Informatieblad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieblad"

Transcriptie

1 Informatieblad Groep XXX7 Met opmaak: Lettertype: 20 pt Tijdens de informatie avond die aan het begin van het schooljaar wordt georganiseerd informeren we de u, als ouder van deze groep, over allerlei zaken. Maar het is natuurlijk altijd prettig om belangrijke informatie nog eens na te lezen, daarom dit informatieblad. Naast een algemeen gedeelte, dat voor alle groepen bestemd is, staan er ook groep specifieke zaken op dit blad. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met de groepsleerkracht. Algemene informatie Bellen Vijf minuten voor aanvang van de lessen wordt er s morgens gebeld, om uur. Dit is een teken dat de leerlingen naar de klaslokalen mogen gaan. Groep 3 t/m 8 gaat zelfstandig naar binnen. Voor groep 2 geldt dat de ouders/verzorgers tot de herfstvakantie nog mee naar binnen mogen. De kinderen van groep 1 mogen gedurende het hele jaar door ouders/verzorgers naar binnen gebracht worden. Om half negen starten we met de les en gaan we er vanuit dat alle kinderen binnen zijn. Binnenkomen Voor schooltijd mogen de kinderen alleen naar binnen als de juf of meester op het plein daar toestemming voor geeft. Dit geldt ook tijdens de pauze. Continurooster Veldzijde werkt met een continurooster. Dit houdt in dat alle kinderen op maandag, dinsdag en donderdag (en groep 3 t/m 8 ook op vrijdag) tussen de middag op school eten. Het is de bedoeling dat u uw kind iets te eten en te drinken meegeeft voor de ochtendpauze (liefst fruit/boterham) en voor de middagpauze (liefst gezond). Snoep en koolzuurhoudende dranken zijn niet toegestaan. Het drinken voor het middageten mag s morgens door de kinderen in het krat van de groep gezet worden, deze gaat namelijk in de koelkast. Dit is met name bedoeld voor zuivelproducten. Brood voor het middageten blijft gewoon in de tas. Om uur eten de kinderen bij leerkracht in de klas en van tot uur spelen ze buiten. De kinderen van groep 1 en 2 eten in het lokaal van de BSO.

2 In verband met hygiëne vragen we de groepen 3 t/m 8 om een theedoek mee te nemen. Deze wordt als placemat gebruikt. Zo blijft de tafel waar s middags weer aan gewerkt moet worden schoon. Fietsen De school is niet aansprakelijk voor diefstal en/of beschadiging van fietsen. Vraagt u uw kind om de fiets op slot te zetten, sleuteltjes kunnen bij de leerkracht bewaard worden. Het is toegestaan om op de fiets te komen wanneer : - kinderen die dag naar de bibliotheek gaan - er gym op het rooster staat voor die dag - kinderen na schooltijd onmiddellijk naar een arts, sportclub o.i.d. moeten. - kinderen niet in de onmiddellijke nabijheid van de school wonen. Op de speelplaats mag niet gefietst worden. De pleinwacht ziet s morgens toe op het stallen van de fietsen. Gezien de beperkte ruimte om fietsen te stallen vragen wij de kinderen om niet onnodig met de fiets te komen. Formulieren Aan het begin van het jaar heeft u een SOS-formulier ontvangen. Dit formulier is belangrijk in situaties waarbij we u snel willen bereiken, hierop kunt u alle belangrijke telefoonnummers vermelden. De SOS formulieren worden op een centrale plek op school bewaard. Gevonden voorwerpen In de personeelskamer staat een bak met gevonden voorwerpen. 3 keer per jaar, tijdens de gesprekken, worden alle gevonden voorwerpen uitgestald. Gevonden voorwerpen die dan niet opgehaald worden, worden weggegooid. Groene school Veldzijde is een groene school en dat betekent dat we werken volgens het principe van Herstelrecht. Aan de basis van dit handelen ligt het begrip respect waarbij we het onderscheid maken tussen Respect voor jezelf, voor anderen en voor je omgeving. Zo vinden we het belangrijk dat kinderen op een respectvolle manier met anderen omgaan, maar ook respect voor zichzelf hebben en bijvoorbeeld voor zichzelf op durven te komen. Daarnaast uit respect voor de omgeving zich in het zorgvuldig omgaan met je eigen spullen, maar ook die van de ander en die van de school. Gezamenlijke verantwoordelijkheid vinden we daarbij belangrijk. In de onderbouw begint dit met het aanleren van het verschil tussen rood en groen gedrag. Rood gedrag is gedrag dat narigheid oplevert, waar je de ander pijn mee doet en groen gedrag is gedrag waarbij iedereen zich prettig voelt. Bij ons krijgt iedereen de kans om rood gedrag te veranderen in groen gedrag (herstellen). Om de oudere kinderen daarbij te helpen zijn er kaartjes ontwikkeld, waarbij ingespeeld wordt op het herstellen.

