Haaglanden Lease BERIJDERSHANDLEIDING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Haaglanden Lease BERIJDERSHANDLEIDING"

Transcriptie

1 Haaglanden Lease BERIJDERSHANDLEIDING

2 GOED VOORBEREID OP WEG! Gefeliciteerd met uw nieuwe lease-auto! Wij wensen u veilige kilometers toe. In dit instructieboekje vindt u belangrijke informatie voor het gebruik en onderhoud van uw auto. Wij adviseren u om dit instructieboekje in het dashboardkastje van de auto te bewaren zodat u het altijd bij de hand heeft. INHOUD 1. Aflevering van uw auto 2. Onderweg met uw auto 3. Verkeersovertredingen 4. Vervangend vervoer 5. Hulpverlening bij pech of schade 6. Inleveren van de lease auto of de voorloopauto 7. Belangrijke telefoonnummers

3 1. AFLEVERING VAN UW AUTO Controle bij aflevering Controleert u bij aflevering van de auto of deze is voorzien van een gevarendriehoek, een set reservelampen en een lifehammer. Daarnaast dient u bij aflevering de volgende bescheiden te ontvangen: n Afleverformulier n Kenteken deel 1 en 2 n Reservesleutel(s) n Instructie- en onderhoudsboekje van de auto Binnen een week na aflevering ontvangt u de groene kaart en de eventuele brandstofpas. Afleveradres Haaglanden Lease en de dealer informeren u over de afleverdatum. Wij adviseren u om de auto door de dealer af te laten leveren. Van hen krijgt u een uitgebreide toelichting op de functionaliteiten van de auto. Accessoires Bij aflevering is de auto voorzien van de bestelde accessoires. Aanvullend kunt u accessoires voor eigen rekening laten aanbrengen na goedkeuring van Haaglanden Lease. Voorwaarde is echter dat bij demontage geen beschadigingen aan in- of exterieur achterblijven. Het schade- en diefstalrisico van deze voor eigen rekening aangebrachte accessoires kan door Haaglanden Lease gedekt worden, als u een kopie van de originele aankoopnota toestuurt en uw werkgever een akkoord geeft voor de eventuele prijsverhoging. Verzekering Leasecontract inclusief verzekering Haaglanden Lease zorgt vóór de aflevering dat er dekking is tegen het WA- en Cascorisico. Daarnaast is er een ongevallen inzittenden verzekering (OIV) afgesloten voor het aantal officiële zitplaatsen in de auto. De WA-dekking is ook van toepassing voor een aan de auto gekoppelde aanhangwagen of caravan. Op de groene kaart staat een overzicht van de landen waar uw auto verzekerd is. Let op: het is niet toegestaan om met de auto door landen te rijden of naar landen te gaan die niet op de groene kaart vermeld staan, of naar landen waarvoor (tijdelijk) een negatief reisadvies is afgegeven! Bovendien kunnen er contractuele afspraken met de lessee zijn waarin landen uitgesloten zijn van dekking.

4 U bent niet verzekerd voor: n Schade aan goederen die u toebehoren of door u worden vervoerd. n Schade ontstaan terwijl de bestuurder voor de wet onder invloed van middelen verkeerde waarvan kan worden aangenomen dat het reactievermogen en/of de rijvaardigheid wordt beïnvloed. n Schade ontstaan terwijl de bestuurder niet in het bezit was van een in Nederland geldig rijbewijs. n Diefstal van autoradio s en navigatiesystemen die uitgerust zijn met een afneembaar front, waarvan het afneembaar front niet kan worden overlegd. n Diefstal van draagbare navigatiesystemen n Opzettelijk veroorzaakte schade(s). n Schade ontstaan door overschrijding van het maximum te voeren/trekken gewicht. Schade-, diefstal- en inbraakgevallen moeten binnen 48 uur gemeld worden bij Haaglanden Lease. Ook dient er binnen deze periode een volledig ingevuld en ondertekend schade-aanmeldingsformulier te zijn ontvangen door Haaglanden Lease. Het is mogelijk om on-line op via e-forms, een schadeformulier in te vullen. Wie mag in de auto rijden? De lessee beslist wie de dagelijkse gebruiker is van de auto. De bestuurder moet in het bezit zijn van een in Nederland geldig rijbewijs. Als er schade ontstaat terwijl de bestuurder jonger is dan 24 jaar kan er een toeslag op het eigen risico van toepassing zijn. De auto mag niet gebruikt worden voor het geven van rijlessen, deelname aan rally s, wedstrijden en dergelijke, tenzij Haaglanden Lease hier schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

