LYNDENSTEIN. Type Adres Architect huis Architect park Jaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LYNDENSTEIN. Type Adres Architect huis Architect park Jaar"

Transcriptie

1 LYNDENSTEIN Type Adres Architect huis Architect park Jaar Lineair park Hoofdstraat, Beetsterzwaag A. Bruinsma L.P. Roodbaard 1825 tuin bij het huis 1832 overtuin en aanpassingen tuin Opdrachtgever Frans Godard Ayso Boelens baron van Lynden Uitvoering - Betaling - Huidige eigenaar Cornelia Stichting Reconstructie N0.0RDPEIL landschap.stedenbouw (1999) Tekening gesigneerde ontwerpschets tuin, Tresoar 2377 gesigneerde ontwerpschets tuin en overtuin, Tresoar, 2378 Archief Tresoar; 325 familiearchief Harinxma thoe Slooten Kadastraal minuutplan tuin Kadastraal minuutplan overtuin Literatuur - Aa, van der, A.J., Het aardrijkskundig woordenboek der Nederlanden - Eekhoff, W., Friesland. Handboekje voor reizenden door de steden en voornaamste oorden, Elward, R., Karstkarel, P., Stinsen en States. Adellijk wonen in Friesland, Huisman, E., Een kilometer adellijke huizen in Beetsterzwaag, Huisman, E., Lyndenstein in Beetsterzwaag, Huisman, E., Ornaminten oan Fryslâns kroan. Tún en parksieraden yn Beetstersweach en Olterterp, in: De vrije Fries, (70), Kuiper, Y., Mulder-Radetzky, R.L.P., Voornaam wonen in en rond Leeuwarden, Mulder-Radetzky, R.L.P., L.P. Roodbaard ( ). Een tuinarchitect met schildersogen, Mulder-Radetzky, R.L.P., L.P. Roodbaard. Tuinen van de Friese adel, N0.0RDPEIL, Tuinen te Beetsterzwaag, 1999 Atlas Eekhoff Topografische Militaire Kaart

2 - Oldenburger-Ebbers, C.S, De geschiedenis van tuinen, parken en buitenplaatsen in Drenthe, in: ons waardeel, (91/6), Oldenburger-Ebbers, C.S., De tuinengids van Nederland. Bezoekers gids en vademecum voor tuinen en tuinarchitectuur in Nederland, Oldenburger-Ebbers, C.S., Backer, A.M., Blok, E., Gids voor de Neder landse tuin- en landschapsarchitectuur, deel Noord, Tromp, H., Henry-Buitenhuis, T., Historische buitenplaatsen in particu lier bezit, Wielinga, R.J., Langs stinsen, states en andere voorname huizen in Friesland, N0.0RDPEIL Lijst van Afbeeldingen - Tresoar: AC92, Tresoar: AC94 - Tresoar: AC95 - Tresoar: AC256, Tresoar: AC261 - Tresoar: STH0388, Tresoar: AC90 - Tresoar: AC93 - Google Streetview Historie Lyndenstein is in gesticht door Frans Godard Ayso Boelens Baron van Lynden. Het huis werd gebouwd achter het in 1825 afgebroken Nieuw Fockens. Na de afbraak werd de vrijgekomen tuin en overtuin door Roodbaard in landschappelijke stijl heringericht. Roodbaard werkte op deze plek vanuit een formele aanleg. Hiervan zijn in het ontwerp van Roodbaard nog restanten en invloeden terug te zien. De werkzaamheden van Roodbaard zijn verspreid over twee fases. De eerste opdracht van Roodbaard had betrekking op de tuin direct om het woonhuis. In 1832 kreeg hij vervolgens de opdracht tot de aanleg van de overtuin. Deze opdracht bracht ook een wijziging in de voortuin met zich mee. Het huis is tot 1910 bewoond geweest door opeenvolgende generaties Van Lynden. In 1915 werd het ingericht tot ziekenhuis. Dit had niet alleen consequenties voor het huis, ook in de tuin waren enkele wijzigingen noodzakelijk.

3 Ontwerpschets tuin (1825) De tekening van de voortuin kan gekarakteriseerd worden als een gedetailleerde ontwerpschets. Wat direct opvalt aan de tekening is het relatief kleine oppervlak van de aanleg en het grote aantal functies die in de tuin een onderkomen hebben gekregen. Aangezien Roodbaard met tekst beschrijvingen heeft toegevoegd, kunnen we de volgende elementen en functies onderscheiden: huis, erf, pleziertuin, stal en wagenschuur, oranjerie, de bleek, ijskelder, vijver tot vermaak, broeijtuin en kassen met onder andere ruimte voor ananas en druiven. Interpretatie ontwerpschets tuin (1825) Dit grote aantal functies en elementen heeft invloed op het ontwerp. Veel elementen zijn gebonden aan gebouwen, en andere - zoals de bleek of de ijskelder - hebben baat bij een relatief grote ruimte. Niet alleen gebouwen, maar ook perken zijn aan functies verbonden. Met name aan de rechterzijde zien we een concentratie van nutsplekken. Deze plekken worden van de overige aanleg afgescheiden door bomenrijen. Wat overblijft van de aanleg is een lang smal gerekt perceel. Dit wordt niet zoals we van Roodbaard gewend zijn door een eveneens langgerekte vormentaal ingevuld. De structuur wordt bepaald door de bolvormige perken. Alleen langs de linkerzijde zien we de langgerekte smalle vormentaal terugkeren. Het huis en de directe omgeving om het huis zijn helemaal in het ontwerp opgenomen. Ze vormen gezamenlijk met het gebied rondom de ijskelder een geheel. Een opvallend ontwerpmiddel vormen de inhammen. Deze zien we ook terug bij de vijverpartij, waar ze naar het bruggetje wijzen. Ontwerpschets tuin (1825)