3 Gymmen Groep 1 en 2 gymt in het speellokaal. Zij hebben alleen gymschoentjes nodig, die we op school bewaren. Groep 3 en 4 gymmen één keer per week in de Havezate en gaan daar lopend naar toe. Tot de kerstvakantie gymt groep 3 de ene week in de Havezate en de andere week op school. Vanaf groep 5 gymmen de groepen in de Fakkel/Havezate. Groep 5 fietst onder begeleiding van de leerkracht en een/twee ouder(s) naar de Fakkel/Havezate, groep 6, 7 en 8 fietsen zelfstandig. Uw kind dient vanaf groep 3 zelf gymkleding mee te nemen (t shirt korte broek en gymschoenen met lichte zolen i.v.m. strepen op de vloer). Huiswerk In principe wordt er op Veldzijde geen huiswerk meegegeven, tenzij het om ondersteunend materiaal of extra remediërend materiaal gaat. De leerkracht neemt hierover dan contact met u op. Kalender Op onze website wordt de kalender bijgehouden. We vermelden de belangrijke data van activiteiten, vrije dagen e.d. De praktijk wijst uit dat er gedurende het jaar nog een aantal data en activiteiten bij komen, deze vermelden wij op de website maar deze worden ook telkens in de nieuwsbrief vermeld. Leerlingvolgsysteem Ons leerlingvolgsysteem (het systeem waarbij we de resultaten van uw kind monitoren en evalueren) bestaat uit citotoetsen, methodetoetsen en zeker niet onbelangrijk: de observaties van de leerkracht. We gebruiken daarnaast ZIEN, een observatie instrument voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw kind. Voor meer informatie over ons leerlingvolgsysteem verwijzen wij u naar de schoolgids. Leerlingen met onderwijsondersteuningsbehoefte Op Veldzijde werken we met de 1-Zorgroute, een werkwijze die zich voornamelijk richt op het regelmatig observeren en evalueren van de resultaten van uw kind en het opstellen van groepshandelingsplannen waarin we beschrijven welke zorg uw kind krijgt. De leerkracht van uw kind bekijkt of uw kind genoeg heeft aan de normale instructie en de normale tijd om de stof te verwerken of dat uw kind wat extra aandacht nodig heeft of misschien wat meer uitgedaagd moet worden. Een aantal keren per jaar evalueert de leerkracht samen met de Intern Begeleider de geboden zorg en kijken ze samen of ze op de goede weg zijn. Als ouder wordt u op de hoogte gesteld wanneer we uw kind extra hulp gaan bieden. In november zijn er 10-minuten gesprekken, dit eerste gesprek zal voornamelijk in het teken staan van de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw kind. De kinderen zijn niet aanwezig bij deze gesprekken. In februari en juli wordt u, samen met uw zoon/dochter, uitgenodigd voor een driehoeksgesprek. Sinds voeren wij in groep 3 t/m 8 deze waardevolle gesprekken om het eigenaarschap bij kinderen te vergroten. We streven ernaar deze gespreken dit schooljaar ook met ouders en kinderen uit groep 1 en 2 te gaan voeren. Zodra

