Nadere informatie inwinnen over deze succesvolle aanpak.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nadere informatie inwinnen over deze succesvolle aanpak."

Transcriptie

1 Vraag organisaties Organisatie Vraag Coaching, training en onderzoek Buurtkrant Wittevrouwenveld Centre Ceramique Gemeente Schinnen Wij willen graag een lezersonderzoek laten uitvoeren. Nader te bepalen Nadere informatie inwinnen over deze succesvolle aanpak. In de Rooden Leeuw We zijn voor onze vrijwilligers op zoek naar coaches zodat we hen een toerustende workshop kunnen aanbieden, met name in het teken van bejegening en presentatie. Dit in relatie tot onze levensbeschouwelijke achtergrond. Als aanbod kunnen onze studenten sociale/maatschappelijke projecten ondersteunen. Jeugdwerk Limmel/Nazareth In Nazareth en Limmel zijn verschillende initiatieven waarin vrijwilligers iets organiseren voor en met de jeugd. Ons doel is om in 2014 een overkoepelende stichting op te zetten waar deze initiatieven in kunnen participeren. Voor deze nieuw op te zetten stichting Jeugdwerk Limmel/Nazareth zoeken wij bestuursleden, mensen die getraind worden en het mogelijk maken om het jeugdwerk uit te voeren. Aandachtspunten daarbij zijn o.a.: Financieel beheer; Huisvesting; Vrijwilligersbeleid; Continuï ½teit van de organisatie. Voor ons in het belangrijk dat je het wilt doen voor de kinderen in de buurt. Kredietbank Limburg Zien organisatie mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan de budgetteringscursus Rondkomen met inkomen (doelgroep mensen met (dreigende) financiële problemen), zijn organisatie bereid om mee te werken aan het realiseren van een preventieplan voorkomen van financiele problematiek" en als laatste zijn organisatie bereid om te investeren in het realliseren van één ontmoetingsplaats voor de vrijwilligers in de schuldhulpverlening? "

2 Ronald McDonaldhuis Maastricht RTVMaastricht vrijwilligerstv Vitriern Steunpunt Mantelzorg Graag zouden we onze vrijwilligers een training willen bieden op het gebied van communicatie: specifiek gericht op hoe spreek je een ander op een positieve, opbouwende manier aan op zijn/haar gedrag". " Wij willen graag twee laptops. Als tegenprestatie kunnen wij een item over burgerinitiatieven binnen maatschappelijke organisaties in Maastricht maken. coaching en training voor zorgvrijwilligers, materiaal en faciliteiten: kunst ter decoratie. catering voor zorgvrijwilligers, schoonmaak en schilderen marketing/pr : pr materiaal Vrouwengezondheidscentrum Wij hebben hulp nodig bij het schrijven en uitwerken van een ondernemingsplan Financieel, juridisch, administratief, ICT of technisch advies Enactus Maastricht Wij zijn een studenten organisatie die graag financieel, juridisch, marketing advies zoeken ter ondersteuning van onze projecten, maar ook leiderschap workshops. Wij zijn heel aktief met enkele sociale projecten en zijn op zoek naar nog meer potentielle projecten en business adviseurs. Wij bieden enthousiastische studenten van alle faculteiten van Universiteit Maastricht. Ouder en Familie Vereniging Maasveld Project Malala Maastricht (Enactus Maastricht groep) Stichting YuYing Wushu Guan Financiële hulp bij het opzetten van activiteiten voor de bewoners van Maasveld. In samenwerking met andere instellingen. Wij vragen voor investeeders, subsidie mogelijkheiden, gebouw voor een restaurant, extra business adviseurs, marketing specialisten etc. Ondersteuning en advies bij het invoeren van SEPA Europese Incasso machtigingen. Hulp bij het opzetten van een nieuwe website en/of Facebook pagina.

3 Wie-kent school Voor de Wie-kent school zijn we op zoek naar bedrijven of organisaties die de Wie-kent school of financieel, of met materialen zouden willen ondersteunen door partner te worden van de Wie-kent school. Daarnaast zijn we op zoek naar enthousiaste proffesionals die hun kennis zouden willen gebruiken om een groep leergierige kinderen te vertellen over hun beroep. Beroepsexperts voor beroepsoriëntatie aan 10 t/m 14 jarigen - i-pads of laptops voor Wie-kent School activiteiten - vervoer ivm activiteiten - fleecevesten voor begeleiders van Wie-kent school met opdruk. Marketing, communicatie en PR Always Connecting Als startende ZZPer vraag ik een afstudeerder, stagiaire of vrijwilliger die mij op weg helpt (aan de hand neemt) bij het opzetten van strategisch plan voor project PUUR Weelde". Dit is een shop-in-shop concept voor leegstandspanden, maar tevens ook een leer-/werkbedrijf." Buurthuis 't Vrouweveld Buurtteevee Een goed idee om meer deelnemers/ gasten te werven voor onze activiteiten Buurtteevee (www.buurtteevee.nl) wil zich graag opgeven voor de Maatschappelijke Beursvloer Maastricht. Buurtteevee wordt voor en door de buurt gemaakt. Om meer bekendheid te krijgen onder de mensen (niet enkel verenigingen etc. ((die kennen ons al goed)) zijn we bezig met marketing, PR etc. hierbij kunnen we best wat middelen gebruiken. Denk daarbij aan zaken om goed zichtbaar te worden in de buurt: een plopkap met logo, jasjes met Buurtteeveelogo, buttons etc, posters, flyers en ander drukwerk. Verder willen we het werken met uitleenvideocamera?s uitbreiden, hiervoor hebben we echter camera's nodig. Dat hoeven uiteraard niet de duurste en nieuwste te zijn, maar ze dienen wel goed te functioneren en makkelijk bedienbaar te zijn. We denken zelf aan 10 t/m 15 uitleencamera's. We willen de cameramensen ook de mogelijkheid bieden te leren hun video?s te monteren daarvoor hebben we computers en de nodige videobewerking software nodig. Tot slot willen we hierbij nog even vermelden dat we momenteel van Buurtteevee een stichting aan het maken zijn. Juridisch advies ( van een notaris bijvoorbeeld) kunnen we hierbij goed gebruiken.

