriseerd voor internetbankieren. Daarnaast is er ook nog een filiaalpas waarmee betalingen binnen bepaalde grenzen kunnen worden gedaan. Alle bestuursleden kunnen de bankafschriften van de rekeningen inzien. Incidentele grote uitgaven door de beheerder worden overlegd met het bestuur. Er vindt ook een jaarlijkse externe controle van de financiële administratie plaats door een accountant (De Jong & Laan).

10 UITBOUWEN Beheer Vermogen In het door de account geproduceerde jaarverslagen (samenstellingsverklaring) staat een balans waarin de vermogensopbouw van de stichting wordt verklaard. Het vermogen van de stichting is geparkeerd op een spaarrekening. Principieel heeft de stichting geen aandelen. Met het geld van donateurs moet zorgvuldig worden omgegaan. Kostenstructuur Naast de eigen website maakt de stichting in 2013 geen gebruik van betaalde massamediacampagnes op radio of televisie. Er is een folder die uit wordt gedeeld aan belangstellende op onder ander kattenshows. Voor dit doel heeft de stichting een stand. Naast het vergroten van de naamsbekendheid wordt de stand ook gebruikt als winkeltje om producten te verkopen waarvan de opbrengst weer ten goed komt aan de stichting. Daarnaast proberen wij onze naamsbekendheid te vergroten door het bereiken van de pers. Dit lukt steeds beter. Twee maal per jaar ontvangen de donateurs en adoptanten van de stichting ons donateursblad het Zwervertje.

11 Beleidsplan Beloning beleidsbepalers Zoals eerder geschreven ontvangen de bestuursleden geen geldelijke beloning voor hun werkzaamheden. De beheerder en assistent-beheerder zijn belangrijke schakels in het bepalen van het beleid. Hun kunde en kennis van het werkveld en contacten met andere asielen zijn belangrijke factoren in het te bepalen beleid. Voor hun functie van (assistent)beheerder ontvangen zij een salaris. Beschrijving administratieve organisatie Controle van de bestelling lopen via de beheerder. Is de bestelling goedgekeurd dan handelt de beheerder ook de betaling af. De penningmeester boekt alle rekening in de administratieve software (Snelstart) en handelt ook de BTW-aangifte af. Betalingen aan de stichting worden zoveel mogelijk elektronisch afgehandeld. De stichting heeft hiervoor een pin-contract afgesloten met de Rabobank. In het eerste kwartaal van een nieuw boekjaar gaat de financiële administratie van het jaar daarvoor naar de accountant (De Jong & Laan). Zij controleren de administratie, sluiten het boekjaar af en stellen een samenstellingsverklaring op. Hun bevindingen worden mondeling toegelicht. De personeelsadministratie wordt verzorgd door De Jong & Laan. Maandelijks ontvangt de stichting salarisstroken en een overzicht van de aan de belastingdienst af te dragen heffingen. De dieradministratie heeft nu nog een handmatige opzet. In- en uitschrijvingen, medische dossiers et cetera worden bijgehouden in verschillende mappen. Zoals eerder gemeld is de automatisering van dit systeem een te realiseren doel in Ook de donateursadministratie wordt bijgehouden in een verouderd systeem. Het samenvoegen van de twee administraties is een mooi moment om over te stappen naar nieuwe software.

UITBOUWEN. Voorwoord. Beleidsplan Kat in Nood 2015-2016

UITBOUWEN. Voorwoord. Beleidsplan Kat in Nood 2015-2016 UITBOUWEN Beleidsplan Kat in Nood 2015-2016 Voorwoord Stichting Kat in Nood is opgericht in 1980 in Arnhem. Door ruimtegebrek verhuisde de stichting al snel naar het platteland van Groningen. Van 1981

Nadere informatie

UITBOUWEN. Beleidsplan Kat in Nood

UITBOUWEN. Beleidsplan Kat in Nood UITBOUWEN Beleidsplan Kat in Nood 2017-2018 Voorwoord Stichting Kat in Nood is opgericht in 1980 in Arnhem. Door ruimtegebrek verhuisde de stichting al snel naar het platteland van Groningen. Van 1981

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG 2016

ACTIVITEITENVERSLAG 2016 ACTIVITEITENVERSLAG 2016 Voorwoord De doelstelling van stichting Kat in Nood is de opvang van niet- tot moeilijk herplaatsbare katten. Deze katten komen vanuit het hele land. Het zijn vaak dieren die door

Nadere informatie

Rixt Jellesma. Stichting Kat in Nood. Drachtstercompagnie

Rixt Jellesma. Stichting Kat in Nood. Drachtstercompagnie JAARVERSLAG 2017 Voorwoord De doelstelling van stichting Kat in Nood is de opvang van niet- tot moeilijk herplaatsbare katten. Deze katten komen vanuit het hele land. Het zijn vaak dieren die door hun

Nadere informatie

STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw LV Alphen aan den Rijn STICHTING KITTENPLACE

STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw LV Alphen aan den Rijn STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw 38 2408 LV Alphen aan den Rijn JAARVERSLAG 2018 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Doelstelling 4 Bestuur 4 Doelen 2018 4 Activiteiten 5 Financieel 7 Balans 7 Winst en Verliesrekening 8 Toelichting 9

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o.

