Ceramics LAB & Research

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ceramics LAB & Research"

Transcriptie

1 Ceramics LAB & Research Wat houdt de opleiding in? Ceramics LAB & Research is een vakopleiding in keramische vormgeving & design. Dit opleidingsprogramma in de vorm van een lab is gericht op designonderwijs, waarbij ambacht en design met elkaar vervlochten zijn. De complete keramische lab-omgeving omvat 6 periodes. Deze periodes zijn op elkaar afgestemd en bieden samenhang. Door deel te nemen aan het Ceramics LAB kies en volg je een eigen routing binnen deze vrij te kiezen periodes en leer je alle principes van het keramische systeem. Elke periode kan ook afzonderlijk worden gevolgd. Een periode duurt 5 weken (3 uur per week op donderdagavond) en één volle zaterdag ( uur). Je kunt deze naar eigen keuze invulling geven. Voor wie is de opleiding geschikt? Het Ceramic LAB is een interessante inspirerende broedplaats waar je werkt met vakgenoten aan een persoonlijke vakontwikkeling. In het lab wordt gewerkt door serieuze ambitieuze amateurs en professionals. Je bepaalt jouw ontwikkelingstraject samen met je coachprofessional en je verkent en onderzoekt jouw doelen en selecteert de onderdelen die het beste bij jouw project en concept passen. In het lab wordt jouw ontwikkeling en vaardigheden professioneel gecoached en gementord door een gerenommeerde professional. Er is bij het Ceramic LAB spraken van een open source programma. De opleiding is geschikt voor iedereen die ambitieus is en zich op dit vakgebied wil professionaliseren. Wat heeft de opleiding te bieden? Professionele ondersteuning: Om de 3-4 weken is er een werkbespreking. Een docent is op een gedeelte van deze dag aanwezig. Verder krijg je de mogelijkheid om samen een tentoonstelling te organiseren en komt er een kunsthistoricus/docent kunstgeschiedenis een bespreking houden. Op het einde houd je daarnaast een werkbespreking met meerdere professionals in het vakgebied. Beoordelingen & certificaat: Ceramic LAB & Research heeft beoordelingen en toets momenten tegen de tijd dat je jouw project wil afronden. Er kan in de werkperiode een werkpresentatie worden aangevraagd. Om een goede referentie van de behaalde vakkennis te krijgen wordt een gecommitteerde uit het vakgebied (een professionele keramist designer) uitgenodigd om de werkstukken te beoordelen en te becommentariëren. Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Aanvullend ambachtelijk onderwijs: Veel hedendaagse design bureaus in de creatieve industrie maken gebruik van deze crafts. Ceramics LAB is er voor iedereen en zeker ook als aanvullend ambachtelijk onderwijs voor MBO en HBO studenten en VO scholieren die de

2 ambitie hebben om deel te gaan uitmaken van de Nederlandse Creatieve Industrie. Online ondersteuning: Ceramic LAB & Research biedt 24/7 online ondersteuning, persoonlijke archivering van recepten en onbeperkte naslagwerken thuis te benaderen via een gratis abonnement op een in Ceramics gespecialiseerde internationale server. Goede locatie en voorzieningen: Je kunt een dagdeel per week werken in een prachtige keramiekwerkplaats op CHV Noordkade. De lessen worden gegeven in een uitstekend geoutilleerde werkplaats. Er zijn elektrische draaischijven, afweeg apparatuur, spuitcabine en reductie, elektrische ovens en een zoutoven. Daarnaast kun je met een extra aangeschafte atelierpas ook op meerdere dagdelen toegang krijgen tot de werkplaats. De theorielessen worden gegeven aan de hand van, speciaal voor de opleiding geschreven, overzichtelijk opgezette theorieboeken en de opleiding beschikt over een uitgebreide glazuurbibliotheek. Mogelijkheid tot vervolgtraject: Bij een succesvolle afronding van deze basisopleiding kun je door naar de vervolgopleiding waarin specialisatie op een van deze onderdelen is te volgen. Hierin maak je dan een keuze uit één of meerdere onderdelen van het "Ceramic System". Deze specialisaties worden ook gecertificeerd. Wat zijn de mogelijkheden binnen de opleiding? Binnen Ceramics LAB & Research zijn er 2 mogelijkheden: Mogelijkheid 1: Periode van 5 weken op donderdagavond 19:30 22:00 uur en 1 volle zaterdag 10:00 16:00 uur. Elke periode van vijf weken incl. zaterdag volgt elkaar op. Er zit geen "lege" periode tussen. Je kunt dus een, of meerdere periodes volgen mocht je met één vrije periode niet uitkomen. Een vrije periode kun je naar eigen keuze invulling geven. Voorbeelden van onderdelen voor invulling van een vrije periode staan hieronder in dit document uitgewerkt. Mogelijkheid 2: 30 weken op donderdagochtend, middag of avond en een 6 volle zaterdagen 10:00 16:00 uur. Bij inschrijving kun je je voorkeur aangeven voor: donderdagochtend, - middag of -avond. Onderdelen van het Keramisch Systeem Hieronder de beschrijving van alle onderdelen van het keramisch systeem die je tijdens je project kunnen aanspreken. Hieruit kun je bijvoorbeeld kiezen om een vrije periode invulling te geven:

3 1. Klei en glazuur onderzoek Als je je hier, aanvullend, in gaat verdiepen ga je klei- en glazuurproeven maken om een en ander zichtbaar te maken. Je ontdekt via proefondervindelijk onderzoek wat de theorie in de praktijk ook werkelijk voorstelt. Je gaat glazuren zelf samenstellen en maken die je tijdens jouw project periode kunt gaan toepassen. Je maakt klei studies en experimenteert. Ook mag je natuurlijk zelf bisquit objecten of kleisoorten mee nemen waar je zelf al mee werkt om de studies op uit te voeren. Dat betekent ook dat je zelf bepaalt of je het aardewerk, steengoed of porselein gebied gaat onderzoeken. 2. Draaitechnieken Ook hier wordt deze periode bepaald door jouw persoonlijke traject. Door een buitengewoon effectieve methode leer je, als beginner, binnen 2 lessen om de basis technieken onder de knie te krijgen. In de 2 volgende lessen beheers je de eenvoudige vormen. Tijdens de laatste 2 lesmomenten begrijp je de draaitechnieken volledig. Gevorderde draaiers geven inzicht in hun skills. Vervolgens bepalen we dan gezamenlijk welke aanvullende essentiële technieken zij gaan leren.