4 Ontwerpschets tuin en overtuin (1832) De tekening van de gehele aanleg kan eveneens getypeerd worden als een gedetailleerde ontwerpschets. Met potloodlijntjes zijn de belangrijkste elementen van de formele aanleg als onderlaag weergegeven, zoals de drie vijvers en de bomenrijen De tekening bestaat in feite uit twee delen, die door de straat van Beetsterzwaag wordt gescheiden. Het perceel van de tuin direct om het huis is breder dan het perceel van de overtuin. Gezamenlijk komen ze tot een palet van paden, perken, solitaire bomen, open groen, bomenrijen en bouwwerken Wat bovendien opvalt zijn de aanwijzingen die Roodbaard langs de zijkant van de tekening heeft aangebracht. Deze aanwijzingen hebben betrekking op de inrichting en beplanting van het geheel. Teksten ontwerpschets tuin en overtuin (1832) De tegenwoordige aanleg met de lange middenvijvers (a&b) worden op de tekening door lijnen aangegeven. Ook de middendam (c) waar de bult is, staat aangewezen op de tekening. De tekening van de aanleg is in schaal waarneembaar. De verlening van de drie vijvers (n.b. uit de formele aanleg) zorgt voor een gewenste schakering van licht en donker. Aangezien de glooiende wallen om de beurt dalen en stijgen, is dit vanuit het huis waarneembaar. alle bomen die op de plek kunnen blijven staan met een kruisje aangegeven. De bomen die gekapt moeten worden zijn met een nul aangegeven. De grootste bomen met twee kruisjes moeten ook weg zodat er een mooier gezicht van het huis op de brug komt. Aan het einde van de aanleg wordt een Griekse Tempel geplaatst, die hoger is dan het tegenwoordige zomerhuis. Vanuit het huis moet dit een mooi beeld geven. De tempel moet uitkomen tegen een groep populieren. Van de lindebomen is aangegeven welke kunnen blijven en weke in de nieuwe aanleg wegmoeten. Alle lindebomen aan de westkant van de vijvers moeten blijven staan, ter dekking van de wind. Aan de oostkant zijn De beplanting van de aanleg kan men vrij invullen afhankelijk van de plaats en van wat men voor handen heeft. Aangezien de westkant van de aanleg zeer smal is moet men veel kreupel eiken planten om het zicht dicht te krijgen. Aan de oostkant moeten groepen komen van hier en daar fijne sparren waartussen de westelijke kreupelbossen zullen groeien. Ontwerpschets tuin en overtuin (1832)

5 Interpretatie ontwerpschets tuin en overtuin (1832) Het ontwerp lijkt duidelijk uit twee delen te bestaan. De begrenzing tussen deze twee delen wordt echter niet gevormd door de straatweg. We kunnen de grens leggen in het eerste deel van de overtuin, bij het open groen langs de waterrand. In dit deel heeft het ontwerp een kleinschalig karakter en bepalen de perken de structuur van het ontwerp. Hier domineren de bolle en ovalen vormen. Dit is met name te zien bij de omgeving direct langs het huis. Beplanting De beplanting heeft een duidelijk functioneel karakter. Dit wordt goed geïllustreerd in de gebieden rondom de bouwwerken. De koepel staat tegen een rij van (italiaanse) populieren geplaatst, waardoor het als het ware in een groen decor komt te staan. De enige solitaire bomen in het geheel zijn langs het water geplaatst in de nabije omgeving van de brug. Hierdoor wordt deze plek (vanuit het huis) extra benadrukt. In de tuin rondom het huis hebben enige aanpassingen plaatsgevonden in vergelijking met het ontwerp uit Er zijn verschillende functies verdwenen of doorgeschoven naar de overtuin. Een samenspel van bomenrijen en perken zijn geplant op plekken waar ze de bochten langs de binnenzijde van paden benadrukken. Het karakter van de overtuin is duidelijk. De overtuin volgt een langgerekt smal perceel, waarbinnen de nadruk ligt op de gecentreerd geplaatste vijverpartij. De langgerekte kronkelige vijverpartij domineert het ontwerp en bepaalt daarmee ook het verloop van de paden en de vorm en plaats van de perken. De vijverpartij wordt aan weerskanten begrensd door open groene ruimtes met hierop volgend een padenstelsel. Binnen de open groene ruimte zijn op diverse plekken bomenrijen en perkjes aangelegd. Binnen het ontwerp zijn de formele invloeden goed herkenbaar. Niet alleen in de omvorming van de waterpartij en de bomenrijen, maar ook in de aanwezigheid van een middenas. In het ontwerp is de middenas subtiel waarneembaar. Vanuit het huis kan een middenlijn worden getrokken, die uitkomt bij de koepel. De twee flanken die door deze middenlijn ontstaan, hebben een onderscheidend karakter. De nadruk van de gehele aanleg ligt op de linkerzijde. Hier ligt een zijarm van de waterpartij, waarover de brug is geplaatst. Bovendien zijn hier vanwege lusverbindingen in het padenstelsel extra perken ontstaan. Daarnaast zien we hier twee solitaire bomen geplaatst. Een tweede onderscheid in de linker- en rechterzijde heeft betrekking op de beplanting. De rechterzijde van het perceel wordt afgeschermd door dichte bebossing en heeft hierdoor een sterk gesloten karakter. De linkerbegrenzing van het perceel is minder gesloten. Dit komt door de afwisseling tussen bomenrijen en open groene ruimtes. Bouwwerken In het ontwerp onderscheiden we een brug en een koepel. De koepel is op een verhoging geplaatst, waardoor er vrij uitzicht over de vijverpartij wordt gevormd. De koepel doet denken aan modellen uit het Magazijn der tuinsieraden, van Gijsbert van Laar. De afgebeelde koepel is nooit zo uitgevoerd.

LYNDENSTEIN. Kadastraal minuutplan tuin Kadastraal minuutplan overtuin

LYNDENSTEIN. Kadastraal minuutplan tuin Kadastraal minuutplan overtuin LYNDENSTEIN Naam: Lyndenstein Type: buitenplaats Ontwerpjaar: 1821/1832 Uitgevoerd: ja Nog bestaand: ja/2012 Architect/bureau: Roodbaard, L.P. 1821/1832 Bijdragen: Springer, L.A. 1915 Opdrachtgever: Frans

Nadere informatie

PRINSENTUIN. Type. Bolwerk Adres. Groeneweg, Leeuwarden Architect huis

PRINSENTUIN. Type. Bolwerk Adres. Groeneweg, Leeuwarden Architect huis PRINSENTUIN Type Bolwerk Adres Groeneweg, Leeuwarden Architect huis n.v.t. Architect park J.H. Knoop (formele aanleg, 1731), P.W. Schonk (vroeg landschappelijke aanleg, 1792), L.P. Roodbaard Jaar 1820

Nadere informatie

F R AE YLEMABO R G. Type. Park L/XL Adres. Hoofdweg 32, Slochteren Architect huis. - Architect park. J.D. Zocher G.A., Blum L.P.

F R AE YLEMABO R G. Type. Park L/XL Adres. Hoofdweg 32, Slochteren Architect huis. - Architect park. J.D. Zocher G.A., Blum L.P. F R AE YLEMABO R G Type Park L/XL Adres Hoofdweg 32, Slochteren Architect huis - Architect park J.D. Zocher G.A., Blum L.P. Roodbaard Jaar Ontwerp landschappelijke aanleg 1802 Aanleg achterbosch 1809-1820

Nadere informatie

Roodbaard s Rijkdom - Lucas Pieters Roodbaard ONTWERPMETHODIEK

Roodbaard s Rijkdom - Lucas Pieters Roodbaard ONTWERPMETHODIEK Roodbaard s Rijkdom - Lucas Pieters Roodbaard ONTWERPMETHODIEK Door de analyse en vergelijking van de ontwerptekeningen en de bestaande tuinen en parken, kunnen enkele ontwerpmethoden worden vastgesteld

Nadere informatie

E KE NSTE IN. Type. Park S/M Adres Alberdaweg, Tjamsweer Architect huis. - Architect park. L.P. Roodbaard Jaar. Opdrachtgever