5 2 ONDERWEG Brandstofpas Als u een brandstofpas gebruikt, bewaart u de pincode dan niet bij de pas. Voert u bij het invoeren van de gegevens na het tanken ook altijd de juiste kilometerstand in. Stelt u Haaglanden Lease meteen op de hoogte bij verlies of diefstal van de pas! Kosten die voortvloeien uit verlies of diefstal van de brandstofpas zijn voor rekening van de lessee. Bij het afrekenen maakt u kenbaar of u gebruikmaakt van vervangend vervoer. Bij een niet werkende brandstofpas kunt u uitsluitend declaraties on-line indienen op Reparatie, onderhoud en banden Voor het goed functioneren van de auto, en om te voldoen aan de garantievoorwaarden is het belangrijk dat u zich aan het onderhoudsschema van de auto houdt. Dit schema vindt u in het onderhoudsboekje. Wij adviseren u om op tijd een afspraak te maken bij een officiële dealer voor reparatie of onderhoud. Een wachttijd van 2 tot 3 werkweken is gebruikelijk. Wij raden u aan om de onderhoudsbeurten bij voorkeur te laten plaatsvinden op de eerste drie dagen van de week. Wanneer de werkzaamheden uitlopen zullen de vervangend vervoerkosten niet onnodig oplopen door een tussenliggend weekend. Let op: Geeft u bij het maken van een afspraak met de garage duidelijk aan dat de auto eigendom is van Haaglanden Lease. Zo kan de dealer de juiste procedure volgen bij het aanvragen van toestemmingen. In het buitenland zult u in veel gevallen de eventuele reparatiekosten moeten voorschieten. Zorgt u er dan voor dat de factuur op naam komt van Haaglanden Lease zodat u de kosten makkelijk kunt declareren. Let er goed op dat de BTW vermeld wordt. (Engels: VAT, Frans:TVA, Duits: WST) APK-keuring Alle personen,- en bedrijfsauto s moeten periodiek APK gekeurd worden. U bent er zelf verantwoordelijk voor dat de auto op tijd gekeurd wordt. Om u hieraan te herinneren stelt Haaglanden Lease u ruim van tevoren op de hoogte dat de APK keuring moet worden uitgevoerd. Let op: het originele kentekenbewijs deel 1 moet tijdens de keuring bij de auto aanwezig zijn. Kilometerteller Het aantal gereden kilometers is belangrijke informatie in een leasecontract. Wij verzoeken u dan ook om eventuele defecten of afwijkingen aan de kilometerteller direct bij Haaglanden Lease te melden.

6 Gebruik van de auto in het buitenland Als u naar het buitenland gaat is het belangrijk dat u in het bezit bent van een geldige groene kaart. Voor het rijden met een aanhangwagen of caravan achter de auto, is in sommige landen een aanvullende groene kaart vereist. Wanneer u bij Haaglanden Lease verzekerd bent verstrekken wij u deze groene kaart op verzoek. De aan de auto gekoppelde aanhangwagen of caravan is voor het WA-risico gedekt tijdens deelname aan het verkeer op de openbare weg. Schade/diefstal Vul bij schade samen met de tegenpartij een Europees schadeformulier in en noteer namen, adresgegevens en telefoonnummers van eventuele getuigen. Als er onenigheid is met de tegenpartij over het invullen van het schadeformulier, of er is onduidelijkheid over de situatie dan kunt u de politie inschakelen. Zij kunnen dan een proces-verbaal of registratieset opstellen. Bij diefstal, vandalisme, inbraakschade en ongevallen waarbij de tegenpartij is doorgereden moet u altijd aangifte doen bij de politie. Stelt u vervolgens onze schade-afdeling zo spoedig mogelijk op de hoogte. Een schadeformulier moet binnen 48 uur na de gebeurtenis in het bezit zijn van Haaglanden Lease. 3. VERKEERSOVERTREDINGEN Bij een forse verkeersovertreding kan politie/justitie de auto in beslag nemen. Dit kan onder andere in de volgende gevallen: n Wanneer de geldende snelheidslimiet ver is overschreden. n Als er sprake is van rijden onder invloed. n Er een grove verkeersovertreding met de auto is begaan. n Als de bestuurder niet in het bezit is van een in Nederland geldig rijbewijs. De financiële gevolgen van alle verkeersovertredingen worden aan de lessee doorbelast.

