Accreditatie supervisorencursus Versie Toetsingscriteria supervisorencursus

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Accreditatie supervisorencursus Versie Toetsingscriteria supervisorencursus"

Transcriptie

1 Accreditatie supervisorencursus Versie Een belangrijke voorwaarde voor inschrijving in het NVP-supervisorenregister is het met succes afgerond hebben van een supervisieopleiding (geaccrediteerd door de NVP-commissie Supervisoren Psychotherapie). Accreditatie geldt voor een termijn van drie jaar. Cursussen die starten voor einddatum accreditatietermijn en doorlopen tot na afloop termijn zijn geaccrediteerd. De startdatum van de supervisorencursus is in dit verband bepalend. Om voor accreditatie door de NVP-commissie Supervisoren Psychotherapie in aanmerking te komen dient een cursus te voldoen aan de volgende Toetsingscriteria. Toetsingscriteria supervisorencursus Doelgroep cursus - Minimaal 4 jaar zijn ingeschreven in BIG-register psychotherapeut/ psychiater/ klinisch psycholoog, gezondheidszorgpsycholoog 1 én - Gemiddeld minimaal 8 uur per week werkzaam zijn als psychotherapeut/ psychiater/ klinisch psycholoog/gezondheidszorgpsycholoog (psychotherapeutische of psychologische behandeling van cliënten/cliëntsystemen) 2, én - Ten tijde van de cursus aspirant of geregistreerde psychotherapeuten, psychiaters, klinisch psychologen en/of GZ-psychologen in supervisie hebben 3. Let op: GZ-psychologen kunnen zich na afronding cursus niet inschrijven in het NVP-register Supervisoren Psychotherapie. Dit is voorbehouden aan psychotherapeuten, klinisch psychologen en psychiaters die een door de commissie Supervisoren Psychotherapie geaccrediteerde supervisorencursus hebben gevolgd, gedurende een jaar supervisie hebben gegeven onder supervisie van een door de NVP erkende leersupervisor, minimaal 5 jaar zijn ingeschreven in desbetreffend BIGregister, minimaal 8 uur per week werkzaam zijn (psychotherapeutische behandeling van cliënten/ cliëntsystemen), en geen sancties opgelegd hebben gekregen door het tuchtcollege of justitie voor verwijtbaar beroepsmatig handelen. Omvang cursus Minimaal 24 uur (acht dagdelen) onderwijs, waarvan minimaal de helft besteed aan het oefenen van praktische vaardigheden. De cursusgroep heeft altijd 2 docenten (beiden zijn NVP-supervisor waarvan minimaal 1 docent 1 GZ-psychologen kunnen zich na afronding cursus niet inschrijven in het NVP-supervisorenregister. 2 Met supervisie onder supervisie kan worden begonnen indien er minimaal twee dagdelen van de cursus zijn gevolgd. Hiervoor gelden aparte criteria 3 Indien mensen met recente klinische ervaring menen een uitzondering te kunnen maken op deze algemene regel kunnen zij een beargumenteerd verzoek hiertoe indienen

2 tevens leersupervisor 4 ), met maximaal 12 deelnemers. Doelstellingen Het leren superviseren, waarin als belangrijkste componenten zijn opgenomen:. - kennis nemen van verschillende visies op supervisie en verschillende settings waarin supervisie wordt gegeven; - inrichten en uitvoeren van de supervisie rekening houdend met opleidingscontext en praktijksituatie - vertrouwd worden met de verschillende aspecten van het supervisieproces zoals randvoorwaarden voor effectieve supervisie, het opstellen van een supervisiecontract, het creëren van een veilig en uitdagend leerklimaat, het hanteren van een effectieve werkrelatie, het herkennen en gebruik maken van leerstijlen, scientist practitioner, ethische dilemma s m.b.t. het supervisiecontact, het hanteren van ethische grenzen en adequaat omgaan met sociaal-culturele verschillen, culturele diversiteit; - leren herkennen en beschrijven van parallelprocessen in supervisie en psychotherapie; - het benoemen en feedback geven ten aanzien van productieve en functionele interacties - leren herkennen van improductieve en disfunctionele interacties in zowel supervisie als psychotherapie; - het geholpen worden met de ontwikkeling van een professionele stijl van superviseren Onderwerpen a. het didactisch proces 1. het scheppen van een gunstig leerklimaat; 2. het vormgeven van evaluatie van het leerproces; 3. het gebruiken van verschillende werkvormen; b. het supervisieproces 1. kennisoverdracht in de supervisie; 2. valkuilen bij superviseren (relatie supervisor-supervisant); 3. samenhang kunnen aanbrengen tussen theorie en praktijk. c. het superviseren over algemene psychotherapeutische vaardigheden 1. signaleren en kunnen benutten van de non-specifieke factoren; 2. signaleren en kunnen benutten van eigen gevoelens in supervisie en therapie. 3. signaleren en kunnen benutten tegenoverdracht het superviseren over specifieke behandelvormen en methodieken. d. Specifieke therapeutische technieken en vaardigheden. Werkvormen - casuïstiek bespreken - audiovisuele opnamen bespreken - rollenspellen 4 Een leersupervisor is een supervisor met minimaal 5 jaar ervaring in het geven van supervisie aan geregistreerde of aspirant psychotherapeuten, gz-psychologen, klinisch psychologen of psychiaters.

3 Aanvullende voorwaarden - maximaal 1 dagdeel verzuim 5 Toetsing cursus Vorm van toetsing wordt bepaald door de docent. Evaluatie Schriftelijke evaluatie van de cursus vindt plaats door zowel docenten als cursisten; op grond hiervan dient de cursus zo nodig te worden bijgesteld. Kosten (her-)accreditatie Het tarief voor een eerste accreditatie is vastgesteld op 250,-. Het bedrag voor her-accreditatie is vastgesteld op 150,-. Dit bedrag heeft betrekking op de beoordeling, een eventuele herbeoordeling o.g.v. aanbevelingen commissie. Het bedrag geldt voor de uitvoeringen van de cursus (op voorwaarde van positieve evaluaties) gedurende een periode van drie jaar. Algemeen Van de docenten wordt verwacht dat er een bereidheid is om mee te werken aan kwaliteitsbeleid 6. 5 Er zijn omstandigheden denkbaar dat er toch een 2e bijeenkomst wordt gemist. Er dient dan een vervangende opdracht te worden gedaan. 6 Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat zij worden uitgenodigd voor een bijeenkomst voor docenten van supervisorencursussen om ervaringen uit te wisselen.

