T-MOBILE CLOUD Windows Handboek. Private Planet, Ltd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "T-MOBILE CLOUD Windows Handboek. Private Planet, Ltd."

Transcriptie

1 T-MOBILE CLOUD Windows Handboek Private Planet, Ltd.

2 Copyright 2013 Private Planet Ltd. Sommige applicaties zijn niet beschikbaar in alle gebieden. De beschikbaarheid van de applicatie varieert. Bedrijfs- en productnamen van derde partijen die worden genoemd hebben mogelijk eigen handelsmerken. Het vermelden van producten van derden is enkel bedoeld voor informatievoorziening en geeft geen ondersteuning of aanbeveling. Private Planet is niet verantwoordelijk voor de prestatie of werking van deze producten. Alle onderstaande overeenkomsten, of garanties indien aanwezig, worden gesloten tussen de verkopers en eindgebruikers. Iedere inspanning is gemaakt om te verzekeren dat de informatie in deze handleiding accuraat is. Private Planet is niet verantwoordelijk voor afdrukfouten of administratieve fouten. 1 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

3 Table of Contents 1. Introductie T-Mobile Cloud opstarten Handmatig verbinding maken T-Mobile Cloud gebruikers Interface De T-Mobile Cloud Widget Het getegelde hoofdmenu Het Cloud Icoon Systeemblad Desktop Sleepfunctie Sleep en plaats document in T-Mobile Cloud Disk Sleep bestand naar bureaublad map Sleep Bestand naar T-Mobile Cloud Schijf Sleep map naar een bureaublad map Sleep map naar T-Mobile Cloud Disk Map Sleep tekst naar de T-Mobile Cloud Notities Sleep Weblinks naar T-Mobile Cloud Notities Sleep een bestand naar Cloud Contacten icoon om een bestand naar een persoon te sturen Sleep een bestand naar een apparaat icoon om een bestand naar een apparaat te sturen Bureaublad sleep en zweven functie Sleep een bestand naar de T-Mobile Cloud door te zweven Sleep een bestand naar een persoon door te zweven Sleep een bestand naar een apparaat door te zweven Contacten Contact toevoegen Quick Chat Ondersteuning voor tekst berichten Audiobericht toevoegen aan chat Afbeelding toevoegen aan Chat Bestand toevoegen aan Chat Chat Filter (Laatste x Chats) Contact weergave T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

4 6.4 Weergave huidige status van contact Weergave statusbericht van een contact Stuur Push Talk bericht naar een Contact "Push Talk knop in contactvenster "Push Talk" optie in chatvenster Bericht met een duur van 30 seconden of korter Bestanden naar contact sturen Een contact linken aan Adresboek Contact verwijderen Adresboek Adresboek contact aanmaken Adresboek contact bewerken Contactdetails naar een ander contact sturen Contact verwijderen Notities Maak een Notitie aan Weergave Notitie lijst Notitie bewerken Cloud Notities synchronisatie met apparaat Verstuur notitie naar een contact Notitie zoeken Notitie verwijderen Cloud Backup Handmatige back-up van specifieke mappen Periodieke automatische back-up Incrementele Back-up Modus Mobiele Back-up SMS Backup Adresboek Back-up Klembord: Knip en plak van apparaten naar gebruikers Klembord geschiedenis behoudt de 5 laatste ontvangen Klembord berichten Klembord herstellen Klembord verwijderen T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

5 11.4 Klembordinhoud downloaden Klembordinhoud uploaden Systeem Informatie Mijn Details Mijn verbinding Algemeen Taal wijzigen T-Mobile Cloud Verbinding Chat Algemene Notificatie Instellingen Social Web Accounts Over Events (gebeurtenissen) Verbonden apparaten Lokaliseren Beep & Buzz Bladeren in schijf extern apparaat Sleep bestand naar apparaat icoon in Apparaat Overzicht om bestand naar ander apparaat te sturen Ontkoppel apparaat Gebruiker-gegenereerde inhoud service: Galerij Media albums aanmaken Media-inhoud bekijken Media-inhoud uploaden naar uw T-Mobile Cloud Media-inhoud downloaden naar uw computer Roteren Snel delen op Facebook of Twitter Slideshow (diavoorstelling) afspelen Verander weergave Gebruiker gegenereerde inhoud zoeken in de cloud Gebruikersweergave Weergave huidige status van contact in contactlijst Beschikbaarheid instellen T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

6 16.3 Statusbericht instellen Bestanden: T-Mobile Cloud Download Bestand/Map selectie Upload bestand/map naar T-Mobile Cloud vanaf bureaublad Deel bestand/map op Internet Delen met Sociale Netwerken (Facebook en Twitter) Bestand/map niet langer delen op internet of sociale netwerken Stuur bestand via Deel map met andere gebruikers op de Cloud schijf Stop delen van een map met een contact Stuur bestand naar een Cloud Contact/Apparaat Bestanden: Externe Schijf Download extern bestand van extern apparaat naar computer Upload extern bestand van extern apparaat naar T-Mobile Cloud Bestanden: Transfers (overdrachten) Cloud Player Beheer van digitale bibliotheek van muziek en video PC en Cloud Cloud Mediaspeler Mediaspeler bedienen vanaf externe apparaten Creëer en beheer afspeellijsten in T-Mobile Cloud Creëer een afspeellijst Nummer toevoegen aan afspeellijst Nummer verwijderen uit afspeellijst Hernoem een afspeellijst Afspeellijst verwijderen Externe print ondersteuning T-Mobile Cloud Applicatie Sluiten T-Mobile Cloud deïnstalleren T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

7 1. Introductie Dit document is bedoeld als naslagwerk voor T-Mobile Cloud software voor Windows PC. 6 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

8 2. T-Mobile Cloud opstarten Om T-Mobile Cloud op te starten, klikt u op de snelkoppeling van de applicatie op het bureaublad of selecteert u de T-Mobile Cloud optie in het Snel Starten menu. Standaard zal het volgende gebeuren: Afbeelding 1: T-Mobile Cloud menu De T-Mobile Cloud widget wordt weergegeven op uw Windows bureaublad zoals te zien op Afbeelding 2. De T-Mobile Cloud widget maakt automatisch verbinding met de server. Wanneer er succesvol verbinding is gemaakt, wordt de informatie te zien in Afbeelding 3 weergegeven. Dit geeft aan dat de synchronisatie met de hoofd cloud service in werking is. Het cloud icoon wordt weergegeven in het systeemblad zoals te zien is in Afbeelding 4. U krijgt via een flash bericht melding dat de T-Mobile Cloud klaar is voor gebruik, zoals te zien is in Afbeelding 5. Een laatste flash bericht zal u adviseren de applicatie te proberen door te klikken op de -Mobile Cloud widget, zoals te zien is in Afbeelding 6. Afbeelding 1: T-Mobile Cloud widget Het uitroepteken naast de widget vermeldt dat er nog steeds geen verbinding is tussen de T-Mobile Cloud client en de server. 7 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

9 Afbeelding 2: Synchronisatie met T-Mobile Cloud Afbeelding 3: Cloud icoon op de taakbalk Let op: Het bovenstaande scherm in Windows 7 geeft een beperkt aantal systeembladiconen weer. Klik op de pijl naast het systeemvak op de taakbalk om op ieder moment verborgen iconen weer te geven. Afbeelding 5: Je T-Mobile Cloud is klaar voor gebruik! Afbeelding 6: Klik op de cloud widget om het menu te openen 8 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

10 2.1 Handmatig verbinding maken Als u de optie Auto-verbind T-Mobile Cloud bij het opstarten heeft uitgeschakeld bij de instellingen van het Systeem Informatie menu, zoals te zien is in Afbeelding 7, zult u handmatig verbinding moeten maken. Afbeelding 7: Systeem Informatie menu Nadat de T-Mobile Cloud applicatie is opgestart gebeurt het volgende: Het cloud icoon wordt weergegeven in het systeemblad (Afbeelding 8) en de widget wordt weergegeven op het bureaublad (Afbeelding 9). Wij attenderen u erop dat deze optie in de instellingen ingeschakeld had moeten worden. Om handmatig verbinding te maken klikt u met de rechtermuisknop op het cloud icoon (Afbeelding 10) of op de widget (Afbeelding 11) en selecteert u de Koppelen optie van het weergegeven contextmenu. Wanneer er succesvol verbinding is gemaakt verschijnt een venster met de melding dat de synchronisatie met de hoofd cloud service in werking is. Het cloud icoon op het systeemblad wordt omgezet in telemagenta (Afbeelding 13) en de widget wordt weergegeven zonder uitroepteken (Afbeelding 12). U krijgt via een flash bericht melding dat de T-Mobile Cloud klaar is voor gebruik, zoals te zien is in Afbeelding 5. Een laatste flash bericht zal u adviseren de applicatie te proberen door te klikken op de -Mobile Cloud widget, zoals te zien is in Afbeelding 6. 9 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

11 Afbeelding 8: Cloud icoon op de taakbalk Let op: de optie om de widget automatisch weer te geven bij het opstarten kan inen uitgeschakeld worden bij instellingen. Afbeelding 9: T-Mobile Cloud widget op bureaublad Om handmatig verbinding te maken klikt u met de rechtermuisknop op de T-Mobile cloud widget of op het cloud icoon in het systeemvak en selecteert u de optie Koppelen. Afbeelding 10: Koppelen optie in het cloud icoon contextmenu Afbeelding 11: Koppelen optie in het widget contextmenu 10 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

12 Afbeelding 42: Cloud icoon verbonden met de server Afbeelding 13: T-Mobile Cloud widget verbonden met de server Nu kunt u beginnen met het gebruik van de applicatie door op de cloud widget te klikken om het hoofdmenu van de T-Mobile Cloud weer te geven. Als alternatief kunt u ook het hoofdcontextmenu van de applicatie openen door met de rechtermuisknop op het cloud icoon in het systeemblad te klikken. 11 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

