1. Rondom binnenspeeltoestellen in de kinderopvang hoeft geen valdempende vloer te liggen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Rondom binnenspeeltoestellen in de kinderopvang hoeft geen valdempende vloer te liggen."

Transcriptie

1 SVS terugkomdag Stellingen 1. Rondom binnenspeeltoestellen in de kinderopvang hoeft geen valdempende vloer te liggen. Reactie panel: De AKI s hebben afgesproken dat er rondom binnentoestellen die staan in (bijvoorbeeld) de kinderopvang geen dempende materialen hoeven te liggen, behalve bij de glijbaan. Reden is dat er direct en continu toezicht aanwezig is. 2. Zandbakken dienen voorzien te zijn van een voorziening die de graafdiepte van de zandbak beperkt tot een duidelijk maximum (adviesdiepte afhankelijk van doelgroep ergens tussen 30 en 60 cm). Reactie panel: Dit klopt. Het Handboek Veiligheid van Speelgelegenheden meldt dat de maximale diepte 50 cm mag bedragen. De AKI s hebben dit gesteld op 60 cm. Dit is om te voorkomen dat men tunnels graaft die kunnen instorten. 3. NEN-EN :2016 art. 4.7 Er moeten handsteunen zijn aangebracht voor elke zit/staplaats. Op veerelementen hoeven geen handvatten te zitten. Reactie panel: Op de gewone veerwippen moeten handvatten aanwezig zijn. Het zou echter kunnen zijn dat iemand een bijzonder ontwerp maat waar op een andere manier gezorgd wordt voor voldoende evenwicht. In dat geval kan de AKI besluiten dat het toestel niet aan de norm maar wel aan het WAS voldoet. 4. Droge speeltoestellen mogen in het water geplaatst worden. Reactie panel: Dat mag alleen als ze ook op die manier, dus water in de beoordeling meenemen, zijn gecertificeerd. Vragen Hoe gaan wij om met het beoordelen van trampoline? Wij komen nog wel eens in zorginstellingen en daar zijn ze erg gecharmeerd van trampolines. Vaak ook om meervoudig gehandicapte cliënten/bewoners alleen maar op neer te leggen en te laten veren. We hebben ook al meegemaakt dat er een tegelpaadje aangelegd wordt om er met de rolstoel te kunnen komen. Kan er een onderscheid gemaakt worden m.b.t. therapeutisch gebruik? Reactie panel: Dit is 1005 therapeutisch gebruik. In logeerhuizen staat in de tuin ook nog wel eens een trampoline. Aangezien daar vaak te weinig ruimte is, wordt er een valbeveiliging omheen gespannen in de vorm van een net. Ik ben van mening dat dat niet volstaat.

2 Reactie panel: Mogelijk valt de trampoline niet onder het WAS. Dit zou het geval kunnen zijn als het privégrond betreft. Er is onvoldoende informatie om deze vraag te kunnen beantwoorden. Trampolines in openbare ruimtes vallen onder het WAS en moeten gecertificeerd zijn. Trampolines voor therapeutische doeleinden vallen niet onder het WAS. Van een Spereco toestel Maurice valhoogte 2100 mm is de tussenruimte van plateau / glijstang 300mm, is deze afstand nu toegestaan? Reactie panel: Onvoldoende informatie om deze vraag te kunnen beantwoorden. Hoe gaan we om met het gegeven dat de scholen op eigen initiatief natuurlijke objecten plaatsen, kunnen we of Keurmerkinstituut hier geen duidelijke richtlijnen voor opzetten zodat wij dit beter kunnen uitleggen aan de scholen. Reactie panel: Keurmerkinstituut geeft cursussen op dit gebied. Daarna wordt ook regelmatig in nieuwsbrieven nader uitleg gegeven. Keurmerkinstituut is bereid iedereen, in overleg, uitleg te geven over natuurlijk spelen. Wat mag de GGD beslissen op gebied van speeltoestellen? Ik heb wel eens aan de hand gehad dat de GGD een speeltoestel niet goed bevond terwijl het een goedgekeurd toestel is op een school. Reactie panel: De GGD kan in feite niet een wettelijk goedgekeurd product laten aanpassen of verwijderen. Dat kan alleen de NVWA. Welke documentatie is leidend indien een leverancier andere info heeft op de website dan bij plaatsing van het toestel? (John Zom) Reactie panel: De informatie die door de keurende instantie is beoordeeld. Er is een AKI besluit binnen NL, staat niet in de norm en niet in het Bijblad. Wat verwacht SVS van de SVS inspecteurs op dit punt, hoe wordt het getoetst op een examen, moet een SVS 2 ster inspecteur op de hoogte zijn van de AKI besluitenlijst? Reactie panel: SVS 2 ster inspecteurs zijn dé deskundigen in de markt en moeten dus zeker op de hoogte zijn van de besluitenlijst. Wat vindt de NVWA ervan in de operationele uitvoering van een inspectie en daarbij behorende rapportage. Voorbeeld: een zandbak moet gecontroleerd worden op een niet doorgraafbare bodem, is een beetje krom, als een zandbak op een speelplaats staat met zandondergrond moet de zandbak wel gecontroleerd worden en zandondergrond onder de toestellen niet terwijl deze juist wel ondergraaft worden. Reactie panel: Een goede inspecteur beoordeelt of het ook relevant is de zandbodem buiten de zandbak te beschouwen. Als blijkt dat ook daar kinderen in graven moet actie genomen worden. Het beoordelen van de ondoorgraafbaarheid van een zandbak is zéér belangrijk. Het betreft hier nota bene kans op verstikking. Heeft de aanstaande omgevingswet nog invloed op de WAS?

3 Reactie panel: Niet bekend. In een dubbele schommel wordt één zitje vervangen door een kuipzitje (i.v.m. gebruik door kinderen met een lichamelijke handicap). Vraag: Dubbele schommel opnieuw certificeren? Reactie panel: Deze vraag moet aan de AKI van het toestel voorgelegd worden. Het betreft namelijk een constructieve aanpassing. De AKI beslist over de verdere procedure. Als een veerpont in serie is gekeurd mag die dan overal, in alle wateren, neergelegd en gebruikt worden? Reactie panel: Ja, als zowel de pont als de directe omgeving voldoet aan de voorwaarden in het dossier, beoordeeld door de AKI. Er kunnen bijvoorbeeld eisen gesteld worden aan de diepte van het water, zichthoeken en andere relevante zaken. Moeten er ook eind/toetstermen en examenvragen over giftige planten komen? Reactie panel: Deze vraag moet aan de examencommissie voorgelegd worden. Praktijksituaties Speelheuvel met glijbaan ( WA0000) Deze speelheuvel is 60 cm hoog net als de glijbaan, maar is omsloten aan beide zijdes door een houten palenrand van ca. 80 cm hoog om de heuvel op zijn plek te kunnen houden en kinderen de speeluitdaging te kunnen bieden. Mag dit of moet de rand hoger of lager? Indien dit aangepast moet worden hoe hoog en/ of hoe laag moet deze palen rand dan worden?

