U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox."

Transcriptie

1 Dropbox Weg met USB-sticks, leve Dropbox! Met het programma wisselt u eenvoudig bestanden (foto's, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten. Stap 1: Downloaden Klik hierboven op de blauwe knop Downloaden. U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox. Stap 2: Downloaden Klik in het volgende venster op Uitvoeren/Run. Het programma wordt eerst gescand. Als u Windows Vista of XP gebruikt, dan krijgt u dezelfde vraag, alleen staat die in een grijs venster midden in uw beeldscherm, in plaats van onderaan in een gele balk. Gebruikt u Windows 8 dan krijgt u nogmaals een vraag of u het bestand wilt uitvoeren. Klik weer op Uitvoeren. Afhankelijk van uw Windows-versie wordt u ook gevraagd om toestemming te geven om het programma wijzigingen aan te laten brengen op uw harde schijf. Geef deze toestemming door op Ja te klikken. Stap 3: Downloaden Als het programma klaar is voor installatie klikt u in het venster van het 'Gebruikersaccountbeheer' op Ja.

2 Stap 4: Installeren De installatiewizard wordt gestart. Deze begeleidt u door het installatieproces. Klik op Install. Het programma wordt nu geïnstalleerd, waarbij u een voortgangsvenster ziet. Stap 5: Installeren De installatiewizard vraagt of u al een Dropbox-account heeft. Als het de eerste keer is dat u het programma installeert, zet u een vinkje bij I don t have a Dropbox account (hebt u het programma al een keer geïnstalleerd, kies dan voor I already have a Dropbox account). Klik op Next.

3 Stap 6: Installeren In het volgende venster maakt u een account aan. Vul uw voornaam in bij 'First Name', uw achternaam bij 'Last Name', uw adres bij ' '. Bedenk een wachtwoord, vul dat in bij 'Password', en nogmaals, ter controle, bij 'Verify Password'. Vul dan bij 'Computer Name' de naam in die u aan uw computer wilt geven. Dit is vooral belangrijk als u Dropbox gaat gebruiken op verschillende systemen, bijvoorbeeld uw desktop en uw laptop. Plaats ten slotte een vinkje bij I have read and agree to the Terms of Service. Klik op Next. Stap 7: Installeren Een gratis standaardaccount bij Dropbox geeft u recht op 2 GB opslagruimte. Wilt u meer dan kan dat maar dit kost geld. 50 GB kost u 9,99 dollar per maand, 100 GB 19,99 dollar per maand. Met 2 GB kunt u prima uit de voeten, dus die optie laten we geselecteerd. Klik op Next.

4 Stap 8: Installeren In het volgende scherm laat u Typical geselecteerd staan. Klik op Install. Stap 9: Installeren

5 Vervolgens legt de wizard in het Engels uit wat u met Dropbox kunt doen. Wij vertellen dit u hierna in begrijpelijk Nederlands, dus u kunt de installatie nu afsluiten. Klik daartoe op Skip tour. Stap 10: Installeren Open my Dropbox folder now staat geselecteerd. Klik op Finish en de map waarin u de bestanden voor Dropbox neer kunt zetten, opent.

6 Stap 11: Dropbox-map openen De Dropbox-map is geopend. Tegelijk ziet u in het systeemvak rechtsonder het icoon van Dropbox met daarin een groen rondje met een vinkje. Dit houdt in dat de map verbonden is met Dropbox. Sluit de map. U kunt de map weer openen door te dubbelklikken op het pictogram in het systeemvak. In de Verkenner vindt u het bestand ook gemakkelijk terug bij uw documenten. Gebruik Dropbox