4 er meer bekend is zullen de ouders van deze groepen hierover uiteraard geïnformeerd worden. In groep 7 zijn de laatste driehoeksgesprekken, in juli, prognosegesprekken. Tijdens dit gesprek zullen de leerkrachten de verwachtingen m.b.t. het voortgezet onderwijs met u en uw kind bespreken. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om tussendoor een gesprek voor uw kind aan te vragen. U kunt daarvoor na schooltijd een afspraak met de leerkracht maken. In februari en juli krijgt uw kind het rapport mee waarop de resultaten overzichtelijk weergegeven zijn. Materialen Veldzijde verstrekt de door de kinderen te gebruiken materialen. Het is niet toegestaan om materiaal van thuis mee te nemen (pennen, potloden e.d.) tenzij dit geadviseerd wordt door een arts, logopedist, fysiotherapeut etc. Bij verlies of stukmaken door eigen toedoen krijgt uw kind tegen een kleine vergoeding nieuw materiaal. Mobiele telefoons zijn op school verboden, tenzij ouders hierover een afspraak hebben gemaakt met de leerkracht. De mobiele telefoon wordt dan overdag door de leerkracht bewaard en deze kan aan het einde van de dag door de leerling opgehaald worden. Verder raden we u aan om waardevolle spullen van uw kind thuis te laten. Website Op plaatsen wij foto s van alle gezamenlijke/schoolbrede activiteiten. Andere activiteiten, die alleen voor een groep gelden, kunt u volgen via Klasbord. U leest er meer over op de website. Daarnaast vindt u op de website allerlei informatie over de school, de kalender, de groepen, de OR, de MR etc. Groep specifieke zaken In groep 7 zullen de leerlingen de Cito entreetoets maken. Deze toets zal een prognose geven voor het niveau waarop uw kind zou kunnen starten in het middelbaar onderwijs, welke met u en uw kind wordt besproken tijdens de prognosegesprekken. De Cito entreetoets zal plaatst vinden in mei 2018, exacte datum volgt t.z.t. Doordat we de entreetoets afnemen is het niet nodig dat de kinderen de reguliere eind groep 7 van cito maken. Uw zoon/dochter krijgt dit jaar van ons een prognose voor het voortgezet onderwijs. Dit zullen we samen bespreken tijdens de laatste driehoeksgesprekken, het prognosegesprek. In groep 7 gymmen we op de dinsdagen van uur uur en op de donderdagen van uur uur. Wij gaan op de fiets, dus de kinderen dienen op die dagen hun fiets mee te nemen. Wanneer kinderen deodorant willen gebruiken is dit toegestaan, mits dit een roller is. Groep 7 (en groep 6) gaan ook dit jaar weer deelnemen aan het schoolschaatsen, hier is nog geen datum voor vastgesteld. Wanneer dit is hoor u t.z.t.

5 Eén keer in de vijf weken gaan de leerlingen naar de bibliotheek om boeken uit te zoeken voor op school. De leerkracht zal aangeven wanneer dit is en de leerlingen helpen herinneren die dag de fiets en een (extra) tas mee te nemen. In groep 7 starten de leerlingen met het vak Engels, we werken met de methode Groove.me, een online methode die lessen baseert op top 40 hits. De kinderen krijgen 1 les Engels in de week. Eén keer Per jaar zijn er 12 songs. Elke song bestaat uit 2 lessen (lesson A en lesson B). Na elke 3 songs (6 lessen) volgt een herhalingsles waarin de belangrijkste woorden, zinnen en in groep 7-8 ook grammatcia worden herhaald en geoefend. Deze herhalingslessen zijn nieuw en zitten vanaf schooljaar in de methode. Per jaar zijn er 4 geïntegreerde kennis- en vaardigheidstoetsen. De toets kan worden afgenomen na 3 songs en de herhalingsles (7 lessen in totaal). De toetsen bevragen woorden, zinnen en grammatica. De kinderen hebben dit jaar een theoretisch verkeersexamen, dit is op donderdag 5 april. Op school bereiden wij de kinderen voor op dit examen. Dit jaar hebben we in de groep de complimentenjoker geïntroduceerd. - Iedere dag krijgt één kind de complimenten joker in z n la. Dat kind geeft de hele dag aan iedereen complimenten. Andere kinderen proberen op te letten wie de complimenten joker zou kunnen hebben, want... aan het eind van de dag raden we wie de Joker in z'n la had. Onze klasseouder is ; Mevr. Ellis Eggert,

Informatieblad

Informatieblad Informatieblad 2017-2018 Groep 6 Tijdens de informatie avond die aan het begin van het schooljaar wordt georganiseerd informeren we de u, als ouder van deze groep, over allerlei zaken. Maar het is natuurlijk

Nadere informatie

Infoblad Groep 7. Algemene informatie

Infoblad Groep 7. Algemene informatie Infoblad Groep 7 Tijdens de informatie avond die aan het begin van het schooljaar wordt georganiseerd informeren we u, als ouder van deze groep, over allerlei zaken. Maar het is natuurlijk altijd prettig