4 Reactie panel: Onderzoek eerst of deze situatie is gecertificeerd. Is dat het geval dan zal de AKI ook al een afweging hebben gemaakt over het al dan niet voldoen van het ontwerp. Stap 2 is na te gaan welke groep van het toestel gebruik maakt (leeftijd) of er toezicht is en of de tuin voor iedereen toegankelijk is. De twee opstaande paaltjes bij de start van de glijbaan vormen een gevaar. Het is beter deze in te korten tot de rand van de glijbaan. Als naast de paaltjes onvoldoende dempend materiaal ligt en de valhoogte bedraagt meer dan 60 cm moet het toestel aangepast worden. Als er kleine kinderen van het toestel gebruik maken moet het plaatsen van een valbescherming overwogen worden. Bolderwand/ klimmuur De klimmuur heeft de klimgrepen strak aan de rand van de ondergrond. Mag dit of moet hier ruimte worden gehouden zo ja hoeveel en zo nee waarom niet of hoe kunnen we de grepen plaatsen zodat dit niet nodig is? Reactie panel: Zijwaarts vallen is moeilijk bij dit toestel. Een zijwaartse strook van 50 cm valdempend materiaal, gemeten vanaf de laatste grepen links en rechts, zou voldoende zijn om vallende kinderen op te vangen. Deze situatie is te vergelijken met duikelrekken.

5 Op zijn kop boom Is dit een toestel dat onder het WAS valt en dus gekeurd en gecertificeerd moet worden? Reactie panel: Onderzoek of er onder het WAS vallende toestellen in de buurt staan, of het object geborgd is en wat de bedoeling is van de beheerder. Het is minder relevant of de stam onder het WAS valt. Prioriteit is de veiligheid. Of zet hem goed vast, óf verwijder hem zo spoedig mogelijk. In dit geval stond de stam los en viel deze niet onder het WAS.

6 Speel-/klimtoestel Wel of niet speeltoestel, wat is de juiste valhoogte? klant vroeg naar valhoogte van toestel en of dit wel een speeltoestel is. Staat op schoolplein in Almere, mogelijk als "hangplek". Wij zien ook vallen op andere buizen in toestel, discussie mogelijk. Reactie panel: Als andere onder het WAS vallende toestellen in de buurt zijn valt het inderdaad onder het WAS. Ook als het object als speeltoestel voor iedereen toegankelijk is en wordt gebruikt voor spelen en de beheerder is daarvan op de hoogte zal het WAS gelden. Zitten op de bovenste stang is mogelijk. De valhoogte zal daarom daar gemeten worden. De interne valhoogte voldoet niet aan EN1176. Toegangsfilter De mensen uit de buurt klagen dat hele kleine kinderen hier in kunnen klimmen en er dan boven uitvallen!

7 Reactie panel: Er staan geen maten bij dit toestel. Vermoedelijk is het eenvoudig beklimbaar (lage opstap) en zouden balustrades aanwezig moeten zijn. Vingerbeknelling bij netverbindingen

8 Omschrijving situatie: We zien in het veld verschillen tussen gecertificeerde toestellen van binnen en buiten Nederland op het gebied van vingerbeknelling bij netverbindingen waar de interpretatie van de norm niet consequent lijkt. Nederlandse AKI s beoordelen deze openingen anders dan de gelijkgestelde Duitse collega s. Hoe dienen Nederlandse inspecteurs dit te beoordelen? Reactie panel: Daar waar gegrepen wordt moeten de openingen aan EN voldoen. Zeker bij openingen die van grootte kunnen veranderen en waar krachten werken is dit erg belangrijk. Het dichten van zulke gaten met een boutje o.i.d. is bovendien erg eenvoudig. Hierdoor wordt zwaar letsel voorkomen. Het is de vraag of buitenlandse AKI s er anders over denken. Regelmatig ontstaan openingen door een verkeerde plaatsing of gebruik van verkeerde verbindingsmiddelen.

Aantal Toelichting. 2 Toetsterm verder gedetailleerd; met voorbeelden zodat het duidelijk moet zijn dat het hier ook om de 'bijzondere' gevallen gaat.

Aantal Toelichting. 2 Toetsterm verder gedetailleerd; met voorbeelden zodat het duidelijk moet zijn dat het hier ook om de 'bijzondere' gevallen gaat. Certificaat: Inspecteur speeltoestellen Niveau: ster Toetsvorm: Gesloten vragen Toetsduur: 0 minuten Cesuur: 60% met correctie voor de gokkans Hulpmiddelen: WAS, Normenbundels Onderwerp Code Toetsterm

Nadere informatie

SPEELTOESTELLEN: BEHEER & ONDERHOUD OVER INSPECTIES, BEHEER EN ONDERHOUD VAN HET PLEIN

SPEELTOESTELLEN: BEHEER & ONDERHOUD OVER INSPECTIES, BEHEER EN ONDERHOUD VAN HET PLEIN SPEELTOESTELLEN: BEHEER & ONDERHOUD OVER INSPECTIES, BEHEER EN ONDERHOUD VAN HET PLEIN PAGINA 2 INLEIDING Slecht onderhouden speelplekken zijn niet alleen onveilig, maar meestal ook onaantrekkelijk. Wie

Nadere informatie

Overgang EN 1176:2008 naar EN 1176:2017.

