Online Zichtbaar - MEER zakelijk SUCCES Zet vandaag nog jouw stappen naar meer zakelijk succes. Wendy Weel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Online Zichtbaar - MEER zakelijk SUCCES Zet vandaag nog jouw stappen naar meer zakelijk succes. Wendy Weel www.deonlinefactor.nl"

Transcriptie

1

2 Herken je dit: Je hebt een bedrijf, een website en wat social media profielen opgezet maar je bent niet online zichtbaar? Je wordt niet gevonden door jouw doelgroep, jouw ideale klant; dus ook geen klanten geen succes meer stress geen rust... "Ik kan jou helpen je bedrijf en jezelf als ondernemer, online zichtbaar en beter vindbaar te maken voor jouw doelgroep, zodat jij meer klanten kunt generen en dus (zakelijk) meer succes zult krijgen!" In dit E-book geef ik je wat tips om met kleine stapjes al beter zichtbaar te worden voor jouw klant. Als jij deze online stappen zet zal je ook online vindbaar worden en zal je meer zakelijke succes ondervinden, wat weer leid tot meer leuke dingen doen in je privé leven, wie wil dat nou niet! In dit E-book ontdek je: Hoe wordt je online zichtbaar én vindbaar met je website Hoe wordt je online zichtbaar én vindbaar met social media Je zichtbaarheid vergroten door middel van je blog Je blog zichtbaar én vindbaar maken op het internet Jouw bedrijf zichtbaar maken op Google maps Hoe kan je je social media profielen en je website aantrekkelijk maken? Kan jouw smartphone jou helpen bij de zichtbaarheid en vindbaarheid van jouw bedrijf...?

3 Gebruik WordPress W ordpress is een *open source en een gebruiksvriendelijke *CMS. Van origine was WordPress een blogplatform wat sinds een aantal jaren geleden ook de functie van een website heeft. Met deze online software kan je gemakkelijk en overal (ja ook op Aruba op een terras ) aan het werk met je website. WordPress wordt door vele mensen over de hele wereld ontwikkeld en wordt doorontwikkeld. WordPress is de perfecte manier voor het bouwen van een website zowel voor de eindgebruiker als de bezoeker van je website. Ook kan je je website op je smartphone bijwerken indien nodig. Handig toch? Dan nog een leuk feitje, WordPress Google hebben een liefdesrelatie met elkaar. Dat is goed om te weten toch, want dit vergroot jouw zichtbaarheid! Waarom mobielvriendelijk Je website moet ten alle tijden mobielvriendelijk zijn. Waarom? Hiermee wordt je website veel beter gevonden in de zoekresultaten van Google!! En dus ook meer zichtbaar en beter vindbaar. Niet alleen voor je websitebezoekers maar ook voor Google en Google is je beste vriend, vergeet dat niet ; ) Wat als je bezoekers je website bezoeken via een smartphone en jouw website is niet *responsive* (ander woord voor mobielvriendelijk) dan wordt deze niet optimaal weergegeven en zullen je bezoekers naar de website van een concurrent gaan. Als een bezoeker je wilt zoeken in Google komt je website niet in beeld, omdat deze niet mobielvriendelijk is. En dat is niet wat JIJ wilt natuurlijk! Het doel van de mobiele website is dat je website ten alle tijden bereikbaar en zichtbaar is op alle mobiele apparaten. Zorg ervoor dat je geen ingewikkelde menu s gebruik maar grotere knoppen zodat deze makkelijk te bedienen zijn via een smartphone / tablet. Het dasboard van (de achterkant ) WordPress is ook mobielvriendelijk waardoor je met gemak je website kan aanpassen op je smartphone indien nodig. Is jouw website al mobielvriendelijk? *Een content-beheersysteem of contentmanagementsysteem is een softwaretoepassing, meestal een webapplicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren (content management). Als afkorting wordt ook wel CMS gebruikt, naar het Engelse content management system (inhoudbeheersysteem) (wikipedia)

