OMZENDBRIEF ALV/KWA/1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OMZENDBRIEF ALV/KWA/1"

Transcriptie

1 OMZENDBRIEF ALV/KWA/1 Simon Bolivarlaan 30, 12de verd., 1000 Brussel Tel Fax ann.vanessche@lv.vlaanderen.be Omzendbrief ALV/KWA/1 Onderwerp: Aanbieden ter keuring van teelten bestemd voor de productie van zaailijnzaad, oogstjaar Referentie: Bestemming: Correspondent: Motivering: Kwekers, instandhouders en mandatarissen Erkende handelaar-bereiders ir. Ann Van Essche Teneinde het aanbieden ter keuring van teelten bestemd voor de productie van zaailijnzaad op een uniforme wijze te laten verlopen zoals weergegeven in de reglementering voor de productie, de controle en de certificering van zaaizaad van landbouwsoorten (MB van ). 1. Algemeen Deze omzendbrief betreft de regeling van het aanbieden ter keuring van teelten bestemd voor de productie van zaailijnzaad. Met het oog op de inschrijving ter keuring van zaailijnzaadteelten gelegen op het grondgebied van het Vlaamse Gewest voor het oogstjaar 2007, verwijzen wij u naar de reglementering voor de productie, de controle en de certificering van zaaizaad van landbouwsoorten (MB van ) en het K.B. betreffende de vergoedingen (K.B. van 25/10/91 en zijn wijzigingen 2 ). Wij vestigen uw aandacht in het bijzonder op ondervermelde punten en de opmerkingen, inlichtingen en verklaringen op het formulier inschrijvingsvoorwaarden (zie bijlage 5). 1 MB van 21 december 2001 tot vaststelling van een keurings- en certificeringsreglement van zaaizaden van oliehoudende planten en vezelgewassen (Bijlage 3: Bijzonderheden: zaaizaad van vezelvlas). 2 KB van 5 september 2001 tot wijziging van het KB van 25 oktober 1991 houdende vaststelling van de vergoedingen verschuldigd voor de keuring van zaaizaad en pootgoed voor land- en tuinbouw, alsmede van de vergoedingen verschuldigd voor de uitoefening van bepaalde beroepen in de land-, tuin- en bosbouw.

2 ALV/KWA/ De bemonstering van de voor inzaai bestemde partijen zaailijnzaad 1ste fase van de inschrijving ter keuring Principe. Uit alle moederpartijen, die zullen dienen als uitgangsmateriaal voor zaailijnzaadvermeerdering op het grondgebied van het Vlaamse Gewest, moeten reglementaire monsters worden genomen. Deze monsters zijn bestemd voor het controleveld. De bemonstering dient te gebeuren vooraleer de moederpartijen over de diverse vermeerderaars worden verdeeld. Als de moederpartij zich niet op het Vlaamse grondgebied bevindt, zullen er monsters genomen worden bij de vermeerderaars 2.2. Bemonsteringsaanvraag. Om de afdeling toe te laten de reglementaire monsters te nemen, dienen de inschrijvingsnemers liefst zo spoedig mogelijk en uiterlijk vóór 1 maart voor prebasiszaad en basiszaad E2 en vóór 15 maart voor de andere categorieën een aanvraag tot bemonstering, in viervoud, in het bezit te stellen van de zoneverantwoordelijke waar de moederpartij zich in Vlaanderen bevindt (zie adressen van de zoneverantwoordelijken in bijlage 1). De bemonstering wordt aangevraagd door middel van de formulieren waarvan een model is bijgevoegd (bijlage 3) en die op eenvoudig verzoek bij de afdeling te Brussel kunnen bekomen worden. De belanghebbenden mogen ze ook zelf aanmaken zonder echter van het bijgevoegde model af te wijken. De volgende gegevens moeten erop worden vermeld: - betreffende de inschrijvingsnemer: naam; erkenningnummer; volledig adres; telefoon en faxnummer. - betreffende de te bemonsteren moederpartij: ras, partijnummer en klasse; (bij ingevoerd of binnengebracht zaaizaad moet de buitenlandse klasse op de inschrijvingsbulletins vermeld worden onder haar originele benaming Voorbeeld: Duitse zaden: Vorstüfensaatgut, Basissaatgut, enz... Franse zaden: Semences prébase, semence de base, enz...). plaats van bewaring alwaar zij kan bemonsterd worden. hoeveelheid (in kg) en aantal zakken. - betreffende de vermeerderaars en de teelten die deze zullen aanleggen: vermeerderaars: operatornummer bij de afdeling : indien het operatornummer wordt opgegeven dient de naam niet te worden ingevuld, tenzij er een wijziging is opgetreden. Voor vermeerderaars welke in 2006 actief waren, vindt men dit nummer (5 cijfers) op de veldkeuringsverslagen naam: indien het gaat om een vermeerderaar die niet gekend is bij de afdeling, gelieve zijn naam, adres, telefoon- en faxnummer op te geven.

3 ALV/KWA/1 3 actief producentnummer vermeerderaar: dit is het nummer toegekend voor de oogst van 2006 door de afdeling Markt- en Inkomensbeheer (GBCS nummer). Vermeld alle cijfers (9 cijfers en 2 cijfers van controledigit) van het producentnummer. De vermeerderaar die niet over een producentnummer beschikt, dient er één aan te vragen bij de buitendienst van de afdeling Markt- en Inkomensbeheer (adressen zie bijlage 2) De opgave van het correcte producentnummer is heel belangrijk daar de afdeling Markt- en Inkomensbeheer voor de steungerechtigde soort zaailijnzaad als betaal orgaan optreedt. teelten: hoeveelheid toe te vertrouwen zaaizaad (in kg); naam van de contactpersoon om het vermeerderingsperceel aan te duiden; dit is de persoon die een vermeerderingsperceel aan de vermeerderaar verhuurd heeft; in geval van vrije teelt kan dit de vermeerderaar zelf zijn; actief producentnummer contactpersoon: dit is het nummer toegekend voor de oogst van 2006 door de afdeling Markt- en Inkomensbeheer (GBCS nummer). Vermeld alle cijfers (9 cijfers en 2 cijfers van controledigit) van het producentnummer. telefoon-, fax- of GSM nummer van de contactpersoon; Vlaamse gemeente waar het vermeerderingsperceel is gelegen; identificatienummer vermeerderingsperceel: de in te schrijven vermeerderingspercelen dienen ondubbelzinnig aangeduid te worden met het nummer waaronder het vermeerderingsperceel in de aangifte voor akkerbouw gewassen voor de oogst 2006 werd aangegeven (volgnummer van het perceel). De vermeerderaar zal verplicht zijn om alle ingeschreven vermeerderingspercelen voor zaai - zaadvermeerdering eveneens aan te geven met de code Z in de verzamelaanvraag van de afdeling Markt- en Inkomensbeheer; voorziene oppervlakte van het vermeerderingsperceel in overeenstemming met de oppervlakte die zal worden aangegeven in de verzamelaanvraag 2007 (in are) Richtlijnen en reglementaire bepalingen. Nadat de keurmeester het vak Verklaring van bemonstering heeft ingevuld, gedateerd en ondertekend, zendt hij het gele exemplaar van de aanvraag naar de afdeling te Brussel, het roze exemplaar naar de zoneverantwoordelijke en het groene naar de inschrijvingsnemer. Het witte exemplaar wordt met het monster opgezonden naar volgende adres: Vlaamse Overheid Baron Ruzettelaan Brugge (Assebroek) Tel.: 050/ Fax: 050/ De keurmeester dient de zaaizaden aan te treffen in officieel gesloten verpakkingen voorzien van keuringsdocumenten. De verpakkingen waarin het zaad is opgeborgen, moeten zodanig gestapeld zijn dat het voor de keurmeester mogelijk is een reglementair monster te nemen en kennis te nemen van de gegevens op de keuringsdocumenten. Vermeerderingspercelen aangelegd met zaaizaad uit moederpartijen waaruit geen reglementair monster werd genomen, kunnen niet definitief ter keuring worden ingeschreven.