Beleidsplan Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o. Beleidsplan 2016-2019 Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o. Inleiding Dit plan zal inzicht geven in de doelstellingen en actuele plannen van Stichting Dierentehuis s- Hertogenbosch e.o. over de komende

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Shade Children Foundation 2014

Beleidsplan Stichting Shade Children Foundation 2014 Inhoud 1. Inleiding 2 2. Strategie 2 2.1. Kernprincipes 2 2.1.1. Statutaire doelstelling 2 2.1.2. Afwezigheid winstoogmerk 2 3. Beleid 2 3.1. Werkzaamheden SCF NL 2 3.2. Werving en beheer van gelden 2

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ]

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ] BELEIDSPLAN Stichting DMS [2018 2022] Stichting Dutch Medical Service Vrusschenhusken 1 6422 PL Heerlen info@dutchmedicalservice.nl www.dutchmedicalservice.nl Inschrijvingsnummer Kvk 71024689 Bank: NL05

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2015 Stichting Luz Alba

Beleidsplan 2013-2015 Stichting Luz Alba Beleidsplan 2013-2015 Stichting Luz Alba Introductie Voor u ligt het beleidsplan 2013-2015 van Stichting Luz Alba. Over 2012 is voor het eerst een jaarverslag geschreven, en bij het verder professionaliseren

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kruipunt India Vastgesteld Amersfoort,

Beleidsplan Stichting Kruipunt India Vastgesteld Amersfoort, Beleidsplan Stichting Kruipunt India 2018-2019 Vastgesteld Amersfoort, 12-10-2018 1 Inhoud 1. Plaatsbepaling en grondslag Stichting Kruispunt India Pagina 3 2. Structuur Pagina 3 3. Rechtsvorm Pagina 4

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Poezensnuitjes

Jaarverslag 2014 Stichting Poezensnuitjes Jaarverslag 2014 Stichting Poezensnuitjes februari 2015 NL48 INGB 0006668003 RSIN 854358729 Pagina 1 Inhoud Voorwoord... 3 Doelstelling... 4 Activiteiten... 5 Opvang kittens en katten... 5 Neutralisatie

Nadere informatie

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Brummelhof 37 7045 AB Azewijn 1 1. Ontstaan, missie, visie en doelstellingen. 1.1 Ontstaan Stichting 100% voor dieren is 2

Nadere informatie

Inhoudsopgave... 2. 1 Algemeen... 3 1.1 Gegevens... 3. 1.2 Versiebeheer... 3. 1.3 Verzendlijst... 3. 2 Inleiding... 4 2.1 Aanleiding...

Inhoudsopgave... 2. 1 Algemeen... 3 1.1 Gegevens... 3. 1.2 Versiebeheer... 3. 1.3 Verzendlijst... 3. 2 Inleiding... 4 2.1 Aanleiding... Beleidsplan 2014 Mei 2014 Inhoudsopgave... 2 1 Algemeen... 3 1.1 Gegevens... 3 1.2 Versiebeheer... 3 1.3 Verzendlijst... 3 2 Inleiding... 4 2.1 Aanleiding... 4 2.2 Doelstelling... 4 2.3 Uitgangspunten...

Nadere informatie

2.1 De kernprincipes van Dienstencentrum Gered Gereedschap

2.1 De kernprincipes van Dienstencentrum Gered Gereedschap 1 Inleiding Door middel van dit beleidsplan legt het bestuur van Dienstencentrum Gered Gereedschap het actuele beleid vast. Dit plan gaat in op de strategie en doelstellingen van de stichting. Verder legt

Nadere informatie

2015 t/m 2017. Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid

2015 t/m 2017. Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid 2015 t/m 2017 In het beleidsplan wordt ingegaan op de doelstellingen, de werkzaamheden, de fondsenwervende activiteiten en het financieel beheer van Stichting Dier&Recht.

Nadere informatie

Stichting AF is een algemeen nut beogende instelling (anbi). Stichting AF heeft geen winstoogmerk.

Stichting AF is een algemeen nut beogende instelling (anbi). Stichting AF heeft geen winstoogmerk. Beleidsplan 2017 van de Stichting het Algemeen Fonds (hierna te noemen Stichting AF) van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao STRATEGIE Doelstelling Stichting AF heeft ten doel

Nadere informatie

Meerjaren Beleidsplan

Meerjaren Beleidsplan Meerjaren Beleidsplan 2019 2022 Stichting Poezensnuitjes Meijhorst 1745 6537 KE Nijmegen KvK: 61477672 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Termijn... 2 3. Huidige situatie... 2 4. Missie, Visie en Strategie...

