Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanvullende informatie voor Windows 8.1"

Transcriptie

1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows 8 gemakkelijker moet maken. In dit aanvullende PDF-bestand krijgt u een overzicht van de belangrijkste wijzigingen. Eerst ziet u een overzicht van de algemene wijzigingen. Daarna ziet u de wijzigingen per hoofdstuk. Updaten naar Windows 8.1 Mogelijk heeft u de update van Windows 8.1 al op uw computer staan. In dat geval is de update binnengehaald via de automatische updates. Als de update al op uw pc is geïnstalleerd, ziet u als u de computer heeft opgestart, linksonder op het startscherm een pijl en op het bureaublad ziet u linksonder een startknop. Ziet u deze knoppen niet, dan is de update voor Windows 8.1 nog niet geïnstalleerd. In dat geval kunt u de update installeren zoals hieronder beschreven. Heeft u nog niet zoveel ervaring met het werken op de computer, dan kunt u eventueel de hulp van een ervaren computergebruiker vragen bij het installeren. Klik met de rechtermuisknop op de achtergrond van het startscherm Voor het installeren van updates moet u vaak enkele instructies volgen. Deze worden duidelijk aangegeven op het scherm: Volg de instructies in de vensters

2 2 Als de update is geinstalleerd, kunt u dit zien aan de pijl op het startscherm en de startknop.op het bureaublad. Indien u de knoppen en nog niet ziet, kunt u de update op een andere manier installeren via de app Store. U opent de app Store vanaf het startscherm: In de Store ziet u de optie voor de update: Voor het installeren van updates moet u vaak enkele instructies volgen. Deze worden duidelijk aangegeven op het scherm: Volg de instructies op het scherm Als het goed is gegaan, is de update voor Windows 8.1 nu geïnstalleerd. De veranderingen op het startscherm en bureaublad Een van de belangrijkste veranderingen in Windows 8.1 is de pijl die is verschenen op het startscherm. Hiermee opent u de lijst met alle apps op uw computer:

3 3 Om weer terug te gaan naar het startscherm: Op het bureaublad is een extra knop beschikbaar om terug te gaan naar het startscherm. Deze bekijkt u als volgt: Waarschijnlijk ziet deze knop er op uw scherm anders uit. U kunt de knop herkennen aan de tekst Bureaublad. Op het bureaublad ziet u linksonder een nieuwe knop. Deze knop is altijd zichtbaar op het bureaublad. Ook als u werkt met de apps in Windows 8.1, verschijnt deze knop zodra u de aanwijzer linksonder op het scherm plaatst. Hiermee gaat u terug naar het startscherm: U ziet weer het startscherm.

4 4 Tip Handig verborgen menu Op pagina 81 van het boek vindt u de Tip Handig verborgen menu. Dit menu is nog steeds beschikbaar, maar nu via de nieuwe startknop. Extra toevoeging is dat u via dit menu in Windows 8.1 ook de pc kunt afsluiten of uzelf kunt afmelden bij een account. Rechtsklik op U ziet de opties in het verborgen menu, met de nieuwe optie om de pc af te sluiten via dit menu: Hoofdstuk 1 Werken met het startscherm en bureaublad Paragraaf 1.5 App-opdrachten Pagina 25 Het beginscherm van de app Agenda ziet er iets anders uit. Door met de rechtermuisknop op een leeg deel van het scherm te klikken, opent u de appopdrachten en kunt u de weergave wijzigen. Rechtsklik op een leeg deel van het scherm U ziet de app-opdrachten boven en onder in het scherm: Tip Lokaal account instellen Pagina 43 De optie Gebruikers is vervangen door. In plaats van Overschakelen naar een lokaal account klikt u op.

5 5 Onderstaande tip is toegevoegd aan Hoofdstuk 1. Tip Computer afmelden of afsluiten via het bureaublad De computer kunt u ook afsluiten via het bureaublad. Dit doet u als volgt: Rechtsklik op U ziet een menu: U ziet de mogelijke opties: Hoofdstuk 2 Aanpassen van uw bureaublad Onderstaande tip is toegevoegd aan Hoofdstuk 2. Tip Bureaublad direct laten openen na opstarten van Windows Na het opstarten van de computer ziet u het startscherm. Als u liever direct het bureaublad ziet, kunt u die als volgt instellen: Rechtsklik op de taakbalk tabblad Klik een vinkje bij Onder in het venster: Als u deze instelling liever niet meer wilt gebruiken, klikt u het vinkje weer weg en klikt u vervolgens op de knop OK.