4 ALV/KWA/ Tweede fase van de inschrijving ter keuring. Op basis van de bemonsteringsformulieren worden door de afdeling de voorstellen van inschrijving vlas (bijlage 4) opgesteld. Hierop wordt het vermeerderingsperceelsnummer weergegeven dat dient vermeld te worden op het vermeerderingscontract. De voorstellen worden u midden april toegestuurd. Indien u effectief deze teelten ter keuring wenst aan te bieden dan dient u deze voorstellen, na eventuele verbeteringen en aanvullingen, te ondertekenen en samen met een volledig inschrijvingsdossier voor 15 mei 2007 terug te sturen naar: Vlaamse Overheid Ellips, 4e verdieping Koning Albert II laan 35, bus BRUSSEL Tel Fax Door de ondertekening worden deze voorstellen als definitief beschouwd. Een volledig inschrijvingsdossier bestaat uit volgende stukken: - een ondertekend voorstel van inschrijving: indien u vaststelt dat een voorstel op meer dan één vermeerderingsperceel betrekking heeft, dient u voor ieder afzonderlijk vermeerderingsperceel een nieuw voorstel op te maken om deze terug te zenden met het oorspronkelijk voorstel na er de vermelding " zie vervangende voorstel len " te hebben op aangebracht. Deze formulieren dient u ook aan te vullen met de exacte ligging van het vermeerderingsperceel; - een ondertekende inventaris van ter keuring aangeboden vermeerderingspercelen (eveneens opgemaakt door de afdeling, eventueel verbeterd door uzelf)(model in bijlage 6); - een ondertekende verklaring aanvaarding van de inschrijvingsvoorwaarden als bewijs dat u kennis hebt genomen van deze voorwaarden (zie formulier in bijlage 5). Voor bepaalde vermeerderingspercelen zijn bijkomende verplichte gegevens vereist zoals: etiketten voor het gebruikte kwekerszaad; de officiële rasbeschrijving voor een nieuw ras; de nodige toelatingen voor vermeerdering van het ras afgeleverd door de buitenlandse kweker of mandataris van een buitenlandse kweker, alleen nodig voor de productie van prebasiszaad en basiszaad E2 en E3; het betreffende document voor een ras in proef (model zie in bijlage 7); een bewijs dat een monster van de moederpartij naar het controleveld is opgestuurd; de bestemming van de vermeerdering indien het gaat om rassen welke niet opgenomen zijn in de nationale rassencatalogus of gemeenschappelijke rassenlijst; bij gebruik van overjaars zaad de schriftelijke toelating van de kweker of de mandataris. Het vermeerderingscontract of vermeerderingsaangifte dient niet meer gevoegd te worden bij het inschrijvingsformulier. Voor de teelten van zaailijnzaad - die tot de niet-ontkoppelde premiestelsels behoren - moet een kopie van het vermeerderingscontract afgesloten tussen de vermeerderaar en een handelaarbereider bijgevoegd worden bij de verzamelaanvraag Ze mogen geen clausule van steunafstand bevatten. Zij dienen echter wel het vermeerderingsperceelsnummer te vermelden dat op het voorstel van inschrijving is weergegeven (nummer gegeven door de afdeling ).

5 ALV/KWA/1 5 Deze contracten zijn een noodzakelijke voorwaarde om over te kunnen gaan tot de uitbetaling van de EU-steun voor zaaizaadvermeerdering (blanco vermeerderingscontracten zijn te bekomen bij het VLASVERBOND (A.B.V.) te Kortrijk, tel. 056/ ). Voor zaaizaadproducties die rechtstreeks door de handelaar-bereider of de kweker worden gerealiseerd, dient een vermeerderingsaangifte bij de verzamelaanvraag 2007 gevoegd te worden. Hieronder wordt verstaan een afschrift van de voorraadboekhouding, per ingaande en uitgaande beweging geviseerd door de keurmeester. 4. Vergoedingen. De inschrijvingsvergoeding bedraagt 12,50 euro per perceel, en dient te worden gestort op rekeningnummer of vereffend op een andere wijze van betalen. Bij laattijdige indiening wordt de vergoeding met 2,50 euro per perceel verhoogd. 5. Vermeerderingspercelen gelegen op het grondgebied van het Waalse Gewest. Inschrijvingsnemers welke vermeerderingspercelen gelegen op het grondgebied van het Waalse Gewest wensen in te schrijven, dienen contact op te nemen met de bevoegde Waalse autoriteit: Ministère de la Région Wallonne Division de la Recherche, du Développement et de la Qualité IG3 Direction de la Qualité des Produits Monsieur Dominique Perreaux 14, Chaussée de Louvain B Namur Tel.: 081/ Fax: 081/ d.perreaux@mrw.wallonie.be 6. Bijlagen Adressen afdeling Adressen buitendiensten van de afdeling Markt- en Inkomensbeheer Bemonsteringsaanvraag Voorstel tot inschrijving Inschrijvingsvoorwaarden Inventaris van ter keuring aangeboden vermeerderingspercelen Aanvraag tot inschrijving ter keuring van een ras in procedure van inschrijving op de nationale rassencatalogus 7. Toepassingsmodaliteiten Deze omzendbrief treedt in werking met ingang van 5 februari De omzendbrief ABKL/NCPP/2006/46 van 9 februari 2006 met dit onderwerp wordt met ingang van die datum opgeheven. Hoogachtend, Ir. N. VAN GINDERACHTER Administrateur-generaal

6 ALV/KWA/1 Bijlage 1 ADRESSEN : BIJLAGE 1 WTC III Simon Bolivarlaan Brussel Tel. 02/ Fax.02/ ann.vanessche@lv.vlaanderen.be Website : Brussel t.a.v. ir. Ann Van Essche Simon Bolivarlaan 30, 12 de verdieping 1000 Brussel Tel.: 02/ Fax: 02/ ann.vanessche@lv.vlaanderen.be vanaf 15 maart 2007 : Ellips, 4e verdieping Koning Albert II laan 35, bus BRUSSEL Tel Fax ann.vanessche@lv.vlaanderen.be Zone 1 (Oost en West Vlaanderen) t.a.v. ir. Bartel De Muynck Baron Ruzettelaan Brugge (Assebroek) Tel.: 050/ Fax: 050/ bartel.demuynck@lv.vlaanderen.be Zone 2 (Vlaams Brabant, Antwerpen en Limburg) t.a.v. ir. Marleen Sevenants Steenberg Rillaar Tel.: 016/ Fax: 016/ marleen.sevenants@lv.vlaanderen.be vanaf 15 maart 2007 : Vlaams-Brabant Ellips, Gelijkvloers Koning Albert II laan 35, bus BRUSSEL Tel Fax marleen.sevenants@lv.vlaanderen.be

7 ALV/KWA/1 Bijlage 2 ADRESSEN : BIJLAGE 2 WTC III Simon Bolivarlaan Brussel Tel. 02/ Fax.02/ ann.vanessche@ewbl.vlaanderen.be Website : Markt - en Inkomensbeheer Buitendienst Vlaams-Brabant Markt- en Inkomensbeheer Buitendienst Vlaams-Brabant WTC III - Simon Bolivarlaan de verdieping 1000 Brussel tel.: 02/ MIB.vlaamsbrabant@lv.vlaanderen.be Buitendienst Oost-Vlaanderen Markt- en Inkomensbeheer Buitendienst Oost-Vlaanderen Burgemeester van Gansberghelaan Merelbeke tel.: 09/ MIB.oostvlaanderen@lv.vlaanderen.be Vanaf 10 maart 2007: Vlaamse Overheid Markt- en Inkomensbeheer Vl-Brabant Ellips, Gelijkvloers Koning Albert II laan 35, bus BRUSSEL Tel Fax MIB.vlaamsbrabant@lv.vlaanderen.be Buitendienst West-Vlaanderen Markt- en Inkomensbeheer Buitendienst West-Vlaanderen Baron Ruzettelaan Brugge (Assebroek) tel.: 050/ MIB.westvlaanderen@lv.vlaanderen.be Buitendienst Limburg Markt- en Inkomensbeheer Buitendienst Limburg Vlaams Administratief Centrum (Blok A, niveau 2) Koningin Astridlaan 50 bus Hasselt tel.: 011/ MIB.limburg@lv.vlaanderen.be Buitendienst Antwerpen Markt- en Inkomensbeheer Buitendienst Antwerpen Verlatstraat 10 3 de verdieping 2000 Antwerpen tel.: 03/ MIB.Antwerpen@lv.vlaanderen.be