Nadere informatie

STICHTING KITTENPLACE

STICHTING KITTENPLACE STICHTING KITTENPLACE JAARVERSLAG 2017 [ pagina 1] INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Doelstelling 4 Bestuur 4 Doelen 2017 4 Activiteiten 5 Financieel 7 Balans 8 Winst en Verliesrekening 9 Toelichting 10 Conclusie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Interco

Beleidsplan Stichting Interco Beleidsplan Stichting Interco Stichting Interco Groenendaalseweg 35 6871 CN Renkum info@stichting-interco.org www.stichting-interco.org 0317-316690 (vragen naar Malon Hamoen-Giraldi) Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Tabita

Beleidsplan Stichting Tabita Beleidsplan 2013 Stichting Tabita Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Organisatie...4 2.1 Het bestuur...4 2.2 Vergadercyclus...4 2.3 ANBI...4 2.4 Jaarverslag...4 2.5 Gedragscode...4 3. Strategie...5 3.1

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING STEUNFONDS VOOR CHRISTEN ZIJN TEVENS INHOUDENDE NADERE INFORMATIE OVER DE STICHTING

BELEIDSPLAN STICHTING STEUNFONDS VOOR CHRISTEN ZIJN TEVENS INHOUDENDE NADERE INFORMATIE OVER DE STICHTING BELEIDSPLAN STICHTING STEUNFONDS VOOR CHRISTEN ZIJN TEVENS INHOUDENDE NADERE INFORMATIE OVER DE STICHTING 1. Voorwoord Dit beleidsplan geeft inzicht in de manier waarop de Stichting het werk uitvoert om

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VAN DE STICHTING OUDHEIDKAMER TE ALBLASSERDAM 2013-2017

BELEIDSPLAN VAN DE STICHTING OUDHEIDKAMER TE ALBLASSERDAM 2013-2017 BELEIDSPLAN VAN DE STICHTING OUDHEIDKAMER TE ALBLASSERDAM 2013-2017 Inleiding. De doelstellingen van het beleidsplan 2008-2010 zijn nagenoeg volledig gerealiseerd. De volgende zaken zijn daarbij uitgevoerd:

Nadere informatie

Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe. Beleidsplan 2015 2016

Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe. Beleidsplan 2015 2016 Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe Beleidsplan 2015 2016 Inhoudsopgave De doelstelling en het werk van de stichting De wijze waarop de stichting geld werft Het beheer en de besteding van het vermogen

Nadere informatie

Jaarverslag 2008. Stichting Kat in Nood Lauwerzijl

Jaarverslag 2008. Stichting Kat in Nood Lauwerzijl Stichting Kat in Nood Lauwerzijl Inhoudsopgave Voorwoord 2 Activiteitenverslag 4 Publiciteit 5 Medewerkers 6 Interne Organisatie 7 Vrijwilligers & stagiaires 8 Conclusie 9 Vooruitblik 2009 9 Bezoekadres

Nadere informatie

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed 2013-2014 Beleidsplan Festivals Tegen Dierenleed Versie 1.1 Jasper Coolen Festivals Tegen Dierenleed 4/27/2013 Inhoud 1. Voorwoord ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Stichting Tempel Europa. Beleidsplan 2016

Stichting Tempel Europa. Beleidsplan 2016 Stichting Tempel Europa Beleidsplan 2016 februari 2016 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Strategie... 1 2.1 Statutaire doelstellingen... 1 2.2 Afwezigheid van winstoogmerk... 1 2.3 Bestemming

Nadere informatie

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011 Beleidsplan 2009-2011 1. Voorwoord Stelt u zich voor dat kinderen in Nederland met honger naar school gaan. Niet omdat hun ouders geen tijd nemen om ontbijt te verzorgen voor hun kinderen maar vanwege

Nadere informatie

2015 t/m 2017. Varkens in Nood Beleidsplan & Beloningsbeleid

2015 t/m 2017. Varkens in Nood Beleidsplan & Beloningsbeleid Varkens in Nood Beleidsplan & Beloningsbeleid 2015 t/m 2017 In het beleidsplan zijn de doelstellingen, de werkzaamheden, de fondsenwervende activiteiten en een toelichting op het financieel beheer vastgelegd

Nadere informatie

VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014

VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014 VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014 november 2011 Inleiding Op 26 oktober 2011 is de stichting Vrienden van de Firma van Drie, afgekort Vrienden van De Firma, opgericht. De vriendenstichting

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Akkerleven/Singelhof. Beleidsplan 2018/2020

Stichting Vrienden van Akkerleven/Singelhof. Beleidsplan 2018/2020 Stichting Vrienden van Akkerleven/Singelhof Beleidsplan 2018/2020 Schipluiden, 20-5-2018 1 De zakelijke gegevens van onze instelling: de naam Stichting Vrienden van Akkerleven/Singelhof het RSIN / fiscaal

Nadere informatie

Beleidsplan. Telefoon: +31 (0) Postadres: Beetke van Rasquertstraat JB Leek

Beleidsplan.  Telefoon: +31 (0) Postadres: Beetke van Rasquertstraat JB Leek Beleidsplan E-mail: info@waardigwonen.nl Website: www.waardigwonen.nl Telefoon: +31 (0)6 292 165 68 Postadres: Beetke van Rasquertstraat 61 9351 JB Leek KvK-nummer: 66882370 RISN: 856738712 Bankrekening

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN STICHTING TIMMERWERKPLAATS FERWOUDE BELEIDSPLAN 2016 2020 Stichting Timmerwerkplaats Ferwoude P/a de Finne 23 9022 AZ Mantgum Email Telefoonnummer: 058 250 29 20 KvK 856982477 Inhoud Voorwoord...3 Inleiding...4

Nadere informatie

Beleidsplan van de Stichting De Muziekkamer Edam

Beleidsplan van de Stichting De Muziekkamer Edam Beleidsplan van de Stichting De Muziekkamer Edam Inleiding In dit eerste beleidsplan is vastgelegd hoe het bestuur van de stichting verwacht gedurende de komende jaren de doelstellingen zoals vastgelegd

Nadere informatie

Beleidsplan. Save the Waterberg Rhino Nederland. Krystle Bijman Lotte van de Lustgraaf Jeanine Schoonemann. waterbergrhino@gmail.