13 3. T-Mobile Cloud gebruikers Interface Dit gedeelte beschrijft de belangrijkste onderdelen van de T-Mobile Cloud gebruikers interface in detail. De T-Mobile Cloud widget is de toepassing die is weergegeven op uw bureaublad waarmee u uw persoonlijke cloud platform kunt bedienen. Daarnaast kunt u ook via het cloud icoon in het systeemblad uw T-Mobile Cloud bedienen. 3.1 De T-Mobile Cloud Widget De T-Mobile Cloud widget vertegenwoordigt uw persoonlijke cloud computer. Afbeelding 14: T-Mobile Cloud Widget op bureaublad U kunt de widget als volgt bedienen: Klik met de linkermuisknop om de widget te openen of te sluiten. Klik met de rechtermuisknop om het hoofdmenu van de applicatie weer te geven. 3.2 Het getegelde hoofdmenu Het hoofdmenu bestaat uit tegels waarmee u toegang krijgt tot de belangrijkste functies van uw T-Mobile Cloud applicatie. Deze is alleen toegankelijk wanner de widget open is. Afbeelding 15 geeft het hoofdmenu in tegels weer. 12 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

14 Afbeelding 15: Het hoofmenu in tegels Het hoofdmenu in tegels heeft de volgende opties: Contacten: Via het Contacten menu communiceert u met andere gebruikers in de cloud en ook met gebruikers uit uw adresboek. Diensten: In Diensten vindt u een aantal toepassingen die hulp bieden in de Cloud. Player: Via de player kunt u media-inhoud afspelen vanuit de cloud vanaf uw Windows apparaat of vanaf ieder ander verbonden apparaat. Systeem: Via systeem komt u in het Systeem informatie menu. Events: Dit menu zorgt ervoor dat u op de hoogte blijft van alle gebeurtenissen in uw T-Mobile Cloud. Apparaten: Dit menu geeft alle apparaten weer die verbonden zijn aan de T- Mobile Cloud. Galerij: In de galerij vindt u alle afbeeldingen die u heeft opgeslagen in de cloud. Bestanden: Een browser voor al uw cloud bestanden en externe bestanden. 3.3 Het Cloud Icoon Systeemblad Het Systeemblad is te vinden in de Windows Taakbalk, rechts-onderin naast de klok. Afbeelding 16: Cloud Icoon in het Systeemblad Het bevat een miniatuur cloud icoon, zoals te zien is in Afbeelding 17, voor directe toegang naar de volgende functies: Koppelen/Loskopeelen Mijn Status Klembord Verberg/Toon T-Mobile Cloud 13 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

15 Transfers Systeem Informatie T-Mobile Cloud Online Help Quit U kunt het cloud icoon als volgt bedienen: De T-Mobile Cloud widget wordt weergegeven op het bureaublad door te klikken op het icoon met de linkermuisknop. Met een dubbelklik op de linkermuisknop wordt de widget in het midden van het bureaublad geplaatst. Door één keer te klikken op de rechtermuisknop wordt het contextmenu met de belangrijkste functies van de applicatie weergegeven, zoals te zien is in Afbeelding 17. Afbeelding 17: Cloud Icoon Menu 14 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

16 4. Desktop Sleepfunctie Om bestanden te uploaden/downloaden vanaf/naar uw persoonlijke cloud, gebruikt u de eenvoudige sleepfunctie van de T-Mobile Cloud. Deze functie biedt de mogelijkheid om documenten te slepen naar de cloud via het intelligente wormgat. 4.1 Sleep en plaats document in T-Mobile Cloud Disk Afbeelding 18 laat het moment zien waarop een bestand is gesleept naar de T-Mobile Cloud widget via het wormgat wanneer de widget gesloten is (linker afbeelding) en wanneer deze open is (rechter afbeelding). Afbeelding 18: Sleep en plaats een bestand via het wormgat Wanneer een bestand is geplaatst, verschijnt er een voortgangsbalk waarin wordt weergegeven dat er een overdracht plaatsvindt. Laten we als voorbeeld een foto slepen naar de widget zoals te zien is in Afbeelding 19. Afbeelding 19: Sleep een foto naar de T-Mobile Cloud widget 15 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

17 Om de voortgang te controleren selecteert u de optie Transfers in het menu nadat u dubbelklikt op de cloud widget of op het cloud icoon in het systeemblad. In Afbeelding ziet u het overdracht scherm. Afbeelding 5: Overdracht scherm T-Mobile Cloud zorgt er niet alleen voor dat de gesleepte bestanden worden opgeslagen in de cloud disk, maar ook dat ze automatisch geclassificeerd worden naar bestandstype. Als u toegang wilt tot deze bestanden, opent u simpelweg het getegelde hoofdmenu en selecteert u Bestanden. Door te bladeren in de T-Mobile Cloud disk zult u zien dat de foto is opgeslagen in de Afbeeldingen map. Evenzo wanneer u een video bestand naar de cloud sleept, vindt u deze in de Videos map, muziek in de Muziek map en txt, PDF, rtf of ieder Ms Office bestand vindt u in de map Documenten. Afbeelding 21: Een foto in de Cloud browser U kunt de foto bekijken via de Galerij applicatie door op Galerij te klikken in het getegelde menu: 16 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

18 Afbeelding 2: Foto in de Galerij Let op: ieder ander bestandstype wordt weergegeven in de hoofdmap waardoor deze gemakkelijk te herkennen zal zijn en kan worden opgeslagen in een geschikte map. 4.2 Sleep bestand naar bureaublad map Om een bestand te downloaden vanuit uw T-Mobile Cloud naar een map elders in het bureaublad, opent u Bestanden en sleept u het bestand naar de map in het bureaublad, zoals te zien in Afbeelding 23. Om de voortgang van het download proces te bekijken klikt u op het Transfer icoon in de menubalk. Afbeelding 23: Sleep bestand naar bureaublad map 4.3 Sleep Bestand naar T-Mobile Cloud Schijf Om een bestand vanuit het bureaublad te uploaden naar een map in uw T-Mobile Cloud schijf, sleept u simpelweg het bestand vanuit het bureaublad naar de gewenste map, zoals te zien in Afbeelding T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

19 Afbeelding 24: Sleep bestand naar een T-Mobile Cloud schijf 4.4 Sleep map naar een bureaublad map Om een map te downloaden vanuit de cloud naar een map in het bureaublad opent u de T-Mobile Cloud schijf, selecteert u de map en sleept u deze naar de geselecteerde map in het bureaublad. Om de voortgang van het download proces te bekijken klikt u op het Transfer icoon in de menubalk. Let op: alleen de bestanden die worden gedownload worden hier weergegeven. 4.5 Sleep map naar T-Mobile Cloud Disk Map Om een map te uploaden van het bureaublad naar een map in de T-Mobile Cloud disk, sleept u de folder vanuit het bureaublad naar de geselecteerde map in de Cloud Disk. 4.6 Sleep tekst naar de T-Mobile Cloud Notities Om een tekst naar Cloud Notities te slepen, selecteert u simpelweg de tekst en sleept u deze vanuit een webbrowser, een tekstverwerker of ander programma naar de T-Mobile Cloud via het wormgat zoals te zien is in Afbeelding T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

20 Afbeelding 6: Sleep een tekst naar Cloud Notities Om te tekst in te zien selecteert u de Diensten optie is het getegelde hoofdmenu en klikt u op Notities. Bij het openen van Notities selecteert u de tekst zoals deze is geplakt in Afbeelding 26. Afbeelding 7: Tekst in Cloud Notities 4.7 Sleep Weblinks naar T-Mobile Cloud Notities Daarnaast is het mogelijk om weblinks naar T-Mobile Cloud te slepen. Laten we er vanuit gaan dat u de URL van een webpagina wilt opslaan in de T-Mobile Cloud. Dit doet u door een webbrowser te openen en zodra de pagina is geladen sleept u de favicon, de URL icoon, vanuit de webbrowser naar de widget, zoals te zien in Afbeelding T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

21 Afbeelding 8: Sleep een link naar Notities Hierna zal een pop-up openen waarin u wordt gevraagd om de inhoud te uploaden als link of als object waarnaar de URL verwijst. Wanneer u klikt op Link, opent u het getegelde hoofdmenu, selecteert u de optie Diensten en gaat u als volgt naar Notities om de URL te vinden welke binnen een Notitie is opgeslagen, zoals te zien in Afbeelding 28. Afbeelding 9: Link in een Notitie 4.8 Sleep een bestand naar Cloud Contacten icoon om een bestand naar een persoon te sturen Met T-Mobile Cloud kunt u zeer eenvoudig een bestand sturen naar een persoon. U opent simpelweg het getegelde hoofdmenu, klikt op Contacten en sleept een bestand vanuit het bureaublad naar de geselecteerde persoon. Hierna ontvangt u een bericht dat het bestand is verstuurd naar deze persoon. 4.9 Sleep een bestand naar een apparaat icoon om een bestand naar een apparaat te sturen Een snelle manier om een bestand naar een apparaat te sturen is om dit te slepen. Hiervoor opent u het getegelde hoofdmenu, opent u Apparaten en sleept u het document naar het geselecteerde apparaat. 20 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