8 ALV/KWA/1 Bijlage 3 BEMONSTERINGSAANVRAAG VOOR EEN PARTIJ ZAAILIJNZAAD BESTEMD VOOR VERMEERDERING (1) (bijlage 3) Vlaamse Overheid - WTC III Simon Bolivarlaan Brussel - Tel. 02/ Fax.02/ ann.vanessche@lv.vlaanderen.be Website : Inschrijvingsnemer Naam: Adres: Gemeente Tel.: Gegevens van de moederpartij vóór de verdeling Ras: Hoeveelheid(kg): Plaats bewaring/bemonstering: Partijnummer: Aantal zakken: Erkenningsnr: Nummer.: Postnummer.: Fax.: Klasse (3): In te vullen door de behandelende afdeling: Ontvangstdatum: Dossiernummer: Verklaring van bemonstering Ondergetekende ambtenaar verklaart: (2) na identificatie van de vermelde moederpartij er een monster van gr. uitgenomen te hebben. (2)geweigerd te hebben uit vermelde moederpartij een monster te nemen om volgende reden: Datum: Handtekening Vermeerderaars aan wie het zaad zal worden toevertrouwd Producentennr. Operatornr. Naam Hoeveelheid in kg. Naam Contactpersoon (4) Producentennr. contactpersoon Teeltgegevens Tel./Fax./ GSM Gemeente perceel Vervolgnr. perceel (5) Opp. (are) (1) Zo spoedig mogelijk in te dienen, ten laatste voor 15 maart (2) Het overbodige doorhalen (3) Voor buitenlands zaad de klassenbenaming vermelden, zoals deze voor komt op de keuringsdocumenten (4) Enkel indien het vermeerderingsperceel niet in de onmiddellijke omgeving van de vermeerderaar gelegen is (5) Nummer van het perceel zoals aangegeven in de aangifte voor akkerbouwgewassen voor de oogst 2006 Bestemming van de formulieren na bemonstering: Wit: vergezelt het monster Roos: zoneverantwoordelijke Groen: inschrijver Geel: afdeling te Brussel Plaats en datum : Handtekening:

9 ALV/KWA/1 Bijlage 4 VOORSTEL VAN INSCHRIJVING PER PERCEEL 1 FORMULIER GEBRUIKEN Vlaamse Overheid WTC III Simon Bolivarlaan Brussel Tel. 02/ Fax.02/ ann.vanessche@lv.vlaanderen.be Website : http: //www2.vlaanderen.be.ned/sites/landbouw/plant 1. Inschrijvingsnemer: Operatornummer: (Naam) (Adres) (Telnr) (Faxnr) 2. Teeltgegevens: 2.1 Gebruikt zaaizaad: Soort: (soort) Ras: (ras) Categorie en klasse: (categorie en klasse) Partijnummer: (nummer) Hoeveelheid: (gewicht) Certificaten: Aantal (*): Nummers: In te vullen door de behandelende afdeling: Ontvangstdatum: Inschrijvingsnummer: Partijnummer: 2.2 Oppervlakte: (aantal) aren 2.3 Te produceren zaaizaad: Categorie en Klasse: (categorie en klasse) 2.4 Ligging van het vermeerderingsperceel: Gemeente: (postcode) (gemeente) Identificatienummer (Markt- en Inkomensbeheer): (nummer) Ligging: (ligging) 3. Identificatie van de verbouwer vermeerderaar: Operatornummer: (nummer) (naam) (adres, straat + nummer) (adres, gemeente + postcode) Tel.: Producentnummer (Markt- en Inkomensbeheer): (nummer) Fax.: 4. Contactpersoon voor het aanduiden van het perceel: (naam) (telefoonnummer) Ondergetekende inschrijver van bovenvermelde teelt, verzoekt de dienst deze teelt te keuren; op het voorstel heeft hij eventueel de nodige verbeteringen aangebracht en geparafeerd; ieder formulier heeft op slechts één vermeerderingsperceel betrekking. In ontkennend geval maakt hij zelf 2 of meer vervangende formulieren en zendt deze terug met het oorspronkelijke formulier waarop hij de term zie vervangende voorstellen aanbrengt. Met het oog op de eventuele toekenning van EG-steun moeten per vermeerderingsperceel twee exemplaren van het vermeerderingscontract bijgevoegd worden; tevens heeft hij het document inschrijvingsvoorwaarden ondertekende en hierbij gevoegd. Datum: Handtekening van de nemer van de inschrijving: (*) Niet verplichte opgave voor de productie van zaaizaad van de categorie gecertificeerd zaad in geval van verlies van documenten kan deze opgave nochtans nuttig zijn

10 ALV/KWA/1 Bijlage 5 INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN WTC III Simon Bolivarlaan Brussel Tel. 02/ Fax.02/ ann.vanessche@lv.vlaanderen.be Website : 1. Belangrijke opmerkingen en inlichtingen In te vullen door de behandelende afdeling: Ontvangstdatum: 1.1. Kwekersrecht Inschrijvingsnemers worden eraan herinnerd dat voor rassen welke onderworpen zijn aan een nationaal of Europees kwekersrecht een toelating voor commercialisatie vanwege de kweker, zijn instandhouder of zijn mandataris in België noodzakelijk is Identificatie van het gebruikte zaaizaad Enkel teelten waarvan het partijnummer van het gebruikte uitgangsmateriaal gekend is, kunnen voor inschrijving ter keuring worden aanvaard; dit geldt ook voor kwekerszaad. Voor de productie van basiszaad moet het vermeerderingsperceel zijn ingezaaid met zaaizaad van eenzelfde moederpartij. Voor de productie van prebasiszaad worden de etiketten bij de inschrijving ter beschikking gesteld. Voor zaaizaadproductie van lagere klassen moeten ze worden afgegeven aan het keuringspersoneel. BEWARING VAN DEZE ETIKETTEN IS DUS NOODZAKELIJK Identificatie van de vermeerderingspercelen: Elk te keuren vermeerderingsperceel dient duidelijk zichtbaar te zijn aangeduid door middel van een identificatiebordje. De identificatiestrookjes, voorzien van de noodzakelijke gegevens, worden door de afdeling ter beschikking gesteld. De identificatiebordjes waarop de identificatiestrookjes zijn aangebracht, worden geplaatst bij de toegang van het perceel waar ze zullen blijven tot aan de oogst Voorzorgen bij het zaaien en bij de teelt. De reglementaire vruchtafwisseling en afscheidingen dienen geëerbiedigd te worden. Deze afscheidingen moeten aanwezig zijn bij het laatste (d.i. in vele gevallen ook het eerste en enige) veldbezoek. De nodige opzuiveringen dienen tijdig (d.i. voor het veldbezoek) uitgevoerd te zijn. Indien meerdere bezoeken voorzien zijn, dienen de instructies gegeven door de keurmeester tijdens een voorgaand bezoek uitgevoerd te zijn vóór het volgende bezoek Splitsing van vermeerderingspercelen Ingeval van onderverdeling van een perceel wordt de oorspronkelijke inschrijving geschrapt en vervangen door twee of meer nieuwe laattijdige inschrijvingen Voorzorgen te nemen bij de oogst. Bij de oogst dienen de reglementaire voorschriften nageleefd te worden. Het geoogste product dient van de nodige identificatiegegevens (zie hoger 1.3.) te worden voorzien. 2. Vergoedingen De inschrijvingsvergoedingen moeten bij de aanvraag voor keuring worden gestort (art. 3 van het K.B. van en zijn wijzigingen). De inschrijvingen waarvoor het bewijs van de betaling niet in het bezit is van de afdeling zullen als niet ontvankelijke inschrijvingen worden beschouwd. 3. Verklaringen Ondergetekende inschrijvingsnemer van bovenvermelde teelt, verzoekt de dienst te keuren. Hij verklaart kennis genomen te hebben van de inlichtingen en instructies hierboven vermeld en verbindt zich ertoe alle reglementaire schikkingen te zullen naleven. Als reglementaire beschikking na te leven met het oog op de inschrijving ter keuring dienen de inschrijvingsnemers eveneens de interprofessionele bijdrage bedoeld in het ministeriële besluit van 14 februari 2000 ter goedkeuring van de interprofessionele akkoorden van een interprofessioneel organisme erkend in het kader van de productie van zaaizaden te betalen. Het is hem bekend dat de gegevens die voorkomen in dit bulletin door de afdeling worden behandeld in overeenstemming met de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Ze kunnen worden verstrekt aan een interprofessionele organisatie erkend in het kader van het K.B. van 5 januari 1998 Datum: Handtekening en naam van de inschrijvingsnemer:

11 ALV/KWA/1 Bijlage 6 INVENTARIS VAN DE INSCHRIJVINGEN DIE TOT EENZELFDE ZENDING BEHOREN: VLAS In te vullen door de behandelende afdeling: Vlaamse Overheid WTC III Simon Bolivarlaan Brussel Tel. 02/ Fax.02/ ann.vanessche@lv.vlaanderen.be Website : INSCHRIJVINGSNEMER Naam OPERATORNUMMER PROVINCIE: Adres Gemeente RAS VERMEERDERAAR TEELTGEGEVENS VERGOEDINGEN Naam Operatornummer Contactpersoon Gemeente waar het vermeerderingsperceel gelegen is Oppervlakte in are Hoeveelheid gebruikt zaaizaad Te produceren klasse 12,50 EUR/perceel TOTAAL: Het bewijs van betaling, bij voorkeur door storting op rekeningnummer van het Fonds Kwaliteit Landbouwproductie, of het bewijs van een andere wijze van betaling is aan deze tabel gehecht. Plaats en datum: Handtekening:

12 ALV/KWA/1 Bijlage 7 AANVRAAG TOT TEELTINSCHRIJVING VAN EEN RAS IN PROCEDURE VAN INSCHRIJVING OP DE NATIONALE RASSENCATALOGUS In te vullen door de behandelende afdeling: Ontvangstdatum: WTC III Simon Bolivarlaan Brussel Tel. 02/ Fax.02/ ann.vanessche@lv.vlaanderen.be Website : 1. Aanvraag Ondergetekende kweker (1), instandhouder (1), mandataris (1), van een ras welke in procedure van inschrijving op de nationale catalogi is; of kweker (1), instandhouder (1), mandataris (1), van een ras welke in procedure van inschrijving op catalogi van andere landen is, wenst de inschrijving ter keuring voor het volgend ras: EU-land van proef Dossiernr. aanmelding Soort Kwekersreferentie Rasbenaming (voorgesteld aanvaard)(1) Jaar OHB (2) Jaar C.G.W. (2) 2. Ondertekening Gedaan te Op (datum) Handtekening (1) Schrappen wat niet past. (2) Jaar van de proef (oogst)

OMZENDBRIEF ALV/KWA/24

OMZENDBRIEF ALV/KWA/24 OMZENDBRIEF ALV/KWA/24 Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1000 Brussel Tel. 02 552 74 44- Fax 02 552 74 01 els.debruyn@lv.vlaanderen.be Omzendbrief ALV/KWA/24 Onderwerp: Aanbieden

Nadere informatie

OMZENDBRIEF ALV/KWA/11

OMZENDBRIEF ALV/KWA/11 OMZENDBRIEF ALV/KWA/11 Agentschap voor Landbouw en Visserij Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1000 Brussel Tel. 02 552 74 44- Fax 02 552 74 01 els.debruyn@lv.vlaanderen.be

Nadere informatie

Invoer en binnenbrengen van zaaizaad en pootgoed voor land- en tuinbouw

Invoer en binnenbrengen van zaaizaad en pootgoed voor land- en tuinbouw Omzendbrief NCPP/30 Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Administratie Beheer en Kwaliteit Landbouwproductie Afdeling Kwaliteit Dienst Normering en Controle Plantaardige Productie Simon Bolivarlaan 30

Nadere informatie

MEDEDELING ALV/KWA/73

MEDEDELING ALV/KWA/73 MEDEDELING ALV/KWA/73 Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1030 Brussel Tel. 02 552 74 44- Fax 02 552 74 01 els.debruyn@lv.vlaanderen.be Mededeling ALV/KWA/73 Onderwerp: Referentie:

Nadere informatie

MEDEDELING ALV/KWA/74

MEDEDELING ALV/KWA/74 MEDEDELING ALV/KWA/74 Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1030 Brussel Tel. 02 552 74 44- Fax 02 552 74 01 els.debruyn@lv.vlaanderen.be Mededeling ALV/KWA/74 Onderwerp: Referentie:

Nadere informatie

Teneinde de aanvoer, inontvangstneming en stockage van brutomateriaal zaaizaden op een uniforme wijze te laten verlopen

Teneinde de aanvoer, inontvangstneming en stockage van brutomateriaal zaaizaden op een uniforme wijze te laten verlopen MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/2015/3 Onderwerp: Aanvoer, inontvangstneming en stockage van brutomateriaal zaaizaden Identificatiecode: MEDEDELING: Dept. LV/AVDKP/2015/3 Datum: 26/06/2015 Referentie: Bestemming:

Nadere informatie

1 ALGEMEEN. MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/KP/2016/9

1 ALGEMEEN. MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/KP/2016/9 MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/KP/2016/9 Onderwerp: Aanvoer, inontvangstneming en stockage van brutomateriaal zaaizaden Identificatiecode: MEDEDELING: Dept. LV/AVDKP/KP/2016/9 Datum: 27/06/2016 Referentie:

Nadere informatie

MEDEDELING ALV/KWA/61

MEDEDELING ALV/KWA/61 MEDEDELING ALV/KWA/61 Agentschap voor Landbouw en Visserij Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1030 Brussel Tel. 02 552 74 44- Fax 02 552 74 01 ann.vanessche@lv.vlaanderen.be

Nadere informatie

1 ALGEMEEN. MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/KP/2017/15

1 ALGEMEEN. MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/KP/2017/15 MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/KP/2017/15 Onderwerp: Aanvoer, inontvangstneming en stockage van brutomateriaal vezelvlas Identificatiecode: MEDEDELING: Dept. LV/AVDKP/KP/2017/15 Datum: 19/06/2017 Referentie:

Nadere informatie

1 ALGEMEEN. MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/KP/2017/14

1 ALGEMEEN. MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/KP/2017/14 MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/KP/2017/14 Onderwerp: Aanvoer, inontvangstneming, stockage en digitale registratie oogst van brutozaaizaden uitgezonderd vezelvlas Identificatiecode: MEDEDELING: Dept. LV/AVDKP/KP/2017/14

Nadere informatie

1 LOOFVERNIETIGING 1.1 AANBEVOLEN LOOFDODINGSDATUMS. MEDEDELING Dept. LV/AKKV/KWA/TPT/2017/17

1 LOOFVERNIETIGING 1.1 AANBEVOLEN LOOFDODINGSDATUMS. MEDEDELING Dept. LV/AKKV/KWA/TPT/2017/17 MEDEDELING Dept. LV/AKKV/KWA/TPT/2017/17 Onderwerp: Loofvernietiging, rooien, en stockage van pootaardappelen Identificatiecode: MEDEDELING: Dept. LV/AKKV/KWA/TPT/2017/17 Datum: 12/07/2017 Referentie:

Nadere informatie

Onderwerp: Procedure voor het uitvoeren van de virologische testen Identificatiecode: MEDEDELING: Dept. LV/AVDKP/2015/4 Datum: 1/07/2015

Onderwerp: Procedure voor het uitvoeren van de virologische testen Identificatiecode: MEDEDELING: Dept. LV/AVDKP/2015/4 Datum: 1/07/2015 MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/2015/4 Onderwerp: Procedure voor het uitvoeren van de virologische testen Identificatiecode: MEDEDELING: Dept. LV/AVDKP/2015/4 Datum: 1/07/2015 Referentie: Bestemming: Correspondent:

Nadere informatie

MEDEDELING ALV/KWA/60

MEDEDELING ALV/KWA/60 MEDEDELING ALV/KWA/60 Agentschap voor Landbouw en Visserij Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1030 Brussel Tel. 02 552 74 44- Fax 02 552 74 01 ann.vanessche@lv.vlaanderen.be

Nadere informatie

Inhoudstafel: 1 Algemeen Monstername en -grootte Financiering van de onderzoeken... 3

Inhoudstafel: 1 Algemeen Monstername en -grootte Financiering van de onderzoeken... 3 MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/KP/2016/10 Onderwerp: Procedure voor het uitvoeren van de virologische testen Identificatiecode: MEDEDELING: Dept. LV/AVDKP/KP/2016/10 Datum: 1/07/2016 Referentie: Bestemming:

Nadere informatie

OMZENDBRIEF ALV/KWA/29

OMZENDBRIEF ALV/KWA/29 OMZENDBRIEF ALV/KWA/29 Agentschap voor Landbouw en Visserij Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1030 Brussel Tel. 02 552 74 44- Fax 02 552 74 01 els.debruyn@lv.vlaanderen.be

Nadere informatie

OMZENDBRIEF ALV/KWA/3

OMZENDBRIEF ALV/KWA/3 OMZENDBRIEF ALV/KWA/3 Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4e verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1030 BRUSSEL Tel. 02 552 74 40 Fax 02 552 74 01 els.debruyn@lv.vlaanderen.be Omzendbrief ALV/KWA/3 Onderwerp:

Nadere informatie

MEDEDELING ALV/KWA/71

MEDEDELING ALV/KWA/71 MEDEDELING ALV/KWA/71 Agentschap voor Landbouw en Visserij Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1000 Brussel Tel. 02 552 74 44 - Fax 02 552 74 01 els.debruyn@lv.vlaanderen.be

Nadere informatie

I.~\ DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ. i " Vlaanderen. MEDEDELING Dept. LV/AKKV/KWA/TPT/2018/25. Onderwerp: Referentie:

I.~\ DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ. i  Vlaanderen. MEDEDELING Dept. LV/AKKV/KWA/TPT/2018/25. Onderwerp: Referentie: DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ MEDEDELING Dept. LV/AKKV/KWA/TPT/2018/25 Onderwerp: Nieuw Besluit van de Vlaamse Regering van 1 juni 2018 houdende vaststelling van de retributies voor de toelating van

Nadere informatie

Erkenningsaanvraag Schoolfruit Schooljaar

Erkenningsaanvraag Schoolfruit Schooljaar Erkenningsaanvraag Schoolfruit Schooljaar 2014-2015 (ALV) Markt- en Inkomensbeheer MIB-REF-070SFA-140811 In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Waarvoor dient dit formulier? Met dit

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER

DEEL III: OFFERTEFORMULIER 44 DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Bouwprojecten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL OFFERTEFORMULIER Domein Adres Werk Besteknummer

Nadere informatie

6.1 Nieuwe teelt Overjaarse teelt Overjaarse teelt overgenomen van een andere landbouwer (of andere inschrijver) 3

6.1 Nieuwe teelt Overjaarse teelt Overjaarse teelt overgenomen van een andere landbouwer (of andere inschrijver) 3 Titel: Handleiding: Teeltinschrijving zaaizaden Datum: 17/07/2018 INHOUD: 1. Toelichting... 1 2. Overzicht uiterste indieningsdata... 2 3. Inloggen op het e-loket... 2 4. Tegel: Teeltinschrijving vermeerdering...