4 Huurdersvereniging Woonbelang Advies Plan de Campagne ten behoeve van ledenwerving. Ten gevolge van verhuizing verliest de vereniging leden. De aanwas van nieuwe huurders, die lid willen worden, is onvoldoende om het ledenaantal op peil te houden. Mondiaal Centrum RKVVL/Polaris Nieuwe impuls aan onze communicatie met de bevolking in Maastricht. Doel is: bewustwording dat onze levensstijlen en consumentengedrag direct invloed hebben op de arm/rijk verdeling in de wereld. De wijk Malberg bestaat dit jaar 50 jaar. Het buurtplatform Malberg en voetbalvereniging rkvvl/polaris organiseren van woensdag 26 t/m zaterdag 29 november 2014 een avondwielervierdaagse op hometrainers. Daarom wil ik als organisator de mogelijkheden bekijken wat we eventueel voor elkaar kunnen betekenen. SBEGB Stichting Buurtbemiddeling Maastricht/Boeckel Stichting Kids Factor Ondersteuning voor vermarketing van het gemeenschapshuis in Boschpoort Ondersteuning bij opmaak en druk eerste periodiek van de Stg. Buurtbemiddeling Maastricht Het doel van Stichting Kids Factor is om kinderen en jeugdigen zoveel mogelijk te ondersteunen en te stimuleren in hun ontwikkeling. Wij bieden ntwikkelingsmogelijkheden, uitdagingen en kansen om hun talenten en competenties optimaal te kunnen ontwikkelen. De primaire taak van Stichting Kids Factor is het aanbieden van educatieve- en sportieve activiteiten aan kinderen met een motorische achterstand, fysieke beperking, chronische ziekte of gedragsproblemen. Stichting Veer! Maastricht Wij vragen een afstudeerder, stagiaire of vrijwilliger die ons op weg helpt (aan de hand neemt) bij het opzetten van een marketing en communicatieplan voor onze Stichting. TaskForceQRS - maken van korte promo-video - informeren burger in Maastricht - soms nood aan chauffeur voor rijden van bus

5 Materialen en faciliteiten Bureninitiatief Nazareth-Limmel Bureninitiatief Nazareth-Limmel is een burgerinitiatief dat zich inzet voor de inwoners van deze wijken. Wij helpen mensen met weinig inkomen met goederen. Ook kunnen mensen bij ons terecht voor klussen en diensten. Wij draaien geheel op vrijwilligers en hebben geen vaste subsidie. Wij hebben momenteel een kleine pot (gewonnen bij stadsgoud, Elisabeth Strouven fonds) Bureninitiatief Nazareth-Limmel is op zoek naar sponsoren zowel financieel als materieel. Specifiek zijn wij op zoek naar kantoorspullen (laptop, telefoon, printer, papierversnipperaar e.d.) Ook zouden we graag informatie en advies krijgen over het oprichten van een stichting en het professionaliseren van ons initiatief Buurtbrök Malpertuis 't Plekske Buurtbrök 't Potterieke Buurtplatform WVV Actief Klussen man/vrouw. Verfmaterialen. computers, verfmateriaal Het Buurtplatform wil graag t.b.v. de zomervakantieperiode leuke uitstapjes activiteiten voor kinderen die niet op vakantie kunnen gaan vanwege de financiële situatie thuis. Voedselpakketjes voor gezinnen met problematische schulden zijn ook welkom. Dress for Success -Vrijwilligers voor in de winkel, marketing, communicatie en PR en voor huishoudelijke werkzaamheden. - Internetverbinding (telefoon of kabel en installatie). - Mobiele telefoon (mogelijk zonder internet). - Raambelettering. - Folders, briefpapier, enveloppen. - Kleding (sollicitatie waardig). - Opbergdozen. Kappersbenodigdheden. Fietsbank Maastricht Spullen voor te starten winkel, maar ook gereedschappen enz. Filmproject Oonder Drök Happy kids Wij zijn op zoek naar materialen en faciliteiten voor de doorstart van ons filmproject in malpertuis en wittevrouwenveld Materialen en faciliteiten voor de jongste groepen van de happy kids