4 Zorg dat je bezoeker op je homepage blijft. Je wilt natuurlijk dat je bezoeker op je website blijft, als eerste komt deze bezoeker terecht op je homepage. Je wilt dat deze bezoeker zich gelijk aan je bindt door ergens op een knop te klikken en zijn adres achterlaat, conversie noemt men dat; aanmelding lijst, aankoop, vraag etc.? Hoe doe je dit? Vertel je Waarom, vertel jouw voordelen, hoe kan JIJ je doelgroep helpen. En stuur ze hiermee naar de opt-in (later hier meer over) en zorg dat zij een adres achter laten. Laat zien wie JIJ bent! Vermijd lappen tekst op je website want met alle respect, dit wordt NIET gelezen! Beeld je in als bezoeker van je eigen website. Kijk nu nog eens kritisch naar jouw homepage, wat staat erop? Kijk eens door de ogen van je bezoeker? Is het aantrekkelijk genoeg, zou jij bij jezelf iets willen kopen je adres achter laten? De kleuren van je *CTA, zijn deze opvallend genoeg zodat deze knop er uit springt tussen de andere kleuren op je website. Zodat men er eigenlijk niet omheen kan. Zie jij nu al punten die verbeterd kunnen worden? Ga er dan gelijk mee aan de slag, succes. (En laat het me gerust eens zien, wordt ik ook weer blij van ) SEO, ZO doe je dat! Hier zal ik niet te diep in gaan, aan dit onderwerp kan een heel boek op zich geschreven worden. Het komt er op neer, dat je verschillende kleine handelingen kan. Schrijf je teksten op je website vanuit je hart, hiermee worden de juiste aantal belangrijke woorden op een natuurlijke manier weergegeven. Google kijkt eigenlijk nog maar naar 1 ding en dat is gebruiksvriendelijkheid. Maak jouw website zo gebruiksvriendelijk voor jouw bezoeker, als je dat voor elkaar krijgt zit je goed. Ook diverse trucs worden afgestraft. Bijvoorbeeld: Is je website mobielvriendelijke, geen ingewikkeld menustructuur, geen verstopte zoekwoorden, gebruik geen sales landingspage. * Call to action (oproep tot actie) is een begrip dat gebruikt wordt in marketing om potentiële kopers na het ontvangen van een reclameboodschap tot een specifieke handeling over te halen, zoals het bestellen van het product, het bellen van een telefoonnummer of het downloaden van een white paper. (wikipedia)

5 Welke social platform past bij jouw bedrijf, product of dienst. J ij wilt en moet natuurlijk zichtbaar zijn voor je potentiële klant. Door middel van verschillende social media kanalen kan jij direct zichtbaar worden en contact maken met je ideale klant. Maar hoe zorg je er nu voor dat jij je het juiste platform gebruikt? Er zijn verschillende kanalen te gebruiken die visueel zijn ingesteld: Instagram Pinterest Gebruik deze platformen als je bijvoorbeeld een webwinkel hebt. Twitter en Facebook kan je hier ook goed voor gebruiken maar vergeet bovenstaande zeker niet! Eigenlijk kan je Facebook en Twitter altijd wel inzetten maar denk eraan dat je niet teveel platformen inzet als je toch geen tijd hebt om deze bij te houden. Ga er dan met bijvoorbeeld twee aan de slag en zet deze dan ook 100% in. Platformen die niet worden gebruikt kunnen weer tegen je worden gebruikt. LinkedIn is een uitstekend middel voor zakelijke en professionele uitingen. Post niet op alle platformen dezelfde berichten: maak hier echt onderscheid in.

6 Managen / plannen: Social media kan heel veel tijd van je innemen. Dit is niet de bedoeling, zonde van je tijd! Er zijn verschillende hulpmiddelen / tools om ervoor te zorgen dat je social media onder controle kan houden zoals Hootsuite en tweetdeck bijvoorbeeld. Ga vooruit plannen! Dit kan je heel gemakkelijk doen in bovenstaande tools. Maak er een gewoonte van om dit bijvoorbeeld op een zondagavond te gaan doen vóór dat de week begint. Zet alle je berichten klaar en ze worden automatisch gepost. Nu hoef je alleen nog maar de rest van de week te kijken of je reactie hebt of dat er misschien berichten zijn die je kan retweeten, delen et cetera Geef jezelf per dag 2x de ruimte om je social media te checken. Hiermee voorkom je dat je de hele dag je tijd hieraan verspilt, dat is zonde, want je hebt veel meer te doen, het kost je tijd en dus geld. Natuurlijk kan je tussendoor altijd zelf nog een bericht plaatsen als er iets is wat je echt moet melden. En vergeet niet dat één tweet per dag meer dan genoeg is. Je verdwijnt zo weer in het zwarte gat. Probeer een middenweg te vinden tussen spammen en minimale updates. Hoe maak je je social media zichtbaar Ook hier weer geld, delen, delen en nog eens delen! Je moet overal aangeven dat je zowel online als offline op diverse social media kanalen jezelf en je bedrijf zichtbaar bent en dat men je daar kan (moet ) volgen. Plaats de links in je handtekening, op je website natuurlijk. Maar ook op je visitekaartje. Heb je een winkel? Plaats een bordje op de toonbank en vermeld dat je ook te vinden bent op social media en zo ja waar. Deel je flyers? Heb je een (e)boek? Ook hier plaats je weer een link naar je social media. Via de kanalen onderling kan je vertellen dat je ook te volgen bent op Facebook en Twitter en visa versa en dat je daar regelmatig je tips en adviezen deelt.