6 6 Hoofdstuk 3 Startscherm en Pc-instellingen Paragraaf 3.1 Tegels groeperen Pagina 86 Het is in Windows 8.1 niet meer mogelijk om de weergave te verkleinen. De optie Naam aan groep geven verschijnt niet meer in de app-opdrachten, maar boven de groep. Paragraaf 3.3 Tegelgrootte veranderen Pagina 89 In plaats van op de optie Kleiner te klikken, klikt u op op het gewenste formaat. en vervolgens Paragraaf 3.5 Scherm achtergrond en vormgeving Pagina 92 Om te opties voor het vergrendelingscherm te tonen, klikt u eerst op en vervolgens op. Het aanpassen van het startscherm verloopt iets anders. Eerst opent u de charm Instellingen, vervolgens klikt u boven in het scherm op. Paragraaf 3.6 Wachtwoorden en pincodes instellen Pagina 93 Om het wachtwoord aan te passen: Klik bij op U kunt een aantal beveiligingsinstellingen voor uw account veranderen: Hiermee wijzigt u het wachtwoord waarmee u inlogt in Windows: U kunt ook een beweging op een afbeelding vastleggen als wachtwoord: Dit is vooral bedoeld voor touchscreens. In de Achtergrondinformatie aan het einde van dit hoofdstuk leest u hier meer over.

7 7 Pagina 94 Om een pincode toe te voegen, klikt u bij op. Pagina 96 Het uitschakelen van een wachtwoord verloopt anders in Windows 8.1: Klik bij op ; Typ u uw huidige wachtwoord en klik op ; In het volgende venster vult u doorgaans een nieuw wachtwoord in. Als u geen wachtwoord wilt gebruiken, laat u de vakken leeg en klikt u op ; Om de wijziging door te voeren, klikt u op. Paragraaf 3.7 Nieuwe gebruikersaccount maken Pagina 97 Om een nieuwe gebruikersaccount te maken, klikt u eerst in het scherm van Pcinstellingen op. Paragraaf 3.8 Instellingen voor meldingen Pagina 99 Om de instellingen voor meldingen te bekijken, moet u eerst terugkeren naar het startscherm van Pc-instellingen: Klik bij op. Klik achtereenvolgens op en. Paragraaf 3.9 Instellingen voor zoeken Pagina 100 De knop Geschiedenis wissen is vervangen door. U ziet daarna een waachuwing en moet op klikken. Na het wissen verschijnt een vinkje naast de knop. Paragraaf 3.10 Algemene instellingen en privacy Pagina 101 Om de algemene instellingen te bekijken, moet u eerst terugkeren naar het startscherm van Pc-instellingen: Klikt u eerst bij op.

8 8 Daarna klikt u op Om de privacy-instellingen te bekijken, klikt u in het startscherm van Pc-instellingen op. Paragraaf 3.11 Apparaten aansluiten of verwijderen Pagina 102, klik vervolgens op. Om een apparaat te verwijderen: het apparaat, klik vervolgens op. Paragraaf 3.12 Overige instellingen Pagina 104 Om de algemene instellingen te bekijken, moet u eerst terugkeren naar het startscherm van Pc-instellingen: Klikt u eerst bij op. Daarna klikt u op. Onder kunt u de tijd dat meldingen worden getoond en de cursorbreedte aanpassen. Om te controleren of er updates zijn: Klikt u eerst bij op ; Daarna klikt u op ; Om te zoeken naar updates, klikt u op. Tip Webpagina s aan startscherm vastmaken Pagina 110 Om een webpagina aan het startscherm vast te maken, klikt u eerst op en daarna pas op. Hoofdstuk 4 Werken met de Verkenner Het venster van Windows Verkenner, ookwel het mapvenster genoemd, ziet er iets anders uit. U opent Windows Verkenner vanaf het bureaublad om dit te bekijken:

9 9 U ziet andere mappen in het beginvenster van de Verkenner: Ook links in het navigatievenster ziet u standaard andere mappen: U ziet dat Computer is vervangen door : Vanaf paragraaf 4.2 Werken met bibliotheken worden de bibliotheken in Windows Verkenner besproken. Deze worden nu niet meer standaard getoond het linkerdeelvenster van Windows Verkenner in Windows 8.1. U opent de bibliotheken nu via de adresbalk: het meest linkse pijltje in de adresbalk Het venster met de bibliotheken wordt geopend. In het navigatievenster is de bibliotheek Afbeeldingen niet meer zichtbaar. In dat geval klikt u bij Deze pc op de map Afbeeldingen. Paragraaf 4.3 Verplaatsen met selectievakjes Pagina 120 In plaats dat u de map Oefenbestanden opent, keert u terug naar het vorige venster door in Verkenner te klikken op openen, klikt u in de adresbalk op. Paragraaf 4.9 Labels toevoegen Pagina 130. Om daarna de bibliotheek Afbeeldingen te Let op: u kunt alleen labels toevoegen als de foto is geopend in een map. Het is niet mogelijk in de bibliotheek.

10 10 Hoofdstuk 5 Gebruikersaccounts, Family Safety en thuisgroepen Paragraaf 5.5 Accountafbeelding veranderen Pagina 158 In plaats van op Accountafbeelding te klikken, klikt u op. Paragraaf 5.9 Overschakelen naar Microsoft-account Pagina 169 De optie Gebruikers is vervangen door. De optie Overschakelen naar een Microsoft-account is vervangen door. Hoofdstuk 6 Foto s bekijken en bewerken Het venster van de app Foto s ziet er nu zo uit: U ziet uw mappen en de foto s in de Afbeeldingenbibliotheek: Op uw computer ziet u waarschijnlijk ook andere afbeeldingen. U kunt direct op de map Oefenbestanden klikken om deze te openen en daarna klikt u op een foto.

11 11 Hoofdstuk 7 Windows Media Player Paragraaf 7.9 Uw muziek afspelen met de app Muziek Pagina 230 Het venster van de app Muziek ziet er iets anders uit. U kunt als volgt uw eigen muziek op de computer bekijken: U ziet nu de albums die u heeft toegevoegd in de vorige paragrafen. Door op een album te klikken, wordt het geopend en ziet u de nummers van het album. Pagina 231 De knop Afspelen in vervangen door nummer klikt.. Deze knop verschijnt als u op een Pagina 232 De optie Mijn muziek is vervangen door. Pagina 233 Een afspeellijst importeert u door te klikken op en vervolgens op. Tip Meer weten over de nummers? Pagina 240 In plaats van op het nummer te klikken, klikt u met de rechtermuisknop op het nummer. Onder in het scherm verschijnen opties voor meer informatie. Tip Xbox Music Store Pagina 240 De optie Alle muziek is vervangen door.

12 12 Om u aan te melden, klikt u op de instructies in de schermen.. Klik, indien nodig, op. Volg hierna Hoofdstuk 9 Systeembeheer Paragraaf 9.8 Apparaten aansluiten en verwijderen Pagina 298 In plaats van op Apparaten te klikken, klikt u achtereenvolgens op en. Om een apparaat te verwijderen: het apparaat Klik achtereenvolgens op en. Paragraaf 9.11 Pc vernieuwen Pagina 303 In plaats van Algemeen klikt u achtereenvolgens op en. Hoofdstuk 10 Back-ups en herstelpunten maken In paragraaf 10.2, 10.3 en 10.4 hoeft u bij het zoeken naar het programma niet meer op de optie Instellingen te klikken. Het back-upprogramma wordt direct getoond. Een systeemherstelschijf maken zoals beschreven in paragraaf 10.6 Een systeemherstelschijf maken is niet meer mogelijk. Het instellen van een systeemkopie zoals beschreven in paragraaf 10.8 Een systeemkopie instellen is niet meer mogelijk.