4 Formulier voor aanmelding supervisorencursus ter accreditatie U kunt uw supervisorencursus ter accreditatie aanmelden door dit aanmeldingsformulier in te vullen en met bijsluiting van het draaiboek van de cursus per op te sturen aan mevr. M. Buitenhuis, secretaris van de NVP-commissie Supervisoren Psychotherapie: m.buitenhuis@psychotherapie.nl. Na ontvangst van het formulier (en bijlagen) ontvangt u per mail een bevestiging van de aanmelding van uw cursus. Algemeen: 1. Naam cursus: 2. Naam verantwoordelijk hoofddocent, met vermelding relevante BIG-titel(s) en BIGregistratienummer(s) en registratie in NVP-register Supervisoren Psychotherapie: 3. Adres: 4. adres: 5. Telefoonnummer: Inhoud supervisorencursus: 6. Doelgroep cursus: 7. Toelatingscriteria: 8. Cursusdoelen (specifiek, meetbaar, acceptabel voor cursisten, realistisch en in de tijd te faseren): 9. Programma supervisorencursus (draaiboek bijvoegen).

5 10. Evaluatie cursus (met verslaglegging) door docenten: door deelnemers: Logistiek 11. Plaats/locatie waar cursus wordt gegeven: 12. Aanmeldingsadres cursus: 13. Max. aantal deelnemers: 14. Kosten: 15. Maakt deze cursus ook deel uit van een opleiding als supervisor van een vereniging? ja / nee,... Overig: Ruimte voor opmerkingen of nadere toelichting: Ondertekening: Naam Plaats en datum:

6 Formulier Her-accreditatie supervisorencursus In het kader van de her-accreditatie wordt door de NVP-commissie Supervisoren Psychotherapie gekeken of er bijstellingen hebben plaats gevonden op basis van de schriftelijke evaluaties van de cursus door zowel docenten als cursisten en naar het in voldoende mate up to date zijn van de literatuur. In het kader van de her-accreditatie dient informatie te worden opgestuurd (per aan ) aan de NVP-commissie Supervisoren Psychotherapie over: 1. Aantal keer dat de supervisorencursus is uitgevoerd na datum accreditatie 2. Per cursusuitvoering: aantal deelnemers, graag met vermelding van de BIG-beroepen 3. Per uitvoering cursus: samenvatting evaluaties deelnemers 4. Per uitvoering cursusuitvoering: samenvatting evaluaties docenten 5. De (nieuwe) cursusbeschrijving, inclusief beschrijving doelstellingen en draaiboek waarin per bijeenkomst onderwerpen en werkvormen worden aangegeven. 6. Begeleidend schrijven waarin wordt aangegeven welke wijzigingen zijn doorgevoerd in de eerder geaccrediteerde cursusopzet. De procedure voor beoordeling zal in de regel enkele weken in beslag nemen. Indien er punten zijn die op een commissievergadering dienen te worden besproken dient uitgegaan te worden van een langere termijn (maximaal 3 maanden, de commissie vergadert 4x per jaar). Voor vragen kan contact op worden genomen met drs. M.L. ( Monique) Buitenhuis, beleidsmedewerker NVP en ambtelijk secretaris Commissie Supervisoren: tel of m.buitenhuis@psychotherapie.nl

Bijlagen. Checklist voor bijlagen en bewijsstukken. Vergeet u niet om mee te sturen:

Bijlagen. Checklist voor bijlagen en bewijsstukken. Vergeet u niet om mee te sturen: Bijlagen Checklist voor bijlagen en bewijsstukken Vergeet u niet om mee te sturen: O Bijlage 1: Beoordeling deelname aan supervisorencursus (bijgevoegd) O Bijlage 2: Eindverklaring leersupervisor (bijgevoegd)

Nadere informatie

Kosten De kosten voor de registratie voor een periode van 5 jaar bedragen 175,- voor NVP leden en 250,- voor niet NVP leden.

Kosten De kosten voor de registratie voor een periode van 5 jaar bedragen 175,- voor NVP leden en 250,- voor niet NVP leden. Aanvraagformulier Register Supervisoren Psychotherapie Procedure De aanmeldingsprocedure verloopt in vier stappen: 1. U stuurt het ingevulde aanvraagformulier met alle bijbehorende bijlagen en bewijsstukken

Nadere informatie

Aanvraagprocedure Erkenning Supervisorschap Versie: 20 juni 2012 AANVRAAGPROCEDURE ERKENNING SUPERVISORSCHAP

Aanvraagprocedure Erkenning Supervisorschap Versie: 20 juni 2012 AANVRAAGPROCEDURE ERKENNING SUPERVISORSCHAP AANVRAAGPROCEDURE ERKENNING SUPERVISORSCHAP 2 Aanvraagprocedure Erkenning Supervisorschap 3 Algemeen Hieronder kun je lezen hoe de route naar supervisorschap en leersupervisorschap is opgezet en aan welke

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier voor registratie als schematherapeut

Aanmeldingsformulier voor registratie als schematherapeut Aanmeldingsformulier voor registratie als schematherapeut Voorwaarden voor aanmelding vanaf 15 juli 2012: U kunt zich als aspirant lid inschrijven, als u in opleiding bent tot schematherapeut, maar nog

Nadere informatie

Competentieprofiel Supervisoren NVRG

Competentieprofiel Supervisoren NVRG Inleiding In dit competentieprofiel worden de competenties beschreven waarover een door de NVRG erkende supervisor moet beschikken. De competenties vormen de basis van de Richtlijn Draaiboek Supervisorenopleiding

Nadere informatie

Registratiereglement voor aspirant, junior, senior en supervisor Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2016

Registratiereglement voor aspirant, junior, senior en supervisor Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2016 Registratiereglement voor aspirant, junior, senior en supervisor Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2016 Inleiding Dit Registratiereglement is een nieuw Reglement en gaat in op 1 mei 2016. Tot

Nadere informatie

OPLEIDINGSREGLEMENT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VOOR GROEPSDYNAMICA en GROEPSPSYCHOTHERAPIE

OPLEIDINGSREGLEMENT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VOOR GROEPSDYNAMICA en GROEPSPSYCHOTHERAPIE OPLEIDINGSREGLEMENT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VOOR GROEPSDYNAMICA en GROEPSPSYCHOTHERAPIE I Inleiding Opleiding, algemeen Artikel 1 In het hierna volgende wordt onder opleiding het volgende verstaan:

Nadere informatie

Supervisie in de GGZ. Een oriëntatie op de praktijk. Ruud Beunderman RINO Groep 15 november 2012

Supervisie in de GGZ. Een oriëntatie op de praktijk. Ruud Beunderman RINO Groep 15 november 2012 Supervisie in de GGZ. Een oriëntatie op de praktijk Ruud Beunderman RINO Groep 15 november 2012 Inhoud van dit verhaal Korte introductie spreker Opleiden, werkbegeleiden en superviseren Verschillende betekenissen

Nadere informatie

Informatie voor supervisanten

Informatie voor supervisanten Informatie voor supervisanten Met dit document willen we je meer kennis en inzichten geven over het volgen van supervisie vanuit de PgD. Aan bod komt: 1. Wat is supervisie? 2. Vormen van supervisie? 3.

