HET TOEKANNIEUWS. Wecycle inzamelingsactie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HET TOEKANNIEUWS. Wecycle inzamelingsactie"

Transcriptie

1 Schooljaar2017/ Nummer: 05 HET TOEKANNIEUWS In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Fietscontrole groep 5 t/m 8 - Nieuwe leerlingen - Verkeersouders gezocht - Treinkaartje - Nationaal Schoolontbijt - BLP Agenda september t/m 17 november Wecycle inzamelingsactie 18 oktober 2017 Fietscontrole groepen 5 t/m 8 23 oktober 2017 Herfstvakantie 7 november 2017 Meenemen bord, beker en bestek 8 november 2017 Discofeest peuters, kleuters en groepen 3 en 4 Nationaal Schoolontbijt De kinderen ontbijten op school. 10 november 207 Discofeest groepen 5 t/m 8 5 december 2017 Sinterklaas 21 december 2017 Kerstfeest Nieuwe leerlingen We verwelkomen de volgende nieuwe leerling bij ons op school. In groep 1 Siemen Hut (4 november). Van harte welkom op onze school. We wensen Siemen een fijne en een plezierige schooltijd toe! Namens het team van De Toekan allen een fijne herfstvakantie gewenst!!

2 Directiepraat Afgelopen vrijdag was alweer het einde van de Kinderboekenweek. Dit jaar had de Kinderboekenweek het geweldige thema Gruwelijk eng! In alle groepen zijn we aan de slag geweest met dit thema; er is voorgelezen, kinderen zijn naar de bibliotheek geweest, de Schrieversronte kwam op bezoek, groepen zijn aan de slag geweest met LEESBIBBERS, er is spinnensoep gemaakt, er zijn verhalen en gedichten geschreven, er is geknustseld in het thema, enz., enz. Tijdens de inloop vorige week donderdagmiddag heeft u dit alles kunnen bekijken. Op de laatste dag van de Kinderboekenweek mochten alle kinderen verkleed in het thema naar school. Vele kinderen hadden er flink werk van gemaakt. Fantastisch om te zien! Voor een keer was de school even omgetoverd tot griezelschool met al die kleine monsters, heksjes, spoken en griezels. Teammedelingen Op dit moment missen wij Chantal en Tim. Zowel Chantal als Tim zitten op dit moment in de medische molen. Om die reden zijn wij voor beiden naarstig op zoek naar een geschikte invalkracht die structureel de vervanging kan verzorgen. Op dit moment is het in onderwijsland niet heel eenvoudig goede invalkrachten te vinden. Simpelweg ze zijn er vaak niet eens. Toch lopen er inmiddels enkele gesprekken. We hopen dat hier geschikte kandidaten tussen zitten. Zodra er meer duidelijkheid is, zal ik dat direct met de ouders van de betrokken groepen communiceren. Voor Chantal en Tim hopen we dat er snel meer duidelijkheid is over hun ziek zijn, zodat ze gericht kunnen werken aan hun herstel. Sterkte! Fancy Hoekstra Discofeest! Deze week ontvangt u nog een nieuwsbrief van het IKC Wolderwijs. In deze nieuwsbrief leest u alle informatie over het discofeest dat we na de herfstvakantie zullen organiseren voor alle kinderen van het IKC Wolderwijs!

3 Nationaal Schoolontbijt Op woensdagmorgen 8 november doen we mee met het Nationaal Schoolontbijt. Dat betekent dat de kinderen deze dag thuis niet hoeven te ontbijten. Dit gaan we namelijk gezellig met elkaar op school doen. Het is de 15 e editie van het Nationaal Schoolontbijt. Deze 15 e editie staat in het teken van Gezond ontbijten is geen kunst! Het enige wat de kinderen moeten meenemen voorafgaand aan het ontbijt, dus op dinsdag 7 november, is een bord, een beker en bestek voorzien van naam. Een tip! (goedkoop treinkaartje) Voor veel ouders is een dagje weg onbetaalbaar. Vandaar dat we u willen wijzen op de mogelijkheden tot wel 70% te besparen op een treinreis met uw kind(eren). Daarbij zijn er voor de herfstvakantie 25 uitjes met o.a. dierenparken, musea, evenementen en rondvaarten door grote steden verkrijgbaar met korting. Voorbeeld: Een goed voorbeeld hiervan zijn de Etos Dagkaarten. Ouders reizen dan al voor 9,95 per persoon een hele dag heen en weer. Kinderen reizen voor slechts 2,50 middels een NS Railrunner mee. Enkele gegevens: Website: Vergelijker: Facebook: info@goedkoop-treinkaartje.nl Parkeren

4 Fietscontrole Op woensdag 18 oktober staat er voor de groepen 5 t/m 8 een Fietscontrole op de planning. De kinderen moeten deze dag dus allen hun fiets meenemen naar school. Tijdens de controle wordt gelet op onderstaande punten. Fiets controle: Stuur zit vast Bel is goed te horen Handvatten zitten goed vast aan het stuur en zijn heel De remmen werken goed Indien van toepassing ; de remblokjes zijn niet versleten De voor en achter banden hebben voldoende profiel De spaken in beide wielen zitten vast De trappers zijn voldoende stroef Het zadel zit goed vast Het zadel zit op juiste hoogte? Je kunt met beide voeten/ tenen de grond raken De ketting is goed afgeteld, niet te slap, niet te strak De verplichte reflectie: Er zit een rode reflector aan de achterkant van de fiets of geinegreerd in het achterlicht Er zitten ten minste twee witte of gele reflectoren aan de wielen Beide trappers hebben twee gele reflectoren Deze punten zorgen voor extra veiligheid: De koplamp werkt goed, straalt recht naar voren en geeft witlicht Het achter licht werkt goed, straalt naar achteren en geeft rood licht Indien van toepassing, de dynamo werkt goed, ook bij nat weer De bedrading is goed vast gezet of weggewerkt in frame Er zit een witte reflector aan de voorkant van de fiets of in de koplamp