Overgang EN 1176:2008 naar EN 1176:2017. Overgang EN 1176:2008 naar EN 1176:2017 l.rijnders@boerplay.com Inhoud Wijziging WAS d.d. 01-02-2017 Reductie aantal AKI s Wijziging norm Gevolgen voor typekeuringen Proces bij Boerplay Daadwerkelijke

Nadere informatie

Inspectieformulier. Urgentie. Locatie Nummer. Soerabajastraat 22. Indische Buurt. Beheerder. Geen. Objecten. Objecten

Inspectieformulier. Urgentie. Locatie Nummer. Soerabajastraat 22. Indische Buurt. Beheerder. Geen. Objecten. Objecten Controle inspectie Straat en nr. PC en plaats Gemeente 01 22 Objecten Object Objecten Object 01.01 Glijbaan Spereco Holland BV 01.02 Verend paard Spereco Holland BV 01.03 Verend paard Spereco Holland BV

Nadere informatie

SPEELOM Toelichting nieuwe en gewijzigde normen

SPEELOM Toelichting nieuwe en gewijzigde normen SPEELOM Toelichting nieuwe en gewijzigde normen 10 november 2009 17 november 2009 Frans Everaerts Spereco Speeltoestellen t ll Nieuwe en herziene normen (1176 serie) - EN 1176-1 Algemene veiligheidseisen

Nadere informatie

Besluitenlijst AKI-Overleg

Besluitenlijst AKI-Overleg enlijst AKI-Overleg en van deze besluitenlijst zijn bindend en dienen door een AKI bij een keuring te worden toegepast. Als echter aantoonbaar is dat een afwijkende situatie ook veilig is en voldoet aan

Nadere informatie

Besluitenlijst AKI-Overleg

Besluitenlijst AKI-Overleg enlijst AKI-Overleg en van deze besluitenlijst zijn bindend en moeten door een AKI bij een keuring worden toegepast. Als echter aantoonbaar is dat een afwijkende situatie ook veilig is en voldoet aan het

Nadere informatie

1 x 1 landelijke wetgeving

1 x 1 landelijke wetgeving Certificaat: Inspecteur speeltoestellen Niveau: 2 sterren Toetsvorm: Gesloten vragen Toetsduur: 120 minuten Cesuur: 60% met correctie voor de gokkans Hulpmiddelen: WAS, Normenbundels TOETSMATRIJS SVS 2

Nadere informatie

Minisymposium 4 juni 2013. www.keurmerk.nl

Minisymposium 4 juni 2013. www.keurmerk.nl Minisymposium 4 juni 2013 Keurmerkinstituut Het Keurmerkinstituut is een onafhankelijke organisatie gericht op verbetering van de kwaliteit en veiligheid van producten, diensten en accommodaties voor consumenten.

Nadere informatie

1 Logboek speeltoestel LOGBOEK SPEELTOESTEL

1 Logboek speeltoestel LOGBOEK SPEELTOESTEL 1 Logboek speeltoestel LOGBOEK SPEELTOESTEL 3Logboek speeltoestel Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 5 2 Eigenaar en beheerder 7 3 Identificatie speeltoestel 9 4 Fabrikant, importeur en installateur 11

Nadere informatie

Er zijn verschillende factoren die een ongeval kunnen veroorzaken:

Er zijn verschillende factoren die een ongeval kunnen veroorzaken: Speeltoestellen Speeltoestellen en attractietoestellen moeten veilig zijn en aan de wettelijke eisen voldoen. Dit draagt bij aan het voorkomen van ongelukken. Spelende kinderen kunnen vallen, kunnen bekneld

Nadere informatie

Workshop speelterreinen en speeltoestellen

Workshop speelterreinen en speeltoestellen Workshop speelterreinen en speeltoestellen Genk Karen Brems Sint-Andries Erwin De Buck Denderleeuw Luc Janssens 1 Inhoud workshop 1. Kort overzicht regelgeving 2. A.d.h.v. foto s de aandachtspunten betreffende

Nadere informatie

Besluitenlijst AKI-Overleg

Besluitenlijst AKI-Overleg en van deze besluitenlijst zijn bindend en moeten door een AKI bij een keuring worden toegepast. Als echter aantoonbaar is dat een afwijkende situatie ook veilig is en voldoet aan het WAS, kan van een

Nadere informatie

Speelterreinen - speeltoestellen Workshop 3.1 Risicoanalyse speeltoestellen basisschool

Speelterreinen - speeltoestellen Workshop 3.1 Risicoanalyse speeltoestellen basisschool Speelterreinen - speeltoestellen Workshop 3.1 Risicoanalyse speeltoestellen basisschool Inhoud: Speelterreinen speeltoestellen. Regelgeving Normen Aankoop Praktische aanpak 2 Kinderen moeten leren met

Nadere informatie

Veiligheid van speeltoestellen op het schoolplein

Veiligheid van speeltoestellen op het schoolplein Veiligheid van speeltoestellen op het schoolplein Inspectiebevindingen 2007 en 2008 Fact sheet Voedsel en Waren Autoriteit Afdeling Signalering en Ontwikkeling Regio Zuidwest Maart 2009 (Deel)projectnummer:

Nadere informatie

Staat beschreven in het protocol buitenruimte. Is opgenomen in protocol. Lijst controle invullen 2 x. per jaar. Staat beschreven in het protocol

Staat beschreven in het protocol buitenruimte. Is opgenomen in protocol. Lijst controle invullen 2 x. per jaar. Staat beschreven in het protocol BUITENRUIMTE SPEELTOESTEL Kind valt van glijbaan Kind valt door defect materiaal Kind blijft met koordje van capuchon (achter glijbaan) hangen Kind komt met nek klem te zitten tussen traptreden Kind verwond

Nadere informatie

visuele inspectie speeltoestellen sportvelden

visuele inspectie speeltoestellen sportvelden visuele inspectie speeltoestellen sportvelden Woonplaats Surhuisterveen 10,00 Buurt/Vereniging V.V. Surhuisterveen Leeftijd doelgroep - 0-6 jaar Fabrikant - Bouwjaar Ondergrond Gras Certificaat aanwezig

Nadere informatie

Gebruikshandleiding art.nr. SPM08

Gebruikshandleiding art.nr. SPM08 Gebruikshandleiding art.nr. SPM08 valhoogte max. 125 cm valhoogte max. 115 cm valhoogte max. 115 cm enkel : SPM08a dubbel : SPM08b tripel : SPM08c Rondom het toestel dient een obstakelvrije zone van cm

Nadere informatie

Speeltoestellen in de Kinderopvang

Speeltoestellen in de Kinderopvang Speeltoestellen in de Kinderopvang Een onderzoek naar het veiligheidsniveau van speeltoestellen in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen Auteur: ir. L. Lammers Senior Veiligheids- en trendonderzoeker

Nadere informatie

VEILIG SPELEN EN HET WAS OVER HET WAS EN HET KEUREN VAN SPEELTOESTELLEN

VEILIG SPELEN EN HET WAS OVER HET WAS EN HET KEUREN VAN SPEELTOESTELLEN VEILIG SPELEN EN HET WAS OVER HET WAS EN HET KEUREN VAN SPEELTOESTELLEN PAGINA 2 VALLEN EN OPSTAAN... Voor speeltoetsellen geldt dat een risico onaanvaardbaar is als het risico... Op een schoolplein voelen

Nadere informatie

Klimgrepen rechtstreeks tegen een muur: horizontaal klimmen zonder dure valbrekende laag