6 Happy Kids & NJR Topics In het kader van bezuinigingen zijn wij niet specifiek op zoek naar specifieke middelen. Maar naar mogelijkheden voor onze groep binnen jeugdclub de Happy Kids. En ons project in Wittevrouweveld en Malberg. Hobby Theater Impuls Jeugdclub De Happy Kids Het Hobby Theater is een reizend theatertje dat samen met prinsessen, piraten, heksen en tovenaars van 0 tot 100jaar een verhaal vertelt. Voor het vervoer van ons theatertje zijn wij opzoek naar een bestelautootje/busje/campertje. Tevens zijn wij opzoek naar bruikbare verkleed kleren voor kleine en grote kinderen. - Speeltoestellen zoals een schommel voor onze woonvoorzieningen (crisisopvang) - Betaalbaar vervoer voor activiteiten en werkzaamheden (busje, bakfiets, electrische fiets) In tijden van bezuinigen en weinig budget willen wij kinderen wekelijks vermaken met educatieve maar ook speelse activiteiten. Wij willen kijken welke mogelijkheden bestaan voor onze doelgroep. Wij vertegenwoordigen daarin de oudste tieners van 11 jaar en ouder. Jeugdwerk Malberg en Caberg JongerenFoyer maris Stella Opzoek naar instanties, materialen en faciliteiten voor tieners en/of jongeren. In de JongerenFoyer wonen jongeren die hun best doen om hun school af te maken of een goede baan te vinden en te houden. Ze worden gecoacht naar zelfstandigheid. We zoeken voor 1 bewoner een laptop die hij nodig heeft voor zijn studie. Ook willen we een aantal kamers opknapppen en zoeken daarbij professionals die ons kunnen helpen met opknappen/verbouwen en de materialen daarvoor Joonkheid Amie Wij organiseren diverse activiteiten in Amby voor alle buurtbewoners zoals de kermis, bankstellenrace en koningsdag enz. voor koningsdag zijn wij nog op zoek naar een spellenpakket voor de kinderen. ook een luchtkussen kunnen wij voor deze activiteiten goed gebruiken.

7 Kamers met Kansen tuinproject Kamers met kansen is een project waarin jongeren gecoacht worden naar zelfstandig wonen. Voor ons buurttuinen project zoeken wij een tuinhuis of schuurtje. Hierin komt tuingereedschap waar bewoners en buurtbewoners gebruik van kunnen maken. Ook zoeken wij tuinmeubels om een fijne ontmoetingsplek te creeren voor jongeren en buurtbewoners. Koffiekamer Wiemerink Om in de zomer met de buurtbewoners buiten te kunnen zitten zijn wij op zoek naar een terrastafel en een parasol. Kookclub de Lekkerbek Kunstketel Leger des Heils Materialen en faciliteiten voor de kookclub en de doorstart daarvan. Wij zoeken een expositieruimte voor onze schilderijen, verfen tekenmaterialen, mogelijkheid tot het laten drukken van kaarten. Busvervoer kindervakantie van 12 tot 19 juli in Ede Wagingen Leger des Heils: Bij Bosshardt Bij Bosshardt" is een buurthuis vanuit de gedachte " voor de buurt, door de buurt". Het buurthuis heeft een moestuin en vraagt een materialenhok ten behoeve van de handgereedschappen en andere materialen." LEVANTO groep *Laagdrempelige en betaalbare sportfaciliteiten voor onze bewoners, zoals fitness, zwemmen, atletiek, tafeltennis en poolen. *Materialen voor het inrichten van een tweedehands kledingwinkel en naaiatelier (toonbank, tafels, kledingrekken, naaimachines, kassa, stoffen, garen, koelkast, koffieapparaat etc.) *Vrijwilligers of maatjes voor diverse activiteiten (sport, recreatie, creatief etc.). * Wij hebben zelf ook vrijwilligers die kunnen helpen bij bijvoorbeeld een verzorgingshuis, buurthuis of in het groen. Manjefiek kindcentrum Wie kan ons helpen om voor onze nieuwe fusieschool een speterend gebeuren te maken met een spectaculair openingsproject/ feest in het nieuwe schooljaar 2014 Nick's broodjes Resto VanHarte Sportcoaches en faciliteiten op sportparken