7 4. VERVANGEND VERVOER Als in het leasecontract vervangend vervoer tijdens reparatie of schade is inbegrepen, biedt Haaglanden Lease, indien mogelijk, een gelijkwaardige auto aan. Het leasecontract dekt de kosten voor vervangend vervoer als de reparatiewerkzaamheden langer dan een werkdag duren. Vervangend vervoer binnen Nederland is gedekt voor de duur van de reparatie. Haaglanden Lease kan aanvullend dekking bieden voor vervangend vervoer in het buitenland. Ook is het mogelijk om de vervangend vervoer module uit te breiden naar vervangend vervoer bij reparatiewerkzaamheden die langer duren dan 2 uur. 5. HULPVERLENING BIJ PECH OF SCHADE Neem in geval van calamiteiten contact op met de Haaglanden Lease alarmcentrale (zowel in binnen-, als buitenland): 0031 (0) Houd in geval van schade de groene kaart bij de hand en het adres van de plek waar u bent. De Haaglanden Lease alarmcentrale zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk weer mobiel bent. 6. INLEVEREN VAN DE LEASE AUTO OF DE VOORLOOPAUTO De inlevering van uw lease-auto dient minimaal een maand voor de daadwerkelijke inlevering telefonisch gemeld te worden bij Haaglanden Lease. Haaglanden Lease schakelt vervolgens een onafhankelijk expertisebedrijf in die op een door u gewenste locatie de auto komt inspecteren. Vooraf nemen zij hierover contact met u op. Het expertisebedrijf maakt een innamerapport op van de lease-auto en regelt het transport. Bij inlevering van de auto moeten zaken zoals de reservesleutels, codekaart radio/alarm, radio/navigatiefront, navigatie cd s, kentekenbewijzen, brandstofpas, onderhouds- en instructieboekje etc. aan de medewerker van het expertisebedrijf worden afgegeven. Eventuele gemaakte kosten om ontbrekende zaken aan te vullen worden aan de lessee doorbelast.

8 7. BELANGRIJKE TELEFOONNUMMERS Haaglanden Lease alarmcentrale (070) Haaglanden Lease (070) Haaglanden Lease afdeling commercie (070) Haaglanden Lease afdeling contractbeheer (070) Haaglanden Lease afdeling reparatie, onderhoud, banden (070) Haaglanden Lease afdeling schade (070) Euromobil verhuurafdeling (070) Haaglanden Lease is elke dag geopend van uur Overige informatie:

FAQ CITROËN PRIVATE LEASE

FAQ CITROËN PRIVATE LEASE FAQ CITROËN PRIVATE LEASE Acceptatie Hoelang duurt de acceptatieperiode bij jullie? Indien u de volledige gegevens aanlevert bij uw aanvraag, ontvangt u uiterlijk binnen een week bericht van uw dealer.