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Lidmaatschap Register Schematherapie

Aanmeldingsformulier Lidmaatschap Register Schematherapie Aanmeldingsformulier Lidmaatschap Register Schematherapie Zie eerst: Reglement Lidmaatschap Register Schematherapie en Reglement Supervisie en Intervisie Register Schematherapie Ik wil mij graag inschrijven

Nadere informatie

Registratiereglement voor aspirant, junior, senior en supervisor Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2016

Registratiereglement voor aspirant, junior, senior en supervisor Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2016 Registratiereglement voor aspirant, junior, senior en supervisor Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2016 Inhoudsopgave INLEIDING 1 WIE KAN ZICH LATEN INSCHRIJVEN IN HET REGISTER? 1 REGISTRATIEREGLEMENT

Nadere informatie

Beter behandelen door beter opleiden: competenties voor supervisoren

Beter behandelen door beter opleiden: competenties voor supervisoren Beter behandelen door beter opleiden: competenties voor supervisoren NVP-studiedag Supervisie geven is een vak apart 27 oktober 2017 Tonnie Prinsen, P-opleider Dimence Groep voorzitter stuurgroep Vernieuwing

Nadere informatie

Erkenning van opleidingsonderdelen supervisieopleidingen

Erkenning van opleidingsonderdelen supervisieopleidingen Erkenning van opleidingsonderdelen supervisieopleidingen Er bestaan twee erkende categorieën opleidingsonderdelen: de methodisch-didactische scholing in het kader van de opleidingsroute voor supervisoren;

Nadere informatie

Supervisorencursus Schematherapie

Supervisorencursus Schematherapie Supervisorencursus Schematherapie Het supervisorschap is een vak apart en ook het supervisorschap op het gebied van schematherapie verdient specifieke aandacht. In het register schematherapie is dan ook

Nadere informatie

Accreditatiereglement

Accreditatiereglement Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Vereniging EMDR Nederland. Informatie over opleiding en lidmaatschap

Vereniging EMDR Nederland. Informatie over opleiding en lidmaatschap Vereniging EMDR Nederland Informatie over opleiding en lidmaatschap Vereniging EMDR Nederland Een aparte vereniging voor EMDR Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) heeft een eigen theoretisch

Nadere informatie

Aanvraagformulier Accreditatie postdoctorale opleidingen NVO Orthopedagoog-Generalist

Aanvraagformulier Accreditatie postdoctorale opleidingen NVO Orthopedagoog-Generalist OG/15 Aanvraagformulier Accreditatie postdoctorale opleidingen NVO Orthopedagoog-Generalist Dit formulier wordt gebruikt om te beoordelen of een postdoctorale beroepsopleiding geaccrediteerd kan worden

Nadere informatie

Opleidingsreglement Nederlandse Vereniging voor Interpersoonlijke Psychotherapie

Opleidingsreglement Nederlandse Vereniging voor Interpersoonlijke Psychotherapie Opleidingsreglement Nederlandse Vereniging voor Interpersoonlijke Psychotherapie Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Vooropleiding 3. Belangstellend lid-nvipt 4. Aspirant lid-nvipt 5. IPT-opgeleide 6. Therapeut

Nadere informatie

ST-supervisorencursus Dag 1 Copyright Rijkeboer & van Vreeswijk

ST-supervisorencursus Dag 1 Copyright Rijkeboer & van Vreeswijk ST-supervisorencursus Dag 1 Copyright Rijkeboer & van Vreeswijk Hélène Bögels Supervisor/trainer VSt en ISST Programma dag 1 Eigen positieve en negatieve ervaringen als supervisant. Competentiegericht

Nadere informatie

Registratieregeling Leertherapeut Psychotherapie

Registratieregeling Leertherapeut Psychotherapie Registratieregeling Leertherapeut Psychotherapie Toelichting Het volgen van leertherapie is een essentieel onderdeel van de opleiding tot psychotherapeut, klinisch psycholoog en psychiater. Leertherapie

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR ERKENNING VAN OPLEIDINGEN EN CURSUSSEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR ERKENNING VAN OPLEIDINGEN EN CURSUSSEN AANVRAAGFORMULIER VOOR ERKENNING VAN OPLEIDINGEN EN CURSUSSEN De vragen waarbij een artikel uit het Huishoudelijk Reglement vermeld staat, wegen mee ter beoordeling van de opleiding of cursus. De andere

Nadere informatie

Registratiereglement Schematherapeutisch Werkers Register Schematherapie Januari 2015

Registratiereglement Schematherapeutisch Werkers Register Schematherapie Januari 2015 Registratiereglement Schematherapeutisch Werkers Register Schematherapie Januari 2015 Inleiding In dit reglement worden de voorwaarden voor inschrijving in het Register Schematherapie als Schematherapeutisch

Nadere informatie

- Artikel 14: inhoud van aanvraag: aanvrager Uitwerking artikel 14: inhoud van de aanvraag... 3

- Artikel 14: inhoud van aanvraag: aanvrager Uitwerking artikel 14: inhoud van de aanvraag... 3 Beleidsregels accreditatie herregistratie Vastgesteld door de Accreditatiecommissie herregistratie van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) op 17 mei 2017. Datum inwerkingtreding:

Nadere informatie

Supervisiereglement van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie

Supervisiereglement van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie Supervisiereglement van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie Als vastgesteld op de ledenvergadering van 27 maart 2015 Inleiding In dit reglement is de procedure geregeld van het

