Hoofdstuk 1: Algemene bepaling(art. 1) Hoofdstuk 2: Definities en toepassingsgebied (art. 2 tot 15-2 afdelingen)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoofdstuk 1: Algemene bepaling(art. 1) Hoofdstuk 2: Definities en toepassingsgebied (art. 2 tot 15-2 afdelingen)"

Transcriptie

1 2. VIGILEGIS - Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Algemene bepaling(art. 1) De oprichting (wetgevende macht of wetgever) van deze wet staat op het actief van de Koning en de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Hoofdstuk 2: Definities en toepassingsgebied (art. 2 tot 15-2 afdelingen) Afdeling 1: Definities (art. 2, 1 tot 35 ) Sommige in de wet (en in de koninklijke besluiten) gebruikte termen worden specifiek gedefinieerd in het kader van de toepassing van deze wet. Het doel is om elke verwarring of elk gebruik van een definitie uit een andere reglementering te voorkomen. Afdeling 2: Toepassingsgebied (art. 3 tot 15) Alle door de wet gedekte beroepsactiviteiten, dit wil zeggen beroepsactiviteiten die door de wetgever worden beschouwd als behorend tot de sector van de private veiligheid, worden opgesomd. Deze wet is van openbare orde en is van toepassing op alle beoogde activiteiten. De Koning kan een lijst van activiteiten of beroepen vaststellen die niet aan de wet zijn onderworpen. Hoofdstuk 3: Ondernemingen en interne bewakingsdiensten (art. 16 tot 59-5 afdelingen) Afdeling 1: Vergunningen (art. 16 tot 31) Deze afdeling gaat over de vergunningen - alsook over de intrekkingsmogelijkheden - die kunnen worden toegekend aan de ondernemingen die een activiteit behorend tot het toepassingsgebied van de wet wensen uit te oefenen (uitoefenen en/of aanbieden van bewakingsdiensten, alarmsystemen, camera's, advies, opleiding,...) - of als interne bewakingsdienst - en over de afwijkingen of uitzonderingen terzake (vereniging die zelf bewakingsactiviteiten organiseert, concessieovereenkomst voor de controle van betalend parkeren, overname van activiteiten van een onderneming vergund door een derde, aanbieden van interventiediensten na alarm door de ondernemingen voor alarmsystemen en aanbieden van de diensten van onderneming voor alarmsystemen door de bewakingsondernemingen).

2 Afdeling 2: Vergunningsvoorwaarden (art. 32 tot 41) Om een door deze wet beoogde activiteit te kunnen uitoefenen, moet een onderneming of interne dienst voldoen aan een geheel van minimumvoorwaarden met betrekking tot het personeel, de organisatie, de infrastructuur, de technische middelen,... Deze voorwaarden worden vermeld in deze rubriek (en de koninklijke uitvoeringsbesluiten). Ze kunnen verschillen afhankelijk van het statuut van de aanvrager (elke door de wet beoogde onderneming, of bewakingsonderneming in het bijzonder, of interne bewakingsdienst). Afdeling 3: Verplichtingen voor alle ondernemingen en interne diensten (art. 42 tot 52) Bovenop de vergunning, moet een onderneming of interne dienst haar beroepsactiviteiten uitoefenen volgens bepaalde verplichtingen of verboden: vermelding van de vergunning, uitoefening onder het uitsluitend gezag van de personen die de werkelijke leiding verzekeren, verbod om gegevens mee te delen, verplichting om elke vraag betreffende zijn activiteiten die uitgaat van bepaalde overheden te beantwoorden, verbod om tussen te komen in een politiek of een arbeidsconflict, verplichting om administratieve kosten en een jaarlijkse retributie te betalen,... Bovendien moeten de bewakingsondernemingen een voorafgaande schriftelijke overeenkomst afsluiten met de opdrachtgever. Afdeling 4: Bijkomende verplichtingen voor bewakingsondernemingen en interne bewakingsdiensten (art. 53 tot 57) Dit gedeelte preciseert bepaalde uitzonderingen op het specialiteitsbeginsel in de uitoefening van bewakingsactiviteiten, de mededelingsplicht (activiteiten en exploitatiezetel), de onderaanneming, evenals de technische normen van de gebruikte voertuigen. Afdeling 5: Bijkomende verplichtingen voor ondernemingen voor veiligheidsadvies (art. 58 en 59) De ondernemingen voor advies moeten neutrale adviezen geven (betreffende de diensten en producten) en mogen tegelijkertijd geen andere activiteiten uitoefenen (onverenigbaarheid). Hoofdstuk 4: Personen (art. 60 tot 88-6 afdelingen) Afdeling 1: Toepassingsgebied (art. 60) De beoogde personen, die volledig of gedeeltelijk moeten voldoen aan de vastgelegde voorwaarden, worden in dit gedeelte vermeld. Het betreft zaakvoerders, leidinggevenden, bestuurders, arbeiders, bedienden, personen belast met de commerciële relaties,... die werken voor rekening van elke door de wet beoogde onderneming of interne dienst.

3 Afdeling 2: Persoonsvoorwaarden (art. 61 tot 64) Alle voorwaarden, maar ook verboden en uitzonderingen, met betrekking tot de vergunning van personen die willen werken in de sector van de private veiligheid, hebben met name betrekking op de afwezigheid van veroordelingen, de minimumleeftijd, de te volgen opleidingen, de eerder of gelijktijdig uitgeoefende beroepen, het gewenste profiel met betrekking tot de veiligheidsvoorwaarden,... Afdeling 3: Onderzoeken naar de veiligheidsvoorwaarden (art. 65 tot 75) De procedure met betrekking tot de onderzoeken ten aanzien van personen (bedoeld in artikel 60) die in de sector van de private veiligheid werken of willen werken en het profiel waaraan moet worden voldaan, worden duidelijk vermeld. Afdeling 4: Identificatiekaarten (art. 76. tot 81) en Afdeling 5: Schorsingen en intrekkingen (art. 82 tot 87) De personen die houder moeten zijn van een identificatiekaart, de modaliteiten voor de toekenning van een weigering, schorsing, intrekking en vernieuwing van deze kaart worden vermeld in deze afdelingen. Afdeling 6: Discretieplicht (art. 88) In dit artikel wordt gepreciseerd wat de discretieplicht inhoudt voor alle in artikel 60 beoogde personen. Hoofdstuk 5: Bevoegdheden, verplichtingen, procedures en middelen (art. 89 tot afdelingen) Afdeling 1: Middelen en procedures (art. 89 tot 93) De Koning heeft tegelijkertijd de mogelijkheid om de door de ondernemingen en interne diensten gebruikte middelen en procedures te regelen, maar ook om de opdrachtgever (dit wil zeggen de klant, de gebruiker,...) te verplichten om bepaalde bijzondere maatregelen te nemen. Hij legt ook bepaalde regels vast met betrekking tot het gebruik van wapens in de bewaking. Afdeling 2: Generieke bevoegdheden en verplichtingen bij de uitoefening van bewakingsactiviteiten (art. 94 tot 120) De bevoegdheden die een bewakingsagent kan uitoefenen of bekomen in het kader van zijn activiteiten (dragen van een wapen, controles aan de in- of uitgang van een plaats, vatting