8 Spoorkids-club De Spoorkids-club is een vrijwilligersclub die activiteiten opzet voor de jeugd uit Limmel en Nazareth. Ons activiteiten budget is nihil en we zoeken bedrijven die ons willen helpen om de kinderen goedkoop een leuke activiteit aan te bieden. We denken aan vrijkaartjes voor zwembad, dierentuin en vervoer van de groep kinderen naar die activiteiten. Sporting Maastricht stg Playing for Success Maastricht Wij zijn op zoek naar 20 vrijwilligers die willen helpen tijdens ons hardloppevenement Maastrichtsmooiste op 15 juni 2014 van 8 uur tot 16 uur. Stichting Playing for Success vraagt Ipads, deskundigheid op het gebied van weerbaarheid, mogelijkheden omtrent gezond eten (groente en fruit) en drinken voor te realiseren projecten. Stichting Aainda We zijn een startende organisatie. Ons doel is geld werven voor modern onderwijsmateriaal voor Afghaanse meisjesscholen. Daarnaast is integratie en informatie Nederlandse en Afghaanse inwoners in eigen regio (Maastricht) een belangrijk doel. We hebben faciliteiten nodig voor materiaal, menskracht en financien. Stichting Futura: speeltuin Fort Willem Stichting Horizon Materialen en assistentie bij het klussen e.d. -busvervoer voor patiënten en hun Horizon-maajte van Maastricht naar Valkenburg en weer terug ten behoeve van jaarlijks koppeluitstapje Stichting Horizon. -advertentieruimte in lokale huis-aan-huis bladen voor werving nieuwe vrijwilligers. -een laptop voor het geven van presentaties, met name in kader van werving vrijwilligers en fondsenwerving. - Diverse soorten blanco enveloppen voor diverse mailingen en acties werving nieuwe vrijwilligers Stichting Leefbaarheid Boschpoort Bosscherveld materialen/facilitering voor de verbouwing van ons gemeenschapshuis te Boschpoort. We are working together with a Community House in the Neighbourhood Boschpoort and our aim is to make it sustainable. We are looking for: - organizations and companies that are interested in creating work place and aid in combatting youth unemployment through specific preventive measures and projects. - and advisors who could help us creating an idea pool for the community hosue to use all available resources as effective as possible and make it sustainable.

9 Stichting LEFteam Wij zijn opzoek naar loodgieters, een instellingskeuken en/of oven en vrijwilligers op verschillende fronten Stichting Wereldwijd WereldWijd is een opleidingscentrum, gericht op mensen van buitenlandse afkomst en voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. WereldWijd verzorgt korte perspectiefbiedende opleidingen: NT2, kennis Nederlandse samenleving en een beroepsgerichte opleiding. Daarnaast biedt WereldWijd materiële ondersteuning bij terugkeer naar het land van herkomst Te Gekke Buren Voor de ontmoetingsactiviteiten vanuit de Wijkwerkgroepen Te Gekke Buren in Maastricht ( Pottenberg- Wittevrouwenveld- Wyckerpoort- Sint Maartenspoort en De Heeg zijn wij op zoek naar : - materialen voor catering zoals koffie,thee, frisdrank,versnaperingen - de mogelijkheid om enkele keren per jaar een geluidsinstallatie te mogen gebruiken of lenen voor optredens - mensen die leuke activiteiten of workshops willen aanbieden tijdens deze ontmoetingsactiviteiten Terra Nigraschool Toneelvereniging Malberg op de Planken Trajekt (diverse projecten) Nog nader te bepalen, komende weken met het team. Decormateriaal en geluidsinstallatie(huur) Voor het project Boomspiegelhulp: planten, zaden, betonrandjes, potgrond. Voor het project Week van de Opvoeding: kindertraktaties (bv fruit, sap), kortingsbonnen voor zwembad/speeltuin/film etc, voedselpakketten voor gezinnen. Voor het project Buurtterras: parasols. Voor het project Buurthuiskamer: rondleidingen bij instanties in Maastricht (zoals rechtbank, ziekenhuis). Trajekt No. Kookketel Trajekt Speelpan West potten en pannen om de marokkaanse kookclub te helpen met hun activiteiten in ruil voor een marokkaanse kookworkshop en heerlijke hapjes Voor het realiseren van een Speelpan in Maastricht-West zoeken we meubels zoals tafels, stoelen, kasten, rekken. Ook kindertafeltjes en stoeltjes zijn gewenst. Eventueel ook menskracht indien het opknappen van de ruimte nodig is.

10 Trajekt us Plekske ivm Tuintjesproject (dien, mien, us Plekske) zijn wij op zoek naar: - benodigde tuiniermaterialen voor een groep van ongeveer 15 vrijwilligers - afsluitbare opslagruimte voor deze materialen gelegen in de wijken Caberg of Malpertuis. - mensen met groene vingers die hun kennis mbt groen kunnen/willen overdragen aan vrijwilligers. - een tuinarchitect die bereid is mee te denken over de herinrichting van 2 samen te voegen tuinen met het accent op onderhoudsvriendelijk en duurzaam tuinieren. - beplanting willen bezorgen voor 2 plekken in caberg en malpertuis (samengevoegde tuinen) - seizoensbeplanting voor 10 tuinen - kleine kweekkasjes voor in de moestuin - beplanting voor 10 moestuintjes Uit De Steigers Uit De Steigers is op zoek naar een ruimten in Sittard en Heerlen om hier twee nieuwe bedrijven op te zetten. minimaal 150 m2, maximaal 250 m2. op basis van beheer in de opstart fase van een jaar, erna mogelijkheid tot huren. Vluchtelingenwerk Maastricht VW Maastricht is een maatschappelijke organisatie met cliënten die willen aanpakken. De vraag is werkervaringsplaatsen,klappers voor ons klapperproject en andere kantoorbenodigdheden. Tevens hebben we een breed scala aan trainingen en vrijwilligers met diverse achtergrond en werkervaring. Dit kunnen we dus aanbieden. vv SCM XONAR Door drie inbraken de laatste maand zijn we voor het onderhoud van ons sportpark op zoek naar bosmaaier(s) en andere gereedschappen. Tevens is onze t.v. gestolen waardoor onze leden niet meer in de kantine voetbalwedstrijden kunnen kijken. XONAR heeft een Kinderatelier. Kinderen die gebruik maken van onze hulpverlening kunnen hier op een veilige en prettige manier creatief bezig zijn. Er wordt gewerkt in kleine groepjes onder leiding van beeldend begeleidster Milous. Het Kinderatelier is geen hulpverlening, maar wel méér dan knutselen alleen. Voor het Kinderatelier zijn wij op zoek naar materialen, zoals verf, gaas, boetseerklei, stiften, papier, (oud) serviesgoed zoals kopjes en schotels, lijm, scharen enzovoorts. Zonnebloem Maastricht laptops en vergaderaccomodatie