E KE NSTE IN. Type. Park S/M Adres Alberdaweg, Tjamsweer Architect huis. - Architect park. L.P. Roodbaard Jaar. Opdrachtgever E KE NSTE IN Type Park S/M Adres Alberdaweg, Tjamsweer Architect huis - Architect park L.P. Roodbaard Jaar 1827 Opdrachtgever W. Alberda van Ekenstein Uitvoering n.t.o. Betaling n.t.o. Huidige eigenaar

Nadere informatie

Type. Bolwerk Adres Leeuwarden Architect huis. n.v.t. Architect park. L.P. Roodbaard Jaar Opdrachtgever

Type. Bolwerk Adres Leeuwarden Architect huis. n.v.t. Architect park. L.P. Roodbaard Jaar Opdrachtgever B O LWE R KE N LE E UWA R DE N Type Bolwerk Adres Leeuwarden Architect huis n.v.t. Architect park L.P. Roodbaard Jaar 1830-1842 Opdrachtgever stadsbestuur Leeuwarden (burgemeester T. Feenstra en J.H. van

Nadere informatie

reconstructieplan Fogelsanghstate ontwerp L.P.Roodbaard 1840

reconstructieplan Fogelsanghstate ontwerp L.P.Roodbaard 1840 reconstructieplan Fogelsanghstate ontwerp L.P.Roodbaard 1840 Sneek, april 2003 Inhoud 1 2 Inleiding 7 Reconstructieplan 8 2.1 historie 8 2.2 eigendomssituatie 10 2.2 waterstructuur 12 2.3 padenstructuur

Nadere informatie

- Dorr, Heemschut, Drentse biografieen 4, Eekhoff, Geschiedenis van den Stads- of Prinsentuin, Eekhoff, Geschiedkundige

- Dorr, Heemschut, Drentse biografieen 4, Eekhoff, Geschiedenis van den Stads- of Prinsentuin, Eekhoff, Geschiedkundige LITERATUURLIJST - Abrahamse, De Braak, een romantisch landgoed in Noord-Drenthe, in: Noorderbreedte nr. 88 - Abrahamse, Asserbos, een oase in een drukke stad, in: Noorderbreedte, 2000, 5 - Algemeene konst

Nadere informatie

De Overtuin Oranjewoud

De Overtuin Oranjewoud De Overtuin Oranjewoud structuurplan De Overtuin Oranjewoud structuurplan Sneek, augustus 2002 C o l o f o n opdrachtgever gemeente Heerenveen M. Tiekink H. Huisman G. Wolters adviseur Noord Peil landschapsarchitekten

Nadere informatie

BOLWERKEN LEEUWARDEN. Literatuur: 16; 24; 31; 41; 42; 43; 85; 105; 113; 124; 138; 184

BOLWERKEN LEEUWARDEN. Literatuur: 16; 24; 31; 41; 42; 43; 85; 105; 113; 124; 138; 184 BOLWERKEN LEEUWARDEN Naam: Tournooiveld Ontwerpar: 1841 Nog bestaand: /2012 Groeneweg Leeuwarden HCL/D84;HCL/9 Literatuur: 16; 24; 31; 41; 42; 43; 85; 105; 113; 124; 138; 184 Het terrein van het Tournooiveld

Nadere informatie

Fraeylemaborg. Levende Historie. bijlage 6: Advies maatregelen

Fraeylemaborg. Levende Historie. bijlage 6: Advies maatregelen Fraeylemaborg Levende Historie bijlage 6: Advies maatregelen 2 huidige situatie Fraeylemaborg (topografi sche kaart 2006) Algemeen De bijlage geeft de principemaatregelen voor het park en de gebouwde elementen

Nadere informatie

Hadden de Zochers het zo bedoeld?

Hadden de Zochers het zo bedoeld? tekst juliet en carla oldenburger ( bewerkt door noortje krikhaar) beeld noord-hollands archief Hadden de Zochers het zo bedoeld? Dit grondgebied lag in het westen van de Nieuwstad, de zeventiende-eeuwse

Nadere informatie

Monumentnummer*:

Monumentnummer*: Monumentnummer*: 523819 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Status: rijksmonument Inschrijving

Nadere informatie

parklandschap Beetsterzwaag

parklandschap Beetsterzwaag Historisch onderzoek door Stichting in Arcadië Verborgen parel het parklandschap van Beetsterzwaag en Olterterp Van veenkolonie tot adeldorp, van lustwarande tot toeristische trekpleister; het Friese Beetsterzwaag

Nadere informatie

Beheerplan Plantsoen Deel 1 Achtergrond

Beheerplan Plantsoen Deel 1 Achtergrond Beheerplan Plantsoen 2005-2020 Deel 1 Achtergrond Colofon: Gemeente Leiden Dienst Milieu en Beheer Tekst, foto s en tekeningen: M. Gaemers, C.Snoep, K. Jansen In samenwerking met N. van Beest, K. Bosma,

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan

Landschappelijk inpassingsplan Landschappelijk inpassingsplan Opdrachtgever: Dhr. Westerlaken Midgraaf 25 Babyloniënbroek Projectlocatie: De Omloop ong. Almkerk Datum: februari 2012/Januari 2012 Status: Concept Projectnummer: 11201.014

Nadere informatie

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 13 KM : Friesland : Beetsterzwaag : Bakkerij Verloop : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag Bijzonderheden : 90% onverhard : Bos, weiland, heide, meer RA = Rechtsaf

Nadere informatie

ROOD VOOR ROOD GROENRIJK / LANDSCHAPSPLAN EN INRICHTINGSVOORSTEL

ROOD VOOR ROOD GROENRIJK / LANDSCHAPSPLAN EN INRICHTINGSVOORSTEL ROOD VOOR ROOD GROENRIJK / LANDSCHAPSPLAN EN INRICHTINGSVOORSTEL De ontwikkeling van het landschap Het perceel ligt ten oosten van Enschede aan de voet van de stuwwal waarop de stad is gevestigd. De voet

Nadere informatie

Loenen aan de Vecht. Oud Over 30a. Inpassingsplan edele schuur

Loenen aan de Vecht. Oud Over 30a. Inpassingsplan edele schuur Loenen aan de Vecht Oud Over 30a LOE-1545 31 maart 2015 Moerdijkstraat Moerdijkstraat 23 2751 23 2751 BE BE Moerkapelle Colofon Inhoudsopgave Loenen aan de Vecht LOE-1545 31 maart 2015 In opdracht van:

Nadere informatie

Opdracht Hier volgen twee voorbeelden van buitenhuizen die vandaag de dag worden aangeboden. Bekijk ze goed en lees de beschrijvingen op de volgende

Opdracht Hier volgen twee voorbeelden van buitenhuizen die vandaag de dag worden aangeboden. Bekijk ze goed en lees de beschrijvingen op de volgende Buitenplaatsen Opdracht Hier volgen twee voorbeelden van buitenhuizen die vandaag de dag worden aangeboden. Bekijk ze goed en lees de beschrijvingen op de volgende dia s. Wat valt je op? Kijk en lees.