7 Dropbox: een virtuele usb-stick Werken met Dropbox Normaal gesproken installeert u een programma en start u het vervolgens op wanneer u het nodig hebt. Dropbox werkt anders. U vindt op uw computer een speciale Dropbox-map. Daar sleept of kopieert u bestanden (foto s, documenten, s, muziek, het kan van alles zijn) naartoe. Precies zoals u dat met andere mappen in de Verkenner doet. Alle bestanden die in de map van Dropbox terechtkomen, worden automatisch bijgewerkt. U hebt er zelf geen omkijken naar. Een voorbeeld verduidelijkt de eenvoud van Dropbox. Terug van vakantie hebt u een groot aantal foto s op uw laptop staan. Deze wilt u graag overzetten naar uw pc. Dat kan met een usb-stick. U kopieert alle foto s naar de usb-stick en kopieert ze daarna naar uw computer. Met Dropbox wordt het veel eenvoudiger. Zowel op uw laptop als uw desktop hebt u Dropbox geïnstalleerd. Op vakantie plaatst u alle foto s in de Dropbox-map op uw laptop. Het geeft niet dat u onderweg geen internetverbinding hebt. Thuisgekomen zet u de laptop aan en omdat er weer een internetverbinding is worden alle foto s gesynchroniseerd. Zet uw pc aan en alle foto s verschijnen in de Dropboxmap die daarop staat. Reuze handig! De Dropbox-map openen De Dropbox-map kunt u op verschillende manieren openen: 1. Via het Bureaublad Als u tijdens de installatie een snelkoppeling hebt gemaakt op het Bureaublad, vindt u Dropbox daar terug. Dubbelklik op de snelkoppeling en de map wordt geopend. 2. Via het menu Klik op Start(en) > Alle programma s > Dropbox > Dropbox. 3. Via de Verkenner Open de Windows Verkenner. De standaardlocatie van de Dropbox-map is in (Mijn) Documenten. Klik daarop en u ziet in die map de map My Dropbox. Klik op die map om de inhoud te zien van de Dropbox-map. In Windows 7 staat de map in de Verkenner onder 'Favorieten' en heet hij Dropbox. 4. Via het Dropbox-icoon in het systeemvak Klik op het icoon en selecteer de optie Open Dropbox Folder. In alle vier de gevallen wordt de Dropbox-map geopend. Hebt u nog niets gewijzigd aan de map dan vindt u hierin twee mappen, Photos en Public, en één bestand, Getting Started. Het bestand is een Engelstalige handleiding, de twee mappen bespreken we verderop. Voor nu is

8 het alleen belangrijk dat u weet dat u de Dropbox-map functioneert als alle andere mappen in de Verkenner. Een bestand delen (1) Alle bestanden die u plaatst in een map in Dropbox kunt u gemakkelijk doorsturen naar bekenden. En alleen de personen waarnaar u het bestand doorstuurt hebben toegang tot het bestand. Dus u hoeft niet bang te zijn de onbekenden uw bestanden kunnen zien. U deelt een bestand als volgt: ga in de Verkenner de Dropbox-map. Klik daarna met de rechtermuisknop op een bestand dat u wilt delen. Selecteer de optie Dropbox > Share Link. Uw browserprogramma (bijvoorbeeld Internet Explorer) wordt nu geopend. Een bestand delen (2) U ziet nu een pagina met de kop 'Share this image' plus de naam van het bestand. Klik onderaan op de link Get link. De pagina verandert en bovenaan ziet u nu de tekst 'Link copied to clipboard'. Open nu uw programma en maak een nieuw bericht. Druk op Ctrl+V om de link te plakken in uw bericht. In de staat nu een directe link naar het bestand. Degene die de ontvangt hoeft er alleen maar op te klikken om het bestand te downloaden. Een andere manier om het bestand te versturen is door direct in het vak waarin staat 'Add names or s', één of meer adressen van uw bekenden te typen. (Meerdere

9 adressen scheidt u door simpelweg een spatie te typen.) U kunt een bericht toe voegen in het vak 'Message'. Daarna klikt u op Send. De pagina verander en u zietde tekst 'Sent successfully'. Dat wil zeggen dat het verzenden is gelukt. Een hele map delen Een map met meerdere bestanden delen verloopt op dezelfde manier als één bestand delen. Klik met de rechtermuisknop op de map die u wilt delen. Selecteer de optie Dropbox > Get Link. U ziet nu een pagina met de kop 'Share' plus de naam van het bestand. Klik onderaan op de link Get link. De pagina verandert en bovenaan ziet u nu de tekst 'Link copied to clipboard'. Open nu uw programma en maak een nieuw bericht. Druk op Ctrl+V om de link te plakken in uw bericht. In de staat nu een directe link naar het bestand. Degene die de ontvangt hoeft er alleen maar op te klikken om het bestand te downloaden. Een andere manier om het bestand te versturen is door direct in het vak waarin staat 'Add names or s', één of meer adressen van uw bekenden te typen. (Meerdere adressen scheidt u door simpelweg een spatie te typen.) U kunt een bericht toe voegen in het vak 'Message'. Daarna klikt u op Send. De pagina verander en u zietde tekst 'Sent successfully'. Dat wil zeggen dat het verzenden is gelukt.