Nadere informatie

Informatieblad

Informatieblad Informatieblad 2017-2018 Groep 3 Tijdens de informatie avond die aan het begin van het schooljaar wordt georganiseerd informeren we u, als ouder van deze groep, over allerlei zaken. Maar het is natuurlijk

Nadere informatie

Informatieblad Groep 3

Informatieblad Groep 3 Informatieblad Groep 3 Tijdens de informatie avond die aan het begin van het schooljaar wordt georganiseerd informeren we de u als ouder van deze groep over allerlei zaken. Maar het is natuurlijk altijd

Nadere informatie

Informatieblad Groep 1 en 2

Informatieblad Groep 1 en 2 Informatieblad Groep 1 en 2 Tijdens de informatie avond die aan het begin van het schooljaar wordt georganiseerd informeren we de u als ouder van deze groep over allerlei zaken. Maar het is natuurlijk

Nadere informatie

Informatieblad Groep 3

Informatieblad Groep 3 Informatieblad Groep 3 Elk schooljaar is er voor de groepen 1,3 en 8 een informatieavond aan het begin van het schooljaar. Daarnaast is er voor alle groepen vlak voor de herfstvakantie een inloopuurtje

Nadere informatie

Informatieblad Groep 2

Informatieblad Groep 2 Informatieblad Groep 2 Elk schooljaar is er voor de groepen 1,3 en 8 een informatieavond aan het begin van het schooljaar. Daarnaast is er voor alle groepen vlak voor de herfstvakantie een inloopuurtje

Nadere informatie

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X Informatieboekje Onderbouw 2018 Samen school zijn! Pius X 2 Voorwoord Van harte welkom op basisschool Pius X! In dit boekje vindt u praktische zaken die voor u en uw kind in groep 1-2 belangrijk zijn.

Nadere informatie

CBS De Akker Protocol Continurooster

CBS De Akker Protocol Continurooster CBS De Akker Protocol Continurooster Datum eerste versie 08-06-2015 Datum laatste versie 23-06-2015 Documenteigenaar Team CBS De Akker Datum volgende toetsing Schooljaar 2015-2016 Datum volgende borging

Nadere informatie

Versie juli Protocol continurooster CBS De Mandebrink

Versie juli Protocol continurooster CBS De Mandebrink Protocol continurooster CBS De Mandebrink Inhoud: 1. Voorwoord 2. Uitwerking continurooster 2.1. Regels en afspraken voor het eten en drinken 2.2. De lunch 2.2.1. Afspraken voor het team 2.3. Buiten/binnen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2015-2016 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Meester S. Wijbrandischool

Meester S. Wijbrandischool Meester S. Wijbrandischool Continurooster m.i.v. schooljaar 2014-2015 Christelijk Basisschool Meester S. Wijbrandi Schoterlandseweg 19, 8413 NM, Oudehorne http://meesterswijbrandischool.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans NAAR GROEP 3 Dit schooljaar zit uw kind in groep 3. De groep is dit jaar gecombineerd met groep 4. Wat voor sommige ouders allemaal heel gewoon is, is voor sommigen een nieuwe stap. Wie is hun nieuwe juf,

Nadere informatie

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2 De Zonnewijzer Groepen 1 en 2 Werkdagen en lestijden Met deze powerpoint willen wij u informeren over de gang van zaken in onze kleutergroepen 1 en 2. Heeft u nog vragen of tips na het lezen van deze powerpoint,

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Basisschool Het Talent Asterstraat 35 5721 EE Asten 0493-670090 info@hettalent-asten.nl Beste ouders/verzorgers, Wij heten u en uw kind van harte welkom

Nadere informatie

Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der Poel (donderdag)

Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der Poel (donderdag) Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 7 Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der

Nadere informatie

Protocol Continurooster

Protocol Continurooster Protocol Continurooster PCBO Het Mozaïek Middelwijk 2 9202 GV Drachten 0512 544530 info.hetmozaiek@pcbosmallingerland.nl www.pcbo-hetmozaiek.nl Documenteigenaar Team PCBO Het Mozaïek Datum volgende toetsing

Nadere informatie

2014-2015. Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl

2014-2015. Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl 2014-2015 Jaarkalender Faseschool Graaf Reinald Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl Inhoudsopgave Voorwoord blz. 3 Groepsverdeling