4 van een persoon, veiligheidscontrole, bewaking op de openbare weg en veiligheidsperimeter) afgezien van alle situaties, omstandigheden of bijzondere plaatsen, worden vermeld in deze afdeling. Afdeling 3: Activiteitsgebonden bevoegdheden en verplichtingen bij de uitoefening van specifieke bewakingsactiviteiten (art. 121 tot onderafdelingen) Deze afdeling beschrijft de grenzen van de bevoegdheden, maar ook de te volgen procedures voor zeven bijzondere activiteiten (in 7 onderafdelingen), namelijk mobiele bewaking, winkelinspectie, uitgaansmilieu, verrichten van vaststellingen, beveiligd vervoer, verkeersbegeleiding en bediening van technische middelen. Onderafdeling 1: Mobiele bewaking van roerende of onroerende goederen en interventie na alarm (art. 121) Onderafdeling 2: Winkelinspectie (art. 122 tot 125) Onderafdeling 3: Uitgaansmilieu (art. 126 en 127) Onderafdeling 4: Verrichten van vaststellingen (art. 128) Onderafdeling 5: Beveiligd vervoer (art. 129 tot 133) Onderafdeling 6: Verkeersbegeleiding (art. 134) Onderafdeling 7: Bediening van technische middelen die met het oog op het verzekeren van de veiligheid aan derden ter beschikking worden gesteld (art. 135) Afdeling 4: Situationele bevoegdheden en verplichtingen bij de uitoefening van bewakingsactiviteiten (art. 136 tot 145) Het betreft de meest opvallende nieuwigheid van de wet. De bewakingsagenten beschikken over bijzondere bevoegdheden afhankelijk van de plaatsen waarin zij hun activiteiten uitoefenen of afhankelijk van een externe crisissituatie of bijzondere noodsituatie om tegemoet te komen aan de veiligheidsvereisten gegenereerd door de te beschermen plaats of de te beveiligen situatie. Deze bevoegdheden moeten samengevoegd worden met de generieke bevoegdheden, evenals met de bevoegdheden - in voorkomend geval - verbonden aan de activiteiten vermeld onder afdeling 2 van dit Hoofdstuk. De beoogde bijzondere plaatsen zijn militaire basissen, bepaalde internationale instellingen of ambassades, evenals luchthavens, internationale stations, nucleaire sites, militaire domeinen, ISPS-havenfaciliteiten, SEVESO-inrichtingen of plaatsen waar wapens, explosieven (met inbegrip van afzonderlijk opgeslagen springstofcomponenten), nucleaire materialen of andere bij koninklijk besluit bepaalde goederen worden bewaard die, indien ze op een niet voorziene wijze de plaats verlaten, een gevaar kunnen uitmaken voor de openbare veiligheid.

5 De toegekende bevoegdheden afhankelijk van de plaatsen zijn: het systematisch dragen van wapens; het doorzoeken van bagage en het doorzoeken van (binnenkomende en uitgaande) voertuigen; de bewaking via mobiele camera's op niet voor het publiek toegankelijke plaatsen en de controle of detectie van de aanwezigheid van onbevoegde personen die zich verborgen houden in of in de buurt van een voertuig. Hoofdstuk 6: Specifieke activiteitendomeinen (art. 146 tot 207) Afdeling 1: Opleidingen en psychotechnische onderzoeken (art. 146 tot 151) Dit deel bepaalt de wettelijke grondslag van de opleidingen en psychotechnische onderzoeken van het personeel dat een bijzondere functie uitoefent in de sector van de private veiligheid. De Koning bepaalt de praktische modaliteiten hiervan via twee besluiten. Afdeling 2: Alarmen en alarmbeheer (art. 152 tot 158) De wet bepaalt de grote principes die de alarmen en het beheer van de alarmen beheren. De wijzen van verificatie, de procedures van alarmmelding,... evenals de voorwaarden voor installatie en gebruik,... zullen bij koninklijk besluit worden geregeld. Afdeling 3: Veiligheidsdiensten van openbare vervoersmaatschappijen (art. 159 tot 184) Onderafdeling 1: Toepassingsgebied (art. 159 tot 162) en Onderafdeling 2: Middelen (art. 163 tot 167) en Onderafdeling 3: Competenties (art. 168 tot 184) De afdeling is een bijna volledige overname uit de regels van de wet van 10 april opgeheven - voor de veiligheidsdiensten van de openbare vervoersmaatschappijen. Zij bepaalt dat de wet ook van toepassing is op deze diensten, bepaalt de plaatsen waar de veiligheidsagenten bevoegd zijn en welke de middelen (spray en handboeien) en bevoegdheden waarover zij beschikken (uitoefenen op de openbare weg, de toegang tot een zone weigeren, een persoon dwangmatig verwijderen, identiteitsdocumenten vragen, een vatting uitvoeren, overgaan tot een veiligheidscontrole, een formulier overhandigen en een register bijhouden) zijn. Afdeling 4: Maritieme veiligheidsondernemingen (art. 185 tot 207) Een maritieme veiligheidsonderneming is gemachtigd om activiteiten uit te oefenen van toezicht, bescherming en veiligheid aan boord van schepen, steeds gewapend, om tegen piraterij te strijden ten voordele van de geregistreerde eigenaar of exploitant. Deze afdeling preciseert bepaalde vergunningsvoorwaarden. 7 koninklijke besluiten specificeren de bevoegdheden, procedures en verplichtingen inherent aan dit zeer bijzondere type activiteiten.