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Aanvullend bestand bij de tweede druk Windows 8.1 voor senioren

Aanvullend bestand bij de tweede druk Windows 8.1 voor senioren 1 Aanvullend bestand bij de tweede druk Windows 8.1 voor senioren Recentelijk is een update van het besturingssysteem Windows 8.1 verschenen. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen. In dit aanvullende

Nadere informatie

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker 1 Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker In april 2018 is er een update verschenen van Windows 10. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige

Nadere informatie

1. Kennismaken met Windows 8

1. Kennismaken met Windows 8 13 1. Kennismaken met Windows 8 Met de introductie door Microsoft van Windows 8 (inmiddels Windows 8.1) is er een brug geslagen tussen het werken met computers en tablets of smartphones. In Windows 8.1

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 9

Inhoudsopgave. Inleiding 9 Inhoudsopgave Inleiding 9 1. Het startscherm 11 1.1 Het startscherm 12 1.2 Een app of programma openen 12 1.3 De charmbalk 13 1.4 De app-opdrachten 15 1.5 Tegels van programma s en apps toevoegen en losmaken

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Erratum Windows 8.1 voor senioren deel Starten met Windows 8

Erratum Windows 8.1 voor senioren deel Starten met Windows 8 1 Erratum Windows 8.1 voor senioren deel 1 Recentelijk is een update van het besturingssysteem Windows 8.1 verschenen. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen. In dit aanvullende PDF-bestand krijgt

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

1. Kennismaken met Windows 10

1. Kennismaken met Windows 10 13 1. Kennismaken met Windows 10 Net als in bijna alle versies van Windows is in Windows 10 het bureaublad het beginscherm voor het werken op uw pc. Compleet met het populaire menu Start (ook wel startmenu

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Voor docenten 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Voor docenten 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 7 Voor docenten... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Les 4. Bestanden beheren met Windows Verkenner. Pagina 110-111. 1 Als u in het startscherm de eerste letters van verkenner typt, ziet u:

Les 4. Bestanden beheren met Windows Verkenner. Pagina 110-111. 1 Als u in het startscherm de eerste letters van verkenner typt, ziet u: Les 4 Bestanden beheren met Windows Verkenner Pagina 110-111 1 Als u in het startscherm de eerste letters van verkenner typt, ziet u: 2 De Verkenner ziet er in Windows 8.1 anders uit. Aan de linkerkant

Nadere informatie

3.7 Apparaten aansluiten of verwijderen Overige instellingen Achtergrondinformatie Tips... 77

3.7 Apparaten aansluiten of verwijderen Overige instellingen Achtergrondinformatie Tips... 77 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

2. Aanpassen van uw bureaublad

2. Aanpassen van uw bureaublad 41 2. Aanpassen van uw bureaublad In Windows 10 kunt u allerlei standaardinstellingen van het besturingssysteem zelf wijzigen. Windows 10 bevat veel handigheidjes die het werken met de computer kunnen

Nadere informatie

Les 5. Foto s, Video, Muziek en SkyDrive. 1 De app foto s starten (nieuwe opdracht) Opdracht. Pagina 141. Pagina 142-143

Les 5. Foto s, Video, Muziek en SkyDrive. 1 De app foto s starten (nieuwe opdracht) Opdracht. Pagina 141. Pagina 142-143 Les 5 Foto s, Video, Muziek en SkyDrive Pagina 141 Introductie In Windows 8.1 is het niet meer mogelijk om uw Facebook-foto s weer te geven in de app Foto s. Pagina 142-143 1 De app foto s starten (nieuwe

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Windows 8 (N/N) : Texte en néerlandais sur la version néerlandaise du logiciel

Windows 8 (N/N) : Texte en néerlandais sur la version néerlandaise du logiciel Algemeen Windows 8: een kleine revolutie? 7 Windows opstarten 8 Een nieuwe sessie openen of activeren 11 Met een touchscreen werken 12 De Windows 8 interface gebruiken met een muis en met een touchscreen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

1. Aanpassen van uw werkomgeving

1. Aanpassen van uw werkomgeving 19 1. Aanpassen van uw werkomgeving In Windows 7 kunt u allerlei standaardinstellingen van het besturingssysteem zelf wijzigen. In de bonushoofdstukken bij het boek Windows 7 voor senioren deel 1 (ISBN

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Toets uw kennis... 8 Voor docenten... 8 Website...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

1. Aanpassen van het bureaublad

1. Aanpassen van het bureaublad 11 1. Aanpassen van het bureaublad In Windows 7 kunt u allerlei standaardinstellingen van het besturingssysteem zelf wijzigen. Zo kunt u bijvoorbeeld een andere achtergrond voor het bureaublad kiezen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 9