5 Verkeersouders gezocht Leerkrachten nemen de verkeerslessen voor hun rekening. Maar je leert het pas echt goed door deel te nemen aan het verkeer. Verkeersouders kunnen ons als school daar bij ondersteunen door mee te denken en mee te helpen. De afgelopen jaren werd de rol van verkeersouder prima ingevuld door Wietske Schuurman, Miralda Kiemel en Diane van der Horst. Miralda en Diane zijn gestopt met deze taak. Wietske heeft aangegeven nog een jaar door te gaan als verkeersouder. Welke ouder(s)/verzorger(s) zouden het komende jaar samen met Wietske verkeersouder willen zijn om het eventueel daarna zonder Wietske op te pakken? Verkeersouders organiseren samen met school activiteiten om kinderen te leren veilig aan het verkeer te laten deelnemen. Denk aan de Fietscontrole, de Dode hoek Vrachtauto, Streetwise, het Verkeersexamen in groep 7, etc. Belangstellenden kunnen reageren via de mail: Miralda en Diane willen we uiteraard van harte bedanken voor hun inzet in de afgelopen jaren. BLP De leerspier Interactie Groep 3b In groep 3b hebben de kinderen een visueel anker bedacht om zich te kunnen focussen. Ook heeft de groep gesproken over afleidingen. Wat zorgt ervoor dat je niet in de focus kunt komen? Tijdens de gymles hebben de kinderen diverse samenwerkingsoefeningen gedaan. Tijdens de overige lessen wordt regelmatig teruggekoppeld met welke leerspieren de kinderen aan de slag zijn geweest. Iedere leerspier heeft een eigen kleur.

6 Groep 6a In groep 6a zijn de kinderen aan de slag gegaan met de slogan Ik doe iets, jij doet iets, samen doen we meer! Daarbij hebben de kinderen geleerd over de woorden die horen bij de leerspier interactie. Empathie en luisteren Samenwerken Imiteren Onderlinge afhankelijkheid Groep 1/2c In groep 1/2c hebben de kinderen op maandagmorgen een speciale werkvorm geoefend waarin de kinderen elkaar in tweetallen gingen vertellen over het weekeind. Ook hebben de kinderen samengewerkt met het maken van woordjes. Groep 7b In groep 7b hebben de kinderen een visueel anker bedacht voor het samenwerken. Daarbij hebben de kinderen verschillende samenwerkingsopdrachten geoefend tijdens de (gym)lessen. Ook hebben de kinderen leren debatteren en hebben ze een kringgesprek gevoerd over de betekenis van empathie. Groep 1/2a In groep 1/2a hebben de kinderen in groepjes van vier aan elkaar vertelt over het weekeind. Ook hebben de kinderen geleerd over elkaars talent Waar is iemand goed in? Daarnaast hebben de kinderen geprobeerd elkaars talenten in te zetten om met elkaar samen te werken. Tot slot hebben de kinderen geleerd samen te werken bij het maken van een Kahoot op de ipad.

7 Groep 6b In groep 6b hebben de kinderen verschillende samenwerkingsopdrachten gedaan. Groep 5b In groep 5b hebben de kinderen geoefend met de coöperatieve werkvorm binnenkring buitenkring. Heel belangrijk daarbij is dat ze geleerd hebben elkaar goede vragen te stellen. Wanneer je niets meer weet te zeggen of vragen, denk dan aan de vijf W s (wie, wat, waar, waarom, wanneer) en de Hoe vraag. Groep 4a/5a In groep 4a/5a hebben de kinderen geleerd over het onderwerp luisteren. Hoe laat je zien dat je luistert? Hoe merkt een ander dat je luistert? Wat vind je in een gesprek met elkaar prettig? De kinderen werken nog aan een visueel anker voor het begrip luisteren. Groep 8 In groep 8 zijn de kinderen aan de slag geweest met de begrippen empathie en luisteren. Ook heeft de groep een samenwerkingsopdracht gedaan tijdens het werken aan het thema van de Kinderboekenweek.

8 Groep 1/2b In groep 1/2b zijn de kinderen ook aan de slag geweest met coöperatieve werkvormen om te leren over de leerspier Interactie. O.a. de coöperatieve werkvorm binnenkring buitenkring is ingezet en tijdens het spelenderwijs rekenen hebben de kinderen gewerkt met tutors. De tutor kan de andere kinderen zo nodig helpen bij het maken van de opdrachten. Helpen is niet voorzeggen. Dat is best nog lastig. Ook hebben de kinderen aan duo lezen gedaan. Er werd heel goed geluisterd naar elkaars verhaal. Groep 4b In groep 4b hebben de kinderen regelmatig gesproken over het onderwerp rekening met elkaar houden. De kinderen hebben tijdens deze gesprekken geleerd over luisteren en empathie. Deze week hebben de kinderen er een visueel anker bij gemaakt. Een volle boom waarin er toch voor iedereen een plekje is. Groep 3a In groep 3a hebben de kinderen een BLP bord ontwikkeld. De kinderen hebben geleerd over focus, doorzetten en samenwerken. Groep 7a In groep 7a hebben de kinderen geleerd over bewust samenwerken. Hoe werk ik samen? Doen we het echt wel samen? Ben je degene die bepaald of degene die opvolgt? Verschilt dat per vak of activiteit? Daarnaast werkt de groep met een visueel anker die uit drie cirkels bestaat. Aan de start van het jaar gaven de kinderen in de cirkels aan hoe ze zich voelden. Deze week wordt in het visueel anker aangegeven hoe goed ze al kunnen samenwerken. Regelmatig wordt dit geëvalueerd en zo nodig bijgesteld.