Beleidsplan. Save the Waterberg Rhino Nederland. Krystle Bijman Lotte van de Lustgraaf Jeanine Schoonemann. waterbergrhino@gmail. Beleidsplan Save the Waterberg Rhino Nederland Krystle Bijman Lotte van de Lustgraaf Jeanine Schoonemann waterbergrhino@gmail.com Inhoud Inleiding... 3 Strategie... 4 Kernprincipes en uitgangspunten van

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival

Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival Festival Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival Augustus 2018 1 1. Inleiding Het Sunny Court Festival is een (in principe) jaarlijks terugkerend eendaags muziekfestival dat in 2005 voor de eerste keer

Nadere informatie

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016 Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015 Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Doelstelling 4 1.1 Missie 4 1.2 Doelstelling 4 2. Identiteit 5 3. Organisatie Structuur 6 3.1 Algemeen 6 3.2

Nadere informatie

Pagina 4: Strategie: Statutaire doelstelling, afwezigheid winstoogmerk en bestemming liquidatierisico

Pagina 4: Strategie: Statutaire doelstelling, afwezigheid winstoogmerk en bestemming liquidatierisico Inhoud Pagina 2: Contactgegevens, bestuur, doelstelling en beloning Pagina 3: Inleiding beleidsplan Pagina 4: Strategie: Statutaire doelstelling, afwezigheid winstoogmerk en bestemming liquidatierisico

Nadere informatie

Hoofdstuk l 2. Doel 2 Bestuur 2 Bestuursvergaderingen / besprekingen 2 Financiële administratie 2 Vermogen 2 Beheer vermogen 3 Besteding vermogen 3

Hoofdstuk l 2. Doel 2 Bestuur 2 Bestuursvergaderingen / besprekingen 2 Financiële administratie 2 Vermogen 2 Beheer vermogen 3 Besteding vermogen 3 November 2013 Inhoudsopgave Hoofdstuk l 2 Doel 2 Bestuur 2 Bestuursvergaderingen / besprekingen 2 Financiële administratie 2 Vermogen 2 Beheer vermogen 3 Besteding vermogen 3 Hoofdstuk ll 4 Fondsenwerving

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015 Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015 Versie 10/5/2016 JAARVERSLAG 2015 dd 10/05/2016 Doelstelling van de stichting Het ondersteunen (in de ruimste zins des woord) van de opvang van

Nadere informatie

Bisschop Bluyssen Fonds

Bisschop Bluyssen Fonds INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Missie en doelstellingen 3. Visie en ambitie 4. Interne ontwikkelingen en organisatie 5. Externe ontwikkelingen en activiteiten 6. Kansen en bedreigingen 7. Strategische keuzes

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 3. 1. Ciske de Rat Foundation 4. 2. Strategie 4. 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 4. 2.2. Statutaire doelstelling 4

Inhoud. Inleiding 3. 1. Ciske de Rat Foundation 4. 2. Strategie 4. 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 4. 2.2. Statutaire doelstelling 4 Beleidsplan Ciske de Rat Foundation 2014 2018 1 Inhoud Inleiding 3 1. Ciske de Rat Foundation 4 2. Strategie 4 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 4 2.2. Statutaire doelstelling 4 2.3. Afwezigheid van

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Oeganda Tegen Mensenhandel (OTM)

Beleidsplan stichting Oeganda Tegen Mensenhandel (OTM) Beleidsplan stichting Oeganda Tegen Mensenhandel (OTM) Periode 2017-2022 Stichting Oeganda Tegen Mensenhandel (OTM) is een stichting die de werkzaamheden van familie Kipterit in Oeganda ondersteunt. OTM

Nadere informatie

Contactgegevens: Stichting Kattendorp Anne Kooistrahof WG Amsterdam Telefoonnummer:

Contactgegevens: Stichting Kattendorp Anne Kooistrahof WG Amsterdam Telefoonnummer: Stichting KattenDorp Harfsen BELEIDSPLAN 2019-2022 Stichting Kattendorp RSIN Nummer: 004119824 KvK 41203435 Contactgegevens: Stichting Kattendorp Anne Kooistrahof 47 1106 WG Amsterdam Telefoonnummer: 020

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur van stichting True Love Afghan Hound Foundation; Daniel de Niet, Voorzitter. 20 augustus 2014

Voorwoord. Namens het bestuur van stichting True Love Afghan Hound Foundation; Daniel de Niet, Voorzitter. 20 augustus 2014 Voorwoord Dit is het beleidsplan van stichting True Love Afghan Hound Foundation. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en geeft inzicht in de werving en het beheer van de fondsen. Het plan