Inhoudsopgave. Inleiding 9 Inhoudsopgave Inleiding 9 1. Het startscherm 11 1.1 Het startscherm 12 1.2 Een app of programma openen 12 1.3 De charmbalk 13 1.4 De app-opdrachten 15 1.5 Tegels van programma s en apps toevoegen en losmaken

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

1.15 Eerder opgeslagen bestanden rechtstreeks openen vanuit het menu Start

1.15 Eerder opgeslagen bestanden rechtstreeks openen vanuit het menu Start 1.15 Eerder opgeslagen bestanden rechtstreeks openen vanuit het menu Start Als u een eerder opgeslagen bestand wilt openen, kunt u dat ook direct vanuit het menu Start openen met de Jump Lists. Dit werkt

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 en Android

Nadere informatie

In dit aanvullende PDF-bestand krijgt u een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen ios 6 en 7.

In dit aanvullende PDF-bestand krijgt u een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen ios 6 en 7. 1 ios 7 op de ipad September 2013 is een update van het besturingssysteem voor de ipad verschenen waarbij het uiterlijk van de ipad flink is gewijzigd. Dit nieuwe besturingssysteem heeft de naam ios 7.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2016 Visual Steps - www.visualsteps.nl - Dit is de inhoudsopgave van de titel Visuele stappengids Windows 10 - ISBN 978 90 5905 473 8.

Inhoudsopgave. 2016 Visual Steps - www.visualsteps.nl - Dit is de inhoudsopgave van de titel Visuele stappengids Windows 10 - ISBN 978 90 5905 473 8. Inhoudsopgave Inleiding 9 1. Het menu Start 11 1.1 Het menu Start 12 1.2 Een app of programma openen 13 1.3 Meest gebruikte programma s verwijderen 14 1.4 Het menu Start vergroten 14 1.5 Tegels indelen

Nadere informatie

Dit hoofdstuk gaat over de belangrijkste nieuwe opties in het Instellingen-venster.

Dit hoofdstuk gaat over de belangrijkste nieuwe opties in het Instellingen-venster. 33 2. Instellingen Het venster Instellingen is de plek waar de meeste instellingen voor Windows 10 te vinden zijn. Bij oudere Windows-versies was dat nog het Configuratiescherm. In de loop der tijd zijn

Nadere informatie

1. Starten met Windows 8

1. Starten met Windows 8 17 1. Starten met Windows 8 Microsoft, de maker van Windows, heeft in de loop der jaren diverse Windowsversies uitgebracht. Windows 8 is de nieuwste versie. Als u eerder met Windows 7, Windows Vista of

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Richt uw pc of laptop in

Studio Visual Steps. Richt uw pc of laptop in Studio Visual Steps Richt uw pc of laptop in Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2012 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: oktober 2012 Alle rechten

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 De website bij dit boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1.

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Windows 10 Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Opstarten Bij het opstarten met lokaal of microsoft account (zie verder) verschijnt het bureaublad,.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Hoe werkt u met dit boek... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

3. Mappen en bestanden in de cloud

3. Mappen en bestanden in de cloud 75 3. Mappen en bestanden in de cloud U heeft tot nu toe gewerkt met het opslaan van uw bestanden op de harde schijf van uw computer. Echter er zijn ook diverse programma s en diensten waarmee u uw bestanden

Nadere informatie

Dit aanvullende PDF-bestand is geschikt voor Mac-gebruikers die aan de slag gaan met Picasa.

Dit aanvullende PDF-bestand is geschikt voor Mac-gebruikers die aan de slag gaan met Picasa. 1 Picasa op de Mac Dit aanvullende PDF-bestand is geschikt voor Mac-gebruikers die aan de slag gaan met Picasa. In het boek Digitale fotobewerking met Picasa voor senioren wordt het programma Picasa voor

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

3. Gebruikersaccounts ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...... ... ... ... ... 4. Uw computer 107 ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

3. Gebruikersaccounts ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...... ... ... ... ... 4. Uw computer 107 ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De schermafbeeldingen... 17 Website... 18 Toets

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding 1. Het menu Start 2. Het bureaublad en de taakbalk

Inhoudsopgave Inleiding 1. Het menu Start 2. Het bureaublad en de taakbalk Inhoudsopgave Inleiding 9 1. Het menu Start 11 1.1 Het menu Start 12 1.2 Een app of programma openen 13 1.3 Meest gebruikte programma s verwijderen 14 1.4 Het menu Start vergroten 14 1.5 Tegels indelen