Klimgrepen rechtstreeks tegen een muur: horizontaal klimmen zonder dure valbrekende laag IDEMAX bvba Achterbos 72 B-2400 Mol tel. 0496 86 13 92 info@ idemax. be Klimgrepen rechtstreeks tegen een muur: horizontaal klimmen zonder dure valbrekende laag Een klimmuur is mogelijk zonder valbrekende

Nadere informatie

Bij een aantal activiteiten van punt 4 van het rapport, 'Kosten raming achterstallig onderhoud' geven we de volgende toelichting:

Bij een aantal activiteiten van punt 4 van het rapport, 'Kosten raming achterstallig onderhoud' geven we de volgende toelichting: Intergemeentelijke Stichting baar Basisonderwijs Sokkerwei 2 1901 KZCastricum Tel: 0251-319 888 Fax: 0251-318 333 internet: www.isob.net e-mail: info@isob.net Bank: BNG 28.50.85.301 K.V.K.: 370 83 568

Nadere informatie

Speeltuinvereniging Vogelenwijk 7 februari 2006

Speeltuinvereniging Vogelenwijk 7 februari 2006 Speeltuinvereniging Vogelenwijk 7 februari 2006 Explorers are we, intrepid and bold, Out in the wild, amongst wonders untold. Equipped with our wits, a map and a snack, We re searching for fun and we re

Nadere informatie

Bijlagen. Bijlage 1: Het belang van speelruimte. Bijlage 2: Vervangingswaarde van speeltoestellen

Bijlagen. Bijlage 1: Het belang van speelruimte. Bijlage 2: Vervangingswaarde van speeltoestellen Bijlagen Bijlage 1: Het belang van speelruimte Bijlage 2: Vervangingswaarde van speeltoestellen Bijlage 3: Berekening bijdrage Speeltoestellen op Schoolpleinen Bijlage 4: Exploitatie begroting Speeltoestellen

Nadere informatie

Veiligheid van speeltoestellen op het schoolplein

Veiligheid van speeltoestellen op het schoolplein Veiligheid van speeltoestellen op het schoolplein inspectieresultaten 2009 Factsheet 28 mei 2010 Speeltoestellen op scholen - inspectieresultaten 2009 28 mei 2010 Colofon Projectnaam Projectnummer Versienummer

Nadere informatie

Offerte. Code Omschrijving Hoeveelheid Prijs Prijs. Q10234 Natuurlijke vogelnestschommel 1, , ,00

Offerte. Code Omschrijving Hoeveelheid Prijs Prijs. Q10234 Natuurlijke vogelnestschommel 1, , ,00 Gemeente Haaksbergen, Linda Ten Thije-Boonkkamp Openbare Werken Postbus 102 7480 AC HAAKSBERGEN Nederland Offerte Nummer : L20182595 Aanmaakdatum : 04-12-2018 Vervaldatum : 31-12-2018 Uw referentie : Frankenhuis

Nadere informatie

I. Technische bepalingen

I. Technische bepalingen I. Technische bepalingen ALGEMEEN De opdracht omvat het leveren en plaatsen van speeltuigen en is opgesplitst in volgende percelen: - perceel 1 Leveren en plaatsen van een dubbele schommel met vogelnestschommel

Nadere informatie

Toelichting herziene, respectievelijk.

Toelichting herziene, respectievelijk. Toelichting herziene, respectievelijk. nieuwe normen NEN EN 1176 serie 2008 Frans Everaerts Jan Ooms EN 1176 1 algemene veiligheidseisen Nieuwe en verbeterde definities; klimtoestellen (ten minste 3 contactpunten

Nadere informatie

Veiligheid van speelterreinen. Guy Linten preventieadviseur-coördinator Gemeenschappelijke preventiedienst

Veiligheid van speelterreinen. Guy Linten preventieadviseur-coördinator Gemeenschappelijke preventiedienst Veiligheid van speelterreinen Guy Linten preventieadviseur-coördinator Gemeenschappelijke preventiedienst http://pro.g-o.be/gezondheid-enpreventie/preventie Wetgeving KB van 28 maart 2001 betreffende de

Nadere informatie

OPBOUWBESCHRIJVING SPEELTOESTEL VARIANT ART.NR

OPBOUWBESCHRIJVING SPEELTOESTEL VARIANT ART.NR OPBOUWBESCHRIJVING SPEELTOESTEL VARIANT ART.NR. 01953 BEVESTIGINGSMATERIALEN: 60 x Houtdraadbouten 8 x 80 mm + carroseriering 4 x Slotbout M6 x 90 mm + carroseriering + dopmoer M6 54 x Houtschroeven 3,5

Nadere informatie

Inspectieformulier Speelplek. Objecten

Inspectieformulier Speelplek. Objecten Inspectieformulier Speelplek Inspectie type : Visuele inspectie Foto Speelplek Objecten Nr: Toestel 01.01 Waterpomp Sik-holz 01.02 Katrol Sik-holz 01.03 Wigwam met glijbaan Sik-holz 01.04 Schoel duo Sik-holz

Nadere informatie

Veranderingen IKK/ Nieuw Toezicht

Veranderingen IKK/ Nieuw Toezicht Groene Pedagogiek 15 nov 2017 Baarn Veranderingen IKK/ Nieuw Toezicht Nico Vlaar, teammanager Toezicht kinderopvang GGD Rotterdam-Rijnmond Wat is IKK? IKK staat voor Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang.

Nadere informatie

Veiligheid van speeltoestellen op het schoolplein

Veiligheid van speeltoestellen op het schoolplein Veiligheid van speeltoestellen op het schoolplein Inspectieresultaten 2010 31 augustus 2011 Veiligheid van speeltoestellen op het schoolplein - Inspectieresultaten 2010 31 augustus 2011 Colofon Projectnaam

Nadere informatie

STALEN SPEELTOESTELLEN NATUURLIJK MOET!K SPELEN. Huisman Hoveniers B.V. Versie PRODUCENT EN LEVERANCIER VAN FLEXIBILO SPEELTOESTELLEN

STALEN SPEELTOESTELLEN NATUURLIJK MOET!K SPELEN. Huisman Hoveniers B.V. Versie PRODUCENT EN LEVERANCIER VAN FLEXIBILO SPEELTOESTELLEN SPEELTOESTELLEN STALEN SPEELTOESTELLEN Huisman Hoveniers B.V. Versie 2015-2016 PRODUCENT EN LEVERANCIER VAN FLEXIBILO SPEELTOESTELLEN NATUURLIJK MOET!K SPELEN FlexiBilo Speeltoestellen Producent van professionele