Nadere informatie

In deze rubriek vindt u per aanvraagde premie een prognose van het bedrag waarop u recht heeft.

In deze rubriek vindt u per aanvraagde premie een prognose van het bedrag waarop u recht heeft. TOELICHTING BIJ DE PREMIESIMULATIE RECHTSTREEKSE INKOMENSSTEUN (bedrijfstoeslag, specifieke steun voor de inzaai van groenbedekkers en specifieke steun voor de instandhouding van het Piétrainras) campagne

Nadere informatie

AANMELDINGSPROCEDURE VOOR DE INSCHRIJVING VAN RASSEN OP DE BELGISCHE RASSENLIJSTEN VIA HET VLAAMS GEWEST

AANMELDINGSPROCEDURE VOOR DE INSCHRIJVING VAN RASSEN OP DE BELGISCHE RASSENLIJSTEN VIA HET VLAAMS GEWEST AANMELDINGSPROCEDURE VOOR DE INSCHRIJVING VAN RASSEN OP DE BELGISCHE RASSENLIJSTEN VIA HET VLAAMS GEWEST Datum 22/01/2018 Entiteit Aan DEPARTEMENT LANDBOUW EN VISSERIJ Afdeling Kennis, Kwaliteit en Visserij

Nadere informatie

OMZENDBRIEF ALV/KWA/46

OMZENDBRIEF ALV/KWA/46 00000000 OMZENDBRIEF ALV/KWA/46 «naam» «adres» «gemeente» Agentschap voor Landbouw en Visserij Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1000 Brussel Tel. 02 552

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WIJZIGING VAN GEGEVENS IN DE KRUISPUNTBANK VOOR ONDERNEMINGEN

AANVRAAGFORMULIER WIJZIGING VAN GEGEVENS IN DE KRUISPUNTBANK VOOR ONDERNEMINGEN AANVRAAGFORMULIER WIJZIGING VAN GEGEVENS IN DE KRUISPUNTBANK VOOR ONDERNEMINGEN Bezorg dit aanvraagformulier aan het juiste adres (zie laatste pagina onderaan). 1. BASISGEGEVENS 1.1 Taalkeuze Nederlands

Nadere informatie

MEDEDELING ALV/KWA/77

MEDEDELING ALV/KWA/77 MEDEDELING ALV/KWA/77 Agentschap voor Landbouw en Visserij Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1000 Brussel Tel. 02 552 74 44 - Fax 02 552 74 01 els.debruyn@lv.vlaanderen.be

Nadere informatie

Voorlopige resultaten van de perceelsaangiftes

Voorlopige resultaten van de perceelsaangiftes PERSMEDEDELING Dinsdag 26 mei 2015 DEPARTEMENT LANDBOUW EN VISSERIJ Voorlopige resultaten van de perceelsaangiftes De resultaten van een eerste verwerking van de perceelsaangifte zijn bekend. Landbouwers

Nadere informatie

DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ

DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ MEDEDELING Dept. LV/AKKV/KWA/TPT/2019/30 Onderwerp: Modaliteiten veldkeuring zaaizaadteelten Oogstjaar 2019 Identificatiecode: MEDEDELING: Dept. LV/AKKV/KWA/TPT/2019/30

Nadere informatie

CVBA DE LEIE SOCIALE HUISVESTING

CVBA DE LEIE SOCIALE HUISVESTING CVBA DE LEIE SOCIALE HUISVESTING NIEUWSTRAAT 81 8940 WERVIK TEL. : 056 / 31 13 64 FAX.: 056 / 31 03 07 VAK VOORBEHOUDEN VOOR DE CVBA DE LEIE: DATUM INSCHRIJVING: IDENTIFICATIENUMMER: DATUM TOEWIJZING:

Nadere informatie

Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen

Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen Ontvangstdatum Dossiernummer *Vakken voorbehouden voor de administratie Het aanvraagformulier dient afgegeven te worden tegen ontvangstbewijs

Nadere informatie

OMZENDBRIEF ALV/KWA/26

OMZENDBRIEF ALV/KWA/26 OMZENDBRIEF ALV/KWA/26 Agentschap voor Landbouw en Visserij Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1030 Brussel Tel. 02 552 74 44- Fax 02 552 74 01 els.debruyn@lv.vlaanderen.be

Nadere informatie

'l \ Regering. Ministerieel besluit tot vaststelling van een keurings- en certificeringsreglement van zaaizaden van landbouw- en groentegewassen

'l \ Regering. Ministerieel besluit tot vaststelling van een keurings- en certificeringsreglement van zaaizaden van landbouw- en groentegewassen 1. \" _ \ Vlaa se 'l \ Regering \ Ministerieel besluit tot vaststelling van een keurings- en certificeringsreglement van zaaizaden van landbouw- en groentegewassen DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR

Nadere informatie

INTERNAAT MARIAVREUGDE BORGLOON RENOVATIE VAN 22 KAMERS EN GANG

INTERNAAT MARIAVREUGDE BORGLOON RENOVATIE VAN 22 KAMERS EN GANG BV/PDT/juli 2013 INTERNAAT MARIAVREUGDE BORGLOON RENOVATIE VAN 22 KAMERS EN GANG OFFERTEFORMULIER VOOR AANNEMINGEN VAN WERKEN BESTEK NUMMER: 2016-1 IN OPDRACHT VAN: INTERNAAT MARIAVREUGDE BORGLOON Nieuwland

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen AANGIFTE PRODUCTIE HOEVEPOOTGOED (Indienen bij de Provinciale controle-eenheid vóór 31 mei, latere wijzigingen vóór 15 februari) I.A. Naam: (van de vestigingseenheid): Adres: VAK I. Identificatie vermeerderaar

Nadere informatie

Omzendbrief ABKL/NCDP/ F 4

Omzendbrief ABKL/NCDP/ F 4 Omzendbrief ABKL/NCDP/ F 4 Omzendbrief NCDP/16/2511 Aan de vzw Vlaamse Bedrijfspluimveeen Konijnenhouders Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Administratie Beheer en Kwaliteit Landbouwproductie Afdeling

Nadere informatie

Lot 2 dakrenovatie gebouw 3 werkplaats bouw, werkplaats logistiek en gebouw 15 schoolrestaurant

Lot 2 dakrenovatie gebouw 3 werkplaats bouw, werkplaats logistiek en gebouw 15 schoolrestaurant B A R T V A N D E K E R C K H O V E A R C H I T E C T E N V E N N O O T S C H A P Lot 2 dakrenovatie gebouw 3 werkplaats bouw, werkplaats logistiek en gebouw 15 schoolrestaurant Offerteformulier voor aanneming

Nadere informatie

Daenshuis Uitbreiding en verbouwing van een WGC Offerteformulier Blz.: O. 1 van 6. Sinte Annalaan 41 bus Aalst

Daenshuis Uitbreiding en verbouwing van een WGC Offerteformulier Blz.: O. 1 van 6. Sinte Annalaan 41 bus Aalst Daenshuis Uitbreiding en verbouwing van een WGC Offerteformulier Blz.: O. 1 van 6 BESTEK NUMMER: IN OPDRACHT VAN: GEBOUW / LIGGING: WERK / PERCEEL: 1407 Bouw en afwerking Wijkgezondheidscentrum Daenshuis

Nadere informatie

OMZENDBRIEF ALV/KWA/48

OMZENDBRIEF ALV/KWA/48 OMZENDBRIEF ALV/KWA/48 Agentschap voor Landbouw en Visserij Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1030 Brussel Tel. 02 552 74 44- Fax 02 552 74 01 els.debruyn@lv.vlaanderen.be