4 3. Het proces van vormgeven De hiervoor beschreven onderdelen zijn gericht op technieken en vaardigheden. Bij dit onderdeel verdiep je je in het proces van vormgeven. Je verdiept je in de principes van vormgeving. Zoals: vormverhoudingen, vormspanning en de guldensnede als basisprincipe. Je doet onderzoek naar de beeldcomponenten die van cruciale belang zijn voor een beeld met zeggingskracht. We bespreken met elkaar, waarom bepaalde zaken op een bepaalde manier zijn vormgegeven. Waarom ervaren we iets als mooi en harmonieus en waarom wij lelijk en onaantrekkelijk ervaren. Er bestaan wel degelijk wetmatigheden m.b.t. schoonheid beleving, dat is iets anders dan smaakervaring.

5 4. Modellen, mallen en giettechnieken Bij sommige projecten is het zeer wenselijk om technieken als mallen maken en gieten te begrijpen en te beheersen. Dit zijn een semi-industriële technieken. Het gebruik maken van mallen zorgt voor gecontroleerde reproducties. Terwijl draaitechniek met name op symmetrie gebaseerd is, kun je bij mallen asymmetrische gecompliceerde modellen maken die gecontroleerd kunnen worden geproduceerd. Je verdiept je dus in gipsen modellen en op deze modellen maak je gipsen moedermallen en gietmallen. 5. 3D modeling en 3D printen Absoluut onontkoombaar zijn de 3D- tekenen en ontwerpen technieken op de computer in de wereld van modellen & design. Je verdiept je in 3d tekenen, ontwerpen en modelleren met 3D software. Het is een module die ook handig is voor het ontwerpen gericht op andere toepassingen dan keramiek. Je leert de functies en alle in s en out s van het softwareprogramma FormZ. Dit is de uitgebreide en professionele versie van het open source Sketch-Up dat je gratis kunt downloaden. FormZ wordt wereldwijd door design professionals en architecten gebruikt en kent alle import en export formaten die door alle andere 3D programma s word gebruikt.

6 6. Decoratie-technieken Decoratie is zeer interessant voor alle 2D gerelateerde ontwerp projecten. Je duikt in de geschiedenis van decoratie op keramiek. Hierbij ontdek je dat design een samenspel is van vorm, decoratie en kleur. Vervolgens ga jij zelf decoratie-dessins ontwerpen voor op zelfgemaakte vormen of op algemene werken zoals: plateau s, tegels, borden, kommen, bekers en schalen. Stap voor stap neemt de mentor/begeleider je mee in de basiskennis van het design-ontwerpen op papier en/of computer. Ook het aanbrengen van decoratie, voorbereiden en afwerken van het materiaal komt hierbij natuurlijk aan de orde.

7 Docent: Olaf Stevens Olaf Stevens is een Nederlandse ontwerper met porselein en glas als specialisatie. Hij doceert Ceramic Research en Concept Tools aan de Design Academy in Eindhoven. Opgeleid als Keramisch vormgever op de academies Den Bosch en Breda heeft hij een museaal oeuvre opgebouwd met keramische objecten, porselein draaiwerk, Crystal objecten en industriële ontwerpen voor alle grote glas- en porselein-industrieën in Europa. Hij ontwerpt en produceert zijn eigen Hautscouverts porselein series ( of in Limoges, Frankrijk. Het beheersen en overdragen van alle aspecten van het keramisch systeem is een van zijn specialismen. Het Ceramic Research program is daar een voorbeeld van. Deze schematische en methodische lesvorm ligt aan de basis van zijn onderwijs didactiek. Zijn benadering is prettig, professioneel en effectief en zal je zeker helpen om stappen in je ontwikkeling te maken. Hij leert je alle aspecten van het Keramisch systeem te ontwikkelen en te beheersen. Dit voor zowel de studio-crafts als voor de industriële en semi-industriële voorbereidingen voor keramische ontwerpers. Olaf Stevens is een allround gekwalificeerde HBO docent met veel ervaring in het lesgeven in binnen en buitenland. Glazuurtechnieken, decoratie technieken, ontwerpen, draaien en gieten voor beginners zowel als voor gevorderden Van basistechniek tot technieken voor gevorderden. Voorbeelden van zijn werk kun je vinden op:

DOWN TO EARTH LOGBOEK

DOWN TO EARTH LOGBOEK 1 DOWN TO EARTH LOGBOEK DOWN TO EARTH 2 OPDRACHT 1: plak hier de vier afbeeldingen die je verzameld hebt. Welke overeenkomsten zie je? Schrijf deze op. OPDRACHT 2: 3 vul het schema aan met 6 foto s. Bekijk

Nadere informatie

Keramiek opleiding Gouda

Keramiek opleiding Gouda Keramiek opleiding Gouda 2017 2018 WIE ZIJN WIJ? Keramiekopleiding Gouda SBB is dé toonaangevende aanbieder van keramiekopleidingen in Nederland. Toonaangevend word je natuurlijk niet zomaar. Al meer dan

Nadere informatie

PHOTO WISE fotografie-opleiding 2015 1

PHOTO WISE fotografie-opleiding 2015 1 PHOTO WISE fotografie-opleiding 2015 1 Visie Voor wie? Voor iedereen met een interesse in de professionele fotografie, met aanleg voor beeld, en met een goede motivatie. Iedereen? Iedereen lijkt te kunnen

Nadere informatie

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor De opleiding interior design & Styling - hbo bachelor Mensen zien hun omgeving steeds meer als een verlengstuk van hun persoonlijkheid.