6 Hoofdstuk 7: Controle en sancties (art. 208 tot 255) Afdeling 1: Controle (art. 208 tot 233) Onderafdeling 1: Algemeen (art. 208 tot 214)en Onderafdeling 2: Verplichtingen en bevoegdheden van de inspecteurs (art. 215 tot 225) en Onderafdeling 3: Verhoren en processen-verbaal (art. 226 tot 233) Deze afdeling behandelt de bevoegdheden van de personen die belast zijn met de controle van de wet en haar uitvoeringsbesluiten. Afdeling 2: Sancties (art. 234 tot 255) Onderafdeling 1: De sanctieambtenaar (art. 234 tot 237) en Onderafdeling 2: De waarschuwing (art. 238 en 239) en Onderafdeling 3: De minnelijke schikking (art. 240 en 241) en Onderafdeling 4: De administratieve geldboete (art. 242 tot 251) en Onderafdeling 5: Beroepsprocedure (art. 252 tot 255) Deze afdeling vermeldt de sanctieprocedure (gepreciseerd door de Koning) en de verschillende sancties (waarschuwing, minnelijke schikking en administratieve geldboete) die kunnen worden opgelegd. Hoofdstuk 8: Slot-, opheffing- en overgangsbepalingen (art. 256 tot 278) Afdeling 1 : Slotbepalingen (art. 256 tot 270) Onderafdeling 1: Adviesraad (art. 256 tot 261) Er zal een adviesraad worden opgericht om de minister van Binnenlandse Zaken te adviseren omtrent het beleid inzake de in de wet bedoelde aangelegenheden. Er zullen ook commissies kunnen worden opgericht afhankelijk van de door de wet beoogde domeinen. Onderafdeling 2: Delegaties (art. 262) De minister van Binnenlandse Zaken kan sommige van zijn bevoegdheden overdragen aan een ambtenaar van de FOD Binnenlandse Zaken. Onderafdeling 3: Inningen (art. 263 tot 267) De ondernemingen en interne diensten blijven gehouden administratieve kosten en een jaarlijkse retributie te betalen teneinde de kosten voor administratie, controle en toezicht nodig voor de toepassing van de wet te dekken.

7 Onderafdeling 4: Toegang gegevens (art. 268 en 269) Deze artikelen voorzien in een rechtstreekse toegang tot de in het centraal strafregister opgenomen gegevens en tot de nationale antecedentenfiche bij de parketten, via een medewerker van het parket die werd gedetacheerd bij de FOD Binnenlandse Zaken. Onderafdeling 5: Rapport (nieuw) (art. 270) De minister van Binnenlandse Zaken brengt jaarlijks een schriftelijk verslag uit aan de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Afdeling 2: Overgangsbepalingen (art. 271 tot 276) Deze bepalingen garanderen dat de rechten die voortvloeien uit de erkenningen, vergunningen en identificatiekaarten die werden afgeleverd in het kader van de oude wet van 10 april 1990 behouden blijven. Afdeling 3: Opheffingsbepaling (art. 277) Het betreft het artikel dat de wet van 10 april 1990 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid opheft. Afdeling 4: Wijziging van de wet van 19 juli 1991 tot regeling van het beroep van privédetective (art. 278). De wet van 19 juli 1991 tot regeling van het beroep van privédetective wordt aangevuld zodat de privédetectives kunnen worden tewerkgesteld in bewakingsondernemingen om uitsluitend interne onderzoeken te voeren

Deel I: private en bijzondere veiligheid en privé-detectives

Deel I: private en bijzondere veiligheid en privé-detectives Inhoud Deel I: private en bijzondere veiligheid en privé-detectives Wetten Wet van 10 april 1990 tot regeling van de private en de bijzondere veiligheid...ia - 1 Wet van 19 juli 1991 tot regeling van het

Nadere informatie

Deel I: private en bijzondere veiligheid en privé-detectives

Deel I: private en bijzondere veiligheid en privé-detectives Inhoud Deel I: private en bijzondere veiligheid en privé-detectives Wetten Wet van 10 april 1990 tot regeling van de private en de bijzondere veiligheid...ia - 1 Wet van 19 juli 1991 tot regeling van het

Nadere informatie

Deel I: private en bijzondere veiligheid en privédetectives

Deel I: private en bijzondere veiligheid en privédetectives Inhoud Deel I: private en bijzondere veiligheid en privédetectives Wetten Wet van 10 april 1990 tot regeling van de private en de bijzondere veiligheid Wet van 19 juli 1991 tot regeling van het beroep

Nadere informatie

WHITE PAPER DE NIEUWE WET OP DE PRIVATE VEILIGHEID. Private bewaking

WHITE PAPER DE NIEUWE WET OP DE PRIVATE VEILIGHEID. Private bewaking WHITE PAPER DE NIEUWE WET OP DE PRIVATE VEILIGHEID Private bewaking Deze white paper licht deze nieuwe wet toe en focust daarbij op de veranderingen ten opzichte van de vorige wet. Wat verandert er voor

Nadere informatie

Deel I: private en bijzondere veiligheid en privé-detectives

Deel I: private en bijzondere veiligheid en privé-detectives Inhoud Deel I: private en bijzondere veiligheid en privé-detectives Wetten Wet van 10 april 1990 tot regeling van de private en de bijzondere veiligheid...ia - 1 Wet van 19 juli 1991 tot regeling van het

Nadere informatie

Hoofdstuk 8: Slot-, opheffing- en overgangsbepalingen (art. 256 tot afdelingen)

Hoofdstuk 8: Slot-, opheffing- en overgangsbepalingen (art. 256 tot afdelingen) 2.8 VIGILEGIS Hoofdstuk 8: Slot-, opheffing- en overgangsbepalingen (art. 256 tot 278-2 afdelingen) Afdeling 1: Slotbepalingen (art. 256 tot 270) - (5 onderafdelingen) Onderafdeling 1: Adviesraad (art.

Nadere informatie

Nieuwe wet Private en Bijzondere Veiligheid

Nieuwe wet Private en Bijzondere Veiligheid Nieuwe wet Private en Bijzondere Veiligheid Nog betere dienstverlening dankzij meer vertrouwen en samenwerking Op 8 juni 2017 werd de nieuwe wet op Private en Bijzondere Veiligheid goedgekeurd door de

Nadere informatie

Welke opportuniteiten creëert de nieuwe Wet Private Veiligheid

Welke opportuniteiten creëert de nieuwe Wet Private Veiligheid 30 maart 2017 Welke opportuniteiten creëert de nieuwe Wet Private Veiligheid Bert Hoffer Directie Private Veiligheid FOD Binnenlandse Zaken Context ontwerp nieuwe wet Regeerakkoord van 9 okt. 2014 De reglementering

Nadere informatie

Geneviève Franchet Dominique Van Dam

Geneviève Franchet Dominique Van Dam Geneviève Franchet Dominique Van Dam FOD Binnenlandse Zaken Algemene Directie Veiligheids- en Preventiebeleid Koningsstraat 56 te 1000 Brussel Organigram Dienst Private Veiligheid Federale Overheidsdienst

Nadere informatie

Mobiele bewaking van roerende of onroerende goederen en interventie na alarm

Mobiele bewaking van roerende of onroerende goederen en interventie na alarm Mobiele bewaking van roerende of onroerende goederen en interventie na alarm IBZ 09/01/2019 Uitgeoefende activiteit artikel 3, 2 1. Bevoegdheden van de bewakingsagent voor deze activiteit Mobiele bewaking

Nadere informatie

Statische bewaking van roerende of onroerende goederen

Statische bewaking van roerende of onroerende goederen Statische bewaking van roerende of onroerende goederen IBZ 09/01/2019 Uitgeoefende activiteit artikel 3, 1 1. Bevoegdheden van de bewakingsagent voor deze activiteit De statische bewaking van roerende