10 De website van Dropbox Het kan natuurlijk gebeuren dat u op een plek zit waar u Dropbox niet hebt geïnstalleerd. In dat geval kunt u via de website van Dropbox altijd bij uw bestanden. Zo kunt u bijvoorbeeld op vakantie bestanden of foto's toevoegen aan Dropbox. Of bij vrienden thuis snel bestanden of foto's downloaden. De website werkt als volgt: surf naar de website van Dropbox, Log in met uw adres en het wachtwoord dat u hebt bedacht voor Dropbox. U ziet nu een overzicht van de bestanden en mappen die u in Dropbox hebt geplaatst. Bovenaan ziet u vier knoppen:

11 Met de eerste knop kunt u bestanden uploaden. Dit gaat als volgt: Klik op de knop. Klik daarna op Choose files. Selecteer de bestanden die u wilt uploaden en klik op Start upload. Met de tweede knop kunt u een nieuwe map aanmaken. Met de derde knop kunt u een map delen. Klik op de knop. Kies daarna de optie 'I'd like to share an existing folder' en klik op Next. Kies nu de map die u wilt delen en klik weer op Next. Vul één of meer adressen in en voer eventueel een boodschap in. Klik daarna op Share folder. De laatste knop is een bijzondere: u kunt namelijk bestanden verwijderen uit Dropbox. Maar Dropbox 'onthoudt' de bestanden voor u. Klik u op deze laatse knop (de prullenbak) dan worden verwijderde bestanden zichtbaar. Klik nogmaals op de knop om ze weer onzichtbaar te maken.

DROPBOX = BESTANDEN DELEN VIA INTERNET

DROPBOX = BESTANDEN DELEN VIA INTERNET HANDLEIDING DROPBOX = BESTANDEN DELEN VIA INTERNET Tina Van Straeten Handleiding dropbox Tina Van Straeten Handleiding: onderhoud van je pc VVOB/PROGRESS Pagina 2 van 15 COLOFON Deze handleiding Dropbox

Nadere informatie

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING Handleiding nieuwe ICT-omgeving 1 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Inloggen en uitloggen... 2 3 Openingsscherm en start menu... 3 4 Bestandsbeheer... 6 5 Outlook... 7 6 Windows

Nadere informatie

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail Online foto s delen Tja, dan zit de vakantie er weer (bijna) op. Genoten van de zon, lekker uitgerust, en alle mooie momenten vastgelegd met de camera. Misschien hebt u wel honderden foto's op een geheugenkaartje

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PC-gebruik

Gebruikershandleiding PC-gebruik Gebruikershandleiding PC-gebruik Versie 2.0.2.18 / 1 Februari 2011 Mextal 2011 Inhoudsopgave 0. Inleiding... 3 1. Inloggen... 3 1.1 Installeren Plug-in... 4 1.2 Uitvoeren installatie controle... 5 1.2.1

Nadere informatie

Hulp bij een aantal uit te voeren opdrachten Outlook Express (of Windows Mail)

Hulp bij een aantal uit te voeren opdrachten Outlook Express (of Windows Mail) Hulp bij een aantal uit te voeren opdrachten Outlook Express (of Windows Mail) outlook Express starten en afsluiten welke versie een bericht verzenden, ontvangen, openen en afdrukken een bericht beantwoorden

Nadere informatie

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2 E-mail outlook.com INHOUD 1. Inleiding... 3 2. Een e-mailadres aanmaken... 5 3. een e-mail lezen... 8 4. een e-mail verzenden... 9 5. een e-mail beantwoorden... 10 6. Een bijlage... 11 6.1 een bijlage