Nadere informatie

Protocol Continurooster

Protocol Continurooster Protocol Continurooster Woolderschool Voorwoord De Woolderschool hanteert vanaf het schooljaar 2018 2019 een continurooster. Een continurooster wil zeggen dat alle kinderen tussen de middag op school blijven

Nadere informatie

Informatieboekje van groep 5/6

Informatieboekje van groep 5/6 Informatieboekje van groep 5/6 2017-2018 Het informatieboekje van groep 5/6 In dit boekje wil ik u informatie geven over het werken in groep 5/6. Verschillende praktische zaken komen hierin aan de orde,

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

SBO De Zwaaikom Jaarkalender

SBO De Zwaaikom Jaarkalender SBO De Zwaaikom Jaarkalender Voorwoord In deze jaarkalender delen wij met u alle praktische informatie over SBO De Zwaaikom. Alle vrije dagen, s, afspraken en belangrijke evenementen kunt u in de kalender

Nadere informatie

augustus 2015 Beste ouders,

augustus 2015 Beste ouders, augustus 2015 1 2 Beste ouders, Hierbij de kalender voor dit schooljaar. U vindt in deze kalender vooral informatie voor de dagelijkse dingen. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de schoolgids.

Nadere informatie

Continurooster op de Zeppelin

Continurooster op de Zeppelin Continurooster op de Zeppelin De schooltijden Alle dagen van de week start de school om 8.30 uur en eindigt om 14.00 uur. Dit geldt voor alle groepen 1 tot en met 8. Maandag 8.30 14.00 uur Dinsdag 8.30

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Cbs SPRING! informatie groep 7 / 8

Cbs SPRING! informatie groep 7 / 8 222222222222 Cbs SPRING! informatie groep 7 / 8 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2014-2015 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Protocol continurooster

Protocol continurooster Protocol continurooster Obs Mathenesse Augustus 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 4. Uitwerking continurooster... 4 4.1 Regels en afspraken voor het eten en drinken... 4 4.2 De lunch... 4 4.2.1 Afspraken voor

Nadere informatie

Beste ouders of verzorgers,

Beste ouders of verzorgers, Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2016-2017 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatiefolder nieuwe schooljaar. Algemeen. Dit is de informatiefolder van groep 5a en 5b. Paula van der Poel (donderdag)

Informatiefolder nieuwe schooljaar. Algemeen. Dit is de informatiefolder van groep 5a en 5b. Paula van der Poel (donderdag) Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 5a en 5b Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag t/m woensdag) Paula van der Poel

Nadere informatie

O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat RE Goes Verkorte schoolgids

O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat RE Goes Verkorte schoolgids Verkorte schoolgids 2013-2014 O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat 1 4461 RE Goes 0113-214568 Hierbij ontvangt u de belangrijkste informatie uit de schoolgids voor het schooljaar 2013-2014. De

Nadere informatie

WELKOM OP OBS VUURVOGEL

WELKOM OP OBS VUURVOGEL WELKOM OP OBS VUURVOGEL Informatieboekje kleuters Uw kind zit of komt misschien binnenkort bij ons op school in groep 1. De werkwijze bij de kleuters is toch heel anders dan in de hogere groepen. We willen

Nadere informatie

[Typ hier] Informatie. groep 7/8

[Typ hier] Informatie. groep 7/8 [Typ hier] Informatie groep 7/8 2018-2019 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist Informatieboekje kleutergroepen Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist 1. Welkom op onze school! Hartelijk welkom op de Damiaanschool. Uw kind wordt binnenkort vier jaar en zal een plaatsje

Nadere informatie

Welkom op AZS Papilio!

Welkom op AZS Papilio! INFORMATIEBOEKJE Welkom op AZS Papilio! In dit boekje vindt u informatie over AZS Papilio in Burgum. Basisschool Papilio staat op het terrein van het AZC. Op onze website www.obs-papilio.nl vindt u meer

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.20 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Protocol continurooster CBS de Regenboog

Protocol continurooster CBS de Regenboog Protocol continurooster CBS de Regenboog Waarom een continurooster? 1.1 Inleiding Voor de Regenboog heeft het invoeren van een continurooster een aantal redenen. Deze voordelen zijn zowel pedagogisch als

Nadere informatie

Groepsgids Groepen 6/7 en 7-8

Groepsgids Groepen 6/7 en 7-8 Groepsgids 2018-2019 Groepen 6/7 en 7-8 Wie werken er in de groepen 6/7 en 7/8: Monique van Gemert Annelore den Biggelaar Anouk Gerritsen Marijn Schraa m.vangemert@dezonnepoort.nl a.denbiggelaar@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Praktisch allerlei