Nadere informatie

v e r b i n d i n g s w e g

v e r b i n d i n g s w e g v e r b i n d i n g s w e g a 6 - l e l y s t a d a i r p o r t v i s i e o p l a n d s c h a p p e l i j k e i n p a s s i n g Provincie Flevoland, definitief, 4 december 2015 i n l e i d i n g aanleiding

Nadere informatie

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 10,5 KM : Friesland : Beetsterzwaag : Bakkerij Verloop : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag Bijzonderheden : 90% onverhard : Bos, weiland, heide, meer RA = Rechtsaf

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: : 515204 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Weeresteyn Aantal complexonderdelen Monumentnummers

Nadere informatie

CA RTOGR AA F & K UNSTS C H I L D ER

CA RTOGR AA F & K UNSTS C H I L D ER CA RTOGR AA F & K UNSTS C H I L D ER Kracht van de cartografie De oorsprong van de topografische kaart van Nederland, het resultaat van de systematische en uniforme kartering van ons land, ligt in het

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing vijf nieuwe recreatiewoningen Landal Rabbit Hill, Nieuw Milligen

Landschappelijke inpassing vijf nieuwe recreatiewoningen Landal Rabbit Hill, Nieuw Milligen Landschappelijke inpassing vijf nieuwe recreatiewoningen Landal Rabbit Hill, Nieuw Milligen januari 2016 BURO POELMANS REESINK LANDSCHAPSARCHITECTUUR Landschappelijke inpassing vijf nieuwe recreatiewoningen

Nadere informatie

project verborgen buitens

project verborgen buitens project verborgen buitens Gegevens verborgen buiten: Swanenburg Naam eigenaar: Fam. Cornelisse-Francke Adres: Swanenburgseweg 4 Postcode : 4356 RR Woonplaats : Oostkapelle Telefoonnummer: 071-5155502 Emailadres:

Nadere informatie

Opgesteld door: Rottier Technisch Advies i.o.m. Butijn Bouwadvies

Opgesteld door: Rottier Technisch Advies i.o.m. Butijn Bouwadvies LANDSCHAPPELIJK INPASSINGSPLAN PRELAATWEG 11 "DE ARKE" Opdrachtgever: Dhr. P.Maas Opgesteld door: Rottier Technisch Advies i.o.m. Butijn Bouwadvies Datum: 18 augustus 2014 versie-01 INHOUD: 1.AANLEIDING

Nadere informatie

: Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel

: Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel Onderwerp Projectnummer : 211x07059 Datum : 30 januari 2015 : Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel Van : Esther de Graaf & Ruud Tak BLAD 1 Bij het toestaan van een ruimtelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing en tegenprestatie kinderdagverblijf beestenboel Straat 13, 6056 KV Asenray - PNR 6042KV

Landschappelijke inpassing en tegenprestatie kinderdagverblijf beestenboel Straat 13, 6056 KV Asenray - PNR 6042KV LIGGING Het plangebied betreft hert erf van de hoeve Heisterhof, ten oosten van de A73, ten zuidwesten van de kern Asenray, in de gemeente Roermond. In westelijke richting bevindt zich de Maasnielderbeek,

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: 515765 Brakestein Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 6 515764, 515766, 515767, 515768, 515770, 515771 Hoofdadres van hoofdobject: Ridderstraat 88 4902 AC Complexomschrijving:

Nadere informatie

Molenpaal 3 Onstwedde. Landschaps - en inrichtingsplan.

Molenpaal 3 Onstwedde. Landschaps - en inrichtingsplan. Molenpaal 3 Onstwedde Landschaps - en inrichtingsplan. oktober 2011 september 2012 gew. 02-2013 1 Landschaps - en inrichtingsplan. Molenpaal 3 Onstwedde Locatie De locatie aan de Molenpaal 3 in Onstwedde,

Nadere informatie

schetsopzet Donders! denkers in tuinen www.denkers in tuinen.nl info@denkersintuinen.nl HOOGAKKERLAAN 62 7314EM APELDOORN Tel:055 57 62 319

schetsopzet Donders! denkers in tuinen www.denkers in tuinen.nl info@denkersintuinen.nl HOOGAKKERLAAN 62 7314EM APELDOORN Tel:055 57 62 319 www..nl schetsopzet Omgevingskaart Klantreferentie: 2469182 Uittreksel Kadastrale Kaart Uw referentie: 2469182 3176 www..nl 4 4a 3175 0 m 125 m 625 m Deze kaart is noordgericht. Schaal 1: 12500 Hier bevindt

Nadere informatie

Jaarboekje van het Oudheidkundig Genootschap "Niftarlake" 1986 katoendrukkerij zoals Vreedenhorst te Vreeland of met een zijderederij als Zijde-balen

Jaarboekje van het Oudheidkundig Genootschap Niftarlake 1986 katoendrukkerij zoals Vreedenhorst te Vreeland of met een zijderederij als Zijde-balen Jaarboekje van het Oudheidkundig Genootschap "Niftarlake" 1986 met opschrift "Een klein gedeelte van de Heerlijkheid van Maarseveen" de Hggingaan van maar liefst 40 buitenplaatsen met hun formele tuinaanleg.

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 514012 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Lyndenstein Aantal complexonderdelen

Nadere informatie

Landschapsplan in het kader van

Landschapsplan in het kader van Landschapsplan in het kader van Omgevingsvergunning bouw woning Dhr. G. Zegers Bemmelstraat 22 Horst aan de Maas info@zegersbouwhorst.nl Plattelandscoöperatie Peel & Maas regio Ing. R. Janssen, Oktober

Nadere informatie

Landschapsplan van het perceel Beilerweg 8 te Wijster t.b.v. nieuwbouw Varkensvleesstal

Landschapsplan van het perceel Beilerweg 8 te Wijster t.b.v. nieuwbouw Varkensvleesstal Landschapsplan van het perceel Beilerweg 8 te Wijster t.b.v. nieuwbouw Varkensvleesstal Landschapsbeheer Drenthe 1 Landschapsbeheer Drenthe maakt deel uit van een samenwerkingsverband van twaalf provinciale

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 514012 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Lyndenstein Aantal complexonderdelen:

Nadere informatie

bomensingels woerden tuin- en landschapsarchitecten

bomensingels woerden tuin- en landschapsarchitecten bomensingels woerden 17.05.2016 tuin- en landschapsarchitecten 030 26 44 333 www.copijn.nl vraagstelling en uitgangspunten Op welke manier kan de bomenstructuur op de singels van Woerden in samenhang worden

Nadere informatie

19 december Teckop 18-18a Kamerik (Gem. Woerden) Landschappelijke inpassing woning