Nadere informatie

Nagelstyling. www.alie-wendy.nl

Nagelstyling. www.alie-wendy.nl Nagelstyling www.alie-wendy.nl Introductie Na jarenlange ervaring als docent zijn wij onze eigen Beauty School begonnen in Almere. Wij staan bekend om onze individuele aandacht voor elke cursist. Op deze

Nadere informatie

OPLEIDING Dakdekken hellende daken (BBL2)

OPLEIDING Dakdekken hellende daken (BBL2) OPLEIDING Dakdekken hellende daken (BBL2) De nieuwe opleiding Dakdekken hellende daken, van branche vereniging Het Hellende Dak en het Radius College, leidt een leerling op tot een echte vakman. Deze primaire

Nadere informatie

welkom. brochure 2019

welkom. brochure 2019 welkom. brochure 2019 for those who make it possible. Possible is er voor mensen. Niet zomaar mensen, maar vakmensen zoals jij. Professionals die weten waar ze mee bezig zijn, hun vak beheersen en hun

Nadere informatie

mbo styling & design Geef je carrière vorm

mbo styling & design Geef je carrière vorm mbo styling & design 2016 2017 Geef je carrière vorm mbo styling & design Ben jij in vorm? Jij bent één van die bijzondere mensen die overal een kans zien om het leven letterlijk mooier te maken. Voor

Nadere informatie

Nieuw! Open Kleiwerkplaats in Hazerswoude-Rijndijk. goed bereikbaar: 200 meter vanaf de N11

Nieuw! Open Kleiwerkplaats in Hazerswoude-Rijndijk. goed bereikbaar: 200 meter vanaf de N11 Nieuw! Open Kleiwerkplaats in Hazerswoude-Rijndijk goed bereikbaar: 200 meter vanaf de N11 U werkt graag met klei, heeft al één of meer cursussen gevolgd, maar heeft geen ruimte? U ziet op tegen de investering

Nadere informatie

CREATIEVE TECHNIEK. vormgeving & styling creatieve techniek vastgoed & makelaardij SPECIALIST RESTAURATIE EN DECORATIE (ALLROUND) STAND EN DECORBOUWER

CREATIEVE TECHNIEK. vormgeving & styling creatieve techniek vastgoed & makelaardij SPECIALIST RESTAURATIE EN DECORATIE (ALLROUND) STAND EN DECORBOUWER CREATIEVE TECHNIEK vormgeving & styling creatieve techniek vastgoed & makelaardij SPECIALIST RESTAURATIE EN DECORATIE SPECIALIST (ALLROUND) RESTAURATIE STAND EN DECORBOUWER EN DECORATIE (ALLROUND) STAND

Nadere informatie

keramiek Winterdijk 4a - Gouda - Postbus 2011-2800 BD Gouda - tel. (0182) 51 52 74 e-mail info@sbbgouda.nl - www.sbbgouda.nl

keramiek Winterdijk 4a - Gouda - Postbus 2011-2800 BD Gouda - tel. (0182) 51 52 74 e-mail info@sbbgouda.nl - www.sbbgouda.nl keramiek Winterdijk 4a - Gouda - Postbus 2011-2800 BD Gouda - tel. (0182) 51 52 74 e-mail info@sbbgouda.nl - www.sbbgouda.nl Vooraf Ambachtelijke Opleiding SBB Gouda is hét adres in Nederland voor hoogwaardige

Nadere informatie

WERKEN IN_ICT. Iets voor jou?

WERKEN IN_ICT. Iets voor jou? WERKEN IN_ICT Met ICT kun je veel kanten op. Je kunt bijvoorbeeld software ontwikkelen voor organisaties, computerstoringen verhelpen of reparaties uitvoeren. Je moet dus klantgericht zijn. Iets voor jou?

Nadere informatie

Informatie en Prijzen. Nagelstyling Opleidingen

Informatie en Prijzen. Nagelstyling Opleidingen Informatie en Prijzen Nagelstyling Opleidingen Wij geven basis- allround opleidingen tot nagelstylist. Wij staan bekend om onze individuele aandacht voor elke cursist. Op deze manier wordt de kwaliteit

Nadere informatie

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by FOODSERVICE SALES ACCELERATOR Powered by & Succesvolle commerciële professionals zijn goed in het helpen van hun klanten. Zij willen écht het verschil maken in het contact met de klant. Het Foodservice

Nadere informatie

Keuzedeel Verdieping Software

Keuzedeel Verdieping Software Keuzedeel Verdieping Software Productoverzicht 2018 1 Januari 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2... 3 Beschikbaar lesmateriaal... 4 MOS-modules... 5 ECDL-modules... 5 Programmeertalen... 6 2 Het keuzedeel

Nadere informatie

SPECIAAL VOOR ZIJ-INSTROMERS GASTDOCENT WORDEN. Workshop of cursus Gastdocent

SPECIAAL VOOR ZIJ-INSTROMERS GASTDOCENT WORDEN. Workshop of cursus Gastdocent 1 www.instituutmentoris.nl SPECIAAL VOOR ZIJ-INSTROMERS WORDEN Workshop of cursus Gastdocent De workshop en de cursus Gastdocent zijn pedagogisch-didactisch programma s van Instituut Mentoris, die professionals

Nadere informatie

Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura.

Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura. Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura. Opening zaterdag mei om 6.00 uur Elise Huijberts, beheerder van de Cultura

Nadere informatie

Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016

Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016 Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016 Workshop: keramische sieraden maken (2 dagdelen) Ochtend/middag of avond (datum in overleg) 2 lessen 1 e les: 2 ½ uur, 2 e les 3 ½ uur ( tijden in overleg) Kosten 50,--

Nadere informatie

15% Modulair traject Technisch Operator. korting *

15% Modulair traject Technisch Operator. korting * Modulair traject Technisch Operator 15% korting * 1 Onderhoudsmechanica - Basis 2 Pneumatica 3 Onderhoudselektriciteit - Basis 4 Machineveiligheid en Kwaliteitsvol Werken I 5 Onderhoudsmechanica - Gevorderd

Nadere informatie

TRAINING ASSERTIVITEIT

TRAINING ASSERTIVITEIT BROCHURE TRAINING ASSERTIVITEIT Met succes opkomen voor jezelf Je geeft gemakkelijk grenzen aan Je vergroot je zichtbaarheid IN HET KORT Je bent op zoek naar vaardigheden om je assertiviteit te vergroten.

Nadere informatie

Indeling hoger onderwijs

Indeling hoger onderwijs achelor & master Sinds enkele jaren is de structuur van het hoger onderwijs in België afgestemd op die van andere Europese landen. Hierdoor kan je makkelijker switchen tussen hogescholen en universiteiten

Nadere informatie

12 Mei 2017 JAARGANG 7, nummer 16

12 Mei 2017 JAARGANG 7, nummer 16 12 Mei 2017 JAARGANG 7, nummer 16 Nieuwe Cursus!!!! Sieraden maken á la carte Cursus met een geheel nieuw concept. In deze brede cursus leert u sieraden maken met de meest uiteenlopende technieken en materialen.

Nadere informatie

LEER JIJ LIEVER IN DE PRAKTIJK?

LEER JIJ LIEVER IN DE PRAKTIJK? LEER JIJ LIEVER IN DE PRAKTIJK? Kies voor onze erkende MBO opleiding en ga direct aan de slag! Vakspecialist Infra Vakspecialist Sport Vakspecialist Groen LEER HET VAK VAN ECHTE PRO S OPLEIDER Weijs werkend

Nadere informatie

YourCapability. Sales- en Accountmanagementopleiding

YourCapability. Sales- en Accountmanagementopleiding YourCapability Sales- en Accountmanagementopleiding YoungCapacity sales biedt jonge salestalenten het YourCapability programma aan. Dit is een post-hbo sales- en accountmanagementopleiding gericht op sales

Nadere informatie

CROSS OVER. Hét atelier voor de artistieke duizendpoot

CROSS OVER. Hét atelier voor de artistieke duizendpoot CROSS OVER Hét atelier voor de artistieke duizendpoot DOEL De leerling ontwikkelt onder begeleiding van een mentor en d.m.v. meerdere specifieke ateliers een persoonlijk project. Verschillende ateliers

Nadere informatie

bewust Alternatieve Leerweg

bewust Alternatieve Leerweg bewust Alternatieve Leerweg leren werken in de echte wereld inleiding waar staat ambachts plein voor 3 Jonge mensen een vak leren zodat zij op eigen kracht werk vinden. Daar staat Ambachtsplein voor. We

Nadere informatie

Stappenplan houtbewerken

Stappenplan houtbewerken Stappenplan houtbewerken Arrangementen voor leermethode, begeleiding en deskundigheidsbevordering Naar een beroep met toekomst Kennisce Inhoud 1. Stappenplan Houtbewerken... 2 1.1 Het leermiddel... 2 1.2

Nadere informatie

Mediavormgever Art & Design

Mediavormgever Art & Design Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25201 4 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Thorbeckestraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Om toegelaten te worden tot een middenkaderopleiding

Nadere informatie

Adessa lash-stylisten kijken met een lach naar de toekomst!

Adessa lash-stylisten kijken met een lach naar de toekomst! Adessa Academy Opleidingen Adessa lash-stylisten kijken met een lach naar de toekomst! Deelnemeraantal Om een grondige opleiding te garanderen, laten wij een training met een maximum aantal van drie deelnemers

Nadere informatie

BiZZdesign Academy. BiZZdesign www.bizzdesign.com. Training Programma 2015. Building Strong Organizations Together

BiZZdesign Academy. BiZZdesign www.bizzdesign.com. Training Programma 2015. Building Strong Organizations Together BiZZdesign Academy Training Programma 2015 BiZZdesign www.bizzdesign.com Building Strong Organizations Together Onze Inhouse TOGAF training was zeer levendig door goede oefeningen en een inspirerende trainer.

Nadere informatie

JE LEERT HET VAK PAS ECHT BIJ DANGREMOND. SCHOONHEIDSVERZORGING VISAGIE VOETVERZORGING

JE LEERT HET VAK PAS ECHT BIJ DANGREMOND. SCHOONHEIDSVERZORGING VISAGIE VOETVERZORGING JE LEERT HET VAK PAS ECHT BIJ DANGREMOND. SCHOONHEIDSVERZORGING VISAGIE VOETVERZORGING SCHOONHEIDSVERZORGING VISAGIE VOETVERZORGING Mensen houden ervan om er verzorgd uit te zien, daarom besteden we aandacht

Nadere informatie

E-LEARNING DIGITAL MARKETING ACADEMY. Ga naar de website»

E-LEARNING DIGITAL MARKETING ACADEMY. Ga naar de website» E-LEARNING DIGITAL MARKETING ACADEMY BRENG JE KENNIS NAAR EEN HOGER NIVEAU MET DE DIGITAL MARKETING ACADEMY Nieuwe technologieën en media leiden tot veranderingen van business modellen, concurrentieveld