11 Menskracht: klussen en activiteiten Active4you Vrijwilligers voor onze dagbesteding in Maastricht. Vrijwilliger voor het vervoer van onze cliënten. Vrijwilliger voor de individuele begeleiding van cliënten, zoals bezoek huisarts, ophalen voedselpakket etc. BSO de Boomhut Ik ben op zoek naar chauffeurs voor kleine ritten ten behoeve van kinderen van en naar activiteiten en thuisbrengen. Tevens ben ik op zoek naar compagnons voor onze stichting WIJ t.b.v. buurtgerichte activiteiten in Amby. Buurtraad Limmel Hulp bij activiteiten COC Limburg Zoeken ambassadeurs voor Roze 50+ Envida Fith BV vacatures voor mensen die buiten het arbeidsproces verkeren Mosae Zorggroep Pension Jekerzicht MDG Vrijwilligers voor klussen en activiteiten. We denken hierbij aan bedrijven/klussers die ons kunnen ondersteunen in schilder werkzaamheden, en bijv. (gratis) verf. Bedrijven/organisaties die activiteiten voor jeugdigen aan kunnen bieden mbt vrijetijds besteding. Eventuele stage of ervaringsplekken voor onze jeugdigen. Jekerzicht is een opvangvoorziening voor jeugdigen die hulpvragen hebben op meerdere leefgebieden.

12 Programmabeleid Bepalend Orgaan RTV Maastricht Radar Het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) van RTV Maastricht zoekt nieuwe leden. Het PBO is een officieel mediaorgaan in het kader van de mediawet. Wat doet het PBO? Het PBO kijkt over schouders van RTV Maastricht mee naar de programmering. Het PBO geeft haar goedkeuring aan de programmering van RTV Maastricht. Het PBO heeft hier een heel belangrijke stem in! Wat heeft het PBO te bieden? In ontspannen sfeer wordt de programmering regelmatig besproken en bekeken of RTV Maastricht voldoet aan alle eisen die gesteld worden aan een publieke omroep. Het PBO vergadert 10x per jaar waarbij veel aandacht besteed wordt aan de programma's voor het nieuwe (televisie en radio) jaar en evaluatie van de uitvoering van de programma's van het voorafgaande jaar. Wat zoekt het PBO? In het PBO zijn diverse maatschappelijke stromingen vertegenwoordigd: onderwijs, welzijn, religie, vrouwen, minderheden etc. Drie (grote) groepen zijn niet vertegenwoordigd en het huidige PBO ziet dit als een groot gemis. Het betreft hier de groepen: jongeren/studenten, allochtonen en mensen met een humanistische achtergrond. Concreet zoekt het PBO nieuwe leden die een van de volgende groepen wil vertegenwoordigen: jongeren/studenten, allochtonen of Humanisme en die vanuit hun achtergrond de kwaliteit van de programmering van RTV Maastricht willen helpen verbeteren. Voorwaarde Geïnteresseerd zijn in media en met name in audiovisuele media. n.b. het is een aanstelling die goedkeuring vereist vandaar dat er een toetsing plaats vindt vanuit de gemeente Maastricht. Samen met onze cliënten met een verstandelijke beperking willen we graag het verschil maken. We vragen én bieden helpende handjes op maat. We zijn ter plekke aanwezig om onze specifieke vraag en aanbod met u te matchen. Riagg Maastricht Wij als team ECHT (Empowerment centrum en Herstel trajecten), zijn werkzaam als Ervaringsdeskundigen binnen de Riagg Groep. We hebben in de aanbieding: voorlichting geven vanuit clientperspectief. Niet alleen interessant voor andere clienten, maar ook voor organisaties die te maken hebben met mensen die herstellende zijn/last hebben van psychiatrische klachten.