Nadere informatie

Erratum Foto s, video s en muziek in

Erratum Foto s, video s en muziek in 1 Erratum Foto s, video s en muziek in In oktober 2017 is er een update verschenen van. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige schermen zijn enigszins gewijzigd qua

Nadere informatie

ios 5-software update voor de ipad

ios 5-software update voor de ipad 1 ios 5-software update voor de ipad Apple brengt van tijd tot tijd updates van de ipad software uit. Hierin worden problemen opgelost of nieuwe functies toegevoegd. Enige tijd geleden verscheen de ios

Nadere informatie

1. Starten met Windows 10

1. Starten met Windows 10 17 1. Starten met Windows 10 Microsoft, de maker van Windows, heeft in de loop der jaren diverse Windowsversies uitgebracht. Windows 10 is de nieuwste versie. In alle versies van Windows voor Windows 8

Nadere informatie

Windows 10: privacy en basisinstellingen

Windows 10: privacy en basisinstellingen Windows 10: privacy en basisinstellingen Privacy Windows 10 bevat veel privacy-instellingen. Denk aan instellingen voor het tonen van gepersonaliseerde advertenties en het doorsturen van locatiegegevens.

Nadere informatie

9. Een fotoalbum maken

9. Een fotoalbum maken 323 9. Een fotoalbum maken PowerPoint is een programma waarmee u presentaties kunt maken. Een presentatie bestaat uit dia s. Deze dia s kunt u op een computerscherm bekijken, of met een beamer op een scherm

Nadere informatie

Na het opstarten verschijnt het Bureaublad. Hier kun je programma s opstarten via de pictogrammen op het Bureaublad of in de Taakbalk.

Na het opstarten verschijnt het Bureaublad. Hier kun je programma s opstarten via de pictogrammen op het Bureaublad of in de Taakbalk. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Starten met Windows Windows is het besturingssysteem van de computer, het stuurt andere programma s aan. Na het opstarten zie je het vergrendelingsscherm. Daar moet je op inloggen

Nadere informatie

Picasa 3.6. Downloaden en installeren

Picasa 3.6. Downloaden en installeren 1 Picasa 3.6 In Digitale foto s ordenen en bewerken met Picasa wordt versie 3 van het programma behandeld. Ondertussen is er een verbeterde versie van het programma verschenen. U krijgt de nieuwe versie

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding 1. Het menu Start 2. Het bureaublad en de taakbalk

Inhoudsopgave Inleiding 1. Het menu Start 2. Het bureaublad en de taakbalk Inhoudsopgave Inleiding 9 1. Het menu Start 11 1.1 Het menu Start 12 1.2 Een app of programma openen 13 1.3 Meest gebruikte programma s verwijderen 14 1.4 Het menu Start vergroten 14 1.5 Tegels indelen

Nadere informatie

2.8 Achtergrondinformatie... 67 2.9 Tips... 68

2.8 Achtergrondinformatie... 67 2.9 Tips... 68 Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 17 De volgorde van lezen... 18 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

2. Kennismaken met Windows 7

2. Kennismaken met Windows 7 31 2. Kennismaken met Windows 7 Ook als u thuis bent op een Windows XP- of Windows Vista-computer, is de overstap naar het vernieuwde Windows 7 waarschijnlijk even wennen. Het uiterlijk is bijvoorbeeld

Nadere informatie

Windows 8.1. Wat brengt Windows 8.1 ons voor nieuws. Hoe zit het nu met de Startknop. En nog iets meer. HCC-Haaglanden Tim Woldring

Windows 8.1. Wat brengt Windows 8.1 ons voor nieuws. Hoe zit het nu met de Startknop. En nog iets meer. HCC-Haaglanden Tim Woldring Windows 8.1 Wat brengt Windows 8.1 ons voor nieuws. Hoe zit het nu met de Startknop. En nog iets meer. HCC-Haaglanden Tim Woldring Het is ondoenlijk om alle verschillen en/of vernieuwingen in Windows 8.1

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Visual Steps Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Visual Steps Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Visual Steps Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 9 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 De schermafbeeldingen... 11 1. Starten met

Nadere informatie

via de taakbalk en typ Uitvoeren en open de gelijknamige app

via de taakbalk en typ Uitvoeren en open de gelijknamige app Schermafdruk maken: o Win10-logotoets + PrtSc o Knipprogramma (bij accessoires) Hoe Windows 10 in veilige modus opstarten? o Druk op de Windowslogo-toets + R om het uitvoeren dialoogvenster te openen.