Nadere informatie

Registratiereglement schematherapeuten 2018

Registratiereglement schematherapeuten 2018 Registratiereglement schematherapeuten 2018 zoals vastgesteld door het bestuur van de Vereniging voor Schematherapie op 30 augustus 2018 Inhoudsopgave A. Inleiding p. 2 B. Overzicht opleiding en registratie

Nadere informatie

Voorwaarden Toekennen Accreditatiepunten SUPERVISIE-traject voor REGISTER PSYCHOSOMATIEK. ledeninformatie

Voorwaarden Toekennen Accreditatiepunten SUPERVISIE-traject voor REGISTER PSYCHOSOMATIEK. ledeninformatie Voorwaarden Toekennen Accreditatiepunten SUPERVISIE-traject voor REGISTER PSYCHOSOMATIEK ledeninformatie Juli 2014 De NFP heeft voor een supervisietraject accreditatie aangevraagd voor het register psychosomatische

Nadere informatie

Registratiereglement Schematherapeutisch Werkers Register Schematherapie Maart 2017

Registratiereglement Schematherapeutisch Werkers Register Schematherapie Maart 2017 Registratiereglement Schematherapeutisch Werkers Register Schematherapie Maart 2017 Inleiding In dit reglement worden de voorwaarden voor inschrijving in het Register Schematherapie als Schematherapeutisch

Nadere informatie

Kaderregeling Accreditatie Herregistratie, zoals vastgesteld door het Bestuur FGzP op 6 februari 2007

Kaderregeling Accreditatie Herregistratie, zoals vastgesteld door het Bestuur FGzP op 6 februari 2007 Kaderregeling Accreditatie Herregistratie Het bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP), gelet op: - het Besluit eisen voor de herregistratie van gezondheidszorgpsycholoog-specialisten,

Nadere informatie

- Artikel 3: aanvraag Uitwerking artikel 3: aanvraag Artikel 14: inhoud van aanvraag: aanvrager... 3

- Artikel 3: aanvraag Uitwerking artikel 3: aanvraag Artikel 14: inhoud van aanvraag: aanvrager... 3 Beleidsregels accreditatie herregistratie Vastgesteld door de Accreditatiecommissie herregistratie van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) op 17 mei 2017. Datum inwerkingtreding:

Nadere informatie

Registratiereglement schematherapeuten 2019

Registratiereglement schematherapeuten 2019 Registratiereglement schematherapeuten 2019 zoals vastgesteld door het bestuur van de Vereniging voor Schematherapie op 10 mei 2019 Inhoudsopgave A. Inleiding p. 2 B. Overzicht opleiding en registratie

Nadere informatie

Modulaire opleiding systeemtherapie

Modulaire opleiding systeemtherapie Modulaire opleiding systeemtherapie Als systeemtherapeut bekijk je mensen in hun context en maak je de naasten van een cliënt onderdeel van de behandeling. In deze opleiding leg je hiervoor de theoretische

Nadere informatie

Besluit vereisten (her)registratie en herintreding Kwaliteitsregister Psychotherapie

Besluit vereisten (her)registratie en herintreding Kwaliteitsregister Psychotherapie De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP) besluit vast te stellen de volgende regeling Besluit vereisten (her)registratie en herintreding Kwaliteitsregister Psychotherapie Hoofdstuk 1 Algemene

Nadere informatie

OPLEIDINGSREGLEMENT RELATIE- EN GEZINSTHERAPEUT (SYSTEEMTHERAPEUT) EN SYSTEEMTHERAPEUTISCH WERKER

OPLEIDINGSREGLEMENT RELATIE- EN GEZINSTHERAPEUT (SYSTEEMTHERAPEUT) EN SYSTEEMTHERAPEUTISCH WERKER OPLEIDINGSREGLEMENT RELATIE- EN GEZINSTHERAPEUT (SYSTEEMTHERAPEUT) EN SYSTEEMTHERAPEUTISCH WERKER Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie 25 november 2014 W.G. Plein 209 T (020) 612 30 78

Nadere informatie

Modulaire opleiding cognitieve gedragstherapie

Modulaire opleiding cognitieve gedragstherapie Modulaire opleiding cognitieve gedragstherapie Cognitieve gedragstherapie is toonaangevend in de ggz van vandaag. Tijdens deze opleiding leer je niet alleen werken volgens de richtlijnen, maar ook op basis

Nadere informatie

Post-hbo cursus Coachen van zelfregulatie en zelfmanagement van de patiënt

Post-hbo cursus Coachen van zelfregulatie en zelfmanagement van de patiënt Post-hbo cursus Coachen van zelfregulatie en zelfmanagement van de patiënt de bewogen fysiotherapeut Geaccrediteerd door het KNGF Doel De post-hbo nascholingscursus Coachen van zelfregulatie en zelfmanagement

Nadere informatie

VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON. Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON

VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON. Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON Introductie

Nadere informatie

Supervisie in de driejarige opleiding van het CPC Versie 28/10/2015

Supervisie in de driejarige opleiding van het CPC Versie 28/10/2015 Supervisie in de driejarige opleiding van het CPC Versie 28/10/2015 Je kunt kiezen voor een opleiding met of zonder supervisie. Om voor een diploma met supervisie in aanmerking te komen is het noodzakelijk

Nadere informatie

Regeling accreditatie (her)registratie Kwaliteitsregister Psychotherapie

Regeling accreditatie (her)registratie Kwaliteitsregister Psychotherapie De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP) besluit vast te stellen de volgende Regeling accreditatie (her)registratie Kwaliteitsregister Psychotherapie Hoofdstuk I. Algemeen Artikel 1: definities

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Leren 41 Ruud Beunderman, Fatima van der Maas, Anton Hafkenscheid, Robert Huls

Hoofdstuk 4 Leren 41 Ruud Beunderman, Fatima van der Maas, Anton Hafkenscheid, Robert Huls Inhoud Inleiding 07 deel I supervisie: een verkenning Hoofdstuk 1 Supervisie: begripsbepaling en positionering 13 Ruud Beunderman, Sjoerd Colijn, Lidwien Geertjens, Fatima van der Maas Hoofdstuk 2 Rollen,

Nadere informatie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Geaccrediteerd door de VVH De Academie voor Haptonomie, ITH en Synergos bieden gezamenlijk de cursus DSM IV/Psychopathologie aan. Bijzonder aan dit aanbod is allereerst

Nadere informatie

Vroeg trauma en borderline problematiek: moeilijke patiënten? Relationship management, bejegening en concrete behandelinterventies.