22 5. Bureaublad sleep en zweven functie 5.1 Sleep een bestand naar de T-Mobile Cloud door te zweven Naast de sleepfunctie uit het vorige hoofdstuk biedt T-Mobile Cloud ook een erg handige sleep- en zweeffunctie welke als volgt werkt. Om een bestand te uploaden terwijl de widget is gesloten laat u het bestand voor een paar seconden boven de T- Mobile Cloud widget zweven. Hierdoor opent de widget en kunt u het bestand simpelweg slepen naar de cloud. 5.2 Sleep een bestand naar een persoon door te zweven Om eenvoudig een bestand naar een persoon te sturen wanneer de widget is gesloten, sleept u het bestand en laat u deze boven de widget zweven totdat deze opent. Hierna laat u het bestand voor een paar seconden boven het Contacten menu zweven totdat deze ook opent. Hierna kunt u het bestand slepen naar de gewenste persoon. 5.3 Sleep een bestand naar een apparaat door te zweven Sleep en laat een bestand boven het Apparaten menu zweven totdat deze opent en sleep het bestand simpelweg naar het gewenste apparaat. 21 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

23 6. Contacten Via Contacten kunt u contacten toevoegen en kunt u met hen communiceren via de Cloud. 6.1 Contact toevoegen Als u niet eerder heeft gewerkt met T-Mobile Cloud, zal uw Cloud Contact Lijst leeg zijn en zult u nieuwe contacten moeten toevoegen. Afbeelding 10: Je Cloud Contact Lijst is Leeg Om een nieuw contact toe te voegen klikt u simpelweg op Voeg Contact toe aan Adresboek zoals te zien is in Afbeelding T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

24 Afbeelding 11: Nieuw contact toevoegen Met de Voeg Contact toe aan Adresboek functionaliteit kunt u contacten zoeken en toevoegen aan uw persoonlijke cloud. Het Voeg Contact toe aan Adresboek venster bestaat uit twee onderdelen. Met het eerste onderdeel kunt u een contact zoeken door een zoekopdracht in te vullen. Het tweede geeft de gevonden contacten weer en laat u deze contacten toevoegen door te klikken op Voeg Contact toe zoals te zien is in Afbeelding 31. Afbeelding 12: Voeg Contact toe venster Om de zoekopdracht te initiëren vult u simpelweg de voor- of achternaam in van de persoon die u zoekt en klikt u op Zoek. Hierna zal een contactverzoek worden gestuurd naar deze persoon. 23 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

25 6.2 Quick Chat Met de T-Mobile Cloud Chat service kunt u chat berichten naar meerdere gebruikers in een groep sturen via een spraakbericht door middel van de Push Talk service welke is ondersteund door vele mobiele en desktop platformen. Om een conversatie te starten met een contact, selecteert u Contacten vanuit het getegelde hoofdmenu, klikt u op een contact icoon totdat het Contact Overzicht venster is geopend en selecteert u de optie Quick Chat, zoals te zien is in Afbeelding 32. Afbeelding 13: Quick Chat (i) Daarnaast is het ook mogelijk om een chatsessie te starten door met de rechtermuisknop te klikken op een contact icoon en de optie Quick Chat te selecteren vanuit het contextmenu, zoals te zien in Afbeelding T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

26 Afbeelding 14: Quick Chat (ii) Bij het selecteren van de Quick Chat zal een nieuw venster openen waarin u de conversatie kunt voeren zoals te zien in Afbeelding 34. Afbeelding 15: Quick Chat (iii) Door te klikken op Deelnemers zullen alle deelnemers van de chat worden weergegeven aan de rechterkant van het scherm zoals te zien in Afbeelding T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

27 Afbeelding 16: Participants of a chat session Ondersteuning voor tekst berichten Om een tekstbericht te sturen typt u simpelweg in het onderste gedeelte van het chatvenster en klikt u op Verstuur waarna het bericht wordt verstuurd naar de ontvanger, zoals te zien in Afbeelding 36. Afbeelding 17: Tekstbericht ondersteuning Audiobericht toevoegen aan chat Met de Chat applicatie kunt u een audiobericht opnemen en sturen naar de ontvanger. Om een audiobericht op te nemen klikt u op Attach (toevoegen) en Record Audio, zoals te zien in Afbeelding T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

28 Afbeelding 18: Audiobericht toevoegen aan Chat (i) Vervolgens opent een scherm met het bericht dat er wordt opgenomen. Klik op Stop om het opnemen te stoppen. Hierna wordt het bericht toegevoegd aan het systeem zoals te zien in Afbeelding 38. Afbeelding 19: Audiobericht toevoegen aan Chat (ii) Om het proces af te ronden klikt u op Verstuur, of klik op Verwijder om het bericht te annuleren Afbeelding toevoegen aan Chat Om een afbeelding te sturen via een chatbericht klikt u op Attach en vervolgens op Afbeelding. Hierna opent een browser waarin een afbeelding kan worden 27 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

29 geselecteerd. Door op Verstuur te klikken wordt het bericht aan de chat toegevoegd zoals te zien in Afbeelding 39. Afbeelding 20: Afbeelding toegevoegd aan Chat Bestand toevoegen aan Chat Om een bestand toe te voegen aan de chat klikt u op Attach en vervolgens op Bestanden om de browser te openen en klikt u op Send om het geselecteerde bestand te sturen. Het verschil tussen een afbeelding en een normaal bestand is de manier waarop deze is weegegeven in het chatvenster; afbeeldingen zijn ingevoegd en bestanden verschijnen als een Bestand icoon. Daarnaast kunt u ook simpelweg de inhoud slepen (bestanden of afbeeldingen) naar de chat in plaats van de stappen hierboven te volgen Chat Filter (Laatste x Chats) Afbeelding 40 geeft een vervolgkeuzelijst weer (aan de linkerkant van het chatvenster) en filtert het aantal weergegeven chatberichten. De volgende opties zijn mogelijk: Laatste 10 berichten, Laatste 50 berichten, Vandaag, Laatste 7 dagen, Laatste 30 dagen en Alle. 28 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

30 Afbeelding 21: Chat Filter 6.3 Contact weergave Standaard wordt uw contact weergegeven in rasterweergave. Om het scherm om te zetten naar lijstweergave klikt u op. 6.4 Weergave huidige status van contact Een overzicht van de afbeeldingen van al uw contacten samen met hun huidige status is weergegeven in het Contacten venster. De status is gedefinieerd met een bepaalde kleur licht, welke aangeeft of het contact online is en beschikbaar is in het systeem. Ook is er een statusbericht te zien. De volgende lichten zijn te zien: Groen licht: Online. Rood licht: Online maar niet storen. Amber licht: Online maar tegelijk verbonden met een ander apparaat. Geen licht: Het contact is offline of niet zichtbaar. 29 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

31 Afbeelding 22: Weergavevenster status van contact 6.5 Weergave statusbericht van een contact Om het statusbericht van een contact te bekijken, zweeft u met de muis over het icoon van het contact zoals te zien in Afbeelding 42. Afbeelding 23: Weergave statusbericht van een contact 30 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

32 6.6 Stuur Push Talk bericht naar een Contact De Push Talk applicatie wordt ondersteund door vele mobiele en desktop platformen en werkt als een chat maar dan via audio. Hiermee kunt u een realtime conversatie voeren met uw contacten "Push Talk knop in contactvenster Om een Push Talk bericht op te nemen gaat u naar Contacten in het getegelde hoofdmenu, klikt u op een contact en selecteert u de optie Push Talk zoals te zien in Afbeelding 43. Wanneer u op de knop klikt opent een nieuw venster met de melding dat er wordt opgenomen. Klik op Stop om het opnemen te stoppen. Hierna wordt het bericht automatisch naar het contact gestuurd. Afbeelding 24: Push Talk knop in Contact Overzicht Afbeelding 25: Een Push Talk bericht opnemen "Push Talk" optie in chatvenster Naast de methode beschreven in bovenstaande paragraaf is het ook mogelijk om op een andere manier een Push Talk bericht te sturen. Ga hiervoor naar Contacten in het getegelde menu en klik op een contact, selecteer de optie Quick Chat en dan de knop Push Talk. 31 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

33 Afbeelding 26: Push Talk optie in chatvenster Bericht met een duur van 30 seconden of korter Met de optie Push Talk kunt u een bericht met een duur van maximaal 30 seconden inspreken. 6.7 Bestanden naar contact sturen Om een bestand naar een contact te sturen selecteert u de optie Contacten in het getegelde hoofdmenu, klik daarna op een contact icoon totdat het Contact Overzicht venster verschijnt en selecteer de optie Verstuur Bestanden, zoals te zien in Afbeelding 46. Afbeelding 27: Stuur bestanden naar contact (i) 32 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

34 Daarnaast kunt u met de rechtermuisknop op een contact icoon klikken en de optie Verstuur Bestanden selecteren vanuit het contextmenu zoals te zien in Afbeelding 47. Afbeelding 28: Stuur bestanden naar contact (ii) Hierna opent een venster waarin u een bestand kunt selecteren vanuit Windows: Afbeelding 29: Stuur bestanden naar contact (ii) 6.8 Een contact linken aan Adresboek Om een contact te linken aan uw Adresboek selecteert u de optie Link met Adresboek in het Contact Overzicht menu zoals te zien in Afbeelding 49. Met deze actie opent u het Adresboek en kunt u een contact selecteren. 33 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

35 Afbeelding 30: Contact linken aan adresboek 6.9 Contact verwijderen Om een contact te verwijderen klikt u simpelweg met de rechtermuisknop op het geselecteerde contact in het Contacten menu en selecteert u vervolgens Verwijder Contact, zoals te zien in Afbeelding 50. Afbeelding 31: Contact verwijderen 34 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

36 Hierna zal een nieuw venster openen waarin u het verwijderen van het contact kunt bevestigen. 35 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

37 7. Adresboek T-Mobile Cloud heeft een adresboek service waarmee u contacten kunt aanmaken en opslaan in de cloud. Om het Adresboek te openen gaat u naar Contacten in het getegelde hoofdmenu en klikt u op Adresboek zoals te zien in Afbeelding 51. Afbeelding 32: Adresboek 7.1 Adresboek contact aanmaken Om een contact toe te voegen aan uw Adresboek gaat u simpelweg naar Contacten in het getegelde hoofdmenu en klikt u op Voeg nieuw contact toe zoals te zien in Afbeelding T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