Praktisch allerlei Weetjes voor ouders (in alfabetische volgorde) Aankomst op school Als de kinderen op school komen, met de auto, de fiets, te voet, de bus of de taxi, gaan zij spelen op de speelplaats. Het gebruik van

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. ( )

PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. ( ) PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. (0562 798004) www.prinsesmargrietschoolterschelling.nl West-Terschelling, 26-8- 2016 Beste ouders/verzorgers, Het nieuwe schooljaar gaat

Nadere informatie

Het Praatpaaltje. Start nieuw schooljaar jubileum jaar. Informatie kalender en rectificatie

Het Praatpaaltje. Start nieuw schooljaar jubileum jaar. Informatie kalender en rectificatie Start nieuw schooljaar jubileum jaar Datum: 8 september We hopen dat iedereen een lekkere vakantie heeft gehad en uitgerust weer aan het nieuwe schooljaar is begonnen. Dit is een feest jaar, want onze

Nadere informatie

Afsprakenlijst voor in de klassenmap

Afsprakenlijst voor in de klassenmap Afsprakenlijst voor in de klassenmap Afsprakenlijst OBS de Springplank september 2015 Buiten het gebouw - Geen kinderen naar binnen zonder toestemming. - Om 8.35 uur gaan de deuren open. De leerkrachten

Nadere informatie

Informatieboe kje groep

Informatieboe kje groep Informatieboekje groep 6-7 2018-2019 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Ook dit jaar nodigen we u aan het begin van het schooljaar uit voor een kennismakingsgesprek, dit o.a. ter vervanging van de informatieavond

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

Maandag gymspullen mee!

Maandag gymspullen mee! Nog een paar dagen en dan is de vakantie alweer voorbij. Op maandag 3 september gaan de kinderen weer naar school. Het team van de Aquamarijn heeft er dan al de eerste werkweek opzitten. Een werkweek waarin

Nadere informatie

Informatie groep

Informatie groep Informatie groep 3 2017-2018 Informatie groep 3. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft, dan

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Wij zijn uitgerust van de vakantie teruggekomen en hebben zin om weer te beginnen.

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Wij zijn uitgerust van de vakantie teruggekomen en hebben zin om weer te beginnen. Nieuws Flits 17 augustus 2015 Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Wij zijn uitgerust van de vakantie teruggekomen en hebben zin om weer te beginnen. Wij heten juf Karlijn hartelijk welkom. Zij is onze

Nadere informatie

schooljaar no. 1 maandag 3 september

schooljaar no. 1 maandag 3 september schooljaar 2018-2019 no. 1 maandag 3 september september / oktober 03-09-2018 Eerste schooldag 05-09-2018 Gesprekkenplanner in de app geopend 10 t/m 28-09-2018 Startgesprekken 03 t/m 12-10-2018 Kinderboekenweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02 05 september 2016 2016-2017 nr. 02 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Onze nieuwe collega s stellen zich aan u voor. Even kennismaken.. Hallo allemaal! Graag wil ik mij even aan u voorstellen. Mijn naam

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2015-2016 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander Overblijfreglement CBS Willem-Alexander GELDIG VOOR HET SCHOOLJAAR 2013-2014. Geachte ouders/verzorgers, Voor u ligt het overblijfreglement van de Willem-Alexander school. Het is opgesplitst in drie delen.

Nadere informatie

Januari Welkom op de Van Harte School!

Januari Welkom op de Van Harte School! Januari 2018 Welkom op de Van Harte School! Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. Om goed voorbereid te kunnen starten hebben we wat praktische informatie voor u op een rijtje gezet over

Nadere informatie

Schooljaar Vakanties en vrije dagen/dagdelen

Schooljaar Vakanties en vrije dagen/dagdelen Schooljaar 2017-2018 Vakanties en vrije dagen/dagdelen Kermis 11-09-2017 Herfstvakantie 16-10-2017 / 20-10-2017 Sinterklaas 06-12-2017 Kerstvakantie 25-12-2017 / 05-01-2018 Carnaval 12-02-2018 / 16-02-2018

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Simon van Nieuwland Marijn Schraa j.vankempen@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl m.schraa@dezonnepoort.nl De Boomhut