7 Hoe en waar maak je je blog E en blog maken maakt je als expert veel sterker en geloofwaardiger. Maar waar doe je dat? Een blog is super makkelijk te delen met je doelgroep via de wel bekende wegen van de jouw sociale netwerk. Een blog geeft jouw weer zoveel zichtbaarheid, laat mensen genieten van jouw kennis. Een blog schrijven kan je gewoon op de WordPress. Eindig je blog altijd met een vraag of een *CTA, probeer ervoor te zorgen dat men een reactie achterlaat in het reactieveld eronder. Dit vergroot je zichtbaarheid op het internet. Immers Google houd van beweging op je website en elke keer als er weer een stukje nieuwe tekst bijkomt is dat weer beter voor je online vindbaarheid. Dus ga naar nieuw bericht in WordPress, maak je blog aan en deel met je social media, zet hem uit in je nieuwsbrief en zorg dat je reactie krijg van je potentiële klanten. Ik zie graag je eerste blog voorbij komen. Probeer hier ook een wekelijkse of tweewekelijkse terugkerende gewoonte van te maken.

8 Waar schrijf je over? W aar schrijf je dan over in je blog? Je hebt als het goed is bakken kennis paraat (in je hoofd of naar aanleiding van een gebeurtenis et cetera) dit willen jou klanten, jou bezoekers van je lezen en weten. Dus vertel het hen! Jij bent de expert, jouw ideale klant kijkt tegen je op en wil alles weten. Houd dit in je achterhoofd en ga schrijven. Je kan gerust op een dag, wanneer je lekker in je flow zit meerdere blogs schrijven. Zet deze klaar ergens in een map in Word. Je kan deze pakken wanneer het nodig is. Een blog herhalen kan makkelijk, misschien vanwege een gebeurtenis of een tijdens het wisselen van een seizoen. Bijvoorbeeld rond kerst of sinterklaas kan je gerust een blog van vorig jaar pakken, misschien iets aanpassen en voilà je hebt er weer een nieuwe bij. Wil je liever praten? Dat kan, ga dan *vloggen, dat is een blog maar dan als filmpje. Maak je eigen YouTube of Vimeokanaal en praat daar je blog in. Ook daar kan je weer vragen aan je bezoeker of men een reactie wil achterlaten. Wil je even helemaal uit je comfortzone? Gebruik dan Periscoop, daarmee kun je live je fans mee genieten van wat jij te vertellen hebt. Het filmpje zet je dan weer in je blog (nieuw bericht) in WordPress (jouw website). En delen maar! Wellicht is deze vorm beter voor jou en zit je hierbij lekkerder in je vel. Hoe maak je je blog / vlog zichtbaar Delen is eigenlijk hét toverwoord om online zichtbaar te zijn, te worden en te blijven. Als je blog klaar hebt staan op je website. Dan ziet men dit niet direct. Zou erg leuk als iedereen gelijk een melding zou krijgen. Maar helaas is dat niet zo. Hier moet je zelf wat aan doen. Als je je blog af hebt dan ga je dit delen in je nieuwbrief die je rondstuurt. Ook op dat moment plaats je je blog op AL je sociale media kanalen die je hebt en kan bedenken! Wil men je hierom niet meer volgen, prima dan is het en wordt het geen ideale klant van je. Geeft niet dus In het begin kan je van te voren aangeven dat je blog online komt en zo al een beetje de spanning opbouwen om te zorgen er misschien nog meer fans likes etc. bij komen. Vraag ook in je nieuwsbrief en op social media of men een reactie wil achterlaten op je blog om zo een discussie uit te lokken. Hier leer je weer van en het wordt alleen maar leuker.

9 Wat is een opt-in J e moet de mogelijkheid hebben op je website dat men zich kan inschrijven voor je nieuwsbrief. Zo n aanmelding heet een opt-in. Via diverse tools bijvoorbeeld Mailchimp, Aweber of Enormail maak je een lijst aan hier krijg je een code welke jouw opt-in wordt. Deze code kan je op je website plaatsen waar je wilt (natuurlijk het liefst op je homepage), je krijgt dan de vraag of men de voornaam en hun adres willen achterlaten. Jij krijgt dan een seintje dat er een nieuwe inschrijver is. De inschrijver krijgt een melding met de vraag of ze het juist is dat men zich heeft ingeschreven op je nieuwsbrief. En of hij dit wil bevestigen. Dit allemaal bij elkaar heet opt-in. Zorg ervoor dan men zich altijd kan uitschrijven en vermeld er ook bij hoe jij aan dit adres komt. Deze opt-in kan je ook weer delen op je social media. Hoe breng ik mensen naar mijn lijst: Dan heb je je inschrijf -knop klaar op je website en dan? Verspreid dit op het internet dat jij een nieuwsbrief gaat versturen. Plaats de opt-in goed zichtbaar op je homepage en maak het aantrekkelijker door er iets GRATIS bij weg te geven, denk aan een E-book. Als je morgen je nieuwbrief wilt versturen maak je het vandaag kenbaar op het internet dat er weer een nieuwsbrief aan zit te komen. Zodat men zich nog kan inschrijven en jouw kennis niet mist. Jij bent immers de expert en jouw doelgroep zit te wachten op je nieuwsbrief en wil het lezen. Vermeld dat je dat je consequent schrijft zodat men weet hoe vaak ie iets kan ontvangen. Schroom niet om te delen dat je je nieuwsbrief aan het licht wil brengen. EN onthoud dat jouw lijst potentiële klanten zijn!