38 Afbeelding 33: Adresboek contact aanmaken 7.2 Adresboek contact bewerken Om de gegevens van een contact in het Adresboek te wijzigen, selecteert u het betreffende contact en klikt u met de rechtermuisknop op Verander. 7.3 Contactdetails naar een ander contact sturen Om contactdetails naar een ander contact te sturen klikt u met de rechtermuisknop op het icoon van het betreffende contact en selecteert u de optie Verstuur naar contact. 7.4 Contact verwijderen Om een contact te verwijderen klikt u met de rechtermuisknop op het icoon van het betreffende contact en kiest u Verwijder. Afbeelding 34: Contact uit Adresboek verwijderen 37 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

39 8. Notities T-Mobile Cloud biedt de service Notities welke kan worden geopend via Diensten in het getegelde menu en door vervolgens te klikken op Notities zoals te zien in Afbeelding 54. Afbeelding 35: Notities De Notities applicatie is gekenmerkt met de volgende eigenschappen: Bekijk en neem notities op van verschillende apparaten. Weblinks en web inhoud kunnen eenvoudig worden opgeslagen in een lijst. 8.1 Maak een Notitie aan Om een nieuwe notitie aan te maken gaat u naar Diensten, Notities en vervolgens naar Nieuwe Notitie. Een nieuw venster zal openen waarin u de betreffende informatie kunt typen zoals te zien in Afbeelding 55. Afbeelding 36: Nieuwe Notitie aanmaken 38 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

40 8.2 Weergave Notitie lijst Om uw notities te bekijken gaat u naar Diensten in het getegelde menu en selecteert u de optie Notities. Hierna kunt u al uw notities inzien zoals Afbeelding 56 weergeeft. De lijst van notities kan worden opgevraagd aan de hand van twee zoekcriteria, Laatste notities eerst of Oude notities eerst, welke in de vervolgkeuzelijst kunnen worden geselecteerd aan de linker-onderzijde van het venster. Afbeelding 37: Lijst van Notities 8.3 Notitie bewerken Om een notitie te bewerken gaat u naar Diensten en klikt u op Notities. Daarna selecteert u de gewenste notitie en klikt u op het icoon. Hierna opent het wijzigingsvenster waarin u de notitie kunt aanpassen. Om dit proces af te ronden klikt u op Update notitie. Afbeelding 38: Notitie bewerken 39 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

41 8.4 Cloud Notities synchronisatie met apparaat Iedere wijziging aan een notitie wordt automatisch gesynchroniseerd met alle apparaten die zijn verbonden aan uw Cloud. 8.5 Verstuur notitie naar een contact Om een notitie naar één van uw contacten te sturen, selecteert u een notitie en klikt u op het icoon. Hierna zal een nieuw venster openen waarin u een contact kunt selecteren uit uw contactlijst, zoals te zien in Afbeelding 58. Afbeelding 39: Notitie versturen 8.6 Notitie zoeken U kunt zoeken naar een notitie door een zoekopdracht in te voeren in het tekstvak aan de rechterzijde van het venster zoals te zien is in Afbeelding 59. Afbeelding 40: Notitie zoeken 40 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

42 8.7. Notitie verwijderen Om een notitie te verwijderen gaat u naar Diensten, klikt u op Notities en kiest u vervolgens de gewenste notitie en klikt u op. Hierna zal een pop-up scherm openen waarin u de opdracht kunt bevestigen. Afbeelding 41: Notitie verwijderen 41 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

43 9. Cloud Backup T-Mobile Cloud levert een complete backup service voor Windows. Deze service kan worden geopend vanuit Diensten en door te klikken op PC Backup zoals te zien is in Afbeelding 61. Afbeelding 42: Cloud Backup (i) Afbeelding 62 geeft het PC Backup scherm weer welke is verdeeld in drie vensters: in het eerste venster kunt u de inhoud voor de back-up selecteren, het tweede venster geeft een aantal opties voor een automatische back-up weer en in de laatste kunt u een handmatige back-up uitvoeren. Afbeelding 43: Cloud Backup (ii) Om de gewenste inhoud te selecteren voor de back-up klikt u op het Toevoegen icoon. Het Min icoon kan worden gebruikt om een map te de-selecteren. 42 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

44 Let op: de backups worden opgeslagen in de map Mijn Backups in de Cloud schijf. Om de backups te bekijken gaat u naar Bestanden in het getegelde menu en selecteert u de Cloud schijf en bladert u door de mappen totdat u Backups ziet, zoals te zien in Afbeelding 63. Afbeelding 44: Backups map in de Cloud schijf 9.1 Handmatige back-up van specifieke mappen Om een handmatige back-up uit te voeren verwijdert u het vinkje bij Maak automatische back-up. Hierna klikt u op Start Backup om deze te initiëren. Het is mogelijk om een lopende back-up te pauzeren of te annuleren door te klikken op Pauze of Annuleer Backup. 9.2 Periodieke automatische back-up Om een automatische back-up aan te maken vinkt u het vakje aan naast Backup automatisch. Hierna kiest u de frequentie (ieder uur, wekelijks of maandelijks) en geeft u aan wanneer u de back-up voor het eerst uit wilt voeren. Tenslotte klikt u op Sla Voorkeuren Op om uw voorkeuren op te slaan. Afbeelding 45: Periodieke automatische back-up 43 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

45 9.3 Incrementele Back-up Modus Alleen de inhoud die sinds de laatste back-up is gewijzigd zal worden inbegrepen in de back-up. 44 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

46 10. Mobiele Back-up In T-Mobile Cloud kunt u gebruik maken van een mobiele back-up manager. Dit is een applicatie waarmee u uw berichten kunt bekijken en verwijderen. Ook kunt u vanaf uw computer een back-up maken van uw Adresboek op alle mobiele apparaten. Om de Mobiele Backup te openen gaat u naar Diensten in het getegelde menu van de T-Mobile Cloud en selecteert u Mobiele Backup, zoals te zien in Afbeelding 65. Afbeelding 46: Mobiele Backup 10.1 SMS Backup Het is mogelijk om backups te maken van uw SMS-berichten op ieder Android of BlackBerry toestel welke is verbonden aan uw T-Mobile Cloud account. Daarnaast kunt u dit ook doen voor uw BBM-berichten voor al uw BlackBerry toestellen. U kunt vervolgens al uw backups vanaf uw computer selecteren via het Berichten (SMS / BBM) tab in het Mobiele Backup menu, zoals te zien in Afbeelding 66. Afbeelding 47: SMS Backup 45 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

47 Door een back-up te selecteren en op Bekijk te klikken kunt u alle SMS-berichten bekijken welke onderdeel zijn van de back-up. U kunt de back-up verwijderen door deze te selecteren en op Verwijder te klikken Adresboek Back-up Het is mogelijk om backups te maken van alle adresboeken van al uw verbonden apparaten (ios Android, BB). U kunt deze backups raadplegen vanaf uw computer door het tab Adresboek te selecteren in het Mobiele Backup menu. Afbeelding 48: Adresboek Back-up Door een back-up te selecteren en op Bekijk te klikken kunt u alle contactdetails bekijken welke onderdeel zijn van de back-up. U kunt de back-up verwijderen door deze te selecteren en op Verwijder te klikken. 46 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

48 11. Klembord: Knip en plak van apparaten naar gebruikers In T-Mobile Cloud kunt u gebruik maken van een algemene Klembord applicatie, waarmee u eenvoudig tekst kunt knippen en plakken van en naar verschillende computers, toestellen en uw persoonlijke cloud computer. Daarnaast kunt u de inhoud van het Klembord naar andere gebruikers in de cloud te sturen Klembord geschiedenis behoudt de 5 laatste ontvangen Klembord berichten Om uw Klembordgeschiedenis te bekijken selecteert u de optie Diensten in het getegelde menu en selecteert u Klembord zoals te zien in Afbeelding 68. Afbeelding 49: Klembord Het Klembord geeft in een venster de laatste vijf klembord berichten weer die u heeft ontvangen, zoals te zien in Afbeelding 69. Afbeelding 50: Onlangs Ontvangen Klemborden 47 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

49 U kunt drie verschillende type inhoud ontvangen: TEKST: Fragmenten of tekstbestanden. HTML: Fragmenten of tekstbestanden in HTML formaat. IMAGE: Afbeeldingen of algemene documenten. Wanneer de ontvangen inhoud bestaat uit tekst, kunt u deze openen door een tekstverwerker (bijv. Notepad) te openen en de tekst hierin te plakken. Wanneer het om HTML inhoud gaat, opent u een tekst/html programma of tekstverwerker (bijv. WordPad of Ms Office) en plakt u de inhoud van het klembord. Tenslotte kunt u een afbeelding of ieder ander bestand direct op uw bureaublad ontvangen Klembord herstellen Om de inhoud van een vorig klembord te herstellen, klikt u op het klembord bericht met de rechtermuisknop en selecteert u Set klembord zoals te zien in Afbeelding 70. Afbeelding 51: Set klembord Afhankelijk van het type inhoud van het klembord kunt u deze hierna in de bijbehorende applicatie plakken Klembord verwijderen Om een klembord te verwijderen klikt u op het betreffende bericht met de rechtermuisknop en selecteert u Verwijder, zoals te zien is in Afbeelding T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

50 Afbeelding 52: Klembord verwijderen 11.4 Klembordinhoud downloaden Het is ook mogelijk om klembordinhoud van elk van uw verbonden apparaten te downloaden door te klikken op de bijbehorende knop in de Klembord applicatie of door met de rechtermuisknop te klikken op het cloud icoon in het systeemvak. Hierna zal een lijst van alle verbonden apparaten verschijnen en door de inhoud te selecteren van het klembord wordt deze automatisch overgezet naar het apparaat Klembordinhoud uploaden Om klembordinhoud van uw computer naar één van uw verbonden apparaten te sturen klikt u op de bijbehorende knop in de Klembord applicatie of door met de rechtermuisknop te klikken op het cloud icoon in het systeemvak. 49 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