Nadere informatie

BESTUURDERSHANDLEIDING PEUGEOT LEASE

BESTUURDERSHANDLEIDING PEUGEOT LEASE BESTUURDERSHANDLEIDING PEUGEOT LEASE ALLES OVER UW LEASEAUTO IN ÉÉN BOEKJE MAG IK MIJN LOGO ZOMAAR OP MIJN LEASEAUTO ZETTEN? BEN IK VERZEKERD ALS IK HEM UITLEEN? EN HOE WERKT HET IN HET BUITENLAND? OM

Nadere informatie

CompleetVerzekerd Mijn bedrijf Bestelauto

CompleetVerzekerd Mijn bedrijf Bestelauto CompleetVerzekerd Mijn bedrijf Versie 1.0 Informatie voor de ondernemer Belangrijk De vormen één geheel met de Algemene voorwaarden. De Algemene voorwaarden zijn op het hele pakket van toepassing. In dit

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Auto.nl abonnement. Deze algemene voorwaarden zijn onderdeel van jouw Auto.nl abonnement.

Algemene Voorwaarden Auto.nl abonnement. Deze algemene voorwaarden zijn onderdeel van jouw Auto.nl abonnement. Algemene Voorwaarden Auto.nl abonnement Deze algemene voorwaarden zijn onderdeel van jouw Auto.nl abonnement. 1. Toepasselijkheid en wijziging 1.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle

Nadere informatie

Privé Pakket Online Klassieke auto

Privé Pakket Online Klassieke auto Versie 2.0 Informatie voor de klant Belangrijk De Aanvullende Voorwaarden Klassieke Auto vormen één geheel met de Algemene Voorwaarden van het. De Algemene Voorwaarden zijn op het hele pakket van toepassing.

Nadere informatie

Voorwaarden Gerust Op Weg Autoverzekering

Voorwaarden Gerust Op Weg Autoverzekering Voorwaarden Gerust Op Weg Autoverzekering Voorwaarden Gerust op Weg Autoverzekering In dit document staan de voorwaarden die horen bij de autoverzekering die u bij ons heeft afgesloten. Zo weet u waar

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Operational lease

Algemene voorwaarden Operational lease Algemene voorwaarden Operational lease Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 - Toepassing algemene voorwaarden - De Verbonden Onderneming

Nadere informatie

Voorwaarden Delta Lloyd Xclusief Autoverzekering Belgisch Casco (Bonus Malus variant) M 03.2.28 C

Voorwaarden Delta Lloyd Xclusief Autoverzekering Belgisch Casco (Bonus Malus variant) M 03.2.28 C Voorwaarden Delta Lloyd Xclusief Autoverzekering Belgisch Casco (Bonus Malus variant) M 03.2.28 C Voorwaarden Xclusief Autoverzekering Belgisch Casco Deze voorwaarden beschrijven uw Xclusief Autoverzekering

Nadere informatie

Delta Lloyd Schadeverzekering NV

Delta Lloyd Schadeverzekering NV POLISVOORWAARDEN Autoverzekering Delta Lloyd Schadeverzekering NV Amsterdam Model M 03.2.30 F INHOUDSOPGAVE ALGEMENE VOORWAARDEN AUTOVERZEKERING Waar is deze verzekering voor? 2 Voor wie is deze verzekering?

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden Autoverzekering (AUT-1409)

Verzekeringsvoorwaarden Autoverzekering (AUT-1409) Verzekeringsvoorwaarden Autoverzekering (AUT-1409) @ Wat zijn dit voor voorwaarden? Dit zijn de bijzondere verzekeringsvoorwaarden van de VvAA autoverzekering. Deze vormen één geheel met onze Algemene

Nadere informatie

Polisvoorwaarden. Polis Direct Autoverzekering Polisvoorwaarden PDA 0113. Goed rijden loont

Polisvoorwaarden. Polis Direct Autoverzekering Polisvoorwaarden PDA 0113. Goed rijden loont Polisvoorwaarden Polis Direct Autoverzekering Polisvoorwaarden PDA 0113 Goed rijden loont Polisvoorwaarden PDA 0113 1. Beschrijving van begrippen 1. Beschrijving van begrippen in de polisvoorwaarden 2.