9

HET TOEKANNIEUWS. Nationaal Schoolontbijt De kinderen ontbijten op school.

HET TOEKANNIEUWS. Nationaal Schoolontbijt De kinderen ontbijten op school. Schooljaar2017/2018 05-11-2017 Nummer: 06 HET TOEKANNIEUWS In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Verhuizingen - Nieuwe leerlingen - Stagiairs even voorstellen - Verkeersouders gezocht - Schoolschaken

Nadere informatie

Wecycle inzamelingsactie

Wecycle inzamelingsactie HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2017/2018 19-09-2017 Nummer: 03 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - BLP - Nieuwe leerlingen - Leergeld - Jantje Beton - Activiteitenlijst - Fietsen op de stoep en parkeren

Nadere informatie

Verkeerscommissie. Fietscontrole 9-11, 75% van de fietsen is goedgekeurd.

Verkeerscommissie. Fietscontrole 9-11, 75% van de fietsen is goedgekeurd. Verkeerscommissie Fietscontrole 9-11, 75% van de fietsen is goedgekeurd. Handleiding Fietscontrole Algemeen: 1. Het stuur zit goed vast 2. De bel is goed te horen 3. De handvatten zitten goed vast aan

Nadere informatie

Nationale Voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 10-12-2018 Nummer: 09 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - BLP - Kerstfeest - Kerststukjes maken Agenda 2018-2019 12 november 2018 19 april

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 03

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 03 HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 10-09-2019 Nummer: 03 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Omgekeerde oudergesprekken - Discofeest - Donkere dagen feest! - Klankbordbijeenkomst

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 Jaargang 5 oktober 2016

Nieuwsbrief 2 Jaargang 5 oktober 2016 Nieuwsbrief 2 Jaargang 5 oktober 2016 Nieuwe leerlingen Er zijn 3 nieuwe leerlingen op school gekomen. Elise in groep 2 en Timo en Manon groep 1. Wij wensen jullie heel veel plezier op de PWA! Folders

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2017/ Nummer: 13. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - BLP

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2017/ Nummer: 13. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - BLP HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2017/2018 20-02-2018 Nummer: 13 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - BLP - MR Jaarverslag - Fancy Fair Agenda 2017-2018 24 februari 2018 Start voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Weg oprijden. Gelijkwaardige kruising. Linksaf slaan. Voorrangskruising. Linksaf slaan. Zebrapad.

Weg oprijden. Gelijkwaardige kruising. Linksaf slaan. Voorrangskruising. Linksaf slaan. Zebrapad. Vertrek vanaf het schoolplein. Rechtsaf de Spijlen op en meteen linksaf de Tabaksweg op. Aan het eind van de Tabaksweg, ga je rechtsaf de Schoolweg op richting de Rijksstraatweg. Sla linksaf de Rijksstraatweg

Nadere informatie

Nunspeet,

Nunspeet, www.ontdekking.info.nl www.montessorischooldeontdekking.nl Nunspeet, 09-03-2017 In aansluiting op het 10-minuten-gesprek van Manoe, sturen we hierbij een stukje in voor de nieuwsbrief: Door een nieuwsbrief

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 06

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 06 HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 29-10-2018 Nummer: 06 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Talentencircuit - BOON zoekt vrijwilligers - Wecycle - Nationaal Schoolontbijt -

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 30 maart 2016

Nieuwsbrief 15 30 maart 2016 Nieuwsbrief 15 30 maart 2016 Inhoud Open dag 23 maart Paaseieren zoeken Info avond MR Schoolvoetbal Verkeersexamen Agenda Bijlagen: o Brief over het verkeersexamen groep 7 en 8 o Flyer Sportinstuif Sjollema

Nadere informatie

105 jaar. Nieuwsbrief CBS "De Schutse" 105 jaar Plezier, ontwikkeling, professioneel. Nieuwsb. Agenda: Feest op vrijdag 7 oktober

105 jaar. Nieuwsbrief CBS De Schutse 105 jaar Plezier, ontwikkeling, professioneel. Nieuwsb. Agenda: Feest op vrijdag 7 oktober Nieuwsbrief CBS "De Schutse" 105 jaar Plezier, ontwikkeling, professioneel 201 6-09- 30 Jaargang 105,nummer 4 M.R.Tetelepta Feest op vrijdag 7 oktober Nieuwsb Feestavond vrijdag 7 oktober: De Schutse 105

Nadere informatie

CNS-NIEUWS. jrg.35 nr.6 vrijdag : internet:

CNS-NIEUWS. jrg.35 nr.6 vrijdag : internet: CNS-NIEUWS jrg.35 nr.6 vrijdag 06-10-2017 :461632 e-mail: cns@cnsstaphorst.nl internet: www.cnsstaphorst.nl DE BIJBELVERHALEN VAN VOLGENDE WEEK: groep 1, 2 en 3: Eten uit de hemel Ex. 15 Bij de berg Sinai

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 17. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Schoolreisjes - GVO/HVO - Schoolfotograaf

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 17. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Schoolreisjes - GVO/HVO - Schoolfotograaf HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2016/2017 15-05-2017 Nummer: 17 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Schoolreisjes - GVO/HVO - Schoolfotograaf - Rode Loper Loop - Klankbordbijeenkomst - Activiteiten in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data:

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data: Nieuwsbrief Nr. 3 15 oktober 2018 Belangrijke data: Informatie avond Deze week wordt in iedere groep de informatie-avond georganiseerd. Tijdens deze avond, zal er belangrijke specifieke informatie worden

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 13. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Parkeren

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 13. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Parkeren HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 11-02-2019 Nummer: 13 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Parkeren - Buurtsport in de voorjaarsvakantie - Schoolreisjes - Klankbordbijeenkomst

Nadere informatie

Belangrijke data. Jarigen. Welkom op school. 13 oktober nummer 4. Van 13 oktober tot en met 3 november

Belangrijke data. Jarigen. Welkom op school. 13 oktober nummer 4. Van 13 oktober tot en met 3 november 13 oktober 2017 - nummer 4 Belangrijke data Maandag 16 oktober tot en met vrijdag 20 oktober: Herfstvakantie Maandag 23 oktober Kleuters thema: Herfst Vrijdag 3 november Nieuwsbrief 5 Jarigen Van 13 oktober

Nadere informatie

Ouderbrief 1. Kopieerblad 1. Beste ouder/verzorger, Wijzer door het verkeer groep 4

Ouderbrief 1. Kopieerblad 1. Beste ouder/verzorger, Wijzer door het verkeer groep 4 O Ouderbrief 1 Kopieerblad 1 Beste ouder/verzorger, Tijdens de verkeerslessen op school hebben we met de kinderen gesproken over de fiets. Wanneer kinderen met hun fiets meedoen aan het verkeer, moet die

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 04. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 04. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 16-09-2019 Nummer: 04 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Kinderboekenweek - Jubileum Dirk - VZ- jes Agenda 2018-2019 16 en 18 september 2019

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 12. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 12. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 29-02-2019 Nummer: 12 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Rapportgesprekken - Talentmoment - Klankbordbijeenkomst Agenda 2018-2019 23 januari

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr. 3 6 november 2018

NIEUWSBRIEF. nr. 3 6 november 2018 NIEUWSBRIEF nr. 3 6 november 2018 In deze nieuwsbrief: Nieuws van de directeur Ouderbijdrage en schoolreisgeld Parkeren op privéparkeerplaatsen De Vreedzame School: Blok 3 We hebben oor voor elkaar Eindtijd

Nadere informatie

Nationale Voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 15-01-2019 Nummer: 11 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Leerlingenraad - Doorgaande lijn taal en lezen - Jantje Beton en de weeskinderen

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2018/ Nummer: 03. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen. - Kinderboekenweek

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2018/ Nummer: 03. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen. - Kinderboekenweek HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2018/2019 18-09-2018 Nummer: 03 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Kinderboekenweek Agenda 2017-2018 24 en 26 september 2018 Omgekeerde oudergesprekken

Nadere informatie

Van de Verkeerscommissie

Van de Verkeerscommissie CBS De Slotschool e-mail: slotschool@cbog2.nl Burgemeester Hesselinkstraat 2 website: www.cbs-slotschool.nl 9076 EC Sint Annaparochie tel.: 0518 402144 Van de Verkeerscommissie Waar zijn we mee bezig?

Nadere informatie

Volg ons nu ook op Twitter

Volg ons nu ook op Twitter Volg ons nu ook op Twitter Weeknieuws nr.6 13 oktober 2017 19 oktober Inloop kinderboekenweek 14.00 tot 15.00 uur 23 t/m 29 oktober Herfstvakantie 10 november St. Maartenoptocht 28 november Voorlichtingsavond

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar Nummer: 3. In dit nummer Agenda Directiepraat BLP Building Learning Power Bouw

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar Nummer: 3. In dit nummer Agenda Directiepraat BLP Building Learning Power Bouw Schooljaar 2015-2016 03-09-2015 Nummer: 3 In dit nummer Agenda Directiepraat BLP Building Learning Power Bouw HET TOEKANNIEUWS Dopjesactie/pennenactie Fancy Fair Met 30 km TSO inventarisatie Agenda 2014-2015

Nadere informatie

Voor actueel nieuws en foto s verwijzen we naar onze website ( en facebookpagina.