Nadere informatie

Onderdeel prijs in. algemene werkzaamheden. Opschonen, grondwerk en bestrating

Onderdeel prijs in. algemene werkzaamheden. Opschonen, grondwerk en bestrating Lijst kostenschatting De genoemde bedragen zijn grof geschat en vooral bedoeld om inzicht te geven in de kosten en de onderdelen waarmee rekening moet worden gehouden. De totale kosten zijn afhankelijk

Nadere informatie

Risico s op uitdagende speelplaatsen

Risico s op uitdagende speelplaatsen Risico s op uitdagende speelplaatsen Risico nemen helpt kinderen om te leren gezond te blijven en voor zichzelf te zorgen. Het verbetert weerbaarheid en laat hen ontwikkelen en leren. Het beïnvloedt zelf-perceptie

Nadere informatie

kompan GXY8016 *180cm **166cm ***9.7m GXY8016 1:100 M87101 *122cm **130cm ***18.4m 1: M36570P M36570P *100cm

kompan GXY8016 *180cm **166cm ***9.7m GXY8016 1:100 M87101 *122cm **130cm ***18.4m 1: M36570P M36570P *100cm Bijlage 13 970.8204 150 1270.8204 923.3051 1250.3905 COR35441101 *180cm *544cm *116.3m 1:100 FRE3045 750 45.2957 350.6118 44.3767 350.6118 GXY8016 GXY8016 *100cm **166cm ***9.7m 1:100 KSW91001-XX09 313.4226

Nadere informatie

LOGBOEK Conform WAS (Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen)

LOGBOEK Conform WAS (Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen) LOGBOEK Conform WAS (Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen) Nr. Naam van het speeltoestel robinia paalspeelhuis Artikelnummer Bouwjaar Locatie van het speeltoestel Ordernummer Plaatsingsdatum Beschrijving

Nadere informatie

Fact Sheet inspectieresultaten speeltoestellen Productveiligheid Divisie Consument & Veiligheid NVWA

Fact Sheet inspectieresultaten speeltoestellen Productveiligheid Divisie Consument & Veiligheid NVWA Fact Sheet inspectieresultaten speeltoestellen 2011-2012 Productveiligheid Divisie Consument & Veiligheid NVWA Opgesteld door : J. Taal Datum : 7 november 2013 Fact Sheet inspectieresultaten Speeltoestellen

Nadere informatie

NORMEN?? EN 1176?? NOOIT VAN GEHOORD

NORMEN?? EN 1176?? NOOIT VAN GEHOORD NORMEN?? EN 1176?? NOOIT VAN GEHOORD Vooral houden zo! VEILIGHEID IS: Vanzelfsprekend Verondersteld Vóórondersteld En: ONS ALLER ZORG Producent Leverancier AKI Inspecteur 2 Walter Verbaarschot SPR SPeel-

Nadere informatie

Grenzen verleggen als tweede natuur. Speeltoestellen van

Grenzen verleggen als tweede natuur. Speeltoestellen van Grenzen verleggen als tweede natuur Speeltoestellen van Heutink speeltoestellen Doorlopende lijn voor kinderopvang en primair onderwijs Als totaalleverancier mag een compleet programma buitenspelmateriaal

Nadere informatie

De nieuwe Europese Normen. Gedetailleerde bespreking

De nieuwe Europese Normen. Gedetailleerde bespreking De nieuwe Europese Normen Gedetailleerde bespreking EN 1176:2008 ir. Jan Deconinck Voorzitter Subcommissie Speelterreinen CVC (met dank aan Frans Everaerts en Jan Ooms) Comité West-Vlaanderen voor de bevordering

Nadere informatie

Niets zo goed voor kleine kinderen om lekker buiten te spelen en de natuur te ontdekken. Je wilt ze graag lekker zelf aan laten rommelen.

Niets zo goed voor kleine kinderen om lekker buiten te spelen en de natuur te ontdekken. Je wilt ze graag lekker zelf aan laten rommelen. Niets zo goed voor kleine kinderen om lekker buiten te spelen en de natuur te ontdekken. Je wilt ze graag lekker zelf aan laten rommelen. Dit betekent echter wel dat je er op moet kunnen vertrouwen dat

Nadere informatie

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Notulen van de Algemene ledenvergadering gehouden

Nadere informatie

Vlissingen - SV Lammerenburg

Vlissingen - SV Lammerenburg wensen gebruikers (kinderen en volwassenen) Welke toestellen zijn het leukst en moeten blijven? Allereerst de trampolines en de grote toren, daarna de kabelbaan, hollandse schijf en de familieschommel.

Nadere informatie

Certificering (natuur) speelplaatsen VAK

Certificering (natuur) speelplaatsen VAK Certificering (natuur) speelplaatsen VAK TÜV NORD Group Organisatie voor certificatie en keuringen van systemen, producten, processen en kwalificaties van personen Vertegenwoordiging in meer dan 70 landen

Nadere informatie

LOGBOEK Conform WAS (Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen)

LOGBOEK Conform WAS (Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen) LOGBOEK Conform WAS (Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen) Nr. Naam van het speeltoestel poel 1 Artikelnummer S 053.02 Bouwjaar Locatie van het speeltoestel Ordernummer Plaatsingsdatum Beschrijving

Nadere informatie

Inspectie uitgevoerd samen met. < en toegelicht dat dit een openbaarmakingsproject is.

Inspectie uitgevoerd samen met. < en toegelicht dat dit een openbaarmakingsproject is. Bijlage 24 2 Verslagen uit ISI van de locatie van recent naar 2013 20-07-2018 Alle 2013 maatregelen opgeheven. De toestellen waarvoor de SW was gegeven voor o.a. het niet kunnen tonen van de certificaten

Nadere informatie

landbouw en natuurlijke omgeving groene ruimte CSPE KB

landbouw en natuurlijke omgeving groene ruimte CSPE KB Examen VMBO-KB 2015 gedurende 200 minuten landbouw en natuurlijke omgeving groene ruimte CSPE KB Het examen landbouw en natuurlijke omgeving CSPE KB bestaat uit twee deelexamens waarvan dit er één is.