13 RIBW Heuvelland en Maasvallei Samen spelen *De Band van RIBW zoekt monitors voor een beter geluid op het podium tijdens een optreden. Als tegenprestatie kan een concert worden verzorgd! *De band zoekt ook een tweedehands electrische piano. *Verder zoeken wij een expositiemogelijkjeid voor het tonen van kunst en producten gemaakt door onze bewoners. Onze fotowerkgroep kan mogelijk als tegenprestatie een fotoserie maken. Wij zijn op zoek naar mensen die ons kunnen ondersteunen op facilitair gebied of mensen die activiteiten voor onze kinderopvang/bso kunnen verzorgen. ScenesConnected Stagebureau LVO Maastricht Stg. beheer en Exploitatie OG. St Servatius Maastricht Stichting Buitenplaats Vaeshartelt Maatschappelijke stage-plekken. Mankracht en advies bij herbestrating parkeerplaats fanfarezaal Biesland. Wij zoeken vrijwilligers voor het groen onderhoud. De buitenplaats is 22 ha groot en heeft veel variëteit aan groen: siertuinen, park, fruitgaarden, moestuin, bos enz. Stichting Code 043 Stichting de Gezonde Kookpot Stichting Kenniscentrum Emancipatie Stichting Mentorschap in Limburg Stichting Rederij Claessens Stichting Code 043 is op zoek naar jongeren die binnen de stichting willen fungeren als Code ambassadeurs. Daarnaast zijn we opzoek naar jongeren die ideeen hebben om te realisren (events). Wij zoeken een vrijwillige enthousiaste en creatieve (hobby)kok die aan groepen in een cyclus van 10 lessen, mensen kan leren om een gezonde en goedkope maaltijd te maken. Vrijwilligers die zich willen inzetten om bij te dragen aan een open en toegankelijke organisatie die mensen helpt hun zelfredzaamheid te vergroten? Bestuurslid PR Passagiersschip the Dream heeft mensen nodig vr onderhoud(schilder, poets, technisch), mensen met sociale hygiene, mensen die marketing en aquisitie kunnen doen. Bedrijven en instellingen kunnen het schip afhuren voor varen en activiteiten. Van personeelsuitje tot coachingtrajecten op het schip.

14 Toon Hermans huis Maastricht Trajekt (Karen Hop) Trajekt No. Kunstketel Wij zijn o.a. op zoek naar een huismeester die alle vormen van klusjes in het Toon Hermans huis Maastricht inventariseert en uitvoert. Een fotograaf om de foto's te maken voor een postercampagne om vrijwilligers te werven. een loodgieter die ons een nieuwe kraan en afwasbak kan maken tegenprestatie wordt een echt kunstketel kunstwerk United World College UWV Wijk Servicepunt Stageplaatsen voor onze (16-18 jarigen) middelbare scholieren. Wij zoeken naar weekelijkse mogelijkheden (+/-3 uur). Onze leerlingen hebben allen een internationale achtergrond. Nader te bepalen Ik wil voor een klant, een profesionele fotoshoot laten maken. Deze klant is psychisch beperkt en leeft aan de zelfkant van de samenleving. Hij leeft van een WIA-uitkering Met de gevraagde portefolio kan hij zich (verder ook kostenloos) laten inschrijven bij div. castinbureaus en zo mogelijk af en toe een habbeschnaps bij te verdienen. Maastricht Lab niet gespecificeerd

Handleiding voor organisatoren

Handleiding voor organisatoren Handleiding voor organisatoren 2 handleiding KOM ERBIJ FESTIVALS De Kom erbij Festivals zijn een onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid 2014. Een week waarin we samen eenzaamheid aanpakken. Wij, dat is

Nadere informatie

Weten wat er speelt en doen wat nodig is! Verkiezingsprogramma PvdA De Bilt

Weten wat er speelt en doen wat nodig is! Verkiezingsprogramma PvdA De Bilt Weten wat er speelt en doen wat nodig is! Verkiezingsprogramma PvdA De Bilt Vastgesteld door Ledenvergadering PvdA De Bilt op 27 november 2013 1 Inhoudsopgave Voorwoord PvdA, weten wat er speelt en doen

Nadere informatie

Bouwen aan Buurthulp. Handboek voor het organiseren van. onderlinge hulpverlening in de buurt

Bouwen aan Buurthulp. Handboek voor het organiseren van. onderlinge hulpverlening in de buurt Bouwen aan Buurthulp Handboek voor het organiseren van onderlinge hulpverlening in de buurt Auteurs: Wilco Kruijswijk, Kitty van den Hoek en Jan Willem van de Maat Met dank aan: Anita Peters en Annette

Nadere informatie

Vraag: 10 werkende pc's of laptops met software en bijbehorende licenties

Vraag: 10 werkende pc's of laptops met software en bijbehorende licenties Crop Registeraccountants We stellen een aantal uren ter beschikking voor financieel, fiscaal of juridisch advies. We stellen een helpende hand ter beschikking (onder voorbehoud van datum) in het kader

Nadere informatie

GEMEENTE VEENENDAAL. De dragers van de Wmo: wat hebben ze nodig? Vrijwilligerswerk in Ede en Veenendaal. Deelrapportage onderzoek pilot Wmo

GEMEENTE VEENENDAAL. De dragers van de Wmo: wat hebben ze nodig? Vrijwilligerswerk in Ede en Veenendaal. Deelrapportage onderzoek pilot Wmo GEMEENTE VEENENDAAL De dragers van de Wmo: wat hebben ze nodig? Vrijwilligerswerk in Ede en Veenendaal Deelrapportage onderzoek pilot Wmo Ede, afdeling O&O, 25 september 2006 De dragers van de Wmo: wat