Nadere informatie

De nieuwe Wet Private en Bijzondere Veiligheid

De nieuwe Wet Private en Bijzondere Veiligheid De nieuwe Wet Private en Bijzondere Veiligheid Het Perspectief van de Bewakingsondernemingen 1 31 mei 2018 Jean-Paul Van Avermaet Voorzitter BVBO Managing Director G4S DOELSTELLINGEN wet 2 Meer activiteiten

Nadere informatie

AANVRAAG TOT VERNIEUWING VAN DE VERGUNNING VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN INTERNE BEWAKINGSDIENST

AANVRAAG TOT VERNIEUWING VAN DE VERGUNNING VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN INTERNE BEWAKINGSDIENST AANVRAAG TT VERNIEUWING VAN DE VERGUNNING VR HET RGANISEREN VAN EEN INTERNE BEWAKINGSDIENST Toepassing van de wet van 10 april 1990 1 - Koninklijk besluit van 21 mei 1991 2 Uw aanvraag moet bij een ter

Nadere informatie

Wet van 2 oktober 2017 vergunning voor het exploiteren van een onderneming voor camerasystemen.

Wet van 2 oktober 2017 vergunning voor het exploiteren van een onderneming voor camerasystemen. Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Veiligheid en Preventie Directie Private Veiligheid Aan de ondernemingen voor camerasystemen Uw contactpersoon T Uw referentie Bijlagen 02

Nadere informatie

PRIVATE VEILIGHEID. De impact van de nieuwe wetgeving op uw onderneming

PRIVATE VEILIGHEID. De impact van de nieuwe wetgeving op uw onderneming PRIVATE VEILIGHEID De impact van de nieuwe wetgeving op uw onderneming Nieuwe regelgeving van toepassing vanaf 10 november 2017 Hoe organiseer ik mijn bewakingsactiviteiten? Wat kan ik verwachten van bewakingsagenten?

Nadere informatie

AANVRAAG TOT VERNIEUWING VAN DE VERGUNNING VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN INTERNE BEWAKINGSDIENST

AANVRAAG TOT VERNIEUWING VAN DE VERGUNNING VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN INTERNE BEWAKINGSDIENST AANVRAAG TT VERNIEUWING VAN DE VERGUNNING VR HET RGANISEREN VAN EEN INTERNE BEWAKINGSDIENST Toepassing van de wet van 2 oktober 2017 1 - Koninklijk besluit van 21 mei 1991 2 Uw aanvraag moet bij een ter

Nadere informatie

PRIVATE VEILIGHEID De impact van de nieuwe wetgeving op werknemers van bewakingsondernemingen of interne bewakingsdiensten

PRIVATE VEILIGHEID De impact van de nieuwe wetgeving op werknemers van bewakingsondernemingen of interne bewakingsdiensten PRIVATE VEILIGHEID De impact van de nieuwe wetgeving op werknemers van bewakingsondernemingen of interne bewakingsdiensten Nieuwe regelgeving van toepassing vanaf 10 november 2017 Hoe word ik bewakingsagent?

Nadere informatie

Wet van 2 oktober 2017 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid (B.S , in werking )

Wet van 2 oktober 2017 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid (B.S , in werking ) Wet van 2 oktober 2017 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid (B.S. 31.10.2017, in werking 10.11.2017) HOOFDSTUK 1 Algemene bepaling Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld

Nadere informatie

Vergunningen en erkenningen binnen de private veiligheidssector

Vergunningen en erkenningen binnen de private veiligheidssector Private Veiligheid Activiteiten in 2009 Vergunningen en erkenningen binnen de private veiligheidssector De Minister van Binnenlandse Zaken levert de vergunningen en erkenningen binnen de private veiligheidssector

Nadere informatie

Wet tot regeling van de private en bijzondere veiligheid

Wet tot regeling van de private en bijzondere veiligheid Wet tot regeling van de private en bijzondere veiligheid HOOFDSTUK I: Toepassingsgebied Artikel 1. 1. In de zin van deze wet wordt als bewakingsonderneming beschouwd, elke rechtspersoon of natuurlijke

Nadere informatie

Studienamiddag 24-6-2011 Paneldebat BVBO - PSA

Studienamiddag 24-6-2011 Paneldebat BVBO - PSA Studienamiddag 24-6-2011 1 Paneldebat BVBO - PSA Panel Delphine Beatse PSA Private Security Association De partner van de interne bewakings- en veiligheidsdiensten Luc Adriaenssens BVBO Beroepsvereniging

Nadere informatie

Hoofdstuk 3: Ondernemingen en interne bewakingsdiensten (art. 16 tot 59-5 afdelingen)

Hoofdstuk 3: Ondernemingen en interne bewakingsdiensten (art. 16 tot 59-5 afdelingen) 2.3 VIGILEGIS Hoofdstuk 3: Ondernemingen en interne bewakingsdiensten (art. 16 tot 59-5 afdelingen) Afdeling 1: Vergunningen (Art.16 tot 31) Art. 16. Niemand mag de diensten van een onderneming aanbieden

Nadere informatie

Wet tot regeling van de private en bijzondere veiligheid

Wet tot regeling van de private en bijzondere veiligheid Wet tot regeling van de private en bijzondere veiligheid HOOFDSTUK I: Toepassingsgebied Artikel 1. 1. In de zin van deze wet wordt als bewakingsonderneming beschouwd, elke rechtspersoon of natuurlijke

Nadere informatie

Hoofdstuk 4: Personen (art. 60 tot 88-6 afdelingen)

Hoofdstuk 4: Personen (art. 60 tot 88-6 afdelingen) 2.4 VIGILEGIS Hoofdstuk 4: Personen (art. 60 tot 88-6 afdelingen) Afdeling 1: Toepassingsgebied (art. 60) Art. 60. Dit hoofdstuk is van toepassing op: 1 de personen die de werkelijke leiding hebben ineen

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 : Definities en toepassingsgebied. (art. 2 tot 15-2 afdelingen)

Hoofdstuk 2 : Definities en toepassingsgebied. (art. 2 tot 15-2 afdelingen) 2.2 VIGILEGIS Hoofdstuk 2 : Definities en toepassingsgebied (art. 2 tot 15-2 afdelingen) Afdeling 1 : Definities (art. 2, 1 tot 35 ) Art. 2. Voor de toepassing van deze wet wordt verstaan onder: 1 activiteiten:

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 44/2009 van 15 juli 2009 Betreft: aanvraag van de FOD Binnenlandse Zaken om toegang te krijgen tot de foto, opgeslagen in het Register van

Nadere informatie

www.besafe.be De identificatiekaart voor bewakingsagenten

www.besafe.be De identificatiekaart voor bewakingsagenten www.besafe.be De identificatiekaart voor bewakingsagenten Identificatiekaart bewakingsagent Elke bewakingsagent draagt verplicht een identificatiekaart bij zich, die niet verward mag worden met de nationale