Vroeg trauma en borderline problematiek: moeilijke patiënten? Relationship management, bejegening en concrete behandelinterventies. 16 mei, 17 mei 2019 Vroeg trauma en borderline problematiek: moeilijke patiënten? Relationship management, bejegening en concrete behandelinterventies. Introductie Zelfs voor ervaren professionals roept

Nadere informatie

Postmaster opleiding systeemtherapeut

Postmaster opleiding systeemtherapeut Postmaster opleiding systeemtherapeut mensenkennis In de context met cliënten, gezinnen en kinderen was dit leerzaam en direct bruikbaar in mijn werk. evaluatie deelnemer Postmaster opleiding systeemtherapeut

Nadere informatie

NIFP OPLEIDING RAPPORTEUR NIFP. Verdiep en vergroot uw kennis van de forensische diagnostiek!

NIFP OPLEIDING RAPPORTEUR NIFP. Verdiep en vergroot uw kennis van de forensische diagnostiek! OPLEIDING RAPPORTEUR NIFP Verdiep en vergroot uw kennis van de forensische diagnostiek! Jaargang 2009-2010 NIFP NEDERLANDS INSTITUUT VOOR FORENSISCHE PSYCHIATRIE EN PSYCHOLOGIE Een forensisch psychiater

Nadere informatie

ACCREDITATIEREGLEMENT CURSUSSEN EN ACTIVITEITEN VOOR COGNITIEF GEDRAGSTHERAPEUTISCH WERKERS VGCt

ACCREDITATIEREGLEMENT CURSUSSEN EN ACTIVITEITEN VOOR COGNITIEF GEDRAGSTHERAPEUTISCH WERKERS VGCt ACCREDITATIEREGLEMENT CURSUSSEN EN ACTIVITEITEN VOOR COGNITIEF GEDRAGSTHERAPEUTISCH WERKERS VGCt Ingangsdatum 1 juli 2015 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN... 4 1 Basiscursus... 5 1.1

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. BASISSCHOLING PALLIATIEVE ZORG Regio Walcheren. Voorbeeld Informatiefolder, versie 2010 IKNL locatie Rotterdam

INFORMATIEFOLDER. BASISSCHOLING PALLIATIEVE ZORG Regio Walcheren. Voorbeeld Informatiefolder, versie 2010 IKNL locatie Rotterdam INFORMATIEFOLDER BASISSCHOLING PALLIATIEVE ZORG Regio Walcheren Inleiding Het netwerk palliatieve zorg Zeeland is opgericht in 2009, met als doel de toegankelijkheid en de kwaliteit van palliatieve zorgverlening

Nadere informatie

Klinisch Psycholoog. specialistische opleiding 2015-2019. Leidseplein 5 1017 PR Amsterdam T (020) 625 08 03 F (020) 625 59 79

Klinisch Psycholoog. specialistische opleiding 2015-2019. Leidseplein 5 1017 PR Amsterdam T (020) 625 08 03 F (020) 625 59 79 Klinisch Psycholoog specialistische opleiding 2015-2019 Leidseplein 5 1017 PR Amsterdam T (020) 625 08 03 F (020) 625 59 79 E info@rino.nl W www.rino.nl Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 2 2. DOELSTELLING...

Nadere informatie

Faciliteren & Participerend Leren Beter proces en resultaat

Faciliteren & Participerend Leren Beter proces en resultaat CURSUS Faciliteren & Participerend Leren Beter proces en resultaat 4 & 5 Februari, 2019 Verzorgd door: Facili2transform Simon Koolwijk Professor vd Veldenstraat 12 6524 PP Nijmegen telno. +31 (0) 24 3504437

Nadere informatie

Richtlijn cursusdraaiboek TTC-ST 212 Versie: december 2017 RICHTLIJN CURSUSDRAAIBOEK TTC-ST 212

Richtlijn cursusdraaiboek TTC-ST 212 Versie: december 2017 RICHTLIJN CURSUSDRAAIBOEK TTC-ST 212 RICHTLIJN CURSUSDRAAIBOEK TTC-ST 212 2 Richtlijn cursusdraaiboek TTC-ST 212 3 INLEIDING Dit is de richtlijn voor het schrijven van een door de NVRG erkend cursusdraaiboek voor (modules van) de Technisch

Nadere informatie

Vastgesteld door het bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP) op 6 februari Datum inwerkingtreding: 1 april 2007;

Vastgesteld door het bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP) op 6 februari Datum inwerkingtreding: 1 april 2007; Kaderregeling accreditatie herregistratie Vastgesteld door het bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP) op 6 februari 2007. Datum inwerkingtreding: 1 april 2007; Eerste gewijzigde

Nadere informatie

Gezin en systeemtherapeut in ontwikkeling

Gezin en systeemtherapeut in ontwikkeling Gezin en systeemtherapeut in ontwikkeling Basiscursus Systeemtherapie 132 uur Draaiboeknummer, verstrekt door bureau NVRG: D1118D (of als er gedeeltes gevolgd worden de nummers D11118B en D11118C) Docenten

Nadere informatie

INLEIDING 1 DOCENTEN EN CURSISTEN 1 VOORWAARDEN AAN DOCENTEN EN GROEPSGROOTTE 1 VOORWAARDEN AAN DEELNEMENDE CURSISTEN 2

INLEIDING 1 DOCENTEN EN CURSISTEN 1 VOORWAARDEN AAN DOCENTEN EN GROEPSGROOTTE 1 VOORWAARDEN AAN DEELNEMENDE CURSISTEN 2 Accreditatiereglement Cursussen Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2015 Inhoudsopgave INLEIDING 1 DOCENTEN EN CURSISTEN 1 VOORWAARDEN AAN DOCENTEN EN GROEPSGROOTTE 1 VOORWAARDEN AAN DEELNEMENDE

Nadere informatie

Kaderregeling accreditatie herregistratie

Kaderregeling accreditatie herregistratie Vastgesteld door het bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP) op 6 februari 2007. Datum inwerkingtreding: 1 april 2007; Eerste gewijzigde versie vastgesteld door het bestuur van de

Nadere informatie

Post-hbo cognitief gedragstherapeutisch werker. Kinderen en jeugdigen

Post-hbo cognitief gedragstherapeutisch werker. Kinderen en jeugdigen mensenkennis Post-hbo cognitief gedragstherapeutisch werker Kinderen en jeugdigen De docente geeft duidelijk en methodisch les, vertaalt vanuit eigen ervaring complexe theorie naar praktijk. Nu zet ik