19 december Teckop 18-18a Kamerik (Gem. Woerden) Landschappelijke inpassing woning L a g e G o u w e 2 1 4 2 8 0 1 L M G o u d a 0 1 8 2 T 5 2 3 0 0 3 F 5 8 4 1 3 1 v a n H e e s t u i n - e n l a n d s c h a p s a r c h i t e c t u u r Teckop 18-18a Kamerik (Gem. Woerden) Landschappelijke

Nadere informatie

Erf beplantingsplan Bruggertweg 1a Beltrum

Erf beplantingsplan Bruggertweg 1a Beltrum Erf beplantingsplan Bruggertweg 1a Beltrum Ten behoeve van procedure omgevingsvergunning. Opdrachtgever: Fam. Klein Severt Datum: 08-03-2018 Opgesteld door: ing. J.Collou Behoort bij besluit van burgemeester

Nadere informatie

Advies Toegankelijkheid Heereplein en trap winkelcentrum het Anker

Advies Toegankelijkheid Heereplein en trap winkelcentrum het Anker Auteur Els Smith Onderwerp Toegankelijkheid gemeente Geertruidenberg Advies Toegankelijkheid Heereplein en trap winkelcentrum het Anker Door Visio Zicht op Toegankelijkheid: Els Smith In opdracht van en

Nadere informatie

Erfbeplantingsplan en inrichtingsplan Moleneind 25 Loon op zand + 1900 Bron topotijdreis.nl + 1937 Bron topotijdreis.nl Opgesteld door: + 1999 Bron topotijdreis.nl Inleiding Voor het perceel van Moleneind

Nadere informatie

Verwijzingen naar andere bronnen over de historie van Nieuw-Amsterdam, Veenoord en Zandpol.

Verwijzingen naar andere bronnen over de historie van Nieuw-Amsterdam, Veenoord en Zandpol. Verwijzingen naar andere bronnen over de historie van Nieuw-Amsterdam, Veenoord en Zandpol. Literatuur: Gedenkboek 100 jaar Nieuw Amsterdam-Veenoord P. van der Woude 1960 Gedenkboek 125 jaar Tweelingdorp

Nadere informatie

ZORGPROJECT AN GEN INJ. landschapsplan

ZORGPROJECT AN GEN INJ. landschapsplan projectnummer: datum: gewijzigd: ON-301.001 2013-05-30 2013-09-30 landschapsplan Inleiding Eerste Limburgse Zweefvlieg Club met restaurant De Lier De heer Meessen heeft plannen om ter plaatse van het perceel

Nadere informatie

Verkavelingsschets Lage Randweg 34, Uden

Verkavelingsschets Lage Randweg 34, Uden Verkavelingsschets Lage Randweg 34, Uden Aanleiding erfbeplantingsplan Aan de Lage Randweg 34 is momenteel een varkenshouderij gevestigd. De eigenaar is voornemens de bedrijfsactiviteiten te beëindigen.

Nadere informatie

CASCADE bulletin voor tuinhistorie

CASCADE bulletin voor tuinhistorie CASCADE bulletin voor tuinhistorie Jaargang 2014 (23) nummer 2 Johan Philip Posth en zijn werk op Enghuizen bij Hummelo Arinda van der Does Tot nu toe werd de verlandschappelijking van de aanleg van het

Nadere informatie

NATUURLIJK RITME. Kunstproject Oranjewoud W E R K D O C U M E N T. Versie # 1. Museum Belvédère, Stichting Tijd/Stichting Passages.

NATUURLIJK RITME. Kunstproject Oranjewoud W E R K D O C U M E N T. Versie # 1. Museum Belvédère, Stichting Tijd/Stichting Passages. NATUURLIJK RITME Museum Belvédère, Stichting Tijd/Stichting Passages november, 2010 W E R K D O C U M E N T Versie # 1 Kunstproject Oranjewoud Natuurlijk Ritme, Museum Belvédère, Stichting Tijd/Stichting

Nadere informatie

Erfbeplantingsplan Ploegstraat 26 Someren-Heide

Erfbeplantingsplan Ploegstraat 26 Someren-Heide Erfbeplantingsplan Ploegstraat 26 Someren-Heide Gemaakt door: Hoveniersbedrijf De Paashoef Gemert April 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Aanleiding blz. 02 1.2 Doelstelling blz. 02 2. Erfbeplantingsplan

Nadere informatie

Reacties Duivendaal 20 januari 2016

Reacties Duivendaal 20 januari 2016 Reacties Duivendaal 20 januari 2016 Model 1 Forum -/negatief Wat een lelijk blok. Veel te massief. Gebouw aan de LA naast bodemkunde is te hoog, te massief. Bebouwing Forum te overheersend? Onduidelijkheid

Nadere informatie

Beplantingsplan/inrichtingsplan in het kader van Landschappelijke inpassing Klaverdijk 5 opdrachtgever: De heer J. Roes

Beplantingsplan/inrichtingsplan in het kader van Landschappelijke inpassing Klaverdijk 5 opdrachtgever: De heer J. Roes Beplantingsplan/inrichtingsplan in het kader van Landschappelijke inpassing Klaverdijk 5 opdrachtgever: De heer J. Roes Datum: 04-04-2016 Getekend door ing. J.Collou 1 Aanleiding De familie Roes heeft

Nadere informatie

Brochure. De Kikvors 1 - Leersum. Vraagprijs ,-- k.k. Dorpsstraat 41, 3941 JK Doorn, Telefoon (0343) ,

Brochure. De Kikvors 1 - Leersum. Vraagprijs ,-- k.k. Dorpsstraat 41, 3941 JK Doorn, Telefoon (0343) , Brochure De Kikvors 1 - Leersum Vraagprijs 850.000,-- k.k. Omschrijving De Kikvors 1 - Leersum VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ AAN DE RAND VAN LEERSUM Verscholen in een bosrijke omgeving met uitzicht over de

Nadere informatie

1505 OMN, 7 december 2010 2

1505 OMN, 7 december 2010 2 Ervenconsulentadvies 1505 OMN: Beerzerweg 28, Beerze, Ommen Datum : 7 december 2010 Kader : wijziging van bedrijfsfunctie naar woonfunctie van bijgebouw Opgave De familie Hamming heeft het verzoek ingediend

Nadere informatie

landschap. erfgoed LAUTA STATE WIER

landschap. erfgoed LAUTA STATE WIER landschap. erfgoed LAUTA STATE WIER 13 oktober 2015 LAUTA STATE WIER Uitsnede van de kaart van Jan Jans (1590, Nationaal Archief, Den Haag, collectie Hingman) 2 INLEIDING PERIODE I 18E EEUW 4 PERIODE II

Nadere informatie

Voorbeelduitwerking landschappelijke inrichting cluster 1: woningen Deurningsestraat

Voorbeelduitwerking landschappelijke inrichting cluster 1: woningen Deurningsestraat LANDS CHAPS PLAN 28-04 -2017 WONI NGBO UW T HE SSELER Voorbeelduitwerking landschappelijke inrichting cluster 1: woningen Deurningsestraat bestaande houtwal, opschonen met behoud van waardevolle bomen