Nadere informatie

PERSMEDEDELING Dinsdag 31 maart 2015

PERSMEDEDELING Dinsdag 31 maart 2015 PERSMEDEDELING Dinsdag 31 maart 2015 DEPARTEMENT LANDBOUW EN VISSERIJ Teelt van hennep voor energiewinning, voederwinning en industriële doeleinden: meldingsplicht en toegelaten rassen Sommige landbouwers

Nadere informatie

CertifiCering van pootaardappelen. Het keuringsverloop in een notendop

CertifiCering van pootaardappelen. Het keuringsverloop in een notendop CertifiCering van pootaardappelen Het keuringsverloop in een notendop In Vlaanderen heersen gunstige omstandigheden voor de teelt van pootaardappelen. Een vijftigtal pootgoedtelers produceren ongeveer

Nadere informatie

Aansluitingsformulier voor verzekering van de burgerrechtelijke beroepsaansprakelijkheid

Aansluitingsformulier voor verzekering van de burgerrechtelijke beroepsaansprakelijkheid 1 Aansluitingsformulier voor verzekering van de burgerrechtelijke beroepsaansprakelijkheid Bemiddeling in bank- en beleggingsdiensten en distributie van financiële instrumenten 1. Algemene gegevens Is

Nadere informatie

Brussel, Betreft : Arbeidsongeval van. Mevrouw, Mijnheer,

Brussel, Betreft : Arbeidsongeval van. Mevrouw, Mijnheer, Uw correspondent : Tel : Fax : +32 (0)2 678 81 48 Email : po.ong@axa.be Onze referte : Brussel, Betreft : Arbeidsongeval van naam van Mevrouw, Mijnheer, Teneinde de problemen te vermijden eigen aan de

Nadere informatie

Bijzonder Bestek nr Raamovereenkomst voor de signalisatie voor blinden en slechtzienden in verschillende stations van het net

Bijzonder Bestek nr Raamovereenkomst voor de signalisatie voor blinden en slechtzienden in verschillende stations van het net BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST Mobiel Brussel (B.U.V.) Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1030 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. 1348 Raamovereenkomst voor

Nadere informatie

Driesstraat Bornem OFFERTEFORMULIER

Driesstraat Bornem OFFERTEFORMULIER BESTEK NUMMER: 0888-1 IN OPDRACHT VAN: VOORWERP OPDRACHT: GEBOUW / LIGGING: PERCEEL: vzw Katholieke Scholen Groot-Bornem Driesstraat 10 2880 Bornem Verantwoordelijke inrichtende macht : dhr Frans De Laet

Nadere informatie

BIJZONDER LASTENBOEK

BIJZONDER LASTENBOEK BIJZONDER LASTENBOEK voor de verkoop van de bestemmingswijzigende zone gelegen Aastraat met een oppervlakte van 7 a 34 ca VERKOOP UIT DE HAND MET BEKENDMAKING EN OFFERTEPROCEDURE Aanbestedende overheid

Nadere informatie

Nationale Boomgaardenstichting v.z.w. Betreft: aanvraag subsidie hoogstamfruitbomen

Nationale Boomgaardenstichting v.z.w. Betreft: aanvraag subsidie hoogstamfruitbomen Nationale Boomgaardenstichting v.z.w. Vereniging voor pomologie, boomgaard - en landschapsbeheer Leopold-III-straat 8 3724 Vliermaal, tel.: 012/39 11 88; fax: 012/74 74 38 E-mail: info@boomgaardenstichting.be

Nadere informatie

HOOGSTAMFRUITBOMEN

HOOGSTAMFRUITBOMEN Bijlage verbintenisaanvraag Dossiernummer: VERBINTENISAANVRAAG INSTANDHOUDING GENETISCHE DIVERSITEIT HOOGSTAMFRUITBOMEN 2013 2017 Besluit van de Vlaamse regering van 21 december 2007 tot het verlenen van

Nadere informatie

Autonoom Gemeentebedrijf STADSPLANNING ANTWERPEN Herinrichting Hollebeekvallei te Hoboken/Wilrijk

Autonoom Gemeentebedrijf STADSPLANNING ANTWERPEN Herinrichting Hollebeekvallei te Hoboken/Wilrijk DEEL E. FERTEFORMULIER Autonoom Gemeentebedrijf STADSPLANNING ANTWERPEN Herinrichting Hollebeekvallei te Hoboken/Wilrijk Bestek: AGSTAN/OD/SP/HB/BE02 Programma Openbaar domein/strategische Projecten (natuurlijke

Nadere informatie

Handleiding: Teeltinschrijving zaaizaden via het e-loket van Landbouw en Visserij 5/11/2015

Handleiding: Teeltinschrijving zaaizaden via het e-loket van Landbouw en Visserij 5/11/2015 Handleiding: Teeltinschrijving zaaizaden via het e-loket van Landbouw en Visserij 5/11/2015 Historiek van de aanpassingen Datum Reden aanpassing Auteur Versie 16/12/2015 Els De Bruyn, Frank Hoste 1.0 17/12/2015

Nadere informatie

MAATSCHAPPIJ VOOR INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL

MAATSCHAPPIJ VOOR INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL MAATSCHAPPIJ VOOR INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL M.I.V.B. Speciale Studiedienst Koningsstraat 76 1000 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. MIVB/SSD/1400 RAAMOVEREENKOMST VOOR VERSTERKING VAN PERRONNEUZEN

Nadere informatie

MEDEDELING ALV/KWA/67

MEDEDELING ALV/KWA/67 1 MEDEDELING ALV/KWA/67 Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1030 Brussel Tel. 02 552 74 44- Fax 02 552 74 01 ann.vanessche@lv.vlaanderen.be Mededeling ALV/KWA/67

Nadere informatie

KATHOLIEKE BASISSCHOOL VAN ZEMST VZW

KATHOLIEKE BASISSCHOOL VAN ZEMST VZW KATHOLIEKE BASISSCHOOL VAN ZEMST VZW Project Verbouwing en vernieuwing van sanitaire installaties met inbegrip van installaties voor regenwaterrecuperatie. Kadaster Zemst 1e afdeling, sectie B, nummer

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER. : Diverse gebouwen van de Vlaamse Overheid in Vlaanderen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

DEEL III: OFFERTEFORMULIER. : Diverse gebouwen van de Vlaamse Overheid in Vlaanderen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Bouwprojecten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL Domein Werk Besteknummer : Diverse gebouwen

Nadere informatie

Aanvraag van een subsidie voor de ecologische bosfunctie

Aanvraag van een subsidie voor de ecologische bosfunctie Aanvraag van een subsidie voor de ecologische bosfunctie Agentschap voor Natuur en Bos Koning Albert II-laan 20 bus 8, 1000 BRUSSEL Tel. (02)553 81 02 - Fax (02)553 81 05 1 CODE VAN DE AFDELING-001 JJMMDD

Nadere informatie

Aanvraag van een vergoeding voor belangrijke wildschade of schade door beschermde soorten

Aanvraag van een vergoeding voor belangrijke wildschade of schade door beschermde soorten Aanvraag van een vergoeding voor belangrijke wildscde of scde door beschermde soorten ANB-19-091126 ANB Antwerpen Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat 111/113 bus 63 2018 ANTWERPEN Tel. 03 224 62 62 - Fax

Nadere informatie

GESCHIKTMAKINGSWERKEN

GESCHIKTMAKINGSWERKEN Opdrachtgever: VZW KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS REGIO TESSENDERLO Stationsstraat 125 3980 Tessenderlo Project: SCHOOLCOMPLEX PIUS X COLLEGE Stationsstraat 125 3980 Tessenderlo GESCHIKTMAKINGSWERKEN PERCEEL

Nadere informatie

LEGENDE. Les variétés qui sont destinées uniquement à l exportation : elles peuvent être certifiées mais pas commercialisées dans l Union européenne

LEGENDE. Les variétés qui sont destinées uniquement à l exportation : elles peuvent être certifiées mais pas commercialisées dans l Union européenne LEGENDE Les variétés qui sont destinées uniquement à l exportation : elles peuvent être certifiées mais pas commercialisées dans l Union européenne Les variétés indiquées avec un délai d écoulement (date

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER

DEEL III: OFFERTEFORMULIER 18 DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Studie en Advies Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL OFFERTEFORMULIER Domein Adres Werk

Nadere informatie

Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1. Bijzonder Bestek nr. 1438

Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1. Bijzonder Bestek nr. 1438 Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. 1438 Net RAAMOVEREENKOMST VOOR ONDERHOUDSWERKEN VAN SIGNALISATIE VOOR BLINDEN EN

Nadere informatie

Melding van de sluiting van een risico-inrichting

Melding van de sluiting van een risico-inrichting Melding van de sluiting van een risico-inrichting /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

LABORATORIUM VOOR ZAADONTLEDING.