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING SFO

BELEIDSPLAN STICHTING SFO BELEIDSPLAN STICHTING SFO 1. Inleiding De Stichting SFO, ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 41154952, en bij de Belastingdienst Registratie en Successie te 's-hertogenbosch

Nadere informatie

2018 t/m Varkens in Nood Beleidsplan & Beloningsbeleid

2018 t/m Varkens in Nood Beleidsplan & Beloningsbeleid Varkens in Nood Beleidsplan & Beloningsbeleid 2018 t/m 2020 In het beleidsplan zijn de doelstellingen, de werkzaamheden, de fondsenwervende activiteiten en een toelichting op het financieel beheer vastgelegd

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2017 Vereniging Dierenasiel Crailo 13 augustus 2015

Beleidsplan 2015-2017 Vereniging Dierenasiel Crailo 13 augustus 2015 Kerntaak De kerntaak van Dierenasiel Crailo bestaat uit het opvangen, verzorgen, (her)plaatsen van noodlijdende en hulpbehoevende dieren. Hierbij doen wij ons uiterste best de dieren zo kort mogelijk te

Nadere informatie

Molendijk 165, Sliedrecht tel: 06-33133891 website: www.sds-eo.nl email: info@sds-eo.nl KvK: 24443544 btw-nr: NL.8199.14.617.B.01

Molendijk 165, Sliedrecht tel: 06-33133891 website: www.sds-eo.nl email: info@sds-eo.nl KvK: 24443544 btw-nr: NL.8199.14.617.B.01 Jaarverslag S.D.S. e.o. 2014 De stichting Het eerste volle jaar heeft de stichting in 2014 als zelfstandige organisatie gedraaid. Op gebied van fondsenwerving en naamsbekendheid is een duidelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Inhoud Inleiding... 3 Strategie Statutaire doelstellingen Afwezigheid winstoogmerk Bestemming liquidatiesaldo...

Inhoud Inleiding... 3 Strategie Statutaire doelstellingen Afwezigheid winstoogmerk Bestemming liquidatiesaldo... Beleidsplan Inhoud Inleiding... 3 Strategie... 4 2.1 Statutaire doelstellingen... 4 2.2 Afwezigheid winstoogmerk... 4 2.3 Bestemming liquidatiesaldo... 4 Beleid... 5 3.1 Werkzaamheden en werkwijze... 5

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Het Gasthuis

Stichting Vrienden van Het Gasthuis Stichting Vrienden van Het Gasthuis Beleidsplan 2014-2017 Vastgesteld 27 november 2013 Stichting Vrienden van Het Gasthuis Beleidsplan 2014-2017 Pagina 1 Inleiding De Stichting Vrienden van Het Gasthuis

Nadere informatie

Publicatie ANBI gegevens

Publicatie ANBI gegevens Onderstaande gegevens t.b.v. regels voor algemeen nut beogende instellingen (ANBI s). Naam van de instelling: RSIN/fiscaal nummer: 8515.97.841 Contactgegevens: Keulseweg 154 5953 HN Reuver E Doelstelling:

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Naam: Stichting Lonely Lochem Kamer van Koophandel: 64795985 RSIN/fiscaal nummer: 855850668 Contactgegevens: Walsteeg 20 7241 BG Lochem Telefoon: 06-4047090 E-mailadres: info@lonelylochem.nl

Nadere informatie

Stichting Care For Kenya. Strategisch beleidsplan

Stichting Care For Kenya. Strategisch beleidsplan Stichting Care For Kenya Strategisch beleidsplan 2019-2023 Stichting Care For Kenya Strategisch beleidsplan 2019-2023 1. Inleiding Stichting Care For Kenya is opgericht om kansarmen in Kenya hulp te bieden.

Nadere informatie

Beleidsplan STICHTING CAVERO HELPT! Versie/Datum Bart van den Berg, Mark Berck Stichting CAVERO HELPT!

Beleidsplan STICHTING CAVERO HELPT! Versie/Datum Bart van den Berg, Mark Berck Stichting CAVERO HELPT! Beleidsplan STICHTING CAVERO HELPT! Versie/Datum 0.8 2-5-2016 Auteur Bart van den Berg, Mark Berck Stichting CAVERO HELPT! Versiebeheer Versie Datum Door Omschrijving vd wijziging 0.1 2 mei 2016 Bart van

Nadere informatie

Beleidsplan 2015 2016. Stichting Stop Dierenleed Nederland. Almere, januari 2014

Beleidsplan 2015 2016. Stichting Stop Dierenleed Nederland. Almere, januari 2014 Beleidsplan 2015 2016 Stichting Stop Dierenleed Nederland Stichting Stop Dierenleed Nederland Hartekruidpad 7 1313JJ Almere 06-10734354 www.stopdierenleednederland.org info@stopdierenleednederland.org

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2015 t/m 2018 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2015-2018 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

Stichting Kruisen en Kapellen Parochie Slenaken. Beleidsplan 2014. Stichting Kruisen en Kapellen Parochie Slenaken Beutenaken 22 6278 NB Beutenaken