Nadere informatie

Voorwaarden Autoverzekering van InShared. December 2014

Voorwaarden Autoverzekering van InShared. December 2014 Voorwaarden Autoverzekering van InShared December 2014 Voorwaarden Autoverzekering van InShared U heeft een autoverzekering bij InShared. Die heeft u afgesloten op www.inshared.nl. U heeft daarbij 1 of

Nadere informatie

7. Verhaalservice (rechtsbijstand) Verzekerden Wat we met schade bedoelen Werkwijze. Wat wij willen dat u doet bij. Geschillenregeling Klachten

7. Verhaalservice (rechtsbijstand) Verzekerden Wat we met schade bedoelen Werkwijze. Wat wij willen dat u doet bij. Geschillenregeling Klachten Voorwaarden AutoCash Verzekering Inhoud 1. Schade Als u met spoed hulp nodig heeft Schademelding Schade zonder tegenpartij Aangifte bij de politie 2. Dekking Welke landen Hulpverlening Hulp in Nederland

Nadere informatie

Verhuurvoorwaarden voor de camper van Langenberg Cars & Campers: (versie 01-2015)

Verhuurvoorwaarden voor de camper van Langenberg Cars & Campers: (versie 01-2015) Verhuurvoorwaarden voor de camper van Langenberg Cars & Campers: (versie 01-2015) In de huurtarieven zijn o.a. inbegrepen: De BTW volledig casco(wa+all-risk) verzekering pechhulp (binnen- en buitenland)

Nadere informatie

Voorwaarden AutoSure Verzekering

Voorwaarden AutoSure Verzekering Index AutoSure polisvoorwaarden (AS 9-2011) Deze polisvoorwaarden vormen een geheel met de Algemene voorwaarden van Verzekeruzelf.nl. Ook de details in uw Persoonlijk Digitaal Dossier horen hierbij. Hulp

Nadere informatie

Voorwaarden Personenautoverzekering 2014

Voorwaarden Personenautoverzekering 2014 Voorwaarden Personenautoverzekering 2014 Inhoud 1. Wat bedoelen wij met? 4 2. Algemeen 6 Wat gebeurt er bij opzettelijk veroorzaakte schade? 6 In welke andere gevallen biedt de verzekering geen dekking?

Nadere informatie

Verzekering. Onze verzekering bestaat altijd uit: polisblad; algemene voorwaarden; productvoorwaarden of bijzondere voorwaarden.

Verzekering. Onze verzekering bestaat altijd uit: polisblad; algemene voorwaarden; productvoorwaarden of bijzondere voorwaarden. Allianz Global Assistance Wegwijzer Dit is de wegwijzer bij de afgesloten verzekering. De verzekering bestaat naast het polisblad ook uit voorwaarden. In de voorwaar den staan alle rechten en plichten

Nadere informatie

HYUNDAI AUTOVERZEKERING

HYUNDAI AUTOVERZEKERING HYUNDAI AUTOVERZEKERING Polisvoorwaarden BVP 0113 1. Beschrijving van begrippen 1. Beschrijving van begrippen in de polisvoorwaarden 2. Uw dekking 1. Wettelijke aansprakelijkheid 2. Beperkt casco 3. Volledig

Nadere informatie

Rialto.Tóch verzekerd. Polisvoorwaarden Motorrijtuigverzekering

Rialto.Tóch verzekerd. Polisvoorwaarden Motorrijtuigverzekering Rialto.Tóch verzekerd Polisvoorwaarden Motorrijtuigverzekering Dit zijn de polisvoorwaarden van onze Motorrijtuigverzekering. U vindt hier wanneer u en andere verzekerden recht hebben op vergoeding van

Nadere informatie

BOVAG Autoverzekering PLUS

BOVAG Autoverzekering PLUS BOVAG Autoverzekering PLUS Polisvoorwaarden BVP 0113 1. Beschrijving van begrippen 1. Beschrijving van begrippen in de polisvoorwaarden 2. Wat verwachten wij van u? 3. Vanaf wanneer bent u verzekerd? 2.