51 12. Systeem Informatie Om het Systeem Informatie menu te bekijken klikt u met de rechtermuisknop op het cloud icoon in het systeemvak en selecteert u de optie Systeem Informatie Mijn Details Dit menu geeft uw persoonlijke informatie, uw account referentie, toegewezen schijfruimte en huidige gebruik van het aantal bestanden op de schijf weer. Hier kunt u ook uw persoonlijke gegevens inzien welke u heeft ingevuld bij het openen van de account. Daarnaast kunt u zoeken naar software updates. Afbeelding 53: Instellingen: Mijn Details 12.2 Mijn verbinding Dit menu geeft uw naam, wachtwoord en de naam van uw computer weer welke is geregistreerd op uw T-Mobile Cloud account. 50 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

52 Afbeelding 54: Instellingen: Mijn Verbinding Daarnaast zijn er andere opties mogelijk zoals: Verbinden/Loskoppelen: Met deze knop verbindt of koppelt u de computer los van de T-Mobile Cloud server. Test Verbinding: Met deze knop test u de verbinding met de Cloud. Verwijder Cache: Met de optie kunt u de cache verwijderen waarmee u alle gegevens verwijdert van uw computer. Volledige Software Reset: Met deze knop kunt u de gebruikersaccount op uw computer wijzigen Algemeen Dit menu bestaat uit de volgende onderliggende menu s: T-Mobile Cloud, Connectie, Chat, Notificaties en Social Web Accounts Taal wijzigen Om de taal van de applicatie te wijzigen van Nederlands naar Engels of omgekeerd, selecteert u de gewenste taal vanuit de vervolgkeuzelijst en klikt u op Opslaan, zoals te zien in Afbeelding 74. Het is noodzakelijk om de applicatie te herstarten om de geselecteerde taal te implementeren in de gebruikersinterface. 51 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

53 Afbeelding 55: Taal wijzigen T-Mobile Cloud De volgende opties zijn mogelijk in de cloud widget: Afbeelding 56: Algemene instellingen T-Mobile Cloud Auto-start T-Mobile Cloud bij het opstarten Om de -Mobile Cloud applicatie automatisch op te laten starten bij het opstarten van de computer selecteert u de optie Auto-start T-Mobile Cloud bij het opstarten Auto-verbind T-Mobile Cloud bij het opstarten Wanneer de optie Auto-verbind T-Mobile Cloud bij het opstarten is aangevinkt, wordt automatisch verbinding gemaakt tussen de computer en de T-Mobile Cloud server wanneer de computer opstart. 52 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

54 Toon bureaublad T-Mobile Cloud bij het opstarten Wanneer de optie Toon bureaublad T-Mobile Cloud bij het opstarten is aangevinkt, zal de T-Mobile Cloud widget worden weergegeven op het bureaublad na het opstarten. Zo niet, dan kunt u deze openen door met de rechtermuisknop op het cloud icoon in het systeemvak te klikken en de optie Open T-Mobile Cloud widget te selecteren Auto-Dim bureaublad T-Mobile Cloud Wanneer de optie Auto-dim bureaublad T-Mobile Cloud is aangevinkt, zal de applicatie als volgt werken. Wanneer de muiscursor op de widget staat, wordt de widget opgelicht (aan de recherkant van Afbeelding 76) en anders wordt deze gedimd. Wanneer de Auto-dim optie niet is aangevinkt is de widget altijd opgelicht. Afbeelding 57: Auto-dim T-Mobile widget Auto-open T-Mobile Cloud menu bij het opstarten Wanneer deze optie is aangevinkt in de instellingen, zal de widget automatisch openen na het starten van de applicatie Auto-sluit T-Mobile Cloud menu T-Mobile Cloud zal alleen automatisch sluiten na een aantal seconden van inactiviteit wanneer deze optie is aangevinkt Weergave T-Mobile Cloud widget Wanneer deze optie niet is geselecteerd, zal de widget alleen worden weergegeven wanneer de muiscursor op de widget staat Weergave T-Mobile Cloud widget op achtergrond Deze animatie is alleen zichtbaar wanneer de T-Mobile Cloud widget is gesloten. Wanneer deze optie niet is geselecteerd in de instellingen, zal de weergave alleen plaatsvinden wanneer de muiscursor op de widget staat Pop-up bericht ontvangen Deze optie kunt u aanvinken wanneer u een melding wilt ontvangen wanneer u bijvoorbeeld een nieuw bericht ontvangt in uw T-Mobile Cloud Verbinding Via deze optie kunt u de standaard poort voor de cloud verbinding wijzigen en uw proxy instellingen aanpassen zoals te zien in Afbeelding T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

55 Afbeelding 58: Algemene connectie instellingen Chat Op Afbeelding 78 ziet u de algemene chat instellingen van de applicatie: Afbeelding 59: Algemene Chat instellingen Algemene Notificatie Instellingen Afbeelding 79 geeft de notificatie instellingen van de T-Mobile Cloud applicatie weer. 54 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

56 Afbeelding 60: Algemene Notificatie Instellingen Social Web Accounts Om uw account gegevens van uw social web accounts (sociale media accounts) in te voeren of te wijzigen klikt u op het sleutel icoon en volgt u de verdere instructies. Afbeelding 61: Social Web Accounts 12.4 Over Dit tabblad geeft de aanvullende voorwaarden voor de T-Mobile Cloud gebruiker weer zoals te zien in Afbeelding T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

57 Afbeelding 62: Instellingen: T-Mobile Cloud Aanvullende Voorwaarden voor gebruiker 56 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

58 13. Events (gebeurtenissen) De T-Mobile Cloud biedt een event display mechanisme welke u op de hoogte houdt van alle gebeurtenissen die uw onmiddellijke aandacht vereisen. Daarnaast ontvangt u iedere keer een melding wanneer één van uw contacten online komt op de T- Mobile Cloud en wanneer één van uw apparaten online of offline gaat. De gebeurtenissen en meldingen worden opgeslagen in het Events menu in het getegelde hoofdmenu zoals te zien is in Afbeelding 82. Afbeelding 63: Events in het getegelde hoofdmenu Om een cloud event te bekijken selecteert u het tabblad Events zoals te zien in Afbeelding 83. Afbeelding 64: Melding over ontvangen bestand Om een overzicht van uw cloud notificaties te bekijken klikt u op tabblad Notificaties zoals te zien in Afbeelding T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

59 Afbeelding 65: Notificaties 58 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

60 14. Verbonden apparaten Met deze service kunt u alle apparaten welke zijn verbonden aan uw T-Mobile Cloud bekijken en beheren. Om de lijst van verbonden apparaten in te zien selecteert u de optie Apparaten in het getegelde hoofdmenu zoals te zien in Afbeelding 85. Leder verbonden apparaat heeft een eigen icoon met een groene indicator. Er zijn ook andere indicators mogelijk zoals een amberkleurige, welke aangeeft dat het apparaat online is maar tegelijkertijd verbonden is met meerdere apparaten. De rode indicator vertegenwoordigt de melding online maar niet storen (bijv. wellicht wilt u een Beep & Buzz bericht ontvangen van een andere gebruiker), en geen indicator geeft aan dat het apparaat offline is of onzichtbaar. Afbeelding 66: Apparaten Door met de rechtermuisknop te klikken op het icoon van een apparaat worden de volgende handelingen mogelijk: Open Apparaat Overzicht. Browse Remote Disk. Beep&Buzz. Hernoem Apparaat. Verwijder Apparaat. Ontkoppel Apparaat. 59 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

61 Afbeelding 67: Functies Afbeelding 68: Apparaat Overzicht 14.1 Lokaliseren Om uw verbonden apparaten te lokaliseren vanaf uw computer selecteert u de optie Apparaten in het getegelde hoofdmenu en klikt u op het icoon van een apparaat en selecteert u het Apparaat Overzicht scherm. Let op: deze functie werkt alleen voor toestellen met een geïntegreerde GPS waarbij de optie locatieservices is ingeschakeld Beep & Buzz Om gebruik te maken van beep & buzz vanaf uw computer op één van uw verbonden apparaten, selecteert u de optie Apparaten in het getegelde hoofdmenu en klikt u op het icoon van een apparaat en selecteert u Beep & Buzz in het Apparaat Overzicht venster Bladeren in schijf extern apparaat Het is mogelijk om vanaf uw computer te bladeren in de schijf van een extern apparaat. Dit doet u door het apparaat te selecteren en te klikken op Browse Apparaat in het Apparaat Overicht venster. Met T-Mobile Cloud kunt u bladeren in de schijven en mappen van een extern apparaat. Daarnaast kunt u ieder extern bestand downloaden naar uw computer en 60 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

62 uploaden naar uw T-Mobile Cloud door de bijbehorende optie in het contextmenu te selecteren, welke wordt weergegeven na een klik met de rechtermuisknop. Afbeelding 69: Bladeren in schijf extern apparaat 14.4 Sleep bestand naar apparaat icoon in Apparaat Overzicht om bestand naar ander apparaat te sturen Om een bestand naar een ander apparaat te sturen, klikt u op Apparaten in het getegelde hoofdmenu en sleept u het bestand vanaf het bureaublad naar het gewenste apparaat, zoals te zien in Afbeelding 89. Afbeelding 70: Sleep bestand naar apparaat icoon 14.5 Ontkoppel apparaat Het is mogelijk om een apparaat te ontkoppelen van de T-Mobile Cloud en de bijbehorende data te wissen door het formulier, te zien in Afbeelding 90, in te vullen. 61 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