10 Uiterlijke nieuwbrief: Het uiterlijk van je nieuwsbrief houd je zo simpel mogelijk. Het is geen magazine. Denk eraan dat je schrijft naar een vriend(in)/kennis hierin zet je niet allemaal plaatjes en toeters en bellen, hoe het rustig en overzichtelijk! Less is more Vermijd ook hier weer lange lappen tekst in je nieuwsbrief te schrijven. Dit wordt vaak als vervelend ervaren en wordt dan ook niet gelezen en misschien wel met afmelding als gevolg. Begin met een alinea waarin je blog promoot en vergeet de link naar je blog niet. Dan in een volgende alinea zet je een call to action. Zet er ook geen plaatjes in want deze plaatjes worden vaak niet direct geladen bij het openen in de mailbox. Het wordt op deze manier alleen maar onoverzichtelijk en niet mooi. Ook in je nieuwsbrief plaats je weer je links naar je social media en de mogelijkheid om je als inschrijver af te melden (wettelijk verplicht)

11 De wereld van Google Z onder Google kunnen we niet meer, je mag het jammer vinden, niet eerlijk of wat dan ook maar het is wat het is je zult het ermee moeten doen. Je kan eigenwijs zijn en het links willen laten liggen maar dan snijd je jezelf in je vingers. Google wordt al groter en al meer belangrijk voor jouw bedrijf. Google zorgt ervoor dat je klanten jouw weten te vinden als jij maar de juiste stappen zet, jij het tegen Google zegt. Neem de tips dus me om je website mobielvriendelijk te maken, implementeer de *SEO tips. Ook je zichtbaarheid wordt vergroot als je op de social media netwerken vermeld sta, maak er dus zoveel mogelijk aan (met als kanttekening dat je er wel actief bent!) Typ eens je naam in, en wat zie je? Maak van Google je vriend en houd hem als je vriend dan zullen jullie een vruchtbare relatie tegemoet gaan Leuk weetje, ik heb het al eerder verteld, maar Google en WordPress hebben een bijzondere relatie met elkaar hebben. Deze platformen samen maken jou dus nog krachtiger en zichtbaarder. Benut dit dan ook! Google maps: Heb jij een vermelding op Google maps? Nee? Dan weet je wat je te doen staat. Hoe makkelijk is het voor je bezoeker als hij je kan vinden op Google Maps en er met een klik op de knop zo naar jou toe wordt genavigeerd. Dat zou toch top zijn! Maar hoe doe je dat? Je gaat naar mijn bedrijf (URL vermelden ) en meld je bedrijf daar aan. Je krijgt dan een kaartje van Google met een code, vermeld deze code op de manier van Google hoe het op het kaartje staat. Tegelijkertijd wordt er een Google+ pagina aangemaakt. Vul deze pagina helemaal in! Je naam, adres en woonplaats, wat je doet, je waarom, je social media etc. Als je dit allemaal hebt gedaan dan kan je bezoeker je vinden op Google Maps. Om nog meer herkenbaarheid te creëren kun je daar ook wat foto s van je pand, je kantoor etc. plaatsen.

12 Vindbaarheid Alles draait om je vindbaarheid!! Denk daar aan!!! Het is echt heel belangrijk dat JIJ en je bedrijf gezien en gevonden wordt op het internet. Hieraan niet aan meedoen is geen optie. Heb je minder tijd, weinig of geen tijd, besteed het dan uit. Of ga minder social media platformen beheren. Maak een goede planning en neem dit hierin mee. In deze tijd kan je echt niet meer zonder Google, zonder website (en ook nog responsive is) en zonder social media. Jouw doelgroep jouw ideale klant is hier namelijk WEL aanwezig. Het zou toch jammer zijn als zij jou daar niet treffen. Natuurlijk moet je je offline activiteiten niet helemaal uitschakelen. Je kan deze heel goed met elkaar combineren. Sluit je aan bij facebook groepen, probeer ook eens mensen te ontmoeten die je hebt leren kennen via social media. Maar zorg dat JIJ zichtbaar bent dat JIJ de expert bent. En ik weet zeker dat je het nog leuk ga vinden ook en als je er dan ook nog eens plezier in ervaart, dan straal je dat uit naar je ideale klant toe * Zoekmachineoptimalisatie (Engels: search engine optimization of SEO is een onderdeel van zoekmachinemarketing en kan worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine, op de voor die webpagina relevante trefwoorden, trefwoordcombinatie(s) zoekterm(en). (Wikipedia)