Nadere informatie

Stefanusschool Kinkelenburglaan 4 4003 TL TIEL T: 0344 63 54 85 E: directie@stefanusschool.nl www.stefanusschool.nl

Stefanusschool Kinkelenburglaan 4 4003 TL TIEL T: 0344 63 54 85 E: directie@stefanusschool.nl www.stefanusschool.nl Stefanusschool Kinkelenburglaan 00 TL TIEL T: 0 E: directie@stefanusschool.nl www.stefanusschool.nl Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 0 0 week week week 0 0 week

Nadere informatie

School De Driesprong school / infokalender

School De Driesprong school / infokalender school / infokalender 2017-2018 Driesprong SALTOschool De Driesprong Tafelbergplein 8, 5642 GP Eindhoven, 040-26 77 150 info@bs-dedriesprong.nl www.bs-dedriesprong.nl schooljaar 2017-2018 Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat VM Zeist

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat VM Zeist Informatieboekje kleutergroepen Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist 1. Welkom op onze school! Hartelijk welkom op de Damiaanschool. Uw kind wordt binnenkort vier jaar en zal een plaatsje

Nadere informatie

Moet je doen! Eigen-wijs

Moet je doen! Eigen-wijs 1 Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 5/6. In dit boekje staat een korte omschrijving van groep 5/6. U vindt er informatie over de dagelijkse gang van zaken en andere

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2016-2017 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 6A Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 6A! In deze brief willen we u graag iets meer vertellen over

Nadere informatie

Mailadres Leerkrachten

Mailadres Leerkrachten Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 4/5. Uiteraard bent u altijd welkom om in de klas te komen kijken. Dit kan bijvoorbeeld goed na schooltijd. Uw kind zal vast en zeker

Nadere informatie

Basisschool St.Bernardus Loo KP Bergeijk Jij bent welkom.

Basisschool St.Bernardus Loo KP Bergeijk Jij bent welkom. Basisschool St.Bernardus Loo 109 5571 KP Bergeijk 0497-571235 Jij bent welkom Email: infostbernardus@skozok.nl www.stbernardus.nl Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten bij ons

Nadere informatie

Beleidsplan en protocol andere schooltijden

Beleidsplan en protocol andere schooltijden Beleidsplan en protocol andere schooltijden Directeur Paul Boersma Inhoud 1. INLEIDING 2. AANLEIDING 3. REDENEN OM EEN VIJF-GELIJKE-DAGEN MODEL IN TE VOEREN 4. UITGANGSPUNTEN 5. DE NIEUWE SCHOOLTIJDEN

Nadere informatie

Informatie. groep 4/5

Informatie. groep 4/5 Informatie groep 4/5 2017-2018 Informatie groep 4/5 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

Informatie avonden Pauzesport Excursies Schooldag

Informatie avonden Pauzesport Excursies Schooldag Informatie avonden De afgelopen week zijn er in bijna alle groepen informatie avonden geweest. We zijn heel blij dat er op alle avonden een grote opkomst was en we veel positieve reacties hebben gehoord

Nadere informatie

Nieuwsbrief 22 augustus 2017

Nieuwsbrief 22 augustus 2017 Nieuwsbrief 22 augustus 2017 Beste ouder(s) verzorger(s), Komende maandag start het nieuwe schooljaar voor alle kinderen op onze school. We hopen dat iedereen genoten heeft van de vakantie en dat de kinderen

Nadere informatie

Beste Ouders / Verzorgers.

Beste Ouders / Verzorgers. Beste Ouders / Verzorgers. In het jaarboek vindt u de praktische zaken met betrekking tot onze school. De vakanties, activiteiten, belangrijke regels en afspraken staan hierin vermeld. In de loop van dit

Nadere informatie

Schooljaar Vakanties en vrije dagen/dagdelen

Schooljaar Vakanties en vrije dagen/dagdelen Schooljaar 2018-2019 Vakanties en vrije dagen/dagdelen Herfstvakantie 15-10-2018 / 19-10-2018 Kerstvakantie 24-12-2018 / 04-01-2019 Carnaval 04-03-2019 / 08-03-2019 Meivakantie 22-04-2019 / 03-05-2019

Nadere informatie

augustus 2016 Beste ouders,

augustus 2016 Beste ouders, augustus 2016 1 2 3 4 5 6 7 Beste ouders, Hierbij de kalender voor dit schooljaar. U vindt in deze kalender vooral informatie voor de dagelijkse dingen. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de