63 Afbeelding 71: Ontkoppel apparaat 15. Gebruiker-gegenereerde inhoud service: Galerij Galerij is een functie waarmee u uw media-inhoud (foto s en video s) kunt bekijken welke zijn opgeslagen in uw T-Mobile Cloud. U kunt de Galerij raadplegen door naar Galerij te gaan in het getegelde menu. Hierna gaat u naar Bestanden in het hoofdmenu en klikt u op de Galerij knop. De media-inhoud wordt als miniatuur of als diavoorstelling weergegeven. Naast de weergavemogelijkheden zijn er andere acties mogelijk zoals roteren, downloaden, hernoemen, verwijderen, versturen via , versturen naar apparaat of contact en delen op Internet of op Facebook en Twitter. Daarnaast biedt de Galerij een aantal opties om te filteren en zoekopdrachten uit te voeren in uw media-inhoud. Afbeelding 72: Galerij 62 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

64 15.1 Media albums aanmaken Het is mogelijk om media albums aan te maken en om vervolgens media-inhoud daarnaartoe te slepen Media-inhoud bekijken Om een foto of video te bekijken dubbelklikt u op de miniatuur afbeelding Media-inhoud uploaden naar uw T-Mobile Cloud Foto s en video s kunnen snel worden geüpload naar uw T-Mobile Cloud door deze van het bureaublad naar de Galerij te slepen Media-inhoud downloaden naar uw computer Om media-inhoud te downloaden naar uw computer, sleept u de gewenste inhoud simpelweg naar het bureaublad. Hierna klikt u op het bestand met de rechtermuisknop en selecteert u de optie Download of Download en open vanuit het weergegeven menu Roteren Om de weergave van een foto of video te roteren klikt u met de rechtermuisknop op de miniatuur afbeelding en selecteert u de optie Roteren Snel delen op Facebook of Twitter Om media-inhoud te delen op Facebook of Twitter sleept u het gewenste bestand en plakt u deze in Deel diensten Slideshow (diavoorstelling) afspelen Om een diavoorstelling te starten maakt u een selectie van de gewenste inhoud en klikt u op Speel Slideshow. Afbeelding 73: Galerij: Slideshow 63 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

65 15.8 Verander weergave Om de weergave van de Galerij te wijzigen klikt u op Gebruiker gegenereerde inhoud zoeken in de cloud In de Galerij kunt u uw media-inhoud filteren en opzoeken aan de hand van de volgende functies: Zoeken met trefwoorden: Het is mogelijk om een zoekopdracht aan de hand van de naam van het bestand in het tekstvak in te voeren. Filter op datum: Het is mogelijk om media-inhoud te filteren op datum wanneer deze is geüpload naar de T-Mobile Cloud door te slepen of door te klikken op de benodigde knoppen. 64 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

66 16. Gebruikersweergave 16.1 Weergave huidige status van contact in contactlijst Een overzicht van welke contacten online of offline zijn is weergegeven in het Contacten venster. De status is gedefinieerd met een bepaalde kleur licht, welke aangeeft of het contact online is en beschikbaar is in het systeem. Ook is er een statusbericht te zien. De volgende lichten zijn te zien: Groen licht: Online. Rood licht: Online maar niet storen. Amber licht: Online maar tegelijk verbonden met een ander apparaat. Geen licht: Het contact is offline of niet zichtbaar Beschikbaarheid instellen Om uw beschikbaarheid in te stellen klikt u met de rechtermuisknop op het cloud icon in het systeemblad en gaat u naar Mijn Status en selecteert u één van onderstaande opties: Beschikbaarheid (Uw contacten zien een groene stip in uw icoon) Niet Storen (Uw contacten zien een rode stip in uw icoon) Onzichtbaar (Uw contacten zullen niet weten of u online bent of niet) Afbeelding 74: Beschikbaarheid en statusbericht instellen 16.3 Statusbericht instellen Om een statusbericht in te stellen klikt u met de rechtermuisknop op het cloud icon in het systeemblad en gaat u naar Mijn Status en selecteert u de optie Mijn Mood zoals te zien in Afbeelding 93. Hierna opent een venster waarin u een eigen statusbericht kunt invoeren. 65 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

67 17. Bestanden: T-Mobile Cloud De functie Bestanden is de standaard browser voor uw documenten. Hiermee kunt u de Cloud schijf en de Externe schijf verkennen van ieder apparaat verbonden aan uw T-Mobile Cloud. Om uw cloud schijf te verkennen klikt u simpelweg op Bestanden in het T-Mobile Cloud getegelde menu en selecteert u T-Mobile Cloud zoals te zien in Afbeelding 94. Afbeelding 75: T-Mobile Cloud schijf Afbeeldingen, Documenten, Muziek en Videos zijn de mappen die standaard zijn ingesteld voor iedere nieuwe account. Afbeelding 95 en 96 geven de functies weer waarmee bestanden en mappen beheerd kunnen worden. De belangrijkste functies zijn hieronder beschreven Download Bestand/Map selectie Om een bestand/map te downloaden naar uw computer, selecteert u Download geselecteerd vanuit het contextmenu welke verschijnt na het klikken op het bestand/map met de rechtermuisknop. Hierna verschijnt een pop-up scherm waarin u de doelmap van uw computer kunt selecteren. U kunt ook een bestand/map downloaden naar uw computer door deze te slepen. 66 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

68 U kunt ook een bestand downloaden en openen door de optie Download en open te selecteren. Let op: Deze functie werkt niet wanneer de applicatie voor het openen van het specifieke bestand niet is geïnstalleerd op uw computer. Afbeelding 76: Bestand functies 67 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

69 Afbeelding 77: Map Functies 17.2 Upload bestand/map naar T-Mobile Cloud vanaf bureaublad Het is mogelijk om een bestand/map te uploaden naar de T-Mobile Cloud vanaf een PC bureaublad door deze direct te slepen naar een map in de Bestanden applicatie Deel bestand/map op Internet Om een bestand/map te delen op het internet volgt u deze stappen: Klik met de rechtermuisknop op het bestand/map dat u wilt delen en selecteer de optie Deel op internet. U kunt ook het bestand/map selecteren en op het icoon klikken. Afbeelding 97 en 98 geven de vensters weer waarin u een aantal opties kunt selecteren voordat u op Deel klikt. 68 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

70 Afbeelding 78: Bestand delen op internet Let op: wanneer u een map deelt op internet, kunt u toestaan dat mensen tot 1000 bestanden kunnen uploaden naar diezelfde map. De map kan eventueel worden beveiligd met een wachtwoord. Afbeelding 79: Map delen op internet Afbeelding 99 toont de informatie die wordt weergegeven bij het succesvol delen van een bestand of map. 69 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

71 Afbeelding 80: Bestand/map gedeeld op internet 17.4 Delen met Sociale Netwerken (Facebook en Twitter) Om een bestand/map te delen op Facebook of Twitter volgt u onderstaande stappen: Klik met de rechtermuisknop op het bestand/map dat u wilt delen en selecteer de optie Deel met Facebook/Twitter. U kunt ook het bestand/map selecteren en op het of icoon klikken. Een venster verschijnt waarin u een aantal aanvullende opties kunt selecteren voordat u op Deel klikt. Let op: u wordt doorverwezen naar de inlogpagina van het sociale network om uw verificatiegegevens in te voeren wanneer u dit nog niet eerder heeft gedaan. Daarnaast kunt u ook uw verificatiegegevens invoeren in het Systeem Informatie menu onder Algemeen en Social Web Accounts. U zult opmerken dat wanneer u inhoud heeft gedeeld op Facebook/Twitter, er tussen haakjes een regel verschijnt met een korte omschrijving van de bestandsnaam en het type sociale netwerk. 70 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

72 Afbeelding 81: Bestand gedeeld op Facebook 17.5 Bestand/map niet langer delen op internet of sociale netwerken Om een bestand/map niet langer te delen op internet of op Facebook of Twitter klikt u simpelweg met de rechtermuisknop op het bestand/map en klikt u op Verwijder Van Stuur bestand via Om een bestand als bijlage te sturen via klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en selecteert u de optie Verstuur via vanuit het contextmenu. U kunt dit ook doen door het bestand te selecteren en op het icoon te klikken. Hierna opent een nieuw venster waarin u het adres van de ontvanger en het onderwerp kunt invoeren, zoals te zien in Afbeelding 101. De wordt vestuurd door op OK te klikken. Afbeelding 82: Stuur bestand via 71 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

73 17.7 Deel map met andere gebruikers op de Cloud schijf Met T-Mobile Cloud kunt u mappen met meerdere contacten delen en heeft u de mogelijkheid om contacten verschillende niveaus van bevoegdheid te geven. Om een map met meerdere contacten te delen volgt u onderstaande stappen: Klik met de rechtermuisknop op de map en selecteer de optie Deel met contacten of klik op het icoon. Het menu Map Delen Opties biedt de volgende opties zoals te zien in Afbeelding 102: o Sta gebruiker toe om Alleen de map te zien. o Sta gebruiker toe ombestanden of mappen toe te voegen. o Sta gebruiker toe om bestanden te Verwijderen en Veranderen. o Stop delen map met deze gebruiker In dit menu kunt u ook een bericht in het tekstvak plaatsen voor uw contact, mocht u dit willen. Afbeelding 83: Map Delen Opties Door op Share (Delen) te klikken opent een nieuw venster waarin u uw contacten kunt selecteren, zoals te zien in Afbeelding T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