Nadere informatie

Kadernota vrijwillige inzet

Kadernota vrijwillige inzet Kadernota vrijwillige inzet Periode 2015-2019 1 Inhoudsopgave Voorwoord 4 Aanleiding 5 Hoofdstuk 1: Opmaken balans vrijwillige inzet 7 1.1 Waar heeft de gemeente zich de afgelopen jaren op gericht 7 1.2

Nadere informatie

basis Stevig fundament als

basis Stevig fundament als Stevig fundament als basis Vilans en MOVISIE, september 2012 door Cecil Scholten Jolanda Elferink Handreiking Organisatie en coördinatie van het vrijwilligerswerk in verpleeg- en verzorgingshuizen en gehandicaptenorganisaties

Nadere informatie

Hof van Twente. Mantelzorgbeleid. Richtlijn voor 2014-2017

Hof van Twente. Mantelzorgbeleid. Richtlijn voor 2014-2017 Hof van Twente Mantelzorgbeleid Richtlijn voor 2014-2017 Hof van Twente 2013 Auteur: Afdelingshoofd: Wethouder: Nora Yilmaz Adrie Ouwehand Pieter van Zwanenburg Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Mantelzorg

Nadere informatie

Stichting VanHarte brengt mensen bij elkaar. Kennismaking met stichting VanHarte

Stichting VanHarte brengt mensen bij elkaar. Kennismaking met stichting VanHarte Stichting VanHarte brengt mensen bij elkaar Kennismaking met stichting VanHarte 2 Inhoud Voorwoord 3 1 Dit is VanHarte 4 2 Resto s, KinderResto s en Reizend Resto 6 3 Wie zijn onze doelgroepen? 9 4 VanHarte

Nadere informatie

Meer voor wie minder heeft! Minimabeleid 2015 2018

Meer voor wie minder heeft! Minimabeleid 2015 2018 Meer voor wie minder heeft! Minimabeleid 2015 2018 2 Voorwoord wethouder van der Zanden Zo n 10% van de Helmonders leeft op of onder de grens van het sociaal minimum. Zo n inkomensgrens is een hard, meetbaar

Nadere informatie

Een voorbeeld voor. De betekenis van de Krajicek Scholarship. Jeroen Vermeulen & Paul Verweel

Een voorbeeld voor. De betekenis van de Krajicek Scholarship. Jeroen Vermeulen & Paul Verweel Een voorbeeld voor jongeren in de wijk De betekenis van de Krajicek Scholarship Jeroen Vermeulen & Paul Verweel Een voorbeeld voor jongeren in de wijk De betekenis van de Krajicek Scholarship Jeroen Vermeulen

Nadere informatie

Iedereen moet kunnen meedoen

Iedereen moet kunnen meedoen Nieuwe wet voor maatschappelijke ondersteuning in uw gemeente Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Inhoud 2 Voorwoord 5 Wat is de Wmo? 5 Waarom is de Wmo belangrijk? 9 Negen taken voor uw

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Landstede Welzijn Ommen

Jaarverslag 2012. Landstede Welzijn Ommen Jaarverslag 2012 Landstede Welzijn Ommen Voorwoord Ook dit jaar heeft Landstede Welzijn Ommen haar projecten en activiteiten kunnen ontwikkelen en realiseren dankzij de inzet van vele honderden vrijwilligers.

Nadere informatie

Samenwerken onder één dak

Samenwerken onder één dak Samenwerken onder één dak 1 Samenwerken onder één dak Handreiking voor het opzetten van een Cultuurhuis 2 3 Voorwoord Een Cultuurhuis is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, kennis kunnen opdoen en waar

Nadere informatie

Werken aan Werk. Samen aan de slag

Werken aan Werk. Samen aan de slag Werken aan Werk Samen aan de slag 1 Uitwerkingsnota Participatie en Inkomen 2 Inhoudsopgave Toekomstbeeld 3 Inleiding: Utrecht Werkt aan Werk 4 Wat is de Utrechtse uitdaging? De 030-strategie Over deze

Nadere informatie

Wmo. Meedoen is belangrijk! Wmo-krant gemeente Voorst Wet maatschappelijke ondersteuning. Wet maatschappelijke ondersteuning

Wmo. Meedoen is belangrijk! Wmo-krant gemeente Voorst Wet maatschappelijke ondersteuning. Wet maatschappelijke ondersteuning Wmo Meedoen is belangrijk! Wmo-krant gemeente Voorst Meedoen is ontmoeten De gemeente heeft besloten deze krant uit te brengen om inzicht te geven in de nieuwe mogelijkheden van ondersteuning van mensen

Nadere informatie

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO):

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO): Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO): 1 Voorwoord Wist u dat de meerderheid van de MKB-ondernemers maatschappelijk betrokken onderneemt? Dat de manier waarop dat gebeurt, verrassend weinig verschilt