Voor actueel nieuws en foto s verwijzen we naar onze website (  en facebookpagina. jaargang 20 nummer 4 oktober 2018 Voor actueel nieuws en foto s verwijzen we naar onze website (www.cyriacus.nl) en facebookpagina. Agenda/activiteiten de komende periode: datum activiteit 19 oktober groep

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2017/ Nummer: 12

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2017/ Nummer: 12 HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2017/2018 05-02-2018 Nummer: 12 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken - Fancy Fair - Klankbordbijeenkomst - Nieuws vanuit de OV -

Nadere informatie

25 september woensdag 26 september Start kinderpostzegels Teamvergadering uur (onderwijsevaluatie) AGENDA WEEK 40

25 september woensdag 26 september Start kinderpostzegels Teamvergadering uur (onderwijsevaluatie) AGENDA WEEK 40 Agenda OBS De Klaeter Jokweg 14 8394 VL De Hoeve 0561-432600 directie@deklaeter.nl www.obsdeklaeter.nl AGENDA WEEK 39 maandag 24 september dinsdag 25 september woensdag 26 september Start kinderpostzegels

Nadere informatie

Praktisch Verkeersexamen basisscholen Soesterberg

Praktisch Verkeersexamen basisscholen Soesterberg Praktisch Verkeersexamen basisscholen Soesterberg Inhoudsopgave 1. Het praktisch verkeersexamen 3 2. De route 3 3. Controle langs de route 4 4. Fietskeuring 5 5. De dag van het praktisch verkeersexamen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst NIEUWSBRIEF Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst Jaargang 27 Nummer 05 28 september 2017 Onderwijsstaking 5 oktober Vorige week heeft u van het College van Bestuur van INOS

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 10. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 10. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2016/2017 24-01-2017 Nummer: 10 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken - Opvang tijdens de 10 minuten gesprekken - Oudergesprekken

Nadere informatie

Algemene informatie. Na het kijken Na het bekijken van de aflevering kunt u gebruik maken van de volgende lessuggesties.

Algemene informatie. Na het kijken Na het bekijken van de aflevering kunt u gebruik maken van de volgende lessuggesties. Algemene informatie Doelstellingen Na het zien van het televisieprogramma, het werken met het begeleidend materiaal en het oefenen op de site: weten de kinderen dat fietsen gezond is. kunnen de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Jaargang 4: nummer 3 13 oktober 2017

Jaargang 4: nummer 3 13 oktober 2017 Jaargang 4: nummer 3 13 oktober 2017 Nieuws rondom & vanuit de Hummelingschool. Agenda: Van Petra Even voorstellen Uit groep Parro app Contact leerkracht Kinderboekenweek Studiedag Schoolreisje Whatshappy

Nadere informatie

JAARGANG 7 AFLEVERING 07

JAARGANG 7 AFLEVERING 07 Nieuws uit. JAARGANG 7 AFLEVERING 07 Groepsbezetting Ouderbetrokkenheid 3.0 Vrijdag hebben we met ons team afscheid genomen van juf Carola Krijnen. Zij is gelukkig weer hersteld, maar heeft de lastige,

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar Nummer: 14

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar Nummer: 14 Schooljaar 2015-2016 23-02-2016 Nummer: 14 HET TOEKANNIEUWS In dit nummer - Agenda - Kosteloos materiaal verzamelen - > Afvalproject - Directiepraat - Leegverkoop locatie Schapekamp 18 - Gymrooster - Open

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl 13-10-2017 Inhoud Inhoud... 1 Kinderboekenweek voorleeswedstrijd... 2 En ze leefden nog lang en..... 3 Kanjertraining in groep 1/2 B... 4 Groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 19. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Schoolreizen

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 19. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Schoolreizen HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 20-05-2019 Nummer: 19 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Schoolreizen - Afscheid Arend en Marijke - Vakantieregeling - Formatie Agenda 2018-2019

Nadere informatie

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes!

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 06

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 06 - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2016/2017 15-11-2016 Nummer: 06 In dit nummer - Agenda - Vrijwillige ouderbijdrage - Wist u dat? - Sinterklaas - Oproep beeldscherm - Directiepraat - AH Actie - Juf Froukje

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. https://www.oypo.nl/840da3391bfc4df2. Schooljaar2016/ Nummer: 22

HET TOEKANNIEUWS. https://www.oypo.nl/840da3391bfc4df2. Schooljaar2016/ Nummer: 22 HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2016/2017 18-07-2017 Nummer: 22 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Gymrooster - Schooltijden - Laatste schooldag - Wie zit waar volgend jaar? - Foto s Fancy Fair - Actiepunten

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Agenda 2 sept Eerste schooldag: opening op het schoolplein 3 sept Luizencontroleweek 3 sept 1 e OR overleg om 20.00 uur 9 sept Rondleiding voor toekomstige ouders om 9.00

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Schooljaar , vrijdag 22 september 2017

Nieuwsbrief 2. Schooljaar , vrijdag 22 september 2017 Nieuwsbrief 2 Schooljaar 2017-2018, vrijdag 22 september 2017 Heksensportdag Misschien heeft u al op onze website of op onze facebookpagina gekeken. Daar staan hele leuke foto s van de heksensportdag voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief vrijdag 30 september 2011

Nieuwsbrief vrijdag 30 september 2011 Nieuwsbrief vrijdag 30 september 2011 Oud papier a.s. zaterdag 1 oktober: Zwinderen: dhr. A. Kregel en dhr D.J. Otten Gees: fam. Ten Velde, fam. Roovers en Mariska Hockeytoernooi groep 7/8: Dinsdagmiddag

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 22 maart 2019 Ma 25/3 Di 26/3 Woe 27/3 Do 28/3 Vrij 29/3 AGENDA BIJBELVERHALEN

Nadere informatie

JUFFROUW GEMMA NEEMT AFSCHEID

JUFFROUW GEMMA NEEMT AFSCHEID H O F N I E U W S AGENDA Groep(en) Activiteit Woe 4 t/m vr. 15 oktober 1 t/m 8 Kinderboekenweek met als thema Gruwelijk eng Ma 16 t/m vr 20 oktober 1 t/m 8 Herfstvakantie, alle leerlingen vrij Do 26 oktober

Nadere informatie

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s),

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), +9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Terug in de tijd! Vandaag zijn onze leerlingen op een wel hele bijzondere manier begonnen met de projectweek Terug in de tijd!. Enkele leerkrachten gingen namelijk

Nadere informatie

8 nov In dit bulletin:

8 nov In dit bulletin: 8 nov. 2017 Voor de kalender: 3, 8 en 10 nov. Groepen 1/2 Excursie Kriebelbeestjessafari 10 nov. Nationaal Schoolontbijt 24 nov. 1 e Rapport mee (graag de rapportmap mee naar school!) 27 nov. t/m 1 dec.