Nadere informatie

: landschappelijke inpassing Achter de Pastorie, Melderslo. Advies. Inleiding. Datum : 30 mei 2011 Opdrachtgever : Gemeente Horst aan de Maas

: landschappelijke inpassing Achter de Pastorie, Melderslo. Advies. Inleiding. Datum : 30 mei 2011 Opdrachtgever : Gemeente Horst aan de Maas Advies : landschappelijke inpassing Achter de Pastorie, Melderslo Datum : 30 mei 2011 Opdrachtgever : Gemeente Horst aan de Maas Ter attentie van Projectnummer : Commissie LKM : 211x05071 Opgesteld door

Nadere informatie

Erfadvies Het Witte Veen 14 Klarenbeek Gemeente Apeldoorn. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Definitief 2012

Erfadvies Het Witte Veen 14 Klarenbeek Gemeente Apeldoorn. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Definitief 2012 Erfadvies Het Witte Veen 14 Klarenbeek Gemeente Apeldoorn Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Definitief 2012 Erfadvies Het Witte Veen 14, Klarenbeek Gemeente Apeldoorn COLOFON In opdracht van dhr.

Nadere informatie

Lage Duin en Daalseweg 31

Lage Duin en Daalseweg 31 Lage Duin en Daalseweg 31 Straat en huisnummer : Lage Duin en Daalseweg 31 Postcode en plaats : 2061 BB Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A10613 Complexonderdeel : Duin en Daal Naam object : Zwitserse

Nadere informatie

Emmer Erfscheidenveen Meetnet 2015

Emmer Erfscheidenveen Meetnet 2015 Emmer Erfscheidenveen Meetnet 2015 Landschapsbeheer Drenthe Nijend 18a, 9465 TR, Anderen Inhoudsopgave Inventarisatiegebied Emmer-Erfscheidenveen... 3 Overzicht alle waarnemingen... 3 Type elementen...

Nadere informatie

Esperenweg / Langereyt De Maneschijn / Driehoek. Oostelbeers. Bestaande situatie en analyse LEGENDA. Ruimtelijke elementen.

Esperenweg / Langereyt De Maneschijn / Driehoek. Oostelbeers. Bestaande situatie en analyse LEGENDA. Ruimtelijke elementen. LEGENDA grens onderzoeksgebied agrarisch bedrijf Ruimtelijke elementen Esperenweg/ Langereyt bebouwing bebouwing - storend dorpsrand - hard lint De Maneschijn/ Driehoek bebouwingsconcentratie opgaande

Nadere informatie

7 april 2015 GROENVOORZIENINGEN (HAGEN EN BOMEN)

7 april 2015 GROENVOORZIENINGEN (HAGEN EN BOMEN) MEMO aan: Bewoners van De Blaricummermeent van: Projectbureau Blaricummermeent datum: april 2015 betreft: regelgeving hagen, bomen, erfafscheidingen en uitbouwen De Blaricummermeent is in beweging! Er

Nadere informatie

GIMBORN PAD. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum. Von Gimborn Arboretum. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum

GIMBORN PAD. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum. Von Gimborn Arboretum. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum 1 Drie berg sest 5km raat weg 2 3 4 M oe rs be rg ste eg 6 7 Vo ss en ste in se 5 se la an Go oij erd ijk GIMBORN PAD Langbroekerwetering de-voetstap.nl Beschrijving wandeling Moersbergen - von Gimborn

Nadere informatie

WONEN IN EEN RIANTE WOONBOERDERIJ IN HET MONUMENTENDORP ORVELTE

WONEN IN EEN RIANTE WOONBOERDERIJ IN HET MONUMENTENDORP ORVELTE WONEN IN EEN RIANTE WOONBOERDERIJ IN HET MONUMENTENDORP ORVELTE Te huur: De Maalderij, Schoolstraat 6 in Orvelte Stichting Het Drentse Landschap zoekt een huurder voor de in 2006 geheel gerenoveerde woonboerderij

Nadere informatie

Kerkpad aan de Tweehuizerweg 6 te Spijk (gem. Delfzijl) Een Cultuurhistorisch Bureauonderzoek

Kerkpad aan de Tweehuizerweg 6 te Spijk (gem. Delfzijl) Een Cultuurhistorisch Bureauonderzoek Kerkpad aan de Tweehuizerweg 6 te Spijk (gem. Delfzijl) Een Cultuurhistorisch Bureauonderzoek Planvoornemen In opdracht van de gemeente Delfzijl, vertegenwoordigd door mevr. E. van Joolen, is een cultuurhistorisch

Nadere informatie

6. Ontwerp. N 20m. Visualisatie bovenaanzicht

6. Ontwerp. N 20m. Visualisatie bovenaanzicht 6. Ontwerp Visualisatie bovenaanzicht Het concept is vervolgens vertaald naar deze visualisatie. De voorgestelde beplantingen en materialen zijn uitgewerkt op pagina 20 en 21, aan de hand van enkele referenties.

Nadere informatie

Landschappelijke en stedenbouwkundig inpassing bouwplan Wouterstraat 9, America PNR-5966PP

Landschappelijke en stedenbouwkundig inpassing bouwplan Wouterstraat 9, America PNR-5966PP x Kleuskens' LIGGING Het plangebied is gesitueerd aan de westelijke dorsprand van de kern America. Het erf bestaat uit een woning met bijbehorende tuin, 2 te slopen stallen en bijbehorende verharding.

Nadere informatie

[TOELICHTING OP DE VERBETERINGEN IN DE RUIMTELIJKE KWALITEIT] Polleweg NJ Staphorst

[TOELICHTING OP DE VERBETERINGEN IN DE RUIMTELIJKE KWALITEIT] Polleweg NJ Staphorst 2017 [TOELICHTING OP DE VERBETERINGEN IN DE RUIMTELIJKE KWALITEIT] Polleweg 1 7951 NJ Staphorst Naar aanleiding van het gestuurde erfinrichtingsplan sturen we hierbij de toelichting op verbeteringen in

Nadere informatie

Erftransformatie Oostendorperstraatweg 22A Oostendorp Gemeente Elburg. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Februari 2011

Erftransformatie Oostendorperstraatweg 22A Oostendorp Gemeente Elburg. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Februari 2011 Erftransformatie Oostendorperstraatweg 22A Oostendorp Gemeente Elburg Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Februari 2011 Erftransformatie Oostendorperstraatweg 22A Oostendorp Gemeente Elburg COLOFON

Nadere informatie

AI13057 LANDSCHAPPELIJKE INPASSING AAN DE TIENELSWEG 31 TE ZUIDLAREN

AI13057 LANDSCHAPPELIJKE INPASSING AAN DE TIENELSWEG 31 TE ZUIDLAREN AI13057 LANDSCHAPPELIJKE INPASSING AAN DE TIENELSWEG 31 TE ZUIDLAREN B+O ARCHITECTUUR EN INTERIEUR B.V. OPDRACHTGEVER: DE HEER EN MEVROUW H. DE HAAN 28 OKTOBER 2013 INHOUDSOPGAVE Landschappelijke inpassing