Nadere informatie

Wet tot regeling van de private en bijzondere veiligheid

Wet tot regeling van de private en bijzondere veiligheid Wet tot regeling van de private en bijzondere veiligheid HOOFDSTUK I: Toepassingsgebied Artikel 1. 1. In de zin van deze wet wordt als bewakingsonderneming beschouwd, elke rechtspersoon of natuurlijke

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT MELDINGSFORMULIER EVENEMENT 1. ADMINISTRATIEVE GEGEVENS VAN HET EVENEMENT ORGANISERENDE VERENIGING Naam:. Adres:. Telefoonnummer:. E-mail: CONTACTPERSONEN NAAM ADRES TELEFOONNUMMER 1 2 GEDETAILLEERD INFO

Nadere informatie

FAQ. Sleutelwoorden Vragen Antwoord A. ALGEMEEN

FAQ. Sleutelwoorden Vragen Antwoord A. ALGEMEEN FAQ Algemene uitvoeringsbepalingen van de maatregelen ten gunste van de tewerkstelling van jongeren in sociaal profitsector voortspruitend uit de wet van 23 december 2005 betreffende het generatiepact

Nadere informatie

1. Voor de onderneming:

1. Voor de onderneming: Aanvraag tot vergunning onderneming voor camerasystemen versie december 2017 Toepassing van de Wet van 2 oktober 2017 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid - Koninklijk besluit van 12 november

Nadere informatie

13 JULI Koninklijk besluit tot bepaling van de erkenningsvoorwaarden van schietstanden.

13 JULI Koninklijk besluit tot bepaling van de erkenningsvoorwaarden van schietstanden. 13 JULI 2000. - Koninklijk besluit tot bepaling van de erkenningsvoorwaarden van schietstanden. Artikel 1. 1. Dit besluit is van toepassing op de uitbating van schietinstallaties voor vuurwapens, al dan

Nadere informatie

10 APRIL 1990. - Wet tot regeling van de private en bijzondere veiligheid

10 APRIL 1990. - Wet tot regeling van de private en bijzondere veiligheid 10 APRIL 1990. - Wet tot regeling van de private en bijzondere veiligheid HOOFDSTUK I. - Toepassingsgebied. Artikel 1. 1. In de zin van deze wet wordt als bewakingsonderneming beschouwd, elke rechtspersoon

Nadere informatie

AANVRAAG TOT VERGUNNING VOOR HET EXPLOITEREN VAN EEN BEWAKINGSONDERNEMING

AANVRAAG TOT VERGUNNING VOOR HET EXPLOITEREN VAN EEN BEWAKINGSONDERNEMING AANVRAAG TOT VERGUNNING VOOR HET EXPLOITEREN VAN EEN BEWAKINGSONDERNEMING Toepassing van de wet van 10 april 1990 1 - Koninklijk besluit van 21 mei 1991 2 Uw aanvraag moet bij een ter post aangetekende

Nadere informatie

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER ADVIES Nr 25 / 2007 van 4 juli 2007

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER ADVIES Nr 25 / 2007 van 4 juli 2007 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycommission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid"

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid" SCSZ/14/183 BERAADSLAGING NR. 14/101 VAN 4 NOVEMBER 2014 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

NIEUWE WETGEVING IN DE MAAK BETREFFENDE DE BEGELEIDING VAN UITZONDERLIJKE TRANSPORTEN

NIEUWE WETGEVING IN DE MAAK BETREFFENDE DE BEGELEIDING VAN UITZONDERLIJKE TRANSPORTEN Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs en Logistieke Dienstverleners Fédération Royale Belge des Transporteurs et des Prestataires de Services Logistiques Königlicher belgischer Verband der

Nadere informatie

BASISOPLEIDING BEWAKING

BASISOPLEIDING BEWAKING BASISOPLEIDING BEWAKING RECHT MET BIJZONDERE AANDACHT VOOR DE VERPLICHTINGEN VAN DE BEWAKINGSONDERNEMING, DE BEVOEGDHEDEN EN DE VERANTWOORDELIJKHEDEN VAN DE BEWAKINGSAGENT 1. Doelstellingen van de wet

Nadere informatie

Opleiding fuifbuddies

Opleiding fuifbuddies Opleiding fuifbuddies Private Veiligheid - Persoonscontrole 24/10/2016 Mathias Degandt Aspirant-hoofdinspecteur van politie PZ Vlas Mathias.Degandt@pzvlas.be Wat is security en is het verplicht? Wettelijk

Nadere informatie

AANVRAAG TOT VERNIEUWING VAN DE VERGUNNING VOOR HET EXPLOITEREN VAN EEN BEWAKINGSONDERNEMING

AANVRAAG TOT VERNIEUWING VAN DE VERGUNNING VOOR HET EXPLOITEREN VAN EEN BEWAKINGSONDERNEMING AANVRAAG TT VERNIEUWING VAN DE VERGUNNING VR HET EXPLITEREN VAN EEN BEWAKINGSNDERNEMING Toepassing van de wet van 10 april 1990 1 - Koninklijk besluit van 21 mei 1991 2 Uw aanvraag moet bij een ter post

Nadere informatie

24/09/2015 4 5 13/01/2014 (B.S.

24/09/2015 4 5 13/01/2014 (B.S. Wet van 10 april 1990 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid gewijzigd door de wetten van 18 juli 1997, 9 juni 1999, 10 juni 2001, 25 april, 7 mei en 27 december 2004, 2 september 2005, 8

Nadere informatie

I. RECHTEN EN VRIJHEDEN

I. RECHTEN EN VRIJHEDEN Inhoudsopgave Inhoudsopgave I. RECHTEN EN VRIJHEDEN Verklaring 10 december 1948 Universele verklaring van de rechten van de mens (B.S., 31 maart 1949)........ 1 Verdrag 4 november 1950 tot bescherming

Nadere informatie

tot wijziging van verschillende decreten in het kader van de herstructurering van het agentschap Toerisme Vlaanderen

tot wijziging van verschillende decreten in het kader van de herstructurering van het agentschap Toerisme Vlaanderen stuk ingediend op 1093 (2010-2011) Nr. 4 30 juni 2011 (2010-2011) Ontwerp van decreet tot wijziging van verschillende decreten in het kader van de herstructurering van het agentschap Toerisme Vlaanderen

Nadere informatie

Gelet op het koninklijk besluit van 30 april 2007 betreffende de erkenning van bedrijfsrevisoren en het openbaar register;

Gelet op het koninklijk besluit van 30 april 2007 betreffende de erkenning van bedrijfsrevisoren en het openbaar register; Koninklijk besluit van 21 juli 2017 betreffende de toekenning van de hoedanigheid van bedrijfsrevisor alsook de inschrijving en registratie in het openbaar register van de bedrijfsrevisoren Bron : Koninklijk