Nadere informatie

Accreditatiereglement schematherapie 2018

Accreditatiereglement schematherapie 2018 Accreditatiereglement schematherapie 2018 vastgesteld door het bestuur van de Vereniging voor Schematherapie op 30 augustus 2018 A. Inleiding In dit reglement worden de voorwaarden beschreven voor de accreditatie

Nadere informatie

Opleidingsreglement BEGRIPSBEPALINGEN

Opleidingsreglement BEGRIPSBEPALINGEN BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1. In dit wordt verstaan onder: - Bestuur: het Bestuur van de Vereniging - Directie: leden van de directie dan wel de directeur van de Vereniging - Herregistratiereglement: beschrijft

Nadere informatie

ACCREDITATIEREGLEMENT CURSUSSEN EN ACTIVITEITEN VOOR COGNITIEF GEDRAGSTHERAPEUTISCH WERKERS VGCt

ACCREDITATIEREGLEMENT CURSUSSEN EN ACTIVITEITEN VOOR COGNITIEF GEDRAGSTHERAPEUTISCH WERKERS VGCt ACCREDITATIEREGLEMENT CURSUSSEN EN ACTIVITEITEN VOOR COGNITIEF GEDRAGSTHERAPEUTISCH WERKERS VGCt Ingangsdatum 1 juli 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Begripsbepaling... 2 1. Basiscursus... 4 1.1 Accreditatieregels...

Nadere informatie

het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen

het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen Kaderregeling accreditatie herregistratie Vastgesteld door het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP) op 6 februari 2007. Laatste gewijzigde versie vastgesteld door het Bestuur

Nadere informatie

Examenreglement. Postacademische (G)GZ-opleiding tot psychotherapeut

Examenreglement. Postacademische (G)GZ-opleiding tot psychotherapeut Examenreglement Postacademische (G)GZ-opleiding tot psychotherapeut Artikel 1. Begripsomschrijving In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Stichting Postacademische (G)GZ-opleidingen Amsterdam : het

Nadere informatie

Psychologenpraktijk S.P.E.L. Gabeler & Wolzak. Kennemerstraatweg GH Alkmaar. VU doctoraal klinische psychologie 1985

Psychologenpraktijk S.P.E.L. Gabeler & Wolzak. Kennemerstraatweg GH Alkmaar. VU doctoraal klinische psychologie 1985 schuingedrukt Uitleg toetsing vraag 1: bij deze vraag wordt getoetst op aanwezigheid van naam praktijk/regiebehandelaar, straat en huisnummer praktijkadres, postcode en plaats praktijkadres, telefoonnummer,

Nadere informatie

Post-BIG opleiding seksuologie

Post-BIG opleiding seksuologie Post-BIG opleiding seksuologie Goede seksuologische hulpverlening doet recht aan het hele complex van lichamelijke, psychische en sociale facetten van seksualiteit. Je maakt je deze kennis en kunde op

Nadere informatie

Coaching en coachend leiderschap

Coaching en coachend leiderschap S.E. Booij Consultancy Coaching en coachend leiderschap voor leidinggevenden in de zorg in samenwerking met drs Joep Choy prof dr Jan Moen prof dr Willem van der Does Burgemeester Ketelaarstraat 29 2361

Nadere informatie

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen 2013, code L13-4 Voor huisartsen, managers en bestuurders van gezondheidscentra, managers en bestuurders

Nadere informatie

Transactionele Analyse. Begrijpen en beïnvloeden. Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse

Transactionele Analyse. Begrijpen en beïnvloeden. Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse Transactionele Analyse Begrijpen en beïnvloeden De Transactionele Analyse biedt een praktische, heldere theorie die door iedereen te begrijpen is. Het

Nadere informatie

1.2 De supervisor ontvangt binnen 8 weken het besluit van de Toetsings- en Registratie Commissie.

1.2 De supervisor ontvangt binnen 8 weken het besluit van de Toetsings- en Registratie Commissie. 1 VOORWAARDEN VOOR REGISTRATIE ALS SUPERVISOR VAN DE ALGEMENE BEROEPSVERENIGING VOOR COUNSELLING (ABvC) 1. Algemeen 1.1 De supervisor dient een aanvraag tot registratie in bij het secretariaat van de ABvC

Nadere informatie

Kamer Psychotherapeut

Kamer Psychotherapeut Kamer Psychotherapeut Regelingen van de Kamer Psychotherapeut betreffende toetsing toelating, vrijstellingen en vereisten betreffende opleiding tot psychotherapeut Utrecht, 8 september 2015 Inleiding Sinds

Nadere informatie

OPLEIDINGSREGLEMENT RELATIE- EN GEZINSTHERAPEUT (SYSTEEMTHERAPEUT) SYSTEEMTHERAPEUTISCH WERKER

OPLEIDINGSREGLEMENT RELATIE- EN GEZINSTHERAPEUT (SYSTEEMTHERAPEUT) SYSTEEMTHERAPEUTISCH WERKER Versie: 31 oktober 2017 OPLEIDINGSREGLEMENT RELATIE- EN GEZINSTHERAPEUT (SYSTEEMTHERAPEUT) EN SYSTEEMTHERAPEUTISCH WERKER 2 Opleidingsreglement 3 BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1. In dit opleidingsreglement

Nadere informatie

Het Praktijkonderwijs

Het Praktijkonderwijs Het Praktijkonderwijs 3.1 Omvang en organisatie van de opleiding vindt plaats bij een erkende praktijkinstelling en heeft een omvang van 2980 uur. Dit is inclusief 90 uur voor supervisie en 100 uur voor

Nadere informatie

Postmaster opleiding psychosociale oncologie

Postmaster opleiding psychosociale oncologie Postmaster opleiding psychosociale oncologie mensenkennis Door de rollenspellen kon ik een betere verbinding maken tussen de theorie en de praktijk. Psychosociale oncologie Professionals die met oncologiepatiënten

Nadere informatie

Opleidingsreglement voor de Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychotherapie Vastgesteld in de ledenvergadering d.d.