Nadere informatie

Preventie. Risicoanalyse Speelterrein. Preventieverslag. Aan de directie van de freinetschool De Toverfluit Guldenboomkensweg Zonhoven

Preventie. Risicoanalyse Speelterrein. Preventieverslag. Aan de directie van de freinetschool De Toverfluit Guldenboomkensweg Zonhoven Preventie Risicoanalyse Speelterrein Aan de directie van de freinetschool De Toverfluit Guldenboomkensweg 4 3520 Zonhoven Preventieverslag Geachte directie Hierbij stuur ik u ter informatie het preventieverslag

Nadere informatie

FLEXIBILO MINDER VALIDEN

FLEXIBILO MINDER VALIDEN SPEELTOESTELLEN FLEXIBILO MINDER VALIDEN Huisman Hoveniers B.V. Versie 2016 PRODUCENT EN LEVERANCIER VAN FLEXIBILO SPEELTOESTELLEN NATUURLIJK MOET!K SPELEN FlexiBilo Speeltoestellen Producent van professionele

Nadere informatie

PROBLEMEN MET SPEELPLEKKEN IN DE WIJKEN VAN ALMERE

PROBLEMEN MET SPEELPLEKKEN IN DE WIJKEN VAN ALMERE PROBLEMEN MET SPEELPLEKKEN IN DE WIJKEN VAN ALMERE Een overzicht van plekken in verschillende wijken van Almere waar speeltoestellen weggehaald zijn en er niets voor terug gekomen is. ChristenUnie Almere

Nadere informatie

Buitengewoon beleven

Buitengewoon beleven Buitengewoon beleven Legenda Leeftijdscategorie = Lengte = Breedte = Hoogte Maximale valhoogte Capaciteit (aantal kinderen) 0 SPEELTOESTELLEN Klimmen, duikelen, schommelen, springen, slingeren, totdat

Nadere informatie

Laden elektrische voertuigen op het Numansgors

Laden elektrische voertuigen op het Numansgors Laden elektrische voertuigen op het Numansgors Dit document is opgesteld om ervoor te zorgen dat er duidelijke afspraken zijn over het verzorgen van de stroomvoorziening op parkeerplaatsen voor elektrische

Nadere informatie

Speeltoestellen, kinderbedden en - boxen in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen

Speeltoestellen, kinderbedden en - boxen in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen Speeltoestellen, kinderbedden en - boxen in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen Auteurs: L.Lammers C.J.T.M. Postma-Koolen Projectnummer: ZW05P002 en ZW05P004 Datum: maart 2006 VOEDSEL EN WAREN AUTORITEIT

Nadere informatie

Inspectieformulier. Urgentie. Locatie. Buurtschap Nobelhorst. Wijk. Beheerder. Geen. Objecten

Inspectieformulier. Urgentie. Locatie. Buurtschap Nobelhorst. Wijk. Beheerder. Geen. Objecten Controle inspectie Foto Objecten # object.nieuw.nieuw.nieuw Mandschommel Schommel Inspectie datum Aantal acties open 0 : of object afsluiten, overgaan tot onmiddellijke herstel of afbraak. of object is

Nadere informatie

Toezicht kermisattracties

Toezicht kermisattracties Toezicht kermisattracties Inspectieresultaten van 2016 De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt toezicht op de naleving van de veiligheidsregels door kermisexploitanten. Deze controles zijn

Nadere informatie

Spelen in de bossen. Van natuurlijke materialen tot veilige speeltoestellen. Factsheet. Voedsel en Waren Autoriteit Regio Zuidwest

Spelen in de bossen. Van natuurlijke materialen tot veilige speeltoestellen. Factsheet. Voedsel en Waren Autoriteit Regio Zuidwest Spelen in de bossen Van natuurlijke materialen tot veilige speeltoestellen Factsheet Voedsel en Waren Autoriteit Regio Zuidwest 1 2 1. INLEIDING Achtergrond Spelen en lekker bewegen in het groen, in een

Nadere informatie

Govaerts Recycling NV Kolmenstraat 1324 B-3570 Alken 1

Govaerts Recycling NV Kolmenstraat 1324 B-3570 Alken   1 Gebruikshandleiding art.nr. GP05 Duikelrekken (versie 2019-02) De meest recente versie is steeds te vinden op www.govaplast.com. Van dit speeltoestel bestaat een TÜV- certificaat. GP 05 2019 conforme aux

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING

MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING Algemene voorschriften: A. Ondergrond Het toestel dient op een valdempende ondergrond geplaatst te worden, welke minimaal

Nadere informatie

Inspectierapport KDV De Penjumer Ulefeltsjes (KDV) Lammert Scheltesstraat GV Pingjum Registratienummer

Inspectierapport KDV De Penjumer Ulefeltsjes (KDV) Lammert Scheltesstraat GV Pingjum Registratienummer Inspectierapport KDV De Penjumer Ulefeltsjes (KDV) Lammert Scheltesstraat 12 8749 GV Pingjum Registratienummer 216217052 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Súdwest-Fryslân Datum inspectie:

Nadere informatie

Gecombineerd toestel. Vragen over de huidige toestand OK Niet OK. FC* Beschrijving - Commentaar. 1. Conform de EN-norm Permanente markering

Gecombineerd toestel. Vragen over de huidige toestand OK Niet OK. FC* Beschrijving - Commentaar. 1. Conform de EN-norm Permanente markering Vragen over de huidige toestand Niet 1. Conform de EN-norm 1176 Is op het speeltoestel een markering aangebracht dat het in overeenstemming met de NBN/EN-norm 1176 is of kan de fabrikant een geschreven

Nadere informatie

Speeltoestellenbesluit

Speeltoestellenbesluit Wet- en regelgeving Speeltoestellenbesluit Veiligheid bij spelactiviteiten vinden we allemaal erg belangrijk. Een aantal randvoorwaarden voor die veiligheid zijn wettelijk geregeld. Rond speeltoestellen

Nadere informatie

Handleiding plaatsen en verwijderen JMV Safety System WOOD

Handleiding plaatsen en verwijderen JMV Safety System WOOD Handleiding plaatsen en verwijderen JMV Safety System WOOD Aandachtspunten m.b.t. plaatsen van het JMV Safety System Bij het plaasten van het JMV Safety System dient rekening te worden gehouden met het

Nadere informatie

STALEN SPEELTOESTELLEN SPEELTOESTELLEN. FlexiBilo Speeltoestellen len garanderen u generaties lang speelplezier. Huisman Hoveniers B.V.