LABORATORIUM VOOR ZAADONTLEDING. LABORATORIUM VOOR ZAADONTLEDING www.vlaanderen.be/landbouw/zaaizaden IN DIENST VAN KWALITEIT : MISSIE Het Laboratorium voor Zaadontleding maakt deel uit van de afdeling Productkwaliteitsbeheer van het

Nadere informatie

Op uw vraag kunnen wij u hierbij een aanvraagformulier bezorgen met het oog op het bekomen van een sociale woongelegenheid.

Op uw vraag kunnen wij u hierbij een aanvraagformulier bezorgen met het oog op het bekomen van een sociale woongelegenheid. Betreft : Aanvraagformulier tot het bekomen van een sociale woongelegenheid. Geachte, Op uw vraag kunnen wij u hierbij een aanvraagformulier bezorgen met het oog op het bekomen van een sociale woongelegenheid.

Nadere informatie

FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING

FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING EERSTE AANVRAAG AANVRAAG TOT VERLENGING OPGELET: 1) Enkel de werken die plaats vinden in de toekomst kunnen het onderwerp vormen van een vraag

Nadere informatie

Verklarende nota BELANGRIJK :

Verklarende nota BELANGRIJK : WIJZIGINGSFORMULIEREN (AFSLUITING, DECUMUL, VERBETERING VAN DE GEGEVENS, SCHRAPPING) VOOR EEN REEDS AAN HET CENTRAAL AANSPREEKPUNT (CAP) MEDEGEDEELDE REKENING Verklarende nota Deze verklarende nota geeft

Nadere informatie

Gemeentereglement voor het toekennen van premies voor de aanpassing van de woning die door een senior bewoond wordt.

Gemeentereglement voor het toekennen van premies voor de aanpassing van de woning die door een senior bewoond wordt. Gemeentereglement voor het toekennen van premies voor de aanpassing van de woning die door een senior bewoond wordt. Reglement goedgekeurd door de Gemeenteraad in openbare vergadering van 21/11/2016. Dit

Nadere informatie

De Vlaamse Waterweg NV

De Vlaamse Waterweg NV De Vlaamse Waterweg NV Vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking voor aanneming van werken Bestek nr. AAO D ALG 17-37 Offerteformulier Raamovereenkomst: Onderhoudswerken en

Nadere informatie

DEEL III OPMETING DER WERKEN

DEEL III OPMETING DER WERKEN DEEL III OPMETING DER WERKEN dossier B693X lot lasafzuiging i g project lasatelier PTI ninove bouwheer Provincie i Oost-Vlaanderen.X1.1 hoog vacuüm afzuigarm omschrijving stuks aantal totaal 21.00 21 Totaal

Nadere informatie

Adres van de Directie Buitendiensten INTEGRA QUALITY PARTNER. Identificatie van de aangever. (aantal) (aantal) (aantal) (aantal) Paarden < 200Kg

Adres van de Directie Buitendiensten INTEGRA QUALITY PARTNER. Identificatie van de aangever. (aantal) (aantal) (aantal) (aantal) Paarden < 200Kg Rubriek 6 Overzicht van de steunaanvragen - 1e pijler 1ste PIJLER 6.1.1 Totaal van de oppervlaktes ha, are) aangegeven in rubriek 5 - kolom 6 6.1.2 Ik vraag de betaling voor jonge landbouwers. Groene betaling

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER Handboogstraat 2 Bus 0013 8000 Brugge Tel. 050/45.90.84 fax 050/32.09.52 e-mail: kristin.dekeyser@brugse-mij-huisvesting.be INSCHRIJVINGSFORMULIER Als kandidaat-koper voor een SOCIALE KOOPWONING en/of

Nadere informatie

Formulier voor de benoeming van een lid van een operationeel orgaan van een instelling voor bedrijfspensioenvoorziening

Formulier voor de benoeming van een lid van een operationeel orgaan van een instelling voor bedrijfspensioenvoorziening Bijlage Bijlage bij de uniforme brief van 23 mei 2007 Formulier voor de benoeming van een lid van een operationeel orgaan van een instelling voor bedrijfspensioenvoorziening Toepassingsveld: Artikelen

Nadere informatie

UITNODIGING VOOR KANDIDAATSTELLING. Veiling van gebruiksrechten voor radiofrequenties in de band MHz

UITNODIGING VOOR KANDIDAATSTELLING. Veiling van gebruiksrechten voor radiofrequenties in de band MHz 1 UITNODIGING VOOR KANDIDAATSTELLING Veiling van gebruiksrechten voor radiofrequenties in de band 2500 2690 MHz Voor de eerste maal worden gebruiksrechten voor radiofrequenties ter veiling aangeboden in

Nadere informatie

GESCHIKTMAKINGSWERKEN

GESCHIKTMAKINGSWERKEN Opdrachtgever: VZW KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS REGIO TESSENDERLO Stationsstraat 125 3980 Tessenderlo Project: SCHOOLCOMPLEX PIUS X COLLEGE Stationsstraat 125 3980 Tessenderlo GESCHIKTMAKINGSWERKEN PERCEEL

Nadere informatie

MEDEDELING ALV/KWA/62

MEDEDELING ALV/KWA/62 MEDEDELING ALV/KWA/62 Agentschap voor Landbouw en Visserij Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1030 Brussel Tel. 02 552 74 44- Fax 02 552 74 01 ann.vanessche@lv.vlaanderen.be

Nadere informatie

RENOVATIE PLATTE DAKEN

RENOVATIE PLATTE DAKEN INSCHRIJVINGSFORMULIER aanbesteding 14/06/2011 BESTEK NUMMER: 260411 IN OPDRACHT VAN: GEBOUW / LIGGING: WERK: VRIJE BASISSCHOLEN DE WIJNGAARD VZW SINT ANNA 41 8500 KORTRIJK Tel 056 35 40 96 ST. VINCENTIUS

Nadere informatie

BIJLAGE: OFFERTEFORMULIER

BIJLAGE: OFFERTEFORMULIER BIJLAGE: OFFERTEFORMULIER PRIJSOFFERTE VOOR DE OPDRACHT MET ALS VOORWERP PERCEEL 1: ALGEMENE RENOVATIEWERKEN Openbare aanbesteding Belangrijk: dit offerteformulier dient volledig te worden ingevuld en

Nadere informatie

Aanvraag van een renovatiepremie voor een woning

Aanvraag van een renovatiepremie voor een woning Aanvraag van een renovatiepremie voor een woning Tegemoetkomingen-01-190128 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

A001. Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)

A001. Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) A001 Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) Provinciale afdeling Vak bestemd voor de administratie Toegekend dossiernummer AANVRAAG OM INSCHRIJVING EN BIJSTAND PERSOON VOOR WIE DE AANVRAAG

Nadere informatie

MELDINGEN VAN INRICHTINGEN GERANGSCHIKT ONDER KLASSE III VOOR INSTALLATIES ONDERWORPEN AAN DE MILIEUVERGUNNING DOKUMENTEN OVER TE MAKEN

MELDINGEN VAN INRICHTINGEN GERANGSCHIKT ONDER KLASSE III VOOR INSTALLATIES ONDERWORPEN AAN DE MILIEUVERGUNNING DOKUMENTEN OVER TE MAKEN MELDINGEN VAN INRICHTINGEN GERANGSCHIKT ONDER KLASSE III VOOR INSTALLATIES ONDERWORPEN AAN DE MILIEUVERGUNNING DOKUMENTEN OVER TE MAKEN 1. het formulier, behoorlijk ingevuld, tezamen met de nodige bijlagen;

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot certificatie van een Fiscale Data Module als onderdeel van een geregistreerd kassasysteem

Aanvraagformulier tot certificatie van een Fiscale Data Module als onderdeel van een geregistreerd kassasysteem Via dit aanvraagformulier verzamelt de Federale Overheidsdienst Financiën (FOD Financiën) de gegevens die noodzakelijk zijn om de certificatieprocedure uit te voeren van een Fiscale Data Module, zoals

Nadere informatie

Agentschap Wegen en Verkeer Afdeling Expertise Verkeer en Telematica. Bestek 1M3D8N/15/06

Agentschap Wegen en Verkeer Afdeling Expertise Verkeer en Telematica. Bestek 1M3D8N/15/06 Bijlage 1: offerteformulier Agentschap Wegen en erkeer Afdeling Expertise erkeer en Telematica Dossiernr : MDN/62 Bestek 1M3D8N/15/06 Omschrijving opdracht: Tellen van het vervoer van gevaarlijke stoffen