Nadere informatie

Het maken van back-ups voor het MKB

Het maken van back-ups voor het MKB Het maken van back-ups voor het MKB Recent heb ik op mijn blog (http://blog.zandstra.it) al een stuk hierover gewijd. Aangezien dit wellicht toch meer uitweiding verdiend, maar dit niet afdoende in een

Nadere informatie

Handleidingen 1.0 Alfresco

Handleidingen 1.0 Alfresco Handleidingen 1.0 Alfresco Alfresco Handleidingen 1.0 Alfresco In dit document vind je de handleidingen voor Alfresco zoals aangeboden door ECM2. I. Alfresco Document Management 1 1. Inleiding 3 1.1. Adresgegevens...

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

Introductie Mamut Online Backup

Introductie Mamut Online Backup Mamut Active Services Introductie Mamut Online Backup Versie 4 MOB.BKL.INTRO.NL.040.01 1 Mamut Online Backup Inhoud Mamut Online Backup... 3 Nieuw in versie 4... 5 Introductie... 6 Aan de slag... 12 Zo

Nadere informatie

// Mamut Business Software. Updatehandleiding

// Mamut Business Software. Updatehandleiding // Mamut Business Software Updatehandleiding Inhoud Over updates naar een nieuwe versie 3 Back-up maken 6 Update naar de laatste versie 8 Verplaats het programma naar een andere computer/server 15 Zo verplaatst

Nadere informatie

Basiscursus Computergebruik. Windows 7

Basiscursus Computergebruik. Windows 7 Basiscursus Computergebruik Windows 7 1 Inhoud Voor u begint 4 Les 1: De basis 5 1.1 Soorten computers 5 1.2 Onderdelen van de computer 6 1.3 De computer aanzetten en aanmelden 7 1.4 De computermuis 8

Nadere informatie

Backup en Synchronisatie

Backup en Synchronisatie Backup en Synchronisatie Om de informatie en software in uw computer veilig te stellen kunnen we een aantal deelgebieden onderscheiden: 1. Windows zelf met alle geïnstalleerde programma s, instellingen,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Januari 2008 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD....3 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN....3 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...4 3.1. INSTALLATIE WIZARD OPENEN....4 3.2. ACCEPTATIE VAN DE LICENTIEOVEREENKOMST....5

Nadere informatie

Hoe leg ik een FTP-verbinding met de website van school? Hoe maak ik een downloadhyperlink via het CMS?

Hoe leg ik een FTP-verbinding met de website van school? Hoe maak ik een downloadhyperlink via het CMS? Hoe leg ik een FTP-verbinding met de website van school? Hoe maak ik een downloadhyperlink via het CMS? Wanneer we informatie van het internet afhalen, zijn we bezig met het downloaden. Willen we informatie

Nadere informatie

1. Outlook.com (gratis versie)

1. Outlook.com (gratis versie) 1. Outlook.com (gratis versie) 1.1 Downloaden Misschien hebt u (nog) geen computer, maar u wilt wel mailen met uw familie, buren of kennissen? Dat kan natuurlijk want bij u in de buurt is altijd wel een

Nadere informatie

Uitleg van de Systeeminstellingen in Ubuntu.

Uitleg van de Systeeminstellingen in Ubuntu. Uitleg van de Systeeminstellingen in Ubuntu. In Windows kun u in het configuratiescherm de computer aanpassen naar uw wensen. In Ubuntu heet dit Systeeminstellingen. Ik zal in deze handleiding de meest

Nadere informatie

Handleiding. Voor Windows en Mac. LiveSchijf Burgemeesterlaan 14 3971 CS DRIEBERGEN-RIJSENBURG info@liveschijf.nl liveschijf.nl

Handleiding. Voor Windows en Mac. LiveSchijf Burgemeesterlaan 14 3971 CS DRIEBERGEN-RIJSENBURG info@liveschijf.nl liveschijf.nl Handleiding Voor Windows en Mac LiveSchijf Burgemeesterlaan 14 3971 CS DRIEBERGEN-RIJSENBURG info@liveschijf.nl liveschijf.nl Voor vragen stuurt u een e-mail naar support@liveschijf.nl Inhoud Online Backup