Opleidingsreglement voor de Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychotherapie Vastgesteld in de ledenvergadering d.d. VERENIGING VOOR KINDER- EN JEUGDPSYCHOTHERAPIE Secretariaat Maliebaan 50b 3581 CS Utrecht telefoon 030-2965348 fax 030-2966549 e-mail vkjp@hetnet.nl www.vkjp.nl Opleidingsreglement voor de Vereniging voor

Nadere informatie

het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen Psychotherapeuten (FGzPt) op 7 juni Datum inwerkingtreding: 1 juli 2016.

het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen Psychotherapeuten (FGzPt) op 7 juni Datum inwerkingtreding: 1 juli 2016. Vastgesteld door het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) op 7 juni 2016. Datum inwerkingtreding: 1 juli 2016. Hoofdstuk I. Algemeen Artikel 1: definities

Nadere informatie

Word ook cognitief gedragstherapeut VGCt Informatie over de opleiding en registratie bij de VGCt

Word ook cognitief gedragstherapeut VGCt Informatie over de opleiding en registratie bij de VGCt Word ook cognitief gedragstherapeut VGCt Informatie over de opleiding en registratie bij de VGCt Informatie voor afgestudeerden in de psychologie en pedagogiek, voor GZ-psychologen en psychotherapeuten

Nadere informatie

Zwolle, 6 juni 2011. Geachte heer/mevrouw,

Zwolle, 6 juni 2011. Geachte heer/mevrouw, Besturen van de provinciale ouderenbonden Beleidsmedewerkers met vrijwillige ouderenadvisering in portefeuille Kwartiermakers vrijwillige ouderenadvisering Zwolle, 6 juni 2011 Betreft: Referentie: Behandeld

Nadere informatie

HUMOR IN PROFESSIONELE COMMUNICATIE: FOCUS OP DE MEDIATOR. Verdiepingstraining

HUMOR IN PROFESSIONELE COMMUNICATIE: FOCUS OP DE MEDIATOR. Verdiepingstraining HUMOR IN PROFESSIONELE COMMUNICATIE: FOCUS OP DE MEDIATOR Verdiepingstraining Humor in professionele communicatie: focus op de mediator Introductie Wij definiëren humor in het professioneel communicatieproces

Nadere informatie

Inleiding. Competenties

Inleiding. Competenties 1 Richtlijnen cursusdraaiboek TTC- STW versie 15 januari 2015 Inleiding De NVRG kent twee opleidingen: de opleiding tot systeemtherapeut (ST) en de opleiding tot systeemtherapeutisch werker (STW). Beide

Nadere informatie

ONZE SCHOLING SAMEN1

ONZE SCHOLING SAMEN1 ONZE SCHOLING SAMEN1 ONZE SCHOLING Samen1 stelt zich tot doel de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandelingsstrategieën binnen de GGZ door middel van kennisoverdracht onder de aandacht van professionals

Nadere informatie

Accreditatiereglement schematherapie 2018, aanpassing 2019

Accreditatiereglement schematherapie 2018, aanpassing 2019 Accreditatiereglement schematherapie 2018, aanpassing 2019 vastgesteld door het bestuur van de Vereniging voor Schematherapie op 30 augustus 2018, aanpassing 2019 vastgesteld op 20 juni 2019 A. Inleiding

Nadere informatie

Accreditatiereglement Cursussen Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2015

Accreditatiereglement Cursussen Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2015 Accreditatiereglement Cursussen Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2015 Inleiding In dit reglement worden de voorwaarden voor de accreditatie van cursussen Schematherapie beschreven. Behalve het

Nadere informatie

Anna Nieuwenhuis Psychologisch Consult. Mw. Drs. A. Nieuwenhuis. Aucubastraat XE Den Haag

Anna Nieuwenhuis Psychologisch Consult. Mw. Drs. A. Nieuwenhuis. Aucubastraat XE Den Haag schuingedrukt Uitleg toetsing vraag 1: bij deze vraag wordt getoetst op aanwezigheid van naam praktijk/regiebehandelaar, straat en huisnummer praktijkadres, postcode en plaats praktijkadres, telefoonnummer,

Nadere informatie

Basiscursus Cliëntgerichte Psychotherapie

Basiscursus Cliëntgerichte Psychotherapie Basiscursus Cliëntgerichte Psychotherapie Februari 2014 Basiscursus in het kader van de opleiding Psychotherapeut CgP Docent: mw. drs. W.J.H.P. Schapendonk Locatie: de Plank 101 te Veldhoven - Inhoudsopgave

Nadere informatie

Word ook cognitief gedragstherapeutisch werker VGCt! Informatie over de opleiding en registratie bij de VGCt

Word ook cognitief gedragstherapeutisch werker VGCt! Informatie over de opleiding en registratie bij de VGCt Word ook cognitief gedragstherapeutisch werker VGCt! Informatie over de opleiding en registratie bij de VGCt Voor HBO-afgestudeerden in de GGZ, zoals verpleegkundigen, sociotherapeuten, vaktherapeuten,

Nadere informatie

Werkplan Registratie NVDA herzien 2012

Werkplan Registratie NVDA herzien 2012 Werkplan Registratie NVDA herzien 2012 Voorwaarden tot Registratie diploma van de opleiding diëtetiek hebben, geregistreerd staan in het Kwaliteitsregister Paramedici en de diëtetiek uit oefenen overeenkomstig

Nadere informatie

Bornholmstraat 80 9723 AZ Groningen tel: 050 549 22 06 email: info@fysiosupplies.nl internet: www.fysiosupplies.nl Kvk: 50074423 ABN Amro:

Bornholmstraat 80 9723 AZ Groningen tel: 050 549 22 06 email: info@fysiosupplies.nl internet: www.fysiosupplies.nl Kvk: 50074423 ABN Amro: 1 Fontys MSU cursus voor de fysiotherapie Deze volwaardige MSU cursus, onder leiding van Fontys hogescholen is wetenschappelijk onderbouwd en geaccrediteerd met 64 punten bij het KNGF. Dit is de perfecte

Nadere informatie

STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie

STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie 1. Aanmelden U kunt zich telefonisch, schriftelijk of via de website voor een opleiding

Nadere informatie

Informatie opleiding Brains 4 Use (B4U)

Informatie opleiding Brains 4 Use (B4U) Informatie opleiding Brains 4 Use (B4U) Den Dolder, mei 2014 Versie: 2.1 Auteur(s):Angela van den Berg/Marten Leistra Dolderseweg 120, 3734 BL Den Dolder Postbus 37, 3734 ZG Den Dolder T 088 8800300 E

Nadere informatie

Competentieprofiel docent VGCt opgesteld door de Stuurgroep Vernieuwing Opleiding VGCt, in opdracht van het bestuur VGCt.