Nadere informatie

Directoraat-generaal Geneesmiddelen. Omzendbrief n 440. Betreft: Levering en aflevering van geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik

Directoraat-generaal Geneesmiddelen. Omzendbrief n 440. Betreft: Levering en aflevering van geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik Amazone Bischoffsheimlaan 33 B-1000 BRUSSEL Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: DGG/ 10 februari 2004 Omzendbrief n 440 Ter attentie van de apothekers die een voor het publiek toegankelijke officina

Nadere informatie

p r o v i n c i e Limburg

p r o v i n c i e Limburg p r o v i n c i e Limburg D i r e c t i e Omgeving D i e n s t Wegen en Routestructuren Belangrijk aandachtspunt om te vermijden dat offertes reeds voor de openingszitting zouden geopend worden! Indien

Nadere informatie

Bestek nr. : INF Dossier nr. : WA 2012/0538/02 OFFERTEFORMULIER

Bestek nr. : INF Dossier nr. : WA 2012/0538/02 OFFERTEFORMULIER Aanbestedende overheid: Sociale Huisvestingsmaatschappij Vooruitzien cvba Burgemeester Geyskensstraat 1 3580 Beringen Opdracht: Verkavelingsproject aan Kleuterweg, Heusden-Zolder Bestek nr. : INF2016-0038

Nadere informatie

A001. Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap

A001. Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap A001 Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap Provinciale afdeling VF Vak bestemd voor de administratie Toegekend dossiernummer AANVRAAG OM INSCHRIJVING EN BIJSTAND PERSOON VOOR

Nadere informatie

bestek nummer: blad nummer 1/5

bestek nummer: blad nummer 1/5 bestek nummer: 2011 021 01 blad nummer 1/5 OPDRACHTGEVER: OPDRACHT: WZC DE LINDE Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem UITBREIDEN BESTAAND WOON- EN ZORGCENTRUM Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem PERCEEL

Nadere informatie

Aansluitingsformulier voor de verzekering van de burgerrechtelijke beroepsaansprakelijkheid. Verzekeringsbemiddeling en distributie van verzekeringen

Aansluitingsformulier voor de verzekering van de burgerrechtelijke beroepsaansprakelijkheid. Verzekeringsbemiddeling en distributie van verzekeringen 1 Aansluitingsformulier voor de verzekering van de burgerrechtelijke beroepsaansprakelijkheid Verzekeringsbemiddeling en distributie van verzekeringen Verzekeringsmakelaars en -agenten 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 63.387/3 van 24 mei 2018 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende vaststelling van de retributies voor de toelating van de rassen tot de rassenlijsten,

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene Administratie van de Fiscaliteit

Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene Administratie van de Fiscaliteit Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene Administratie van de Fiscaliteit Bestemd voor de Administratie Datum van ontvangst van de aangifte: AANGIFTE VAN DE TAKS OP DE EFFECTENREKENINGEN 1 voor de referentieperiode

Nadere informatie

OMZENDNOTA Nr 33732 van 28 oktober 2010 BETREFFENDE DE NIEUWE NUMMERPLATEN

OMZENDNOTA Nr 33732 van 28 oktober 2010 BETREFFENDE DE NIEUWE NUMMERPLATEN K O N I N K R I J K B E L G I Ë F e d e r a l e o v e r h e i d s d i e n s t B u i t e n l a n d s s Z a k e n, B u i t e n l a n d s e H a n d e l e n O n t w i k k e l i n g s s a m e n w e r k i n

Nadere informatie

OPDRACHTGEVEND BESTUUR : VZW Katholiek Basisonderwijs H. Hart Winterslag-Genk Margarethalaan Genk

OPDRACHTGEVEND BESTUUR : VZW Katholiek Basisonderwijs H. Hart Winterslag-Genk Margarethalaan Genk STAD : Genk OPDRACHTGEVEND BESTUUR : VZW Katholiek Basisonderwijs H. Hart Winterslag-Genk Margarethalaan 70 3600 Genk BENAMING VAN DE OPDRACHT : GT-160490-66 Infrastructuurwerken Omgevingswerken Kleuterschool

Nadere informatie

BESTEK FAVV_DGLABO_CPM_2018

BESTEK FAVV_DGLABO_CPM_2018 OFFERTEFORMULIER FEDERAAL AGENTSCHAP VOOR DE VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN KRUIDTUINLAAN 55, 1000 BRUSSEL Contactpersoon: Yasmine Ghafir+32 (0)2 211 87 28, yasmine.ghafir@afsca.be BESTEK FAVV_DGLABO_CPM_2018

Nadere informatie

opgenomen formulier gebruikt overeenkomstig de in de volgende op die van haar bekendmaking in het Publikatieblad

opgenomen formulier gebruikt overeenkomstig de in de volgende op die van haar bekendmaking in het Publikatieblad 11. 1. 96 NL Publikatieblad van de Europese Gemeenschappen Nr. L 8/ 11 VERORDENING (EG) Nr. 31/96 VAN DE COMMISSIE van 10 januari 1996 betreffende het certificaat van vrijstelling van accijnzen DE COMMISSIE

Nadere informatie

BESTEK FAVV_DGLABO_CPM_2017

BESTEK FAVV_DGLABO_CPM_2017 OFFERTEFORMULIER FEDERAAL AGENTSCHAP VOOR DE VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN KRUIDTUINLAAN 55, 1000 BRUSSEL Contactpersoon: Yasmine Ghafir+32 (0)2 211 87 28, yasmine.ghafir@afsca.be BESTEK FAVV_DGLABO_CPM_2017

Nadere informatie

GELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBEWIJZEN M36, M18 EN M3

GELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBEWIJZEN M36, M18 EN M3 HOOFDSTUK 15 BIJZONDERE GEMEENSCHAPPELIJKE MAATRE- GELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBEWIJZEN M36, M18 EN M3 INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. MATERIËLE FOUTEN... 2 1. Foute geldigheidsduur... 2 2. Afgifte vóór

Nadere informatie

Vlaanderen is landbouw & visserij CERTIFICERING VAN POOTAARDAPPELEN DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ

Vlaanderen is landbouw & visserij CERTIFICERING VAN POOTAARDAPPELEN DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ Vlaanderen is landbouw & visserij CERTIFICERING VAN POOTAARDAPPELEN DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ In Vlaanderen worden hoogwaardige pootaardappelen geteeld. Dit is de verdienste van een vijftigtal producenten

Nadere informatie

Ministerieel besluit tot vaststelling van een keurings- en certificeringsreglement voor de productie van pootaardappelen

Ministerieel besluit tot vaststelling van een keurings- en certificeringsreglement voor de productie van pootaardappelen Ministerieel besluit tot vaststelling van een keurings- en certificeringsreglement voor de productie van pootaardappelen DE VLAAMSE MINISTER VAN ECONOMIE, BUITENLANDS BELEID, LANDBOUW EN PLATTELANDSBELEID,

Nadere informatie

KBO - PUBLIC SEARCH OP ACTIEVE ONDERNEMINGEN

KBO - PUBLIC SEARCH OP ACTIEVE ONDERNEMINGEN KBO-PUB-NL006-060327 Pagina 1 van 13 KBO - PUBLIC SEARCH OP ACTIEVE ONDERNEMINGEN Aanvraag voor de invoering van gegevens van een ontbrekende onderneming en vestigingseenheid rechtspersoon KBO-PUB-NL006

Nadere informatie

NATUURLIJKE PERSOON v

NATUURLIJKE PERSOON v A AANVRAAG TOT INSCHRIJVING ALS VERZEKERINGSTUSSENPERSOON NATUURLIJKE PERSOON v 2015-01 Wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen I INSCHRIJVING Categorie Verzekeringsmakelaar Verzekeringsagent

Nadere informatie

Circulaire nota. DE VERSCHILLENDE DOCUMENTEN VOOR VRIJSTELLING VAN B.T.W. (28 augustus 2013)

Circulaire nota. DE VERSCHILLENDE DOCUMENTEN VOOR VRIJSTELLING VAN B.T.W. (28 augustus 2013) Directie Protocol - P1.1 Circulaire nota DE VERSCHILLENDE DOCUMENTEN VOOR VRIJSTELLING VAN B.T.W. (28 augustus 2013) De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie L 362/21

Publicatieblad van de Europese Unie L 362/21 9.12.2004 Publicatieblad van de Europese Unie L 362/21 BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 1 december 2004 tot vaststelling van uitvoeringsregels volgens welke de lidstaten toestemming kunnen geven voor het

Nadere informatie