Nadere informatie

opent het venster van Launchpad. Om Dashboard te openen: Pagina 33 De laatste handeling is gewijzigd. De handeling gaat nu als volgt:

opent het venster van Launchpad. Om Dashboard te openen: Pagina 33 De laatste handeling is gewijzigd. De handeling gaat nu als volgt: 1 Enige tijd geleden is het nieuwe besturingssysteem Mac OS X Mavericks uitgebracht door Apple. In dit aanvullende PDF-bestand ziet u een overzicht van de wijzigingen tussen Mac OS X Mavericks en het boek.

Nadere informatie

1. Starten met Windows 8

1. Starten met Windows 8 17 1. Starten met Windows 8 Microsoft, de maker van Windows, heeft in de loop der jaren diverse Windowsversies uitgebracht. Windows 8 is de nieuwste versie. Als u eerder met Windows 7, Windows Vista of

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Kennis maken met Windows 10.

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Kennis maken met Windows 10. Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Kennis maken met Windows 10. - De computermuis. Blz. 10 - De muisaanwijzer. Blz. 10 - Touch pad. Blz. 11 - Het bureaublad. Blz. 11 Het bureaublad openen. Blz. 13 Wifi instellen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website bij het boek... 9 Toets uw kennis... 9 Voor

Nadere informatie

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden 6.1 PDF-bestand downloaden PDF-bestand downloaden Als je teksten, foto s of muziek van het internet wil opslaan op je computer, noem je dat downloaden. De teksten, foto s en de muziek noemen we bestanden.

Nadere informatie

Les 1. Kennismaking met Windows 8. Pagina 28-29. Pagina 30-31

Les 1. Kennismaking met Windows 8. Pagina 28-29. Pagina 30-31 Les 1 Kennismaking met Windows 8 Pagina 28-29 1 Onder de afbeelding: als u de app Agenda de eerste keer start ziet u niet de agenda van deze maand maar van vandaag. Pagina 30-31 1 De tegel van het bureaublad

Nadere informatie

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1.

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Windows 10 Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Windows 10 kreeg zijn eerste grote update (Anniversary Jubileum)begin augustus 2016. Opstarten

Nadere informatie

Aan de slag met Windows 10

Aan de slag met Windows 10 Aan de slag met Windows 10 Titel Aan de slag met Windows 10 Eerste druk December 2017 De module Aan de slag met Windows 10 is een onderdeel van de WERK-portal.nl. De WERK-portal.nl is een product van SBCM

Nadere informatie

Meer doen met uw ipad ios 9

Meer doen met uw ipad ios 9 1 Meer doen met uw ipad ios 9 Overzicht van de verschillen tussen het boek Meer doen met uw ipad (tweede druk) en het besturingssysteem ios 9 Hebt u een ipad met ios 8, dan kunt u een e-mail sturen naar

Nadere informatie

5 Edge. De onderwerpen in dit hoofdstuk:

5 Edge. De onderwerpen in dit hoofdstuk: 5 Edge Op internet kunt u heel veel informatie vinden. U heeft vast wel een aantal pagina s die u vaak bezoekt. Deze pagina s kunt u op verschillende manieren opslaan, zodat u ze snel kunt openen als u

Nadere informatie

Microsoft Word Kennismaken

Microsoft Word Kennismaken Microsoft Word 2013 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

2.6 Weergave bureaubladpictogrammen instellen

2.6 Weergave bureaubladpictogrammen instellen 33 2.6 Weergave pictogrammen instellen De weergave van de pictogrammen is standaard ingesteld op normaal. U kunt de weergave als volgt vergroten: De pictogrammen zijn vergroot. 2.7 Bureaubladpictogrammen

Nadere informatie

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab 1 Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Overzicht van de verschillen tussen het boek Starten met de Samsung Galaxy (vierde druk) en het besturingssysteem Android 8. In dit aanvullende bestand leest

Nadere informatie

4. Zoeken naar informatie

4. Zoeken naar informatie 99 4. Zoeken naar informatie Het World Wide Web wordt wel eens vergeleken met een grote bibliotheek vol met informatie over allerlei onderwerpen, maar zonder bibliothecaris in dienst. Alle boeken van deze