Nadere informatie

jij kiest! Open dag zaterdag Jeroen Bosch College 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur Technasium Tweetalig onderwijs Kunst Beeldend Gymnasium

jij kiest! Open dag zaterdag Jeroen Bosch College 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur Technasium Tweetalig onderwijs Kunst Beeldend Gymnasium Jeroen Bosch College Open dag zaterdag 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur jij kiest! Jeroen Bosch College Rompertsebaan 63 5231 GT s-hertogenbosch 073-641 23 50 www.jbc.nl Technasium Tweetalig onderwijs

Nadere informatie

Het Erasmus HAVO/ VWO

Het Erasmus HAVO/ VWO Het Erasmus HAVO/ VWO Tec hna siu m Het Era sm us Nie Wa n uw sgie ted! rige typ es Technasium Vind jij het leuk om de wereld om je heen te ontdekken? Ben je nieuwsgierig? Wil jij weten hoe het zit en

Nadere informatie

OVERZICHT LEERGANG Doelstelling van de leergang Opbouw van de leergang Inhoud van de leergang

OVERZICHT LEERGANG Doelstelling van de leergang Opbouw van de leergang Inhoud van de leergang Leergang Digitale Geletterdheid & Didactiek Product en prijzen 2017 OVERZICHT LEERGANG Onderwijs heeft als doel om jongeren voor te bereiden op de maatschappij waarin ze leven. Digitale geletterdheid is

Nadere informatie

Verbeteren van processen in industriële organisaties

Verbeteren van processen in industriële organisaties Verbeteren van processen in industriële organisaties met Lean Six Sigma Black Belt voor de Industrie Praktische opleiding van The Lean Six Sigma Company Wat doet een Black Belt voor de Industrie? Een goed

Nadere informatie

5071 VX Udenhout. 2012-2013 Luca, Sint-Lukas Brussel Master Vrije Kunsten Tentoonstellinganalyse, Suzanne van de Ven

5071 VX Udenhout. 2012-2013 Luca, Sint-Lukas Brussel Master Vrije Kunsten Tentoonstellinganalyse, Suzanne van de Ven Curriculum Vitae Persoonsgegevens Naam: Woonplaats: Correspondentieadres: Telefoonnummer: Email- adres: Geboortedatum: Geboorteplaats: Nationaliteit: Sam van Gils Udenhout De Wouwerd 16 5071 VX Udenhout

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT MENSEN ER GOED UIT TE ZIEN Natuurlijk besteed jij zelf veel aandacht aan je uiterlijk. Mensen kijken toch of hun schoonheidsspecialist

Nadere informatie

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden SAMIRA KIEST ICT 1 ICT is continu in ontwikkeling. Vraagt om mensen die goed kunnen samenwerken En die dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden naar hbo. Veel banen. Nu en in de toekomst. 2

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2016 / 2017

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2016 / 2017 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2016 / 2017 Groepsworkshop: Keramische sieraden De workshop bestaat uit 2 dagdelen verspreid over 2 weken Ochtend/middag of avond (datum in overleg) 2 lessen

Nadere informatie

Cursusaanbod en workshops 2012-2013

Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Marc Kuyper Hans van der Pas Atelier: Wateringweg 155 email : art@marckuyper.com en hvdp@telfort.nl 2031EG Haarlem telefoon 06-11204994 (inspreken) Volop gratis parkeergelegenheid

Nadere informatie

IN 3 STAPPEN NAAR DE BESTE STUDIEKEUZE

IN 3 STAPPEN NAAR DE BESTE STUDIEKEUZE IN 3 STAPPEN 1 2 3 NAAR DE BESTE STUDIEKEUZE HOE KIES JE JOUW STUDIE? Halverwege de middelbare school ga je nadenken over je vervolgstudie. Het is belangrijk dat je daar op tijd mee begint. Want: hoe beter

Nadere informatie

Leiden Leadership Programme Honours programma voor ambitieuze masterstudenten

Leiden Leadership Programme Honours programma voor ambitieuze masterstudenten Leiden Leadership Programme Honours programma voor ambitieuze masterstudenten Bij ons leer je de wereld kennen Leiden Leadership Programme Voor wie? In het Leiden Leadership Programme ontwikkel je als

Nadere informatie

H ckathon Real Life Leren Scrum Agile Design Thinking

H ckathon Real Life Leren Scrum Agile Design Thinking Donderdag 9 & vrijdag 10 november 2017 Opdrachtgever: KLM Learning Real Life Leren Scrum Agile Design Thinking Met een krachtig leerresultaat: > Leren door ervaren (de 70 van 70:20:10) > Agile ontwerpen,

Nadere informatie

Industrieel Ontwerpen

Industrieel Ontwerpen Industrieel Ontwerpen Industrieel ontwerpen, het vakgebied Industrieel Ontwerpen in Twente Industrieel Ont Industrieel ontwerpen, het vakgebied Industrieel Ontwerpen houdt zich bezig met het ontwikkelen

Nadere informatie

Gecertificeerde Opleidingen

Gecertificeerde Opleidingen Gecertificeerde Opleidingen TOP Class Communicatie Vaardigheden Gordon Communicatie Trainer www.gordoncommunicatie.nl Top Class Communicatie Vaardigheden Persoonlijk en professioneel communiceren In deze

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

OPLEIDING ONLINE MARKETEER (EXPERT) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website»

OPLEIDING ONLINE MARKETEER (EXPERT) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website» OPLEIDING ONLINE MARKETEER (EXPERT) Ga naar de website» ZELF AAN DE SLAG MET ONLINE MARKETING Wil jij je verder ontwikkelen tot online marketing expert? Mooie plannen ontwikkelen en zelf met de uitvoering

Nadere informatie

Het Serviesfabriekje in Driebergen maakt moderne gebruikskeramiek, handgemaakt door Floor. Roetemeijer-Hurkens. gebruikers

Het Serviesfabriekje in Driebergen maakt moderne gebruikskeramiek, handgemaakt door Floor. Roetemeijer-Hurkens. gebruikers Het Serviesfabriekje in Driebergen maakt moderne gebruikskeramiek, handgemaakt door Floor Roetemeijer-Hurkens. 20 april 2011 Op 20 april staan we op de Paasfair bij Slot Zeist. Daarom zullen de eierdopjes