Nadere informatie

Wandelroute over park Rosendael Lengte: 3 km

Wandelroute over park Rosendael Lengte: 3 km Welkom in Park Rosendael Wandelroute over park Rosendael Lengte: 3 km Park Rosendael is een van de oudste parken van ons land. Vijvers, watervallen en fonteinen zijn in de 17de eeuw in formele stijl aangelegd,

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSPLAN LANDSCHAPPELIJKE ELEMENTEN. Gemeente Someren. Project 3: Beekdal van de Aa ten oosten van de Zuid Willemsvaart

ONTWIKKELINGSPLAN LANDSCHAPPELIJKE ELEMENTEN. Gemeente Someren. Project 3: Beekdal van de Aa ten oosten van de Zuid Willemsvaart ONTWIKKELINGSPLAN LANDSCHAPPELIJKE ELEMENTEN Gemeente Someren Datum: 9 november 2001 Project: 119-4 Status: Definitief Opdrachtgever: Gemeente Someren VOORWOORD Door het college van Burgemeester & Wethouders

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing ten behoeve van aanvraag functieverandering Ringweg RX Beltrum

Landschappelijke inpassing ten behoeve van aanvraag functieverandering Ringweg RX Beltrum Landschappelijke inpassing ten behoeve van aanvraag functieverandering Ringweg 9 7156 RX eltrum Familie Groot Severt 10-05-2011 Getekend door ing. J.Collou Aanleiding Aan de Ringweg 9 in eltrum heeft de

Nadere informatie

Rapport Beplantingsplan uitbreiding bedrijf Jansen s Overseas te Noordwijkerhout

Rapport Beplantingsplan uitbreiding bedrijf Jansen s Overseas te Noordwijkerhout Rapport Beplantingsplan uitbreiding bedrijf Jansen s Overseas te Noordwijkerhout Beplantingsplan uitbreiding Jansen s Overseas te Noordwijkerhout (versie 1) Waddinxveen, 3 oktober 2012 Opdrachtgever: Gemeente

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: : 515519 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Rusthoven Aantal complexonderdelen Monumentnummers

Nadere informatie

de balije utrecht Rijke cultuurhistorie en parken leiden tot ongewone vinexwijk

de balije utrecht Rijke cultuurhistorie en parken leiden tot ongewone vinexwijk de balije utrecht Rijke cultuurhistorie en parken leiden tot ongewone vinexwijk De Balije Rijke cultuurhistorie en parken leiden tot ongewone vinexwijk Wie op de A12 rijdt ter hoogte van Leidsche Rijn

Nadere informatie

Erfbeplantingsplan Zwarteberg 2, Posterholt

Erfbeplantingsplan Zwarteberg 2, Posterholt Erfbeplantingsplan Zwarteberg 2, Posterholt Aanleiding en ligging plangebied De firma van Birgelen, een loonbedrijf, is voornemens het bouwvlak uit te breiden ten behoeve van de plaatsing van containers.

Nadere informatie

Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Stichting Landschapsbeheer Gelderland Rosendael 2a 6891 DA Rozendaal www.landschapsbeheergelderland.nl HET PROJECT Programma: 19:30 Opening door Vereniging Landschap en Milieu Hattem Welkom Wethouder Carla Broekhuis 19:40 Presentatie streekeigen

Nadere informatie

Woonoppervlakte m 2 Koopsom ,- vrij op naam TE KOOP. 's-gravenweg 141 Capelle aan den IJssel

Woonoppervlakte m 2 Koopsom ,- vrij op naam TE KOOP. 's-gravenweg 141 Capelle aan den IJssel Woonoppervlakte m 2 Koopsom 750.000,- vrij op naam TE KOOP 's-gravenweg 141 Capelle aan den IJssel OMSCHRIJVING 4 exclusieve bouwkavels aan de 's Gravenweg te Capelle aan den IJssel. Een absolute toplocatie

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan Van der Waaij. Nieuwe woning Haanwijk 27 Harmelen

Landschappelijk inpassingsplan Van der Waaij. Nieuwe woning Haanwijk 27 Harmelen Landschappelijk inpassingsplan Van der Waaij Nieuwe woning Haanwijk 27 Harmelen De Bilt, 16 juli 2012, versie 2 Lennart in t Veld Landschap Erfgoed Utrecht Postbus 121 3730 AC De Bilt t 030 220 55 34 f

Nadere informatie

Landschappelijke en stedebouwkundige beoordeling kavelplan Middenweg 94

Landschappelijke en stedebouwkundige beoordeling kavelplan Middenweg 94 Landschappelijke en stedebouwkundige beoordeling kavelplan Middenweg 94 Architectenbureau J. Colenbrander 14 maart 2011 Definitief rapport 9W3740.A0 A COMPANY OF HASKONING NEDERLAND B.V. RUIMTELIJKE ONTWIKKELING

Nadere informatie

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Naar buiten in 's-graveland / wandelroute (17 km)

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Naar buiten in 's-graveland / wandelroute (17 km) Omschrijving Bijzonder aan s-graveland is de concentratie van zoveel buitenplaatsen op een relatief klein rechthoekig gebied. De buitenplaatsen zijn mede bepalend voor het karakter van de hele gemeente.

Nadere informatie

DLV makelaardij. nieuw landgoed BUITEN PEKELINGE Oostkapelle

DLV makelaardij. nieuw landgoed BUITEN PEKELINGE Oostkapelle DLV makelaardij nieuw landgoed BUITEN PEKELINGE Oostkapelle nieuw landgoed BUITEN PEKELINGE Oostkapelle Opgesteld door Bosch Slabbers, tuin -en landschapsarchitecten en DLV Makelaardij In gezamelijke opdracht

Nadere informatie

Parkaanleg (en tuinen) van Berkeloord Toen en Nu

Parkaanleg (en tuinen) van Berkeloord Toen en Nu Parkaanleg (en tuinen) van Berkeloord Toen en Nu Werkwijze Grondig Geniethen Schoonheid in elk seizoen Agenda Inleiding Stukje geschiedenis Berkeloord Waardering Berkeloord Ontwerp Samuel Voorhoeve Huidige

Nadere informatie

De Karstenhoeve. Wandelroute Ruinerwold. Ontdek het authentieke Drenthe in Ruinerwold, het dorp met meer dan duizend perenbomen

De Karstenhoeve. Wandelroute Ruinerwold. Ontdek het authentieke Drenthe in Ruinerwold, het dorp met meer dan duizend perenbomen Wandelroute Ruinerwold De Karstenhoeve Wandeling van ongeveer 3,5 uur. Circa 13 km. Ontdek het authentieke Drenthe in Ruinerwold, het dorp met meer dan duizend perenbomen Ruinerwold, het dorp met meer