STALEN SPEELTOESTELLEN SPEELTOESTELLEN. FlexiBilo Speeltoestellen len garanderen u generaties lang speelplezier. Huisman Hoveniers B.V. SPEELTOESTELLEN STALEN SPEELTOESTELLEN Huisman Hoveniers B.V. Versie 2 2013 PRODUCENT EN LEVERANCIER VAN FLEXIBILO SPEELTOESTELLEN FlexiBilo Speeltoestellen len garanderen u generaties lang speelplezier

Nadere informatie

Inspectierapport Sunny Garden (KDV) Edvard Munchweg MK ALMERE Registratienummer

Inspectierapport Sunny Garden (KDV) Edvard Munchweg MK ALMERE Registratienummer Inspectierapport Sunny Garden (KDV) Edvard Munchweg 115 1328MK ALMERE Registratienummer 107656206 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Almere Datum inspectie: 12-05-2016 Type onderzoek:

Nadere informatie

Ontwerp je eigen schoolplein

Ontwerp je eigen schoolplein Ontwerp je eigen schoolplein Een stappenplan om het schoolplein in te richten Een ebook ontwikkeld door Van Ee Speeltoestellen EEN PRAATJE VOORAF... Mam! Mam! Weet u wat we vandaag voor knutselwerkje hebben

Nadere informatie

Basiscursus veiligheid van speelterreinen. Peter De Pauw

Basiscursus veiligheid van speelterreinen. Peter De Pauw Basiscursus veiligheid van speelterreinen Peter De Pauw Stad Antwerpen Consulent Sport & Spel Advies aan in-& externe partners (nieuw openbaar domein, scholen, OCMW, ) 200+ speelterreinen (±16 projectmatige

Nadere informatie

Aanvulling brochure Origin 2016

Aanvulling brochure Origin 2016 Aanvulling brochure Origin 2016 Proludic introduceert een nieuwe productlijn ontwikkeld door eigen ontwerpers en gefabriceerd in eigen beheer. De Origin productlijn biedt parcourselementen, multifunctionele,

Nadere informatie

Bijscholing Speelom 2009

Bijscholing Speelom 2009 Bijscholing Speelom 2009 Opblaasbare speelstructuren 1 Aangenaam... Koen De Maertelaere Professionele speelvogel Voorzitter NVCS Lid BE delegatie in de CEN comissie Lid raad van beheer VZW Speelom Lid

Nadere informatie

FLEXIBILO SURVIVAL TRAIL

FLEXIBILO SURVIVAL TRAIL SPEELTOESTELLEN FLEXIBILO SURVIVAL TRAIL Huisman Hoveniers B.V. Versie 1 2013 PRODUCENT EN LEVERANCIER VAN FLEXIBILO SPEELTOESTELLEN FlexiBilo Speeltoestellen garanderen u generaties lang speelplezier

Nadere informatie

TYPE GOEDKEURINGSCERTIFICAAT Dit certificaat bestaat uit 3 pagina's. Afgekeurd. Hiermede wordt verklaard dat het toestel

TYPE GOEDKEURINGSCERTIFICAAT Dit certificaat bestaat uit 3 pagina's. Afgekeurd. Hiermede wordt verklaard dat het toestel Dit certificaat bestaat uit 3 pagina's Spijlendoel met 2 balgaten Hiermede wordt verklaard dat het toestel met de type aanduidingen 6.71140 Plaats en datum : Baal, 19/03/2012 geleverd door Spereco Nederland

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Den Bijstere (BSO) Daltonerf HZ Tilburg Registratienummer

Inspectierapport BSO Den Bijstere (BSO) Daltonerf HZ Tilburg Registratienummer Inspectierapport BSO Den Bijstere (BSO) Daltonerf 8 5014HZ Tilburg Registratienummer 196308409 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: Tilburg Datum inspectie: 13-11-2017 Type onderzoek

Nadere informatie

Blauwe gebied is de gehele pagina.

Blauwe gebied is de gehele pagina. Blauwe gebied is de gehele pagina. Leeftijdsgroep Veiligheidszone FSC BAK750-3213P Speelhuis met banken en tafeltje 38 cm 2-6 14.0 m² 968,- 295,- BAK402-0902 Speelhuis met banken en tafeltje - houten 36

Nadere informatie

Inspectierapport Merlijn (BSO) Carel Willinklaan LJ Almere Registratienummer

Inspectierapport Merlijn (BSO) Carel Willinklaan LJ Almere Registratienummer Inspectierapport Merlijn (BSO) Carel Willinklaan 107 1328LJ Almere Registratienummer 113641679 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Almere Datum inspectie: 09-01-2018 Type onderzoek

Nadere informatie

kinderen met een beperking

kinderen met een beperking WORKSHOP PIMP JE SPEELPLAATS Groene De Speeltuinbende speelplaatsen, ook voor kinderen met een beperking Ontwerper s Speeltoestellen fabrikanten/ leveranciers Beheerders speelplekke n 40 0 Gent 11 mei

Nadere informatie

Factsheet Toezicht kermisattracties

Factsheet Toezicht kermisattracties Factsheet Toezicht kermisattracties 2012-2013 Datum: 17 juli 2014 1 Colofon Projectnaam Toezicht Kermisattracties 2012-2013 Projectnummer P3NT12 (2012) en PDNT0000 (2013) Versienummer 8 juli 2014 Projectleiders

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING. klein nest best. nr. C

MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING. klein nest best. nr. C MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING Algemene voorschriften: A. Ondergrond Het toestel dient minimaal op een valdempende ondergrond geplaatst te worden, welke

Nadere informatie

Logboek IJ2050R - Robinia evenwichtsbalk

Logboek IJ2050R - Robinia evenwichtsbalk Logboek IJ2050R - Robinia evenwichtsbalk PRODUCTSPECIFIEKE OMSCHRIJVING Ronde evenwichtsbalk robinia (op paaltjes). Lengte kan varieren tussen de 2,0 en 6,0 meter, diameter ca. 20 cm. Opvangzone 1,5 meter

Nadere informatie

Logboek (B) Inleiding

Logboek (B) Inleiding Logboek (B) Inleiding Gefeliciteerd met de aanschaf van uw speeltoestel(len). U heeft gekozen voor een product welk met de grootst mogelijke zorg is ontworpen en vervaardigd. Een grote mate van inzet en

Nadere informatie

Boisy Belle Vista,

Boisy Belle Vista, Boisy Belle Vista, Boisy Belle Vista, Boisy Belle Vista, Algemene veiligheidsvoorschriften Van harte gefeliciteerd met de aankoop van uw speeltoestel. Onze systemen voldoen aan de actuele veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

4.15 Veiligheidsnetten

4.15 Veiligheidsnetten 4.15 Veiligheidsnetten Veiligheidsnetten worden gebruikt als collectieve vangvoorziening bij het leggen van dakplaten of het plaatsen van lichtstraten. Ook kunnen veiligheidsnetten onder voorwaarden worden

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Het Talent (BSO) Paganinistraat EG Zevenaar Registratienummer

Inspectierapport BSO Het Talent (BSO) Paganinistraat EG Zevenaar Registratienummer Inspectierapport BSO Het Talent (BSO) Paganinistraat 1 6904EG Zevenaar Registratienummer 228681510 Toezichthouder: Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden In opdracht van gemeente: Zevenaar

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 23 oktober 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 23 oktober 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

madera Natuurlijk Spelen, een Trend Duurzaamheid met RVS De uitstraling van hout maar de kwaliteit van RVS.

madera Natuurlijk Spelen, een Trend Duurzaamheid met RVS De uitstraling van hout maar de kwaliteit van RVS. madera N atuurlijk RVS 4 7 Natuurlijk Spelen, een Trend De uitstraling van hout maar de kwaliteit van RVS. Duurzaamheid met RVS Hernieuwbaar en sluit aan op de oneindige kringloop van Cradle to Cradle.