74 Afbeelding 84: Selecteer Contacten om te delen Na het selecteren van het gewenste contact(en) klikt u op Voeg toe aan genodigdenlijst. Dit kunt u zo vaak doen als u wilt. Door op Share te klikken bevestigt u de actie met als gevolg dat uw contacten een melding hiervan ontvangen. Alle mappen die worden gedeeld met u in de cloud zijn weergegeven in de Map Mijn Gedeelde Mappen welke automatisch wordt aangemaakt wanneer een contact iets deelt met u. Naast de gebruikelijke informatie in de map, geeft een gedeelde map de naam van de eigenaar weer naast Van. Let op: wanneer u een folder wilt delen met meer dan één gebruiker, selecteert u de optie Deel map of Deel map met Stop delen van een map met een contact Om te stoppen met het delen van een map, volgt u dezelfde stappen om te delen maar dan omgekeerd: Klik met de rechtermuisknop op de map en selecteer de optie Deel met contacten of klik op het icoon. In het venster Map Delen Opties selecteert u Stop delen map met deze gebruiker en selecteert u Volgende. Selecteer het contact(en) waarmee u niet langer wenst te delen vanuit het menu aan de rechterkant van het scherm. Hierna klikt u op Verwijder van Genodigdenlijst en tenslotte klikt u op Share ter bevestiging. 73 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

75 17.9 Stuur bestand naar een Cloud Contact/Apparaat Om een bestand naar een cloud contact of apparaat te sturen selecteert u deze optie vanuit het menu welke wordt weergegeven na hierop te klikken met de rechtermuisknop en selecteert u het contact of apparaat vanuit de lijst. 74 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

76 18. Bestanden: Externe Schijf Met T-Mobile Cloud kunt u bladeren in de externe schijven van alle apparaten die zijn verbonden aan de cloud. Om uw Externe Schijf te verkennen klikt u simpelweg op Bestanden in het getegelde menu en klikt u op Andere apparaten zoals te zien in Afbeelding 104. Afbeelding 85: Andere apparaten op T-Mobile Cloud schijf De lijst van verbonden apparaten wordt links van het scherm weergegeven. Om de externe schijven te openen klikt u op een apparaat. Om de bestanden en mappen van een extern apparaat te bekijken klikt u op de schijf totdat de bestanden en mappen verschijnen Download extern bestand van extern apparaat naar computer Om een extern bestand te downloaden naar uw computer, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en selecteert u de optie Download. Hierna opent een venster waarin u de doelmap kunt selecteren in uw eigen bestandssysteem. Ook is het mogelijk om een extern bestand te downloaden naar uw computer door deze te slepen naar uw bureaublad. 75 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

77 18.2 Upload extern bestand van extern apparaat naar T-Mobile Cloud Om een extern bestand naar uw T-Mobile Cloud te uploaden, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en selecteert u de optie Upload naar T-Mobile Cloud vanuit het weergegeven menu. 76 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

78 19. Bestanden: Transfers (overdrachten) Om de status te bekijken van de overdrachten tussen uw computer en uw T-Mobile Cloud, selecteert u de optie Bestanden in het getegelde menu en daarna Transfers (overdrachten). Hier ziet u de bestandsnaam, het percentage in voortgang van de overdracht, de snelheid, de resterende tijd en de status van de bestanden die worden geüpload of gedownload van/naar de T-Mobile Cloud, zoals te zien in Afbeelding 105. Afbeelding 86: Transfer venster Ook is het mogelijk om de overdrachten te raadplegen door met de rechtermuisknop op de widget of het cloud icon te klikken in het systeemblad en de optie Transfers te selecteren. Let op: U kunt de overdracht stoppen door hierop te klikken met de rechtermuisknop en de optie Cancel (annuleren) te selecteren. 77 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

79 20. Cloud Player Met de Cloud Player speelt u uw muziek of video s af welke zijn opgeslagen in uw cloud schijf of vanaf een extern apparaat die is verbonden aan de cloud. Daarnaast is het mogelijk om een bestand af te spelen tijdens de overdracht tussen een lokaal en extern apparaat, en vice versa. Om de Cloud Player te openen klikt u op Player in het getegelde hoofdmenu. Afbeelding 87: Cloud Media 20.1 Beheer van digitale bibliotheek van muziek en video PC en Cloud Om media inhoud vanaf uw T-Mobile Cloud te selecteren, gaat u naar Apparaten en klikt u op Mijn T-Mobile Cloud. Hierna wordt alle inhoud van de map Muziek en Video geselecteerd en weergegeven. Om media inhoud vanaf uw computer te importeren, gaat u naar Apparaten en klikt u op de naam van de computer. Hierna opent de Media Import Wizard waarin u mappen kunt selecteren waarvan de media inhoud wordt geïmporteerd, zoals te zien in Afbeelding T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

80 Afbeelding 88: Media Import Wizard Om muziekbestanden te importen vanaf een extern apparaat, selecteert u de inhoud vanaf Apparaten en wacht u tot de inhoud automatisch wordt geïmporteerd. Om in de inhoud van een bibliotheek te bladeren, volgt u onderstaande stappen weergegeven in de melding Selecteer de gewenste bibliotheek door het betreffende apparaat te selecteren onder Apparaten. Selecteer het media type door op Muziek of Video te klikken en selecteer albums or artiesten vanuit de vervolgkeuzelijst. Selecteer de een afspeellijst, als deze al bestaan, anders wordt de standaard optie Alle Media voor u geselecteerd. Om u zo snel mogelijk te helpen in het vinden van de gewenste inhoud is er een tekstvak waarin u een zoekopdracht kunt invoeren waardoor afspeellijsten worden gefilterd. Let op: er zijn tenminste twee bibliotheken onder Apparaten waarvan één is genoemd naar de naam van het lokale apparaat (in dit geval uw computer). Het tweede is de bibliotheek van de cloud genoemd Mijn Cloud. Daarnaast zijn er net zoveel externe bibliotheken als verbonden apparaten. Om een nummer toe te voegen aan de T-Mobile Cloud bibliotheek, selecteert u Mijn T-Mobile Cloud onder Apparaten en sleept u het nummer vanaf het bureaublad naar het gewenste icoon onder Apparaten of naar Alle Media onder Afspeellijsten of direct naar de afspeellijst. De stappen om een nummer toe te voegen aan andere bibliotheken zijn hetzelfde, u selecteert alleen een ander apparaat onder Apparaten. 79 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

81 Om een nummer te verwijderen, klikt u simpelweg met de rechermuisknop op het nummer en selecteert u de optie Verwijderen. Als het nummer behoort tot de lokale bibliotheek, ontvangt u een melding waarin u wordt gevraagd of u het nummer alleen vanaf de bibliotheek wilt verwijderen of ook vanaf de schijf. Let op: het is niet mogelijk om afbeeldingen van albumhoezen direct te verwijderen. Echter, wanneer u het laatste nummer van een album verwijdert zullen alle bijbehorende afbeeldingen worden verwijderd van de Cloud Media Cloud Mediaspeler Afbeelding 108 geeft de mediaspeler functies weer waarmee u een nummer kunt afspelen en pauzeren, vooruit en achteruit kunt spoelen, kunt herhalen en in willekeurige volgorde kunt afspelen. Daarnaast heeft de mediaspeler volumeregeling. Volg onderstaande stappen om een nummer of video af te spelen: Selecteer de gewenste bibliotheek door deze te selecteren onder Apparaten. Selecteer het media type en de gewenste weergave. Selecteer de afspeellijst. Klik met de rechtermuisknop op het nummer/video en selecteer Play. Afbeelding 89: Cloud Mediaspeler functies 20.3 Mediaspeler bedienen vanaf externe apparaten Met de mediaspeler kunt u muziek spelen en tegelijkertijd overplaatsen naar een verbonden apparaat door op te klikken. Om de muziek terug naar een apparaat over te plaatsen, tijdens afspelen, klikt u op Creëer en beheer afspeellijsten in T-Mobile Cloud Creëer een afspeellijst Om een afspeellijst te creëren in de cloud, selecteert u Mijn T-Mobile Cloud onder Apparaten en klikt u op Toevoegen in het Afspeellijsten menu. Afbeelding 109 geeft het venster weer waarin u een nieuwe afspeellijst kunt creëren. 80 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

82 Afbeelding 90: Creëer Afspeellijst Nummer toevoegen aan afspeellijst Om een nummer toe te voegen aan een afspeellijst, kunt u het nieuwe nummer of slepen vanuit het bureaublad naar de afspeellijst, of het nummer slepen vanuit de standaard lijst Alle Media naar de afspeellijst Nummer verwijderen uit afspeellijst Volg onderstaande stappen om een nummer te verwijderen uit de afspeellijst: Klik met de rechtermuisknop op de afspeellijst en selecteer de optie Bewerken. In het venster Bewerk Afspeellijst klikt u met de rechtermuisknop op het nummer welke u wilt verwijderen en selecteert u de optie Verwijder. Klik op Update. Het is ook mogelijk om een nummer te verwijderen uit een afspeellijst door met de rechtermuisknop op het nummer te klikken en de optie Verwijder uit afspeellijst te selecteren vanuit het weergegeven menu Hernoem een afspeellijst Om een afspeellijst te hernoemen klikt u met de rechtermuisknop op de afspeellijst en selecteert u de optie Creëren. Hierna opent een nieuw venster waarin u de afspeellijst een nieuwe naam kunt geven. Klik vervolgens op Update om dit te bevestigen Afspeellijst verwijderen Om een afspeellijst te verwijderen klikt u met de rechtermuisknop op de afspeellijst en selecteert u de optie Verwijder. 81 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

83 21. Externe print ondersteuning Met T-Mobile Cloud kunt u cloud bestanden, PIM informatie en bijlagen van externe apparaten direct printen vanaf externe printers via cloud verbonden desktop Pc s. Let op: T-Mobile Cloud biedt ook printeropties voor bestanden welke zijn opgeslagen op externe computers. Deze bestanden kunnen ook direct worden afgedrukt vanaf externe printers via clound verbonden desktop Pc s. 82 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

84 22. T-Mobile Cloud Applicatie Sluiten Om de T-Mobile Cloud applicatie te sluiten gaat u naar het systeemblad menu en selecteert u de optie Quit, zoals te zien in Afbeelding 110. Afbeelding 91: T-Mobile Cloud afsluiten 83 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

85 23. T-Mobile Cloud deïnstalleren Om de T-Mobile Cloud te deïnstalleren gaat u naar het Windows Start menu, gaat u naar Alle programma s en selecteert u het T-Mobile Cloud applicatie menu en tenslotte selecteert u Deïnstalleer T-Mobile Cloud, zoals te zien in Afbeelding 111. Afbeelding 92: T-Mobile Cloud deïnstalleren Hierna opent een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd de actie te bevestigen waarna het deïnstalleren zal starten. Het is noodzakelijk om uw computer opnieuw op te starten om de applicatie definitief te verwijderen. 84 T-Mobile Cloud-Windows-Handboek Private Planet, Ltd.