Nadere informatie

Gelet op het verzoek om advies van de Minister van Veiligheid en van Binnenlandse Zaken, ontvangen op 14 juni 2018;

Gelet op het verzoek om advies van de Minister van Veiligheid en van Binnenlandse Zaken, ontvangen op 14 juni 2018; 1/15 Advies nr. 62/2018 van 25 juli 2018 Betreft: voorontwerp van wet tot wijziging van de wet van 2 oktober tot regeling van de private en de bijzondere veiligheid voor wat betreft de verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/122 BERAADSLAGING NR. 08/033 VAN 1 JULI 2008 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE RIJKSDIENST

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/11/035 BERAADSLAGING NR 11/026 VAN 5 APRIL 2011 MET BETREKKING TOT DE RAADPLEGING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

DE VICE-EERSTE MINISTER, MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN GELIJKE KANSEN. Persbericht

DE VICE-EERSTE MINISTER, MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN GELIJKE KANSEN. Persbericht DE VICE-EERSTE MINISTER, MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN GELIJKE KANSEN Brussel, 22 november 2013 Persbericht Meer ethiek en meer controle in de sector van de privé-veiligheid en een omkaderde uitbreiding

Nadere informatie

Aanvraag toestemming voor het inzetten van vrijwilligers voor het uitvoeren van bewakingsactiviteiten 1

Aanvraag toestemming voor het inzetten van vrijwilligers voor het uitvoeren van bewakingsactiviteiten 1 1/6 Bijlage 1: Aanvraag toestemming voor het inzetten van vrijwilligers voor het uitvoeren van bewakingsactiviteiten 1 1. Datum aanvraag: ------------------------------------------ Gegevens over het evenement

Nadere informatie

15 MEI Wet tot instelling van de functie van gemeenschapswacht, tot

15 MEI Wet tot instelling van de functie van gemeenschapswacht, tot 15 MEI 2007. - Wet tot instelling van de functie van gemeenschapswacht, tot instelling van de dienst gemeenschapswachten en tot wijziging van artikel 119bis van de nieuwe gemeentewet. Bron : BINNENLANDSE

Nadere informatie

Wet tot regeling van de private en bijzondere veiligheid

Wet tot regeling van de private en bijzondere veiligheid Wet tot regeling van de private en bijzondere veiligheid Wet van 10 april 1990 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid gewijzigd door de wetten van 18 juli 1997, 9 juni 1999, 10 juni 2001,

Nadere informatie

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 78 van de Grondwet.

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 78 van de Grondwet. 15 MEI 2007. - Wet tot instelling van de functie van gemeenschapswacht, tot instelling van de dienst gemeenschapswachten en tot wijziging van artikel 119bis van de nieuwe gemeentewet. Bron : BINNENLANDSE

Nadere informatie

Voorstellen FAVV Wet houdende diverse bepalingen

Voorstellen FAVV Wet houdende diverse bepalingen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorstellen FAVV Wet houdende diverse bepalingen Djamel Dehas en Tomas Vanderstappen Diverse bepalingen? Wijziging van de wet van 4 februari 2000

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder : Koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouder-fiscalist in het kader van een rechtspersoon Bron : Koninklijk besluit van 15

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Federale adviesverleningsprocedure inzake het voorontwerp van wet betreffende

Nadere informatie

Commissie voor de toegang tot en het hergebruik van bestuursdocumenten

Commissie voor de toegang tot en het hergebruik van bestuursdocumenten Commissie voor de toegang tot en het hergebruik van bestuursdocumenten Afdeling openbaarheid van bestuur 28 september 2015 ADVIES 2015-70 over de weigering om toegang te geven tot een geregistreerd huurcontract

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST ECONOMIE, K.M.O., MIDDENSTAND EN ENERGIE

FEDERALE OVERHEIDSDIENST ECONOMIE, K.M.O., MIDDENSTAND EN ENERGIE FEDERALE OVERHEIDSDIENST ECONOMIE, K.M.O., MIDDENSTAND EN ENERGIE [C 2017/10293] 1 DECEMBER 2016. Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 11 maart 1966 tot verklaring van openbaar

Nadere informatie

Wet van 3 juli 2005 betreffende de rechten van vrijwilligers (B.S.29.VIII.2005) 1

Wet van 3 juli 2005 betreffende de rechten van vrijwilligers (B.S.29.VIII.2005) 1 Wet van 3 juli 2005 betreffende de rechten van vrijwilligers (B.S.29.VIII.2005) 1 HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen HOOFDSTUK II. - Definities HOOFDSTUK III. - De organisatienota HOOFDSTUK IV. - Aansprakelijkheid

Nadere informatie

12 DECEMBER Wet tot vaststelling van de arbeidsduur. van de geneesheren, de tandartsen, de dierenartsen,

12 DECEMBER Wet tot vaststelling van de arbeidsduur. van de geneesheren, de tandartsen, de dierenartsen, 12 DECEMBER 2010. - Wet tot vaststelling van de arbeidsduur van de geneesheren, de tandartsen, de dierenartsen, kandidaat-geneesheren in opleiding, kandidaat-tandartsen in opleiding en studenten-stagiairs

Nadere informatie

Uw contactpersoon Bati Verspeet

Uw contactpersoon Bati Verspeet Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Directie Private Veiligheid Uw contactpersoon Bati Verspeet E-mail bart.verspeet@ibz.fgov.be Uw referentie Onze referentie VIII/F/BVe/l O/

Nadere informatie

Procedure voor de aanvraag en de aflevering van de identificatiekaarten

Procedure voor de aanvraag en de aflevering van de identificatiekaarten Procedure voor de aanvraag en de aflevering van de identificatiekaarten De onderneming voor alarmsystemen is verantwoordelijk voor het aanvragen van de identificatiekaarten voor hun personeelsleden (zowel

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES

GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES Zoals goedgekeurd in de gemeenteraad van Hamme van 18 juni 2014. HOOFDSTUK 1: TOEPASSINGSGEBIED... 2 HOOFDSTUK 2: SANCTIES... 2 AFDELING 1:

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering van 23 december 2011 houdende de organisatie van het toezicht, vermeld in artikel 29bis van de Vlaamse Wooncode

Besluit van de Vlaamse Regering van 23 december 2011 houdende de organisatie van het toezicht, vermeld in artikel 29bis van de Vlaamse Wooncode 1 Besluit van de Vlaamse Regering van 23 december 2011 houdende de organisatie van het toezicht, vermeld in artikel 29bis van de Vlaamse Wooncode Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. In dit besluit

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN 25 APRIL 2007. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de voorwaarden voor installatie, onderhoud en gebruik van alarmsystemen en beheer van alarmcentrales

Nadere informatie

UITEENZETTING WET 10 APRIL 1990

UITEENZETTING WET 10 APRIL 1990 UITEENZETTING WET 10 APRIL 1990 Wet van 10 april 1990 op de bewakingsondernemingen, de beveiligingsondernemingen en de interne bewakingsdiensten, gewijzigd door de wetten van 18 juli 1997 en 9 juni 1999

Nadere informatie

PSA - VBA. vertrouwelijk informatie alleen voor leden

PSA - VBA. vertrouwelijk informatie alleen voor leden PSA - VBA vertrouwelijk informatie alleen voor leden «Geld vervoeren = risico. Hoe zich beschermen?» Rol van de interne bewakings- en veiligheidsdiensten 2 V «Geld vervoeren = risico. Hoe zich beschermen?»