Stichting Kruisen en Kapellen Parochie Slenaken. Beleidsplan 2014. Stichting Kruisen en Kapellen Parochie Slenaken Beutenaken 22 6278 NB Beutenaken Stichting Kruisen en Kapellen Parochie Slenaken Beleidsplan 2014 Stichting Kruisen en Kapellen Parochie Slenaken Beutenaken 22 6278 NB Beutenaken skkps@verenigingenslenaken.nl www.verenigingenslenaken.nl/skkps/

Nadere informatie

Financieel strategisch beleidsplan 2015-2017

Financieel strategisch beleidsplan 2015-2017 Financieel strategisch beleidsplan 2015-2017 Versie december 2014 Inleiding In dit plan presenteert Stichting Reformatie Instituut Dordrecht (hierna: RID ) haar financiële beleidsvoornemens voor de periode

Nadere informatie

ZWERVERTJE. November 2009. Speciale uitgave mogelijk gemaakt door Logitime B.V. Hengelo. Ik ga verhuizen! Helpt u mee?

ZWERVERTJE. November 2009. Speciale uitgave mogelijk gemaakt door Logitime B.V. Hengelo. Ik ga verhuizen! Helpt u mee? ZWERVERTJE November 2009. Speciale uitgave mogelijk gemaakt door Logitime B.V. Hengelo Ik ga verhuizen! Helpt u mee? Blik op de toekomst Bij stichting Kat in Nood bestaat al enige tijd de noodzaak om te

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland 2015 t/m 2020 Vogelopvang Soest, Eemweg 2E, Soest Dierentehuis t Hart, Eemweg 2D, Soest Dierenambulance Eemland Inhoud: - Vestiging - Werkzaamheden / onderdelen

Nadere informatie

Publicatie ANBI gegevens

Publicatie ANBI gegevens Onderstaande gegevens t.b.v. regels voor algemeen nut beogende instellingen (ANBI s). Naam van de instelling: RSIN/fiscaal nummer: 8515.97.841 Contactgegevens: Keulseweg 154 5953 HN Reuver E Doelstelling:

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Eco Village Development

Beleidsplan Stichting Eco Village Development Beleidsplan Stichting Eco Village Development Juni 2013 Inleiding!... 2 Strategie!... 2 Kernprincipes en uitgangspunten!... 2 Missie!... 2 Werkzaamheden!... 3 Beleid!... 3 Toekomstige projecten en investeringen!...

Nadere informatie

Stichting PO OP P & CO Biesdelselaan13 6881 CA Velp Beleidsplan 2012 1

Stichting PO OP P & CO Biesdelselaan13 6881 CA Velp Beleidsplan 2012 1 Stichting POP & CO Biesdelselaan13 6881 CA Velp Beleidsplan 2012 1 Inhoudsopgave Voorblad 1 Inhoudsopgave 2 Strategie 3 Kernprincipes en uitgangspunten 3 Missie 3 Werkzaamheden van de stichting 3 Beleid

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Koude Kilometers. Dit beleidsplan geeft inzicht in de strategie, beleid, beheer en het bestuur van Stichting Koude Kilometers.

Beleidsplan. Stichting Koude Kilometers. Dit beleidsplan geeft inzicht in de strategie, beleid, beheer en het bestuur van Stichting Koude Kilometers. Dit beleidsplan geeft inzicht in de strategie, beleid, beheer en het bestuur van Stichting Koude Kilometers. Tevens is het onderdeel van een verzoek aan de belastingdienst voor de status van Algemeen Nut

Nadere informatie

STICHTING GOEIE HOOP

STICHTING GOEIE HOOP MEERJARENBELEIDSPLAN STICHTING GOEIE HOOP Onderwerp Meerjarenbeleidsplan Stichting Goeie Hoop KvK 59032049 Opgesteld door Bestuur Stichting Goeie Hoop Datum januari 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3

Nadere informatie

Stichting Hartige Samaritaan

Stichting Hartige Samaritaan Stichting Hartige Samaritaan Beleidsplan 2016-2018 Auteurs: Heleen Baksteen Corné van den Brink Joanne Dekker Jan Willem van Galen Jan Maarten Verzendaal René van der Weijden Delft, november 2016 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Nienoo

Beleidsplan Stichting Nienoo Beleidsplan Stichting Nienoo 2017-2019 Februari 2017 Stichting Nienoo Eduard Wintgensstraat 35 6446 SM Brunssum Telefoon: 045 20 55 647 Email: info@nienoo.nl IBAN: NL07RABO0191815683 KvK: 60651504 Versie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Beleidsplan 2013-2017 Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Plaats Oudehaske Datum 04-07-2013 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. Organisatie... 3 3. Visie en missie... 3

Nadere informatie

Stichting 4WD Supporting Bosnia Beleidsplan

Stichting 4WD Supporting Bosnia Beleidsplan Beleidsplan 2015 Mensen met een passie voor 4x4 steunen mensen in Bosnië Kerkstraat 30 6675 BS Valburg Tel: 0488-431422 Mobiel: 06-53885361 Fax: 0488-431883 Mail: info@stichting4wdsupportingbosnia.nl 1