Nadere informatie

Ontwikkel een platform dat de lokale samenwerking(en) tussen onderwijs en bedrijfsleven in Amstelveen viert én versterkt

Ontwikkel een platform dat de lokale samenwerking(en) tussen onderwijs en bedrijfsleven in Amstelveen viert én versterkt DE VRAAG / OPDRACHT Ontwikkel een platform dat de lokale samenwerking(en) tussen onderwijs en bedrijfsleven in Amstelveen viert én versterkt Zorg voor een concept dat 1) Zorgt voor herkenning, trots en

Nadere informatie

Lean Six Sigma Black Belt

Lean Six Sigma Black Belt POST- GRADUAAT Lean Six Sigma Black Belt Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van bedrijfsprocessen? Wil je graag aan de slag met procesverbeteren binnen je bedrijf? Laat je onderdompelen in Lean Six

Nadere informatie

PTA CKV havo Belgisch Park cohort

PTA CKV havo Belgisch Park cohort A. Schoolexamen CKV Het eindexamen bestaat uit het schoolexamen. Het examenprogramma bestaat uit de volgende domeinen: Domein A: Verkennen Domein B: Verbreden Domein C: Verdiepen Domein D: Verbinden Het

Nadere informatie

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING 1 INNOVATION BY MAKING, LEARNING BY DOING Bij alles wat we doen, hanteren we deze twee principes. Innovation happens by making. The only way to learn innovation is

Nadere informatie

12peciale voorlichtingns-eum,

12peciale voorlichtingns-eum, _ M R E T AS S S CLA T RUIM DOND E TALE R O O V ERDA G ARI JANU 12peciale voorlichtingns-eum, S the ver het a avond o ium en gymnas erclass de mast NT! MASTERCLASS IETS VOOR JOU? Ben jij altijd op zoek

Nadere informatie

UNIVERSITY OF INFINITE AMBITIONS. MASTER OF SCIENCE SCIENCE EDUCATION AND COMMUNICATION

UNIVERSITY OF INFINITE AMBITIONS. MASTER OF SCIENCE SCIENCE EDUCATION AND COMMUNICATION UNIVERSITY OF INFINITE AMBITIONS. MASTER OF SCIENCE SCIENCE EDUCATION AND COMMUNICATION LERARENOPLEIDING NATUURKUNDE, WISKUNDE, SCHEIKUNDE, INFORMATICA EN ONTWERPEN Heb jij een technische bachelor gevolgd

Nadere informatie

Voltijdse dagopleiding 3D print productdesigner

Voltijdse dagopleiding 3D print productdesigner Voltijdse dagopleiding 3D print productdesigner Kies je voor een opleiding bij SYNTRA Midden-Vlaanderen, dan kan je rekenen op een professionele opleiding die steeds vertrekt vanuit de praktijk. Je krijgt

Nadere informatie

Inhoud: Inleiding tot Taak 1.1.14 1 Omschrijving van vacatures 2 Matrix van benodigde 5 Bronvermeldingen 7

Inhoud: Inleiding tot Taak 1.1.14 1 Omschrijving van vacatures 2 Matrix van benodigde 5 Bronvermeldingen 7 Inleiding Taak 10 gaat over het oriënteren op het vakgebied van onze toekomst. Als we straks afgestudeerd zijn zullen we automatisch werk moeten gaan zoeken. Maar welk werk of in welke sector? Dat gaan

Nadere informatie

Keramiek. College kunstacademie Utrecht HKU

Keramiek. College kunstacademie Utrecht HKU Keramiek Keramiek College kunstacademie Utrecht HKU Materialen Keramiek - Inleiding / Geschiedenis - Keramiek in gebruik - Soorten keramiek - Soorten klei / basismateriaal - Verwerken basismateriaal -

Nadere informatie

Vormgeving Werkgroep 04! Gebruik van een grid en interactie. Bron: smashingmagazine.com, image credit: Kristian Bjornard

Vormgeving Werkgroep 04! Gebruik van een grid en interactie. Bron: smashingmagazine.com, image credit: Kristian Bjornard Vormgeving Werkgroep 04! Gebruik van een grid en interactie Bron: smashingmagazine.com, image credit: Kristian Bjornard Programma deze week # In de werkgroep vandaag: Het visual designproces, de uitwerkingsfase

Nadere informatie

mbo styling & design Geef je carrière vorm

mbo styling & design Geef je carrière vorm mbo styling & design 2014 2015 Geef je carrière vorm mbo styling & design Ben jij in vorm? Jij bent één van die bijzondere mensen die overal een kans zien om het leven letterlijk mooier te maken. Voor

Nadere informatie

Opleiding. Plaatbewerking. mbo niveau 4+ BBL 2014-2015. Pilot in februari 2015! kweekvijver voor techniek, vakmanschap en creativiteit

Opleiding. Plaatbewerking. mbo niveau 4+ BBL 2014-2015. Pilot in februari 2015! kweekvijver voor techniek, vakmanschap en creativiteit Opleiding Plaatbewerking mbo niveau 4+ BBL 2014-2015 Pilot in februari 2015! kweekvijver voor techniek, vakmanschap en creativiteit Opleiding BBL-opleiding op mbo niveau 4+ Plaatbewerking De metaalbewerking

Nadere informatie

FOTO LEERTRAJECT Opleiding. Fotoschool Noord Holland

FOTO LEERTRAJECT Opleiding. Fotoschool Noord Holland FOTO LEERTRAJECT Opleiding Fotoschool Noord Holland VOORAF Welkom Je hebt de brochure van het Foto Leertraject gedownload. Dat betekent dat je belangstelling hebt in een serieuze opleiding in fotografie.