13 Waarom is een smartphone belangrijk E en heel belangrijk en handig middel is je smartphone. Want hierop kan je je social media accounts instaleren (als je er niet teveel door gestoord wilt worden dan kan je deze meldingen uitzetten). Maar je kunt als je onderweg bent, foto s maken en deze op het betreffende account zetten. Voorbeeld; je bent op een event en je wilt jou volgers dit laten weten, maak van de dag zo af en toe een update en plaats dit op Twitter of Facebook. Dit geeft je expertstatus een boost en vergroot je, want je ben je je aan het ontwikkelen. Voor Instagram heb je een telefoon nodig. Dit kan je niet op je PC doen, je kan dit platform wel openen via een URL maar je kunt er geen foto s uploaden. Een smartphone is dus een handig middel om direct met je klant te kunnen communiceren. Echter ben en blijf jij wel altijd de baas waanneer jij de tijd neemt om te antwoorden, te reageren op deze diverse vragen en reacties. Handige apps: Welke apps er niet mogen ontbreken op jouw smartphone zijn Instagram (als je dit dus gebruikt) Facebook, twitter. Google keep hiermee kan je makkelijk notities maken welke synchroniseren met je laptop etc. Super handig! Een planning kan je hier ook makkelijk mee maken. Camscanner, hier kun je documenten mee scannen zonder scanner (heel handig!) Een agenda, je Google agenda. Je afspraken direct in je agenda plaatsen die ook gelijk weer worden gesynchroniseerd. Feedly, hier kun je jouw ideale nieuw websites invoegen en zie je direct het laatste nieuws van jouw branche, welke je de mogelijkheid geven om dit weer te delen met je netwerk. Dropbox, hier kan je bestanden en foto s naar uploaden in de Cloud (een gereserveerde ruimte voor jou op een online server)

14 Waar zijn plaatjes te vinden. M ooie afbeeldingen, die kan je zo vinden op Google maar..gebruik deze a.u.b. niet! Je riskeert echt een enorme boete als je plaatjes van Google zo op je website plaatst. Waar vind je dan plaatjes zou je denken want kopen wil je liever niet. Er zijn verschillende manieren om aan afbeeldingen te komen. Je kan deze inderdaad kopen bij ( of je laat ze maken door een professionele fotograaf (is het allerbeste!) maar er zijn ook een heleboel websites die rechtenvrije afbeeldingen hebben die jij dus zo kan gebruiken voor je websites etc.. Little Visuals Unsplash Death to the Stock Photo New Old Stock Superfamous Picjumbo The Pattern Library Gratisography Getrefe IM Free Jay Mantri Public Domain Archive Magdeleine Foodiesfeed Picography Raumrot ISO Republic Gebruik dus echt vanaf nu nooit meer iets van Google afbeeldingen, deze plaatjes zijn ooit door iemand gemaakt en betaald dit wordt gezien als diefstal als dit plaatje bij jou op je website staat.

15 Hoe maak ik afbeeldingen voor Sociale media en mijn website H ier zal ik je een goede tip mee geven hoe je mooie en gave plaatjes kan maken voor je website en je social media. dat is de tool om mee te werken, het is gratis dus dat maakt het alleen maar nog leuker! Je kan er je eigen afbeeldingen in uploaden (denk aan je logo etc..) De templates van Facebook, Twitter, posts, berichten etc. staan allemaal al kant en klaar, je hoeft deze alleen nog maar in te vullen met jouw eigen afbeeldingen. Je geeft het gemaakte item een naam en je download het en voilà! Daar is jouw eigen header voor Facebook. Met heel veel gratis dingetjes kan je eigen plaatje nog meer opleuken. Er gaat hier een wereld voor je open. Er wordt overigens gewerkt met Google Fonts. Maak je social media en je website persoonlijker met deze tool ga er lekker mee aan de slag! Afbeeldingen en SEO Hoe vaak ik nog op het internet afbeeldingen tegenkomen waarbij de afbeeldingen nog steeds de naam heeft van de camera waarmee gefotografeerd is. Dan staat er bij bijvoorbeeld IMG-128 dat is natuurlijk niet mooi maar het helpt ook niets aan je vindbaarheid bij Google. Google wil ook graag dat je afbeeldingen voorzien zijn van een naam. Plaats overal je bedrijfsnaam met daarachter het geen wat het plaatje inhoud. Dit is misschien in eerste instantie een werkje maar ga dit echt doen, het is het waard!!! Gelukkig kan je in WordPress ook de naam van je afbeelding aanpassen, doe dit ook. Vermeld ook de in de tag de naam zodat men er bij hoveren van de muis de tekst ook zichtbaar wordt. Google is je beste vriend als je zijn manieren opvolgt.