Nadere informatie

Stichting tot Verbetering van het Lot de Blinden. Beleidsplan 2016-2020

Stichting tot Verbetering van het Lot de Blinden. Beleidsplan 2016-2020 Stichting tot Verbetering van het Lot de Blinden Beleidsplan 2016-2020 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting tot Verbetering van het Lot der Blinden, ook wel t Lot genaamd. Dit plan

Nadere informatie

Stichting Tempel Europa Beleidsplan 2017

Stichting Tempel Europa Beleidsplan 2017 Beleidsplan Stichting Tempel Europa Stichting Tempel Europa Beleidsplan 2017 februari 2017 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 2.1 Statutaire doelstellingen... 3 2.2 Afwezigheid van

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2018 1 Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 3 Inleiding 3 Doelstelling en missie 3 Motivatie 3 Aanpak, activiteiten en werkzaamheden 3 Toekomstige projecten 4 Het bestuur 4 Activiteiten van

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2013-2017 1

BELEIDSPLAN 2013-2017 1 BELEIDSPLAN 2013-2017 1 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 1.1 Aanleiding 1.2 Doelstelling 1.3 De noodzaak 2. De organisatie 2.1 Bestuur 2.2 Financiën 2.3 Zorg 3. Toekomstvisie 3.1 Locatie 3.2 Missie 3.3 Visie

Nadere informatie

Stichting Lambert van Middelhoven

Stichting Lambert van Middelhoven Stichting Lambert van Middelhoven BELEIDSPLAN 2017 2019 1. Inleiding 1.1 De stichting Lambert van Middelhoven is sedert 8 oktober 1975 de voortzetting van de stichting Het Roomsch Katholieke Oud-Mannenhuis,

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011 Stichting JAARVERSLAG 2011 dd 13-02-2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Doel van de stichting... 4 Werkwijze... 4 Locatie... 4 Bestuursverslag... 5 Bestuursvergaderingen... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

Beleidsplan Historisch Festival Almelo

Beleidsplan Historisch Festival Almelo Beleidsplan Historisch Festival Almelo Juni 2014 1 Inhoud 1 Inleiding 2 Uitgangspunten 2.1 De Stichting 2.1 Doelstelling 3 Activiteiten 3.1 ANBI 3.2 Beheer 3.3 Samenwerking 3.4 Activiteiten 4 Organisatie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Seniorenwens 2015-2019

Beleidsplan Stichting Seniorenwens 2015-2019 Inhoud Inleiding 2 1. Stichting Seniorenwens 2 2. Strategie 2 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 2 2.2. Statutaire doelstelling 3 2.3. Afwezigheid van winstoogmerk 3 2.4. Bestemming liquidatiesaldo 3

Nadere informatie

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 28 december 2013.

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 28 december 2013. JAARVERSLAG 2012 Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 28 december 2013. Pagina 1 of 14 INHOUD Bestuursverslag 2012 Algemeen en doelstelling 3 Activiteitenverslag 2012 4 Jaarrekening

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan "Belangrijk bij het beoefenen van sport is niet alleen dat bewegen goed voor ons is, maar ook dat het samen sporten een belangrijke sociale functie heeft. Wij vinden het belangrijk dat sporters met of

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2018 INHOUDSOPGAVE PAGINA Voorwoord 3 Inleiding 3 Doelstelling en missie 3 Motivatie 3 Aanpak, activiteiten en werkzaamheden 3 Toekomstige projecten 4 Het bestuur 4 Activiteiten van het

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2019-2021 Naam Stichting Meraih Bintang RSIN Nummer 850320471 KvK 52152383 Referentie beleidsplan-2019-2021 Datum Januari 2019 Status Definitief Auteur(s) Anita Tax, voorzitter 1. Inleiding

Nadere informatie

CARE FOR ALL BELEIDSPLAN 2015

CARE FOR ALL BELEIDSPLAN 2015 CARE FOR ALL BELEIDSPLAN 2015 1. Inleiding 2. Strategie 2.1 Doelstellingen 2.2 Geen winstoogmerk 2.3 Bestemming liquidatiesaldo 3. Te verrichten werkzaamheden 3.1 Werving en beheer van gelden 3.2 Vermogen

Nadere informatie

Stichting Ebony Ensemble

Stichting Ebony Ensemble Stichting Ebony Ensemble BIJZONDERE WERKEN VOOR EEN BREDER PUBLIEK Beleidsplan 2017-2021 Stichting Ebony Ensemble Inschrijfnummer Kvk: 67948030 Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 Beleidsplan Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 beleidsplan 2015-2018 pagina 1 Inleiding. In dit beleidsplan legt de Stichting Hart voor Cambodja (Stichting HvC) haar beleidsvoornemens vast voor de

Nadere informatie

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2013

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2013 Stichting Alodo Amsterdam Jaarverslag 2013 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 1 2 Bestuursverslag... 2 2.1 Gegevens organisatie... 2 2.2 Doelstelling... 2 2.3 Bestuurders... 2 3 Verslag van de activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag Bossche Kleding- en Speelgoedbank