Nadere informatie

Groenhorst Velp, een school waar jij je thuis voelt.

Groenhorst Velp, een school waar jij je thuis voelt. Een nieuw begin voor iedereen Groenhorst Velp, een school waar jij je thuis voelt. Wordt Groenhorst Velp jouw nieuwe school? Ben je creatief of houd je van de natuur, dan ben je bij Groenhorst Velp aan

Nadere informatie

Ruimtelijk vormgever TOELATING

Ruimtelijk vormgever TOELATING Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25212 4 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Thorbeckestraat, Arnhem lbo-, vbo- of mavo-diploma vmbo KL, GL of TL basisberoepsopleiding (mbo)

Nadere informatie

PTC Praktijk Trainings Centrum

PTC Praktijk Trainings Centrum Pagina1 PTC Praktijk Trainings Centrum Veiligheid en productiviteit op een hoger niveau www.ptcopleidingen.nl Pagina2 Het begint met kennis Het spreekt voor zich dat het opleiden van uw chauffeurs in veel

Nadere informatie

Leergang Contractmanagement op basis van CATS CM

Leergang Contractmanagement op basis van CATS CM Leergang Contractmanagement op basis van CATS CM Vakopleiding voor contractmanagers met diploma. Voor het meest volledige aanbod CM opleidingen en workshops Panweg 63 3705 GC Zeist Tel. 085-2100531 info@cmpartners.nl

Nadere informatie

In aanvulling op bovenstaande voorwaarden gelden de volgende aanvullende toelatingsvoorwaarden per track:

In aanvulling op bovenstaande voorwaarden gelden de volgende aanvullende toelatingsvoorwaarden per track: Opleidingsspecifieke deel OER, 2017-2018 De opleiding Kunst- en cultuurwetenschappen Arts and Culture bestaat uit de programma s: Gender Studies (see English EER) Arts & Society (voorheen Kunstbeleid en

Nadere informatie

Ru de Boer: een halve eeuw keramiek

Ru de Boer: een halve eeuw keramiek Tekst: Rob Meershoek Foto s: Kunsthandel Artentique Zoetermeer, februari 2010 Alle rechten voorbehouden Voorwoord Deze publicatie is tot stand gekomen ter gelegenheid van de verkoopexpositie van werk van

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2019-2020 Cursus/workshop Aantal lessen Aanvang Kosten p.p Keramische vormgeving 25 x 3u 16 sept 2019 397,50 Later instromen gedurende de cursus mogelijk. middag/avond

Nadere informatie

De kunst van het lesgeven

De kunst van het lesgeven De kunst van het lesgeven Cursus voor schoolleiders en (intern) begeleiders te essentiële kwaliteitsaspecten te leren van een goed instructiegedrag, goed klassenmanagement en een goede pedagogische relatie.

Nadere informatie

mbo Food & Lifestyle Nieuw in Almere per september 2017 in nieuwe mbo vleugel Word wegwijs in de voedingswereld

mbo Food & Lifestyle Nieuw in Almere per september 2017 in nieuwe mbo vleugel Word wegwijs in de voedingswereld mbo Food & Lifestyle Nieuw in Almere per september 2017 in nieuwe mbo vleugel Word wegwijs in de voedingswereld mbo Food & Lifestyle Geïnteresseerd in het verhaal achter het voedseletiket en de invloed

Nadere informatie

MASTERCLASS DESIGN THINKING EEN VERNIEUWEND PERSPECTIEF OP JOUW VRAAGSTUK

MASTERCLASS DESIGN THINKING EEN VERNIEUWEND PERSPECTIEF OP JOUW VRAAGSTUK MASTERCLASS DESIGN THINKING EEN VERNIEUWEND PERSPECTIEF OP JOUW VRAAGSTUK NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Onze dagelijkse uitdagingen zijn steeds vaker complex, dynamisch, open en genetwerkt.

Nadere informatie

Mediaredactiemedewerker BOL

Mediaredactiemedewerker BOL Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25200 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Velperweg, Arnhem overgangsbewijs vwo 3 naar vwo 4 een ander bij ministeriële regeling aangewezen

Nadere informatie

Breien en haken, een stapje verder

Breien en haken, een stapje verder Breien en haken, een stapje verder Hobby & Vrije tijd Heb je enige ervaring in het haken en/of breien. Beheers je volgende technieken: Breien: opzet, rechts en averechts breien, tricotsteek Haken: ketting

Nadere informatie

fotografie opleidingen op hbo-niveau

fotografie opleidingen op hbo-niveau fotografie opleidingen op hbo-niveau De Fotoacademie biedt aankomende en professionele fotografen een motiverend en stimulerend platform om zich te kunnen ontplooien, gebaseerd op persoonlijke talenten

Nadere informatie

Algemene Informatie. 3 leerlijnen

Algemene Informatie. 3 leerlijnen 2 0 1 2 Algemene Informatie Buro Beeldwerk is voor iedereen die vanuit zijn vakgebied met vormgeving en creativiteit te maken heeft. De minor is een creatief lab waarin mensen vanuit verschillende disciplines

Nadere informatie

Opleiding tot. Performance Trainer

Opleiding tot. Performance Trainer Opleiding tot Performance Trainer Waarom studeren bij Motive to Move Motive to Move Academy is een opleidingsinstituut wat zich als belangrijkste doel gesteld heeft om kwaliteitstrainers in sport op te

Nadere informatie

Van doseren naar doceren. De apotheker als docent

Van doseren naar doceren. De apotheker als docent Van doseren naar doceren De apotheker als docent Van doseren naar doceren De apotheker als docent Inleiding Als apotheker heb je een breed en veeleisend takenpakket in een complexe werkomgeving. Je vervult