Nadere informatie

DEEL 3: PROGRAMMA VAN MAATREGELEN

DEEL 3: PROGRAMMA VAN MAATREGELEN 38 DL&H Archeologienota DEEL 3: PROGRAMMA VAN MAATREGELEN 1. Gemotiveerd advies voor het al dan niet moeten nemen van maatregelen Op basis van de resultaten van het bureauonderzoek kan een advies geformuleerd

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 526299 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Status : Beschermd Aanwijzingsbesluit

Nadere informatie

Presentatie Noord 18 november 2015 KERNRANDVISIE GOYERGRACHT EEMNES

Presentatie Noord 18 november 2015 KERNRANDVISIE GOYERGRACHT EEMNES Presentatie Noord 8 november 205 KERNRANDVISIE GOYERGRACHT EEMNES Presentatie - kernrandvisie - proces - raamwerk - mogelijkheden - randvoorwaarden Kernrandvise - niet bouwen in het buitengebied - ruimtelijke

Nadere informatie

: de voorzitter van Provinciale Staten Datum : Onderwerp : De staat van ons schurvelingen- en zandwallenlandschap bij Ouddorp

: de voorzitter van Provinciale Staten Datum : Onderwerp : De staat van ons schurvelingen- en zandwallenlandschap bij Ouddorp SCHRIFTELIJKE VRAGEN Aan : de voorzitter van Provinciale Staten Datum : 07-03-2019 Onderwerp : De staat van ons schurvelingen- en zandwallenlandschap bij Ouddorp Toelichting Het Schurvelingen- en zandwallenlandschap

Nadere informatie

Façade. Kerktoren van Zuidhorn word folly op in Slochteren. Postbus 1157

Façade. Kerktoren van Zuidhorn word folly op in Slochteren. Postbus 1157 Façade Kerktoren van Zuidhorn word folly op in Slochteren. Lambert Kamps Postbus 1157 9701 BD Groningen 06-48273316 augustus 2016 www.lambertkamps.com info@lambertkamps.com Inleiding Het landgoed Fraeylemaborg

Nadere informatie

Het is van belang dat Archeologie West-Friesland minstens een week van tevoren wordt geïnformeerd over de start van de werkzaamheden.

Het is van belang dat Archeologie West-Friesland minstens een week van tevoren wordt geïnformeerd over de start van de werkzaamheden. Document: Archeologische Quickscan (versie 2) Plangebied: Westeinde 310a, Berkhout, gemeente Koggenland Adviesnummer: 15034 Opsteller: J.T. Verduin & C.M. Soonius (senior-archeoloog) Datum: 10-07-2015

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing in het kader van uitbreiding stal Burloseweg 40 Kotten Winterswijk Maatschap J.G.de Roos en T.J.

Landschappelijke inpassing in het kader van uitbreiding stal Burloseweg 40 Kotten Winterswijk Maatschap J.G.de Roos en T.J. Landschappelijke inpassing in het kader van uitbreiding stal Burloseweg 40 Kotten Winterswijk Maatschap J.G.de Roos en T.J. de Roos-Overbeek Ing. J. Collou 23-11-2015 Eibergen Landschap Op het erf van

Nadere informatie

Beplantingsplan. Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo. A.I.W.M. Christiaens

Beplantingsplan. Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo. A.I.W.M. Christiaens Beplantingsplan Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo A.I.W.M. Christiaens 16 oktober 2014 Beplantingsplan Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo A.I.W.M. Christiaens Adres: Eendenkooiweg ong. Melderslo Initiatiefnemer:

Nadere informatie

SHB&L VISIE VOOR DE GROEN RECREATIEVE ZONE TUSSEN NIJKERKERSTRAAT EN HET HOEVLAKENSE BOS AANGRENZEND AAN HET HOEVELAKENSE BOS. Opgesteld door: Joyce

SHB&L VISIE VOOR DE GROEN RECREATIEVE ZONE TUSSEN NIJKERKERSTRAAT EN HET HOEVLAKENSE BOS AANGRENZEND AAN HET HOEVELAKENSE BOS. Opgesteld door: Joyce SHB&L VISIE VOOR DE GROEN RECREATIEVE ZONE TUSSEN NIJKERKERSTRAAT EN HET HOEVLAKENSE BOS AANGRENZEND AAN HET HOEVELAKENSE BOS. Opgesteld door: Joyce Ramsbotham Referentie: 180223 v2 23 februari 2018 SHB&L

Nadere informatie

Groenschets. Ten behoeve van nieuwbouw woning. Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas September 2013

Groenschets. Ten behoeve van nieuwbouw woning. Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas September 2013 Groenschets Ten behoeve van nieuwbouw woning Familie Soberjé P/A Venrayseweg 115 5961 AE Horst Locatie woning Lindweg langs nummer 7 077-3981683 Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas September 2013 1.

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing 11 nieuwe recreatiewoningen Landal Heideheuvel, Beekbergen

Landschappelijke inpassing 11 nieuwe recreatiewoningen Landal Heideheuvel, Beekbergen Landschappelijke inpassing 11 nieuwe recreatiewoningen Landal Heideheuvel, Beekbergen 12 april 2016 BURO POELMANS REESINK LANDSCHAPSARCHITECTUUR Landschappelijke inpassing 11 nieuwe recreatiewoningen

Nadere informatie

Bijlage 2 Landschapsleeskaart en memo

Bijlage 2 Landschapsleeskaart en memo Bijlage 2 Landschapsleeskaart en memo Landschapsleeskaart Verticale samenhang = de uitdrukking van de ondergrond (bodem, water, reliëf) in het landgebruik, de biotopen, de vegetatie etc. Hoe wordt het

Nadere informatie

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT 5 Woningen Rietbaan te Huissen 13045.B Rietbaan Huissen, Bureau Maris i.o.v. Walvoort Vastgoed B.V. 19-5-2015 HISTORIE - Het plangebied (gele kader) was in de 19e eeuw onderdeel

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing in het kader van wijziging bestemmingsplan Fukkinkweg 1-3 Kotten-Winterswijk Familie Huiskamp

Landschappelijke inpassing in het kader van wijziging bestemmingsplan Fukkinkweg 1-3 Kotten-Winterswijk Familie Huiskamp Landschappelijke inpassing in het kader van wijziging bestemmingsplan Fukkinkweg 1-3 Kotten-Winterswijk Familie Huiskamp 19-09-2016 Getekend door ing. J.Collou 1 Aanleiding Naar aanleiding van plannen

Nadere informatie

Het Paayenborchsteegje in Utrecht

Het Paayenborchsteegje in Utrecht Het Paayenborchsteegje in Utrecht Het Paayenborch steegje is een van de steegjes tussen de Oude Gracht en de Lange Nieuwstraat. De toegang aan de Oude Gracht lag tussen de Smeebrug en Geertebrug, ten noorden

Nadere informatie