Nadere informatie

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf 12.00 uur vrij Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Donderdag 8 november Schoolontbijt Maandag 13 november Koffie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 7 december 2018 Vertrek Afgelopen week heeft Ellen Jansen, ons verrast met de aankondiging van haar vertrek. Zij gaat per 1 februari De Octopus verlaten. Ellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief (1) september 2017

Nieuwsbrief (1) september 2017 Vakantie voorbij! We gaan weer beginnen! Tot ziens op school! Nieuwsbrief (1) september 2017 Op 12 en 14 september 2017 zijn er contactmiddagen voor alle groepen (15.15-17.30 uur). U ontvangt een aparte

Nadere informatie

Een veilige fiets. A m. œ œ. & œ œ. œ Œ. r œ. Het stuur niet te hoog. œ œ. œ Œ r œ. kun je de weg op. Tot. 1e x naar voorspel

Een veilige fiets. A m. œ œ. & œ œ. œ Œ. r œ. Het stuur niet te hoog. œ œ. œ Œ r œ. kun je de weg op. Tot. 1e x naar voorspel vanaf 7 jaar tekst: Marian van og muziek: Ton Kerkhof &4 4 Voorspel r /cc. /g r Een vei-li-ge Couplet &. /c fiets is een fiets die je past. C r Het stuur niet te hoog. en dehand-vat-ten vast. & r Een..

Nadere informatie

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag?

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag? Periode 1 + 2 (rapport 1) Veilig leren lezen: groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders.

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Nieuwsbrief Donderdag 5 november 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 45 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Dit kan echt niet! Sara krijgt een kind. Een oude vrouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief van 19 oktober 2017

Nieuwsbrief van 19 oktober 2017 Nieuwsbrief van 19 oktober 2017 Agenda 23 t/m 27 oktober Herfstvakantie 01 november Luizencontrole (geen gel in je haar doen) 01 november Fietscontrole 04 november Klusochtend 08 november Peuterochtend

Nadere informatie

Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518 402494

Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518 402494 Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518 402494 Jaargang 21 nummer 3: 30 oktober 2015 Bezoek Martenamuseum Donderdag 30 september hebben de kleuters

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 10 januari

Nieuwsbrief 9 10 januari Nieuwsbrief 9 10 januari 2019 2018 Verdeling IB taken Zoals u weet is onze IB-er Meike Eggen gestopt met haar werkzaamheden. Omdat we nog geen vervangster hebben, zullen haar taken worden overgenomen door

Nadere informatie

Agenda december. Kwink. Leeuwarden,

Agenda december. Kwink. Leeuwarden, Leeuwarden, 30-11- 2018 Thomasnieuws De maand december staat voor de deur. Een spannende maand vanwege de Sint maar ook een gezellige maand rondom de Kerst. De afgelopen maanden zijn wij als team hard

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

DRAAIBOEK FIETS VERKEERS EXAMENS 2019

DRAAIBOEK FIETS VERKEERS EXAMENS 2019 DRAAIBOEK FIETS VERKEERS EXAMENS 2019 Inleiding Dit draaiboek is onlosmakelijk verbonden met het reglement verkeersexamen, door Veilig Verkeer Nederland afdeling Helmond vastgesteld in haar vergadering

Nadere informatie

Groep 7C mei kanjertraining

Groep 7C mei kanjertraining Groep 7C mei 2018 kanjertraining stap 1 als eerst gaat er iemand voor het digibord staan en iedereen moet bedenken waar hij of zij gaat staan. er zijn drie hoofdvakken 1, 2 en 3 hier een plaatje. 1 is

Nadere informatie

hoe de resultaten zijn. Zodra de problemen zijn opgelost wordt het weer opengezet. Dit kan nog wel enige tijd duren.

hoe de resultaten zijn. Zodra de problemen zijn opgelost wordt het weer opengezet. Dit kan nog wel enige tijd duren. Schooljaar 2017-2018 06-10-2017 nr. 4 S c h o o l p l e i n Zoals ik de vorige keer al gemeld heb in de nieuwsbrief zijn er een aantal ouders, die zich willen inzetten om geld in te zamelen voor het schoolplein.