Nadere informatie

Koningin Beatrixschool. Prins Willem Alexanderschool. Eben-Haëzerschool. CBS Nije Kroost. Van Ee - Dé schoolpleininrichters 2019 #2

Koningin Beatrixschool. Prins Willem Alexanderschool. Eben-Haëzerschool. CBS Nije Kroost. Van Ee - Dé schoolpleininrichters 2019 #2 Van Ee - Dé inrichters 2019 #2 16 pagina s inspiratie Koningin Beatrixschool -Kootwijkerbroek Prins Willem Alexanderschool -Amersfoort Eben-Haëzerschool -Elspeet CBS Nije Kroost -Zeist 2 3,,Bij een nieuwe

Nadere informatie

Gebruikshandleiding art.nr. GP14 "Grote boot" ( versie 2014-02) de meest recente versie is steeds te vinden op www.govaplay.com

Gebruikshandleiding art.nr. GP14 Grote boot ( versie 2014-02) de meest recente versie is steeds te vinden op www.govaplay.com Gebruikshandleiding art.nr. GP14 "Grote boot" ( versie 2014-02) de meest recente versie is steeds te vinden op www.govaplay.com GP14 4 www.govaplast.com TÜV-gecertificeerd Govaerts Recycling NV Kolmenstraat

Nadere informatie

praktische informatie om kinderen met en zonder handicap samen te kunnen laten spelen op de speelplek in uw buurt

praktische informatie om kinderen met en zonder handicap samen te kunnen laten spelen op de speelplek in uw buurt WAAROM DIT BOEKJE? In 1998 hebben een aantal fondsen besloten dat bij de (her)inrichting van speelplekken altijd rekening gehouden moet worden dat ieder kind het recht heeft om te spelen, dus ongeacht

Nadere informatie

Inspectierapport Mama's Kindje B.V. (KDV) Loevesteinlaan AE 's-gravenhage Registratienummer

Inspectierapport Mama's Kindje B.V. (KDV) Loevesteinlaan AE 's-gravenhage Registratienummer Inspectierapport Mama's Kindje B.V. (KDV) Loevesteinlaan 11 2533 AE 's-gravenhage Registratienummer 199319285 Toezichthouder: GGD Haaglanden In opdracht van gemeente: 's-gravenhage Datum inspectie: 26-06-2017

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING

MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING lgemene voorschriften:. Ondergrond Het toestel dient minimaal op een valdempende ondergrond geplaatst te worden, welke geschikt is voor deze valhoogte.. Fundering 6 stuks 40 x 40 x 40 cm, uitgraafdiepte

Nadere informatie

Spereco Holland BV Doemesweg 7 NL RN Weert Tel Spereco BVBA Weertersteenweg 383 B Kinrooi Tel.

Spereco Holland BV Doemesweg 7 NL RN Weert Tel Spereco BVBA Weertersteenweg 383 B Kinrooi Tel. MONTGEHNDLEIDING * MONTGEHNDLEIDING * MONTGEHNDLEIDING * MONTGEHNDLEIDING lgemene voorschriften:. Ondergrond Het toestel dient op een valdempende ondergrond geplaatst te worden, welke minimaal geschikt

Nadere informatie

1 Algemeen. In deze bijlage staat alle technische informatie over speeltoestellen en valdempende ondergronden.

1 Algemeen. In deze bijlage staat alle technische informatie over speeltoestellen en valdempende ondergronden. BIJLAGE 7 SPEELTOESTELLEN EN VALDEMPENDE ONDERGRONDEN. 1 Algemeen. In deze bijlage staat alle technische informatie over speeltoestellen en valdempende ondergronden. 2 Kwaliteit en materialen speeltoestellen.

Nadere informatie

GEMEENTE LEUDAL HEIBLOEM

GEMEENTE LEUDAL HEIBLOEM November 2011 GEMEENTE LEUDAL HEIBLOEM INHOUDSOPGAVE Duikel en draai - Raket draaitol buiten P1 Duikel en draai - Duikelrek 2-delig tot 1,40 mtr. hoog Combinatietoestellen - Motorical Workout_P1_W1 Schommels

Nadere informatie

Inspectierapport BSO IKC het Startblok (BSO) Klapstraat CH Westervoort Registratienummer

Inspectierapport BSO IKC het Startblok (BSO) Klapstraat CH Westervoort Registratienummer Inspectierapport BSO IKC het Startblok (BSO) Klapstraat 205 6931CH Westervoort Registratienummer 263677771 Toezichthouder: Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden In opdracht van gemeente: Westervoort

Nadere informatie

Inleiding Toetsing Participatie Overzicht... 4

Inleiding Toetsing Participatie Overzicht... 4 Inhoud Inleiding... 3 Toetsing... 3 Participatie... 3 Overzicht... 4 Toelichting... 4 Velserbroek... 4 Klipper... 4 Wieringeraak (voetbalkooi)... 5 Aletta Jacobsstraat... 6 Watermuur... 7 Velsen-Noord...

Nadere informatie

speel- en ontdekkingspark BOUCKENBORGHPARK District MERKSEM Design & Build

speel- en ontdekkingspark BOUCKENBORGHPARK District MERKSEM Design & Build speel- en ontdekkingspark BOUCKENBORGHPARK District MERKSEM Design & Build BESCHRIJVENDE NOTA DEFINITIEF ONTWERP 1. Situering Het park (kasteel en omgeving) is een beschermd cultuurhistorisch landschap.

Nadere informatie

Een veilig (kermis-)evenement in uw gemeente. Geachte mevrouw / heer,

Een veilig (kermis-)evenement in uw gemeente. Geachte mevrouw / heer, Een veilig (kermis-)evenement in uw gemeente. Geachte mevrouw / heer, Graag vraag ik uw aandacht voor het volgende. In uw gemeente vinden waarschijnlijk evenementen plaats waarbij attractietoestellen 1

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING

MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING MONTGEHNDLEIDING * MONTGEHNDLEIDING * MONTGEHNDLEIDING * MONTGEHNDLEIDING lgemene voorschriften:. Ondergrond Het toestel dient minimaal op een valdempende ondergrond geplaatst te worden, welke geschikt

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING

MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING Algemene voorschriften: A. Ondergrond Het toestel dient minimaal op een valdempende ondergrond geplaatst te worden, welke

Nadere informatie