Nadere informatie

MV 03.2.30 D MV 03.2.30-0412 BLAD

MV 03.2.30 D MV 03.2.30-0412 BLAD polisvoorwaarden Autoverzekering Delta Lloyd Schadeverzekering NV Amsterdam Model MV 03.2.30 D Inhoud Algemene voorwaarden Artikel 1 Wat bent u verplicht mee te delen bij aanvang van de verzekering? 2

Nadere informatie

Aegon Autoverzekering. Polisvoorwaarden. nr. 1412

Aegon Autoverzekering. Polisvoorwaarden. nr. 1412 Aegon Autoverzekering Polisvoorwaarden nr. 1412 S 42471 a augustus 2014 Inhoudsopgave pagina Algemene Voorwaarden 4 1 Wat mag u van ons verwachten? 4 2 Wat verwachten wij van u? 4 3 Wie zijn er verzekerd?

Nadere informatie

Voorwaarden Kilometerverzekering. ( autoverzekering per kilometer )

Voorwaarden Kilometerverzekering. ( autoverzekering per kilometer ) Voorwaarden Kilometerverzekering ( autoverzekering per kilometer ) Voorwaarden Kilometerverzekering Algemeen KM 2012-01 In Nederland moet een auto verzekerd zijn tegen wettelijke aansprakelijkheid. Ook

Nadere informatie

POLISVOORWAARDEN. Autoverzekering MT 13

POLISVOORWAARDEN. Autoverzekering MT 13 POLISVOORWAARDEN Autoverzekering MT 13 Voorwaarden bij uw autoverzekering U heeft een autoverzekering bij ons. U heeft daarbij een of meer onderdelen gekozen die hieronder staan. Op uw polis staat welke

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden Motorrijtuigverzekering

Bijzondere voorwaarden Motorrijtuigverzekering Bijzondere voorwaarden Motorrijtuigverzekering Volledig casco Deze bijzondere voorwaarden zijn één geheel met de algemene voorwaarden en de woordenlijst. De woorden waarvan de eerste letter is onderstreept,

Nadere informatie

Wij leggen de onderstreepte woorden achterin de voorwaarden uit, bij Wat bedoelen wij met.

Wij leggen de onderstreepte woorden achterin de voorwaarden uit, bij Wat bedoelen wij met. N.V. Univé Schade Voorwaarden Univé Autoverzekering versie 2 Wij leggen de onderstreepte woorden achterin de voorwaarden uit, bij Wat bedoelen wij met. Deze voorwaarden gelden samen met ons Algemeen Reglement.

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Auto Casco Allrisk

Voorwaarden verzekering Auto Casco Allrisk Voorwaarden verzekering Auto Casco Allrisk 1/14 Inhoud 1 Wie zijn er verzekerd?...pag. 2 2 Waar bent u verzekerd?...pag. 2 3 Waarvoor bent u verzekerd?...pag. 2 Casco Allrisk (schade aan de eigen auto)...pag.

Nadere informatie

Informatie over uw Motorrijtuigverzekering WA Personenauto. Als onderdeel van het ZekerheidsPakket Particulieren

Informatie over uw Motorrijtuigverzekering WA Personenauto. Als onderdeel van het ZekerheidsPakket Particulieren Informatie over uw Motorrijtuigverzekering WA Personenauto Als onderdeel van het ZekerheidsPakket Particulieren Inhoud pagina Leeswijzer, Uw verzekering in het kort 3 Polisvoorwaarden Motorrijtuigverzekering

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Auto Casco Inruilplus

Voorwaarden verzekering Auto Casco Inruilplus Voorwaarden verzekering Auto Casco Inruilplus 1/12 Inhoud 1 Wie zijn er verzekerd?...pag. 2 2 Waar bent u verzekerd?...pag. 2 3 Waarvoor bent u verzekerd?...pag. 2 Casco Inruilplus (schade aan de eigen

Nadere informatie

Personenautoverzekering particulieren. Bijzondere Voorwaarden

Personenautoverzekering particulieren. Bijzondere Voorwaarden Personenautoverzekering particulieren Bijzondere Voorwaarden PPP 01012014 Bijzondere Voorwaarden personenautoverzekering particulieren U heeft een personenautoverzekering bij ons afgesloten of u wilt dit

Nadere informatie