16 In dit E book staan maar een paar tips. Er zijn er nog veel meer tips en ik houd jullie regelmatig op de hoogte, in mijn nieuwbrief en blogs. Wat ik vaak hoor van ondernemers is dat men de waarde van het internet onderschat en dat is zo zonde! Of men vind het nog te eng om deze stap te zetten, want ja wat plaats je allemaal? Tijdens een (virtueel) kop koffie kunnen we eens een half uurtje brainstormen over jouw social media, wat doe je al en wat kan beter? Ben je in het bezit van een WordPress website, dan adviseer ik je om eens naar mijn WordPress avond (gratis) te komen. ) Wendy heeft ons geweldig geholpen. We hadden een lastige opdracht: een website bouwen voor bijna tachtig gebruikers is geen eenvoudige opgave. Ze wist echter direct de sfeer van onze organisatie te vertalen naar de website. Susan Dupon (Dupon Coaching) zegt: Wendy luisterde goed naar mijn ideeën en beoordeelde deze op een prettige kritische wijze. De communicatie met haar verliep vlot en soepel en wat ik vooral prettig vond was haar doorzettingsvermogen; goed is niet goed genoeg, maar doorgaan tot het helemaal goed en mooi was.. Wil jij lekker aan de slag met jouw WordPress website, kom dan naar mijn werken aan je WordPress website avond (gratis) Meld je even aan? Dan weet ik hoeveel koffie ik moet klaar zetten. Zichtbare groet en ik ontmoet je graag Wendy Weel Over samenwerken met mij vertelt Sylvia van Zoeren (Directeur De Praktijk van Wijze Ouders

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten Wat is het en wat kun je ermee Gerard Drent Drasco Webdiensten Wie ben ik? Gerard Drent Eigenaar van Drasco Webdiensten Maak websites voor het MKB en kleine ondernemers Ondersteuning Social Media Organiseer

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Bedrijfspagina op Facebook Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Inleiding In deze whitepaper lees je hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook. Stap voor stap laten we je zien wat je moet doen.

Nadere informatie

Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1

Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1 Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1 Disclaimer Bij het samenstellen van 5 Manieren om meer klanten te vinden via internet is grote zorg besteed aan de juistheid van de

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN.

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. In de eerste plaats om in contact te komen met anderen met dezelfde interesses. Twitter is erg geschikt om snel met elkaar van gedachten te

Nadere informatie

Checklist website bouwen

Checklist website bouwen Checklist website bouwen Je wilt een website voor je bedrijf. Of de bestaande website veranderen. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht van je. Er zijn veel mogelijkheden en je moet in het proces

Nadere informatie

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen 5 Tips Hoe Jij Zonder Geld Aan Video Kan Beginnen Door Kevin Souwen De meeste ondernemers werken onnodig te hard Als eerst, heel erg bedankt voor het downloaden van mijn PDF! Het is mijn missie om een

Nadere informatie

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Inhoud Ik heb geen tijd om een ebook te schrijven!... 3 Waarom heb ik het recht om je dit te vertellen?... 4 Template voor schrijven

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

Praktische tips voor een betere website

Praktische tips voor een betere website Praktische tips voor een betere website Zoekwoorden uitleg 2 Zoekwoorden in je website gebruiken 3 Boei je bezoekers en krijg werkelijk contact 4 Hoe maak je een goede landingspagina 5 Tips voor de lancering

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Het belang van een LinkedIn profiel creëren

Het belang van een LinkedIn profiel creëren Het belang van een LinkedIn profiel creëren Of je nu een zakelijke betrekking hebt, ondernemer, student of werkzoekend bent, voor iedereen geldt dat een goed LinkedIn profiel heel belangrijk is. Het is

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten.

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Startopdracht: Waarom met je bedrijf op Twitter? In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Misschien

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Aan de slag met Twitter

Aan de slag met Twitter Aan de slag met Twitter Registreren De URL (het adres op het internet) om te registreren is: https://twitter.com/signup In dit voorbeeld is er een Twitter 1 account aangemaakt voor een woning die te koop

Nadere informatie

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Inhoud E-book Zoekwoorden uitleg 3 Zoekwoorden in je website gebruiken 4 9 tips voor de pagina over jou 6 Tips voor de lancering van je website

Nadere informatie

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5 Inhoud Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen... 3 Mijn missie... 3 Wie ben ik?... 4 Help ik moet een blog!... 5 Waarom is bloggen goed voor je onderneming?... 5 Waarom is bloggen goed voor je klanten?...