Nadere informatie

ZO LANG MOGELIJK ZELFSTANDIG

ZO LANG MOGELIJK ZELFSTANDIG 1 ZO LANG MOGELIJK ZELFSTANDIG Inleiding De ouderen worden min of meer gedwongen om in hun eigen huis te blijven wonen ook als de zorgvraag bij hen toeneemt. De meeste mensen zullen ook graag zelfstandig

Nadere informatie

Professionals en ondersteuning

Professionals en ondersteuning Professionals en ondersteuning bij mediaopvoeding 1 2013 Nederlands Jeugdinstituut / Stichting Mijn Kind Online Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van

Nadere informatie

COLOFON. directeur mevr. Yolande Hartkamp telefoon: 06-25333495. intern begeleider mevr. Lotje Saalmink

COLOFON. directeur mevr. Yolande Hartkamp telefoon: 06-25333495. intern begeleider mevr. Lotje Saalmink COLOFON directeur mevr. Yolande Hartkamp telefoon: 06-25333495 intern begeleider mevr. Lotje Saalmink coördinator onderbouw mevr. Willeke van Groningen De schoolgids is goedgekeurd door de Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Meedoen mogelijk maken

Meedoen mogelijk maken verbind Sociale Zaken en Werkgelegenheid Beleid, Advies en Control Werkplein De Lure Hanzelaan 180 Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon (038) 498 40 57 s.bruns@zwolle.nl www.zwolle.nl Meedoen mogelijk

Nadere informatie

WONEN WERKEN WELZIJN

WONEN WERKEN WELZIJN DUIVEN WONEN WERKEN WELZIJN Op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen 2014 WAT WIL DE SP? Een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan. Daarvoor strijden

Nadere informatie

Evaluatieverslag Training Op Eigen Kracht

Evaluatieverslag Training Op Eigen Kracht Evaluatieverslag Training Op Eigen Kracht Training financiële zelfredzaamheid en empowerment voor klanten van de Voedselbank Amsterdam Amsterdam, juni 2010 Drs. Hille Hoogland Drs. Adinda van de Beek Voorwoord

Nadere informatie

Binnenlopen bij het Open Spreekuur

Binnenlopen bij het Open Spreekuur Binnenlopen bij het Open Spreekuur Focus op kracht en kansen alternatief: Burgerkracht en verbinding mei 2012 Van Heerwaarden Onderzoek en Advies en Het Inter-lokaal Auteur: Yvonne van Heerwaarden Het

Nadere informatie

JONGEREN EN GELD. Eindrapportage van een voorlichtingsproject van en voor allochtone jongeren in opdracht van de gemeente Tilburg

JONGEREN EN GELD. Eindrapportage van een voorlichtingsproject van en voor allochtone jongeren in opdracht van de gemeente Tilburg JONGEREN EN GELD Eindrapportage van een voorlichtingsproject van en voor allochtone jongeren in opdracht van de gemeente Tilburg Stichting CliP Rukize Kesmer Bedriye Ataman Marianne van Wezel 1 Voorwoord

Nadere informatie

Het keukentafelgesprek. Informatiepakket voor begeleiders en mantelzorgers van cliënten van de Gemiva-SVG Groep

Het keukentafelgesprek. Informatiepakket voor begeleiders en mantelzorgers van cliënten van de Gemiva-SVG Groep Het keukentafelgesprek Informatiepakket voor begeleiders en mantelzorgers van cliënten van de Gemiva-SVG Groep 20 Voorbereiden op het keukentafelgesprek Iedereen die een beroep gaat doen op de Wmo krijgt

Nadere informatie

Advies ter verbetering van de saamhorigheid & het leefplezier in Alandsbeek te Leusden

Advies ter verbetering van de saamhorigheid & het leefplezier in Alandsbeek te Leusden Praktijkleren 1 van 11-11-2013 t/m 31-01-2014 Advies ter verbetering van de saamhorigheid & het leefplezier in Alandsbeek te Leusden Melanie Boerhout & Peeke Hilhorst Studentnummer Melanie Boerhout: 1631255

Nadere informatie

Fractie Franssen. Partijprogramma 2014-2018 Gulpen- Wittem daar ben ik thuis!

Fractie Franssen. Partijprogramma 2014-2018 Gulpen- Wittem daar ben ik thuis! Fractie Franssen Partijprogramma 2014-2018 Gulpen- Wittem daar ben ik thuis! Fractie Franssen 2014-2018 Gulpen-Wittem daar ben ik thuis! Inleiding: Woensdag 19 maart 2014 zijn de gemeenteraadsverkiezingen.

Nadere informatie

Module Draagvlak: de vraag achter elk initiatief. Kennisnetwerk Leefbaarheid en Gemeenschapsvoorzieningen 2014

Module Draagvlak: de vraag achter elk initiatief. Kennisnetwerk Leefbaarheid en Gemeenschapsvoorzieningen 2014 Module Draagvlak: de vraag achter elk initiatief Kennisnetwerk Leefbaarheid en Gemeenschapsvoorzieningen 2014 1 Colofon Nijmegen, 16 juni 2014 Kennisnetwerk Leefbaarheid en Gemeenschapsvoorzieningen, provincie

Nadere informatie