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder : Koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouder-fiscalist in het kader van een rechtspersoon Bron : Koninklijk besluit van 15

Nadere informatie

11 JULI 2011 Koninklijk besluit betreffende de veiligheidsinrichtingen aan overwegen op de spoorwegen

11 JULI 2011 Koninklijk besluit betreffende de veiligheidsinrichtingen aan overwegen op de spoorwegen 11 JULI 2011 Koninklijk besluit betreffende de veiligheidsinrichtingen aan overwegen op de spoorwegen B.S. 20 juli 2011 ALBERT II, Koning der Belgen, Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze

Nadere informatie

26 JUNI Wet betreffende het statuut van de tussenpersonen op het gebied van het goederenvervoer.

26 JUNI Wet betreffende het statuut van de tussenpersonen op het gebied van het goederenvervoer. 26 JUNI 1967. - Wet betreffende het statuut van de tussenpersonen op het gebied van het goederenvervoer. Publicatie Belgisch Staatsblad : 27-09-1967 nummer : 1967062604 bladzijde : 10121 Dossiernummer

Nadere informatie

1. Voor de onderneming:

1. Voor de onderneming: Aanvraag tot vergunning onderneming voor alarmsystemen Toepassing van de Wet van 2 oktober 2017 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid - Koninklijk besluit van 25 december 2017 betreffende

Nadere informatie

Hoofdstuk 5: Bevoegdheden, verplichtingen, procedures en middelen (art. 89 tot afdelingen)

Hoofdstuk 5: Bevoegdheden, verplichtingen, procedures en middelen (art. 89 tot afdelingen) 2.5 VIGILEGIS Hoofdstuk 5: Bevoegdheden, verplichtingen, procedures en middelen (art. 89 tot 145-4 afdelingen) Afdeling 1: Middelen en procedures (art. 89 tot 93) Art. 89. De Koning kan de middelen, methodes

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing voor het opslaan van het activiteitenverslag voor de BEWAKINGSONDERNEMINGEN.

Gebruiksaanwijzing voor het opslaan van het activiteitenverslag voor de BEWAKINGSONDERNEMINGEN. Gebruiksaanwijzing voor het opslaan van het activiteitenverslag voor de BEWAKINGSONDERNEMINGEN. I : Op de eerste pagina vindt u alle nuttige gegevens van uw onderneming: identificatienummer, ondernemingsnummer,

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling over het ontwerp van koninklijk besluit betreffende

Nadere informatie

Reglementaire basis: KB van 15 maart 2010 tot regeling van bepaalde methodes van bewaking, afdeling 2: art (B.S. 2 april 2010).

Reglementaire basis: KB van 15 maart 2010 tot regeling van bepaalde methodes van bewaking, afdeling 2: art (B.S. 2 april 2010). Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Veiligheid en Preventie Directie Private Veiligheid Aan de bewakingsondernemingen Aan de interne bewakingsdiensten Uw contactpersoon T Uw referentie

Nadere informatie

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 78 van de Grondwet.

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 78 van de Grondwet. Wet tot instelling van de functie van gemeenschapswacht, tot instelling van de dienst gemeenschapswachten en tot wijziging van artikel 119bis van de nieuwe gemeentewet. (NOTA : Raadpleging van vroegere

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 30 april 2007 betreffende de erkenning van bedrijfsrevisoren en het openbaar register

Koninklijk besluit van 30 april 2007 betreffende de erkenning van bedrijfsrevisoren en het openbaar register Koninklijk besluit van 30 april 2007 betreffende de erkenning van bedrijfsrevisoren en het openbaar register Bron : Koninklijk besluit van 30 april 2007 betreffende de erkenning van bedrijfsrevisoren en

Nadere informatie

1. De vergunning zonder munitie en de erfenis

1. De vergunning zonder munitie en de erfenis De gouverneur van de provincie West-Vlaanderen Federale administratie Dienst politionele veiligheid Publicatie wijziging wapenwet Op 22 augustus 2008 werd de wijziging van de wapenwet gepubliceerd in het

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de inspectie van Financiën, gegeven op 21 augustus 2017;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de inspectie van Financiën, gegeven op 21 augustus 2017; Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de procedure tot toekenning of weigering van de vergunning als private uitbetalingsactor voor de uitbetaling van toelagen in het kader van het gezinsbeleid

Nadere informatie

Gecoördineerde versie van de wet op de gemeenschapswachten van 15 mei 2007 (gewijzigd door Wet houdende diverse bepalingen van 24 juli 2008).

Gecoördineerde versie van de wet op de gemeenschapswachten van 15 mei 2007 (gewijzigd door Wet houdende diverse bepalingen van 24 juli 2008). Gecoördineerde versie van de wet op de gemeenschapswachten van 15 mei 2007 (gewijzigd door Wet houdende diverse bepalingen van 24 juli 2008). Wet van 15 mei 2007 tot instelling van de functie van gemeenschapswacht,

Nadere informatie

Security op fuiven. oktober 2014 1 / 17

Security op fuiven. oktober 2014 1 / 17 Security op fuiven oktober 2014 1 / 17 Overzicht Wat is security op evenementen? Situering van de verschillende bevoegdheden en statuten: Verschil ts Fuifbuddie / professionele Portier Verschil ts vrijwilligersregime

Nadere informatie

Gecoördineerde versie van de wet tot regeling van de plaatsing en het gebruik van bewakingscamera s

Gecoördineerde versie van de wet tot regeling van de plaatsing en het gebruik van bewakingscamera s Gecoördineerde versie van de wet tot regeling van de plaatsing en het gebruik van bewakingscamera s Versie januari 2013 Wet van 21 maart 2007, B.S., 31 mei 2007. Gewijzigd door de Wet van 12 november 2009,

Nadere informatie

VR DOC.1441/2BIS

VR DOC.1441/2BIS VR 2018 0712 DOC.1441/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot bepaling van de inlichtingen van het verslag, het opleggen van concrete beschermende maatregelen, het delen van gegevens, documenten en informatiedragers

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 29; Advies nr 20/2010 van 9 juni 2010