Jaarverslag Bossche Kleding- en Speelgoedbank Jaarverslag 2015 Bossche Kleding- en Speelgoedbank Datum: 13 mei 2016 1. Algemene gegevens Naam: Bossche Kleding- en Speelgoedbank RSIN: 852340035 KVK: 56870124 Adres : Kooikersweg 549 5224 AT s-hertogenbosch

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015

STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015 STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015 Algemeen Stichting Vrienden van de Sisters of Nazareth-Haifa is opgericht op 5 oktober 2011. De initiatiefnemers raakten betrokken

Nadere informatie

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer PUBLICATIE 2018 STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 Contactgegevens STICHTING HOVERAID NEDERLAND Website: www.hoveraid.nl Email: office.nl@hoveraid.com

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Thuis Sterven

Stichting Vrienden van Thuis Sterven Stichting Vrienden van Thuis Sterven De Ronde Venen Jaarverslag 2015 Pagina 1 van 8 Inhoud 1 Jaarverslag 1.1 Bestuursverslag 3 2 Jaarrekening 5 2.1 Balans per 31 december 2015 6 2.2 Staat van baten en

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland 2015 t/m 2020 Vogelopvang Soest, Eemweg 2 E, Soest Dierentehuis t Hart, Eemweg 2D, Soest Dierenambulance Eemland Inhoud: - Vestiging - Doelstelling van de stichting

Nadere informatie

Voor het huidig bestuur zie KvK, vanaf 1/1/2017 zijn er 3 bestuursleden afgetreden en nieuwe bestuursleden gestart.

Voor het huidig bestuur zie KvK, vanaf 1/1/2017 zijn er 3 bestuursleden afgetreden en nieuwe bestuursleden gestart. JAARVERSLAG 2016 dd 01/03/2017 Doelstelling van de stichting Het ondersteunen (in de ruimste zins des woord) van de opvang van kleine huisdieren (in de eerste plaats knaagdieren en konijnen). Dit gaat

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Nikai 4 Life Beleidsplan 2018-2020 22 juni 2018 Inhoud Voorwoord Inleiding Organisatie Visie en Missie Doelstelling Bestuur en organisatie Voorwoord Wij zijn Arjan en Marrie Kroes uit IJsselmuiden,

Nadere informatie

ALGEMENE NEDERLANDSE VROUWENVERENIGING TESSELSCHADE- ARBEID ADELT (TAA) Beleidsplan KERNPRINCIPES EN UITGANGSPUNTEN VAN DE VERENIGING

ALGEMENE NEDERLANDSE VROUWENVERENIGING TESSELSCHADE- ARBEID ADELT (TAA) Beleidsplan KERNPRINCIPES EN UITGANGSPUNTEN VAN DE VERENIGING ALGEMENE NEDERLANDSE VROUWENVERENIGING TESSELSCHADE- ARBEID ADELT (TAA) INLEIDING Beleidsplan In onderstaand beleidsplan legt het bestuur van TAA het actuele beleid vast. Dit beleidsplan is vastgesteld

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 VICTORY HOPE NEDERLAND

JAARVERSLAG 2012 VICTORY HOPE NEDERLAND JAARVERSLAG 2012 VICTORY HOPE NEDERLAND Inhoud 1. Inleiding 2. Financiële verantwoording 2.1 Balans per 31-12-2013 2.2 Staat van baten en lasten 2012 2.3 Toelichting 2.4 Kascontrole 3. Activiteiten 3.1

Nadere informatie

Voor u ligt het beleidsplan 2013-2015 van Stichting Inzamelbank voor dieren Nederland.

Voor u ligt het beleidsplan 2013-2015 van Stichting Inzamelbank voor dieren Nederland. Beleidsplan 2013 2015 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2013-2015 van Stichting Inzamelbank voor dieren Nederland. In 2013 zijn wij gestart met het helpen van 80 gezinnen eind 2013 worden er 90 gezinnen

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan Datum: 1 januari 2016 Stichting Goede Doelen Week Budel Wollenhoekstraat 7 6021 JJ Budel info@goededoelenweekbudel.nl/ www.goededoelenweekbudel.nl

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2019 t/m 2021 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2019-2021 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

Beleidsplan van Stichting De Instap December 2016

Beleidsplan van Stichting De Instap December 2016 Beleidsplan van Stichting De Instap December 2016 Vooraf Dit document vormt het beleidsplan van Stichting De Instap. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten van de stichting

Nadere informatie

Financiëel verslag 2013

Financiëel verslag 2013 Financiëel verslag 2013 Beuningen, 14 Jan 2014 J.H. Hoftijzer Voorzitter F.M.T. Coenen Penningmeester Stichting Leergeld 2stromenland 1 Jaarverslag 2013 Stichting Leergeld 2stromenland 2 Jaarverslag 2013

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Dag van de BHV. Versie 1.0 d.d. 27 mei 2019

Beleidsplan. Stichting Dag van de BHV. Versie 1.0 d.d. 27 mei 2019 Beleidsplan Stichting Dag van de BHV 2019 Versie 1.0 d.d. 27 mei 2019 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD... 3 2. ALGEMENE GEGEVENS EN BESTUUR... 4 2.1 ALGEMENE GEGEVENS... 4 2.2 BESTUUR 2019... 4 3. MISSIE, VISIE

Nadere informatie