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Facebook, Twitter en andere Sociale Media

Facebook, Twitter en andere Sociale Media Facebook, Twitter en andere Sociale Media Sociale Media zijn belangrijke promotiemiddelen geworden. Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Hyves en LinkedIn zijn voorbeelden van Sociale Media op het

Nadere informatie

Start nu met online zichtbaarheid. presenteert een e book voor ondernemers

Start nu met online zichtbaarheid. presenteert een e book voor ondernemers Start nu met online zichtbaarheid #7 tips presenteert een e book voor ondernemers 2 Inleiding Dit e book is voor ondernemers die JA zeggen tegen groei. Ondernemers die zichzelf durven laten zien. Die hun

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

9 Content Marketing Fouten

9 Content Marketing Fouten 9 Content Marketing Fouten Meer rendement uit online content marketing voor zoekmachines en sociale media http://www.frankhusmann.nl Copyright 2013 Fout #1: Onbekend zijn met je doelgroep... 3 Fout #2:

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

Trainingsoverzicht. Marketing en Social Media Trainingen. Eindelijk Eigen Baas

Trainingsoverzicht. Marketing en Social Media Trainingen. Eindelijk Eigen Baas Trainingsoverzicht Marketing en Social Media Trainingen Eindelijk Eigen Baas Inhoud Inleiding/Leeswijzer... 3 Links in het overzicht... 3 Wil je een marketing training volgen?... 3 Voorwaarden voor het

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website Pen en papier? Het begin Jouw website: waar zullen we beginnen? Er is zoveel over te vertellen! Voor

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Waarom bloggen? Stap 1: Onderwerp bepalen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt.

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe$Krijg$Je$Meer$Zichtbaarheid$Via$Social$Media Inhoudsopgave Introductie! 3 Welke Sociale Netwerken?! 6 Twitter! 7 Facebook! 10 Linkedin! 12 Youtube!

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Handleiding voor een goede inrichting van jouw YouTube kanaal. Door Theo de Kleijn Helpt zelfstandig ondernemers met videomarketing Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag voldoende verdienen om van te kunnen leven. Daarom is het belangrijk voor

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 11 juni 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van het webinar LinkedIn Simpel: Je Profiel van 11 juni 2015 en gebaseerd op eerdere

Nadere informatie

Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij jouw organisatie?

Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij jouw organisatie? FabWeb Checklist website bouwen Je wilt een bedrijfswebsite laten maken. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e T e k s t e n i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e 4 D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e Welke webpagina s heb je nodig? De homepagina, deze noem je Home Blog Diensten of producten Salespage

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP EVEN VOORSTELLEN. WIE? NICOLE ADRIAENS EVENTORGANISATOR SOLOPRENEUR SOCIAL MEDIA FREAK BEDRIJF? BIZZIBEE EVENTS BIZZIBEE SOCIAL MEDIA BIZZIBEE BUSINESS SUPPORT WAT DOE IK?

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Een website alleen is niet genoeg. Je hebt nog meer tools nodig.

Een website alleen is niet genoeg. Je hebt nog meer tools nodig. CHRIS VERMEULEN LES 5 Een website alleen is niet genoeg. Je hebt nog meer tools nodig. Online Strategie Roadmap "Hoop is iets geweldigs. Maar hoop is geen strategie." LES 5 Een website alleen is niet genoeg.

Nadere informatie

Zo werkt conversie optimalisatie!

Zo werkt conversie optimalisatie! Zo werkt conversie optimalisatie! Haal jij al optimaal resultaat uit je bezoekers? Veel ondernemers laten kansen liggen. Dat is niet vreemd maar wel jammer. Als je met dit werkblad en de checklist aan

Nadere informatie

Social Media Marketing

Social Media Marketing Social Media Marketing Get Social But, How? And Where? Tom Zoethout KvK Netwerkevent 23 nov 09 2 1 Moet je sociaal meedoen op het internet? 3 Social Media Marketing Quiz Wat weet ik eigenlijk al over Social

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt dibbadoo Een onvergetelijke eerste indruk met een website van Dibbadoo Bestaande en potentiële klanten zoeken elke dag op internet naar producten en diensten.

Nadere informatie

Praktische social media tips voor bedrijven!

Praktische social media tips voor bedrijven! Praktische social media tips voor bedrijven! Inhoud: Pagina Voorwoord 2 Wat is social media? 3 Hoe werkt het? 4 De mogelijkheden voor bedrijven 5 Als online vorm van mond-tot-mond reclame 7 Internet optimalisatie

Nadere informatie

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl SEO Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Zoekwoorden 5 3. Teksten en landingspagina s 6 4. Metagegevens 8 5.

Nadere informatie

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje)

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) De laatste tijd zie je heel veel verhalen langskomen over Facebook Edgerank, dus heb ik besloten mijn onderzoek met jullie te delen. Btw fantastisch

Nadere informatie

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook?