Handleiding SpinOffice CRM April 2013

Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van onze slimme applicatie. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand

Nadere informatie

KPN ÉÉN Software Integratie Outlook. Handleiding

KPN ÉÉN Software Integratie Outlook. Handleiding KPN ÉÉN Software Integratie Outlook Handleiding Inhoud 1. Inleiding 3 2. Installeren 4 3. Snel starten 5 3.1 Telefoonscherm 5 3.2 Preview venster 6 4. Bellen 7 4.1 Bellen met een telefoonnummer op papier

Nadere informatie

PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1

PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1 PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1 Inhoudsopgave Achtergrond informatie over de navigatie binnen PerfectView... 4 A... 6 Aanhef & Adressering... 6 Activiteiten... 6 Toelichting verkoopactiviteiten...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding WebEx Meeting Center. voor hosts, presentatoren en deelnemers

Gebruikershandleiding WebEx Meeting Center. voor hosts, presentatoren en deelnemers Gebruikershandleiding WebEx Meeting Center voor hosts, presentatoren en deelnemers Copyright 1997 2012 Cisco and/or its affiliates. Alle rechten voorbehouden. WEBEX, CISCO, Cisco WebEx, het CISCO-logo

Nadere informatie

1 De onderdelen van TYPO3

1 De onderdelen van TYPO3 Nederlandse versie 1.03 Webredactie-MC@tudelft.nl 13 mei 2014 Inhoudsopgave 1 De onderdelen van TYPO3... 3 1.1 De basis... 3 1.1.1 Inloggen... 3 1.1.2 Het hoofdmenu... 3 1.1.3 Pagina-/ Bestandsboom...

Nadere informatie

Handleiding. alexioncrm. alexion. s o f t w a r e

Handleiding. alexioncrm. alexion. s o f t w a r e Handleiding alexioncrm alexion s o f t w a r e INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 6 Missie... 6 Inleiding... 6 Doelstellingen... 7 Support via Hulp op Afstand... 8 1 Basis Alexion CRM... 9 1.1

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Acer S500 Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding. Acer S500 Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Acer S500 Gebruikershandleiding 2012 Alle rechten voorbehouden Acer Liquid Smartphone Gebruikershandleiding Model: S500 Eerste uitgave: 08/2012 Acer Liquid Smartphone Modelnummer:

Nadere informatie

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is!

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is! Handleiding Net-Book 5 Net-Book Internet zoals het bedoeld is! Colofon Leverancier: Become-IT Herderlaan 8 3851 BD ERMELO Telefoon: 0341-470068 Internet: http://www.become-it.nl Ondersteuning: Per e-mail:

Nadere informatie

bla bla Open-Xchange Server Gebruikershandleiding

bla bla Open-Xchange Server Gebruikershandleiding bla bla Open-Xchange Server Gebruikershandleiding Open-Xchange Server Open-Xchange Server: Gebruikershandleiding publicatie datum woensdag, 29. augustus 2012 v.6.20.7 Copyright 2006-2012 OPEN-XCHANGE Inc.,

Nadere informatie

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail Online foto s delen Tja, dan zit de vakantie er weer (bijna) op. Genoten van de zon, lekker uitgerust, en alle mooie momenten vastgelegd met de camera. Misschien hebt u wel honderden foto's op een geheugenkaartje

Nadere informatie

Nitro Reader 3 Gebruikershandleiding

Nitro Reader 3 Gebruikershandleiding Nitro Reader 3 Gebruikershandleiding In deze Gebruikershandleiding Welkom bij Nitro Reader 3 1 Het gebruik van deze handleiding 1 Snel de juiste informatie opzoeken 1 Zoeken op trefwoorden: 1 Online deelnemen

Nadere informatie

LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5

LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5 LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5 Datum Versie 1-2-2011 1.0 LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5 1 1. Inleiding... 5 1.1. Functionaliteit CRM relatiebeheer...5 1.2. Single versus multi-user versie...6 2. De software

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TiC Narrow Casting versie 3.2 TiC Narrow Casting versie 3.2 1 van 41 Inhoudsopgave Onderwerp Pagina Over TiC Narrow Casting 3 Contactgegevens 4 Systeemeisen 5 Ondersteunde bestandsformaten

Nadere informatie

Handleiding. BaseNet Internet Projects

Handleiding. BaseNet Internet Projects Handleiding BaseNet Internet Projects Handleiding: BaseNet Internet Projects Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 1 2. Relatiebeheer... 2 1. Een particulier aanmaken... 2 2. Een bedrijf aanmaken... 2 3. Contactpersoon

Nadere informatie

Starten met TYPO3. This document is published under the Open Content License available from http://www.opencontent.org/opl.shtml

Starten met TYPO3. This document is published under the Open Content License available from http://www.opencontent.org/opl.shtml Starten met TYPO3 Extension Key: doc_tut_quickstart_nl Language: nl Version: 1.0.0 Keywords: forbeginners, foreditors, foradmins Copyright 2000-2010, Documentation Team, This

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425) 282

Nadere informatie

[HANDLEIDING MAGENTO]

[HANDLEIDING MAGENTO] Pagina 0 Inhoudsopgave: 1. Introductie van het beheerderspaneel... 2 2. Uw catalogus opzetten... 9 3. Promoties... 43 4. Bestellingen en klanten beheren... 63 5 Beheren van door de klanten ontwikkelde

Nadere informatie

Handleiding. Uitwisseling met BRON

Handleiding. Uitwisseling met BRON Handleiding Uitwisseling met BRON 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 4 3. Installatie... 5 Installeren certificaat... 5 Testen certificaat... 6 Voor reguliere uitwisseling eerst registratieoverzicht

Nadere informatie

Bitdefender Total Security 2015 Handleiding

Bitdefender Total Security 2015 Handleiding HANDLEIDING Bitdefender Total Security 2015 Handleiding Publication date 10/17/2014 Copyright 2014 Bitdefender Wettelijke bepaling Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van dit boek mag worden gereproduceerd

Nadere informatie

Functioneel Ontwerp. Klant : Netvlies Project : Intern project: CRM-systeem Versie : 0.1 Datum : 06-05-2010

Functioneel Ontwerp. Klant : Netvlies Project : Intern project: CRM-systeem Versie : 0.1 Datum : 06-05-2010 Functioneel Ontwerp Klant : Netvlies Project : Intern project: CRM-systeem Versie : 0.1 Datum : 06-05-2010 Documentbeheer In dit hoofdstuk wordt bijgehouden wat de meest actuele versie van het F.O. is

Nadere informatie

Bitdefender Internet Security 2015 Handleiding

Bitdefender Internet Security 2015 Handleiding HANDLEIDING Bitdefender Internet Security 2015 Handleiding Publication date 10/17/2014 Copyright 2014 Bitdefender Wettelijke bepaling Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van dit boek mag worden

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Vodafone Mobile Broadband

Vodafone Mobile Broadband Gebruikershandleiding: Vodafone Mobile Broadband Gebruikershandleiding: Vodafone Mobile Broadband Inhoudsopgave Introductie 3 Systeemvereisten 3 Software downloaden en installeren 4 Standaard gebruik 7

Nadere informatie

Handleiding voor Pinnacle Studio 18

Handleiding voor Pinnacle Studio 18 Handleiding voor Pinnacle Studio 18 Inclusief Pinnacle Studio Plus en Pinnacle Studio Ultimate Inhoud Voordat u begint................................. 1 Afkortingen en conventies...............................

Nadere informatie

CamTech. RAS Plus. Gebruikershandleiding. Remote Administration System Plus HELPDESK : 0900-27274357. Postbus 218 510 AE Drunen

CamTech. RAS Plus. Gebruikershandleiding. Remote Administration System Plus HELPDESK : 0900-27274357. Postbus 218 510 AE Drunen CamTech RAS Plus Remote Administration System Plus Gebruikershandleiding Postbus 218 510 AE Drunen Thomas Edisonweg 5 5151 DH Drunen HELPDESK : 0900-27274357 techhelp@aras.nl www.aras.nl Remote Administration

Nadere informatie

ADOBE PREMIERE ELEMENTS. Help en zelfstudies

ADOBE PREMIERE ELEMENTS. Help en zelfstudies ADOBE PREMIERE ELEMENTS Help en zelfstudies Nieuw Nieuw in Adobe Premiere Elements 13 Adobe Premiere Elements 13 is verbeterd en heeft nieuwe functies waarmee u snel en gemakkelijk geweldige films kunt

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE........................... 2 INLEIDING................................. 3 Twig PC Tools............................ 3 Hoofdvenster............................

Nadere informatie

Cat S50 Smartphone Gebruikershandleiding MIL SPEC

Cat S50 Smartphone Gebruikershandleiding MIL SPEC Cat S50 Smartphone Gebruikershandleiding MIL SPEC Lees dit voordat u verder gaat. Veiligheidsmaatregelen Lees de veiligheidsmaatregelen zorgvuldig door, zodat u zeker weet hoe u uw mobiele telefoon correct

Nadere informatie