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 29; Advies nr 20/2010 van 9 juni 2010 1/9 Advies nr 20/2010 van 9 juni 2010 Betreft: vraag om advies over het koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 19 juli 2001 betreffende de toegang van bepaalde openbare besturen

Nadere informatie

Advies van 4 maart 2010 omtrent een ontwerp van koninklijk besluit betreffende de inschrijving van auditors

Advies van 4 maart 2010 omtrent een ontwerp van koninklijk besluit betreffende de inschrijving van auditors North Gate III 6 e verdieping Koning Albert II laan 16 1000 Brussel Tel. 02/277.64.11 Fax 02/201.66.19 E-mail : CSPEHREB@skynet.be Internet : www.cspe-hreb.be Advies van 4 maart 2010 omtrent een ontwerp

Nadere informatie

VR DOC.0291/1

VR DOC.0291/1 VR 2018 3003 DOC.0291/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling Vlaamse Regering over het ontwerp

Nadere informatie

Decreet van 17 oktober 2003 (BS 10 november 2003) betreffende de kwaliteit van de gezondheids- en welzijnsvoorzieningen 1

Decreet van 17 oktober 2003 (BS 10 november 2003) betreffende de kwaliteit van de gezondheids- en welzijnsvoorzieningen 1 1 Decreet van 17 oktober 2003 (BS 10 november 2003) betreffende de kwaliteit van de gezondheids- en welzijnsvoorzieningen 1 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Dit decreet regelt een gemeenschapsaangelegenheid.

Nadere informatie

Reglementering over defibrillatoren

Reglementering over defibrillatoren Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Veiligheid van de Consumenten Reglementering over defibrillatoren Versie 23/05/07 Referenties : Koninklijk besluit houdende veiligheids- en andere voorwaarden

Nadere informatie

Praktische Gids voor de Selectie van Mobiele Bewakingsdiensten

Praktische Gids voor de Selectie van Mobiele Bewakingsdiensten Praktische Gids voor de Selectie van Mobiele Bewakingsdiensten Editie 2008 Verantwoordelijke uitgever: APEG-BVBO Koningin Fabiolalaan 25 1780 Wemmel T +32 2 462 07 73 F +32 2 460 14 31 apeg-bvbo@i-b-s.be

Nadere informatie

Programmawet van 22.12.89 en uitvoeringsbesluit van 8 maart 1990

Programmawet van 22.12.89 en uitvoeringsbesluit van 8 maart 1990 Programmawet van 22.12.89 en uitvoeringsbesluit van 8 maart 1990 rechtsbron bron/reg.nr. rechtsbrondatum publicatiedatum pagina Wet - 22.12.1989 K.B. - B.S. - 30.12.1989 21382 Wet - 29.03.2012 B.S. - 06.04.2012

Nadere informatie

De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt

De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt Artikel 1 Dit decreet regelt een aangelegenheid bedoeld in artikel 59bis van de Grondwet. Artikel 2 Bij het Ministerie van

Nadere informatie

CIJFERS EN INFORMATIE

CIJFERS EN INFORMATIE BVBO vzw Beroepsvereniging van Bewakingsondernemingen Jan Bogemansstraat 249 B - 178 Wemmel T (+32) 2 462 7 73 F (+32) 2 46 14 31 secretariat@i-b-s.be www.apeg-bvbo.be 2 VOORWOORD De Beroepsvereniging

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE VESTIGINGS- EN UITBATINGVERGUNNING VOOR NACHTWINKELS

REGLEMENT INZAKE VESTIGINGS- EN UITBATINGVERGUNNING VOOR NACHTWINKELS dienst ruimtelijke ordening R E G L E M E N T Gemeenteraad van 28-11-2013 REGLEMENT INZAKE VESTIGINGS- EN UITBATINGVERGUNNING VOOR NACHTWINKELS HOOFDSTUK 1: BEGRIPPENKADER Artikel 1: defintities Voor de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel I Huurprincipes... 17. 1.1 Burgerlijk Wetboek... 17. Boek III Wijze van eigendomsverkrijging... 17. Titel VIII Huur...

Inhoudsopgave. Deel I Huurprincipes... 17. 1.1 Burgerlijk Wetboek... 17. Boek III Wijze van eigendomsverkrijging... 17. Titel VIII Huur... Inhoudsopgave Deel I Huurprincipes... 17 1.1 Burgerlijk Wetboek... 17 Boek III Wijze van eigendomsverkrijging... 17 Titel VIII Huur... 17 Hoofdstuk I Algemene bepalingen... 17 Hoofdstuk II Huur van goederen...

Nadere informatie

Een primeur binnen de private bewaking

Een primeur binnen de private bewaking Een primeur binnen de private bewaking Secure Quality Een primeur binnen de private bewaking Inleiding: Waarom het SECURE QUALITY Kwaliteitscharter Private Bewaking? De BVBO 1 stelt met trots haar nieuwste

Nadere informatie

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 78 van de Grondwet. HOOFDSTUK I. - Toepassingsgebied.

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 78 van de Grondwet. HOOFDSTUK I. - Toepassingsgebied. 15 MEI 2007. - Wet tot instelling van de functie van gemeenschapswacht, tot instelling van de dienst gemeenschapswachten en tot wijziging van artikel 119bis van de nieuwe gemeentewet. ALBERT II, Koning

Nadere informatie

Goedkeuren reglement betreffende de ambulante activiteiten op het openbaar terrein

Goedkeuren reglement betreffende de ambulante activiteiten op het openbaar terrein Goedkeuren reglement betreffende de ambulante activiteiten op het openbaar terrein De gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2008, meer bepaald artikel 42; Gelet op de wet van 25 juni 1993

Nadere informatie

MINISTERIE VAN TEWERKSTELLING EN ARBEID Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk

MINISTERIE VAN TEWERKSTELLING EN ARBEID Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk MINISTERIE VAN TEWERKSTELLING EN ARBEID ------ Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk. ------ Advies nr. 60 van 25 oktober 2002 over een ontwerp van koninklijk besluit tot vaststelling van

Nadere informatie

Dosimetrisch toezicht Nota over de wetgeving

Dosimetrisch toezicht Nota over de wetgeving VL/NB Brussel, maandag 17 maart 2014 Dosimetrisch toezicht Nota over de wetgeving Er is een nieuwe wettekst verschenen. Deze betreft: Wet van 26 januari 2014 tot wijziging van de wet van 15 april 1994

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie );

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie ); 1/5 Advies nr. 27/2018 van 21 maart 2018 Betreft: Ontwerp van Koninklijk Besluit tot vaststelling van de plaatsen waar de verantwoordelijke voor de verwerking zijn bewakingscamera s kan richten op de perimeter

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZG/16/063 BERAADSLAGING NR 11/057 VAN 6 SEPTEMBER 2011, GEWIJZIGD OP 5 APRIL 2016, MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING

Nadere informatie