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Inhoud Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen ervan... 4 Het tabblad Privacy... 4

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine?

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Besef dat jouw bedrijf niet om jou draait maar om je doelgroep. Jij bent niet belangrijk, zij zijn belangrijk! Daarom schrijf je NOOIT een nieuwsbrief! In een nieuwsbrief staan

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Waar gaat dit over? Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Hier leer je hoe je een eigen webpagina kunt maken op de site van de school. Op deze webpagina kun je vertellen wie

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

Start getting Social, Networker!

Start getting Social, Networker! Start getting Social, Networker! Tom Zoethout Internet Marketing Specialist 2 1 Wat gaan we doen? ) Internet Marketing: the bottom line + Wanneer gaan we zaken doen? & Wat moet je met Web2.0? % Basisregels

Nadere informatie

Lokaal aanwezig op het internet

Lokaal aanwezig op het internet Inhoudsopgave Jouw bedrijf lokaal aanwezig op het internet blz. 3 Google organisch zoekverkeer blz. 4 Google adverteren blz. 7 Google Mijn bedrijf blz. 8 Social Media blz. 11 Adverteren op lokale websites

Nadere informatie

Hoe maak je interessante tweets?

Hoe maak je interessante tweets? Hoe maak je interessante tweets? Januari 2012 Inleiding Leuk dat je echt aan de slag gaat met het maken van goede tweets! In dit document vind je algemene tips voor het opstellen van goede tweets. Bovendien

Nadere informatie

Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen. versie 1,1 Maart 2013

Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen. versie 1,1 Maart 2013 Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen versie 1,1 Maart 2013 Waarom een MainportArt website? Veel kunstenaars, modellen en fotografen hebben al één of meer websites.

Nadere informatie

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee?

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee? Inhoud Inleiding Voor Wie is ZEEF? Wat kan ik op ZEEF vinden? Hoe werkt ZEEF voor een bezoeker? Hoe werkt ZEEF voor een expert? Voordelen ZEEF Nadelen ZEEF Conclusie ZEEF Eigen ervaringen met ZEEF Bronnen

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

Summercourse: Schrijf in 4 maanden je boek en profileer je als expert!

Summercourse: Schrijf in 4 maanden je boek en profileer je als expert! HOE VERHOOG JE JE OMZET MET ONLINE TEKSTEN? Webinar: online teksten Online trainer en schrijfcoach Blogger Auteur Journaliste Webinar: online teksten Mijn waarom: Ik wil ondernemers helpen om hun verhaal,

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

Dienst of product meer zichtbaar via bloggen. Suheyla Tunc

Dienst of product meer zichtbaar via bloggen. Suheyla Tunc Dienst of product meer zichtbaar via bloggen Suheyla Tunc Wat is bloggen, weblog, blog? - digitaal dagboek - een interactief systeem: een inleiding met een reactiemogelijkheid - naam voor een website met

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA OP HET WERK

SOCIAL MEDIA OP HET WERK SOCIAL MEDIA OP HET WERK SOCIAL MEDIA OP HET WERK Je doet deze training waarschijnlijk om te ontdekken of het iets zou kunnen zijn voor jouw werk, oftewel; of het iets is voor jou, je collega s én voor

Nadere informatie

Antwoorden - Basis Digiveiligheid 2016 Nr Vraag Antwoord. 9.1 1a Beschrijf in het kort wat er gebeurt als je Instant Messaging gebruikt:

Antwoorden - Basis Digiveiligheid 2016 Nr Vraag Antwoord. 9.1 1a Beschrijf in het kort wat er gebeurt als je Instant Messaging gebruikt: 1 of 5 6/8/2016 13:28 Antwoorden - Basis Digiveiligheid 2016 Nr Vraag Antwoord 9.1 1a Beschrijf in het kort wat er gebeurt als je Instant Messaging gebruikt: Je stuurt snelle tekstberichten, spraakberichten

Nadere informatie

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN 11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN Je hebt een bedrijfspagina op Facebook nodig om te kunnen adverteren. Ruim 90% van de Nederlanders tussen de 14 en 80 jaar zit op Facebook. Een Facebookpagina

Nadere informatie

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina.

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Auteur: Alle rechten voorbehouden 2012 Inhoud Introductie... 3 Wat is een bedrijvenpagina eigenlijk?... 4 Het aanmaken van een Facebook

Nadere informatie

Hyves handleiding voor de Groenteman

Hyves handleiding voor de Groenteman Hyves handleiding voor de Groenteman In deze speciale Hyves handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist Hyves

Nadere informatie

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 pagina 1 Welkom In dit document vind je stap voor stap instructie hoe je jouw eigen site kunt indelen, wat je moet verzamelen en natuurlijk hoe je uiteindelijk zelf jouw

Nadere informatie