Nadere informatie

Informatie. groep 5/6

Informatie. groep 5/6 Informatie groep 5/6 2017-2018 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Informatie. groep 7/8

Informatie. groep 7/8 Informatie groep 7/8 2016-2017 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Christelijke basisschool. Voorwoord. Geachte ouders/verzorgers,

Christelijke basisschool. Voorwoord. Geachte ouders/verzorgers, Christelijke basisschool Voorwoord Geachte ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u het informatieboekje. Hierin vindt u zaken die betrekking hebben op het schooljaar 2015 die elk jaar anders zijn. Het is

Nadere informatie

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van: Welkom op De Gooilandschool Dit boekje is van:. Een dag bij ons in de klas Hieronder ziet u de activiteiten die plaatsvinden in groep 1 en 2. 08.20 uur De deur van de kleuteringang gaat open. U kunt vanaf

Nadere informatie

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Contact leerkrachten: Bij vragen of problemen kunt u het beste ná schooltijd

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

12-12-2014 Extra Editie 7a

12-12-2014 Extra Editie 7a 12-12-2014 Extra Editie 7a Inhoud: Kerst 2014 Continurooster Kerstmis 2014 Beste ouders / verzorgers, Ook dit jaar organiseert de ouderraad in samenwerking met het team een kerstviering voor alle kinderen

Nadere informatie

Informatie boekje groep 1 en 2

Informatie boekje groep 1 en 2 Informatie boekje groep 1 en 2 Eikenlaan 88 a Gallileïlaan 7 3203 BM 3204 AK Spijkenisse Spijkenisse 0181-614701 0181 616543 Voorwoord Dit is een informatieboekje voor ouders met kleuters op CBS Marimba.

Nadere informatie

Tijdelijke huisvesting Sint Franciscus

Tijdelijke huisvesting Sint Franciscus Draaiboek Tijdelijke huisvesting Sint Franciscus 2015-2016 Inhoudsopgave: 1. Inleiding. 2. Aantallen groepen, aantallen leerlingen per leerjaar en per groep. 3. Plattegronden van BS de Bongerd. 4. Lestijden

Nadere informatie

Welkom in. groep 3-4a

Welkom in. groep 3-4a Welkom in groep 3-4a EVEN VOORSTELLEN Lonneke Vleugels: maandag, dinsdag en woensdag Loes Oelers: donderdag en vrijdag INLOOPTIJDEN s Morgens van 8.20 uur tot 8.30 uur. s Middags van 13.00 uur tot 13.15

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Protocol Continurooster

Protocol Continurooster Protocol Continurooster Prinses Amaliaschool Nederwoudseweg 23 3772 TD Barneveld 0342-424683 info@deamaliaschool.nl www.deamaliaschool.nl Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 3 1.1 Visie en werkwijze 3

Nadere informatie

Informatiegids AZC-school Oisterwijk Kievitsblekweg SV Oisterwijk tel:

Informatiegids AZC-school Oisterwijk Kievitsblekweg SV Oisterwijk tel: Informatiegids 2015-2016 AZC-school Oisterwijk Kievitsblekweg 4 5062 SV Oisterwijk tel: 013-5234785 http://azc.wpms.opmaat-scholen.nl Beste ouders/verzorgers, In deze gids vindt u informatie over onze

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 3

Informatieboekje Groep 3 Informatieboekje Groep 3 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 3 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Damiaanschool Locatie Kerckebosch Graaf Lodewijklaan 6 3708 DM Zeist 1. Welkom op onze school! Hartelijk welkom op de Damiaanschool. Uw kind wordt binnenkort vier jaar en

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Moniek Campschreur Marijn Schraa Mendy Reijmer vervangen door Roy Oostink t/m november 2017 j.vankempen@dezonnepoort.nl m.campschreur@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 Even voorstellen: Fenna van de Meerakker 1-2a gedurende het Vivian Rebergen 1-2a jaar in alle + stagiaire Rian (4e jaars Pabo) groepen stagiaires Juliette

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat Groepsgids Groep 2-3 de Letterflat Wie werk en er in de groepen 2/3: s.hogervorst@dezonnepoort.nl (Inge Neijenhuis ) afwezig i.clappers@dezonnepoort.nl vervanger: Yvonne te Vaanholt Verdeling van de dagen

Nadere informatie