Competentieprofiel docent VGCt opgesteld door de Stuurgroep Vernieuwing Opleiding VGCt, in opdracht van het bestuur VGCt. Competentieprofiel docent VGCt opgesteld door de Stuurgroep Vernieuwing Opleiding VGCt, in opdracht van het bestuur VGCt. Maart 2018 Introductie De Stuurgroep Vernieuwing Opleiding VGCt is in 2016 ingesteld

Nadere informatie

Aanvraag tot erkenning praktijkopleidingsinstelling Specialistische opleiding tot klinisch psycholoog

Aanvraag tot erkenning praktijkopleidingsinstelling Specialistische opleiding tot klinisch psycholoog Aanvraag tot erkenning praktijkopleidingsinstelling Specialistische opleiding tot klinisch psycholoog Naam instelling Adres/ plaats Telefoonnummer Contactpersoon/ praktijkopleider Om in aanmerking te komen

Nadere informatie

Accreditatie procedure

Accreditatie procedure Accreditatie procedure De accreditatieaanvragen worden beoordeeld door de accreditatiecommissie BOKA. De accreditatieaanvraag wordt gecontroleerd en beoordeeld door de accreditatiecommissie volgens de

Nadere informatie

PSYCHOLOGIE IN COACHING compacte introductie van actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek

PSYCHOLOGIE IN COACHING compacte introductie van actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek PSYCHOLOGIE IN COACHING compacte introductie van actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek Psychologie in Coaching Deze training gaat over psychologische inzichten en

Nadere informatie

Nadere eisen en voorwaarden ten aanzien van supervisie en leertherapie in de specialistische opleiding tot klinisch psycholoog

Nadere eisen en voorwaarden ten aanzien van supervisie en leertherapie in de specialistische opleiding tot klinisch psycholoog COLLEGE SPE CIALISMEN GEZONDHEIDSZORGPSYC HO LOOG Besluit CSG 2006-1 Nadere eisen en voorwaarden ten aanzien van supervisie en leertherapie in de specialistische opleiding tot klinisch psycholoog [Besluit

Nadere informatie

Beleidsregels (her)registratie Kwaliteitsregister Psychotherapie

Beleidsregels (her)registratie Kwaliteitsregister Psychotherapie Beleidsregels (her)registratie Kwaliteitsregister Psychotherapie Deze beleidsregels vormen een nadere uitwerking van de eisen aan genoten supervisie, intervisie, intercollegiale toetsing en deskundigheidsbevordering

Nadere informatie

Regeling Kwaliteitsregister Psychotherapie

Regeling Kwaliteitsregister Psychotherapie De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP), besluit vast te stellen de volgende Regeling Kwaliteitsregister Psychotherapie HOOFDSTUK 1 Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen In deze

Nadere informatie

OPLEIDINGSREGLEMENT. Van de Opleidingscommissie

OPLEIDINGSREGLEMENT. Van de Opleidingscommissie OPLEIDINGSREGLEMENT Van de Opleidingscommissie 1. De opleidingsactiviteiten van de Vereniging staan onder beheer van een opleidingscommissie, bestaande uit ten hoogste vijf gewone en/of aspirant-leden

Nadere informatie

Post-hbo cursus Loopbaanbegeleiding

Post-hbo cursus Loopbaanbegeleiding Post-hbo cursus Loopbaanbegeleiding Actuele ontwikkelingen zoals flexibilisering van arbeid, de noodzaak tot het vergroten van de in- en externe mobiliteit van de werknemer, maar ook wetswijzigingen zorgen

Nadere informatie

Cursus Bewegings- en lichaam georiënteerde interventies bij vroeg getraumatiseerde

Cursus Bewegings- en lichaam georiënteerde interventies bij vroeg getraumatiseerde Cursus Bewegings- en lichaam georiënteerde interventies bij vroeg getraumatiseerde 20 juni, 21 juni, 27 juni 2019 Bewegings- en lichaam- georiënteerde interventies bij vroeg getraumatiseerde cliënten.

Nadere informatie

L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten

L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten Inleiding Steeds meer Huisartsenposten kiezen voor een nieuwe functie Coördinerend Assistente. Deze coördinerend assistente ressorteert hiërarchisch gezien

Nadere informatie

Kerncompetenties psychotherapeut

Kerncompetenties psychotherapeut Kerncompetenties psychotherapeut 5 oktober 2006 Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie Overname is toegestaan, mits ongewijzigd en met gebruik van bronvermelding. Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie,

Nadere informatie

Praktijk Kinder- en Jeugdpsychologie 't Reut. Het Reut TD Berghem. lid specialist/supervisor VKJP, lid VEN, VGCT

Praktijk Kinder- en Jeugdpsychologie 't Reut. Het Reut TD Berghem. lid specialist/supervisor VKJP, lid VEN, VGCT schuingedrukt Uitleg toetsing vraag 1: bij deze vraag wordt getoetst op aanwezigheid van naam praktijk/regiebehandelaar, straat en huisnummer praktijkadres, postcode en plaats praktijkadres, telefoonnummer,

Nadere informatie

Handleiding (Her)registratieprocedure

Handleiding (Her)registratieprocedure Handleiding (Her)registratieprocedure (bijgewerkt december 2017) Ten behoeve van uw volledige inschrijving raden wij u aan de handleiding een keer goed door te lezen om te voorkomen dat er stappen worden

Nadere informatie

het bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen Psychotherapeuten (FGzPt) op 13 juni Datum inwerkingtreding: 1 september 2017.

het bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen Psychotherapeuten (FGzPt) op 13 juni Datum inwerkingtreding: 1 september 2017. Vastgesteld door het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) op 13 juni 2017. Datum inwerkingtreding: 1 september 2017. Hoofdstuk I. Algemeen Artikel 1: definities

Nadere informatie

FONTYS MSU CURSUS VOOR DE FYSIOTHERAPIE

FONTYS MSU CURSUS VOOR DE FYSIOTHERAPIE MSU CURSUS BROCHURE FONTYS MSU CURSUS VOOR DE FYSIOTHERAPIE Deze volwaardige MSU cursus, onder leiding van Fontys Hogescholen is wetenschappelijk onderbouwd en geaccrediteerd met 64 punten bij het KNGF.

Nadere informatie