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Handleiding FTP. Uitleg over het aanpassen van de website uit het basispakket, met het programma FileZilla

Handleiding FTP. Uitleg over het aanpassen van de website uit het basispakket, met het programma FileZilla Handleiding FTP Uitleg over het aanpassen van de website uit het basispakket, met het programma FileZilla Inhoud Downloaden van FileZilla...2 Installatie en eerste gebruik van FileZilla...3 Installatie...3

Nadere informatie

WINDOWS MAIL. Windows Mail. 2012 Computertraining voor 50-plussers

WINDOWS MAIL. Windows Mail. 2012 Computertraining voor 50-plussers WINDOWS MAIL 2012 Computertraining voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl C O M P U T E R T R A I N I N G V O O R 5 0 -

Nadere informatie

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1 Pagina 1 Online Back up Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 2 Voorwoord.. Blz. 3 Minimale systeemeisen...blz. 4 Installatie van Webcreating Easy Back-Up..Blz. 5 Inloggen..Blz.

Nadere informatie

Kliktime Handleiding V3.5

Kliktime Handleiding V3.5 Kliktime Handleiding V3.5 KENNISMAKEN MET KLIKTIME Inhoud Wat is Kliktime?... 1 Overzicht van Kliktime... 2 Gebruikers & categorieën... 2 Functies... 2 Opties... 3 Tijdelijke wachtwoorden... 3 Extra opties...

Nadere informatie

Back-up deel 1: introductie

Back-up deel 1: introductie Back-up deel 1: introductie In dit cursusdeel leer je wat een back-up is, waarom je deze moet maken en van welke bestanden. Je leert ook waar je de back-up het beste op kunt slaan. Zo leer je hoe je een

Nadere informatie

Telefoonmodem wordt steeds minder gebruikt. Er wordt betaald per minuut, en kan leuk oplopen als er wat uren geinternet wordt.

Telefoonmodem wordt steeds minder gebruikt. Er wordt betaald per minuut, en kan leuk oplopen als er wat uren geinternet wordt. Les 3 Werken met internet, email Aansluiting De verbinding met internet kan verlopen op verschillende manieren. 1. Telefoonmodem 2. ADSL, al of niet inclusief bellen 3. Kabel Telefoonmodem wordt steeds

Nadere informatie

Versie 1.2 KENWOOD MULTIMEDIA NAVIGATIE SYSTEEM DNN9230DAB. Beknopte Set-up handleiding

Versie 1.2 KENWOOD MULTIMEDIA NAVIGATIE SYSTEEM DNN9230DAB. Beknopte Set-up handleiding Versie 1.2 KENWOOD MULTIMEDIA NAVIGATIE SYSTEEM DNN9230DAB Beknopte Set-up handleiding KENWOOD Beknopte Set-up Handleiding I n h o u d s o p g a v e Stap 1:- Kenwood s Route Collector online registreren...

Nadere informatie

esms Outlook Gebruiksaanwijzing

esms Outlook Gebruiksaanwijzing 1 esms Outlook Gebruiksaanwijzing 2 3 Inhoud Inleiding...3 Installatie en vereisten...3 Vereisten...3 Installatie...4 Registratie...5 Verwijderen...6 Inleiding Hartelijk dank om voor Mobistar PC Messenger

Nadere informatie

Practicum Software Tools 2001, week 36

Practicum Software Tools 2001, week 36 Practicum Software Tools 2001, week 36 Opmerking: tijdens het uitvoeren van dit practicum kunnen er windows verschijnen die om bevestiging vragen of een fout melden. Lees de tekst en probeer zelf te verzinnen

Nadere informatie

Handleiding radiostreaming

Handleiding radiostreaming Handleiding radiostreaming Instellingen en gebruik van radiostreaming inclusief AutoDJ configuratie In deze handleiding leert U hoe U uw livestream kunt opzetten, AutoDJ kunt configureren, muziek uploaden

Nadere informatie