Nadere informatie

Office-bestanden en OneDrive

Office-bestanden en OneDrive 1 Office-bestanden en OneDrive Werken in de cloud betekent dat u uw bestanden niet meer op uw eigen computer bewerkt en bewaart, maar in een voor u gereserveerde opslagruimte op internet. Het voordeel

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Erratum Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden

Erratum Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden 1 Erratum Tablet beveiligen, back-uppen en Overzicht van de verschillen tussen het boek Tablet beveiligen, back-uppen en (eerste druk) en de besturingssystemen ios 12 van Apple en Android 8 In dit aanvullende

Nadere informatie

2010 Visual Steps - www.visualsteps.nl - Dit is de inhoudsopgave bij de Visual Steps-titel Windows 7 voor senioren deel 2 - ISBN 978 90 5905 276 5.

2010 Visual Steps - www.visualsteps.nl - Dit is de inhoudsopgave bij de Visual Steps-titel Windows 7 voor senioren deel 2 - ISBN 978 90 5905 276 5. Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De schermafbeeldingen... 17 Website... 18 Toets

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heb je nodig? 8 Hoe werk je met dit boek? 9 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heb je nodig? 8 Hoe werk je met dit boek? 9 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heb je nodig?... 8 Hoe werk je met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets je kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Thuisnetwerk instellen met Windows

Thuisnetwerk instellen met Windows Thuisnetwerk instellen met Windows Een thuisnetwerk kan behoorlijk lastig zijn om in te stellen. Gelukkig heeft Microsoft genoeg hulpmiddelen om alles in goede banen te leiden, of u nu Windows XP, Vista

Nadere informatie

1. Kijk, hier is Windows 8

1. Kijk, hier is Windows 8 Inhoudsopgave Registreer dit e-book! Volg ons op de sociale media 1. Kijk, hier is Windows 8 Windows 8 en Windows 8 Hard of zacht toetsenbord Snel met sneltoetsen Klaar voor Windows 8 2. Startscherm Windows

Nadere informatie

Appendix Computerklussen

Appendix Computerklussen Appendix Computerklussen Deze appendix behandelt enkele werkjes die nodig zijn om een bepaald voorbeeld uit dit boek na te kunnen spelen. In de betreffende hoofdstukken wordt er wel naar verwezen. Weergave

Nadere informatie

2. Aanpassen van uw bureaublad

2. Aanpassen van uw bureaublad 45 2. Aanpassen van uw bureaublad In Windows 8 kunt u allerlei standaardinstellingen van het besturingssysteem zelf wijzigen. Als u beschikt over het boek Windows 8.1 voor de beginnende senior computergebruiker

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 7 Voor docenten... 8 De schermafbeeldingen... 8 1. Starten

Nadere informatie

Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Installatie Uitvoeren (gebruiken) Belangrijk:

Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Installatie Uitvoeren (gebruiken) Belangrijk: Pagina 1 van 6 pagina s. Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Doelgroep van dit document De doelgroep van dit document zijn alle gebruikers van Centix die de Centix 3-serie

Nadere informatie

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1.

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Windows 10 Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Opstarten Bij het opstarten met lokaal of microsoft account (zie verder) verschijnt het bureaublad,.

Nadere informatie

Aanvullend bestand Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint

Aanvullend bestand Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint 1 Aanvullend bestand Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint In dit bestand vind je verschillen met Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint en PowerPoint 2016. Als je Windows

Nadere informatie

EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8

EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8 EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8 Korte inleiding over de opstart en het eerste gebruik van Windows 8 Carl Maegerman www.lesgever.be INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 STAP 1 / INLOGGEN...

Nadere informatie

Internet Explorer 7 (IE7)

Internet Explorer 7 (IE7) Internet Explorer 7 (IE7) 1. HET VENSTER Het venster van Internet Explorer 7 ziet er als volgt uit: Het venster bestaat uit volgende onderdelen: De knoppen Volgende en Vorige. Adresbalk hierin vullen we

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Visuele stappengids Windows 8

Studio Visual Steps. Visuele stappengids Windows 8 Studio Visual Steps Visuele stappengids Windows 8 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: mei 2013 Alle rechten

Nadere informatie