Nadere informatie

13 oktober 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 4

13 oktober 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 4 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 13 oktober 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 4 Van de directie In deze Lijstereens weer een flink aantal nieuwsberichten. 1 springt

Nadere informatie

Belangrijke data. Startgesprekken. Staking a.s. donderdag 5 oktober. Nieuws uit het team

Belangrijke data. Startgesprekken. Staking a.s. donderdag 5 oktober. Nieuws uit het team NUMMER 2 JAARGANG 32 september 2017 Belangrijke data 2-6 oktober 2017 Deze week startgesprekken groep 3 t/m 7 en voorlopig adviesgesprekken groep 8 revius@sintbavoschool.nl oudervereniging@sintbavoschool.nl

Nadere informatie

Praktisch Verkeersexamen basisscholen Soesterberg

Praktisch Verkeersexamen basisscholen Soesterberg Praktisch Verkeersexamen basisscholen Soesterberg 25 mei 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 1. Het praktisch Verkeersexamen... 3 2. De... 3 2a. Oefenrondjes... 3 3. Controle langs de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) GELUKKIG NIEUWJAAR Namens het team van de Gerardus Majella wensen wij u en uw gezin een gelukkig en gezond 2017. Wij hebben er weer veel zin in! Na een leuke start op het

Nadere informatie

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Agenda 6 september Verkiezing leerlingenraad 12 september Ouderavond 19.00-20.00 uur 12 september Informatie overgang naar VO leerlingen groep 8, 19.30 uur 20 september

Nadere informatie

nieuwsbrief Het Element november 18.11

nieuwsbrief Het Element november 18.11 nieuwsbrief Het Element november 18.11 Aan de ouder(s)/verzorger(s), Even terugkijken De kinderboekenweek met het thema vriendschap was een succes. In alle groepen is er extra aandacht geweest voor boeken

Nadere informatie

Juli Nieuwsbrief

Juli Nieuwsbrief Juli 2019 Nieuwsbrief Juli 2019 1 Musical groep 8 12 23 2 13 24 3 14 25 4 Afscheid gr 8 15 26 5 12.00 uur uit 16 27 6 17 28 7 18 29 8 Zomervakantie 19 30 9 20 31 10 21 11 22 19 augustus start nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Kerstfeest Schooljaar 2012-2013. Nummer 5. 29-11-2012 Enkele belangrijke data: Lightwise Groep 1 en 2

Kerstfeest Schooljaar 2012-2013. Nummer 5. 29-11-2012 Enkele belangrijke data: Lightwise Groep 1 en 2 Binnenkort zullen op speelse wijze ook de fietsen van de kleuters en de leerlingen van groep 3-4 getest worden en hopelijk kunnen er ook dan weer volop goedkeuringsstickers worden uitgedeeld, want we gaan

Nadere informatie

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3!

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3! groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen in de grote gymzaal en hebben ze een echte

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 OBS De Driekleur Daltonlocatie 10 april 2018

Nieuwsbrief 15 OBS De Driekleur Daltonlocatie 10 april 2018 Nieuwsbrief 15 OBS De Driekleur Daltonlocatie 10 april 2018 11 april Studiedag: kinderen vrij Voetbaltoernooi groepen 7 en 8 12 April Groepen 3-4-5 naar Rotterdams Philharmonisch orkest 16 april Verkeersexamen

Nadere informatie

TORENPRAAT

TORENPRAAT TORENPRAAT 2018-2019 06 Afscheid juf Wilma. Deze week vertelde juf Wilma dat ze per 1 januari 2019 een nieuwe functie heeft. Hartstikke fijn voor haar en uiteraard een felicitatie waard. In de bijlage,

Nadere informatie

Schoolthema Samen maken we vrienden Maandag 10 september zijn we in alle groepen met het schoolthema Samen maken we vrienden gestart.

Schoolthema Samen maken we vrienden Maandag 10 september zijn we in alle groepen met het schoolthema Samen maken we vrienden gestart. Jaargang 6 nummer 7 18 september 2018 Algemeen nieuws Het schooljaar is alweer een aantal weken oud. Namens het team van de Noord willen we alle ouders en leerlingen een goed schooljaar toewensen. Brengen

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 21

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 21 HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 18-06-2019 Nummer: 21 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Afscheid Arend en Marijke - Formatie - Parkeren rondom school - 10 minuten gesprekken

Nadere informatie

16-10 t/m 20/10 Herfstvakantie. 23/10-24/10 Tafelweek groepen 5 t/m 8 24/10 - Theatervoorstelling groepen 6, 7 en 8. 1/11 - Talenten groepen 1 t/m 8

16-10 t/m 20/10 Herfstvakantie. 23/10-24/10 Tafelweek groepen 5 t/m 8 24/10 - Theatervoorstelling groepen 6, 7 en 8. 1/11 - Talenten groepen 1 t/m 8 1 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. REDACTIE Rob van de Geer 0 7 rvdgeer@detandem.nl Op maandag tot 12:00 uur bereikbaar op school

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr september 2017

NIEUWSBRIEF. nr september 2017 NIEUWSBRIEF nr. 3 20 september 2017 In deze nieuwsbrief: Ouderbijdrage& schoolreisgeld 2017/2018 Versterking gezocht voor de oudercommissie Kinderboekenweek: gruwelijk eng! Social schools De Was Staking

Nadere informatie

No.5 2 november CBS De Schutse PR Aalden

No.5 2 november CBS De Schutse PR Aalden No.5 2 november 2018 CBS De Schutse 0591-37 18 98 Paardelandsdrift 9 info@cbsdeschutse.nl 7854 PR Aalden www.cbsdeschutse.nl Trefwoord Week 42 t/m 45 (15 oktober t/m 9 november): Verfraaien Inhoud: Over