Nadere informatie

studentengids mediavormgeven grafische vormgeving training 068 Infographics vormgeven met Adobe Illustrator CS3 leerjaar 2 t 068 versie 001

studentengids mediavormgeven grafische vormgeving training 068 Infographics vormgeven met Adobe Illustrator CS3 leerjaar 2 t 068 versie 001 studentengids mediavormgeven grafische vormgeving Infographics vormgeven met Adobe Illustrator CS3 leerjaar 2 t 068 versie 001 Competenties In deze training ga je aan de slag met de volgende kerntaken,

Nadere informatie

Masterclass Bouwmeester

Masterclass Bouwmeester > Wegens succes vervolgd! Masterclass Bouwmeester Realiseren van maatschappelijke opgaven vraagt bouwmeesterschap! Pionieren aan een geheel nieuwe rol binnen je organisatie Doorgronden en toepassen van

Nadere informatie

Welkom op DAlToN HeT GRoeNe lyceum

Welkom op DAlToN HeT GRoeNe lyceum Welkom op DALTON HET GROENE LYCEUM Wie zijn WIJ? Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past Dalton Het Groene Lyceum

Nadere informatie

Minor Toegepaste Psychologie

Minor Toegepaste Psychologie Minor Toegepaste Psychologie 1 Inleiding Waarom houden mensen zich niet aan dieetvoorschriften? Hoe kan ik ze dan stimuleren om dat wel te doen? Hoe kan ik teamsporters leren om beter om te gaan met zelfkritiek?

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019 Cursus/workshop Aantal lessen Aanvang Kosten p.p Keramische vormgeving 25x 3u 17 sept 2018 387,50 Later instromen gedurende de cursus mogelijk. middag/avond

Nadere informatie

5 dagen creatieve workshops

5 dagen creatieve workshops 5 dagen creatieve workshops beeldhouwen in steen - edelsmeden boetseren met klei - mixed media Beeldhouwen in steen "De trage geduldige steen. Het denken dat even stopt. Alleen nog maar aanwezig zijn.

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Verandermanagement & Leadership De cursus Verandermanagement & Leadership duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Lesprogramma s voor pedagogische inzet van vechtsport in het onderwijs

Lesprogramma s voor pedagogische inzet van vechtsport in het onderwijs Respons Lesprogramma s voor pedagogische inzet van vechtsport in het onderwijs Respons; flexible and positive Respons Respons omvat een pakket van diensten en producten om onderwijs en vechtsport met elkaar

Nadere informatie

Docentenhandleiding 2015/2016

Docentenhandleiding 2015/2016 Docentenhandleiding 2015/2016 Deze handleiding is voor elk academiejaar bekend gemaakt aan docenten en van toepassing op alle lessen van de Kunstacademie Friesland. Vastgesteld en voor akkoord verklaard.

Nadere informatie

Succesvolle carrière als (wijk)verpleegkundige? Verstand van Zorg

Succesvolle carrière als (wijk)verpleegkundige? Verstand van Zorg Succesvolle carrière als (wijk)verpleegkundige? Verstand van Zorg Opleiding én prachtbaan Verpleegkundige als regisseur van de zorg De komende jaren verandert de zorg ingrijpend. Steeds minder mensen verblijven

Nadere informatie

Werken als SoundDesigner

Werken als SoundDesigner 08722 Artiest Sounddesign 29-05-2008 14:22 Pagina 1 werkproces 1 1 2 3 4 5 Werken als SoundDesigner Artiest SoundDesign Wat laat je zien? Je maakt opnames en produceert zelfstandig en in opdracht Je creëert

Nadere informatie

BEKWAAM STAGEBEGELEIDER WORDEN

BEKWAAM STAGEBEGELEIDER WORDEN 1 www.instituutmentoris.nl VOOR PROFESSIONALS OP DE WERKVLOER BEKWAAM STAGEBEGELEIDER WORDEN Training Bekwaam stagebegeleider De training Bekwaam stagebegeleider is een bijscholingsprogramma van Instituut

Nadere informatie

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN IS HET JOUW DROOM OM ELKE DAG HEERLIJKE GERECHTEN TE BEREIDEN VAN MOOIE, VERSE PRODUCTEN? KUN JE GOED WERKEN OP ONREGELMATIGE TIJDEN? WEET JIJ JE COLLEGA S IN DE KEUKEN TE

Nadere informatie

Top 2 Toe Nails Opleidingsbrochure Nagelstyling en Workshops

Top 2 Toe Nails Opleidingsbrochure Nagelstyling en Workshops Top 2 Toe Nails Opleidingsbrochure Nagelstyling en Workshops Voor iedereen die een vakkundige opleiding wil volgen om professioneel nagelstyliste te worden. Opleiding tot nagelstyliste Opleidingsprogramma

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

mbo styling & design Geef je carrière vorm

mbo styling & design Geef je carrière vorm mbo styling & design 2017 2018 Geef je carrière vorm mbo styling & design Ben jij in vorm? Jij bent één van die bijzondere mensen die overal een kans zien om het leven letterlijk mooier te maken. Voor

Nadere informatie

Randstad banking & insurance. randstad.nl/banking-insurance

Randstad banking & insurance. randstad.nl/banking-insurance Randstad banking & insurance randstad.nl/banking-insurance Zoek jij een (nieuwe) uitdagende baan bij een bank of verzekeraar en wil jij echt werk maken van jouw talent? Kies dan voor een carrière bij Randstad

Nadere informatie

PTA CKV VWO, Belgisch Park, cohort

PTA CKV VWO, Belgisch Park, cohort A. Schoolexamen CKV Het eindexamen bestaat uit het schoolexamen. Het examenprogramma bestaat uit de volgende domeinen: Domein A: Verkennen Domein B: Verbreden Domein C: Verdiepen Domein D: Verbinden Het

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018 Cursus/workshop Keramische vormgeving (losse lessen op woe middag 15,--) Aantal lessen Aanvang Kosten p.p 25x 3u 18 sept 2017 310,- 20 sept 2017

Nadere informatie