Nadere informatie

Geachte ouders, Bijbelverhalen

Geachte ouders, Bijbelverhalen Geachte ouders, Nieuwsbrief 11 21 november 2017 Deze week: * Schoolfruit * Sinterklaas * Kerst * We vinden het fijn om dit jaar Kerst met de ouders en kinderen te vieren. Het kerstfeest staat gepland op

Nadere informatie

INFO De Toverlaars. Agenda. Kinderfeestje? Jarigen September. Info 1: 31 Augustus 2017

INFO De Toverlaars. Agenda. Kinderfeestje? Jarigen September. Info 1: 31 Augustus 2017 INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 www.toverlaars.nl Info 1: 31 Augustus 2017 Agenda SEPTEMBER 11 t/m 22 Op voeten en Fietsen 11 Infoavond Gr 1 t/m 8 15 Groep 2 VRIJ 19

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

Ravenstein november 2016

Ravenstein november 2016 Ravenstein november 2016 Beste ouders / verzorgers, Na de herfstvakantie beginnen we weer fris en fruitig met de komende schoolweken. Alle kinderen zitten weer op een nieuwe plek in de klas en er is weer

Nadere informatie

Agenda Herfstvakantie Berichtje directeur, Klas 3-4 Klas 5-6 Nieuwe conciërge MR Nieuws 1 Aandachtspunt veiligheid Parkeren

Agenda Herfstvakantie Berichtje directeur, Klas 3-4 Klas 5-6 Nieuwe conciërge MR Nieuws 1 Aandachtspunt veiligheid Parkeren Agenda Za 17 okt t/m Zo 25 okt Herfstvakantie Do 29 okt Ouderavond klas 3-4 Wo 4 nov 13.00 afleveren kinderpostzegels Do 5 nov Ouderavond klas 5-6 Wo 11 nov Sint Maarten + Herberg 17.00 Vr 13 nov Kinderen

Nadere informatie

Nummer 4; t/m Samen veilig talent ontwikkelen met plezier!

Nummer 4; t/m Samen veilig talent ontwikkelen met plezier! Brinkhovenlaan 3b 9765 BH Paterswolde 050 309 38 54 www.cbs-mensoalting.nl cbsmensoalting@conod.nl Nummer 4;2017-2018 09-11 t/m 23-11 Samen veilig talent ontwikkelen met plezier! 09/11; lampionnenshow/verjaardag

Nadere informatie

Schooljaar 2018/2019 nr. 1

Schooljaar 2018/2019 nr. 1 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Hopelijk heeft u met uw kind(eren) genoten van een fijne vakantie en was iedereen weer uitgerust voor de start van 2018-2019. Als het

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl NIEUWSBRIEF REGULIER nummer, november 2015 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Na iedere nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jarig Dinsdag 16 april is juf Alida Blokland jarig. Alvast van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst!

Nieuwsbrief. Jarig Dinsdag 16 april is juf Alida Blokland jarig. Alvast van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst! Nieuwsbrief Jarig Dinsdag 16 april is juf Alida Blokland jarig. Alvast van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst! Psalm van de maand De psalm van de maand april is psalm 133: 3. Zending Latin Link

Nadere informatie

Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E

Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E B A S I S S C H O O L O P DE S L E K J A A R G A N G 2 0 1 5-2016 N U M M E R 6 Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E Op dinsdag 16 februari heeft het team een brainstormsessie gehad met de leden van

Nadere informatie

o.b.s. Het Driespan Puttershoek Nieuwsbrief

o.b.s. Het Driespan Puttershoek Nieuwsbrief o.b.s. Het Driespan Puttershoek Nieuwsbrief November 2015 Sinterklaasje kom maar binnen.. Op zaterdag 14 november komt Sint-Nicolaas om 14.30 uur met zijn Pieten aan in de haven van Puttershoek. Op vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Iets leuks.. groep 6a heeft een gave lipdub gemaakt, Kom Erbij! Deze is te zien in onze app (onder het kopje nieuws) en op facebook. Ga deze zeker kijken! 1 Mededelingen Onze

Nadere informatie

Paradijsplein NJ Amsterdam T E

Paradijsplein NJ Amsterdam T E Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 4e nieuwsbrief vrijdag 20 oktober 2017 Beste ouders, Voor de meesten van u is de herfstvakantie begonnen. De leerkrachten

Nadere informatie

Jeugd Verkeerskrant 1

Jeugd Verkeerskrant 1 Jeugd Verkeerskrant 1 Wat weet jij al? Een uitgave van Veilig Verkeer Nederland, schooljaar 2016-2017 groep 7/8 Hoe doe jij het? a. Hierboven zie je een foto van een druk kruispunt in Vietnam. Durf jij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8, vrijdag 20 januari 2017

Nieuwsbrief 8, vrijdag 20 januari 2017 Nieuwsbrief 8, vrijdag 20 januari 2017 Agenda 2 februari papier container staat bij school 13 februari 10 minuten gesprekken 14 februari 10 minuten gesprekken 18 tot 26 februari voorjaarsvakantie 27 februari

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 31 oktober 2017

Nieuwsbrief Dinsdag 31 oktober 2017 Nieuwsbrief Dinsdag 31 oktober 2017 Nr. 7 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Elke dinsdag om 8.15 uur is er Ouderkamer. Woensdag 8 november Nationaal Schoolontbijt Donderdag

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 02-09-2020 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het eerste Open Podium van dit schooljaar. Met de collega s, met de kinderen en ook met u als ouders/verzorgers, maken we een nieuwe start. Hieronder kunt

Nadere informatie